Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πεμπτη 14 Σεπτεμβριου 2017



ΠΕΜΕΝ( Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού )
για πετρελαιοκηλίδα: Υπερήλικο και επικίνδυνο το πλοίο που βυθίστηκε
13/09/2017
Το δεξαμενόπλοιο, «Αγία Ζώνη II» που βυθίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν τόνοι πετρελαίου στον Σαρωνικό, ήταν υπερήλικο και εξόχως επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) τονίζοντας ότι «στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων, έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:
Τεράστια και αναπάντητα ερωτηματικά δημιουργεί η βύθιση του μικρού Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» της Ναυτιλιακής εταιρίας του Θ. Κουντούρη το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο Βόρειο τμήμα του αγκυροβολίου Πειραιά.
Το πλοίο απέπλευσε έμφορτο τις πρωινές ώρες της 10/9/2017 από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ) μεταφέροντας 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil. Στο πλοίο φέρονται να επέβαιναν 2 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 11…..
Οι δύο Ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ρυμουλκό που είχε προσεγγίσει την περιοχή βύθισης του πλοίου. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι το πλοίο ήταν κατασκευής του 1972 χωρητικότητας 3205 τόνων. Υπερήλικο το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ενώ σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!!!
Επίσης η ανακοίνωση του ΥΕΝ σχετικά με την βύθιση του πλοίου έγινε μετά από 13 ώρες ενώ στην ίδια αυτή ανακοίνωση όλως περιέργως εκείνο το οποίο βγάζει μάτι είναι η βεβιασμένη αναφορά ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει!!
Ταυτόχρονα γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά όπως ότι ενώ το πλοίο ήταν φορτωμένο και έπρεπε σε αυτό να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του πληρώματος, αντίθετα έλειπαν 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος!!
Ταυτόχρονα οι προδιαγραφές των πλοίων αυτής της ηλικίας, σε συνδυασμό με την μεταφορά και επεξεργασία πετρελαιοειδών μέσα και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ειδικότερα για την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος.
Σε ότι αφορά την βύθιση του πλοίου αποδείχτηκε περίτρανα η ανικανότητα, η ανεπάρκεια σχεδιασμού – οργάνωσης και κυρίως των μέσων για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και κατ’ επέκταση της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε στην Σαλαμίνα αλλά και σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του Πειραιά.
Αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας είναι το γεγονός ότι η πετρελαιοκηλίδα κατέκλυσε ακόμη και το κεντρικό τμήμα των ακτών του Πειραιά, όπως την Πειραϊκή, την Φρεατύδα κ.λπ.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΕΝ σχετικά με τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που αφορούσαν την ασφάλεια του συγκεκριμένου πλοίου σε συνδυασμό με την πλήρη αποτυχία που σημειώθηκε στην μη επέκταση της πετρελαιοκηλίδας και της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο μικρή σημασία δίνεται στην ασυδοσία των εφοπλιστών και μέσα από ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς ελέγχους διασφαλίζεται η χρησιμοποίηση πλοίων που αποτελούν κινητές οικολογικές βόμβες έτοιμες σε κάθε στιγμή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή!
Ενδιαφέρον έχει και πρέπει να σημειωθεί ότι τις ημέρες της βύθισης του πλοίου και έως χθες ο Υπουργός Ε.Ν παρέμεινε ακλόνητος στο ταξίδι του στο Λονδίνο και στις συναντήσεις του με τους εκεί εκπροσώπους του εφοπλιστικού κεφαλαίου για να συζητάει μαζί τους την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους και περιχαρής δήλωνε από εκεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι «το ΥΕΝ έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά» και ότι «έχει ελεγχθεί κατά 90 έως 95% η πετρελαιοκηλίδα» ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και άλλους φορείς, δηλαδή 4 μέρες μετά το τραγικό συμβάν.
Τα συμπεράσματα οφείλουν να τα βγάλουν ο λαός και οι κάτοικοι της Σαλαμίνας και του Πειραιά που ένα τριήμερο βιώνουν την δυσοσμία και την καταστροφή των ακτών τους!
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κυρίως για την κατάσταση στο πλοίο, τις συνθήκες και τα αίτια της βύθισής του καθώς και τους λόγους που ξέφυγε από κάθε έλεγχο η πετρελαιοκηλίδα η οποία προκάλεσε πρωτοφανή θαλάσσια ρύπανση και καταστροφή.
Σχολιο.- Νομίζω πως έλειπαν οι 9 για να βυθιστει "άνετο".... Τα υπόλοιπα.... Όποιος έχει στοιχειώδη αντίληψη....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία σκέψη. Εδώ και καιρό παρακολουθώ κάθε μέρα τον χάρτη της Συριάς και ποιός ελέγχει τι, καθώς εξελίσσεται ο πόλεμος. Θυμάμαι όταν οι Κούρδοι με την υποστηριξη των αμερικανων ξεκίνησαν την διαδικασία ανακατάληψης της πόλης Ράκκα. Ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε να πηγαίνει και αυτός βόρεια προς την Ράκκα, προφανώς για να συμμετάσχει στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Όμως, πριν όμως αυτός φτάσει, οι Κούρδοι κατέλαβαν κάποιες περιοχές πιο νότια, εμποδίζοντας τον Συριακό Αραβικό Στρατό να συνεχίσει. Ο Συριακός Στρατός χωρίς να θέλει να προκαλέσει διαμάχη μεταξύ αυτού και των Κούρδων, άφησε την επιχείρηση στην Ράκκα και επικεντρώθηκε στο να ανακαταλάβει την κεντρική Συρία και να φτάσει στο πολιορκημένο από το ΙΚ, Ντεΐρ Εζορ. Για ποιόν λόγο εμπόδισαν μία δύναμη που είναι πολέμια στο ΙΚ να φτάσει στην Ράκκα; Ο Συριακός Στρατός έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκεί, καθώς είναι πόλη που ανήκει στην Συρία. Επίσης, πρόκειται για πόλη που η πλειοψηφία εθνικά είναι Άραβες, όχι Κούρδοι. Τώρα, χωρίς να έχει τελειώσει πλήρως η ανακατάληψη της Ράκκα, οι Κούρδοι με εντολες των αμερικανων έτρεξαν προς το Ντεΐρ Εζορ (άλλη μια αραβική πόλη) για να καταλάβουν ό,τι προλάβουν πριν τις συριακές δυνάμεις. Γιατί οι Κούρδοι κατέβηκαν τόσο νότια και γιατί δεν επέτρεψαν τις συριακές δυνάμεις να φτάσουν στην Ράκκα; Αυτά τα συμπεράσματα και ερωτήματα έβγαλα βλέποντας τα γεγονότα. Αν θεωρεί κάποιος ότι κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ να μου το πει.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσπάθωσαν οι συριζαίοι, με το που ανακάλυψαν ότι πρόεδρος στον Ελληνικό Νηογνώμονα, που έκανε τον έλεγχο του μοιραίου πλοίου και το βρήκε αξιόπλοο, είναι κάποιος σχετιζόμενος με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Έτσι εξηγείται και η ασυδοσία του εγκληματία πλοιοκτήτη που κόβει βόλτες ελεύθερος! Τον προστατεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως φαίνεται!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα που η πετρελαιοκηλίδα κατευθύνεται προς τις ακτές της Βούλας και της Βουλιαγμένης, ίσως μάθει κι ο αμόρφωτος, από κάποιον φίλο του που ζει εκεί κάτω, για το τι έχει συμβεί.
Τον θυμάστε πριν ένα μήνα, με τις πυρκαγιές, που συνέχιζε τις διακοπές του παρέα με εφοπλιστές, για να εμφανιστεί όταν πλέον είχαν αντιμετωπιστεί και να πει εκείνο το άθλιο ψέμα για τα 15 χιλιάδες καμμένα στρέμματα που όμως ήταν 29 χιλιάδες;
Ε! Θα εμφανιστεί και τώρα, λέγοντας πως η ζημιά είναι μικρή, αφού η πετρελαιοκηλίδα δεν έφτασε στην Κρήτη. Και θα τηλεφωνήσει στον Φλαμπουράρη για να μάθει αν είναι έτοιμος ο αχυράνθρωπος του Μελισσανίδη να δικαιολογήσει γιατί έλειπαν τα 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, γιατί η ανακοίνωση από το υπουργείο έγινε δυο μέρες μετά το ναυάγιο και για όλα τα άλλα που καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ερώτηση της εφημερίδας Πριν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έδειξε να αγνοεί ότι η παράταξη που πρόσκειται στη ΛΑΕ ψήφισε την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για τη διοίκηση στο μεγαλύτερο παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, αυτό της Θεσσαλονίκης.
Σχολιο.- ΕΛΑ, ΔΡΟΜΟ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Τι έκαναν, λέει; Ψήφισαν τους πασόκους στην ΕΔΟΘ και παραμένουν ακόμη μέλη της ΛΑΕ;
Ο κόσμος που μάχεται στα κοινωνικά κινήματα και στους δρόμους, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να βάλει πλάτη για την καριέρα του κάθε αριβίστα. Έξω τα θρασίμια από τη ΛΑΕ!
Σχολιο.-   ο Ενας αριστερό ρεύμα και ο αλλος Δεα
Δεν είναι Αριστερό Ρεύμα. Ο άλλος είναι πράγματι ΔΕΑ.
Ειναι ντροπή ομως και για τους συντρόφους της Δεα , μπορεί να διαφωνώ σε καποιες επιλογες τους αλλα ειναι αγωνιστές
Σχολιο.- Αυτό που λέει ο κόσμος της ΛΑΕ είναι σαφές: να πάρουν δρόμο! Συνύπαρξη αποκλείεται να υπάρξει. Όσο για τους συντρόφους της ΔΕΑ, μονόδρομος: να διώξουν με τις κλωτσιές τον αριβίστα από τις γραμμές τους.
Σχολιο.- ΟΚ, ΠαΣοΚ ψήφιζαν το ΄93, ΠΑΣΚΕ το 2017: κανένας οπορτουνισμός
Σχολιο.- Τότε, ως ΟΣΕ, υποτίθεται πως έγινε για να πέσει η Δεξιά του Μητσοτάκη. Τώρα καμιά τέτοια πρακτική δεν έχει την ελάχιστη νομιμοποίηση. Καμιά απολύτως δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή.
Σχολιο.-
βάζω αυτό εδω σε περίπτωση που δεν το είδαν κάποιοι και τους ενδιαφέρει. " ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΔΟΘ.
Στις 11/9 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την Ε.Ε. της ΕΔΟΘ. Ως ένα από τα μέλη πουεκπροσωπούσα την παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, έκανα λάθος εκτίμηση και χειρισμό που υπέκυπτε στη λογική του μικρότερου κακού και όχι βέβαια από κάποια συναλλαγή χωρίς αρχές, κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος. Θεωρώ ότι έτσι υπονόμευσα τους όρους για την ενότητα δράσης της Αριστεράς που στη σημερινή συγκυρία, ειδικά μετά την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεχή μνημόνια που εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ανασυγκροτηθεί το κίνημα και να ξαναβγεί στην αντεπίθεση.
Επειδή ποτέ δε με ενδιέφεραν καρέκλες και πόστα που δεν υπηρετούν την υπόθεση του κινήματος, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και παραιτούμαι από τη θέση του του προέδρου αλλά και του απλού μέλους του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ, για να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάκαμψη της αντίστασης των εργαζόμενων στον εργασιακό μου χώρο, για την αγωνιστική ενότητα του εργατικού κινήματος και για την ενότητα δράσης της Αριστεράς.
Νίκος Δασκάλου"
σχολιο.- Μπράβο του! Η πολιτική ζημιά βέβαια έγινε, αλλά θεωρώ πως η παραίτηση και η αυτοκριτική του Νίκου είναι ειλικρινής. Όσο πηγαία είναι και η οργή μας για τέτοιες πρακτικές. Για μια ακόμη φορά: Όταν δρας ως μέλος πολιτικής συλλογικότητας δεν κάνεις του κεφαλιού σου.
Σχολιο.- Δεν πρόκειται για καμιά απόφαση καμιάς παράταξης της ΛΑΕ. Πρωτοβουλία δύο συνδικαλιστών ήταν που αποδοκιμάζεται. Και ο ένας, μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχόλιο παραπάνω, έκανε αυτοκριτική και παραιτήθηκε από τις θέσεις που κατείχε στην ΕΔΟΘ. Άρα, αυτοκριτική έντιμη με συνέπειες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποθέτω πως αποκλείεται ένας μπάτσος ή καραβανάς να έπαιρνε μετάθεση και αδυνατώντας να νοικιάσει σπίτι να υποχρεωνόταν να κοιμάται στο ύπαιθρο. Το πιο πιθανό να παρέμβαινε αμέσως η υπηρεσία του αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, για να μην εξευτελίζονται τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις.
Όμως, άλλο μπάτσος και καραβανάς, κι άλλο καθηγητής. Δεν έχουν όλες οι δουλειές την ίδια αξία!
Τσίπρα, τι λες κι εσύ; Και για να μη μπερδευτείς, για τη Σαντορίνη μιλάμε.
Σχολιο.-
Και δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω ότι αν ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να διαθέσουν έναν χώρο, ένα ξενοδοχείο για τους καθηγητές, όπου θα πλήρωναν ένα λογικό αντίτιμο οι άνθρωποι...
Σχολιο.- Στα τουριστικά μέρη ειδικά, σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό σχολικής διαρροής: η εκπαίδευση (γενικώς) απαξιώνεται εντελώς, μπροστά στις σειρήνες του εύκολου κέρδους, της τουριστικής αρπαχτής...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τις τελευταίες μέρες, εξελίσσεται μία οικολογική καταστροφή που παίρνει τεράστιες διαστάσεις στις ακτές του Σαρωνικού. Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα αφού βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II εξαπλώνεται στην Πειραϊκή, τον Άγιο Κοσμά και άλλες ακτές της Αττικής.
Οι πρώτες ώρες και ημέρες μετά το ατύχημα είναι οι πιο κρίσιμες. Είναι αναγκαίο να περιοριστεί η ζημιά το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποτραπούν οι χειρότερες επιπτώσεις από τη διαρροή πετρελαίου. Δυστυχώς, η αυτοψία μας και οι μαρτυρίες κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι οι διαδικασίες καθαρισμού των παραλιών προχωρούν πολύ αργά.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

