Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Πεμπτη 7 Σεπτεμβριου 2017




Τα ναζισπέρματα οι προδότες οι γραικύλοι γερμανογλείφτες χρυσαυγίτες βεβήλωσαν το μνημείο της Ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Το άγαλμα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου στην πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά ...
Αίσχος ντροπή τσακίστε την χρυσή αυγή



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 25 Ιουλίου, 1898, οι ΗΠΑ εισέβαλαν και κατέλαβαν το Πουέρτο Ρίκο. Ζήτω το ελεύθερο Πουέρτο Ρίκο! ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και αποζημίωση τώρα!

αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ. Από το 1952 είναι μαζί με τα γύρω του νησιά αυτοκυβέρνητη πολιτεία (Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο), εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ.
 Τα 2/3 του πληθυσμού είναι ισπανικής και λοιπής ευρωπαϊκής καταγωγής και το υπόλοιπο 1/3 αποτελείται από αφρικανικής καταγωγής κατοίκους και μιγάδες. Οι κάτοικοι, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους, είναι επηρεασμένοι από την ισπανική κατοχή και διατηρούν πολλά από τα λατινοαμερικανικά έθιμα. Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, παρόλο που και η αγγλική χρησιμοποιείται ευρέως και για διοικητικούς σκοπούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι χριστιανοί (καθολικοί).
Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται υπό την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ. Η εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον κυβερνήτη, ενώ η νομοθετική από τη γερουσία και τη βουλή. Ο κυβερνήτης και τα δύο νομοθετικά σώματα προκύπτουν με καθολική ψηφοφορία των κατοίκων και έχουν τετραετή θητεία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1952, που έγινε δεκτό από το Κογκρέσοτων ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο είναι ελεύθερο κράτος ενωμένο με τις ΗΠΑ. Οι κάτοικοί του έχουν την αμερικανική ιθαγένεια, αλλά δεν εκπροσωπούνται κανονικά στο κογκρέσο των ΗΠΑ, ούτε καταβάλλουν ομοσπονδιακούς φόρους. Τον κυβερνήτη επικουρούν στο έργο του οι υπουργοί, οι οποίοι έχουν τη συγκατάθεση της Βουλής και της Γερουσίας. Ανά 4 χρόνια, εκλέγεται αντιπρόσωπος του Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος δίχως δικαίωμα ψήφου εκπροσωπεί τους κατοίκους στο αμερικανικό κοινοβούλιο. Στην πολιτική ζωή της χώρας κυριαρχούν δύο μεγάλα κόμματα, που εκφράζουν αντίστοιχα και διαφορετικά ρεύματα της πορτορικανικής κοινωνίας, ως προς το ζήτημα των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, που υποστηρίζει το σημερινό καθεστώς της κοινοπολιτείας, και το Νέο Προοδευτικό Κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ της πλήρους ενσωμάτωσης στις ΗΠΑ. Μειοψηφική είναι η εκλογική παρουσία του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο, που όπως δηλώνει και ο τίτλος του συγκεντρώνει στους κόλπους του τους υποστηρικτές της ολοκληρωτικής αποδέσμευσης από τις ΗΠΑ.
Το 1897, η Ισπανία αναγνώρισε την αυτονομία του νησιού, το οποίο καταλήφθηκε το 1898 από τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Αμερικανοϊσπανικού πολέμου.
Με τη συνθήκη του Παρισιού (1898), το Πουέρτο Ρίκο παραχωρήθηκε στις ΗΠΑ, οι οποίες διόρισαν στρατιωτικό διοικητή και εκτελεστικό συμβούλιο (1900). Το στρατιωτικό διοικητή αντικατέστησε αργότερα πολιτικός διοικητής, κυβερνήτης (διορισμένος κατευθείαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ), τον οποίο βοηθούσε στο έργο του μια αιρετή βουλή. Με το Σύνταγμα («Οργανικός Χάρτης») του 1917, οι Πορτορικανοί απέκτησαν την αμερικανική ιθαγένεια, ενώ συμπεριλήφθηκε και η μέριμνα παράστασης στο αμερικανικό κοινοβούλιο ενός αιρετού από τους Πορτορικανούς αντιπροσώπου του νησιού με τετραετή θητεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα αεροπλάνο με επιχειρηματίες φέρνει ο Μακρόν.
Παίδες,θα μας πάρουν και τα κουφώματα.

