Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακη 3 Σεπτεμβριου 2017



Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νάκο Μπελλή
3/9/2017
Πλήθος κόσμου, με τη νεολαία να έχει τον πρώτο λόγο, κατέκλυσε το απόγευμα του Σαββάτου την πλατεία της Ομβριακής Δομοκού, μετατρέποντας την εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για να αποτίσει φόρο τιμής στον Νάκο Μπελλή, έναν από τους θρύλους του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά, αλλά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.
Το μεγάλο ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων προκάλεσε η έκθεση που λειτουργούσε στο χώρο με στοιχεία από το βιογραφικό και φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση του αγωνιστή, κομμουνιστή στον ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ, αλλά και η έκθεση βιβλίου, στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο με τίτλο: «Εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής, καμάρι της Ομβριακής. Νάκος Μπελλής Λαϊκός αγωνιστής, Καπετάνιος του ΕΛΑΣ, Ταγματάρχης του ΔΣΕ» (έκδοση της Σύγχρονης Εποχής), το οποίο ετοίμασε η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις του δήμου Δομοκού μετά από συστηματική έρευνα και καταγραφή. Ήταν ενδεικτικό ότι πριν ακόμα προλάβει το βιβλίο να «βγει» από τις κούτες είχαν «φύγει» πάνω από 100 αντίτυπα.
Το «άνοιγμα» της εκδήλωσης έκανε ο Αντώνης Αλεξός, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Φθιώτιδας του Κόμματος. Ακολούθησε βιογραφική ανασκόπηση από τον Χρήστο Νιάνιο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακόμα διαβάστηκε μήνυμα που απέστειλε ο Ανέστης Μπελλής, γιος του Νάκου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας, αλλά και μήνυμα του διευθυντή του Γυμνασίου Ομβριακής, Δημήτρη Κυριόπουλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπεία της Κεντρικής Διοίκησης ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ο δήμαρχος Δομοκού,Δημήτρης Τζιαχρήστας. Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν η παρουσίαση από λαϊκό συγκρότημα της νέας μελοποίησης του δημοτικού τραγουδιού με τον τίτλο «εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής, καμάρι της Ομβριακής».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΛΗ - ΚΑΪΛΗ ..wagon lee
Εντάξει η πλακίτσα με την Καϊλή που και εγώ χαβαλέδιασα, αλλά η τύπα έχει ξεφύγει κ αυτά που λέει, ειδικά όταν ταυτόχρονα απειλεί με μηνύσεις, αποτελούν όνειδος για ευνομούμενη πολιτεία. Ο σφαγιασθείς υπό των κομμουνιστών στον Εμφύλιο παππούς, που τελικά δεν ήταν παππούς, αλλά ο α' σύζυγος της γιαγιάς, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, δεν σκοτώθηκε καν στον Εμφύλιο αλλά τελικά στην Κατοχή το 1943.
Οι κομμουνιστές και δη οι... "αιμοσταγείς" στη Κατοχή ήταν στο βουνό... το ποιοι άνετα κυκλοφορούσαν στα χωριά εν μέσω κατοχής σας αφήνω να το μαντέψετε. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, που εμμέσως επιβεβαίωσε η Καϊλή, φέρουν το δράστη να ήταν ερωτευμένος με την γιαγιά της γι αυτό σκότωσε τον άνδρα της.Η γιαγιά έφυγε απ το χωριό για να ξαναπαντρευτεί αφού κατά την συντηρητική αντίληψη θεωρήθηκε πέτρα του σκανδάλου και ουδείς κομμουνιστής την εξεδίωξε.
Ο φονιάς δήθεν κομμουνιστής καταδικάστηκε σε ισόβια τα οποία δεν εξέτισε γιατί συνεργάστηκε με τις αρχές κατοχής ως εθνικόφρων.
