Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακη 17 Σεπτεμβριου 2017


Η Κρήτη μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη με τη μεταφορά "προσφύγων".
ΤΕΤΆΡΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016
του Δημήτρη Καζάκη
Η Κρήτη, εκτός από αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετατρέπεται και σε περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας (γκρίζα ζώνη) μετά την απόφαση για την μεταφορά τουλάχιστον 2.000 "προσφύγων" στο νησί. Αυτή την εγκληματική απόφαση υιοθέτησαν χθες οι δήμαρχοι της Κρήτης μετά από πρόταση της κυβέρνησης.
Στην απόφαση αυτή πρωτοστάτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης. Στην απόφαση αυτή αντιτάχθηκαν μόνο δύο δήμαρχοι, Σφακίων και Αποκορώνου. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Ηράκλειο και Λασίθι (Ηγουμενίδης, Βαρδάκης, Θραψανιώτης), αλλά και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Συντυχάκης, που όλοι τους σιγοντάρισαν προκειμένου να υιοθετηθεί αυτή η εγκληματική για το νησί απόφαση.
Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ με πρόφαση ότι δεν θα παρευρισκόταν ο υπουργός Μουζάλας. Ο τσακωμός των κομμάτων, ως συνήθως, δεν αφορά σ' αυτήν καθαυτή την απόφαση, αλλά στον τρόπο διαχείρισης, στο αν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση κι άλλα παρόμοια. Η ουσία βρίσκεται σε μικροκομματικούς υπολογισμούς και στον τρόπο μοιράσματος των κονδυλίων που...
τυχόν συνοδεύουν τους "πρόσφυγες" ανάμεσα στα κόμματα. Για το νησί και τους κατοίκους του δεν τους καίγεται καρφί.
Γι' αυτό και στο βασικό, δηλαδή στη μεταφορά και εγκατάσταση των "προσφύγων", συμφωνούν άπαντες. Μηδενός εξαιρουμένου. Τσακώνονται μόνο και ως συνήθως για το πώς θα μοιραστεί το μπαξίσι.
Τι είναι όμως αυτοί οι "πρόσφυγες"; Πρόκειται για τους 3.000 και πλέον που η Γερμανία επιθυμεί να διώξει από την επικράτειά της για να τους φέρει στην Ελλάδα. Ποιοί είναι αυτοί; Δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αλλά για όσους οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας συνέλαβαν και κρατούν μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Γερμανικό έδαφος φέτος το καλοκαίρι.
Με άλλα λόγια η Γερμανία επιθυμεί να διώξει υπόπτους για τρομοκρατία και εγκληματική ή παραβατική συμπεριφορά. Και πού θέλει να τους στείλει; Μα πού αλλού; Στην κατεχόμενη Ελλάδα και μάλιστα ειδικά στην Κρήτη. Έτσι θα πάρει μια και καλή την εκδίκησή της από τους Κρητικούς για το κάζο που έπαθε στην παλιά ναζιστική κατοχή.
Και τι κάνουν οι ντόπιοι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων; Τους βαφτίζουν πρόσφυγες για να εξαπατήσουν τον απληροφόρητο κόσμο και να εκμεταλλευτούν τον ανθρωπισμό του. Πρόκειται για τον ίδιο ανθρωπισμό που χρησιμοποιούσε και ο ιεραπόστολος όταν με το αζημίωτο ευλογούσε την φούρκα του δουλέμπορου.
Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της απάτης σε βάρος της Κρητικών κι όχι μόνο, αρκεί θεωρούμε να τονίσουμε ότι η Γερμανία απαιτεί από την Ελλάδα να δεχθεί τους 3.000 και πλέον "πρόσφυγες" με βάση τη συμφωνία του Δουβλίνου ΙΙ. Μόνο που η συμφωνία αυτή δεν αφορά διόλου σε πρόσφυγες, αλλά μόνο και αποκλειστικά σε παράνομους μετανάστες.
Έτσι λοιπόν οι δήμαρχοι της Κρήτης με πρώτο τον περιφερειάρχη Αρναουτάκη - όνομα και πράγμα - αποδέχθηκαν την εγκατάσταση οιονεί εγκληματικών στοιχείων στο νησί τους, βαφτίζοντάς τους "πρόσφυγες". Γιατί; Η οφθαλμοφανής απάντηση είναι απλή: είναι τόσο δοσίλογοι, σύγχρονοι ταγματαλήτες των Γερμανών, που στο πρόσωπό τους βρίσκει τη δικαίωσή του κάθε παλιός εγκληματίας πολέμου που έβαψε με αίμα το νησί της Κρήτης. Μόνο η στολή τους λείπει.