"Το μόνο αρνητικό στοιχείο, στην επίσκεψη Μακρόν, είναι οι δυσκολίες, στο κυκλοφοριακό", ακούσαμε, στην TV, από ένα τυχάρπαστο παπαγαλάκι, που "αγωνίζεται", για το μεροκάματο της διάδοσης του ψεύδους, της δουλοπρέπειας και του εμετικού δωσιλογισμού.
Η κυρία, προφανώς, προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα, για τον συρφετό των "επενδυτών", που σέρνει μαζί του και προμοτάρει ο ιπποκόμος τους, Μακρόν, ούτε για τις βλέψεις του εύκολου υπερκέρδους, που θα τους καταβάλουν τα Ελληνικά πρόβατα.
Οι "επενδυτές" αυτοί, δεν έρχονται στη χώρα μας, για να δημιουργήσουν με τα κεφάλαια τους νέες επιχειρήσεις, αλλά για να εξαγοράσουν μπιρ παρά, κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, που δημιούργησε ο Ελληνικός λαός με τους φόρους του, τα τέλη του και το υστέρημα του, όταν πλήρωνε τους υπέρογκους και ξαναφορολογούμενους λογαριασμούς του, για τις υπηρεσίες αυτές.
Οι "επενδυτές" αυτοί θεωρούν ότι το νεράκι δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά εργαλείο παραγωγής προσωπικού πλούτου και ενδιαφέρονται, για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.
Οι "επενδυτές" αυτοί, εμφανίζονται ΜΟΝΟΝ, αν οι εργαζόμενοι, που θ΄απασχολήσουν, είναι εντελώς απογυμνωμένοι, από κάθε υποψία εργατικού δικαιώματος και αξιοπρεπούς μισθού, προνόμιο, που τους παραχωρεί κάθε εθελόδουλη κυβέρνηση, αφαιρώντας από τη χώρα στρατηγικές υποδομές, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία της, μετά από μια καταστροφή.
Οι "επενδυτές" αυτοί, βγάζουν τις εισπράξεις τους, στο εξωτερικό, απαλλάσσονται από φόρους, προς το Ελληνικό Δημόσιο και επιχειρούν ως απόλυτοι άρχοντες, ακόμα και έναντι του δικαιώματος υπεράσπισης της χώρας μας από εξωτερικούς κινδύνους.
Αυτοί οι "επενδυτές" δεν διστάζουν να πτωχεύσουν τις "επενδύσεις" τους, ν΄αφήσουν απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές και να ενισχύσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, από την "πτώχευση".
Πάντως, "το μόνο αρνητικό στοιχείο, από την επίσκεψη Μακρόν, είναι οι δυσκολίες, στο κυκλοφοριακό!!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλέζος: Δεν αποδέχομαι την πρόσκληση στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας
Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 12:37
«Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος με κείμενό του στην ιστοσελίδα kinisienergoipolites.blogspot.gr, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα παρευρεθεί σήμερα στην Πνύκα, παρά την πρόσκληση που έλαβε.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.
Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.
Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά.
Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού.
Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο.
Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά.
Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.
Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό.
Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά.
Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού.
Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό "Vae Victis"
Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.
Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Γι' αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικά αεροσκάφη έπληξαν εγκατάσταση συριακού στρατού στην επαρχία Χάμα
Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 10:24
Ισραηλινοναζιστικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν μια θέση του συριακού στρατού στην επαρχία Χάμα της δυτικής Συρίας σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και υλικές ζημιές, ανακοίνωσε ο συριακός στρατός.
«Πολεμικά αεροσκάφη του σιωναζιστικου ισραήλ έριξαν στις 02:42 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου με στόχο μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις κοντά στη Μασίαφ, προκαλώντας υλικές ζημιές και τον θάνατο δύο ανθρώπων», ανέφερε ο συριακός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Προειδοποίησε μάλιστα για «τις επικίνδυνες επιπτώσεις αυτής της επιθετικής ενέργειας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, από την αεροπορική επιδρομή επλήγη μια εγκατάσταση του Κέντρου Επιστημονικών Σπουδών και Ερευνών, καθώς και μια γειτονική στρατιωτική βάση του στρατού της Συρίας όπου είναι αποθηκευμένοι πύραυλοι εδάφους- εδάφους.
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στους εργαζόμενους του Κέντρου αυτού, για το οποίο λενε προπαγανδιστικες ψευτιες και μαλακιες για ηλιθιους που τους πιστευουν ότι είναι δηθεν συριακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και παραγωγή μη συμβατικών όπλων, μεταξύ αυτών και χημικών, (που οι ιδιοι οι κωλοαμερικανοι εχουν καταστρεψει), κάτι που φυσικα η Δαμασκός αρνείται.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο αληταρας σιωναζι Άμος Γιάντλιν, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού του κωλοσιωναζιστικου ισραήλ, επισημαίνοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι στόχος του πλήγματος ήταν ένα επιστημονικό κέντρο του συριακού στρατού.
«Η εγκατάσταση στη Μασίαφ παράγει επίσης χημικά όπλα και βαρέλια με εκρηκτικά που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Σύρους αμάχους», ειπε τις ψευτιες του ο αληταρας σιωναζι.
Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την επιδρομή στη Συρία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 3.500 στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν αντι να αποχωρησουν όπως ειχε υποσχεθει προεκλογικα ο αληταρας ψευτης Τραμπ
Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 05:41
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει άλλους περίπου 3.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι, έναν αριθμό που γενικά δηλωνει καινουρια εμπλοκη, αντι για αποχωρηση, όπως ειχε υοσχεθει προεκλογικα ο ακροδεξιος αληταρας ψευτης ναζιστης προεδρος Τραμπ.
Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, αποκάλυψαν τον αριθμό καθώς ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, ενημέρωναν κεκλεισμένων των θυρών μέλη του Κογκρέσου για τη νέα πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή.
Το Πεντάγωνο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που θα σταλούν στο Αφγανιστάν πριν ο Μάτις κάνει επίσημα ανακοινώσεις για αυτό.
Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, ο συνολικός αριθμός των μελών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν θα φθάσει τα 14.500.
Έπειτα από μια αξιολόγηση της πολιτικής της Ουάσινγκτον στο Αφγανιστάν που διήρκεσε έναν μήνα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν για απροσδιόριστο διάστημα να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στη χώρα αυτή και δεσμεύθηκε ότι η εκστρατεία εναντίον των Ταλιμπάν θα ενταθεί.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Μάτις δήλωσε πως υπέγραψε διαταγές για την αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ανδρών που θα αναπτυχθούν, εξηγώντας ότι θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει το Κογκρέσο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν επί μήνες ότι ο Τραμπ έχει δώσει στον Μάτις εξουσιοδότηση να στείλει έως και 4.000 στρατιώτες ακόμη στο Αφγανιστάν.
Η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είχε ξεπεράσει τους 100.000 άνδρες το 2011, όταν η Ουάσινγκτον αντιμετώπιζε έντονη πίεση στο εσωτερικό να τερματίσει ή να μειώσει την εμπλοκή της στον δαπανηρό αυτό πόλεμο.
Ορισμένοι αξιωματούχοι πάντως αμφισβήτησαν μιλώντας ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το κατά πόσον έχει νόημα αυτή η αποστολή ενισχύσεων στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας πως οποιοσδήποτε πολιτικά εύπεπτος αριθμός δεν θα σηματοδοτήσει επ' ουδενί μια καμπή στον πόλεμο, πόσο μάλλον την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ασιατική χώρα.
