Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τεταρτη 6 Σεπτεμβριου 2017


Βλέποντας για πολλοστή φορά τον " νονό" είναι τώρα η σκηνή που ο Μάικλ Κορλεονε. Με άλλους "επιχειρηματίες" επισκέπτονται την Κούβα του Μπατίστα, συζητούν για τις " δουλειές" τους και συμφωνούν πως " δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοια στα καζίνο και τις πισίνες".... Σαν αυτό που ετοιμάζουν στο Ελληνικό ένα πράγμα!
Υ.Γ. Τι ωραία που ήταν η Κούβα σαν πορνειο των αμερικανών Ε? Τα δείχνουν και μόνοι τους...
Σχολιο.- Κυβέρνηση φιλική προς τους επιχειρηματίες
Σχολιο.- Αλλά και επιχειρηματίες πρόθυμοι για "επενδύσεις"
Σχολιο.-  "Αυτοί πολεμούν και δεν πληρώνονται γι αυτο μπορεί να νικησουν" ειπε ο κορλεονε για τους αντάρτες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Καταστολή, μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Santiago Maldonado
4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Φαίνεται ότι η δικτατορία που οι Αριστεροί της Αργεντινής αντιμετώπισαν στη δεκαετία του ’70 συνεχίζει να αφήνει τα ίχνη της καταστολής ενάντια σε εκείνους που τολμούν να αμφισβητήσουν τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι λαοί. Αλλά θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι μόνοι και ο κόσμος παρακολουθεί τι συμβαίνει και είμαστε σε αλληλεγγύη με όλους εσάς.
Με εντολή του εισαγγελέα Gustavo Dalma, η αστυνομία της Κόρδοβα πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιδρομές σε διάφορους χώρους και πολιτιστικά κέντρα πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων σε διάφορα μέρη της πόλης της Κόρδοβα, όπως η Λαϊκή Βιβλιοθήκη της Villa la Maternidad, η Casa 1234, ο κοινωνικός και ο πολιτιστικός χώρος Ateneo Anarchist στο Barrio Güemes, η Kasa Karakol της Ομοσπονδίας Οργανισμών Grassroots (FOB), η τραπεζαρία του Front of Organizations in Struggle (FOL) της Κόρδοβα και υπάρχει αυξανόμενος φόβος για περαιτέρω επιδρομές.
          Συνολικά επιδρομές της αστυνομίας δέχθηκαν οι χώροι
 House 1234. Barrio Güemes
2- Social Atheist Anarchist. Güemes neighborhood
3- Dining room of the Front of Organizations in Struggle. Neighborhood Müller.
4- Popular Library of Villa la Maternidad
5- Kasa Karakol (Federation of Grassroots Organizations)
6- Operative in the House of one of the mothers.
7- Local Labor Party (center of the city)
8- Place of Party of Victory.
9- Local Socialist Movement of Workers (MST)
Όλες οι οργανώσεις και κέντρα που δέχθηκαν την καταστολή, έχουν κοινό το γεγονός ότι συμμετείχαν την περασμένη Δευτέρα του 3ου Εθνική «Διαδήλωση εναντίον του Easy Trigger» (αστυνομική ατιμωρησία για δολοφονίες) και ζήτησαν επειγόντως την ευρύτερη αλληλεγγύη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.
Άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής του Αργεντίνικου κράτους ενάντια στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απαχθέντα αναρχικό Santiago Maldonado την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στην πλατεία El Bolson στο Buenos Aires.  Η συγκέντρωση είχε τεράστιες διαστάσεις (περισσότεροι απο 100.000) καθώς η απαγωγή του Maldonadoέχει ξυπνήσει τις μνήμες των εξαφανήσεων χιλίαδων αγωνιστών κατά την διάρκεια της δικτατορίας.
Ακολούθησαν εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.
1η Σεπτεμβρίου. Μετά από ένα μήνα και ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με την τύχη του αναρχικού σύντροφου Santiago Maldonado. Οι μέρες περνούν και η άνοιξη πλησιάζει στην περιοχή του Παμπεάν. Τα πάντα είναι ζεστά την άνοιξη, αλλά οι μέρες μας είναι σκοτεινές με αγωνία, πόνο και αβεβαιότητα. Δεν γνωρίζουμε τίποτα από τον τόπο που βρίσκεται ο Santiago, αλλά το αργεντίνικο κράτος γνωρίζει πολλά.
Την 1η Αυγούστου, στην πόλη Pu Pu de Cushamen (Επαρχία Chubut) της Αργεντινήςκατά τη διάρκεια μιας βίαιης, κατασταλτικής επιχείρησης της Εθνικής Χωροφυλακής,κατόπιν εντολής του αρχηγού του υπουργείου ασφαλείας Pablo Noceti, κατά μιας εκδήλωσης των Mapuche που απαιτούσε την  απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, Ο Maldonado απήχθη από το κράτος. Αυτό συνέβη στο πλαίσιο μιας συστηματικής καταστολής από τα κράτη της Αργεντινής και της Χιλής ενάντια στους ανθρώπους των Mapuche που αγωνίζονται εδώ και αιώνες για τις εδαφικές διεκδικήσεις τους. Ως απάντηση σε αυτές τις αξιώσεις, τα κράτη της Αργεντινής και της Χιλής καταπιέζουν βίαια κάθε νόμιμη διαμαρτυρία του λαού των Mapuche ενάντια στην περιθωριοποίησή τους.
Αλλά πίσω από αυτή τη βίαιη ενέργεια εκ μέρους του κράτους κρύβονται τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών γαιοκτημόνων και κτηνοτρόφων που εισβάλλουν και εκμεταλλεύονται την περιοχή των Mapuche. Μεταξύ αυτών η οικογένεια Benetton, η οικογένεια Lewis, η Sociedad Rural Argentina και άλλοι. Τα κράτη της Αργεντινής και της Χιλής, όπως δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά,  προστατεύσουν τα συμφέροντα και τα οφέλη των επιχειρηματιών που λεηλατούν την Παταγονία και απογυμνώσουν τους αυτόχθονες λαούς των χωρών τους.
Μετά την καταστολή, ο Pablo Noceti, σύμβουλος της υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Patricia Bullrich (συνεργός του) και πρώην υπερασπιστής των γενοκτονιών κατά τη διάρκεια της τελευταίας στρατιωτικής δικτατορίας της Αργεντινής, δήλωσε στον αστικό Τύπο ότι δεν συμμετείχε στη βίαιη επιχείρηση. Παρ ‘όλα αυτά, τα γεγονότα τον αντικρούουν και τα αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι είναι ψεύτης και κυνικός.
Ο Νοκέτι, αντί να ανταποκριθεί στην ευθύνη του, περιορίστηκε να αμαυρώσει τον σύντροφο τον οποίο απήγαγε στην κατασταλτική του επιχείρηση. Επίσης, κυνικά εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του λαού των Mapuche και όλων εκείνων που αντιστέκονται στην καταπίεση  ισχυριζόμενος ότι εκεί στην περιοχή των Mapuche λειτουργεί μια ένοπλη αντάρτικη ομάδα η οποία υποτίθεται ότι έχει δεσμούς με ξένες λαϊκές πολιτοφυλακές όπως το FARC, IRA και το PKK. Ενώ ο κυβερνητικός Τύπος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει την προσοχή, η υπουργός Patricia Bullrich υποστηρίζει αυτές τις γελοίες ψευδείς εκδοχές με την προσδοκία να θέσει το επίκεντρο της συζήτησης αλλού.
Αντιμετωπίζοντας αυτές τις παραπλανητικές κατηγορίες, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ούτε το ΡΚΚ, ούτε οι «κουρδικοί εξτρεμιστές» (λογικά, σε εισαγωγικά) έχουν οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε αντάρτικη ομάδα των Mapuche και οι κατηγορίες τους είναι αβάσιμες. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ομάδα αντάρτικου πόλεων των Mapuche. Αυτές οι κατηγορίες είναι απλώς φαντασιώσεις του κράτους της Αργεντινής για να εφεύρουν έναν εχθρό που δικαιολογεί την επιθετικότητά του ενάντια στους ανθρώπους των Mapuche. Η ψεύτικη αντάρτικη ομάδα που ισχυρίζονται ότι υπάρχει είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα αντίστασης των Mapuche που υπερασπίζεται τον εαυτό της, με εντελώς στοιχειώδη όπλα ενάντια στην καταστολή από τις ένοπλες δυνάμεις του αργεντινού κράτους.