Υπάρχει όμως και μια άλλη απάντηση. Οι δήμαρχοι Ηρακλείου και η περιφέρεια εμφανίστηκε να πρωτοστατεί να φιλοξενηθούν οι "πρόσφυγες" σε σπίτια και όχι σε ανοιχτές δομές. Μάλιστα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιόνη διαβεβαίωσε ότι απέσπασε την υπόσχεση του υπουργού ότι στους ιδιοκτήτες των σπιτιών το υπουργείο θα προκαταβάλει τα πρώτα 12 ενοίκια. Μετά προφανώς θα αναλάβουν οι δουλέμποροι. Επίσημοι και μη.
Καταλάβατε τώρα; Σε σπίτια κι όχι σε ανοιχτές δομές, για να μπορούν να κερδοσκοπήσουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα κυκλώματα που νέμονται δήμους και δημόσιο, χρόνια τώρα. Με μπαξίσι 12 μηνών ενοίκια οι δοσίλογοι ξεπουλάνε το νησί τους. Ποντάροντας στη συνείδηση μαυραγορίτη που κρύβουν αυτοί και οι όμοιοί τους.
Να γιατί σχεδιάζουν, όπως ακούγεται, να μεταφέρουν τον κύριο όγκο των "προσφύγων" σε Τυμπάκι και Ιεράπετρα. Σκέφτονται να δελεάσουν τους αγρότες του Λασιθίου και της Μεσαράς με την προσφορά δουλικής εργασίας για τα θερμοκήπια.
Έτσι θα έχουμε μερικές χιλιάδες οιονεί εγκληματικά στοιχεία να ενισχύουν στην πράξη τον υπόκοσμο του νησιού με το αζημίωτο. Φυσικά τους "πρόσφυγες" αυτούς ετοιμάζεται να ακολουθήσει ένα πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), στις οποίες έχει εναποτεθεί -με εντολή της ΕΕ- η αποκλειστική διαχείριση αυτών των ανθρώπων. Πάλι με το αζημίωτο.
Κι όταν ο απλός κόσμος νιώσει να απειλείται η ζωή και η περιουσία του, τότε θα εγκατασταθούν και οι γνωστές ξένες δυνάμεις ασφαλείας, που ήδη επιχειρούν στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου με πρόσχημα τη ροή προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Μαζί φυσικά με τα γνωστά Hot Spot, τα ανοιχτά και κλειστά κέντρα κράτησης.
Κι όποιος νομίζει ότι όλα αυτά είναι προσωρινά, ή ότι ο αριθμός θα περιοριστεί μόνο στους 2.000, τότε οφείλουμε να τον καλωσορίσουμε στην Ελλάδα και στον πλανήτη Γη. Οι "πρόσφυγες" θα αρχίσουν να καταφθάνουν μετά το τέλος Νοεμβρίου και οι επιτετραμμένοι των ΜΚΟ εκτιμούν ότι μέσα σε δυο χρόνια πάνω από το 10% του πληθυσμού στο νησί θα είναι τέτοιοι. Φαντάσου μπίζνα για εμπόρους και μαυραγορίτες του ανθρώπινου πόνου.
Έτσι η Κρήτη θα μετατραπεί και επίσημα σε γκρίζα ζώνη. Σε περιοχή με αμφισβητούμενη κυριαρχία, υπό τη δικαιοδοσία ενός υπερεθνικού παρακράτους ξένων δυνάμεων ασφαλείας και ΜΚΟ. Όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου πλησίον των Τουρκικών ακτών, όπως είναι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και τα Δωδεκάνησα.
