Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Σαββατο 17 Ιουνιου 2017



17 Ιουνιου  2013
ΑΠΟ JOHN WU : Πριν περιπου 3 μηνες κολλητος μου φιλος διαγνωστηκε αρκετα καθυστερημενα με καρκινο στα εντερα, ο οποιος εκανε παντου μετασταση με αποτελεσμα να χασει 30 κιλα βαρος, να γινει σχεδον σκελετος, να μην μπορει πλεον να φαει κ να πηγαινει στο αποχωρητηριο κ να εχει φρικτους πονους. Οι γιατροι μας εδιναν 1-2 βδομαδες ζωης κ μας ειπαν οτι ο αδελφικος μας φιλος δεν θα μπορεσει να ξανα φαει κ ετσι μονο λιγες μερες του εμειναν κ σιγοπεθαινε σε μια απο τις καλυτερες κλινικες της Λευκωσιας. Οι σπουδασμενοι κ παντογνωστες γιατροι μας,(τσογλανια του συστηματος) μας ειπαν να παει για χημιοθεραπεια (για να βγαλουν κι τις μιζες τους) κ γελουσαν με τις ερωτησεις μας για εναλλακτηκες θεραπεις με βοτανα, φρουτα κ βιταμινες. Αναλαβαμε τοτε 2-3 φιλοι να του κανουμε εμεις θεραπεια (ναι εμεις οι ασχετοι κ αμορφωτοι) με πραγματα που διαβασαμε στο ιντερνετ. Ο φιλος μας σημερα 3 μηνες μετα ειναι ακομα ζωντανος, εφυγαν οι πονοι, εβαλε 6-7 κιλα τρωει πινει κανονικα και ειναι εξω απο το νοσοκομιο μια χαρα και ψαχνει να αγορασει αυτοκινητο οπως επισης κ για δουλεια για να συνεχισει τη ζωη του. Οταν ο κοσμος σταματησει να βαζει το χρημα κ το κερδος πανω απο τις ανθρωπινες ζωες ισως καταλαβετε κ εσεις που ζουμε κ τι γινεται γυρω μας ...




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Συρίας
 Διοργανωτές: Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία
Πέμπτη, 29 Ιουνίου στις 7 μ.μ. - 10 μ.μ.
Υπουργειο Εξωτερικων Ακαδημιας 1 Αθηνα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καποιοι παραπονούντε που εχουμε δροσερο Ιουνη και δεν εχει μπει ακομα βαρβατο το καλοκαίρι.
Τα ημερομήνια λενε ότι Ιούλιο και Αύγουστο θα έχουμε συνεχείς καύσωνες. Όπως ήταν βαρύς ο χειμώνας (στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί στην Αθήνα τη γλιτώσαμε), θα είναι βαρύ και το καλοκαίρι. Οπότε να χαιρόμαστε τον δροσερό καιρό που έχουμε τώρα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιας και ο λόγος για παλιανθρωπιά και κανιβαλισμό, έπαθα πλάκα πρωινιάτικα.
Έγραψα χθες πως από το 2010 δεν πληρώνω εισιτήριο στα ΜΜΜ και βρέθηκε κόσμος να πει ανοιχτά και απροκάλυπτα πως οι άνεργοι και γενικώς όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, πρέπει να μετακινούνται με τα πόδια! Γιατί, λέει, εμείς φταίμε που θα υποβαθμιστούν οι συγκοινωνίες και δεν έχουν καμιά διάθεση να πληρώνουν αυτοί για μας.
Εκτός του ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τι θα συμβεί στις συγκοινωνίες όσο συνεχίζεται η πολιτική των μνημονίων και του γενικού ξεπουλήματος, δεν έχουν κανένα δισταγμό να βγάζουν δημοσίως το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της παλιανθρωπιάς.
Δεν έχεις λεφτά; Με τα πόδια!
Πολύ πιθανό να το πουν και στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους αυτό, όσο η κατάσταση επιδεινώνεται.
Μίσος για τους από κάτω, για τους αδύναμους, για τους ανθρώπους της ανάγκης. Για να νιώθει ο κάθε μικροαστός γυμνοσάλιαγκας πως αυτός είναι πετυχημένος στη ζωή.
Σχολιο.- Ιδιωτες ερευνητες κατασκοποι θα ελεγχουν τα εισιτηρια σε μετρο και λεωφορεια
 Δεν πα' να βάλουν και ψαροντουφεκάδες! Εγώ θα συνεχίσω να μη βγάζω εισιτήριο, όπως κάνω σταθερά από το 2010. Το 2060 τα ξαναλέμε!





-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Αναρχικοί εισβάλλουν και σπάνε γραφεία εταιρείας που φτιάχνει ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών
 15|06|2017 14:26
Μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας - Μοσχάτου έκαναν παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone Ειδησεοφωνική Ελλάς Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, στην Καλλιθέα.
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η στιγμή της εισβολής, με τους κουκουλοφόρους να σπάνε την είσοδο και ό,τι βρήκαν στο γραφείο υποδοχής. Μάλιστα, οι δύο εργαζόμενες που ήταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο της εταιρείας δείχνουν έντρομες.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους που ανέβασαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε «την προθυμία 2 εταιρειών, της Newsphone και της Cosmoone, να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει.
Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ", "ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".
Σήμερα 15 Ιουνίου η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου έκανε παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα. Ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει. Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι  αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ", "ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"».
Σχολιο.-  Ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ. Επίτηδες έδιναν υψηλούς μισθούς και έλεγαν στον κοσμάκη να αγοράσει σπίτι με δάνειο, δεν τα θυμάσαι; Και μόλις ο κοσμάκης έπεσε στην παγίδα της απάτης και έδωσαν οι τράπεζες εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια δάνεια, .... ξαφνικά.... τσουπ!! μπαίνουμε στο ΔΝΤ και πέφτουν οι μισθοί στο μισό ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝEΝAΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
Σχολιο.- itan i megaliteri apati tou aionos.
ta spitia telika tha ta dosoon oi trapezes se megales germanikes etaireies mesiton.
Σχολιο.- KALA TOUS KANOUN...AUTH THN GLOSSA KATALABAINOUN KALYTERA.....EPEIDH DEN MPOROUSAN NA TO KANOUN DHMOSIA STA DIKASTHRIA GIA NA MHN BLEPEI O KOSMOS OTI TOUS BOUTANE TA SPITIA GIA ENA KOMMATI PSOMI GIA NA TA DOSOUN STOUS LATHRO.....PROSPATHOUN NA TO KANOUN HLEKTRONIKA STHN ZOULA GIA NA MHN EXOUN ANTIDRASEIS? SPASTE TA OLA KOMMATIA..KAI META PARTE TOUS STO KYNHGI......EUGE TO MONO KALO.....MAZI TOUS
Σχολιο.- Ήταν απλά θέμα χρόνου. Και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
Σχολιο.- η βενεζουελα δεν εχει χαος. κυβερνατε και υπαρχει εννομη ταξη οπως και εδω. απλα η δικη της υπερασπιζεται τον πλουτο της πατριδας της και δεν βαζει πολυεθνικες να τον εκμεταλλευονται στερωντας τα κερδη απο τους πολιτες της οπως κανει η δικια σου.
σου προτεινω με τη σειρα μου πριν μιλησεις για κατι, να ξερεις για τι μιλας και πρωτιστος για πολιτικα συστηματα, οπου τα παντα στο μυαλο σου περα τον καπιταλισμο εντασσονται στην διαβολικη κομμουνιστικη αρκουδα.
btw freddo espresso σκετο αν σου ειναι ευκολο
σχολιο.-  Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που αντιδρούν!
Σχολιο.- Και δεν είναι λίγοι. Κάθε Τετάρτη γίνεται χαμός στα Ειρηνοδικεία. Κανένας πλειστηριασμός δεν γίνεται, όπως θα φροντίσουμε να μη γίνει ούτε και ηλεκτρονικά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
"Να πολεμάμε ό,τι υπερασπίζεται ο εχθρός. Να υπερασπιζόμαστε ό,τι πολεμάει"
Μάο Τσε-τουνγκ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προτιμούν να ξευτιλίζονται, παρά να βάλουν το χέρι στην τσέπη!
Ένα 500ρικο να 'δινε κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι από ένα χιλιάρικο οι υπουργοί, θα πληρώνονταν οι άνθρωποι στον ραδιοσταθμό του κόμματός τους και δεν θα γίνονταν περίγελος.
Αλλά ένα 500ρικο σημαίνει μια βραδιά χωρίς σκυλάδικα ή ένα Σάββατο στη Τζια χωρίς δωμάτιο πολυτελείας. Δεν λέει!