Με την απαγωγή του Santiago Maldonado, το αργεντίνικο κράτος στέλνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα:
οποιαδήποτε χειρονομία αλληλεγγύης προς έναν λαό ή μια καταπιεσμένη ομάδα θα κατασταλεί. Το κράτος της Αργεντινής, με επικεφαλή τον ακατάλληλο  Mauricio Macri,ενθάρρυνε την επίθεσή κατά των αυτοχθόνων λαών και της εργατικής τάξης. Η κυβέρνησή του χαρακτηρίζεται από τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά της μέτρα, τα οποία είναι αντίθετα προς την εργατική τάξη, και από το κίνητρο μαζικών απολύσεων για τη μείωση του κόστους για τους καπιταλιστές. Φέτος σημειώθηκαν επίσης βίαιες κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά της εργατικής τάξης, συγκεκριμένα κατά των εργαζομένων της PepsiCo που διαδήλωσαν στα εργοστάσιά τους. Η αλληλεγγύη δεν συνθλίβεται, όταν οι περισσότεροι από τους καταπιεσμένους είναι ενωμένοι όπως θα έπρεπε να είμαστε. Θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης σας. Όλο και περισσότεροι σύντροφοι όπως ο Σαντιάγο θα έρθουν στον αγώνα και δεν μπορείτε να εξαφανίσετε όλους μας.
Θέλουμε επίσης να επαναλάβουμε, ως αναρχικοί, την απόρριψη της εκλογίστικης  και της οπορτουνιστικής χρήσης της απαγωγής του σύντροφου Σαντιάγο από τους Κίρχνεριστές και τους υπερασπιστές της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν ήταν διαφορετική από την σημερινή, στο πλαίσιο της καταστολής κατά των εργαζομένων και των αυτόχθονων λαών. Από εδώ σας λέμε ότι οι σύντροφοί μας που είναι θύματα του κράτους, δεν ταιριάζουν στις ψηφοφορίες σας.
Η Αργεντινή περνά και πάλι σε σκοτεινούς χρόνους, όπως η φρικτή δεκαετία ή η τελευταία στρατιωτική δικτατορία, η κρατική τρομοκρατία εξακολουθεί να υπάρχει στη «δημοκρατία». Όπως η Πενίνα, ο Miguel Arcangel Roscigna και ο Juan Antonio Moránστη δεκαετία του 1930 κατά τη διάρκεια της φασιστικής δικτατορίας του Uriburu. Όπως και οι αδελφοί Tello, Elsa Martinez της Resistencia Libertaria και όλοι εκείνοι που εξαφανίστηκαν για να αντισταθούν στη φιλελεύθερη δικτατορία της στρατιωτικής χούντας με επικεφαλής τον Videla στη δεκαετία του 1970. Στην Αργεντινή, οι εξαναγκαστικές εξαφανίσεις από τις καταπιεστικές δυνάμεις του κράτους επέστρεψαν για άλλη μια φορά, παρά την έκκληση του λαού της Αργεντινής για «Nunca Más» (Ποτέ Ξανά).
Εμείς, οι αναρχικοί στον ένοπλο αγώνα  ενάντια στον φασισμό του Daesh (ISIS),εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με τον λαό των Μαπούτσε και στηρίζουμε τις ιστορικές εδαφικές διεκδικήσεις τους και το νόμιμο δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και την αυτονομία. Κάνουμε μια σύγκριση στον αγώνα τους με τους κουρδικούς λαούς που επίσης ήταν (και ακόμα είναι) καταπιεσμένοι από τα τουρκικά, συριακά, ιρανικά και ιρακινά κράτη αλλά παρ ‘όλα αυτά παραμένουν σε αντίσταση ενάντια στην καταπίεση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους λαούς της νότιας Λατινικής Αμερικής που καταπιέζονται από τα κράτη της Αργεντινής και της Χιλής.
Από εδώ, στην πόλη της  Raqqa στη Συρία, εμείς,  οι αναρχικοί στο IRPGF που αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό του Daesh, στείλουμε το μήνυμά μας για αγάπη και αλληλεγγύη στην οικογένεια του Σαντιάγκο, τους φίλους του και όλους εκείνους που τον γνώριζαν και σήμερα υποφέρουν από την αγωνία και το πόνο του να μην ξέρουν πού έχουν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Από εδώ, ρωτάμε επίσης το αργεντινό τρομοκρατικό κράτος, Πού είναι ο Σαντιάγο Μαλντόναδο; Αρκεί να καλύψουμε τους καταστολείς και να απαλλαγούμε από την ενοχή. Το κράτος είναι υπεύθυνο. Στέλνουμε αυτό το μήνυμα στον κόσμο, ώστε να γνωρίζει ότι το τρομοκρατικό κράτος της Αργεντινής εξαφανίζει όσους αναζητούν ελευθερία.
 Ζωντανό τον πήραν και τον θέλουμε να επιστρέψει ζωντανός.
Θέλουμε να εμφανιστεί ο Σαντιάγο Μαλντόναδο, ζωντανός!
Δεν μπορούν να σκοτώσουν την αλληλεγγύη μας. Ζήτω ο αγώνας του λαού των  Mapuche.
Νίκη στον αγώνα των αναρχικών στη Νότια Αμερική.
Στα οδοφράγματα. Δεν θα περάσουν!
Διεθνείς αντάρτικες επαναστατικές δυνάμεις των λαών – IRPGF
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/09/04/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bενεζουέλα:Επιτροπή της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης θα ξεκινήσει διεθνή περιοδεία κατά της συνωμοσίας των ΜΜΕ
5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης (ANC), που εγκαθιδρύθηκε επισήμως την Πέμπτη, θα ξεκινήσει μία διεθνή περιοδεία στην Κεντρική Αμερική για να μεταφέρει στους αδερφούς λαούς την αλήθεια για τη συνωμοσία των ΜΜΕ την οποία προωθούν παράγοντες της εθνικής δεξιάς, σε συμμαχία με τον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό, κατά της επαναστατικής διαδικασίας της Βενεζουέλας.
Ο Πρόεδρος αυτής της επιτροπής, Αδάν Τσάβες, επισήμανε ότι ο σκοπός είναι να υπάρχει άμεση επαφή με τα μέσα κοινωνικής επικοινωνίας και με το λαό, μέσω ημερίδων υποστήριξης που θα οργανωθούν από κοινωνικά κινήματα και πολιτικά κόμματα της αριστεράς.
«Γνωρίζουμε ότι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε έναν ψυχολογικό, διεθνή και μεγάλης εμβέλειας πόλεμο με τα ΜΜΕ, στον οποίο ό,τι μεταδίδει η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών ΜΜΕ είναι παραπληροφόρηση σχετικά με τη Βενεζουέλα. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε την αλήθεια», εξήγησε από το Κέντρο Πολιτιστικής Πολυμορφίας, Κίντα Μικομικόμα, στο Καράκας.
Θα ενισχύσει διεθνείς συμβάσεις
Δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν υποεπιτροπές για την αναθεώρηση των σημείων του Συντάγματος που συσχετίζονται με τις διεθνείς δραστηριότητες, συμβάσεις και συνθήκες, με στόχο να ενισχυθεί ό,τι είναι απαραίτητο.
Αυτός ο καινούριος οργανισμός –καθώς εξήγησε- θα επιβλέπει, θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα συνεργάζεται με τους οργανισμούς που απαρτίζουν το Υπουργικό Συμβούλιο για «να εξακολουθεί να ενισχύει τις διεθνείς συμβάσεις και ό,τι έχει σχέση με το να σταματήσουν οι ενέργειες οικονομικού αποκλεισμού του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού».
Επισήμανε ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί η τοποθεσία για την πραγματοποίηση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Όλοι Είμαστε Βενεζουέλα, σε αλληλεγγύη με τη χώρα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16, 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Καράκας.
«Ετοιμάζεται μία συναυλία για την ειρήνη κατά τη λήξη της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου», προσέθεσε.
