Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τριτη 5 Σεπτεμβριου 2017




Η ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου: Το ατρόμητο κορίτσι που θα ζει για πάντα…

Σαν σημερα 5/9/1944 Η 17χρονη μαθήτρια ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελείται από τις δυνάμεις κατοχής μαζί με άλλους 49 αγωνιστές στην Καισαριανή. Δύο φορές είχε συλληφθεί, ξυλοκοπηθεί, βασανιστεί. Την τρίτη φορά, τον Ιούλη του 1944, οι χιτλερικοί, με τα ελληνόφωνα όργανά τους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, στην οδό Βεΐκου 57 και την οδήγησαν στο άντρο των βασανιστηρίων της οδού Μέρλιν. Η Ηρώ φτύνει κατάμουτρα και μπατσίζει τον Έλληνα μεταφραστή. Δε μίλησε. Την έστειλαν στο Χαϊδάρι, στην απομόνωση και σε συνέχεια στο θάλαμο των μελλοθανάτων. Κι απ’ εκεί στο ηρωικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ανά πεντάδες μπροστά απ’ τις κάννες των πυροβόλων. Δεκαεφτά σφαίρες καρφώνονται στο κορμί της απ’ τους φασίστες, για τα δεκαεφτά της χρόνια, για «παραδειγματισμό», είπαν οι χιτλερικοί…

Στις 16 Ιουλίου 1927 γεννήθηκε στην Αθήνα, η ηρωίδα της αντίστασης, η ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου. Παιδί αστικής οικογένειας.
Στα 16 της κιόλας τη συνεπαίρνει το εγερτήριο σάλπισμα της ΕΠΟΝ και γίνεται ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της. Εξαιρετική μαθήτρια, με μεγάλη κλίση στις ξένες γλώσσες. Μιλούσε θαυμάσια Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά. Ήταν μοναχοκόρη και οι γονείς της έκαναν ό,τι μπορούσαν για να της δώσουν μόρφωση άρτια και πολύπλευρη.
«Θυμάμαι την πρώτη της αντιστασιακή εκδήλωση. Έρχονταν στα πάρτι, στις παρέες. Ήταν ας πούμε εκκολαπτόμενη αγωνίστρια. Από αστική οικογένεια. Ήρθε μια μέρα… Η πείνα στο ζενίθ. Οι δικοί μου έχουν ζάχαρη στην αποθήκη του σπιτιού μας, είπε. Ελάτε, θ’ ανοίξω εγώ την πόρτα και να μπει ο κόσμος να πάρει. Την επόμενη μέρα έγινε η δουλειά, όπως ακριβώς τόχε πει.
Αυτή η πρώτη αντιστασιακή πράξη της έφερε προβλήματα με το σπίτι».
Μα η Ηρώ συνέχισε να αναλαμβάνει νέες αποστολές. Δόθηκε ολόψυχα στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, αναδείχτηκε σε ένα από τα πιο μαχητικά μέλη της ΕΠΟΝ. Όταν η μητέρα της της έκανε συστάσεις να μην εκτίθεται τόσο αυτή απαντούσε «Μαμά ντροπή να το λέτε εσείς αυτό, μια σπαρτιάτισσα!».
Πρωτοπιάστηκε από τους ταγματασφαλίτες στο σπίτι της, στην οδό Βεΐκου 57, την ημέρα των γενεθλίων της, 16 Ιουλίου 1944. Έντεκα το πρωί, τη βρήκαν μόνη στο σπίτι, έσπασαν την πόρτα, την κτύπησαν κτηνώδικα και την πήραν μαζί τους. Με χίλια βάσανα, αρκετά μέσα και πολλά χρήματα οι δικοί τους κατάφεραν να την απελευθερώσουν και να την πάρουν σπίτι σε κακά χάλια από τα βασανιστήρια των ταγματασφαλιτών στην οδό Αγήνορος όπου ήταν η έδρα τους.
Η Ηρώ ξανάρχισε τη δράση της, πιο έντονα αλλά και πιο προσεκτικά. Οι ταγματασφαλίτες όμως παρακολουθούσαν τη δράση της και την κατήγγειλαν στα Ες Ες για τη συμμετοχή της σε σαμποτάζ σε τρένο που μετέφερε  πυρομαχικά. Στις 31 Ιουλίου 1944 οι Γερμανοί μπλόκαραν όλο το τετράγωνο και τη συνέλαβαν. Ήταν η ημέρα που η Ηρώ έδωσε με επιτυχία τις απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου. Κάθονταν με τους γονείς της και κουβέντιαζαν ως αργά τη νύχτα για το μέλλον της.
Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα οι χιτλερικοί μπλόκαραν όλο το τετράγωνο, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της και την έσυραν μαζί τους στο άντρο της οδού Μέρλιν.
Στο κολαστήριο της οδού Μέρλιν, τη βασανίζουν απάνθρωπα επί 4 ημέρες για να μαρτυρήσει, της υπόσχονται τα πάντα για να συνεργαστεί μαζί τους, μα η Ηρώ τους φτύνει και μάλιστα μπατσίζει το διερμηνέα. Κι ήξερα πάρα πολλά.
Τη στέλνουν στο Χαϊδάρι, στην απομόνωση και μετά στο θάλαμο των μελλοθάνατων. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 μαζί με άλλους 49 πατριώτες η Ηρώ οδηγείται στο θυσιαστήριο της Καισαριανής. Τους εκτελούν πέντε πέντε. Η Ηρώ στην πρώτη πεντάδα.
Χτυπάτε λοιπόν κακούργοι, φωνάζει πέφτοντας χτυπημένη από τις 17 σφαίρες των φασιστών.
Δεκαεφτά σφαίρες για τα 17 χρόνια της…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017
Ιδιωτικός στρατός Βάγκνερ, η ρωσική ας πουμε Blackwater
Πολεμούν, τραυματίζονται, ακρωτηριάζονται, σκοτώνονται. Πότε στην Ανατολική Ουκρανία και πότε στη Συρία.
Τα ονόματά τους δεν ανακοινώνονται, οι απώλειες τους δεν καταγράφονται στις επίσημες στατιστικές του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης.
Όταν επιστρέφουν καμιά οργάνωση δεν φροντίζει για την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ωστόσο, παρά την επίσημη δήλωση πως δεν ανήκουν σε καμιά δομή των ενόπλων δυνάμεων ή των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας, η κυβέρνηση τους παρασημοφορεί με κάθε επισημότητα.
Ο λόγος για τα ηρωικα μέλη του Ιδιωτικού Στρατού «Βάγκνερ», (οπως την εχει ονομασει η CIA) πρώην στρατιωτικούς, – αξιωματικούς και οπλίτες- των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι αποτελούν τον στρατιωτικό βραχίωνα του βαθέος ρωσικού κράτους σε αποστολές που πρέπει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Οι αόρατοι πολεμιστές
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters (http://ru.reuters.com/article/topNews/idRUKBN1AI0IF-ORUTP) οι ρωσικές απώλειες στην Συρία αυξήθηκαν σε σχέση με το 2016, ωστόσο, το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης διέψευσε το ρεπορτάζ επικαλούμενο την επίσημη στατιστική. Σε δηλώσεις του μάλιστα στο RIA Novosti, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκο είπε πως πρόκειται για ανυπόστατες φήμες, προερχόμενες από αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (https://ria.ru/syria/20170802/1499609222.html).
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, οι ρωσικές απώλειες στη Συρία το 2017 ήταν δέκα στρατιωτικοί. Ωστόσο, το ξεφτιλισμενο αποικιοκρατικο δυτικο πρακτορειο Reuters επιμένει πως τους πρώτους επτά μήνες του 2017 οι ρωσικές απώλειες πλησιάζουν τις 40. Η δημοσιογραφική ομάδα που ερεύνησε την υπόθεση μίλησε και επιβεβαίωσε τις απώλειες αυτές με συγγενείς, φίλους και τοπικούς αξιωματούχους από τις γενέτειρες των θυμάτων και επιμένει πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά τους πραγματικούς αριθμούς, στο βαθμό που έχει πληροφορίες για ταφές θυμάτων σε ανώνυμους τάφους και μέσα σε γενική, επιβεβλημένη σιωπή.
