Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Τριτη 29 Αυγουστου 2017




Όταν ρώτησαν τον Ζ.Ντελέζ τί σημαίνει ''Αριστερά'' ή ''το να είσαι Αριστερός'', και αφού δυσκολεύτηκε να απαντήσει (δυσφορώντας κάπως με τον χαρακτηρισμό), δεν έδωσε έναν ορισμό με βάση την ιδεολογία ή τη συνείδηση, μόνο τόνισε πως πρόκειται για ''διαφορά αντίληψης''. Ο ''Αριστερός'' μυρίζει, αισθάνεται, ακούει, αγγίζει, βλέπει σε όλα και τα μήκη και τα πλάτη της Γης, όχι μέχρι το απέναντι μαγαζάκι στη γειτονιά του ή το δρόμο κάτω απ' το μπαλκόνι του. Μυρίζει τα χημικά που μύρισαν αυτά τα παιδιά, αισθάνεται που ξεχειλίζει με μίσος, τον αγγίζει ο διαπεραστικός πόνος, ακούει το κλάμα, βλέπει την απόλυτη σκλαβιά και την αδικία. Εκεί που άλλοι μυρίζουν πετρέλαιο, αισθάνονται ηδονή αγγίζοντας χρήμα, ακούνε και βλέπουν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#απλά_μαθηματικά
Γύρισε από τον άλλο κόσμο ο σφαγιασθείς το 1944 υπό των κομμουνιστών παππούς της Καϊλή και βρήκε το 1955 τον 9 μηνών γιο του να μπουσουλάει.
Σχολιο.-  εχει συμβει και σε μια ξαδέρφη μου αλλα αυτη ηταν ασχημη και δε την πηραν στο πασοκ
Σχολιο.- Γατί το ξέρεις ότι η Εύα μεταξύ άλλων ενδιαφεροντων είναι (συμφωνα με το βιογραφικό της) κ μέλος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά»?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ουτε να σφαζουν δεν ξερουν τα κομμουνια τον παππου της ΚΑΙΛΗ τον έσφαξαν το 47 και γεννησε τον πατερας της 6 χρόνια αργοτερα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη άσχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.
Malcolm X



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι άγνωστη η προσπάθεια που καταβάλουν ορισμένοι να μας παρουσιάσουν τις μυθοπλασίες τους σαν ιστορικά γεγονότα. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή με το γνωστό κείμενο που έγραψε παρουσιάζοντας κάποιον παππού της τον οποίο υποτίθεται σκότωσαν  "οι εγκληματίες κομμουνιστές".
Μ’ αυτές τις φαιδρότητες δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθούμε. Επειδή όμως η τύπισσα θέλοντας να εξασφαλίσει κάποια λεπτά δημοσιότητας, αφού το έργο της σαν ευρωβουλευτή είναι ανύπαρκτο, εξακολουθεί να επαναλαμβάνει τις ίδιες παπαριές ας γράψουμε δυο πράγματα.
Ξαναπαρουσιάζεται σήμερα η Ευα Καϊλή στο Ραδιόφωνο 24/7, και επαναλαμβάνει τα ίδια εγκεφαλικά της κατασκευάσματα λέγοντας μας ότι «χρέος» της είναι «να μην ξεχνάει τα γεγονότα την ιστορία και την αλήθεια που έχει ζήσει η οικογένεια της».
Αρχικά να πούμε ότι είναι ακατανόητη  η επιμονή της ευρωβουλευτή να μην θέλει να αναφέρει το όνομα του «θύματος των κομμουνιστών» παππού της. Δεκάδες οχλήσεις έγιναν από χρήστες του διαδικτύου και όμως η κ. Καϊλή αποφεύγει χρησιμοποιώντας αοριστίες και γενικόλογα να μην αναφέρει το όνομα του «θύματος».
Δεν θα μπούμε στην εύκολη λογική χρησιμοποιώντας ημερομηνίες να αποδημήσουμε τους ισχυρισμούς της.
Αυτό που αρχικά κυκλοφόρησε είναι ότι αναφέρεται στον παππού της απ’ την πλευρά της μητέρας της –της συγγραφέας Μαρίας Ιγνατιάδου- τον οποίον οι  «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν και έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς της, αφού το καταλήστεψαν» κατά την επίθεση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας  εναντίον των Μ.Α.Υ.δων στο χωριό Κωνσταντία Αλμωπίας στις 10/2/1947
Αυτό προφανώς δεν μπορεί να ισχύει γιατί όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα  (http://www.protothema.gr/politics/article/385706/o-europaradeisos-ehei-plana-gia-tin-eua/ ) που αναφέρεται στο βιογραφικό της, η Καϊλή περνούσε «τα ξένοιαστα καλοκαίρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζούσε ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της».
Ζητήσαμε επίσης από σύντροφο ιστορικό να μας πει αν υπάρχει μεταξύ των θυμάτων στην μάχη της Κωνσταντία Αλμωπίας κάποιος νεκρός με το όνομα Καϊλής. Η απάντησή του ήταν αρνητική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι πραγματικά εγινε στην Καταλωνία; Φυσικα οχι αυτο που περιεγραψαν τα γελοια, καθεστωτικα ελληνικα ΜΜΕ και η ΕΡΤ μαζι..
"...Κατ’ αρχήν, με το παλλαϊκό πρωτοφανές γιουχάϊσμα που απηύθυναν οι περισσότεροι διαδηλωτές στο Ραχόϊ και κυρίως, στο βασιλιά ο οποίος έτυχε μάλιστα και του ρυθμικού συνθήματος “Fora el Borbo” που σημαίνει “Έξω ο Βουρβόνος”!
Προφανώς, τα καλά μας ΜΜΕ και οι “απεσταλμένοί” τους στη Βαρκελώνη δεν άκουσαν τίποτα. Όμως, ούτε είδαν; Δεν είδαν τα δυο τεράστια μπλε πανώ που, -εξάλλου- φιγουράρουν και σε όλα τα σχετικά βίντεο, μπροστά από τα οποία πέρασαν ο βασιλιάς, ο Ραχόι και η κουστωδία τους; Τα δυο τεράστια πανώ που έγραφαν (στα ισπανικά, για να τα καταλαβαίνουν οι πάντες) τα εξαιρετικά εύγλωττα “Δικές σας πολιτικές, δικοί μας νεκροί” και “Φελίπε 6ος και Κυβέρνηση, συνένοχοι στο εμπόριο όπλων...”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ
Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν.
Μόλις χθες έγραφα για τις μαυροφορούσες ψευδομάρτυρες, που συνωστίζονταν στα στρατοδικεία σκοπιμότητας, καταθέτοντας σε βάρος αγωνιστών του ΕΑΜ, που ούτε τους ξέρανε ούτε τις είχαν ενοχλήσει προσωπικά. Λέγοντας πως στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου διωκόμενου αγωνιστή ανακάλυπταν τον δολοφόνο κάποιου δικού τους ανθρώπου. Και για ένα τσουβάλι αλεύρι ή μια θέση του γιου τους στη Χωροφυλακή ή της κόρης τους ως νύφης στο πλευρό του ανθυπολοχαγού, έδιναν κόσμο στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Τη δόξα τους ζήλεψε η κ. Εύα Καΐλή, αναφέροντας ψευδώς πως οι κομμουνιστές σκότωσαν τον παππού της. Και όταν είδε πως το ψέμα αποκαλύφτηκε, το έριξε στις αναφορές στη λήθη του παρελθόντος. Αφού απείλησε με αγωγές όσους δεν το έχαψαν.
Ε, όχι! Αν νομίζει πως σ' αυτόν τον τόπο μπορεί κάθε καθίκι να προσβάλλει την ιστορική μνήμη με ψευδολογίες, είναι γελασμένη.
Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Θα μας πει ποιον παππού της και πότε και πού σκότωσαν οι κομμουνιστές. Και για ποιο λόγο.
Και μέχρι να μας το πει, θα την καταγγέλλουμε ως φασισταριό και αισχρή ψευδολόγο. Ως ένα πατσαβούρι, που επιχείρησε να ξεπλύνει τον φασισμό. Άλλο το ότι δεν της βγήκε.
Λοιπόν, κ. Καϊλή; Θα μας απαντήσετε ή θα μείνετε με το στίγμα της πατσαβούρας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια δήθεν δημοκράτισα, πρώην υποψήφια του Τζήμερου, έκανε την αηδιαστικότερη ανάρτηση στο ελληνικό facebook
Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στα «Νέα» μέσω της οποίας ο μουσικοσυνθέτης εκφράζει την οργή του για την «αντικομμουνιστική τους υστερία», πυροδότησε αντιδράσεις στους κόλπους διαφόρων δήθεν φιλελεύθερων / κεντρώων, αλλά κατά βάθος βαθιά ακροδεξιών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κυρίας Έλιας Ζερβού η οποία -μην εκπλαγείτε- έχει υπάρξει υποψήφια του κόμματος του Θάνου Τζήμερου.
Η Ζερβού είναι η αλήθεια, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τα γραφόμενά της. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι από την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στα «Νέα» απομόνωσε μια φράση του, η οποία αποτυπώνει την ιστορική αλήθεια όσο κι αν αυτή δεν αρέσει στους φιλοναζί με το φιλελεύθερο προσωπείο, για να κάνει τι λέτε; Μα για να υποστηρίζει ανοικτά και χωρίς ίχνος ντροπής, το ναζιστικό καθεστώς. Κακώς εκπλήσσεστε και πάλι.
Η κυρία Ζερβού έγραψε λοιπόν στο facebook επί λέξει: «Μίκης Θεοδωράκης: "Σκεφτήκατε τι θα είχαμε σήμερα εάν έλειπε ο κόκκινος στρατός και ο Στάλιν;"» και συμπλήρωσε ως δική της απάντηση το εξής εξωφρενικό: «Δεν το σκεφτήκαμε μπάρμπα, αλλά επειδή μας έχετε πρήξει θα το σκεφτούμε τώρα: θα ήμασταν Γερμανική επαρχία, με σοβαρό κράτος, δουλειές, κοινωνικές παροχές, ουσιαστική περίθαλψη, παιδεία, κ.λ.π. Θα ήμασταν δίγλωσσοι, καθαροί, νοικοκυρεμένοι, και κυρίως, δεν θα είχαμε 3,5 μνημόνια. Ακόμα και τη σημαία
Όπως εγραψε χθες : «Το 2010, όταν ο Βαξεβάνης ζούσε από το ΠΑΣΟΚ, με έστειλε στον Θέμο Αναστασιάδη να αναλάβω στο Πρώτο Θέμα μια στήλη σε ένα νέο ένθετο. Τότε ο Θέμος ήταν φίλος του και τον βοηθούσε, και εγώ ήμουν καλή πένα.
Μετά ο Βαξεβάνης έπαθε ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί ήταν το χρήμα πια και ο Θέμος έγινε στόχος του. Το ίδιο κι εγώ, αφού έκατσε χθες και ανέβασε ολόκληρο (ανυπόγραφο) άρθρο για το ποστ μου με τον τρελοθεοδωράκη. Επειδή τον κριτικάρω συχνά στη σελίδα του.μας θα είχαμε μπάρμπα».