SOS για τον Σαρωνικό
Στείλε τώρα email στον υπουργό και βοήθησέ μας να ασκήσουμε πίεση.
Είναι επείγουσα ανάγκη να περιοριστεί η ζημιά όσο το δυνατόν ταχύτερα ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο ο Σαρωνικός και να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναγίνουν τέτοιου είδους ατυχήματα στις θάλασσές μας. Αν ένα σχετικά μικρό φορτίο πετρελαίου προκάλεσε τόση ζημιά μέσα σε ελάχιστες ημέρες χωρίς δυνατό αέρα, φαντάσου να συμβεί ένα ατύχημα ή μία διαρροή από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που ξεκινούν σύντομα στο Ιόνιο ή την Κρήτη, εν μέσω τουριστικής περιόδου! Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τις θάλασσες και την οικονομία μας.

http://act.greenpeace.org/ea-action/action

Κύριε Κουρουμπλή,
Μία οικολογική καταστροφή εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II. Με δεδομένο ότι οι σημαντικότερες επιπτώσεις από τη διαρροή πετρελαίου είναι μακροχρόνιες και συχνά μη αναστρέψιμες, αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι περιορισμός της ζημιάς.
Σας καλώ να κινηθείτε ταχύτατα και με διαφάνεια, δίνοντας στη δημοσιότητα πληροφορίες για το μέγεθος της διαρροής και τα αίτια του ατυχήματος και να διασφαλίσετε ότι:
- θα εντείνετε τις εργασίες απορρύπανσης από το πετρέλαιο σε ολόκληρη την περιοχή του Σαρωνικού (τμήματα της πετρελαιοκηλίδας έφτασαν στην Πειραϊκή)
- οι υπαίτιοι της καταστροφής θα αναλάβουν πλήρως το κόστος ζημίας, αποκατάστασης και αποζημιώσεων, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος
- θα ολοκληρωθεί τάχιστα η απάντληση όλου του πετρελαίου που απομένει στο βυθισμένο πλοίο και θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η ανέλκυσή του
Μία τόση μικρή πετρελαιοκηλίδα, σε συνθήκες νηνεμίας, παραμένει για ημέρες εκτός ελέγχου. Φανταστείτε ένα μεγάλο ατύχημα μεσοπέλαγα, εν μέσω τουριστικής περιόδου, στις Κυκλάδες ή αλλού!
Ζητώ λοιπόν από την κυβέρνηση να ακυρώσει όλα τα σχέδιά της για εξόρυξη υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες, να τηρήσει τις δεσμεύσεις από τη Συμφωνία του Παρισιού για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, να σχεδιάσει ενεργειακή στρατηγική για 100% ΑΠΕ. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός ατυχήματος σε εξορύξεις σε μεγάλα βάθη, όπως σχεδιάζεται, θα ήταν ανυπολόγιστες. Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό, καταστροφικές.
Με εκτίμηση,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ  ετοιμαζεται για έναν σημαντικό πόλεμο - και κανείς δεν μιλάει γι 'αυτό
( THEΑΝΤΙΜΕΝΤΙΑ.ORG )  -  Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ  άρχισε να  σχεδιαζει τη μεγαλύτερη στρατιωτικη του ασκηση σε 20 χρόνια και εχει ειδικά σχεδιασθεί για να προσομοιάσει έναν πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.
"Οι Ισραηλινές Άμυνας (IDF) έχουν αναπτύξει χιλιάδες προσωπικου σε αέρα, θαλάσσης και εδάφους στα σύνορα του Λιβάνου για το μεγαλύτερο στρατιωτικό τους ασκηση σε σχεδόν δύο δεκαετίες, μια δύναμη σχεδιασμένη να [εκφοβίσει] τη  Χεζμπολάχ  και το  Ιράν  ακόμα και όταν η δύναμή τους μεγαλώνει στη γειτονική  Συρία . "
Ξεκινώντας από την περασμένη Δευτέρα, στρατιώτες και εφέδρους όσο ασκείται προσομοίωση εντός 10 ημερών για μακροχρόνιο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, μια  υπο την αιγίδα του Ιραν  σιίτες μαχητική ομάδα που βρίσκεται κυρίως στο Λίβανο. Το Ισραήλ προετοίμασε ακόμη και δύο νοσοκομεία πεδίου, καθώς και φορτηγά και ελικόπτερα για την εκκένωση προσομοιωμένων θυμάτων.
Σύμφωνα με τον  Ανεξάρτητο , η ασκηση ξεκίνησε με μικρές συνοριακές αψιμαχίες και κλιμακώθηκε σε έναν πλήρη πόλεμο με στόχο την πλήρη καταστροφή των αντιπάλων του Λιβάνου. Ακόμα και οι στρατιώτες που έπαιζαν το ρόλο της Χεζμπολάχ έπρεπε να ντυθούν με την παραδοσιακή στολή της ομάδας και να φέρουν την κίτρινη και πράσινη σημαία τους.
"Ο σκοπός της ασκησης είναι να ελέγξει την καταλληλότητα της Βόρειας Διοίκησης και των σχετικών τάγματος κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης " , ανέφερε ένας αξιωματικός του IDF στο  Haaretz .  Στην άσκηση, το Ισραήλ έπρεπε να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις εντολή να  «καταστρέψουν» τη Χεζμπολάχ ,  «το κράτος στο οποίο η Χεζμπολάχ είτε δεν έχει καμία ικανότητα ή επιθυμία να επιτεθεί πια»  , εξήγησε ο αξιωματικός του IDF.
Η ασκηση, γνωστό ως η ασκηση "Φως του σιταριού", χρειάστηκε 18 μήνες για να σχεδιάσει. Χρησιμοποιεί μαχητικά αεροπλάνα, πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη, μονάδες κυβερνοχώρου και σκύλου και το σύστημα πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ.
Μιλώντας για το σύστημα πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, η  Defense News  δημοσίευσε  πρόσφατα  ότι το Ισραήλ ετοιμάζει το αμυντικό του σύστημα Iron Dome για το πρώτο τεστ παρακολούθησης στις ΗΠΑ, μέρος της επίδειξης του Στρατού των ΗΠΑ, με στόχο την επιλογή προσωρινής λύσης για μεσαία και μικρής εμβέλειας σύστημα αεράμυνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Ποια_επιδόματα_μπαίνουν_στο_στόχαστρο..#15_επιδόματα_προς#κατάργηση....
  #Επιδόματα_αναπηρίας: να ιδιωτικοποιηθούν τα κέντρα πιστοποίησης της αναπηρίας ..
.#Οικογενειακά_επιδόματα: να περιοριστεί ή ακόμα και να καταργηθεί το επίδομα που χορηγείται σε τρίτεκνες και σε πολύτεκνες οικογένειες..
  #Φοιτητικό_επίδομα: να επανεξεταστούν τα κριτήρια, βάσει των οποίων οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδότηση στέγασης 1.000 για τους φοιτητές.
.#Μεταφορά_ανάπηρων_κ_πολύτεκνων: επανεξέταση των εισοδηματικών κριτηρίων. Σήμερα οι ανάπηροι δεν καταβάλλουν αντίτιμο για την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και οι πολύτεκνοι καταβάλλουν το μισό από το εισιτήριο που τους αναλογεί..
 .#Επίδομα_στέγασης: να χορηγείται σε όσους πραγματικά διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας(economy365.gr)
##ΥΓ..παιξτε λιγο ακομα εκεινα τα καουμπόϋκα σηριαλ με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ FRAPORT ή εστω εκεινο με τις Σκουριες κ την Ελ Ντοραντο που που χουν ολες τις υπογραφες σας να μην ασχολειται κανεις με τα επιδοματα που κοβονται με τις υπογραφες σας ,οπως κι οι 3500 πλειστηριασμοι λογαριασμων καθε μερα...
κοψτε ανθρωπινες ζωες ,σακατεψτε τους τελειωμενους ρε πληρωμενα φασιστομουτρα ...''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η κοινοτική νομοθεσία Erika I, "απαγορεύει όλα τα μονού κύτους πετρελαιοφόρα, ανεξαρτήτως της σημαίας, από λιμάνια ή από υπεράκτιους σταθμούς ή από το να αγκυροβολούν σε περιοχές υπό τη δικαιοδοσία των κρατών μελών".
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ (ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ...) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...
Στη Γαλλια επι Σιρακ το 2002 ειχαν διωξει ένα πετρελαιοφορο του Αλαφουζου.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι που δεν θα το έκανα με τίποτα, αλλά θα ΄χε ενδιαφέρον να πάρω ένα μπετόνι πετρέλαιο και να πάω να τ' αδειάσω σ' ένα συντριβάνι στην Αθήνα.
Ε, ρε, για πότε θα με πήγαιναν δεμένο στο Τμήμα!
Δεν είμαι, βλέπεις, εφοπλιστής, να ταΐζω υπουργούς, εισαγγελείς και παρατρεχάμενους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To tanker που κατέστρεψε την θάλασσα μας ειναι της FOS PETROLEUM S.A., συμφερόντων Θ. Κουντουρης, η οποία όπως γράφει και στο site της συνεργάζεται αψογα με την ΕΛΠΕ του Λατση. Που ειναι ολοι οι εθνοσωτήρες εφοπλιστές να συνεισφέρουν στην άντληση του πετρελαίου? Τις φοροαπαλλαγές μια χαρα ξέρουν να τις παίρνουν και να το παίζουν ευπατρίδες! Που ειναι οι ικανότητα και η εγγύηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας? Ολες οι καταστροφές του περιβάλλοντος, απ τις ιδιωτικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες προέρχονται. Περιμένουμε να αναλάβουν ολοι τις ευθύνες τους (κυβέρνηση και εφοπλιστές) και να πανε να καθαρίσουν τα νερα και τις παραλίες! Με καλαμάκι αν χρειαστεί να ρουφήξουν το μαζουτ!
ΥΓ: Για την ταχύτητα αντίδρασης του δικού μας δήμου, στο Ελληνικό, δεν το σχολιάζω καν... ύπνος!
Να δω τώρα ποτε κι αν θα ξανα κολυμπήσει κανενας μας στην Αττικη! Η φύση εκδικείται την απληστία !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ε.ΠΑ.Μ. από το 2013, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ιδιωτικής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στέκοντας αλληλέγγυο σε συμπολίτες που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμέτωποι με την ασυδοσία του τραπεζικού καρτέλ και απροστάτευτοι από κάθε κρατική πρόνοια και βοήθεια.
Το Ε.ΠΑ.Μ. πρόκειται να συνεχίσει τον αγώνα του σε κάθε επίπεδο.
Επιβάλλεται, έως την πραγμάτωση της ποθητής απελευθέρωσης από την νέα κατοχή, να δίνει το παρών σε κάθε ειρηνοδικείο, αποτρέποντας την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών προς όφελος της τραπεζοκρατίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξανδραποδισμού της κοινωνίας και λεηλασίας των περιουσιών των πολιτών.
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ - ΣΠΙΤΙ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !!!
Κλεβοντας απο το χρονο τους πιεζοντας τις υποχρεωσεις τους και χωρις την χρηματοδοτηση των ΜΚΟ οι Επαμιτες κανουν το Χρεος τους......