Η ομάδα Βάγκνερ
Η ομάδα Βάγκνερ είναι η άτυπη ονομασία Ρώσων ηρωικων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία. Αναλυτές θεωρούν πως το αρχέτυπο αυτής της ομάδας είναι το «Σλαβικό σώμα», το οποίο αρχικά έδρασε ανοιχτά στη Συρία, πράγμα που ανάγκασε τις ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν την δικαστική διερεύνηση, χωρίς όμως να δημοσιευτούν ποτέ τα αποτελέσματά της. Ως ηγέτης αυτής της ομάδας φέρεται ο απόστρατος αντισυνταγμαράρχης Ντμίτρι Ούτκιν ο οποίος, ως το 2013, ήταν διοικητής της 700ης Αυτόνομης Μονάδας Ειδικών επιχειρήσεων της 2ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων της Γενικής Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Ο Ντίμτρι Ούτκιν
Η πρώτη επιχείρηση αυτής της μονάδας ήταν ο αφοπλισμός των ουκρανικών μονάδων στην Κριμαία το 2014. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Τον Οκτώβριο του 2015 η μονάδα αυτή μεταφέρθηκε στη Συρία όπου είχε και τα πρώτα της θύματα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της ρωσικής αεροπορικής βάσης. Οι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας το 2016, ενώ τα θύματα που είχε για το διάστημα από το φθινόπωρο του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016 ήταν 32 νεκροί και περίπου 80 βαριά τραυματισμένοι.
Το στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Μόλκινο και οι αποστολές στη Συρία
Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στην στρατιωτική βάση της 10ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Κατασκοπίας του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βάση εκπαίδευσης της ρωσικής Blackwater. Εκεί βρίσκονται τα «Γραφεία Στρατολογίας» και «Ασφαλείας», το πεδίο βολής και ο στίβος μάχης, καθώς και πολλά άλλα κτίρια, την χρήση των οποίων η δημοσιογραφική έρευνα, δεν μπόρεσε να διακριβώσει. Οι επικεφαλής εκπαιδευτές έχουν τα προσωνύμια «Ρους» και «Ασιάτης». Ο πρώτος στο παρελθόν χρημάτισε Ειδικός Εντεταλμένος ανακριτής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και ο δεύτερος ήταν χωροφύλακας στην Κριμαία μέχρι το 2014.
Η παρασημοφόρηση
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις επιχειρήσεις στη Συρία το διάστημα 2015-2016, η εκπαίδευση που γινόταν στο Μόλκινο ήταν δίμηνης διάρκειας και οι εκπαιδευόμενοι είχαν στην διάθεσή του πολεμοφόδια σε απεριόριστο αριθμό, συμπεριλαμβανομένων και των πανάκριβων αντιαρματικών βλημάτων. Στην Συρία είχαν στην διάθεσή του τεθωρακισμένα Τ-72, συστήματα ΒΜ-21 «Grand», πυροβόλα 112 χιλιοστών D-30. Το οργανόγραμμα την άνοιξη του 2016 περιλάμβανε 2349 στρατιωτικούς, χωρισμένους σε τέσσερις λόχους ανιχνευτών, ομάδες διοίκησης, μία ίλη τεθωρακισμένων, μια μεικτή ομάδα πυροβολικού, μονάδες διοικητικής υποστήριξης και μονάδες καταδρομών. Μέχρι και το τέλος του 2016 οι μισθοί καταβάλλονταν κανονικά. Το ίδιο και τα παράσημα με τα μετάλλια. Στο τέλος της άνοιξης, η επιχείρηση σταμάτησε.
Το διάστημα Απριλίου – Μαΐου όλος ο βαρύς εξοπλισμός, τα τεθωρακισμένα, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού παραδόθηκαν, ενώ οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν και επέστρεψαν σπίτια τους. Στα τέλη του 2016, η μονάδα άρχισε ξανά τις στρατολογίες και τις ανακλήσεις από την «εφεδρεία» μόνο που αυτή τη φορά, η αποστολή ήταν η φύλαξη των πετρελαιοπηγών της Συρίας.
Συγκεκριμένα…
Η πρώτη αποστολή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι λόχοι έφτασαν στην Συρία. Μέχρι τις αρχές του 2016 δεν συμμετείχαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οι πρώτες μάχες έγιναν τον Φεβρουάριο, όπου είχαν τις πρώτες απώλειες, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της Παλμύρας. Τους επόμενους δύο μήνες και αφού παρέδωσαν το βαρύ οπλισμό και τα οχήματα, οι άντρες επέστρεψαν από την Συρία στην Ρωσία. Κατά την διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων σκοτώθηκαν 32 ηρωικα μελη της ομαδας. Τραυματίστηκαν βαριά άλλοι 80, οι οποίοι διακομίστηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Ρωσίας και παρέμειναν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε στις αρχές του 2017 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. Βασικός στόχος της αποστολής αυτής ήταν η φύλαξη των πετρελαιοπηγών στην ευρύτερη περιοχή της Παλμύρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί κυμαίνονται από 40 έως 60, ενώ οι τραυματίες φέρονται να είναι διπλάσιοι. Σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν στην ρωσική εφημερίδα RBK αλλά και σε εκθέσεις της Conflict Intelligence Team.
Ωστόσο, ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις, στην Συρία παρέμεναν μονάδες διοικητικής υποστήριξης, καθώς επίσης και μονάδες στρατιωτικών συμβούλων οι οποίοι συμμετείχαν σε τοπικού χαρακτήρα μάχες, όπως η ορεινή Λατάκια και οι πετρελαιοπηγές στις περιοχές του Σαέρ και στο Χαλέπι.
Εβρο-πόλις: η μυρωδιά του πετρελαίου
Τον Δεκέμβριο του 2016 ο υπουργός Πετρελαίου και φυσικών πόρων της Συρίας Αλί Χανέμ επισκέφτηκε την Μόσχα. Η επίσκεψη αυτή πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τον ρωσικό και τον διεθνή Τύπο. Λίγους μήνες αργότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ σε συνέντευξη του σε κουβεϊτιανή εφημερίδα δήλωσε «Κατά την τελευταία μας συνάντηση με τον υπουργό Πετρελαίου και φυσικών πόρων της Συρία Αλί Χανέμ (8 Δεκεμβρίου 2016) συζητήσαμε λεπτομερώς την συμμετοχή μιας σειράς μεγάλων ρωσικών εταιρειών στα σχέδια γεωτρήσεων και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα εδάφη της Αραβικής Δημοκρατίας, με έμφαση στη ασφάλεια των δραστηριοτήτων τους».
Στη συνέχεια το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον όμιλο «Εβρο-πόλις», όπου ο δεύτερος αναλαμβάνει την υποχρέωση να απελευθερώσει από τους αντιπάλους της Συριακης Δημοκρατιας  τις περιοχές των πετρελαιοπηγών και των πηγών φυσικού αερίου, τα διυλιστήρια, τα εργοστάσια και τις άλλες εγκαταστάσεις υποδομών και στη συνέχεια να αναλάβει την φύλαξή του. Το μερίδιο του ομίλου «Εβρο-πόλις» θα είναι το 25% των εσόδων από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι δαπάνες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα πληρώνονται χωριστά. Η διάρκεια του Μνημονίου ορίστηκε πενταετής.
Η εταιρεία Εβρο-πόλις ιδρύθηκε στις 13 Ιουλίου 2916 στην πόλη Κρασνογκόρσκ της περιοχής της Μόσχας. Η διεύθυνση της περιλαμβάνει ένα γραφείο, ένα ταχυδρομικό κουτί. Μοναδικός εργαζόμενος είναι ο γενικός διευθυντής της, έχει μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ρούβλια ή 120 ευρώ. Στους επιχειρηματικούς καταλόγους της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ρωσίας δεν υπάρχουν καταχωρημένοι αριθμοί τηλεφώνων, φαξ, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ιστοσελίδας της εταιρείας.
Στις αρχές του 2017 αλλάζει η διεύθυνση της εταιρείας, την οποία αναλαμβάνει ο Ολέγκ Γιερόχιν, πρώην διοικητής ειδικής επιχειρησιακής μονάδας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας στην βορειοδυτική ομοσπονδιακή περιοχή. Την ίδια περίοδο στην εταιρεία εμφανίζονται και άλλοι πρώην συνάδελφοι του γενικού διευθυντή, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν. Ένας εξ αυτών και ο Γιεβγκένι Γκουλιάγιεφ, νυν επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, γνωστού από τη CIA και ως «μάγειρα του Κρεμλίνου».