Γιωργος Αλεξατος σχολιο.-
Ιδού και το διαχρονικό πνεύμα της εκάστοτε γερμανολάγνας, αγγλολάγνας, αμερικανολάγνας και ξανά γερμανολάγνας εθνικοφροσύνης. Ακριβώς αυτά έγραφε και ο κατευθυνόμενος Τύπος επί Κατοχής, αυτά ονειρεύονταν οι τότε συνεργάτες των κατακτητών. Με εξαίρεση τις κομμουνιστικές θεωρίες περί κοινωνικών παροχών, φυσικά, που δεν θα μπορούσαν να ισχύουν για λαούς υπανθρώπων, όπως εμείς οι Βαλκάνιοι, με τόσους και τόσους ανάμεσά μας να 'ναι και Μικρασιάτες.
Και δίγλωσσοι θα 'μασταν, σίγουρα. Στη Μακεδονία θα μιλούσαν γερμανικά και βουλγαρικά, καθώς θα είχε παραχωρηθεί στη Βουλγαρία.Στην Ήπειρο αλβανικά και ιταλικά, μιας και θα ήταν τμήμα της Μεγάλης Αλβανίας. Η Πίνδος και η Θεσσαλία θα ήταν βλάχικο πριγκιπάτο και εκεί θα μιλούσαν ιταλικά και ρουμάνικα. Τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες θα μιλούσαν ιταλικά και γερμανικά, ως τμήμα της νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου πολύ πιθανό να μιλούσαν μόνο τούρκικα και η Νέα Μυτιλήνη και η Νέα Χίος θα ήταν συνοικίες της Καλαμάτας.
Η γερμανική επαρχία που ονειρεύεται η κυρία αυτή θα αποτελούνταν από τα εδάφη του ελληνικού κρατιδίου του 1830-64 χωρίς τις Κυκλάδες. Εκεί, ναι! Η δεύτερη γλώσσα θα ήταν τα ελληνικά. Και θα κυμάτιζε και η γαλανόλευκη στην Ακρόπολη πλάι στη σημαία με τη σβάστικα.
Την Κρήτη μάλλον θα την είχαν εκκενώσει και θα τη μετέτρεπαν σε γερμανική αποικία..

Σχολιο.- Κούτσουρα, στόκο,ι σκατόψυχοι,μικροδιανοητικοί, ότι και να τους προσάψεις σωστό είναι γμ και είναι πολλοί......
Σαν το "νοκοκυρεμένοι" δεν έχει...
γιατί το "καθαροί";;; Με ξεπερνάει..
Θέλει η φασίστω να κρυφτεί...
Να είχαμε γίνει επαρχία των Ναζί να φωνάζαμε όλοι μαζί "Αυτά τα χέρια είναι καθαρά".
Εδώ είχε πει ότι θα θυσίαζε και τα δάση και τα ζώα και τους ανθρώπους ή κάτι τέτοιο, αρκεί να πέσει ο σύριζα, ή κάτι τέτοιες μαλακίες. Το βρωμόστομά της δεν το κλείνει με τίποτα.
Αμετανόητο φασιστικό φρικιό. Δεν εχει πάτο η μισανθρωπία της.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ Η εικόνα αυτού του εγκαταλελειμμένου σκυλιού μετά το ξέσπασμα του τυφώνα Harvey ραγίζει καρδιές
Ένας σκύλος εντοπίστηκε αλυσοδεμένος αφού εγκαταλείφθηκε τη στιγμή που ξέσπασε ο τυφώνας Harvey.
Αντιθετως απο καποιους Αμερικανους κατοικους που δεσανε τα σκυλια τους και τα αφησανε να πνιηουνε,οι Κουβανοι φροντισανε ολα τα ζωα τους οπως φυσικα και τους ανθρωπους τους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
800 παιδιά συνελήφθηκαν απο την αρχη του 2017
Stephen Sizer: "800 παιδιά συνελήφθηκαν σε οκτώ μήνες χωρίς να μπορούν να δουν τους γονείς τους. Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω άλλη χώρα στον κόσμο που να το κάνει αυτό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγωδία στη Σκάλα Λακωνίας: «Έσβησε» ο 22χρονος, τρίτος νεκρός από το εργατικό δυστύχημα
Ο άτυχος Γιώργος Δεντάκος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου, όπου είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση μετά την τραγωδία της 1ης Αυγούστο
Πάλεψε ηρωικά επί 24 ημέρες να κρατηθεί στη ζωή, αλλά έχασε τη μάχη το 22χρονο παλικάρι που είχε πέσει με αυτοθυσία στο αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας για να βοηθήσει δυο ανθρώπους που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις.
Ο άτυχος Γιώργος Δεντάκος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου νοσοκομείου, όπου είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση μετά την τραγωδία της 1ης Αυγούστου.
Όμως, ο οργανισμός του δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις σοβαρές αναπνευστικές βλάβες που υπέστη από τις αναθυμιάσεις.
Ο άτυχος 22χρονος, Γιώργος Δεντάκος
Ο 22χρονος ήταν ο τρίτος νεκρός του τραγικού δυστυχήματος. Πρώτος είχε χάσει τη ζωή του μέσα στα λύματα ένας 51χρονος Βούλγαρος εργάτης, μέλος συνεργείου ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει τον καθαρισμό του αντλιοστασίου.
Αμέσως μετά, κατέληξε ο 37χρονος υπάλληλος κοντινού σούπερ μάρκετ, Βασίλης Αλεξανδρής, που είχε τρέξει να τον βοηθήσει να βγει!
O Βασίλης Αλεξανδρής
Το ίδιο έκανε και ο 22χρονος μαζί με έναν 66χρονο, που δεν εκτέθηκε πολύ στις αναθυμιάσεις και γλίτωσε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια.
Ο άτυχος Γιώργος Δεντάκος, όμως, έφτασε σε κωματώδη κατάσταση και με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο Σπάρτης, απ’ όπου διακομίστηκε στην Αθήνα. Αναπνευστικά προβλήματα υπέστησαν τότε ακόμη και δυο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός που συμμετείχαν στην ανάσυρση των θυμάτων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχαριστούμε τον Δήμο Πετρούπολης που μας φέρνει στην Πετρούπολη τον Γιώργο Νταλάρα.
Οι συναυλίες του, μας είναι πάντα διασκεδαστικότατες
Νταλάρας στο Ίλιον "Το πουκάμισο το γιαουρτί"
Αυτός που πάλευε την χούντα έγινε πλέον φίλος της. «Μνημόνιο ή καταστροφή» και «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...»
https://www.youtube.com/watch?v=xarOc5_WUQs&feature=share




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάρτιος του 2012
Η Ελλάδα, αφού πρώτα έχει περάσει στην μνημονιακή κατοχή, αρχίζει να βλέπει τις επιπτώσεις με τα πρώτα θύματα να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένας λαός, στην πλειοψηφία του, σε απόγνωση, που δεν ξέρει τι να κάνει
Κάπου εκεί αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι "σωτήρες" του λαού. Τα κοράκια που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, προσπαθούν να κερδοφορήσουν πάνω στα προβλήματα και τις αδυναμίες των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα σε σοκ.
Εταιρείες πυραμίδες που έχουν σαν βάση για την "επιτυχία" τους, την εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων σχέσεων. Τα κοράκια με τις Αγορές Χρυσού (με κρατικές άδειες) που γεμίζουν με την παρουσία τους τις λαϊκές γειτονιές και αναλαμβάνουν να πάρουν τα υπάρχοντα των απεγνωσμένων ανθρώπων .
Μέσα σε όλη αυτή την πραγματικότητα, κάνουν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί καιροσκόποι, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι "καλλιτέχνες", οι οποίοι έχουν χτίσει καριέρες πάνω στα προβλήματα και τα βάσανα των λαών.
Ο Γιώργος Νταλάρας κάνει την εμφάνισή του....
Αφού πρώτα, δηλώνει προκλητικά σε πανελλαδικό μέσο, πως τα μνημόνια είναι μονόδρομος, ξεκινάει καμπάνια "αλληλεγγύης" για τα θύματα τις οικονομικής κρίσης στα Δυτικά Προάστια και σε άλλες φτωχογειτονιές. Ο ίδιος ο άνθρωπος, που είχε την "τύχη" να έχει την γυναίκα του σε υπουργική θέση, έκανε καμπάνια "αλληλεγγύης" για τους πληγέντες της οικονομικής κρίσης.
Ο Γιώργος Νταλάρας, αυτός ο υποκριτής μισάνθρωπος, αυτός ο σιχαμένος εκμεταλλευτής, στην πραγματικότητα δεν είχε καμία πρόθεση να σταθεί στο πλευρό του λαού. Ο σκοπός του, ήταν με πρόσχημα την οικονομική κρίση, να κερδοφορήσει για άλλη μία φορά, κάνοντας διαφημιστική καμπάνια για την εταιρεία CYTA
Ο Νταλάρας και ο κάθε Νταλάρας, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Δυτικά Προάστια, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην ζωή μας, αφού αντιπροσωπεύει ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε παρουσία του στις περιοχές μας , αποτελεί μία πρόκληση που θα πρέπει να απαντιέται δυναμικά
Η πολιτική επιλογή όσων τον καλούν να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τους, θα τους βαραίνει πολιτικά και ηθικά.
Δηλώνω περήφανος που είμαι ένας από αυτούς που βοήθησαν στο κραξιμο του Νταλάρα στο Ίλιον το 2012