Και που κολλάει ο κομμουνισμός ; Ελα μου ντε….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποσιώπηση της θηριωδίας των Ελλήνων ταγματασφαλιτών
"Στο κεντρικό μνημείο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη αναγράφεται η μισή αλήθεια: «Εκάησαν ζώντες υπό των Γερμανών Ναζί την 2/9/1944». Αποσιωπάται η άλλη μισή: «και υπό των Ελλήνων Ταγματασφαλιτών συνεργατών τους». Η μισή αλήθεια αναγράφεται και στους δύο χώρους του μαρτυρίου, τον «Φούρνο Γκουραμάνη» και την «Οικία Νταμπούδη».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καλοκαίρι οι Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονταν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους;
η φωτογραφία είναι από την επιχείρηση καταστολής πλήθους της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας  στη Θεσσαλονίκη
ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ
Το ενδεχόμενο "να συλλαμβάνουν Έλληνες πολίτες οι καταδρομείς, οι αλεξιπτωτιστές ή οι βατραχάνθρωποι" θέτει πλέον ανοικτά ο Δημήτρης Αργυρίου σε δημοσίευμα του στο thinknews.gr.
Αποδεικνύοντας τους πραγματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του στρατιωτικού κατεστμένου στο πλαίσιο του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού!
Στο κείμενο του αποκαλύπτει τα Σχέδια του ΓΕΕΘΑ, δικαιώνοντας την συνεπή προσπάθεια της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ να περιγράψει τον αυταρχικό-αντεργατικό-ολοκληρωτικό χαρακτήρα και αποστολή των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας στην αντιμετώπιση του εργαζόμενου λαού ως εσωτερικού εχθρού.
Η ΑΔΚ, έγκαιρα και τεκμηριωμένα είχε περιγράψει το σύγχρονο Δόγμα του Ελληνικού Εχθρού και ποιος είναι ο Εχθρός τους (αναλυτικά το εκθέτουμε ακολούθως)!
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Think News πριν από το καλοκαίρι που διανύουμε επικοινωνήθηκε σε ομαδάρχες μονάδας ειδικών επιχειρήσεων πως πρέπει να αναπτυχθεί η δυνατότητα σύλληψης με σκοπό την χρήση της σε επιχειρήσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Είναι στην διάθεση μας τα ονόματα των Ομαδαρχών και το όνομα του ανωτάτου αξιωματικού ο οποίος μετέφερε την διαταγή.
Επίσης, μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε επανηλλειμένως εκπαίδευση από μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας σε αντικείμενα καταστολής πλήθους, σε διαδικασίες σύλληψης και σε μάχη σε αστικό περιβάλλον. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως αποστολή της συγκεκριμένης μονάδας δεν είναι η μάχη σε αστικό περιβάλλον σε πιθανή εχθρική χώρα.
Μας δημιουργούνται εύλογα απορίες. Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στο οποίο προβλέπεται η σύλληψη εντός της Ελληνικής επικράτειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις; Πως αυτή η δυνατότητα σχετίζεται με την όποια τρομοκρατική απειλή; Το Π.Ν. δεν έχει δηλώσει ρητά την άρνηση του σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών να εμπλακεί σε επιχειρήσεις εντός των χωρικών υδάτων; Σε περίπτωση σύλληψης, ποια υπηρεσία του Π.Ν. η του Ε.Σ. θα πραγματοποιεί την προσαγωγή στα πολιτικά δικαστήρια; Ποιο δικαστήριο θα δικάσει το αδίκημα και ποια υπηρεσία του Π.Ν. ή του Ε.Σ. διαθέτει ανακριτικούς υπαλλήλους;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Μια κοπέλα με νοητική υστέρηση βιάζεται ομαδικά πριν έναν χρόνο στην Κρήτη.
Η είδηση έρχεται από την Κρήτη, όπου το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστουεκδικαζόταν η υπόθεση του ομαδικού βιασμού σε βάρος ανήλικης με νοητική υστέρηση, στην Σητεία τον Ιανουάριο του 2016 από δύο άντρες.
Το λάθος θα ήταν λογικά δικό της και όχι των αντρών που βίασαν ένα ανήλικο κορίτσι.
Κάτι τέτοιο ίσως σκέφτηκε και το δικαστήριο πριν λίγες μέρες κι έσπευσε να μετατρέψει την κατηγορία του βιασμού σε “κατάχρηση ανηλίκου και ασέλγεια”. Αποτέλεσμα: η ελαφρύτερη ποινική αντιμετώπιση των δραστών.
Ας το ξαναπούμε, λοιπόν:
Πριν φτάσουμε σε περιστατικά σαν και τα παραπάνω υπάρχει μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας που ενθαρρύνει έμμεσα ή ανοιχτά, ανέχεται σιωπηρά ή κλείνει τα μάτια.