Στις 19 Ιανουαρίου 2017 η Εβρο-πόλις αλλάζει ιδιοκτησία. Πρόκειται για την εταιρεία Νέβα, μία από τις πολλές εταιρείες – βιτρίνες του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.
Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Βαλέρι Τσεκάλοφ, το μετοχικό κεφάλαιο αυξάνει από 10.000 ρούβλια σε 3.000.000 και αλλάζουν οι σκοποί της εταιρείες, όπου συμπεριλαμβάνονται: η εξόρυξη πετρελαίου, οι γεωτρήσεις, το εμπόριο πετρελαιοειδών και ταυτόχρονα, ανοίγει παράρτημα στην Δαμασκό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί πολύ κοντά στην ανάκτηση της Ντέιρ Εζόρ
Ο στρατός της Συρίας και σύμμαχοί του συνεχίζουν την κούρσα στην οποία έχουν αποδυθεί για να φθάσουν στην πολιορκημένη Ντέιρ Εζόρ, στον Ευφράτη, και χθες κατάφεραν να κάνουν ταχεία προέλαση στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανακουφιστεί η πόλη από τον κλοιό των τζιχαντιστών, οι άμυνες των οποίων μοιάζουν ξαφνικά να καταρρέουν.

Δήλωση από το CP Συρίας (Unified), 30.08.2017 [Ar]
Το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, καταδικάζει και εκφράζει τη λύπη του για το βάναυσο έγκλημα στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ
Έκκληση προς την παγκόσμια κοινή γνώμη
Οι τρομοκρατικές ομάδες που έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους ορισμένες περιοχές στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, διέπραξαν μια αιματηρή σφαγή κατά 1018 Σύριων πολιτών του πληθυσμού της επαρχίας αυτής, όπου τους μετέφεραν σε ένα σχολείο στις παρυφές της πόλης και τους πυροβόλησαν εξοντώνοντας τους.
Οι τρομοκρατικές συμμορίες διέπραξαν αυτή την φρικιαστική σφαγή μετά τις ήττες που υπέστη από τα χέρια του συριακού στρατού. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα δεν θα συνέβαινε, αν η παγκόσμια κοινή γνώμη από την αρχή είχε ξεσηκωθεί κατά την τρομοκρατίας και των τρομοκρατών που ακολουθούν αυτές τις εγκληματικές μεθόδους και τη βαρβαρότητα που δεν έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία ποτέ στο παρελθόν.
Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να υψώσει δημόσια φωνή κατά του συγκεκριμένου εγκλήματος και παρόμοιων εγκλημάτων και να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις του κόσμου να υιοθετήσει σκληρή στάση ενάντια σε αυτές τις συμμορίες και σε εκείνους που στέκονται πίσω τους όπου τα εγκλήματά τους επεκτάθηκαν μέχρι να φτάσουν σε όλο τον κόσμο.
Δαμασκός: 30-08.2017
Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας Unified



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σου τσάκισαν την βιομηχανία ,σου πούλησαν της υποδομές του κράτους, κόψαν σύνταξης, τσακίζουν τήν μεσαία τάξη, αλλοιωσαν παιδία και θρησκεία, θέλουν να διωξουν από την Ελλαδα  και τούς εφοπλιστές, ανεργία φτώχεια κτλ ,και εσύ περιμένεις να σε σώσουν αυτοί πού σε κατάστρεψαν, πόσο βλάκας μπορεί να είσαι?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρέχουμε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον αυθεντικό, για να βοηθήσουμε την Ασπασία Μπόγρη. Έλα μαζί μας.
4 χρόνια τώρα παλεύει με το μυαλό και το σώμα της.  Η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή,  ομως δεν το βάζει κάτω.
Με δύο σφαίρες μέσα της δεν παύει να χαμογελά και να προσπαθεί κάθε μέρα αγόγγυστα.
43 μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα... (Τωρα μαλλον εχει γυρισει σπιτι της μετα από παρακληση της μητερας της αφου δεν μπορουσαν να της προσφερουν κατι άλλο στο κεντρο αποκαταστασης).
Δεν μιλά δεν κινείται δεν μπορεί ούτε να πει αν πονά, αν δεν είμαι δίπλα της να την ταχτοποιω εγώ, θα παραμείνει στην ιδια θέση.
Έχει αναπνευστικό πρόβλημα και κάνει άτυπες επιληπτικές κρίσεις.
Θέλει μόνιμα άνθρωπο δίπλα της, ωστόσο δεν σου είναι κόπος μίας και όταν σε κοίτα και σού χαμόγελα φωτίζεται όλος ο κόσμος σου..."
Εδώ και 4 χρόνια (το 2013) ενας ξανθος άγγελος παλεύει. Με το μυαλό και το σώμα της... Με το κράτος πρόνοιας που μόνο πρόνοια δεν είναι; Τότε, στις 12 Αυγούστου 2013 η Ασπασία Μπογρη συγκλονίζει το πανελλήνιο. Πυροβολείτε από τον ίδιο τον πατέρα της στο Αργος με σκοπό να την σκοτώσει για να εκδικηθεί την εν διάσταση σύζυγό του.
Από τότε η Ασπα μας γίνεται δικό μας παιδί,  μπαινει στα σπίτια μας. Μένουμε παγωμένοι στο άκουσμα της φρικτής είδησης: "12 Αυγούστου και ωρα 2:50μμ, ένας πατέρας πυροβολεί εξ επαφής, την 17 χρονη μονάκριβη κόρη του και μετά φεύγει, την αφήνει αβοήθητη πεσμενη κάτω μεσα στα αίματα μπροστά στα μάτια των περαστικών. Ύστερα από μια ώρα και αφού έχει φτάσει η αστυνομία στο σπίτι του και τον αναζητά, βάζει τέλος στη ζωή του.
Η Ασπασία όμως συγκλονίζει για μια ακόμη φορά. Ζει! Δεχεται δυο χειρουργεία για να βγάλουν τις σφαίρες, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Η Ασπασία ζει με δυο σφαίρες στο κεφάλι. Μένει επτά μήνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο ΚΑΤ.  Μπαίνει στα σπίτια και στις καρδιές όλων μας, 43 μηνες παλεύει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Είναι εδώ, είναι μαζί μας! Έχει θέληση, έχει δύναμη, αλλα δεν έχει το κράτος πρόνοιας δίπλα της...
Όμως ο ξανθός άγγελος δεν τα παράτα..
Τρέχουμε για την Άσπα*
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα τρέχουμε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, την κλασική διαδρομή για την Άσπα.  Έλα μαζί μας.  Γίνε μέλος στην δράση που δημιουργήσαμε και τρέξε μαζί μας είτε την μαραθώνια διαδρομή είτε κάποια από τις υπόλοιπές διαδρομές.
Βοηθάμε την Άσπα
Η 'Ασπα εδώ και, σχεδόν, τέσσερα χρόνια είναι κλεισμένη στο δωμάτιο του Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Animus στην Λάρισα και παρόλη την φροντίδα του εξαιρετικού προσωπικού του κέντρου αλλά και της ακούραστης μητέρα της,  που δεν έχει φύγει από δίπλα της όλον αυτό τον καιρό, οι μετακινήσεις της είναι ελάχιστες λόγω της τωρινής της κατάστασης.  Γι' αυτό εμείς τρέχουμε με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός ειδικού αυτοκινήτου που θα επιτρέπει το αμαξίδιο της Άσπας να εισέρχεται ολόκληρο μέσα στο αυτοκίνητο στην θέση του συνοδηγού.  Για να μπορέσει η Άσπα να βγει έξω  με την μητέρα της, για να ανεβεί η ψυχολογία της. Η κοινωνικοποίηση  της Άσπας παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αποκατάστασης που κάνει όλα αυτά τα χρόνια.  Εμείς θα κάνουμε το λιγότερο που μπορούμε, να δώσουμε λίγη χαρά στην Άσπα και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη της.
Η Άσπα μας είναι δυνατή, παλεύει και θα τα καταφέρει.