Σχολιο.- Το ΚΚΕ τον υιοθετησε τωρα...
Σχολιο.-  Όπως αναφέρω στο στάτους μου. Η επιλογή του καλέσματος σε ανθρώπους σαν τον Νταλάρα στις διάφορες εκδηλώσεις, βαραίνει τον καλώντα πολιτικά και ηθικά
Επίσης, σαν κάτοικοι Ιλίου, με την πράξη αποδοκιμασίας του 2012 έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα πως ο Νταλάρας είναι ανεπιθύμητος στις περιοχές μας. Μια ενδεχόμενη παρουσία του στο Πάρκο Τρίτσης, στο Φεστιβαλ της ΚΝΕ, συνιστά ακραία πρόκληση και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη
Προσωπικά δεσμεύομαι και δημόσια, πως όπως το 2012, θα προχωρήσω σε δράση ενάντια στην παρουσία του.
Το θέμα είναι, το ποιον κόσμο υπερασπίζεται ο καθένας. Και "άνθρωποι" σαν τον Νταλάρα, βρίσκονται απέναντι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την επέτειο έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και με αιτία την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και τη προσπάθεια ταύτισης Ναζισμού και Κομμουνισμού από την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α (Συνέδριο Εσθονίας, γκρέμισμα των Μνημείων του Κόκκινου Στρατού στη Πολωνία, κ.α.), διοργανώνεται Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, έξω από την Πολωνική Πρεσβεία, το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου στις 19.00
Πρεσβεία της Πολωνίας (Χρυσανθέμων 22, Ψυχικό)
Τον Φασισμό τον Τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός
Διεθνης ημερα δρασεων εναντια στην καταστροφη των σοβιετικων μνημειων στην Πολωνια




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο αλλά ελληνικό! Η Dj του ΟΑΣΑ διορίστηκε στο γραφείο του Σπίρτζη
29.08.2017 | 16:31
Μπορεί να έχασε την θέση της Dj στον ΟΑΣΑ μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, ωστόσο, βρέθηκε νέα θέση για την κ. Βέρθα Ευθυμιάδου. Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός, η κ. Ευθυμιάδου διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο υπουργικό γραφείο του Χρήστου Σπίρτζη.
Μάλιστα, η κ. Βέρθα Ευθυμιάδου διορίζεται στο γραφείο του υπουργού  για όσο χρόνο ασκεί καθήκοντα υπουργού Υποδομών ο κ. Σπίρτζης.
Ειδικότερα, το έγγραφο που δημοσιεύεται στην Διαύγεια αναφέρει ότι: «Διορίζουμε την Βέρθα Ευθυμιάδου του Προδρόμου με ΑΔΤ:Φ111223, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο Πολ. Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, από 10-07-2017 Η ανωτέρω κατατάσσεται στο 1ο ΜΚ της ΔΕ κατηγορίας.
Ο διορισμός διαρκεί για όσο χρόνο ασκεί καθήκοντα Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Χρήστος Σπίρτζης».
Dj στον ΟΑΣΑ
Η κ. Βέρφα Ευθυμιάδου έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό όταν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, κατήγγειλαν πως ο Οργανισμός προχώρησε στην πρόσληψη της ως μουσική επιμελήτρια. Μοναδική της αρμοδιότητα ήταν να επιλέγει τη μουσική που θα ακούν οι επιβάτες μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος έπρεπε να επιλέγει τα cd με τη μουσική που θα ακούγεται μέσα στα λεωφορεία. Μάλιστα, το συνολικό κόστος για τις υπηρεσίες της ανερχόταν στο ποσό των 3.900 ευρώ και η διάρκεια του έργου της είχε οριστεί από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016. Για τρεις μήνες δηλαδή η συγκεκριμένη υπάλληλος θα έπαιρνε 3.900 ευρώ, άρα 1.300 ευρώ μηνιαίο μισθό.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών, η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος και διοργανώτρια εκδηλώσεων με ομιλητές πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.
Ωστόσο, μετά τον σάλο, η κ. Ευθυμιάδου δεν διορίστηκε ως Dj αλλά λίγους μήνες μετά διορίστηκε στο γραφείο του κ. Σπίρτζη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ένα δείγμα της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", από το Τέξας, στη διάρκεια του τυφώνα.
18 ανήμποροι ηλικιωμένοι, τρόφιμοι στο σπίτι υποβοηθούμενης διαβίωσης "La vita bella", αφέθηκαν στη μοίρα τους!
Οι ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να τους απομακρύνουν εγκαίρως από το κτίριο και οι άνθρωποι έμειναν μέσα στο νερό, μέχρι κάποιος πολίτης να σώσει τους τρεις πρώτους με τη βάρκα του, για να φτάσουν, στη συνέχεια και τα σωστικά συνεργεία.
Δεν διανοούμαι την αγωνία, το κρύο και τον φόβο, που πέρασαν!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Αυγούστου 1949: Χάθηκε η επανάσταση μας ... (Βίντεο) - Ηταν αναπόφευκτη η ήττα του ΔΣΕ;