Και σχεδόν πάντα κατηγοριοποιεί την έμφυλη βία ως "ήσσονος σημασίας" ζήτημα, αποκόβοντάς την από το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό της πλαίσιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιονγκγιάνγκ: Πρωτοφανής η ισχύς της βόμβας που δοκιμάστηκε
Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017, 10:36
Η σημερινή δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ μιας βόμβας υδρογόνου ήταν «πρωτοφανώς μεγάλης ισχύος», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (KCNA).
«Η απόλυτη επιτυχία της δοκιμής της βόμβας υδρογόνου (…) σηματοδότησε ένα πολύ σημαντικό βήμα στον (…) τελικό στόχο της ολοκλήρωσης της (…) πυρηνικής δύναμης» της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε το KCNA.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο, η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου έγινε προκειμένου να εξεταστεί «η ακρίβεια (…) της κατασκευής μιας βόμβας υδρογόνου που μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM)».
«Δεν υπήρξε ούτε (…) διαρροή ραδιενεργών υλικών ούτε κάποια επίπτωση στο περιβάλλον της γύρω περιοχής», κατέληξε το KCNA.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Οι αντάρτες FARC ίδρυσαν πολιτικό κόμμα
Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017, 04:29
Οι μέχρι πρότινος αντάρτες της οργάνωσης FARC θα επιδιώξουν τον σχηματισμό ενός πολιτικού μετώπου ενόψει των εκλογών του 2018, όπως ανακοίνωσε ένα από τα ηγετικά τους στελέχη χθες, καθώς η οργάνωση ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό της σε πολιτικό κόμμα με μια συγκέντρωση και συναυλία στην κεντρική πλατεία στην Μπογοτά.
Η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας πλέον αποτελεί πολιτικό κόμμα, με την ονομασία Επαναστατική Εναλλακτική Κοινή Δύναμη (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun, από την ονομασία προκύπτει το ίδιο αρκτικόλεξο στα ισπανικά).
Η οργάνωση τερμάτισε με τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2016 την εμπλοκή της σε έναν πόλεμο ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 220.000 ανθρώπους. Με τη συμφωνία παραχωρήθηκε αμνηστία στα περισσότερα από τα μέλη της.
Το κατά πόσον οι πρώην αντάρτες θα πείσουν τους Κολομβιανούς να ψηφίσουν το κόμμα, που διαβεβαιώνουν ότι θα παραμείνει επαναστατικό, μένει να φανεί. Η απόφασή τους να διατηρήσουν το αρκτικόλεξο FARC προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς, ιδίως ιδεολογικούς τους αντιπάλους, αφού είναι ταυτισμένο με τον πόλεμο που κράτησε πάνω από μισό αιώνα στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
Το κόμμα θα καταλαμβάνει αυτόματα 10 έδρες στο Κογκρέσο μέχρι το 2026 βάσει των όρων της συμφωνίας, ενώ φυσικά μπορεί να διεκδικεί περισσότερες.
Οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2018 και το κόμμα σκοπεύει να προσεγγίσει ιδεολογικά συγγενείς δυνάμεις για να σχηματιστεί ένα πολιτικό μέτωπο, χωρίς να απεμπολήσει δεσμεύσεις του όπως η αγροτική μεταρρύθμιση ή η κοινωνική δικαιοσύνη, όπως ανέφερε το ίδιο το FARC.
«Συνεχίζουμε, μέσω ενός αποκλειστικά πολιτικού δρόμου, να επιδιώκουμε τον ιστορικό μας στόχο και (την πραγμάτωση) των προσδοκιών μας για (...) κοινωνική δικαιοσύνη και αληθινή δημοκρατία στη χώρα μας», δήλωσε ο Ιβάν Μάρκες, μέλος της γραμματείας της FARC, στην εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκε το εξαήμερο, ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.
«Θέλουμε να ακουστούν οι ιδέες μας για μια μεταβατική κυβέρνηση συμφιλίωσης και ειρήνης ενόψει των εκλογών του 2018» και αυτό θα καταστεί εφικτό με «έναν μεγάλο δημοκρατικό συνασπισμό», συμπλήρωσε ο Μάρκες.
