Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Δευτερα 4 Σεπτεμβριου 2017



Στη γη των ζωντανών νεκρών: Ένα οδοιπορικό στα μουσουλμανικά χωριά της Δυτικής Μυανμάρ

Η διαδρομή προς τις βόρειες επαρχίες του Rakhine σε παραπέμπει σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο. Υπέροχοι δαντελωτοί ορυζώνες, ποτάμια και χαμογελαστοί άνθρωποι να σε χαιρετούν σε κάθε βήμα. Η περιοχή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στον επισκέπτη, ιδίως τον Αύγουστο όπου οι πλημμύρες από τους μουσώνες μετατρέπουν τους λιγοστούς δρόμους σε ατέλειωτες μάζες λάσπης. Στο πρώτο βουδιστικό χωριό που διασχίζουμε, τα παιδιά χαμογελούν και οι κάτοικοι σε κοιτάνε απορημένοι. Σχεδόν ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της πιο βίαιης ενδοκοινοτικής διαμάχης στη ΝΑ Ασία, μέχρι που η ταμπέλα με τα έντονα κόκκινα γράμματα σ΄ το θυμίζει: «επισκέπτη, εδώ δεν μπαίνει μουσουλμάνος» μεταφράζει η συνοδός μου και χαμηλώνει το βλέμμα.
Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα: 01:43:01
Μισή ώρα περπάτημα ακόμα και μπαίνουμε στον πρώτο καταυλισμό των «ζωντανών-νεκρών», ένας χαρακτηρισμός που πριν φτάσω εκεί μου είχε φανεί υπερβολικός. Σε λίγο θα έβλεπα ότι δεν υπήρχε καμία υπερβολή.
Κείμενο - Φωτογραφίες: Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Διασχίζοντας την είσοδο υπο το βλοσυρό βλέμμα των αστυνομικών, το πόδι σου βυθίζεται στη λάσπη. Μια σκούρα βρώμικη μάζα  που κολλάει στα πόδια σου και σκεπάζει χωριά και καταυλισμούς. Λάσπη ανακατεμένη με ανθρώπινα ούρα, εμετό και νεκρά ζώα που σαπίζουν στον καυτό ήλιο. Εχω δει πολλούς καταυλισμούς και παραγκουπολεις και η εικόνα δεν με σοκάρει. Όμως εδώ υπάρχει κάτι διαφορετικό, μια σκιά που πλανάται και σκεπάζει τα πάντα σαν πέπλο. Εδώ οι άνθρωποι είναι ανέκφραστοι, τα παιδιά δεν γελάνε, δεν σου μιλάνε, δεν ζητάνε τίποτα, δεν σε ρωτάνε καν ποιος είσαι. Ξέρουν ότι όποιος και αν είσαι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτή την παραδοχή, αυτή την έλλειψη ελπίδας την νιώθω τόσο έντονη και νιώθω πολύ άβολα κάθε φορά που σηκώνω την κάμερα να φωτογραφίσω.
Οι καταυλισμοί δεν έχουν γιατρούς ούτε δασκάλους.
Ένας ντόπιος λαθρέμπορος μπορεί κάθε στιγμή να πάρει όποιο παιδί θέλει και να το πουλήσει στη Μαλαισία ή το Μπαγκλαντές.
Οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν από εδώ και αν αρρωστήσουν δεν μπορούν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με ό,τι μέσο διαθέτουν, ελπίζοντας απλώς να επιβιώσουν. Κανείς δεν ξέρει πόσα παιδιά γεννιούνται και πόσα πεθαίνουν. Κανείς δεν έχει χαρτιά, κανείς δεν είναι καταγεγραμμένος. Ένας ντόπιος λαθρέμπορος μπορεί κάθε στιγμή να πάρει όποιο παιδί θέλει και να το πουλήσει στη Μαλαισία ή το Μπαγκλαντές και κανείς δεν θα μάθει καν ότι το παιδί αυτό υπήρξε.Όταν ρωτάω για το δουλεμπόριο παιδιών και ενηλίκων, κανείς, ούτε τα μέλη των ΜΚΟ ή οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, δεν  μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Οι άνθρωποι ξέρουν με δυσκολία να διαβάζουν ή να γράφουν. Δεν υπάρχουν σχολεία εκτός από κάποιες υποτυπώδεις δομές όπου ένας εθελοντής δάσκαλος «διδάσκει» τα βασικά σε 500 ή 600 παιδιά.

Ποιοι είναι οι Rohingya
Οι Rohingya είναι μια μουσουλμανική μειονότητα που ζει στην επαρχία Rakhine στη Δυτική Μυανμάρ, στα σύνορα με το σημερινό Μπαγκλαντές. Η μειονότητα αριθμεί περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους και μιλάνε τη δική τους διάλεκτο, η οποία διαφέρει από  τις εθνικές γλώσσες της Μυανμάρ.
Δεν είναι ξεκάθαρο πότε έφτασαν οι πρώτοι μουσουλμάνοι στη Μυανμάρ. Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη από τον 8o και 9ο αιώνα Άραβες έμποροι είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, ενώ μουσουλμάνοι και βουδιστές συνυπήρχαν ειρηνικά για αιώνες στις δύο όχθες του ποταμού Νααφ (του φυσικού συνόρου με το Μπαγκλαντές). Το 1824-26 η Μυανμάρ κατακτήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία και έγινε επαρχία μαζί με την Ινδία και το (μετέπειτα) Μπαγκλαντές. Μέχρι την ανεξαρτησία της Μυανμάρ το 1948, χιλιάδες εργάτες από την Ινδία και το Μπαγκλαντές είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, ώστε να εργαστούν στα έργα που έκαναν οι Βρετανοί στην χώρα. Εκείνη την εποχή, αυτό θεωρούνταν εσωτερική μετανάστευση.
Μέχρι το 1962 οι Rohingya ήταν γενικά ανεκτοί, αν και ποτέ καθολικά αποδεχτοί, ενώ δεν τους είχε δοθεί υπηκοότητα καθώς θεωρούνταν ως παράνομοι μετανάστες. Το 1962 όμως η στρατιωτική δικτατορία της Μυανμάρ δυσχέρανε τη θέση των μουσουλμάνων, καθώς αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει, και αντιθέτως τους έδωσε προσωρινή διαμονή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν καμία πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες. Η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο το 1982 με τον νέο νόμο για την υπηκοότητα, βάσει του οποίου οι Rohingya δεν αναγνωρίζονταν στις 135 εθνικές μειονότητες της Μυανμάρ και δεν είχαν κανένα νομικό καθεστώς. Το αποτέλεσμα είναι οι Rohingya να μην έχουν χαρτιά, να μην μπορούν να παντρευτούν, να πάνε σχολείο- με άλλα λόγια να μην υπάρχουν.

Πώς φτάσαμε στην σημερινή κρίση
Η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο το 1982 με τον νέο νόμο για την υπηκοότητα, βάσει του οποίου οι Rohingya δεν αναγνωρίζονταν στις 135 εθνικές μειονότητες της Μυανμάρ.
Η κατάσταση των Rohingya παρέμεινε δραματική και κατά καιρούς υπήρχαν εξεγέρσεις και επιδρομές στα χωριά τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες να καταφεύγουν στο γειτονικό Μπαγκλαντές ή τη Μαλαισία. Όμως ούτε το Μπαγκλαντές τούς αναγνωρίζει ή τους δέχεται ως πρόσφυγες. Τον Ιούνιο του 2012 ξέσπασαν τα πρώτα μεγάλης έντασης βίαια επεισόδια όταν μια ντόπια γυναίκα από τη Μυανμάρ  βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Rakhine.
Αμέσως κατηγορήθηκαν οι Rohingya και ως αντίποινα,  μια μουσουλμάνα γυναίκα δολοφονήθηκε. Ακολούθησαν οι πρώτες εξεγέρσεις και ύστερα από μια σχετική ηρεμία, έγιναν πάλι εκτεταμένα επεισόδια τον Οκτώβριο του 2012. Η κυβέρνηση τότε υποχρέωσε περίπου 120.000 χιλιάδες Rohingya να μείνουν σε καταυλισμούς, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στα χωριά τους υπό δρακόντεια αστυνομική φύλαξη. Οι συνθήκες στους καταυλισμούς είναι δραματικές, καθώς οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, καθαρό νερό, εκπαίδευση ή γιατρούς ενώ απαγορεύεται αυστηρά να βγουν από εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τα μουσουλμανικά χωριά στα οποία απαγορεύεται κάθε εξωτερική μετακίνηση. Ακολούθησαν και άλλες εξεγέρσεις το 2013, το 2015 και το 2016 ενώ για πρώτη φορά η διεθνής κοινότητα κατηγόρησε τον Νοέμβριο του 2016 τη Μυανμάρ για εθνοκάθαρση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Άνθρωποι στις βάρκες και οι τύψεις της Δύσης
Τον Ιανουάριο του 2015 η διεθνής κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια κρίση στη ΝΑ Ασία που όμως θα επισκιαστεί από τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το δράμα των Σύριων προσφύγων. Τότε ξεκινάει η μαζική έξοδος των Rohingya σε βάρκες, όταν δεκάδες χιλιάδες θα επιβιβαστούν από λαθρέμπορους ελπίζοντας να φτάσουν σε κάποια γειτονική χώρα. Δεν έφτασαν όμως ποτέ.
Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς νερό και φαγητό, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους μέσα στον ωκεανό. Οι βάρκες παρέμειναν στη θάλασσα για πάνω από 4 μήνες και μόνο όταν οι άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν μαζικά, οι χώρες κινητοποιήθηκαν να βρουν μια λύση.

