Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πεμπτη 31 Αυγουστου 2017



Αλληλεγγυη για τους κατοικους του Χιουστον απο την Βενεζουελα.
5 εκατ δολαρια απο τον ''δικτατορα''Μαδουρο
(ενω το Μεξικο εστειλε φορτυγα με ανθρωπιστικη βοηθεια)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για κάθε ανιστόρητο ή/και παλιάνθρωπο, τα κορίτσια του ΔΣΕ ήταν λάτρεις της βίας, που άφησαν τα σπίτια τους και την εφηβική και νεανική τους ξεγνοιασιά, για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν στον Γράμμο και στο Βίτσι.
Ο κάθε ανιστόρητος ή/και παλιάνθρωπος αγνοεί ή/και αδιαφορεί για το όργιο της βίας που κατέκλυσε την Ελλάδα από την επόμενη κιόλας μέρα που ο ΕΛΑΣ κατέθεσε τα όπλα, τον Φλεβάρη του 1945.
Αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί την τεκμηριωμένη έκθεση του ΕΑΜ προς τον ΟΗΕ, τον Μάρτη του 1946, ένα χρόνο μετά τη Βάρκιζα, για τον μονόπλευρο εμφύλιο που είχε εξαπολυθεί κατά του κόσμου της Αντίστασης και της Αριστεράς, υποχρεώνοντάς τον να ξαναπάρει τα όπλα για να υπερασπιστεί τη ζωή και την αξιοπρέπειά του:
Φόνοι: 1.289
Τραυματισμοί: 6.671
Απόπειρες φόνων: 509
Βιασμοί γυναικών: 165
Συλλήψεις: 34.931
Βασανισμοί: 31.632
Λεηλασίες-καταστροφές: 18.767
Καταστροφές γραφείων: 677



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ηταν οι γερμανοτσολιάδες και ποια τα εγκλήματά τους;
http://agonaskritis.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B7%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%84/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιβλιοπαρουσίαση "Ο Φιδέλ Κάστρο για τον Αλιέντε"
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. - 11 μ.μ.
Αλκυονις New Star Art Cinema
Ioulianou 42-46, 104 34 Αθήνα
"Στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 ο Πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε υπερασπίζεται, με το όπλο στο χέρι, το Προεδρικό Μέγαρο και δολοφονείται από τους φασίστες πραξικοπηματίες."
44 χρόνια μετά οι εκδόσεις Topos books / Εκδόσεις Τόπος σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο Φιδέλ Κάστρο για τον Αλιέντε".
Θα μιλήσουν:
Zelmis Maria Domìnguez Cortina, πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα
Κώστας Ήσυχος
Αλέκος Χαλβατζής
Χρυσάνθη Παρτσανάκη
κι ο Δημήτρης Καλτσώνης, επιμελητής της έκδοσης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα βγω στους δρόμους και τις πλατέες
με ντουφέκια, φωνές, με συνθήματα
να ρεζιλέψω τους οπαδούς του συρματοπλέγματος".
Δώρος Λοΐζου. Ο Κύπριος ποιητής και αγωνιστής της ΕΔΕΚ του Βασου Λυσαριδη που δολοφονήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 από την προδοτική ΕΟΚΑ Β.

30 Αυγούστου 1974: Η δολοφονία του Δώρου Λοΐζου από τους φασίστες της ΕΟΚΑ Β
Ο Κύπριος αγωνιστής και ποιητής Δώρος Λοΐζου, δολοφονήθηκε από τους φασίστες στις 30 του Αυγούστου 1974 στη Λευκωσία. Ήταν σοσιαλιστής, οργανωτικός γραμματέας της ΕΔΕΝ, νεολαία τότε της ΕΔΕΚ.
Ένας «επικίνδυνος ποιητής για όλους τους φορείς της αδικίας που έπρεπε, όπως έλεγαν προφητικά οι στίχοι του, «να πυροβοληθεί χωρίς προειδοποίηση».
Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 23 Φεβρουαρίου του 1944. Σπούδασε αρχικά στη σχολή θεάτρου των Θάνου Σακέττα και Κωστή Μιχαηλίδη στη Λευκωσία, την οποία όμως εγκατέλειψε λόγω των ταραχών που ξέσπασαν στην Κύπρο την περίοδο 1963 - 1964. Στη συνέχεια φοίτησε το διάστημα 1966 - 1968 στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στη Ρόδο, εκδιώχθηκε όμως λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης, όταν ξεσήκωσε τους συμφοιτητές του σε απεργία για διαμαρτυρία ενάντια στη χούντα.
Το 1969 θα μεταβεί στη Βοστόνη όπου θα σπουδάσει Ιστορία στο Ελληνικό Κολλέγιο. Εκλέγεται πρόεδρος των φοιτητών του κολλεγίου και απευθύνει εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών, γράμμα στον Αμερικανό Πρόεδρο Νίξον ενάντια στο σφαγιασμό του βιετναμέζικου λαού από τις ΗΠΑ. Συμμετέχει σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και αναπτύσσει αντιιμπεριαλιστική δράση.
Μεταφράζει στα ελληνικά ποιήματα ξένων λογοτεχνών, όπως του Σαλβαντόρ Νόβο, του Πωλ Ελυάρ, του Ίκου Τακενάκα και άλλων, ενώ εξέδωσε και την προσωπική του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ψωμί και Ελευθερία».
Το 1972, μετά την αποφοίτησή του, επιστρέφει στην Κύπρο και εντάσσεται στην ΕΔΕΚ. Εξελίσσεται σε ηγετικό στέλεχος και αναλαμβάνει οργανωτικός γραμματέας της νεολαίας. Παράλληλα διευθύνει την εφημερίδα Σοσιαλιστική Έκφραση.
Εργάζεται ως καθηγητής ιστορίας και φιλολογίας στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία, όμως το 1973 παραιτείται για να αφοσιωθεί στην πολιτική δράση.
Πρωτοστατεί στην αντίσταση στο πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β στις 15 Ιουλίου 1974. Οργανώνει πυρήνες αντίστασης στο Καϊμακλί και αλλού, δίνοντας σφοδρές αλλά και άνισες μάχες απέναντι στους πάνοπλους φασίστες και τα τανκς.
Την περίοδο μετά την τουρκική εισβολή, αλλάζει συνεχώς τόπο διαμονής αφού συνεχίζει να κινδυνεύει από τους παρακρατικούς φασίστες. Την 1η Αυγούστου 1974, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εισβολής, αστυνομικοί κτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του στον Άγιο Δομέτιο. Σκοπός τους ήταν να κάνουν έρευνες για όπλα. Οι πραξικοπηματίες πήραν τον Δώρο Λοΐζου για ανάκριση στον αστυνομικό σταθμό Στροβόλου και τον είχαν δύο μέρες υπό κράτηση.
Το βράδυ της 29ης Αυγούστου 1974 ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος επίσης μετακινείτο για λόγους ασφαλείας από το ένα σπίτι στο άλλο, διανυκτέρευσε στο σπίτι του Δώρου Λοΐζου.
Το πρωί της 30ης Αυγούστου 1974, στις 8:30 το πρωί, ο Δώρος Λοϊζου ανέλαβε να μεταφέρει τον Βάσο Λυσσαρίδη στο γραφείο του στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου, στο κέντρο της Λευκωσίας. Καθώς το αυτοκίνητο με οδηγό τον Δώρο, συνοδηγό τη σύζυγό του Βαρβάρα και στο πίσω κάθισμα τον Βάσο Λυσσαρίδη, περνούσε από τη γέφυρα της οδού Κάννιγκος (σήμερα οδός Δώρου Λοΐζου), έπεσε σε ενέδρα μελών της ΕΟΚΑ Β και δέχτηκε καταιγισμό πυρών. Ο Δώρος διαισθάνθηκε το κακό και τους είπε: «Πίσω μας έχει ένα αμάξι χωρίς νούμερα, θα είναι μέλη της ΕΟΚΑ Β’, σκύψτε». Από τους τέσσερις οπλοφόρους, ο ένας κατέβηκε και πυροβολούσε πεζός εναντίον του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις γάζωσαν το αυτοκίνητο από κάθε πλευρά.
Με τον πρώτο πυροβολισμό ο Δώρος Λοΐζου ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγουν, όμως δέχθηκε μεγάλο αριθμό σφαιρών στο κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Λυσσαρίδης τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Η Βαρβάρα Λοΐζου έπαθε νευρικό κλονισμό. Ουσιαστικά με τον θάνατο του ο Δώρος έσωσε τις ζωές των συντρόφων του. Από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκαν και τρεις περαστικοί, ένας εκ των οποίων, ο Χρυσήλιος Μαυρομάτης υπέκυψε στα τραύματά του λίγες μέρες αργότερα.
Η κηδεία του που έγινε την επόμενη μέρα εξελίχτηκε σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο κατά του φασισμού. Ο κόσμος συνόδευε το φέρετρο του Δώρου Λοΐζου, κρατώντας πλακάτ «Κάθε νέος και Λοΐζου».
Την ημέρα που κλήθηκαν στο τμήμα άτομα να καταθέσουν, μια κοπέλα είχε δηλώσει πως ήξερε και είχε δει τους δολοφόνους. Την ίδια μέρα πέθανε στο σπίτι της από ηλεκτροπληξία. Για την δολοφονία δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.
"Κι όμως…
Κάπου στην άκρη των χειλιών σου
θα ενεδρεύει πάντα μια ιδέα χαμόγελο…"
(Από ποίημα του Δώρου Λοίζου)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
Και η λεωφόρος Κνωσού στο Ηράκλειο πάει να γίνει Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ποιος πολιτισμός, καημένε! Ποια αναφορά σε έναν χώρο παγκόσμιας ιστορικής πολιτιστικής και πολιτισμικής αναφοράς!
Κι έχει ακόμη κατήφορο στη χώρα της μνημονιακής παρακμής...
Σχολιο.- Ας κανουν και μια οδο Σόιμπλε έτσι για να τους τιμήσουμε ολους τουςφασιστες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπολογίζεται πως το ΚΚΕ είχε περίπου 15.000 μέλη το 1936, όταν επιβλήθηκε η δικτατορία Μεταξά. Μετά από τις άγριες διώξεις που ακολούθησαν, το 1941, όταν άρχισε η Κατοχή, τα μέλη του που δρούσαν στην παρανομία πανελλαδικά και όσα βρίσκονταν στις φυλακές και τις εξορίες είχαν περιοριστεί σε 2.000. Με την Απελευθέρωση και μετά τη μεγαλειώδη εαμική εποποιία, ο αριθμός των μελών του κόμματος ξεπέρασε τις 400.000.
Αμέσως μετά την ήττα του ΔΣΕ και μέχρι και το 1951, δεν υπήρχαν περισσότεροι από 500 οργανωμένοι κομμουνιστές που δρούσαν παράνομα, ενώ κάπου 15.000 κομματικά μέλη ήταν φυλακισμένα ή εξόριστα και περίπου 20.000 μέλη ήταν πολιτικοί πρόσφυγες.
Η ΕΔΑ το 1959, όταν, μετά τη διάλυση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ, το σύνολο των κομμουνιστών εντάχθηκε σ' αυτήν, είχε 14.000 μέλη, που έφτασαν τις 85.000 το 1965.
Οι παράνομες οργανώσεις των δύο ΚΚΕ και των μικρών κομμουνιστικών σχηματισμών δεν πρέπει να είχαν παραπάνω από 3.000 μέλη επί χούντας, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '70 υπολογίζονται σε 40.000 τα μέλη του ΚΚΕ, 7.000 του ΚΚΕ εσ. και περίπου 5.000 των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Τα στοιχεία αυτά, με τις εντυπωσιακές αυξομειώσεις, έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς σχετίζονται άμεσα με την εκάστοτε γενικότερη πολιτική κατάσταση, τις διώξεις, τις ανατάσεις και υποχωρήσεις του κινήματος.