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Βουλγαρικές φυλακές: Ελληνική εταιρία εκμεταλλεύεται την καταναγκαστική εργασία κρατουμένων [Ανακοίνωση του αντιφασίστα κρατούμενου Jock Palfreeman]

Ο αντιφασίστας αναρχικος κρατούμενος Jock Palfreeman καταγγέλλει την ελληνική εταιρία Mybags για κερδοσκοπία μέσω της εργασίας στη φυλακή

Ανακοίνωση του αντιφασίστα κρατούμενου Jock Palfreeman:
Ελληνική εταιρία εκμεταλλεύεται την καταναγκαστική εργασία κρατουμένων σε φυλακή της Βουλγαρίας
Για πολλά χρόνια, περισσότερα από όσα βρίσκομαι εγώ στη φυλακή, υπάρχει μία εταιρία που κατασκευάζει χάρτινες σακούλεςη οποία εκμεταλλεύεται εργάτες στη φυλακή της Σόφια στη Βουλγαρία. Το όνομα της εταιρίας στη Βουλγαρία είναι MKD96. Η συγκεκριμένη εταιρία, όμως, τροφοδοτεί μόνο πανάκριβα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα, ενώ οι παραγγελίες και οι συμβάσεις είναι δουλειά της Ελληνικής εταιρίας Mybags (το ελληνικό όνομα της εταιρείας είναι Τίγκας Θοδωρής).
Οι δύο εταιρίες διοικούνται από τα ίδια άτομα και στις δύο πλευρές των συνόρων. Θεωρητικά, η εταιρία πληρώνει τους κρατούμενους για κάθε σακούλα που κατασκευάζουν με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος πληρωμής είναι η πληρωμή του κρατούμενου ανά σακούλα. Φυσικά, μπορείτε να φανταστείτε ότι τα χρήματα είναι ελάχιστα. Όμως,ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι κρατούμενοι δουλεύουν είναι ότι τα 2 μεροκάματα ισοδυναμούν με 3 ημέρες ποινής. Στην πραγματικότητα, η Εθνική Αρχή Φυλακών (ГДИН) διαιρεί τον κατώτατο μισθό μίας ημέρας με τις ώρες εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι για να θεωρηθεί ότι κάποιος κρατούμενος έχει εργαστεί για ένα μήνα, πρέπει να κερδίζει 460 leva(230€). Αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, αφού οι κρατούμενοι πληρώνονται περίπου 5 stotinki για κάθε σακούλα (0.25€), πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φτιάχνουν 460 σακούλες την ημέρα, με 5 stotinki για την κάθε μία, δηλαδή 23 leva την ημέρα, για πάνω από 20 μέρες, ώστε να φτάσουν τα 460 leva το μήνα. Αυτό μας κάνει 9200 σακούλες το μήνα, πράγμα εντελώς παράλογο. Ο μέσος εργάτης στη φυλακή μπορεί να φτιάξει 70 με 100 σακούλες τη μέρα, δηλαδή λιγότερες από το ένα τέταρτο της ποσότητας που η εταιρία απαιτεί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιερουσαλήμ...εν τω μεταξυ,ενω ο Τσιπρας χαριεντιζεται με τον εγκληματια πολεμου,Νετανιαχου,συνεχιζονται οι σχεδον καθημερινες,εν ψυχρω (και ατιμωρητες φυσικα)δολοφονιες Παλαιστινιων απο τον Ισραηλινο στρατο κατοχης ..
Ο Μπάρα Σάλεχ, 18 χρονων , από το Deir abu Πουρέal, ο Αντέλ Αnkoush, 18 χρονων , από το Deir abu Πουρέal και ο Αμίρ Μπαντάουι, 31 χρονων , από την Αλ-Χαλίλ,εκτελεστηκαν από τις ισραηλινες δυνάμεις κατοχής ...πυροβοληθηκαν και τα ασθενοφορα εμποδιστηκαν να πλησιασουν να τους περιθαλψουν ..
#ναι_αλλα_εχουν_γκευ_πραιντ_στο_τελ_αβιβ




------------------------------------------------------------------------------------------------------




50 χρονια κολασης
-----1967 : ΗΠΑ-ΝΑΤΟ Βιετναμ :Ναπάλμ ( εμπρηστικό όπλο & εύφλεκτο υλικό που κολλάει στο δέρμα και προκαλεί σοβαρά εγκαύματα όταν καίγεται. & Agent Orange (Πορτοκαλί Παράγοντα), φυτοφάρμακο που περιείχε διοξίνη και με το οποίο οι Αμερικανοί ψέκασαν εκτεταμένες εκτάσεις της χώρας.
*Σύμφωνα με στοιχεία από τον Ερυθρό Σταυρό Βιετνάμ περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι που εκτείνονται σε τρεις γενιές, έχουν επηρεαστεί από το χημικό Agent Orange. Τουλάχιστον 150.000 από αυτές τις περιπτώσεις ειναι παιδιά που γεννιούνται με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες από το 1975, δηλαδή απο το τέλος του πολέμου.
-------2017:ΗΠΑ/ΝΑΤΟ Επίθεση με βόμβες φωσφόρου στη Μοσούλη(ΙΡΑΚ) και στην Ρακκα(ΣΥΡΙΑ)
****Ο Λευκός Φωσφόρος (P4) είναι ενας λιπαρός διαλυτής πολύ δραστικός με οξυγόνο (αναφλέγεται αυτόματα μετά την ξήρανση και την έκθεση στον αέρα)& είναι μέλος μιας κατηγορίας εμπρηστικών όπλων όπως η βομβα νάπαλμ και thermites &χρησιμοποιείται ως εμπρηστικό όπλο & επειδή είναι εξαιρετικά διαλυτός στο λίπος, έχει ταχεία διείσδυση μέσα στο δέρμα και προχωρεί σε βάθος στους ιστούς, φτάνοντας ακόμη να καίει και τα οστά.
Εξ αιτίας της διαλυτότητας αυτής, τα εγκαύματα που προκαλεί είναι δευτέρου και τρίτου βαθμού και επουλώνονται δύσκολα. Αν κομμάτια λευκού φωσφόρου πέσουν σε μάτια, τα καταστρέφουν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασσάν Καναφάνι" θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την ΚΟΕ αλλά και τα μέλη της πολιτικής Οργάνωσης "Ένωσης των δικαίων" για την πολύτιμη βοήθεια τους και για την φιλοξενία
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας ντροπιάζει κάνοντας συμμαχίες με τους φονιάδες του Παλαιστινιακού λαού. Συμφωνίες που περιλαμβάνουν την κλοπή των φυσικών πόρων της Παλαιστίνης. Ο ελληνικός λαός έχει αντίθετη γνώμη
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
"Γασσάν Καναφάνι"