Φαίνεται τελικά ότι το παλιό όνειρο των αποικιοκρατών από τα τέλη του 19ου αιώνα να δουν την Κρήτη ανεξάρτητη πολιτεία με ομοσπονδιακή-πολυπολιτισμική δομή, ώστε ο εθνισμός των Κρητών να χαθεί και το νησί να αποτελέσει ορμητήριο για τα δικά τους σχέδια, βρήκε σήμερα τους κατάλληλους δοσίλογους της δεξιάς και της αριστεράς για να το υλοποιήσουν. Το λόγο έχει τώρα ο περήφανος Κρητικός λαός. Θα τους αφήσει να μετατρέψουν το νησί του σε γκρίζα ζώνη;
Αν και πιστεύω ότι οι μυριάδες όσων χάθηκαν στον αγώνα για την Ένωση και την ελευθερία, δεν θα αφήσουν τη συνείδηση κανενός τίμιου Κρητικού να ησυχάσει. Ήρθε η ώρα του γενικού ξεσηκωμού. Καμιά γειτονιά, κανένα χωριό δεν πρέπει να μείνει αμέτοχο σ' ολόκληρο το νησί. Η απόφαση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί από την μαζική κινητοποίηση του κόσμου. Κάντε τους δοσίλογους να τρέμουν με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις που δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση της απόφασης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήριξη σε κείνον που άνοιξε τον δρομο, δίδαξε, ενέπνευσε.
Σε κείνον που στην πλάτη του δημιουργήθηκαν (φευ) ονόματα (που τα παίρνει ο αέρας το ίδιο εύκολα με την δημιουργία τους...)
Κι ευγνωμοσύνη που κουβαλάει στην πλάτη του, τις ενοχές ενος λαού τόσο μαλθακού, τόσο μεταλλαγμένου, τόσο ανιστόρητου...
Στήριξη στον Δημήτρη Καζάκη, τον άνθρωπο που εστησε το ΕΠΑΜ Εναίο Παλλαϊκό Μετωπο, που οργώνει την Ελλαδα κατηχώντας όποιον ενδιαφερεται για την αλήθεια.
Εσάς αφορά...
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Δίκτυο Αλληλεγγύης των παλαιστινίων κρατουμένων  καταδικάζει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού για τους κρατούμενους της παλαιστινιακής αρχής Ασράφ αλ-Ajrami και τη συμμετοχή του σε "κοινή διάσκεψη" με πρώην ισραηλινους στρατιωτικούς ηγέτες στην επετειο για την 24η επέτειο από τις συμφωνίες του Όσλο. Ειμαστε μαζι  με τους παλαιστίνιακους οργανισμούς και ακτιβιστές απαιτώντας λογοδοσία για τις επιθέσεις του Αλ-Ajrami εναντίον των παλαιστινίων κρατουμένων και των οικογενειών τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΛΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Στις 15-17 Σεπτεμβρίου 1982, λιβανικές φασιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υπό το απαθές βλέμμα των ισραηλινών σφάγιασαν περισσότερους 1.700 παλαιστινίους κατοίκους των δύο αυτών προσφυγικών καταυλισμών στη Βηρυτό.
Σφαγιάστηκαν από τους φαλαγγίτες χριστιανους συμμάχους του Ισραήλ, υπο την εποπτεια των σιωναζιστικων στρατευματων και του Αριελ Σαρον .
Η συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονηθέντων ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.
Σάμπρα και Σατίλα δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία σφαγή του Σαρόν. Το γεγονός ότι αυτός ο εγκληματίας πολέμου μπόρεσε να διενεργήσει τέτοιες ευρέως γνωστές πράξεις και παρ’ όλα αυτά έγινε πρωθυπουργός είναι το πιο ολοφάνερο σημάδι του βαθύτατα ρατσιστικού χαρακτήρα του κράτους του Ισραηλ.
Μετά τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα, οι διάδοχοι του Σαρόν με την πλέρια υποστήριξη της Ουάσιγκτον εξακολουθούν να κατέχουν την Παλαιστίνη και να καταπιέζουν βάναυσα τον παλαιστινιακό λαό. Ο σκοπός της σφαγής του 1982 ήταν να καμφθεί το πνεύμα του παλαιστινιακού λαού και να συντριβεί η αντίστασή του. Απέτυχε να βρει το στόχο της.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mekorot: Ένας «εγκληματίας του νερού» γλυκοκοιτάζει την ΕΥΑΘ
** ΜΕΚΟΡΟΤ=η κρατική εταιρεία ύδρευσης αποχέτευσης του Ισραήλ και έχει χαρακτηρισθεί ως το απαρτχάιντ του νερού, λόγω της στέρησης νερού στους Παλαιστινίους

Με ΣΔΙΤ θα πωληθεί το νερό: Στο «πιάτο» της MEKOROT είναι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΔΕΥΑ
17/09/2017
Άκρως αποκαλυπτική η κοινή ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ.