Σχολιο.-   Το ΚΚΕ μεχρι το 2009 ειχε περιπου 15.000 μελη. Τωρα ειναι κατω απο 10.000.
Σχολιο.-  το ΄59 η ΕΔΑ, μετά το 25%, είχε μόνο 14000 μέλη; Λίγοι μου φαίνονται.
Σχολιο.- Κι όμως! Πρόκειται για στοιχεία από το 1ο Συνέδριο της ΕΔΑ του 1959. Δεν ήταν εύκολο να είσαι μέλος εκείνα τα χρόνια. Και η ίδια η καθοδήγηση της ΕΔΑ το γνώριζε και δεν πίεζε να ενταχθείς οπωσδήποτε. Οι επαφές με τη μεγάλη πλειονότητα των αγωνιστών κρατούνταν σε επίπεδο προσωπικό.
Σχολιο.- Προφανώς δεν ήταν εύκολο. Η ασφάλεια έκανε το θυρωρό στις εισόδους των γραφείων και χρειαζόταν άντερα για να μπαίνεις μέσα. Απλώς έκανα την σύγκριση 15000 το ΚΚΕ, πριν τον Μεταξά, αλλά με ιδιώνυμο και χωρίς πολύ μεγάλες παραδόσεις, και 14000 η ΕΔΑ με το ΚΚΕ παράνομο βέβαια, αλλά με μια μεγάλη παράδοση από την Κατοχή;
Σχολιο.- Πάντως, η τεράστια αύξηση του αριθμού των μελών στα χρόνια του ΕΑΜ αντανακλά και την αντίστοιχη τεράστια αύξηση της κομματικής απήχησης. Δεν είναι παράδοξο το ότι από το 1,5 εκατομμύριο των μελών των εαμικών οργανώσεων περίπου το 1/4 εντάχθηκε στο ΚΚΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο απολογισμός μακάβριος… Έντεκα εργάτες σε 30 μέρες. Έντεκα άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο χώρο εργασίας τους. Η εργατική τάξη, χύνει το αίμα της, σε γιαπιά, εργοστάσια, δρόμους. Σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης, σε χώρους δουλειάς με ανύπαρκτες υποδομές ασφάλειας και υγιεινής, με αφεντικά που απαιτούν και επιβάλλουν εντατικοποίηση της εργασίας, δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποτέ αν με τη λήξη της βάρδιας θα επιστρέψουν σπίτι τους…
Ο Αύγουστος του 2017, είναι «μαύρος» για την εργατική τάξη της χώρας. Από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 3ο Αυγούστου 2017, έχασε έντεκα παιδιά της, την ώρα του μεροκάματου. Σχεδόν ένας άνθρωπος κάθε τρεις μέρες. Τα θύματα, γίνονται «αριθμοί» που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το 2017 παρατηρείται αύξηση των εργατικών ατυχημάτων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ο Τραμπ δινει διαταγη στον στρατο να εφοδιασει με στρατιωτικα μεσα την αστυνομια..(εχει ηδη καταργηση το ενταλμα για να κανουν εφοδο στα σπιτια)
#ναι_αλλα_ο_Μαδουρο_ειναι_δικτατορας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΣΒΟΣ ...Αλλο ενα περιστατικο βαρβαροτητας ..μια γυναικα προσφυγας εγκυος γεννησε στον δρομο διοτι η αστυνομια δεν αφησε το ασθενοφορο να ερθει να την παει στο νοσοκομειο ..(!!!)
ΜΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Σ"ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ??
Είμαι τόσο θυμωμένη αυτή τη στιγμή που τρέμω!!
Ποιος είναι υπεύθυνος για την προστασία των προσφύγων??!!
Γιατί μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς!
Θα γράψω τον πλήρη λογαριασμό αυτού του πλοίου αργότερα, όταν θα είμαι πιο ήρεμη μαζί με μια επίσημη καταγγελία στην  UNHCR και την αστυνομία του λιμανιού.
Κάλεσα γιατρό και ασθενοφόρο για μια κυρία στις 5.52 πμ σήμερα το πρωί.
Ο γιατρός από το israΑid έφτασε και επιβεβαίωσε ότι έσπασαν τα νερά και ότι χρειαζόταν ασθενοφόρο.
Κάλεσαν ασθενοφόρο και ηταν καθ ' οδόν. Μας είπαν αργότερα ότι η αστυνομία είχε ακυρώσει το ασθενοφόρο επειδή η γυναίκα ήταν "καλύτερα"! αυτό παρά την επιβεβαίωση των γιατρών ότι το κεφάλι ήταν στη θέση του και η γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει.
Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα από εμάς και το ιατρικό προσωπικό στη σκηνή η αστυνομία και ο εκπρόσωπος της unhcr επέμεινε ότι έπρεπε να πάει με το λεωφορείο για το στρατόπεδο μόρια.
Όταν οι γιατροί επέμεναν ότι χρειάζονταν ασθενοφόρο, η αστυνομία του λιμανιού είπε στη νοσοκόμα ότι θα είναι υπεύθυνη αν η γυναίκα δεν γεννήσει!!!
Η γυναίκα μετά πήγε σε πλήρη εργασία στην άκρη του δρόμου, η αστυνομία του λιμανιού δεν θα επέτρεπε στους γιατρούς να την οδηγήσουν στο αυτοκίνητο και να συναντήσουν το ασθενοφόρο. Εντολή στον γιατρό να του λένε " Είσαι γιατρός Μετά θα βγάλεις το μωρό!" και ενώ ο γιατρός  δουλεύει η αστυνομία θα του ζητήσει να αποδείξει ότι είναι γιατρός και είπε στη νοσοκόμα να σταματήσει να τους κοιτάζει έτσι.
Το ασθενοφόρο έφτασε τελικά στις 7.53!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Μεσολόγγι φωνάζει και καλεί σε βοήθεια