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/09/05/b%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορισμένοι δεν έχουν λάβει το μάθημα απ τον "ψυχρό πόλεμο" (τον frozen war που έλεγε κ το Τσιπρόπουλο), του τι σημαίνει δυτική ιδεολογική προπαγάνδα κ ακόμα πιστεύουν ότι οι υπερβολές και οι διαστρεβλώσεις προέρχονται μόνο απ την από κει μεριά. Δεν μιλώ μόνο για την Μαδουριάδα (του Μαδούρο), όπου αποκρύπτεται εσκεμμένα ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι της αντιπολίτευσης, που φλέγονται για δημοκρατία και όταν ο αναλφαβητισμός και οι αρρώστιες (προ Τσάβες) θέριζαν, σφύριζαν αδιάφορα, μετρώντας τα κέρδη τους. Κοροϊδεύουν το καθεστώς Κιμ ότι βάζει τους ανθρώπους να κλαίνε και να οδύρονται για τον μεγάλο ηγέτη, αλλά καθόλου δεν κοροϊδεύουν το ίδιο σκηνικό όταν πέθανε ο βασιλιάς της Ταϋλάνδης και ο κόσμος επί βδομάδες οδυρόταν στον δρόμο. Το πρώτο είναι σίγουρο στημένο, το δεύτερο σίγουρα αυθόρμητο. Να είναι έτσι οι ασιατικοί λαοί που πάντα είχαν από αρχαιοτάτων χρόνων αυταρχικά και προσωπολατρικά καθεστώτα (ανατολικές δεσποτείες), προφανώς δεν παίζει. `Ο,τι δεν προσιδιάζει στο αμερικάνικο "έχω λεφτά κάνω κόμματα κ λόμπυ χρηματοδότησης και εκλέγομαι μόνο με το 20% του πραγματικού πληθυσμού" κοροϊδεύοντας τον εαυτό μου κ όλο τον κόσμο ότι αυτό είναι δημοκρατία, δεν παίζει. Πάει μια δημοσιογράφος στη Β.Κορέα, μένει 2 χρόνια εκεί, γράφει βιβλίο για το πως είναι ακριβώς το σίγουρα αυταρχικό και απολυταρχικό καθεστώς εκεί και τα κραυγαλέα ψέμματα που λένε τα δυτικά μέσα, και αυτοί που η μοναδική πηγή πληροφόρησης τους είναι τα δελτία του ΝΑΤΟ και ο Πρωκτοκλάστε την καταγγέλλουν. Παλιά το επιχείρημα ήταν: "`Αμα σ αρέσει να πας να μείνεις εκεί!", αλλά αφού αυτή πήγε και έμεινε 2 χρόνια, μας τέλειωσαν κ τα επιχειρήματα.
Θυμάστε επί Ζίβκοφ στη Βουλγαρία που λέγανε οι από δω γαμίκοι ότι με ένα καλτσόν bic πηδάς κ μάνα κ κόρη.. Τόσοι κ τόσοι πηδήξανε! Τι όχι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ACAB
USA ...police state
Όταν είναι έγκλημα απλώς να είσαι άπορος και μαύρος
ΗΠΑ, γουρούνι με στολή χτυπάει επανειλημμένα με το γκλομπ μία άστεγη μαύρη γυναίκα ενώ την απειλεί ότι θα την πυροβολήσει κιόλας. Η γυναίκα απλώς ήταν επαίτης. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον "προστάτη της πόλης" για άσκοπη και εκτενή χρήση βίας ενώ η φτωχή γυναίκα συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Το βίντεο κυκλοφόρησε από έναν αστυνομικό που δέρνει μια άστεγη γυναίκα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θάνατος του τρίχρονου παιδιού μέσα στα βοθρολύματα εκεί στο Χαμόγελο του Παιδιού ελπίζω να οδηγήσει σε κλείσιμο ή σε πάρα πολύ αυστηρό ξεσκόνισμα όλη αυτή την οργάνωση που τείνει να γίνει κράτος εν κράτει.
Όχι να ακούμε κι από πάνω τον δημόσιο "σπαραγμό" του υπαιτίου, με χαδάκια και χτυπήματα στην πλάτη.
Φίλε μου, τα χέρια σου είναι μες στο αίμα.
Αιδώς και επιτέλους, σκασμός. Δεν είναι τα πάντα "ευκαιρία" μήτε τα πάντα μια επικοινωνιακή φιέστα.
Μια πολύ βρόμικη υπόθεση που προστίθεται σε σωρεία άλλων βρόμικων υποθέσεων που αφορούν την οργάνωση.
Μια οργάνωση, σχεδόν παρακρατική.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου εχτές με θέμα αν θα γίνει αποδεκτό να καταπατηθεί ο Αχαιολογικός νόμος για να προχωρήσει το ξεπούλημα του Ελληνικου. Από τη μια κάποια "κοράκια" των εταιρειών και του ΤΑΙΠΕΔ κι από την άλλη αρχαιολόγοι, μέλη του ΣΕΑ και μέλη κινημάτων πόλης και πολιτικών οργανώσεων που είχαν καλέσει συγκέντρωση. Για την ουσία θα ενημερώσουν οι συλλογικότητες. Η κορυφαία στιγμή πάντων ήταν όταν ανακαλύφθηκε πως στην ΑΥΣΤΗΡΑ κλειστή συνεδρίαση του οργάνου είχαν παρεισφρήσει δυό άσχετα πρόσωπα. Ξεσηκώθηκε κατακραυγή, εκδιώχτηκαν κακήν κακώς κι αποδείχτηκε πως το ένα ήταν από το γραφείο της κ. Κονιόρδου και το άλλο από το γραφείο του κ. Φλαμπουράρη(!!!). Αυτή δεν είναι κυβερνηση, μεσιτικό γραφείο είναι...
υ.γ. η σκηνή με τον υπάλληλο του Φλαμπουραρη να τρεχει να κρυφτεί και η Κουτσουμπα να τον κυνηγα φωναζοντας "Συγγνωμη κυριε, ποιος ειστε"...μνημειωδης!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν δεν χορταίνεις από γιαούρτια, ξαναέρχεσαι στο Ίλιον για να τραγουδήσεις



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ?
ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ 2 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΟ 2ο ΑΝΤΡΙΓΡΑΦΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΛΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΥΠΕΞΕΡΕΣΗ
Ελένη Βνάτσιου: Σε 2 εβδομάδες πιστώθηκε ο λογαριασμός μου με το ποσό που μου πήραν παράνομα !!!!
Ελένη Βνάτσιου
Στις 30 Μαΐου σας είχα βάλει την επιστολή προς την τράπεζα να κάνετε όλοι σας όταν σας πάρουν τα λεφτά, μέσα από τους λογαριασμούς σας! εγώ την Κατέθεσα στις 01/06/2017 στην τράπεζα και σήμερα 15/06/2017 πιστώθηκε ο λογαριασμός μου με το ποσό που μου πήραν παράνομα! εσύ που σου κατασχέθηκε ο λογαριασμός σου και σου έδωσαν δωρεάν την επιστολή να πας να την κάνεις και αν δεν την έκανες για να εισπράξεις τα δικά σου χρήματα πες μας που βόσκεις; και τι χόρτα τρως;
ξανά ανεβάζω το αρχείο πάρτε το πριν το μπλοκάρουν πάλι.
σε όποιον πήραν λεφτά από τραπεζικό λογαριασμό να κάνει την επιστολή προς τράπεζα εις διπλούν και να πάρει αρ. πρωτοκόλλου μαζί με αντίγραφο!
Κλικ στον σύνδεσμο: http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2017/06/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C1.pdf
Δημήτρης Γέρου ...μόλις γύρισα από τον Τραπεζα (ALPHA BANK)που πήγα να το καταθέσω, και εκεί ό Διευθυντής εφοσον το διαβασε μου απάντησε ότι δεν μπορεί να το παραλάβει γιατι αν θα το έκανε θα ήταν σα να αποδεχόταν ότι η Τραπεζα έχει κάνει την υπεξαίρεση, αλλά σαφώς τα χρήματα τα έχουν δεσμεύσει απο την ΔΟΥ που κατόπιν νόμου-εισαγγελικής εντολής μπορούν να μπουν στο λογαριασμό και να το κάνουν αυτό, ως εκ τούτου η Τράπεζα δεν το ελέγχει αυτό, απλά το βλέπει εκ τον υστέρων όπως και εγω....και αναρωτιώταν μηπως αυτό το έντυπο θα πρέπαι να απευθυνόταν πρός τη ΔΟΥ ?
Ελένη Βνάτσιου καλείς την αστυνομία και κινείς την αυτόφωρη διαδικασία, δεν είναι στην ευ χέρειά του αν θέλει ή όχι απλά πρέπει να παραλάβει...του λες αν δεν παραλάβει καλώ την αστυνομία και κινώ την αυτόφωρη διαδικασία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ο 22χρονος Παλαιστίνιος Raed al-Salhi μελος του FPLP πυροβολήθηκε με πολλές σφαίρες, στο στήθος, από κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στο προσφυγικό στρατόπεδο al-Duheisha όπου ζει, στην κατεχόμενη West Bank κοντά στ Βηθλεέμ. Ο νεαρός συνελήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό, και ως κρατούμενος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ. Κρατήθηκε με ισχυρή στρατιωτική παρουσία, και απαγόρευση επίσκεψης από την οικογένειά του. Προχτές πέθανε.
Οι νέοι της γειτονιάς του σήκωσαν τη μητέρα του Raed Al Salih στα χέρια, και της φώναζαν "Όλοι οι νέοι, είμαστε παιδιά σου".
