Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Δευτερα 28 Αυγουστου 2017



Παρέμβαση Θεοδωράκη με επιστολή στα «Νέα»: «Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία»
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, 09:33
Με επιστολή του στα «Νέα» ο Μίκης Θεοδωράκης ξεσπά κατά της «αντικομμουνιστικής υστερίας της εφημερίδας».
Η όλη συζήτηση επί του θέματος ξεκίνησε μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην παραστούν εκπρόσωποι της χώρας στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της Ε.Ε. σχετικά με τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα.
«Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία που κατακλύζει την εφημερίδα σας. Ως νέος κομμουνιστής είχα την τιμή να παλέψω μέσα απ’ τις γραμμές του ΕΑΜ για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Αργότερα, την εποχή της Χούντας, μέσα από το Πατριωτικό Μέτωπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» γράφει στην επιστολή του ο μουσικοσυνθέτης.
Και συνεχίζει: «Όμως για την πάντοτε ενιαία εθνικοφροσύνη και για σας που την εκπροσωπείτε μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν έχουν καμιά σημασία οι όποιες πράξεις με αριστερό πρόσημο, ακόμα και οι πιο σημαντικές, όσο και αν αυτές βοηθούν και τιμούν την πατρίδα και τον λαό μας. Ακόμα και την αναγνωρισμένη από εχθρούς και φίλους, ντόπιους και ξένους προσφορά μας στην ανάδειξη του νεοελληνικού πολιτισμού, την αγνοείτε επιδεικτικά.
»Το μόνο που μετράει για σας είναι η ήττα μας στον Εμφύλιο και η ενόχλησή σας γιατί η ιδεολογία της Αριστεράς εξακολουθεί να υπάρχει, να δρα και να επιδρά ύστερα από τόσους και τόσους διωγμούς.
»Εντάξει λοιπόν! Νικηθήκαμε και μπήκαμε στη γωνία! Τι άλλο θέλετε από εμάς εσείς οι νικητές και ξύνετε τις πληγές μας; Με το αίμα το δικό μας που συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας τα πήρατε όλα! Κράτος, Κυβέρνηση, Παιδεία, Πολιτισμό, Στρατό, Αστυνομία, Τράπεζες, Τύπο, Τηλεοράσεις. Εμείς μείναμε στην γωνία, ουσιαστικά και πάλι (όπως στον Εμφύλιο) πολίτες β’ κατηγορίας.
»Και από τον Στάλιν δεν θυμάστε παρά μόνο τα εγκλήματά του… Το μόνο που δεν άκουσα γι’ αυτόν είναι ότι με το πρωινό του έτρωγε τηγανητό ανθρώπινο κρέας. Για κείνον τον Στάλιν, τον Αρχιστράτηγο του Κόκκινου Στρατού με τις νίκες στο Στάλινγκραντ, στη Μόσχα, στο Λένινγκραντ και στο Βερολίνο, δεν έχετε τίποτα να πείτε;
»Αν έλειπε ο Κόκκινος Στρατός και ο Στάλιν, τι θα είχαμε σήμερα; Άραγε το σκεφτήκατε; Ποιος θα εμπόδιζε τον Χίτλερ να γεμίσει την υφήλιο με χιλιάδες Άουσβιτς; Φαντάζεστε την Ελλάδα γεμάτη με στρατόπεδα εξόντωσης; Εκεί πάνω στην Ευρώπη και ειδικά στα ρατσιστικά κράτη, ξέρω γιατί πονάνε και τα βάζουνε με τον Στάλιν και τον κομμουνισμό. Γιατί νίκησε κατά κράτος τον πολυαγαπημένο τους Φύρερ. Τον Αδόλφο Χίτλερ!
»Όμως εσείς εδώ, τι λόγο έχετε; Εσείς τους κομμουνιστές τους σκοτώνατε σαν μύγες. Με τις συμμορίες τύπου Σούρλα και Βρεττάκου. Με τα στρατοδικεία και τις εκτελέσεις 16.000, νέων κυρίως κομμουνιστών. Αγοριών και κοριτσιών. Με τα Μακρονήσια όπου μαρτύρησαν 100.000 Έλληνες κομμουνιστές. Με τα σφαγεία της Ασφάλειας, όπου βασανίστηκαν με τις πιο φρικαλέες μεθόδους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες.
»Τι είμαστε λοιπόν όλοι εμείς, εγκληματίες ή θύματα; Και γιατί παλεύαμε; Δεν αγωνιζόμασταν τάχα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό; Μήπως μέσα από τις γραμμές μας ξεπήδησαν ο θρόνος, οι παρακρατικές οργανώσεις που σκότωσαν τον Λαμπράκη και η Χούντα; Για να μην αναφερθώ στους συνεργάτες των ξένων κατακτητών που πάνω τους στηρίχτηκε η Αμερικανοκρατία που ζει και βασιλεύει μεταμφιεσμένη σε Μνημόνια και Τρόικες που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της εθνικής καταστροφής».
Στο τέλος της επιστολής του αναφέρει: «Πιστεύω ότι εύκολα μπορείτε να κατανοήσετε το θυμό μου, γιατί για μένα όπως και για χιλιάδες άλλους, η στράτευση και οι αγώνες μας κάτω από την Κόκκινη Σημαία αποτελεί την ιερότερη περίοδο της ζωής μας, που είχε ένα και μόνο στόχο, να κάνει τον Λαό μας ελεύθερο, ανεξάρτητο και ευτυχισμένο».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάλος στο FB με  Καιλή: Αφού ο πατέρας σου γεννήθηκε το 1955 πως σκότωσαν τον παππού σου 6 χρόνια πριν... Αγωγές
Σχολιο.- Ο πατερας της μάνας της ήταν.
Ο οποιος παππους της ηταν μαυραγορήτης στην κατοχή, συνεργάτης των γερμανων, και απο τη συνεργασια με τους ναζι πηρε το σπιτι στη Β. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, που έχει η Καϊλή, Όλη η Θεσσαλονίκη το ξέρει.
Σχολιο.- Ποιοί συντρόφοι της να τη χαίρονται? Στη συνεδριαση της κοινοβουλευτικης ομαδας του πασοκ το 2011, ο Ξυνιδης δεν την ειχε χαρακτηρισει "καλτσοδετα"? Και ο Καστανιδης και αλλοι? Το καϊλή τσουτσέκι του Μπενίτο Βενιζέλου!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιώργος Αλεξάτος
"Αν η Εύα Καϊλή ενοχλείται από τα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τον παππού της μαυραγορίτη δωσίλογο, δεν έχει παρά να υπερασπιστεί δημοσίως τη μνήμη του, αναφέροντας τον λόγο για τον οποίο, όπως λέει, τον σκότωσαν οι κομμουνιστές.
Και μετά ας κάνει και αγωγή σε όποιον θεωρεί συκοφάντη.
Όσο δεν αποκαλύπτει τους λόγους του θανάτου του, ο καθένας μπορεί να υποθέτει οτιδήποτε. Πως μπορεί να μην ήταν μαυραγορίτης δωσίλογος, αλλά δολοφόνος ταγματασφαλίτης. Ή κουκουλοφόρος καταδότης.
Λοιπόν, κ. Καΐλη; Γιατί τον σκότωσαν τον παππού σας οι κομμουνιστές; "




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Αλεξάτος
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ! ΤΟΝ... ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ!