Η επίσημη ίδρυση του κόμματος, με ερμηνείες διαφόρων καλλιτεχνών και μια ομιλία του ηγέτη του Ροδρίγο Λοντόνιο, ή Τιμοσένκο, έγινε στην πλατεία Μπολίβαρ χθες.
Ηγετικά στελέχη των FARC έχουν εκφράσει φόβους ότι τα μέλη της οργάνωσης θα γίνουν στόχος μιας εκστρατείας δολοφονιών, όπως ακριβώς είχε συμβεί τη δεκαετία του 1980, όταν είχαν εξοντωθεί τουλάχιστον 5.000 μέλη της Πατριωτικής Ένωσης, του κόμματος που προέκυψε από μια προηγούμενη, αποτυχημένη ειρηνευτική διαδικασία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι έχει αποκλείσει αυτοκινητοπομπή τζιχαντοφασιστών στη συριακή έρημο
Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017, 03:20
Η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Σάββατο τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό, που πολεμά εναντίον της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό κράτος, ότι έχει αποκλείσει μέσα στη συριακή έρημο μια αυτοκινητοπομπή τζιχαντοφασιστών, που απομακρύνονται από τα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ διευκρίνισε πως τα περισσότερα οχήματα της αυτοκινητοπομπής έχουν βγει από το έδαφος που ελέγχεται από την κυβέρνηση και δεν αποτελούν πλέον ευθύνη της συριακής κυβέρνησης ή της συμμάχου της Χεζμπολάχ.
Τη Δευτέρα, βάσει μιας συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν με τη Χεζμπολάχ, περίπου 300 τζιχαντοφασιστες και οι οικογένειές τους παρέδωσαν τον θύλακο που κατείχαν τα λιβανο-συριακά σύνορα και κατευθύνθηκαν προς την Ντέιρ Εζόρ, τη μοναδική συριακή επαρχία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμοφασιστικού κράτους και συνορεύει με το Ιράκ.
Ο υπό την Ουάσινγκτον δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός πραγματοποίησε την Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές για να εμποδίσει την αυτοκινητοπομπή αυτή να φθάσει στην ελεγχόμενη από το ΙΚ πόλη Μπουκάμαλ, στα σύνορα ανάμεσα της Συρίας με το Ιράκ.
Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε σήμερα με ανακοίνωσή της τις δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού ότι «εμποδίζουν» τα περισσότερα από τα 17 λεωφορεία που μεταφέρουν τους τζιχαντοφασιστες και τις οικογένειές τους και ότι τους «έχουν περικυκλώσει στη μέση της συριακής ερήμου».
Η Χεζμπολάχ ανέφερε πως μέσα στα αποκλεισμένα λεωφορεία υπάρχουν ηλικιωμένοι, τραυματίες και έγκυοι και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει ώστε να μην κινδυνεύσουν.
Τα αεροπλάνα του αποικιοκρατικου συνασπισμου «εμποδίζουν επίσης οποιονδήποτε να φθάσει μέχρι αυτούς, έστω και για να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στις οικογένειες, στους ασθενείς, στους τραυματίες και στους ηλικιωμένους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Έξι από τα 17 λεωφορεία παραμένουν σε έδαφος που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση και βρίσκονται υπό την προστασία και τη φροντίδα του συριακού κράτους και της Χεζμπολάχ, προστίθεται.
Από την πλευρά του, ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπογράμμισε πως αρνείται οποιαδήποτε μεταφορά τζιχαντοφασιστών προς τα σύνορα με το Ιράκ, όπου οι δυνάμεις της Βαγδάτης μόλις ανακατέλαβαν την πόλη Ταλ Αφάρ από τους τζιχαντοφασιστες.
«Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός δεν έπληξε την αυτοκινητοπομπή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα, στην οποία ωστόσο προστίθεται πως στοχοθετήθηκαν «οχήματα (...) που επεδίωκαν να διευκολύνουν την κίνηση μαχητών του ΙΚ προς τη μεθοριακή ζώνη των ιρακινών εταίρων μας».
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός ανέφερε πως γνωστοποίησε στη Δαμασκό, μέσω της Μόσχας, πως «δεν θα ανεχθεί τη μεταφορά μαχητών του ΙΚ προς ανατολάς, προς τα ιρακινά σύνορα».