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κουντούρης δεν θα συλληφθεί, ούτε κανένα από κουντουράκια της dream team του, όπως δεν έχει συλληφθεί και κυρίως δεν έχει καταδικαστεί ποτέ κανείς εφοπλιστής.
Έχει όλα τα νόμιμα χαρτιά από τις αδιάβλητες και νομιμόφρονες υπηρεσίες του κράτους.
Το πιθανότερο είναι να δημοσιευτούν τίποτα κρυφές συνομιλίες που θα αποκαλύπτουν, ότι όλα είναι σκευωρία και πως κάποιοι βαλτοί ύποπτοι βατραχάνθρωποι εγκάθετοι αντιπάλων, εμβόλισαν το δεξαμενόπλοιό του για να τον μπλέξουν.
Θα δώσει καμιά συνέντευξη, θα κάνει καμιά φιλανθρωπική δωρεά και θα παραμείνει στήριγμα ισχυρό της κοινωνίας.
Αυταπάγγελτη εισαγγελική δίωξη επίσης δεν είναι πιθανόν να γίνει καθώς -γεγονός πολύ σημαντικό- δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από το DNA του ούτε στο δεξαμενόπλοιο, ούτε στο μαζούτ που απλώθηκε με χάρη σε θάλασσα και ακτές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε και επισήμως στα χέρια των Ιταλών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Μια είδηση που ίσως δεν θα τη μεταδώσουν τα ΜΜΕ.
Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση και μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας από την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.
Κάποιοι θα το πουν ''αναπτυξη'' , κάποιοι άλλοι θα το πουν ''επένδυση'' .
Εμείς από το ΕΠΑΜ το λέμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




14 Σεπτεμβρίου 1944. 73 Χρόνια έχουν περάσει από την απελευθέρωση της πόλης του Αγρινίου από τους ΝΑΖΙ και πιο συγκεκριμένα από τους Γερμανοτσολιάδες του Τολιόπουλου οι οποίοι έμειναν στο πόδι των Ναζί, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από την πόλη μια μέρα νωρίτερα, για να μην πέσει η πόλη του Αγρινίου στα χέρια των Ελλήνων πατριωτών οι οποίοι είχαν περικυκλώσει την πόλη.
14 Σεπτεμβρίου 2017. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με εκείνη την μέρα; Αν εξαιρέσει κανείς την έλλειψη στρατιωτικών τμημάτων απολύτως τίποτα. Οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες κρατάνε και πάλι την πόλη του Αγρινίου όπως και κάθε άλλη Ελληνική πόλη ή Ελληνικό χωριό στα χέρια τους. Η μοναδική διαφορά που υπάρχει είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει αυτό το μεγάλο πατριωτικό κίνημα όπως υπήρχε εκείνη την εποχή που κατάφερε να ελευθερώσει την Ελλάδα μόνο του και δεν περίμενε κανένα σύμμαχο όπως έκαναν άλλες μεγαλύτερες δυνάμεις της εποχής εκείνης στην Ευρώπη.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το λαό του Αγρινίου και γενικά τον Ελληνικό λαό σε αγώνα ανατροπής συνολικά του Πολιτικού συστήματος προκαλώντας την πτώση του με μαζική στάση πληρωμών έτσι ώστε να αποφευχθούν δυναμικές συγκρούσεις που μπορεί να είναι επώδυνες για το λαό με δεδομένο το ανάλγητο πρόσωπο που έχει επιδείξει σύσσωμο το Κατοχικό Πολιτικό Σύστημα και να τιμήσουμε την Ιστορία μας, όπως δεν μας την μάθανε και που είναι οι επαναστάσεις της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 των Μακρυγιάννη – Καλλέργη – Σπυρομήλιου, της 16ης Οκτωβρίου 1862 του Συνταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλου, της 16ης Αυγούστου 1909 του Συνταγματάρχη Ζορμπά, του Ταγματάρχη Οθωναίου, του Ταγματάρχη Μαύρου Καβαλάρη Πλαστήρα με κοινό παράγοντα πάντα το λαό. Έτσι θα είμαστε και εμείς άξιοι συνεχιστές του έργου που χάραξαν αυτοί πριν 73 χρόνια. Αυτό θα πει πως δεν πήγε χαμένη η θυσία τους και ότι άφησαν πίσω εγγυητές της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού λαού, οι οποίοι και θα μεταφέρουν στα παιδιά τους σωστά τις έννοιες αυτών των λέξεων ώστε να συνεχιστεί εις το διηνεκές η ζωή, η ευημερία και η πρόοδος του Ελληνικού Λαού.
Τέλος το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί για μια ακόμα φορά όλες τις πολιτικές οργανώσεις που είναι εναντίον της νέας Κατοχής να παραμερίσουν κάθε είδους διαφορά, είτε ιδεολογική είτε κομματική είτε πολιτική, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας.
Καλή Λευτεριά.
Ε.ΠΑ.Μ. Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




- Στις 19 Νοέμβρη του 2002, το ελληνικών συμφερόντων υπό σημαία των νήσων Μπαχάμες δεξαμενόπλοιο «Πρεστίζ» με 77.000 τόνους πετρέλαιο μένει ακυβέρνητο, κόβεται στα δύο και βυθίζεται στις ακτές της ισπανικής Γαλικίας. Διαρρέουν περίπου 5.000 τόνοι πετραλαίου, προκαλώντας πετρελαιοκηλίδα έκτασης 200 χιλιομέτρων, η οποία ρυπαίνει πολλά χιλιόμετρα ακτών και φτάνει ως το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Ατλαντικών νήσων της Γαλικίας, το σημαντικότερο Ισπανικό οικοσύστημα για θαλάσσια πουλιά και άγρια ζωή. Η αλιεία απαγορεύεται για 100 χλμ, τα ψάρια ξεβράζονται νεκρά από ασφυξία και 40.000 θαλασσοπούλια πεθαίνουν.
Το 26χρονο πλοίο διέθετε μονά τοιχώματα στο πυθμένα του...
- Μετά και το ναυάγιο του Πρεστίζ, ο κανονισμός ανανεώνεται, απαγορεύοντας άμεσα τη μεταφορά αργού πετρελαίου από δεξαμενόπλοια μονού κύτους (μονοπύθμενα), από και προς τα κοινοτικά λιμάνια.
Το ελληνικό εφοπλιστικό λόμπι ...επιστρατεύει τους Έλληνες πολιτικούς. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. (και εν μέρει η Κύπρος και η Μάλτα) που αντιτίθεται στους νέους κανονισμούς ασφαλείας.
Το 2006, ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, καλεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν την Οδηγία: «…για λόγους αρχής και πολιτικής συνέπειας, θεωρούμε ότι το σύνολο των Eλλήνων ευρωβουλευτών θα πρέπει να καταψηφίσουν την εν λόγω πρόταση, δεδομένων των δυσμενών επιπτώσεων για την ελληνική ναυτιλία, που εκτιμάται ότι θα επιφέρει», αναφέρει σε σχετικό έγγραφο.
Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές (πλην των κομμάτων της αριστεράς) τάσσονται ουσιαστικά υπέρ των μονοπύθμενων, αλλά ευτυχώς η Οδηγία ψηφίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ.
Αυτά για να ξέρετε πως φτάσαμε στη ρύπανση στο Σαρωνικό κόλπο''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιστολή του απολυμένου από την Παπαστράτος συναδέλφου λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Προωθείστε/αναπαράγετε ελεύθερα (δεν υπογράφει με το ονοματεπώνυμό του για ευνόητους λόγους)
Τελικό

"Αγαπητέ Αλέξη,
Πριν λίγες μέρες, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, κατά την ομιλία σου μέσα στο εργοστάσιο της Παπαστράτος-Philip Morris, σε απευθείας πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση, εκθείασες τις εργασιακές σχέσεις της εταιρίας και την παρουσίασες ως πρότυπο εργοδότη που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα σε μία εποχή που επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας και η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα.
Μάλιστα είπες προς τους εργαζομένους "Δεν έχετε εσείς σχέση με αυτά τα φαινόμενα (εργοδοτικής αυθαιρεσίας), γιατί έχετε την τύχη να εργάζεστε σε μια υγιή επιχείρηση, σε μια επιχείρηση, η οποία φροντίζει να διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις."
Αυτά ειπώθηκαν μπροστά στην κ. Αχτσιόγλου και ενώ η υπόθεση της καταχρηστικής απόλυσης μου λόγω υγείας (βάσει του πορίσματος του ΣΕΠΕ υπάρχει παραβίαση των όρων της ατομικής και της επιχειρησιακής σύμβασης και ΔΙΑΚΡΙΣΗ εναντίον μου) είναι σε πλήρη γνώση του Υπουργείου Εργασίας.  Πέραν τούτου, την απόλυσή μου έχουν καταγγείλει πλήθος φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα, και η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν.
Δεν γνωρίζεις τίποτα για τα παραπάνω;
Είμαι ένας καταρτισμένος νέος, με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, που μετά την αριστεία μου σε κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ευρώπης, αν και είχα καλές προοπτικές διεθνούς σταδιοδρομίας, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα του brain drain, επέστρεψα για να εργαστώ στην Ελλάδα, εμπιστευόμενος τη χώρα μου κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης.
Για κακή μου τύχη, κατά την περίοδο της εργασίας μου χτυπήθηκα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτώ και να ξεκινήσω συστηματική βαριά θεραπεία, ενημερώνοντας προφορικά και γραπτά τον εργοδότη μου ότι πρόκειται για σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα. Αν και σύντομα γύρισα στη δουλειά μου, εκτελώντας με υπερβάλλοντα ζήλο τα καθήκοντά μου, λίγους μήνες αργότερα, η Παπαστράτος-Philip Morris αιφν ιδιαστικά με απέλυσε, χαρακτηρίζοντας με "ανεπαρκή", παρόλο που λίγο καιρό πριν γίνει γνωστό το πρόβλημα υγείας, είχα επιλεχθεί (με διεθνή διαγωνισμό) για την θέση μου μεταξύ πολλών εκατοντάδων υποψηφίων, λόγω των πολύ υψηλών προσόντων μου. Μάλιστα αμφισβητήθηκε η απόδοση μου χωρίς καν να μου γίνει κάποια επίσημη αξιολόγηση σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο παγκόσμιος εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας.
Από τότε ξεκίνησα έναν αγώνα διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσής μου. Ζητώ να ανακληθεί η καταγγελία της σύμβασής μου και να γυρίσω στη δουλειά μου με βάση την αρχική μου σύμβαση (σύμβαση αορίστου χρόνου σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΠΕ).
Δεν ζητάω να επιστρέψω στην εργασία μου χαριστικά λόγω υγείας αλλά αξιοκρατικά λόγω ικανοτήτων και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο εργοδότης παρανόμησε εναντίον μου.
Η εταιρία έχει βαρύ ιστορικό βάναυσης αντιμετώπισης εργαζομένου με σοβαρά προβλήματα υγείας και στο παρελθόν, με άλλη κυβέρνηση, έχει υποστεί κυρώσεις από το Υπουργείο Εργασίας, με υψηλά πρόστιμα και σφράγισμα του εργοστασίου, όταν μετά από καταγγελία καρκινοπαθούς διαπιστώθηκε ότι η εταιρία, εν γνώσει του προβλήματος υγείας, τον είχε τοποθετήσει σε νυχτερινή βάρδια, σε θέση με ορθοστασία και σωματική καταπόνηση, στην γραμμή παραγωγής.
Δυστυχώς ο εργαζόμενος λίγους μήνες αργότερα απεβίωσε.
Ο εργοδότης Παπαστράτος-Philip Morris λοιπ όν, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ, είναι υπότροπος για θέματα παραβίασης εργατικής νομοθεσίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Με λύπη μου όμως διαπιστώνω  ότι η παρούσα κυβέρνηση επιλέγει στρατηγικά, όχι μόνο να μην επιβάλλει κυρώσεις στην εταιρία αλλά και να αποτελεί τον πιο σταθερό διαφημιστή της!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι μόλις 2 βδομάδες μετά την απόλυσή μου, η κ. Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας η οποία είναι αρμόδια για θέματα ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες ασθένειες όπως είμαι κι εγώ, κάλεσε μέσα στο Υπουργείο Εργασίας για κοινή συνέντευξη τύπου τον πρόεδρο της Παπαστράτος προκειμένου να διαφημιστεί το κοινωνικό έργο και η εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρίας.
Άραγε πόσοι εργοδότες έχουν καταφέρει διαχρονικά να πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου μέσα στο Υπουργείο Εργασίας;
Αυτή η στάση της κυβέρνησης προς την εταιρία συνεχίστηκε και το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίσκεψή σου Αλέξη όπου, αφού πρώτα αποθέωσες τον εργοδότη Παπαστράτο, προανήγγειλες το νέο νομοσχέδιο σχετικά με την πάταξη του εργασιακού μεσαίωνα και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ΑΜΕΑ.
Πού διάλεξες Αλέξη να κάνεις αυτήν την εξαγγελία;
Μέσα στο εργοστάσιο της εταιρίας που σύμφωνα με τα πορίσματα του ΣΕΠΕ παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Στην εταιρία που δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις  του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας για την επαναπρόσληψή μου.  Άραγε τέτοιου είδους παραπτώματα επηρεάζουν καθόλου το μητρώο της εταιρίας στο point system που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο ή το μητρώο του συγκεκριμένου εργοδότη παραμένει λευκό;
Πότε αποφάσισες Αλέξη να εκθειάσεις δημοσίως τις εργασιακές σχέσεις του εργοδότη Παπαστράτου;
Την περίοδο που αναμένουμε την έκδοση της δικαστικής απόφασης σχετικά με την αγωγή στην οποία έχω προβεί για καταχρηστική απόλυση λόγω υγείας.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑ
Θα παρακαλούσα λοιπόν, τόσο εσένα όσο και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας (κ.κ. Αχτσιόγλου, Φωτίου), που γνωρίζει πολύ καλά τόσο την υπόθεσή μου όσο και την παλαιότερη υπόθεση του καρκινοπαθούς εργαζομένου, να πάρετε δημόσια θέση σχετικά με τα κακώς κείμενα στις εργασιακές σχέσεις της Παπαστράτος-Philip Morris.
Δίνω μία μάχη αξιοπρέπειας. Μία μάχη κατά των φαινομένων εργασιακού μεσαίωνα. Μία μάχη υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με τον αγώνα μου θέλω να ανοίξω τον δρόμο για όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρίες και χρόνιες ασθένειες που πέφτουν θύματα διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και τίθενται στο κοινωνικό περιθώριο.
Σε αυτή τη μάχη, σας καλώ  να πάρετε μια ξεκάθαρη θέση για το αν στέκεστε στο πλευρό του εργοδότη (που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Παπαστράτος-Philip Morris) ή στο πλευρό του εργαζομένου.
Αν θωρακίζετε τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ , με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, ή επικροτείτε αυτούς που τα παραβιάζουν.
Κλείνοντας, δανειζόμενος τα λόγια που είπες μέσα στο εργοστάσιο Αλέξη, θα επαναλάβω ότι  "δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική μιζέριας!"
Με εκτίμηση
Ο θιγόμενος απολυμένος εργαζόμενος από την εταιρία Παπαστράτος-Philip Morris



