Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευη 15 Σεπτεμβριου 2017



Αν υπήρχε η ελάχιστη τσίπα και στοιχειώδης έγνοια για την υγεία και τη ζωή των ψηφοφόρων τους, όλοι οι βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά θα απαιτούσαν την παραίτηση του Κουρουμπλή, μετά από την παραίνεση να κάνουμε μπάνιο στη Σαλαμίνα.
Ο επικίνδυνος αυτός τύπος θα πρέπει, επίσης, να καταγγελθεί από τους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας. Και αύριο πρωί-πρωί οι δήμαρχοι όλων των περιοχών που οι δημότες τους πάνε για μπάνιο στη Σαλαμίνα, να καταθέσουν μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), έξω τα γραφεία της εταιρείας του AΓΙΑ ΖΩΝΗ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας 57, στις 12:30 το μεσημέρι.
Από Πειραιά εξυπηρετεί λεωφορείο που περνάει από τον σταθμό του ηλεκτρικού. Από Αθήνα τα λεωφορεία Β18 και Γ18, που κάνουν τη διαδρομή οδός Μενάνδρου (Ομόνοια) - Πειραιώς - Πέτρου Ράλλη - Νίκαια - Κερατσίνι - Πέραμα και οδός Μενάνδρου - Πειραιώς - Πέτρου Ράλλη - Κορυδαλλός - Νίκαια - Κερατσίνι - Πέραμα.
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση εξέδωσε ήδη και η ΛΑΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΤΕΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ καλέστε την ΑΝΙΜΑ
2109510075 και 6972664675



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που λες, παιδί μου, θα ξεκινήσεις ως ακτιβιστής. Θα φωνάζεις, θα διαδηλώνεις, θα φτιάξεις όνομα, θα γίνεις γνωστός, θα εκλεγείς βουλευτής, θα γίνεις ώς και υπουργός. Και τότε παιδί μου, τη θεσούλα, τα λεφτά και τα μάτια σου! .
Ακόμη κι αν χρειαστεί να λες τα ακριβώς αντίθετα απ' αυτά που έλεγες ως ακτιβιστής.
Αυτό είναι το μήνυμα του κ. Γιάννη Τσιρώνη. Το είπε ξεκάθαρα ο ίδιος, αναφερόμενος στην αντίθεσή του ως ακτιβιστή στο περιβαλλοντικό έγκλημα της El Dorado και στη σημερινή του θέση υπέρ της συνέχισης του εγκλήματος.
Ν' ανοίξει και σχολή το λαμόγιο! Να στέλνουν τα παιδιά τους οι κυρ-Παντελήδες για να μάθουν τα κόλπα και να του μοιάσουν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ' ό,τι μαθαίνω, μιας και στην τηλεόραση βγηκε στην εκπομπη της Τατιανας, ο εγκληματίας εφοπλιστής που κατέστρεψε τον Σαρωνικό, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά δίνει και συνεντεύξεις στα μεσημεριανάδικα.
Ε, ναι! Δεν είναι καμιά γυναίκα κρατούμενη για χρέη ή γιατί είναι εξαρτημένη από ναρκωτικά ή γιατί έκλεψε γάλατα από κάνα σούπερ μάρκετ, για να διατάξει ο Κοντονής το ξεγύμνωμά της και τον βασανισμό της.
Οι εφοπλιστές, με τους οποίους μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν και άμεσους οικογενειακούς δεσμούς, μας ταΐζουν. Και χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις, όπως έλεγε και η γιαγιά ενός ταγματαλήτη, όταν ο εγγονός της μπήκε στα Τάγματα, αντί να πολεμήσει τους Γερμανούς. Και τώρα έχει κι ο δικός του εγγονός καραβάκια!
Σχολιο.- Και τι λεει στην συνεντεύξη , γιατι δεν τον ειδα στην τηλεόραση ;
Σχολιο.- Παραμυθια λεει τι να πει ;; Από τα 11 ατομα πληρωμα μονο τα 2 ηταν μεσα στο Κραβι που φτιαχτηκε την...Εποχη της Μαντουβαλας και φταινε οι Συνδικαλιστες που τον...κυνηγάνε και το... Blu Star που εκωκειλε στην Ιο...αλλα νταλα της Παρασκευης το Γαλα...!!
Σχολιο.- Ααααα, θα ουρλιάξω!
Ο πλοιοκτήτης λέει ότι πάει για ένα μεροκάματο δεν βγάζει εκατομμύρια απ αυτήν την δουλειά γι αυτό και δεν το είχε ασφαλίσει γιατί του ζήταγαν πολλά οι ασφαλιστικές.
Ετελείωσα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννη Τσιρώνη, πόσα σου έσπρωξαν οι εφοπλιστές για να λες πως για την πετρελαιοκηλίδα ευθύνεται όλη η κοινωνία;
Ρε, επαγγελματία οικολόγε απατεώνα, καθόλου τσίπα; Από παντού τα παίρνουμε; Δεν μας φτάνει η El Dorado;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kάτι τελειωμένα φιλελέδια που ωρύονταν ότι χάνουν εκατομμύρια και καταστρέφεται ο τουρισμός απ τους κομμουνιστάς απεργούς ναυτεργάτες, τώρα ετοιμάζουν αγωγή κατά του εφοπλιστή (και τον έναν από τους τρεις νηογνώμονες που του'δωσε το αξιόπλοο), που κατέστρεψε, για απροσδιόριστο ακόμα χρονικό διάστημα, τις καλύτερες παραλίες της Σαλαμίνας, της Αθήνας κ του Πειραιά;
`Η τώρα δεν καταστρέφεται κανένας τουρισμός και δεν υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη: Εε;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα εγκαταλείπει το αμερικανικό δολάριο για πληρωμές αργού πετρελαίου
Ο Maduro υπογράμμισε ότι η νοτιοαμερικανική χώρα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το κινεζικό γιουάν, μεταξύ άλλων νομισμάτων.
Προφανώς επιβεβαιώνοντας αυτό που προειδοποίησε ο πρόεδρος Maduro  μετά τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ,  η Wall Street Journal αναφέρει  ότι η Βενεζουέλα έχει σταματήσει επισήμως να δέχεται δολάρια ΗΠΑ ως πληρωμή για τις εξαγωγές αργού πετρελαίου.
Όπως σημειώσαμε προηγουμένως , ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η Βενεζουέλα θα προσπαθήσει να «ελευθερωθεί» από το δολάριο την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το  Reuters , η Βενεζουέλα πρόκειται να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα διεθνών πληρωμών και θα δημιουργήσει ένα καλάθι νομισμάτων για να μας ελευθερώσει από το δολάριο », δήλωσε ο Maduro σε μια πολύωρη αναφορά σε ένα νέο νομοθετικό« σούπερ σώμα ». δεν παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη νέα πρόταση.
Ο Maduro υπογράμμισε ότι η νοτιοαμερικανική χώρα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το γιουάν, μεταξύ άλλων νομισμάτων.
Αν μας ακολουθήσουν με το δολάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το ρωσικό ρούβλι, το γιουάν, το γιεν, την ινδική ρουπία, το ευρώ ", είπε επίσης ο Maduro.
Και σήμερα,  όπως αναφέρει η The Wall Street Journal , σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η Βενεζουέλα λέει στους εμπόρους πετρελαίου ότι δεν θα λαμβάνει πλέον ούτε θα στείλει πληρωμές σε δολάρια, δήλωσαν οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τη νέα πολιτική.
Οι έμποροι πετρελαίου που εξάγουν πετρέλαιο Βενεζουέλας ή εισάγουν πετρελαϊκά προϊόντα στη χώρα έχουν αρχίσει να μετατρέπουν τα τιμολόγιά τους σε ευρώ.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petróleos de Venezuela SA, γνωστή ως PdVSA, δήλωσε στους ιδιωτικούς εταίρους της κοινής επιχείρησης να ανοίξουν λογαριασμούς σε ευρώ και να μετατρέψουν τα υπάρχοντα μετρητά σε βασικό νόμισμα της Ευρώπης, δήλωσε ένας εταίρος του έργου.
Η νέα πολιτική πληρωμών δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως, αλλά ο αντιπρόεδρος Tareck El Aissami, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα από τις ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή: «Για να πολεμήσουμε τον οικονομικό αποκλεισμό, θα έχουμε ένα καλάθι νομισμάτων για να μας ελευθερώσει από το δολάριο. "
Δεν υπάρχει επί του παρόντος σημαντική αντίδραση στην αγορά - μια μικρή προσφορά προς τη Bitcoin και κάποια αδυναμία σε ευρώ και χρυσό (φαίνεται ότι κάποιος το θέλει αυτό να μην μοιάζει με τίποτα).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Roger Waters o frontman των Pink Floyd είναι από τα πιο γνωστά μέλη τoυ διεθνούς κινήματος BDS (boycott, divestment and sanctions against Israel) που έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων το τέλος της ισραηλινής κυριαρχίας στα Παλαιστινιακά εδάφη,
**εδω μίλησε για πρώτη φορά εις βάθος για τα πιστεύω του ενώ υποστήριξε ότι συχνά τον έχουν χαρακτηρίσει ως ναζί και κατηγορήσει για αντισημιτισμό.
« Η μουσική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι και στην παραμικρή φωνή εναντίον του Ισραήλ. Οι μόνοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά είμαστε εγώ, ο Elvis Costello , ο Brian Eno , κάποια μέλη των Manic Street Preachers, κι ένας δυο άλλοι αλλά δεν υπάρχει κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζω αυτή τη στιγμή έτοιμος να πει το οτιδήποτε.
Έχω μιλήσει με πολλούς καλλιτέχνες , και φοβούνται πάρα πολύ. Εάν πουν κάτι δημοσίως δεν θα έχουν πλέον καριέρα. Θα καταστραφούν. Ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ενθαρρύνω ορισμένους από αυτούς να σταματήσουν να φοβούνται και να σηκωθούν για να μετρηθούν γιατί τους χρειαζόμαστε.
Τους χρειαζόμαστε απεγνωσμένα σε αυτή τη συζήτηση με τον ίδιο τρόπο που χρειαζόμασταν μουσικούς να διαδηλώσουν εναντίον του Βιετνάμ».
Ο Waters ευαισθητοποιήθηκε πάνω στο Παλαιστινιακό το 2006- όταν στο πλαίσιο της περιοδείας του για το Dark Side of the Moon, κλήθηκε να παίξει στο Τελ Αβίβ, κάτι που άλλαξε τελείως την άποψη του για τη Μέση Ανατολή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς για το μυθικό ποσό των 45 εκ. ευρώ και όλοι εμεις θα πληρώοσμε το χρέος μόλις 650 εκ. ευρώ του ΟΣΕ, δεν ξέρεις τι χαρά μου έδωσε. Ξεκινώ πολυήμερο πάρτυ. Απλώς δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα το κάνω Λειονοκλάδι ή Παλαιοφάρσαλο.
σχολιο.-  Στον διαγωνισμό συμμετείχε κι η Ρωσία, αλλά ο εταίρος μας προβαλλε βέτο
Σκατα στα μουτρα ολωνών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διαπλοκές του Ελληνικού Νηογνώμονα
Καταδικαστικές αποφάσεις για πολύνεκρα ναυάγια, καταγγελίες για ψευδή πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, ελεγκτές και ελεγχόμενοι τα ίδια πρόσωπα και εκατοντάδες σελίδες ερευνών για τον Ελληνικό Νηογνώμονα (Ε.Ν.) συνιστούν μια τουλάχιστον «αμαρτωλή» εποχή, στην οποία η Ε.Ε. έγραψε «τέλος», επιβεβαιώνοντας και παράλληλα τιμωρώντας την αδυναμία των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων να εξυγιάνουν τον οργανισμό.
Ο Νηογνώμονας είχε βγάλει το «Σάμινα» αξιόπλοο Να θυμίσουμε πως ο Ελληνικός Νηογνώμονας ιδρύθηκε το 1911. Είναι ένας ναυτιλιακός οργανισμός που σχεδιάζει κανονισμούς ασφαλείας για τα πλοία και παρακολουθεί την αξιοπλοΐα τους με ειδικούς επιθεωρητές. Ιδιωτικοποιήθηκε το 1994.