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερωτήσεις μπάτσου που μας σταμάτησε λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη σε έλεγχο για ναρκωτικά
-Τι σημαίες είναι αυτές;
- Εσείς τι είστε; Παλαιστίνιοι;
- Για την Ελλάδα γιατί δεν κάνετε τίποτα;
- Τι δουλειά κάνετε;
- Που τα βρήκατε τα λεφτά να πάτε και να γυρίσετε;
Και το τελειωτικό χτύπημα
Είστε ΜΚΟ;
Σχολιο.- το τελευταιο σηκωνε παρεξήγηση...




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ !!!-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ...
16/6/2017
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ...

Ενώ ζητούν από τους ασθενείς να φέρνουν από το σπίτι τους αναλώσιμα υλικά !!!

Το ένα δισ. ευρώ πλησιάζουν οι συνολικές οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων, με το 60% περίπου να αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας προς την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), οι οφειλές προς τρίτους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου άγγιζαν τα 991 εκατ. ευρώ, ενώ τα ληξιπρόθεσμα (οφειλές άνω των τριών μηνών) τα 594 εκατ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση προς το ΕΣΥ, αλλά και το ύψος των χρεών, έχουν οδηγήσει σε σαρωτικές περικοπές σε προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για βασικές ανάγκες, καθώς παρατηρείται υποβάθμιση στην ποιότητα του φαγητού, ελλείψεις σε φάρμακα και σε υγειονομικό υλικό, αδυναμία πραγματοποίησης απολύμανσης και απεντόμωσης, ενώ συχνά οι ασθενείς καλούνται να φέρνουν από το σπίτι τους αναλώσιμα υλικά όπως γάζες και σύριγγες.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία των χρεών για μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας, για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, οι οφειλές του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός” ήταν 50,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 28, 5 αφορούν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τα χρέη στο "Λαϊκό” φτάνουν τα 43 εκατ., στο "Γεννηματάς” τα 31,5 εκατ., στο "Ιπποκράτειο” τα 22,8 εκατ. και στο "Αττικόν” τα 50,1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, πλέον τα νοσοκομεία έχει στεγνώσει οικονομικά, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τον αναπλ. Υπουργό Υγείας, αρμόδιο για το ΕΣΥ, Παύλο Πολάκη, πως δεν προκύπτει από πουθενά είναι πλεονασματικά, ούτε πως η κρατική χρηματοδότηση είναι υψηλότερη φέτος.

Το 2015 τα νοσοκομεία έλαβαν πιο συγκεκριμένα 1,5 δισ. ευρώ (1,117 δισ. που προβλέπονταν από τον αρχικό προϋπολογισμό και εντός του έτους αυξήθηκε το όριο δαπανών κατά 350 εκατ. ευρώ), ενώ πέρσι έλαβαν 1,156 δις ευρώ, όσα δηλαδή και φέτος.

Παράλληλα κωδικοί συρρικνώνονται, με βασικότερο αυτό του φαρμάκου: το φετινό όριο δαπανών είναι 550 εκατ. ευρώ, όταν το 2016 το αντίστοιχο πλαφόν στο νοσοκομειακό προϋπολογισμό ήταν 590 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζονται τα προβλήματα στον ιατρικό εξοπλισμό των νοσοκομείο. Στο "Αττικόν” οι δύο αξονικοί τομογράφοι είναι τακτικά εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης κονδυλίων για τη συντήρησή τους. Στο "Ασκληπιείο” Βούλας ο αξονικός τομογράφος επίσης δεν λειτουργεί εδώ και είκοσι μέρες σύμφωνα με την Ομοσπονδία και τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα ιδρύματα.

Ο αναπλ. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης είχε αναφέρει πως ενώ το 2015 έκλεισε με χρέος 935 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία, την περσινή χρονιά καταγράφηκε πλεόνασμα 35,7 εκατ. ευρώ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, αλλά και των προμηθευτών του ΕΣΥ που εξοφλούνται με το σταγονόμετρο. Επιπλέον έχει ανακοινώσει συνολικά 6.100 προσλήψεις το προσεχές διάστημα, από τις οποίες οι 2.150 αφορούν σε μόνιμο προσωπικό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Χειμώνας 1943 Αθήνα.
Τότε που ο Ελληνικός λαός λιμοκτονούσε και πέθαινε απο την πείνα ο Ιωάννης Ράλλης ( τάγματα ασφαλείας ) κάθεται στό ίδιο τραπέζι που είναι στρωμένο πλουσιοπάροχα και τρώει μαζί με τον Γερμανό κατοχικό διοικητή Αθηνών.
Δίπλα του στα δεξιά του ''Ελλην'' αξιωματικός και πίσω ο υπασπιστής του .
Απαραίτητη φιγούρα η παρουσία και του κλήρου στο ίδιο τραπέζι..
**Μια τοσο μικρή χώρα , με τόσους πολλούς εφιάλτες.**




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΡΑ .ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ !!!
ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 στις 10:23 π.μ.
Από το 1991 μέχρι το 2010, εμείς οι Έλληνες έχουμε πληρώσει στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους (κρατηθείτε!) 665δις Ευρώ . Να σας το γράφω κιόλας να δείτε τον αριθμό :
665.000.000.000 ευρώ.
Και αν προσπαθήσει κάποιος να τα μετατρέψει σε δραχμές με την ισοτιμία 1 ευρώ=340.75 δρχ, οι πιο παλιοί θα τρομάξετε από το αποτέλεσμα. Έχουμε πληρώσει στα κοράκια:
2.214.875.000.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ .
Δεν μιλάμε για δισεκατομμύρια πλέον αλλά ούτε καν για τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για ένα αστρονομικό ποσό 2,21 τετράκις εκατομμυρίων δραχμών!
Είναι απίστευτο , ασύλληπτο και συνάμα αστρονομικό νούμερο που δεν χωράει στο μυαλό κανενός ανθρώπου που είχε μάθει να μετρά σε δραχμές!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------




