Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Σαββατο 16 Σεπτεμβριου 2017



Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας τον ναζιστικό χαρακτήρα της έκανε κατά την χθεσινή κατάθεση του στη δίκη της Χ.Α. το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Ηλίας Σταύρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ο μάρτυρας δεν άφησε κανένα περιθώριο για τα ιδεολογικά «πιστεύω» της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως ο ίδιος, τότε οπαδός της ναζιστικής ιδεολογίας και σήμερα ακροδεξιός, όπως είπε, ορκίστηκε πλήρες μέλος της οργάνωσης στις 21.12. 2011 «στο όρος Φαλακρό, κάτω από το υψωμένο λάβαρο του Γ' Ράιχ». Όπως υποστήριξε για το κόμμα, «δεν είχαμε αγκυλωτό σταυρό στα γραφεία, θα ήταν αυτοκτονικό, αλλά ορκιζόμασταν με την σημαία του Γ' Ράιχ από πίσω».
Ο στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η εγκαθίδρυση «μονοκομματικού κράτους με κατάργηση του κοινοβουλευτισμού κατά τα πρότυπα της ναζιστικής Γερμανίας», ανέφερε ο κ. Σταύρου.
Συνεχίζοντας την κατάθεση του επεσήμανε πως η Χ.Α.είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο μεριμνά ώστε να έχει «διείσδυση στην αστυνομία και τον στρατό», να «έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία γιατί έχει συνεκτικό ρόλο» και γι' αυτό «να είναι κοντά στις απόψεις μας οι μητροπολίτες».
Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε κάθετη δομή της Χρυσής Αυγής με οργανώσεις και ιεραρχία που καταλήγουν στον αρχηγό, ο οποίος «είναι το ανώτερο πρόσωπο στην Χρυσή Αυγή, η φωνή του αίματος.
Ο Φύρερ παράγει Δίκαιο, όπως είπε και ο Καρλ Σμιτ».
Επίσης, ο κ. Σταύρου σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή, πλην των στοιχείων, φωτογραφιών και βίντεο για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κομμουνιστές και άλλους ιδεολογικούς αντιπάλους της, κρατά υλικό και για μέλη και στελέχη της.
Αναφερόμενος στον χαιρετισμό των χρυσαυγιτών, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στα μη μέλη της οργάνωσης «λέγαμε ότι είναι του Μεταξά... η Της 21ης Απριλίου. Καμία σχέση.
Τα λέγαμε για να πάρουμε ψήφους από ακροδεξιούς.
Εμείς όταν χαιρετούσαμε ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ είχαμε στο νου μας τον Ρούντολφ Ες, όχι τον Αριστοτέλη, ούτε τον Μεταξά»
Αυτοί λοιπόν είναι οι χρυσαυγίτες.
Ούτε "πατριώτες", ούτε "έλληνες εθνικιστές" ούτε "αντισυστημικοί"
.Μόνο εγκληματίες ναζιστές, γκεσπαπίστες νοσταλγοί του Χίτλερ βγαλμένοι από τον απόπατο της Ιστορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
Η Βενεζουέλα στέλνει 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, η χώρα του έστειλε την Τρίτη 10 τόνους διάφορων υλικών ως μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Κούβα, μετά τις επιπτώσεις που προκάλεσε στο νησί της Καραϊβικής ο τυφώνας Ίρμα.
Σε δηλώσεις στη VTV από το αεροδρόμιο Μαϊκετία στην πολιτεία Βάργκας, ο υπουργός ανέφερε ότι εστάλησαν με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στρώματα, φάρμακα, μη αλλοιώσιμα τρόφιμα, πόσιμο νερό, κουβέρτες, σκεπάσματα και άλλα αντικείμενα.
«Είμαστε συντονισμένοι με τις αρχές της Κούβας και θα ανοίξουμε αερογέφυρα» είπε ο υπουργός, και συμπλήρωσε ότι η αποστολή αυτής της βοήθειας είναι οδηγία του προέδρου της δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος την Κυριακή ζήτησε από τους οργανισμούς και θεσμούς του βενεζουελάνικου κράτους να ενεργοποιήσουν σχέδιο βοήθειας για την Κούβα.
Υπό αυτή την έννοια, «στέλνουμε επίσης προσωπικό για να συνεργαστεί στην εκτίμηση των ζημιών και στήσιμο ενός διαύλου επικοινωνίας με την αδελφή χώρα», πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της κουβανικής πρεσβείας στη χώρα, Λουίς Γκαρσία Τρουχίγιο, δήλωσε ότι «όλες αυτές τις μέρες έχουν γραφεί ένδοξες σελίδες για την Μπολιβαριανή Επανάσταση όσο αφορά την βοήθεια προς την Καραϊβική και έχουμε δει πρόσφατα όλη την κινητοποίηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».
«Η Βενεζουέλα είναι παρούσα εδώ με την Κούβα ξεκινώντας με αυτή την αερογέφυρα που θα επεκταθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων για να φέρει βοήθεια στον κουβανικό λαό επίσης» πρόσθεσε.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/09/10.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ποιό δικαίωμα έχουν κατέβει τόσο νότια οι Κούρδοι, και απαιτούν από τους Σύριους να μην διασχίσουν τον Ευράτη; Αυτές δεν είναι περιοχές που έχουν στην πλειοψηφία Κούρδους, αλλά Άραβες. Το ίδιο και στην Ράκκα που εμπόδισαν τον Συριακό Αραβικό Στρατό από το να συμμετέχει στην πολιορκία.

Ο ηγέτης της κουρδικής πολιτοφυλακής προειδοποιεί τον συριακό στρατό να μην διασχίσει τον Ευφράτη
16/9/2017
Οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ στη Συρία ανέφεραν ότι δεν θα επιτρέψουν στα κυβερνητικά στρατεύματα να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη, καθώς οι τελευταίοι συνεχίζουν να προχωρούν γρήγορα κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στο Deir Ezzor.
"Τώρα έχουμε 3 χιλιόμετρα μεταξύ μας και την ανατολική όχθη του ποταμού, όταν οι δυνάμεις μας φτάσουν στην περιοχή, κάθε πυροβολισμό που θα πυροδοτηθεί σε αυτήν την περιοχή θα εξετάσουμε την επίθεση στο στρατιωτικό συμβούλιο", δήλωσε ο Abu Khawla, διοικητής του στρατού Deir Ezzor Συμβούλιο.
"Έχουμε ειδοποιήσει τους κυβερνητικους και τη Ρωσία ότι φτάνουμε στην όχθη του ποταμού Ευφράτη και μπορούν να δουν τις δυνάμεις μας να προχωρούν", ανέφερε. "Δεν επιτρέπουμε στους κυβερνητικους ή τις πολιτοφυλακές τους να διασχίσουν την ανατολική όχθη του ποταμού."
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις έχουν ήδη περάσει στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, μετά τη σημαντική πρόοδο κατά της ISIS στην ανατολική Συρία.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από μια σημαντική νίκη στο Deir ez-Zor, ο Στρατός της κυβέρνησης της Συρίας εξακολουθεί να εκκαθαρίζει τους τρομοκράτες του ISIS στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Τα προάστια αυτού του επαρχιακού κέντρου έχουν απελευθερωθεί. Οι προηγμένες μονάδες διέσχισαν με επιτυχία τον ποταμό Ευφράτη, φτάνοντας στην ανατολική ακτή του », επιβεβαίωσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα με τιμή σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα "Παγκόσμιος Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία" την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7.30μμ στον Πολιτιστικό Χώρο "Φρανσίσκο ντε Μιράντα", Χάριτος 6, Κολωνάκι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ από τη Βενεζουέλα "Esperanza" των Dayon Moiz y Lluís Bartra. Διάρκεια:26min.

"Είμαστε όλοι βενεζουέλα"! διακηρύξαμε στην Αθήνα, και απαιτούμε σεβασμό για το νόμιμο δικαίωμα του λαού της Βενεζουέλας να ζήσει και να χτίσει το παρόν και το μέλλον του εν Ειρήνη!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Αθήνα 15/9/2017



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν για το Ισλάμ
15/9/2017
Mε υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε στο σχολείο γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν ενότητες από το βιβλίο θρησκευτικών που παρουσιάζουν άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Η συγκεκριμένη απαίτηση του γονέα που μάλιστα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση.
Τονιζοντας στο τελος «οι παραπανω 5 ενοτητες δεν συναδουν με τα πιστευω και τις θρησκευτικες πεποιθησεις της οικογενειας».
Αυτό φυσικα ξεσηκωσε αντιδρασεις από τα 5 τσογλανια της ιμπεριαλιστικης «αντιεξουσιαστικης αριστερας» που σιτιζονται από την CIA.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙ Ε.Ε, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΜΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, Κ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑϊΚΟ ΠΡΟΙΟΝ Κ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, Κ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΤΑ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΑΦΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, Κ ΟΠΟΙΟΝ ΛΕΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ), ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ!
Διότι θυμίζουν την Καϊλή, που τον παππού της, που δεν ήταν τελικά παππούς της, τον σκότωσαν στον εμφύλιο, που τελικά ήταν στην κατοχή, οι κομμουνιστές γενικά, που τελικά ήταν ένας ερωτοχτυπημένος με την γιαγιά της εθνικόφρων, που δεν πήγε τελικά ούτε μια μέρα φυλακή, επειδή ήταν δωσίλογος! Συνεννοηθήκαμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να μην παρέμβει το κράτος κι ο εισαγγελέας, θα μας πουν Σοβιετία. Οι παραλίες θα καθαριστούν ιδιωτικώς και αυτοβούλως!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Aleka Zorbala γραφει
Συλλήψεις Δικηγόρων στην Τουρκια!
Εκεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ακούει κανείς;;; θα ευαισθητοποιηθεί ο Πρόεδρος να εκδώσει, έστω μια ανακοίνωση, από την στιγμή, που στην Τουρκία, την "δημοκρατική και ασφαλή χώρα ", όχι μόνον δεν επιτρέπουν την παράσταση δικηγόρων προς υπεράσπιση των φυλακισμένων απεργών πείνας εκπαιδευτικών, αλλά τους συνέλαβαν κιόλας! Συγκεκριμένα συνέλαβαν 20 δικηγόρους από την Ομάδα Δικηγόρων του Λαού, μια ομάδα αλληλέγγυων δικηγόρων, που παρέχουν αφιλοκερδώς την συνδρομή τους, καθαρά σε κινηματική βάση, στα θύματα του Τουρκικού Κράτους και των φασιστικών ορδών των Γκρίζων Λύκων.
Ανάμεσά τους αγαπημένοι συνάδελφοι/σες και πάνω απ'όλα ορκισμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες!!!
Aytac, Didem, Aycan, είμαστε πάντα δίπλα σας, είστε δυνατοί και αποφασισμένοι και, το ξέρετε, η καρδιά μας χτυπάει στους ήχους της δικιάς σας καρδιάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟ ΣΤΟ Ε.Π.Α.Μ. οι υπόλοιποι βρίθουν ως ύποπτοι, αποχή λευκό, άκυρο είναι υπέρ της κατοχής.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα:
"Λοιπον  γι ' αυτό είμαι έτοιμος να πάω κάτω για να πάρω περισσότερο νερό και προμήθειες για τη γειτονιά και ο Oscar Lopez Ριβέρα εμφανίζεται στο σπίτι μου με 15 γαλόνια νερό και φαγητό!"-