Εκτενές άρθρο-εγκώμιο για την κ. Εύα Καϊλή, δημοσιευμένο αμέσως μετά την εκλογή της στην Ευρωβουλή, το 2014.
Στο άρθρο αναφέρονται και "τα ξένοιαστα καλοκαίρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζούσε ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της, ήταν οι στιγμές όπου αποκαλυπτόταν η πιο αλέγκρα, έντονη πλευρά της. Σε εκείνη την αυλή του πατρικού σπιτιού, η Εύα Καϊλή μαζί με ένα τσούρμο από ξαδέρφια και παιδιά της γειτονιάς θα χαιρόταν για πολλά καλοκαίρια την απόλυτη ξενοιασιά και την ελευθερία, τα ανέμελα παιχνίδια".
Στο χωριό με τον παππού. Αυτόν που είχαν σκοτώσει πριν μισό αιώνα οι κομμουνιστές!
http://www.protothema.gr/politics/article/385706/o-europaradeisos-ehei-plana-gia-tin-eua/
Σχολιο.- Γίνεται όλο κ πιο ενδιαφέρον να μάθουμε τι τέλος είχε πια αυτός ο διάσημος παππούς και ποιοι κομμουνιστές τον σκότωσαν. Και είναι μα απορεί κανείς με των αργοπορία να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα ενώ όλο το διαδίκτυο ασχολείται με την υπόθεση. Και μόνο από αυτό φαίνεται η σοβαρότητα των ελληνικών κοινωνικών μέσων. Αλλού η αλήθεια θα είχε αποκαλυφθεί σίγουρα εμπεριστατωμένα εντός ωρών.
Σχολιο.-  Ο πατέρας της ήταν από την Κωνσταντινούπολη και ήρθε τη δεκαετία του '60 στην Ελλάδα. Για τον παππού της μάνας της λέει. Αλλά και πάλι δεν βγαίνει η ιστορία!
Σχολιο.- Μάλλον εννοεί τον προπάππου της χαχαχα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Γκελ μπουρντά, μπρε Μπουλγκάρ! Τσαμπούκ τσαμπούκ!", φώναζαν στον κόσμο, όταν μπούκαραν στα χωριά και τα ρήμαζαν, δολοφονώντας όσους υποψιάζονταν πως μπορεί να ήταν αριστεροί.
Κισά Μπατζάκ, Μιχάλ Αγάς, Λατίφ Εφέντ και άλλοι τουρκόφωνοι Πόντιοι, επικεφαλής των συμμοριών που συνεργάζονταν με τους κατακτητές στην κατεχόμενη Μακεδονία και συνέχισαν το δολοφονικό τους έργο και στα 1945-49. Εδώ, από επίσκεψη στη Βιέννη, όπου θαύμασαν τα επιτεύγματα του εθνικοσοσιαλισμού, το καλοκαίρι του 1944.
Ένα από τα χωριά-κάστρα αυτών των συμμοριών ήταν και η Κωνσταντία. Το χωριό όπου φέρεται να σκοτώθηκε ο παππούς της κ. Καϊλή. Καμιά δεκαριά χρόνια πριν γεννηθεί η κόρη του. Η μητέρα της.
Από Γιώργος Αλεξάτος
Σχολιο.- Οι συγκεκριμενοι τουρκοφωνοι ποντιοι και καππαδοκες καραμανλιδες ηρθαν στην ελλαδα το 1924 ... και ετσι για την ιστορια την περιοδο της μικρασιατικης εκστρατειας στηριξαν το κεμαλικο ανοιχτα τουλαχιστον μια μεγαλη μεριδα τους και στην ελλαδα αποδειχτηκαν αξιοι υπερασπιστες του μοναρχοφασισμου... σε αντιθεση με τους ελληνοφωνους ποντιους και μικρασιατες που επανδρωσαν τις ταξεις του ελας και του δσε σε μεγαλο βαθμο...
Σχολιο.- Στη Μακεδονία ήταν περίεργα τα πράγματα, εξαιτίας και της έντασης που υπήρχε ανάμεσα στα διάφορα εθνοτικά στοιχεία της περιοχής. Αν έναν πληθυσμός περνούσε με την Αντίσταση, το ανταγωνιστικό προς αυτόν εθνοτικό στοιχείο πολύ εύκολα μπορούσε να περάσει με τον Κατακτητή. (Μου έκανε π.χ. πολύ μεγάλη εντύπωση όταν έμαθα από φίλο Κιλκισιώτη τι στάση κράτησαν Βλάχοι της περιοχής. Μαθημένος από τα μέρη τα δικά μου, όπου οι Βλάχοι ήταν ως επί το πλείστον με το ΕΑΜ, ξαφνιάστηκα όταν έμαθα τα καμώματα των εκεί Βλάχων.)
Σχολιο.- Και εντος των ιδιων των εθνοτικων ομαδων υπηρχαν μεγαλες διαφοροποιησεις στη μακεδονια σλαβοφωνοι με το εαμ και την οχρανα ελληνοφωνοι ποντιοι και μικρασιατες κυριως με το εαμ τουρκοφωνοι υπερμαχοι των μοναρχοφασιστων... βλαχοι των μογλενων με τς δεξιους βλαχοι του βερμιου κυριως με το εαμ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙ Ο ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ;
Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ηγέτες της βενιζελικής παράταξης, υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις και πρωθυπουργός το 1924, όταν ίδρυσε και το Κόμμα των Προοδευτικών Φιλελευθέρων, και πέθανε σαν σήμερα, στις 28 Αυγούστου 1946.
Αν και κράτησε στάση αναμονής κατά την περίοδο της Κατοχής, αρνούμενος (όπως και όλοι σχεδόν οι αστοί πολιτικοί) την όποια συμμετοχή στην Αντίσταση, είχε, εντούτοις, την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της προοπτικής μιας μεταπελευθερωτικής ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης και την εντιμότητα να τα αποκαλύπτει.
Έτσι, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Τσόρτσιλ κατά τα Δεκεμβριανά του 1944, δεν θα διστάσει να πει στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου την ιστορική φράση, "αιματοκυλίσατε την Ελλάδα προς χάριν δύο χιλιάδων πραιτωριανών".
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοφούλη από τον Νοέμβριο 1945, ο Γεώργιος Καφαντάρης θα παραιτηθεί τον Μάρτιο 1946, λίγο πριν τις εκλογές, καταγγέλλοντας πως επρόκειτο για εκλογές βίας και νοθείας, που θα νομιμοποιούσαν το καθεστώς του τρόμου που επιβλήθηκε μετά τη Βάρκιζα. Και το κόμμα του θα ταχθεί υπέρ της αποχής, μαζί με την εαμική και εξωεαμική Αριστερά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ
Επρόκειτο για επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο για τα μέτρα της εποχής. Γυναίκες κάθε ηλικίας, ντυμένες στα μαύρα, με τα τσεμπέρια τους να κρέμονται για να σκουπίζουν και... τα δάκρυά τους, περιφέρονταν από δικαστήριο σε δικαστήριο και με το που έβλεπαν να φέρνουν οι χωροφύλακες τους δικαζόμενους εαμίτες, άρχιζαν τις φωνές και τις κατάρες:
"Να τος! Να τος ο φονιάς του άντρα μου! Αυτός άφησε τα παιδιά μου ορφανά, που να δει τα παιδιά του να πεθαίνουν σφαγμένα στο γόνατο!"