Μαύρη εργασία,
σε στιγμές δόξας.
Σύνταξη;; ποτέ!!
Ευρώπη...
Παγιώνονται οι μισθοί πείνας
στην αγορά.
Μένουμε στο ευρώ;;;
Μάθε για το ΕΠΑΜ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------




NA ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΥΡΙΑΣ
Στην Αθήνα τη Δευτέρα 29 Μαΐου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Συρία από αλληλέγγυους αγωνιστές, από διαφορετικούς πολιτικούς, κοινωνικούς χώρους και κινήματα με κύριο αίτημα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο κατά της Συρίας.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην επίθεση στο συριακό λαό και τη νόμιμη κυβέρνησή του, σαν μέλος του ΝΑΤΟ και αποτελεί χώρα υποδοχής ενός τμήματος των προσφυγικών ροών.
Η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούλιο του 2012, αντίθετα σε οποιαδήποτε λογική Διεθνούς Δικαίου, προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό. Λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2012,έκλεισε και η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα.
Εάν υπήρχε η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό, δεκάδες θάνατοι στο Αιγαίο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Θα μπορούσαν οι Σύροι πολίτες, να είχαν νόμιμα ταξιδέψει στη χώρα μας .
Παράλληλα, η έλλειψη συριακής διπλωματικής αντιπροσωπείας, δημιουργεί προβλήματα και στους Σύρους που διαμένουν στην Ελλάδα, καθώς αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τη Σόφια, για τα έγγραφά τους.
Ζητούμε :Να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας, σαν αφετηρία των δολοφονικών αεροπορικών επιθέσεων!
• Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απο την Μέση Ανατολή. Να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα στη περιοχή και να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, με βάση τις προτάσεις της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της, ώστε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό και η δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στη πατρίδα τους!
• Να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Συρίας! Να ανοίξει η Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα!
Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της. Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ιμπεριαλιστικήςεπέμβασης.
Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.
Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ(Βασιλίσσης Σοφίας 1)




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017
O Τραμπ υπόσχεται να ενισχύσει τον αποκλεισμό και βάζει τέλος στα ιδιωτικά ταξίδια στην Κούβα

O πρόεδρος είχε ανακοινώσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία την πρόθεσή του να διατηρήσει σε ισχύ τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στη χώρα της Καραϊβικής εδώ και 55 χρόνια.

Την Παρασκευή,  ο βορειοαμερικανός πρόεδρος Ντόναλν Τραμπ ανακοίνωσε  την  σκλήρυνση της πολιτικής ενάντια στην Κούβα, επισημοποιώντας την αναστολή της τελευταίας συμφωνίας που υπογράφτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

“Αναστέλλω την τελευταία συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης”, δήλωσε ο Τραμπ και υποσχέθηκε να σκληρύνει την πολιτική του αποκλεισμού ενάντια στο νησί, που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Στα μέτρα Τράμπ περιλαμβάνεται η κατάργηση των ιδιωτικών ταξιδιών, που είχαν επιτραπεί μέχρι τώρα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι “όταν η Κούβα θα είναι έτοιμη να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις, θα διαπραγματευτούμε μία συμφωνία που θα είναι δίκαιη”, τονίζοντας ότι “Με την βοήθεια του Θεού, μια ελεύθερη Κούβα είναι αυτό που θα πετύχουμε πολύ σύντομα”.

Ο πρόεδρος έφτασε την Παρασκευή στο Μαιάμι της Φλόριντα με πρόθεση να αναστείλει διάφορες πλευρές των μέτρων προσέγγισης με το νησί, που είχε προωθήσει ο προκάτοχός του.

Με βάση αυτήν την απόφαση οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιούν πολλά καταλύματα ή υπηρεσίες που διαχειρίζονται οι κρατικές επιχειρήσεις.

Αντικρουόμενη ανακοίνωση

Η απόφαση του Τραμπ προκαλεί διαίρεση στο ίδιο το εσωτερικό της χώρας. Πέρα από την αποδοχή της από πολιτικούς όπως ο Ρούβιο (κουβανοαμερικάνος ρεπουμπικάνος υποψήφιος για το χρίσμα της προεδρίας) και του αντιπροσώπου Μάριο Ντίαζ Μπαλάρντ, το μέτρο αντιμετωπίζεται ως αρνητικό από αρκετούς αντιπροσώπους στο Κογκρέσο, οι οποίοι καλούν τον πρόεδρο να διατηρήσει τις σχέσεις με το νησί.

Την διαδικασία προσέγγισης των δύο χωρών υποστηρίζει το 65% των βορειοαμερικανών, σύμφωνα με μια έρευνα που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Επίσης, η γαλλική κυβέρνηση, μία από τις χώρες που εξέφρασε ικανοποίηση για την προσέγγιση του 2014 , επανέλαβε την υποστήριξή της στα μέτρα που προωθήθηκαν από τον Ομπάμα για την Κούβα.

Οι σχέσεις ΗΠΑ -Κούβας αποκαταστάθηκαν στις 17 Δεκέμβρη του 2014, αν και οι δύο χώρες διεξήγαγαν μυστικές διαπραγματεύσεις από το 2013.

Από τότε οι δύο χώρες έχουν συνάψει είκοσι διμερείς συμφωνίες για οικονομικά, ναυτικά και εμπορικά θέματα. Ωστόσο, παρά την πρόοδο, η κουβανική κυβέρνηση εμμένει στη θέση ότι οι διμερείς σχέσεις δεν θα είναι ποτέ ιδανικές, όσο διατηρείται ο αποκλεισμός που ασκεί η βορειοαμερικάνικη χώρα στο νησί.




--------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL
UniVeh-no.replay@taxisnet.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΥΗΡ0668
Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις ίδιες διατάξεις παραβόλου, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ME E-MAIL)

Το όχημα (μηχανάκι HONTA 250) έχει κλαπεί από το 2002. Το κατήγγειλα στην αστυνομία, και μου έδωσαν την αναφορά της καταγγελίας, την οποία κατέθεσα στην ΔΟΥ Αμαρουσίου. Παρόλα αυτά, τον επόμενο χρόνο, μου ήρθε κλήση απο την ΔΟΥ Αμαρουσίου (όπως γινόταν τότε) να πληρώσω άδεια κυκλοφορίας. Πήγα στην ΔΟΥ με την κλήση, τους εξήγησα, μου είπαν ότι έχει γίνει λάθος απο το μηχανογραφικό, και έφυγα. Τον άλλο χρόνο επαναλήφθηκε η ιδια ιστορία, πάλι η ίδια απάντηση απο την ΔΟΥ. Μου ερχόντουσαν κλήσεις για 5 χρόνια, και μετά σταμάτησαν. Και υπέθεσα ότι είχαν καταλάβει το λάθος τους. Τώρα βλέπω ότι συνεχίζεται αυτή η γελοιότητα!!