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εως πότε η ξένη ακρίδα
έως πότε σκληρός Βαυαρός
θα γυμνώνει τη δόλια πατρίδα;
Εγερθείτε αδέρφια, καιρός!»
Εμβατήριο εξέγερσης κατά της βαυαροκρατίας στά μετεπαναστατικά χρόνια του 19ου αιώνα, άγνωστο μέσα από ποιες διαδρομές το τραγούδι αυτό αποτέλεσε και αποτελεί πλέον μέρος της σιφναίικης μουσικής παράδοσης.
Πρώτη φορά το άκουσα από το συγκρότημα «Ταμπούρι», στο ζωντανό πρόγραμμα που παρουσίαζε το 1975 σε μπουάτ της Πλάκας, ανάμεσα σε αντάρτικα τραγούδια και τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.
Το ξανασυνάντησα μετά από δεκαετίες, από μακριά, απ’ την οθόνη του υπολογιστή, να συντροφεύει τα νησιώτικα γλέντια και τους χορούς.
Επίκαιρο, όπως μένει για πάντα επίκαιρο και ζωντανό ό,τι εκφράζει στην εποχή του τον λαϊκό πόθο για δικαιοσύνη και πρόοδο.
Δυο φορές επίκαιρο σήμερα που η «ακρίδα», οι μονοπωλητές των πηγών του πλούτου: της γης και της ανθρώπινης εργασίας,  γυμνώνει την πατρίδα και κάθε πατρίδα ξανά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=131&v=1RaoyzXayBs



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Deir Ezzor : Έσπασε η πολιορκία..μπήκαν στην αποκλεισμένη πόλη τα πρώτα καμιόνια με τρόφιμα.Άνοιξε ο δρόμος Δαμασκός- Ντέιρ Έζζορ.
Πριν από λίγο σύμφωνα με τοπικά μέσα τα πρώτα καμιόνια που μεταφέρουν τρόφιμα στους αποκλειμσένους κατοίκους της Deir al-Zur εισήλθαν στην πόλη !!
Μεταφέρουν (κοτόπουλα, πατάτες, ζάχαρη, κονσέρβες, ρύζι, λαχανικά, φρούτα).Θ΄ακολουθήσουν αλλαλοδιαδοχικές μεταφορές και παραδόσεις ώστε να καλυφθεί πληρως η αγορά.
Η εξέλιξη αυτή επέρχεται καθώς σύμφωνα και με την κρατική συριακή τηλεόραση αλλά και τον OSDH άνοιξε σήμερα μετά από 3 χρόνια ο αυτοκινητόδρομος Δαμασκός-Παλμύρα-Ντέιρ Έζζορ.
Παράλληλα από  την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας άρχισε να διοχετεύει σε όλα τα τεχνικά στελέχη του τα απαραίτητα εφόδια και τον εξοπλισμό για την λειτουργία, συντήρηση αποκατάσταση των τεχνικών εγκαταστάσεων εν όψει της είσοδου  τους στη Deir Al-Azur ώστε να επιτευχθεί η τάχιστη αποκατάσταση του υπάρχοντος δικτύου και υποδομής ηλεκτρισμού.
O OHE εκτιμά ότι πάνω από 90.000 άτομα έχουν παγιδευθεί από την ISIS στα φιλοκυβερνητικά καρτιέ ενώ ο OSDH μιλάει για 150.000 και υπολογίζει σε  10.000 αυτούς που ζουν υπό καθεστώς ISIS.Περί τους 7.000 σύριους στρατιώτες είναι επίσης παγιδευμένοι εδώ και 3 χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί βάζετε την κατάσχεση επαγγελματικής στέγης ή καλλιεργήσιμου χωραφιού σε μικρότερη κλίμακα από την κατάσχεση πρώτης κατοικίας; Δηλαδή χωρίς δουλειά θα μπορείς να συντηρήσεις το σπίτι σου ή μήπως από το τίποτα θα ταΐσεις την οικογένειά σου;
Το κόλπο είναι παλιό και γνώριμο. Πρώτα σου παίρνουν το ψωμί από το στόμα και μετά σε αναγκάζουν να ξεπουλήσεις και το σπίτι σου για να φας. Έτσι στήνονται τα φέουδα από αρχαιοτάτων χρόνων.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν ξέρω αν χάνουμε και το δικαίωμα ψήφου.
Μοσκοβισί σε Χουντή για το «τέλος» του 3ου Μνημονίου
• Σε μόνιμο καθεστώς επιτροπείας και χωρίς δικαίωμα ψήφου η Ελλάδα μέχρι να ξεπληρώσει το 75% των δανείων (176 δις ευρώ) που έχει λάβει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ
ΘΕΛΟΥΜΕ Ε.ΠΑ.Μ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ !!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανάρχισαν οι πλειστηριασμοί με τη συνοδεία ΜΑΤ
 Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017, 16:54
Ένταση επικράτησε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου βρέθηκαν μέλη του κινήματος «Συντονισμος Συλλογικοτητων Αττικης», του ΕΠΑΜ,  άλλα και άλλων συλλογικοτήτων προκειμένου να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς.
Όταν τα μέλη των κινημάτων ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, μία διμοιρία των Υ.ΜΕ.Τ παρατάχθηκε στον εσωτερικό χώρου του κτιρίου.
Να σημειωθεί ότι για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών είναι προγραμματισμένοι συνολικά 33 πλειστηριασμοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο δεν θα παραστεί στην έναρξη Συμβουλίου του ΟΗΕ
Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017, 03:15
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, δεν θα παραστεί στην έναρξη της 36ης συνόδου του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Γενεύη.
«Ο πρόεδρος Μαδούρο δεν θα εκφωνήσει ομιλία στο Συμβούλιο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του θεσμού σε σημείωμα που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης. Ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ο ΟΗΕ πως θα μετέβαινε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αποχώρησης από την Ε.Ε.
 Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017, 02:03
Οι Εργατικοί, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο διακόπτονται οι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι υπουργοί να αναλάβουν εξουσίες που κανονικά ανήκουν στο κοινοβούλιο.
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα αρχίσει να συζητά το νομοσχέδιο αποχώρησης από την Ε.Ε. την Πέμπτη και θα προχωρήσει σε ψηφοφορία την Δευτέρα. Θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ για τη δυνατότητα των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να διατηρήσουν την πλειοψηφία, με την υποστήριξη του μικρού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.
Πριν το δημοψηφισμα το Εργατικο κομμα εκανε αγωνα υπερ της παραμονης στην Ε.Ε. Μετα το δημοψηφισμα δηλωσε ότι θα αποδεχθει την ετημηγορια του Βρετανικου Λαου.
«Το Εργατικό Κόμμα σέβεται πλήρως τη δημοκρατική απόφαση αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (...) και στηρίζει ένα Brexit που θα δίνει προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας, με πλήρη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά χωρίς δασμούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.
«Όμως ως δημοκράτες δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που, αν δεν τροποποιηθεί, θα επιτρέπει στους υπουργούς της κυβέρνησης να αρπάζουν εξουσίες από το κοινοβούλιο για να περικόπτουν τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων και να περιορίζουν την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος», συνεχίζει η ανακοίνωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονήθηκε Ινδή δημοσιογράφος
Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017, 01:05
Μια διακεκριμένη Ινδή δημοσιογράφος, η Γκόρι Λανκές, έπεσε νεκρή από τις σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην Μπανγκαλόρ (νότια Ινδία), γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου Καρνατάκα.
Ο κυβερνήτης του κρατιδίου, ο Σινταραμάια, έγραψε στο Twitter ότι είναι «απόλυτα σοκαρισμένος» μετά την είδηση «του φόνου της διάσημης δημοσιογράφου Γκόρι Λανκές. Δεν έχω λόγια για να καταδικάσω αυτό το ειδεχθές έγκλημα». Έκανε λόγο περί «δολοφονίας της δημοκρατίας».
Η Λανκές, διευθύντρια εφημερίδας, ήταν γνωστή για την ανυποχώρητη, επικριτική στάση της απέναντι στην άκρα δεξιά και τους εθνικιστές ινδουιστές.
Η δημοσιογράφος άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της στην Μπανγκαλόρ όταν οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανάκι άνοιξαν πυρ εναντίον της. Δύο από τις σφαίρες τους την πέτυχαν στον θώρακα και στο κεφάλι αντίστοιχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI).
«Μίλησα με τον γενικό διευθυντή της αστυνομίας και του ζήτησα να διεξαχθεί μια ταχεία και σε βάθος έρευνα για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνήτης.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τ. Σουνίλ Κουμάρ δήλωσε ότι «άνθρωποι άκουσαν πυροβολισμούς στο σπίτι της» και πρόσθεσε «βρήκαμε άδειους κάλυκες» στον τόπο του εγκλήματος.