"Αυτός είναι! Αυτός! Να τος ο κακούργος που έσφαξε το παλικάρι μου! Που να μην τον λιώσει η γης και να τον ξεθάψουν τα σκυλιά και τον σέρνουν για να τον βλέπει η κακούργα η μάνα του!"
Ήταν οι δήθεν χήρες και δήθεν χαροκαμμένες μανάδες κι αδελφές, που τους ανθρώπους τους τους είχαν σκοτώσει οι κομμουνιστές στην Κατοχή και στα Δεκεμβριανά. Χαμός στα δικαστήρια σκοπιμότητας στα 1945-46. Μέχρι που εξοργίζονταν κι οι ίδιοι οι δικαστές και συχνά τις απόπαιρναν:
"Μα εσύ, κυρά μου, την προηγούμενη βδομάδα έλεγες για άλλον πως σου σκότωσε τον άντρα! Άντε στη δουλειά σου, να κάνουμε κι εμείς τη δική μας!"

Σχολιο.- Eίχα φίλο στο καφενείο που συχνάζω, που μου διηγήθηκε ότι είχε συλληφθεί τότε για κατηγορία φόνου, που δεν είχε διαπράξει, και ήταν πλέον ξεγραμμένο ότι η καταδίκη του ήταν βέβαιη, καθώς και η εκτέλεση, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο καταδικάζονταν και εκτελούνταν με συνοπτικές διαδικασίες καθημερινά ..Δυο μέρες προ τής δίκης ο δικηγόρος του τον επεσκέφθει στην φυλακή και του ανακοίνωσε ότι τυχαία σε μια άσχετη υπόθεση του βρήκε το δήθεν θύμα του Και ότι του δήλωσε όταν το έμαθε ότι θα παρασταθεί στην δίκη σαν μάρτυρας υπεράσπισης ..Και βέβαια έγινε η δίκη και ο στρατοδίκης πρόεδρος αν και ήταν καταπέλτης, μόλις άκουσε ότι το θύμα παρίστανται σαν μάρτυς υπεράσπισης χλόμιασε και ζήτησε νερό. Διέκοψε την δίκη για την άλλη μέρα, όπου και η απόφαση ήταν αθωωτική .. Όσο για τους μάρτυρες κατηγορίας χωροφύλακες, με την αναβολή τής δίκης,... εξηφανίσθησαν..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιωργος Αλεξατος
Θαύμα πρώτο: Οι κομμουνιστές μπήκαν στο χωριό μετά από μάχη με τους μάηδες, αλλά οι 34 νεκροί ήταν άμαχοι!
Θαύμα δεύτερο: Οι γονείς της Εύας Καϊλή είναι γεννημένοι και οι δύο μετά το 1955, αλλά ο παππούς της σκοτώθηκε το '47.
Σχολιο.- Ο πατερας της Καιλη παντως ειναι κωνσταντινουπολιτης και ηρθε στην ελλαδα με τις απελασεις του 64.... τον ξερω προσωπικα...
Σχολιο.- Για τον πατέρα της μάνας της γίνεται πια λόγος.
Σχολιο.- ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΥΤΗΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ
Σχολιο.- Η Καιλή μάλλον αναφέρεται στην μάχη που έδωσε ο ΔΣΕ στις 10/02/47 στην Κωνσταντία.Ενώ στην ιστοσελίδα της κοινότητας αναφέρονται 34 νεκροί...
Σχολιο.-  Περιμενω με αγωνια θα βρεθει ο δολοφονος η ειναι κολπο του σκηνοθετη!!
Σχολιο.- Εδώ αναφέρονται 27 σκοτωμενοι στο χωριο Κωνσταντια.Κανείς από αυτούς δεν ονομάζεται Ιγνατιάδης (ο παππούς της).
Σχολιο.- Μην προσπαθεις να μεροληπτησεις υπερ των κομουνιστων.Κι αυτοι σκοτωσαν ανθρωπους,αλλωστε ηταν πολεμος.Δεν υπαρχει θεμα ιστορικης δικαιωσης των ανταρτων εναντι των γερμανοτσολιαδων και των μαηδων.Ειναι αποδεκτη κι απο τους ιδιους τους σοβσρους δεξιους.
Σχολιο.- Ειρωνεύομαι συγκεκριμένο κείμενο που λέει πως οι νεκροί της μάχης ήταν όλοι... άμαχοι!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μάηδες, ένοπλοι πολίτες των Μονάδων Ασφαλείας Υπαίθρου (στην πρώτη φωτογραφία μαζί με λοκατζήδες), καμαρώνουν μπροστά σε κομμένα κεφάλια μαχητών του ΔΣΕ και άμαχων αριστερών στη Μακεδονία.
Δεν πιστεύω ο παππούς της κ. Καϊλή να ήταν μάης. Γιατί κάτι τέτοιο υπονοείται με την αναφορά στο χωριό Κωνσταντία Πελλας που χτυπήθηκε από τον ΔΣΕ και το υπερασπίστηκε η πολιτοφυλακή. Δηλαδή, οι μάηδες. Αυτό λένε κάποιοι που υποστηρίζουν τη δήλωσή της για το έγκλημα των κομμουνιστών.
Λοιπόν, κ. Καϊλή; Ο παππούς σας δεν ήταν μαυραγορίτης, αλλά μάης;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπήρχαν στην κατοχή πολλοί συμπολίτες μας που έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους απ' την πείνα, προμηθεύοντάς τους πολλούς ντενεκέδες λάδι. Σε αντάλλαγμα έπαιρναν κάτι οικοπεδάκια, κάτι χωραφάκια, κάτι σπίτια, ασήμαντα, συμβολικά πράγματα δηλαδή, ίσα ίσα για να μην αισθάνονται άσχημα οι ευεργετημένοι.
Όχι μόνο αυτό, αλλά ευεργέτησαν και τους απόγονους των πεινασμένων, που δεν έχουν σήμερα να πληρώνουν φόρους κληρονομιάς, ΕΝΦΙΑ και άλλα σοσιαλιστικά χαράτσια.
Να, η οικογένειά μου για παράδειγμα, αντάλλαξε με δυο ντενεκέδες λάδι ένα οικόπεδο απ' το οποίο σήμερα θα είχαμε 5-6 διαμερίσματα. φανταστείτε τι θα παθαίναμε.
Και αντί να τους ευγνωμονούν, κάποιοι τους βρίζουν δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και τέτοια.
Ευτυχώς το ελληνικό κράτος από την πρώτη στιγμή κατάλαβε το χρέος του και τους αντάμειψε όπως τους άξιζε, προσφέροντας τους υψηλές θέσεις στον μηχανισμό του και χίλια δυο προνόμια.
Καλά που δε νίκησαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο, θα ήταν τεράστια αδικία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α πα πα,τι διαβάζω εδώ!Τι ανακάλυψε ο  Γιώργος Αλεξάτος :
"Γιώργος Αλεξάτος
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ! ΤΟΝ... ΣΚΟΤΩΜΕΝΟ!
Εκτενές άρθρο-εγκώμιο για την κ. Εύα Καϊλή, δημοσιευμένο αμέσως μετά την εκλογή της στην Ευρωβουλή, το 2014.