Τι είχε συμβεί λοιπόν;
Για τέσσερις μήνες οι γειτονικές χώρες, δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους να βγουν από τις βάρκες, καθώς καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να τους παραχωρήσει άσυλο
Αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι λαθρέμποροι εγκατέλειψαν τις βάρκες, η κίνηση αυτή συνδέθηκε με τις επιχειρήσεις της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας να ανακόψουν την παράνομη μετανάστευση από τη Μυανμάρ και το Μπαγκλαντές. Την περίοδο εκείνη είχε ξεκινήσει και μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ για τις συνθήκες σκλαβιάς των εργατών στον κλάδο της αλιείας στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία. Οι αρχές των χωρών, υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των ξένων κυβερνήσεων, αποφάσισαν να κλείσουν τους παράνομους καταυλισμούς. Οι λαθρέμποροι, θορυβημένοι από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, εγκατέλειψαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στις βάρκες να πεθάνουν στη μέση του ωκεανού.
Για τέσσερις μήνες οι γειτονικές χώρες δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους να βγουν από τις βάρκες καθώς καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να τους παραχωρήσει άσυλο. Το Μπαγκλαντές αρνήθηκε να πάρει πίσω ακόμα και τους δικούς του κατοίκους με την πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι ντροπή και προδοσία. Όταν πλέον τα πτώματα άρχισαν να ξεβράζονται στις ακτές, και αφού πάνω από 3.000 είχαν πεθάνει από τη δίψα, την πείνα και τις αρρώστιες, η Μαλαισία δέχτηκε να πάρει κάποιους ανθρώπους, ενώ οι περισσότεροι επέστρεψαν στη Μυανμάρ και το Μπαγκλαντές.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισλαμική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας έκανε «παρατηρήσεις» σε Ελληνίδες – Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε ιμάμη και προσήγαγε 4 άτομα
3 Σεπτεμβρίου 2017 18:27
Στην προσαγωγή ενός αυτοπροσδιοριζόμενου ιμάμη από το Μπαγκλαντές έφτασε η Ελληνική αστυνομία, ενώ εκτός από τον συγκεκριμένο προσήχθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, όπου είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε χώρο λατρείας. Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν συγκροτήσει ένα είδος «Ισλαμικής Αστυνομίας» κάνοντας παρατηρήσεις σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς τους ενδεδειγμένους κώδικες συμπεριφοράς που ορίζει το Ισλάμ.
Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε ένας αυτοπροσδιοριζόμενος ως ιμάμης από το Μπαγκλαντές ο οποίος επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση ένα χώρο λατρείας στην Αθήνα που χαρακτηρίζεται ως ύποπτος από την Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή του συγκεκριμένου άνδρα προκειμένου να εξεταστεί ο κύκλος των επαφών του και ο ρόλος που κατείχε.
Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, ηλικίας 30 ετών, με ακραίες απόψεις και θέσεις για τη Δύση. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τον συγκεκριμένο προσήχθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, όπου είχαν μετατρέψει μια αποθήκη σε χώρο λατρείας ενώ η αστυνομία έφθασε στα ίχνη έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.
Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες, σε βάρος των οποίων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν μετά τον έλεγχο που τους επιβλήθηκε ελεύθεροι, έκαναν παρατηρήσεις σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς τους ενδεδειγμένους κώδικες συμπεριφοράς που ορίζει το Ισλάμ ενώ η συγκεκριμένη ομάδα επιδίωκε να έχει τη επίβλεψη και την καθοδήγηση των ομόθρησκων τους. Ο αυτοαποκαλούμενος ιμάμης, ήταν παράνομα στη χώρα μας ενώ στις ομιλίες του εξέφραζε ακραίες θέσεις για την Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει τις έρευνες της σε τρία παράνομα τζαμιά που συχνάζουν εβδομαδιαίως τουλάχιστον 100 μουσουλμάνοι, οι οποίοι βρίσκονται υπο διακριτική παρακολούθηση από τις αρχές για όλες τους τις ενέργειες εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της παρακολούθησης σημειώθηκε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Βαρκελώνης, έτσι ώστε οι ελληνικές αρχές να έχουν μια διεξοδική εικόνα για τους μουσουλμάνους που είναι στη χώρα αλλά πιο συγκεκριμένα τη δράση που αναπτύσσου. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας προκειμένου να είναι άμεσα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και για ότι χρειάζεται να ερευνηθεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παροξυσμος Νικης  και Λευτεριας : οι κατοικοι στη Deir Ezzor εχουν βγει στους δρομους και ανεβηκαν στις στεγες περιμενοντας τον στρατο…
Ανταποκριτής από την πόλη αναφέρει τώρα ότι οι δρόμοι των παγιδευμένων συνοικιών της πόλης που ελέγχει ο στρατός έχουν πλημμυρίσει από κόσμο που περιμένει το στρατό.
Πολλοί έχουν ανέβει στις ταράτσες και τις οροφές των κτιρίων και περιμένουν να αγναντέψουν το στρατό που σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες είναι στα 10 χλμ από την πόλη ενώ ανεπίσημα αναφέρεται ότι είναι ήδη σε λιγότερα από 10χλμ.’Αλλοι μιλούν για 7 κι  άλλοι για 5 τελευταία εναπομείναντα χιλιόμετρα.Βουλευτής Χαλεπίου αναφέρει ότι ο στρατός απέχει λιγότερα από 10χλμ από τη Deir Ezzor.Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τις Δυνάμεις του Τίγρη ήδη στην περίμετρο της πόλης.
O κόσμος και τα παιδιά μαζί με τις δυνάμεις ασφαλείας κρατούν σημαίες και περιμένουν να υποδεχθούν τους ελευθερωτές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΑΜ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ !!!
ΤΟ ΕΠΑΜ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ
ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ,ΑΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ !
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΑΙΞΑΝΕ ,
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1940 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !!
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ .
ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΕΧΕΙΣ !!!
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΙΨΩ ΣΤΑ 4 !!
ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΛΜΩ
ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ
.ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗς ΤΥΧΗς ΤΟΥ !!!ανεπηρεαστη απο πολιτικους και πολιτικη ,δεν ειχα ποτε ασχοληθει
ομως κατεληξα εδω .
ειναι η τελευταια μου ελπιδα .
ειμαι κατα του ακτιβισμου.ειναι ψυχοφθορος ,
και δεν φερνει αποτελεσματα !!
τα μνημονια αυξανονται
πολιτικοι ειναι απο πισω !!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !! !!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 του Σεπτέμβρη 1843
Η στρατιωτική εξέγερση υπό τον συνταγματάρχη Καλλέργη με την προτροπή του Μακρυγιάννη, την ενθάρρυνση των ξένων πρεσβειών και τη συμπόρευση των πολιτικών ηγετών, ανάγκασαν τον Όθωνα να δεχτεί τη συγκρότηση συντακτικής εθνοσυνέλευσης η οποία ψήφισε το Σύνταγμα του 1844.
Σύνταγμα!!!
«Μεγαλειότατε, ευδοκήσατε να ικανοποιήσετε την αίτησιν του στρατού και του λαού, ομογνωμόνως ζητούντων Σύνταγμα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα επισκευάζει πάνω από 490.000 εργατικές κατοικίες
3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Εθελοντές έβαψαν  , αντικατέστησαν οροφές και ανακατασκεύασαν μπάνια και κουζίνες σε σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα.
Συνολικά, 491.086 σπίτια έχουν αποκατασταθεί από την Μεγάλη Αποστολή της Βενεζουέλας Barrio Nuevo-Barrio Tricolor, ένα κοινωνικό πρόγραμμα της Βολιβαριανής Επανάστασης που στοχεύει στη βελτίωση της στέγασης της   εργατικής τάξης.
Το νέο  ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Αποστολής Manuel Quevedo, ο οποίος πρόσθεσε  δόθηκαν 6.693 αποκατασταθέντα σπίτια στους φτωχούς της Βενεζουέλας την ίδια ημέρα. Ο Quevedo το περιέγραψε ως «ιστορικό ρεκόρ«.
Μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν για τη βελτίωση των σπιτιών σε όλη τη χώρα ήταν το βάψιμο  η αντικατάσταση  οροφής και οι πλήρεις επισκευές μπάνιου και κουζίνας.
Η Μεγάλη Αποστολή Barrio Nuevo-Barrio Tricolor βοηθά τις εργατικές κοινότητες να οργανώνουν καλύτερα τίς  συνθήκες διαβίωσης τους, βοηθώντας να προετοιμάσουν σχέδια για την οικοδόμηση και αποκατάσταση σπιτιών σε όλη τη χώρα.
Τον περασμένο μήνα, δόθηκε στέγη (πάνω από 2.000 νέα σπίτια )σε φτωχές οικογένειες.
Η πρωτοβουλία για τη στέγαση, η οποία λειτουργεί παράλληλα με τη Μεγάλη Αποστολή Barrio-Barrio Tricolor, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φτωχούς και τους κατοίκους της χώρας, παρέχοντάς τους κρατικά επιδοτούμενα σπίτια.
Με φιλόδοξο στόχο την κατασκευή τριών εκατομμυρίων κατοικιών μέχρι το 2019, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει ήδη φιλοξενήσει 1,7 εκατομμύρια οικογένειες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύα Καϊλή: Πούλησε το ερωτικό δράμα για ιστορία του Εμφυλίου
Αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες το εγκεφαλικό κατασκεύασμα της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ το οποίο παρουσίαζε ένα παππού της να έχει δολοφονηθεί από τους κομμουνιστές, εξακολουθεί να απασχολεί την δημοσιότητα.
Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα Documento αφήνει εντελώς εκτεθειμένο το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που προσπάθησε μια ερωτική ιστορία που στοίχησε την ζωή … η ίδια την παρουσίασε σαν «κομμουνιστικό έγκλημα».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ υπογράφει ο Ακίνδυνος Αλβανός, εγγονός, γιος και ανιψιός κομμουνιστή. .Φέρει ένα όνομα ατόμου που υπήρξε εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος.
Ολόκληρο το δημοσίευμα που αναφέραμε:
Το δικό της Ζάλογγο, από το οποίο έπεσαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος» οι συγγενείς της θύματα «εγκληματιών κομμουνιστών», θέλησε να στήσει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευα Καϊλή, αλλά τελικά κατάφερε να πέσει η ίδια στον γκρεμό της αναξιοπιστίας και ενός σκηνοθετημένου ψέματος. Το χειρότερο είναι ότι εδώ και μέρες, όταν τη ρωτούν για το ψέμα που κατασκεύασε σε πολλά επεισόδια μοναδικού σεναρίου, αρνείται να απαντήσει συγκεκριμένα και φυσικά να ψελλίσει συγγνώμη ή να παραδεχτεί έστω ότι από κάποιους εξαπατήθηκε.
Ο «παππούς της Καϊλή», τον οποίο κατ’ αυτήν σκότωσαν οι κακοί κομμουνιστές, όχι μόνο δεν ήταν παππούς της, αλλά δολοφονήθηκε στην Κατοχή σε ένα έγκλημα ερωτικού πάθους με αντικείμενο τη γιαγιά της. Οσο για
 τις φωτιές που κατέκαψαν το οικογενειακό σπίτι και τις γυναίκες που έτρεχαν έντρομες να σωθούν, αποτελούν δημιούργημα της κ. Καϊλή, η οποία χωρίς κανέναν σεβασμό στην Ιστορία και στους νεκρούς (κάθε πλευράς) έφτιαξε μια δική της «Ζίνα», όπου (στα πρότυπα της
γνωστής σειράς) μπερδεύονται ήρωες και πολεμιστές όλων των εποχών χωρίς καμιά επίφαση εγκυρότητας ως προς τα ιστορικά γεγονότα. Επιχειρώντας να γίνει ο φορέας του σύγχρονου αντικομμουνισμού και προφανώς να αποθεωθεί γι’ αυτό, η Ευα-Ζίνα Καϊλή δημιούργησε ένα  μυθιστορημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι είναι ο άλλος στον σκάει και λέει να προσέχετε όταν πάτε να πάρετε σπίτι από πλειστηριασμό γιατί όλη η αξία του είναι τι θα βρείτε μέσα, και δεν μπορείτε να το ξέρετε βλέποντας μόνο το έξω, μπορεί να τα βρείτε όλα σπασμένα και κατεστραμμένα.
Να σαι σίγουρος χρυσέ μου ότι αν μου πλειστηριάσουν το σπίτι δεν θα το βρεί κανείς όπως είναι. Αμφιβάλλω και για τα τοιχαλάκια δλδ...
Ψοφουλίνο καιρό έχω να πω...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκαλεί ο δικαστικός επιμελητής μετά την κατάσχεση στο Ρέθυμνο
Ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια του «διαγγέλματός» του προς τους πολίτες του Ρεθύμνου σε βιντεο του στο facebook
04.09.2017, 03:01
Με προκλητικό τρόπο και με φρασεολογία που δεν συνάδει με εκπρόσωπο του νομικού κόσμου ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά στην υπόθεση κατάσχεσης μιας επιχείρησης στην οποία προχώρησε ο ίδιος το Σάββατο στο Ρέθυμνο εξ ονόματος αμερικανικού fund.
Αναχωρώντας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε «διάγγελμα προς τους πολίτες του Ρεθύμνου» σε ιταμό ύφος έναντι όσων αντιστάθηκαν στην κατάσχεση του καταστήματος στην οδό Αρκαδίου.
Ο κ. Παναγόπουλος αναφερόμενος στην κατάσχεση μίλησε για θρίαμβο της Δικαιοσύνης έναντι ενός δύστροπου κακοπληρωτή ευχαριστώντας προσωπικά τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνης, οι οποίοι, όπως λέει, έδωσαν προσωπικά την εντολή για την αστυνομική επιχείρηση  που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος απευθυνόμενος στους Κρητικούς αναφέρει:
Αν κάποιος έντιμος Κρητικός πιστεύει ότι ένας δικαστικός λειτουργός έχει θίξει την τιμή και την υπόληψή του, να πάρει το κουμπούρι του ή το κρητικό μαχαίρι του και να έρθει να με αντιμετωπίσει και να ξέρει ότι δε θα προβάλω καμία αντίσταση.
Να έρθει πλυμένος, χτενισμένος, να με αντιμετωπίσει.
Αλλά από έναν άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος δεν θα ανεχτώ ούτε κουβέντα.
Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτηρίζει «απόστημα» τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου ενώ προειδοποιεί πως θα έρθει ξανά στην Κρήτη σε περίπτωση ανομίας.
Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=iMheOYihFF4