Από το 2001 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 2.300 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί και πάνω από 17.000 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, κατά επίσημα στοιχεία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απαράδεκτες οι δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ για δήθεν ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών»
 Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 03:35
Οι Παλαιστίνιοι χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στο σιωναζιστικο ισραήλ, ο οποίος έκανε λόγο για «δήθεν κατοχή» των παλαιστινιακών εδαφών από το σιωναζιστικό κράτος.
Σε επιστολή που απευθύνεται σε διπλωμάτες, σε αντίγραφο της οποίας είχε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) Σάεμπ Ερεκάτ υπογράμμισε πως το σιωναζιστικο ισραήλ επέσπευσε τους τελευταίους μήνες τον αποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών.
«Τέτοιες ενέργειες και πρακτικές δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συνενοχή της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων στις συζητήσεις με το σιωναζιστικο κωλοισραήλ που βρίσκονται σήμερα σε νεκρό σημείο.
Σύμφωνα με τον Ερεκάτ, τα σχόλια του αμερικανού πρεσβευτή Ντέιβιντ Φρίντμαν την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Jerusalem Post, στις οποίες αναφέρεται σε «δήθεν κατοχή» (των παλαιστινιακών εδαφών), ισοδυναμούν με σιωπηρή έγκριση της ισραηλινοναζιστικής πρακτικής.
«Θεωρούμε πως η δήλωση του αμερικανού πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ, κ. Ντέιβιντ Φρίντμαν, που αναφέρεται σε ‘δήθεν κατοχή’ είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζει στην επιστολή του.
Το σιωναζιστικο κωλοισραήλ εχει καταλαβει και εχει κανει κατοχη στη Δυτική Όχθη, που είναι παλαιστινιακό έδαφος, και την Ανατολική Ιερουσαλήμ από τον πόλεμο του Ιουνίου του 1967. Στη συνέχεια προσάρτησε το παλαιστινιακό τμήμα της ιερής πόλης. Ο ΟΗΕ θεωρεί πως η κατοχή και η προσάρτηση είναι παράνομες, όπως και ο αποικισμός των παλαιστινιακών εδαφών.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το επίμαχο σχόλιο «δεν αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στην αμερικανική πολιτική».
Ο αληταρας Φρίντμαν, που ήταν προσωπικός δικηγόρος του αληταρα ακροδεξιου ψευτη προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν διοριστεί πρεσβευτής στο Ισραήλ, επικρίθηκε πολλές φορές από τους Παλαιστινίους για την υποστήριξή του στον ισραηλινοναζιστικό αποικισμών των παλαιστινιακών εδαφών.
Η αλητικη ακροδεξια ναζιστικη κυβέρνηση Τραμπ έχει δηλώσει πως θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επανάληψη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε κωλοισραηλινούς που υποστηριζει και Παλαιστινίους που βρίσκονται σε νεκρό σημείο από το 2014.
Ο αποικισμός των σιωναζι είναι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα.
Συνεχίζεται από όλες τις κωλοισραηλινοναζιστικές κυβερνήσεις μετά το 1967 και περισσότεροι από 600.000 ισραηλινοναζιστες άποικοι προκαλουν συχνά συγκρουσιακή κατασταση με περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστινίους στις κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης και την προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από τη λύση των δύο κρατών –-ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο κωλοισραήλ-- για τη διευθέτηση μίας από τις πιο παλιές διενέξεις στον κόσμο.
Η λύση των δύο κρατών είναι το σημείο αναφοράς ενός μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας, από τον ΟΗΕ έως τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ.
ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 6:00 Μ.Μ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Χουντικός νόμος στην Αθήνα: Μνημείο αυταρχισμού η απαγόρευση συναθροίσεων για Macron. ΛΑ.Ε: Κανονικά η διαμαρτυρία απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός
Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει με όλες τις δυνάμεις της την αυθαίρετη και αντιδημοκρατ ική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας και της διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΛΑ.Ε απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός στις 6 μ.μ.
Η απόφαση αυτή, που αναρτήθηκε από την αστυνομία τα μεσάνυχτα στα γραφεία της ΛΑ.Ε, αποτελεί μνημείο αυταρχισμού, δουλοπρέπειας και αυθαιρεσίας και υπονομεύει στην καρδιά τους τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία.
Η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στην κυβερνητική και αστυνομική αυθαιρεσία ούτε πρόκειται να συνεργήσει στην κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων τού ελληνικού λαού, κατακτημένων με θυσίες, αγώνες και αίμα.
Η διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε στις 6 μ.μ. απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός θα πραγματοποιηθεί κανονικά και καλούμε τους πολίτες της Αθήνας με την συμμετοχή τους να απαντήσουν στην αυθαιρεσία και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.
Η Ελλάδα δεν πωλείται
Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε θα γίνουν σκλάβοι
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CF% 83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE% BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-% CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84% CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE% BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-% CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE% B1%CE%B8%CE%AE/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: «Επικίνδυνες οι απειλές των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας»
 Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 01:22
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εκτίμησε την Τετάρτη πως οι απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών ώθησαν τη Βόρεια Κορέα να προχωρήσει στη δοκιμή πυρηνικών όπλων και συνιστούν «ένα επικίνδυνο παιχνίδι για ολόκληρο τον κόσμο».
«Γιατί η Βόρεια Κορέα επέλεξε σήμερα αυτό τον δρόμο που ανησυχεί τους ανθρώπους στην ανατολική Ασία; Επειδή υπήρξαν απειλές κατά της ύπαρξης της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος σε μια ομιλία ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου που αναμετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Μπορεί κανείς να αστειεύεται όταν πρόκειται για πυρηνικά όπλα; Όταν μια χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα, το παιχνίδι που συνίσταται στο να τα επισείει γίνεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι για ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.
«Πιστεύουμε πως αυτό το θέμα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων και με τον διάλογο», επέμεινε ο Ροχανί.
Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε την Κυριακή στην έκτη και πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της.
Ο αληταρας ναζιστης ψευτης αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το βορειοκορεατικό κρατος του Κιμ Γιονγκ-ουν ότι θα εξαπολύσει «μαζική στρατιωτική απάντηση».
Για τον Ιρανό πρόεδρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χρησιμοποιούν λιγότερο επιθετικό τόνο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ο ομοϊδεάτης του Μακρόν Τζήμερος κάλεσε την Μπριζίτ να σκίσουν αφίσες της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων έξω από τα ΚΑΠΗ Καλλιθέας. -Συνεχής Ενημέρωση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