Στο άρθρο αναφέρονται και "τα ξένοιαστα καλοκαίρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζούσε ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της, ήταν οι στιγμές όπου αποκαλυπτόταν η πιο αλέγκρα, έντονη πλευρά της. Σε εκείνη την αυλή του πατρικού σπιτιού, η Εύα Καϊλή μαζί με ένα τσούρμο από ξαδέρφια και παιδιά της γειτονιάς θα χαιρόταν για πολλά καλοκαίρια την απόλυτη ξενοιασιά και την ελευθερία, τα ανέμελα παιχνίδια".
Στο χωριό με τον παππού. Αυτόν που είχαν σκοτώσει πριν μισό αιώνα οι κομμουνιστές!":
Θαύμα θαύμα,ο παππούς...αναστήθηκε κι έκοβε βόλτες με την Ευούλα στο χωριό!Προφανώς για να της...διηγηθεί την ιστορία πως...τον "σκότωσαν" οι "εγκληματίες κομμουνιστές"!
Υ.Γ. Όταν θα φας τη μήνυση για διασπορά εθνικιστικού μίσους να δούμε τι θα λες Ευούλα!
#καϊλή
http://www.protothema.gr/politics/article/385706/o-europaradeisos-ehei-plana-gia-tin-eua/
σχολιο.- Θα γελάσουμε με την Εύα.Σε λίγο που θα δημοσιευθεί στο f/b και το έγγραφο της τότε Χωροφυλακής Έδεσσας όπου...παππούς στα θύματα δεν υπάρχει!
http://www.protothema.gr/politics/article/385706/o-europaradeisos-ehei-plana-gia-tin-eua/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισε η εγκατάσταση γέφυρας που θα ενώνει την Κριμαία με την ρωσική ενδοχώρα
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, 14:25
Ρώσοι μηχανικοί έχουν αρχίσει το δύσκολο έργο της θαλάσσιας μεταφοράς τμήματος της τοξοειδούς γέφυρας με σιδηροδρομική γραμμή μήκους 227 ύψους 45 μέτρων και βάρους 6.000 τόνων στα στενά του Κερτς.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε στην ξηρά και την Κυριακή η ομάδα συναρμολόγησης άρχισε την θαλάσσια μεταφορά της στα στενά του Κερτς, όπου θα τοποθετηθεί σε πύργους-προβλήτες ύψους 35 μέτρων.
Όσο διαρκεί η μεταφορά της γέφυρας προς το σημείο που τελικά θα τοποθετηθεί, και πιστεύεται πως θα απαιτήσει συνολικά 72 ώρες, έχει διακοπεί η ναυσιπλοΐα στον δίαυλο.
Μετά την εγκατάσταση της γέφυρας, που διαθέτει δύο σιδηροδρομικές γραμμές, και τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τα πλοία που διαπλέουν τον δίαυλο θα περνούν κάτω από αυτήν.
Όταν ολοκληρωθεί το έργο της γέφυρας της Κριμαίας -όπως ονομάσθηκε- που θα έχει μήκος 19 χιλιομέτρων, θα είναι από τις μεγαλύτερες όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ρωσικών αρχών, η ολοκλήρωση του έργου που προβλέπεται να γίνει το 2018 και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2019 θα εξυπηρετεί περισσότερους από 40.000 ταξιδιώτες και δεκάδες τρένα καθημερινά εκτός από την διακίνηση εμπορευμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή τουρκικού Στρατού στην Ροτζάβα
Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 17:28
Μία μηχανοκίνητη ταξιαρχία, πυροβολικό και δύο τάγματα πεζικού, διέσχισαν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στο χωριό Bobanê και κατευθύνονται προς το Κομπανί, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΗΑ.
Ήδη έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις του κουρδικού YPG.
Η κατάσταση κρίνεται ως ιδιαίτερα σύνθετη καθώς περιοχή βρίσκονται και αμερικανικές μονάδες, ενώ έχει φυλάκια και ο συριακός Στρατός που συνεπικουρείται από μονάδες ρωσικών ειδικών δυνάμεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερική εκεχειρία στην Συρία
Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, 15:45
Στη συμφωνία ανάμεσα στο Ισλαμοφασιστικό κράτος και την Χεζμπολάχ, συμφωνησε και ο συριακός Στρατός, η οποία θα επιτρέπει την μεταφορά τζιχαντοφασιστών του ISIS από την μεθόριο Συρίας-Λιβάνου στην ανατολική Συρία.
«Έπειτα από τις επιτυχίες των ενόπλων δυνάμεών μας και της Χεζμπολάχ στην δυτική Καλαμούν...η συμφωνία μεταξύ της Χεζμπολάχ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh εγκρίθηκε», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.
Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η συμφωνία περιλαμβάνει τους τζιχαντοφασιστες του ISIS μόνο από την συριακή πλευρά της μεθορίου ή και αυτούς σε λιβανέζικο έδαφος.
Σήμερα το πρωί τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία στον θύλακα του ISIS στη μεθόριο, όπου οι τζιχαντοφασιστες μάχονται εναντίον της Χεζμπολάχ με τα συριακά στρατεύματα στο ένα μέτωπο και τον στρατό του Λιβάνου στο άλλο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




όσο και να ψάχνω στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πουθενά η πληροφορία ότι η πρώτη περίπτωση γονιμοποίησης με κατεψυγμένο σπέρμα καταγράφεται στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50 ώστε να εξηγηθεί το γεγονός ότι τον παππού της Καϊλή τον έφαγαν μπαμπέσικα τα παλιοκομμούνια στον Εμφύλιο αλλά και οι δύο γονείς της γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '50.:
Ευούλα, θέλει ταλέντο να λες ψέματα και να μην σε πιάνουν, εσύ δεν το έχεις




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017
Ο Νταλάρας του μνημονίου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ
Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ λαμβάνει χώρα το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Τρίτση,  και πάντα τα φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελούσαν γεγονός για όλη την αριστερά και εκτός ΚΚΕ.
Αυτό που έκανε εντύπωση διαβάζοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που και φέτος είναι πλούσιο (διαβάστε το ΕΔΩ) είναι η επιστροφή Νταλάρα. Ο Γιώργος Νταλάρας που ξεκινώντας την καριέρα του έδωσε πολλές φορές το παρών στα φεστιβάλ, την περίοδο των μνημονίων, δήλωνε ότι τα μνημόνια ήταν αναγκαίο κακό και στήριζε την σύζυγο του που ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Ποιος δεν θυμάται το κυνήγι που έτρωγε από τον κόσμο ο Νταλάρας όπου εμφανιζόταν.
Αν βέβαια δεν ενοχλεί τα μέλη του ΚΚΕ η συμμετοχή Νταλάρα στο φεστιβάλ, ο δικός μας λόγος περισσεύει, αφού μιλάμε για κομματική εκδήλωση.