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βήμα 1: Κατεβάζουμε φωτογραφία που βρήκαμε σε άρθρο τού ιντερσέπτ που επικαλείται ως πηγή ένα οικόσιτο τού στέιτ ντιπάρτμεντ και [σερνικό] πουτανάκι τού σιωνιστικού κράτους. Η φωτογραφία δείχνει παιδάκια στη Συρία που δήθεν χαιρετούν ναζιστικά.
https://theintercept.com/2017/09/08/syria-why-white-nationalists-love-bashar-al-assad-charlottesville/
Βήμα 2: Ανεβάζουμε τη φωτογραφία στο φέισμπούκ μας με κάποιο επιτιμητικό σχόλιο και προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο πως η συριακή κυβέρνηση είναι κάτι σαν το Γ' Ράιχ, με σκοπό να απονευρώσουμε ακόμα περισσότερο την οποιαδήποτε διάθεση εναντίωσης στο νεοαποικιακό βιασμό τής Συρίας στις χώρες τής Δύσης.
Βήμα 3: Απαντάμε με συνδικαλισμούς τού κώλου σε όποιον μας βάλει στη θέση μας.
Ειδικές συστάσεις
- Δίνουμε ειδική φροντίδα στο να πείσουμε τον κόσμο πως όλοι οι ναζίδες είναι μαζεμένοι στη συριακή κυβέρνηση. Α, ναι, και στο Ντονμπάς. Και στη Ρωσία. Και στη Χεζμπολλά, και στο Ιράν.
- Προσέχουμε ιδιαίτερα, όσο κι αν μας τρώει το χέρι μας, να μη γράψουμε καμιά μαλακία για ναζίδες στην Παλαιστίνη. Την Παλαιστίνη την υποστηρίζουμε. Για ξεκάρφωμα, και γιατί μπορεί να αρπάξουμε τίποτα κλωτσιές αν δεν το κάνουμε [αυτό το τελευταίο αν είμαστε αριστεροί αντι-αντι-ιμπεριαλιστές - αν είμαστε αναρχικοί αντι-αντι-ιμπεριαλιστές τότε μπορούμε χαλαρά να βγάλουμε και τη Χαμάς ναζιστική].
Και όλα τα παραπάνω τα κάνουμε αφιλοκερδώς!! Μπρε σεις αντι-αντι-ιμπεριαλιστές σύντροφοι, στο ιντερσέπτ πληρώνονται, ένας δισεκατομμυριούχος το έχει. Πάρτε τουλάχιστον ένα ΕΣΠΑ. Κρίμα κι άδικο είναι...
σχολιο.-  Νομίζω ότι έτσι ορκίζονται οι μουσουλμάνοι. Δεν έχει το νόημα του ναζιστικού χαιρετισμού που θέλουν οι αποικιοκράτες να του προσδώσουν. Υπάρχουν τέτοιες φωτογραφίες και με το μαρξιστικό παλαιστινιακό PFLP, και με τους Κούρδους, αλλά αυτές τις φωτο δεν τις βγάζουν. Μόνο τη Χεζμπολάχ βγάλανε, και όταν γίνανε ρεζίλι γιατί αποκαλύφθηκε ότι έτσι ορκιζόντουσαν, το κόψανε. Τώρατο ξανάρχισαν πάλι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Άντε πάμε να καταρρίψουμε ένα "αναρχο"φιλελέδικο hoax, με αφορμή το σουλατσάρισμα μιας φώτο από συριακό σχολείο, στην οποία αποδίδεται ναζιστικός χαιρετισμός στη δασκάλα και τους μαθητές της.
Ο συγκεκριμένος χαιρετισμός χρησιμοποιείται από τους άραβες σε τελετές ορκομωσίας και καμιά σχέση δεν έχει με το ναζισμό.
Σε αυτό το ποστ, λοιπόν, θα δούμε φώτο από μαχητές του SDF (στο οποίο συμμετέχουν οι κούρδοι YPG/YPJ), από παλαιστίνιους μαρξιστές του PFLP και από μαχητές της Φατάχ να ορκίζονται με τον ίδιο τρόπο.
Πείτε μας ότι είναι ναζιστές να γελάσουν και οι τσακμακόπετρες.''
 Και το ισλαμοφασιστικό FSA που εχουν φτιαξει οι δυτκοι αποικιοκρατες ορκίζεται με τον ίδιο τρόπο! https://www.youtube.com/watch?v=-Dg0oZ0FA6o