Ο τρόπος που το νερό θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια θα είναι με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα).
Και στο… παιχνίδι μπαίνει και η ΜΕΚΟROT. Για όσους δεν τη γνωρίζουν είναι η κρατική εταιρεία ύδρευσης αποχέτευσης του Ισραήλ και έχει χαρακτηρισθεί ως το απαρτχάιντ του νερού, λόγω της στέρησης νερού στους Παλαιστινίους.
Το μοντέλο για την πώληση του νερού θυμίζει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης προηγούμενων κυβερνήσεων, του Κώστα Καραμανλή και των Σαμαρά – Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα:
Το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή, πουλούσε το 23% της ΕΥΑΘ και το μάνατζμεντ.
Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά πουλούσε το 51% της ΕΥΑΘ και το μάνατζμεντ με ενδιαφερόμενες εταιρείες τις SUEZ-MEKOROT.
Το 2016 δημιουργείται το Υπερταμείο και οι ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ περνούν εκεί, αποχαιρετώντας και τον δημόσιο έλεγχο.
Το 2017 η κυβέρνηση ετοιμάζει την πώληση ποσοστών των εταιρειών ύδρευσης και μέσα σε πέντε μέρες έχει συναντηθεί με SUEZ-MEKOROT.
Φαίνεται πως ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν θυμούνται στο δημοψήφισμα για τη μη πώληση του νερού με το ποσοστό 92%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΉΦΟ ΣΤΟ Ε.Π.Α.Μ. οι υπόλοιποι βρίθουν ως ύποπτοι, αποχή λευκό, άκυρο είναι υπέρ της κατοχής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε την καταγγελία του Τράγκα (παρόλο που τον θεωρώ μεγάλο λαμόγιο) για την ανάθεση της αντιρρυπαντικής επιχείρησης στο Σαρωνικό.Ο πρώην δήμαρχος που αναφέρεται είναι ο Μιχαλολιάκος!
Giorgos Tragas / Γιώργος Τράγκας
Σήμερα θα βγάλω στον αέρα όσα λένε στο City του Λονδίνου για την ανάθεση της αντιρρυπαντικής επιχείρησης στο Σαρωνικό. Πεθερός πρώην δημάρχου του Πειραιά - μου είπαν - πήρε τη δουλειά, καθυστέρησαν επί ώρες μέχρι να κλείσουν τη συμφωνία ο broker με την εταιρεία και δεν ήξεραν εάν μεταφέρει gazoil ή μαζούτ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κρύβεται πίσω από το πρόσφατο ναυτικό ατύχημα
Ο Τομέας Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής-Τουρισμού του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), με αφορμή το Ναυτικό Ατύχημα του Δ/Ξ "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ" στην Σαλαμίνα που είχε σαν αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή εξ αιτίας της πετρελαιοκηλίδας, τόσο στο συγκεκριμένο νησί όσο και σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, καταγγέλλει την ολιγωρία του Υ.Ε.Ν. και του κατοχικού Υπουργού για την λήψη άμεσων μέτρων περιορισμού και καθαρισμού των ακτών, αλλά και απαιτεί να ανακοινωθούν τα πιό κάτω στοιχεία έτσι ώστε να εκτιμηθεί τελικά αν πρόκειται πράγματι για ατύχημα η για εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υ.Ε.Ν.:
1.- Αντίγραφα του Ημερολογίου γεφύρας αλλά και μηχανής του πλοίου για να διαπιστωθεί από πιά λιμάνια πέρασε το τελευταίο εξάμηνο, και και ποιά προβλήματα,ενδεχομένως, υπήρξαν.
2.- Αν είχαν υπάρξει προβλήματα να διαπιστωθεί ότι αυτά είχαν αποκαταστηθεί με ημερομηνίες και τόπους επισκευής.
3.- Αν, πότε, και από πια Λιμεναρχεία, Εσωτερικού η Προξενικά, είχαν γίνει τακτικές η έκτακτες Επιθεωρήσεις και ποιά ήταν τα αποτελέσματα που προέκυψαν.