Σχολιο.- Δεν ξερω με ποιο σκεπτικο οδηγηθηκαν στην αποφαση να φωναξουν ενα κραγμενο πλεον καλλιτεχνη που μετεχει στην τρομοκρατια του λαου γυρω απο το κεντρικο ζητημα της περιοδου Αυτο που ειναι βεβαιο ειναι οτι δεν ειναι ουτε καν ενοχλημενοι με την σταση Νταλαρα στην συγκεκριμενη ιστορικη περιοδο που βιωνουμε μιας και η κατευθυνση του σημερινου ΚΚΕ ειναι η ιδια. Δεν λενε βεβαια μνημονια η καταστροφη ετσι ανοιχτα. Λενε παραμονη στο ευρω-αρα και στην ΕΕ ή καταστροφη και τυχοδιωκτισμος. που ειναι το ιδιο. Απο αυτη τη σκοπια και με βαση την πολιτικη γραμμη του σημερινου ΚΚΕ δεν ειχε καποιο λογο να μην τον φωναξει. Μπορει να φερει καποιο κοσμο κυριως πιο μεγαλο σε ηλικια και αυτο σημαινει 5 ευρω+ σουβλακια και μπυρες λουκουμαδες κλπ οποτε θα βγει ενα καλο οικονομικο κομποδεμα.

Σχολιο.- φεστιβάλ της ''Κ''ΝΕ . Το Κ θα γίνει εκτός εισαγωγικών μόνο όταν γίνει λαική δημοκρατία ....μέχρι τότε θα λένε ναι στο Ευρώ και την ΕΕ άρα όχι στο ΕΑΜ
Σχολιο.- ποια λαικη δημοκρατια? Αφου ηταν ουτοπια λενε. Το φεστιβαλ της ΚΝΕ ουσιαστικα εδω και καιρο ειναι ενα αλλο φεστιβαλ. Δεν εχει μεινει τιποτα απο τα χαρακτηριστικα του . Ακομα και οι ομιλιες του ΓΓ καθε φορα ειναι κοπυ πειστ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να εδώ στη Μυκονο πίνω ένα ποτάκι με τα σημερινά λαμόγια Μηλιώνηδες και Φλώρους(που με τις εταιρείες τους Hellas Power και Energa, φέσωσαν το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 250.000.000 ευρώ) στις Μυκόνους και στα Μαϊάμια, να ξεχάσω το πένθος μου, συνεχίζοντας στα χνάρια του φουκαρά του (προ)παππού(?) μου" -- Ε. Καϊλή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017
Ο Άλλος Μελιγαλάς
Τον Μάρτιο του 1944, στον Μελιγαλά, εγκαθίσταται μια ισχυρή βάση των Ταγμάτων Ασφαλείας, το λεγόμενο «Τάγμα Στούπα». Πολύ γρήγορα, η κωμόπολη της Μεσσηνίας, θα μετατραπεί σε μια ιδιόρρυθμη πρωτεύουσα μιας σατραπείας, με καθαρά ανατολικού-ασιατικού τύπου χαρακτηριστικά και θα αποκτήσει μια σκοτεινή και άσχημη φήμη οποία θα διαδοθεί σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η κωμόπολη κατάντησε σε φυλακή, κέντρο βασανισμών, τόπος εκτελέσεων, μα πάνω από όλα πηγή απίστευτων αυθαιρεσιών σε βάρος των κατοίκων της Πελοποννήσου. Τα βασικά γνωρίσματα αυτής της «διακυβέρνησης» από τις αρχές των Ταγμάτων Ασφαλείας, δεν είναι πολύ δύσκολο να τα συμπεράνει κανείς. Συνοψίζονται στις λέξεις, βία, αυθαιρεσία, λεηλασίες – εν γένει ένα ανεπανάληπτο όργιο εγκληματικών πράξεων. Πάντα στο όνομα της εθνικοφροσύνης και με ιδεολογική σημαία τα επιχειρήματα του χυδαίου αντικομμουνισμού του εγχώριου δοσιλογισμού και μειοδοσίας.
Η βία, στρεφόταν όχι μόνο ενάντια στα μέλη των οικογενειών των Εαμιτών. Στην κυριολεξία ήταν τυφλή, ενάντια «δικαίων και αδίκων». Τις πιο πολλές φορές, τα κίνητρα ήταν εντελώς ταπεινά. Ιδιοποίηση περιουσιών, λεηλασίες οικιών και αγαθών, είσπραξη λύτρων, εκβιασμοί. Μιλάμε για μια άνευ προηγούμενου επίθεση των πιο λούμπεν και καθυστερημένων στοιχείων της Μεσσηνίας ενάντια στους συμπολίτες τους, επίθεση η οποία ξεπέρασε σε έκταση και ένταση ακόμα και αυτήν των Γερμανών.
Από τις εκδοσεις Παπαζήση, κυκλοφόρησε το 1977 το αρχείο του Σουηδού αρχαιολόγου και απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού – βάσει διεθνών συμφωνιών – στην Ελλάδα Άλεξ Πέρσον. Η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον Κωστή Παπακόγκο. Από το αρχείο του Σουηδού, επιλέχθηκαν ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Το «ΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΣΟΝ» περιέχει τα σημαντικότερα ντοκουμέντα του Διεθνή Ερυθρού Σταυρού Πελοποννήσου κατά την κατοχική περίοδο. Όπως είναι γνωστό τα ερυθροσταυρίτικα έγγραφα είναι ΑΠΟΡΡΗΤΑ. Χάρη όμως στον αντιπρόσωπο του ΔΕΣ, καθηγητή Αρχαιολογίας Άξελ Πέρσον, και στη γυναίκα του Ελσα Σέγκερνταλ, τούτο το ανεκτίμητο ιστορικό υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα. Το «ΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΣΟΝ» είναι ή καταματωμένη βίβλος τής σκοτεινότερης εποχής πού γνώρισε η νεώτερη ελληνική Ιστορία. Είναι η αδιάψευστη μαρτυρία του λαού μας γραμμένη απ’ το ίδιο του το χέρι.
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΡΙΤΗ Απ’ τον Ιούλη ως το Δεκέμβρη του 1944 (Αρχείο Πέρσον, Παπαζήσης, Αθήνα 1977, σ. 85-86).
Τους τελευταίους μήνες τής γερμανικής κατοχής θα πρέπει να τους δει κανείς μέσα στο ίδιο πολιτικό κλίμα, που σκιαγραφήσαμε παλιότερα: Τους Γερμανούς και τους Ταγματασφαλίτες απ’ τη μιά μεριά, να εξακολουθούν να ρημάζουν τον τόπο, και τους αντάρτες απ’ την άλλη, να πυκνώνουν όλο και περισσότερο τα σαμποταρίσματα και τις επιθέσεις τους.
Φυλάκισαν πολλούς υπάλληλους του Γραφείου μας και τους φοβέριζαν, ιδιαίτερα οι Ταγματασφαλίτες, ότι θα τους έπαιρναν τα κεφάλια. Μ’ ευγνωμοσύνη σημειώνουμε τη βοήθεια που μας έδωσαν οι Γερμανοί, σε πολλές περιπτώσεις που είχαν σχέση με την αποφυλάκιση του προσωπικού μας. Στο μεταξύ οι Γερμανοί σ’ αυτή την περίοδο μας παραχώρησαν, σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από παλιότερα, βαγόνια για τις ανάγκες μας. Μέσα στο δεύτερο δεκαπεντάμηνο του Ιούνη και μέσα στον Ιούλη, κουβαλήθηκαν πάνω από χίλιοι τόνοι τρόφιμα απ’ την Αθήνα στην Τρίπολη, που ήταν κι ο τελευταίος σιδηροδρομικός σταθμός.