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα δύο επιχειρήματα της μέγιστης αυτογελοιοποίησης του συριζαίου:
1. "Κάνετε αντιπολίτευση για να ξανάρθει τη Δεξιά".
2. "Δεν εκπροσωπείτε κανέναν εσεις της ΛΑΕ. Είστε ασήμαντη μειοψηφία".
Δεν τα λένε μόνο οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, που τα έμαθαν πολύ καλά, όταν επί δεκαετίες τα έστρεφαν κατά της Αριστεράς, και δεν ντρέπονται να αυτοαποκαλύπτονται ως λαμόγια. Που όταν βούλιαξε το καράβι την έκαναν για ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να βολευτούν και πάλι.
Τα λένε και κάτι θλιβεροί κακομοίρηδες που έκλαιγαν το 1981 ή/και το 1993, όταν το ΚΚΕ εσ. και ο ΣΥΝ, αντίστοιχα, δεν είχαν μπει στη Βουλή. Είχαν τον πόνο τους, είχαν και τους πασόκους να τους λένε πως θέλουν να ξαναφέρουν τη Δεξιά!
Σχολιο.- Να προσθέσω ένα ακόμα που θεωρώ αυτογελοιοποιηση; "Έγιναν εκλογές το Σεπτέμβρη...."
Σχολιο.- Εντάσσεται στην αλαζονεία εκείνων που δεν κατάλαβαν τι συνέβη και το ισχυρό και επί δεκαετίες εδραιωμένο ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το 45% στο 4,5%. Όταν κοιτάς το ότι το κόμμα σου βγήκε πρώτο αδιαφορώντας για το ότι έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, έχεις μπει για τα καλά στον δρόμο της αποπολιτικοποίησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΚΑΙΕΙ» ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ : Θέλει κράτος όπως της ναζιστικής Γερμανίας
 9/15/2017 10:27:00 μ.μ.
Ο στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η εγκαθίδρυση «μονοκομματικού κράτους με κατάργηση του κοινοβουλευτισμού κατά τα πρότυπα της ναζιστικής Γερμανίας» ανέφερε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση ο πρώην επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος στην Βουλή, Ηλίας Σταύρου.
Ο κ. Σταύρου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την οργάνωση, κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα «εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα», που είχε στρατηγική στόχευση την κατάργηση του πολιτεύματος μέσω «εκλογής 180 βουλευτών που θα αλλάξουν το Σύνταγμα», το οποίο μεριμνά ώστε να έχει «διείσδυση στην αστυνομία και τον στρατό, να «έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία γιατί έχει συνεκτικό ρόλο» και γι’ αυτό «να είναι κοντά στις απόψεις μας οι μητροπολίτες». Ο μάρτυρας δεν άφησε κανένα περιθώριο για τα ιδεολογικά «πιστεύω» της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως ο ίδιος, τότε οπαδός της ναζιστικής ιδεολογίας και σήμερα ακροδεξιός, όπως είπε, ορκίστηκε πλήρες μέλος της οργάνωσης στις 21.12. 2011 «στο όρος Φαλακρό, κάτω από το υψωμένο λάβαρο του Γ’ Ράιχ».
Όπως υποστήριξε για το κόμμα, «δεν είχαμε αγκυλωτό σταυρό στα γραφεία, θα ήταν αυτοκτονικό, αλλά ορκιζόμασταν με την σημαία του Γ’ Ράιχ από πίσω». Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε κάθετη δομή της Χρυσής Αυγής με οργανώσεις και ιεραρχία που καταλήγουν στον αρχηγό, ο οποίος «είναι το ανώτερο πρόσωπο στην Χρυσή Αυγή, η φωνή του αίματος. Ο Φύρερ παράγει Δίκαιο, όπως είπε και ο Καρλ Σμιτ». Τόνισε, δε, απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ότι, κατά την εκτίμηση του, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι «ο Λαγός στη Νίκαια αν αυτό πάρει έκταση στα Μέσα και δεν αρέσει στον αρχηγό. Δεν θα το κάνει αν δεν αρέσει στον αρχηγό.
Επίσης, είπε ότι την επομένη της δολοφονίας του μουσικού, αυτό που άκουσε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ήταν πως «κάποιος δικός μας έφαγε έναν αναρχικό» και ότι είδε μία ανακοίνωση που ετοίμαζαν, στην οποία ουσιαστικά έλεγαν «εμείς δεν ξέρουμε, είναι οπαδικά». Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι άρχισε να αποστασιοποιείται σταδιακά από τη Χρυσή Αυγή όταν, στο πλαίσιο του ρόλου που του ανατέθηκε στη Βουλή, κατάλαβε πως οι επιθέσεις και άλλες «έκνομες ενέργειες» δεν γίνονταν από «περιθωριακά κομμάτια» του κόμματος, όπως πίστευε: «Δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά και ότι τα ξέρει η ηγεσία και συμμετέχει». Όπως επισήμανε, το 2013, ως υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης πλέον, άκουσε για πρώτη φορά άλλο στέλεχος να λέει «θα δώσω εντολή» για να χτυπήσει ομάδα χρυσαυγιτών σε περιοχή της Φλώρινας, όπου επρόκειτο να γίνει γιορτή με συγκροτήματα από τα Σκόπια.
Διευκρίνισε, μάλιστα, πως ο ίδιος δεν έχει εμπλακεί σε καμία πράξη παράνομης βίας γιατί πιστεύει «στη βία του κράτους. Στη βία, δηλαδή, που θα ασκήσει όχι η Χρυσή Αυγή αλλά το κράτος της Χρυσής Αυγής» δίνοντας ως παράδειγμα κρατικής βίας «τη ναρκοθέτηση των συνόρων και τη βύθιση πλοίων με λαθρομετανάστες». Ο κ. Σταύρου ανέφερε πως, αφού έστειλε επιστολή παραίτησής του από επιστημονικός σύμβουλος, τον Ιούνιο του 2013, στον αρχηγό του κόμματος, άλλαξε άρδην η συμπεριφορά όλων των στελεχών της οργάνωσης απέναντι του.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης τού είπε πως «δεν είναι η πιο σοφή επιλογή να φύγεις από το κόμμα», ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τον προειδοποίησε ότι «όποιος φεύγει από το κόμμα, τον τρώει η μαρμάγκα», ενώ ο Νίκος Κούζηλος του επέστησε την προσοχή λέγοντάς του «πρόσεχε τις κινήσεις σου, άνθρωποι είμαστε, ατυχήματα παθαίνουμε». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η Χρυσή Αυγή απορρίπτει τον χριστιανισμό γιατί «δεν ταιριάζει σε εμάς το “όταν σε χτυπούν γύρνα και το άλλο μάγουλο”. Μας έλεγαν, ωστόσο, να έχουμε καλές σχέσεις με την Εκκλησία». Επίσης, ο κ. Σταύρου σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή, πλην των στοιχείων, φωτογραφιών και βίντεο για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κομμουνιστές και άλλους ιδεολογικούς αντιπάλους της, κρατά υλικό και για μέλη και στελέχη της. Περιέγραψε, μάλιστα, πως στέλεχος από την Ημαθία, τόπο καταγωγής και πλέον διαμονής τού μάρτυρα, του είχε μιλήσει για υλικό που κρατούσε για συγκεκριμένο μέλος της οργάνωσης που είχε χτυπήσει έναν Πακιστανό.
Το στέλεχος τού είπε πως κρατά το υλικό ώστε αν ο δράστης της επίθεσης θελήσει να μιλήσει «να έχουμε φωτογραφίες για αυτόν». Ακόμη, είπε πως εντός της οργάνωσης υπήρχαν και χρησιμοποιούνταν κάμερες με τη μορφή μενταγιόν, ρολογιών και ζωνών και πρόσθεσε «Κάπως έτσι εικάζω πως βιντεοσκοπήθηκε ο Μπαλτάκος… Δεν λεω ότι φορούσε ο Κασσιδιάρης».
Αναφερόμενος στον χαιρετισμό των χρυσαυγιτών, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στα μη μέλη της οργάνωσης «λέγαμε ότι είναι του Μεταξά… Της 21ης Απριλίου. Καμία σχέση. Τα λέγαμε για να πάρουμε ψήφους από ακροδεξιούς. Εμείς όταν χαιρετούσαμε ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ είχαμε στο νου μας τον Ρούντολφ Ες, όχι τον Αριστοτέλη, ούτε τον Μεταξά».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ
Μπα! Ακόμη ελεύθερος κυκλοφορεί ο εγκληματίας πλοιοκτήτης και μόλις τώρα αρχίζουν διαδικασίες... ανακρίσεων!. Δικαστές και κυβέρνηση εξακολουθούν να γλείφουν τις σόλες των εφοπλιστικών παπουτσιών, αδιαφορώντας παγερά για την απόδοση ευθυνών για την περιβαλλοντική καταστροφή.
Μαζί αδιαφορεί και μια κοινωνία ολόκληρη, που άφησε σήμερα Παρασκευη μερικές δεκάδες ναυτεργατών να διαμαρτύρονται μόνοι στο Πέραμα. Με εξαίρεση τη μικρή παρουσία μελών της ΛΑΕ.
Και ο Κουρουμπλής, που ακόμη και τρεις μέρες μετά το έγκλημα διαβεβαίωνε πως η κατάσταση ελέγχεται και που χθες κάλεσε τον κόσμο να κάνει μπάνιο μέσα στα πετρέλαια, επίσης παραμένει στη θέση του. Χωρίς μια μήνυση εναντίον του από κάποιον ιατρικό σύλλογο ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ή πολιτική συλλογικότητα, για έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο.
Αν συνδυαστούν όλα αυτά με την εκδήλωση της κοινωνικής σαπίλας, όπως εκφράζεται με το ζήτημα των άστεγων καθηγητών στη Σαντορίνη και την παντελή αδιαφορία κυβέρνησης, δήμου και κατοίκων, γονέων των μαθητών, μια ηχηρή καμπάνα χτυπάει για τούτο τον τόπο.