4.- Υπήρχε στη βάρδια το αναγκαίο και κατάλληλο πλήρωμα ασφαλείας;;
5.- Να ανακοινωθεί ποιός Νηογνώμονας παρακολουθούσε το πλοίο, πότε είχε κάνει επιθεωρήσεις τακτικές η έκτακτες και ποιά τα αποτελέσματα.
Αν δεν δοθούν απαντήσεις στα πιό πάνω ερωτήματα σημαίνει πολύ απλά ότι υπάρχει συγκάληψη ενόχων που έχουν πλήρη ευθύνη για το καταστροφικό αυτό γεγονός και δεν καλύπτονται από το ότι, όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι του Υ.Ε.Ν. το πλοίο είχε Πιστοποιητικά Ναυσιπλοίας σε ισχύ!
Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι θα πρέπει οι Πολίτες να έχουν λόγο και πρόσβαση στην άσκηση της εξουσίας σε όλες τίς μορφές κάτι το οποίο θα ελαχιστοποιήσει παρόμοια προβλήματα, που όμως μόνο με ανατροπή ολόκληρου τού άθλιου αυτού Πολιτικού Συστήματος μπορεί να επιτευχθεί.
Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο Ε.ΠΑ.Μ.
Τομέας Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής-Τουρισμού



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Για τους φίλους μου στην Ελλάδα. The USA colonizer keeps student and anti-austerity protester Nina Droz in prison in Puerto Rico since 1 May. She has not been sentenced, and they punish her by forbidding visits, not even her mother. English translation of her letter in Spanish. #freenina)
Published: Tuesday, September 12, 2017
Aurita,
My sweet mother, they try to separate us, but they do not understand that we have a bond so powerful that it can never be broken. You have done the impossible for me, you have given everything for me. You have been in this fight hand in hand. Your tiredness has not yet been seen. You are indomitable and I inherited my wildness from you.The tyrant tries to play a dirty game, cheeky, tries to fool us, tried to get away, but we are always a step ahead. My beautiful mother, you raised me to be a fighter, to die standing and never on my knees. You taught me the true value of things, the simple, the beautiful. You are my accomplice, my friend. The love of my life. No one can ever separate us. No one will stink, nor dominate two wild beasts, indomitable with wild blood, that even in death they will not be separated. My Mother, thank you for life, for having you, for wearing witch eyes that reflect your warrior soul. Our bond is so strong, that even if we are not physically together, the love we have will keep us going forever. Behind the cold walls that isolate my body, you are in each of my dreams. Be strong my mother, holy mother ... no matter how hard they try they can never separate me from you.

Για τους φιλους μου στην  Ελλάδα. Οι  αποικιοκρατικες ΗΠΑ κρατούν μαθητής και κατά της λιτότητας διαδηλωτής Νίνα ντροζ στη φυλακή στο Πουέρτο Ρίκο από τις 1 Μαΐου. Δεν έχει καταδικαστεί, και την τιμωρεί από επισκέψεις, ούτε καν η μητέρα της. Αγγλική μετάφραση της επιστολής της στα ισπανικά. #Freenina
Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017
Γλυκιά μου μητέρα, προσπαθούν να μας χωρίσουν, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε ένα δεσμό τόσο ισχυρό που δεν μπορεί ποτέ να σπάσει. Έκανες το αδύνατο για μένα, έδωσες τα πάντα για μένα. Ήσουν σ ' αυτή τη μάχη χέρι-χέρι. Η κούραση σας δεν έχει ακόμα εμφανιστεί. Είσαι αδάμαστη και κληρονόμησα την αγριότητα μου από σένα. Ο Τύραννος προσπαθεί να παίξει ένα βρώμικο παιχνίδι, αναιδής, προσπαθεί να μας ξεγελάσει, προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Όμορφη μητέρα μου, με μεγάλωσες για να γίνω πολεμιστής, να πεθάνω όρθια και ποτέ γονατιστή. Μου δίδαξες την πραγματική αξία των πραγμάτων, τα απλά, τα όμορφα. Είσαι ο συνεργός μου, φίλη μου. Ο έρωτας της ζωής μου. Κανείς δεν μπορεί να μας χωρίσει. Κανείς δεν θα βρωμάει, ούτε θα κυριαρχήσει σε δύο άγρια θηρία, αδάμαστα με άγριο αίμα, ότι ακόμα και στο θάνατο δεν θα διαχωριστούν. Μητέρα μου, σ ' ευχαριστώ για τη ζωή, που σε έχω, που φοράς μάγισσας μάτια που αντανακλούν την ψυχή σου. Ο δεσμός μας είναι τόσο δυνατός, που ακόμα και αν δεν είμαστε σωματικά μαζί, η αγάπη που έχουμε θα μας κρατήσει για πάντα. Πίσω από τους κρύο τοίχους που απομονώσουμε το σώμα μου, είσαι στα όνειρά μου. Να είσαι δυνατή μητέρα μου, Αγία Μητέρα... όσο σκληρά κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν ποτέ να με χωρίσουν από σένα.