Τα μεταφορικά μέσα όμως πού είχαμε στη διάθεση μας, δε φτάναν για τις παραπέρα μεταφορές, και το αποθήκεμα τόσο μεγάλων όγκων μας δημιούργησε αναπάντεχες δυσκολίες. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε γι’ αποθήκη ακόμα και μία εκκλησία, και παραλίγο να βρούμε το διάολο μας απ’ τους Ταγματασφαλίτες. Μας είπαν κομμουνιστές, που κάναμε τις εκκλησιές αχυρώνες, και μας πρόσταξαν στο άψε σβήσε να τις αδειάσουμε. Τα καταφέραμε όμως να τους βάλουμε στη θέση τους και πήραμε το λεύτερο ν’ αφήσουμε τα τρόφιμα στην εκκλησιά.
Πάνω στα δικαιώματα της τροφοδότησης έπεσε φοβερό ψαλίδι, και τις μόνες περιοχές που μας επιτρέπουν να συντηρούμε, ήταν εκείνες πού κατείχαν οι ίδιοι οι Γερμανοί ή οι Ταγματασφαλίτες. Δηλαδή οί Γερμανοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα τρόφιμα του Ερυθρού Σταυρού, σα ρουσφέτι, στους τόπους που φανέρωσαν καλή διαγωγή απέναντι τους. […]
 http://metwpoistorias.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαμπύ Μιωνή: Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ Ελλάδας.. Ομολογεί ότι δεν είναι κομμουνιστής...
"Την Ελλάδα κυβέρνησαν Χίτες και Ταγματασφαλίτες. Συνεργάτες Γερμανών έγιναν Υπουργοί, Δήμαρχοι, Νομάρχες, Δικαστές και αριστεροί που διέσωσαν Εβραίους στην Θεσσαλονίκη με αυτοθυσία, κατέληξαν σε εξορίες, φυλακές ή εκτελέστηκαν και κυνηγήθηκαν ανελέητα... Η ντροπή ανήκει στα κόμματα που δίνουν στέγη στους Νεοναζί, διότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να αισθανθούν ντροπή"...
Ζούμε στη χώρα που όσοι καλοπερνούσαν στα μπουρδέλα του Καΐρου έγιναν υπουργοί και όσοι πολέμησαν τον κατακτητή εκτελέστηκαν στα Μακρονήσια.
Η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει, όσο και να θέλουν κάποιοι ..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηραν πισω (προσωρινα, λογω ΔΕΘ) την καταργηση των απεργιων.
Μπροστά στον φόβο θερμών αντιδράσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη για διεξαγωγή με απαρτία 51%

Αποσύρει άρον άρον η κυβέρνηση τη διάταξη με τις ανατροπές στο καθεστώς των απεργιών, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια «θερμή» αντίδραση των συνδικάτων εν όψει της ΔΕΘ.
Η επίμαχη διάταξη για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, που προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία και να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 51% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία, θεωρήθηκε ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από σωματεία και εργαζομένους.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε το «αγκάθι» του συνδικαλιστικού νόμου να μεταφερθεί γι' αργότερα το φθινόπωρο, καθώς σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα το προωθήσει έως το τέλος του έτους.
Ετσι, το νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους (πριν κατατεθεί στη Βουλή) θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- διατάξεις που θα αφορούν:
Τη δυνατότητα ταχύτερης εκδίκασης υποθέσεων για μισθολογικές αξιώσεις και εργατικές διαφορές, με την απαλλαγή από την καταβολή δικαστικού ενσήμου για ποσά έως 20.000 ευρώ.
Την υποχρέωση δήλωσης των υπερωριών πριν από την πραγματοποίησή τους, ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Την επιβολή με αυτοματοποιημένο τρόπο (point system) προσωρινής ή και οριστικής διακοπής της λειτουργίας μιας επιχείρησης, όταν ο εργοδότης παραβαίνει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Δυνατότητα
Την πρόβλεψη ότι σε περιπτώσεις μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας (όταν δεν αποδίδεται εγκαίρως ο μισθός), ο απλήρωτος εργαζόμενος, ο οποίος έχει θεωρήσει τη μεταβολή αυτή απόλυση, θα μπορεί να καταγγέλλει τη σύμβαση με τον εργοδότη του και να λαμβάνει αμέσως το επίδομα ανεργίας.
Την υποχρεωτική ηλεκτρονική αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένου, πιστοποιώντας ότι ο ίδιος έχει συμφωνήσει. Αντιμετωπίζεται έτσι η στρέβλωση που παρατηρείται συχνά, με την αναληθή δήλωση εκ μέρους του εργοδότη ότι ο εργαζόμενος έχει οικειοθελώς αποχωρήσει από την εργασία, στερώντας του βασικά δικαιώματα. Ρυθμίσεις για την επέκταση της προστασίας μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας ή της υιοθεσίας.
Τη μη αναστολή ή περικοπή της αναπηρικής σύνταξης πασχόντων από ψυχικά νοσήματα σε περίπτωση ανάληψης εργασίας, εφόσον αυτή ενδείκνυται για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.
Ρυθμίσεις που προάγουν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανασφάλιστοι 500.000, απλήρωτοι 900.000 εργαζόμενοι στον ιδ. τομέα

Δεν έχει τέλος η εργασιακή ζούγκλα του καπιταλισμου που εχουν επιβαλλει στη χώρα μας οι αληταραδες ξενοι κωλοευρωπαιοι τοκογλυφοι, καθώς στους 830.465 ανέργους θα πρέπει να προστεθούν και 900.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης των Σάββα Ρομπόλη και Βασίλη Μπέτση, η ανασφάλιστη εργασία αφορά έναν στους πέντε εργαζομένους (δηλαδή 500.000 στο σύνολό τους). Επίσης άλλα 200.000 άτομα ενώ εργάζονται 8 ώρες την ημέρα, καταχωρίζονται ως μερικά απασχολούμενοι και η καταβολή του μισθού τους γίνεται με καθυστέρηση από έναν μέχρι 15 μήνες.
Εξάλλου το 38% των εργαζομένων ενώ δουλεύει οκτάωρο, πληρώνεται χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό.
Το υπουργείο, σε μια προσπάθεια να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί στην ελληνική αγορά εργασίας, προωθεί ειδική διάταξη (στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά) που αφορά τους απλήρωτους εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται επίδομα ανεργίας σε όσους «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους κάνουν μονομερή
καταγγελία στον εργοδότη τους για τα δεδουλευμένα που τους χρωστά και προσκομίσουν εξώδικη δήλωση στον ΟΑΕΔ.
Ταυτόχρονα θα δίνεται το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής σε ποινικές δίκες των εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από τον εργοδότη τους καθώς και σύντομη δικάσιμος. Για να μην επιβαρυνθούν με έξτρα δικαστικά έξοδα, οι εργαζόμενοι αυτοί θα απαλλάσσονται από την καταβολή δικαστικού ενσήμου για ποσά έως 20.000 ευρώ. Για υψηλότερα ποσά μελετάται να καθιερωθεί μειωμένο ένσημο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Σκοτώστε τους ηλίθιους που αντιστέκονται...»