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμιος Διάλογος για τη Βενεζουέλα
H Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα με τιμή σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα "Παγκόσμιος Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία" την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7.30μμ στον Πολιτιστικό Χώρο "Φρανσίσκο ντε Μιράντα", Χάριτος 6, Κολωνάκι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ από τη Βενεζουέλα "Esperanza" των Dayon Moiz y Lluís Bartra. Διάρκεια:26min.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τους ειδικούς 10 ολόκληρα χρόνια θα χρειαστούν μέχρι να καθαρίσει ο Σαρωνικός
Ειναι η μεγαλυτερη οικολογικη καταστροφη που εχει γινει στο Νομο Αττικης. Η ευθύνες του κρατικού μηχανισμού είναι τεράστιες αφού χρειάστηκε 2 ολόκληρες μέρες για να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα η κατάσταση να καταστεί μη αναστρέψιμη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
06/09/2017
Το 1923 η μέχρι πρόσφατα πρώην οθωμανική Τουρκία έγινε δημοκρατία «δυτικού τύπου», όμως χωρίς να απομακρυνθεί από την ηθική του μουσουλμανικού κρατισμού. Πριν από τα γεγονότα σα σήμερα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου το 1955, που χαρακτηρίστηκαν «μαύρη στιγμή» της τουρκικής δημοκρατίας, ένα οργανωμένο πογκρόμ ναζιστικού τύπου, είχαν προηγηθεί αρκετά άλλα... Ιστορικά, λοιπόν, ο πόλεμος του κράτους και του παρακράτους της Τουρκίας σε βάρος των μειονοτήτων δεν χαρακτηρίζεται ως...«μία στιγμή».
Στόχος, βέβαια, ήταν η εκδίωξη των αλλόθρησκων και αλλοεθνών Τούρκων υπηκόων, ανθρώπων που είχαν γεννηθεί αυτοί οι ίδιοι και οι παπούδες των παπούδων τους στα εδάφη της σημερινής «δημοκρατικής» Τουρκίας. Και όπως πλέον αναγνωρίζουν Τούρκοι ιστορικοί οι μειονότητες, ιδιαίτερα οι Ρωμιοί, ήταν ανεπιθύμητοι και, επιτέλους, έπρεπε να το... καταλάβουν μόνοι τους και να σηκωθούν να φύγουν, αλλοιώς...
...Αλλοιώς το έργο έφθασε μέχρι «τα Σεπτεμβριανά της Πόλης». Ήταν η «τελική λύση» στο σχέδιο εξόντωσης, που ουσιαστικά είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την Συνθήκη της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου το 1923. Τη ''Συνθήκη της... ειρήνης'' ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, μετά τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.
Αμέσως μετά την κωλοσυνθήκη της Λωζάνης το καθεστώς του Κεμάλ στην Τουρκία σταματάει να αναγνωρίζει Ρωμιούς δικηγόρους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, μηχανικούς. Υποχρεώνει επιχειρήσεις και καταστήματα Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης να προσλάβουν Τούρκους υπαλλήλους, για να περιοριστεί η δυνατότητα να βρουν δουλειά οι μη μουσουλμάνοι.
Το 1927 στο όνομα της εκστρατείας «Μιλάμε τούρκικα» πέφτει ξύλο στους δρόμους από νταήδες σ' όποιον μιλάει ελληνικά, εβραϊκά, αρμένικα. Το 1932 είναι... εκτός νόμου 19 επαγγέλματα για μη μουσουλμάνους.
Το 1941 γίνεται επιστράτευση μόνο για τους αλλόθρησκους, που τους στέλνουν σε τάγματα αναγκαστικής εργασίας, και τους «νοικιάζουν» ως εργατικά χέρια σε ιδιωτικά εργοστάσια. Εφαρμόζεται και φορολογία ειδικά για Τούρκους πολίτες που δεν είναι μουσουλμάνοι.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, όπως πλέον ομολογήθηκε από κρατικούς λειτουργούς που έλαβαν μέρος, οργάνωσαν το πογκρόμ πριν 62 χρόνια. Επίσημα, για την τότε κυβέρνηση Μεντερές η βρωμοδουλειά έγινε από τους... κομουνιστές, μάλιστα αρκετούς απ' αυτούς τους φυλάκισαν κάποια χρόνια ως ενόχους. Αφορμή να ξεσπάει... αυθόρμητα η βία στην Κωνσταντινούπολη ήταν η προβοκάτσια, με εκρηκτικό μηχανισμό στο προαύλιο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη, στην οικία του Τούρκου εθνάρχη Κεμάλ Ατατούρκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΚΗ Η «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
14/09/2016
Η «Φιλική Εταιρεία» άναψε τη φλόγα της Επανάστασης του 1821. Μια εντελώς συνωμοτική ομάδα από αληθινά ένθερμους πατριώτες που δεν άντεχαν να ζήσουν και να πεθάνουν με την Ελλάδα τους σκλαβωμένη στον ασιάτη βάρβαρο κατακτητή. Τελικά, στην πορεία στράβωσε ο έργο.
Μιλάμε για την «Φιλική Εταιρεία» που πρωτοξεκίνησε ανήμερα του Τιμίου Σταυρού, σα σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου πριν από 202 χρόνια. Μήπως δεν ζούμε στην Ελλάδα και γι' αυτό δεν ακούσαμε κάτι επετειακό, μια κάποια εκδήλωση που να θυμίζει, που να τιμά την ημέρα εκείνη του 1814 στο σπίτι του Νικολάου Σκουφά, στην Οδησσό, όπου αύτός βρέθηκε μαζί με τον Εμμανουήλ Ξάνθο και τον Θανάση Τσακάλωφ.
Αυτοί οι τρεις είναι και θεωρούνται οι πρωτοενεργοί, οι πρωτοστάτες της Φιλικής Εταιρείας, που σύντομα έβγαλε ρουφιανές, καρφώματα, συκοφαντίες κι άλλα συναφή, όσα χαρακτηρίζουν τον Έλληνα στη μεγάλη Ιστορία του. Δεν είναι λίγοι οι φιλικοί που δολοφονήθηκαν μπαμπέσικα ως προδότες από συνωμότες συντρόφους. Και όσο διαρκούσε η επανάσταση τόσο όλοι ξεχνούσαν, απομακρυνόντουσαν από το πνεύμα της Φιλικής Εταιρείας. Το ιστορικό υλικό είναι πλουσιότατο και ξεκάθαρο. Δεν επιτρέπει παρερμηνείες και παραμυθίες.
Το άλλο το το περίεργο. Ο Έλληνας από την αρχαιότητα αλλά και υστερότερα πάντα κινούνταν στο φως, μακρυά από το σκοτάδι, δεν του ταιριάζουν τα μασωνικά μυστήρια. Τα οποία, βέβαια, ήταν απαραίτητα να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να προστατευθεί η μυστικότητα και να περπατήσει η ιερή υπόθεση της απελευθέρωσης.
Είχε θρησκευτικό χαρακτήρα η μύηση του υποψήφιου φιλικού και ο Όρκος του δινόταν παρουσία ιερέως. Η οργάνωση αντέγραψε κώδικες του μασονισμού, που την εποχή εκείνη κυριαρχούσε στους φιλελεύθερους και προοδευτικούς κύκλους της Ευρώπης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ «ΣΗΜΑΔΙΑ» ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
14/09/2017
Η ελληνική Ιστορία έχει σνομπάρει την Φιλική Εταιρεία, σχεδόν την περνάει στο ντούκου. Περισσότερο αναδεικνύει τις σπουδαίες και αποφασιστικές μάχες μετά τον ξεσηκωμό του 1821 και, βέβαια, στέκεται στα πρόσωπα. Στους καπεταναίους.
Οι πρωτεργάτες της «Φιλικής Εταιρείας» που συστήθηκε το 1814, σα σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, στην «ελληνική» Οδησσό, στη μικρή ρωσική πόλη που ήταν γεμάτη από Έλληνες εμπόρους, είχαν συμφωνήσει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τα όπλα. Να αρματωθούν και οι άλλοι ραγιάδες των Βαλκανίων, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, να ενωθούν με τους Έλληνες, κι όλοι μαζί να επιτεθούν στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτό ήταν το σχέδιο, που βέβαια δεν περπάτησε ποτέ. Και πως να προκόψει η συνωμοτική πατριωτικού χαρακτήρα κίνηση της Φιλικής Εταιρείας όταν στη οργάνωση μυήθηκαν και συνεργάτες των Τούρκων, πρώην προσκυνημένοι στον κατακτητή, και πράκτορες των Άγγλων. Το επαναστατικό και κοινωνικό όραμα του Ρήγα Φεραίου που ήταν ο φάρος του πρώτου πυρήνα, δηλαδή των Σκουφά, Ξάνθου, Τσακάλωφ, πήγε περίπατο. Μέλη της Φιλικής Εταιρείας έγιναν κοτζαμπάσηδες, αντιδραστικό παπαδαριό, ακόμα οι Μαυροκορδάτοι, Κουντουριώτηδες και σία. Όλο το κατεστημένο που αιώνες έτσι κι αλλοιώς στην πραγματικότητα είχε συμβιβαστεί με τους οθωμανούς.
Η Ρωσία στεκόταν φιλικά απέναντι στην πιθανότητα να ξεκινήσουν στα σοβαρά ένοπλο αγώνα οι Έλληνες. Μέχρι που είχε επιτρέψει να χρησιμοποιούν οι ''φιλικοί'' το διπλωματικό ταχυδρομείο της τσαρικής κυβέρνησης από Μόσχα στην Πόλη, εκεί όπου είχε αναπτυχθεί μεγάλο παράνομο δίκτυο των Ελλήνων.
Πρωταρχικό, θεμελιώδες της οργάνωσης ήταν ο τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στους μυημένους. Η Φιλική Εταιρεία απλωνόταν γοργά και δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει κανείς αν είχε να κάνει με σύντροφο, και σε ποιο βαθμό μυημένος ήταν ο άλλος. Ασφαλώς δεν ήταν όλοι ίσοι και όμοιοι, έπαιζε ιεραρχία. Απαραίτητη η μυστικότητα, λοιπόν, και σ' αυτό βοηθάει ο διανοούμενος φλογερός πατριώτης και κάργα προοδευτικός Αθανάσιος Τσακάλωφ, που ζούσε στη Γαλλία, μασόνος, γνώστης των συμβόλων των τεκτόνων και των αποκρυπτογραφημένων κωδικών επικοινωνίας τους.
Ευτράπελο. Ο ιστορικός Παπαρηγόπουλος, πρόξενος της Ρωσίας στην Πάτρα, συναντιέται στα Γιάννενα με τον Αλή Πασά και μένει ξερός. Ο Αλβανός μία πιάνει το αυτί του, μία βάζει το δάκτυλο στο μέτωπο με... νόημα και πονηρό χαμόγελο. Ο Αλή Πασάς ήθελε να γίνει μέλος της Φιλικής Εταιρείας, διότι επεδίωκε να φτιάξει το ελληνοαλβανικό κράτος, και ο κερατάς είχε μάθει κάποια μασονικά «σημάδια» των φιλικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον Ελληνικό Νηογνώμονα το «Αγία Ζώνη ΙΙ»
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 17:09
Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» "δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.», με την οποία ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Σχετικά με τη διασπορά ανυπόστατων φημών για το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.» ενημερώνει ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πειρατές έπνιξαν στην πίσσα τον Σαρωνικό
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 18:54
Πίσω από την Σαλαμίνα, στον κόλπο της Ελευσίνας επικρατούσε απόλυτη μπουνάτσα με έντονη την αίσθηση της υγρασίας. Το «Αγία Ζώνη II» είχε φορτώσει δύο τύπων πετρέλαια από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και απέπλευσε για το μπάρκο του.
Η δουλειά αυτού του μπανκεράδικου συνίσταται στο να μεταφέρει καύσιμα εν πλω σε διερχόμενα πλοία. Κατασκευάστηκε το 1972. Είχε ήδη 45 χρόνια στην πλάτη του. Λογικά θα έπρεπε να είχε καταλήξει σε κάποια παραλία της Τουρκίας για σκραπ. Σε πείσμα της λογικής το καραβάκι αυτό των 90-100 μέτρων με τις λαμαρίνες στο πίσω μέρος του σκάφους γεμάτες μπαλώματα και με φουλ φορτίο, εξακολουθούσε να πλέει στην θάλασσα. Τα ξημερώματα της Κυριακής βρισκόταν φουνταρισμένο ένα με ενάμισι μίλι από την προβλήτα των ΕΛΠΕ απ΄ όπου νωρίτερα είχε φορτώσει.
Ήταν πια 2:30 τα ξημερώματα. Πάνω στο σκάφος κατά τις επίσημες καταθέσεις υπήρχαν μόνον δύο άτομα ( Ήταν μόνον ο καπετάνιος και ο μηχανικός κατά τις μαρτυρίες οι οποίοι και έχουν προσαχθεί για ανάκριση), από τα 11 που έπρεπε να αριθμεί το πλήρωμα.
Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» άρχισε να βάζει νερά, κατά πάσα πιθανότητα από το μηχανοστάσιο του. Περιέργως τα δύο άτομα που επέβαιναν δεν εξέπεμψαν στην συγκεκριμένη συχνότητα «Mayday» ως όφειλαν. Μέχρι στιγμής καταγράφονται δύο σοβαρότατες παραβιάσεις των νόμων. Η μη πλήρης επάνδρωση του πλοίου σε πλήρη φόρτο αλλά και μη εκπομπή σήματος κινδύνου. Πρόκειται για ποινικά αδικήματα και είμαστε μόνον στην αρχή του αφηγήματος.

Η φόρτωση στα ΕΛΠΕ
Το «Αγία Ζώνη 2» ανήκει στον πλοιοκτήτη Θεόδωρο Κουντούρη που έχει στην κατοχή του άλλα δύο πλοία. Τα «Αγία Ζώνη 1» και «Αγία Ζώνη 3».
Και τα τρία αυτά μικρά δεξαμενόπλοια ανήκουν σε τρεις αυτόνομες εταιρείες (κάθε πλοίο και εταιρεία) αλλά όλες μαζί ανήκουν στην «FOS Petroleum».
Πρόκειται για παλαιάς κατασκευής σκάφη που έχουν βγει από τα ναυπηγεία πριν την εφαρμογή των νέων οδηγιών ναυπήγησης για δεξαμενόπλοια που άρχισε το 1998.
Μετά το 1960 τα δεξαμενόπλοια όλων των τύπων κατασκευάζονταν με διπλό πυθμένα αλλά όχι με διπλά τοιχώματα. Από το 1998 και μετά άρχισε η κατασκευή των εξ ολοκλήρου διπύθμενων τάνκερ, δηλαδή και με διπλά τοιχώματα για ευνόητους λόγους διασφάλισης της μη διαρροής πετρελαίου στην θάλασσα.
Το « Αγία Ζώνη ΙΙ» φόρτωσε κανονικά από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι κανονισμοί είναι σαφείς. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία οφείλει να προσεγγίσει της εγκαταστάσεις φόρτωσης παραδίδοντας μία «crew list» στο Λιμεναρχείο που είναι μονίμως εγκατεστημένο στις εγκαταστάσεις αυτές . Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας.
Κανονικά ένα σκάφος των διαστάσεων του «Αγία Ζώνη ΙΙ» χρειάζεται 2 άνδρες στη πλώρη, δύο στην πρύμνη από έναν στα πλάγια και δύο στη γέφυρα κατά την προσέγγιση πρόσδεσης, πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για προσέγγιση για φόρτωση μεγάλης ποσότητας καυσίμων. Κατά τον νόμο το πλοίο αυτό όφειλε να παρουσιάσει μία «λίστα πληρώματος» 11 ανδρών. Θα ήταν αδύνατο κατά τους κανονισμούς να δοθεί άδεια φόρτωσης του « Αγία Ζώνη ΙΙ» από το Λιμεναρχείο των ΕΛΠΕ αν το πλήρωμα του ήταν μόνον 2 άτομα. Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε πως εξαφανίστηκε το υπόλοιπο πλήρωμα στα ελάχιστα μίλια από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ μέχρι το σημείο του ναυαγίου; Τι συνέβη ακριβώς;
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έδεσε κανονικά στον προβλήτα των ΕΛΠΕ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Οι άνθρωποι των διυλιστηρίων ήλθαν σε επαφή με τουλάχιστον 4 άτομα από το πλήρωμα του καραβιού. Τον ναύτη που πέταξε τον κάβο από την πλώρη, τον ναύτη που έριξε το σχοινί από την πρύμη, τον καπετάνιο με τον οποίο συνομιλούσαν μέσω ασυρμάτου και τον γραμματικό (τον δεύτερο καπετάνιο) που κατέβηκε στο ντόκο για να μεταφέρει τα έγγραφα του σκάφους στο Λιμεναρχείο και τα έγγραφα της φόρτωσης στο Τελωνείο το οποίο και αυτό διατηρεί μόνιμη εγκατάσταση στα ΕΛΠΕ.
Στην προκυμαία φόρτωσης έκανε όπως πάντα κουμάντο ο ειδικός αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού (τον αποκαλούν καπετάνιο) που ελέγχει αν το πλοίο έδεσε κανονικά και αν η φόρτωση μπορεί να διεξαχθεί με ασφάλεια.
Μετά την αποπεράτωση της φόρτωσης το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έλυσε κάβους κανονικά και με πολύ μικρή ταχύτητα απομακρύνθηκε για να ρίξει άγκυρα περίπου ένα – ενάμισι μίλι στα βαθιά έξω από την θέση Αταλάντη της Σαλαμίνας όπου και βυθίστηκε. «Ήταν νύκτα και το πλήρωμα θα μπορούσε με μία λάντζα να την κοπανήσει χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς» ομολογούν έμπειροι ναυτικοί που έχουν φάει με το κουτάλι τον κόλπο της Ελευσίνας και ξέρουν. Όταν βυθίστηκε το μικρό δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν επάνω μόνον δύο άτομα για να μην ξεχνιόμαστε. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η όλη διαδικασία κατάπλου, απόπλου και φόρτωσης του Αγία Ζώνη ΙΙ, είναι καταγεγραμμένη από κάμερες ασφαλείας αλλά το υλικό δεν είναι προσβάσιμο για λόγου εθνικής ασφαλείας, αφού οι εγκαταστάσεις αυτές θεωρούνται υψίστης στρατηγικής σημασίας.