Η κατάσχεση επιχείρησης ενδυμάτων που έκανε ο κ. Παναγόπουλος εξ ονόματος του αμερικανικού επενδυτικού fund «Sankaty Advisors» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών στο Ρέθυμνο που προσπάθησαν να την αποτρέψουν.
Ένας από τους διαμαρτυρόμενους το πρωί του Σαββάτου επιτέθηκε και στον ίδιο χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο ίδιος συνελήφθη αργότερα και ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.
Από την πλευρά του οφειλέτη πάντως τονίζεται πως έχει ζητήσει επανειλημμένα την ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου του, με την εταιρία όμως να έχει υπέρογκες απαιτήσεις, μεγαλύτερες και από τις δυνατότητές του προ κρίσης.
Συγκεκριμένα ενώ μέσω leasing στην τράπεζα πλήρωνε 15.000 μηνιαίο ενοίκιο, η επενδυτική εταιρία που αγόρασε το «κόκκινο» δάνειό του, του ζητά την άμεση καταβολή 300.000 ευρώ και 17.000 μηνιαίο ενοίκιο. Από το δάνειο των περίπου 2 εκατομμυρίων ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει αποπληρώσει περίπου 700.000 ευρώ.
Μιλώντας  ο δικηγόρος του επιχειρηματία που υπέστη την κατάσχεση, Πέτρος Στεφανάκης, στέκεται επικριτικά ως προς το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο επετράπη η πώληση των «κόκκινων δανείων» στις ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες εφόσον δεν είναι τράπεζες, δεν ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος για το αν είναι καταχρηστικές οι απαιτήσεις τους από τους οφειλέτες.
«Θα έπρεπε ο νόμος να υποχρεώνει τις εταιρίες αυτές να αντιμετωπίζουν με κοινωνικά φίλτρα και πραγματικά κριτήρια τους οφειλέτες. Ο πελάτης μου ζητά να ρυθμίσει με ευνοϊκότερους όρους την οφειλή του και να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή του. Έχουμε κάνει συνεχείς προτάσεις προς την εταιρία, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές», λέει ο ίδιος.

Σχολιο.- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (Παναγόπουλος Ιωάννης Χ.)
Σωκράτους 56, Αθήνα - Ομόνοια, 10432, ΑΤΤΙΚΗΣ Δες στον χάρτη
2105229868
2105202971
6932400111

Σχολια.- -Λεει οτι η αριστερη κυβερνηση του συριζα κατεβασε τα ματ για να βοηθησει στην κατασχεση που εκανε αυτος ο αδενας.
-Τον ξέρω αυτόν....
-σπούδαζε στην Ιταλία την εποχή που ήμουν κι εγώ εκεί.... Πήρε πτυχίο το βούρλο???? Η νομική του Καμερίνο είναι η τελέυταία στη λίστα. Σχολή του κώλου
- α! γι αυτό λέει κ νομικά μαλακίες που δεν στέκουν!
-Δικαστικος επιμελητης.Αυτος αν ειχε μιση σαρδελα στο στρατο ακομα θα υπηρετουσε η σειρα του
-για την σημερινή απόπειρα κατάσχεσης σε επαγγελματία στο Ρέθυμνο και με την συμμετοχή του δικαστικού επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου από την Αθήνα
-τι λέει ρεμλκα αυτός????
-Ακούστε αυτόν, κι αν δεν σας έρθει στον μυαλό η φράση: "Στα Γκουλάγκ αμέσως!" τα ξαναλέμε! Εκτός αν θέλετε να κάνετε διάλογο, άπλυτοι, βρωμιάρηδες, ξεδοντιάρηδες..
-Ποια γκουλαγκ?Τα γουρουνια που πεινανε δεν τα σκεφτεσαι?Αλλα ετσι εισαστε ολοι οι απλυτοι σταλινικοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "λύκοι" του real estate μπήκαν στην Αθήνα
 Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017, 15:55
Αλλάζουν χέρια ιδιοκτησίες στη χώρα, και κυρίως στην Αθήνα, με αιχμή του δόρατος το ενδιαφέρον για την εξαγορά ή τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό σε εταιρείες επενδύσεων ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που αποτελούν τον πιο ασφαλή τρόπο για να τοποθετηθεί κάποιος σε ακίνητη περιουσία.
Όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής», το real estate δεν αφορά μια ομογενοποιημένη
αγορά αλλά μια αγορά με πολλές ταχύτητες, με μια κοινή συνισταμένη: καταγράφεται μεγάλη προσφορά προς πώληση ακινήτων που πιέζει προς τα κάτω τις τιμές και ταυτόχρονα έλληνες και ξένοι επενδυτές με μεγάλη ρευστότητα επιλεκτικά βγαίνουν αγοραστές.
«Αυτή την περίοδο πωλείται όλη η Ελλάδα», αναφέρει στο «Βήμα» παράγοντας του χώρου και εξηγεί «Τα μεγάλα πρότζεκτ όπως Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, Αστέρια Γλυφάδας, Κασσιόπη, Αφάντου κ.α. έχουν προσελκύσει τους ξένους επενδυτές..Τέτοια μεγέθους έργα δεν έχουμε άλλα καθώς είμαστε μικρή χώρα. Αντιθέτως, έντονη κινητικότητα καταγράφεται στον κλάδο των ξενοδοχειακών μονάδων, με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς να έχουν ήδη προχωρήσει σε αγοραπωλησίες λόγω της διαρκούς αύξησης της τουριστικής κίνησης».
Εισροές κεφαλαίων
Σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων έχουν καταγραφεί εκτός από τον κλάδο των ξενοδοχείων στις ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων ακινήτων. Όπως γράφει η εφημερίδα, στην Πανγαία ο όμιλος Invel επένδυσε 650 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 66% της εταιρείας, στην Grivalia η Fairfax έβαλε επιπλέον 88 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τη συμμετοχή της στο 51% και άλλα 45 εκατ. έβαλε ο κολοσσός στη διαχείριση κεφαλαίων Pimco για να αποκτήσει 5 εκατ. μετοχές της Grivalia.
Επίσης η αμερικανική Varde κατέβαλε 61,3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 31,7% της εταιρείας Lamda Malls που διαχειρίζεται τα εμπορικά κέντρα The Mall, Golden hall και Mediterraanean.

Η διαδικασία εκποίησης
Παράλληλα, αυτή την περίοδο η PQH, ο Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής των 16 πιστωτικών και χρηματοδοτικών υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την εκποίηση έξι ακινήτων επί συνόλου 300 που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της.
«Θα βγάζουμε κάθε δύο μήνες σε πλειστηριασμό πέντε μεγάλα και 15 μικρά ακίνητα σε τιμές αγοράς με αποδόσεις σημερινές» δήλωσε στο «ΒΗΜΑ» ο διευθύνων σύμβουλος της PQH κ. Κώστας Μητρόπουλος. Η PQH πωλεί και χαρτοφυλάκιο συμβάσεων leasing, που αφορούν ακίνητα και κινητό εξοπλισμό, λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ αναθέρμανση καταγράφεται και στην αγορά επαγγελματικών κτηρίων και κτηρίων γραφείων. Σήμερα περίπου το 1/3 αυτών είναι άδεια ως απόρροια της κρίσης.