Το ελεύθερο να σκοτώνουν «τους ηλίθιους» που προβάλουν αντίσταση στη σύλληψη τους έδωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στους αστυνομικούς, προτρέποντας τους όμως, να φροντίζουν να «τηρούν τον νόμο»!

Μέσα σε 14 μήνες, από τότε που ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε διέταξε αυτό το διαρκές μακελειό υποστηρίζοντας ότι έτσι θα εξαλείψει το εμπόριο των ναρκωτικών, 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τα πυρά της αστυνομίας.
Παρεκκλίνοντας από το κείμενο ομιλίας που έδωσε σήμερα στο Νεκροταφείο των Ηρώων στα προάστια της Μανίλα, ο Ντουτέρτε απευθύνθηκε στον  Jovie Espenido, τον αρχηγό της αστυνομίας μιας πόλης στον νότο, όπου στις επιδρομές της αστυνομίας σκοτώθηκε και ο δήμαρχος της.
«Το καθήκον σας απαιτεί να ξεπεράσετε την αντίσταση του ατόμου που προσπαθείτε να συλλάβετε», είπε. «Εάν αντιστέκονται και είναι βίαιοι... είστε ελεύθεροι να τους σκοτώσετε τους ηλίθιους. Αυτή είναι η διαταγή μου προς εσάς».
Ωστόσο μάλλον πρέπει να μπέρδεψε το κοινό του συμπληρώνοντας «οι δολοφονίες, οι ανθρωποκτονίες και οι παράνομες εκτελέσεις» δεν επιτρέπονται και ότι η αστυνομία θα πρέπει να τηρεί τον νόμο όταν πράττει το καθήκον της (!).
Αυτός ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» ξεκίνησε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντουτέρτε τον περασμένο Ιούνιο, στη διάρκεια της οποίας είχε υποσχεθεί άλλωστε, σε όλους τους τόνους να εξαλείψει πάση θυσία το έγκλημα και τα ναρκωτικά.
Εκτελέσεις με την υπογραφή της αστυνομίας
Ωστόσο με τις σφαίρες να σκοτώνουν αδιακρίτως χιλιάδες ανθρώπους, η οργή στη χώρα φουντώνει.
Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκτιμούν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τον «επίσημο» αριθμό των 3.500, ενώ το Reuters ανέφερε ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι 32 μόνο μέσα σε μια ημέρα στην επαρχία Bulacan βόρεια της πρωτεύουσας.
Ενα από αυτά τα θύματα ήταν και ένα 17χρονο αγόρι, ο Κιάν Ντέλος Σάντος
Η αστυνομία υποστήριξε ότι το αγόρι πυροβόλησε πρώτο κατά των αστυνομικών, ωστόσο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που δημοσιοποιήθηκε αργότερα, προκαλεί εύλογες αμφιβολίες για τις συνθήκες του θανάτου του.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το σχετικό βίντεο δυο αστυνομικοί έσυραν τον 17χρονο σε ένα σκοτεινό δρομάκι, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον άφησαν να κείτεται δίπλα σε ένα χοιροστάσιο.
Τόσο ο Ντουτέρτε όσο και ο υπουργός δικαιοσύνης χαρακτήρισαν την εκτέλεση «μεμονωμένο περιστατικό». Αλλά στην κηδεία του παιδιού το Σάββατο, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι μετέτρεψαν την τελετή σε μια σπάνια εκδήλωση οργής για αυτήν τη χώρα όπου η αντιπολίτευση και κάθε επικριτική φωνή έχουν φιμωθεί από την κυβέρνηση.
Και χθες, Κυριακή, ο επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας στις Φιλιππίνες καρδινάλιος Λουις Ταγκλ εξέδωσε ανακοίνωση που διαβάστηκε στη διάρκεια της λειτουργίας σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.
«Κάνουμε έκκληση στη συνείδηση όσων σκοτώνουν ακόμα και τους αβοήθητους, ειδικά σε αυτούς που έχουν καλυμμένα τα προσωπά τους, να σταματήσουν να θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε η ανακοίνωση, «Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν πρέπει να υποβαθμιστεί σε πολιτικό και εγκληματικό ζήτημα».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Δομοκό ακόμα δικάζουν καπετάνιους τους ΕΛΑΣ
Η τοποθέτηση πλάκας προς τιμήν του αγωνιστή Νάκου Μπελλή στη γενέτειρά του, Ομβριακή Δοκομού, σκοντάφτει στον ισχυρισμό ότι με την... προκλητική συμπεριφορά του προς τους Ιταλούς προκάλεσε τη σφαγή δέκα αμάχων το 1942

Σε ένα είδος «πολιτικού δικαστηρίου» εξέτασης των «εγκλημάτων» του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Νάκου Μπελλή μετατράπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δομοκού, με αφορμή τη συζήτηση του αιτήματος που υπέβαλε η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή εκδήλωσης και την τοποθέτηση πλάκας προς τιμήν του, στη γενέτειρά του, Ομβριακή Δομοκού.
Αρχικά, στην πρώτη συνεδρίαση που έγινε στο τέλος Ιουλίου, η δημοτική αρχή Δομοκού και ο δήμαρχος Δημήτρης Τζαχρήστας, που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν θετικοί στη διεξαγωγή της εκδήλωσης και στην τοποθέτηση τιμητικής πλάκας, αφήνοντας ωστόσο το τοπικό συμβούλιο Ομβριακής να αποφασίσει το ακριβές σημείο τοποθέτησής της.
Ετσι, αρχικά, είχε ληφθεί θετική απόφαση απέναντι στο αίτημα του ΚΚΕ και η εκδήλωση προγραμματίστηκε για το απόγευμα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Μεταξύ άλλων θα γίνει και παρουσίαση βιβλίου για τον Νάκο Μπελλή, με στοιχεία από τη συμμετοχή του στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, αλλά και για τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι τον θάνατό του το 1952 στη Ρουμανία.
Το «έγκλημα»
Από την πλευρά, ωστόσο, του τριμελούς τοπικού συμβουλίου, αν και δεν υπήρξε άρνηση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και ακόμη ένα μέλος ήταν αρνητικοί στην τοποθέτηση της τιμητικής πλάκας, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προβλήματα με διχόνοιες και αντιπαραθέσεις στο χωριό, όπως τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το «έγκλημα» που βαραίνει τον Νάκο Μπελλή, σύμφωνα με τα όσα ανέπτυξε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ομβριακής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δομοκού, «συντελέστηκε» στις 30 Νοεμβρίου 1942.
Ο καπετάν Μπελλής και μια μικρή ομάδα ανταρτών, επιστρέφοντας στην περιοχή από την επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, κλήθηκε από συγχωριανό του να επιλύσει μια υπόθεση απώλειας-κλοπής ζώου.
Συνηθισμένο φαινόμενο για τους άνδρες του ΕΛΑΣ, που είχαν αναλάβει -και με ιδιαίτερη επιτυχία κατά γενική ομολογία- να προστατεύσουν τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής από τις κλοπές και τις λεηλασίες.
Τελικά ο υπαίτιος της απώλειας του ζώου βρέθηκε και οδηγήθηκε στην πλατεία του χωριού, χωρίς όμως να εκτελεστεί όπως προβλεπόταν, καθώς μεσολάβησε ο δάσκαλος του χωριού, που έπεισε τον Νάκο Μπελλή να δείξει επιείκεια.