Κανένας σχεδιασμός
Η Ε.Ε. απεφάνθη πως ο Ε.Ν., δεν είχε σχεδιασμό, δεν συνέτασσε κανονισμούς και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την έκδοση αξιόπιστων πιστοποιητικών. Ο Νηογνώμονας απαντά πως, με βάση τους τελευταίους ελέγχους που έγιναν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο και υπάγεται πλέον ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων/ΚΕΕΠ, εκπλήρωνε όλους τους όρους βελτίωσης που είχαν τεθεί από την Ε.Ε.
Επικρατεί πλέον έντονος προβληματισμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τις συναντήσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη με αντιπροσωπεία του Νηογνώμονα και επαγγελματίες αλιείς, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τα μικρά σκάφη -και όχι τα κοινοτικά και τα διεθνή πλοία- τα οποία ανέρχονται σε 3.600. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναζητεί τη χρυσή τομή, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση πως η χώρα μας παραβλέπει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Λέγεται πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και από τη διαρροή του εγγράφου που πιστοποιεί το λουκέτο στον Νηογνώμονα, την οποία και καταλογίζει στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αθ. Μπούσιο.
Οπως προκύπτει όμως από δεκάδες έγγραφα του ΚΕΕΠ, που εδώ και χρόνια εποπτεύει τον Νηογνώμονα, σύμφωνα με τον νόμο, οι «μαύρες τρύπες» αυτής της ιδιωτικής εταιρείας ήταν πολλές...
Στον Ε.Ν., αν εξαιρέσουμε ορισμένους απλούς εργαζόμενους και ομάδα επιστημονικού προσωπικού, φαίνεται πως είχε ανδρωθεί από το 1994 ένας περίεργος μηχανισμός με ορισμένους επιθεωρητές που, ενώ είχαν ρόλο ελεγκτή, παράλληλα ήταν και ελεγχόμενοι, καθώς διέθεταν ναυπηγικά γραφεία. Ο νόμος το απαγορεύει.