Ο Κουντούρης, τα τρία δεξαμενόπλοια και η κατάσχεση του 2013 για λαθρεμπόριο
Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Την 9η Μαΐου 2013 στις 20:15 το βράδυ στην θέση Αρμού Περάματος δύναμη του Λιμενικού πραγματοποιεί ρεσάλτο σε δύο μικρά δεξαμενόπλοια και συλλαμβάνει όσους βρίσκονται εκείνη την στιγμή επάνω στα καράβια. Τα δύο καράβια είναι τα «Αγία Ζώνη 1» και «Αγία Ζώνη 3» που ανήκουν στις ομώνυμες δύο εταιρείες αλλά που ιδιοκτήτης τους είναι ο Θεόδωρος Κουντούρης.
Οι λιμενικοί πιάνουν στα πράσα τα πληρώματα να πραγματοποιούν παράνομη μετάγγιση καυσίμων από το ένα πλοίο στο άλλο με φορητό σωλήνα. Συλλαμβάνονται οι καπετάνιοι των δύο καραβιών, οι δύο υποπλοίαρχοι καθώς και οι δύο Α. Μηχανικοί. Από τα βιβλία των δύο δεξαμενοπλοίων και τα παραστατικά προέκυψε πώς ενώ το «Αγία Ζώνη 1» θα έπρεπε να είναι κενό φορτίου είχε στις δεξαμενές του 61,9 κυβικά μέτρα Fuel Oil και 90 κυβικά μέτρα Diesel Oil.
Στο «Αγία Ζώνη 3» που έπρεπε κατά τα παραστατικά να είναι φορτωμένο με 839,647 κυβ. μέτρα Fuel Oil βρέθηκε πλεονάζουσα ποσότητα των 388,43 κυβικών μέτρων από την ίδια ποιότητα πετρελαίου. Με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά τα δύο πλοία ιδιοκτησίας Θόδωρου Κουντούρη κατασχέθηκαν καθώς και τα φορτία.
Κατά την ανακριτική διαδικασία οι συλληφθέντες ερωτηθέντες για τι έχουν να πουν ως προς την παράνομη μετάγγιση και τα επί πλέον φορτία που εντοπίστηκαν δήλωσαν πώς δεν έχουν να δηλώσουν κάτι. Κατά διαταγή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και σχηματίστηκε δικογραφία. Τα νόμιμα κατά τα παραστατικά φορτία πετρελαίου παραδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους ενώ τα παράνομα φορτία μεταφέρθηκαν στα ΕΛΠΕ για φύλαξη. Αυτά ως προς το ρεπορτάζ. Ήταν Μάιος του 2013. Τα δύο από τα τρία καράβια του Θόδωρου Κουντούρη είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπορία καυσίμων. Του έμενε άλλο ένα το «Αγία Ζώνη ΙΙ» για να συνεχίσει τις δουλειές του. Είναι αυτό που έπνιξε στη μαύρη ρύπανση τον Σαρωνικό. Και ένα κρίσιμο ερώτημα. Τα ΕΛΠΕ από τότε τουλάχιστον ήταν ενημερωμένα για τις δραστηριότητες του Θεόδωρου Κουντούρη και των εταιρειών του. Πώς έτσι αβασάνιστα συνέχισαν να συνεργάζονται μαζί του και μάλιστα με τόσο άνεση;

Τι λέει ο Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Νηογνώμονα το πλοίο «Αγία Ζώνη 2» που βυθίστηκε έξω από την Σαλαμίνα το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή δεν διέθετε οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον ίδιο ούτε και έχει επιθεωρηθεί.

Τι προβλέπει ο νόμος και οι διατάξεις
Στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) της 10ης Ιουνίου 2015 περιγράφονται επακριβώς οι προϋποθέσεις διεξαγωγής πετρέλευσης, ο εξοπλισμός που πρέπει να φέρουν τα συγκεκριμένα σκάφη, οι όροι ασφαλείας και κυρίως η απαραίτητη σύνθεση των πληρωμάτων.
Οι πολίτες λοιπόν θα ήθελαν πολύ να γνωρίζουν πόσους από αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις ικανοποιούσε έως την στιγμή της βύθισης του το πλοίο «Αγία Ζώνη 2» από την στιγμή μάλιστα που σίγουρα δεν ανταποκρινόταν σε ένα πολύ κρίσιμο μέγεθος που προβλέπουν οι ως άνω διατάξεις.
Την « Πλήρη και κανονική κατά αριθμό και προσόντα σύνθεση πληρώματος των πλοίων». Ακολουθούν όλες οι επί μέρους διατάξεις που αφορούν τον αντιρρυπαντικό εξοπλισμό που κάθε πλοίο της κατηγορίας αυτής οφείλει να διαθέτει και μάλιστα σε άρτια και λειτουργική κατάσταση. Επισημαίνονται τα ανωτέρω διότι στις 14 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Θεόδωρου Κουντούρη Δελτίο Τύπου διαποτισμένου από πνεύμα παραινέσεων προς τα ΜΜΕ αλλά και έμμεσες απειλές και που έχει ως εξής:

«ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ Ν.Ε.
Πέραμα, 14 Σεπτεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως είναι γνωστό έχουμε δώσει εντολή στην εταιρεία ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ να
εξαντλήσει όλα τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να περιοριστεί η ρύπανση.
Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη όπως όλοι. Όμως το συμβάν είναι τραγικό
και δεν συγχωρείται η εκμετάλλευσή του από κανέναν. Οι δηλώσεις διαφόρων
‘’ειδικών και μη’’ περί των δήθεν αιτιών του ναυαγίου παραπληροφορούν το κοινό
και δημιουργούν εντυπώσεις που δεν βοηθούν ούτε στο έργο της απορρύπανσης,
ούτε στην διαλεύκανση της αλήθειας, που πρώτοι εμείς επιθυμούμε να αποκαλυφθεί
αφού η οικονομική καταστροφή της εταιρείας μας εκ του συμβάντος είναι
ανυπολόγιστη.
Αν και οι περιστάσεις δεν ενδείκνυνται για αντιπαραθέσεις, οφείλουμε προς
υπεράσπιση τουλάχιστον των εργαζομένων στην εταιρεία μας, να επαναλάβουμε
ότι το πλοίο είχε τα πιστοποιητικά του εν ισχύ και ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
ΠΟΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ σχετικά με την αξιοπλοΐα του
Δ/Ξ’’ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ’’.
Όποιος έχει αποδείξεις για το αντίθετο, τις οποίες τόσα χρόνια δεν κατέθεσε
πουθενά θα πρέπει να τις προσκομίσει τώρα ενώπιον των αρμόδιων αρχών, αντί να
εμπαίζει δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων πρώτα τις αρχές που είναι κατά νόμο
υπεύθυνες για τους ελέγχους των πλοίων, την εταιρεία που υπέστη την ζημία και
βεβαίως τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που υφίστανται τα αποτελέσματα
του ναυαγίου.
Εκ της διευθύνσεως»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη των δύο εκπαιδευτικών που κάνουν απεργία πείνας
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 17:02
Σκηνικό έντασης στην Τουρκία, αυτή τη φορά με αφορμή τη δίκη δύο εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο των διώξεων που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν κατά δημοσίων λειτουργών, τους οποίους συνδέει με το πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.
Τούρκοι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο στην Άγκυρα, ενόψει της έναρξης της δίκης των δύο εκπαιδευτικών που συνεχίζουν εδώ και έξι μήνες απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυσή τους κατά το κύμα εκκαθαρίσεων των τουρκικών αρχών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Η καθηγήτρια λογοτεχνίας Νουριγέ Γκιουλμέν και ο δάσκαλος Σεμίχ Οζακτσά επιβιώνουν χάρη στην χορήγηση υγρών και συμπληρωμάτων διατροφής τους τελευταίους έξι μήνες και οι γιατροί περιγράφουν την κατάστασή της υγείας τους ως επικίνδυνα αδύναμη.
Οι δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν τον Μάιο κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τη μαχητική αριστερή οργάνωση DHKP-C, την οποίο οι τουρκικές αρχές, αλλά και η ΕΕ και οι ΗΠΑ, θεωρούν τρομοκρατική.
Ούτε οι κατηγορούμενοι ούτε οι συνήγοροι, που επρόκειτο αρχικά να τους εκπροσωπήσουν, ήταν παρόντες στο δικαστήριο κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Σύμφωνα με την αστυνομία οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να επιχειρήσουν να αποδράσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι είναι αδύναμοι, και εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν αυτή την εβδομάδα για 18 από τους δικηγόρους τους.
Η αστυνομία απώθησε το πλήθος των διαδηλωτών, που επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του δικαστηρίου, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και με τη χρήση γκλομπ, την ώρα που μέλη των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών είχαν αναπτυχθεί εντός και εκτός του κτιρίου.
Σε απάντηση ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια νερό στις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τουλάχιστον 20 διαδηλωτών, τους οποίους απομάκρυναν από το δικαστήριο σέρνοντάς τους στο έδαφος.
«Το πρώτο εμπόδιο πριν από τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης ήταν η κράτηση των δικηγόρων τους, που λειτούργησε επίσης ως μια συγκεκαλυμμένη απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών που θα τους κρίνουν. Τώρα δεν τους έφεραν ενώπιον του δικαστηρίου, μια ξεκάθαρη παραβίαση του δικαιώματος υπεράσπισης», δήλωσε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς, δικηγόρος από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).
Τουλάχιστον 100 δικηγόροι ήταν παρόντες στο δικαστήριο για να υπερασπιστούν τους εκπαιδευτικούς. Μαζί τους ήταν βουλευτές του CHP και του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Όπως τονίζουν οι κρατούμενοι, αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας με στόχο να τραβήξουν την προσοχή για το Γολγοθά που βιώνουν σχεδόν 150.000 άνθρωποι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν μετά το δηθεν αποτυχημένο «πραξικόπημα» του Ερντογαν  του περασμένου Ιουλίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: «Σχέδιο Κουνέλι»
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 16:28
Με ένα πρωτότυπο σχέδιο καλεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τους πολίτες της χώρας του, να αντιμετωπίσουν τον «οικονομικό πόλεμο» που έχει κηρυχθεί κατά της χώρας του από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».
Το σχέδιο προωθεί την εκτροφή και κατανάλωση κουνελιών, ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπισης της έλλειψης κρέατος.
«Η επιθετικότητα του Τραμπ κατά του λαού της Βενεζουέλας είναι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το πολιτιστικό μας μοτίβο στην κατανάλωση κρέατος», είπε ο αρμόδιος υπουργός της Βενεζουέλας, Φρέντι Μπερνάλ καλώντας τους πολίτες δουν τα κουνέλια από τη σκοπιά του «οικονομικού πολέμου», σε απάντηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.
«Μας έμαθαν ότι το κουνέλι είναι ένα πολύ καλό κατοικίδιο αλλά βάσει της λογικής του πολέμου, ένα θηλυκό κουνέλι γεννά περίπου 10 με 12 μικρά κουνέλια», είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της καμπάνιας που προωθεί με στόχο να αλλάξει την στάση των πολιτών απέναντι στα κουνέλια. Συγκεκριμένα, καλεί τους πολιτές της Βενεζουέλας να δουν τα κουνέλια ως «2,5 κιλά καταναλώσιμου κρέατος» και όχι ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα και βάζοντάς τους φιόγκους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μαδούρο παρουσίασε την ιδέα του στην κρατική τηλεόραση, δηλώνοντας ότι «το πλάνο - κουνέλι εγκρίθηκε μεταξύ άλλων επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται "σαν κουνέλια"».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά υποβρύχια εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
 Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 15:32
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε σήμερα επτά πυραύλους κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στα προάστια της συριακής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από δύο υποβρύχια στην ανατολική Μεσόγειο, από απόσταση 500-670 χλμ.
«Στόχοι ήταν θέσεις διοίκησης, κέντρα επικοινωνιών καθώς και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των μαχητών σε περιοχές της νοτιοανατολικής Ντέιρ αλ-Ζορ που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζουλιάν Ασάνζ υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:16
Ο ιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ παραδέχθηκε πως συνεργάζεται για την προστασία του ιστότοπου που εγκατέστησε η καταλανική κυβέρνηση για το δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία την 1η Οκτωβρίου και το οποίο έκλεισαν οι αρχές κατόπιν δικαστικής εντολής.
«Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο να παραλύουμε την όποια καταχρηστική λογοκρισία. Είμαι ευτυχής που βοηθώ να προστατεύσουμε το δικαίωμα δημοσίευσης του ιστοτόπου #Catalonia για το δημοψήφισμα», τονίζει σήμερα ο Ασάνζ σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Μετά το κλείσιμο κατόπιν δικαστικής εντολής του ιστοτόπου για το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ ανακοίνωσε πως η ‘Γκοβέρν’ θα ανοίξει νέο ιστότοπο (www.ref10ct.cat και www.ref1oct.eu) όπου θα ανακοινώνονται οι δημοσιεύσεις του προηγούμενου.
Ο Ασάνζ έχει αναδείξει το καταλανικό ζήτημα ως ένα από τα κεντρικά θέματα του κοινωνικού του προβληματισμού κατά τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο ιδρυτής των WikiLeaks, που εξακολουθεί να παραμένει έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, είχε επιτεθεί κατά της ισπανικής κυβέρνησης και των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, με αναρτήσεις του στα μέσα δικτύωσης. Σε μία από αυτές στο Twitter είχε φθάσει ακόμη και να παρομοιάσει την επιχείρηση ακύρωσης του καταλανικού δημοψηφίσματος με την καταστολή των φοιτητικών εξεγέρσεων στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, το 1989.
Ο αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας έσπευσε πρόσφατα να επαινέσει την συστράτευσή του στον καταλανικό σκοπό: «Ευχαριστούμε Τζούλιαν για το φως που χύνεις προς όφελος της αλήθειας στη διάρκεια αυτών των αποφασιστικών ημερών», τονίζει σε Twitter του ο Τζουνκέρας.
Ωστόσο, η στάση του Ασάνζ έχει προκαλέσει και πολλές αντιδράσεις, όπως τεκμαίρεται από τον διαδικτυακό διαξιφισμό του για το καταλανικό με τον γνωστό συγγραφέα Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε.
Επίσης, πρόσφατο άρθρο στο ακροδεξιο μαλακισμενο περιοδικό El Confidencial λεει μαλακιες πως η ένταξη του Ασάνζ στον σκοπό της καταλανικής ανεξαρτησίας πλαθει σεναρια ότι εγινε δηθεν συνάντησή του με τον Αμερικανό πολιτικό Ντέινα Ρόρμπαχερ στις 16 Αυγούστου, την οποία επιβεβαιώνει και το μαλακισμενο τηλεοπτικό δίκτυο των αποικιοκρατων CNN. Το μέλος αυτό του αμερικανικού Κογκρέσου είναι στενά προσκείμενο στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και υποτιθεται παραλληλα γραφουν οι μαλακες παραμυθατζιδες ότι είναι διαπρύσιος υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ είναι και ένας συχνός συνομιλητής του προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ.
Ο Ρόρμπαχερ,  λεει η CIA τα γνωστα της ψεματα, ότι βρίσκεται πίσω από τον ‘φιλοκαταλανισμό’ του Ασάνζ και αυτή η στάση,  ενδέχεται να συνδέεται με την προσπάθεια των ρωσικών συμφερόντων να αποσταθεροποιήσουν την ΕΕ, πράγμα που απορρίπτει έντονα ο Ασάνζ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Σύλληψη δύο γυναικών διότι έπιναν… μπίρα
 Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 19:57
Η τουρκική αστυνομία προέβη στην σύλληψη δύο γυναικών που έπιναν μπίρα σε πλαζ.
Και οι δύο γυναίκες ασκούν την ιατρική. Η είδηση δημοσιεύεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων διότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά και για πρώτη φορά οι αρχές επιβάλλουν πρόστιμο για την κατανάλωση μπίρας.
Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται νόμος που να απαγορεύει ξεκάθαρα την δημόσια κατανάλωση αλκοόλ. Ενδεχομένως οι τουρκικές αρχές να επικαλούνται άλλες διατάξεις που «εξυπηρετούν» τις ισλαμιστικές επιλογές του καθεστώτος Ερντογάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι όλο το πολιτικό φάσμα θέλει να αυτοπροσδιορίζεται μια φάση πιο αριστερά από ότι είναι.
Η ακροδεξιά λέει πως είναι δεξιά, η δεξιά λέει πως είναι κεντροδεξιά, η κεντροδεξιά πως είναι κεντροαριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι Αριστερά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε ο παγκαλος είπε : μαζί τα φάγαμε , χθες οι οικολόγοι της κυβέρνησης οπως ο υπουργος Τσιρωνης λένε πως για την μόλυνση με το μαζούτ όλοι μας φταίνε