Κάπου εδώ αρχίζει να «συντελείται» το «έγκλημα». Ο καπετάν Μπελλής και η ομάδα του δεν έφυγαν από το χωριό, αλλά παρέμειναν στην πλατεία μαζί με άλλους κατοίκους του χωριού που γιόρταζαν τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα.
Σύμφωνα μάλιστα με την εκδοχή που παρουσίασε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ομβριακής, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Μπελλής δεν άκουσε τις παραινέσεις Ομβριακιτών να μην προκαλεί με την παρουσία του τους Ιταλούς που βρίσκονταν στον Δομοκό, αλλά αντίθετα «πάνω στο κέφι και το κρασί διεμήνυε στους Ιταλούς να έρθουν να δουν “πώς καθαρίζει ο Μπελλής”».
Τελικά οι Ιταλοί ήρθαν, όχι βέβαια γιατί τους κάλεσε ο Μπελλής, αλλά, όπως τόνισε ο ίδιος ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ομβριακής, «ήρθαν με τη βοήθεια ενός Δομοκίτη ιταλόφιλου», ο οποίος μάλιστα τους έβαλε στο χωριό κρυφά.
Ακολούθησε μάχη, με την ομάδα των ανταρτών να καταφέρνει να ξεφύγει. Ωστόσο το πρωί της επόμενης ημέρας δύναμη Ιταλών περικύκλωσε το χωριό και εκτέλεσε ως αντίποινα δέκα κατοίκους.
Νεοδημοκρατικές πιέσεις
Αυτό λοιπόν είναι το «έγκλημα» που κάποιοι καταλογίζουν στον Νάκο Μπελλή και οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο Δομοκού να αλλάξει την απόφασή του και να αρνηθεί κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση πλάκας προς τιμήν του καπετάνιου, διατηρώντας ωστόσο τη θετική απόφαση για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Βέβαια ειπώθηκαν αρκετά ακόμη στην προσπάθεια αποδόμησης του Νάκου Μπελλή, όπως η συμμετοχή του με τον ΔΣΕ στον εμφύλιο πόλεμο αλλά και το γεγονός ότι βγήκε στο βουνό ως φυγόδικος.
Ρόλο στην αλλαγή απόφασης του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι έπαιξαν και πιέσεις που ασκήθηκαν από παράγοντες εκτός Ομβριακής.
Σε άσκηση πιέσεων για αλλαγή της απόφασης αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέλος της παράταξης της πλειοψηφίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «νεοδημοκρατικές πιέσεις».
Η Εσθονία... μέσα μας
Αν η θέση που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ομβριακής προερχόταν και αποτελούσε τοπική αντίληψη για τη δράση του Νάκου Μπελλή και γενικότερα για τη δράση των ανταρτών του ΕΛΑΣ, ίσως να μην υπήρχε λόγος για μια τέτοια εκτενή αναφορά.
Ωστόσο, η «άποψη» ότι οι θηριωδίες και τα ολοκαυτώματα που άφησαν πίσω τους οι φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν ήταν προϊόν της ιδεολογίας τους αλλά αποτέλεσμα του «εκνευρισμού» που τους προκαλούσαν η παρουσία και οι οχλήσεις των αντάρτικων ομάδων αποτελεί ένα από τα βασικά επιχειρήματα μιας προσπάθειας «εξωραϊσμού» των ναζιστικών γερμανικών δυνάμεων.
Την «άποψη» αυτή, μάλιστα, την αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος που θα παρακολουθήσει ένα από τα αρκετά προγράμματα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως αυτό με τίτλο «70 βήματα προς την ευρωπαϊκή ειρήνη», που τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιήσει αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα.
Εκεί μαθαίνει ότι θηριωδίες των ναζί, όπως το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, συνέβησαν εξαιτίας της «ψυχολογικής πίεσης και των ταραγμένων νεύρων των ανδρών του στρατού κατοχής».
Ετσι, λοιπόν, και για κάποιους λιγοστούς κατοίκους της Ομβριακής, υπεύθυνος για την εκτέλεση των δέκα συντοπιτών τους ήταν ο Μπελλής και όχι οι φασίστες και οι ναζί κατακτητές.
Βλέπετε, η Εσθονία και αρκετές ακόμη «Εσθονίες» μπορεί να απέχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη χώρα μας, ωστόσο οι προσπάθειες εξωραϊσμού των ναζί και των δωσίλογων συνεργατών τους έχουν... ανθήσει και στα μέρη μας, εδώ και αρκετές δεκαετίες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017
ΚΚ Βενεζουέλας: Ο ιμπεριαλισμός είναι η απειλή για την ανθρωπότητα

“Καταδικάζουμε την επιθετική και μιλιταριστική ενέργεια που παραβιάζει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών, που εκφράστηκε από τις  ΗΠΑ, τον βορειοαμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, αυτούς που κατέχουν το παγκόσμιο μονοπώλιο των πυρηνικών όπλων”, δήλωσε ο Pedro Eusse εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV).
Σε συνέντευξη τύπου στο Καράκας η κομμουνιστική οργάνωση εξέφρασε την ανησυχία της για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί εδώ και εβδομάδες στην κορεατική χερσόνησο, εξ αιτίας της ιμπεριαλιστικής προσπάθειας να αποκλείσει την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η οποία υπερασπίστηκε το δικαίωμά της στην κυριαρχία, την αυτοδιάθεση και την άμυνα, απέναντι σε μια πυρηνική δύναμη όπως οι ΗΠΑ.
Για το PCV η απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και για την ύπαρξη της ίδιας της ανθρωπότητας είναι ο βορειοαμερικάνικος και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, κυρίως ο βορειοαμερικάνικος που συγκεντρώνει το μονοπώλιο των πυρηνικών όπλων, μέσω των οποίων προτίθενται να απειλήσουν και να ελέγξουν τα εδάφη που δεν ευθυγραμμίζονται με την πολιτική τους.

"Η απειλή για την ανθρωπότητα δεν είναι η Κορέα, δεν είναι η Κίνα, δεν είναι η Ρωσία, ούτε καν, είναι το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο σύστημα, και όσο αυτό υπάρχει, όλοι και όλες είμαστε απειλούμενοι”, κατέληξε ο Eusse.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αχ ναι!
Μεγάλη χαρά ξαναπήρα.
Ο ΕΝΦΙΑ του City Plaza, που φυσικά χρεώνομαι εγώ.
22.500 περίπου πάλι.
Μα γιατί εξανίσταται η φασίστω Παπαχελά, αφού τίποτα δεν χρεώνεται και δεν κινδυνεύει κι είναι και παμπλούτου;
Εχουμε και λέμε, μια πενηντάρα χιλιάρικα τα ΕΝΦΙΑ για το 2016-17, κάπου 115.000 η ΕΥΔΑΠ, με απειλή κατάσχεσης, και κάτι ψωροχιλιάρικα που αφορούν την εταιρεία μου που της ανήκει το ξενοδοχείο, χώρια η ΔΕΗ που δεν έχει σκάσει ακόμα.
Κι όλ αυτά για κάτι που μου ανήκει αλλά δεν μπορώ να το κάνω τίποτα, και ούτε λόγος για την χρήση που κάνουν οι καταπατητές και χρεώνομαι περαιτέρω.
Συνεχίστε!