Όταν 29 με 30 Αυγούστου 1949 έπεφταν τα υψώματα Κάμενικ, και Γκόλια στο Γράμμο, και οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού περνούσαν στην Αλβανία ο τρίχρονος ηρωικός αγώνας του ΔΣΕ είχε τελειώσει. Ενας αγώνας πέρα για πέρα δίκαιος αλλά εντελώς άνισος.
Οι συνασπισμένες δυνάμεις του καθεστώτος της πλουτοκρατίας, στηριγμένες στον αγγλικό και στην συνέχεια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, είχαν νικήσει στρατιωτικά την λεβεντιά, την αυτοθυσία και την παλικαριά του ελληνικού λαού.
Ολοι αυτοί που είχαν συνεργαστεί προηγουμένως με τα ναζιστικά στρατεύματα, όσοι είχαν θησαυρίσει από την μαύρη αγορά στην κατοχή, οι αστοί πολιτικοί ηγέτες όσοι απ’ αυτούς δεν είχαν προηγουμένως γίνει πιόνια των Γερμανών και έκαναν «αντίσταση» από το Κάιρο μπορούσαν να χαμογελούν.
Οι βόμβες ναπάλ του Τρούμαν και τα δολάρια του Μάρσαλ είχαν καταφέρει να δαμάσουν ένα μεγαλείο ψυχής, τα ιδανικά που ατσάλωναν τους μαχητές του ΔΣΕ. Μπορούσαν πια να είναι σίγουροι ότι δεν θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που είχαν κάνει σε βάρος του ελληνικού λαού.
Και όχι μόνο αυτό. Ηταν τόσο το ταξικό τους μίσος σ’ αυτούς που αμφισβήτησαν ένοπλα το καθεστώς τους, αλλά και σε όσους τους συμπαραστάθηκαν, που μετά την ήττα του ΔΣΕ, «έγραψαν» άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία τους. Τα έκτακτα στρατοδικεία πλημμυρίζουν την Ελλάδα. Αγωνιστές αντιμετωπίζουν εκτελεστικά αποσπάσματα μέχρι το 1955. Φυλακές γεμίζουν από πολιτικούς κρατούμενους. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και ξερονήσια αποτελούν τόπους μαρτυρίου για
χιλιάδες άντρες και γυναίκες «εχθρούς των νικητών».
Με την ήττα του ΔΣΕ είχε ξημερώσει μια λαμπερή μέρα για τους πρώην γερμανοντυμένους δοσιλόγους, τους ταγματασφαλίτες, τους μαυραγορίτες, την ντόπια πλουτοκρατία και το αστικό υπηρετικό της πολιτικό προσωπικό. Και ταυτόχρονα ένας νέος Γολγοθάς για τον ελληνικό λαό. Αστυνομοκρατία, εγκληματικές παρακρατικές οργανώσεις, φάκελοι πολιτικών φρονημάτων, κρατική τρομοκρατία, ήταν τα χαρακτηριστικά των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων.
Ηταν αναπόφευκτη η ήττα του ΔΣΕ; Ας δούμε την άποψη του Αλέκου Αναγνωστάκη, όπως την έχει εκφράσει μέσα από το «Πριν»
Το κίνημα μπορούσε να επικρατήσει
Αναγκαία ήταν η υπέρβαση της στρατηγικής της Γ΄Διεθνούς
Αν η ηγεσία του ΚΚΕ είχε επιλέξει έγκαιρα την κήρυξη γενικευμένου ένοπλου αγώνα έστω από το τέλος του 1945, τότε «η νίκη του Ζαχαριάδη ήταν σχεδόν βεβαία» (Ε. Αβέρωφ, «Φωτιά και τσεκούρι»). Αρκεί να αναλογιστούμε πως το 1946 ο αστικός στρατός δεν είχε αναδιοργανωθεί, παρέμεναν ελεύθεροι χιλιάδες ΕΑΜίτες, το αστικό κράτος δεν είχε ακόμα ερημώσει τα χωριά.
Πηγαίνοντας πιο πίσω, στην αποχώρηση των Γερμανών, αν η ηγεσία του ΚΚΕ μετεξέλισε το αντιφασιστικό μέτωπο (ΕΑΜ) σε επαναστατικό μέτωπο εδραίωσης της ήδη κατακτημένης εξουσίας, τότε η ιστορία και οι εξελίξεις στην Ελλάδα και ευρύτερα θα ήταν αλλιώτικες.
Το πράγμα «έδειχνε» καθώς ήδη από το 1943 στην Ελλάδα υπήρχαν τρεις κυβερνήσεις και τρεις στρατοί, των συνεργατών των Γερμανών με τα τάγματα ασφαλείας, της Μέσης Ανατολής με τον εκεί στρατό και το ασθενές αντιστασιακό τμήμα στην Ελλάδα (ΕΔΕΣ-ΕΚΑ) και της ΕΑΜικής κυβέρνησης με τα 2.500.000 εκατομμύρια μέλη, τους 133.500 ΕΛΑΣίτες και πολιτοφύλακες.
Η λύση αυτής της κατάστασης – τίποτα να μην έκανε ο ξένος παράγοντας – μπορούσε να έρθει μόνο ένοπλα. Εξάλλου η ένοπλη αγγλική επίθεση το Δεκέμβρη του 44 είναι η αστική αντεπαναστατική απάντηση στην έλλειψη συνολικής επαναστατικής απάντησης από το ΕΑΜ.
Το ελληνικό εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα της εποχής έπρεπε και μπορούσε να υπερβεί θετικά και επαναστατικά τη στρατηγική που έχει χαράξει η Τρίτη Διεθνής από τα μέσα της δεκαετίας του 1930. Μια, πολιτική που ενώ σωστά επιλέγει το αντιφασιστικό μέτωπο για την απόκρουση του ναζισμού, ταυτόχρονα, εξ αιτίας βαθύτερων στρατηγικών ζητημάτων, υποτιμά τόσο την ταξική πάλη μέσα στα μπλοκ της Αντίστασης όσο και τον ίδιο τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Και τελικά οδηγεί στην απομάκρυνση από τις «επαναστατικές χίμαιρες», στη μετατόπιση στον αγώνα για «ειρήνη και δημοκρατία», στην αποθάρρυνση κατάληψης της εξουσίας στις κατεχόμενες χώρες. (Σε Γιουγκοσλαβία και Κίνα οι κομμουνιστές συγκροτούν αρκετά νωρίς μια διαφορετική, ανεξάρτητη, στρατηγική και επιτυγχάνουν).
Στις 16 Οκτωβρίου 1949 η προσωρινή δημοκρατική κυβέρνηση ανήγγειλε από το ραδιόφωνο τον τερματισμό του πολέμου και την αυτοδιάλυση της. Ο Εμφύλιος όμως, αυτή η διπλή ελληνική επανάσταση – γεννήτορας μας, βουβά και ανομολόγητα εξακολουθεί να αποτυπώνει την παρουσία του στη συγκρότηση της συλλογικής μνήμης ακόμη και στη σχηματοποίηση στάσεων και συμπεριφορών.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εύα Καϊλή: «Τίνος εγγονή εισ’ εσύ παιδάκι μου»;

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ   29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

