Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τεταρτη 13 Σεπτεμβριου 2017


Τι θα γίνει μ' αυτά τα λαμόγια που κυβερνάνε; Θα μάθουμε σε ποιο καθίκι ανήκει το πλοίο που 'χει καταστρέψει τη θάλασσα της Σαλαμίνας; Δεν είναι υποχρέωσή τους, ως κυβέρνηση, ν' αποκαλύψουν το όνομά του και ν' ασκήσουν διαδικασία ποινικής δίωξης εναντίον του;
Πότε πρόλαβαν να χωθούν τόσο βαθιά στη διαπλοκή ώστε να καλύπτουν τον εγκληματία; Πόσους ταΐζει, τελικά, ο αλήτης αυτός;
Σχολιο.- Και περιέργως "θάβεται" και από τα μίντια...
Σχολιο.- Είπαμε! Ταΐζει πολύ κόσμο! Μήπως έμαθες, τουλάχιστον, το όνομα του εργολάβου που κατασκεύασε τη γέφυρα που έπεσε στη Θράκη; Κι εκεί σιωπή! Πολύ μαύρο χρήμα σε πολλές τσέπες, ρε φίλε!
Σχολιο.- Η εταιρια FOS Θεόδωρος Κουντούρης
Σχολιο.- Λεγεται  οτι είναι  συμφεροντων Μελισσανιδη. Δεν ξερω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται για μια από τις δυο-τρεις πρώτες αεροπειρατείες παγκοσμίως και πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 1948. Μια ενέργεια πρωτότυπη τότε και αυθόρμητη, χαρακτηριστική κι αυτή της δυναμικής του ελληνικού επαναστατικού κινήματος της δεκαετίας του ’40, που αξιοποίησε κάθε μορφή αγώνα: από τις μαζικές κινητοποιήσεις και την ένοπλη πάλη στην ύπαιθρο, μέχρι το αντάρτικο πόλης (ΟΠΛΑ, Στενή Αυτοάμυνα) και… την αεροπειρατεία!
Καθώς ο Εμφύλιος Πόλεμος είχε από καιρό αποκορυφωθεί, στη Θεσσαλονίκη οι οργανώσεις του ΚΚΕ ήταν ουσιαστικά διαλυμένες, μετά από μαζικές συλλήψεις, φυλακίσεις, εκτοπίσεις και εκτελέσεις των μελών τους. Σε συνθήκη άγριας τρομοκρατίας μέσα και έξω από την πόλη, η δυνατότητα να φύγει κάποιος για να συνδεθεί με τον Δημοκρατικό Στρατό που δρούσε σε κοντινές περιοχές ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Έξι νεαροί κομμουνιστές, των οποίων ο πολιτικο-ιδεολογικός προσανατολισμός ήταν μάλλον άγνωστος στις αρχές, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια δική τους μέθοδο: να συνδεθούν με τον ΔΣΕ… μέσω Αθήνας και Βελιγραδίου!
Συγκεκριμένα, στις αρχές Σεπτεμβρίου πηγαίνουν στην Αθήνα, με πρόσχημα τις εξετάσεις για να μπουν στο Πολυτεχνείο. Εκεί, στις 13 Σεπτεμβρίου, επιβιβάζονται σε αεροπλάνο των ελληνικών αερογραμμών ΤΑΕ (Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις) που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και οπλισμένοι με σουγιάδες και ένα… σπασμένο μπουκάλι γκαζόζας, μπαίνουν στο πιλοτήριο και απαιτούν να κατευθυνθεί το σκάφος στο Βελιγράδι.
Μη έχοντας καύσιμα για μια τέτοια πτήση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε 60 χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια, όπου άφησε τους έξι νεαρούς κομμουνιστές και έφυγε για τη Θεσσαλονίκη.
Επρόκειτο για τα αδέλφια Αλέξανδρο και Χαράλαμπο Κουφοδάκη (21 και 23 ετών αντίστοιχα), τον Αχιλλέα Κελτιμλίδη (19 ετών), τον Σπύρο Χειλμιάδη (19 ετών), τον Αντώνη Βογιάζο (18 ετών) και τον Γιώργο Κέλα (17 ετών).
Μετά από την αεροπειρατεία διώχτηκαν μέλη των οικογενειών των φυγάδων, ενώ από τους ίδιους ο Χειλμιάδης χάθηκε κατά τη μάχη του Κιλκίς (θεωρείται βέβαιο πως σκοτώθηκε) και οι άλλοι έζησαν επί δεκαετίες ως πολιτικοί πρόσφυγες, μετά την ήττα του 1949. Ανάμεσά τους, ο Αντώνης Βογιάζος, μέλος της ΕΠΟΝ από το 1944 και εμπνευστής της αεροπειρατείας, που διακρίθηκε στην ΕΣΣΔ ως σκηνοθέτης του κινηματογράφου και μεταφραστής του έργου του Λένιν στα ελληνικά. Έγραψε επίσης και το σημαντικό βιβλίο «Σοσιαλισμός και κουλτούρα».
Η αεροπειρατεία του 1948 έγινε ταινία από τον Κώστα Κουτσομύτη το 1987, με τίτλο «Ο Κλοιός».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το πιστεύω! Μα, να 'χει κρατική γερμανική εταιρία τα αεροδρόμια και οι τουαλέτες τους να ζέχνουν;
Να αναθεωρήσω, δηλαδή, τη μέχρι τώρα άποψή μου, πως αν οι Γερμανοί είχαν κερδίσει τον πόλεμο και η Ελλάδα γινόταν γερμανική επαρχία, θα νοικοκυρευόμασταν;
Τσάμπα το χύσανε το αίμα τους οι ταγματασφαλίτες;
Σχολιο.- Στην Κέρκυρα πάντως δεν είχαν χαρτί υγείας.
Σχολιο.-  να σας ενημερώσω πως προχθές φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και περιμένοντας τις βαλίτσες πήγε πρώτα ο άντρας μου στη τουαλέτα. Όταν γύρισε με ρώτησε αν άντεχα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι. Η τουαλέτες ήταν ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΕΣ. Δεν είναι όλα που λάμπουν χρυσός.
Σχολιο.- Σορυ αλλά για να τα λέμε όλα, το δικό τους σπίτι το έχουν μια χαρά καθαρό, τις αποικίες όχι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπίρτζης κατά Fraport: Έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες των αεροδρομίων
04:57 μμ, Τρίτη 12 Σεπ 2017
Αιχμές κατά της κοινοπραξίας Fraport άφησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τριβές στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, με επίμαχο ζήτημα τα έργα αναβάθμισης στους διαδρόμους απο-προσγειώσεων του αεροδρομίου "Μακεδονία", είπε χαρακτηριστικά:
«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας».
«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Σπίρτζης .
Μάλιστα, έστειλε μήνυμα στη Fraport, λέγοντας πως πρέπει «να καταλάβει ότι είναι μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων, δεν είναι μια εταιρεία που θα πει στη χώρα τι έργα να κάνει και ποια δεν θα κάνει» και «να αφήσει τις διάφορες παρατηρήσεις για το πώς και τα ποια έργα θα γίνουν, καθώς τα έργα αυτά είναι στη σύμβαση και είναι υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, είναι συγχρημαδοτούμενα έργα και έχουν εγκριθεί και οι μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους φορείς, που τα επιβλέπουν».
Ο υπουργός διευκρίνισε πως, αν υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα από την πλευρά της εταιρείας, «υπάρχει η διαδικασία μέσα στη σύμβασή τους για επίλυση των διαφορών». «Πριν λίγους μήνες η Fraport ήταν εκείνη που παρακαλούσε να μην συνεχιστούν τα έργα και να πάνε λίγο πίσω, για να μπορέσει να λειτουργήσει τους τουριστικούς μήνες το αεροδρόμιο. Τι άλλαξε; Γιατί δεν είπε πριν λίγους μήνες να ακυρωθεί και να μη συνεχιστεί το έργο;», είπε ο κ. Σπίρτζης και συνέχισε: «Όταν έδωσε την προσφορά της, ή όταν ήταν να γίνει η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων, δεν έκανε καμία παρατήρηση για το έργο, όταν είχε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της και στα χέρια της, όταν είχε πρόσβαση στα αεροδρόμια, όταν έκανε όποια μέτρηση ήθελε, όταν μπορούσε να πάρει όποιες μελέτες ήθελε...».
Σχολιο.- Είδες, κυρ-υπουργέ μου; Θα 'θελα να ΄ξερα ποιοι αληταράδες τους έδωσαν τα αεροδρόμια! Θα σου τους έφερνα να τους φτύνεις ολημερίς κι ολονυχτίς, κυρ-Σπίρτζη μου!
Σχολιο.- Το αεροδρόμιο του Βερολίνου που ήταν δήθεν έτοιμο το 2011, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί και είναι άγνωστο ποτέ θα λειτουργήσει, λόγω κακοτεχνιών, διαφθοράς κ.α.. Η Φιλαρμονική του Αμβουργου που άνοιξε πριν λίγους μήνες, μετά από καθυστέρηση χρόνων και κόστισε πολύ περισσότερο από ότι είχε υπολογιστεί, έκλεισε πάλι, λόγω κακοτεχνιών και εμφάνιση μούχλας. Όλα αυτά στην Ελλάδα δεν τα γνώριζαν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια ο χρυσαυγίτης δολοφόνος. Τώρα και παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέα, η ποινή, με ομόφωνη απόφαση δικαστών και ενόρκων, περιορίστηκε στα είκοσι χρόνια, γιατί, λέει, αφού τη σακάτεψε με άγριο ξυλοδαρμό μετά την πήγε στο νοσοκομείο.
Σαπίζει επικίνδυνα ετούτη η κοινωνία..
Δίκη Φαίης: Έσπασαν τα ισόβια για το Βαγγέλη Στεφανάκη
Σεπτεμβρίου 12 2017 17:20
Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, στο Βαγγ. Στεφανάκη. Το δικαστήριο ομόφωνα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, με αποτέλεσμα να "σπάσουν" τα ισόβια δεσμά που του είχαν επιβληθεί στον πρώτο βαθμό για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό της 23χρονης συντρόφου του στη Νέα Μάκρη, Φαίης Μπλάχα.

Τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι έκριναν πως θα πρέπει να αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό, με το σκεπτικό ότι ο καταδικασθείς επιχείρησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας το θύμα στο νοσοκομείο. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη. Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Βαγγ. Στεφανάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Όσο για τη Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή του θύματος και κατηγορούμενη για τα πλημμελήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, για τα οποία καταδικάστηκε, το ΜΟΕ την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Υπενθυμίζεται πως χθες κατά την εισήγηση επί της ενοχής των δύο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο καταδικασθείς χτύπησε την κοπέλα με "επαγγελματισμό αθλητή" περιγράφοντας τον "άγριο ξυλοδαρμό" του θύματος με γροθιές και κλωτσιές. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "οι γιατροί ενήργησαν παραπάνω από τα καθήκοντά τους. Καμία πράξη τους δεν επηρέασε την εξέλιξη των τραυμάτων. Το κώμα ήταν μη αναστρέψιμο. Το θύμα βυθίστηκε από την πρώτη στιγμή, λόγω της σοβαρής εγκεφαλικής κάκωσης, της οποίας ο κατηγορουμενος ήταν δράστης".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΗΨΗΣ
- Περιβαλλοντικό έγκλημα στη θάλασσα της Σαλαμίνας και ούτε ένα όνομα εγκληματία εφοπλιστή δεν ανακοινώθηκε. Κανένα ένταλμα σύλληψης δεν εκδόθηκε. Δεν πρόκειται, βλέπεις, για κάναν πιτσιρικά που η φάτσα του δεν άρεσε σε ένστολους χρυσαυγίτες ή για καμιά γιαγιά που πούλαγε μαϊντανό χωρίς άδεια.
- Μαζικές αντιγραφές από 106 προκομμένους οπαδούς της ΔΑΠ και ούτε μια φωνή καταδίκης της από εκείνους που θορυβούν για την αριστεία... στη λαμογιά!
- Σε πανάκριβα ξενοδοχεία και στην παραλία κοιμούνται οι αναπληρωτές καθηγητές της Σαντορίνης. Ούτε η ελάχιστη μέριμνα για τη στέγασή τους από την κυβέρνηση του αμόρφωτου, από τον δήμο, από τους γονείς των μαθητών αυτών των ανθρώπων. Τ' αγαπάνε τα παιδιά τους εκεί στη Σαντορίνη!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκε, μετά θάνατον, στους δύο Πακιστανούς Hamayun Anwar, 18 ετών και Wakar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας, καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τρένου.
To περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Απριλίου όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε το ηλικιωμένο ζευγάρι, συγκρούστηκε με τρένο στο Κρυονέρι. Οι Πακιστανοί προσπάθησαν να σώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά δεν τα κατάφεραν και «θυσιάστηκαν» μαζί τους.
Σχολιο.-  ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ; (`Αμα ήταν καμιά κολομπίνα-χρυσαύγουλoς όμως...)
Να θυμήσω ότι ο τρίτος ήρωας που προσπάθησε να σώσει τους ελληνες, ο Masood Ahmed, 41 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά κ εκτός από ένα "μπράβο" ουδεμία βοήθεια έλαβε απ το ελληνικο κράτος, ...διότι οι ελληνες ζουν μονίμως στον χρυσαύγουλο αστερισμό του "όλα οι πακιστανοι ίδιοι είναι με το τέρας της Πάρου"!...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για 45 εκ. ευρώ.
Χρωστούσε στον ΟΣΕ 692.000.000 ευρώ.
Διαγράφηκαν προχτές.
Δηλαδή θα τα πληρώσουμε εμείς.
Ανάπτυξις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ηχηρη παρεμβαση Μητσοτακη" (ειδήσεις ΑΝΤ1) για την αντιγραφη από 106 φοιτητές, της ίδιας εργασίας. Στο μεταξύ, σε οποιονδήποτε έχει περασει απο πανεπιστήμιο, ειναι γνωστη η τακτικη της ΔΑΠ ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ να ανταλλάσσει εγγραφες μελών και ψήφους με σημειώσεις και θέματα εξετάσεων (πολλές φορές με την συνεργασία συγκεκριμένων καθηγητών)


ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πάνε πολλά χρόνια τώρα που ένας ανιψιός μου μου περιέγραφε την εμπειρία του από την πρώτη μέρα στη σχολή, στην οποία θα φοιτούσε.
Τραπεζάκια φοιτητικών παρατάξεων, που τα πήρε με τη σειρά, γνωρίζοντας ήδη τον ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό καθεμιάς. Μ' αυτούς της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ να τον διαβεβαιώνουν πως είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί, να τον προμηθεύουν με σημειώσεις, να τον φέρουν σε επαφή με καθηγητές κ.λπ.
"Πιο πέρα ήταν η Πανσπουδαστική, η παράταξη της μαμάς. Πήγα και για να δω τι θα πουν, τους ρώτησα αν δίνουν κι αυτοί σημειώσεις. Άκουσα για κάνα μισάωρο ομιλία για την ανάγκη του αγώνα, αφού μου ξεκαθάρισαν πως σημειώσεις δεν δίνουν.
Παραδίπλα ήταν αυτοί των ΕΑΑΚ. Οι δικοί σου, θείε. Τους ρώτησα αν δίνουν σημειώσεις κι ένας με μαύρα ρούχα και κοτσίδα μου είπε, "όχι, ρε φίλε, δεν δίνουμε. Κι αν βρεις, δώσε και σε μας!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη, το λιβάνου κίνημα χεζμπολάχ κήρυξε νίκη στον πόλεμο στη Συρία, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι  δυνάμεις έχουν απελευθερωθεί από την ISIS, jabhat al-Νούσρα και άλλες τρομοκρατικες ομάδες το 85 % της χώρα χώρας.
Η ΧΕΖΜΠΟΛΆΧ ΔΗΛΏΝΕΙ ΤΗ ΝΊΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ. ΤΟ ΡΩΣΙΚΌ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ  ΛΈΕΙ ΌΤΙ ΤΟ 85% ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΆΤΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΆΘΗΚΕ ΑΠΌ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ
Την Τρίτη, το  κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κήρυξε  νίκη στον πόλεμο στη Συρία, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν από το ISIS, το Jabhat al-Nusra και άλλες τρομοκρατικές ομάδες το 85% της χώρας που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο.
" Έχουμε κερδίσει στον πόλεμο [στη Συρία] " , δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγιετ Χασσάν Νασράλα, για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης στη Συρία, σύμφωνα με την λιβανέζικη εφημερίδα al-Akhbar. Η Νασράλα πρόσθεσε ότι " η πορεία του άλλου έργου έχει αποτύχει και θέλει να διαπραγματευτεί κάποια κέρδη. "
Πρόσφατα, η συριακή-ιρανική-ρωσική συμμαχία απελευθέρωσε μια μεγάλη περιοχή από τους τρομοκράτες του ISIS στην κεντρική Συρία που έσπασε την πολιορκία του ISIS στη στρατηγική πόλη Deir Ezzor.
"Μέχρι σήμερα, το 85% της επικράτειας της Συρίας έχει απαλλαγεί από τους μαχητές παράνομων ένοπλων ομάδων", δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού της Ρωσικής στρατιωτικής ομάδας, ο υπολοχαγός Aleksandr Lapin σε media την Tuesday.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατέβασαν τον φωτεινό πίνακα, που μετράει το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, από τη θέση του, στη Νέα Υόρκη.
Για πρώτη φορά το χρέος ξεπέρασε τα 20 τρις δολ και έφτασε, στα 20τρις και 164 δις, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών να το κρατήσει στα 19,84 τρις.
Ετσι, ο πίνακας "πήγε για επισκευή", σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορεί να υπάρξει η Ειρήνη χωρίς την απόδοση δικαιοσύνης. Και δικαιοσύνη στην Μέση Ανατολή σημαίνει πρώτα...
Απελευθέρωση της Παλαιστίνης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ΜΚΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ"
Οι γνωστοί "φίλοι" μέσα στο City Plaza, δουλεύουν πολύ σωστά την "αλληλεγγύη" και χρησιμοποιούν πολύ σωστές διαφημιστικές καμπάνιες. Καμπάνιες σαν αυτή που τρέχανε στις 17 Νοέμβρη, όταν βάζανε τους πρόσφυγες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου και το γυρνούσαν βίντεο, με πολύ ωραία και συγκινητική μουσική.
Τώρα έχει πέσει το μεγάλο χαρτί στο τραπέζι αφού φέρανε και τον Μάνου Τσάο να τους πει κανά τραγουδάκι και να ενισχύσει έτσι και τον "αλληλέγγυο" τουρισμό, που έχει αναλάβει να τρέξει η ΜΚΟ Medico(δεν νομίζω να έχει αλλάξει τίποτα).
Οι καλοί και αγαθοί, πάνω από όλα, φιλέσπλαχνοι και αλληλέγγυοι ιδεολόγοι φίλοι των μεταναστών της κατάληψης του City Plaza, γυρνάνε αυτό το βίντεο και το διαφημίζουν για να δείξουν σε όλους μας το πόσο καλούληδες είναι, αφού μέχρι και ο μεγάλος Μάνου Τσάο καταδέχτηκε να τραγουδήσει εκεί.
Ο Μάνου Τσάο που είχε στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ, φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με την Αντιεξουσιαστικη Κινηση, η οποία λογικά έχει κάνει και το νταλαβέρι για την συμμετοχή του εκεί.
Σχολιο.-  Το θέμα αγαπητέ δεν είναι αν τα τσέπωσε ο Μανου Τσαο (είμαι σίγουρος οτι δεν πήρε φράγκο...δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα για να τον κατηγορήσουμε) αλλά η απολιτική του τοποθέτηση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Όταν δείχνεις να αποδέχεσαι τη λογική no borders και όπου γης πατρις, τότε δεν είσαι τίποτε άλλο από συστημικό φερέφωνο της νέας τάξης. Ναι το πιο πιθανό είναι να μην ξέρει τι παίζει στις ΜΚΟ στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται όμως πως δεν ξέρει τι παίζει με τις ΜΚΟ γενικά (δεν δρουν μόνο στην Ελλάδα ως σωματέμποροι οι ΜΚΟ). Και όταν δεν ξέρεις ούτε τα βασικά για ένα φλέγον ζήτημα ώστε να λειτουργείς υπέρ του Κεφαλαίου, τότε δεν μπορείς να λέγεσαι πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης. Είσαι μόνο ένας αγιαθιάρης "δήθεν" που αποδεικνύεις με το προϊον που πουλάς ότι αποδέχεσαι τους όρους που θέτει το Κεφάλαιο... κι έτσι περνάς και συ στους απέναντι, μαζί με τους antifa, τους νεοτροτσκάδες και λοιπά περιττώματα... (Να σημειωθεί ότι ο Μανού έχει ιδιαίτερη επαφή με την Ελλάδα από τότε που μπλεξε με αυτα τα ατάλαντα βυζιά...οπότε δεν μπορεί να χει αιωνίως το συγχωροχάρτι του άσχετου)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ξετσιπωσιά των ΜΚΟ και των εκμεταλλευτών προσφύγων δεν έχει κανένα όριο και αποδεικνύει πως ο εσωτερικός εχθρός του Κινήματος είναι ο πιο σημαντικός
Τι άλλο θα βρουν να κάνουν οι ΜΚΟ για να εκμεταλλευτούν αυτούς τους ανθρώπους; Βγάλανε το "εμπόρευμα" παγανιά για να δείξουν το υποτιθέμενο ανθρώπινο πρόσωπο.
Οι ίδιοι είναι που μετέφεραν του Πρόσφυγες εκεί είναι αυτοί που υποβαθμίζουν τον ρόλο των ΗΠΑ, οι ίδιοι είναι αυτοί που δουλεύουν για το Κατάρ το οποίο έχει συμβάλλει στα μέγιστα για την καταστροφή της Συρίας, οι ίδιοι είναι αυτοί που μέσω ΜΚΟ λειτουργούν αυτήν την καλοστημένη επιχείρηση με τις Κυβερνητικές πλάτες στο όνομα της "αλληλεγγύης"
Είναι οι ίδιοι που μας λένε πως δεν θέλουν να λυθεί το Προσφυγικό πρόβλημα
Ότι πιο βρώμικο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους υπάρχει πίσω από αυτήν την κίνηση "ανθρωπισμού" στην οποία για άλλη μία φορά οι φυλακισμένοι Πρόσφυγες της κλοπής του City Plaza γίνονται το απαραίτητο μέσο για τα συμφέροντα των ΜΚΟ και την διαφήμιση της επιχείρησης.
Ό,τι πιο υποκριτικό και σιχαμένο θα το δούμε από τους " Αναρχοαριστερούς" τιμητές του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στην χώρα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Νίκο Τόσκα για την αντιφασιστική διαδήλωση στις 16 Σεπτέμβρη την Τετάρτη 13/9 στις 12μεσ
Η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα προκειμένου να διεκδικήσει την ανεμπόδιστη διεξαγωγή της αντιφασιστικής πορείας το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη προς τα κεντρικά Γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, χωρίς αστυνομικούς φραγμούς.
Την Πρωτοβουλία, στην  οποία συμμετέχει η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, θα πλαισιώσουν οι Δημήτρης Ψαράς, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του ΣΦΕΑ,  συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
Μετά την συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις εκ μέρους της Πρωτοβουλίας στην είσοδο του Υπουργείου ΠτΠ στην είσοδο της Κατεχάκη.

Οι "Αντιφασίστες" υποστηρικτές του Δεξιού Τομέα, της αντεπανάστασης της Ουγγαρίας, της ΙΣΙΣ και όλων των υπόλοιπων μορφωμάτων που έχει δημιουργήσει ο Ιμπεριαλισμός, ετοιμάζουν "αντιφασιστική" συγκέντρωση, στα πλαίσια της καπηλείας του Αντιφασισμού για την επιβολή των Ιμπεριαλιστικών πολιτικών.
Οι "Αντιφασίστες" υπάλληλοι του Νίκου Γκαργκάνα, αυτή την φορά ενισχύουν το μέτωπο τους, με την συμμετοχή του "Αντιφασίστα" Σιωνιστή, υπέρμαχου του "Ισραήλ" Δημήτρη Ψαρρά του Ιού.
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη αυτό το γεγονός. Η "Αριστερά" του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στο καναβάτσο και στην χλεύη όλου του κομματιού της ευρύτερης Αριστεράς. Στην χλεύη μέχρι και των μελών, με τους οποίους συμπορεύονται μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο βρώμικος ρόλος του Ψαρρά και του Κωνσταντίνου, είναι γνωστός, αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι η αντίδραση που θα έχει το Κίνημα σε αυτή την πρόκληση.
Καμία ανοχή σε όσους καπηλεύονται τον αντιφασισμό για τα συμφέροντα του Σιωνισμού αλλά και για τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών των μεταναστών στο Αιγαίο Πέλαγος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινος υψηλοβαθμος στρατιωτικος αξιωματουχος : το Ιραν είναι πολύ πιο απειλητικο από το ISIS. Το Μεγαλο Κουρδισταν θα  συμβαλει στη σταθεροποιηση της περιοχης
Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στην Washington, ένας ισραηλινός αξιωματούχος προειδοποίησε κατά της παγκόσμιας απειλής του Ιράν και είπε ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα μπορούσε να συμβάλει στην σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Σ΄ένα meeting που διοργανώθηκε από το Washington Institute για την Πολιτική στην  Εγγύς Ανατολή ο τ. Υπαρχηγός του ΓΕΣ των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ  (IDF) ο στρατηγός Yair Golan είπε ότι πιστεύει ότι η εγκαθίδρυση ενός Μεγάλου Κουρδιστάν  (ένα κράτος που θα μπορούσε να περικλείει τα  εδάφη που κατά πλειοψηφία είναι κουρδικού πληθυσμού  σε Syria, Iraq, Iran, και Turkey) στη Μ Ανατολή είναι μια καλή ιδέα και θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την περιοχή.
Ο στρατιωτικός είπε επίσης ότι αυτός προσωπικά δεν πιστεύει ότι το (PKK), που μάχεται την τουρκική κυβέρνηση για τα δικαιώματα των κούρδων είναι μια τρομοκρατική οργάνωση.
Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως το Ιράν είναι  “πολύ πιο απειλητικότερο” συγκριτικά με το Islamic State (IS).
Εξήγησε ότι οι ιρανοί είναι πολύ πιο διπλωματικοί και φιλοσοφημένοι στην προώθηση των ιδεολογιών τους και των τοπικών τους φιλοδοξιών.
“Επειδή οι ιρανοί είναι προηγμένοι αυτοί έχουν έναν ανώτερο πολιτισμό έχουν μια ωραία ακαδημαική υποδομή,ωραία βιομηχανία,πολλούς ταλαντούχους νέους.Αυτοί μοίαζουν πολύ με εμάς.Και γι αυτό είναι πολύ πολύ περισσότερο επικίνδυνοι ” ανέφερε ο  Golan.
Τόνισε ότι το Ισραήλ με τη βοήθεια των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταμτήσει το Ιράν…
“Ενώ μπορούμε ν΄αποκομμίσουμε αποφασιστική νίκη επί της Hezbollah…κι ενώ μπορούμε να κάνουμε να νικηθεί κάθε σιίτικη πολιτοφυλακή στη Συρία  …δεν μπορούμε να πολεμήσουμε μόνοι μας το Ιράν” είπε ο Yair Golan.kurdistan24