Θα σας περιγράψουμε τι μας συμβαίνει και τι κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, ΚΑΙ ας μας πείτε τι άλλο να κάνουμε:
Εντός του 2014 κάποιοι άνθρωποι καταθέτουν μελέτες στις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουν άδεια να κατασκευάσουν εντός αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας, πλησίον Λιμνοθάλασσας-προστατευόμενου Εθνικού Πάρκου, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.
Μέσα σε τρία χρόνια κάνουν τρεις (3) τροποποιήσεις στην αρχική τους αδειοδότηση και τελικά τον Αύγουστο του 2016 πετυχαίνουν να τροποποιήσουν την αδειοδότηση για να κάνουν εργοστάσια στο συγκεκριμένο χώρο, καίγοντας αυτή την φορά βιορευστά (τηγανέλαια) τα οποία θα τα προμηθεύονται από αλλού αφού η περιοχή μας δεν έχει τέτοια παραγωγή.
Η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, η Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας μέχρι και τον Φλεβάρη του 2017 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ιδέα για όλα αυτά.
2014-2017: ΚΑΜΙΑ απολύτως συζήτηση για το θέμα, ΚΑΜΙΑ απολύτως ενημέρωση. Εμείς μιλάμε από πλευράς κοινωνίας, γιατί ίσως οι φορείς γνώριζαν και αμέλησαν; γνώριζαν και δεν έπραξαν; γνώριζαν και δεν κατάλαβαν; Βασανιστικά ερωτήματα! Σχετικά έγγραφα πάντως είχαν περάσει από τα χέρια τους, πράγμα που αποδεικνύεται με έγγραφα.
Η τοπική κοινωνία μαθαίνει το τι πρόκειται να γίνει στις 28 Φλεβάρη 2017 μέσα από δημοσίευμα στον τοπικό τύπο που αναδεικνύει το πρόβλημα.
Και εκεί ξεκινάμε ως ενεργοί πολίτες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(τι λες βρε παιδι μου! ωστε δεν υπηρχε επανασταση εναντιον του αιμοβορου χασαπη Ασαντ? πεφτω απο το(ελευθεριακο μου)συννεφο..πω πω )
..''Πως έφταναν τα όπλα στον ISIS και τους «αντάρτες» της Συρίας
****CIA, Αζερμπαϊτζάν, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία στην υπόθεση μεταφοράς όπλων για τον εξοπλισμό των «ανταρτών» στη Συρία
30 Αυγούστου 2017
Απολύθηκε γιατί αποκάλυψε πως έφταναν τα όπλα στον ISIS και τους «αντάρτες» της Συρίας
Η δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva η οποία εργαζόταν για την εφημερίδα Trud, στην Βουλγαρία, έφερε στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για την τροφοδοσία όπλων κάθε τύπου στους «αντάρτες» και τον τρόπο που γινόταν με όλους τους «νόμιμους» διεθνής κανόνες.
Η διετής έρευνα της Gaytandzhieva αποκάλυψε το μυστικό πρόγραμμα της CIA για να έχουν όπλα οι «μαχητές» κατά του Assad στη Συρία και ο ISIS. Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Silk Way Airlines, μετέφερε τόνους οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, με διπλωματική κάλυψη.
Αυτό ήταν το μυστικό, η διπλωματική κάλυψη, γιατί κανείς δεν ελέγχει αυτές τις αποστολές. Η Gaytandzhieva ταξίδεψε ακόμη και στο Χαλέπι, όπου κινηματογράφησε και φωτογράφισε τις ετικέτες των κιβωτίων των όπλων που είχαν στις αποθήκες σε υπόγεια οι τζιχαντιζτές.
Η δημοσιογράφος συγκέντρωσε και δημοσίευσε δεκάδες μυστικά έγγραφα, τα οποία δημοσίευε με καλυμμένα τα στοιχεία ως προερχόμενα από ανώνυμη πηγή.
Σε αυτά έγγραφα φαίνεται η επικοινωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Βουλγαρίας και της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στη Σόφια, όπου περιγράφονται λεπτομερώς τα σχέδια πτήσης της Silk Way Airlines, η οποία ουσιαστικά λειτουργούσε ως υπηρεσία μεταφοράς όπλων τα οποία ενέτασσαν σε διπλωματική ασυλία «εκτός εγγραφών» (δεν υπόκεινται σε επιθεωρήσεις ή φόρο). Αυτά τα όπλα προορίζονταν για το Σώμα Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM), τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Σουηδία.
Η Silk Way Airlines αποτέλεσε αντικείμενο νέων πρόσφατων ερευνών που αφορούν προμήθειες όπλων για τον πόλεμο στην Υεμένη που διεξάγει η Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, ο στρατιωτικός ιστότοπος Balkan Insight έχει παρουσιάσει παρόμοιες πτήσεις φορτίων όπλων εντός και εκτός της Σερβίας.
Το πιο εκπληκτικό εύρημα είναι οι ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες που έχουν σύμβαση με την αμερικανική κυβέρνηση για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση και εξοπλισμό μαχητών στη Συρία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασάφ Χαρέλ.
«Το Απαρτχάιντ υπάρχει για χρόνια αλλά δεν μας αφορά επειδή βρισκόμαστε στην καλή πλευρά»
Ισραηλινός κωμικός τινάζει στον αέρα το απαρτχάιντ της χώρας του
Την τελευταία του εκπομπή τον μαρτιο ,χρησιμοποίησε ο Ισραηλινός κωμικός Ασάφ Χαρέλ για να επιτεθεί στο απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.
«Το Απαρτχάιντ υπάρχει για χρόνια αλλά δεν μας αφορά επειδή βρισκόμαστε στην καλή πλευρά» ανέφερε ο Χαρελ στην εκπομπή Good Night και συμπλήρωσε ότι το Ισραήλ ευθύνεται για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας αλλά και για την Γάζα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή πανώλης λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού και των διακοπών νερού και ρεύματος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά στην επικαιρότητα "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι", μετά από την απίθανη δήλωση του εσθονού υπουργού πως στη χώρα του έμαθαν ελληνική ιστορία βλέποντας την ταινία!
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λουί Ντε Μπερνιέρ -ένα βιβλίο στο οποίο κάνει πάρτι ο πιο χυδαίος αντικομμουνισμός αλλά και ο ρατσισμός για τους "μαυριδερούς Έλληνες"- η ταινία συνιστά πρόκληση για τον λαό της Κεφαλονιάς, που πύκνωσε τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, τόσο επί ιταλικής όσο και επί γερμανικής κατοχής. Σ' ένα νησί όπου κατόπιν ο αγώνας του ΔΣΕ έληξε πολύ μετά την ήττα στον Γράμμο και αφού έπεσαν όλοι οι μαχητές του.
Σε ερωτικά ειδύλλια με άνδρες του στρατού της φασιστικής Ιταλίας εμπλέκονταν οι κόρες των συνεργατών των κατακτητών. Η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών στην Κεφαλονιά είτε συμμετείχε ενεργά στην εαμική Αντίσταση είτε τη στήριζε ανεπιφύλακτα.

Σχολιο.- το σεναριο αλλαξε ,"καθ' οδον" για Σαμη για αυτο και οι διαφορες με το βιβλιο, δεν θα τελειωνε η ταινια αλλιως...
Σχολιο.- Ε, ναι! Απαλείφθηκε κάθε αντικομμουνιστική αναφορά, γιατί ακριβώς όπως το λες. Δεν θα γυριζόταν η ταινία. Εντούτοις, η χυδαιότητα της προβολής μιας ερωτικής σχέσης με αξιωματικό του κατοχικού στρατού παρέμεινε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βοήθεια από τη… Βενεζουέλα στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 07:10
Πέντε εκατομμύρια δολάρια θα προσφέρει η Βενεζουέλα για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τον τυφώνα Χάρβεϊ.
Η Citgo, η θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA στις ΗΠΑ, θα συντονιστεί με τις τοπικές αρχές στο Χιούστον για τη διανομή των χρημάτων αυτών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο παρελθόν προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης σε φτωχούς Αμερικανούς, ενώ είχε στείλει βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Προσφέρει βοήθεια 5 εκατ. δολαρίων στα θύματα της καταιγίδας Χάρβεϊ στο Τέξας
 Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017, 21:23
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ στις ΗΠΑ, παρά την οικονομική κρίση η οποία συνεχίζει να πλήττει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και προκαλεί ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.
Η Citgo, η θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA στις ΗΠΑ, θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές στο Χιούστον για τη διανομή των χρημάτων αυτών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο παρελθόν προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης σε φτωχούς Αμερικανούς, ενώ είχε στείλει βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005.
Οι ήδη τεταμένες σχέσεις του Καράκας με την ιμπεριαλιστικη ναζιστικη Ουάσινγκτον πήραν νέα τροπή προς το χειρότερο φέτος, καθώς η αποικιοκρατικη ναζιστικη κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε διάφορες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.
Ο αμερικανός αληταρας ναζιστης πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, αν και στελέχη της κυβέρνησής του κατόπιν υποβάθμισαν την ιδέα αυτή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ μπατσος σταματαει (λευκη) γυναικα οδηγο..του λεει ''νοιωθω ανησυχη'',της λεει ο μπατσος ''μην ανησυχεις μονο μαυρους/ες πυροβολαμε''