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεβγάλ, Nestle έβγαλαν τον σταυρό από τα προϊόντα τους
Τρίτωσε το κακό με τον σταυρό • Μετά τα Lidl, Nestle και ΜΕΒΓΑΛ αφαίρεσαν το σύμβολο της χριστιανοσύνης

Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα η ΜΕΒΓΑΛ, μετά το θέμα που προέκυψε με τις συσκευασίες των προϊόντων της που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, όπου απεικονίζονται εκκλησίες χωρίς σταυρούς στους τρούλους τους. Μάλιστα οι συσκευασίες αυτές κυκλοφορούν χωρίς την ύπαρξη σταυρού στη μακέτα ήδη από το 2012.
Η εταιρία σπεύδει να διευκρινίσει ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα της είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, εξηγώντας ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, αλλά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά. Η εξήγησή της όμως δημιουργεί νέα ερωτήματα, καθώς αναρωτιέται κανείς γιατί εξαρχής ένας γραφίστας να απεικονίσει μια εκκλησία χωρίς το βασικό σύμβολό της, δηλαδή τον σταυρό, ή γιατί δεν επελέγη κάποιο άλλο τοπόσημο που να δηλώνει την ελληνικότητα του προϊόντος. Μάλιστα η ΜΕΒΓΑΛ, η οποία έχει επενδύσει πολλά στις οικογενειακές αξίες της, στην παράδοση, αλλά και στην εντοπιότητά της, τονίζει ότι τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση σε όλες τις συσκευασίες της υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο. «Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρία που υποστηρίζει τον χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις» εξηγεί η μακεδονική γαλακτοβιομηχανία, σημειώνοντας πως, παρ' όλα αυτά, κατανοεί το θέμα και είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένη σχετικά, και έτσι θα προχωρήσει σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών.
Πριν από μερικές ημέρες, θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η ενέργεια της γερμανικής αλυσίδας Lidl να αλλοιώσει τη διαφήμιση προϊόντος, σβήνοντας τους σταυρούς από εκκλησίες της Σαντορίνης. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από καταγγελία καταναλωτή στο Βέλγιο και η απάντηση από στέλεχος της εταιρίας ήταν πως αποφεύγει να χρησιμοποιεί θρησκευτικά σύμβολα, ώστε να μην αποκλείσει καμία θρησκευτική πίστη.
Το ίδιο κρούσμα εντοπίστηκε και στην περίπτωση συσκευασιών της Nestle, όπου οι εκκλησίες μοιάζουν περισσότερο με ζωγραφιές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρουμπλή είσαι άπαιχτος! Ανασφάλιστο το σαπιοκάραβο γιατί ο εφοπλιστής πάει για ένα μεροκάματο...
Τα ψάρια με τον Ψινάκη στη Μύκονο όταν καιγόταν ο τόπος... ήταν υπέροχα... Με τους "έλληνες" μεροκαματιάρηδες εφοπλιστές του Λονδίνου, όταν το ανασφάλιστο κατέστρεφε τον Σαρωνικό, τι περιελάμβανε το μενού;
Aliki Papachela
Ααααα, θα ουρλιάξω!
Ο πλοιοκτήτης λέει ότι πάει για ένα μεροκάματο δεν βγάζει εκατομμύρια απ αυτήν την δουλειά γι αυτό και δεν το είχε ασφαλίσει γιατί του ζήταγαν πολλά οι ασφαλιστικές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορείς να φανταστείς πως έτσι γιορτάζουν Ορθόδοξοι την "Ύψωση του Τιμίου Σταυρού" στην...
Δημόσια περιφορά του Σταυρού στους δρόμους της πόλης...
...Kafr Buhum -Χάμα;
Που... εκεί όπου είχαν "εκδημοκρατίσει" για χρόνια τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι αποκεφαλιστές του "ελεύθερου συριακού στρατού" και το...
χαλιφάτο και τώρα -μόλις προσφάτως- ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ", αυτό το άπιστο μουσουλμανικό σκυλί, μαζί με τους κομμουνιστές του και τους προδότες του Ισλάμ, τους Μαχητές της Χεζμπολάχ έφεραν εκ νέου δικτατορία;
- Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη χώρα του "δικτάτορα Άσαντ"!
Τώρα κατάλαβες γιατί 7 χρόνια τώρα ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίος κι ο ευρωλιγούρης Ιερώνυμος δεν έβγαλαν λέξη για τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας;
Πατριαρχείο Αντιόχειας! Απροσκύνητοι, Αδούλωτοι ιεράρχες!
Σήμερα η Αντιόχεια είναι υπό τουρκική κατοχή... τη δώρισαν οι Γάλλοι αποικιοκράτες στους Τούρκους... όμως το Πατριαρχείο αρνείται τις προσκλήσεις Ερντογάν να μεταφέρουν την έδρα από τη Δαμασκό στην σήμερα τουρκική αντιόχεια! Κι αυτό γιατί ενοχλεί τους Βαρθολομαίους και Ιερώνυμους;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα συνιστούσα στους εργοδοτικούς υποστηριχτές-εργαζόμενους στην "Ελληνικός Χρυσός" να πίνουν ένα ποτηράκι νερό, την ημέρα, από κείνα τα απόβλητα της εταιρίας, για να διατηρούν ακμαίο το ηθικό των κινητοποιήσεων τους.
Τι όχι;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρουμπλής: "Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.Μόνο κάποιες λίγες μεμονωμένες κηλίδες..."
Αυτή τη δήλωση σου την έγραψαν οι "έλληνες" εφοπλιστές" του Λονδίνο (που μαζί φάγατε και ήπιατε) ή είναι δική σου διαπίστωση;
Παναγιώτη Κουρουπλη... η φωτογραφία είναι χθεσινή από τη Γλυφάδα... Καλύτερα να σιωπάς γιατί έτσι εμπαίζεις όλους...
Ρε Κουρουμπλή που είδες εσύ ότι περιορίστηκε και είναι υπό έλγχο η ρύπανση-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Σαρωνικού;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΗΠΑ
Αντιδράσεις για την αγορά ρωσικών «S-400» από την Τουρκία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Εχουμε επαναλάβει τις ανησυχίες μας σε Τούρκους αξιωματούχους», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζόνι Μάικλ, σχολιάζοντας τη συμφωνία αγοράς από την Τουρκία ρωσικών πυραύλων «S-400». Ο Μάικλ μίλησε για «πιθανή αγορά» και είπε ότι «έχουμε εξηγήσει με έμφαση (στην Τουρκία) τη σημασία διατήρησης συστημάτων που θα μπορούν να λειτουργήσουν με αυτά του ΝΑΤΟ, όσον αφορά μεγάλες αγορές αμυντικών συστημάτων». Χαρακτήρισε την Τουρκία «κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», με τον οποίο έχουμε μια ισχυρή αμυντική σχέση... «μια ρωμαλέα και σημαντική σχέση και όσον αφορά το αμυντικό εμπόριο και τις στρατιωτικές αγορές».
Ακόμα, υποστήριξε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύεται αντιπυραυλικά συστήματα από συμμάχους στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», ενώ έκρινε σκόπιμο να τονίσει επίσης: «Ενα αμυντικό πυραυλικό σύστημα που θα είναι συμβατό με αυτά του ΝΑΤΟ παραμένει η καλύτερη επιλογή για την υπεράσπιση της Τουρκίας από όλο το φάσμα των απειλών στην περιοχή».
Τις αντιδράσεις της Δύσης για την αγορά των Τούρκων από τους Ρώσους σχολίασε πάλι χτες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφέροντας: «Εχουν τρελαθεί επειδή κάναμε τη συμφωνία για τους "S-400". Τι έπρεπε να κάνουμε, να σας περιμένουμε; Λαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα στο μέτωπο της ασφάλειας...».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις έγιναν χτες στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους σε μια σειρά υπηρεσίες (τέλη για διπλώματα οδήγησης, διαβατήρια) και διάφορα προϊόντα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΙΒΑΔΑΣ, ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Α τάξεως Εμπορικού Ναυτικού με τεράστια εμπειρία στη ναυσιπλοΐα αλλά και στα ναυτικά ατυχήματα, διερωτάται για τους λόγους που οδήγησαν στη βύθιση του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη 2», αναφέροντας ορισμένες λεπτομέρειες που θα προκαλέσουν ανατριχίλα στους αρμόδιους και τις Αρχές...
«Αξιότιμοι κύριοι αισθάνομαι επιτακτικά την ανάγκη να εκφράσω κ εγώ την άποψή μου γύρω από το πλέον μυστήριο κατ΄ άλλους ναυάγιο, αλλά όχι για μένα! Άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή την απολογητική ομιλία του πλοιοκτήτη κ. Κουντούρη. Σημείωσα ορισμένα στοιχεία τα οποία μου χτύπησαν έντονα και ως εκ τούτου κατέληξα στο ότι λείπουν κάποιοι κρίκοι από το ιστορικό του πλοιοκτήτη, αν και θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αν άκουγα τον πρώτο μηχανικό του πλοίου να μας έλεγε κάτω από ποιες συνθήκες βούλιαξε το πλοίο.
Σκοπός αυτής της παρέμβασής μου είναι να βοηθήσω με την εμπειρία μου τις ανακριτικές αρχές στο δύσκολό τους έργο, έτσι ώστε να ρίξω άπλετο φως κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να βουλιάξει το πλοίο στα καλά καθούμενα στο αγκυροβόλιο.
Εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί το γεγονός αυτό ως ατύχημα. Με απασχολεί μόνον η περίπτωση αν θα μπορούσε να υπάρχει δολιοφθορά από κάποιους, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να είχαν σοβαρό κίνητρο και μεγάλο κέρδος, διότι αν δεν υπάρχουν αυτά τα δύο συστατικά, δεν υπάρχει και έγκλημα.
Άκουσα τον πλοιοκτήτη να λέει κλαίγοντας ότι το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο και για αυτό καταστράφηκε, υπονοώντας ότι δεν θα εισπράξει την ασφάλεια του πλοίου! Αυτό εγώ προσωπικά το θεώρησα μεγάλη υποκρισία εκ μέρους του πλοιοκτήτη, διότι περίμενα ότι στη συνέχεια θα μας έλεγε και κάτι άλλο πολύ πιο ενδιαφέρον για την ανάκριση από το ότι το πλοίο ήταν ανασφάλιστο, δηλαδή θα προτιμούσα να μας έλεγε αν το φορτίο ήταν ασφαλισμένο και σε ποιους ‘’Underwriters’’ (Ασφαλιστές του φορτίου) και επιπρόσθετα (όχι με μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια) και σε ποιο (P&I clamp) ήταν ασφαλισμένος και ως προς τι ήταν ασφαλισμένος!
Την υπόθεση αυτή θα την διαχωρίσω σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα αφορά το σενάριο της κομπίνας, δηλαδή το εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο με το επίσης εξαιρετικά μεγάλο κέρδος! Και το δεύτερο μέρος αφορά τον τρόπο καταβύθισης του πλοίου!
Βάσει των ανωτέρω θα σας παρομοιάσω την κομπίνα ως μια ληστεία τράπεζας με ένα αυτοκίνητο κάποια αξίας. Πιστεύετε λοιπόν ότι αυτοί οι οποίοι λήστεψαν την τράπεζα και σήκωσαν 5.000.000 Ευρώ ότι θα δίσταζαν να έκαιγαν το αυτοκίνητο προκειμένου να εξαλείψουν τα στοιχεία;
Επομένως η αξία του πλοίου ήταν αμελητέα συγκριτικά με το φορτίο του πλοίου, κι έτσι αποδεικνύεται ότι το κίνητρο υπάρχει και είναι η αξία του φορτίου η οποία είναι σκέτο χρυσάφι! Και τότε τίθεται το ερώτημα: Καλά αφού το φορτίο έφυγε και πήγε στην θάλασσα και βρώμισε και τις ακτές, πως θα κέρδιζαν λεφτά από αυτό;
Απάντηση: Το φορτίο πουλήθηκε κρυφώς και πιθανόν μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο ‘’Μάνα’’ πριν το πλοίο αγκυροβολήσει στην Σαλαμίνα. Έτσι όλοι πίστευαν ότι στα αμπάρια του πλοίου βρισκόταν φορτίο πετρελαίου, ενώ στην πραγματικότητα τα αμπάρια του πλοίου ήταν φορτωμένα με 2500 ΜΤ θαλασσινό νερό αναμεμειγμένο με 100 ΜΤ περίπου φορτίου πετρελαίου! Ενώ το πραγματικό φορτίο είχε κάνει φτερά και ήταν στις τσέπες αυτών οι οποίοι έστησαν την κομπίνα! Όποιοι κι αν είναι αυτοί.
Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως απομακρύνονται όλοι από το πλοίο, πλοίαρχος, Α’ μηχανικός και Β’ μηχανικός, προκειμένου να μην έχουν ευθύνη! Έτσι στο πλοίο παρέμειναν οι πλέον έμπιστοι -1 ή 2 άτομα-, οι οποίοι ύστερα από υποδείξεις των Α ή Β μηχανικών, ή οποιονδήποτε άλλων γνώριζαν την διαδικασία αυτήν, οι οποίοι ενημερώθηκαν ποιες είναι οι συγκεκριμένες αυτές στρόφιγγες (Βάρδουλες) οι οποίες συγκοινωνούν απευθείας την θάλασσα τόσο με το μηχανοστάσιο όσο και με τα αμπάρια του πλοίου. Από εκεί και ύστερα η καταβύθιση του πλοίου ήταν δεδομένη. Δηλαδή πριν αρχίσει το τελευταίο στάδιο της καταβύθισης του πλοίου, είχαν προηγηθεί οι εξής εργασίες:
Γέμισαν όλα τα διπύθμενα του πλοίου με θάλασσα! Γέμισαν όλα τα αμπάρια του πλοίου με νερό, τόσο αυτά που είχαν υπολείματα φορτίου, όσον και αυτά τα οποία δεν είχαν φορτίο, επιπρόσθετα είχαν γεμίσει και όλες τις δεξαμενές έρματος με θαλασσινό νερό. Οι ενέργειες αυτές θα είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαντλήσουν τη μεταφορική ικανότητα του πλοίου σε βάρος και το πλοίο πλέον να επιπλέει μόνον βασιζόμενο στην εφεδρική ευστάθεια του πλοίου, η οποία προερχόταν από τις καμπίνες του πλοίου, αίθουσες ενδιαίτησης, κυρίως όμως από το μηχανοστάσιο του πλοίου.
Έτσι το πλοίο περίμενε τη χαριστική βολή, η οποία ήταν να συγκοινωνήσουν την θάλασσα με το μηχανοστάσιο. Την κίνηση αυτή την έκαναν τουλάχιστον μια ώρα πριν ειδοποιήσουν ότι το πλοίο βυθίζεται, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος έως τη στιγμή της καταβύθισής του, από την στιγμή που θα ειδοποιούσαν τι αρχές, μέχρι και την στιγμή της τελικής βύθισης του πλοίου...
Μετά τιμής
Πλοίαρχος Α τάξεως ΕΝ
Λιβαδάς Χαράλαμπος».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αχυράνθρωπος του Μελισσανίδη ιδιοκτήτης του Αγία Ζώνη ΙΙ που ξεκίνησε την καταστροφή από το σαπάκι του και την συνέχισε η ανύπαρκτη πολιτεία σε όλα τα επίπεδα!!
Προεδρος του Περαμαικου παρακαλώ!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γιάννη Τσιρώνη, πόσα σου έσπρωξαν οι εφοπλιστές για να λες πως για την πετρελαιοκηλίδα ευθύνεται όλη η κοινωνία;
Ρε, επαγγελματία οικολόγε απατεώνα, καθόλου τσίπα; Από παντού τα παίρνουμε; Δεν μας φτάνει η El Dorado;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι πριν λίγα λεπτά νόμιζα πως η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα - υπάλληλος, που χρηματοδοτεί η εφοπλιστική μαφία, μαζί και με μερικούς υπουργούς και βουλευτές.
Να που αποκαλύφθηκαν κι άλλοι υπάλληλοι! Που για να απαλλάξουν τον εγκληματία εφοπλιστή, φορτώνουν την ευθύνη στην κοινωνία ολόκληρη.
Είναι όλοι υπεύθυνοι… δηλωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού
Με αφορμή την διαφαινόμενη οικολογική καταστροφή του Αργοσαρωνικού, ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε ολος ο κοσμος ειναι υπευθυνος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καλα, ακομη να καταστραφουν αυτοι οι... "τρελοι" εγγλεζοι που ψηφισαν το Brexit ;
Άλλα μας ελεγαν εδω στις ειδησεις !
Χα, χα, χα, χα..
Βρετανία: 13 μήνες μετά το Brexit η ανεργία έπεσε σε χαμηλό 40 ετών ενώ μισθοί και στερλίνα εκτοξεύθηκαν
Το ποσοστό υποχώρησε στο 4,3%, με αυξήσεις χαμηλότερες του πληθωρισμού. Σε χαμηλό 40 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο, παραμένοντας αμετάβλητο από το προηγούμενο. Αυτό δεν στάθηκε ωστόσο ικανό να διασφαλίσει στους Βρετανούς τη διατήρηση των στάνταρντ διαβίωσης. Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,3% που είναι και το χαμηλότερο από το 1975.
Ο βασικός μισθός αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,1% , κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Προσαρμοσμένοι σε όρους πληθωρισμού που τώρα «τρέχει» με 3%, οι μισθοί υποχώρησαν κατά 0,4% Τα νούμερα αυτά υπογραμμίζουν το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Αγγλίας για το πότε θα αυξήσουν τα επιτόκια. Όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό, στηρίζουν τη θέση τους στο ότι υπάρχει αυξανόμενη πίεση τους Βρετανούς καταναλωτές από την αύξηση των τιμών λόγω της ανόδου της στερλίνας. Πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η στερλίνα διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη της έναντι του δολαρίου και υποχώρησε για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις ημέρες έναντι του ευρώ.