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανικός στο Ισραήλ.Ο Νετανιάχου αποφάσισε την εκκένωση 2 πόλεων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων σε περίπτωση πολέμου με Χεζμπολλά.
Πανικός στο Ισραήλ.Ο Νετανιάχου εκπονεί πλάνα εκκένωσης πόλεων σε περίπτωση πολέμου με Χεζμπολλά.Αποφάσισε την εκκένωση 2 πόλεων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων σε περίπτωση πολέμου φοβούμενος τη Χεζμπολλά.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu αποφάσισε να εκκενώσει δυο πόλεις την Kiryat Shmona (στα βόρεια των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών) και την Sderot (αντίστοιχα στο Νότο) σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με την  Hezbollah ή με φράξιες της Gaza, ανακοινώνει το ισραηλινό μέσο Ynet τη Δευτέρα.
Οι ισραηλινές αρχές σύμφωνα με το δημοσίευμα αποφάσισαν την εκκένωση 40 με 50 χιλιάδων εποίκων που διαβιούν σε αυτές τις πόλεις προσθέτοντας ότι αυτοί θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία στην Κεντρική χώρα.Αστυνομικά τμήματα και διασώστες θα εμπλακούν στη διαδικασία εκκένωσης σε περίπτωση πολέμου.
Από το φόβο πυραύλων που θα εκτοξευθούν από τη λιβανέζικη αντίσταση το Ισραήλ  αποφασίζει να εκκενώσει τις πόλεις Sdérote και Kiryat Shmona σε περίπτωση πολέμου κατά της Γάζας ή σε πόλεμο Ισραήλ με λιβανέζικη Hezbollah », αποκάλυψε η ισραηλινή τηλεόραση.
Το πλάνο αποκαλείται « Milonite »  και προβλέπει την άμεση απόσυρση 20 κατοίκων από τα κτίρια που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Β και Ν.Το σχέδιο παρουσιάστηκε στη διυπουργική επιτροπή πριν να γίνει αποδεκτό. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό για κάθε εποικισμό που εκκενώνεται ένας νέος θα δομηθεί για τους εποίκους ως το τέλος του πολέμου.
Η ισραηλινή εφημερίδα  Yediot Aharonot 11.9.17 δείχνει σε ποιό βαθμό υπάρχει ανησυχία στους πολιτικούς διευθύνοντες για έναν τρίτο πόλεμο με Λίβανο.
« Για α΄φορά στην ιστορία του το Ισραήλ αποφασίζει να εκκενώσει τους 2 εποικισμούς  Kiryat Shmona και Sdérote  », δήλωσε ο Alex Fishman, σταρτιωτικός αναλυτής επικαλούμενος πηγές.
Αυτές οι πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ φοβάται επιθέσεις με πυραύλους κατά των 2 πόλεων των  50.000 εποίκων.
Υψηλός στρατιωτικός αξιωματούχος του Ισραήλ τονίζει ότι η χώρα του προσανατολίζεται να κατακτήσει ένα μεγάλο μέρος του Λιβάνου σε περίπτωση πολέμου με την  Hezbollah, αναφέρει το Fars News.
Υπό την κάλυψη της ανωνυμίας ο αξιωματούχος δηλώνει ότι μετά την κατάκτηση από το Ισραήλ ενός μέρους του Νότου του Λιβάνου όπου η  Hezbollah διαθέτει εγκαταστάσεις και στρατιωτικές βάσεις η χώρα του θα υποχρεώνε τα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν μια απόφαση για τη βελτίωση της  κατάστασης της ασφάλειας στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα.
« Η Hezbollah είναι ένας στρατός…σκέφτεται κι αντιδρά ως στρατός », είπε πριν να προσθέσει ότι η Hezbollah θα μπορούσε να εξαπολύσει 1.500 – 2.000 ημερησίως εναντίον του Ισραήλ.
Η Τσαχάλ πραγματοποιεί τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της 20αετίας κοντά στα σύνορα με Λίβανο.PressTV, al manar



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"FOS"λεγεται η εταιρία και Θεόδωρος Κουντούρης ο ιδιοκτήτης της.
τι θα κάνει για τη ρύπανση του πετρελαιοφόρου του?
χρειάζονται πολλά βυτιοφόρα να τραβούν το μαζούτ από τη θάλασσα, ενώ χρειάζεται και κόσμος να καθαρίζει την παραλία...
*Τεράστια ειναι η περιβαλλοντική καταστροφή στις παραλίες της Σαλαμίνας απο τη βύθιση και την διαρροή μαζούτ από το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ την Κυριακή στον Σαρωνικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Özgür Tutsak
Σήμερα, δύο μέρες πριν τη δίκη, 18 δικηγόροι των απεργών εκπαιδευτικών πείνας συνελήφθησαν Οι δικηγόροι αυτοί ανήκουν " στο γραφείο νομικών του λαού" και είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στη δικη των δύο αγωνιστών
Ό,τι κι αν κάνει το τουρκικό φασιστικό κράτος, στις 14 Σεπτέμβρη οι δικηγόροι και ο λαός θα βρίσκονται στα δικαστήρια και στο δρόμο για να στηρίξουν τους δύο αγωνιστές. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



**ΗΠΑ Η αστυνομία της Φλώριδας απομακρύνει τους άστεγους από τα καταφύγια για τον τυφώνα διοτι ειναι αστεγοι οποτε ''σκουπιδια''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις και διαδηλώσεις εναντίον του Μακρόν στη Γαλλία
12/09/2017
Συγκρούσεις με την αστυνομία σε αρκετές περιοχές της Γαλλίας ακολούθησαν τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν.
''Δεν θα μας πετάξεις εσύ στα σκουπίδια'' έγραφαν ορισμένα από τα τρικάκια που μοίραζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι χαρακτήριζαν τον πρόεδρο ένα ψεύτικο Ρομπέν των Δασών, που τα παίρνει από τους φτωχούς για να τα δώσει στους πλούσιους .
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται ήδη στα χαμηλότερα επίπεδα της σύγχρονης ιστορίας της Γαλλίας καθώς τόσο ο Ολάντ όσο και ο Σαρκοζί ήταν πολύ πιο δημοφιλείς την ίδια περίοδο της προεδρίας τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλαμίνα - Ζώα και πουλιά πεθαίνουν από την πίσσα και το μαζούτ - Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής
Τεράστια ειναι η περιβαλλοντική καταστροφή στις παραλίες της Σαλαμίνας απο τη βύθιση και την διαρροή μαζούτ από το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ την Κυριακή στον Σαρωνικό.
Οι μόνιμοι κάτοικοι των Σεληνίων δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο τόπος στον οποίο μεγάλωσαν και οι θάλασσες στις οποίες κολυμπούσαν για αρκετά χρονια «μαύρισαν» ξαφνικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαρωνικος χρειαζεται κοσμο παιδια
Μας χρειαζεται ...
''...Η Δήμαρχος βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί τις εργασίες απορρύπανσης, όπως και αρμόδια τμήματα του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ όπως η ίδια τόνισε, για την προσπάθεια απορρύπανσης έχουν διατεθεί όλα τα μέσα του Λιμενικού Ταμείο, όμως χρειάζονται πολλά βυτιοφόρα να τραβούν το μαζούτ από τη θάλασσα, ενώ χρειάζεται και κόσμος να καθαρίζει την παραλία...''

Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα: Τι καταγγέλλει η δήμαρχος και τι απαντά η εταιρεία

Τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή στις ακτές της Σαλαμίνας, που έχει προκαλέσει η διαρροή τόνων καυσίμων, έπειτα από τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» τα ξημερώματα της Κυριακής, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό. Κι ενώ τα συνεργεία δίνουν «μάχη» για την απορρύπανση της περιοχής, σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες για τα αίτια της βύθισης του πλοίου, με την δήμαρχο Σαλαμίνας να λέει στο CNN Greece πως στο δεξαμενόπλοιο υπήρχε ρήγμα και την πλοιοκτήτρια εταιρεία Fos petroleum να το διαψεύδει κατηγορηματικά, ξεκαθαρίζοντας πως το «Αγία Ζώνη» ήταν αξιόπλοο.
Η ρύπανση εκτείνεται σε μια περιοχή μεγαλύτερη των τεσσάρων χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνόσουρας και Σεληνίων
, όπως είπε στο CNN Greece η Δήμαρχος του νησιού Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, σύμφωνα με την οποίατο πρόβλημα θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον Σαρωνικό σε περίπτωση που αλλάξει φορά ο άνεμος.
Όπως έκανε γνωστό η ίδια, ο Δήμος πρόκειται να προβεί σε νομικές ενέργειες, για να αποδοθούν ευθύνες και να ζητηθούν αποζημιώσεις, καθώς όπως κατήγγειλε, στο συγκεκριμένο σκάφος, το οποίο ήταν παλιό, υπήρχε ρήγμα, ενώ είναι άγνωστο αν είχε περάσει από νηογνώμονα κι αν είχε ελεγχθεί. «Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα σκάφη που αράζουν κοντά στις ακτές μας και περικυκλώνουν τη Σαλαμίνα. Από δω και πέρα πρέπει να γίνουν έλεγχοι και να προλαμβάνουμε, όχι να αντιμετωπίζουμε», τόνισε.

Το πλοίο δεν είχε κανένα ρήγμα, απαντά η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Το πλοίο δεν είχε κανένα ρήγμα, τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας στο CNN Greece η νομική σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Fos petroleum, Χριστίνα Σφαέλλου, εκφράζοντας μάλιστα την απορία της για το «πώς η δήμαρχος Σαλαμίνας δημοσιοποιεί τέτοιες πληροφορίες χωρίς να είναι γνώστης».
Το πλοίο ήταν καθ΄ όλα αξιόπλοο, ξεκαθάρισε η κα Σφαέλλου, προσθέτοντας πως τα πιστοποιητικά του ήταν όλα εν ισχύ, είχε ελεγχθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές, γι’αυτό και εκτελούσε ταξίδια μέσα στην θαλάσσια περιοχή του Πειραιά.
Τα αίτια της βύθισης παραμένουν ακόμη άγνωστα για όλους μας, ούτε η κυρία δήμαρχος μπορεί να τα γνωρίζει, ούτε η εταιρεία, ούτε κανείς άλλος, τόνισε η νομική σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και πρόσθεσε πως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες της πραγματογνωμοσύνης, τότε θα μάθουμε όλοι τι ακριβώς έφταιξε.