Και πλοιοκτήτης στο δ.σ.
Οπως επίσης απαγορεύει εφοπλιστής ή στέλεχος εταιρείας να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Και αυτό, όπως προκύπτει από τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Ν., έχει καταστρατηγηθεί, αφού γνωστός πλοιοκτήτης συμμετέχει στο δ.σ.
Παρά τα τραγικά λάθη του παρελθόντος, με το πολύνεκρο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Αϊρον Αντώνης» ανοιχτά του Ατλαντικού, που κόστισε τη ζωή 84 ανθρώπων, το «Δύστος» αλλά και το «Σάμινα», κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό...
Οπως προκύπτει από τις εκθέσεις του ΚΕΕΠ, οι περισσότερες «αντικανονικότητες» του Νηογνώμονα αφορούσαν κυρίως την έκδοση πιστοποιητικών... αλλά και το ασυμβίβαστο των επιθεωρητών του. Μέσα από δεκάδες περιστατικά ανασύρουμε την περίπτωση ενός ταχύπλοου επιβατηγού-οχηματαγωγού στο οποίο ενώ η Επιθεώρηση του είχε απαγορεύσει τον απόπλου, ο ΕΝ. παρείχε κανονικά πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, χωρίς να ενημερώσει το ΥΕΝ!
Επίσης, αναφέρεται περίπτωση επιβατηγού πλοίου μεγάλης εταιρείας, όπου, ενώ ο ΚΕΕΠ διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων, ο Ε.Ν., δεν είχε αντιληφθεί τίποτα...
Στον Ε.Ν., καταλογίζεται και κάτι άλλο: Ορισμένοι από τους επιθεωρητές δεν έπρεπε καν να επιθεωρούν πλοία, λόγω ασυμβίβαστου ή εξαιτίας καταγγελιών για «αβλεψίες» και «παραλείψεις»... Ο νόμος ορίζει «πως ο οργανισμός δεν πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο πλοιοκτητών ή ναυπηγών ή άλλων οι οποίοι αναπτύσσουν εμπορική δραστηριότητα στην κατασκευή, τον εξοπλισμό, την επισκευή ή την εκμετάλλευση πλοίων... Το ασυμβίβαστο αυτό ισχύει και για τους επιθεωρητές που απασχολούνται από τον αναγνωρισμένο οργανισμό».
Τι συνέβαινε στην πράξη; Σε γραφεία που διατηρούσε ο Νηογνώμονας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απασχολούνταν αποκλειστικοί επιθεωρητές που παράλληλα διέθεταν ναυπηγικά γραφεία και άλλοι που εμπορεύονταν σωστικά και πυροσβεστικά μέσα για πλοία!
Πρέπει τέλος, να επισημάνουμε ότι αρκετοί κλαδάρχες και στελέχη του ΚΕΕΠ μετά τη συνταξιοδότησή τους κατέληγαν στον Ε.Ν. Ακόμη και αξιωματικοί που υπέγραφαν κατά καιρούς τις επιβαρυντικές εκθέσεις εις βάρος του Ε,Ν,, εκεί έβρισκαν επαγγελματικό καταφύγιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε και επισήμως στα χέρια των Ιταλών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Μια είδηση που ίσως δεν θα τη μεταδώσουν τα ΜΜΕ.
Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση και μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας από την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.
Κάποιοι θα το πουν ''αναπτυξη'' , κάποιοι άλλοι θα το πουν ''επένδυση'' . Εμείς από το ΕΠΑΜ  το λέμε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τους εργάτες τού στρατού τού Γιουντένιτς πέρασε στους εργάτες τού στρατού τού Μπαντέρα. Βρέθηκε στα χέρια των εργατών τής Ουγγαρίας τού '56, της Άνοιξης τής Πράγας, της πολωνικής Αλληλεγγύης. Εμφανίστηκε στα χέρια των εξεγερμένων εργατών που με τα σημαιάκια τής Αμερικής στο χέρι γκρεμίζανε το Τείχος, για να επανεμφανιστεί στο πλευρό τόσων σημερινών επαναστατών - από τη Λιβύη και την Ουκρανία μέχρι τους μενουμευρώπηδες και τη Συρία, και από τους εξεγερμένους εργάτες [μαζί με CEO] τού Χονγκ Κονγκ μέχρι τους κατσαρολάτσος τού Καράκας.
Το πορτοκαλί αυτό νήμα, που διατρέχει την ιστορία συνδέοντας εργατικούς αγώνες υπέρ τής ελευθερίας [τής αγοράς] ενάντια στον κρατισμό και τον αυταρχισμό, το έχουν πάρει πλέον στα χέρια τους οι εργάτες τής ελντοράντο, που σήμερα πέτυχαν άλλη μια σπουδαία νίκη. Άξιοι!
#ο_σταλινισμός_δε_θα_περάσει_της_εργατιάς_η_πάλη_θα_τον_σπάσει



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικολογικό έγκλημα με αποτύπωμα και υπογραφή
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 11:05
To υπουργειο Ναυτιλιας, η Δικαιοσυνη, το Λιμεναρχειο, και τα Τελωνεια, καλυπταν τον πειρατη για 28 ολοκληρα χρονια.
Η πολιτική και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας καθώς και οι Τελωνιακές Αρχές του Υπουργείου Οικονομικών έκαναν τα στραβά μάτια, καλύπτοντας τον βεβαρυμμένου παρελθόντος πλοιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» που βυθίστηκε τα χαράματα της περασμένης Κυριακής έξω από την Σαλαμίνα.
Το «zougla.gr» περιέγραψε τις λεπτομέρειες του πλου του καραβιού από την στιγμή που έδεσε για φόρτωση στα ΕΛΠΕ της Ελευσίνας έως την βύθισή του ρίχνοντας φως στα κομβικά ζητήματα. Το γεγονός ότι δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου αλλά και την διαπίστωση πως την ώρα του ναυαγίου στο σκάφος βρίσκονταν μόνον 2 μέλη του πληρώματος. Και τα δύο αυτά στοιχεία συνιστούν πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Το «zougla.gr» επίσης αποκάλυψε το βεβαρυμμένο παρελθόν του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη 2» με την υπόθεση λαθρεμπορίας (παράνομης μετάγγισης φορτίου) το 2013 στο Πέραμα οπότε και κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Πειραιά κατόπιν εντολής Εισαγγελέα τα άλλα δύο πλοία του Θεόδωρου Κουντούρη. Τελικά ο Κουντούρης απηλλάγη με βούλευμα αφού πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης. Του επιστράφηκαν τα δύο καράβια του και συνέχισε τις δραστηριότητές του σαν να μην τρέχει τίποτε.
Αλλά τα πράγματα παίρνουν και νέες διαστάσεις μετά την διαπίστωση πως το πλοίο «Αγία Ζώνη 2» που προκάλεσε βυθιζόμενο τη ρύπανση στον Σαρωνικό έπλεε από τα τέλη Ιουλίου χωρίς πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και ο συγκεκριμένος Κλάδος του Υπουργείου εξέδωσαν δύο έγγραφες παρατάσεις δίνοντας στο προβληματικό αυτό σκάφος και τον ιδιοκτήτη του την δυνατότητα να πλέει ανεξέλεγκτα μέχρι να συμβεί το μοιραίο.
Αν κανείς συνυπολογίσει το κόστος του παλαιού (από το 1972) αυτού σκαριού και το κόστος του φορτίου καυσίμων που έφερε, θα διαπιστώσει πως το φορτίο κόστιζε πολύ περισσότερο από το ίδιο το σκάφος που δεν διάθετε πλέον ούτε έγγραφα αξιοπλοΐας και άρα κατά τα λεγόμενα του ίδιου του πλοιοκτήτη δεν θα μπορούσε να είναι ασφαλισμένο. Και όταν μιλάμε για ασφάλεια δεν εννοούμε μόνον εκείνη προς τρίτους αλλά την άλλη την δαπανηρή (clump) αλλά απαραίτητη κατά τον νόμο που καλύπτει το ενδεχόμενο πρόκλησης ρύπανσης.
Το ανώτατο όριο ασφάλιστρου σε τέτοιες περιπτώσεις φθάνει το 1 δις ευρώ. Αν το «Αγία Ζώνη 2» δεν διαθέτει τέτοια ασφάλιση τότε τη δαπάνη για την απορρύπανση του Σαρωνικού θα κληθεί να καταβάλει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Δύο φορές τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πλοιοκτήτης Θ. Κουντούρης δήλωσε σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις πώς το «Αγία Ζώνη 2» ήταν ανασφάλιστο. Επίσης αναφερόμενος στο παρελθόν του και την λαθρεμπορία παραδέχτηκε τα γεγονότα αλλά τα παρέκαμψε δηλώνοντας πως τελικά απηλλάγη από την Δικαιοσύνη ωσάν οι αποφάσεις αυτές να λειτουργούν ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» δια κάθε νόσον και κάθε παρανομία στο μέλλον.