Η συμφωνία με τη Χεζμπολάχ για τη μεταφορά των τζιχαντοφασιστών επικρίθηκε έντονα από τη Βαγδάτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Δυο ανήλικοι λαθρομεταναστες παραδόθηκαν και ένας τρίτος εντοπίσθηκε, για τον βιασμό τουρίστριας και μίας τρανσέξουαλ
 Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017, 23:43
Δυο ανήλικοι λαθρομεταναστες, δεκαπέντε και δεκαέξι ετών, παραδόθηκαν στους καραμπινιέρους και παραδέχθηκαν ότι πήραν μέρος στον βιασμό μιας Πολωνής τουρίστριας και μιας τρανσέξουαλ, πριν μια εβδομάδα, στο θέρετρο του Ρίμινι, έξω από την Μπολόνια.
Παράλληλα, εντοπίσθηκε από την αστυνομία ένας δεκαεπτάχρονος λαθρομεταναστης από το Κογκό, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται σύντομα να συλληφθεί και ένας τέταρτος δράστης, που φέρεται να είναι ενήλικας και με καταγωγή από την Νιγηρία.
Η καθοριστική τροπή των ερευνών, οφείλεται σε εικόνα των βιαστών, που απομονώθηκε από όσες τράβηξε κάμερα κλειστού κυκλώματος. Μια εικόνα με τους δράστες «πλάτη», αλλά η οποία επέτρεψε να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Τόσο η 26χονη Πολωνή κοπέλα, όσο και η τρανσέξουαλ από το Περού, αναγνώρισαν τους δράστες σε φωτογραφίες που τους έδειξαν οι δικαστικοί και οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με μέρος του ιταλικού τύπου, οι δυο ανήλικοι από το Μαρόκο, κατά την πρώτη τους ανάκριση, προσπάθησαν να πείσουν τον εισαγγελέα ότι την κύρια ευθύνη για τον βιασμό φέρουν ο δεκαεπτάχρονος από το Κογκό και ο Νιγηριανός, που ακόμη καταζητείται.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στην Ιταλία, αλλά λογικα και με κάποιες ρατσιστικές στιγμες. Τόσο που πολλοί σχολιαστές προσπαθησαν να κανουν τη γνωστη προπαγανδα που πληρωνονται και  να «υπενθυμίσουν» στους Ιταλούς ότι για την πλειοψηφία των περιπτώσεων βιασμού, στην χώρα, δεν ευθύνονται ξένοι. Η Πολωνή κοπέλα, η οποία έπεσε θύμα βιασμού, στην παραλία του Ρίμινι, ζήτησε να τύχει απόλυτου σεβασμού το δικαίωμα στην προστασία της προσωπικής της ζωής και να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


50 χρονια βιαστη ανηλικων. Διευθυντης  ορφανοτροφειου στον Πειραια ο 86χρονος Κωστας Λαλαουνης καταδικαστηκε σε 40 χρονια φυλακιση χωρις αναστολη.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αλλαζει χερια η Αθηνα. Υπερπροσφορα ακινητων και χαμηλες τιμες προσελκυουν ξενα «κορακια». Αιχμη του δορατος οι αγοραπωλησιες ξενοδοχειων και αλλων ιστορικων κτιριων. Ερχονται  10.000 πλειστηριασμοι από τραπεζες το 2018.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε θεση μαχης 40 funds τοκογλυφων για την εξαγορα «κοκκινων» δανειων.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κάνει δοκιμή πυρηνικής βόμβας η Βόρεια Κορέα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ!
Κάνει δοκιμή πυρηνικής βόμβας η Γαλλία: ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ!
#να_πάρετε_τα_double_standards_σας_και_να_τα_βάλετε_στον_πάτο_σας_please



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Διακοπτουν τις θεραπειες. Η κριση βαζει «μαχαιρι» σε φαρμακευτικες αγωγες. Καταφευγουν στα νοσοκομεια. Αυξηση  15% στη νοσηλεια ασθενων την τελευταια 5ετια. Ερευνα του καθηγητη πνευνονολογιας Κωνστ. Γουργουλιανη.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εξιλαστήρια θύματα πάντα υπάρχουν. Αλλά όταν ένας ολόκληρος λαός γίνεται εξιλαστήριο θύμα είναι γενοκτονία.
Σταματήστε επιτέλους ν αναφέρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ ως "αριστερά". Ποιό φιλελέ εγκληματικές πολιτικές απ αυτές που ασκεί, ούτε η κλασσική δεξιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




3 του Σεπτέμβρη θα είναι πάντα γιορτή για τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" της Deir Ezzour!