Δήμαρχος Σαλαμίνας: Το μαζούτ κοντεύει να φτάσει στο δρόμο
Κάνοντας λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, με τη ρύπανση να κοντεύει να φτάσει στο Πέραμα, η δήμαρχος Σαλαμίνας περιέγραψε στο CNN Greece την κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί στις ακτές του νησιού:
«το μαζούτ έχει βγει ως τις ακτές, κοντεύει να φτάσει στο δρόμο, κι έχει λερώσει τα πάντα. Είναι και το πάχος του μεγάλο, έχει μπει σε αλιευτικά καταφύγια, σε λιμανάκια όπου βρίσκονται βάρκες, έχει φτάσει στα μαγαζιά εστίασης στην παραλία, τα έχει καταστρέψει όλα. Είναι μεγάλη η ζημιά... Πέρα από την περιβαλλοντολογική καταστροφή και τη δυσφήμηση του νησιού μας, η ρύπανση έχει πάει και στο χώρο της Κυνόσουρας, το σημείο που σε λίγο θα γιορτάσουμε και τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας».
Σύμφωνα με την ίδια, έχουν αναφερθεί και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και δυσκολίες στην όραση, από κατοίκους της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κοκκινίζουν τα μάτια, τρέχει η μύτη, δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε».
Οι προσπάθειες για την απορρύπανση γίνονται από δυο ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που σύμφωνα με την δήμαρχο δεν είναι αρκετό. «Δεν φτάνουν τα συνεργεία αυτά. Θα πρέπει να γίνει κάτι, να κινηθεί λίγο περισσότερο ο κρατικός μηχανισμός και να μας βοηθήσουν να γίνουν περισσότερα τα συνεργεία γιατί αν ξεφύγει η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη, με μια αλλαγή του ανέμου, θα γεμίσει όλος ο Σαρωνικός. Εμείς σαν δήμος δεν έχουμε καμία ευθύνη, ούτε και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε».
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο του καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής που έχει γεμίσει με μαζούτ, η απορρύπανση γίνει στο 100%, ενώ όπως ξεκαθάρισε η δήμαρχος, μόλις τελειώσουν οι εργασίες, κάτι που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα, συνεργεία του δήμου θα κάνουν ελέγχους στην περιοχή για να διαπιστώσουν αν όντως η απορρύπανση είναι καθολική.
Η Δήμαρχος βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί τις εργασίες απορρύπανσης, όπως και αρμόδια τμήματα του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ όπως η ίδια τόνισε, για την προσπάθεια απορρύπανσης έχουν διατεθεί όλα τα μέσα του Λιμενικού Ταμείο, όμως χρειάζονται πολλά βυτιοφόρα να τραβούν το μαζούτ από τη θάλασσα, ενώ χρειάζεται και κόσμος να καθαρίζει την παραλία.
Τα αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ενώ διερευνώνται και από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για το ναυτικό ατύχημα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες μελών πληρωμάτων πλοίων που έφθασαν στην περιοχή, το δεξαμενόπλοιο άρχισε να βυθίζεται με την πρύμνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τεράστια οικολογική καταστροφή απειλεί τον Σαρωνικό Κόλπο το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» της ναυτιλιακής εταιρείας Θ. Κουντούρη, το οποίο βούλιαξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, πίσω ακριβώς από τη Κυνοσούρα Σαλαμίνας, με τις δεξαμενές του γεμάτες με 2.570 τόνους καύσιμα (2.200 τόνους μαζούτ και 370 τόνους ντίζελ).
Το πλοίο είχε αποπλεύσει φορτωμένο από τα διυλιστήρια ΕΛΠΕ του Ασπροπύργου. Αγκυροβόλησε προσωρινά στην Αταλάντη μέχρι τον απόπλου του για τη ράδα του Πειραιά, όπου θα παρέδιδε το φορτίο του σε διερχόμενο πλοίο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, το πλοίο άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση, ενώ οι δύο ναυτεργάτες, από τα 11 μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο πλοίο ως επιφυλακή, πρόλαβαν να πέσουν στη θάλασσα την τελευταία στιγμή.
Την κλίση είδε το πλήρωμα φορτηγού πλοίου, που βρισκόταν κοντά στο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», και ενημέρωσε το Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Τους δύο ναυτεργάτες (Α' μηχανοδηγός και ναύτης) περισυνέλεξαν από τη θάλασσα μία λάντζα και ένα ρυμουλκό, τους οποίους αποβίβασαν στο Ν. Μώλο Δραπετσώνας.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΥΝΑ, το πλοίο «βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες», ενώ «τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης» και «κατέπλευσε στην περιοχή αντιρρυπαντικό σκάφος» του Λιμενικού.
Ωστόσο, μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, από τις οποίες συνεχίζεται η διαρροή, και ήδη τα νότια παράλια της Σαλαμίνας έχουν γίνει μαύρα από το μαζούτ.
Το πλοίο, με έτος κατασκευής το 1972, δεν ήταν μόνο υπερήλικο, αλλά αποδείχτηκε και επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες, το μηχανοστάσιο ήταν «ρημάδι». Οι σωληνώσεις, κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα - και που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από εκεί σημειώθηκε η εισροή υδάτων - έφεραν μπαλώματα σε διάφορα σημεία για να καλυφθούν οι τρύπες. Παράλληλα, πολύ συχνά το πλοίο φορτωνόταν «μέχρι τα μπούνια».
Ερωτήματα προκαλεί η στάση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο χρειάστηκε περίπου 12 ώρες για να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό. Ολο αυτό το διάστημα, παρά τις ερωτήσεις, δεν δίνονταν στοιχεία ούτε καν για την ποσότητα των καυσίμων που μετέφερε το πλοίο!
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι το ναυάγιο «προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα πλοία, τους ελέγχους από τις υπηρεσίες του ΥΝΑ και τις συνθήκες εργασίας» και καλούν την κυβέρνηση «να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της προστασίας του περιβάλλοντος».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ε.ΠΑ.Μ. από το 2013, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ιδιωτικής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στέκοντας αλληλέγγυο σε συμπολίτες που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμέτωποι με την ασυδοσία του τραπεζικού καρτέλ και απροστάτευτοι από κάθε κρατική πρόνοια και βοήθεια.
Το Ε.ΠΑ.Μ. πρόκειται να συνεχίσει τον αγώνα του σε κάθε επίπεδο.
Επιβάλλεται, έως την πραγμάτωση της ποθητής απελευθέρωσης από την νέα κατοχή, να δίνει το παρών σε κάθε ειρηνοδικείο, αποτρέποντας την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών προς όφελος της τραπεζοκρατίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξανδραποδισμού της κοινωνίας και λεηλασίας των περιουσιών των πολιτών.
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ - ΣΠΙΤΙ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !!!

Καταρρεουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοι. Αποφαση συμβολαιογραφων Κρητης.Δεν συμμετεχουν σε ηλεκτρονικους πλειστηριασμους εως 31/01/2018