Πως μπορώ να βοηθήσω;
1. Γίνε μέλος στην δράση και τρέξε μαζί μας στον Μαραθώνιο της Αθήνας ή σε κάποια από τις διαδρομές.  Αυτόματα θα αποκτήσεις την "προσωπική" σου σελίδα στην δράση που δημιουργήσαμε και χρησιμοποιήσε την για να βρεις σπόνσορες για τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις για την Άσπα.
2. Κάνε μια online δωρεά ή γίνε σπόνσορας σε κάποιο μέλος της πρόκλησης που θα τρέξει για την Άσπα (όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό για την Άσπα - μειον τα διαχειριστικά έξοδα)
3. Προωθήσε την δράση στους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα. Βοήθησε το μήνυμα να φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες.
Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς
Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 5608-071610-213
IBAN: GR72 0172 6080 0056 0807 1610 213
BIC:PIRBGRAA
Όνομα κατόχου: Μπόγρη Ασπασία
Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 5500-020225-972
IBAN : GR6301725000005500020225972
BIC : PIRBGRAA
Όνομα κατόχου: Σπυριδούλα Φατούρου του Νικολάου και Καλλιόπης Φατούρου.
Στις 12 Νοεμβρίου η Άσπα θα μας περιμένει στον τερματισμό.
Θα είμαστε όλοι εκεί!
https://el.umbali.org/challenge/trexoume-gia-thn-aspa



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Εργατικά Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα  και οι Ομοσπονδίες εργαζομένων  που λειτουργούν σε ιδιόκτητα κτίρια συντηρούνται από τις μηνιαίες εισφορές των εργαζομένων που κυμαίνονται από 0,60  ως 1 ευρώ. Σύμφωνα με τα καταστατικά αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι άνεργοι δεν καταβάλλουν εισφορές και δυστυχώς οι άνεργοι ή οι απασχολούμενοι με μερική απασχόληση αυξάνονται συνεχώς. Επίσης με δυσκολία καταβάλλονται οι συνδρομές και των εργαζομένων γιατί η πλειοψηφία τους είναι τις περισσότερες φορές απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Η απόφαση τoυ αρμόδιου Υπουργείου λέει ότι τα συνδικάτα δεν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, γιατί δεν είναι κοινωφελούς σκοπού.
Είναι παράλογο από τη μία να απαλλάσσονται ΜΚΟ και αθλητικά σωματεία ενώ  τα εργατικά σωματεία να θεωρείται από την Κυβέρνηση ότι δεν εκπληρώνουν κοινωφελείς σκοπούς, μορφωτικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, αθλητικού περιεχομένου.
Τα εξοντωτικά ποσά φόρων μέσω του ΕΝΦΙΑ που χρεώθηκαν σε Εργατικά Σωματεία Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν, ουσιαστικά απαγορεύουν τη στοιχειώδη λειτουργία τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινά και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής
 Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, 10:56
Επαναλαμβάνονται από σήμερα οι συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, κατά το κατηγορητήριο, είναι ναζιστικής ιδεολογίας και στρέφεται κατά μεταναστών και ιδεολογικών της αντιπάλων.
Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που έδωσε το έναυσμα για να ερευνηθεί συνολικά η δράση της Χρυσής Αυγής, η δίκη της ηγεσίας και των μελών της οργάνωσης που διεξάγεται με άδεια εδώλια, καθώς σχεδόν κανένας από τους κατηγορούμενους δεν προσέρχεται στο δικαστήριο, επανεκκινεί, με κάποιες από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις στο Εφετείο και τις περισσότερες στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.
Το δικαστήριο που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015 έχει συνεδριάσει 175 φορές και ήδη έχουν εξεταστεί οι περισσότεροι από τους 131 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν κληθεί.
Το δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλία Σταύρου, καθώς και πέντε πρώην μέλη της που έδωσαν στην ανάκριση πολλά στοιχεία για τη δομή και τους ρόλους συγκεκριμένων προσώπων μέσα στην οργάνωση.
Οι πέντε μάρτυρες έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας και έτσι δεν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο, αλλά θα καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης από αίθουσα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Στις προσεχείς συνεδριάσεις αναμένεται να κληθεί και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος στη φάση της δικαστικής έρευνας έδωσε πλήθος στοιχείων για τη φύση, τη συγκρότηση και τη δράση της οργάνωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκει μας καταντησαν! Αποποιούνται τις κληρονομιές λόγω... ΕΝΦΙΑ
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, 08:39
Αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιάς καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, με στόχο ο κληρονόμος να απαλλαγεί από τα μεγάλα χρέη του κληροδότη. Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την υπεροφορλόγηση της ακίνητης περιουσίας.
Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με το capital.gr ότι το διάστημα 2013-16 οι αποποιήσεις αυξήθηκαν κατά 86%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία:
Το 2013 ανήλθαν σε 29.199, το 2014 σε 41.388, το 2015 σε 45.628 και το 2016 σε 54.422.
- Στα δύο μεγαλύτερα Ειρηνοδικεία της χώρας -Αθήνας και Θεσσαλονίκης- στο 10μηνο του 2016 οι αποποιήσεις κληρονομιάς «άγγιξαν» τις 9.593 και τις 5.053 αντίστοιχα.
- Το 2015 ο αριθμός τους στην Αθήνα μόνο διαμορφώθηκε σε 9.566, ενώ το 2013 οι αποποιήσεις κληρονομιάς στην Αθήνα κυμαίνονταν περί τις 6.000, για να εκτοξευθούν το 2014 στις 8.798.
- Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης το 2013 οι αποποιήσεις κληρονομιάς ήταν 3.298, το 2014 ανήλθαν σε 4.465 και το 2015 έφτασαν τις 5.068.
- Παρόμοια, πάντως, είναι η κατάσταση και περιφερειακά της Αθήνας. Ενδεικτικά, το Ειρηνοδικείο Μαραθώνος έχει δεχτεί τους πρώτους 10 μήνες του 2016 περίπου 278 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς, όταν για το σύνολο του 2015 οι αποποιήσεις διαμορφώθηκαν σε 288. Το 2014 ήταν 188 και το 2013 λιγότερες από 145.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία της πόλης Ντέιρ Εζόρ
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, 15:52
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, μετά από μάχες ημερών εναντίον του Ισλαμοφασιστικού κράτους, έσπασαν την πολιορκία του κυβερνητικού θύλακα στη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία. Οι τζιχαντοφασιστες είχαν εγκλωβίσει για περισσότερο από δύο χρόνια την κυβερνητική φρουρά και τους κατοίκους της περιοχής.
Σημειωτέον ότι η Ντέιρ Εζόρ και η πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία της – που είναι η τελευταία στη Συρία που βρίσκεται στα χέρια των γουρουνιων τζιχαντοφασιστών – είναι κομβικής σημασίας για τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον πόλεμο, καθώς λογικά θα αναγκάσει το Ισλαμοφασιστικό κράτος να αποσυρθεί από τη Συρία, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή του εκεί.
«Οι μονάδες του αραβικού συριακού στρατού (...) έσπασαν την πολιορκία που η τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ επέβαλλε στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, καθώς ενώθηκαν με τους πολιορκημένους στρατιώτες στη βάση της ταξιαρχίας 137, δυτικά της πόλης», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Η είδηση επιβεβαιώνεται επίσης από την κρατική τηλεόραση και το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, που εδρεύει στη Βρετανία και αναφέρει ότι οι συριακές δυνάμεις ενώθηκαν με τα κυβερνητικά στρατεύματα που τελούσαν υπό πολιορκία.
Οι τζιχαντοφασιστες, που βρίσκονται στην περιοχή από το 2015, συνεχίζουν να πολιορκούν το δεύτερο κυβερνητικό θύλακα στη νότια περιφέρεια της πόλης Ντέιρ Εζό, ο οποίος περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και τρεις συνοικίες.