--------------------------------------------------------------------------------------------------



Grenfell Tower: Νέος απολογισμός κάνει λόγο για 58 νεκρούς
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 18:14
Τους 58 φαίνεται πως φθάνουν οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

«Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται οι 30 αυτοί.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Ο στρατός κήρυξε 48ωρη εκεχειρία στη Ντεράα
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 16:32
O συριακός στρατός αποφάσισε να αναστείλει τις επιχειρήσεις του στην πόλη Ντεράα στα νότια της χώρας για 48 ώρες αρχής γενομένης από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η γενική διοίκηση του στρατού ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ από τις 0900 GMT σήμερα και αποφασίστηκε στο πλαίσιο των "προσπαθειών συμφιλίωσης".




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Πορεία κατά της κυβέρνησης Τζεντινόλι για τα «κουπόνια εργασίας»
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 13:00
Δυο πορείες του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil ξεκίνησαν από τις πλατείες Ντέλλα Ρεπούμπλικα και Οστιένσε της Ρώμης. Πρόκειται να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία Σαν Τζοβάνι, όπου θα μιλήσει η επικεφαλής του συνδικάτου Σουζάνα Καμούσο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιτία της κινητοποίησης, η απόφαση της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι να επανεισάγει τα λεγόμενα «κουπόνια εργασίας», για την περιστασιακή απασχόληση η οποία δεν ξεπερνά, σε συνολικό εισόδημα, τις πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Ο ιταλός πρωθυπουργός όμως για να αποφύγει δημοψήφισμα με θέμα ακριβώς την χρήση των κουπονιών εργασίας τον περασμένο Μάρτιο είχε αποφασίσει να τα καταργήσει. Τώρα η βουλή και η γερουσία της Ρώμης ενέκριναν και πάλι την χρήση τους υπό πιο περιορισμένη μορφή.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Cgil, με την κίνηση αυτή καταστρατηγείται το Σύνταγμα και αφαιρούνται από τους εργαζόμενους τα βασικά τους δικαιώματα. Της ίδιας άποψης είναι και πολλά κινήματα και πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση. «Διαδηλώνουμε για μια αξιοπρεπή εργασία, με πλήρη αναγνώριση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, για να υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις», αναφέρεται στην επίσημη έκκληση με την οποία το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας ζήτησε από τους Ιταλούς να δώσουν το «παρών» σήμερα στην πλατεία Σαν Τζοβάνι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Φάμπιο Ντε Μάζι (Die Linke): Ερσιτεχνικός θίασος το Eurogroup με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 12:44
«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Φάμπιο Ντε Μάζι, οικονομικός εμπειρογνώμονας και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα. Επέκρινε δε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Ο αριστερός πολιτικός υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσει»ς. «Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Χαμάς και το PFLP διαψεύδουν το ISIS, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ
 Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 05:06
Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και ένα κίνημα της παλαιστινιακής αριστεράς ανακοίνωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι οι τρεις Παλαιστίνιοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ έπειτα από μια επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή μιας ισραηλινής αστυνομικίνας ανήκαν στις τάξεις τους, διαψεύδοντας έτσι την ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια από μέρους της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ).

«Η ανάληψη (της ευθύνης) από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος αποτελεί μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία κυβερνά τη Γάζα. Η επίθεση, πρόσθεσε, έγινε από «δύο παλαιστίνιους αντιστασιακούς του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και έναν τρίτο της Χαμάς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η χθεσινή επίθεση αποτελούσε μια «φυσιολογική αντίδραση στα εγκλήματα της δύναμης κατοχής», του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία της ισλαμιστικής οργάνωσης όταν αναφέρεται στο κύμα επιθέσεων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 στα κατεχόμενα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται κυρίως από νεαρούς οπλισμένους με μαχαίρια.

Το PFLP, σε χωριστή ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι την επίθεση έκαναν οι Μπάρα Άτα, 18 ετών, Οσάμα Άτα, 19 ετών, και Άντελ Ανκούς, 18 ετών, στο πλαίσιο της «αντίστασης» και για να «ανταποδώσουν τα εγκλήματα της δύναμης κατοχής».
 Οι δύο από αυτούς είχαν γεννηθεί το 1998 και ο τρίτος το 1999.
Νωρίτερα, το Ισλαμοφασιστικο Κρατος διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση σε μια είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, απειλώντας ότι «δεν θα είναι η τελευταία».




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτήριο του δημαρχείου του Λονδίνου φωνάζοντας «θέλουμε δικαιοσύνη»
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 19:55
Με συνθήματα «θέλουμε δικαιοσύνη» αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στο κτήριο τοπικού δημαρχείου στο Λονδίνο, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε πολυώροφο κτήριο του Λονδίνου σκοτώνοντας τουλάχιστον 58 ανθρώπους.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του δημαρχείου της περιφέρειας Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν σε επάνω ορόφους του κτιρίου, η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει και ξέσπασαν συμπλοκές.

Πλήθος κόσμου παρέμενε απέξω από το κτίριο, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτήριο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Γερμανία επικρίνει τις ΗΠΑ για τις μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
 Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 16:31
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί ότι οι προτεινόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιβολή προστίμων σε ευρωπαϊκές εταιρίες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η υπουργός Οικονομίας προειδοποίησε για πιθανά αντίποινα.

Την Τετάρτη, Αμερικανοί γερουσιαστές ενέκριναν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για τη φερόμενη ανάμειξή της στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, περιλαμβανομένων και κάποιων σε ορισμένα ρωσικά ενεργειακά έργα. Δεν επρόκειτο για κάποια συντονισμένη κίνηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η Μέρκελ συμμερίζεται τις ανησυχίες που εξέφρασαν για τις νέες κυρώσεις ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν σε κοινή τους δήλωση την Πέμπτη.

«Η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας εγείρει ακριβώς τα ίδια ερωτήματα για εκείνην όπως για τον κ. Κερν και τον κ. Γκάμπριελ. Πρόκειται, για το θέσω επιεικώς, για μια παράξενη κίνηση από την αμερικανική Γερουσία», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν «περίεργο» που οι κυρώσεις που έχουν στόχο να τιμωρήσουν τη Ρωσία για τη φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε πρόστιμα σε βάρος ευρωπαϊκών εταιριών.

«Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», δήλωσε. «Γενικά, απορρίπτουμε τις κυρώσεις με επιπτώσεις που υπερβαίνουν την επικράτεια μιας χώρας, δηλαδή που έχουν αντίκτυπο σε τρίτες χώρες», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Η υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι εγκατέλειψε την καθιερωμένη κοινή προσέγγιση με την Ευρώπη για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, προειδοποιώντας για πιθανά αντίποινα εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει πρόστιμα σε γερμανικές επιχειρήσεις.

«Λυπάμαι που η κοινή προσέγγιση της Ευρώπης και των ΗΠΑ για τη Ρωσία και οι κυρώσεις έχουν υπονομευθεί και εγκαταλειφθεί με αυτό τον τρόπο», δήλωσε η Τσίπρις σε συνέντευξή της στο Reuters.
Σύμφωνα με την ίδια, μένει να φανεί εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα εγκρίνει την πρόταση των γερουσιαστών για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρίες που λαμβάνουν μέρος ή χρηματοδοτούν ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός αερίου Nord Stream 2.