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κακότεχνο Χ γραμμένο σε χαρτάκι''Liberal-Democrats",κολλημένο πάνω σε 12 από τα 28 σκίτσα που στείλαμε να εκτεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο..'Αουρ Γιούροπ...
ΥΓ:Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα λογοκριμένα σκίτσα στο
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία κάλεσε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, κατήγγειλε, με λύπη του, πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας που προετοίμαζε για τα 60 χρόνια της Ένωσης.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση, που θα λάμβανε χώρα στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη.
Όπως ορίζεται από τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου, το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο. Όμως εν προκειμένω, η κοσμήτορας, Catherine Bearder, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, χωρίς αυτά να προσβάλλουν με κάποιο τρόπο τις αξίες της ΕΕ.
Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Ζαχαρή, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην συνέντευξη Τύπου «πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι πολύ». Ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως δεν θα αποδεχθεί αυτή την λογοκρισία και μαζί με τον ευρωβουλευτή Patrick Le Hyaric, με τον οποίο συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της κοσμήτορος στον ίδιο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Αντόνιο Ταγιάνι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εννοείται ότι τα 692.000.000 χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαγράφουν θα τα φορτώσουν σ όλους εμάς.
Θα τα χρυσοπληρώσουμε για να "σωθεί η χώρα"...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Πειραϊκή η πετρελαιοκηλίδα
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 08:06
Έκδηλη είναι η ανησυχία για τη θαλάσσια ρύπανση που έχει προκληθεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη, που μετέφερε 2.570 τόνους καύσιμα, στον Σαρωνικό τα ξημερώματα της Κυριακής.
Τμήμα της πετρελαιοκηλίδας που είχε δημιουργηθεί νοτιοδυτικά της Αταλάντης έφθασε την Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα.
Ο δήμος Πειραιά ανακοίνωσε πως ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, ότι σήμερα το πρωί που θα εκτιμηθεί η κατάσταση, θα ανακοινωθεί ο τρόπος αλλά και το χρονοδιάγραμμα καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.
Ήδη από νωρίς βρίσκονται στο σημείο τεχνικά κλιμάκια για εκτίμηση της κατάστασης και εξεύρεση τρόπων για την απορρύπανση των υδάτων.
Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ζήτησε να συγκληθεί σήμερα έκτακτη σύσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας με στόχο να γίνει πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση.
Σαλαμίνα
Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στη Σαλαμίνα, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν απεγνωσμένοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί, η ρύπανση εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 2,5 χλμ.
Η θάλασσα έγινε μαύρη από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα που διέρρευσαν. Ενδεικτικό είναι ότι περισυνελέγησαν τουλάχιστον είκοσι κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα.
Οι λιμενικές αρχές τονίζουν πως έχει επιτευχθεί η στεγανοποίηση του πλοίου αλλά υπάρχει ρύπανση στην Κυνοσούρα και στα Σελήνια Σαλαμίνας.
Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του λιμενικού που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.
Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο, από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.
«Τα πράγματα δεν έγιναν σωστά»
Εντύπωση προκαλούν τα όσα λέει  ένας πολίτης ο οποίος, κατά το παρελθόν, είχε αναλάβει αντίστοιχο καθαρισμό. Όπως καταγγέλλει, η διαδικασία καθαρισμού δεν ήταν η σωστή με αποτέλεσμα να προκληθεί φυσική καταστροφή.
«Υπάρχει ενδεχόμενο μεγαλύτερης μόλυνσης αν αλλάξει ο αέρας»
«Ζητάμε τη συνδρομή περισσότερων αντιρρυπαντικών συνεργείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η μεγάλη ρύπανση που δημιουργήθηκε στις ακτές της Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ” στον Σαρωνικό», τόνισε σε δήλωσή της στο Aθηναϊκό Πρακτορείο η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, εκφράζοντας φόβους, ότι «αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, τότε δεν αποκλείεται το πρόβλημα της ρύπανσης να επεκταθεί σε όλο το Σαρωνικό».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή «υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή και ότι οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά και καταστηματαρχών είναι έντονες, καθώς εκτός από περιβαλλοντικό το πρόβλημα είναι και οικονομικό». «Πολλά καταστήματα αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Σαλαμίνας, έχουν νεκρώσει εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος και σκεφτόμαστε ως δήμος να στραφούμε δικαστικά εναντίον κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί αλλά και να αποδοθούν ευθύνες» δήλωσε η κ. Νάννου, συμπληρώνοντας ότι «η κατάσταση από κάπου έχει ξεφύγει»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στο Καλαμάκι
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 13:26
Στο Καλαμάκι έφτασε σήμερα η πετρελαιοκηλίδα έπειτα από τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.
Η παραλία του Αγίου Κοσμά καλύφθηκε από πίσσα ενώ στην θαλάσσια περιοχή, κοντά στο φάρο, επιχειρεί ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, προσπαθώντας να περιορίσει την περιβαλλοντική καταστροφή.
Η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες αφού από το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προγνώσεις, προβλέπονται δυτικοί άνεμοι που βοηθούν στη μεταφορά της πετρελαιοκηλίδας.
«Τα κομμάτια που θα κολλήσουν στα βράχια δεν βγαίνουν ούτε μετά από δέκα χρόνια» είπε  ένας ερασιτέχνης ψαράς που βρισκόταν στο λιμανάκι του Αγίου Κοσμά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, ότι σήμερα το πρωί που θα εκτιμηθεί η κατάσταση, θα ανακοινωθεί ο τρόπος αλλά και το χρονοδιάγραμμα καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.
Ήδη από νωρίς βρίσκονται στο σημείο τεχνικά κλιμάκια για εκτίμηση της κατάστασης και εξεύρεση τρόπων για την απορρύπανση των υδάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κραυγαλέα λογοκρισία στην Ευρωβουλή
 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 19:19
Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου καθώς έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας που προετοίμαζε για τα 60 χρόνια της Ένωσης».
Όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο στο
Στρασβούργο, στην έκθεση, που θα λάμβανε χώρα στην Ευρωβουλή στις Βρυξέλλες με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη.
Όπως ορίζεται από τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο.
Όμως εν προκειμένω, η κοσμήτορας, Catherine Bearder, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, χωρίς αυτά να προσβάλλουν με κάποιο τρόπο τις αξίες της ΕΕ.
Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου στη συνέντευξη Τύπου, «πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι πολύ».
Ο Στ. Κούλογλου τόνισε πως δεν θα αποδεχθεί αυτή τη λογοκρισία και μαζί με τον ευρωβουλευτή Patrick Le Hyaric με τον οποίο συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της κοσμήτορος στον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Αντόνιο Ταγιάνι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θεωρία συνωμοσίας αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η Γη δεν είναι επίπεδη» ειπε ο καθυστερημενος ισλαμοφασιστες τουρκος αληταρας
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 14:34
Την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου, σύμφωνα με την οποία η Γη είναι μία σφαίρα και γυρίζει γύρω από τον ήλιο, αντικρούει η άποψη ηγετικού στελέχους του κόμματος του Ερντογάν, που ισχυρίζεται ότι η Γη είναι επίπεδη.
Με άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος και έγινε «viral», με τίτλο: «Η θεωρία της Επίπεδης Γης», ο Tolgay Demir, αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης της Κωνσταντινούπολης που πρόσκειται στο κυβερνόν κόμμα, αμφισβητεί στα σοβαρά όσους υποστηρίζουν πως η Γη δεν είναι …ταψί (τουβάς)!
Γράφει ο ισλαμοφασιστας αληταρας πως «η διεθνής μασονία» έχει ξεγελάσει το σύγχρονο κόσμο, κάνοντάς τον να πιστέψει πως η Γη είναι σφαιρική. Όσο για τις φωτογραφίες της ΝΑSΑ που έχουν τραβηχτεί από το διάστημα «είναι πειραγμένες». Και βέβαια το ταξίδι των Αμερικάνων στη Σελήνη, ήταν «συνωμοσία για να υποστηρίξει τον μύθο πως η Γη είναι σφαιρική»!
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους: «Προς τι όλη αυτή η μεγάλη συνωμοσία, ώστε να πλανηθεί ο κόσμος για το σχήμα του πλανήτη;», ο Ντεμίρ απάντησε: «Το να παρουσιάζεις τον κόσμο ως σφαίρα, σαν τα τρισεκατομμύρια άστρα και πλανήτες, υποβαθμίζεις την ανθρώπινη υπόσταση, όπως ακριβώς κάνει και η θεωρία της ανθρώπινης εξέλιξης. Αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να γίνονται σκλάβοι του καπιταλιστικού συστήματος» τολμισε να πει ο ηλιθιος καθυστερημενος ισλαμοφασιστας αληταρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους τάσσεται ο Νετανιάχου
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 11:33
Το Ισραήλ υποστηρίζει τη δημουργία ενός κουρδικού κράτους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς οι Κούρδοι στο Ιράκ ετοιμάζονται για ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους, στο οποίο αντιτίθενται οι βουλευτές στη Βαγδάτη.
Το Ισραήλ διατηρεί από τη δεκαετία του 1960 διακριτικές σχέσεις με τους Κούρδους στον στρατιωτικό και τον επιχειρηματικό τομέα, καθώς και σ' αυτόν των υπηρεσιών πληροφοριών, θεωρώντας αυτή την εθνική μειονότητα - ο πληθυσμός της οποίας κατανέμεται ανάμεσα στο Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν- σαν ένα «μαξιλάρι» εναντίον των κοινών αράβων αντιπάλων.
Χθες ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί δήλωσε πως θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος στις 25 Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός ότι αυτό απορρίφθηκε με ψηφοφορία από το ιρακινό κοινοβούλιο.
«Το Ισραήλ υποστηρίζει τις θεμιτές προσπάθειες του κουρδικού λαού να αποκτήσει το δικό του κράτος», υπογραμμίζει ο Νετανιάχου σε σχόλια που εστάλησαν από το γραφείο του στους ξένους ανταποκριτές.
Δυτικές δυνάμεις εκφράζουν ανησυχίες ότι ένα δημοψήφισμα στην ημιαυτόνομη κουρδική περιφέρεια του Ιράκ - στην οποία περιλαμβάνεται η πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ - μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από τον πόλεμο εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θεωρεί πάντως ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που έχει την έδρα του στην Τουρκία, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, υιοθετώντας την ίδια θέση που έχουν για την οργάνωση αυτή η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Ένας ισραηλινός στατηγός δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον πως ο ίδιος προσωπικά δεν θεωρεί πως το PKK, οι μαχητές του οποίου διεξάγουν εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες ένοπλο αγώνα κατά της Τουρκίας, είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος πρόκειται να εκφωνησει ομιλία στις 19 Σεπτεμβρίου ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε εκφράσει σε ομιλία του το 2014 υποστήριξη προς «τις φιλοδοξίες των Κούρδων για ανεξαρτησία», λέγοντας πως αξίζουν «πολιτική ανεξαρτησία».
Οι τελευταίες δηλώσεις του αποτελούν μια πιο άμεση υποστήριξη της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους.
Όμως δεν αναμένεται να επηρεάσουν τη στάση της Βαγδάτης, η οποία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το Ιράν, αντίπαλο του Ισραήλ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Το ΝΑΤΟ αποκτά S-400
 Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 10:09
«Στους S-400 triumph είπαν: ΝΑΤΟ» . Με τον υπαινικτικό αυτό τίτλο η έγκυρη ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρεται στις συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Μόσχας και 'Αγκυρας για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 Triumph, η οποία είναι έτοιμη προς υλοποίηση, όπως δήλωσε χθες ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.
Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι η συμφωνία προϋποθέτει ότι θα παραδοθούν στους Τούρκους τέσσερεις συστοιχίες των S-400, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Χαρακτηρίζει μάλιστα το συμβόλαιο ως ένα από τα μεγαλύτερα και αναφέρει ότι σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν με επιτυχία, η Τουρκία θα γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο (μετά την Ρωσία και την Κίνα) που θα έχει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, και η πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που σύναψε με την Ρωσία μια τόσο μεγάλη συμφωνία.
Η ρωσο-τουρκική συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα είχε αρχίσει στο επίπεδο των συμφωνών που αφορούσαν την τεχνική εξυπηρέτηση ( σέρβις) τους στρατιωτικού εξοπλισμού, που είχε αποκτήσει τη Τουρκία την δεκαετία του 1990 ( κυρίως τεθωρακισμένων BTR-80 και ελικοπτέρων MI-17) και την παροχή ανταλλακτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις 24 Νοεμβρίου του 2015 όταν μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας κατέρριψαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24, η στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας διακόπηκε.
Στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές , γράφει η ρωσική εφημερίδα, λένε ότι η συμφωνία υπήρξε αποτέλεσμα «πολιτικής συμφωνίας σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ερντογάν».
Ωστόσο η εφημερίδα Kommersant επισημαίνει ότι η συμφωνία αφήνει μερικά ζητήματα ανοιχτά. Πρώτον, στο σχετικό συμβόλαιο η τουρκική πλευρά δεν αναφέρει την εκχώρηση δανείου για την απόκτηση των οπλικών συστημάτων, και αυτή είναι μια πτυχή θα πρέπει να συμφωνηθεί ξεχωριστά. Δεύτερον, η Τουρκία υπολογίζει να αναπτύξει την παραγωγή των S-400 στο έδαφος της ( και μάλιστα με υψηλού επιπέδου τοπικές προσαρμογές). Η παράμετρος αυτή όπως φαίνεται έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, αφού όπως γράφει η εφημερίδα «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είναι αντίθετες σε μια τέτοια προοπτική καθώς θεωρούν ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ να έχει πρόσβαση στις τεχνολογίες αυτές».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή-Ισραήλ: Ο Νετανιάχου στην επισκεψη του απαιτεί να ακυρωθεί η διεθνής συμφωνία του 2015 με το Ιράν
 Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 04:15
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική, προέτρεψε την Τρίτη τις μεγάλες δυνάμεις να «αναθεωρήσουν ή να ακυρώσουν» τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία επέτρεψε την άρση μέρους των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Επιτρέψτε μου να επωφεληθώ της ευκαιρίας αυτής για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Θα είμαι άμεσος: είναι μια κακή συμφωνία, η οποία μπορεί είτε να αναθεωρηθεί είτε να ακυρωθεί. Αυτή είναι η θέση του Ισραήλ», τόνισε ο Νετανιάχου στο Μπουένος Άιρες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις προβλέπει τη σταδιακή και υπό όρους άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, το οποίο σε αντάλλαγμα δεσμεύθηκε να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του ώστε να έχει κατά επαληθεύσιμο τρόπο αποκλειστικά πολιτικούς σκοπούς και να μην οδηγήσει στη δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Η ιστορική συμφωνία θεωρείται πως απειλείται εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Τεχεράνης και των ΗΠΑ επί των ημερών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι στην περίπτωση του Ιράν, είναι «η επιδίωξη να αποκτηθούν πυρηνικά όπλα αυτή που μας ανησυχεί και θα έπρεπε να ανησυχεί ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που εγείρει το ενδεχόμενο ένα ύποπτο κράτος να κατέχει ατομικές βόμβες».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της Αργεντινής παρέδωσε στον Νετανιάχου περίπου 140.000 έγγραφα και ιστορικές φωτογραφίες της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε ψηφιακή μορφή, ώστε να καταστούν δυνατές νέες έρευνες για το Ολοκαύτωμα. Το υλικό αυτό είχε συγκεντρωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής μεταξύ του 1939 και του 1950.
Οι ηγέτες των δύο κρατών υπέγραψαν εξάλλου συμφωνίες συνεργασίας σε πεδία όπως η δημόσια ασφάλεια, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ανθρώπων, ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και των ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Στην Αργεντινή, όπου η κοινότητα των Εβραίων υπολογίζεται ότι φθάνει τα 300.000 μέλη—είναι η μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική—συνήφθη επίσης μια εμπορική συμφωνία για να αρχίσουν τακτικά δρομολόγια Τελ Αβίβ-Μπουένος Άιρες της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al.
Φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις και κόμματα της αργεντίνικης αριστεράς επρόκειτο να διαδηλώσουν εναντίον της επίσκεψης Νετανιάχου εντός της ημέρας, για να καταγγείλουν τις «πολεμοχαρείς και καταπιεστικές» πολιτικές του δεξιού ισραηλινού πρωθυπουργού.
Το Ισραήλ επιδιώκει να επεκτείνει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις του σε νέες αγορές και περιοχές, προσεγγίζοντας κράτη τα οποία θεωρεί παράλληλα ότι θα αντιμετώπιζαν δεκτικά το ενδεχόμενο να τάσσονται υπέρ του σε ψηφοφορίες στον ΟΗΕ, όπου συχνά βρίσκεται αντιμέτωπο με αποφάσεις που καταδικάζουν την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί επίσης την Κολομβία και το Μεξικό, πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: 13 προσαγωγές στις μεγάλες διαδηλώσεις των συνδικατων της CGT για τα εργασιακά
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 02:38
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών που κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα σε 223.000 έναντι 400.000 που ανακοίνωσε η συνδικαλιστική ένωση CGT.
Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 13 προσώπων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνάντηση του Ρώσου υπουργού Άμυνας με τον Σύρο πρόεδρο στη Δαμασκό
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 22:21
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού συναντήθηκε σήμερα με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό για να συζητήσουν τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο τόνισε ότι ο Σοϊγκού επισκέφτηκε τη Συρία έπειτα από εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος υπουργός και ο Άσαντ συζήτησαν τη στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας–Συρίας, καθώς και για τις κοινές επιχειρήσεις των δύο χωρών για τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, υπογράμμισε η ανακοίνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Χωρίς ηλεκτρικό και νερό πολλές επαρχίες και συνοικίες της Αβάνας
 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 19:34
Πολλές επαρχίες της Κούβας και συνοικίες της Αβάνας παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό μετά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα Ίρμα, ωστόσο η ζωή επανέρχεται σταδιακά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της όσον αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων και τις αεροπορικές συνδέσεις.
Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, του οποίου προεδρεύει ο ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο, απηύθυνε έκκληση "σε όλες τις δυνάμεις της χώρας" ώστε να επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες η ζωή "το συντομότερο δυνατόν", μετέδωσαν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.
Μία ημέρα μετά το πέρασμα του κυκλώνα ο Κάστρο είχε ζητήσει να αποκατασταθεί σύντομα η ηλεκτροδότηση όμως οι σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως εκείνος του Ματάνσας που ηλεκτροδοτεί την Αβάνα, έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν στο σκοτάδι πολλά νοικοκυριά. Ταυτόχρονα, λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση, προκαλούνται και προβλήματα στην παροχή νερού σε πολλές επαρχίες.
"Δεν μπορούμε να πούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης", τόνισε στο Συμβούλιο ο υφυπουργός Ενέργειας Γιούρι Βιγιαμόντε.
Στο βόρειο τμήμα του νησιού, που επί 72 ώρες βρισκόταν στο έλεος του κυκλώνα, η ζωή επανέρχεται σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Τα αεροδρόμια της Αβάνας και του Βαραδέρο, αφού παρέμειναν κλειστά επί τρεις ημέρες, ξανάρχισαν σήμερα τη λειτουργία τους. Σχολεία και πανεπιστήμια που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές άνοιξαν επίσης ξανά σήμερα το πρωί.
Στην Αβάνα, μπριγάδες νέων και δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται σε όλες τις συνοικίες για να απομακρύνουν συντρίμμια και πεσμένα δέντρα από τους δρόμους. Η Μαλεκόν, η παραλιακή λεωφόρος, παραμένει ακόμη κλειστή για την κυκλοφορία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ ανακήρυξε τη νίκη της στη Συρία
 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 16:36
Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, ισχυρός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, ανακήρυξε τη νίκη στον πόλεμο στη Συρία, χαρακτηρίζοντας τις εχθροπραξίες που σημειώνονται «σκόρπιες μάχες», σύμφωνα με μια εφημερίδα που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.
Αναφερόμενος στους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα φέρεται να δήλωσε σε μια θρησκευτική συγκέντρωση πως «το άλλο σχέδιο έχει αποτύχει και θέλει να διαπραγματευθεί για ορισμένα κέρδη», σύμφωνα με την εφημερίδα al-Akhbar.
«Κερδίσαμε τον πόλεμο (στη Συρία)… και ό,τι απομένει είναι σκόρπιες μάχες», δήλωσε ο Νασράλα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση του οποίου έχει στείλει χιλιάδες μαχητές στη Συρία προς υποστήριξη του Άσαντ. Πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο της ομιλίας του Νασράλα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της al-Akhbar.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργίες για τον εργασιακό νόμο Μακρόν
 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 16:34
Ξεκινάει σήμερα ο χορός των διαδηλώσεων κατά του εργασιακού νόμου. Η σημερινή πρώτη μέρα με απεργίες στο Παρίσι και σε 180 ακόμα σημεία της γαλλικής επικράτειας θεωρείται κρίσιμη ημέρα «τεστ» για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προτίμησε να πετάξει για τις γαλλικές Αντίλλες, μακριά από τον θόρυβο των διαδηλωτών.
Την ώρα που ο πρόεδρος Μακρόν ευελπιστεί με την προωθούμενη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων να συμβάλει στη μείωση της υψηλής ανεργίας, τα συνδικάτα από την πλευρά τους κάνουν λόγο για αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
«Τεμπέληδες όλης της Γαλλίας ξεσηκωθείτε» είναι το σημερινό σύνθημα που επικρατεί στους γαλλικούς δρόμους, ύστερα από τη σχετική δήλωση του Μακρόν στην Αθήνα ότι «δεν θα υποχωρήσει μπροστά στους τεμπέληδες, τους κυνικούς και τους ακραίους».
Μια φράση, την οποία δεν συγχωρούν τόσο οι απλοί πολίτες όσο και τα συνδικάτα, τρία από τα οποία, με επικεφαλής το CGT που πρόσκειται στο κομουνιστικό κόμμα οργανώνουν τις σημερινές απεργίες και διαδηλώσεις. Αλλά και ο επικεφαλής του κατ’ εξοχήν ρεφορμιστικού συνδικάτου CFDT, o Λοράν Μπερζέ, που δεν συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις, καυτηρίασε την εν λόγω δήλωση του Μακρόν λέγοντας ότι «υποδηλώνει την φιλοδοξία πρόκλησης διαιρέσεων ανάμεσα στους μεν και στους δε».
Στις σημερινές διαδηλώσεις στη Μασσαλία συμμετέχει και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με το κίνημά του, τους «Ανυπότακτους», ενώ παράλληλα έχει δώσει επόμενο ραντεβού για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι σχεδόν σίγουρη πλέον ότι το σαπιοκάραβο που μόλυνε με την βύθισή του τον Σαρωνικό επί τούτου εβυθίσθη, προφανώς όσοι κρύβονται από πίσω είναι "φίλοι" της κυβέρνησης, λογικά θα καρπωθούν μια τεράστια αποζημίωση, κι εμάς θα μας μείνει η τεράστια οικολογική καταστροφή.
Ανάπτυξη το λένε...
σχολιο.- "FOS" ονομάζεται η εταιρία και Θεόδωρος Κουντούρης ο ιδιοκτήτης της.
Με όλη μου την "αγάπη", στα παπαγαλάκια, που το παίζουν δημοσιογράφοι.
Ρωτήστε τον, τι θα κάνει για τη ρύπανση του πετρελαιοφόρου του;;;
Είπαμε!!! Να λεμε ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κήρυγμα μίσους από ψευτοϊμάμη σε... καφετέρια στον Αγ. Παντελεήμονα
Τετάρτη, Σεπτέμβριος 13, 2017 - 11:46
«Στηλιτεύει» τον δυτικό τρόπο ζωής σε... καφετέρια στον Αγιο Παντελεήμονα και βρίσκεται υπό διακριτική επιτήρηση
Το κήρυγμα μίσους εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής, που γίνεται στην καρδιά της Αθήνας, έφτασε και στα αυτιά των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.
«Βουτηγμένοι στη λάσπη..., αμαρτωλοί από την ημέρα που γεννήθηκαν..., κοιτάξτε τις γυναίκες τους, όλες κυκλοφορούν ντυμένες σαν “κοινές” του πεζοδρομίου» είναι μερικές από τις φράσεις που ξεστομίζει ο αυτόκλητος ιμάμης μέσα σε καφέ του Αγίου Παντελεήμονα, στο οποίο συχνάζει και το οποίο χρησιμοποιεί ως χώρο για τα «πύρινα» κηρύγματά του σε ομόθρησκούς του.
Οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν γνώση αυτών των συγκεντρώσεων-κηρυγμάτων από μουσουλμάνους που αντιδρούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Αμεσα οι ελληνικές διωκτικές Αρχές ανέπτυξαν το δίκτυό τους, προκειμένου σε περίπτωση που η κατάσταση αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα, να μπορούν να επέμβουν άμεσα και μάλιστα παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να γίνουν προσαγωγές ή ακόμα και συλλήψεις, χωρίς να αποκλείονται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και οι απελάσεις.
Χωρίς υπερβολές
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το κήρυγμα του αυτόκλητου ιμάμη περιορίζεται στη στηλίτευση του «αμαρτωλού δυτικού τρόπου ζωής», χωρίς όμως να επεκτείνεται στην τζιχάντ ή στον προσηλυτισμό στους κόλπους του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Παράλληλα, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τον συγκεκριμένο ιμάμη υπάρχουν αναφορές, που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί, ότι κατά το παρελθόν και προτού έρθει στην Ελλάδα, όπου διαμένει με νόμιμα έγγραφα, είχε εμπλακεί σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική.
Μάλιστα, οι ίδιες αναφορές θέλουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να τροφοδοτούσε μέσω του κυκλώματος διακίνησης τις στρατιωτικές μονάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου με μαχητές.
Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν στάθηκε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν ισχύουν, ή αν απλά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Πάντως, το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι υπό συνεχή και διακριτική επιτήρηση από τις Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής να εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά, ενώ ακόμα και οι συνομιλίες του, τόσο με άτομα στην Ελλάδα όσο και με συγγενείς του στη Μέση Ανατολή, δεν περιέχουν κάτι το περίεργο και εξτρεμιστικό.
Λόγω του ότι όμως οι καιροί απαιτούν τεταμένη προσοχή, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την επιτήρησή του ξεψαχνίζουν τα πάντα, ώστε να είναι σίγουροι πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κύκλος του δεν πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στη χώρα μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός δίπλα σε λουομένους στην παραλία Waikiki της Ιεράπετρας
Τετάρτη, Σεπτέμβριος 13, 2017 - 13:45
Στην παραλία Waikiki της Ιεράπετρας, όπου είχε βρει κατάλυμα, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 70χρονος άστεγος.
Τον άτυχο άνδρα εντόπισε νωρίς χθες το πρωί ένα ζευγάρι Σέρβων, που είχε βγει με ένα βαρκάκι στην παραλία και κινούνταν προς μία καφετέρια για να πάρει το πρωινό του.
Οι τουρίστες αντίκρισαν τον 70χρονο πεσμένο ανάσκελα, με τα μάτια ανοιχτά, και αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι κακό του είχε συμβεί. Εντρομοι ειδοποίησαν έναν δημοτικό υπάλληλο, που καθάριζε εκείνη την ώρα την παραλία, και αυτός με τη σειρά του κάλεσε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος αυτός είναι Γερμανός υπήκοος, κυκλοφορούσε τον τελευταίο καιρό σε αυτή την παραλία, ήταν άστεγος και κοιμόταν τις νύχτες μαζί με άλλους αστέγους κάτω από τα αλμυρίκια.
Γερμανός υπήκοος
Μάλιστα, τα έγγραφα που βρέθηκαν δίπλα στη σορό του άστεγου άνδρα επιβεβαιώνουν ότι ήταν Γερμανός υπήκοος.
Αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του, αυτά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά εκτιμάται από τις Αρχές πως ο 70χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ, «έσβησε» από παθολογικά αίτια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εγκλημα στον Σαρωνικο! Η πετρελαιοκηλιδα εφτασε και στον Πειραια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αποκαλυψη Καμμενου. Μου προσφερε χρηματα πριν τις εκλογες η Eldorado. Αλλα φυσικα δεν τα πηρα.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ερχεται σοκ! Η τροικα ζηταει αυξηση του ΦΠΑ στα αγροτικα προιοντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επενδυση της Eldorado Gold στο μικροσκοπιο. Διεθνεις αναλυτες, λενε είναι απιθανο να φυγει η εταιρια από την Ελλαδα. Δυο δικες την επομενη εβδομαδα μας θυμιζουν το οργιο καταστολης και αυθαιρεσιας  της προηγουμενης κυβερνησης  σε  βαρος των κατοικων στις Σκουριες Χαλκιδικης που εχει καταστρεψει τον τοπο τους η Eldorado.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Βιρμανία είναι υπαρκτή χώρα. Εντάξει, πλέον τη λένε Μιανμάρ. Στην Ασία βρίσκεται.
πιστεύω πως στήνεται σκηνικό «ανθρωπιστικής» επέμβασης στη χώρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιρανός πρόεδρος λέει στη Βενεζουέλα να ενωθεί με τις ανεξάρτητες χώρες εναντίον των ΗΠΑ
10 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι προέτρεψε τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλα Μαντούρο να συνεργαστεί με ανεξάρτητες χώρες καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αλληλεπιδρούν με τις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους της Νότιας Αμερικής.
"Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι νέες μέθοδοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ", δήλωσε ο Ρουχάι στο περιθώριο της πρώτης διάσκεψης κορυφής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) στην Αστάνα.
Στη συνέχεια, ο Ρουχάνι τόνισε ότι οι ανεξάρτητες χώρες πρέπει να ενωθούν ενάντια στις προσπάθειες των ΗΠΑ να τις χωρίσουν.
Και τα δύο κράτη είναι πλούσια σε πετρέλαιο και έντονα αντι-αμερικανικά.
Ο Maduro δήλωσε ο Rouhani ότι οι άνθρωποι του «είναι μάρτυρες σε επεμβατικους ελιγμούς και παρέμβαση από τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά θα σταθούμε ενάντια σε αυτές τις πιέσεις, διατηρώντας την ενότητά μας.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκαναν τον Ιησου βιντεοπαιχνιδι και παιζει ξυλο. Το ονομαζουν «η μαχη των θεων». Οι εμπνευστες φροντισαν να μην συμεριλαβουν τον Μωαμεθ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατανοεί ο Λαφαζάνης τις προτεραιότητες για το Λαό: Εθνικό Νόμισμα, Διαγραφή Χρέους, Έξοδος από Ε.Ε. Ενώ η ηγεσια του ΚΚΕ στο πλευρο των κεφαλαιουχων της Ελλαδας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί  δολοφόνησαν  τον Κανταφι;
"H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο; Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου, του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των Αράβων"
...Η Χιλαρι στη Λιβύη με τους τζιχαντιστές που τους εγκαθίδρυσε "κυβέρνηση" και κατόπιν αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη στάλθηκαν στη Συρία
Μάρτης 2016: 5 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Λιβύης...
“Τα σκυλιά μπορούν να γιορτάζουν στα πτώματα των Λιονταριών, αλλά τα σκυλιά θα παραμένουν σκυλιά και τα Λιοντάρια Λιοντάρια”
Mu'ammar Gheddafi