Την ίδια στιγμή τα γουρουνια οι τρομοκρατες ισλαμοφασιστες έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά και βορειότερα, έχοντας ήδη χάσει περισσότερο από το μισό της Ράκα, όπου δέχονται επιθέσεις από κουρδικές δυνάμεις με την υποστηριξη αμερικανικων στρατευματων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Η χώρα που μετατρέπεται σε απέραντο νεκροταφείο
 Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, 11:40
Παρακάμπτοντας την συνήθη διπλωματική τακτική, αξιωματούχος του ΟΗΕ απευθείας έψεξε την ισλαμοφασιστικη συμμαχία εμιριδων του αραβικου κολπου και της καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης ουαχαμπιτικης Σαουδικής Αραβίας για την κατάφορη ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει στην Υεμένη. Ταυτόχρονα, κάλεσε το Ριάντ να χρηματοδοτήσει την βοήθεια σταματώντας τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχει ξεκινήσει το 2015.
«Η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει το 100% των αναγκών της ανθρωπιστικής βοήθειας για να αντιμετωπισθεί η κρίση στην Υεμένη» δήλωσε στο Reuters ο David Beasley (*) εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ.
«Είτε να σταματήσετε τον πόλεμο είτε να χρηματοδοτήσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης. Αλλά καλύτερα να κάνετε και τα δύο» είπε ο Beasley απευθυνόμενος στον Οίκο Σαούντ.
Με την βοήθεια του αμερικάνικου στόλου, η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλλει και ναυτικό αποκλεισμό, μαζί με το κλείσιμο των κυριότερων αεροδρομίων της Υεμένης για να αποκλεισει την Υεμενη και την κυβέρνηση της από τους αντάρτες Χούθι και τον πρωην προεδρο Αλ Σαλεχ.
Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν βασικών γραφείων του ΟΗΕ τον Ιούλιο, 60% των 27 εκατομμυρίων κατοίκων της Υεμένης έχουν πληγεί από τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και πλέον των δύο εκατομμυρίων παιδιών λιμοκτονούν.
Στην φτωχότερη χώρα της Μέσης Ανατολής:
1. Ξεπερνούν τους 10.000 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου
2. Επτά εκατομμύρια λιμοκτονούν - τα 2 εκατ. παιδιά
3. Δεκάδες χιλιάδες έχουν προσβληθεί από χολέρα με 1.900 καταγραμμένους θανάτους
4. Πλέον του μισού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό
Ο ναυτικός και αεροπορικός αποκλεισμός της Υεμένης, δεν έχει προκαλέσει μόνον μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, αλλά εμποδίζει και τη μεταφορά σοβαρά αρρώστων στο εξωτερικό με τραγικά αποτελέσματα.
Ένα από τα τελευταία θύματα της απαγόρευσης υπήρξε και ο θάνατος του 76χρονου γιατρού Abdullah Alkhames, ιδρυτή και γ.γ. της Ερυθράς Ημισελήνου της Υεμένης, που πέθανε σε νοσοκομείο της Σαναά την περασμένη Πέμπτη κατά την διάρκεια επέμβασης για καρδιολογικό πρόβλημα.
Ο Abdullah Alkhames ήταν από τους ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής να σταλούν στην Αίγυπτο ή την Ιορδανία για θεραπεία. Και ο θάνατός του οφείλεται στην έλλειψη καρδιακών stents, όπως δήλωσε ο γιος του Zubair, στην Guardian.
Η Iolanda Jaquemet, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), συνέδεσε το θάνατο του γιατρού Alkhames, σε ελλείψεις ιατρικού υλικού προσθέτοντας ότι «πάρα πολλοί ασθενείς θα έχουν την ίδια τύχη, μια και 14 από τα 27 εκατομμύρια κατοίκων δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Αναφερόμενη στα κρούσματα χολέρας, είπε πως τώρα «ξεπερνούν τα 607.000 τα ύποπτα περιστατικά. Για όσους ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές διαστάσεις του πολέμου στην Υεμένη, παρακολουθούν μία χώρα να μετατρέπεται σταδιακά σε απέραντο νεκροταφείο προκειμένου να εμφανισθεί ως «απελευθερωτής» η καθυστερημενη Σαουδική Αραβία και οι αποικιοκρατες αμερικανοι που αφου καταστρεψουν τελειως τη χωρα και το λαο της και την υποδουλωσουν θα μπουν με τα κεφαλαια τους μετα να την «επανοικοδομησουν».
Ο λαός της Υεμένης υποφέρει τόσα δεινά που ουδείς θα είχε διανοηθεί πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο ευνομούμενο πλούσιο κράτος.
Η πραγματικότητα είναι πως οι δομές της Υεμένης δεν επιτρέπουν να επιβεβαιωθούν οι αριθμοί που καταγράφουν οι διεθνείς οργανισμοί και ο ΟΗΕ. Τα θύματα από τις επιπτώσεις του ξεχασμένου από τα διεθνή (δυτικά) Μέσα πολέμου είναι πολλά περισσότερα. Ο λιμός, οι ασθένειες και κυρίως η χολέρα αποτελούν τα πλέον αποτρόπαια όπλα του πολέμου.
Εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ που αποκάλυψε πρόσφατα το Reuters καταγγέλλει τη Σαουδική Αραβία για εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο δεν έχει δοθεί επίσημα ακόμη στην δημοσιότητα.
Είναι πλέον καιρός να σταματήσει αυτή η υποκριτική και ένοχη σιωπή των κυριότερων δυτικών κρατών, εις βάρος των ανθρωπιστικών αναγκών, προς όφελος του εμπορικού οφέλους της αγοράς όπλων από τη Σαουδική Αραβία.
(*) Ο David Muldrow Beasley (γεννημένος το Φεβρουάριο του 1957) είναι αμερικάνος πολιτικός του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος που είχε διατελέσει 113ος κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας (1995- 1999).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική φρεγάτα εκτόξευσε πυραύλους εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ Ζορ
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, 13:20
Η ρωσική φρεγάτα Ναύαρχος Έσεν εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ Kalibr εναντίον θέσεων του Ισλαμοφασιστικού κράτους κοντά στη Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας για να στηρίξει την επιχείρηση του συριακού στρατού στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν από τη Μεσόγειο, κατέστρεψαν κέντρα διοίκησης και επικοινωνίας των τζιχαντοφασιστών, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών, μια εγκατάσταση επισκευής αρμάτων μάχης, ενώ σκότωσαν μια μεγάλη ομάδα ενοπλων ισλαμοφασιστικων γουρουνιων, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο επεσήμανε εξάλλου ότι η αποτελεσματικότητα του πλήγματος επιβεβαιώθηκε από αναγνωριστικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ εξήγησε ότι εμπόδισε τα σχέδια του ΙΚ να ενισχύσει τις θέσεις του στη Ντέιρ αλ Ζορ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα εκφωνήσει ομιλία στην σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ
 Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 20:13
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία την πρώτη μέρα της συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την 11η Σεπτεμβρίου.
«Λάβαμε σήμερα μια 'ρηματική διακοίνωση' ότι θα έρθει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ Ρολάντο Γκόμεζ. «Θα μιλήσει την πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου», πρόσθεσε.
Ο Μαδούρο αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του λίγο μετά τον εναρκτήριο λόγο του γελοιου ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (αυτά τα ανθρωπινα δικαιωματα τσιχλα τα εχουν κανει οι αλητες αποικιοκρατες)  αληταρα σαουδαραβα καθυστερημενου ουαχαμπιτη Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, ο οποίος αληταρας την προηγούμενη εβδομάδα ειχε το θρασσος και δήλωσε ότι η δημοκρατία «μετά βίας ζει» στη Βενεζουέλα.
Ένας αξιωματούχος της αποστολής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία για το ταξίδι του Μαδούρο στην Ευρώπη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της κυβέρνησης και τoυ ELN
 Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 16:50
Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία της οργάνωσης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Μπογκοτά.
"Ναι, κατέστη δυνατόν! Ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που στήριξαν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες για να καταλήξουμε σε αυτή τη #CeseAlFuegoBilateral" (σ.σ. αμοιβαία εκεχειρία) ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter η αντιπροσωπεία του ELN από το Κίτο του Ισημερινό όπου διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις.
Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται στην πρωτεύουσα της Κολομβίας μεθαύριο Τετάρτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τραπεζα της Ελλαδας δεν κατεβαλε με το… ετσι θελω την εισφορα αλληλεγγυης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αποκαλυψη από τον υπουργο Υποδομων Σπιρτζη για χρυσους μισθους στον παλιο Οργανισμο Αστικων Συγκοινωνιων Θεσσαλονικης (ΟΑΣΘ)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




5 Σεπτέμβρη 1944, εκτελείται η δεκαεπτάχρονη ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου μετά από βασανιστήρια 4 ημερών από τους Γερμανούς των SS και Έλληνες ταγματασφαλίτες, ντυμένους μάλιστα με Γερμανικές στολές...

Επικεφαλής ο Βάρβαλης, των Ταγμάτων Ασφαλείας, που όταν τον αντίκρυσε η Ηρώ του απευθύνθηκε με λόγια του Ρήγα Φερραίου, ενώ έπαιρνε μέρος και ο διαβόητος εθνικοσοσιαλιστής Αγήνορας.
Ο Αγήνορας σχετιζόταν με την οργάνωση Μπούντ (Σύνδεσμος), η οποία μεταξύ άλλων το 1943 οργάνωσε έναν λόχο από Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές εθελοντές και αφού εκπαιδεύτηκαν από τους Γερμανούς στα Βίλια στάλθηκαν τον Δεκέμβριο στο...
ανατολικό μέτωπο όπου και εντάχθηκαν στην μεραρχία Μπράντεμπουργκ).
Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου όχι μόνο δεν λύγισε από τα βασανιστήρια αλλά με την κοφτερή της γλώσσα χτυπούσε Γερμανούς και συνεργάτες, με τα άψογα Γερμανικά που γνώριζε.
¨Ηταν τόσο ατρόμητη (εδώ πραγματικά ταιριάζει η λέξη), που ενώ βρισκόταν κρατούμενη στο Χαιδάρι, κατόρθωσε να αποκόψει τα ηλεκτρικά σύρματα και να βυθίσει στο σκοτάδι το στρατόπεδο των SS!
Τελικά την εκτέλεσαν μαζί με άλλους 49 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με 17 σφαίρες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ρώτησαν ένα Γερμανό στρατηγό «γιατί τη σκοτώσατε; Ηταν μόλις 17 χρονών…» εκείνος απάντησε:
«Γιατί τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για εμάς».
Εκείνη την μέρα εκτελέστηκε και η 16χρονη Αθηνά Χατζηεσθήρ. Είχαν προηγηθεί στις 17 Αυγούστου οι εκτελέσεις των 17χρονων κοριτσιών Διαμαντώς Κουμπάκη και Αθηνάς Μαύρου, οργανωμένες στην ΕΠΟΝ και οι δύο.
Στις 25 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, Γερμανικό πολυβόλο είχε γαζώσει την 16χρονη ΕΠΟΝίτισσα Ελένη Παπαγεωργίου.
Ακολουθεί ένα κείμενο της ιστορικού και δημοσιογράφου Κατερίνας Μπαλκούρα για την ζωή και την θυσία της Κωνσταντοπούλου.
17 σφαίρες για μια ΕΠΟΝίτισσα
Της Κατερίνας Μπαλκούρα
Η Ηρώ, μαζί με άλλους 49, μεταφέρεται στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκεί τη γάζωσε το εκτελεστικό απόσπασμα με τόσες σφαίρες όσα ήταν και τα χρόνια της, για παραδειγματισμό.
«Χάνει τα δίκαια του πολίτου εκείνος οπού έγινεν εντόπιος εις ξένον βασίλειον και δε βοηθεί την πατρίδα του κι απ’ εκεί, με όποιον τρόπον ημπορεί, αλλ’ αδιαφορεί εις τας προσταγάς της. Ομοίως κι εκείνος όπου δέχεται οφίκιον ή δούλευσιν ή χαρίσματα από χέρι τυράννου. Ο τοιούτος δε λέγεται πλέον πολίτης, αλλά προδότης…»
Το μικρό αυτό κορίτσι, που έδωσε στους διώκτες της μαθήματα ελευθερίας, θάρρους, αξιοπρέπειας και αυταπάρνησης, ήταν μόλις 17 χρονών όταν την έστησαν στον τοίχο. Η Ηρώ Κωνσταντοπούλουγεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1927 στην Αθήνα από Σπαρτιάτες γονείς. Μαθήτρια ήταν ακόμα του οκτατάξιου Γυμνασίου του Αρσακείου στο Ψυχικό όταν εντάχθηκε, το 1943, στην ΕΠΟΝ.
Ενα κορίτσι από ευκατάστατη οικογένεια, που μιλούσε τέσσερις γλώσσες.
Τα νιάτα, το πάθος, η ορμή την έκαναν να δοθεί ολόψυχα στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας. Η μικρή Ηρώ, που κάτω από την μπλε ποδιά της έκρυβε από προκηρύξεις μέχρι όπλα, ήταν ένα απ’ τα πιο μαχητικά μέλη της ΕΠΟΝ. Πρώτη στον αγώνα, πρώτη στα μαθήματα, πρώτη σ’ όλες τις εκδηλώσεις εναντίον των κατακτητών. Αφισοκολλήσεις, συνθήματα στους τοίχους, μεταφορά προκηρύξεων και παράνομου υλικού. Προκαλούσε τους Γερμανούς ακόμα και μπροστά στα μάτια τους. Ενα περίεργο παιχνίδι με τον θάνατο ήταν η ζωή της. Δεν γνώριζε τη λέξη κίνδυνος ή μπορεί το πάθος της σ’ αυτό που τόσο δυνατά πίστευε να την εμπόδιζε να δει τον οποιοδήποτε κίνδυνο.
Δεν λύγισε στα βασανιστήρια
Αρχές Ιουλίου 1944 μια ομάδα των Ταγμάτων Ασφαλείας εισέβαλε στο σπίτι της στο Κουκάκι. Αφού τη χτύπησαν, τη μετέφεραν στα κρατητήρια. Δεν λύγισε, δεν φοβήθηκε, δεν πρόδωσε. Αντίθετα, έβριζε τους φονιάδες και τους δωσίλογους. Ο πατέρας της κατάφερε με ένα αρκετά καλό χρηματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής να πετύχει την προσωρινή απελευθέρωσή της. Οι πληγές στο πρόσωπο και στο κορμί δεν τσάκισαν το ηθικό της. Αντίθετα, συνέχισε πιο έντονα τον αγώνα. Συμμετείχε μάλιστα λόγω των άριστων γερμανικών της σε μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις.
Στην ανατίναξη ενός γερμανικού τρένου γεμάτου πυρομαχικά και πολεμοφόδια.
Αυτή η πράξη δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητη. Η μικρή αποδείχτηκε ένας πολύ επικίνδυνος μπελάς για τους Γερμανούς. Μια ωρολογιακή βόμβα που μπορούσε να σκάσει ανά πάσα στιγμή εκεί που δεν θα το περίμεναν. Ετσι Γερμανοί των Ες Ες τη συνέλαβαν ξανά στις 31 Ιουλίου 1944. Την οδήγησαν στην Κομαντατούρ, στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν, όπου τη βασάνιζαν επί 4 μέρες για να μαρτυρήσει τους συνεργάτες της. Είχε μόλις τελειώσει με τις απολυτήριες εξετάσεις της…
Η Ηρώ δεν είπε κουβέντα. Συνέχιζε να «μαστιγώνει» τους βασανιστές της στη γλώσσα τους για να την καταλαβαίνουν καλύτερα. Στους γερμανοντυμένους «Ελληνες» θύμιζε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου: «Χάνει τα δίκαια του πολίτου εκείνος οπού έγινεν εντόπιος εις ξένον βασίλειον και δε βοηθεί την πατρίδα του κι απ’ εκεί, με όποιον τρόπον ημπορεί, αλλ’ αδιαφορεί εις τας προσταγάς της. Ομοίως κι εκείνος όπου δέχεται οφίκιον ή δούλευσιν ή χαρίσματα από χέρι τυράννου. Ο τοιούτος δε λέγεται πλέον πολίτης, αλλά προδότης…».