Η μάχη για το King's Palace
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της Αγροτικής για την πολυτελή μίσθωση (30 ετών) του κτηρίου που βρίσκεται στη γωνία Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, εμβαδού 11.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για το κτήριο που στέγαζε το ξενοδοχείο King's Palace και στη συνέχεια μετατράπηκε σε γραφεία της ΑΤΕ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσφερθέν σταθερό μίσθωμα αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ ετησίως ενώ υπάρχει και ρήτρα κερδών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επένδυση θα ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια ευρώ καθώς το ξενοδοχείο θα έχει περισσότερα από 180 δωμάτια.
Στη διαδικασία εκμίσθωσης προβάδισμα έχει ο όμιλος Λάμψα καθώς η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού έχει αναδείξει τον όμιλο που έχει τη Μεγάλη Βρετανία ως πλειοδότη. Τις επόμενες ημέρες ο όμιλος Λάμψα περιμένει εξελίξεις και για τον διαγωνισμό που αφορά το ξενοδοχείο King George, για το οποίο η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobank προχώρησε σε διαγωνισμό πώλησής του.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διαγωνισμός της Αγροτικής για την πολυετή μίσθωση του κτιρίου που βρίσκεται στη γωνία Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Πρόκειται για το κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο King's Palace.
Ο Όμιλος Λάμψα περιμένει εξελίξεις για τον διαγωνισμό που αφορά το ξενοδοχείο King's George, το οποίο η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobank προχώρησε σε διαγωνισμό πώλησής του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OHE: Σχεδόν 90.000 Ροχίνγκια έχουν βρει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 10:15
Συνολικά 87.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ από τις 25 Αυγούστου, για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.
Σχεδόν 150.000 Ροχίνγκια έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζόμενων στον ΟΗΕ στην πόλη Κοξ Μπαζάρ στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
«Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε σπίτια εδώ, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος» δήλωσε ο Μοχάμεντ Χουσέιν 25 ετών, που εξακολουθεί να ψάχνει λίγο χώρο για να μείνει αφού έφυγε από τη Μιανμάρ πριν τέσσερις ημέρες.
«Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν ήρθαν εδώ. Δεν έχουμε τροφή. Κάποιες γυναίκες γέννησαν στην άκρη του δρόμου. Άρρωστα παιδιά δεν λαμβάνουν θεραπεία» πρόσθεσε.
Ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός Ροχίνγκια, που δημιουργήθηκε στη περιοχή Μπαλουκάλι μετά τις προηγούμενες επιθέσεις του Οκτωβρίου εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας στη Μιανμάρ, επεκτάθηκε δραματικά.
Μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων ανταρτών Ροχίνγκια εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Μιανμάρ στις 25 Αυγούστου, στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν όπου ζει κυρίως η μουσουλμανική αυτή μειονότητα, έχει προκαλέσει νέο κύμα διώξεων εις βάρος της, γεγονός που έχει ωθήσει πολλούς Ροχίνγκια να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, όπου ήδη ζουν περισσότεροι από 400.000 ομοεθνείς τους πρόσφυγες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπέρ της οικονομικής συνεργασίας των BRICS ο Κινέζος πρόεδρος
 Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 07:57
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες-μέλη της ομάδας BRICS πρέπει να προωθήσουν την πρακτική οικονομική συνεργασία μεταξύ τους, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Παρά τα όσα έχουν επιτευχθεί από την αναφερόμενη ομάδα χωρών, η δυναμική της συνεργασίας πρέπει πλήρως να απελευθερωθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος πρόεδρος μιλώντας στην εναρκτήρια τελετή των εργασιών της 9ης Διάσκεψης των BRICS, που πραγματοποιείται στην πόλη Σιαμέν, στα νοτιοανατολικά της Κίνας.
Το συνολικό οικονομικό ύψος των ξένων επενδύσεων στις χώρες της ομάδας BRICS καταγράφηκε στα 197 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Από τα κεφάλαια αυτά, μόλις ποσοστό 5,7% κινήθηκε μεταξύ των κρατών-μελών της ομάδας.
Ο Κινέζος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.
Στην ομάδα χωρών BRICS συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα,  και η Νότια Αφρική. Από οπου και το ονομα τους που προκυπτει από το αρχικο γραμμα των χωρων που συμμετεχουν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέκυψε Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
 Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 05:20
Ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις αρχές Αυγούστου από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, απεβίωσε, δήλωσε χθες αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο Ράεντ αλ Σάλι, 21 ετών, είχε τραυματιστεί από πέντε σφαίρες που εβλήθησαν σχεδόν εξ επαφής κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στον καταυλισμό προσφύγων Ντάισε, διευκρίνισε ο Ίσα Καράκε, αρμόδιος για το ζήτημα των φυλακισμένων στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Είχε διακομιστεί σε ισραηλινό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε.
Στο Ισραήλ, στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη συνεχίζονται τα σποραδικά βίαια επεισόδια τα οποία από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 294 Παλαιστινίων ή Ισραηλινών Αράβων, 47 Ισραηλινών, δύο Αμερικανών, δύο Ιορδανών, ενός Ερυθραίου, ενός Σουδανού και μιας Βρετανίδας, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Ντέιρ Εζόρ
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 02:56
Ο στρατός της Συρίας και σύμμαχοί του συνεχίζουν την κούρσα στην οποία έχουν αποδυθεί για να φθάσουν στην πολιορκημένη Ντέιρ Εζόρ, στον Ευφράτη, και χθες κατάφεραν να κάνουν ταχεία προέλαση στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανακουφιστεί η πόλη από τον κλοιό των τζιχαντοφασιστών, οι άμυνες των οποίων μοιάζουν ξαφνικά να καταρρέουν.
Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσαν έμφαση φέτος στις επιχειρήσεις στη συριακή έρημο και προχωρούν προς ανατολάς σε μια επίθεση από πολλές πλευρές για την ανάκτηση της Ντέιρ Εζόρ, όπου η συμμορια Ισλαμοφασιστικό κράτος (ΙΚ) διατηρεί τον έλεγχο σχεδόν της μισής πόλης και των εδαφών γύρω από τον κυβερνητικό θύλακα από το 2014.
Πολλοί κάτοικοι του τμήματος της πόλης που πολιορκείται από το 2015 επιβιώνουν μόνο χάρη στη ρίψη πακέτων με ανθρωπιστική βοήθεια με αλεξίπτωτα.
Η χθεσινή προέλαση έφερε τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου που μάχεται στο πλευρό των συριακών δυνάμεων. Την Παρασκευή, τα ΜΜΕ της Χεζμπολάχ ανέφεραν ότι ο στρατός απείχε ακόμη 30 χλμ., μετά την κατάληψη του Τζέμπελ αλ Μπάσρι.
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια ανέφερε ότι ο στρατός έχει προελάσει ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στα όρια των θέσεων της πολιορκημένης δύναμής του στο δυτικό τμήμα της Ντέιρ Εζόρ.
Βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες καθώς ο στρατός προσπαθεί να διασπάσει τις γραμμές του ΙΚ και να ενισχύσει τους πολιορκημένους άνδρες του, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι το ΙΚ καταρρέει μπροστά στην προέλαση των δυνάμεων του στρατού.
Μια πηγή προσκείμενη στον στρατό δήλωσε το Σάββατο ότι επιτεύχθηκε επίσης μια προέλαση προς ανατολάς από τη Σούχνα, στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Δαμασκό με τη Ντέιρ Εζόρ, άλλο ένα μέτωπο.
Ο κυβερνήτης της Ντέιρ Εζόρ, ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ Σάμρα, προέβλεψε ότι ο στρατός θα μπει στην πόλη τις επόμενες 48 ώρες.
«Οι ήρωες του στρατού θα φθάσουν στη Ντέιρ Εζόρ σε 24 ως 48 ώρες το αργότερο», δήλωσε ο κυβερνήτης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τηλεφωνικά.
Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου, είναι η τελευταία που παραμένει στα χέρια του ΙΚ στη Συρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Περισσότεροι από 150 νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας και ισλαμοφασιστικα γουρουνια του ΙSIS
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 01:21
Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε μέλη της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό κράτος (ΙΚ) και δυνάμεις της Δημοκρατιας της Συριας στην κεντρική Συρία είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 150 αντιμαχόμενοι σε 24 ώρες, ανέφερε χθες Κυριακή το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Εδώ και μέρες, τα στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ συγκρούονταν με τζιχαντοφασιστες στην Ουκαϊριμπάτ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Χάμα. Με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας, κατάφεραν χθες να ανακαταλάβουν την πόλη, το τελευταίο προπύργιο στρατηγικής σημασίας του ΙΚ στην επαρχία, σύμφωνα με το Αποικιακό παρατηρητήριο.
Την Παρασκευή, οι κυβερνητικές συριακες δημοκρατικες δυνάμεις είχαν πάρει τον έλεγχο της πόλης αλλά τον έχασαν μία ημέρα αργότερα όταν οι τζιχαντοφασιστες εξαπέλυσαν αντεπίθεση.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, 120 στοιχεία του ΙΚ σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκαϊριμπάτ και τα περίχωρά της, ενώ 35 στρατιώτες της Συριακης Δημοκρατιας  και σύμμαχοί τους επίσης σκοτώθηκαν», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας μεθυστακας διευθυντής αυτής της αποικιακης ΜΚΟ, που εδρευει στο Λονδινο, ο αληταρας Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Μετά την απώλεια αυτής της πόλης οι τζιχαντοφασιστες δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο μερικά χωριά στην περιοχή αυτή, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας, κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Οι τζιχαντοφασιστες είχαν καταλάβει την Ουκαϊριμπάτ το 2014 και τη χρησιμοποιούσαν ως βάση για να «εξαπολύουν επιθέσεις σε περιοχές στα χέρια της Συριακης Δημοκρατιας» στην επαρχία Χάμα, ιδίως σε έναν «κρίσιμης» σημασίας οδικό άξονα ο οποίος συνδέει την επαρχία του Χαλεπιού με τον νότο της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Έπειτα από την κεραυνοβόλα κατάληψη μεγάλων εκτάσεων του Ιράκ και της Συρίας το 2014, οι τζιχαντοφασιστες του ΙΚ υφίστανται τους τελευταίους μήνες βαριές ήττες.
Στη de facto πρωτεύουσά τους, τη Ράκα (βόρεια), οι τζιχαντοφασιστες είναι αντιμέτωποι με μια συνεχιζόμενη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), μιας συμμαχίας κατά βαση Κούρδων με μερικους Αραβες για ποικιλια που υποστηρίζεται και εξοπλιζεται από την Ουάσινγκτον. Την Παρασκευή, οι ΣΔΔ ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την παλιά πόλη της Ράκας, πλησιάζοντας στη ζώνη όπου είναι οχυρωμένοι οι τζιχαντοφασιστες, στην καρδιά αυτού του πυκνοκατοικημένου αστικού κέντρου.
Το ΙΚ βρίσκεται επίσης υπό πίεση στη Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά) —την τελευταία επαρχία της Συρίας που ελέγχει— καθώς ο στρατός προελαύνει με την υποστήριξη της Ρωσίας από τον Μάιο, όταν άρχισε μια γενικευμένη έφοδο για να διώξει τους τζιχαντοφασιστες από μια περιοχή της ερήμου η οποία εκτείνεται από την κεντρική Συρία ως τα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017
To FARC ξεκινά την νέα του ζωή στο πολιτικό σκηνικό της Κολομβίας

H “Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη των Κοινοτήτων” (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común / FARC)* ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη δημοκρατία στην Κολομβία, με την συγκέντρωση που διοργάνωσε στην Πλατεία Μπολίβαρ της Μποκοτά.
Το όνομα και τα σύμβολα του νέου κόμματος επιλέχτηκαν στο ιδρυτικό του Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Μποκοτά από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου , με τις ψήφους 620 (από τους 1.000 περίπου) συνέδρων και τα αρχικά του αντιστοιχούν στα αρχικά των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας.
Μετά από πέντε δεκαετίες, οι FARC αναλαμβάνουν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο της παρουσίας τους στην Κολομβία, αυτή τη φορά στην πολιτική σκηνή της χώρας, με την ονομασία “Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη των Κοινοτήτων” (FARC).

Σε μια πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση στην Πλατεία Μπολίβαρ, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας Μποκοτά, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και η ηγεσία της FARC, καθώς και τα πέντε μέλη της που θα αναλάβουν γερουσιαστές στο Κογκρέσο, όπως και τα πέντε μέλη που θα αναλάβουν βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το κόμμα FARC παρουσίασε επίσης το πρόγραμμά  και την μελλοντική του δράση για το επόμενο έτος κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές για τα δύο νομοθετικά σώματα.
Η επιλογή της πλατείας Μπολίβαρ είχε συμβολικό χαρακτήρα που σηματοδοτεί την εγκατάλειψη του ένοπλου αγώνα και την έναρξη της πολιτικής ζωής του παλιού αντάρτικου. Είναι το κέντρο της πολιτικής εξουσίας της Κολομβίας, εκεί βρίσκεται το Κοινοβούλιο, η προεδρική κατοικία, το Δικαστικό Μέγαρο, ο καθεδρικός ναός και το δημαρχείο της πόλης.
Μετά την ίδρυση του κόμματος FARC, εκδόθηκε νομοθετική πράξη για την συνταγματική απαγόρευση της παραστρατιωτικής δράσης, που προωθείται για έγκριση στο Κογκρέσο και την Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτό που ήταν μέρος της τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφτηκε μετά τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων στην Αβάνα.
Το πρώτο άρθρο της νομοθετικής πράξης αναφέρει: “Απαγορεύεται η δημιουργία, προώθηση, οργάνωση και καθοδήγηση ένοπλων ομάδων πολιτών, κάθε τύπου, συμπεριλαμβανομένων και των λεγόμενων παραστρατιωτικών ομάδων αυτοάμυνας”.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/09/to-farc.html




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 «Η εξισωση κομμουνισμου – εθνικοσοσιαλισμου εχει στοχο να απονομιμοποιησει τη ριζοσπαστικη αριστερα»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Deir Ezzor η πολιορκία έσπασε .....
Η Συρία απελευθερώνεται. Η απίστευτη νίκη του λαού της Συρίας είναι ο οδηγός και για τους άλλους λαούς που θέλουν να κερδίσουν την απελευθέρωσή τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δυτικός ''μπολιτισμός'' ρέ φίλε... Πάντως ο Αδόλφος δεν είχε γεννηθεί ακόμα τότε, να τα λέμε και αυτά, να τα λέμε όλα...
Το Αυστραλιανο Ολοκαυτωμα
Δυτική Αυστραλία 1904
Στρατόπεδο συγκέντρωσης ιθαγενών
Η φωτογραφία, μπροστά από τη φυλακή Γουίνταμ, κατά ειρωνεία της τύχης, έχει σχεδιαστεί για να δείξει ότι η θεραπεία των ιθαγενών κρατουμένων στη δυτική Αυστραλία ήταν ανθρώπινη και ομαλή. Εκδόθηκε μετά από τη Βασιλική Επιτροπή του Δρ. Walter roth για τη μεταχείριση των ιθαγενών. "Ο Ροθ είπε ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης που λειτουργεί στο Κίμπερλυ ήταν μια" βάναυση και εξωφρενική κατάσταση. " οι άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία με άλογα, συνήθως χωρίς εντάλματα ή αποδεικτικά στοιχεία σε διάφορους  σταθμούς της Ανατολικής Κίμπερλυ που είχαν καθιερωθεί στη χώρα των ιθαγενών κυρίως τη δεκαετία του 1880