Λευκή γυναίκα παίρνει κληση από την αστυνομία στην κομητεία Κομπ, στη Τζόρτζια. Λέει ότι είναι νευρική. Στη συνέχεια, για να την καθυσηχασουν, με κάθε σοβαρότητα, της λεει ενας μπάτσος ότι πυροβολούν μόνο μαύρους.
Και έχει ακόμα τη δουλειά του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πύργος:Σπαραγμός για την 30χρονη Ανδριάνα, μητέρα 2 παιδιών εργαζόμενη στην καθαριότητα
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
Δάκρυα για την 30χρονη μητέρα δύο μικρών κοριτσιών που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από απορριμματοφόρο. Συνελήφθη ο οδηγός του. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο…
Στη σύλληψη οδηγού του απορριμματοφόρου που νωρίτερα το πρωί παρέσυρε και σκότωσε την 30χρονη υπάλληλο καθαριότητας στην περιοχή Συκιά Κατακόλου Ηλείας, έχει προχωρήσει η αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί από μαρτυρίες, η άτυχη κοπέλα βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, ανεβασμένη στο σκαλάκι που υπάρχει. Το όχημα κινήθηκε προς τα πίσω και άγνωστο πως, το θύμα βρέθηκε στο έδαφος και παρασύρθηκε.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την παρέλαβε την διακόμισε στο νοσοκομείο Πύργου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κώστας Διαμαντόπουλος «το περιστατικό μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγο αργότερα εξαιτίας της βαρύτητας των τραυμάτων της».
Συγκλονισμένος δηλώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Χρήστος Γαρύφαλλος. «Η συνάδελφος ήταν εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας με σύμβαση και ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε αυτό το δυστύχημα. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου είναι από τους πλέον έμπειρους και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».
Σπαρακτικές εικόνες στο νοσοκομείο Πύργου
Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί συγκεντρώθηκαν δεκάδες συγγενείς της 30χρονης Ανδριάνας Σταμόπουλου που έχασε τη ζωή της. Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως η άτυχη εργαζόμενη επιχείρησε να κατέβει από το απορριμματοφόρο για να πιάσει μία σακούλα σκουπιδιών. Εκείνη τη στιγμή ο οδηγός στο απορριμματοφόρου έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρεθεί κάτω από την πίσω ρόδα του μεγάλου οχήματος.
Σοκαρισμένος ο δεύτερος εργαζομένος στην καθαριότητα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα της πίσω από το όχημα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αφότου έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε την 30χρόνη, ο ίδιος μη αντέχοντας τα όσα είχε ζήσει έφυγες σε κατάσταση σοκ προς την παραλία προσπαθώντας να συνέλθει.
Στο νοσοκομείο όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση βρίσκονται μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Πύργου Διονύσης Μπέλτσος το πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χρήστος Γαρύφαλλος.
Σχολιο.-  Τα IVECO που εχουμε και καμερα και αισθητηρες στα σκαλοπατια εχουν τι αλλο να βαλουν?Α και περιοριστης ταχυτητας max 30km οταν ειναι οι εργατες στο σκαλοπατι.Χρειαζεται εμπειρια και 100% το μυαλο μας σ'αυτο που κανουμε.
Σχολιο.- Εσεις σκεφτεστε ετσι. ειναι κ οδηγοι ομως που κανουν οτι θελουν.Πριν καν ανεβουν επανω οι εγαζομενοι εχουνε ειδη ξεκινηση.εγω δουλευα πισω στην πρεσα κ οσες φορες εβλεπα οτι ξεκινουσε ο οδηγος χωρις να εχουμε ανεβει επανω ουτε καν ξεκινουσα να τρεξω να ανεβω καθομουν εκει κ περιμενα να με δει κ να σταματησει.εχω τσακωθει απειρες φορες για αυτο το θεμα.Διοτι αυτος που θα παθει κατι ειναι αυτος που ειναι πισω οπως κ η κοπελιτσα.ειναι καποιοι οδηγοι ΚΑΠΟΙΟΙ Κ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ.δεν τους βαζω ολους στο ιδιο καλαθι.μην παρεξηγηθω κιολας.αλλα καποιοι οδηγοι ειναι για πολλες κλωτσιες.
Σχολιο.- Ολα τα μετρα ασφαλειας φυσικα και καποιοι να μην βιαζονται και τοσο δεν αναφερομαι στην κοπελα ,αλλα ειναι γεγονος οτι αρκετες φορες εχω δει συναδερφους να τρεχουν να πατησουν το σκαλοπατι,αρκετους να κρεμονται ,και αρκετους να κανουν αγωνα δρομου η δρομολογιου ,η ωρας εγω γυρισα γονατο απο καποιον παλαβο που καμια φορα πετυχαινεις δυο παλαβους μαζι,,οσο αναφορα καμερες ,αρκετες σε πολλους δημους εχουν κλαπει μαζι με ολο το συστημα
Σχολιο.- τα κινητα τηλέφωνα θα φανε πολύ κοσμο δεν σταματάνε να μιλανε οι οδηγοί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκτέλεση της Μαρίας Δημάδη.
Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης εκτελέστηκε στο Αγρίνιο στις 31 Αυγούστου 1944. Ως μεταφράστρια στην Κομαντατούρ γνώριζε πολλάκαι πληροφορούσε τις αντιστασιακές οργανώσεις. Γνώριζε όμως και τα εγκλήματα των ταγματασφαλιτών. Έπρεπε λοιπόν να πεθάνει...
Με βάση την ζωή της έχει γυριστεί και πριν 30 χρόνια σίριαλ στην τηλεόραση.
http://www.epoxi.gr/persons15.htm




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόφαση είναι δική σας... αιχμάλωτοι και υπόδουλοι του Ευρωιερατείου ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
Διαδώσετε την είδηση και στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), το μοναδικό Δημοκρατικό και Πατριωτικό Κίνημα βάσης που έχει τις προτάσεις, τις λύσεις, τα όπλα και τα στελέχη για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη ΟΛΩΝ ΜΑΣ και να πάρει τις ζωές μας πίσω.
Ο oικονομολόγος-αναλυτής και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, μιλάει για την ομαλή μετάβαση στο Εθνικό κρατικό νόμισμα. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ...
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. Δ.ΚΑΖΑΚΗ ΤΟ 2015

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_936.html




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπη! Δεν αφησαν ασθενοφορο να ταξιδεψει με καραβι. Ζητησαν εισιτηριο για το δρομολογιο Παξοι – Ηγουμενιτσα.
 Η λογική του παραλόγου με τραυματία Βρετανό τουρίστα στους Παξούς - Διεκομίσθη στην Ηγουμενίτσα στο γκαράζ του καραβιού και χωρίς συνοδό ιατρό
Την Τρίτη 29/8/201 σε τροχαίο ατύχημα στους Παξούς με μηχανάκι τραυματίστηκε Βρετανός τουρίστας. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών.
Στο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο!!!
Χωρίς να γίνει Ακτινογραφία ο γιατρός διέγνωσε πιθανό κάταγμα μηριαίου.
Ο Διευθυντής Ιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας που είναι σαράβαλο 20ετίας ανέλαβε την διακομιδή με το καράβι της γραμμής χωρίς συνοδεία ιατρού.
Τον ασθενή συνόδευσε ο φίλος του.
Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το πλήρωμα του καραβιού δεν δέχθηκε να ταξιδεύσει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο!!!
Λογική παραλόγου.
Το πλήρωμα του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανέβει στο κατάστρωμα του καραβιού.
Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με το φίλο μου χωρίς συνοδό ιατρό.
Στην Ηγουμενίτσα που αφίχθη το καράβι, περίμενε και παρέλαβε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.
Οδύσσεια ενός ασθενή.
Ήταν τυχερός που τα τραύματά του δεν ήταν τόσο σοβαρά.
Εάν ήταν σοβαρά τραυματισμένος τι θα γινόταν;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αληθεια για τον ΕΝΦΙΑ και την ιδιωτικη φιλανθρωπια. Τι απαντα η Θεανω Φωτιου στους επικριτες.
Ουτε ένα ευρω  ΕΝΦΙΑ δεν πληρωνουν τα ιδρυματα στα οποια φιλοξενουν τροφιμους – παιδια, ηλικιωμενους, ασθενεις. Πληρωνουν για τα (πολλα)  κληροδοτηματα που εκμεταλλευονται. Αυτά διευκρινιζει η αναπληρωτρια υπουργος Κοινωνικης Αλληλεγγυης.
Οπως έγινε σήμερα γνωστό, το Χαμόγελο του Παιδιού εξασφάλισε με χορηγίες το ποσό του ΕΝΦΙΑ, το οποίο ωστόσο δεν ήταν 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά, προφανώς εκ παραδρομής, αναφέρει ο πρόεδρός του στην τηλεόραση, αλλά 70.000 ευρώ.
Οσο δε αφορά το Ασυλο Ανιάτων, ο ΕΝΦΙΑ ήδη από το 2016 είχε αυξηθεί κατά 100.000 (από 700.000 σε 800.000) με βάση τα περίπου 1.000 ακίνητα που διαθέτει, ενώ οι τρόφιμοι φιλοξενούνται μόνο στον χώρο της Κυψέλης.
Πολλές από αυτές τις δομές, ειπε, με τους απλήρωτους εργαζομένους και τους χωρίς φροντίδα τροφίμους, έχουν ήδη χάσει τις άδειές τους λόγω σωρείας παρανομιών, ενώ ειδικά για την περίπτωση της πρώην διοίκησης του πλουσιότερου ιδρύματος, δηλαδή του Γηροκομείου Αθηνών, που λειτουργεί πλέον μόνο στο 1/3 των κτιρίων που διαθέτει, ενώ συνολικά κατέχει πάνω από 1.000 ακίνητα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα.
Το δε Ασυλο Ανιάτων, ειπε, απειλώντας την πολιτεία με λουκέτο ήδη από το 2013, ύστερα από πολλά (πάνω από 14) πορίσματα επιθεωρητών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια αλλά και πρόστιμα που ποτέ δεν πληρώθηκαν και που διαρκώς έμπαιναν στα συρτάρια, διασφάλισε από τον Αντώνη Σαμαρά την εξαίρεσή του από το claw back (αυτόματη επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης των δαπανών) στον ΕΟΠΥΥ.
Η ηλεκτρονική εγγραφή αυτών των φορέων στο Εθνικό Μητρώο είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι η μη εγγραφή θα οδηγήσει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας για όσους φορείς λειτουργούν ήδη, ενώ θα αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε νέους φορείς».
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη και έμπρακτη προσπάθεια να μπει επιτέλους φραγμός στα διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα που θέλουν να λειτουργούν ως αυτοτελείς ιδιωτικές επιχειρήσεις στην εισροή και τη διαχείριση των εσόδων τους, αλλά ως ιδρύματα φιλανθρωπίας όταν έρχεται η ώρα να πληρωθούν οι υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο.