Η κοινωνική αποσύνθεση και η πολιτισμική παρακμή είναι εδώ μπροστά μας και γύρω μας. Και η σαπίλα επεκτείνεται με μορφή κοινωνικής πετρελαιοκηλίδας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, για να αποδείξει πως ο κίνδυνος από την πετρελαιοκηλίδα αποτελεί αντιπολιτευτικό μύθο, διοργανώνει αύριο συλλογικό μπάνιο στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας.
- Μα, δεν υπάρχει Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ!
- Το ίδιο λέμε!
Σχολιο.- Στα Αμπελάκια και προ πετρελαιοκηλίδας δεν κολυμπούσε κανείς...
Σχολιο.- Τώρα, όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κυβερμητικών, δεν αντιμετωπίστηκε μόνο η πετρελαιοκηλίδα, αλλά ολόκληρη η περιοχή είναι πιο καθαρή παρά ποτέ άλλοτε. Γι' αυτό έχει σημασία η επιλογή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ!
Υποβάλλουν καθημερινά σε εξευτελισμό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που υποχρεώνονται να μετακινούνται με λεωφορεία. Τα οποία είναι περίπου τα μισά απ' αυτά που κινούνταν μέχρι που άρχισαν οι μνημονιακές περικοπές, με τα άλλα μισά να σαπίζουν στο αμαξοστάσιο, ακινητοποιημένα λόγω βλάβης. Για την επιδιόρθωσή τους δεν υπάρχουν ούτε καν τα ανταλλακτικά. Και με τους οδηγούς, επίσης, να έχουν περιοριστεί, καθώς οι παλιότεροι συνταξιοδοτούνται και νεότεροι δεν προσλαμβάνονται.
Ήμουν, λοιπόν, στη στάση περιμένοντας το λεωφορείο για το Πέραμα, για τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρίας που κατέστρεψε τον Σαρωνικό. Στο ίντερνετ είχα δει ότι από τη στάση αυτή θα περνούσε λεωφορείο στις 11.58 και μετά στις 12.17.
Περίμενα από τις 11.50 μέχρι τις 12.35. Μαζί μου καμιά εικοσαριά άλλοι. Είκοσι μόνο σε μία στάση! Θα μπορούσε, δηλαδή, να περάσει το λεωφορείο ήδη ασφυκτικά γεμάτο και να μη μας πάρει. Όπως έχει συμβεί κάμποσες φορές.
Δεν πέρασε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα ήταν μάταιο να επιμείνω περιμένοντας κάτω από τον ήλιο, καθώς η συγκέντρωση ήταν για τις 12.30 και ακόμη κι αν περνούσε λεωφορείο θα ήταν σίγουρα γεμάτο. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να έφτανα στο Πέραμα πριν τη 1.30. Και ως γνωστόν, οι εργατικές κινητοποιήσεις δεν έχουν τα ακαδημαϊκά μισάωρα των άλλων.
Μας εξευτελίζουν! Χορτάτοι παλιάνθρωποι που βούτηξαν καρέκλες και μισθούς, αδιαφορούν παγερά για όλον εκείνο τον κόσμο που δεν έχει άλλο μέσο μετακίνησης παρά μόνο το λεωφορείο. Ένα μέσο που πολλοί απ' αυτούς, λόγω κοινωνικής προέλευσης και θέσης, μόνο στην τηλεόραση και στο σινεμά το έχουν δει.
Και η οργή συσσωρεύεται...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό κατάρρευση ο ΟΑΣΑ –Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
Σεπ 05, 2017 – 09:03
Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ.
Οι ελλείψεις σε στόλο, η κακή συντήρηση των οχημάτων αλλά και η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις στη συχνότητα των δρομολογίων, τόνισε μιλώντας στο BreakFast, και τους Γιάννη Λαυράνο και Έλενα Μπρέγιαννη, το μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Απόστολος Κασιμέρης.
Σύμφωνα με τον κο Κασιμέρη στους δρόμους της Αττικής κυκλοφορούν μόλις 850 λεωφορεία, ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορούν 1700 και ο μέσος όρος «ηλικίας» των οχημάτων ξεπερνά τα 14 χρόνια.
Την ίδια ώρα, καθημερινά πολλά οχήματα αποσύρονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και οι οδηγοί καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την κυκλοφορία τους.
Ο κος Κασιμέρης αναφέρθηκε και στη θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής, λέγοντας χαρακτηριστικά « είμαστε υπερ της ανάπτυξης και της επένδυσης, ωστόσο με τα 125 εκατ. Που δαπανήθηκαν θα μπορούσαμε να ανανεώναμε τον στόλο με 500 λεωφορεία».
Να σημειωθεί ότι, σε επιστολή προς το Υπ. Μεταφορών, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, σε Πολιτικά Κόμματα και στα ΜΜΕ που έστειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι μεταξύ άλλων, λόγω των μειωμένων λεωφορείων στην κίνηση ακόμη και στο πρόγραμμα ( Θερινό 2 ) υπάρχουν διαπληκτισμοί και φραστικά επεισόδια μεταξύ αγανακτισμένων επιβατών και οδηγών καθώς το επιβατικό κοινό δεν εξυπηρετείται και εκδηλώνει το θυμό του στον οδηγό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΗΠΑ Αμερικανικη αστυνομια ποδοπατει 2 ηλικιωμενες κυριες πριν τις συλλαβει
ACAB (All Caps Are Busturds)
- Βλεπε. Το αστυνομικό τμήμα του St. Λούις  (επίσημη) ποδοπατησε την κυρία με την κόκκινη μπουζα και το κάτω μέρος του βίντεο και μετά τη συλλαμβάνει. (επειδή δεν ήταν αρκετά γρήγορη για να κινηθεί πίσω)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: “bye bye $”... η θηλιά σφίγγει το λαιμό των ΗΠΑ!
9/15/2017 06:14:00 μ.μ.
Νικολάς Μαδούρο Μόρος: «Εξάλειψη και ξεπέρασμα όλων των μορφών του οικονομικού πολέμου»... επισήμανε ο...
πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας και χάρις στη δημοσιογραφική πορνεία και τις κομπραδόρικες πολιτικές συστημικές δυνάμεις της Ευρώπης, η κοινή γνώμη μένει στην πλήρη άγνοια!
«Για να πολεμήσουμε το οικονομικό εμπάργκο θα χρησιμοποιήσουμε ένα πανέρι νομισμάτων που θα συμπεριλαμβάνει το ρούβλι, το γουάν και ρουπία...»... που σημαίνει με απλά λόγια πως αν μια χώρα πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο (τα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως είναι της Βενεζουέλας) δεν θα μπορεί να πληρώνει με δολάρια κι ακόμη πιο σημαντικό πως παύει το δολάριο να είναι το διεθνές αποδεκτό κι αποκλειστικό νόμισμα απεικόνισης της τιμής του μαύρου χρυσού (δολάρια το βαρέλι). Νομίσματα συναλλαγής τα εθνικά νομίσματα Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας... Το ίδιο σε ότι αφορά τις πωλήσεις των άλλων δύο σημαντικών "προϊόντων"-πόρων της Βενεζουέλας: Φυσικό αέριο και Χρυσός!
Ο οικονομολόγος Henkel Garcia, Διεςυθυντής οικονομετρίας, σημειώνει αναφορικά με το "ευρώ":
«Διαχείρηση κάποιων πληρωμών σε ευρώ, ίσως διευκολύνσεις...».
Το προεδρικό Tweet δεν αφήνει περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών:
Prensa Presidencial @PresidencialVen
ANUNCIO Venezuela implementará un nuevo sistema de pago internacional con canasta de monedas extranjeras para liberarnos del dólar
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η  Βενεζουέλα θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα διεθνών πληρωμών, με νομίσματα για την Απελευθέρωση από το δολάριο"
Γεγονότα που αλλάζουν το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα παραμένουν κρυμμένα, μοιάζουν αόρατα και φαντάζουν συνωμοσιολογικά όταν τα αναδεικνύει κάποιος. Τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία στην υπηρεσία της νέας τάξης... Ως πότε άραγε;
Ο Μαδούρο είπε το αντίο (addio: ο ύστατος χαιρετισμός) στο δολάριο!
Δεν πρόκειται για εξαγγελίες και λόγια του ανέμου... Από την επόμενη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (Sistema de Divisas de Tipo de Cambio Complementario Flotante de Mercado - DICOM) ξεκινάει τη λειτουργία της με το κινέζικο Γουάν!
Στις ΗΠΑ τονίζουν ότι "Ρωσία και Κίνα χαμογελούν...".
Στην Ευρώπη κοιτούν το δάκτυλο...  και στην Ελλάδα που θα έπρεπε να είναι κυρίαρχο ζήτημα -"δημόσιο χρέος", μνημόνια- καμία αναφορά και φυσικά αποσιώπηση συνολικά από όλο το πολιτικό κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα, διότι ανάβει τη φωτιά της πανεύκολης και σωτήριας εξόδου από την Ε.Ε. και το ευρώ.
Η πάλαι ποτέ υπερδύναμη δέχεται χαστούκια από παντού. Αρχίζει να γίνεται ορατή η αδυναμία της τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η επιλογή "εκλογής" του Τραμπ ώστε να μην φανούν οι κραδασμοί, η απώλεια υπεροπλίας και να υπάρξει χρόνος ανασύνταξης δυνάμεων, δεν έχει αποτελέσματα.
Η Λατινική Αμερική βαδίζει χωρίς επιστροφή στο δρόμο του Σιμόν Μπολίβαρ...
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας του Κιμ  δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει...
Η Συρία του Άσαντ  ποδοπάτησε της "αραβική άνοιξη made in USA"...
Το Ιράν απροσκύνητο συνεχίζει το δρόμο της Ιρανικής Επανάστασης...
Η Χεζμπολάχ είναι ο καθοριστικός παίκτης στη Μέση Ανατολή...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