#ΕΚΤΑΚΤΟ
σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν όταν μέλη συλλόγων Μιλφαδόρων-Γκιλφολόγων επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κα Μακρόν.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφθασε ο Macron σε μια νεκρή πόλη, χωρίς ανθρώπους. Θλιβερό το θέαμα της έρημης Αθήνας
7/9/2017
Πρωτοφανές θλιβερό θέαμα εμφανίζει το κέντρο της πρωτεύουσας.
Η Αθήνα μοιάζει με κατεχόμενη πόλη, όπου στο κέντρο της δεν απαγορεύονται μόνο τα αυτοκίνητα και οι συγκεντρώσεις αλλά και η κυκλοφορία των πεζών.
Απαγορεύεται ακόμα και στους πεζούς να προσεγγίσουν το Αθηναϊκό κέντρο, με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια να θυμίζουν την κατεχόμενη νεκρή Αμμόχωστο.
Μόνο οι πολλές χιλιάδες αστυνομικών, περιπολικών και οι κλούβες δίνουν μια εικόνα αυταρχικής μπότας σε μια βαθιά αστυνομοκρατούμενη πόλη.
Πολιτικοί κύκλοι έλεγαν με κακεντρέχεια ότι η έλευση Macron, μοιάζει από άποψη εικόνας με την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα, όπου όλα ήταν κλειδαμπαρωμένα και οι δρόμοι έρημοι. Ντροπή!
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην ελληνική μπανανία των νενέκων παραδομένων κυβερνητικών υπαλλήλων.
Καμιά ανοχή στον εξευτελισμό μας!
http://www.iskra.gr/%CE%AD%CF%86%CE%B8%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-macron-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ.
ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 6:00 Μ.Μ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Χουντικός νόμος στην Αθήνα: Μνημείο αυταρχισμού η απαγόρευση συναθροίσεων για Macron. ΛΑ.Ε: Κανονικά η διαμαρτυρία απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός
Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει με όλες τις δυνάμεις της την αυθαίρετη και αντιδημοκρατ ική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας και της διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΛΑ.Ε απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός στις 6 μ.μ.
Η απόφαση αυτή, που αναρτήθηκε από την αστυνομία τα μεσάνυχτα στα γραφεία της ΛΑ.Ε, αποτελεί μνημείο αυταρχισμού, δουλοπρέπειας και αυθαιρεσίας και υπονομεύει στην καρδιά τους τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία.
Η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στην κυβερνητική και αστυνομική αυθαιρεσία ούτε πρόκειται να συνεργήσει στην κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων τού ελληνικού λαού, κατακτημένων με θυσίες, αγώνες και αίμα.
Η διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε στις 6 μ.μ. απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός θα πραγματοποιηθεί κανονικά και καλούμε τους πολίτες της Αθήνας με την συμμετοχή τους να απαντήσουν στην αυθαιρεσία και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.
Η Ελλάδα δεν πωλείται
Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε θα γίνουν σκλάβοι
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CF% 83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE% BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-% CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84% CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE% BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-% CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE% B1%CE%B8%CE%AE/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Η κυβέρνηση της "πρώτη φορά Αριστερά! "εζήλεψε τη δόξα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ / ΝΔ και προσπαθεί να τους ξεπεράσει σε αυταρχισμό!
  Πότε ξανάγινε στη Μεταπολίτευση να θυροκολείται η απαγόρευση διαδήλωσης στην πόρτα αριστερής οργάνωσης όπως της ΛΑΕ;
  Που θα φτάσουμε με τους επικίνδυνους υποτελείς και ψευτονταήδες που κυβερνούν αυτή τη χώρα ;
  Σας επισυνάπτω τη διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε. και το κάλεσμα της σε διαδήλωση ενάντια στον Γάλλο Ιμπεριαλιστή Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα στις 18:00 στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στου Μακρυγιάννη.
  Σύντροφοι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοιες φιλίες. Τα σκυλόψαρα δεν έρχονται ποτέ για καλό!
  Επίσης σας επισυνάπτω το κάλεσμα της Λαϊκής Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, σε συγκέντρωση και διαδήλωση για τον ίδιο λόγο, στα Προπύλαια, σήμερα το απόγευμα.
Κανονικά η διαμαρτυρία
απέναντι από τους στύλους
του Ολυμπίου Διός
Κανονικά η διαμαρτυρία
απέναντι από τους στύλους
του Ολυμπίου Διός
Κανονικά η διαμαρτυρία
απέναντι από τους στύλους
του Ολυμπίου Διός