Η Deir Ez-Zour των 120.000 κατοίκων, μετά από 3 χρόνια σκληρής πολιορκίας από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης γιορτάζει την έλευση του Αραβικού στρατού της Συρίας!
Πρώτες εικόνες από ένα λαό περήφανο που με τα όπλα στα χέρια δεν επέτρεψε να μπουν στην πόλη οι αποκεφαλιστές "εκδημοκρατιστές"!
Η 137η Ταξιαρχία του ανίκητου Συριακού στρατού μπήκε στην πόλη!
Οι λακέδες των ιμπεριαλιστών θα εξολοθρευτούν σε κάθε σπιθαμή γης της Συρίας!
Η Συρία σταμάτησε την "αραβική άνοιξη made in USA"! Έγινε τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
ALLAH SURIYA BASHAR WA BASS!!!
Η Πολιορκία του Deir Ezzor τελείωσε!! Μέχρι την τελευταία σπιθαμή γης Λεύτερη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεατρική παράσταση
Φιλιώ Χαϊδεμένου
Σκηνοθ.:Β. Ευταξόπουλος
Ερμηνεύουν: Δ. Μπεμπεδέλη, Ζ. Καρούνης, Μ. Σαουσοπούλου.
Έργα και ημέρες στη Μικρά Ασία μέσα από τις αληθινές, προσωπικές ιστορίες μιας γυναίκας
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είναι μια σπουδαία ηθοποιός. Με εσωτερική αλήθεια και θεατρικότητα μας οδηγεί στο μοναχικό ταξίδι μιας Μικρασιάτισσας σε μια παράσταση που ποντάρει κυρίως στο συναίσθημα.
Η Φιλιώ Χαϊδεμένου είναι η δική μας «Μάνα Κουράγιο», μόνο που τα βάσανά της ξεκίνησαν από την παιδική της ηλικία, όταν ως κορίτσι έζησε τη θηριωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της για να αναζητήσει ελπίδα ζωής στην Ελλάδα. Μια αφήγηση όπως αυτή που στήνει ο Βασίλης Ευταξόπουλος, αντλώντας υλικό από τις μαρτυρίες της Φιλιώς Χαϊδεμένου, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, προϋποθέτει έναν ηθοποιό «αφηγηματικό», «χειρονομιακό» και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη προσεγγίζει με ενσυναίσθηση τα αισθήματα, τις συμπεριφορές και τις καταστάσεις σε μια παράσταση που δεν ποντάρει στη δράση αλλά καθαρά στην αφήγηση.
Η αναπαράσταση κάποιων εικόνων-σκηνών από το βίο της Φιλιώς, με τους Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρη Kαραβιώτη, Γιώργο Φλωράτο να ενσαρκώνουν τους ρόλους, λειτουργούν συμπληρωματικά σ’ αυτό που κοινωνείται από τη σκηνή προς την πλατεία του θεάτρου. Οι ερωτήσεις που κάνει ο Ζαχαρίας Καρούνης –η συνείδηση της Φιλιώς– καθισμένος πάντα δίπλα της, αλλά και τα τραγούδια που ερμηνεύει με την αγγελική φωνή του γίνονται οδηγός γι’ αυτό το ταξίδι που διατρέχει έναν αιώνα. Μπορεί παραστασιακά να μην υπάρχει κάποια έκπληξη ή έντονη θεατρικότητα, όμως η υποβλητική και συναισθηματική πληθωρική ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη περνάει στην πλατεία και μετασχηματίζεται σε θεατρική δύναμη.
Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες.
Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.
Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.
Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας:
Σεπτέμβριος
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΄΄ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ΄΄
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΘΗΒΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΧΑΛΚΙΔΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΠΑΤΡΑ-ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΄΄ Δ. ΚΙΝΤΗΣ΄΄
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΑΙΓΑΛΕΩ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9 μ.μ. Ν.ΣΜΥΡΝΗ
Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης,  Γιώργος Φλωράτος
Υποθεση : Η Φιλιω Χαιδεμενου διηγηται τις σφαγες των ελληνων μικρασιατων απο τους τουρκους και το τι τραβηξανε οταν ηρθαν στην Ελλαδα.