100 κρούσματα ιλαράς έχει καταγράψει το ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως στη Νότια Ελλάδα τους τελευταιους μήνες απο λαθρομεταναστες.
ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Πολύς λόγος - και δικαιολογημένα - γίνεται για τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας. Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που,δηθεν,παραπληροφορεί και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή χιλιάδων παιδιών. Μονο που παραπληροφορουν! Γιατι το αντιεμβολιαστικο κινημα δεν μιλαει για τα παλια εμβολια όπως αυτό της ιλαρας, αλλα για τα καινουρια εμβολια, τα οποια δημιουργησαν παιδια με αυτισμο. Και η βασικη παραπληροφορηση που κανουν, είναι ότι, τα αυξημενα κρουσματα ιλαρας αφορουν λαθρομεταναστες που δεν εχουν εμβολιαστει, και τους βαζουν ανεξελεκταστη χωρα, και τα παιδια τους στα ελληνικα σχολεια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Να σταματήσουν οι απειλές προς τη Β. Κορέα
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 09:07
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της χώρας.
Διαβεβαιώνοντας ότι ο απώτερος στόχος του στρατιωτικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ είναι να επιτύχει «μια ισορροπία δυνάμεων» με τις ΗΠΑ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πύραυλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 την Παρασκευή το πρωί, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, στέφθηκε με επιτυχία και αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας του.
«Ο τελικός σκοπός (...) είναι να κάνουμε τους αμερικανούς ηγέτες να μην τολμούν ούτε να διανοηθούν πλέον μια στρατιωτική επιλογή εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» επέμεινε ο βορειοκορεάτης πρόεδρος, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μοιάζοντας να αψηφά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ καλεί την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις απειλές ενάντια στη Β. Κορέα
Εντωμεταξύ, ο πρέσβης της Κίνας στην Ουάσινγκτον Τσούι Τιανκάι κάλεσε τις ΗΠΑ να αποφεύγουν να εκτοξεύουν απειλές ενάντια στην Βόρεια Κορέα.
«Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν… πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σε αυτό το θέμα» τόνισε ο Τιανκάι στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση της πρεσβείας.
«Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων» σημείωσε.
Την Παρασκευή οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσαν για τη διεξαγωγή «απευθείας διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ, υπογραμμίζοντας την «ανάγκη επίλυσης αυτής της εξαιρετικά πολύπλοκης κατάστασης αποκλειστικά με πολιτικά και διπλωματικά μέσα».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Ένταση στο Σεντ Λούις μετά την αθώωση ενός αστυνομικού για τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 13:19
Χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές στο Σεντ Λιούις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά την απαλλαγή ενός λευκού πρώην αστυνομικού από τις κατηγορίες για δολοφονία ενός μαύρου υπόπτου.
Μια ειρηνική διαδήλωση για την αθωωτική ετυμηγορία της Παρασκευής είχε βίαιη κατάληξη, όταν η αστυνομία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια  ομάδα διαδηλωτών, τρία χρόνια αφότου αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άλλον έναν μαύρο ύποπτο στο κοντινό προάστιο Φέργκιουσον, προκαλώντας οργή και διαμάχη σε όλη τη χώρα.
Αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα καθώς λεει ότι οι διαδηλωτές έσπαζαν βιτρίνες μιας βιβλιοθήκης, ενός εστιατορίου και ενός σπιτιού και εκσφενδόνιζαν τούβλα και μπουκάλια νερού εναντίον τους. Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ειπε η αστυνομία.
Ο πρώην δημοτικός αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ, 36 ετών, κρίθηκε αθώος για δολοφονία πρώτου βαθμού του Άντονι Λαμάρ Σμιθ, 24 ετών, που πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου στις 20 Δεκεμβρίου του 2011.
Αφού έγινε γνωστή η απόφαση, περίπου 600 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από το δικαστήριο προς το κέντρο του Σεντ Λιούις φωνάζοντας "No justice, no peace" ("Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη") και ("Hey hey! Ho ho! These killer cops have got to go!) ("Αυτοί οι φονιάδες αστυνομικοί πρέπει να φύγουν!") Ορισμένοι κρατούσαν εμβλήματα του κινήματος "Black Lives Matter" (Οι ζωές των μαύρων μετρούν).
"Είμαι λυπημένος, είμαι πληγωμένος, είμαι τρελαμένος. Δεν πετύχαμε καμία πρόοδο μετά το Φέργκιουσον, αυτό είναι σαφές. Οι αστυνομικοί μπορούν ακόμη να μας σκοτώνουν ατιμώρητα", είπε ο αιδεσιμότατος Κλίντον Στάνσιλ μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Το Φέργκιουσον έγινε το επίκεντρο μιας εθνικής διαμάχης για τις φυλετικές σχέσεις μετά τον θάνατο του μαύρου εφήβου Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον κατηγορούμενο, δίνοντας ώθηση στο κίνημα Black Lives Matter.
Μετά την ετυμηγορία της Παρασκευής, μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να βγει στον αυτοκινητόδρομο Interstate 40 αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία. Μια άλλη ομάδα απέκλεισε μια διασταύρωση με τα μέλη της να κάθονται κάτω στο οδόστρωμα τηρώντας σιγή έξι λεπτών.
Μετά τη διάλυση με δακρυγονα των περισσότερων διαδηλωτών, μια μικρότερη ομάδα την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε "ταραχοποιούς" άρχισε να περιφέρεται στους δρόμους κοροϊδεύοντας τους αστυνομικούς που αποβιβάστηκαν από κλούβες φορώντας στολή εξάρτυσης για την αντιμετώπιση ταραχών.
«Πληροφορίες για τούβλα που εκσφενδονίστηκαν εναντίον της αστυνομίας. Αυτή δεν είναι διαδήλωση. Είναι έγκλημα. Συμπαραστεκόμαστε στους αστυνομικούς μας. Αυτή η βία δεν θα γίνει ανεκτή», ανέφερε στο Twitter o κυβερνήτης του Μιζούρι Έρικ Γκρέιτενς.
Ο Σμιθ πυροβολήθηκε πέντε φορές μέσα στο αυτοκίνητό του αφού προσπάθησε να διαφύγει από τον Στόκλεϊ και τον συνάδελφό του, έπειτα από μια υποτιθέμενη συμφωνία για αγοραπώληση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές.
Η πολιτική αγωγή είπε στο δικαστήριο πως στη διάρκεια της καταδίωξης, ο Στόκλεϊ είχε ακουστεί να λέει μέσα από το περιπολικό πως επρόκειτο να σκοτώσει τον Σμιθ.
Κατ΄ εντολήν του Στόκλεϊ, ο οδηγός του περιπολικού εμβόλισε το όχημα του Σμιθ με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να σταματήσουν. Τότε ο Στόκλεϊ πλησίασε το αυτοκίνητο του Σμιθ και τον πυροβόλησε πέντε φορές με το υπηρεσιακό του περίστροφο, όπως καταγράφεται σε έγγραφα του δικαστηρίου.
Ο πρώην αστυνομικός πίστευε πως ο Σμιθ ήταν οπλισμένος, δήλωσαν οι συνήγοροί του, και στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα όπλο. Όμως η πολιτική αγωγή δήλωσε πως ο Στόκλεϊ είχε τοποθετήσει το όπλο το οποίο έφερε μόνο DNA του Στόκλεϊ.
Ο δικηγόρος του Στόκλεϊ, ο Νιλ Μπραντρέιντζερ, δήλωσε πως ο πελάτης του αισθάνεται ανακούφιση από την ετυμηγορία. «Ήταν ένας μακρύς δρόμος για κείνον», είπε ο Μπραντρέιντζερ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στη Σαρωνίδα - μαρτυρίες λουομένων
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 20:03
Ανήσυχοι κάτοικοι στο Λαγονήσι και στη Σαρωνίδα με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο zougla.gr ανέφεραν από το μεσημέρι πως η πετρελαιοκηλίδα άρχισε να φτάνει και στις δικές τους ακτές. Τελικά νωρίς το απόγευμα έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα μεγάλα κομμάτια στερεοποιημένης πίσσας που ξεβράστηκαν στην ακτή της Σαρωνίδας.
Αυτα είπαν οι λουόμενοι  που βρέθηκε στο σημείο, και που είχαν την ατυχία να κολυμπήσουν, προφανώς πιστεύοντας τον υπουργό Ναυτιλίας κύριο Κουρουμπλή...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 03:47
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ότι η Πιονγιάνγκ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της χώρας.
Διαβεβαιώνοντας ότι ο απώτερος στόχος του στρατιωτικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ είναι να επιτύχει «μια ισορροπία δυνάμεων» με τις ΗΠΑ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι η εκτόξευση του βαλλιστικού πύραυλου μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 την Παρασκευή το πρωί, που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, στέφθηκε με επιτυχία και αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ απειλεί όσους υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 10:21
Τη δέσμευση ότι η συριακή κυβέρνηση θα πολεμήσει οποιαδήποτε δύναμη, ακόμη και εκείνες που φέρουν τη στήριξη των ΗΠΑ, στην εκστρατεία της να ανακαταλάβει ολόκληρη την επικράτεια της Συρίας, επανέλαβε η Μπουτάινα Σαμπάν, ανώτερη σύμβουλος του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.
Ο Σύρος πρόεδρος έχει στο παρελθόν δεσμευτεί για την ανακατάληψη όλης της συριακής επικράτειας. Η κυβέρνηση ελέγχει τα κύρια αστικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της χώρας και έχει ξαναθέσει υπό τον έλεγχό της τους πρόσφατους μήνες το περισσότερο μέρος της ανατολικής ερήμου που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
«Είτε είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), είτε το Ντάες (Ισλαμικό Κράτος), είτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη ξένη δύναμη στην χώρα…θα πολεμήσουμε και θα εργαστούμε εναντίον αυτών, ώστε η χώρα μας να ελευθερωθεί εντελώς από οποιοδήποτε επιτιθέμενο», τόνισε η Σαμπάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που ανήκει στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.
Η σύμβουλος του Σύρου προέδρου επισήμανε ότι οι, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, SDF έχουν καταλάβει περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος «χωρίς να πολεμήσουν καθόλου», σε μια προφανή κατηγορία της για σύμπραξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με τους τζιχαντιστές.
Οι SDF «προσπαθούν να καταλάβουν περιοχές (όπου υπάρχει) πετρέλαιο…αλλά δεν πρόκειται να πάρουν αυτό που θέλουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως τα σχέδια για «διαίρεση» της Συρίας απέτυχαν, χωρίς να επεκταθεί.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ καλεί τις ΗΠΑ να παραμείνουν στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 03:20
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Βασίλι Νεμπένζια κάλεσε την Παρασκευή τις ΗΠΑ να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Σε ερώτηση ποιο θα ήταν το μήνυμα της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον σε μια συνάντηση που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανάμεσα στο Ιράν και την Ομάδα Χωρών 5+1, ο Νεμπένζια απάντησε: «Να παραμείνετε στην JCPOA».
Το Κοινό Συνεκτικό Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, ή JCPOA) είναι η ιστορική συμφωνία που υπεγράφη το 2015 στη Βιέννη από το Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.
«Αυτό δεν είναι μόνο δικό μας μήνυμα, αλλά οι υπόλοιπες δυνάμεις που συμμετέχουν στη συμφωνία και εκείνες που βρίσκονται έξω από αυτή, προσπαθούν επίσης να στείλουν παντού αυτό το μήνυμα», δήλωσε ο Νεμπένζια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ντάισελμπλουμ θα παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το τέλος της θητείας του τον Ιανουαριο του 2018
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 17:24
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το τέλος της θητείας του, δηλαδή μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2018, ακόμη και αν δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Ταλίν της Εσθονίας, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι σκοπεύει "ό,τι και αν συμβεί, να ολοκληρώσει τη θητεία του". Ο 51χρονος Ολλανδός πολιτικός είναι πρόεδρος του Eurogroup από τον Ιανουάριο του 2013. Στα μέσα του 2015 η θητεία του ανανεώθηκε από τους ομολόγους του των χωρών-μελών της ευρωζώνης.
Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2017 στην Ολλανδία το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες, υπέστη πανωλεθρία και είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του σε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Μέχρι σήμερα τη θέση του προέδρου του Eurogroup κατείχε πάντα ένας εν ενεργεία υπουργός.
Προς το παρόν τα ολλανδικά κόμματα δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup είναι ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ. Όταν ρωτήθηκε πάντως ο ίδιος, απάντησε: "Έχουμε έναν πολύ καλό πρόεδρο" και εκτίμησε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να γίνει συζήτηση περί διαδοχής.
Από την πλευρά, του, ο Μπενουά Κερέ, που είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαρακτήρισε τον Ντάισελμπλουμ "φανταστικό πρόεδρο" και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποχώρησή του: "Ξέρουμε τι χάνουμε αλλά δεν ξέρουμε τι θα αποκτήσουμε".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Σε απεργία για τις 10 Οκτωβρίου καλούν τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα
 Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 16:40
Το σύνολο των συνδικάτων του δημόσιου τομέα καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στις 10 Οκτωβρίου για να «κάνουν να ακουστούν» οι «βαθιές διαφωνίες» τους για τα «αρνητικά» μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία «συσσωρεύονται» για τους δημόσιους υπαλλήλους, ανέφεραν σήμερα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Οι ομοσπονδίες CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FA, FO, FSU, Unsa και Solidaires επικαλούνται το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, την επαναφορά της ημέρας άνευ αποδοχών στις αναρρωτικές άδειες, την προοπτική της κατάργησης 120.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, καθώς και την «απλή αντιστάθμιση» της αύξησης της γενικής εισφοράς κοινωνικής ασφάλισης (CSG) που εξετάζεται για τους δημόσιους υπαλλήλους, μέτρα τα οποία θεωρούν «απαράδεκτα».
Η 10η Οκτωβρίου είναι η καθορισμένη ημερομηνία για ένα ραντεβού με το υπουργείο Δημόσιων Λογαριασμών με θέμα το μισθολογικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Χριστοφοράκος, ελεύθερος κι ωραίος.
Παπαγεωργόπουλος, σκι στην Αράχωβα.
Λαυρεντιάδης, κομπίνες παντού, ελεύθερος.
Τσουκάτος, Μαντέλης, μίζες, ελεύθεροι.
4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και guess what?
Ο φονιάς και οι ηθικοί αυτουργοί είναι ελεύθεροι.
Δεν είναι δα και τίποτα επικίνδυνοι σαν την Ηριάνα.
Ταξική δικαιοσύνη, αυτή η αρρώστια.''
(η αστικη δικαιοσυνη ειναι σαν τα φιδια,δαγκωνει μονο τους ξυπολυτους και τους ατιθασους)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας μικρός αποχαιρετισμός στον Χρήστο Μπιστη... Ένας Χρόνος πέρασε!


Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016
Μικρός αποχαιρετισμός σε έναν «μεγάλο» κομμουνιστή

Για αυτό το «θετικό» κομμουνιστικό πρόγραμμα ανησυχούσε πολύ τον τελευταίο καιρό, «δεν αρκεί ο αντικαπιταλισμός όσο κι αν είναι αναγκαίος», έλεγε, σε αυτό καλούσε να εργαστούμε όλο και περισσότερο με τη χαρακτηριστική επιμονή του.
Ο Χρίστος Μπίστης αναχώρησε ξαφνικά για τη δική του «Μεγάλη Πορεία» στη μνήμη του μέλλοντος χωρίς καμιά προσωπική προετοιμασία, χωρίς κανένα παράπονο, χωρίς παραγγελίες, παρότι η υγεία του βασανιζόταν από πολλά κι ενώ χαμηλόφωνα, όπως πάντα, έκανε παρατηρήσεις για την πολιτική γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Αναχώρησε με το κόκκινο βεσπάκι του που καβαλούσε για να ‘ρθει στις πορείες, έχοντας βάλει τη δική του ανιδιοτελή, ξεχωριστή, προσωπική σφραγίδα, μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα και τους συντρόφους του, στο συλλογικό αγώνα της ανθρώπινης χειραφέτησης μέσα από το ΕΚΚΕ και μέσα από τις μετωπικές προσπάθειες για τη μακρόσυρτη και πάντα καθυστερημένη, επαναστατική «αναγέννηση» του κομμουνιστικού κινήματος, χωρίς να εξαργυρώσει τα βασανιστήρια της χούντας, την περίφημη εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία και τους αγώνες του στο χρηματιστήριο της αστικής πολιτικής.
Μεγάλες οι γνώσεις του και πολλές οι αρετές του, αλλά αυτή που ξεχώριζε ήταν μια προσωπική «πολιτιστική επανάσταση», μια ευγένεια που δεν τη χρωστούσε μόνο στις σπουδές του στη σκηνογραφία, ούτε μόνο στον Μπρεχτ που ήξερε και αγαπούσε. Ήταν μια ευγένεια πηγαία που τη συνόδευε με ένα χαμογελάκι όταν χαιρετούσε τους συντρόφους του και όχι μόνον, στην καθημερινότητα. Αυτή η ευγένεια που τόσο σπανίζει στους καιρούς μας, αποτελούσε μια αδήλωτη συγκολλητική ουσία στις δύσκολες προσπάθειες για την υπέρβαση των παλιών ιστορικών αντιθέσεων του κομμουνιστικού κινήματος, για την απαλλοτρίωση μέρους της μικρής κομματικής μας ιδιοκτησίας «χάριν του μετώπου», αλλά με «αρχές και σαφήνεια στο πρόγραμμα» όπως πάλευε στη Μαχόμενη Αριστερά, στο ΜΕΡΑ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με κάποιο βιβλίο του Λένιν στο χέρι.
Για αυτό το «θετικό» κομμουνιστικό πρόγραμμα ανησυχούσε πολύ τον τελευταίο καιρό, «δεν αρκεί ο αντικαπιταλισμός όσο κι αν είναι αναγκαίος», έλεγε, σε αυτό καλούσε να εργαστούμε όλο και περισσότερο με τη χαρακτηριστική επιμονή του. Γιατί, με το ανήσυχο πνεύμα του, κατανοούσε τη δύσκολη ιστορική φάση στην οποία μπήκε το εργατικό και λαϊκό κίνημα στη χώρα μας και την αναγκαιότητα «να επανεξοπλιστούν» οι αγωνιστές προφυλασσόμενοι από την παραλυτική απογοήτευση και από τη συντηρητική ψευδαίσθηση του «καλά πάμε».
Ίσως αυτή να ήταν και η «τελευταία του επιθυμία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ θα δημοσιεύσει κατάλογο των εταιρειών που συνδέονται με ισραηλινούς εποικισμούς παρά την πίεση των ΗΠΑ #BDS