Οι προσπάθειες των δικών της, αυτή τη φορά, να τη σώσουν απέβησαν άκαρπες. Οδηγήθηκε στο Χαϊδάρι, με τα σκυθρωπά κτίρια, τους ψηλούς τοίχους και τα πυκνά συρματοπλέγματα. Ακόμα κι εκεί στην απομόνωση του στρατοπέδου, στο περιβόητο Μπλοκ 15 συνέχιζε τον αγώνα της. Κάποιες γυναίκες θα τις επέλεγαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας. Κάποιες κρατούμενες το είδαν σαν λύση στο μαρτύριο που περνούσαν. Η Ηρώ τότε φώναξε: «Ντροπή σας. Δεν είστε Ελληνίδες!… Μα δεν ντρέπεστε; Καμιά δεν πρέπει να πάει στη Γερμανία!… Μα τι φοβάστε… Μη σας τουφεκίσουνε; Καλύτερα να μας τουφεκίσουν παρά να υποστούμε εξευτελισμούς»!
Εκεί μέσα η Ηρώ βρήκε μια δεύτερη μάνα. Ηταν η Λέλα Καραγιάννη, η μεγάλη ηρωίδα που έχασε κι εκείνη τη ζωή της τρεις μέρες μετά. Στην αγκαλιά της η μικρή Ηρώ κοιμόταν κάθε βράδυ κι εκείνη στα μάτια της έβλεπε τα δικά της παιδιά που ήξερε ότι δεν θα τα ξανάβλεπε.
Η συνάντηση με τη Λέλα Καραγιάννη
Από τις 3 Σεπτεμβρίου με κοινή απόφαση του πολιτικού επιτρόπου Νοϊμπάχερ και του στρατιωτικού διοικητή Φέλμι διατάχθηκε η τμηματική αποφυλάκιση ορισμένων κρατουμένων από το Χαϊδάρι. Ωστόσο, η Λέλα Καραγιάννη, μια γυναίκα με απίστευτο ένστικτο, βλέποντας τις κινήσεις μέσα στο στρατόπεδο κατάλαβε ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Πλησίασε τότε έναν Ουγγρογερμανό φύλακα, τον Βαλεντίνο, και τον ρώτησε. Εκείνος με σπασμένα ελληνικά της είπε: «Ηρώ αύριο πρωί πρωί…» και με το χέρι του έκανε την ανατριχιαστική κίνηση του δείκτη που τραβάει τη σκανδάλη. Η Ηρώ της. Το κοριτσάκι που κοιμόταν κάθε βράδυ στην αγκαλιά της. Το μυστικό διέρρευσε. Ολες ήταν δακρυσμένες. Μπήκε τότε ο φρουρός φωνάζοντας «Ηρώ Κωνσταντοπούλου». «Εγώ είμαι» είπε περήφανα. «Ερχομαι». ΗΛέλα την πλησίασε και της είπε: «Μπράβο, Ηρώ μου. Ετσι πεθαίνουν οι Ελληνίδες» κι έσκυψε και τη φίλησε για τελευταία φορά. Ξημέρωνε 5 Σεπτεμβρίου 1944.
Η Ηρώ μαζί με άλλους 49 μεταφέρεται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκεί οι χιτλερικοί έστησαν στον τοίχο μια έφηβη που δεν είχε καν δικαστεί. Στα μάτια της έβλεπαν όλους όσους δεν κατάφεραν να στήσουν στον τοίχο. Τη γάζωσαν με 17 σφαίρες, όσα ήταν και τα χρόνια της -για παραδειγματισμό όπως είπαν. Η ίδια λίγο πριν οι εκτελεστές της ανοίξουν πυρ σκίζει το φόρεμά της και φωνάζει: «Χτυπάτε! Κτήνη». Οταν ρώτησαν ένα Γερμανό στρατηγό «γιατί τη σκοτώσατε; Ηταν μόλις 17 χρονών…» εκείνος απάντησε: «Γιατί τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για εμάς». Η Ηρώ έπεσε για τη λευτεριά του λαού, λίγες μέρες πριν απελευθερωθεί η Ελλάδα.
Το σώμα της ηρωικής Ελληνίδας, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, έγινε λευτεριάς λίπασμα: «Εσύ δε θα μου πεις ευχαριστώ / όπως δε λες ευχαριστώ στους χτύπους της καρδιάς σου / που σμιλεύουν το πρόσωπο της ζωής σου /. Ομως εγώ θα σου λέω ευχαριστώ / γιατί γνωρίζω γιατί σου λέω ευχαριστώ / γιατί γνωρίζω τι σου οφείλω /… Αυτό το ευχαριστώ είναι το τραγούδι μου». (Γιάννης Ρίτσος).
«Υπομονή κι υπομονή, καρτέρι και καρτέρι, και τούτος ο Σεπτέμβρης τη Λευτεριά θα φέρει». Ηταν οι τελευταίοι στίχοι που έγραψε λίγο πριν την πάρουν για εκτέλεση. Η απελευθέρωση ήρθε όντως λίγες μέρες μετά. Οσο για τη λευτεριά… αυτή θα αργούσε ακόμα πολύ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ΜΚΟ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Cia o πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Σακελαριδης...
Τα παιδιά του Soros ...δεν πάνε ποτέ χαμένα. Έχουν βάλει σκοπό να μας «σώσουν» και να μας «διαφωτίσουν»... πάντα με δικά μας έξοδα.
"Σε ΜΚΟ προσελήφθη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τον Νοέμβριο του 2015.
Συγκεκριμένα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει την ηγεσία του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Όπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορταζ το πεδίο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση των οποίων βασίστηκε ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας για τον Δήμο Αθηναίων το 2014, αποτελούσε πάντοτε το επίκεντρο του ενδιαφέροντός του..."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν τους συλλαμβάνουν εμφανίζονται όλοι ως κακομοίρηδες ή ισχυρίζονται πως τους στρατολόγησαν με τη βία...
Ο πρώην τρομοκράτης του ISIS από το βόρειο Χαλέπι συλληφθήκαν από το Συριακό Στρατό κοντά στο Kobajeb στο Deir Ezzor. Λέει ότι ήταν με το ISIS μόνο για 7 ημέρες ...
Κι όμως... ο Αραβικός στρατός της Συρίας τους συμπεριφέρεται με σεβασμό κι ευγένεια...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατα το ΚΚΕ δεν υπάρχει σήμερα κανένα απολύτως θέμα "Κατοχής" ,ούτε επίσης θέμα αποχώρησης απο το ευρώ και Ευρωζώνη/ΕΕ, τα έχουν πεί επίσημα αυτά πολλές φορές,ειναι γνωστό. Επίσης κανένα απολύτως ζήτημα αντισυνταγματικότητας /παρανομίας κλπ των μνημονιακών Νόμων δεν υπάρχει γι αυτούς, εξ άλλου αυτοί οι ίδιοι τους νομιμοποιούν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ με την παρουσία τους στις ψηφοφορίες. Και αυτό επίσης ειναι πάγια θέση τους, γι αυτο και ουδέποτε μίλησαν για
αντισυνταγματικότητα η προσβολή ανθρωπινων δικαιωμάτων απο τη νομοθεσία αυτή.
Οσο για το θέμα της ανατροπής των Μνημονιων κλπ, το τοποθετούν στην "λαικη εξουσία" όπως όλα τα θεματα .Εκείνο που βέβαια αποκρύπτουν επιμελώς ,αν και υπάρχει στις προγραμματικες τους θεσεις (ποιός ασχολειται με αυτες ,αγνωστον) , είναι ότι η περιβόητη αυτη "λαικη εξουσια (η Δευτερα  Παρουσία δηλαδη) , θα επέλθει με εκλογές και με την πλειοψηφία των ψήφων. Φυσικα, οταν αυτοι ( δηλαδη του Αγιου Ποτε) φτασουν να εχουν το ποθητο 50 + 1 για να κανουν κυβερνηση , θα ειναι δεκα φορες χειροτεροι εξουσιαστες απο τον Συριζα,αλλωστε εδειξαν τα τελαυταια 43 χρονια ,σε ολες τις ευκαιριες οπου εγιναν μια μικροεξουσια εστω (Δημοι,φοιτητ. συλλογοι, σωματεια κλπ) , οτι καμμία απολυτως διαφορα δεν ειχαν απο τους αλλους. Και μάλιστα,οπου μπορουσαν εσβηναν και εξοντωναν καθε αλλλη αριστερη φωνη με τη βια η την συκοφαντια. Αρα, τα νταλαρικά ειναι κατι εντελως αθώο μπροστα στα αλλα κατορθωματα αυτων των ύπουλων συνεργατών του καθεστώτος .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει πιό γελοίο πράγμα από το να ακούς ένα ναζιστομουτρο να μιλάει με παθιασμένη αγάπη για την πατρίδα. Αυτοι που την ειχανε προδώσει το 40-44 και προσκυναγανε τον Χιτλερ. Οι απογονοι των προδωτων.