Στο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ένα κύμα δολοφονιών ακτιβιστών και πανεπιστημιακών.
Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), τοποθετεί την Ινδία στην 136η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μη στείλουν όπλα στην Ουκρανία
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017, 16:22
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ουσιαστικά προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν με αμυντικά όπλα την Ουκρανία, μπορεί να δημιουργήσει ένταση στην ανατολική Ουκρανία και να δώσει ευκαιρία στους Ουκρανους αυτονομιστές να ανεβάσουν το θερμόμετρο αναλαμβάνοντας δράση στην περιοχή.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποστολής όπλων, ο Πούτιν ανέφερε ότι μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στη διαδικασία εξεύρεσης ειρηνικής λύσης και ότι: «αυτό συνιστά απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών ως κυρίαρχου κράτους». Επιπλέον όπλα θα φέρουν περισσότερα θύματα, ισχυρίστηκε. Επιπροσθέτως θεωρεί ότι: «η αποστολή αμυντικού υλικού θα επιβεβαιώσει ότι οι αμυντικές δυνάμεις των  δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ διαθέτουν επαρκή οπλισμό, και οπλισμό μεταξύ άλλων που έχουν πάρει από τον εχθρό».
Εν τω μεταξύ τον περασμένο μήνα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο δήλωσε ότι, μετά την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον, θα θέσει το θέμα της αποστολής αμυντικών όπλων, γεγονός που ουσιαστικά αποτελεί αναθεώρηση της στάσης που τηρούσαν οι ΗΠΑ την περίοδο της διακυβέρνησης Ομπάμα.
Ο Ρώσος πρόεδρος, εξετάζοντας τη διαφαινόμενη αυτή μεταστροφή δήλωσε ότι: «σε περίπτωση που τα αμερικανικά όπλα φθάσουν στην ζώνη της διένεξης, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι δημοκρατίες του Ντονμπας, ενδεχομένως να στείλουν τα ήδη υπάρχοντα όπλα τους σε άλλες ζώνης της διένεξης». Εννοωντας ουσιαστικα ότι οι αυτονομιστες θα περασουν και σε άλλες περιφερειες σαν απαντηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Πειθαρχικό ο Γιάννης Παναγόπουλος για την κατάσχεση στο Ρέθυμνο
την 9/06/2017 05:26:00 μ.μ.

Την απόλυτη καταδίκη των συναδέλφων του προκάλεσε η στάση του δικαστικού επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου ο οποίος κατάσχεσε την περιουσία ιδιώτη στο Ρέθυμνο το περασμένο Σάββατο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών συνεδριάζει εκτάκτως για τον πειθαρχικό του έλεγχο μετά τις ανάρμοστες δηλώσεις του.
Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του Γ. Παναγόπουλου και τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π.».
Επί της ουσίας μάλιστα η Ομοσπονδία υπενθυμίζει πως ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος και πως ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και όπλο για την ακύρωση της κατάσχεσης αφού ήδη ο δικηγόρος του οφειλέτη έχει προσφύγει στα δικαστήρια λόγω της χωρικής αναρμοδιότητας του δικαστικού λειτουργού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος αναφέρεται:
Με αφορμή την διακίνηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο, στο οποίο γνωστός αθηναίος συνάδελφός μας (δικαστικός επιμελητής), μετά το πέρας κάποιας αναγκαστικής εκτέλεσης στο Ρέθυμνο της Κρήτης κάνει....απαράδεκτες δηλώσεις, κρίνοντας άκομψα τον "οφειλέτη" και τους "συμπαραστάτες" του, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Ο δικαστικός επιμελητής είναι όργανο τόσο της επίδοσης δικογράφων όσο και της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά του, ΝΟΜΙΜΑ, ΑΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκάστης πλευράς. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει, δεν κάνει τηλεοπτικό σόου. Ο ρόλος του είναι καθαρά και αυστηρά θεσμικός. Προσπαθεί δε, όσο μπορεί, να διευκολύνει τα πράγματα. Να μην τα εκτραχύνει, όσο το δυνατόν. (Επί πλέον ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος. Ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη).
Ως αρμόδιο συνδικαλιστικό - θεσμικό όργανο του κλάδου, δηλώνουμε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου, καθώς και παρόμοιες συμπεριφορές από συναδέλφους. Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν από το μέλος μας αφορούν και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π. Δεν ασκούμε κανενός είδους πολιτική. Η λαϊκή αγωνία έστω και εκδηλωνόμενη υπερβολικά, είναι και δική μας αγωνία, μέσα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Διότι η μοίρα μας είναι κοινή.
Οι αποφάσεις που εκτελούμε, με δυσκολία ενίοτε, έχουν ήδη κρίνει (κατ' αντιμωλία) την όποια αντιδικία στο δικαστήριο. Εμείς ως αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί τις υλοποιούμε. Φροντίζοντας εν σιωπή να τηρηθούν τα νόμιμα, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Να μη θιγεί καθ' υπέρβαση ούτε ο επισπεύδων ούτε ο καθ' ου. Δεν είμαστε εκδικητές, ούτε υπέρμαχοι κανενός. Εκτελούμε τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Είμαστε απλώς δικαστικοί επιμελητές.
Τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη για την ανάρμοστη συμπεριφορά όσων εξ' ημών (μελών μας) παρεκτρέπονται και βεβαιώνουμε την Κοινωνία ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, με βάση το πειθαρχικό δίκαιο που διαθέτουμε. Να είναι όλοι σίγουροι και ήσυχοι!". Για δε τον συγκεκριμένο συνάδελφο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών, που είναι μέλος, για να αναθέσει την υπόθεση για τον πειθαρχικό του έλεγχο.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μήτσης




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο έμπορος όπλων Πατεράκης στην σέλφι με τον Άδωνι και την Μέρκελ
Δημοσίευση
6.09.2017 | 13:42
Και με τον έμπορο όπλων Γιώργο Πατεράκη απαθανατίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο του CDU.
Αυτή τη φορά δεν χώθηκε για μια καλή θέση με τη Μέρκελ, αλλά πόζαρε χαλαρά και άνετα στη σέλφι που τράβηξε ο ίδιος ο Γιώργος Πατεράκης και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς ήταν και αυτός στην εκδήλωση του CDU...
Ο Γιώργος Πατεράκης αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, ενώ ήταν και στενός φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου και θεωρείται "άνθρωπος των Γερμανών", με τους οποίους δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.
Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατεράκης ήταν μεσάζων, όταν, το 2000, επί ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφηκε σύμβαση 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων 214, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι... έγερναν…
Αυτό δεν έγινε εμπόδιο τότε στο να έχει καταβληθεί το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή…
Σημειώνεται επίσης ότι ο Γιώργος Πατεράκης χρημάτισε και διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Το όνομα του Γιώργου Πατεράκη ενεπλάκη και στο γνωστό σκάνδαλο των εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την αδελφή του, Χριστίνα, να θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην επίμαχη οργάνωση.
Το θέμα σχολίασε καυστικά ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter, αρχικά απαντώντας στον Κώστα Βαξεβάνη:
Ο Πάνος Καμμένος συνέχισε τις αναφορές του στο θέμα, γράφοντας: Ο φωτογράφος του "αντιπροέδρου" ;
Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να εξηγήσει τι δουλειά έχει να φωτογραφίζεται και με εμπόρους όπλων σχολίασε: «Ο κ. Πατεράκης ήταν επίσης προσκεκλημένος στην εκδήλωση αυτή και έβγαλε μερικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε ο ίδιος. Δεν ήμασταν παρέα, καθόλου παρέα δεν ήμασταν. Εγώ πήγα μόνος μου, είχα προσωπική πρόσκληση και βρέθηκα σε αυτή την εκδήλωση».
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., συνεπής υποστηρικτής της σκληρής πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν βρήκε καμία διαφορά ανάμεσα στις επαφές ενός πρωθυπουργού με την γερμανική πλευρά και στην στήριξη της γερμανικής πολιτικής.
«Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία ακριβώς. Δηλαδή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι προσκεκλημένος σε μία από τις πιο κλειστές συγκεντρώσεις που έκανε εν όψει εκλογών το αδελφό, της ΝΔ, κόμμα το CDU; Ή είναι μεμπτό ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε να συνομιλεί με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού κοινοβουλίου; Αυτό είναι μεμπτό πρωτόλεια; Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η κατηγορία;», αναρωτήθηκε, όχι και τόσο… εύλογα, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Όσον αφορά αυτό το “φον Άδωνις” –που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»- και “πήγε στον εχθρό”, θα με συγχωρέσετε, αν είναι εχθρός μας η Γερμανία να το πούμε, να διακόψουμε επαφές – με τον εχθρό μας δεν μπορούμε να έχουμε επαφές- να μην πηγαίνει εκεί ο πρωθυπουργός μας, ο κ. Τσίπρας, να μην πηγαίνει ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Καμμένος, ο συγκυβερνήτης, να μην πηγαίνει κανένας τότε στη Γερμανία και να ξεκινήσουμε τον πόλεμο στους Γερμανούς. Εγώ ήξερα ότι οι Γερμανοί είναι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνομιλεί η κυβέρνηση μας με την κυβέρνησή τους και δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο πρέπει να απολογηθώ ακριβώς».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανελλήνια αντίσταση – Διαβάστε τι συνέβη στην Θεσσαλία
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 10:58
Τετρακόσια και πλέον άτομα από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν την Κυριακή  στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανθεσσαλική γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων.
Τους επισκέπτες και παραγωγούς, που συμμετείχαν, καλωσόρισαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Πελίτι», και η μοναχή της Μονής Θεοδέκτη.
Στο πλαίσιο τη εκδήλωσης, όπου επαγγελματίες καλλιεργητές αλλά και ερασιτέχνες, αντάλλαξαν σπόρους, εμπειρίες και καλλιεργητικές συμβουλές, τιμήθηκε η ομάδα διάσωσης παραδοσιακών φυτών και σπόρων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης για την πολύχρονη και σημαντική δράση της.
Επίσης έγιναν τα ακόλουθα: ομιλία με θέμα τη βιολογική καινοτόμο μέθοδο προστασίας των φυτών διά της θρέψεως, από τον Δρ. Ζώη Ζαρταλούδη και ομιλία με θέμα πώς κρατάμε σπόρους, με εισηγητή τον κ. Νίκο Δομπάζη. Ακολούθησε η ανταλλακτική παραλαβή σπόρων και φυτών και ξενάγηση σε χώρους της Ιεράς Μονής (Παλαιά Μονή, κήποι, κτηνοτροφική μονάδα, τυροκομείο και λοιπά εργαστήρια).
Η παραλαβή των σπόρων έγινε ανταλλακτικά με τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.
Παράλληλα, με την προσπάθεια να ενισχυθούν μικροπαραγωγοί και χειροτέχνες, λειτούργησε και αγορά παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων.
Έτσι αντιστέκεται η Ελλάδα στην προσπάθεια ελέγχου της διακίνησης σπόρων και άρα των τροφίμων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκλινόμαστε γονατιστοί...
Στον Μάρτυρα της Συριακής γης!
Ήταν το 2014 όταν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι μισθοφόροι φονιάδες της "αραβικής άνοιξης made in USA" συνέλαβαν στη Ράκα το νεαρό στρατιώτη Yahya Shoghri, που υπηρετούσε τη θητεία του στην Πατρίδα.
Τον κάλεσαν να φωνάξει υπέρ των "τζιχαντιστών" υποσχόμενοι ότι θα του χαρίσουν τη ζωή...
Κι ο νεαρός στρατιώτης βροντοφώναξε: "Θα σας εξαφανίσουμε"!
Τιμή κι αιώνια δόξα στους μάρτυρες της Αδούλωτης κι Αδέσποτης Συρίας!
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας σε μια νικηφόρα πορεία... "Ούτε σπιθαμή Συριακής γης δεν θα αφήσουμε στους εισβολείς"... υπόσχεται το Λιοντάρι της Συρίας ο Πρόεδρος Άσαντ. Το ελάχιστο χρέος απέναντι σε παλικάρια όπως ο Yahya Shoghri!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρόκριση της Συρίας στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί το 2018 στη Ρωσία... προκαλεί την "πολιτισμένη" αποικιοκρατικη δύση!
Η Δαμασκός πλημυρισε από κοσμο στους δρομους και έζησε ένα βράδυ γλεντιού και λαϊκών πανηγυρισμών.
Πολεμάς 7 χρόνια, έχεις τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας στο μέτωπο του πολέμου και προκρίνεσαι στο παγκόσμιο κύπελλο... Δεν είναι μικρή υπόθεση...
7ος χρόνος πολέμου και η Συρία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ΦΙΦΑ 2018 που θα πραγματοποιηθεί το 2018 στη Ρωσία... (2018 FIFA World Cup Qualifiers)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ για τη Λ.Δ. της Κορέας...
«Χωρίς την αυτονομία και την ενότητα κάθε έθνους,
δεν υπάρχει προλεταριακή διεθνιστική ενότητα,
ούτε ειρηνικές κι έξυπνες συνεργασίες εθνών
με κοινούς στόχους μπορούν να υπάρξουν»
Friedrich Engels
Τι κρύβουν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι;
Δεν υπήρξε καμία παραβίαση του εναέριου χώρου της Ιαπωνίαςμιας κι ο πύραυλος πέρασε πάνω από 550 χιλιόμετρα ύψους, δηλαδή ξεπέρασε και τα διαστημικά όρια πτήσεων. Συνεπώς είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί από το... αντιπυραυλικό σύστημα των Patriot, με το οποίο έχουν εφοδιάσει οι ΗΠΑ την Ιαπωνία (κατά παράβαση κάθε ρήτρας, σύμβασης, συμφωνίας και δεσμεύσεων της ηττημένης Ιαπωνίας μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο -μαζί με τη Γερμανία κι Ιταλία).
Μάλιστα το Σύμφωνο "Outer Space Treaty", "Διεθνής Σύμβαση" που καθορίζει το Διεθνές Αεροδιαστημικό Δίκαιο (27 Γενάρη 1967 και τέθηκε σε ισχύ 10 Οκτώβρη 1967, υπογεγραμμένο από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και ΕΣΣΔ), υποστηρίζει ότι ο χώρος υπεράνω της ατμόσφαιρας δεν αποτελεί εθνικό εναέριο χώρο, ούτε επιδέχεται εθνική κυριαρχία, αλλά κι ούτε διαχείριση από κάθε μέσο.
Κάθε επέμβαση, αλλά κι οι απειλές που εκτοξεύουν δυτικοί "ηγέτες" και ΜΜΕ εναντίον του Κιμ Τζονγκ Ουν και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου κι αρκούν για τη στοιχειοθέτηση διεθνούς εγκλήματος.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επισημανθεί η πάρα πολύ καλή και μακρόπνοη στρατηγική της Μόσχας (σχολή σοβιετικής διπλωματίας... Λαβρόφ)- σε συνδυασμό με την Κίνα - όπου παροτρύνουν τον ΟΗΕ να μην εφαρμόζει μονομερείς κυρώσεις και στρατιωτικές επιλογές. Κι όλα αυτά τα "διαβάζεις" με πλήρη σαφήνεια και τα κατανοεί όποιος γνωρίζει "ανάγνωση", ότι δηλαδή οι κραυγές και τα γαβγίσματα του Τραμπ και των Ευρωπαίων υπηκόων του "ηγετών" είναι για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να μην κατανοήσει η διεθνής κοινή γνώμη πως η πάλαι ποτέ υπερδύναμη δεν έχει πλέον καμία αξία: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός». Είναι πολύ ισχυρά και προκαλούν "θόρυβο" τα πρόσφατα χαστούκια στη Συρία, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία...
Επίσης, τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία απέκρυψαν πως εδώ και τρεις (3) εβδομάδες οι ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα κι η Ιαπωνία (σε πλήρη διάσταση με το Σύνταγμά που της επιβλήθηκε μετά την ήττα στο Β' παγκόσμιο πόλεμο), πραγματοποιούν στη νήσο Hokkaido -όπου πέρασε ο πύραυλος Hwasong-12- κοινές πολεμικές ασκήσεις προσομοίωσης (επίσημο σχέδιο της "άσκησης") για εισβολή-επέμβαση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
Όλα δείχνουν πως ο "ψυχοπαθής Κιμ Τζονγκ Ουν" δεν είναι διατιθέμενος να γίνει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κι αυτό ενοχλεί. Τα λόγια του Καντάφι έγιναν δόγμα για τον Κιμ και δεν θα ήθελε να έχει το τέλος του Λίβυου ηγέτη: "Με τις ΗΠΑ διαπραγματεύεσαι μόνον με τις κάννες των όπλων σου...".
Η πυραυλική δοκιμή της Λ.Δ. της Κορέας πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη λήξη της κοινής στρατιωτικής άσκησης ΗΠΑ-Ν. Κορέα-Ιαπωνία, κι είχε ένα σαφές μήνυμα: Δεν είμαστε διατιθέμενοι να μας ταπεινώνεται δημοσίως κι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κυριαρχία μας!