Οι περισσότεροι (μεταξύ των οποίων και  παιδιά ηλικίας 10 ετών) ήταν με την "παράνομη κατοχή βοείου κρέατος" για φερόμενες καμακώσεις που εισήγαγαν βοοειδών και έλαβαν ποινές φυλάκισης μέχρι και τριών ετών, συμπεριλαμβανομένης του ενος. Στις περιπολίες της αστυνομίας για αρκετές εβδομάδες ή μήνες μέχρι 40 άτομα την ώρα πιάστηκαν και μετά στο λαιμό αλυσοδεμένοι και αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέχρι 300 χλμ. Στη φυλακή όπου, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανονισμός που να το επιτρέπει, οι αλυσίδες του λαιμού έμειναν. Σύμφωνα με τις ανώτερες αστυνομικές οδηγίες για  αβορίγινες, οι γυναίκες δεν συνελήφθησαν ποτέ αλλά αγοράστηκαν με την ίδια ομάδα. Να μην ενεργούν ως μάρτυρες για την υπεράσπιση, αλλά ως μάρτυρες για την ποινική δίωξη. Και πάλι, χωρίς καμία νομική αρχή ήταν πολύ. Πριν από το 1905 οι κρατουμένοι από το γουίνταμ είχαν τις αλυσίδες του λαιμού δεμένες με "σιδήρου  σύνδεσμο" που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί. Οι σύνδεσμοι δεν ήταν θέμα της αστυνομίας αλλά αγόραστικαν ιδιωτικά από έναν περιστοιχιζόμενο στο περθ. Θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο με ένα σφυρί και ένα σμίλη όχι απο τους φυλακισμένους σε ένα σιδεράδες αμόνι, μια διαδικασία που θα έπαιρνε μέχρι και δέκα λεπτά. Οι περισσότεροι κρατούμενοι δεν ήξεραν για ποιο λόγο συνελήφθησαν, γιατί ήταν στη φυλακή, ή γιατί είναι. Ο Ροθ σκηνοθέτησε (ανάμεσα σε μια σειρά άλλων θεμάτων) η κυβέρνηση της ημέρας να σταματήσει να χρησιμοποιεί αλυσίδες λαιμού, αν και χρησιμοποιήθηκαν στη δυτική Αυστραλία μέχρι τουλάχιστον το 1956.
Η φωτογραφία των κρατουμένων είναι από ένα βιβλίο που βγαίνει το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. http://uwap.uwa.edu.au/products/every-mothers-son-is-guilty-policing-the-kimberley-frontier-of-western-australia-1882-1905
Σχολιο.-  Υπάρχει και χειρότερη από αυτή τη φώτο με τους Βελγους στο Κονγκό, όπου ακρωτηρίασαν χιλιάδες ιθαγενείς οι αποικιοκράτες....
Σχολιο.- Ασε διαβαζω τωρα ενα βιβλίο για τον δρόμο των μπαχαρικών κι εχω φρικάρει με το τι κάνανε Ολλανδοί, Άγγλοι, Ισπανοί και Πορτογάλοι κατά τον 16ο-17ο αιώνα
Σχολιο.- Μπολιτιζμός !._
Διαφωτιζμός, Τέχνε, ΔιανόηΤΣις.
Βόρειε Ευρώπε & Αμερικέ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια εξαιρετικά διαφωτιστική ενημέρωση για τα γεγονότα στο Ρέθυμνο .

ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ σήμερα Σαββατο στο Ρέθυμνο. "Ξαναχτύπησαν τα ξένα funds. Επεισόδια και συλλήψεις σήμερα Σαββατο το πρωί". Όποιος κυκλοφορούσε στο ξημέρωμα της ημέρας θα νόμισε ότι μάλλον στρατιωτική δικτατορία είχε επιβληθεί στη χώρα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει όλα τα σημεία των δρόμων που οδηγούν στην οδό Αρκαδίου, και ειδικότερα στο κατάστημα "Borsalino" του Αντώνη Πατερογιαννάκη, προκειμένου εκπρόσωποι ξένου fund που έχουν εξαγοράσει το δάνειο του συγκεκριμένου επιχειρηματία, να κατάσχουν το κατάστημα. Κάτι που επιχειρήθηκε άλλες δύο φορές το τελευταίο διάστημα.
Πριν γίνει ο αποκλεισμός της περιοχής είχαν προλάβει και είχαν συγκεντρωθεί στο κατάστημα συμπολίτες αλληλέγγυοι, μικρός βέβαια αριθμός (καθώς ο αποκλεισμός από τις δυνάμεις της αστυνομίας, εμπόδισε μεγαλύτερη προσέλευση) όμως και πάλι οι αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν κατάφεραν και δεν επέτρεψαν στα κοράκια να ολοκληρώσουν το "έργο" τους... Είναι λεβέντες και έχουν την αγάπη μου.... Μάλιστα, ένας φίλος πήρε μία ντουντούκα και προσπάθησε όπως μπορούσε μέσα στον αποκλεισμό αυτό, να ενημερώσει και να ξεσηκώσει κόσμο. Αυτός ο άνθρωπος είναι φίλος μου. Και επειδή αυτός ο άνθρωπος έχει μεγαλώσει στο μεροκάματο κι όταν ήταν μαθητής έτρωγε σε σισίτια, και ζητούσε από τον δάσκαλο στο σχολειό να φεύγει μισή ώρα νωρίτερα να προλαβαίνει το σισίτι, έχω να πω στο κοράκι και σ' όλα τα κοράκια και τους δικαστικούς επιμελητές που έχουν στην "υπηρεσία" τους, πως όταν έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σε σισίτια να είναι προσεκτικοί διότι δεν θα τα καταφέρουν εύκολα να τους βάλουν κάτω όπως νομίζουν....
Δυό-τρία πράγματα θέλω να πω (με όλη την προσοχή που πρέπει όλοι μας να έχουμε στις αναφορές μας στην υπόθεση αυτή και στις όσες παρόμοιες που θα ακολουθήσουν):
1. O αστυνομικός αποκλεισμός ξημερώματα Σαββάτου μιας μεγάλης περιοχής, προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση συμπολιτών, έδειξε ότι τα ξένα ή ντόπια "fund's", οι τραπεζίτες, τα κάθε λογής κοράκια είναι αδίστακτα, θα μεταχειριστούν τη βία στην έσχατη μορφή για να εξαθλιώσουν το λαό μας, να αρπάξουν ό,τι κινητό και ακίνητο δημιουργήθηκε με κόπο και ιδρώτα. Διερωτώμαι εαν η δουλειά της αστυνομίας είναι να καταστέλλει τη λαϊκή κοινωνία και να υπηρετεί το άθε κοράκι που αρπάζει τον ιδρώτα και την περιουσία του λαού, (όπως κάνει σήμερα με την ..."αριστερή" μας κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια...), ή να προστατεύει το λαό από τα τρισάθλια κοράκια που τον κατασπαράσσουν. Ας δώσουν μία απάντηση σε αυτό ο Τόσκας και το άλο φασισταριό ο Τσίπρας...
Έχω πάντως να πω ότι την ώρα που πέρασα σήμερα από το "Borsalino", ήταν εκεί έξω δύο αστυνομικοί. Ένστολοι. -Με πολιτικά ρούχα ασφαλίτες, ίσως και μάλλον ήταν περισσότεροι-... Τους είπα την ιδιότητα μου (...σε ανεργία βέβαια τώρα) τους ζήτησα να με ενημερώσουν.... Ο ένας εντελώς απρόθυμος, ο άλλος κάπου πιάνω στο μάτι μου, έχει διάθεση να μιλήσουμε, πάμε πιό πέρα κάνουμε μια δήθεν βόλτα. Τα γεγονότα, μου τα είπε όπως ακριβώς συνέβησαν... Το διασταύρωσα μετά.... Κάποια στιγμή μου λέει: "...Mη νομίζεις ότι όλοι εμείς...".... Τον διέκοψα και δεν θέλησα να τον φέρω σε δύσκολη θέση, ούτε να τον ρωτήσω γιατί επέλεξε το επάγγελμα αυτό, κ.λπ....
2. Το γεράκι σήμερα, -εκείνος ο αδιανόητος δικαστικός επιμελητής- εκείνος που τον μεν Αντώνη Πατερογιαννάκη, τον υβρίζει, τον συκοφαντεί, τον αποκαλεί στα κοινωνικά δίκτυα "...καταχραστή!" κ.λπ, τους δε Ρεθεμνιώτες αλληλέγγυους τους αποκαλεί ..."Πενήντα μαλάκες του Ρεθύμνου"... Ναί! έτσι τους έγραψε ο γελοίος, εκείνο λοιπόν το γεράκι να ξέρει ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΑΣΕ! Δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του όσες κλούβες των ΜΑΤ και να έφερε.... Ας το καταλάβει....
Γενικότερα έχω να πω: Προσπαθούν όλοι αυτοί, να κατασυκοφαντήσουν την κοινωνία μας. Καθένα που χρωστάει στις Τράπεζες τους και τις Εφορίες τους, τον ονομάζουν "καταχραστή","αποτυχημένο" κ.λπ... Καθέναν που αντιστέκεται τον ονομάζουν "αλήτη" και δεν συμμαζεύεται.... Λένε απίστευτα ψέμματα, αλλοιώνουν αριθμούς.... Ε! λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.... Και επειδή η κοινωνία του Ρεθύμνου -και του κάθε Ρεθύμνου- είναι ολίγον τι μικρή και ο ένας μας εδώ γνωρίζει τον άλλον.... σου λέω λοιπόν αλήτη δικαστικέ επιμελητή, ότι είσαι πολύ λίγος για να αναφέρεσαι στον Αντώνη Πατερογιαννάκη, πολύ ελάχιστος για να αποκαλείς τους λεβέντες συμπολίτες μου "μαλάκες"... Κοιτάξου στον καθρέφτη κάθαρμα...
3. Σε επόμενη ανάρτηση θα πούμε πολλά περισσότερα....
Στον Αντώνη Πατερογιαννάκη θέλω να πω τώρα κάτι.... Επειδή αυτόν τον άνθρωπο τον γνωρίζω κάτι δεκαετίες....
"Αντώνη! Εδούλεψες από κοπέλι.... Ξέρω τις ιστορίες σου από κοπέλι στην Αθήνα που εκουβαλούσες ρούχα, και ξέρω πόσο εκείνοι οι άνθρωποι σε εκτίμησαν. Ξέρω, επανήλθες στο Ρέθυμνο, ξεκίνησες από ένα μαγαζάκι στην Βάρδα Καλλέργη, ανέβηκες σκαλοπάτι- σκαλοπάτι, μπήκες στην Αρκαδίου, στου Νίκου και της Ελισσώς το σουβλατζίδιο απέναντι, πήγες μετά εκεί που πήγες πάλι στην Αρκαδίου. Παντρεύτηκες τη Ρηνιώ! Την Ειρήνη Λαγουδάκη, αποκτήσατε τρία παιδιά, τον Μανώλη, την Γεωργία και την Αγάπη.
Ετίμησες την κοινωνία του Ρεθύμνου όσο ελάχιστοι.... Καθόμουν το μεσημέρι μ' έναν φίλο μας και μου έλεγε: .." Η μάννα μου (του φίλου μας η μάννα, που μάλιστα θα έρθει να σε δει μετά από χρόνια) μου έλεγε προχθές με δάκρυα, ότι τα παιδιά τα έντυνε με ποιοτικά ρούχα "από του Μπορσαλίνο".... και με λίγα λεφτά... Αντιλαμβάνεσαι λοιόν ότι κάποιοι θυμούνται και ξέρουν.... Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι σε εσένα, -και είναι δεκάδες!- ξέρω πόσο σε εκτιμούν....
Προχώρα και μην το βάζεις κάτω. Το "Borsalino" θα το κρατήσουμε. Έμαθα έγέννησε προ ημερών η Αγάπη.. Τρίτη φορά παππούς, τρίτη φορά γιαγιά η Ρηνιώ.
Κύτταξε Αντώνη όλες αυτές τις μέρες αυτά τα υπέροχα εγγονάκια... Κύττα τα στα αθώα ματάκια τους!
ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ! βρε Αντώνη! Είμαι βέβαιος θα το κάνεις... Κύττα τα ματάκια τους και θα βρεις εκεί το κουράγιο..
Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ....
(Α! και κάτι τελευταίο! Θα υπάρξουν προβοκάτσιες! Να είμαστε προσεκτικοί!....)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνέλαβαν 34χρονο Ιρακινό να κρατά μεγάλο σπαθί στο κέντρο της Αθήνας
Νέο ύποπτο περιστατικό προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ μετά τους ισλαμιστές «αστυνομικούς»
 03/09/2017 17:16
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πάντως να ανέφερε στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν ότι "ήθελε να εκφοβίσει τους πολίτες".
Νέο περιστατικό προβληματίζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ (σε ενδεχόμενη σχεση με τον "ισλαμιστικο κίνδυνο")  μετά την σύλληψη -χθες το μεσημέρι- 34χρονου Ιρακινού ισλαμιση που κρατούσε μεγάλο σπαθί έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
Ο 34χρονος που κινείτο απειλητικά ανάμεσα στους πολίτες συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να ειδοποιήθηκε από τον φύλακα του Μουσείου. Ο 34χρονος φέρεται να είχε αποφυλακισθεί προσφάτως για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.
Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλυφθει  προ τριημέρου είχαν προσαχθεί από την πλατεία Κολιάτσου τεσσερα άτομα από το Μπαγκλαντες με την υπόνοια ότι ήλεγχαν μουσουλμάνους για την εφαρμογή της "Σαρίας".
Επιπλέον εχουν διαπιστωθεί "ακραία κηρύγματα" σε 7-8 ατυπους χώρους προσευχης μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας. Στελέχη της ΕΛΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν τα κίνητρα του 34χρονου , αν έχει ψυχολογικά προβλήματα κι αν είχε "θρησκευτικούς" λόγους για αυτή την κίνηση του.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πάντως να ανέφερε στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν ότι "ήθελε να εκφοβίσει τους πολίτες"
Ο 34χρονος φερεται να ειχε αποφυλακισθει προσφατως για υποθεσεις ναρκωτικων και κλοπες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
Η δεύτερη απόλυση στον Ριζοσπάστη, για την οποία σας είχα μιλήσει προ ημερών, ισχύει. Απολύθηκε τηλεφωνήτρια ως υπεράριθμη. Αυτή ήταν η δικαιολογία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Από κόμμα των αγώνων και των θυσιών για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τη χώρα σε κόμμα των απολύσεων. Αδίστακτη ηγεσία που λερώνει ιδανικά , αξίες , ιστορία . Οι αντιλήψεις της φυσικά έχουν μπολιάσει και την μεγάλη πλειοψηφία του κομματικού δυναμικού που έχει απομείνει που στο όνομα του κόμματος -αυτοσκοπού μπορεί να δικαιολογεί τα πάντα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστικός επιμελητής, φίλος του Πάνου Καμμένου πανηγυρίζει για τους πλειστηριασμούς στο Ρέθυμνο
04 Σεπτεμβρίου 2017 18:17
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δείτε ότι τα εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού έχουν ονοματεπώνυμο!!!
Πριν απο λίγες μέρες στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου επικράτησε τεράστια ένταση όταν κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό καταστήματος από αμερικανικό fund.
Στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ ο δικαστικός επιμελητής προστατεύθηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου το εμπόρευμα να πάει στο συγκεκριμένο fund.
Οι Έλληνες αστυνομικοί περιφρουρούν τους δικαστικούς επιμελητές για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο του ξεπουλήματος της περιουσίας των Ελλήνων σε ξένα συμφέροντα.
Η συγκεκριμένη ιστορία όμως, έχει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου του, ο δικαστικός επιμελητής κ. Ιωάννης Παναγόπουλος κάνει και δημόσιες δηλώσεις καθυβρίζοντας τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν χαρακτηρίζοντας «άπλυτους και βρωμιάρηδες, ξεδοντιάρηδες», όσους αντιστάθηκαν.
Ο κ. Παναγόπουλος έχει αναρτήσει τη συγκεκριμένη δήλωση στο προφίλ του στο Facebook.
Επειδή η συγκεκριμένες δημόσιες δηλώσεις του δικαστικού επιμελητή, μόνο οργή προκαλούν, μπήκαμε στον κόπο να ψάξουμε ποιος είναι.
Από το προφίλ του στο Facebook, έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι είναι φίλος του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου!!!
Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Καμμένος όταν ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επί ΝΔ, έκανε ο ίδιος τα εγκαίνια στο γραφείο του κ. Παναγόπουλου στον Πειραιά.
Μα ο κ. Καμμένος δεν ήταν αυτός που υποσχόταν ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ούτε έναν πλειστηριασμό;
Δεν ήταν αυτός ο ίδιος και το κόμμα του που διαβεβαίωναν ότι θα πέταγαν τους δανειστές και τα ξένα κοράκια με τις κλωτσιές;
Ο κ. Καμμένος δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι δεν θα συνεργαστεί «ούτε νεκρός» με γερμανοτσολιάδες;
Δυστυχώς για τον κ. Καμμένο και την παρέα του, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ καιρό.
Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας και καταδεικνύουν το ήθος του ανδρός.
Αυτά για να ξέρει ο λαός ποιους ψήφισε και σε ποιους εμπιστεύθηκε το μέλλον των παιδιών του.
Η καταστροφή της χώρας και η αφαίμαξη του λαού έχουν ονοματεπώνυμο.
Τέρμα με το θέατρο σκιών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν Τσιπρα... θα μας πεις ποιο μικρό κόμμα μίζωσε η SIEMENS το 1989 και συνεργάστηκε με τη δεξιά για να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρεου;