Οι ευθύνες του Υπουργείου Ναυτιλίας
Α) Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το Λιμεναρχείο που μονίμως λειτουργεί στον προβλήτα φόρτωσης στα ΕΛΠΕ όφειλε κατά τον νόμο να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό ανδρών του πληρώματος που το βράδυ του ναυαγίου βρίσκονταν στο «Αγία Ζώνη 2» το οποίο φόρτωνε καύσιμα για παράδοση στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων.
Β) Ο αρμόδιος Κλάδος του ΥΕΝ γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση του συγκεκριμένου σκάφους και παρόλα αυτά εξέδωσε δύο έγγραφα με παράταση της άδειας αξιοπλοΐας του «Αγία Ζώνη 2». Όλως περιέργως το ναυάγιο συνέπεσε χρονικά με την λήξη και της δεύτερης παράτασης.
Γ) το Λιμεναρχείο Πειραιά είχε στην διάθεσή του τον φάκελο του πλοιοκτήτη Θεόδωρου Κουντούρη ο οποίος ασχολείται με το λαθρεμπόριο καυσίμων στην ζώνη Ελευσίνα – Πειραιά τουλάχιστον από το 1991 σύμφωνα με τα αρχεία (το 1991 ήταν η πρώτη προφυλάκιση του για παράνομη μετάγγιση από πλοιάριο σε βυτίο). Θα έπρεπε δηλαδή οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος να ήταν δύο και τρεις φορές προσεκτικότερες και αυστηρότερες ως προς την «διευκόλυνση» αδειοδότησης και παροχής πιστοποιητικών ή παρατάσεων στον εν λόγω πλοιοκτήτη. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
Δ) Πώς το Υπουργείο Ναυτιλίας διατείνεται πως το «Αγία Ζώνη 2» ήταν νομίμως ασφαλισμένο την ημέρα του ναυαγίου ακόμη και για ενδεχόμενο ρύπανσης (ειπώθηκε επισήμως κατά την συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου) την στιγμή που ο πλοιοκτήτης δηλώνει το αντίθετο. Συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Κουντούρης δήλωσε: «Το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο σαν αξία αλλά μόνον προς τρίτους, για αστική ευθύνη. Για τα υπόλοιπα (;) δεν είναι ασφαλισμένο». Πόθεν προκύπτει κατά το Υπουργείο ότι ήταν ασφαλισμένο για θέματα ρύπανσης όταν μάλιστα επίσημα το ΥΕΝ αρνείται πεισματικά να ενημερώσει για το ύψος των ασφαλίστρων;
Ε) Έχει διατάξει το ΥΕΝ και άρα το Λιμεναρχείο Πειραιά προκαταρτική έρευνα για το ενδεχόμενο τελέσεως εγκληματικών πράξεων από την στιγμή του απόπλου του «Αγία Ζώνη 2» από τον προβλήτα των ΕΛΠΕ για να αγκυροβολήσει λίγο αργότερα ένα με δύο μίλια μακριά και στο σημείο Αταλάντη; Ερευνάται αν στο διάστημα αυτό υπήρξε ή όχι μετακίνηση πληρώματος; Ο καπετάνιος και ο Α Μηχανικός του πλοίου έχουν προσαχθεί για ανάκριση. Πώς εξηγούν το γεγονός ότι την ώρα του ναυαγίου παρόντα στο πλοίο ήταν μόνον 2 μέλη του πληρώματος και ποια ήταν τελικά αυτά;
Η υπόθεση «Ζωγεριά» και «Κόλπου Βουλιαγμένης»
Το «zougla .gr» ανέδειξε πρόσφατα και άλλες υποθέσεις όπου το Υπουργείο Ναυτιλίας και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία εμπλέκονται σε πρωτόγνωρες υποθέσεις ρουσφετιών και παραβάσεων του υφισταμένου Ναυτικού Διακαίου αλλά και των ηθών και εθίμων που διέπουν την ναυσιπλοΐα.
Στη Ζωγεριά Σπετσών μετά από την δημοσίευση μιας διάταξης που αποδίδεται στο τοπικό Λιμεναρχείο στο Φύλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως του Νοεμβρίου 2016 ένας ολόκληρος κόλπος αποστειρώθηκε και απαγορεύτηκε ο κατάπλους σκαφών με πρόσχημα την «προστασία των λουομένων». Ήταν σκανδαλώδης και στοχευμένη αυτή η διάταξη και αφορούσε τη διασφάλιση ελέγχου του κόλπου από τα συμφέροντα γνωστού επιχειρηματία όστις κατέχει τη συνολική έκταση που περικλείει τη Ζωγεριά. Μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του zougla.gr τα σκάφη μεν επανήλθαν για να αγκυροβολήσουν στον κόλπο, πλην όμως το περιβόητο ΦΕΚ παραμένει και όσο παραμένει αποτελεί ντροπή για την ίδια την αξιοπιστία και υπόσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, την πολιτική και φυσική του ηγεσία.
Στον κόλπο της Βουλιαγμένης και μάλιστα σε ικανή απόσταση ασφαλείας από την παραλία, πάλι καλοκαιριάτικα το τοπικό Λιμεναρχείο επέβαλε απαγόρευση προσέγγισης και ελεύθερης κολύμβησης σε σκάφη χωρίς να εξηγείται ο λόγος και με επίκληση διατάξεων. Πρόκειται για σκανδαλώδη ενέργεια επίσης που καταδεικνύει πως οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν επί της ουσίας εξωθεσμικά και κατά το δοκούν με επίκληση διατάξεων που προκαλούν τον γέλωτα αλλά αποτελούν και πρόκληση για τους πολίτες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην κολυμπάτε στις περιοχές που έχουν ρυπανθεί
 Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 14:24
Να αποφευχθεί η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως κλιμάκιο του Κέντρου πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.
«Συνιστάται από το κλιμάκιο, σε πρώτο χρόνο, η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση» καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Βόρεια Κορέα απάντησε στις κυρώσεις του ΟΗΕ με νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 06:34
Η Βόρεια Κορέα απάντησε στις ακόμη βαρύτερες κυρώσεις οι οποίες της επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα προχωρώντας σήμερα σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.
Κατά το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος ο οποίος εκτοξεύθηκε σήμερα από μια εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ διένυσε απόσταση περίπου 3.700 χλμ. και έφθασε σε μέγιστο υψόμετρο 770 χλμ., (εκει που πετανε τα διαστημοπλοια δηλαδη, γιαυτο δεν μπορουσαν να το καταρριψουν οι ιαπωνες και οι αμερικανοι), δηλαδή πιο μακριά και πιο ψηλά από τον Hwasong-12 ο οποίος είχε εκτοξευθεί στα τέλη Αυγούστου και είχε επίσης περάσει πάνω από την Ιαπωνία.
Η εκτόξευση αποτέλεσε προφανώς την απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στον όγδοο γύρο κυρώσεων που της επιβλήθηκε με μια ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα, σε αντίδραση για την πιο πρόσφατη πυρηνική της δοκιμή.
Δεν επρόκειτο ακριβώς για έκπληξη, αφού η Πιονγκγιάνγκ είχε διαμηνύσει την Τετάρτη ότι θα επιταχύνει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και είχε υποστηρίξει πως οι νέες κυρώσεις απέδειξαν ότι «ο δρόμος τον οποίο έχει επιλέξει να πάρει είναι ο απολύτως σωστός».
Αυτές οι νέες κυρώσεις προβλέπουν κυρίως την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές αερίου προς τη Βόρεια Κορέα, τον περιορισμό των εξαγωγών πετρελαίου και διυλισμένων υποπροϊόντων του προς τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση των εξαγωγών βορειοκορεατικών υφαντουργικών προϊόντων. Οι κυρώσεις, προειδοποίησε ο αληταρας ναζιστης πρόεδρος των ΗΠΑ καθικης Τραμπ, δεν είναι παρά το πρελούδιο των μέτρων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
Η Κωλοευρωπαϊκή κωλοενωση επίσης ενίσχυσε την Πέμπτη τις κυρώσεις της σε βάρος της Βόρειας Κορέας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η Δύση «καλλιεργεί υστερία» για τα στρατιωτικά μας γυμνάσια
 Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 03:35
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου χαρακτήρισε ως «προβοκάτσια» το «κύμα υστερίας» που καλλιεργεί η Δύση, όσον αφορά τα στρατιωτικά γυμνάσια «Zapad-2017»( «Δύση -2017») που άρχισαν χθες Πέμπτη στο έδαφος της Λευκορωσίας με τη συμμετοχή της Ρωσίας και θα συνεχισθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου. .
«Απορρίπτουμε τις όποιες κατηγορίες (όσον αφορά την αδιαφάνεια των γυμνασίων). Το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας διατηρεί πάντα κατά την διάρκεια των γυμνασίων το μέγιστο δυνατό επίπεδο διαφάνειας. Θεωρούμε προβοκάτσια το κύμα υστερίας που έχει καλλιεργηθεί γύρω από τα γυμνάσια. Πρόκειται για συνήθη πρακτική και είναι δικαίωμα κάθε χώρας να διοργανώνει παρόμοια γυμνάσια. Όλα γίνονται αυστηρά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τους σχετικούς κανονισμούς», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας επίσης σε σχετικό ερώτημα, αν θα επισκεφθεί τα γυμνάσια ο Ρώσος πρόεδρος, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος να παραστεί σε κάποιο τμήμα των γυμνασίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
 Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 01:22
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να παρατείνει την αναστολή των κυρώσεων οι οποίες συνδέονται με τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όμως ξεκαθάρισε ότι αυτή η χειρονομία είναι κάτι το «προσωρινό» και ότι συνεχίζει τη διαδικασία αναθεώρησης της πολιτικής της έναντι της Τεχεράνης.
Παράλληλα με αυτή την ανακοίνωση, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι προχωρά στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος 11 προσώπων και οντοτήτων που υποστηρίζουν τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν ή φέρονται να διέπραξαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η παράταση της αναστολής των κυρώσεων είναι «μια προσωρινή απόφαση», δήλωσε Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τονίζοντας πως δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση σε ό,τι αφορά το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι πατριωτες σιιτες αντάρτες απειλούν ότι θα πλήξουν τους επιτιθεμενους ισλαμοφασιστες με πυραύλους στο Άμπου Ντάμπι
 Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 19:16
Ο ηγέτης των πατριωτων σιιτων ανταρτών Χούτι της Υεμένης απείλησε σήμερα ότι  θα πλήξει σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια αλλά και στόχους στο Άμπου Ντάμπι αν η αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία εξαπολύσει επίθεση στη Χοντέιντα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Υεμένης.
"Θα μπορούσαμε να στοχοποιήσουμε δεξαμενόπλοια της Σαουδικής Αραβίας και θα μπορούσαμε να κάνουμε ο,τιδήποτε δεν έχουμε κάνει στο παρελθόν", είπε ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι.
Στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο αλ Χούτι υποστήριξε ότι οι πύραυλοι που διαθέτει η οργάνωσή του έχουν βεληνεκές τέτοιο που μπορούν να φτάσουν στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και "οπουδήποτε" στη Σαουδική Αραβία.
Τα καθυστερημενα ισλαμοφασιστικα Εμιράτα συμμετέχουν στον αλητικο ισλαμοφασιστικο συνασπισμό των εμιριδων των αραβικών χωρών του αραβικου κολπου, υπό την ηγεσία της αλητικης καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας, που από τον Μάρτιο του 2015 βοηθά στρατιωτικά τους δοσιλογους προδοτες του διορισμενου από τους αποικιοκρατες  «προέδρου» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απέναντι στους σιιτες αντάρτες Χούτι. Οι τελευταίοι, που στηρίζονται από μονάδες του στρατού που παρέμειναν πιστές στον σουνιτη πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και τη βόρεια Υεμένη από το 2014. Οι προδοτικες δοσιλογικες δυνάμεις του Χάντι έχουν συγκεντρωθεί στα νότια της χώρας.
"Τα Εμιράτα βρίσκονται πλέον στο βεληνεκές των πυραύλων μας. Οι εταιρείες που έχουν εγκαταστάσεις ή επενδύσεις στα Εμιράτα δεν θα πρέπει να θεωρούν ασφαλή αυτή τη χώρα" πρόσθεσε ο 38χρονος αλ Χούτι μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι al Massira που ελέγχεται από τους υποστηρικτές του. Υποστήριξε επίσης ότι η οργάνωσή του "δεν σταμάτησε να τελειοποιεί τους πυραύλους" και υπενθύμισε ότι ορισμένοι έπληξαν στόχους στα βόρεια του Ριάντ και στα νότια της Μέκκας, της ιερής πόλης των μουσουλμάνων. Διαβεβαίωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις των Χούτι είναι επίσης ικανές να βάλουν στο στόχαστρό τους σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και δεξαμενόπλοια φορτωμένα με αργό στην Ερυθρά Θάλασσα.
"Κάθε απόπειρα κατάληψης του λιμανιού της Χοντέιντα (σ.σ. στην Ερυθρά Θάλασσα, στη δυτική Υεμένη) θα αντιμετωπιστεί με επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών δεξαμενόπλοιων", είπε.
Περισσότεροι από 8.400 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αμάχων, έχουν σκοτωθεί από τους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες σαουδαραβες στον  πόλεμο της Υεμένης που κανουν οι αποικιοκρατες μεσω των ισλαμοφασιστων τους και που έχει επίσης προκαλέσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον πλανήτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι τύποι που κολυμπάνε στην Γλυφάδα και στο Φάληρο σήμερα φαντάζομαι ότι είναι αυτόπτες (συρι) - ζαίοι του Κουρουμπλή.
Υποψιάζομαι ότι από Σαλαμίνα μέχρι Αγ. Κοσμά τ απογευματάκι που σχολάνε θα τιγκάρουν οι παραλίες από (συρι) - ζαίους χαμογελαστούς να κολυμπούν στο μαζούτ και να βγαίνουν απ την θάλασσα με αυτόματο μαύρισμα.
Σχολιο.- αλήθεια; πλάκα κάνεις....
Σχολιο.- Οχι καθόλου, είδα κάτι πλάνα κι έφριξα!
Σχολιο.-  ρε δεν πάει καλά ο κόσμος , μη χειροτερα, πόσο πιο προβατα πχια...
Σχολιο.-  Κι όμως...
Πέρασα νωρίτερα από παραλιακή με το τραμ (αλέ ρετούρ) και είναι πεντακάθαρη ...
Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει...
Για να πω την αλήθεια την λιμπίστηκα...
Σχολιο.- Επιφανειακά ίσως, αλλά κάνε πως βουτάς! Το υπουργείο υγείας έβγαλε απαγορευτικό για κολύμπι στην περιοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιω. Πολυχρονόπουλος Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Θάλασσα Μετά Τον Καθαρισμό Θα Είναι Καθαρότερη Από Ότι Ήταν
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος», Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, ο οποίος συμμετέχει με τέσσερα σκάφη στην ευρεία επιχείρηση που έχει στηθεί στον Σαρωνικό για τον καθαρισμό των ακτών.
Σχολιο.- Ε τότε να ρίχνουμε συστηματικά πετρέλαιο στην θάλασσα!
Τι άλλο θα ακούσουμε από την "ιδιωτική πρωτοβουλία" που κονομά από την καταστροφή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη συναυλία για την Ηριάννα θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Γουδή την άλλη Παρασκευη στις 22 Σεπτεμβρίου με σκοπό την οικονομική και ηθική ενίσχυση και υποστήριξή της. Με το μότο «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στο παράλογο. Για το δίκιο. Για την Ηριάννα. Θα μπορούσε να ήσουν Εσύ.» διοργανώνεται η συναυλία αλληλεγγύης με τους: Δημήτρη Αποστολάκη, Σπύρο Γραμμένο, Φοίβο Δεληβοριά, Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρη Μυστακίδη, Νατάσσα Μποφίλιου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, VIC και Social waste.
Οι φωνές, η μουσική και οι στίχοι αγαπημένων μουσικών καλλιτεχνών ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00
Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 5€