Βεβαια χωρις τα εσοδα από τα αλλα κληροδοτηματα, τα φιλανθρωπικα  αδυνατουν να λειτουργησουν, μη εχοντας από πουθενα καποια στηριξη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμβασιούχος Ανδριάννα Σταματοπούλου, 30 ετών, μητέρα δύο παιδιών, πήγε χθες τα ξημερώματα στη δουλειά της στην καθαριότητα στην περιοχή Συκιά του Κατάκολου στον Δήμο Πύργου και δεν γύρισε ποτέ.
Το απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν για την αποκομιδή των σκουπιδιών την καταπλάκωσε αφού ο οδηγός του δεν την είδε κάνοντας όπισθεν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να εκπνεύσει λίγο αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου μεταφέρθηκε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΓΕΙΑ
Αυτόκλητοι ψυχίατροι με... στολή
Για ευθεία παρεμπόδιση του ιατρικού έργου, προκλητική και απαξιωτική στάση απέναντι σε γιατρούς και νοσηλευτές και συμπεριφορά που δεν σέβεται τους χώρους ενός νοσοκομείου καταγγέλλονται δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ομονοίας, οι οποίοι συνόδευαν τη Δευτέρα στο Δρομοκαΐτειο αλλοδαπό κρατούμενο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί με συμπτώματα ψυχικής ασθένειας.
Το πρωτοφανές επεισόδιο, που αναστάτωσε για ώρες τη ζωή του νοσοκομείου το απόγευμα της Δευτέρας, αναδεικνύει πολύ σοβαρά ζητήματα υπέρβασης εξουσίας και αυθαιρεσίας από αστυνομικούς, οι οποίοι φαίνεται να πιστεύουν πως η στολή τούς δίνει απόλυτη εξουσία ακόμα και στον χώρο ενός νοσοκομείου.
Αναδεικνύει επίσης τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τρόπο που συχνά μεταχειρίζονται οι αστυνομικοί τους κρατουμένους με προβλήματα υγείας, καταφεύγοντας σε μεθόδους δικής τους έμπνευσης που όχι μόνο έρχονται σε αντίθεση με την ιατρική πρακτική, αλλά και συνιστούν βασανιστήριο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην «Εφ.Συν.» η Στέλλα Γαλιανού, ψυχολόγος της εφημερίας, και ο Στέφανος Γαλάρας, ειδικευόμενος γιατρός, ο κρατούμενος μπήκε στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από τους δύο αστυνομικούς.
Παρουσίαζε έντονα συμπτώματα ψυχικής διαταραχής και οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «προστατευτικό κλινοστατισμό», όπως είναι ο ιατρικός όρος για τη λεγόμενη «καθήλωση», το δέσιμο του νοσηλευόμενου με ιμάντες στο κρεβάτι του νοσοκομείου.
Η πρακτική, η οποία μπορεί να επιφέρει οργανική βλάβη στον ασθενή, εφαρμόζεται σε ιδιαίτερες περιστάσεις και με συνεχή έλεγχο της κατάστασης του ασθενούς, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος αυτοτραυματισμός του ή βλάβη σε άλλους.
Η διευθύντρια έδωσε οδηγία να εξεταστεί ξανά το απόγευμα ο νοσηλευόμενος και, αν το επιτρέπει η κατάστασή του, να σταματήσει η καθήλωση.
Εφραξε την είσοδο
Πράγματι, ο κ. Γαλάρας εξέτασε το απόγευμα τον ασθενή, παρουσία μάλιστα των αστυνομικών, κάτι που δεν προβλέπεται, βρήκε την κατάστασή του σαφώς βελτιωμένη και του ανακοίνωσε ότι θα τον λύσει. Ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν διαφορετική γνώμη.
«Δεν πρόκειται να λυθεί όσο είμαστε εμείς εδώ», ανακοίνωσαν στον γιατρό. Και όταν η νοσηλεύτρια επιχείρησε να μπει στον θάλαμο για να λύσει τους ιμάντες, ο ένας αστυνομικός τής έφραξε την είσοδο και δεν την άφησε να προχωρήσει.
«Ποιος θα έχει την ευθύνη αν φύγει; Δεν ξέρετε τι έχει κάνει ο κρατούμενος. Μπορεί να επιτεθεί. Εμείς έχουμε την ευθύνη, εμείς ξέρουμε. Είναι κρατούμενος και ισχύει γι’ αυτόν ό,τι ισχύει για τους κρατούμενους στη φυλακή. Αμα βγάλετε τους ιμάντες, θα τον δέσουμε με χειροπέδες στο κρεβάτι. Διαφορετικά, εξασφαλίστε μου θάλαμο που κλειδώνει», είπαν στον γιατρό.
Ο γιατρός αντέταξε ότι η καθήλωση συνιστά ιατρική πρακτική που εφαρμόζεται αποκλειστικά με ευθύνη του γιατρού και δεν αποτελεί μέσο φρούρησης, ενώ μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο που είναι δεμένος. «Αν διαπιστώσω ότι πάθει κάτι η υγεία του όσο είναι δεμένος θα αποφασίσετε εσείς αν πρέπει να λυθεί;», ρώτησε εύλογα.
Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν περιπαιχτικά αν έχει πτυχίο, ενώ η αστυνομικός είπε στη νοσηλεύτρια, μια γυναίκα με εμπειρία δεκαετιών στο νοσοκομείο, πως δεν ξέρει τη δουλειά της. Οταν μια γιατρός χαρακτήρισε την αστυνομικό «άσχετη», αυτή την απείλησε με σύλληψη για εξύβριση αρχής και σημείωσε ότι πρέπει να της φέρονται με σεβασμό.
Βασανιστήριο
Υστερα από περίπου δύο ώρες, ο γιατρός μίλησε στο τηλέφωνο με τον διοικητή του Τμήματος Ομονοίας, ο οποίος ισχυρίστηκε και αυτός ότι βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών αν θα λυθούν οι ιμάντες. Τελικά αργά το βράδυ φαίνεται ότι οι αστυνομικοί συμφώνησαν να βγουν οι ιμάντες και ο νοσηλευόμενος μπόρεσε επιτέλους να γλιτώσει από ένα βασανιστήριο που παρατάθηκε για ώρες.
Η καθήλωση των ψυχικά ασθενών κρατουμένων φαίνεται πως αποτελεί αποδεκτή πρακτική για την αστυνομία. Εχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά πρόσδεσης των ασθενών με χειροπέδες σε πάγκους σε διαδρόμους τμημάτων για ολόκληρα εικοσιτετράωρα ή και εβδομάδες, προκειμένου τάχα να προστατευτούν οι ίδιοι και οι συγκρατούμενοί τους, ωστόσο η πρακτική αυτή ισοδυναμεί με βασανιστήριο, σύμφωνα με οργανώσεις δικαιωμάτων.
Γιατροί του Δρομοκαΐτειου εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν γραπτή αναφορά στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανηλθε ο Εσθονος. Το αντικομμουνιστικο μαντολινο.
Επιστολη του Εσθονου υπουργου Δικαιοσυνης στον Σταυρο Κοντονη. Εκφραζεται με μενος για τον κομμουνισμο, τον οποιο εξισωνει χωρις ντροπη με το ναζισμο και τον φασισμο.  Γνωριζει λεει την Ελλαδα από την γελοια φασιστικη ταινια «Το μαντολινο του λοχαγου Κορελι».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ανάταξη» της αλήθειας με στοιχεία
Τα fake news των «Νεων» και των αλλων δεξιοφυλλαδων
 Τα δημόσια νοσοκομεία απαντούν στην επίθεση των "Νέων"
Ανυπόστατα πρωτοσέλιδα και ψευδή δημοσιεύματα, «αυτοψίες» και «μαρτυρίες» που συντείνουν στο συμπέρασμα ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με «κραχ», φιλοξενούν τουλάχιστον δύο μέρες τώρα τα «Νέα». Δριμείες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση της εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και ο δημοσιογράφος Χρήστος Παπαχρήστου, από τις διοικήσεις των νοσοκομείων που έσπευσαν να αποκαταστήσουν την «πραγματική εικόνα» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, παραθέτοντας επίσημα στοιχεία. Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση καταθέτει σε βάρος του αρθρογράφου το νοσοκομείο Σύρου, ενώ ο Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής» και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος του καταλογίζει ότι «τα παίρνει από τους νταβατζήδες».
Αποκατάσταση της αλήθειας για τη Σύρο
Η αρχή έγινε με τη δημοσίευση της προσωπικής μαρτυρίας του αρθρογράφου των “Νέων”, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ήταν συνοδός ανθρώπου που απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Σύρου όταν παρουσίασε συμπτώματα που παραπέμπουν σε έμφραγμα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου, το νοσοκομείο παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, ο ασθενής χτυπούσε πόρτες που δεν άνοιγαν, κάποιοι από το υπηρεσιακό προσωπικό κοιμόντουσαν και μόλις τελικώς έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, συνοδός και ασθενής πληροφορήθηκαν ότι τα αποτελέσματα θα γίνονταν γνωστά μετά από ώρες.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Παπαχρήστου, «το άτομο υπέγραψε και φύγαμε να προλάβουμε το καράβι για Αθήνα. Πήγαμε στο πρώτο νοσοκομείο που βρήκαμε φτάνοντας. Η νέα αιμοληψία απέδειξε ότι ευτυχώς δεν υπήρχε έμφραγμα. Ήταν μια οξεία κρίση γαστροεισοφαγικής παλινδρόμησης».
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η διοικήτρια του νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά, η πραγματικότητα πόρρω απέχει από την αφήγηση του κ. Παπαχρήστου. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το 1ο δείγμα για τροπονίνη από ασθενή που στάλθηκε από το ΤΕΠ του Γ.Ν. Σύρου στο μικροβιολογικό εργαστήριο ήταν στις 07:15. Ο εργαστηριακός έλεγχος και του 2ου δείγματος που λήφθηκε από τον ασθενή ολοκληρώθηκε στις 08:45 και τα αποτελέσματα απεστάλησαν στον ιατρό εφημερίας του ΤΕΠ σύμφωνα με τα ψηφιακά αρχεία του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Ο χρόνος της οικειοθελούς αποχώρησης του ασθενούς από το Νοσοκομείο ήταν στις 08:30, μετά από ενημέρωση του ιατρού». Τούτων δοθέντων, η κ. Μπουραντά σημειώνει ότι «ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και η ανύπαρκτη καθυστέρηση δεν προδίδει άσχημη αντιμετώπιση του πολίτη» και διερωτάται: «Αφού ο ασθενής είχε τόσο μεγάλη αγωνία, για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, γιατί προτίμησε να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο στις 08:30 και να περιμένει στον επιβατικό σταθμό μέχρι 16:00 για να αναχωρήσει προς Πειραιά, καθόσον τα δρομολόγια των καραβιών Σύρου - Πειραιά είναι πάντα μεσημβρινά;».
Ανοιχτές οι ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”
Σύμφωνα με τα “Νέα”, «στις μαύρες σελίδες του “Ευαγγελισμού” συμπεριλαμβάνονται οι τέσσερις κλειστές ΜΕΘ» και οι «οκτώ κλειστές κλίνες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε στην «Αυγή» η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Ελένη Κεϊμαλή, λειτουργούν όλα τα κρεβάτια, τα οποία αναλυτικά είναι τα εξής: ΜΕΘ1 12 κλίνες, ΜΕΘ2 18 κλίνες και ΜΑΦ 20 κλίνες.
Σε απαντητική ανακοίνωσή της, η διοικήτρια του νοσοκομείου Νάγια Μητσάκη αναφέρει: «Υποθέτω -επειδή δεν γνωρίζουν- ότι εννοούν τη θερινή περίοδο, που ετησίως γίνονται προγραμματισμένα και εγκεκριμένα από το ΕΚΕΠΥ εργασίες συντήρησης, απολύμανσης, ελαιοχρωματισμοί κ.λπ.». Πράγματι, οι προαναφερθείσες εργασίες γίνονται κάθε χρόνο στα νοσοκομεία και συνήθως επιλέγεται η περίοδος του καλοκαιριού, οπότε και λόγω των ετήσιων αδειών μειώνεται δραστικά ο πληθυσμός που ζει στην Αθήνα και συνεπώς ο αριθμός των δυνητικών επισκεπτών του νοσοκομείου.
Για τις ΜΕΘ στο “Γεννηματά”
Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο και δισέλιδο αφιέρωμα των “Νέων”, σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί του νοσοκομείου «Γεννηματάς» «προσφέρουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε διασωληνωμένους ασθενείς που ‘νοσηλεύονται’ σε κοινούς θαλάμους, καθώς τουλάχιστον τέσσερις κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται σταθερά κλειδωμένες», απαντά και ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλειος Κέκερης.
Ξεκαθαρίζει ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος «έχει 12 κλίνες οι οποίες λειτουργούν όλες και επιπλέον αυτών το 2017 άνοιξαν 7 κλίνες της ΜΑΦ Νευροχειρουργικής Κλινικής». Όσον αφορά την αναφορά της συντάκτριας στη μεγάλη λίστα αναμονής για ραντεβού στην Οφθαλμολογική Κλινική, ο κ. Κέκερης επισημαίνει ότι «εφημερεύει καθημερινά για έκτακτα περιστατικά», ότι «τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξετάζουν κατά μέσο όρο 2.000-2.500 ασθενείς τον μήνα από όλη την Ελλάδα» και ότι «η αναμονή για τακτική εξέταση πράγματι υπερβαίνει τους 4 μήνες, μεταξύ δε αυτών περιλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες επανεξετάσεις».
Το νοσοκομείο Σαντορίνης και το ιδιωτικό προφίλ
Στο δισέλιδο αφιέρωμα των “Νέων” γίνεται και πάλι λόγος για το «ιδιωτικό προφίλ» του νοσοκομείου Σαντορίνης, με επίκληση στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία προ διημέρου είχε εφεύρει τιμοκατάλογο με χρεώσεις για τους πολίτες της χώρας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες κοστολογούνται «δέκα φορές ακριβότερα» από ό,τι στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Η ίδια η διοίκηση του ιδρύματος είχε απαντήσει, μια μέρα πριν, ότι «οι υπηρεσίες του νοσοκομείου παρέχονται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ασφαλισμένους, κατόχους ΑΜΚΑ αλλά και ανασφάλιστους δικαιούχους του Ν. 4368/2016», καθώς και «στους Ευρωπαίους πολίτες - κατόχους ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης. Τα τιμολόγια που διανεμήθηκαν αφορούν πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε.», εφαρμόζοντας τον αντίστοιχο νόμο, εξηγούσε η διοίκηση του νοσοκομείου και κατέληγε: «Μην το πυροβολείτε άλλο».
Στο δημοσίευμα των “Νέων” αναφέρεται επίσης ότι η Μονάδα Εμφραγμάτων είναι «κλειδωμένη», πράγμα το οποίο επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν ήδη νοσηλευτεί περιστατικά και η μόνη εκκρεμότητα είναι η μετάβαση του διευθυντή της Μονάδας στο νοσοκομείο.
Σκληρή απάντηση από Πολάκη και Καμμένο στον Παπαχρήστου
«Πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής» χαρακτηρίζει τον Χ. Παπαχρήστου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει σχέσεις του αρθρογράφου με μεγαλοστέλεχος ιδιωτικής κλινικής.
Ο αν. υπουργός επισυνάπτει φωτογραφίες που, σύμφωνα με το σχόλιό του, απεικονίζουν τον συντάκτη των “Νέων” σε ταχύπλοο «με αγγλική σημαία, ενός διευθυντικού στελέχους μεγάλης ιδιωτικής κλινικής». Ρωτά δε τον κ. Παπαχρήστου αν είναι «σύμβουλος διαφήμισης και επικοινωνίας» του ιδιωτικού ιδρύματος. Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, διευκρινίζει ότι απαντά επειδή «με πείραξε που ειρωνεύτηκες κάτι που δεν μπορείς ούτε να νιώσεις ούτε να καταλάβεις: Την κούραση ενός γιατρού ή νοσηλευτή των ΤΕΠ ενός δημοσίου νοσοκομείου, που έχει ξενυχτήσει όλο το βράδυ στο πόστο του αντιμετωπίζοντας αρρώστους, τραυματίες κ.λπ. και στις έξι το πρωί, που έχει κόψει η κίνηση, έπεσε να ξεκουραστεί σε φορείο η εξεταστικό κρεββάτι, μέσα στον χώρο της εφημερίας, φορώντας τη στολή του για να είναι εκεί αν έρθει κάποιος άλλος ασθενής. Αυτό, Παπαχρήστο, το λένε αλτρουισμό και καθήκον, λειτούργημα και προσφορά», καταλήγει.
Εξίσου σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter σχολιάζει: «Ο Παπαχρήστος δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση και αφού τα παίρνει από τους νταβατζήδες κλαίγεται για έλεος. Ποτέ».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