Για τη Συρία πουλανε παραμυθι ότι είναι υπερ για ιστορία και θρησκεία και προγονολατρεία, και ότι άλλο πολεμάνε σαν σκυλιά εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.
Και πουλανε παραμυθι ότι στηριζουν τον αγωνα των Συριων. Ποιος? Οι ναζιστες! Τα ξεπουλημενα τομαρια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφια που κυκλοφορει με τον εφοριακο στη Λευκαδα που του πεταξε ο καταστηματαρχης τον χυλο από την κρεπα ειναι ψευτικη!!!! Οταν πηγανε οι εφοριακοι στην αστυνομια να υποβαλλουν μηνυση, οι αστυνομικοι δεν τη δεχονταν, αμφιβαλανε για αυτα που λεγανε, γιατι ηταν πεντακαθαροι!! Οι ιδιοι ειπανε οτι πηγανε σε ενα διπλανο καταστημα και καθαριστηκαν. Αμα ηταν ετσι οπως στη φωτογραφια που είναι λουσμενος με κρεπα από πανω μεχρι κατω σιγα να μην μπορουσαν να καθαριστουν!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
Ζήτω ο ηρωικός,φίλος και σύμμαχος Συριακός λαός.Ζήτω ο ηρωικός Συριακός Αραβικός Στρατός και ο νόμιμος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα!
Εδώ έχουμε μια Χώρα την ΛΔ Κορεας που παρόλα τα Εμπάργο πάλεψε έγινε μοντέρνα Χώρα Αυτοεξούσια με Επιστήμονες που φτιάξαν ότι πιο πολύπλοκο υπάρχει στην Φυσική! Και Έχουμε μια Ελλάδα που δεν έχει Τίποτα! Η ΛΔ Κορεας δεν θέλει να βγάζει Γκαρσόνια και να κάνει Τεμενάδες! Αντιθέτως η "ΒΑΡΕΙΑ Βιομηχανία" της Ελλάδος Είναι ο ... Τουρισμός δηλ. Γκαρσονιλίκια και Τεμενάδες! Η Οικονομία της Χώρας μας Είναι η Οικονομία ΤΩΝ Αποικιοκρατών σε Αποικιοκρατούμενους Μαχαλάδες! Έχουμε Την Πιό Ιστορική Επιστημονική Φιλοσοφική Πατρίδα Την Ελλάδα και Από ΦΟΒΟ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ με Τους Ντόπιους Λακέδες Την κάναν "Κοινονικοπολιτικό ΚΑΙ Επιστημονικό Σκουπιδώτοπο"! Οι Ντόπιοι Λακέδες με Της Πλάτες ΤΩΝ Ξένων Κατέστρεψαν Όχι μόνο Το Σήμερα Αλλά και Το Μέλλον Της Χώρας ΤΩΝ Ελλήνων!
Η "Βαλίτσα" πάει πολύ πίσω στον Χρόνο με "Φρεκάρισμα" Τον Εμφύλιο ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών που ΜΑΣ Επέβαλαν Την Χούντα Το Κυπριακό ... Το ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Ελλήνων!
Και μιλάτε Εσείς ρε Νούμερα της New Age για την ΛΔΚορεας;;;
Ζηλεύεται;;; ΌΧΙ!!!
Αντιθέτως ως φερέφωνα του ΠολιτικοΟικονομικού Ναζιζοφασισμού της New Age προσπαθείται να θολώσεται την Αλήθεια να Διαστρεβλώσεται την Πραγματικότητα να ΠΕΙΤΑΙ Ψέματα Στον Ελληνικό Λαό για Την Δύναμη Που Μπορεί να Έχει όπως Έχει η ΛΔΚ!
Αλλά όπως Είπαμε Λακέδες!!!
ΣΤΑ Φέρετρα Σας!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ευθύνη του Καμμένου είναι πολύ μεγάλη. Επιτρέπει σε αυτό το τυχάρπαστο δικαστικο επιμελητη στο Ρεθυμνο  να διαλύει την χώρα υπέρ των λαμόγιων της ΕΕ.
Μεγάλη η ευθύνη του Καμμένου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




OI ΔYO IATΡOI Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΟΥΣΕΦ ΣΟΝΜΕΖ ΚΑΙ Ο ΙΖΡΑΗΛΙΤΗΣ ΜΟΣΣΙΕ ΧΑΡΕΛ ΟΙ ΠΟΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ.ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΑΦΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΙΟΥΣΕΦ ΣΟΝΜΕΖ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΟΥΦΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΟΣΧΟΠΟΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ.Ο ΣΟΝΜΕΖ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.Ο ΣΟΝΜΕΖ ΤΟ ΑΠΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΣΟΒΟΥ.Ο ΣΟΝΜΕΖ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ THE FIXER



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΣΠΑΣΕ Η ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΑ. Ο συριακος στρατος εφτασε στη Deir Ezzor. Εφτασεστη βαση της137 Ταξιαρχιας
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής οι Δυνάμεις του Τίγρη έφτασαν στη Deir Ezzor στο διοικητήριο στη βάση της 137 Ταξιαρχίας. Στην πόλη υπάρχουν επευφημίες από τους κατοίκους και πανηγυρική ατμόσφαιρα και πυρά εορταστικά στον αέρα.Και άλλες πληροφορίες λένε ότι ο στρατός έφτασε στην Ντέιρ Έζζορ και μπήκε στην πόλη.
Το shamfm o ανταποκριτής του μεταφέρει  την άφιξη του συριακού στρατού στην 137 Ταξιαρχία και ότι η ISIS εγκαταλείπει την περίμετρο της Ταξιαρχίας που σημαίνει ό τι έσπασε η πολιορκία της Deir Ezzor.
Ο στρατός μπήκε στη συνοικία Al Jourah από την πλευρά Ayyash.Η πολιορκία έσπασε ο στρατός μπήκε στις συνοικίες ο κόσμος κλαίει από χαρά.
O Abdel Moneim Khalil στέλνει ένα μήνυμα συγχαρητηρίων σε όλο το λαό της Deir Ezzor από το κτίριο του κυβερνείου.
Οι τρομοκράτες με ρουκέτες σκότωσαν 5 πολίτες στις κυβερνητικές συνοικίες   al-Jorah και al-Qosoor και τραυμάτισαν 2 κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.Υπάρχουν τέλος κάποιες αναφορές για αντεπιθέσεις της ISIS σε κάποια σημεία.
O αποκλεισμός είχε επιβληθεί στην πόλη από την ISIS από το 2014.Aργά την Κυριακή και το the Syrian Observatory for Human Rights ανέφερε ότι οι σύριοι στρατιώτες έφθασαν στην βάση της Ταξιαρχίας 137.Η ISIS αρχίζει ν΄αποσύρεται από τα περίχωρα της Ντέιρ Έζζορ για νότιες περιοχές ενώ πηγές επιβεβαιώνουν ότιο συριακός στρατός επιχειρεί να σπάσει και την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνησάρα του Τζιφρα στηρίζει κοινό επιχειρηματικό συμβούλιο με την αρχιτρομοκράτη της Μ. Ανατολής, Σαουδική Αραβία
την 05/9/2017 23:31:00 μ.μ.
Η  πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών του ελληνικού τμήματος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Κατά τη συνάντηση θα συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του και σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του αναμένεται να εκλεγεί ο Παναγιώτης Τσάκος.
Στη συνάντηση αυτή θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ από πλευράς Σαουδικής Αραβίας έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί ο πρέσβης της χώρας της αραβικής χερσονήσου στην Ελλάδα Essam Baitalmal, καθώς και μέλη της σαουδαραβικής επιχειρηματικής κοινότητα.
Η κυβέρνηση στηρίζει κοινές προσπάθειες με μία χώρα που σκορπά τον θάνατο στην Υεμένη, ενώ χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις τύπου ISIS.
Μόνο ντροπή!