2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
We’ve only got two days left in our Summer Match. Between now and Friday, our matching donors will double anything you give — so if we meet our goal of $50,000, we’ll have $100,000 to put towards all the incredible and necessary work we’ve committed to do in the coming year. And we’re just $13,500 away!
What you give determines what we can do — like the new Return the Birthright Campaign our Student Network just launched.
Can you help make this campaign and all our work as strong as possible with a $18 donation before midnight Friday?
Birthright Israel is a massive operation — since 1999, the program has sent over 500,000 Jewish young adults on a free ten-day trip to Israel. Of course, the trip is only “free” because it has been paid for by the dispossession of Palestinians— and millions upon millions of dollars from the Israeli government, North American Jewish Federations, and private donors. These trips inculcate participants with the idea that Israel is their homeland and belongs to them alone, erasing Palestinian displacement past and present.
But with your help, we can support powerful young leaders who have a different vision for the future — one where Palestinians can freely return to their homes, and Jewish identity isn’t tied to systematic oppression. Click here to make more of this work possible.
Students on campuses across the country will be mobilizing their peers to boycott Birthright through workshops, teach-ins and direct action. In the campaign’s first week, 350 students have signed on, and students have been tabling at on-campus events to get the word out.
The campaign is just getting started, but it’s also the result of the groundwork we lay every day through the tireless work of our members around the country — work we can only sustain, and bring to the next level, if we can keep closing the resource gap between JVP and our opponents. That’s going to take real grassroots leadership — and your support.
Click here to support this vital work today — give $18 now, and our matching donors will double it to $36.
With gratitude,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Έχουν απομείνει μόνο δύο ημέρες στο Summer Match. Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, οι χορηγοί μας θα διπλασιάσουν οτιδήποτε δίνετε - οπότε αν πετύχουμε τον στόχο μας των 50.000 δολαρίων, θα έχουμε 100.000 δολάρια για να βρεθούμε σε όλη την απίστευτη και απαραίτητη δουλειά που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε το επόμενο έτος. Και είμαστε μόνο 13.500 δολάρια μακριά!
Αυτό που δίνετε καθορίζει τι μπορούμε να κάνουμε - όπως και η νέα εκστρατεία Return the Rightright, το Student Network που μόλις ξεκίνησε.
Μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει αυτή η εκστρατεία και όλη η δουλειά μας όσο το δυνατόν ισχυρότερη με δωρεά $ 18 πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής;
Birthright Το Ισραήλ είναι μια τεράστια επιχείρηση - από το 1999, το πρόγραμμα έχει στείλει πάνω από 500.000 Εβραίους νεαρούς ενήλικες σε ένα ελεύθερο δεκαήμερο ταξίδι στο Ισραήλ. Φυσικά, το ταξίδι είναι μόνο "ελεύθερο" επειδή έχει πληρωθεί από την εκδίωξη των Παλαιστινίων- και εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια από την ισραηλινή κυβέρνηση, τις εβραϊκές ομοσπονδίες της Βορείου Αμερικής και τους ιδιωτικούς δωρητές. Αυτά τα ταξίδια ενθουσιάζουν τους συμμετέχοντες με την ιδέα ότι το Ισραήλ είναι η πατρίδα τους και ανήκει μόνο σε αυτούς, σβήνοντας τον παλαιστινιακό εκτοπισμό στο παρελθόν και το παρόν.
Αλλά με τη βοήθειά σας, μπορούμε να υποστηρίξουμε ισχυρούς νέους ηγέτες που έχουν διαφορετικό όραμα για το μέλλον - όπου οι Παλαιστίνιοι μπορούν ελεύθερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και η εβραϊκή ταυτότητα δεν συνδέεται με τη συστηματική καταπίεση. Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε περισσότερες από αυτές τις εργασίες.
Οι φοιτητές σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα θα κινητοποιήσουν τους συνομηλίκους τους για να μποϊκοτάρουν το δικαίωμα της γενέσεως (του ισραηλ) μέσω διαλεξεων, διδασκαλιών και άμεσης δράσης. Στην πρώτη εβδομάδα της καμπάνιας, 350 φοιτητές έχουν υπογράψει και οι μαθητές έχουν καταθέσει σε εκδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη για να βγάλουν τη αντιθεση έξω.
Η εκστρατεία είναι απλώς ξεκίνημα, αλλά είναι επίσης το αποτέλεσμα των βασικών καθηκόντων που θέτουμε κάθε μέρα μέσα από το ακούραστο έργο των μελών μας σε όλη τη χώρα - εργασία που μπορούμε μόνο να διατηρήσουμε και να φέρουμε στο επόμενο επίπεδο αν μπορούμε να συνεχίσουμε να κλείνουμε το κενο στη διαφορά μεταξύ της JVP και των αντιπάλων μας. Αυτό θα χρειαστει πραγματική λαϊκή ηγεσία - και την υποστήριξή σας.
Κάντε κλικ εδώ για να υποστηρίξετε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο σήμερα - δώστε τώρα τα $ 18 και οι χορηγοί μας θα το διπλασιάσουν στα $ 36.
Με ευγνωμοσύνη,