Ορισμένες από τις διεθνείς εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι οι Coca-Cola, TripAdvisor, Airbnb, Priceline και Caterpillar, οι ισραηλινές εταιρείες όπως ο φαρμακευτικός γίγαντας Teva, η εθνική τηλεφωνική εταιρεία Bezeq, η εταιρία λεωφορείων Egged, η εθνική εταιρία νερού Mekorot και οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Hapoalim και η Leumi. Ο κατάλογος παραδόθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την έκθεση.

https://omniatv.com/blog/6262-%CE%BF-un-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9-list-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε και τον Ευφράτη ο Συριακός Στρατός σημερα Σαββατο.
Σε πανικό οι ΗΠΑ και η Δυτικοί τους σύμμαχοι.
Στην επαρχία Ντέϊ αλ Ζορ, που είχε επιλεγεί από τους Αμερικανούς για την Ομοσπονδιοποίηση της Συρίας, χάνεται το παιχνίδι και το Πεντάγωνο θα πρέπει τώρα να επανεξετάσει ολόκληρη την πολιτική του στη Μέση Ανατολή.
Από τις αρχές του Σεπτέμβρη έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση του Συριακού Στρατού με τη βοήθεια της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
Η περιοχή αυτή, για 5 χρόνια αποτελούσε το ορμητήριο των τζιχαντοφασιστών, εναντίον Συρίας και Ιράκ, το σημείο πλουτισμού τους, καθώς διέθετε πολλές πετρελαιοπηγές και το σημείο στρατιωτικού ανεφοδιασμού τους, από τη Δύση και το Ισραήλ.
7 πυραύλους "Καλίμπρα" δέχθηκε, χθες το καραβάνι των πολιορκημένων τζιχαντοφασιστών, στον "ασφαλή" διάδρομο, που δημιούργησαν οι Κούρδοι, για τους απεγκλωβίσουν, από τα Ρωσικά πυρά.
Εχουν καταστραφεί γέφυρες του Ευφράτη, καταφύγια, πολεμικός εξοπλισμός, τεχνολογικές βάσεις, αρχηγεία, ανοίγοντας το δρόμο για την προέλαση των Συριακών στρατευμάτων.
Δυσάρεστη έκπληξη, για τη Δύση, που σχεδίαζε ότι με τη συνδρομή των Κούρδων, που ελέγχονται, απ΄αυτήν, θα μπορούσε να καταλάβει την περιοχή, για να έχει λόγο, σχετικό με την μεταπολεμική Συρία.
Λάθος στρατόπεδο διάλεξαν οι Κούρδοι!
Για να μην μιλήσουμε και για το Ισραήλ, που βρίσκεται σε πανικό, για τα υψώματα του Γκολάν, καθώς ο Ασσαντ δηλώνει ότι θα διώξει από το έδαφος της Συρίας όλους τους παρανόμως εμπλεκόμενους!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμβουλος του Άσαντ: θα επιτεθούμε στους SDF.Θέλουν τα πετρέλαια δεν θα τα πάρουν.Θα ελευθερώσουμε τη χώρα από κάθε παράνομη δύναμη.

Μια σύμβουλος του προέδρου Bachar el-Assad διαβεβαίωσε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πολέμήσει όλες τις ένοπλες δυνάμεις συμπεριλαμβανομένων αυτών που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και που θα εναντιώνονταν στην απελευθέρωση της χώρας από το συριακό στρατό.
Η Bouthaina Shaaban δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Al-Manar, ότι « είτε είναι οι SDF (που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ), η Daesh ή  όποια άλλη ξένη παράνομη δύναμη εντός της χώρας , εμείς θα συγκρουστούμε και θ΄αντιδράσουμε κατ΄αυτών ώσπου η χώρα μας να ελευθερωθεί από κάθε επιτιθέμενο».
Τόνισε ότι οι SDF κατέλαβαν εδάφη που προηγουμένως ήλεγχε η Daesh χωρίς μια μπιστολιά  και φαίνεται ότι υπάρχει μια συνεργασία με τους τακφιριστές. Κατηγόρησε επίσης την κούρδικη πολιτοφυλακή ότι επιχειρεί να κατακτήσει ζώνες με πετρελαικά κοιτάσματα και διευκρίνισε ότι  «δεν θα πάρουν αυτό που θέλουν».Τέλος είπε ότι τα σχέδια διαίρεσης της Συρίας απέτυχαν. al manar 15.9.17



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα ανθρωπόμορφα σιωναζιστικα κτήνη έσφαξαν 3.500 γυναικόπαιδα το 1982!
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα... τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, έσφαξαν 3.500 γυναικόπαιδα... Sabra and Shatila massacre: Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!
Η σφαγη των σιωναζι στα Παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων του Λιβάνου  "Σάμπρα & Σατίλα
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! 35 χρόνια από τη ναζιστική γενοκτονία στη Σάμπρα & Σατίλα...
Τον Ιούνη του 1982, το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο.
Τον Αύγουστο του 1982, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Βηρυτό.
30 Αυγούστου, οι Φενταγίν με τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ, αναχωρούν από την πολιορκημένη Βηρυτό με ελληνικά πλοία που διαθέτει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Ο εγκληματίας Σαρόν καλεί τα στρατευματά του να μην μείνει κανείς ζωντανός στα δύο στρατόπεδα προσφύγων για αμάχους (παιδιά και γυναίκες).
Στις 18 Σεπτέμβρη, η καταμέτρηση των νεκρών (μόνον γυναικόπαιδα) ξεπέρασαν τα 3.500 αθώα θύματα των σιωνιστών...
Για τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης (12/8/1949), αυτή η ναζιστική επιχείρηση δολοφονίας γυναικών και...
παιδιών, προσδιορίστηκε ως... «έγκλημα γενοκτονίας».
Ένα ακόμη έγκλημα του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, του χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, που παραμένει ατιμώρητο!
Εκείνες τις δύσκολες περιόδους για το Παλαιστινιακό κίνημα, ο ελληνικός λαός και ο τότε πρωθυπουργός του έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα συμπαράστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης.
Στις 30 Αυγούστου 1982, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Βηρυτού ο Γιάσερ Αραφάτ μαζί με τους Φενταγίν της επανάστασης, με ελληνικό πλοίο.
Οι μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ευθύνη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους συνένοχους «πολιτισμένους» ηγέτες της δύσης, θα φθάσουν στην Τυνησια.
Οι παγιδευμένοι Φενταγίν, χωρίς νερό, τρόφιμα και δοκιμαζόμενοι από τα φονικά όπλα των ΗΠΑ, αντιστεκόμενοι από τις 14 Ιούνη, θα βρουν την «έξοδο» και καταφύγιο στην Τυνησια.
Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ήταν ο Αριέλ Σαρόν, μετέπειτα πρωθυπουργός, ενώ ηγέτης των Λιβανέζων παραστρατιωτικών Χριστιανων Φαλλαγγιτων ο Ελίε Χομπίκα, μετέπειτα υπουργός. Βελγικό δικαστήριο είχε αρχίσει έρευνα για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας σε βάρος του Αριέλ Σαρόν. Τις μηνύσεις είχαν υποβάλλει 23 επιζώντες, που υποστήριζαν ότι ο Σαρόν είχε δώσει εντολή για την επιχείρηση....

Πριν από τη σφαγή, τον Αύγουστο, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης υποδέχθηκε ουσιαστικά την ήττα της με τη διεθνή συμφωνία που προέβλεψε την αποχώρηση των μαχητών της προς διάφορες χώρες και τη μετεγκατάσταση των αρχηγείων της στην Τυνησία. Ο ηγέτης της PLO Γιάσερ Αραφάτ έφυγε στις 30 Αυγούστου με ελληνικά πλοία και αποβιβάστηκε στο Φάληρο, όπου τον υποδέχτηκε ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου....
Στην Ελλάδα επικρατεί αναβρασμός από διαδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ των Παλαιστινίων. Ο πολιτικός κόσμος διχάζεται με τη Μελίνα Μερκούρη να δηλώνει πως ορκίζεται να καρφώσει τη σημαία τους στα Ιεροσόλυμα και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να συστήνει ουδετερότητα, διαμηνύοντας ότι, «τα μεγάλα είναι για μεγάλους».
Ανδρέας Παπανδρέου και και Γιασέρ Αραφάτ παραχωρούν συνέντευξη στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η στάση της Ελλάδας αντιμετωπίζεται διεθνώς με σκεπτικισμό με τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Ιταλίας Σάντρο Περτίνι, να είναι από τους λίγους που εκφράζουν τη συμπαράστασή του.
Ο Αραφάτ φεύγει για την Τύνιδα και αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να μεταφερθούν Παλαιστίνιοι μαχητές από τη Βηρυτό σε κάποιο ελληνικό νησί, αλλά η Αθήνα ανησυχεί για τις πιθανές αντιδράσεις της Άγκυρας.
Στο Λίβανο εγκαταστάθηκε  δύναμη του ΟΗΕ, αλλά το αίτημα του Αραφάτ για ελληνική συμμετοχή δεν έγινε δεκτό από τη Δύση....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντεπίθεση των τζιχαντιστών στην Deir Ezzor... κατευθύνεται εκεί η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds)...
Οι μαχητές της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds)... στο δρόμο προς την Deir Ezzor
Η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds)... οι Παλαιστίνιοι της Συρίας δεν θα ησυχάσουν μέχρι την πλήρη εξολόθρευση, εξόντωση και του τελευταίου φονιά!
Ας θυμηθούμε: «Εμείς, η Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν... έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»
Δήλωση της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" (Liwa al-Quds) στο Χαλέπι της Συρίας, για τον αποκεφαλισμό του 10χρονου Παλαιστίνιου το 2016 από τους "μετριοπαθείς" φονιάδες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών της "πολιτισμένης" δύσης: το μόνο του έγκλημα ήταν ότι ήταν Παλαιστίνιος... ΕΚΔΙΚΗΣΗ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός το βράδυ...
...σφύζει από ζωή
Πως... δεν φοράνε μπούργκα οι  κοπελες;
Και... γιατί η Ευρώπη κι η Ελλάδα στηρίζουν τους τζιχαντοφασιστες;
Ρωτήστε τον Κοτζιά!
Χθες βράδυ μέχρι σήμερα πρωινές ώρες... Λαϊκή συναυλία στη Δαμασκό με χιλιάδες λαού και στο πάλκο τραγουδάει ο Νασίφ Ζεϊτούν!
Πηρε φωτια η Δαμασκος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπαιδευτικος (!!!) εκλεψε το σπανιο αρχαιολογικο αποτυπωμα του αρχανθρωπου που βρεθηκε στην Κρητη. Τον συνελαβε η Ασφαλεια Χανιων στη Θεσσαλονικη.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γιατροι – μεταναστες  και  νοσοκομεια φαντασματα. Περισσοτεροι από 11.000 ειδικευομενοι εχουν φυγει στο εξωτερικο, αφηνοντας πισω τους ένα εξαντλημενο και γερασμενο προσωπικο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η ρυπανση από την πετρελαιοκυλιδα στον Σαρωνικο «αγκαλιασε» από χθες και το ειδυλλιακο  Καβουρι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΝΙΚ
Australian rock group Nick Cave & The Bad Seeds are slated to play Tel Aviv on November 19 & 20th, 2017. The group has played Israel four times previously but not since Palestinian groups called for a cultural boycott in 2005 to protest Israeli apartheid.
In the education of Nick Cave about the character of Israeli apartheid we are not starting out from ground zero. He has in the past & more than once participated in activities to support Palestinians, including signing a letter in 2014 protesting the use of drone bombers in Gaza during Israel's seven week carpet bombing offensive. Obviously our man's understanding of apartheid & ethnic cleansing does not go deep enough.
On this page we will suggest all the social media & other places you can contact Nick Cage to discuss with him the imperatives of standing with Palestinians.