   «Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου (…). Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν».
    Είναι γνωστή η παραπάνω κραυγή πολιτικής (και ιστορικής) απόγνωσης που πρόσφατα βγήκε από τα χείλη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Εύας Καϊλή, η οποία με την μαρτυρία της πρόσθεσε το δικό της λιθαράκι αλήθειας ώστε να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τα… εγκλήματα των κομμουνιστών.
    Που έγιναν αυτά που λέει η κυρία Καϊλή; Στην Κωνσταντία Μακεδονίας, όπως μας πληροφόρησε.
    Μόνο που, ξέρετε, με την διήγηση της κυρίας Καϊλή υπάρχουν μερικά προβλήματα. Και για την ακρίβεια: Δεν συμφωνούν οι ημερομηνίες…
    Εξηγούμαστε:
    1) Το μόνο γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο συμβάν την περίοδο του Εμφυλίου στην Κωνσταντία Μακεδονίας (έργο του μεταβαρκιζιανού κράτους, αλλά αυτό ας το προσπεράσουμε για να μην ταλαιπωρήσουμε περαιτέρω το μυαλουδάκι  της κυρίας Καϊλη) λαμβάνει χώρα τον Φλεβάρη του 1947. Τότε, λοιπόν, θα ήταν που οι «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού» της Εύας. Σίγουρα, πάντως, δεν γίνεται να της «σκότωσαν τον παππού», να «έκαψαν» και «καταλήστεψαν σπίτια» μετά το ’49, αφού μετά το 1949 οι «εγκληματίες κομμουνιστές» είχαν βρει αυτό που τους άξιζε στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές, στα Μακρονήσια και στον Αη Στράτη – και ουχί… Αη Στρατή (!) όπως τον εκφωνούσε στο MEGA η κυρία Καϊλή.
    2) Όπως μαθαίνουμε η κυρία Καϊλή γεννήθηκε το 1978 (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%8D%CE%B1_%CE%9A%CE%B1%CF%8A%CE%BB%CE%AE). Και τώρα θα πείτε και τι μας νοιάζει και γιατί ασχολούμαστε με την ηλικία μιας κυρίας. Απάντηση: Περιμένετε…
    3) Στις 9/6/2014 δημοσιεύτηκε άρθρο αφιερωμένο στην κυρία Καϊλή στο «Πρώτο Θέμα» με προσωπικές της φωτογραφίες και περιγραφές από την προσωπική της ζωή (http://www.protothema.gr/politics/article/385706/o-europaradeisos-ehei-plana-gia-tin-eua/). Εκεί, λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε:
    α) «Ο πατέρας της, Αλέξανδρος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ. Στα 23 του χρόνια έχει ήδη γίνει πατέρας της Εύας…»
    Αλλά: Αν ο πατέρας της Εύας – που, παρεμπιπτόντως  παλιότερα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο πρωην υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιαδης τον είχε διορίσει πρόεδρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου (http://www.koutipandoras.gr/article/resital-axiokratias-apo-adoni-poy-diorise-ton-patera-tis-kaili-proedro-toy) –  το 1978 που γεννήθηκε η Εύα ήταν 23 ετών, τότε εκείνος γεννήθηκε το 1955. Συνεπώς τον μπαμπά του μπαμπά της Εύας δεν μπορεί να τον «σκότωσαν οι κομμουνιστές» το 1947, γιατί τότε εκείνος δεν θα μπορούσε – οχτώ χρόνια αφότου τον «σκότωσαν οι κομμουνιστές» – να έχει γεννήσει τον μπαμπά της Εύας και έτσι η Εύα δεν θα είχε παππού…
    Μήπως, όμως, οι εγκληματίες κομμουνιστές «σκότωσαν τον (άλλον) παππού» της Εύας, τον παππού, δηλαδή, από την μεριά της μαμάς της;
    Αυτή η εκδοχή θα ήταν μια κάποια λύση στο πρόβλημα, αλλά και πάλι το ίδιο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στηριγμένο σε διηγήσεις της ίδιας της Εύας, περιπλέκει τα πράγματα. Ιδού πως μας λέει το δημοσίευμα ότι η Εύα περνούσε σαν παιδάκι τα καλοκαίρια της:
β) «…τα ξένοιαστα καλοκαίρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζούσε ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της, ήταν οι στιγμές όπου αποκαλυπτόταν η πιο αλέγκρα, έντονη πλευρά της».
    Τι μαθαίνουμε εδώ; Μα ότι μετά το 1978 που γεννήθηκε η Εύα, η Εύα ζούσε ξένοιαστα καλοκαίρια με τον ολοζώντανο παππού (και την γιαγιά) από την μεριά της μαμάς της.
    Συνεπώς – από το 1978 και μέχρι τουλάχιστον που η Εύα ήταν παιδούλα – ούτε αυτόν τον παππού της Εύας τον «σκότωσαν οι κομμουνιστές». Εκτός αν η Εύα τα ξένοιαστα καλοκαίρια, όταν και «αποκαλυπτόταν η πιο αλέγκρα, έντονη πλευρά της», τα περνούσε με το φάντασμα του παππού της…
    Βεβαίως δεν αρνούμαστε ότι η κυρία Καϊλή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας την οικογενειακή της κατάσταση. Ίσως όχι τόσο καλά όσο κατέχει την ιστορία περί τα «εγκλήματα των κομμουνιστών», αλλά (θα πρέπει να) την γνωρίζει.
    Την επόμενη φορά, συνεπώς, που θα μιλήσει για τα «εγκλήματα των κομμουνιστών», ας κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις σε εκείνο το αφιέρωμα που της είχε κάνει το «Πρώτο Θέμα».
    Μέχρι τότε, πάντως, εμείς ενθυμούμενοι πως αντιμετώπιζαν τέτοια θέματα οι δικοί μας παππούδες, δικαιούμαστε να αναρωτιόμαστε: «Τίνος εγγονή είσ’ εσύ παιδάκι μου»;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28.08.2017, 08:16
Με ένα άρθρο στα όρια του αντικομμουνιστικού παραληρήματος, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (συνδυασμός Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη) Εύα Καϊλή βροντοφώναξε (στην εφημεριδα «Ειδήσεις»): «Κοντονή, ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς;».
Στα κοινωνικά δίκτυα δέχτηκε αμέσως συγχαρητήρια από το ακραίο δεξιό μπλοκ, όπως π.χ. τον Γιώργο Μουρούτη, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στον αντίποδα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τής απάντησε με ειρωνεία: «Τον είχες ξανακλάψει τον παππού και παλιότερα ή τώρα πρώτη φορά, λόγω Εσθονίας, σταλινισμού και περιόδου μεταγραφών προς Ν.Δ. μεριά;;;».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανία: Δεκάδες προσαγωγές ομογενών στη Χειμάρρα
 Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, 16:58
Με προσαγωγές και πολύωρες ανακρίσεις απάντησε η κυβέρνηση των Τιράνων στις αντιδράσεις που προβάλουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας, προκειμένου να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, τις τελευταίες ώρες η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα καθώς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας σε συνεδρίασή του θα επικύρωνε την κυβερνητική απόφαση για την ανάπλαση της περιοχής, που ισούται με την δήμευση περιουσιών που ανήκουν σε μειονότητες και κατεδαφίσεις κτιρίων.
Περίπου διακόσιοι κάτοικοι της Χειμάρρας προσπάθησαν να παραστούν στη συνεδρίαση, η οποία διαφημίζονταν ως ανοιχτή για συμμετοχή όλων. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους εμπόδισαν την είσοδο. Η συνεδρίαση ματαιώθηκε και στο εξής δράση ανέλαβε η Αλβανική αστυνομία.
Οι προσαγωγές τις τελευταίες 48 ώρες είναι δεκάδες και όπως τονίζουν κύκλοι της μειονότητας σκοπό έχουν να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση τόσο της Ομόνοιας όσο και του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει ότι στόχος των δήθεν πολεοδομικών παρεμβάσεων είναι ο αφελληνισμός της περιοχής και καλεί την πολιτεία να σταματήσει τον εκβιασμό της κοινωνίας και την τρομοκράτηση από την αστυνομία.
«Κάτω από τέτοιες απειλές προφανώς θα συνεδριάσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο για να θεσμοθετήσει τις άνωθεν εντολές. Έχουν όμως ακυρωθεί εκ των προτέρων οι αποφάσεις του με τις αντιδράσεις του λαού της Χειμάρρας.
Προφανώς τα φαινόμενα κατάλυσης οποιασδήποτε μορφής δημοκρατίας και δυνατότητας έκφρασης της κοινωνίας έχουν το γνωστό τέλος που έχει κάθε δικτατορία. Απ’ την άποψη αυτή το παράδειγμα των πολιτών της Χειμάρρας αργά ή γρήγορα θα το συμμεριστεί η κοινωνία όλης της χώρας.
Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι πρώτος στόχος και πιο ευάλωτος κάθε μορφής αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης είναι οι ομάδες των μειονοτήτων. Η καμπάνα στη Χειμάρρα κτυπάει ηχηρά!», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η Ομόνοια καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Χειμάρρας και απευθύνει έκκληση να σταματήσει η τρομοκρατία και ο ξεριζωμός των κατοίκων.
Η Χειμάρρα δεν έχει αναγνωριστεί ως μειονοτική περιοχή, καθώς την πολιτική του καθεστώτος Χότζα ακολούθησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις της Αλβανίας μετά το 1990. Όμως σήμερα, εκεί ζει το πιο πολυπληθές και το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής μειονότητας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε  ολη την Ευρωπη. Ερχονται αυξησεις-σοκ σε γαλα, γιαουρτι, τυρι, βουτηρο, λογω ελλειψεων.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μινι Συνοδος Κορυφης για το Μεταναστευτικο χωρις την Ελλαδα!  Παλι δε μας καλεσαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ηταν κοροιδια η ανακοινωση για ανακληση του πανεπιστημιακου τιτλου στον υποστηριχτη της γερμανικης ναζιστικης εισβολης στην Κρητη το 1941 γερμανοτσογλανο Richter?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χαμάς τώρα ζητάει "άφεση αμαρτιών" από τη Συρία...
Η ήττα, η πανωλεθρία της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία -του πιο παγωμένου σκοταδιστικού χειμώνα της ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία- προκαλεί τεράστιες ανακατατάξεις και διεργασίες στον αραβικό κόσμο.
Ο Yahya Ibrahim Hassan Sinwar, νέος πρωθυπουργός στη μαρτυρική Γάζα, ξεκίνησε να διατυπώνει το "αίτημα συγχώρεσης" προς τη Συρίας, τη μάνα του Αραβικού κόσμου που δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ την Παλαιστινιακή υπόθεση κι έμεινε μόνη σ' αυτό τον αγώνα σ' ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.
Yahya Sinwar: «Η Χαμάς είναι έτοιμη να αναπτύξει εκ νέου επίσημες σχέσεις με την κυβέρνηση της Δαμασκού μόλις επιλυθεί η Συριακή κρίση».
Αυτή η δήλωση του νέου ηγέτη της Γάζας συναντάει ένα βασικό ζήτημα: Ενδιαφέρεται η Δαμασκός να οικοδομήσει εκ νέου μια σχέση με τη Χαμάς κι αν ναι, τι είδους σχέση;
Αυτό ακριβώς την ώρα που ο πρόεδρος Άσαντ εξέρχεται απόλυτος νικητής από μια επίθεση χωρίς προηγούμενο κι έχοντας απέναντί του το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία και πρέπει να επισημανθεί πως η... Συρία εκδιώχθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο -ελεγχόμενο από τα φιλοσιωνιστικά δικτατορικά αραβικά καθεστώτα- για την ανυπότακτη στάση της απέναντι στους ιμπεριαλιστές.
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, μόλις πριν λίγες ημέρες έθεσε με σαφήνεια και προς όλους, σε Ανατολή και Δύση, το δικό του πλαίσιο συνεργασιών, το πλαίσιο του νικητή: «Να μην σκέφτονται οι εχθροί μας ότιυπάρχει δυνατότητα να κερδίσουν από την πολιτική εκείνο που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν με την τρομοκρατία. Μαζί τους ούτε συμφωνίες, ούτε πρεσβείες. ΤΙΠΟΤΑ»!
Μπασάρ Αλ Άσαντ, Πρόεδρος της Συρίας, Δαμασκός, 20 Αυγούστου 2017
Είχαμε επισημάνει πριν από ένα χρόνο την εσωτερική αναταραχή που προκλήθηκε στη Χαμάς μετά τη συστράτευση της στη Συρία με την "αραβική άνοιξη": H Χαμάς μπροστά στη διάσπαση κι υποταγμένη στον σουλτάνο;
Η σχέση της Χαμάς με τον άξονα της Αντίστασης ήταν ισχυρή πριν την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία (Μάρτης 2011). Τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς βρισκόταν πλήρως προστατευμένα στη Δαμασκό κι ήταν η μοναδική αραβική χώρα που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον Khaled Mashal (πρότινος αρχηγός της Χαμάς) μετά την απέλασή του και από την Ιορδανία.
Κι όμως, η ηγεσία της Χαμάς έχοντας την αντίθεση πολλών στελεχών της όπως του παιδίατρου Mahmoud Zahar, του μοναδικού εν ζωή συνιδρυτή της οργάνωσης και κυρίως την αντίθεση του ένοπλου στρατιωτικού τμήματος της Χαμάς, τις φημισμένες για την αντίσταση στην ισραηλινή εισβολή του 2008-2009 “Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam”.
Μάλιστα ο Zahar συχνά συμμετέχει ως επίσημος προσκεκλημένος της "Ισλαμικής Τζιχάντ", του Παλαιστινιακού κινήματος-κόμματος (καμία σχέση με τους τζιχαντιστές, όπως αποκαλούνται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ συλλήβδην οι μαχητές της λευτεριάς για την Παλαιστίνη), όπου παρατηρείται μαζικοποίηση και συμμετοχή πρώην μελών και οπαδών της Χαμάς.
Η προσχώρηση της Χαμάς στο στρατόπεδο του Ερντογάν, που πολλοί πίστεψαν ότι μπορεί να είναι ο νέος "ηγεμόνας" μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας -ξεχνώντας την επί 500 χρόνια σκληρή κατοχή των Αράβων από του Οθωμανούς, που πλήρωσαν με ποτάμια αίματος- και των εμίρηδων των δικτατορικών φιλοσιωνιστικών αραβικών καθεστώτων του κόλπου, δεν ευοδώθηκαν με την ήττα της "αραβικής άνοιξης" κι έφεραν σε απομόνωση την ίδια τη Χαμάς.
Ο νέος πρωθυπουργός της Γάζας νιώθει στο πετσί του την πολιτική κι όχι μόνον απομόνωση της κυβέρνησής του και της Χαμάς, μέσα στη "Μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη με ανοικτό τον ουρανό", αν κι όσοι έχουμε βρεθεί μέσα στη μαρτυρική Γάζα μπορούμε να σημειώσουμε πως ούτε οι ουρανοί είναι ανοικτοί, μιας και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) των σιωνιστών σου τριβελίζουν το μυαλό με τον μονότονο θόρυβο τους. Έτσι ξεκίνησε δειλά τα ανοίγματα προς τη Συρία και τη Χεζμπολάχ, που ούτε στιγμή δεν υπέκυψαν στην ιμπεριαλιστική επίθεση και κατατρόπωσαν τους μισθοφόρους φονιάδες της "αραβικής άνοιξης made in USA", μαζί με την Παλαιστινιακή Ταξιαρχία "Ιερουσαλήμ".
Ο Yahya Sinwar, πρώην Αρχηγός του δικτύου Αντικατασκοπίας της Χαμάς και με 22 χρόνια φυλακή κι απομόνωση στα σιωνιστικά κάτεργα, μετά την ήττα των "εξεγερμένων" θέλει να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Χαμάς.
Θα μπορέσει να βρει ανταπόκριση από τη Συρία και τη Χεζμπολάχ;
Ο χρόνος θα δείξει...
Η Χαμάς αγκάλιασε πολύ νωρίς την "αραβική άνοιξη" της δύσης και του Ισραήλ, εναντίον της Συρίας.
Τα πρόσωπα που δέχονται την κριτική για αυτή τη στάση της οργάνωσης, δηλαδή τη ρήξη στις σχέσεις με τη Συρία και τη Χεζμπολάχ, είναι κυρίως ο Khalid Meshaal και ο Moussa Marzouk.
Τους κατηγορούν για την άμεση βιασύνη τους να στρέψουν την οργάνωση στο πλευρό της Τουρκίας και των αραβικών φιλοσιωνιστικών καθεστώτων και μάλιστα να εμπλέξουν μαχητές της Χαμάς στο πλευρό των τζιχαντιστών δολοφόνων, τους εκλεκτούς της δύσης και του Ισραήλ, του "ελεύθερου συριακού στρατού" (FSA) και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα από τη δύση και το Ισραήλ.
Με την δήλωσή του ο νέος πρωθυπουργός της Γάζας Yahya Sinwar, προσπαθεί να ξεκινήσει η ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής για την Χαμάς.
Η Χαμάς για να ενισχύσει την "αραβική άνοιξη" μετέφερε τα γραφεία-βάση της οργάνωσης από τη Δαμασκό στη Ντόχα, διαρρηγνύοντας τη σχέση της με τη Χεζμπολά και τη Συρία, με συνέπεια να υποστεί πολιτικό πλήγμα τεραστίων διαστάσεων. Δεν είναι μόνον η ιστορική σχέση των Παλαιστινίων με τη Συρία, το καταφύγιο κάθε κατατρεγμένου Παλαιστίνιου αγωνιστή, αλλά τώρα βαραίνει ανεπανόρθωτα η ήττα των συμμάχων εναντίον της Συρίας στην περιοχή (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ισραήλ) και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ, το Ισραήλ κι η Σαουδική Αραβία, αντί να ανταμείψουν τη Χαμάς για τη συνεισφορά της υπέρ της "αραβικής άνοιξης" την τιμωρούν και την έβαλαν στο στόχαστρο τους ως τρομοκρατική οργάνωση.
Ποιός είναι ο Yahya Ibrahim Hassan Sinwar, νέος πρωθυπουργός στη μαρτυρική Γάζα;
Πενηνταπεντάχρονος, ειδικευμένος στην Αντικατασκοπία και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτός οργάνωσε και ηγήθηκε στα τέλη του '80 την
"Munazzamat al Jihad w’al-Dawa" (αντικατασκοπία της Χαμάς), με πολλές επιτυχίες απέναντι σε προδότες και πράκτορες της Μοσάντ.
Για την αποτελεσματική του δράση μπήκε στους πρώτους στόχους των σιωνιστών. Το 1989 απήχθη από τους ισραηλινούς και τα κατοχικά δικαστήρια τον καταδίκασαν σε 4 φορές ισόβια.
Πέρασε φυλακισμένος 22 χρόνια της ζωής του σε πλήρη απομόνωση κι ελευθερώθηκε το 2011, όταν έγινε διαπραγμάτευση κι ανταλλαγή με με τον φυλακισμένο στη Γάζα ισραηλινό στρατιώτη Gilad Schalit.
Το 2015 οι ΗΠΑ τον τοποθέτησαν στη "μαύρη λίστα" των επικίνδυνων τρομοκρατών.
Η επιλογή του από την Χαμάς να ηγηθεί της Γάζας ένας βετεράνος μαχητής πρώτης γραμμής, δείχνει πως η οργάνωση κατανοεί πως δεν έχουν αποτελέσματα οι "συνομιλίες" με τον Αμπάς, η αλλαγές στο καταστατικό που απαίτησε η δύση και γενικότερα η συνδιαλλαγή με το σιωνιστή κατακτητή.
Βέβαια, το πιο ζωτικό ζήτημα για αυτή τη νέα ηγεσία της Χαμάς είναι η αποκατάσταση των σχέσεων με τη Δαμασκό, Χεζμπολάχ και Ιράν.
Ζητούμενο αν η "αίτηση συγχώρεσης" θα γίνει αποδεκτή από τις δυνάμεις της Αντίστασης που έδωσαν ένα τέλος κι εξολόθρευσαν την "αραβική άνοιξη made in USA".
Υ.Γ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως θεωρούν το νέο πρωθυπουργό της Γάζας οι σιωνιστές.
"Διαθέτει το χάρισμα να μην είναι διαπλεκόμενος κι εξαγοράσιμος... Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων"... τόνισε στο "Israel Radio" ο Yaron Blum, μέχρι πριν λίγο ανώτατο στέλεχος της Shin Bet (ισραηλινή μυστική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι εξηγείται γιατί η Καιλη έπαθε Αδωνι. Της είχε διορίσει τον πατέρα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ναι, ναι, άμισθος ήταν... όπως ο μπαμπάς του Παππά! Κατάλαβες μαλάκα πασόκε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκλινόμαστε....
Ο Maarouf Hassan προσπαθεί να σώσει τον συνάδελφο τραυματισμένο στρατιώτη... υπερασπίζονται την πολιορκημένη Deir Ezzor στη Συρια...
Πέφτουν νεκροί μαζί...
Στα χαρακώματα του Πολιτισμού και της Ανθρωπιάς...
Μάρτυρες για την Πατρίδα, τη Συριακή γη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
«Μεγάλος Αδελφός» παρακολούθησης 10.000 Νεοϋορκέζων
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Πανταχού παρών θα είναι ο οργουελιανός «Μεγάλος Αδελφός» στη ζωή περίπου 10.000 ανθρώπων στη Νέα Υόρκη, μέσα σε μερικούς μήνες και για μία 20ετία, καθώς σχεδιάζεται να παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως κάθε πλευρά της ζωής τους με πρόσχημα τη συγκέντρωση και βαθύτερη ανάλυση προσωπικών δεδομένων από χιλιάδες ειδικευμένους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του νορβηγικού ιδρύματος «Kavli Foundation».
Η ζωή των 10.000 Νεοϋορκέζων θα παρακολουθείται ανά δευτερόλεπτο, από το τι τρώνε και πού βρίσκονται μέχρι τι ταινίες βλέπουν, τι βιβλία διαβάζουν και από ποιες ασθένειες υποφέρουν. Αναμένεται να είναι άτομα από κάθε κοινωνική τάξη και από αντιπροσωπευτικές συνοικίες της πόλης. Το πρόγραμμα ονομάζεται «The Human Project», θα έχει ετήσια χρηματοδότηση περίπου 15.000.000 δολαρίων και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2018.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΕ
Επαναλαμβάνονται οι επαφές για το Brexit
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Με φόντο μια ενδεχόμενη «στροφή» των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ, (ειχαν αλλαξει θεση τους τελευταιους μηνες μετα το δημοψηφισμα που καταλεξε υπερ του Brexit, γιατι μεχρι τοτε ηταν υπερ της παραμονης), ξεκίνησε χτες η συνάντηση των επικεφαλής διαπραγματευτών Βρετανίας και ΕΕ στις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη του νέου γύρου διήμερων παζαριών που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα, Τρίτη.
Στη συνάντηση που είχαν χτες το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Κομισιόν, Μισέλ Μπαρνιέ, και ο επικεφαλής των Βρετανών αξιωματούχων και αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις,συζήτησαν τα περιθώρια για το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι παράλληλες διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις Λονδίνου - Βρυξελλών παράλληλα με εκείνες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την EE.
Το Σαββατοκύριακο ο «σκιώδης» υπουργός Brexit των Εργατικών Κιρ Στάρμερ προκάλεσε αίσθηση, δηλώνοντας στη βρετανική εφημερίδα «The Observer» ότι το κόμμα του «θα υποστηρίξει πλήρως» τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ «για μία μακρά μεταβατική περίοδο» που θα μπορούσε να κρατήσει δύο έως τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το Μάρτη του 2019.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΡΟ.-- Αμερικανικές διπλωματικές πηγές σε Ουάσιγκτον και Κάιρο υποστήριξαν ότι η αμερικανική στρατιωτική «βοήθεια» ύψους 195.000.000 δολαρίων προς την Αίγυπτο, που «πάγωσε» πρόσφατα, θα μπορούσε να ξαναρχίσει εφόσον η κυβέρνηση του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εκπληρώσει έξι βασικές προϋποθέσεις, που μεταξύ άλλων αφορούν τη δράση «ισλαμοφασιστικών και ιμπεριαλιστικων «αριστερών» «δικαιωματικων» οργανώσεων», εξωτερικής πολιτικής κ.τ.λ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Σε ισχύ τέθηκε από χτες νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας στην Κένυα. Οι παραβάτες της χρησης πλαστικης σακουλας θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως 38.000 δολαρίων και τετραετή ποινή κάθειρξης. Παρόμοια νομοθεσία υιοθέτησαν πρόσφατα και άλλες αφρικανικές χώρες, όπως το Καμερούν, η Γουινέα - Μπισάου, το Μάλι, η Τανζανία, η Ουγκάντα, η Αιθιοπία, η Μαυριτανία και το Μαλάουι.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χούα Τσουνουίνγκ δήλωσε ότι με επιτόπιους ελέγχους επιβεβαιώθηκε η απόσυρση δυνάμεων και εξοπλισμού του ινδικού στρατού από τη διαφιλονικούμενη περιοχή Ντόκλαμ, στα δυτικά Ιμαλάια. Στα μέσα Ιούνη ινδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά από αντιδράσεις σε κινεζικές εργασίες οδοποιίας που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την «άνετη» πρόσβαση του Νέου Δελχί σε κρίσιμες περιοχές. Η Ινδία από τη μεριά της μίλησε για διμερή συμφωνία αμοιβαίας απόσυρσης στρατευμάτων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Επαφές με αιχμή το Μεταναστευτικό
ΠΑΡΙΣΙ.--
Συνάντηση με αιχμή την «αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης» συνεχιζόταν χτες μέχρι αργά το απόγευμα στο Παρίσι, με οργανωτή τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που υποδέχτηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας, αλλά και τους Αφρικανούς ηγέτες Λιβύης, Τσαντ και Νιγηρίας. Στην Λιβυη Τσαντ και Νιγηρια η Γαλλια εκανε προταση να τις χρηματοδοτηση για να φτιαξουν στρατοπεδα μεταναστων στο εδαφος τους. Ακόμα, στη συνάντηση είχε προσκληθεί και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η γαλλική προεδρία δεν είχε δώσει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο των επαφών. Ωστόσο, σύμφωνα και με γαλλικά ΜΜΕ, αυτή θα αφορούσε και πλευρές ενίσχυσης της «αμυντικής συνεργασίας», στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης που συνεχίζεται για την «αμυντική πολιτική» και τις σχετικές κινήσεις της ΕΕ.
Η νέα αυτή «πρωτοβουλία» της Γαλλίας αναδεικνύει την προσπάθειά της να διασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες διεργασίες εντός ΕΕ και όχι μόνο.
Από τη μεριά της Γερμανίας, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε πρόθεση συνεργασίας με τις χώρες διέλευσης αλλά και προέλευσης μεταναστών, στο πλαίσιο ευρύτερων γεωπολιτικών και άλλων σχεδιασμών του Βερολίνου. Γι' αυτό, άλλωστε, και η Μέρκελ αναφέρθηκε ξανά στη σημασία της «αναπτυξιακής βοήθειας», δηλαδή της πολιτικής και οικονομικής διείσδυσης των καπιταλιστικών κρατών στη Μαύρη Ηπειρο.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Γερμανία και η Αίγυπτος σύναψαν συμφωνία «με μέτρα πολιτικής και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να επιτευχθούν καλύτερο κλίμα και καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες στην Αίγυπτο». «Μαζί θα δημιουργήσουμε στην Αίγυπτο ένα κέντρο για θέσεις εργασίας, τη μετανάστευση και την επανένταξη», πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
«Ξαναζεσταίνουν» το στρατιωτικό εξοπλισμό αστυνομικών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Στην άρση των περιορισμών που ισχύουν τα τελευταία λίγα χρόνια για τον εξοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων με στρατιωτικά όπλα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται ευρέως σε πεδία μαχών προσανατολίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με το πρόσχημα ότι θα «βοηθήσουν» στην καλύτερη καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Πληροφορίες των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ανέφεραν ότι υπάρχει σκέψη για άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί μετά από τη δολοφονία 18χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον το 2014.
Ο εξοπλισμός των αστυνομικών με στρατιωτικά όπλα και μέσα είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του '90, στο πλαίσιο περαιτέρω αύξησης της κερδοφορίας μονοπωλίων της πολεμικής βιομηχανίας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέες κυρώσεις και απειλές από τις ΗΠΑ
Ενώ το Καράκας διεκδικεί στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΡΑΚΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός κλιμακώνει την επιθετικότητά του, στο πλαίσιο επιχειρησης καθυποταξης των κρατων που εχουν ξεφυγει από την αμερικανικη μποτα στη Λατινική Αμερική και όχι μόνο. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την περασμένη βδομάδα, μεταξύ άλλων απαγορεύουν την αγορά ομολόγων του βενεζουελάνικου κράτους (σ.σ. πάνω από το 50% των βενεζουελάνικων ομολόγων «διαχειρίζονται» σήμερα αμερικανικά κεφάλαια) και της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στόχος των νέων μέτρων είναι «να στερηθεί η δικτατορία του Μαδούρο μια βασική πηγή χρηματοδότησης».
Στο μεταξύ, ενδεικτικές είναι και δηλώσεις του συμβούλου του Προέδρου Τραμπ σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, στρατηγού Χ. Ρ. Μακμάστερ, ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει «πάντα μια μεγάλη γκάμα επιλογών (σ.σ. απέναντι στο Καράκας). Κάθε απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή και δεν προβλέπεται καμία στρατιωτική δράση στο εγγύς μέλλον». Παρέμβαση έκανε και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, καλώντας «εκείνους που ανήκουν στο καθεστώς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, να πάρουν αποστάσεις από τη βία και τη δικτατορία», υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν έχουν ως στόχο την «αλλαγή της ηγεσίας» στη Βενεζουέλα.
Τα νέα μέτρα αναμένεται να μεγαλώσουν την πίεση στη βενεζουελάνικη αγορά. Η διαρκής μείωση των εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου αλλά και η ενίσχυση μονοπωλιακών ανταγωνισμών,  περιπλέκουν τις δοκιμασίες για το λαό της χώρας.
Μια σειρά μέτρα άμβλυνσης της φτώχειας και βελτίωσης της ζωής εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια - όταν πρωτοαναδείχτηκε στην εξουσία ο Ούγκο Τσάβες - αποδείχτηκαν ανεπαρκή και αβέβαια, αφού δεν προχώρησαν οι ριζικές αλλαγές που απαιτούνταν, καταρχήν στο επίπεδο της οικονομίας.