Αλέξη μου, τώρα που έγινες κι Ανδρεϊκός, και ΠΑΣΟΚ 3ης του Σεπτέμβρη, θα μας πεις ποιο είναι το μικρό κόμμα που μίζωσε η siemens και παρέπεμψε τον Ανδρέα στο  1989;

Τσίπρα, Ανδρέας δεν γίνεσαι όσο κι αν στο υπόσχονται μορμολύκεια από το σημερινό νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ!

Εκείνες τις μέρες και ώρες το 1973 που η δεξιά, μαζί κι η "ανανεωτική αριστερά" (ΚΚΕ εσωτερικού, εξαιρουμένης της ομάδας-τάσης Μπριλάκη), τους Κύρκους, Φλαμπουράρηδες και σια, χαριεντίζονταν με τη "φιλελευθεροποίηση" του Μαρκεζίνη, ήθελαν "αντιδικτατορικό" αγώνα μαζί με τον Γλύξμπουργκ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3η Σεπτέμβρη... Τι θα απαντούσαν σήμερα στον Ανδρέα οι πρόθυμοι Μερκελιστές, ο νεόκοπος Τσίπρας, ο Γιωργάκης, ο γαμπρός του Μπακατσέλου, η Φωφούλα, ο Σημίτης και σια;
Ότι όλοι τους αγαπούν τη "σοσιαλδημοκρατία", θαυμάζουν τη γερμανική Ευρώπη του 4ου Ράιχ με τη συγκυβέρνηση Μέρκελ-σοσιαΛΗΣΤΩΝ, λατρεύουν το "ευρώ" και προσλαμβάνουν τους Ρότσιλντ για να μας βγάλουν στις "αγορές";
Πως ενώ ο Ανδρέας δεν αναγνώρισε ΠΟΤΕ ως κρατική οντότητα το Ισραήγλ, ΟΛΟΙ αυτοί τώρα είναι τα πιο πιστά χανουμάκια των σιωνιστών;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον θα απολαύσει ότι δίδαξε κι έπραξε εναντίον των άλλων μνημονιακών εκτρωμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά επειδή του ανατέθηκε να κλείσει όλη τη δουλειά του 4ου Ράιχ, που ήταν αδύνατον να ολοκληρώσει η δεξιά κι η νέα δεξιά (ΠΑΣΟΚ)... καλό είναι να αποχωρήσει χωρίς να χυθεί αίμα, γιατί θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος...

Φωτιά ξέσπασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου σήμερα Σαββατο λίγο πριν τις 7 το πρωί. Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τους καπνούς να βγαίνουν από το φωταγωγό ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εμπρησμό, καθώς η εξωτερική πόρτα βρέθηκε σπασμένη.

σχολιο,- Θέλομε να δούμε και άλλα γραφεία καμμένα... πολλά γραφεία... ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των μικρότερων... ΧΑ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ κλπ! Να νοιώσουν την καυτή ανάσα της φωτιάς... έτσι ακριβώς όπως αυτοί οι λακέδες έχουν κάψει μιά ολόκληρη χώρα και τον λαό της!!!
Θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια με τόσα που γίνονται να μπουκάρει ο λαός οργισμένος μέσα στο Κυνοβούλιο και να τους ξεριζώσει τα δόντια... Ακριβώς όπως ο Κόκκινος Στρατός έμπαινε πριν από 100 χρόνια στα Χειμερινά Ανάκτορα με τις ξιφολόγχες...