62 διεθνεις οργανωσεις ανθρωπινων δικαιωματων ζητουν απο τον ΟΗΕ παρεμβαση και ερευνα για τον πολεμο (γενοκτονια)εναντιον της Υεμενης..Και μαντεψτε ποιος εχει διοριστει από τον ΟΗΕ επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων..
ο Σαουδάραβας πρέσβης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης στους ιμπεριαλιστές!
Ο Αμάρ Μπαγκντάς (Ammar Bakdash), Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, έδωσε συνέντευξη στα Ρωσικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία αρνείται να διασκεδάσει την ισραηλινή παράνοια για το Ιράν στη Συρία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι κομμουνιστές ευθύνονται για τη γέννηση της Εύας Καϊλή!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To ΚΚΕ κλείνει το μάτι στο καθεστώς και θελει να το βεβαιώσει οτι ειναι ο πιό αισχρός και ύπουλος υπηρέτης του.Βλέποντας ότι εχει πια αποκοπεί απο τα φτωχα στρωματα που αποτελουσαν τη βαση του, εχει στρεψει όλες του τις προσπάθειες στη γλοιώδη χατζηαβάτικη πολιτικη του ( χασκογελα και δωρα στον τσιπρακο ,συμφωνημενη αντιπολιτευση της πλακας , πληρης αποδοχη της "νομιμοτητας των Μνημονίων και ενα σωρο αλλα). Τρέμουν μηπως τα αφεντικα τους κοψουν την εύνοια και την επιχορήγηση. Αυτο ακριβως όμως που κανουν ,εκει τους οδηγει, στην εξαφανισή τους ,εκλογικη και πολιτικη,αργα ή γρηγορα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 εκατομμύρια δολάρια πρόσφερε στις ΗΠΑ ο Μαδούρο για την ανακούφιση των πληγέντων Αμερικανών από τον καταστροφικό τυφώνα...
Ο Maduro της Βενεζουέλας προσφέρει $ 5 εκατ. στις οικογένειες των ΗΠΑ που επηρεάζονται από τον τυφωνα Harvey
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διέταξε την κυβέρνησή του να εκπονήσει ένα σχέδιο για την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τυφώνες στις ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρρεάζα ..
Καλά... τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες δεν μας βομβαρδίζουν πως στη Βενεζουέλα πεθαίνουν από πείνα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωχ αγωγές & μηνύσεις στο θύμα του κομμουνισμού! Θα το πιεις όλο το πικρό ποτήρι του ρεζιλέματος πολιτικό παρτάλι!
Ποιος να είναι βρε γιαγιούλα ο παππούς,ποιος να είναι βρε γιαγιούλα ο παππούς....??? Eva Kaili Eva Kaili
Υ.Γ. Απαγόρευσες και Έσβησες και τα σχόλια Ευούλα (λες και δεν τα αντέγραψα)? Θα το πιεις όλο το πικρό ποτήρι του ρεζιλέματος πολιτικό παρτάλι!