Αντιδράσεις της κυβέρνησης Μαδούρο
Από τη μεριά της βενεζουελάνικης κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά επιτελεία, προετοιμάζοντας «απαντήσεις» απέναντι στις κυρώσεις των ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος μίλησε για «νέα περίοδο στην οικονομική, χρηματοπιστωτική, ανθρωπιστική απελευθέρωση της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «η Βενεζουέλα έχει σίγουρη αγορά (για να προωθήσει) όλο το πετρέλαιο που (σήμερα) πουλάει στις ΗΠΑ».
Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν στο Καράκας προπαρασκευαστικές συναντήσεις για την «Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης προς υπεράσπιση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, που θα γίνει στις 16 και 17 του Σεπτέμβρη». Στην πρώτη τέτοια συνάντηση «πήραν μέρος εκπρόσωποι «κοινωνικών κινημάτων, αναλυτές, γερουσιαστές και ακαδημαϊκοί από Μεξικό, Χιλή, Γαλλία, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, ΗΠΑ, Ελ Σαλβαδόρ, Ιταλία, Ρωσία, Κούβα, Περού, Βενεζουέλα και Αργεντινή».
Ο ίδιος ο Βενεζουελάνος ΥΠΕΞ, Χόρχε Αρεάσα, είχε στη Νέα Υόρκη σειρά επαφών με πρέσβεις χωρών όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, αλλά και τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας την καταδίκη των αμερικανικών κυρώσεων. «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα του έθνους μας και δεν μπορούν να προκαλούν μια ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για το αν η χώρα του θα προσεγγίσει τη Ρωσία και την Κίνα για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τις νέες οικονομικές κυρώσεις, απάντησε καταφατικά.
Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι ΜΜΕ όπως και η «Telesur» κατέγραψαν πως τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος Μαδούρο είχε συνάντηση με στελέχη του ρωσικού κολοσσού «Rosneft», όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε πώς προχωρούν σχέδια των εταιρειών «Petromonagas» και «Petrovictoria», όπου ρωσικά κεφάλαια έχουν σημαντική συμμετοχή.