ΛΑΕ.
ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 6:00 Μ.Μ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Χουντικός νόμος στην Αθήνα: Μνημείο αυταρχισμού η απαγόρευση συναθροίσεων για Macron. ΛΑ.Ε: Κανονικά η διαμαρτυρία απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει με όλες τις δυνάμεις της την αυθαίρετη και αντιδημοκρατ ική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας και της διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΛΑ.Ε απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός στις 6 μ.μ.

Η απόφαση αυτή, που αναρτήθηκε από την αστυνομία τα μεσάνυχτα στα γραφεία της ΛΑ.Ε, αποτελεί μνημείο αυταρχισμού, δουλοπρέπειας και αυθαιρεσίας και υπονομεύει στην καρδιά τους τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία.
Η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στην κυβερνητική και αστυνομική αυθαιρεσία ούτε πρόκειται να συνεργήσει στην κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων τού ελληνικού λαού, κατακτημένων με θυσίες, αγώνες και αίμα.
Η διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε στις 6 μ.μ. απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός θα πραγματοποιηθεί κανονικά και καλούμε τους πολίτες της Αθήνας με την συμμετοχή τους να απαντήσουν στην αυθαιρεσία και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.
Η Ελλάδα δεν πωλείται
Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε θα γίνουν σκλάβοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Κατά παραγγελία «φακέλωμα» όσων διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη
Αποκαλυπτική μελέτη που έγινε για λογαριασμό των ΕΛΠΕ καταγράφει με λεπτομέρεια ακόμα και προσωπικά στοιχεία εκείνων που αντιδρούν

Ενας τεράστιος μηχανισμός παρακολούθησης οργανώσεων, φορέων, πολιτικών παραγόντων, προσώπων της Τοπικής Διοίκησης και απλών ανθρώπων, είχε στηθεί κατά παραγγελία της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ),προκειμένου να φακελωθεί όποιος αντιδρά σε θέματα που η εταιρεία θεωρεί ότι τη δυσφημούν και ότι θίγουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία της!
Οπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο - έκθεση, από συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, αλλά και από την ίδια τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, που το παραδέχτηκε χτες, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» είχαν παραγγείλει σε εταιρεία αρμόδια για θέματα διαχείρισης «εταιρικών κρίσεων» (!) να προχωρήσει σε αυτό το κανονικό «φακέλωμα», και μάλιστα με μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλου τύπου υπηρεσίες και μηχανισμούς.
Η παραγγελία της έρευνας έγινε με αφορμή τη δυσοσμία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Θεσσαλονίκη και η οποία αποδίδεται στη λειτουργία της μονάδας των ΕΛΠΕ, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, από κατοίκους και φορείς. Μάλιστα, σε μια τελευταία εξέλιξη, για πρώτη φορά δημοσιοποιείται μελέτη που έχει γίνει στο παρελθόν για μεταφορά σε μεγάλη απόσταση ρύπων από βιομηχανικές μονάδες, που ενοχοποιεί τα ΕΛΠΕ ως ρυπαντή στη Δυτική Θεσσαλονίκη όταν πνέουν δυτικοί άνεμοι.
Γι' αυτό, ο τίτλος της έρευνας που παρήγγειλαν τα ΕΛΠΕ είναι: «Δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης». Βέβαια, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που θα παραθέσουμε παρακάτω, η «καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης» αφορά το «φακέλωμα» και την καταγραφή τηλεφωνημάτων, την παράθεση φωτογραφιών, την αναφορά σε προσωπικά στοιχεία όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρωτοστατούν ή εμπλέκονται στις διαμαρτυρίες για την κατάσταση που ζουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της δυσοσμίας.

Καταγραφή κοινωνικής και πολιτικής δράσης
Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην κατά παραγγελία έρευνα των ΕΛΠΕ είναι κατά ενότητα τα εξής:
Καταγραφή τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας, από ποιους έγιναν και πότε.
Φωτογραφίες από τα προφίλ στο facebook όσων διαμαρτύρονταν, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες ανθρώπων που διαμαρτύρονται.
Αναλυτικά στοιχεία για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού. Αυτό το λένε «Ανθρωπογεωγραφία και συσχετισμοί δυνάμεων».
Χαρτογράφηση βασικών στελεχών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Χαρτογράφηση Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής Κεντρικής Μακεδονίας.
Στοιχεία για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής και για τις περιβαλλοντικές ομάδες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Χαρτογράφηση κοινωνικών φορέων, με έμφαση σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Αναφορές σε καταγγελίες πολιτών, που δίνονται αναλυτικά και ως προς το περιεχόμενο, την ώρα και τα προσωπικά στοιχεία του καταγγέλλοντος.
Ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα τις αναφορές, που αποκαλύπτουν και το τι ακριβώς έχει γίνει, τι ακριβώς έχει καταγραφεί για λογαριασμό των ΕΛΠΕ. Για διάφορα πολιτικά πρόσωπα υπάρχουν ολόκληρες ενότητες, με αναλυτικές αναφορές στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους δράση.

Γράφει λοιπόν ανάμεσα σε άλλα η έκθεση, σε αναφορές για πολιτικά πρόσωπα:
-- «...κρατά ως επί το πλείστον μετριοπαθή στάση στο θέμα, χωρίς να λείπουν και κάποιες κορόνες. Είναι δεξιός, ενώ δείχνει να ελέγχει την κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο».
-- «...είναι από τους πλέον ακραίους και λαϊκιστές, καταγγέλλει ανοιχτά τα ΕΛΠΕ, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να αξιοποιήσει πολιτικά τη δυσφορία των κατοίκων...».
-- «...πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, είναι σχετικά μετριοπαθής και διαθέτει κανάλι επικοινωνίας με τον δήμαρχο».
-- «Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση στο θέμα».
-- «...κινούμενος σε λογική ΚΚΕ. Διαιτολόγος - διατηρεί ιατρείο στον Εύοσμο».
-- «Είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά, υπηρέτησε τη θητεία του ως στρατιώτης μηχανικού και είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός. Μαζί με τη σύζυγό του διατηρούν τεχνικό γραφείο».