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς δημοσιογραφικές πόρνες που μας ειχαν πιλαλισει το μυαλο παλια και εφεύραν εγκατάλειψη του Άσαντ από τη Ρωσία...
Το λιοντάρι της Συρίας με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu, που μετέφερε μήνυμα του Πούτιν.
Και... αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας σε ΗΠΑ-Ισραήλ... μακριά από τη Συρία!
Όχι, το ΑΠΕ κι η ΕΡΤ Τελ Αβίβ, όπως κι όλα τα δημοσιογραφικά πορνεία δεν το αντιλήφθηκαν... ακόμη...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Απεργιακές διαδηλώσεις της CGT κατά των νέων ανατροπών
Εργατοϋπάλληλοι έκαναν κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις ολόκληρης της χώρας
ΠΑΡΙΣΙ.--
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της CGT από πολλούς κλάδους συμμετείχαν χτες σε απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη Γαλλία, όπως και διαδηλώσεις σε πάνω από 150 πόλεις της χώρας, ζητώντας την απόσυρση των νέων αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν, επιβεβαιώνοντας ότι υπηρετεί κι αυτή τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, σε ...πείσμα όσων μιλούσαν περί «αλλαγής» όταν έβγαινε τον περασμένο Μάη. Σε κλάδους όπως οι Μεταφορές η συμμετοχή στην απεργία ήταν αρκετά καλή, με αποτέλεσμα ακόμα και αστικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι στη Νίκαια δεν κυκλοφόρησαν καθόλου λεωφορείο και τραμ, όπως και στην περιφέρεια του Παρισιού (Ιλ-ντε-Φρανς). Επίσης, δεν έγιναν τα δρομολόγια που διασχίζουν τη θάλασσα της Μάγχης. Μόνο στο Παρίσι, διαδήλωσαν - σύμφωνα με τους διαδηλωτές - πάνω από 60.000 άτομα διαφόρων ηλικιών.
Από τη μεριά της, η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ επιβεβαίωσε ότι θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επέλαση, με τον ίδιο τον Γάλλο Πρόεδρο να διαμηνύει προ ημερών ότι δεν θα υποκύψει «ούτε στους τεμπέληδες ούτε στους κυνικούς ούτε στα άκρα». Αλλά και ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι «θα επιμείνουμε», με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ να υποστηρίζει ότι «η κοινωνική συζήτηση δεν μετριέται μόνο στο δρόμο και στη διαδήλωση». Επιπλέον, να σημειωθεί ότι σε πόλεις όπως το Παρίσι, τους διαδηλωτές «περιποιήθηκαν» δυνάμεις καταστολής που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
 Στις 24 Σεπτέμβρη θα γίνουν νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
«Το 85% του εδάφους» ελέγχεται, λένε οι Ρώσοι
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ο Ρώσος στρατηγός Αλεξάντερ Λάπιν ανακοίνωσε πως πλέον ο συριακός στρατός ελέγχει το 85% του συριακού εδάφους και εξήρε ως σημαντική επιτυχία την άρση της πολιορκίας στη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας, Ντέιρ Εζόρ, τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού, με την αεροπορική κάλυψη ρωσικών αεροσκαφών, συνεχίζονται για την ανακατάληψη και της ομώνυμης επαρχίας, που αποτελεί το τελευταίο μεγάλο «οχυρό» των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στη Συρία. Η συμμετοχή της Ρωσίας στην επέμβαση των δυτικων αποικιοκρατων στη Συρία, για τα δικά της συμφέροντα, έχει αλλάξει τα δεδομένα στον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με την κόντρα για την «επόμενη μέρα» να ακολουθεί.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και πως «συνεχίζεται η διαδικασία για τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ» (που αναμένεται να είναι μία από τις «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων»). Προέβλεψε επίσης πως μετά τη Σύνοδο αξιωματούχων για τη Συρία στην Αστάνα του Καζακστάν, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, «θα ακολουθήσουν υγιείς συνομιλίες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εγκριση νομοσχεδίου για το Βrexit
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Ενέκρινε χτες ξημερώματα, με 326 ψήφους υπέρ έναντι 290 κατά, η Βουλή των Κοινοτήτων κατ' άρθρο το νομοσχέδιο για τη διακοπή των πολιτικών, οικονομικών και νομικών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, προωθώντας τη συνέχιση της διαδικασίας με τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν, μετά από μία οκτάωρη θυελλώδη συζήτηση, οι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέικαι ενάντια τάχθηκαν κυρίως οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν.
Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν επίσης σε ψηφοφορία (318-310) το χρονοδιάγραμμα οκτώ ημερών, που όρισε η κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η πρωθυπουργός χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν «οι διαπραγματεύσεις με στέρεες βάσεις».
Αυξήσεις σε μισθούς αστυνομικών
Εξαίρεση στην επταετή δημοσιονομική πολιτική για παροχή μισθολογικών αυξήσεων σε δημόσιους και κρατικούς υπαλλήλους έως 1% αποφάσισε να κάνει χτες η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέι. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να χορηγηθούν για το διάστημα 2017-'18 αυξήσεις 2% στους αστυνομικούς υπαλλήλους και 1,7% στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση συνδικάτων εργαζομένων που δουλεύουν στο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και διεκδικούν μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς τους από τα ψίχουλα που τους δίνονται, με αφορμή την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης το 2008.
Το ίδιο 24ωρο, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε νέα αύξηση του πληθωρισμού, που έφτασε τον Αύγουστο στο 2,9% από 2,6% που ήταν τον Ιούλη, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών σε καύσιμα και είδη ρουχισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΤΥΦΩΝΑΣ «ΙΡΜΑ»
Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΑΪΑΜΙ.--
Τα αδύνατα σημεία υποδομών των ΗΠΑ σε δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει το πρόσφατο σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Ιρμα» σε περιοχές των πολιτειών Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα. Από το Σάββατο έως χτες παρέμεναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα πάνω από 13.000.000 νοικοκυριά (πάνω από τα δύο τρίτα του συνόλου του πληθυσμού της πολιτείας) και 1.300.000 στην πολιτεία της Τζόρτζια, με συνέπεια ανάμεσα στα άλλα να ανακοινωθεί η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν ότι η αποκατάσταση των βλαβών στα συστήματα ηλεκτροδότησης θα χρειαστεί μέρες, αν όχι βδομάδες...
Σημαντικά είναι επίσης τα προβλήματα στη λειτουργία νοσοκομείων και κλινικών καθώς αρχίζουν να γίνονται αισθητές οι πρώτες ελλείψεις σε καύσιμα, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία γεννητριών.
Από τους συνολικά 35 ανθρώπους που σκότωσε, στο πέρασμά του, ο τυφώνας «Ιρμα» όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε νησιά της Καραϊβικής, 6 χάθηκαν στη Φλόριντα, 3 στην Τζόρτζια και 1 στη Νότια Καρολίνα. Στα νησάκια Κις της Φλόριντα χτες έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο «Abraham Lincoln» του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων και να τροφοδοτήσει τους διψασμένους και αποκομμένους κατοίκους με νερό και είδη πρώτης ανάγκης.
Χτες επίσης ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ε. Μακρόν, επισκέφτηκε τις γαλλικές κτήσεις στην Καραϊβική (Γουαδελούπη, Σαν Μαρτίν κ.λπ)., προκειμένου να διασκεδάσει τις κριτικές ότι οι κρατικές υπηρεσίες αδράνησαν και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Συνεχίζεται για τρίτο μήνα η απεργιακή κινητοποίηση χιλιάδων νοσηλευτών και εργαζομένων σε νοσοκομεία στην Κένυα, οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα. Οι απεργοί είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