6 σχόλια:

e-h είπε...




Are you ready to get involved?
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
AUG 29, 2017 — Dear supporter,

We have a rare opportunity - the kind that might only come once in a generation.

In 2022 - or whenever the next general election takes place - we can wake up to a government set on replacing First Past the Post with a system of Proportional Representation fit for a real democracy.

Or we can wake up to what we’re used to: a government determined to keep Parliament, representation and government out of the hands of the voters.

The difference between these two outcomes is simple. It’s you. If we’re going to end FPTP, we need you and thousands like you to get involved.

Click here to get involved: https://www.makevotesmatter.org.uk/volunteer

This isn’t going to be easy and it won’t be handed to us on a plate. But if, and only if, we get to work now, we can see real democracy in the UK just beyond the end of this parliament.

Whatever your background and whatever skills you have to offer, we want to hear from you. Let us know you want to get involved and we’ll be in touch about how you can play a vital part in the biggest advance in our democracy since universal suffrage.


e-h είπε...


***What we need to do***

Three things need to happen to get fair votes in the UK.

Firstly, the Labour Party must commit to PR. We need one of the two largest parties on side and the Conservatives, with a few honourable exceptions, have remained almost totally opposed to fair votes. Whether you vote Labour, Green, UKIP or Lib Dem, there’s no escaping the need to bring Labour into the fold if we want a democracy worth its name.