Πώς χτίζονται τα ...«κοινωνικά προφίλ»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει η ενότητα των προτάσεων που καταθέτει η εταιρεία προς τα ΕΛΠΕ, ώστε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για τη ρύπανση και να χτίσει «κοινωνικό προφίλ». Λένε λοιπόν στην ενότητα «Ενδεικτικές ενέργειες - Μέσα»:
«Διερεύνηση δημιουργίας θετικών πυρήνων - ανεπίσημων πρεσβευτών, με εκπροσώπους Επιστημονικής Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
1. ΑΠΘ - Περιβαλλοντολόγος που θα επιβεβαιώσει ότι μεγαλύτερη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και στο κλίμα προκαλούν η λυματολάσπη και η απόρριψη επικίνδυνων χημικών σε υπονόμους, συγκριτικά με συγκεκριμένα επίπεδα ρύπων, όπως αυτά που παρουσίασαν τα ΕΛΠΕ.
2. Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής - εκπρόσωπος της Ιατρικής Κοινότητας που θα επιβεβαιώσει ότι δυσοσμία δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι επιβαρυντικό για την υγεία και ότι τα συγκεκριμένα επίπεδα μέτρησης ρύπων ή τα μικροσωματίδια που έχουν καταγραφεί δεν προκαλούν πρόβλημα στην υγεία.
3. Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στα οποία τα ΕΛΠΕ δωρίζουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη σχολική χρονιά.
4. Πρόεδρος εργαζομένων ΕΛΠΕ Κορδελιού Ευόσμου ή κάποιος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, που θα μιλήσει για τα ΕΛΠΕ ως εργοδότη (συνέπεια, ασφάλεια, υγεία στους χώρους εργασίας, οφέλη για τις οικογένειες τους κ.λπ.)
5. Φοιτητές από την περιοχή που έχουν λάβει υποτροφία από τα ΕΛΠΕ.
6. Γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικές κατασκηνώσεις χάρη στη χορηγία των ΕΛΠΕ».
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά για το πώς αξιοποιούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τις αγαθοεργίες τους και τις φιλανθρωπίες τους (στις οποίες η έρευνα κάνει εκτενή αναφορά από τα πρώτα κεφάλαια), αλλά και ο προσανατολισμός για έλεγχο επιστημόνων ώστε να μετατρέπονται σε υπερασπιστές των συμφερόντων τους.

Η απάντηση των ΕΛΠΕ
Την ύπαρξη αλλά και το περιεχόμενο της έρευνας - «φακελώματος» παραδέχτηκε χτες με κάθε επισημότητα η διοίκηση των ΕΛΠΕ. Σε ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αποδίδουν στον Ομιλο "Ελληνικά Πετρέλαια" την εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ διευκρινίζει ότι:
Το φερόμενο ως κείμενο των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί κείμενο του Ομίλου, αλλά εργασίας γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, στην οποία ανατέθηκε η εκπόνηση πρότασης για ένα "ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας και ενημέρωσης της κοινής γνώμης", το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί στον Ομιλο στις 31 Οκτωβρίου».
Στη συνέχεια, και αφού «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», η διοίκηση των ΕΛΠΕ δηλώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «...κατόπιν δε των δημοσιευμάτων, ο Ομιλος ΕΛΠΕ προχώρησε άμεσα στην καταγγελία της σύμβασης και στη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία, εκφράζοντας κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναφορά στοιχείων της προσωπικής ζωής και δραστηριότητας των πολιτών και των εκπροσώπων τους»...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβα από τον Μοσκοβισι. 50  χρονια!!!... θα είναι η Ελλαδα  υπο εποπτεια!!
Μονιμη επιτροπεια μεχρι να πληρωθει το 75% του τοκογλυφικου χρεους που μας εχουν φορτωσει! Μεχρι τοτε οι κατοχικες κυβερνησεις τους που διοριζουνε με πληση εγκεφαλων θα τα εχουν ξεπουλησει όλα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαρμακεια Θεσσαλονικης. Στο … περιμενε οι ασθενεις μεχρι και 4 μηνες!!!
Κραυγη αγωνιας από τους φαρμακοποιους. Από 100 εως 150 φαρμακευτικα σκευασματα λειπουν από τα ραφια των φαρμακειων ολης της χωρας. Τα φαρμακεια Θεσσαλονικης εχουν σε καθημερινη βαση από 2 εως 15 ασθενεις σε λιστα αναμονης.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενοικιαζονται εργαζομενοι στο Βολο.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Διεθνης ερευνα σε ολο το κοσμο. Ενας στους τεσσερις απλως «ταβγαζει περα»