«Εάν το κάνει, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε απέναντι σε αυτό», πρόσθεσε η Τσίπρις.
Ανάμεσα στις εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο του Nord Stream 2 περιλαμβάνονται θυγατρικές της γερμανικής εταιρίας χημικών BASF Group και της εταιρίας διανομής ενέργειας και αερίου E.ON.
Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν και γαλλικές εταιρίες, όπως η εταιρία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Engie.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συντονιστούν με τις ευρωπαϊκές χώρες και τους εταίρους τους στην Ομάδα των 7 (G7) πριν επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

«Για πολλά χρόνια, τονίζαμε στις ΗΠΑ τις δυσκολίες που πυροδοτούν οι νόμοι η εμβέλεια των οποίων υπερβαίνει την επικράτεια μιας χώρας», δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Σε θέματα που συνδέονται με την ασφάλεια και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, θα θέλαμε οι ΗΠΑ να σέβονται τον απαιτούμενο συντονισμό, ειδικά εντός του πλαισίου της G7».




------------------------------------------------------------------------------------------------


 Εσταλεισαν 1.150.000 ειδοποιητηρια (με προστιμο 250 ευρω) για ανασφαλιστα Ι.Χ., τα οποια εχουν κλαπει ή πουληθει ή αποσυρθει!!!! Ελλας το μεγαλειο σου!!Αλλο ένα κατορθωμα της γραφειοκρατιας των κηφηνων της Εφοριας!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιαδες Τουρκοι κατά της κυβερνησης. ΧιλιαδεςΤουρκοι του Ρεπουμπλικανικου Λαικου Κομματος συνοδευουν τον ηγετη τους Κεμαλ Κιλιτζαρογλου στο ξεκινημα της μεγαλης πορειας από την Αγκυρα στη Κωνσταντινουπολη.



-------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Κασιματης συνταγματολογος. Η μια δουλικη κυβερνηση διαδεχεται την άλλη.



------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανια Ιταλια και Σλοβακια, θελουν ασυλια στα μελη του ΤΑΙΠΕΔ για να δωσουν τα λεφτα των 6,5 δις που συμφωνηθηκαν στο Eurogroup.




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλη ξευτιλα! Συνεχίζονται από Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Λέσβο
Τη συνέχιση των πανελλαδικών εξετάσεων από τη Δευτέρα 19 Ιούνη στη Λέσβο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, μετά από έγγραφη διαβεβαίωση της μαλακισμενης «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» ότι τα σχολικά συγκροτήματα στη Λέσβο που λειτουργούν ως Εξεταστικά Κέντρα είναι ασφαλή.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως οι εξ αναβολής εξετάσεις θα διενεργηθούν στο τέλος της παρούσας περιόδου, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στις ερχόμενες μέρες, και πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την εισαγωγή των υποψηφίων των περιοχών που επλήγησαν με επιπλέον ποσοστό στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ
Πιέσεις ΟΗΕ για άρση του φονικού εμπάργκο...
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Την άμεση άρση του ναυτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει ουσιαστικά η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της από τον Μάρτη του 2015, όταν ξεκίνησαν ιμπεριαλιστική επίθεση, ζήτησε χτες εμμέσως πλην σαφώς με απόφασή του το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ.
Το ΣΑ κάλεσε τις εμπόλεμες πλευρές να ανοίξουν όλα τα λιμάνια της χώρας και ιδιαίτερα το λιμάνι Χοντέιντα, ώστε να σταματήσει ο λιμός και να αντιμετωπιστεί η επιδημία χολέρας που σαρώνει τους τελευταίους μήνες τη χώρα, εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου και των εγκληματικών βομβαρδισμών (της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της) που έχουν διαλύσει κάθε υποδομή ύδρευσης, ηλεκτρισμού, ανεφοδιασμού της αγοράς με βασικά είδη και τρόφιμα κ.λπ.
Κάλεσε, επίσης, τους πατριωτες της Υεμενης σιίτες «Χούτι» και τη δυτικόφιλη διορισμενη από τους αποικιοκρατες  «κυβέρνηση» του δοσιλογου προδοτη διορισμενου «προέδρου» Χάντι να καθίσουν ξανά στο τραπέζι του «διαλόγου» και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες «με ευέλικτο και εποικοδομητικό τρόπο δίχως προϋποθέσεις και με καλή πίστη», ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.
Το σχέδιο απόφασης, που ψηφίστηκε ομόφωνα, υπέβαλε ο Βρετανός πρέσβης στον ΟΗΕ Μάθιου Ράικροφτ και είναι το πρώτο που αφορά την Υεμένη εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο ίδιος έκανε λόγο για «το ξεδίπλωμα ανθρωπιστικής καταστροφής» στην Υεμένη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕΡΒΙΑ
Οχι σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας λέει ο Βούτσιτς
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Η Σερβία εκτιμά την ανεξάρτητη θέση της και δεν σχεδιάζει να υποστηρίξει τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τόνισε αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Σέρβος νέος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοινώνοντας παράλληλα τη χορήγηση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην έως πρότινος υπουργό Δημόσιας Τάξης Αννα Μπρνάμπιτς, η οποια είναι λεσβια και που θεωρείται από τους θερμούς υποστηρικτές ένταξης της χώρας στην ΕΕ.
Ο Βούτσιτς διαβεβαίωσε ακόμη πως η Σερβία «δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή άλλον τέτοιο οργανισμό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εντείνεται η λαϊκή οργή για την πυρκαγιά στον πύργο «Γκρένφελ»
Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσπευσαν χτες το μεσημέρι σε κέντρο εθελοντών για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Δυτικό Λονδίνο, φοβούμενοι τη λαϊκή κατακραυγή. Αμφότεροι μοίρασαν συμπάθεια και ψεύτικο ενδιαφέρον για τα θύματα ακόμη ενός, καθώς φαίνεται, ταξικού προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.
Από την άλλη, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν συνεχίζει τις δηλωσεις του για  την πυρκαγιά. Χτες, πρότεινε να αγοραστούν από τη δημοτική αρχή τα εκατοντάδες ξενοίκιαστα σπίτια πολυτελείας, που βρίσκονται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον καμένο πύργο, ώστε να δοθούν στα θύματα της πυρκαγιάς, που έχουν μείνει άστεγα, διαθέτοντας εκτός από τα ρούχα που φορούσαν τη νύχτα του μεγάλου πανικού και όσα αγαθά τούς χαρίζουν απλόχερα από το υστέρημά τους Λονδρέζοι από τις εργατικές συνοικίες της πόλης, κάθε εθνοτικής ή θρησκευτικής ταυτότητας.