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν σήμερα Σαββατο τα ξημερώματα στην οδο Αρκαδίου στο Ρεθυμνο, περίπου στις 6 το πρωί  και συγκεκριμένα έξω από το κατάστημα «Borsalino», προκειμένου εκπρόσωποι ξένου fund που έχουν εξαγοράσει το δάνειο του συγκεκριμένου επιχειρηματία, να κατασχέσουν το κατάστημα. Κάτι που επιχειρήθηκε άλλες δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι εκπρόσωποι του ξένου fund προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά, πράγμα που αποδείχτηκε δύσκολο και τελικά έσπασαν το τζάμι προκειμένου να μπουν στο κατάστημα
Στο σημείο βρέθηκαν μέλη του ΣΑΟΡ και πλήθος κόσμου, που προσπάθησαν να αποτρέψουν την κατάσχεση.
Από το σημείο δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς οι πολίτες προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, για να προστατεύσουν το μαγαζί, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε αυτοκίνητο, τεχνικού που είχε κληθεί να τοποθετήσει συναγερμό.
Αφού προηγήθηκαν δύο συλλήψεις ο εκπρόσωπος του ξένου fund απομακρύνθηκε από το σημείο με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τα κανάλια (STAR) δείχνουν το διάγγελμα του δικαστικου επιμελητη Παναγόπουλου αποσπασματικά, παραλείποντας τις απειλές, τις ύβρεις και τις ασυναρτησίες του, λες και είναι κανας δικαστικός λειτουργός που δέχτηκε αδόκητη επίθεση!
Δεν λένε ούτε για την διαμαρτυρία και την καταγγελία του απ τον αρμόδιο Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών! Φασιστοξεφτίλες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως βόμβα ακούσαμε την πληροφορία ότι ο αγαπητός σκιτσογράφος και αρθρογράφος, που με την εξαίρετη και μοναδική σε ύφος και περιεχόμενο δουλειά του κοσμούσε τις στήλες του e-nikos.gr και της Real News της Κυριακής απολύθηκε από την ιδιοκτησία-διεύθυνση του συγκροτήματος.
Οι λόγοι της απόλυσης δεν έγιναν επισήμως γνωστοί, μιας και δεν υπήρξε δημόσια τοποθέτηση επ’ αυτών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι από την επιχείρηση προβάλλονται για την απόλυση οικονομικοί λόγοι, αν και οι «κακές γλώσσες» ομιλούν ευθέως για απόλυση που είχε σαφέστατα πολιτικά κριτήρια.
Άλλωστε μια απόλυση για πολιτικούς λόγους και ως αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού είναι στους πάντες, ιδιαίτερα στους/στις φίλους/-ες της Iskra, η οποία αναδημοσίευε καθημερινά τα κείμενα και τα σκίτσα του, γνωστή όχι μόνο η μοναδική εξαίρετη γραφή με σπάνια Ελληνικά, που δυστυχώς χάνονται, του Στάθη Σταυρόπουλου, αλλά και το βαθύ επίκαιρο διεισδυτικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο των κειμένων και σκίτσων του.
Τα κείμενα και σκίτσα του Στάθη ήταν μοναδικά και άκρως ενοχλητικά. Αποτελούσαν έναν πραγματικό καθημερινό κόλαφο όχι μόνο για τις πολιτικές και πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο είχε το σθένος και τις αρχές να εγκαταλείψει μετά την μνημονιακή του συνθηκολόγηση, αλλά και συνολικά για το μνημονιακό κατεστημένο της χώρας και τις δυνάμεις που οδήγησαν στην εθνική υποδούλωση και την διαχειρίζονται.
Ευχόμαστε στον Στάθη κουράγιο και δύναμη, τα οποία ξέρουμε ότι διαθέτει και καλή συνέχεια στο μεγάλο έργο του, της ακούραστης και ανιοτελούς προσφοράς σε αυτόν τον τόπο και τον λαό, προσφορά που σήμερα την έχει όσο ποτέ ανάγκη η πατρίδα μας και την οποία ο Στάθης θα βρει τον τρόπο να την καταστήσει πολύ πιο ουσιαστική και πολύ πιο ηχηρή.
Πηγή: iskra.gr
http://www.iskra.gr/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί υποστηρίζουν οτι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, θα είναι χειρότερα διότι θα πληρώνουμε τα χρέη μας σε υποτιμημένη δραχμή.
Μα αν ήταν έτσι, γιατί οι ευρωπαίοι "εταίροι" μας, παλεύουν να μας κρατήσουν στο ευρώ με νύχια και με δόντια;
Απλά διότι γνωρίζουν οτι η πατριωτική κυβέρνηση που θα πάρει την απόφαση να αφήσει αυτό το νέο Νταχάου της ευρωζώνης, μπορεί ταυτόχρονα να διαγράψει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ σχεδόν όλο το δημόσιο χρέος, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει εντός ευρώ.Αλλά αν η Ελλαδίτσα κάνει κάτι τέτοιο, πως θα της τα αρπάξουν όλα-για το καλό των κατοίκων της!-οι φίλοι μας ευρωπαίοι "εταίροι";
Α, να μην ξεχάσω το λόμπι της δραχμής που καραδοκεί να τα αγοράσει όλα μπιρ παρά όταν πάμε σε εθνικό νόμισμα που θα υποτιμηθεί (8.000-9.000%..). Αλλά ας μου πει κάποιος, αν εγώ έχω εισόδημα με εθνικό νόμισμα (και μόνο με εθνικό νόμισμα θα αποκτήσω ξανά εισόδημα), για ποιον ακριβώς λόγο να πουλήσω οτιδήποτε;
-Ανάλογα, και η χώρα αφού με εθνικό νόμισμα θα αυτοχρηματοδοτεί την οικονομία της, γιατί να ξεπουλήσει την εθνική-δημόσια περιουσία;;; Επειδή θα χρωστάει στους δανειστές της, θα πει κάποιος. Πάμε πάλι στην τρίτη παράγραφο, λίγο πιο πάνω...
Καλημέρα...
Α! Μην ξεχάσω και το άλλο.
-Ίσως "μας κάνουν πόλεμο", λένε πολλοί. Καταρχήν, πόλεμο έχουμε τώρα, αυτήν την στιγμή, οικονομικό μεν αλλά λυσσαλέο. Επίσης, έχουμε εμφύλιο, κοινωνικό εμφύλιο: ο ιδιωτικός υπάλληλος με τον δημόσιο, ο ταξιδιώτης με τον υπάλληλο του αεροδρομίου, κοκ. Και επιτέλους, αν μας κάνουν πραγματικό πόλεμο-σενάριο που δεν στέκει για κανέναν λόγο-ε, τότε μωρέ αδερφέ μου θα πολεμήσουμε, όπως έχουν κάνει οι πρόγονοι μας τόσες και τόσες φορές.Και τότε ο εχθρος θα φοράει στολή, δεν θα είναι σχεδόν αόρατος όπως τώρα..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου αρνείται εδώ και ένα χρόνο να σταθεί προσοχή στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για τις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία. Οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου επιχειρούν τώρα να τον συνθλίψουν γνωρίζοντας ότι ίσως έχουν μπροστά τους έναν νέο Μοχάμεντ Αλι
Οταν η σημαία θα συμβολίζει αυτά που πρέπει να συμβολίζει, τότε θα σταθώ όρθιος.
                                                                                                        Κόλιν Κάπερνικ
Τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να διαπιστώσεις εάν έχεις κεντρίσει την προσοχή των Ηνωμένων Πολιτειών: να σε κοροϊδεύουν στη σατιρική σειρά κινούμενων σχεδίων South Park.
Ο Κόλιν Κάπερνικ τα κατάφερε. Πριν ξεκινήσει ο 20ός κύκλος επεισοδίων, οι δημιουργοί της σειράς παρουσίασαν ένα τηλεοπτικό σποτ στο οποίο οι θεατές ενός γηπέδου ποδοσφαίρου τραγουδούν τους παρακάτω στίχους καθώς παιανίζει ο εθνικός ύμνος: «Ο Κάπερνικ είναι σπουδαίος, οι μπάτσοι είναι γουρούνια, οι μπάτσοι είναι γουρούνια».
Ο Κάπερνικ είναι ο αθλητής των Σαν Φρανσίσκο 49ers, ο οποίος από το 2016 αρνείται να σταθεί προσοχή στον εθνικό ύμνο διαμαρτυρόμενος για τις δεκάδες δολοφονίες μαύρων πολιτών από την αστυνομία αλλά και τον θεσμοθετημένο ρατσισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Καθώς δεκάδες ακόμη αθλητές ακολούθησαν το παράδειγμά του, σε μικρότερες διοργανώσεις, ο επιθετικός των 49ers βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αθλητικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από την εποχή που ο Μοχάμεντ Αλι αρνήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ και οι μαύροι αθλητές Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος ύψωναν τις γροθιές, σαν Μαύροι Πάνθηρες, στην απονομή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968.
Στην αντιπαράθεση αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με τη γνωστή ευφράδεια που χαρακτηρίζει προέδρους όπως ο Ρίγκαν και ο Μπους έκανε την παρακάτω δήλωση: «Παρακολούθησα την ιστορία και πιστεύω ότι δεν είναι καλό πράγμα. Είναι πολύ κακό πράγμα. Ισως [ο Κάπερνικ] πρέπει να βρει μια χώρα που να τον βολεύει καλύτερα».
Οπως συμβαίνει όμως συνήθως στις ΗΠΑ, πριν αναλάβει το κράτος να εξαφανίσει κάθε πολίτη διαφορετικού χρώματος που αμφισβητεί την εξουσία και τα σύμβολά της, κάνει μια προσπάθεια ο ιδιωτικός τομέας. Καθώς γράφονταν αυτές οι γραμμές καμία ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δεν είχε δεχτεί να πάρει τον Κάπερνικ, γεγονός που σημαίνει ότι ο αθλητής με τα νούμερο εφτά θα χάσει ετήσια έσοδα 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονταν φυσικά έναν ποδοσφαιριστή για να κατανοήσουν το μέγεθος του φυλετικού ρατσισμού που επικρατεί στη χώρα. Οι δολοφονίες από την αστυνομία αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου σε μια χώρα όπου τρεις στους τέσσερις νεαρούς μαύρους έχουν περάσει από τη φυλακή ή βρίσκονται σε αυτή –περισσότεροι, δηλαδή, από τους σκλάβους που ζούσαν στην Αμερική στα μέσα του 19ου αιώνα.
Ανοίγοντας μάλιστα μια νέα συζήτηση για τη σημαία και τον εθνικό ύμνο ο Κάπερνικ έρχεται να θυμίσει στις νεότερες γενιές Αμερικανών πολιτών ότι ο ρατσισμός είναι γραμμένος στο DNA των εθνικών τους συμβόλων. Η τρίτη στροφή του εθνικού ύμνου, την οποία ποτέ δεν ακούμε σε δημόσιες εκδηλώσεις, είναι μια ωδή στο δουλοκτητικό σύστημα. «Κανένα καταφύγιο δεν μπορεί να σώσει τους μισθοφόρους και τους σκλάβους από τον τρόμο της φυγής και το σκοτάδι του τάφου τους» έγραψε ο εθνικός ποιητής των ΗΠΑ, Φράνσις Σκοτ Κι.
Ο Κάπερνικ όμως με τη στάση του διέλυσε ακόμη μια ψευδαίσθηση που επικρατεί στον δυτικό κόσμο και υποτίθεται ότι έλκει την καταγωγή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας: ότι οι αθλητικές διοργανώσεις μπορούν και πρέπει να είναι μη πολιτικές και κυρίως αταξικές.
Αρκεί να παρακολουθήσει βέβαια κανείς την τελετή έναρξης του NFL για να καταλάβει το μέγεθος της κοροϊδίας: ένας τραγουδιστής (συνήθως αμφισβητούμενης καλλιτεχνικής αξίας) τραγουδά τον εθνικό ύμνο μπροστά σε ομάδες εκατομμυριούχων αθλητών και δισεκατομμυριούχων παραγόντων του ποδοσφαίρου, που προσποιούνται ότι κλαίνε, ενώ δυνάμεις του αμερικανικού στρατού από κατακτημένες χώρες όπως το Αφγανιστάν ή το Ιράκ στέκονται προσοχή και παρακολουθούν την τελετή σε ζωντανή σύνδεση, καθώς αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας περνάνε σε σχηματισμό πάνω από το γήπεδο.
Μόνο ο Χίτλερ κατάφερε να στριμώξει περισσότερους συμβολισμούς στρατιωτικής και ταξικής υπεροχής στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 –από τους οποίους κληρονομήσαμε την τελετή αφής της ολυμπιακή φλόγας με την οποία «μολύνουμε» κάθε χρόνο την Αρχαία Ολυμπία. Πώς θα είχε γραφτεί άραγε η ιστορία εκείνης της διοργάνωσης εάν η αποστολή των Ελλήνων αθλητών είχε αρνηθεί να χαιρετίσει ναζιστικά τον Φίρερ και εάν ο Σπύρος Λούης δεν δεχόταν να του σφίξει το χέρι;
«Η άποψη ότι η τέχνη δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την πολιτική συνιστά από μόνη της μια βαθιά πολιτική στάση» έγραψε κάποτε ο Τζορτζ Οργουελ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον αθλητισμό. Και ο Κόλιν Κάπερνικ το γνωρίζει καλά, αφού τόλμησε να το πληρώσει με την καριέρα του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρκάς: η θλιβερή κατάπτωση μιας μεγαλοφυΐας
02.09.2017, 21:50
«Φεβρουάριος» προς «Ιούνιο»: «Θεούλη μου, εκτός από ιδρώτα μυρίζει και σκουπίδια» ή «Γιατί σε λένε κουτσοφλέβαρο;» «Γιατί μπερδεύουν το πι με το κάπα…».
Εάν κανείς σου έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι αυτά είναι στριπ του Αρκά θα αρνιόσουν να το πιστέψεις.
Όσοι περάσαμε δεκαετίες θαυμάζοντας το πάλαι ποτέ υψιπετές χιούμορ του Αρκά, γινόμαστε πλέον θεατές μιας συνεχούς δοσολογικής χορήγησης μεμονωμένων αποσπασματικών σκίτσων, προς τέρψιν ενός αδηφάγου διαδικτυακού κοινού, το οποίο παραδόξως ο ίδιος ο σκιτσογράφος συχνά-πυκνά ειρωνεύεται.
Τις αριστουργηματικές πρώτες του σειρές Κόκκορας, Show Business, Ισοβίτης και Χαμηλές Πτήσεις (συν μερικά ακόμη υπέροχα μονότομα), από τα μέσα του ενενήντα διαδέχτηκαν τα επίσης καλά αλλά συγκριτικά κατώτερα Καστράτο, η Ζωή Μετά και οι Συνομήλικοι.
Ενώ από το 2010 και έπειτα εκδίδει τα μέτρια έως απογοητευτικά Επικίνδυνα Νερά, Μαλλί με Μαλλί και άλλα μικρά άλμπουμ.
Ήταν το 2015, όταν ο ήδη καταξιωμένος Αρκάς, ο οποίος είχε εμφανιστεί στα social media λίγο νωρίτερα και είχε αρχίσει να προωθεί τα σκίτσα του από εκεί, έγινε ξαφνικά στόχος έντονης κριτικής από τους αναγνώστες του.
Ο λόγος ήταν ότι ο σκιτσογράφος, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια καλλιτεχνικού έργου, στράφηκε προς ένα δεξιο πολιτικό χιούμορ, ή μάλλον «κομματικό», επιτιθέμενος στην τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνο το διάστημα, μάλιστα, ο Αρκάς, ίσως σοκαρισμένος από την αμφίδρομη φύση της επικοινωνίας στα social media, έκλεισε το προφίλ του, υποδυόμενος το θύμα bullying.
Όμως επανήλθε δριμύτερος σύντομα. Και, από τα τέλη του 2015 και έπειτα οι πολιτικές του τοποθετήσεις άρχισαν να χαίρουν μεγαλύτερης αποδοχής καθώς η απογοήτευση από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεκτεινόταν στην κοινωνία.
Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι όμως, γιατί ο Αρκάς αποφάσισε ξαφνικά να στραφεί από ένα βαθύ, διαχρονικό και οικουμενικό χιούμορ που προβληματίζεται για την ζωή και την τέχνη, στην εφήμερη δεξια στοχοποιημένη κριτική προς μια συγκεκριμένη κυβέρνηση.
 Οταν στηρίζει ανοικτά την ανατροπή της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα, και όταν επιπλέον με κάποια σκίτσα του (σε καμία περίπτωση χιουμοριστικά) προωθεί το αμφιλεγόμενο κίνημα «Παραιτηθείτε».