Να έχουμε πάντα στο νου μας τα λόγια του Ernesto Che Guevara, που είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ: "Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα!".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Στις 17 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν οι νέες προεδρικές εκλογές στην Κένυα μετά την ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Αυγούστου από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας λόγω «ανωμαλιών στη διάρκεια της ψηφοφορίας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Εντείνονται οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και τα πολυεπίπεδα παζάρια
Ενδεικτικές των διεργασιών οι διαφωνίες ως προς το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Βορείου Κορέας
ΠΕΚΙΝΟ.- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Δηλώσεις Πούτιν
Χτες, στο περιθώριο της Συνόδου των BRICS, και ενώ πρώτη η Ουάσιγκτον αναζωπύρωσε τη συζήτηση περί ενδεχόμενης ανάληψης και στρατιωτικής δράσης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτινεπισήμανε ότι «πρέπει να μην ξεχνάμε τα μαθήματα από το Ιράκ και τη Λιβύη» και ότι «η Βόρεια Κορέα είναι η τελευταία που θα τα ξεχάσει», προσθέτοντας πως «η όξυνση της στρατιωτικής υστερίας δεν έχει νόημα, δεν θα οδηγήσει πουθενά» και πως «όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια καταστροφή».
«Η χρήση των κυρώσεων είναι άχρηστη και αναποτελεσματική», υποστήριξε, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν ως προς την «αντιμετώπιση» των βαλλιστικών δοκιμών της Β. Κορέας. Επίσης, συνέδεσε την επιλογή της Μόσχας να μη στηρίξει νέες κυρώσεις και με την πορεία των ανταγωνισμών σε άλλα μέτωπα (Ουκρανία): «Φυσικά, είναι γελοίο να μας περιλαμβάνει κανείς στην ίδια λίστα με την Πιονγιάνγκ και μετά να καλούν τη Ρωσία να στηρίξει νέους περιορισμούς ενάντια στη Βόρεια Κορέα... Αυτό το κάνουν άτομα που μπερδεύουν την Αυστρία με την Αυστραλία και μετά πάνε στον Πρόεδρό τους και λένε "ας πείσουμε τη Ρωσία να σκληρύνει τις κυρώσεις (ενάντια στη Βόρεια Κορέα)"».
Η Κίνα
Την ίδια στιγμή, στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ ανέφερε ότι «όσον αφορά το πώς το Συμβούλιο Ασφαλείας θα απαντήσει και τι δράση θα αναλάβει, αυτό εξαρτάται από τη συζήτηση που θα κάνουν τα μέλη του». Επανέλαβε ότι η Κίνα πάντα υποστήριζε την «ειρηνική διευθέτηση» του ζητήματος και θα συμμετάσχει στη σχετική συζήτηση με «έναν υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο». Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε ακόμα ότι «η στρατιωτική βία δε μπορεί να είναι επιλογή».
Αλλωστε, και στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, ο πρέσβης της Κίνας Λιού Ζιεγί επισήμανε ότι «η Κίνα δεν θα επιτρέψει ποτέ το χάος και τον πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο», καλώντας παράλληλα τη Β. Κορέα να σταματήσει «λανθασμένες» κινήσεις ενάντια στα συμφέροντά της. Δεν παρέλειψε δε να ξαναζητήσει την υιοθέτηση του σχεδίου που Ρωσία - Κίνα έχουν καταθέσει για επανέναρξη διαλόγου, με «πάγωμα» και των πυρηνικών και βαλλιστικών δοκιμών της Πιονγιάνγκ αλλά και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Νότιας Κορέας. Σχέδιο που ειδικά η Ουάσιγκτον συνεχίζει να απορρίπτει, με το επιχείρημα ότι οι ασκήσεις και οι εξοπλισμοί που ενισχύει είναι «αμυντικού χαρακτήρα» και δεν τις διαπραγματεύεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Ο συριακός στρατός τερμάτισε την πολιορκία στο Ντέιρ Εζόρ
Για «άλλη μια επιτυχία κατά του "Ισλαμoφασιστικού κράτους"» μιλά η κυβέρνηση Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Αλλη μία σημαντική στρατιωτική επιτυχία ενάντια στις δυνάμεις των
τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» πέτυχαν χτες τα συριακά στρατεύματα, με την αεροπορική κάλυψη ρωσικών βομβαρδιστικών, καθώς ήραν την (επί 37 μήνες) πολιορκία των τζιχαντοφασιστών στη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας, Ντέιρ Εζόρ.
Τα συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη από τα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια. Ο πληθυσμός της πόλης τα τελευταία δύο χρόνια στήριζε την επιβίωσή του στις αεροπορικές ρίψεις τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης από αεροσκάφη οργανώσεων αρωγής του ΟΗΕ και της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.
Την εξέλιξη χαιρέτισε με ικανοποίηση ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, που έσπευσε να συγχαρεί την ηγεσία του συριακού στρατού και τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην άρση της πολιορκίας του Ντέιρ Εζόρ, εκτιμώντας ότι «το σχέδιο των τρομοκρατών για τη Συρία έχει αποτύχει».
Νωρίτερα, η σύμβουλος του Σύρου Προέδρου, Μπουτάινα Σααμπάν, μιλώντας στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο «αλ Μαγιαντίν», προέβλεψε πως πλησιάζει στο τέλος ο πόλεμος στη Συρία, επειδή, όπως τόνισε, «ξένες χώρες διέκοψαν την υποστήριξη» που έδιναν σε τρομοκρατες.
Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να διακόψει το πρόγραμμα εξοπλισμού, εκπαίδευσης και υποστήριξης τρομοκρατών στη Συρία από τη CIA. Η Σααμπάν διευκρίνισε πως οι τελευταίες εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα δεν σημαίνουν «πως νικήσαμε στον πόλεμο εντελώς», προσθέτοντας πως «είμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου προς την ανοικοδόμηση της Συρίας».
Νεκροί δύο Ρώσοι στρατιώτες
Στη λύση της πολιορκίας του Ντέιρ Εζόρ αναφέρθηκε αργότερα και το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, που επιβεβαίωσε το θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτών στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όταν το κομβόι τους χτυπήθηκε από ρουκέτες τζιχαντοφασιστών. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε επίσης πως η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Εσεν» που πλέει στη Μεσόγειο εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ, χτυπώντας στόχους του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» στην ομώνυμη συριακή επαρχία.


4 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Sometimes I think what we call the Trump Era should really be termed the Age of Overwhelm. It’s incredible how quickly we are all pivoting from one issue, crisis, or opportunity to the next— it can feel like living in a constant state of emergency response.
But working for justice in Israel/Palestine is keeping me focused, because it’s a movement that touches on the values, principles and people that are most under attack during these times. We have enormous potential to make a difference. And especially as a Jewish American, this movement gives me the chance to pour my full self into the work.
And we’re having a major, possibly even a historic, impact.
So today we’re launching a 10-day, $50,000 match campaign. And Dimitris, I’m asking you to help us kick it off strong.
If you chip in $18 now, our matching donors will turn it into $36, and get us one step closer to our ultimate goal of $100,000. Click here to give now.
Palestinian human rights are part of the mainstream political debate more than ever. The evidence? This summer more than three dozen Members of Congress came out on our side of key issues— either by speaking out for Palestinian human rights defender Issa Amro, or opposing anti-BDS legislation— or both. That’s unprecedented.
And it’s concrete. Which is exactly what we need right now when there is so much pressure on us all to rise to so many challenges. No matter how brilliant our analysis, change will only come if we have a real plan— and the resources to put it into action.
That’s why I’m asking you to invest in our plans today— when your gift will be matched dollar-for-dollar.
Here’s some of the specific wins I want to see happen:
I want every progressive in Congress to stand up for Palestinian human rights. We envision a Congress that challenges unconditional U.S. support and unfettered U.S. aid to Israel, that says no to the military detention of Palestinian children, settlement construction, and persecution of political dissent— and that actually passes legislation for equality, dignity, and human rights for all the people of Israel/Palestine. We’re in a coalition gearing up for the first piece of legislation ever introduced in Congress in support of Palestinian human rights. How many votes will it get? That depends entirely on how much we can grow our Congressional outreach in the coming months.
I want to leverage our power to protect human rights defenders in Israel/Palestine: We’ll continue fighting for the rights of Palestinians in the occupied West Bank, in Gaza, and in Israel.

e-h είπε...


That means freeing Dareen Tatour, who has been under house arrest for almost two years for writing a poem. That means getting all the spurious charges against Hebron-based human rights activist Issa Amro dropped. And that means stopping settlement construction and home demolitions in the West Bank, and lifting the siege on Gaza, where on a “good” day residents still have only four hours of electricity.