------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Αυστηροποίηση των σχέσεων με την Κούβα με μπόλικο αντικομμουνισμό
Από το λεγόμενο θέατρο «Μανουέλ Αρτίμε» στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ, στη «φωλιά» της αντικουβανικής μαφίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έστησε ένα ολόκληρο σόου και υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα για την αυστηροποίηση των ταξιδιών και συναλλαγών με την Κούβα. Το συγκεκριμένο θέατρο παίρνει το όνομά του από τον Αρτίμε, έναν από τους πιο γνωστούς αντεπαναστάτες μισθοφόρους, επικεφαλής της επέμβασης της CIA στον Κόλπο των Χοίρων στην παραλία Χιρόν το 1961, την οποία μέσα σε 72 ώρες ο ένοπλος Κουβανικός λαός με τον ηγέτη του Φιντέλ Κάστρο κατάφερε να αναχαιτίσει.
Ο Τραμπ με έντονη αντικομμουνιστική ρητορική διαφοροποιεί τα μέτρα που είχε πάρει ο προκάτοχός του, Ομπάμα, με διαφορετική τακτική αλλά ίδιο στόχο, δηλαδή τον τερματισμό των κατακτήσεων που έφερε η σοσιαλιστική οικοδόμηση στην Κούβα, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες. Βεβαίως και ο Ομπάμα δεν προχώρησε στην πλήρη άρση του πολύμορφου αποκλεισμού, ωστόσο μετά το 2014 χαλάρωσε λίγο τους περιορισμούς για τα ταξίδια και άνοιξε τη δυνατότητα σε αμερικανικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν μπίζνες στο νησί.
Τώρα ο Τραμπ θα εντείνει τις πιέσεις, με τις κατηγορίες κατά της Κούβας για «αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώτος», τα προσχήματα της «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τον αποκλεισμό «ώστε να μην πηγαίνουν τα αμερικανικά δολάρια στο αυταρχικό καθεστώς και το στρατό που καταπιέζει το λαό». Εξήγγειλε ότι θα ενισχυθεί το καθεστώς κυρώσεων ενάντια σε αμερικανικές εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται με κουβανικές επιχειρήσεις που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού της Κούβας. Υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική «βρεγμένα πόδια - στεγνά πόδια», η οποία αφορά τους Κουβανούς που προσεγγίζουν τις ακτές της Φλόριντα (είτε έχουν πατήσει στεριά είτε όχι) με επικίνδυνο τρόπο για την ζωή τους και ζητούν άσυλο. Απείλησε πολλές φορές την Κούβα με τα προσχήματα περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «ελεύθερων εκλογών». Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν θα κλείσει την πρεσβεία στην Αβάνα, αλλά θα την χρησιμοποιήσει ως μοχλό για την «αλλαγή προς την ελευθερία».
Χωρίς ο ίδιος να το εξαγγείλει στη διάρκεια της φιέστας - σύμφωνα με τις διαρροές των ΜΜΕ - στο προεδρικό διάταγμα για την αυστηροποίηση των σχέσεων με την Κούβα δεν προβλέπεται να σταματήσουν οι εμπορικές πτήσεις, τα εμβάσματα των Κουβανοαμερικανών, όπως και τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοιο. Αλλά φαίνεται ότι θα γίνουν πιο αυστηροί οι όροι για τα ταξίδια στην Κούβα. Θα αλλάξουν οι 12 διαφορετικές κατηγορίες ταξιδιών (οικογενειακά ταξίδια, πολιτιστικές επισκέψεις κ.λπ.). Το 2016 ταξίδεψαν στο νησί 284.937 Αμερικανοί, ενώ από την αρχή της χρονιάς ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 284.565.
Σε όλη αυτή την τακτική, ο Τραμπ έχει την πλήρη στήριξη γνωστών Κουβανοαμερικανών γερουσιαστών, με πλούσια δράση ενάντια στην Επανάσταση στην Κούβα, γνωστών αντικομμουνιστών όπως ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Μάριο Ντιάς Μπαλάρτ κ.ά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαβρόφ: «Αίνιγμα» η ασπίδα των ΗΠΑ στην «Αλ Κάιντα»

Χτες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αμφισβήτησε κατά πόσον θα χαίρονταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για τον αρχηγό των τζιχαντιστών, καταγγέλλοντας ότι οι δυτικές δυνάμεις παρέχουν σε πλείστες περιπτώσεις ασπίδα προστασίας στους τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα», του πρώην «Μετώπου Νούσρα». «Είναι αίνιγμα», είπε «γιατί τους αφήνουν να φεύγουν από τη Ράκα και άλλες περιοχές και να μην τους βομβαρδίζουν», προσθέτοντας πως ο συνασπισμός των ΗΠΑ λειτουργεί όπως και επί προεδρίας Ομπάμα, παρέχοντας προστασία στην «Αλ Κάιντα»... «Δεν παίρνουμε σαφείς απαντήσεις από τους Αμερικανούς. Θα τις θέλαμε...», τόνισε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιλογή των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν τις τελευταίες μέρες φορητούς εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς (HIMARS) κοντά στην περιοχή Αλ Τανφ της νότιας Συρίας, στα σύνορα με Ιορδανία και Ιράκ, διερωτώμενος γιατί, ενώ στην περιοχή το «Ισλαμικό Κράτος» δεν έχει σχεδόν καμία παρουσία. Επισήμανε την άποψη ορισμένων ειδικών πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία του λεγόμενου «σιιτικού τόξου» (ή Σιιτικής Ημισελήνου) από χώρες με σιιτική πλειονότητα ή ισχυρή σιιτική κοινότητα όπως το Ιράν, το Μπαχρέιν, το Ιράκ, ο Λίβανος, η Συρία. Και τόνισε: «Αν είναι σωστά τα συμπεράσματα των ειδικών, τότε είναι λυπηρό που ο στόχος συγκρότησης ενός μετώπου για ασυμβίβαστο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, χωρίς διπλά μέτρα και σταθμά, αντικαθίσταται από προσπάθειες διενέργειας νέων γεωπολιτικών ελιγμών στη βάση ενός θρησκευτικού παράγοντα».
Ο Λαβρόφ κατέληξε, τέλος, πως ο ρωσικός στρατός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο έδαφος των συνόρων Συρίας, Ιράκ, Ιορδανίας και χρησιμοποιεί διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ για την αποτροπή «απρόοπτων συμβάντων».




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Grenfell Tower/Οι κάτοικοι του Λονδίνου λένε την ιστορία των ηρωικων νεαρών μουσουλμάνων που έτρεξαν στο φλεγόμενο κτίριο του δυτικού Λονδίνου και εσωσαν κοσμο (δεν μεναν οι ιδιοι στο κτιριο)..χωρις αυτους λενε οι μαρτυρες ,θα θρηνουσαμε ακομη περισσοτερα θυματα.
Tο 24ωροφο κτίριο με τα 120 διαμερίσματα... Kατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς υπήρχαν περίπου 600 άτομα στο εσωτερικό του πύργου.  Οταν ξεσπασε η πυρκαγια απελπισμένοι ανθρώπους ζητουσανε βοήθεια,και αρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα φλεγόμενοι ή να πετάνε τα παιδιά τους από τα παράθυρα για να τα σώσουν...



3 σχόλια:

e-h είπε...