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλειοψηφια στην Αυστρια οι μουσουλμανοι μαθητες. Ζητουν καταργηση των Θρησκευτικων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα τον σαλο πηραν πισω τα … τζαμπα μεταπτυχιακα στο Πανεπιστημιο Δυτικης Μακεδονιας στα παιδια των καθηγητων.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αμερικανος ραπερ γυρισε βιντεοκλιπ μεσα σε εκκλησια στη Σαντορινη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλάκα έχει αυτός ο Σκάι. Σκάει γαϊδούρια.
Από τη μία δήθεν δράσεις για το περιβάλλον, εκπομπή για το περιβάλλον, κλάμα για την πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα και από την άλλη ατελείωτες πίπες στην Eldorado Gold και δάκρυα για τους εργαζομένους της.
Η περιοχή που εποφθαλμιά η Eldoradoείναι θησαυρός. Όχι για τον χρυσό της. Είναι θησαυρός φυσικής ομορφιάς και αρχαιολογικών ευρημάτων.
Πως φτάσαμε ως εδώ;
Επί (Αρ)Πάχτα, τα ντήλια με τους ορεινούς χαλκιδικιώτες έδιναν κι έπαιρναν. Οι μεταλλωρύχοι δούλευαν ένα χρόνο και πληρώνονταν 36 μήνες.
Με τα λεφτά τους τόνωναν την... οικονομία των καφενείων της παραθαλάσσιας Χαλκιδικής τους δύσκολους μήνες του χειμώνα.
Ο ονειρεμένος γάμος που ξόδευε τα λεφτά που θα μπορούσαν να γίνουν υποδομές πχ έργων ύδρευσης σε μια περιοχή λείψυδρη και σε άλλες υποδομές που θα αναβάθμιζαν την πραγματικά πανέμορφη μα καθυστερημένη Χαλκιδική, κράτησε για καιρό.
Μόνο όταν οι παραθαλάσσιοι κατάλαβαν ότι η Eldorado μπορεί να τους γαμούσε την περιοχή και κατά συνέπεια το εισόδημα τους από τον τουρισμό, άρχισαν να αγωνίζονται.
Αλλά είχαν ήδη καλέσει το διάβολο στο σπίτι τους.
Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε;
 Θέλουμε και τουρισμό κι χρυσό.
Θέλουμε και τουρισμό και πετρέλαια.
Θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θέλουμε ομελέτα χωρίς να σπάμε αυγά. Και για αυτό παίρνουμε τα αρχίδια μας σε λαδόκολλα.