ΡΙΑΝΤ.-- Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι διέλυσαν ομάδα δύο Υεμενιτών και δύο Σαουδαράβων που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο υπουργείο Αμυνας στο Ριάντ. Στο μεταξύ, εταιρεία του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ ανακοίνωσε ότι ανέκτησε το 16,2% των μετοχών της γαλλικής τράπεζας Κρεντίτ Αγκρικόλ για λογαριασμό της τράπεζας Banque Saudi Fransi, έναντι 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΜΟΣΧΑ - ΚΑΪΡΟ.-- Ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για στρατιωτικά ζητήματα Βλαντιμίρ Κόζχιν δήλωσε χτες πως η Μόσχα θα δώσει περίπου 50 μαχητικά αεροσκάφη τύπου «MiG-29» στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο υπογραφείσας στρατιωτικής σύμβασης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΛΗΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ «S-400» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Ερντογάν λέει ότι δόθηκε και προκαταβολή
ΑΓΚΥΡΑ.--
Την «αποφασιστικότητα» με την οποία τόσο ο ίδιος όσο και ο Ρώσος ομόλογός του αντιμετωπίζουν τα σχέδια πώλησης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων «S-400» στην Τουρκία μνημόνευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έχει πληρωθεί και προκαταβολή». Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», ο Ερντογάν διέψευσε δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ περί «ενδοιασμών» της Αγκυρας να κλείσει τη συμφωνία επειδή τα ρωσικά συστήματα δεν θα είναι συμβατά με αυτά του ΝΑΤΟ και είπε: «Εμείς είμαστε που θα πάρουμε αποφάσεις που αφορούν την ανεξαρτησία μας. Είμαστε υπεύθυνοι για τη λήψη μέτρων ασφαλείας για την άμυνα της χώρας μας».
Ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντιμίρ Κόζιν, επιβεβαίωσε επίσης τη συμφωνία και εξέφρασε κατανόηση για «την αντίδραση μερικών δυτικών χωρών». Είπε ακόμα ότι τους «S-400» θέλουν να αποκτήσουν και άλλες χώρες, από τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και αλλού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Πιο επιθετική τακτική απέναντι στο Ιράν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Στη «σκλήρυνση» της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του Ιράν με πρόσχημα τον περιορισμό του ιρανικού πυραυλικού προγράμματος προσανατολίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με βάση προτάσεις που του υπέβαλαν, την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Ουάσιγκτον, αρμόδιοι υπουργοί μεταξύ των οποίων ο υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ε.α. στρατηγός Χέμπερτ Μακμάστερ.
Πληροφορίες από το Λευκό Οίκο ανέφεραν πως ο Πρόεδρος Τραμπ θα συμπεριλάβει «δράσεις» για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας στο διαδίκτυο, μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων, ενώ στο «μικροσκόπιο» βάζει και τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Προβλέπεται επίσης η υιοθέτηση «πιο επιθετικής» στάσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου, απ' όπου και διακινείται το 35% των ποσοτήτων πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης.


8 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Preparing for the High Holy Days, my four-year-old daughter asked me: “Purim has a story about the brave Queen Esther, Hanukkah is about the candles lasting, what is the story of Rosh Hashanah and Yom Kippur?” And I told her: the story of Rosh Hashanah and Yom Kippur is the one that you write. About your past year, your mistakes and your victories, and your dreams and intentions for the year ahead: for yourself, your relationships, and our world.
There is no doubt in my mind that the most significant events of the last year were the victories for those who seek to maintain the status quo of oppression and injustice, in the United States and in Israel. It’s a hard reality to confront.
And in our corner of the resistance, attacks on Palestinians and Palestine solidarity activists are on the rise globally, from right-wing Zionist organizations, the Israeli government, and the U.S. government— on the state, federal, and local levels.
Help us write a story of justice in 5778. Click here to donate to our Summer Match Campaign: chip in $18 between now and September 15, and our Summer Match donors will double it to $36.
In July, myself and four colleagues from the Interfaith Network for Justice in Palestine (INJIP) were prevented by the Israeli government from boarding a plane to Tel Aviv, where I was scheduled to be part of a historic delegation of interfaith partners seeking justice for all people in Israel/Palestine. This was the first time, to our knowledge, that Israel’s new law banning BDS supporters from entering the country was applied to Jews— and from what we’ve gleaned, leaders in Jewish Voice for Peace were specifically targeted.
This marked a major escalation by the Israeli government in their ongoing, well-funded drive to squash all opposition to their human rights abuses against Palestinians. That’s the story they have been writing for decades.
Refusing people entry into Israel and Israeli-controlled territory is nothing new. Literally millions of Palestinians from all over the world are refused this basic right— etched in international law— simply for being Palestinian.
Our opponents are targeting Jewish, Muslim, and Christian leaders who stand with Palestinians because the work we’re doing together is scaring them to their core. But if we want to continue to be effective, we’re going to have to be stronger than ever to face these attacks with equanimity and determination.
We still have $12,000 to go in our Summer Match — an essential part of our fundraising plan for the year. Can you help us get there with a $18 donation, which will be doubled to $36, today?
My colleagues from INJIP and I are not the only Palestine solidarity activists to be targeted recently, either: In May, our Executive Director Rebecca Vilkomerson and Hatem Bazian, Board Chair of American Muslims for Palestine, found flyers with their pictures on them, calling them supporters of terror, distributed all over blocks where they live. Activists are routinely harassed online by shadowy anonymous groups like Canary Mission and OutlawBDS Project. Not to mention the rash of unconstitutional proposed legislation at both the state and federal level intended to criminalize Boycott, Divestment and Sanctions.

e-h είπε...


These McCarthyite tactics are specifically designed to surveil, scare, and legislate our movement and movement leaders out of business. But we have a different story we want to write: one of purpose. Here’s what we’re going to do:
We are going to keep the focus where it belongs: the ongoing denial of Palestinian human rights. Part of what these attacks are designed to do is distract and disorganize us— but what we have to do is stay focused on what we know are the core problems: human rights violations, racism, dispossession, siege, and occupation.
We are going to invest in our digital and physical security. We are obviously being monitored. We don’t have to be scared, but we have to be realistic, smart, and pro-active about continuing to grow our work, with that fact as part of our political context.
We aren’t going to back down. Ultimately, this is a predictable part of what growing stronger looks like. As the saying goes, "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” They’re fighting us now. What comes next is up to us.
Help us get where we need to be in the coming year and the years to come. Please support our Summer Match Campaign with a gift of $18 today.
Our story in 5778 is as yet unwritten. I hope we can count on you to help us write it.
May you and yours be inscribed in the book of life for goodness, for health and for justice.

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Προετοιμάζοντας τις Άγιες Ημέρες, η τετράχρονη κόρη μου με ρώτησε: «Ο Πούριμ έχει μια ιστορία για τη θαρραλέα βασίλισσα Εσθήρ, ο Χάνακκα είναι για τα κεριά που διαρκούν, ποια είναι η ιστορία της Ροζ Χασάνα και του Γιομ Κιπούρ;» Και είπα της: η ιστορία του Rosh Hashanah και του Yom Kippur είναι αυτή που γράφετε. Σχετικά με το παρελθόν έτος, τα λάθη και τις νίκες σας, τα όνειρα και τις προθέσεις σας για το επόμενο έτος: για τον εαυτό σας, τις σχέσεις σας και τον κόσμο μας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα πιο σημαντικά γεγονότα του περασμένου έτους ήταν οι νίκες για όσους επιδιώκουν να διατηρήσουν το status quo της καταπίεσης και της αδικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
Και στη γωνία μας της αντίστασης, οι επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και των ακτιβιστών αλληλεγγύης της Παλαιστίνης αυξάνονται παγκοσμίως, από τις δεξιές σιωνιστικές οργανώσεις, την ισραηλινή κυβέρνηση και την αμερικανική κυβέρνηση - στο κρατικό, ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο.
Βοηθήστε μας να γράψουμε μια ιστορία της δικαιοσύνης στο 5778. Κάντε κλικ εδώ για να δωρίσετε την Καμπάνια Καλοκαιρινών αγώνων: chip στα 18 δολάρια από σήμερα έως τις 15 Σεπτεμβρίου και οι δωρητές του Summer Match θα το διπλασιάσουν στα 36 δολάρια.
Τον Ιούλιο, η ισραηλινή κυβέρνηση εμπόδισε τον εαυτό μου και τέσσερις συναδέλφους από το Διαθρησκευτικό Δίκτυο για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (INJIP) να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ, όπου προγραμματίστηκα να συμμετέχω σε μια ιστορική αντιπροσωπεία διαθρησκεύων εταίρων που αναζητούσε δικαιοσύνη για όλους ανθρώπους στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, γνωρίζουμε, ότι ο νέος νόμος του Ισραήλ που απαγόρευε στους οπαδούς της BDS να εισέλθουν στη χώρα εφαρμόστηκε στους Εβραίους - και από αυτό που έχουμε συλλέξει, οι ηγέτες στην Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη είχαν συγκεκριμένο στόχο.
Αυτό σημάδεψε μια σημαντική κλιμάκωση από την ισραηλινή κυβέρνηση στο συνεχιζόμενο, χρηματοδοτούμενο μέτρο τους για να σπάσουν κάθε αντίθεση στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους εναντίον των Παλαιστινίων. Αυτή είναι η ιστορία που έχουν γράψει εδώ και δεκαετίες.
Η άρνηση εισόδου ανθρώπων στο Ισραήλ και στο ελεγχόμενο από το Ισραήλ έδαφος δεν είναι κάτι νέο. Κυριολεκτικά, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι από όλο τον κόσμο τους αρνούνται αυτό το βασικό δικαίωμα - χαραγμένο στο διεθνές δίκαιο - απλώς και μόνο επειδή είναι παλαιστίνιοι.
Οι αντίπαλοί μας απευθύνονται σε εβραίους, μουσουλμάνους και χριστιανούς ηγέτες που στέκονται με τους Παλαιστινίους επειδή το έργο που κάνουμε μαζί τους τρομάζει τον πυρήνα τους. Αλλά αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, θα πρέπει να είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιθέσεις με εξοργισμό και αποφασιστικότητα.

e-h είπε...


Εξακολουθούμε να έχουμε $ 12,000 για να πάμε στο καλοκαιρινό μας αγώνα - ένα ουσιαστικό μέρος του σχεδίου συλλογής κεφαλαίων για το έτος. Μπορείτε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε εκεί με μια δωρεά $ 18, η οποία θα διπλασιαστεί στα $ 36, σήμερα;
Οι συνάδελφοί μου από την INJIP και εγώ δεν είμαστε οι μόνοι ακτιβιστές αλληλεγγύης της Παλαιστίνης που πρέπει να στοχεύσουν πρόσφατα είτε: Τον Μάιο, η εκτελεστική μας διευθύντρια Rebecca Vilkomerson και Hatem Bazian, πρόεδρος του αμερικανικού μουσουλμάνου για την Παλαιστίνη, βρήκαν φυλλάδια με τις εικόνες τους σαν υποστηρικτές της τρομοκρατίας, που διανέμονται σε όλη την περιοχή όπου ζουν. Οι ακτιβιστές συνήθως παρενοχλούνται στο διαδίκτυο από σκιώδεις ανώνυμες ομάδες όπως το Canary Mission και το OutlawBDS Project. Για να μην αναφέρουμε το ξέσπασμα της αντισυνταγματικής προτεινόμενης νομοθεσίας, τόσο σε κρατικό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, που αποσκοπούσε στην ποινικοποίηση του μποϊκοτάζ, της εκδίωξης και των κυρώσεων.
Αυτές οι τακτικές McCarthyite έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επιβλέπουν, να τρομάζουν και να νομοθετούν τους ηγέτες των κινήσεων και των κινήσεων από την επιχείρηση. Αλλά έχουμε μια διαφορετική ιστορία που θέλουμε να γράψουμε: ένα σκοπό. Εδώ πρόκειται να κάνουμε:
Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε εκεί που ανήκει: η συνεχιζόμενη άρνηση των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέρος αυτών που επιδιώκουν αυτές οι επιθέσεις είναι να μας αποσπούν και να μας αποδιοργανώνουν - αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που γνωρίζουμε είναι τα βασικά προβλήματα: παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμός, εκδίωξη, πολιορκία και κατοχή.
Θα επενδύσουμε στην ψηφιακή και φυσική μας ασφάλεια. Προφανώς παρακολουθούμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, έξυπνοι και προνοητικοί για τη συνέχιση της ανάπτυξης του έργου μας, με αυτό το γεγονός ως μέρος του πολιτικού μας πλαισίου.
Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Τελικά, αυτό είναι ένα προβλέψιμο μέρος της εμφάνισης της ισχυρότερης δύναμης. Όπως λέει και η παροιμία: "Πρώτα σας αγνοούν, μετα σας περιγελούν, μετα σας ανταγωνίζονται, και μετα κερδίζετε." Τώρα μας ανταγωνίζονται.
Βοηθήστε μας να φτάσουμε εκεί που πρέπει να είμαστε το επόμενο έτος και τα επόμενα χρόνια. Υποστηρίξτε την Καμπάνια Καλοκαιρινών αγώνων με δώρο $ 18 σήμερα.
Η ιστορία μας στο 5778 είναι ακόμα άγραφη. Ελπίζω να μπορούμε να υπολογίζουμε σε σας για να μας βοηθήσετε να το γράψουμε.
Μπορείτε να εγγραφείτε εσείς και η δική σας στο βιβλίο της ζωής για το καλό, την υγεία και τη δικαιοσύνη.