3 σχόλια:

e-h είπε...



A Lesson for the US: Cuba's Response to Hurricanes
As one-time hurricane, now tropical storm, Harvey continues to wreak havoc in Houston and other areas of Texas and Louisiana and on the eve of the 12-year anniversary of Hurricane Katrina, TeleSur looks at Cuba’s hurricane damage prevention plans and what other countries could learn from them.
In Cuba, regular drills are coupled with an integrated response from local fire departments, health, transportation and other vital public services. Above all, Cuba places “tremendous emphasis on educating the population” to keep communities and families, particularly the most vulnerable, safe, according to Gail Reed, and expert on health and medicine in Cuba.


Ένα μάθημα για τις ΗΠΑ: Η απάντηση της Κούβας στους τυφώνες
Σήμερα, ο Harvey συνεχίζει να καταστρέφει με χάος στο Χιούστον και σε άλλες περιοχές του Τέξας και της Λουιζιάνα και την παραμονή της 12ετούς επετείου του τυφώνα Κατρίνα, το TeleSur εξετάζει τα σχέδια πρόληψης ζημιών από τις τυφώνες της Κούβας και ποιες άλλες χώρες θα μπορούσαν να μάθουν από αυτά.
Στην Κούβα, οι τακτικές ασκήσεις συνδυάζονται με την ολοκληρωμένη ανταπόκριση των τοπικών πυροσβεστικών τμημάτων, της υγείας, των μεταφορών και άλλων ζωτικών δημόσιων υπηρεσιών. Πάνω απ 'όλα, η Κούβα τοποθετεί «τεράστια έμφαση στην εκπαίδευση του πληθυσμού» για να κρατήσει τις κοινότητες και τις οικογένειες, ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες, ασφαλείς, σύμφωνα με την Gail Reed και εμπειρογνώμονα για την υγεία και την ιατρική στην Κούβα.




Experts warn of the impact of climate change on central Cuba
The Caribbean Sea is penetrating the southern Cuban coastline at a rate of 1.3 metres per year according to warnings from the Ministry of Science and Technology (Citma).
As a result of climate change, saltwater intrusion, soil erosion and the disappearance of mangroves are increasingly noticed in the municipalities of La Sierpe and Sancti Spíritus, located in the southern central part of the island.
Sea penetration has a major environmental impact on the island, where it is estimated that climate change is causing sea levels to rise by approximately six centimetres a year.


Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην κεντρική Κούβα
Η Καραϊβική Θάλασσα διεισδύει στη νότια ακτή της Κούβας με ρυθμό 1,3 μέτρων ετησίως σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας (Citma).
Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, η εισβολή των θαλασσίων υδάτων, η διάβρωση του εδάφους και η εξαφάνιση των mangroves παρατηρούνται ολοένα και περισσότερο στους δήμους La Sierpe και Sancti Spíritus, που βρίσκονται στο νότιο κεντρικό τμήμα του νησιού.
Η διείσδυση στη θάλασσα έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο νησί, όπου εκτιμάται ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί αύξηση των επιπέδων της θάλασσας κατά περίπου έξι εκατοστά ετησίως.

e-h είπε...



More dates confirmed for Aleida Guevara tour
Monday 9 October 2017 is the 50th anniversary of the death of revolutionary leader and hero of the Cuban Revolution, Ernesto ‘Che’ Guevara.
To mark the anniversary of Che’s death, and to revisit his enduring legacy, and that of Fidel and the Cuban Revolution, CSC is hosting a UK tour with Che’s daughter, Aleida Guevara in November.
Aleida will speak at a series of meetings and events including London, Denbigh (North Wales), Belfast, Glasgow, Sheffield and Manchester.



Περισσότερες ημερομηνίες επιβεβαιώθηκαν για την περιοδεία της Aleida Guevara
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 είναι η 50ή επέτειος από το θάνατο του επαναστατικού ηγέτη και του ήρωα της κουβανικής επανάστασης, Ernesto 'Che' Guevara.
Για να σηματοδοτήσει την επέτειο του θανάτου του Τσε και να επανεξετάσει τη διαρκή κληρονομιά του, καθώς και του Φιντέλ και της Κουβανικής Επανάστασης, η CSC διοργανώνει τον Νοέμβριο μία περιήγηση στο Ηνωμένο Βασίλειο με την κόρη του Τσε, την Aleida Guevara.
Η Aleida θα μιλήσει σε μια σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων, όπως το Λονδίνο, το Denbigh (Βόρεια Ουαλία), το Μπέλφαστ, τη Γλασκόβη, το Σέφιλντ και το Μάντσεστερ.


More than 2,000 take action against Open University Cuban ban
More than 2,000 people have written to their Member of Parliament urging them to take action to end the Open University ban on Cuban students.
As previously reported, the campaign has received coverage in the national UK and Cuban press, and statements and motions from unions.
If you have not done so already, please take action by writing to your MP, writing to the Open University, or if you are able, making a donation to our campaigning on this issue.
Please remember to send any responses that you receive from your MP, or from the OU to campaigns@cuba-solidarity.org.uk. We have further model letters in response that you can send to keep the pressure on.



Περισσότεροι από 2.000 αναλαμβάνουν δράση κατά της απαγόρευσης της Κούβας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν γράψει στον βουλευτή τους του Κοινοβουλίου της Βρετανιας, προτρέποντάς τους να αναλάβουν δράση για να τερματίσουν την απαγόρευση ανοικτού πανεπιστημίου στους Κουβανούς φοιτητές.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η καμπάνια έχει λάβει κάλυψη στον εθνικό τύπο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κούβας, καθώς και δηλώσεις και προτάσεις από συνδικάτα.
Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, παρακαλούμε να λάβετε μέτρα γράφοντας στον βουλευτή σας, γράφοντας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ή αν είστε σε θέση, κάνοντας δωρεά στην εκστρατεία μας σε αυτό το θέμα.
Μην ξεχνάτε να στέλνετε οποιεσδήποτε απαντήσεις που λαμβάνετε από τον βουλευτή σας ή από την OU στις εκστρατείες campaign@cuba-solidarity.org.uk. Έχουμε και άλλα μοντέλα επιστολών σε απάντηση που μπορείτε να στείλετε για να κρατήσετε την πίεση επάνω.

e-h είπε...


World's 1st skin cancer drug available in every Cuban pharmacy
The world’s first skin cancer treatment, which targets basal cell carcinoma, has appeared in pharmacies across Cuba within only six months of its entry into the market.
Within months of its development, Heberferon has brought incredible results to over 400 patients around the island.
Produced by the Centre for Genetic Engineering and Biotechnology, the drug is designed to treat skin cancer at the complex, multiple, and advanced stages and can actually inhibit the growth of tumours while reducing or completely eliminating lesions.


Το πρώτο φάρμακο καρκίνου του δέρματος παγκοσμίως που διατίθεται σε κάθε κουβανέζικο φαρμακείο
Η πρώτη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος στον κόσμο, η οποία στοχεύει στο βασικό κυτταρικό καρκίνωμα, εμφανίστηκε στα φαρμακεία σε όλη την Κούβα εντός έξι μηνών από την είσοδό του στην αγορά.
Μέσα σε μήνες από την ανάπτυξή της, η Heberferon έχει φέρει απίστευτα αποτελέσματα σε περισσότερους από 400 ασθενείς γύρω από το νησί.
Παράγεται από το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, το φάρμακο έχει σχεδιαστεί για να θεραπεύει τον καρκίνο του δέρματος στα σύνθετα, πολλαπλά και προχωρημένα στάδια και μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την ανάπτυξη όγκων μειώνοντας ή εξαλείφοντας πλήρως τις βλάβες.