Cuba Update 16 June 2017
Trump set to tighten blockade against Cuba today

President Trump is expected to announce changes to Cuba policy on Friday 16 June which will tighten the US blockade and reverse many of the measures put in place under President Obama.
Trump will make a statement in Miami, home to hardline pro-blockade politicians including Sen. Marco Rubio and Rep. Mario Diaz-Balart, who have been fierce critics of rapprochement with Cuba over the last two years.
Since relations between the two countries were reestablished on 17 December 2014, embassies have reopened, direct flights resumed, and US citizens have been granted special visas to visit the island.
News agencies are predicting that the new policy could make it more difficult for Americans to visit the island and US companies to do business there.
Any reversal in policy will fly in the face of public opinion which according to a recent poll shows that 65 per cent of US citizens favour maintaining current Cuba policy while just 18 per cent oppose improving relations.

What will Trump’s new policy mean for Cuba and future relations with the US? Find out at this public meeting with international relations expert and former Cuban diplomat Carlos Alzugaray.
Please note new venue. Full details here
A special parliamentary briefing for MPs, researchers, press and other interested groups will take place before the public meeting on Monday afternoon, please call 020 7490 5715 or email communications@cuba-solidarity.org.uk if you would like to attend.


Κούβα Ενημέρωση 16 Ιούνη 2017
Trump θελει να σφίξουν το εμπάργκο κατά της Κούβας σήμερα
Πρόεδρος Trump αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στην πολιτική για την Κούβα την Παρασκευή 16 Ιουνίου, το οποίο θα ενισχύσει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ και να αντιστρέψει πολλά από τα μέτρα που εφαρμόζονται υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα.
Trump θα κάνει μια δήλωση στο Μαϊάμι, το σπίτι σκληροπυρηνική πολιτικοί προ-αποκλεισμό συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστής Marco Rubio και Δημ. Mario Diaz-Μπαλάρτ, που έχουν έντονο επικριτές της προσέγγισης με την Κούβα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.
Δεδομένου ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν αποκατασταθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2014, πρεσβείες έχουν εκ νέου φτιαχτηκαν, απευθείας πτήσεις συνεχίζεται, και οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί ειδική βίζα για να επισκεφθούν το νησί.
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία προβλέπουν ότι η νέα πολιτική θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολο για τους Αμερικανούς να επισκεφθούν το νησί και αμερικανικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν εκεί.
Οποιαδήποτε ανατροπή στην πολιτική θα πετάξει στο πρόσωπο της κοινής γνώμης η οποία σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 65 τοις εκατό των πολιτών των ΗΠΑ ευνοούν τη διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής της Κούβας, ενώ μόνο το 18 τοις εκατό αντιτίθενται βελτίωση των σχέσεων.
Τι θα σημαίνει νέα πολιτική ατού για την Κούβα και το μέλλον των σχέσεων με τις ΗΠΑ; Μάθετε σε αυτή τη δημόσια συνάντηση με τον ειδικό διεθνών σχέσεων και πρώην Κούβας διπλωμάτης Κάρλος Alzugaray.
Παρακαλώ σημειώστε νέο χώρο. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ
Μια ειδική κοινοβουλευτική ενημέρωση για τους βουλευτές, τους ερευνητές, πατήστε και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες θα λάβουν χώρα πριν από τη δημόσια συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας, παρακαλώ καλέστε 020 7490 5715 ή emailcommunications@cuba-solidarity.org.uk αν θέλετε να συμμετάσχετε.

e-h είπε...


British teachers draw inspiration from Cuban system
The National Union of Teachers has produced a report into the Cuban education system following a recent delegation to the island.
“There is another way we can teach, inspire and work with our young people to ensure that everyone gets the most out of their education – it’s just a shame I had to go half way round the world to it see it.” Mari Burton, secondary school history teacher, said after visiting Cuba on the NUT delegation in October half-term.

Βρετανοί δάσκαλοι αντλουν έμπνευση από το κουβανικό σύστημα
Η Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει μια έκθεση για το κουβανικο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από μια πρόσφατη επισκεψη αντιπροσωπεία του νησιού.
«Υπάρχει ένας άλλος τρόπος που μπορεί να διδάξει, να εμπνεύσει και να συνεργαστεί με τους νέους μας να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας παίρνει τα μέγιστα από την εκπαίδευσή τους -. Είναι κρίμα που έπρεπε να πάω στο μισο γύρο του κόσμου για να το δείτε» Μαρί Burton, καθηγητής δευτεροβάθμιας στη σχολική ιστορία, δήλωσε μετά την επίσκεψη στην Κούβα για την ανάθεση NUT τον Οκτώβριο του μισού χρόνου.



WHO awards Cuban medical brigade
The World Health Organisation (WHO) has presented an award for public health to Cuba’s Henry Reeve medical contingent, in recognition of its work treating victims of natural disasters and serious epidemics.
The award praises Cuba’s global work in country’s affected by natural disasters, as well as the efforts of 250 specialists in African nations during the Ebola epidemic.
Since the contingent was established in 2005, a total of 7,244 Cuban medical collaborators have treated more than 3.5 million people and saved the lives of 80,000 patients in emergency situations in 19 nations.

ΠΟΥ βραβεία στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει παρουσιάσει ένα βραβείο για τη δημόσια υγεία σε Henry Reeve ιατρού της Κούβας, σε αναγνώριση του έργου του περιθάλπουν θύματα των φυσικών καταστροφών και σοβαρών επιδημιών.
Το βραβείο εξυμνεί την παγκόσμια εργασίες της Κούβας στη χώρα που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, καθώς και τις προσπάθειες των 250 ειδικών σε αφρικανικά έθνη κατά τη διάρκεια της επιδημίας Έμπολα.
Δεδομένου ότι η ενδεχόμενη ιδρύθηκε το 2005, συνολικά 7.244 Κούβας ιατρικές συνεργάτες έχουν περιθάλψει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους και έσωσε τις ζωές των 80.000 ασθενείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε 19 χώρες.


e-h είπε...




Visit Cuba in 2017
Join one of our great tours in 2017 for a unique insight into Cuba, its history and people, only available when you book with the Cuba Solidarity Campaign.
CSC’s Cuba Travel Shop offers you the chance to be more than just a tourist and meet and interact with Cubans in their communities and work places. We have three great tours and brigades on offer for 2017, including the Following Fidel Study Tour in November, the Che Guevara Anniversary Brigade in October, and the Winter Solidarity Brigade in December.

Επισκεφθείτε την Κούβα το 2017
Γίνετε μέλος μιας μεγάλης εκδρομης μας το 2017 για μια μοναδική εικόνα για την Κούβα, την ιστορία και τους ανθρώπους της, διαθέσιμη μόνο, όταν το βιβλίο με την εκστρατεία Κούβα Αλληλεγγύης.
CSC της Κούβας Travel Shop σας προσφέρει την ευκαιρία να είναι κάτι περισσότερο από ένα τουριστικό και πληρούν και να αλληλεπιδρούν με τους Κουβανούς στις κοινότητές τους και τις θέσεις εργασίας. Έχουμε τρεις μεγάλες εκδρομές και ταξιαρχίες που προσφέρονται για το 2017, συμπεριλαμβανομένων των εξής Φιντέλ Tour Μελέτη, τον Νοέμβριο, την Τσε Γκεβάρα επέτειο Ταξιαρχία τον Οκτώβριο, και το χειμώνα Αλληλεγγύης Ταξιαρχία τον Δεκέμβριο.