Labour was founded on the principle of a proportional electoral system. Our independent polling found an overwhelming majority of Labour voters want their party to back PR - 76%. And if the party is democratic, as it claims to be, then its policy must flow from this basic fact.

Secondly, we need to bring all the parties, organisations and public figures who want PR to the table so that through their combined efforts they can make our lack of democracy a major part of the national dialogue. It wasn’t enough that most of the parties standing in GE2017 committed to PR in their manifestos. When it came to the debates, the interviews and the editorials, the voting system barely got a look-in.

Getting a Parliamentary petition to over 100,000 signatures in the middle of a parliamentary term, as we did in April this year, showed a first glimpse of what we can achieve when everyone who wants fair votes works together. We need our movement’s most prominent leaders to constantly champion initiatives like this: always raising PR up the agenda and never letting it fall.

Finally, all of us need to make enough noise to make change possible. Parties don’t abandon their longstanding support for a rigged voting system without outside pressure. Voters won’t believe reform is possible if they only hear about it occasionally in abstract newspaper editorials. Politicians can’t afford to champion causes if they aren’t certain that large sections of the electorate are behind them.

e-h είπε...

But huge sections of the population are behind them. And since founding Make Votes Matter two years ago, we’ve seen the start of an assertive and determined movement - the kind that all expansions of democracy everywhere have been built on.

Click here to get involved: https://www.makevotesmatter.org.uk/volunteer




***How we will do it***

Not one of these three things will be possible without people like you. Our right to have any say in who governs us was hard won by our great and great-great grandparents. To keep hold of power, the forces of the establishment will resist us now just as vehemently as they resisted those women and working men who claimed their right to a vote a hundred years ago.

If we’re going to win real democracy in the UK, we need to get to work: from running stalls, to designing media, to organising talks and protests, to meeting and challenging our MPs, to changing our parties’ policies, to supporting others to make all these things happen.

But if we do this, we really can wake up one day soon to a government set on tearing down First Past the Post and replacing it with a system of PR fit for a real democracy.

Click here to get involved: http://www.makevotesmatter.org.uk/volunteer



Thank you for all of your support,

Owen and the Make Votes Matter team



e-h είπε...

Είστε έτοιμοι να εμπλακείτε;
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
29 Αυγούστου 2017 - Αγαπητοί υποστηρικτές,

Έχουμε μια σπάνια ευκαιρία - το είδος που θα μπορούσε να έρθει μόνο μία φορά σε μια γενιά.

Το 2022 - ή την φορά που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες γενικές εκλογές - μπορούμε να ξυπνήσουμε σε μια κυβέρνηση που θα αντικαταστήσει την First Past the Post με ένα σύστημα Αναλογικής Αντιπροσωπείας που θα είναι κατάλληλο για μια πραγματική δημοκρατία.

Ή μπορούμε να ξυπνήσουμε σε αυτό που συνηθίσαμε: μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κρατήσει το Κοινοβούλιο, την εκπροσώπηση και την κυβέρνηση έξω από τα χέρια των ψηφοφόρων.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο αποτελεσμάτων είναι απλή. Είσαι εσύ. Αν θέλουμε να τερματίσουμε το FPTP, χρειαζόμαστε εσάς και χιλιάδες σαν εσάς να εμπλακείτε.

Κάντε κλικ εδώ για να εμπλακείτε: https://www.makevotesmatter.org.uk/volunteer

Αυτό δεν πρόκειται να είναι εύκολο και δεν θα μας παραδοθεί στο πιάτο. Αλλά αν, και μόνο αν, μπορέσουμε να δουλέψουμε τώρα, μπορούμε να δούμε πραγματική δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγο μετά το τέλος αυτού του κοινοβουλίου.

Όποιο και αν είναι το υπόβαθρο και οι δεξιότητες που πρέπει να προσφέρετε, θέλουμε να ακούσουμε από εσάς. Ας γνωρίζουμε ότι θέλετε να εμπλακείτε και θα είμαστε σε επαφή με το πώς μπορείτε να διαδραματίσετε ζωτικό ρόλο στη μεγαλύτερη πρόοδο της δημοκρατίας μας από την καθολική ψηφοφορία.

e-h είπε...


*** Τι πρέπει να κάνουμε ***

Τρία πράγματα πρέπει να συμβούν για να υπαρξουν δίκαιες ψήφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρώτον, το Εργατικό Κόμμα πρέπει να δεσμευτεί στην PR. Χρειαζόμαστε ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και οι Συντηρητικοί, με λίγες αξιότιμες εξαιρέσεις, παρέμειναν σχεδόν εντελώς αντίθετοι με τις δίκαιες ψήφους. Είτε ψηφίζετε Εργατικούς, Πράσινους, UKIP ή Lib Dem, δεν υπάρχει καμία διαφυγή από την ανάγκη να φέρει τους Εργατικους στην πεδιο εάν θέλουμε μια δημοκρατια που αξίζει το όνομά της.

Οι Εργατικοί βασίστηκαν στην αρχή ενός αναλογικού εκλογικού συστήματος. Η ανεξάρτητη δημοσκόπηση μας διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Εργατικών ψηφοφόρων θέλουν το κόμμα τους να υποστηρίξουν την PR – σε ποσοστο 76%. Και αν το κόμμα είναι δημοκρατικό, όπως ισχυρίζεται ότι είναι, τότε η πολιτική του πρέπει να απορρέει από αυτό το βασικό γεγονός.

Δεύτερον, πρέπει να φέρουμε όλα τα κόμματα, τις οργανώσεις και τα δημόσια πρόσωπα που θέλουν το PR να τεθεί στο τραπέζι, ώστε με τη συνδυασμένη προσπάθειά τους να καταστήσουν την έλλειψη δημοκρατίας μας σημαντικό μέρος του εθνικού διαλόγου. Δεν ήταν αρκετό το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα κόμματα που βρίσκονταν στη GE2017 δεσμεύονταν να συμμετάσχουν συμφωνα με τις δηλώσεις τους. Όταν έγινε λόγος στις συζητήσεις (debates), στις συνεντεύξεις και τα δημοσιεύματα, το σύστημα ψηφοφορίας πήρε μια καλη θεωρηση.

Η υποβολή κοινοβουλευτικής αναφοράς σε περισσότερες από 100.000 υπογραφές στη μέση μιας κοινοβουλευτικής περιόδου, όπως κάναμε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έδειξε μια πρώτη ματιά σε αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε όταν όλοι όσοι θέλουν δίκαιες ψήφους συνεργάζονται. Χρειαζόμαστε τους πιο διακεκριμένους ηγέτες του κινήματος μας για να προασπίζουμε συνεχώς πρωτοβουλίες όπως αυτό: πάντα αυξάνοντας την PR στην ατζέντα και ποτέ να μην την αφήνετε να πέσει.

Τέλος, όλοι μας πρέπει να δημιουργησουμε αρκετό θόρυβο για να κάνουμε την αλλαγή δυνατή. Τα συμβαλλόμενα μέρη δεν εγκαταλείπουν τη μακροχρόνια στήριξή τους για ένα σωστό σύστημα ψηφοφορίας χωρίς εξωτερική πίεση. Οι ψηφοφόροι δεν θα πιστεύουν ότι η μεταρρύθμιση είναι εφικτή εάν ακούσουν για αυτό περιστασιακά σε αφηρημένες συντάξεις εφημερίδων. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να αντέξουν τις συγκρουσεις αν δεν είναι σίγουροι ότι πίσω τους βρίσκονται μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος.

e-h είπε...


Αλλά μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται πίσω από αυτά. Και δεδομένου ότι πριν από δύο χρόνια εγινε η ίδρυση της πρωτοβουλίας Make Votes Matter, είδαμε την αρχή ενός ισχυρού και αποφασιστικού κινήματος - το είδος που έχουν χτιστεί όλες οι επεκτάσεις της δημοκρατίας παντού.

Κάντε κλικ εδώ για να εμπλακείτε: https://www.makevotesmatter.org.uk/volunteer




*** Πώς θα το κάνουμε ***

Κανένα από αυτά τα τρία πράγματα δεν θα είναι εφικτό χωρίς ανθρώπους σαν εσάς. Το δικαίωμά μας να έχουμε οποιοδήποτε λόγο σε ποιος μας κυβερνά ήταν σκληρά κερδισμένος από τους παππούδες μας και προπαππουδες μας. Για να κρατήσουν την εξουσία, οι δυνάμεις του καθεστωτος θα μας αντισταθούν τώρα με εξίσου έντονη αντίσταση σε εκείνες τις γυναίκες και τους εργάσιμους άνδρες που υποστήριζαν το δικαίωμά τους σε ψηφοφορία πριν από εκατό χρόνια.

Εάν θέλουμε να κερδίσουμε πραγματική δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να εργαστούμε: από τη διεξαγωγή πάγκων, στο σχεδιασμό μέσων ενημέρωσης, στην οργάνωση συνομιλιών και διαμαρτυριών, στη συνάντηση και την αμφισβήτηση των βουλευτών μας, στην αλλαγή των πολιτικών κομμάτων μας, Άλλους υποστηριχτες για να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα να συμβούν.

Αλλά αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε πραγματικά να ξυπνήσουμε μια μέρα σύντομα σε μια κυβέρνηση που θα καταστρέψει το First Past the Post και θα την αντικαταστήσει με ένα σύστημα PR κατάλληλο για μια πραγματική δημοκρατία.

Κάντε κλικ εδώ για να εμπλακείτε: http://www.makevotesmatter.org.uk/volunteer



Σας ευχαριστώ για όλη την υποστήριξή σας,

Owen και η ομάδα Make Votes Matter