Σχολιο.-  οτι πιό ΑΙΣΧΡΟ εχω δει στην ζωή μου είναι οτι
οι και καλά αγανακτησμένοι εργαζόμενοι..... της eldorado
ξεχνουν οτι εργοδοτες και εργαζόμενοι ειναι ΠΑΝΤΑ εχθροί
στον αγωνα επιβίωσης
εκτός εάν οι εργαζόμενοι ειναι γλυφτες,καρφιά,ρουφιάνοι κλπ των εργοδοτών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Ξανά στο στόχαστρο τα προνοιακά επιδόματα και οι παροχές αναπηρίας
Με «πολιορκητικό κριό» τα ψίχουλα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που δίνονται μόνο σε οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, κυβέρνηση και κουαρτέτο άρχισαν ξανά να ζεσταίνουν την πρέσα σε βάρος των προνοιακών επιδομάτων, βάζοντας στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από αυτά.
Αυτό αναδείχτηκε από τις πρώτες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, ενόψει της τρίτης «αξιολόγησης», στην οποία περιλαμβάνεται η «αναδιάρθρωση του προνοιακού χάρτη», όπως παρουσιάζεται προπαγανδιστικά η παραπέρα αποψίλωση της Πρόνοιας.
Κυβέρνηση και κουαρτέτο ισχυρίζονται ότι το ΚΕΑ «καλύπτει, μεταξύ άλλων, ανάγκες για τις οποίες είχαν κατά καιρούς θεσμοθετηθεί τα ειδικά επιμέρους επιδόματα», αξιοποιώντας το έτσι ως μοχλό συνεχούς συμπίεσης των προνοιακών επιδομάτων.
Τα πρώτα βήματα στην κατεύθυνση αυτή έγιναν με την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην «αγορά εργασίας», ορισμένων «ενισχύσεων» σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, ενισχύσεων λαϊκών νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, ενισχύσεων για τα απροστάτευτα παιδιά. Αν και το ύψος των ποσών που περικόπηκαν σε πρώτη φάση δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, εντούτοις η τάση να «σβηστούν» παροχές κάτω από την ομπρέλα του ΚΕΑ είναι εμφανής.
Αλλωστε, με ανάλογους ισχυρισμούς, για δήθεν... στοχευμένη ενίσχυση των πιο αδύναμων στρωμάτων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε στην κατάργηση του ΕΚΑΣ που αφορούσε στους χαμηλοσυνταξιούχους, αφαιρώντας τους σε ετήσια βάση μετά το 2019 το ποσό των 900 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια λογική και με την επίκληση της δημοσιονομικής προσαρμογής, το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης που δινόταν με εισοδηματικά κριτήρια συρρικνώθηκε από τα 210 στα 58 εκατ. ευρώ.
Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επανεξετάσει και να... «εξορθολογίσει» και εκπαιδευτικά επιδόματα, ενώ στο αντιλαϊκό τραπέζι βρίσκονται και περικοπές στο οικογενειακό επίδομα.
Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι παροχές αναπηρίας. Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για παροχές αναπηρίας (Γενάρης 2018) και ότι η εθνική εφαρμογή του θα γίνει μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018. Πρότυπο στις νέες ανατροπές αποτελεί σχετική Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, βασική κατεύθυνση της οποίας είναι η εκτίμηση ότι στην Ελλάδα «η προσέγγιση που εφαρμόζεται για την αξιολόγηση της αναπηρίας και τον προσδιορισμό των παροχών βασίζεται στα ιατρικά δεδομένα. Αντί για μια πιστοποίηση αναπηρίας που στοχεύει στον καθορισμό των ικανοτήτων του ατόμου, των εμποδίων που αντιμετωπίζει και του τύπου της υποστήριξης που χρειάζεται, στην Ελλάδα η χορήγηση επιδομάτων, υπηρεσιών και προστασίας βασίζεται ολοκληρωτικά σε ιατρικά κριτήρια και καθορίζεται από ιατρικές επιτροπές»!
Ετσι, στα «τσεκούρια» που ήδη πέφτουν στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, όπως και το αντίστοιχο πετσόκομμα στα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα (με κατάργησή τους, μείωση των δικαιούχων, μείωση του συνολικού κονδυλίου κ.ο.κ.), προδιαγράφονται και νέες επώδυνες ανατροπές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την κατάθεση δημοσιογράφου συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Ιωάννη Σουλιώτη, που καλύπτει από το 2009 το αστυνομικό ρεπορτάζ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Τα όσα ανέφερε ο μάρτυρας στο δικαστήριο βασίζονται στη δημοσιογραφική του έρευνα.
Για τις επιθέσεις χρυσαυγιτών σε μετανάστες ή σε καταστήματά τους, όπως τον εμπρησμό μαγαζιού στην πλατεία Αμερικής από ομάδες που κάναν περιπολίες ή τον εμπρησμό τζαμιού στο Βόλο όπου οι δράστες είχαν παραδεχτεί τη σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή, ο μάρτυρας τόνισε ότι «δεν ήταν αυθόρμητες και μεμονωμένες, αλλά σχεδιάζονταν σε κεντρικό επίπεδο. Σε μια οργάνωση που λειτουργεί με μία κάθετη ιεραρχική δομή, ο επικεφαλής έχει γενική ευθύνη για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος (...) Δεν ήταν απλά κάποια άτομα που συμμετείχαν σε καβγά και αποφάσισαν να κάψουν το μαγαζί ενός Αφρικανού», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μίλησε για τυφλή υπακοή των μελών και για λειτουργία με στοιχεία στρατιωτικής οργάνωσης, αναφέροντας παραγγέλματα κ.ά. «Ημουν αυτόπτης μάρτυρας όταν είχε εκλεγεί στη Βουλή η Χρυσή Αυγή και κληθήκαμε να σηκωθούμε όλοι (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) όταν θα έμπαινε ο αρχηγός (σ.σ. Ν. Μιχαλολιάκος)». Κι ακόμα: «Στο Μελιγαλά, που ήταν στοιχισμένοι, αυτό δεν παραπέμπει σε πολιτικό κόμμα, αλλά σε στρατιωτική οργάνωση». Για τις υποθέσεις του Φύσσα και του ΠΑΜΕ, ανέφερε ο μάρτυρας, προκύπτει ότι υπάρχει μια ιεραρχία που έχει ενεργοποιηθεί, μέσω μιας σειράς τηλεφωνικών επαφών.
Για την επιλογή της Χρυσής Αυγής να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στον Πειραιά, ο μάρτυρας έκανε λόγο για οικονομικό ενδιαφέρον στη Ζώνη. «Είχε μια ευρύτερη στόχευση, να ελέγξει εντός ή εκτός εισαγωγικών κάποιες οικονομικές δραστηριότητες. Υπήρχε ένα οικονομικό κίνητρο», ανέφερε. «Η Χρυσή Αυγή είχε δημιουργήσει ένα παράλληλο σωματείο, το οποίο θα είχε προνομιακές σχέσεις με τους εργολάβους, αυτή είναι δική μου ερμηνεία», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε σε βίντεο στο οποίο ακούγεται να μαθαίνει ένα παιδάκι να χαιρετά ναζιστικά και να λέει «heil Hitler». «Υπάρχουν κείμενα στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, που έχουν αναρτήσει μέλη της, από την οποία προκύπτει ένας θαυμασμός για το πρόσωπο του Χίτλερ».
Ο μάρτυρας μίλησε, τέλος, για διασυνδέσεις Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρχε ένα κοινό μέτωπο στο πεζοδρόμιο» και έκανε λόγο και για περιστατικά όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής έβγαιναν από τις γραμμές της ΕΛ.ΑΣ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(πολυ σωστες παρατηρησεις  και ναι εχει σημασια που ηταν χρυσαυγιτης δλδ ναζιστης διοτι αυτοι ,ειδικα οι σκληροπυρηνικοι ,εχουν ψυχοπαθολογικη προσωπικοτητα και σαδιστικες τασεις ..το να οργανωνεις πογκρομς η και δολοφονιες ανθρωπων εν ψυχρω,σημαινει οτι εισαι κοινωνιοπαθης τουλαχιστον ..
τωρα οτι δεν καταδικαστηκε ε δεν ηταν και αναρχοκομμουνιστης να τον κλεισουν μεσα για 5 χρονια χωρις στοιχεια ενοχης)

- Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Βαγγέλης Στεφανάκης, που είχε δείρει προ καιρού μέχρι θανάτου την 23χρονη φίλη του, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών (και όχι σε ισόβια, όπως είχε καταδικαστεί πρωτόδικα), επειδή του αναγνωρίστηκαν «ελαφρυντικά» («ειλικρινής μεταμέλεια» και το ότι μετά τον ξυλοδαρμό πήγε το θύμα του στο... νοσοκομείο!!!).
- Ο ίδιος χρυσαυγίτης είχε καταδικαστεί παλιότερα σε φυλάκιση 37 μηνών για την δράση του ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά η ποινή του ήταν με αναστολή και γι' αυτό δεν κλείστηκε ΠΟΤΕ στην φυλακή!!! Εάν αυτό είχε συμβεί, η άτυχη κοπέλα, κατά πάσα πιθανότητα, θα ήταν ακόμη ζωντανή!!!
- Όσο για την αδελφή του θύματος, που διατηρούσε παράλληλο δεσμό με τον δολοφόνο και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για δύο πλημμελήματα (υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία), το γεγονός ότι προτίμησε να καλύψει τον εγκληματία από το να σώσει την αδελφή της από τα χέρια του, δεν ξέρω εάν της προκαλεί έστω και την ελάχιστη τύψη στη συνείδηση... Το εύχομαι, τουλάχιστον...''
Σχολιο.- Εν τω μεταξύ αυτός είχε ασκήσει πολλές φορές βία εναντίον της συντρόφου του πριν το περιστατικό με το θανάσιμο ξυλοδαρμό της...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Επειδή εκτός απ την πίσσα υπάρχουν και τα πούπουλα!
Επειδή είναι Παρασκευή βράδυ και το γέλιο ομορφαίνει την ζωή!
(Κάποιοι το έχουν ήδη δεί το βιντεάκι, αλλά το γέλιο επαναλαμβάνεται!)
Παρακαλώ θαυμάστε σκηνοθεσία, μοντάζ, ηθοποιία, σκηνικά, τα πάντα όλα!
Τώρα βέβαια εμείς επιδόσαμε 1η Σεπτέμβρη, αλλά το βιντεάκι κυκλοφορεί απ τις 17 Αυγούστου!  Χώρια ότι ο δικαστικός επιμελητής ήταν άντρας κι όχι γυναίκα!
Παρακαλώ προσέξτε ιδιαίτερα την ξανθιά με το σορτσάκι που ορμάει απ το δωμάτιο 304 με καράτε να διώξει την επιμελήτρια! Από ποιά χώρα άραγε είναι προσφυγοπούλα αυτή; Και γιατί δεν την έχουν ήδη πάρει στην νέα ταινία του Τζέημς Μποντ, ε;
Οσο για τον τύπο στο δωμάτιο 512 που της λέει "φύγε απ το σπίτι μου", σας διαβεβαιώ, το έχει απ τον παππού του και πληρώνει φόρους, φως, νερό, τηλέφωνο!
Οσο για το τέλος, τι να πεί κανείς για την φαντασία της αλληνής;
Που βρήκε ότι αστυνομία και κράτος τους απειλούν; Χαχαχαχαχα
Οσο για το ότι το City Plaza είναι ιδέα και "movement" και αυτά δεν μπορείς να τ αδειάσεις, θα συμφωνήσω. Είναι η ιδέα της λαμογιάς, της κλεψιάς, της αισχροκέρδειας πάνω σε ζωές ανθρώπων και τι ν αδειάσεις απ τ άδεια;
(Και φυσικά πάλι βάζουν τα λινκ των ΜΚΟ για να μαζέψουν φραγκάκια...)
https://www.youtube.com/watch?v=B7bXO0605B4



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
(Παρακαλούνται κάποιοι να μην με απειλούν ότι όσο λοιδορώ τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ξενοδοχείο δεν θα ξαναδώ αλλά ούτε το φως του ήλιου.
Στωωω, στω πολύ, πάω να μαυρίσω, μου πάει καλύτερα απ την ασπρίλα. )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΡΩΣΙΚΩΝ «S-400»
Ανησυχία από ΝΑΤΟ και Γαλλία
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
«Για το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό τα (οπλικά) συστήματα των μελών του να μπορούν να είναι συμβατά. Γι' αυτό το σύστημα (σ.σ. «S-400») δεν έχει ζητηθεί να ενταχθεί στο σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε χτες ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, επιλέγοντας έναν προσεκτικό τρόπο να αντιδράσει στην αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων «S-400» που αποφάσισε η Τουρκία. Ο ίδιος ανέφερε, κατά τα άλλα, ότι «εναπόκειται σε κάθε πλευρά να αποφασίσει τι εξοπλισμό θα αποκτήσει».
Την τουρκική αγορά σχολίασε και το γαλλικό ΥΠΕΞ, ενόψει και των διήμερων επαφών που ο υπουργός Ζαν Υβ Λε Ντριάν θα ξεκινούσε χτες στην Αγκυρα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Ανιές Ροματέτ Εσπάν είπε ότι «η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία αποτελεί κυρίαρχη επιλογή που δεν χρειάζεται να σχολιαστεί από μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας».
Στην Αγκυρα, τέλος, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν, τόνισε πως η Τουρκία παραμένει ένα αξιόπιστο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και πως οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή για τις σχέσεις της με τη Δύση, αλλά είναι συμπληρωματικές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή για την Ειρήνη σε Ασία και Ειρηνικό του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτήρισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «όργανο του διαβόλου» που συγκροτούν «διεφθαρμένες» χώρες, οι οποίες ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ιαπωνία πρέπει να υποστεί συντριπτικό χτύπημα, όπως και οι ΗΠΑ, προειδοποιώντας και για χρήση του πυρηνικού τους οπλοστασίου, αντιδρώντας στην υποστήριξη της νέας απόφασης του ΣΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: 13 μήνες μετά την απόφαση για Brexit η ανεργία έπεσε σε χαμηλό 40 ετών ενώ μισθοί και στερλίνα εκτοξεύθηκαν!

Σε χαμηλό 40 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,3% που είναι και το χαμηλότερο από το 1975, δεκατρείς μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.
Η μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και οι μαζικές προσλήψεις αποτελούν ένδειξη ότι επίκειται και νέα αύξηση μισθών.
Μέχρι στιγμής ο βασικός μισθός αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας!


4 σχόλια:

e-h είπε...


Hurricane Irma Appeal Update
14 September 2017
Thank you to everyone who has donated to CSC’s Hurricane Irma Appeal. An amazing £15,000 has been raised in less than 24 hours, all of which will be sent to Cuba to help with relief and recovery projects.