Τίνος είναι βρε Εύα τα παιδιά; Το `να μου φωνάζει "Σι" τ’ άλλο μου φωνάζει "Για"...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίκη του αντικομμουνισμού της ΕΕ
Καταδικάζουμε το χυδαίο αντικομμουνισμό και την εθνικιστική φιέστα που διοργάνωσε η εσθονική προεδρία της ΕΕ στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης στα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων»στις 23 Αυγούστου.
Η αστική ελίτ της Εσθονίας πέρασε στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όχι ως θύμα της Σοβιετικής εποχής, αλλά γνωστή για τις αποτρόπαιες, αιματοβαμμένες, εγκληματικές πράξεις της και τη συστηματική προώθηση του ναζισμού. Ο φασισμός απενοχοποιείται και μοναδικός στόχος παραμένει ο κομμουνισμός.
Δεν είναι τυχαίο ότι με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, οι διώκτες της έχουν εξαπολύσει έντονη αντικομμουνιστική εκστρατεία, σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί από τους λαούς όλου του κόσμου η μεγάλη προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και να μη γίνει γνωστή στις υπόλοιπες γενιές.
Σκοπός τους φανερός είναι:
Η υποβάθμιση της καθοριστικής συμβολής της τότε Σοβιετικής Ενωσης, η οποία με την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ και του ΓΓ της ΚΕ, Ι. Στάλιν, σήκωσαν το βάρος του αντιφασιστικού αγώνα με το βαρύ τίμημα των 20.000.000 νεκρών.
Πρώτα η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό (θύτης με θύμα), μετά η αθώωση του φασισμού και σήμερα η ενοχοποίηση του κομμουνισμού, του πιο προοδευτικού συστήματος στην ανθρώπινη σκέψη, όπως π.χ. η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο κ.ά.
Το ξαναγράψιμο της ιστορίας και την καταδίκη των σοσιαλιστικών χωρών ως «ολοκληρωτικών καθεστώτων».
Οι προσπάθειες να εμφανίσουν τους κομμουνιστές ηγέτες και κύρια τον Στάλιν ως τέρατα ισάξια ή χειρότερα του Χίτλερ.
Οι απαγορεύσεις ή οι προσπάθειες απαγόρευσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και Νεολαιών σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Οι παρακολουθήσεις δραστηριοτήτων κομμουνιστών και οι δικαστικές τους διώξεις.
Η ανάδειξη φασιστών σε ήρωες.
Επικεφαλής της αντιδραστικής επιχείρησης διαστρέβλωσης της πρόσφατης ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, τίθεται με επίσημο τρόπο η ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και τα όργανά τους να χρηματοδοτούν κάθε «ερευνητική, συγγραφική και πολιτική» δραστηριότητα που θα συμβάλλει σε αυτήν την παραχάραξη. Αυτό το επιχειρούν γιατί θέλουν να θωρακίσουν την εξουσία τους και την εξουσία των μονοπωλίων τους σε εποχή καπιταλιστικής κρίσης, όπου οι λαοί καλούνται να πληρώσουν τη δική τους ανάπτυξη. Ακόμη θέλουν να προστατεύσουν την αμφισβήτηση του αντιδραστικού τους συστήματος και να αποτρέψουν τη μόνη προοπτική για τους λαούς, που είναι ο σοσιαλισμός.
Τα σχέδιά τους, όμως, δεν θα περάσουν, εφόσον οι λαοί και η εργατική τάξη με την πάλη τους θα απαλλαγούν οριστικά από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και θα ικανοποιήσουν τις σύγχρονες λαϊκές τους ανάγκες. Ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στους εκμεταλλευτές τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝΑΑ.-- Πολεμικά σαουδαραβικα αποικιοκρατικα αεροσκάφη επιτέθηκαν χτες σε σημείο ελέγχου έξω από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε αμάχους που επέβαιναν σε ένα ταξί και τους δύο ενόπλους που βρίσκονταν στο φυλάκιο. Εξαιτίας του σαουδαραβικου βομβαρδισμού, το αυτοκίνητο έπεσε σε παρακείμενο βενζινάδικο, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά και δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες διάσωσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις κυρώσεις των ΗΠΑ
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε διάταγμα που καταγγέλλει ως «παράνομες» τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη χώρα, μεταξύ άλλων απαγορεύοντας αγορά ομολόγων του βενεζουελανού κράτους και της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA. Πρόκειται για νέα παρέμβαση των ΗΠΑ, ενταγμένη στους ευρύτερους σχεδιασμούς του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ενώ και στη Λατινική Αμερική δυναμώνει η διείσδυση.
Οσον αφορά το διάταγμα της Συνέλευσης, μεταξύ άλλων αυτό προβλέπει την έναρξη της δικαστικής δίωξης «για προδοσία κατά της πατρίδας ενάντια σε όσους είναι υπεύθυνοι για την προώθηση αυτών των ανήθικων πράξεων κατά των συμφερόντων του βενεζουελανού λαού», συμπεριλαμβανομένων και εγχώριων πολιτικών δυνάμεων.
Στο μεταξύ, το βενεζουελανό ΥΠΕΞ καταδίκασε τη γαλλική κυβέρνηση για «σαφή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις» της χώρας μετά την προχτεσινή δήλωση Μακρόν, που περιέγραψε τη Βενεζουέλα ως «μια δικτατορία» που «προσπαθεί να επιβιώσει με τίμημα μια ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου, με ανησυχητική ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση, μολονότι οι (φυσικοί) πόροι αυτής της χώρας παραμένουν σημαντικοί».

Παρέμβαση για τις εξελίξεις έκανε το ΚΚ Βενεζουέλας, που σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου καταδίκασε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, αναδεικνύοντας ευρύτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας.
Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας Γιουλ Γιαμπούρ είπε πως «η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιμένει να ανασυνθέτει τις δυνάμεις της στη Λατινική Αμερική, να μας ανακτήσει ως "αυλή" της και να ελέγξει το σημαντικό ενεργειακό πλούτο της περιοχής». Επέκρινε την ανοιχτή στήριξη των κυρώσεων από τις δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, που - όπως τόνισε - «υπερασπίζονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».
Αναδεικνύοντας και πλευρές των συνεπειών που έχει η διατήρηση της καπιταλιστικής βάσης στην οικονομία, ο Γιαμπούρ τόνισε ότι η λύση στη σημερινή καπιταλιστική κρίση που αντιμετωπίζει και η οικονομία της Βενεζουέλας βρίσκεται στην «ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και όχι στη διατήρηση των ιδιωτικών μονοπωλίων». Επίσης, επέκρινε το γεγονός ότι οι εισαγωγές λαϊκών ειδών πρώτης ανάγκης παραμένουν εξαρτημένες από μονοπώλια και πρόσθεσε ότι «εμείς ζητάμε από την εθνική κυβέρνηση τα προϊόντα που εισάγονται και αφορούν τη διατροφή, φάρμακα, προσωπική υγιεινή να μην παραδίδονται σε ιδιώτες, οι οποίοι καθορίζουν τους μηχανισμούς διανομής χωρίς κανέναν τύπο ελέγχου από κρατικούς οργανισμούς».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
«Φίλια» πυρά σε Αμερικανούς στρατιώτες στο Μανμπίτζ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Τα πυρά ενόπλων ισλαμοφασιστών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που έως πριν λίγα χρόνια εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν από πράκτορες της CIA και σήμερα υποστηρίζονται από την Τουρκία, δέχτηκαν προχτές Αμερικανοί στρατιώτες έξω από την κουρδική πόλη Μανμπίτζ της Βόρειας Συρίας. Οπως αποδεικνύεται, το μπερδεμένο «κουβάρι» των συμμάχων και αντιπάλων των ΗΠΑ στην περιοχή περιπλέκεται, ολοένα και περισσότερο, αυξάνοντας επικίνδυνα τις τριβές και τις ευρύτερες κόντρες μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας...
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ερικ Παχόν, μιλώντας χτες στο CNΝ, επιβεβαίωσε την επίθεση που δέχτηκαν οι Αμερικανοί σε κουρδικές περιοχές στη Βόρεια Συρία. Δήλωσε πως οι Αμερικανοί ανταπέδωσαν τα πυρά «χωρίς να υπάρξουν θύματα σε καμία πλευρά» και αποχώρησαν από την περιοχή. Τόνισε ότι οι δυνάμεις του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού των ΗΠΑ κατά των τζιχαντοφασιστών ενημέρωσαν την Τουρκία «ώστε να πει» στους ισλαμοφασιστες που υποστηρίζει ότι «δεν είναι αποδεκτά τα πυρά σε δυνάμεις του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ».
Σημείωσε πως τα γεγονότα αυτά διαδραματίστηκαν «πρωτίστως σε εδάφη υπό τον έλεγχο μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία» και πως οι ΗΠΑ «είναι σε συνεννόηση με την Αγκυρα και άλλες πλευρές για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο». Αργότερα, άλλα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν μέσω διπλωματικών διαύλων για το περιστατικό στην Τουρκία, η κυβέρνηση της οποίας επέλεξε να απαντήσει διά της σιωπής...

Βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη μεθόριο Συρίας - Ιράκ
Στο μεταξύ, χτες βράδυ, εκπρόσωπος του «δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού» των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» σε Συρία και Ιράκ ανακοίνωσε πως αεροσκάφη της αποικιοκρατικης συμμαχίας χτύπησαν κομβόι τζιχαντοφασιστών στη μεθόριο της Συρίας με το Λίβανο.
Ο Αμερικανός συνταγματάρχης, Ράιν Ντίλον, πρόσθεσε πως το κομβόι χτυπήθηκε ενώ ερχόταν από έδαφος των τζιχαντοφασιστών στη Συρία για να παραλάβει μισθοφόρους του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» που είχαν πρόσφατα εγκαταλείψει τις θέσεις τους στη μεθόριο του Λιβάνου, έπειτα από συμφωνία με το λιβανέζικο στρατό. Αποδοκίμασε τη συμφωνία λέγοντας πως οι δυνάμεις των τζιχαντοφασιστών έπρεπε να «εξουδετερωθούν» στα πεδία των μαχών.
Τη θέση αυτή απέρριψε ο διοικητής του λιβανέζικου στρατού, στρατηγός Τζόζεφ Αούν, που υπερασπίστηκε τη συμφωνία απομάκρυνσης των τζιχαντοφασιστών από τη μεθόριο της χώρας του με τη Συρία, λέγοντας ότι οδήγησε σε περισσότερες πληροφορίες για την τύχη εννιά Λιβανέζων στρατιωτών που είχαν απηχθεί (και κατά τα φαινόμενα δολοφονηθεί) το 2014 από το «Ισλαμοφασιστικό κράτος».

Ιρανική προειδοποίηση στο Κιρκούκ
«Εσφαλμένη, προκλητική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε χτες το Ιράν την απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της Επαρχίας Κιρκούκ στο Βόρειο Ιράκ να συμμετάσχει στο κουρδικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στις 25 Σεπτέμβρη.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμίυποστήριξε ότι η εξέλιξη «παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα, το σύνταγμα και την κυριαρχία του Ιράκ», δημιουργώντας «κρίσεις στην περιοχή και στα σύνορα του Ιράκ που δεν θα γίνουν ανεκτές».
Παρόμοια αρνητικές αντιδράσεις είχαν προχτές η τουρκική και η ιρακινή, κεντρική κυβέρνηση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».
Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως η «ρόζ βλέννα» στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος.

Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver απέδειξε στο δικαστήριο ότι τα McDonald’s δηλητηριάζουν τους πελάτες τους!
 Σάββατο, 19 Δεκέμβριος, 2015
Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.
Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος. Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.
Όπως γράφει το tvtv.gr, κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας: «Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».
Σε μια συνέντευξή του στην Daly Mail  ο Oliver έδειξε πως από λίπος, δέρμα, λίπος και εντόσθια μπορεί να γίνει ένα μπέργκερ.
Μετά αναρωτήθηκε γιατί ένας λογικός άνθρωπος να φάει κάτι τέτοιο.
Μετά από αυτές τις κυριολεκτικά σοκαριστικές καταγγελίες του διάσημου σεφ, η McDonald’s αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αλλάξει τη «συνταγή» της ενώ σε δήλωσή της δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία και βρίσκοντας άλλο τρόπο (;) να «αναπληρώνει» το βοδινό κρέας των χάμπουργκερ που παρασκευάζει. Στην ίδια της ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε διοξείδιο του αμμωνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το  Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, επιτρέπει τη χρήση του διοξειδίου του αμμωνίου στις τροφές και δεν είναι υποχρεωτική η ενημέρωση του καταναλωτή γι’ αυτό.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα και στην ανακοίνωση για το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτσης στο Ίλιον, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο εν’λόγω «καλλιτέχνης». Με την παρουσία Νταλάρα στο φεστιβάλ, μπαίνει κατευθείαν και το πολιτικό ζήτημα το οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα πρέπει να τοποθετηθεί. Το φεστιβάλ της ΚΝΕ, είναι ένα κατ’ εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ Φεστιβάλ και δικαιολογίες του τύπου, δεν αφορά το κόμμα το που κάνει πρόσκληση η ΚΝΕ, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και δεν μπορούν να βρίσκουν ανταπόκριση παρά μόνο σε αφελείς.
Όπως αναφέρω και πιο πάνω, ο Νταλάρας έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον λαό, υπερασπίζοντας τους μακελάρηδές μας, υπερασπίζοντας όλες αυτές τις πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία το ΚΚΕ υπερασπίζεται και για τα οποία, μας ζητάει την στήριξη και την ενίσχυση, για να τα υπερασπιστούμε μέσα από αυτό. Αν το ΚΚΕ θέλει να συντάσσεται με αυτούς, ας το κάνει ελεύθερα, δεν υπάρχει όμως κάποιος λόγος ώστε η εργατική Τάξη αυτής της χώρας να το στηρίζει από εδώ και πέρα.
Μαζί με το πολιτικό όμως έρχεται και το ηθικό του ζητήματος. Η λειτουργία του τρόπου που κινούνται άνθρωποι σαν τον Νταλάρα, είναι έξω από την λογική που έχει ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος, ο οποίος παλεύει για να αλλάξει τα κακώς κείμενα αυτού του κόσμου. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων, σε φεστιβάλ των Κομμουνιστών, νομιμοποιούν και ξεπλένουν κάθε απόπειρά τους για να σώσουν τον κώλο της Κυρίαρχης Τάξης. Τους δίνουν το απαραίτητο μαξιλάρι σωτηρίας, για να συνεχίσουν το βρώμικο έργο τους, το οποίο είναι επί της βάσης απάνθρωπο! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να διορθώσουν άμεσα το λάθος που έχουν κάνει και να αποσύρουν την συμμετοχή του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Μέχρι να γίνει όμως αυτό, καλώ όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πλευρά των αξιοπρεπών και των αγωνιστών, να μην το επιτρέψουν και να δράσουν με δυναμικό τρόπο όπου μπορούν και σταθούν κατά της νέας παρουσίας του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον. Επίσης να καταγγελθεί από όλους τους φορείς και τις Οργανώσεις.
Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο Ίλιον, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Δυτικά Προάστια, άνθρωποι σαν και αυτόν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην ζωή μας, αφού αντιπροσωπεύει ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε ανακοίνωση της παρουσία του στις περιοχές μας , αποτελεί μία πρόκληση και θα πρέπει να αποτρέπεται με δυναμικό τρόπο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπαρχουν στην εποχη μας ανθρωποι που πιστευουν οτι η Μπαγερν Λεβερκουζεν ο παγκοσμιος κολοσσος, εδωσε 22 εκατ για εναν πιτσιρικα του Ολυμπιακου χωρις κανενα διαπιστευτηριο που επαιζε στα 5χ5 της Βουλας !!
Που με αυτα τα λεφτα αγοραζε 3 ερασιτεχνικες ομαδες της Αγγλιας τιγκα στα ταλεντα
Απλα πηρε 4-5 εκατ ο Ολυμπιακος και ενα κοντεινερ ασπιρινες ,εβαλε κι ο Μαρινακης στα ταμεια αλλα 20 εκατ του Νoor1 θα πληρωσει και τον φορο του εικονικου συμβολαιου και ξεπλυνε τα λεφτα απο την κουραμπιεδοσκονη.
Να πως βγαινει απο τους κουραμπιεδες η αγορα ενος καναλιου.
Αλλιως πως ? θα τα χε σπιτι του να τα κοιταει
Απο που να λεγε οτι τα χει για να τα δηλωσει?
Δεν γινεται φυσικα μονο στον Ολυμπιακο αυτο ετσι? Να μαστε δικαιοι
Σε ολη την Λατινικη Αμερικη ετσι γινεται
Αλλα ειπαμε, αν εισαι πολυυυυ αλευρωμενος γαυρος πιστευεις και σε δρακους.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


La revista digital de la cultura cubana La Jiribilla convoca al concurso
fotográfico “Guevara, Millón de Rostros” en conmemoración al 50
aniversario de la desaparición física del Comandante Ernesto Guevara.
Las fotografías deben estar relacionadas con la imagen del Che o
simbologías asociadas. Podrán concurrir a este certamen fotográfico
todas las personas que lo deseen, sean profesionales o aficionados,
siempre que sus trabajos se ajusten a las bases del mismo.

El plazo de admisión será hasta el día 2 octubre, para mayor
información usted puede acceder desde intranet e internet, mediante el
sitio web http://www.lajiribilla.cu/articulo/guevara-millon-de-rostros


Το ψηφιακό περιοδικό της Κούβας πολιτισμό η Jiribilla συγκαλεί το διαγωνισμό
φωτογραφίας «Γκεβάρα, Million Faces» στον εορτασμό της 50
επετείου της φυσικής εξαφάνισης του διοικητή Ερνέστο Γκεβάρα.
Οι φωτογραφίες πρέπει να σχετίζεται με την εικόνα του Τσε ή
συναφών συμβόλων. Μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το διαγωνισμό φωτογραφίας
όλους που επιθυμούν, είτε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες,
υπό την προϋπόθεση ότι οι θέσεις εργασίας τους ταιριάζουν με τις βάσεις τους.

Η προθεσμία είναι έως τις 2 Οκτωβρίου, για περισσότερες
πληροφορίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το intranet και internet μέσω της
ιστοσελίδας http://www.lajiribilla.cu/articulo/guevara-millon-de-rostros