Ε ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΝΙΚ
Το Αυστραλός Rock Group Nick Cave & The Bad Seeds έχουν προγραμματιστεί να παίξουν στο Τελ Αβίβ στις 19 & 20 Νοεμβρίου, 2017. Το γκρουπ έχει παίξει στο Ισραήλ τέσσερις φορές στο παρελθόν αλλά όχι από τότε που οι παλαιστινιακες ομάδες κάλεσαν για ένα πολιτιστικό μποϊκοτάζ από το 2005 Για να διαμαρτυρηθουν για το απαρχαιντ στο Ισραήλ.
Στην εκπαίδευση του Νικ Cave σχετικά με τον χαρακτήρα του απαρτχάιντ του Ισραήλ, δεν ξεκινάμε από το σημείο μηδέν. Στο παρελθόν και πάνω από μια φορά συμμετείχε σε δραστηριότητες για την υποστήριξη των παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής επιστολής το 2014, διαμαρτύρονται για τη χρήση των drone βομβαρδιστικά στη γάζα κατά τη διάρκεια της επτά εβδομαδων επίθεσης του Ισραήλ. Προφανώς η κατανόηση του φίλου μας για το απαρτχάιντ και την εθνική κάθαρση δεν πάει αρκετά βαθιά.
Σε αυτή τη σελίδα θα προτείνουμε όλα τα social media & άλλα μέρη που μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Nick  Cave για να συζητήσετε μαζί του τις επιτακτικες απαιτησεις του να  στέκεται με τους παλαιστίνιους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον ετήσιο λόγο του μπροστά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, μία εβδομάδα πριν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε τα εξής:
"Η αποκομμουνιστικοποίηση δεν διέλυσε τη ζήτηση για την κομμουνιστική ιδεολογία του ταξικού μίσους ... Επιπλέον, αυτή η ζήτηση έχει αντικειμενικά δυναμώσει εξαιτίας της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και του βαθέματος της στρωματοποίησης μεταξύ πλουσίων και φτωχών"
και όλα αυτά, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ποροσένκο, παρά τις πολιτικές αλλαγής της "εθνικής μνήμης" και το γκρέμισμα 1.300 σοβιετικών μνημείων σε 32 πόλεις και 1.000 κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, και φυσικά την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η CIA έκοψε την Τσέλσι Μάννινγκ από κάτι διαλέξεις που ήταν να δώσει στο Χάρβαρντ. Ο αρχηγος της CIA απειλησε ότι δεν θα παει αυτος εάν παρευρεθει η «προδοτης» Τσελσι, όπως την χαρακτηρησε, και ετσι το Χαρβαρντ απεσυρε την προσκληση του στην Τσελσι.  Βράζοντας από θυμό, ένας lgbt άκτιβιστ από το Μαϊάμι έπιασε να γράφει πύρινο άρθρο για την κακομεταχείριση των ομοφυλόφιλων ανδρών στην Τσετσενία, ενώ ένας προ-ντιμόκρασι άκτιβιστ από το Χιούστον ανέλυσε ενδελεχώς τον δικτατορικό έλεγχο που ασκεί στο συριακό κράτος το μπααθικό καθεστώς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρ. Ασκ. Η Νορβηγια μπαινει σε περιοδο ασταθους και αδυναμης διακυβερνησης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Víctor Jara... Δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε!
Χιλή, 16 Σεπτέμβρη 1973...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραδίδει σε ανώνυμες εταιρείες τον έλεγχο των πλοίων!
Στους επιχειρηματικούς ομίλους των νηογνωμόνων παραδίδει εξολοκλήρου η κυβέρνηση την αρμοδιότητα ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας στα πλοία, ικανοποιώντας, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, μία από τις βασικές αξιώσεις των εφοπλιστών, που αφορά την απρόσκοπτη, χωρίς κανένα εμπόδιο, κερδοφορία τους και αυξάνοντας τους κινδύνους για νέα ναυάγια.
Η «πρωθυπουργική εντολή» στην πράξη ανοίγει για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου» σε βάρος της προστασίας της ζωής ναυτεργατών και επιβατών, σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι νηογνώμονες αποτελούν πλέον, μηδενός εξαιρουμένου, ανώνυμες πολυμετοχικές εταιρείες, στις οποίες συμμετέχουν και εφοπλιστές, οι οποίες εμπορεύονται από πλοία μέχρι πιστοποιητικά αξιοπλοΐας!
Είναι χαρακτηριστικό για το ρόλο των νηογνωμόνων ότι, για παράδειγμα, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Νηογνώμονα που έγινε το 1992 από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, προβλεπόταν από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων. Ακόμα, με βάση κοινοτικές οδηγίες του 2001, άρχισε σταδιακά η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον ΚΕΕΠ και μεταφορά αυτών στους νηογνώμονες, με τον ΚΕΕΠ να παρέχει εξουσιοδοτήσεις στους νηογνώμονες να εκτελούν επιθεωρήσεις σε πλοία, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να απαγορεύεται ο ίδιος ο ΚΕΕΠ να επιθεωρεί πλοία και να εκδίδει πιστοποιητικά.
Αμέτρητα είναι τα ναυάγια πλοίων που βούλιαξαν, έχοντας στα συρτάρια τους πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες. Καραμπινάτες περιπτώσεις είναι το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» που ναυάγησε στέλνοντας στον υγρό τάφο 82 ανθρώπους, έχοντας στα συρτάρια του πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του Ελληνικού Νηογνώμονα, ενώ αποδείχθηκε ότι ακόμα και τα σωστικά του μέσα ήταν άχρηστα. Το κρουαζιερόπλοιο «SEA DIAMOND» που ακόμα ρυπαίνει τη θάλασσα της Σαντορίνης και αγνοούνται 2 επιβάτες, ναυάγησε έχοντας πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από το Νορβηγικό Νηογνώμονα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατάθεση πρώην στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης
Με την κατάθεση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής και επιστημονικού συνεργάτη της, δικηγόρου Ηλία Σταύρου, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές από στελέχη της Χρυσής Αυγής (Κουκούτση, Ματθαιόπουλο, τον υπεύθυνο των οικονομικών Βλαχόπουλο, Τολιόπουλο κ.ά.) όταν θέλησε να φύγει το 2013.
Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι «ξεκάθαρα ο εθνικοσοσιαλισμός», αλλά κρύβεται κάτω από το μανδύα του λαϊκού εθνικισμού για να εξαπατά εκλογικά, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «επίσημο κομματικό όργανο της Χρυσής Αυγής τον Ιούνη του 2007, που δείχνει τον Χίτλερ να χαιρετά ναζιστικά και λέει "62 χρόνια μετά", 1945-2007». Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Εμείς ασπαζόμασταν τον εθνικοσοσιαλισμό, όταν χαιρετούσαμε ναζιστικά, τον Αδόλφο Χίτλερ είχαμε στο νου μας, τον Ρούντολφ Ες, τον Γκέρινγκ, τον Χάινριχ (...) όχι μόνο στο δικό μου μυαλό, σε όλους τους χρυσαυγίτες». Οπως είπε, ορκίστηκε χρυσαυγίτης μαζί με άλλους στο Φαλακρό όρος, στην Ημαθία, στη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού του Γ' Ράιχ. Πρόσθεσε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή έχει «παγανιστικές αντιλήψεις» όπως και οι ναζιστές του Χίτλερ.
Αναφέρθηκε στον αρχηγό της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αρχηγός είναι η μυστική φωνή του αίματος, το ανώτερο πρόσωπο. Από αυτόν ξεκινούν τα πάντα. Οπως ο Φύρερ παράγει δίκαιο, αντίστοιχα είναι απαραβίαστο το πρόσωπο του αρχηγού. Εχει μεταφυσικές διαστάσεις, οι επιθυμίες του είναι οι επιθυμίες του έθνους. Οπως έλεγε ο Ρούντολφ Ες, η Γερμανία είναι ο Χίτλερ και ο Χίτλερ η Γερμανία. Αυτή η σχέση είναι κομμάτι του εθνικοσοσιαλιστικού τρόπου του κόμματος».
Σε σχέση με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, σημείωσε: «Δεν βλέπεις στο πρόσωπο τον εχθρό, αλλά αυτόν που βρίσκεται εκτός φυλής. Δηλαδή, δεν βλέπεις ως εχθρό τον Σταύρου, αλλά τον αναρχικό Σταύρου».
Πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με δομή και ιεραρχία. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός τοποθετεί τα κατώτερα μέλη και στελέχη, το πολιτικό συμβούλιο κ.ο.κ. Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου δεν θα διορίσει με τη σειρά του κάποιον, αν το άτομο αυτό δεν έχει τα χαρακτηριστικά που του έχει ζητήσει ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία Π. Φύσσα, ανέφερε ότι «όπως εγώ ήξερα τους αντιεξουσιαστές της πόλης μου (σ.σ. Βέροια), κατά αναλογία αν είχε έντονη αντιφασιστική δράση θα είχε αποτελέσει στόχο για την εκεί Τοπική Οργάνωση». Εκτίμησε ότι «η ηγεσία ήταν ενήμερη και ο αρχηγός», σημειώνοντας πως «αν ο Ρουπακιάς είχε βγει εκτός ορίων, θα είχε διαγραφεί». Μάλιστα, για το πώς δίνονταν οι εντολές ανέφερε ότι στην πόλη του, όταν θέλησαν να κάνουν επίθεση δύο στελέχη, «απομακρύνθηκαν σε άλλο σημείο και μίλησαν στο τηλέφωνο με κάποιον. Με ποιον μίλησαν, τι είπαν, δεν μπορώ να μεταφέρω. Θεωρώ ότι μίλησαν με Αθήνα για να πάρουν άδεια. Μετά από δέκα λεπτά βγήκαν έξω και μας είπαν να πάμε. Φτάσαμε και τότε ένας από τους δύο βασικούς είπε το "Πάμε" και ξεκινήσαμε προς το κατάστημα. Του σπάσαμε το μαγαζί».
Αναφέρθηκε επίσης σε παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής όταν ήρθε στην Αθήνα, σπάσιμο πάγκων λαϊκών μεταναστών, επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες το 2012. «Οταν βρέθηκα στην Αθήνα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να κάνει παράνομες δραστηριότητες, χτύπημα διαδηλωτών στην Πάρο και ακούω στη Βουλή τον Μίχο να λέει: "Τους γ... Τα γαμ... τα μουν..." Εβλεπα ότι η ηγεσία του κόμματος, όχι μόνο δεν καταδίκαζε, αλλά έλεγε υπέροχα!».
Επιπρόσθετα, ο μάρτυρας κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι μπορούσαν να προμηθευτούν όπλα ανά πάσα στιγμή, ότι υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό που, όπως είπε, «χρησιμοποιείτο ως φακέλωμα των μελών. Ετσι δεν σπάει η ομερτά». Εκανε λόγο για κάμερες - ρολόγια ή κάμερες - στυλό, που είχε δει να έχουν στελέχη της Χρυσής Αυγής π.χ. Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνελήφθη χτες στην Αγκυρα ο Τζελάλ Τσελίκ, δικηγόρος του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της κεμαλικής αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. Ο Τσελίκ συνελήφθη ως ύποπτος για σχέσεις με την οργάνωση FETO του ισλαμιστή επιχειρηματία Φετ. Γκιουλέν, που θεωρείται ότι πρωτοστάτησε στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιούλη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αυξάνεται η φτώχεια των συνταξιούχων
Θέματα που απασχολούν τους Γερμανούς, όπως το ασφαλιστικό σύστημα, η φτώχεια των ηλικιωμένων, η παραμελημένη εκπαίδευση, η αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα αποφεύγονται στην προεκλογική συζήτηση καθώς θα συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική με κάθε συνδυασμό κυβερνητικού συνασπισμού. Αυτό δείχνουν τόσο σχετικές σφυγμομετρήσεις, όπως και προχτεσινή τηλεοπτική εμφάνιση της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, όπου δέχτηκε ερωτήσεις από πολίτες ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτέμβρη.
Στην εκπομπή «Klartext» του ZDF η Μέρκελ δέχτηκε ερωτήσεις για τη φτώχεια και τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Μια καθαρίστρια είπε ότι μετά από 40 χρόνια δουλειάς παίρνει σύνταξη 645 ευρώ (κάτω ακόμη κι από το όριο της φτώχειας), για να απαντήσει η καγκελάριος ότι «δεν έχουν όλοι οι συνταξιούχοι στη Γερμανία μια κακή ζωή». Να σημειωθεί ότι οι Σοσιαλδημοκράτες προτείνουν πάγωμα των συντάξεων στο σημερινό 48% του μέσου μισθού, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες δεν αποκλείουν την παραπέρα μείωση των συντάξεων.
Το επίπεδο των συντάξεων στη Γερμανία, δηλαδή το τμήμα της σύνταξης που καταβάλλεται από το κράτος, έχει πάρει τον κατήφορο την τελευταία δεκαετία, παρά την εντυπωσιακή ανάπτυξη, τα αυξημένα έσοδα από τη βαριά λαϊκή φορολογία, τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό και το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Το 2005 το επίπεδο συντάξεων ήταν στο 52,6% του μέσου μισθού και μέχρι το 2030 θα πέσει στο 44,7%υπολογίζει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από 18,7% στο 22%. Στο μεταξύ, ήδη συζητιέται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 67 στα 70 χρόνια και μάλιστα αμέσως μετά τις εκλογές.
Επιπλέον, στην ίδια εκπομπή, ένας νοσηλευτής σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σημείωσε ότι τόσο οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα, όσο και οι ηλικιωμένοι είναι αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.
Οπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ερευνας Αγοράς «Ράινγκολντ», οι Γερμανοί βλέπουν τα δυο κόμματα του μεγάλου συνασπισμού να γίνονται όλο και πιο όμοια, ενώ τα θέματα που τους απασχολούν είναι η κοινωνική αδικία, η παιδεία, οι σχέσεις πολιτικών με τη βιομηχανία κ. ά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου του 1982, στη μέση του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου και λίγους μήνες μετά την εισβολή του Ισραήλ στη χώρα, εκατοντάδες μέλη του κόμματος Phalange - μια χριστιανική πολιτοφυλακή του Λιβάνου - σε συνεργασία με τον ισραηλινό στρατό, σφαγιάζουν περίπου 2.000 Παλαιστινίους πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες, παιδιά, και ηλικιωμένους στη Σάμπρα και Σατίλα το στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται στη Βηρυτό.