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Through a FOIA request, we just learned that the ADL is on the ground in Israel/Palestine right now leading one of the National Counter-Terrorism Seminar trips we told you about last week. (Read more about it in the email below.)
The Deadly Exchange is happening. High ranking U.S. and Israeli police, immigration and security officials and military officers are training, trading tactics, and building relationships. I know you know the Israel-U.S. military and police alliance is harmful in general for all our communities— this is one of the specific instances where those ties are forged.
We also know that the ADL is watching this campaign and is susceptible to public pressure, especially while the trip is going on. If we can generate a spike in signatures on the petition during the trip, we can leverage that to challenge the program head on.
Be counted. Click here to add your name.
Onward,
Stefani


Nitzan Nuriel is a war criminal. As Commander of the Golani Brigade during the first intifada, he gave orders to beat Palestinian detainees. During the 2006 Israeli invasion of Lebanon he was among those responsible for “serious violations of the laws of war… result[ing] in the deaths of at least 1,109 Lebanese, the vast majority of whom were civilians.”1
He is now an associate at the International Institute for Counter-Terrorism, an Israeli think tank with close ties to the military and intelligence establishment.
Why am I telling you about him? Because meeting and training with Nuriel is just one of many stops that U.S. law enforcement officers make on the ADL’s National Counter-Terrorism Seminar (NCTS).
Police exchange programs like NCTS facilitate an exchange of dangerous, oppressive tactics between U.S. and Israeli law enforcement and military personnel. Join us in asking the ADL to stop facilitating this exchange.
On these trips, U.S. police, FBI, ICE, and border officials train with the Israeli agencies who carry out the country’s policies of occupation and apartheid via control, surveillance, discrimination, torture, restriction of movement, and more. They visit Israeli checkpoints, airports, prisons, illegal settlements, and secret service offices— all sites with long records of human rights abuse
The Yasam unit, another key stop on the ADL’s NCTS trip, is a paramilitary “riot-control” unit of the Israeli Police designed to repress and attack nonviolent Palestinian protest. The unit has a well-documented history of excessive use of force, including physical, verbal, and sexual assault of Palestinian, Mizrahi, and Ethiopian citizens of Israel.2 They recruit directly from combat units in the IDF and Border Police special forces— an example of the deep intertwining of police and military power in Israel.
Another stop is Gilboa Prison, where Palestinian prisoners are transferred from the Occupied Territories, and then denied visitation rights— in violation of the Fourth Geneva Convention. 800,000 Palestinians have been detained by Israeli authorities in the 50 years of Israeli Occupation, meaning 40% of Palestinian men have been arrested at least once.3
It’s no wonder U.S. police forces find common ground at these sites, when they too are in the practice of violently repressing protest, profiling communities of color, utilizing invasive mass-surveillance, and blurring the lines between policing and military tactics. Just this week the Trump administration announced plans to roll back Obama’s ban on transferring surplus military equipment to local law enforcement agencies. Not to mention the U.S. prison population, which dwarfs that of every other developed country and disproportionately includes people of color.

e-h είπε...

These exchanges reinforce both governments’ repressive policies, endangering communities in both countries.
Tell the ADL: stop sending U.S. law enforcement to exchange worst practices with an occupying army.
Don’t take our word for it. When officers return from the trips, they are full of praise.
“Now let’s be honest… This whole idea of best practices is just a euphemism for: We’re here to steal some of your great ideas... our needs are truly similar. In fact, we are much more alike than dis-alike. As civilized nations, we are all confronted with, in many cases, the same enemy: The ever-growing threat of terrorism and other major criminal elements.”
— Horace Frank, commander of the LAPD Information Technology (IT) Bureau, 2014
In a frightening time of increased antisemitism, Islamophobia, and racism, we need institutions that are dedicated to safety and security for all. We don’t need organizations that claim there is anything civilized about police violence, discrimination, and mass incarceration. We know that the real enemy, which we all must confront, is racism, Islamophobia, and all other forms of bigotry and oppression.
We must tell the ADL to stop applying their concern for civil rights selectively, advocating for fighting hate and Islamophobia while funding and facilitating police exchange programs that accomplish just the opposite.
Join us.
Stefanie

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Μέσα από αίτημα της FOIA, μόλις μάθαμε ότι η ADL βρίσκεται στο έδαφος στο Ισραήλ / Παλαιστίνη και τώρα οδηγεί ένα από τα ταξίδια του Εθνικού Σεμιναρίου Αντιτρομοκρατίας που σας είπαμε την περασμένη εβδομάδα. (Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.)
H Θανάσιμη Ανταλλαγή συμβαίνει. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και των ισραηλινών αστυνομικών, οι υπάλληλοι μετανάστευσης και ασφάλειας και οι στρατιωτικοί αξιωματικοί εκπαιδεύονται, διαπραγματεύονται τακτικές και χτίζουν σχέσεις. Ξέρω ότι γνωρίζετε ότι η Ισραήλ-ΗΠΑ στρατιωτική και αστυνομική συμμαχία είναι γενικά επιβλαβής για όλες τις κοινότητές μας - αυτή είναι μια από τις ειδικές περιπτώσεις όπου οι δεσμοί αυτοί είναι πλαστοι.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η ADL παρακολουθεί αυτή την εκστρατεία και είναι ευαίσθητη σε πιέσεις από το δημόσιο, ειδικά όταν το ταξίδι συνεχίζεται. Αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ακμή στις υπογραφές σχετικά με την αναφορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό για να αμφισβητήσουμε τον επικεφαλής του προγράμματος.
Μετρήστε. Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε το όνομά σας.
Προς τα εμπρός,
Στέφανι


Ο Nitzan Nuriel είναι εγκληματίας πολέμου. Ως διοικητής της Ταξιαρχίας Golani κατά τη διάρκεια της πρώτης ιντιφάντα, έδωσε εντολές να νικήσει παλαιστίνιους κρατούμενους. Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στο Λίβανο το 2006 ήταν μεταξύ εκείνων που ήταν υπεύθυνοι για «σοβαρές παραβιάσεις των νόμων του πολέμου ... που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 1.109 Λιβανέζων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολίτες».
Είναι πλέον συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, μιας ισραηλινής ομάδας προβληματισμού με στενούς δεσμούς με το στρατό και τη μονάδα πληροφοριών.
Γιατί σου λέω γι 'αυτόν; Επειδή η συνάντηση και η εκπαιδευση με τον Nuriel είναι μόνο μία από τις πολλές στάσεις που κάνουν οι αξιωματικοί των αστυνομικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Εθνικό Σεμινάριο Αντιτρομοκρατίας (NCTS) της ADL.
Τα προγράμματα ανταλλαγής αστυνομίας, όπως το NCTS, διευκολύνουν την ανταλλαγή επικίνδυνων και καταπιεστικών τακτικών μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ. Ελάτε μαζί μας ζητώντας από την ADL να σταματήσει να διευκολύνει αυτή την ανταλλαγή.

e-h είπε...

Σε αυτά τα ταξίδια, η αστυνομία των ΗΠΑ, ο FBI, ο ICE και οι υπάλληλοι των συνόρων εκπαιδεύονται με τις ισραηλινές αρχές που εκτελούν τις πολιτικές κατοχής και απαρτχάιντ μέσω ελέγχου, επιτήρησης, διακρίσεων, βασανιστηρίων, περιορισμού της κίνησης κ.ά. Επισκέπτονται ισραηλινούς σταθμούς ελέγχου, αεροδρόμια, φυλακές, παράνομους οικισμούς και γραφεία μυστικών υπηρεσιών - όλες οι τοποθεσίες με μακρά καταγραφή καταχρήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μονάδα Yasam, άλλη βασική στάση στο ταξίδι της ADL στο NCTS, είναι μια παραστρατιωτική μονάδα ελέγχου των ταραχών της ισραηλινής αστυνομίας, σχεδιασμένη να καταπιέζει και να επιτίθεται σε μη βίαιες παλαιστινιακές διαμαρτυρίες. Η μονάδα έχει μια καλά τεκμηριωμένη ιστορία υπερβολικής χρήσης βίας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, λεκτικής και σεξουαλικής κακοποίησης των Παλαιστινίων, των Μιζράχι και των Αιθιοπικών πολιτών του Ισραήλ.2 Προσλαμβάνουν απευθείας από τις μονάδες μάχης τις ειδικές δυνάμεις της IDF και της Συνοριακής Αστυνομίας - παράδειγμα της βαθιάς αλληλεπίδρασης της αστυνομίας και της στρατιωτικής εξουσίας στο Ισραήλ.
Μια άλλη στάση είναι η φυλακή Gilboa, όπου οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι μεταφέρονται από τα Κατεχόμενα Εδάφη και στη συνέχεια τους αρνούνται τα δικαιώματα επίσκεψης - κατά παράβαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης. 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν κρατηθεί από τις ισραηλινές αρχές στα 50 χρόνια της ισραηλινής κατοχής, δηλαδή το 40% των παλαιστινίων ανδρών έχουν συλληφθεί τουλάχιστον μία φορά.3
Δεν είναι περίεργο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις των Η.Π.Α. βρίσκουν κοινό έδαφος σε αυτούς τους χώρους, όταν και αυτοί εφαρμόζουν βίαια καταστολή της διαμαρτυρίας, προσβάλλοντας κοινότητες των μαυρων, αξιοποιώντας επεμβατική μαζική επιτήρηση και θολώνοντας τις γραμμές ανάμεσα στην αστυνομία και την στρατιωτική τακτική. Ακριβώς αυτή την εβδομάδα η κυβερνηση Trump ανακοίνωσε σχέδια για να ανατρέψει την απαγόρευση του Ομπάμα για τη μεταφορά πλεονάζοντος στρατιωτικού εξοπλισμού σε τοπικούς φορείς επιβολής του νόμου. Για να μην αναφέρουμε τον πληθυσμό των φυλακών των Η.Π.Α., που είναι γιγαντιος απο της καθε άλλης ανεπτυγμένης χώρας και περιλαμβάνει δυσανάλογα άτομα μαυρων.
Αυτές οι ανταλλαγές ενισχύουν τις κατασταλτικές πολιτικές των δύο κυβερνήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τις κοινότητες και στις δύο χώρες.
Ενημερώστε το ADL: σταματήστε την αποστολή της επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ για να ανταλλάξετε χειρότερες πρακτικές με έναν στρατό κατοχής.
Μην πάρετε τη δική μας λέξη γι 'αυτό. Όταν οι αξιωματικοί επιστρέφουν από τα ταξίδια, είναι γεμάτοι έπαινο.
"Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς ... Αυτή η ιδέα των βέλτιστων πρακτικών είναι απλώς ένας ευφημισμός για: Είμαστε εδώ για να κλέψουμε μερικές από τις υπέροχες ιδέες σας ... οι ανάγκες μας είναι όμοιες. Στην πραγματικότητα, είμαστε πολύ πιο ομοειδείς από ό, τι διαφορετικοι. Ως πολιτισμένα έθνη, όλοι αντιμετωπίζουμε, σε πολλές περιπτώσεις, τον ίδιο εχθρό: την ολοένα αυξανόμενη απειλή τρομοκρατίας και άλλων σημαντικών εγκληματικών στοιχείων ».
- Ο Horace Frank, διοικητής του Γραφείου Πληροφορικής (IT) του LAPD, το 2014
Σε μια τρομακτική περίοδο αύξησης του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού, χρειαζόμαστε θεσμούς αφιερωμένους στην ασφάλεια και την ασφάλεια για όλους. Δεν χρειαζόμαστε οργανισμούς που ισχυρίζονται ότι υπάρχει πολιτισμός στην αστυνομική βία, διακρίσεις και μαζική φυλάκιση. Γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός εχθρός, τον οποίο όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία και όλες οι άλλες μορφές φανατισμου και καταπίεσης.
Πρέπει να πούμε στο ADL να σταματήσει να επιδιώκει επιλεκτικά την ανησυχία του για τα πολιτικά δικαιώματα, υποστηρίζοντας την καταπολέμηση του μίσους και της ισλαμοφοβίας,
ενώ συγχρηματοδοτούν και διευκολύνουν προγράμματα αστυνομικής ανταλλαγής που πραγματοποιούν ακριβώς το αντίθετο.
Ελα μαζί μας.
Στέφανι