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαφήμιζαν το νομοσχέδιο για τα εργατικά, έλεγαν πως έχουν την έγκριση των δανειστών και...πριν λίγο η Αχτσιόγλου απέσυρε ένα άρθρο και 2 τροπολογίες λόγω..."απροσδιοριστίας στην τελική τους εφαρμογή" (οι ίδιοι - υποτίθεται - γράφουν τα νομοσχέδια και μετά διαπιστώνουν..."απροσδιοριστία")! Όχι,μη βάλετε στο νου σας πως... τηλεφώνησε η Βελκουλέσκου.... Θεωρήστε το σίγουρο!
Γελάνε και τα κουμπιά της "κεντροαριστερής συριζαικης" ρόμπας όταν ξεκουμπώνεται με τους "κεντροαριστερούς συριζαιους " της απόληξης του παχέος εντέρου!
Υ.Γ. Πάει το άρθρο που λέει "πως αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση εργοδότη και σωματείου είναι άκυρες",πάει κι η τροπολογία περί "δόλου του εργοδότη σε εργατικά ατυχήματα αν αποδειχθεί πως δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας",πάνε κι οι αυστηρές ποινές,το κλείσιμο επιχειρήσεων και ο αποκλεισμός τους από διαγωνισμούς του δημοσίου αν αυτές παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία!
#ξεφτίλες #ρόμπες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Syrian Forces shoot down an Israeli jet



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Προχωρά η εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» THAAD
Οπως και τα σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας, σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν και οι τελευταίοι τέσσερις εκτοξευτήρες, στη νοτιοανατολική επαρχία της Νότιας Κορέας Σεονγκζού. Ηδη, έχουν εγκατασταθεί δύο εκτοξευτήρες αλλά και ένα ραντάρ τύπου AN/TPY-2, ενώ, επιχειρηματολογώντας για την πλήρη ανάπτυξη της THAAD.
Συναντήσεις του Πούτιν
Οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του, Μουν Τζε - Ιν, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ. Εκεί, ο Πούτιν επανέλαβε ότι «η κατάσταση στη Χερσόνησο δεν μπορεί να λυθεί μόνο με κυρώσεις και πίεση. Δεν πρέπει να αντιδρούμε συναισθηματικά και να εξωθούμε τη Βόρεια Κορέα σε αδιέξοδο», ζητώντας άμεση επανέναρξη των συνομιλιών.
Ζυμώσεις για τις κυρώσεις
Σημειώνουμε ότι την επόμενη βδομάδα - το αργότερο - αναμένεται νέα συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πάνω σε σχέδιο επιβολής νέων κυρώσεων προς την Πιονγιάνγκ που εδώ και μέρες διακινεί η Ουάσιγκτον. Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υπογράμμισε χτες ότι «είναι λάθος να λέμε αν θα το μπλοκάρουμε ή θα το στηρίξουμε, χωρίς πρώτα να δούμε το κείμενο», και πρόσθεσε: «Για πολλά χρόνια έκαναν προσπάθεια να λύσουν το θέμα της Κορεατικής Χερσονήσου με νέα και άλλα νέα μέτρα πίεσης, δήλωναν ότι χρειάζεται (και) διάλογος αλλά δεν έκαναν τίποτα για την επανάληψή του (...) Αναμφίβολα, εμείς θα απευθύνουμε έκκληση να κατανοηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από αυτή που θα έρθει μέσω διαπραγματεύσεων και σε καμία περίπτωση στρατιωτική (λύση)...».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Πιέσεις ΟΗΕ στην αντιπολίτευση για διαπραγματεύσεις
ΓΕΝΕΥΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
«Ηττα της συριακής αντιπολίτευσης στον πόλεμο» που εξαπολύεται από το 2011 στη Συρία διαπίστωσε χτες, για πρώτη φορά ανοικτά, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα, Στάφαν ντε Μιστούρα, καλώντας την να ανασυγκροτηθεί, «να γίνει αρκετά ρεαλίστρια» και να ενωθεί ώστε να προχωρήσει σε «σοβαρές διαπραγματεύσεις» μέσα στον Οκτώβρη. Ερωτηθείς αν υπονοεί πως κέρδισε ο Ασαντ, ο Στάφαν ντε Μιστούρα απάντησε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα γράψει την ιστορία αυτής της σύγκρουσης (...) αλλά αυτή τη στιγμή δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως κέρδισε τον πόλεμο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ
Αμερικανικές απειλές με αιχμή το πυρηνικό πρόγραμμα
Η αντίδραση Ροχανί
Ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, αντέδρασε χτες στις παραπάνω δηλώσεις επισημαίνοντας πως οι απειλές των ΗΠΑ ώθησαν τη Βόρεια Κορέα να προχωρήσει στη δοκιμή πυρηνικών όπλων. Χαρακτήρισε δε τις απειλές των ΗΠΑ «επικίνδυνο παιχνίδι για ολόκληρο τον κόσμο».


3 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Never in my lifetime can I remember a time when it has been clearer that we need to transform U.S. government policy. And I don’t say that from some rose-tinted view of American history— I say it because I take seriously what has happened over the last nine months, or even 48 hours— and the promises our “leaders” have made about what is still to come.
And we can’t flinch for one instant from making sure that U.S. policy toward Israel/Palestine is part of that transformation.
But, we need your help. There are major tests coming up for us right this very second, and I can’t say in all honesty that we’re as ready as we need to be.
During JVP’s summer match, a group of JVP’s most generous donors will double every dollar you give. Will you help us win more support in Congress faster, with a donation of $18 today?
Over the past couple months, more than three dozen Members of Congress came out on the right side of key issues— speaking out for Palestinian human rights defender Issa Amro, or opposing anti-BDS legislation, or both.
And they’ve done that because we’ve done the one thing that invariably motivates politicians to act: we’ve proven there’s a political upside to standing with us.
Both those issues are still very much live. As of this writing, Issa Amro has been placed under arrest by Palestinian security forces for a Facebook post defending free speech, and is on the fourth day of a hunger strike to protest his grossly unjust incarceration. And yesterday, Rep. Adam Smith (WA-9), who had previously announced he was taking his name off the Israel Anti-Boycott Act, said he won't be withdrawing his sponsorship after all.
There are still over 100 members of Congress signed onto the Israel Anti-Boycott Act. In the chaos of Washington, and with the increasing desperation for an “easy win,” I’m afraid they just might push the bill through.
Can you give $18 today, to make sure we’re ready for this fight, and the fights to come?
I think we can stop this bill. I think we can build even more support for Issa and other political prisoners. And I think that over time, we can string these wins together into the larger transformation we need.
But if we’re going to build a powerful bloc for Palestinian human rights, we’ve got to plunge ahead into even more ambitious organizing— more in-person actions, more ads and billboards, more in-district meetings, more phone calls and emails and trainings. We need more staff here in DC. We need more chapters across the U.S. who can pressure their representatives. We need pamphlets and posters and business cards and office space.
And for all those things, we need money. Can you give $18— which will be doubled to $36— to help us make this vision happen?
This is such a difficult time for everyone who cares about justice. And I truly believe that, on some level, that means every single one of us in this society. The number of people who actually, consciously think that what they want is more injustice is vanishingly small.
And that means there are literally millions of people for us to organize. The only limit to what we can achieve is what we’re willing to fight for.
Will you fight with me?