The category 5 storm was the worst to hit Cuba in recent history. Unlike previous storms where damage has been limited to specific provinces, Hurricane Irma tore along 800 kilometres of the northern coast, making its impact felt across the entire island.
Coastal communities have been devastated by winds and flooding. Many are still without water and electricity as central power stations sustained major damage. Authorities and communities are working around the clock to restore electricity, water supplies and reopen the 400 schools which were also affected.
On Wednesday 13 September, power had been restored to 70 per cent of the country, however in the worst affected areas of Matanzas, Villa Clara and Ciego de Avila, up to 70 per cent of buildings were still without power three days after the storm.
The storm surge pushed seawater half a kilometre inland in some places, taking rubbish and sewage with it.
On Monday Cuban authorities announced that ten people had died as a result of the storm, mainly from collapsing buildings in Havana.
Nearly 300,000 hectares of sugar cane plantations have been affected, with nearly 40 per cent of the plants ruined or damaged. Communities have set to work harvesting and collecting what can be salvaged and distributed.
The Cuban ambassador to Britain, Teresita Vicente said that solidarity would be important over the coming months, since recovery efforts would be hindered by the impact of the US blockade: “The blockade makes it more difficult to recover but the spirit of the Cuban people is the same as it has been when we face many adversities.”
The ambassador reminded people that Cuba was also suffering from “Hurricane Trump” as the US increases its “aggressive policy” toward the country.
Just as Irma was about to hit, President Trump quietly extended the blockade for another year by signing the Trading with the Enemy Act.
“Political solidarity is very important but also this appeal is vital and will help to alleviate the difficulties faced by the Cuban people.”
CSC reiterates its solidarity with the Cuban people in the mammoth task they have ahead to rebuild their communities. We call once again for the US government to end its inhumane blockade of the country so that the Cuban people can access the building materials and equipment they will need to reconstruct their country following this tragedy.
You can make donations to the CSC Hurricane Appeal below. 100% of all donations will be passed on to relief work in Cuba.

e-h είπε...


Other donations
Cheques should be clearly marked on the back: ‘Cuba Hurricane Relief’. Please make cheques out to CSC and send to: Cuba Solidarity Campaign c/o UNITE, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB, UK
For credit card or bank transfers call +44 (0)20 7490 5715 or email office@cuba-solidarity.org.uk
Further reading
• Cuba in Recovery, report from Granma
• Ambassador responds to Hurricane Irma Appeal
• Trump extends the Trading with the Enemy Act
Further updates on hurricane relief and donations will be posted on www.cuba-solidarity.org.uk, our Facebook and Twitter pages and in the October issue of CubaSí magazine.

Thank you for your support.
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


Ενημέρωση εκκλησης για τυφώνα Irma
14 Σεπτεμβρίου 2017
Σας ευχαριστούμε όλους όσους έχουν δωρίσει στην έκκληση της CSC για τον τυφώνα Irma . Ενα εκπληκτικό £ 15.000 έχει συσσωρευθεί σε λιγότερο από 24 ώρες, οι οποίες θα αποσταλούν στην Κούβα για βοήθεια για έργα ανακούφισης και αποκατάστασης.

Η καταιγίδα της κατηγορίας 5 ήταν η χειρότερη που έπληξε την Κούβα στην πρόσφατη ιστορία. Σε αντίθεση με προηγούμενες καταιγίδες όπου οι ζημιές περιορίστηκαν σε συγκεκριμένες επαρχίες, ο τυφώνας Irma ξέσπασε κατά μήκος 800 χιλιομέτρων της βόρειας ακτής, κάνοντας τον αντίκτυπο αισθητό σε ολόκληρο το νησί.
Οι παράκτιες κοινότητες έχουν καταστραφεί από τους ανέμους και τις πλημμύρες. Πολλοί είναι ακόμα χωρίς νερό και ηλεκτρισμό, καθώς οι κεντρικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής υπέστησαν σημαντικές ζημίες. Οι αρχές και οι κοινότητες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκαταστήσουν τον ηλεκτρισμό, την παροχή νερού και να ανοίξουν εκ νέου τα 400 σχολεία που επίσης επηρεάστηκαν.
Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, το ρευμα είχε αποκατασταθεί στο 70% της χώρας, ωστόσο στις πληγείσες περιοχές του Matanzas, της Villa Clara και της Ciego de Avila, έως και 70% των κτιρίων ήταν χωρίς ισχύ τρεις ημέρες μετά την καταιγίδα.
Το κύμα της καταιγίδας έσπρωξε το θαλασσινό νερό μισό χιλιόμετρο εσωτερικά σε κάποιες περιοχες, κουβαλοντας σκουπίδια και λύματα μαζί του.
Τη Δευτέρα, οι κουβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, κυρίως από την κατάρρευση κτιρίων στην Αβάνα.
Σχεδόν 300.000 εκτάρια φυτειών ζαχαροκάλαμου έχουν πληγεί, με σχεδόν 40 τοις εκατό των φυτών καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Οι κοινότητες έχουν θέσει σε λειτουργία τη συγκομιδή και τη συλλογή όσων μπορούν να σωθούν και να διανεμηθούν.
Η Κουβανη Πρεσβευτής στη Βρετανία, Teresita Vicente, δήλωσε ότι η αλληλεγγύη θα είναι σημαντική κατά τους επόμενους μήνες, καθώς οι προσπάθειες ανάκαμψης θα παρεμποδιστούν από τον αντίκτυπο του αμερικανικού αποκλεισμού: «Ο αποκλεισμός καθιστά πιο δύσκολη την ανάκαμψη, αλλά το πνεύμα του κουβανικού λαού είναι όπως ήταν όταν αντιμετωπίσαμε πολλές αντιξοότητες. "
Η πρεσβευτής υπενθύμισε στους πολίτες ότι η Κούβα πάσχει επίσης από "Τραμπ τυφώνα" καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν την "επιθετική πολιτική" τους προς τη χώρα.
Ακριβώς όπως η Ιρμα επρόκειτο να χτυπήσει, ο Πρόεδρος Τραμπ επέκτεινε τον αποκλεισμό για ένα ακόμη έτος υπογράφοντας το νόμο περί Εμπορίας με τον Εχθρό.
"Η πολιτική αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντική αλλά και αυτή η έκκληση είναι ζωτικής σημασίας και θα βοηθήσει στην άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός".

e-h είπε...


Η CSC επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της προς τον κουβανέζικο λαό στο μαζικό έργο που έχουν να κάνουν με την ανοικοδόμηση των κοινοτήτων τους. Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τερματίσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της χώρας, ώστε ο κουβανός λαός να έχει πρόσβαση στα δομικά υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν για να ανακατασκευάσουν τη χώρα τους μετά από αυτή την τραγωδία.
Μπορείτε να κάνετε δωρεές στην Εκκληση της CSC για Hurricane παρακάτω. Το 100% όλων των δωρεών θα μεταφερθεί σε ανακουφιστικές εργασίες στην Κούβα.

Άλλες δωρεές
Οι έλεγχοι θα πρέπει να σημειώνονται με σαφήνεια στο πίσω μέρος: «Αρωγής για τον Τυφώνα της Κούβας». Παρακαλούμε να ελέγξετε την CSC και να στείλετε: στην καμπάνια αλληλεγγύης της Κούβας c / o UNITE, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB, UK
Για πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικές μεταφορές, καλέστε στο +44 (0) 20 7490 5715 ή στο email office@cuba-solidarity.org.uk
Περαιτέρω ανάγνωση
• Κούβα στην ανάκαμψη, έκθεση της Granma
• Η Πρεσβευτής ανταποκρίνεται στον Τυφώνα Irma Εκκληση
• Το Trump επεκτείνει το νόμο "Trading with the Enemy Act"
Περαιτέρω ενημερώσεις για την ανακούφιση από τον τυφώνα και τις δωρεές θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες www.cuba-solidarity.org.uk, στις σελίδες Facebook και Twitter και στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού CubaSí.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.
Η ομάδα εκστρατείας αλληλεγγύης της Κούβας