I want to end antisemitism. With actual Nazis in the streets, we’re called to confront rising antisemitism while, shockingly, some Jewish institutions welcome known antisemites because they support Israel. This is something we’ve been thinking about for a long time, and with our new anthology “On Antisemitism” out this spring, we have a crucial resource to offer our members and allies struggling with the complex dangers we’re facing.
I want to build connections between all our movements. Our Deadly Exchange campaign is working to end police exchanges between the U.S. and Israel. Police forces and soldiers from here and there collaborate through these exchanges inflicting irreparable harm on Palestinians and communities of color in the U.S. If we can end those exchanges, we’ll be standing in the way of police violence and working towards safety for all peoples in the place of these dangerous governmental links.
That may sound ambitious. But if you’d told me even a couple years ago that 34 Members of Congress would sign a letter in support of a Palestinian human rights activist facing charges in Israeli military court, or that a Democratic Senator from New York would stand with us against anti-BDS legislation, or that polls would that show one-third of Americans support BDS… I’d have said that sounded ambitious too.
So I’m optimistic. Because I am convinced that before too long, what seems impossible now will be a real accomplishment we can claim.
But it will take money— which is why a group of JVP donors has generously stepped up to fund this match: to close the gap between what we can and need to do, so we can mount proactive campaigns that truly shift the balance of power. And I’m asking you, today, to help make sure we get there.
For the next 10 days, your impact will be doubled. Can you chip in $18 now?
Thank you for being a part of the movement we’re building together.

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Μερικές φορές νομίζω ότι αυτό που ονομάζουμε εποχή Trump θα πρέπει πραγματικά να ονομάζεται Age of Overwhelm. Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα γυρίζουμε όλοι από ένα ζήτημα, μια κρίση ή μια ευκαιρία στο επόμενο - μπορεί να αισθανθείτε ότι ζειτε σε μια συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αλλά η εργασία για τη δικαιοσύνη στο Ισραήλ / Παλαιστίνη μας κρατά επικεντρωμένους, γιατί είναι ένα κίνημα που αγγίζει τις αξίες, τις αρχές και τους ανθρώπους που είναι περισσότερο υπό επίθεση κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες να κάνουμε τη διαφορά. Και ειδικά ως εβραϊκή αμερικανίδα, αυτό το κίνημα μου δίνει την ευκαιρία να ρίξω τον εαυτό μου στο έργο.
Και έχουμε ένα σημαντικό, ίσως ακόμη και ιστορικό, αντίκτυπο.
Έτσι, σήμερα ξεκινάμε μια καμπάνια αντιστοίχισης 10 ημερών, αξίας $ 50.000. Και, σας ζητώ να μας βοηθήσετε να το ξεριζώσουμε.
Αν βαλετε $ 18 τώρα, οι χορηγοί μας θα το μετατρέψουν σε $ 36 και θα μας βγάλουν ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό μας στόχο των $ 100.000. Κάντε κλικ εδώ για να δώσετε τώρα.
Τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μέρος του κύριου πολιτικού διαλόγου περισσότερο από ποτέ. Τα στοιχεία; Αυτό το καλοκαίρι, πάνω από τρεις δωδεκάδες βουλευτές του Κογκρέσου ήρθαν από την πλευρά μας σε βασικά ζητήματα - είτε μιλώντας για την παλαιστινιακή υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Issa Amro, είτε αντιτάσσοντας τη νομοθεσία κατά του BDS ή και τα δύο. Αυτό είναι πρωτοφανές.
Και είναι ακριβες. Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε τώρα, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση σε όλους μας για να φτάσουμε στις πολλές προκλήσεις. Ανεξάρτητα από το πόσο λαμπρή είναι η ανάλυσή μας, η αλλαγή θα έρθει μόνο εάν έχουμε ένα πραγματικό σχέδιο - και τους πόρους για να το θέσουμε σε εφαρμογή.
Γι 'αυτό σας ζητώ να επενδύσετε στα σχέδια μας σήμερα - όταν το δώρο σας θα προσθεθει δολάριο με το δολάριο.
Ακολουθούν μερικές από τις συγκεκριμένες νίκες που θέλω να δω:
Θέλω κάθε προοδευτικό στο Κογκρέσο να σταθεί υπέρ των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρούμε ένα Κογκρέσο που αμφισβητεί την άνευ όρων στήριξη των ΗΠΑ και την απεριόριστη βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ, που λέει όχι για στρατιωτική κράτηση παλαιστινιακών παιδιών, κατασκευή οικισμών εποικων και διώξεις πολιτικών αντιφρονούντων - και που ουσιαστικά περνάει νομοθεσία για ισότητα, αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα για όλοι Ισραηλινοί / Παλαιστίνιοι. Είμαστε σε έναν συνασπισμό που επιδιώκει την πρώτη νομοθετική ενέργεια που εισήχθη ποτέ στο Κογκρέσο για την υποστήριξη των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πόσες ψήφους θα πάρει; Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσο μπορούμε να αυξήσουμε τον προσανατολισμό του Κογκρέσου στους ερχόμενους μήνες.
Θέλω να εκμεταλλευτώ την εξουσία μας για την προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ / Παλαιστίνη: Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στη Γάζα και στο Ισραήλ. Αυτό σημαίνει την απελευθέρωση του Dareen Tatour, ο οποίος ήταν σε κατ 'οίκον περιορισμό για σχεδόν δύο χρόνια για να γράψει ένα ποίημα. Αυτό σημαίνει ότι έπεσαν όλες οι ψευδείς κατηγορίες εναντίον του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στην Hebron Issa Amro. Και αυτό σημαίνει να σταματήσει η κατασκευή των οικισμών και οι κατεδαφίσεις στην Δυτική Όχθη και να αρθεί η πολιορκία στη Γάζα, όπου σε μια "καλή" μέρα οι κάτοικοι εξακολουθούν να έχουν μόνο τέσσερις ώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

e-h είπε...

Θέλω να σταματήσω τον αντισημιτισμό. Με τους πραγματικούς Ναζί στους δρόμους, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον αυξανόμενο αντισημιτισμό ενώ, συγκλονιστικά, μερικά εβραϊκά ιδρύματα καλωσορίζουν γνωστούς αντισημίτες επειδή υποστηρίζουν το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που έχουμε σκεφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και με τη νέα ανθολογία μας "για τον αντισημιτισμό" αυτή την άνοιξη, έχουμε μια κρίσιμη πηγή για να προσφέρουμε τα μέλη και τους συμμάχους μας να αγωνίζονται με τους πολύπλοκους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε.
Θέλω να οικοδομήσω συνδέσεις μεταξύ όλων των κινήσεών μας. Η καμπάνια Deadly Exchange προσπαθεί να τερματίσει τις αστυνομικές ανταλλαγές μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Οι αστυνομικές δυνάμεις και οι στρατιώτες από εδώ και στο εξής συνεργάζονται μέσω αυτών των ανταλλαγών προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στους Παλαιστινίους και τις κοινότητες των μαυρων στις ΗΠΑ. Αν μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτές τις ανταλλαγές, θα είμαστε μπροστά στην αστυνομική βία και θα εργαστούμε για την ασφάλεια όλων των λαών τη θέση αυτών των επικίνδυνων κρατικών δεσμών.
Αυτό μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο. Αλλά αν μου λεγατε ακόμη και πριν από μερικά χρόνια ότι 34 μέλη του Κογκρέσου θα υπογράψουν μια επιστολή υπέρ ενός παλαιστινιακού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αντιμετωπίζει κατηγορία στο ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο ή ότι ένας Δημοκρατικός Γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη θα σταθεί μαζί μας εναντίον του αντι -BDS νομοθεσία, ή ότι οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν ότι το ένα τρίτο των Αμερικανών υποστηρίζουν BDS ... Θα ελεγα ότι αυτό ακούγεται φιλόδοξο επίσης.
Έτσι είμαι αισιόδοξη. Επειδή είμαι πεπεισμένη ότι πολύ παλιά, αυτό που φαίνεται αδύνατο τώρα θα είναι ένα πραγματικό επίτευγμα που μπορούμε να ισχυριστούμε.
Ωστόσο, θα χρειαστούν χρήματα - γι 'αυτό μια ομάδα χρηστών JVP έχει εντείνει γενναιόδωρα τη χρηματοδότηση αυτού του αγώνα: να καλύψει το χάσμα μεταξύ όσων μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε προληπτικές εκστρατείες που πραγματικά μεταθέτουν την εξισορρόπηση εξουσίας. Και σας ζητώ, σήμερα, να σας βοηθήσουμε να φτάσετε εκεί.
Για τις επόμενες 10 ημέρες, ο αντίκτυπός σας θα διπλασιαστεί. Μπορείς να βοηθησεις στα $ 18 τώρα;
Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στο κίνημα που χτίζουμε μαζί.