e-h είπε...


Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη
Ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής μου δεν μπορώ να θυμηθώ μια εποχή που είναι σαφέστερο ότι πρέπει να μετατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ. Και δεν το λέω αυτό από μια ζωηρή άποψη της αμερικανικής ιστορίας - το λέω γιατί παίρνω σοβαρά το τι συνέβη κατά τις τελευταίες εννέα ή και 48 ώρες - και τις υποσχέσεις που οι ηγέτες μας έκαναν για το τι είναι ακόμα να έρθει.
Και δεν μπορούμε να καταφέρουμε για μια στιγμή να βεβαιωθούμε ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ / Παλαιστίνης είναι μέρος αυτού του μετασχηματισμού.
Αλλά, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Υπάρχουν μεγάλα τεστ που έρχονται για εμάς ακριβώς αυτό το δευτερόλεπτο και δεν μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι είμαστε έτοιμοι όπως πρέπει να είμαστε.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του JVP, μια ομάδα από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές της JVP θα διπλασιάσει κάθε δολάριο που δίνετε. Θα μας βοηθήσετε να κερδίσουμε περισσότερη υποστήριξη στο Κογκρέσο πιο γρήγορα, με δωρεά $ 18 σήμερα;
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, περισσότερες από τρεις δωδεκάδες βουλευτές του Κογκρέσου προέκυψαν από τη σωστη πλευρά των βασικών ζητημάτων - μιλώντας για τον παλαιστινιακο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Issa Amro ή εναντίον της νομοθεσίας κατά του BDS ή και των δύο.
Και το έχουν κάνει επειδή κάναμε το ένα πράγμα που πάντα παρακινεί τους πολιτικούς να δρουν: έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει μια πολιτική ανάκαμψη να στέκεται μαζί μας.
Και τα δύο αυτά ζητήματα εξακολουθούν να είναι πολύ ζωντανά. Από τη συγγραφή αυτή, ο Issa Amro έχει συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστίνης για μια θέση του στο Facebook που υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και είναι στην τέταρτη ημέρα μιας απεργίας πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την υπερβολικά άδικη φυλάκιση. Και χθες, ο αντιπρόεδρος Adam Smith (WA-9), ο οποίος είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι πήρε το όνομά του από τον νόμο του Ισραήλ για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ, δήλωσε ότι δεν θα αποσύρει την χορηγία του τελικά.
Υπάρχουν ακόμη πάνω από 100 μέλη του Κογκρέσου που υπογράφηκαν στο Ισραηλινό Νόμο για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ. Στο χάος της Ουάσινγκτον και με την αυξανόμενη απελπισία για μια "εύκολη νίκη", φοβάμαι ότι απλά θα μπορούσαν να ωθήσουν το νομοσχέδιο.
Μπορείτε να δώσετε $ 18 σήμερα, για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα, και οι αγώνες που έρχονται;

e-h είπε...

Νομίζω ότι μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον λογαριασμό. Πιστεύω ότι μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον Issa και άλλους πολιτικούς κρατουμένους. Και νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου, μπορούμε να συνεξετάσουμε αυτές τις νίκες μαζί στο μεγαλύτερο μετασχηματισμό που χρειαζόμαστε.
Αλλά αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό μπλοκ για τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα, θα πρέπει να βυθίσουμε μπροστά σε ακόμα πιο φιλόδοξα διοργανώνοντας - πιο προσωπικές ενέργειες, περισσότερες διαφημίσεις και διαφημιστικές πινακίδες, περισσότερες συναντήσεις στο εσωτερικό της περιοχής, περισσότερα τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα και εκπαιδεύσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό εδώ στο DC. Χρειαζόμαστε περισσότερα κεφάλαια στις ΗΠΑ, τα οποία μπορούν να πιέσουν τους αντιπροσώπους τους. Χρειαζόμαστε φυλλάδια και αφίσες και επαγγελματικές κάρτες και χώρους γραφείων.
Και για όλα αυτά τα πράγματα χρειαζόμαστε χρήματα. Μπορείτε να δώσετε $ 18- που θα διπλασιαστούν στα $ 36- για να μας βοηθήσετε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα;
Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη δικαιοσύνη. Και πιστεύω πραγματικά ότι, σε κάποιο επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας από εμάς πρεπει να κανει σε αυτήν την κοινωνία. Ο αριθμός των ανθρώπων που στην πραγματικότητα, συνειδητά πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι περισσότερη αδικία είναι απογοητευτικά μικρό.
Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι για να οργανώσουμε. Το μόνο όριο στο τι μπορούμε να επιτύχουμε είναι αυτό που είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε.
Θα πολεμήσεις μαζί μου;