Η σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Τρεις επιζώντες διηγούνται τις ιστορίες τους μετά από 30 χρόνια.

https://omniatv.com/blog/2348-%CF%83%CE%AC%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-30-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1

2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
I’ll keep this brief.

1,246 JVP donors have already stepped up and contributed to our crucial $50,000 Summer Challenge Match. But we’re not quite there. By midnight tonight we need to raise a final $10,283, and we need you.

A generous donor will match your gift dollar-for-dollar, doubling the impact of every cent you give.

I’m actually writing you this from outside Philadelphia, where our whole staff has gathered for our annual retreat. And I’m feeling really lucky that we’re focusing our limited time on the big picture— and some of the biggest questions we face:
• How do we get from where we are to a movement that is truly strong enough to change Jewish communal opinion and action on Israel/Palestine? 

• How do we take on huge opponents like AIPAC— and what are we building that can supplant those unrepresentative, reactionary institutions? 

• Where does our work connect with the myriad social justice struggles taking on one of the fastest-moving, challenging political moments any of us can remember?

These are deep questions, and I have every confidence that we can find the answers together.

But we need your help: Donate before midnight tonight, and your gift will go twice as far. It’s money we absolutely need to keep fighting for justice, equality, and dignity for all people in Israel/Palestine.

Help JVP start the Jewish New Year right— with the funds we need to organize for peace and justice in 5778.

Thank you for making all our work possible.

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Θα το κρατήσω σύντομο.

1.246 χορηγοί JVP έχουν ήδη ενισχύσει και συνέβαλαν στον κρίσιμο αγωνα μας των $ 50,000 Summer Challenge. Αλλά δεν εχουμε φτασι ακομα. Μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε θα πρέπει να συγκεντρώσουμε ένα τελικό ποσό $ 10.283 και σας χρειαζόμαστε.

Ένας γενναιόδωρος δωρητής θα ταιριάζει με δολάριο-δολάριο το δώρο σας, διπλασιάζοντας το κάθε σεντ που δίνετε.

Σας γράφω αυτό από έξω από τη Φιλαδέλφεια, όπου όλο το προσωπικό μας έχει συγκεντρωθεί για την ετήσια καταμετρηση. Και αισθάνομαι πολύ τυχερός που εστιάζουμε τον περιορισμένο χρόνο μας στη μεγάλη εικόνα - και μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε:
• Πώς θα φτάσουμε από εκεί που βρισκόμαστε σε ένα κίνημα που είναι πραγματικά αρκετά ισχυρό ώστε να αλλάξει την εβραϊκή κοινοτική γνώμη και δράση για το Ισραήλ / Παλαιστίνη;
• Πώς παίρνουμε τους τεράστιους αντιπάλους όπως το AIPAC - και τι χτίζουμε ότι μπορεί να υποκαταστήσει αυτούς τους μη αντιπροσωπευτικούς, αντιδραστικούς θεσμούς;
• Πού συνδέεται η δουλειά μας με τους μυριάδες αγώνες κοινωνικής δικαιοσύνης που αναλαμβάνουν μία από τις ταχύτερα μεταβαλλόμενες, προκλητικές πολιτικές στιγμές που όλοι μας θυμόμαστε;
Αυτά είναι βαθιά ερωτήματα και έχω κάθε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να βρούμε τις απαντήσεις μαζί.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας: Δωρίστε πριν από τα μεσάνυχτα απόψε και το δώρο σας θα θα πάει δύο φορές μέχρι τώρα. Είναι χρήματα που πρέπει να μαζεψουμε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.

Βοηθήστε τη JVP να ξεκινήσει το σωστό εβραϊκό νέο έτος - με τα κεφάλαια που πρέπει να οργανώσουμε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη το 5778.

Σας ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση όλης της δουλειάς μας.