Aurea Franco Diaz Lo que puedo comentar es tanto mi amor- tu lo conoces -tu lo sabes- gracias por esa carta tan hermosa-que cada vez que la leo siento más y más cerca tu amor y mi corazón late fuerte y sin control.
Te amo mi corazón.Tu eres mi santa-tu eres mi reinaTe adoro.Es verdad -estamos tan unidas con un lazo de amor-que nadie puede romper.
mami
Αυτό που μπορώ να σχολιάσω είναι τόσο πολύ αγάπη μου - το ξέρεις - το ξέρεις - σε ευχαριστώ για αυτό το πολύ όμορφο γράμμα - ότι κάθε φορά που το διαβάζω νιώθω όλο και πιο κοντά στην αγάπη σου και η καρδιά μου χτυπάει δυνατά και χωρίς έλεγχο.
Σ ' αγαπώ καρδιά μου. Είσαι ο Άγιος μου, είσαι ο reinate μου που λατρεύω. Είναι αλήθεια - είμαστε τόσο κοντά με ένα δεσμό αγάπης - που κανείς δεν μπορεί να σπάσει.
Μαμά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Τον κύριο Κασαπίδη ούτε τον γνωρίζω, ούτε είμαστε καν "φίλοι" εδώ.
Την ανάρτησή του μου την έστειλε κοινή μας φίλη.
Αποδεικνύεται ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν έξω απ τα στενά πλαίσια της κάθε "ιδεολογίας", "κόμματος", κλπ κλπ κι αυτό μου δίνει ελπίδα.
Αυτά που περιγράφει είναι αυτά που καταγγέλω κι εγώ κι εγώ καιρό τώρα και κατηγορούμαι ως "χρυσαυγίτικης ρητορικής".
Οσο κάποιοι δεν μιλούν για να προστατεύσουν "συντρόφους", "κινήσεις πολιτικές", συγγενείς, φίλους κλπ προσωπικά συμφέροντα, τόσο η κοινωνία ολόκληρη θα σαπίζει μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Κύριε Γιώργος Κασαπίδης σας ευχαριστώ δημόσια για την τιμιότητα και την δικαιοσύνη σας.

Γιωργος Κασαπιδης
Οmertà
Η υπόθεση του City Plaza είναι γνωστή και δεν θέλω να επαναλάβω πράγματα που τα ξέρουμε σχεδόν όλοι.
Γνωρίζω συγγενείς ανθρώπων που εμπλέκονται σ’ ετούτη τη βρώμικη υπόθεση, οι οποίοι, ενώ είναι αντίθετοι με όσα συμβαίνουν εκεί, δεν βγαίνουν να τα καταγγείλουν, για να μην φέρουν σε «δύσκολη θέση» τους συγγενείς τους ή τους συντρόφους τους.
Άλλοι που συμμετέχουν ενεργά, σε τέλεια συμπαιγνία με μέλη της κλίκας που θέλει να την αποκαλούμε κυβέρνηση, προσπαθούν να πείσουν αφελείς για το αγωνιστικό παρελθόν τους και το κινηματικό μέλλον τους, τρομάρα τους. Το άσχημο δεν είναι ότι προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς, αλλά ότι υπάρχουν αφελείς  που τους πιστεύουν και σχεδιάζουν μαζί πώς θα μας βγάλουν από την κρίση: βρε ουστ!
Αν από ορισμένους φέρεται σαν δικαιολογία (κατάπτυστη) ότι η συμμορία του Σύριζα δεν είχε άλλη επιλογή πέραν της καταστροφής της χώρας και της κοινωνίας, αυτοί που οργάνωσαν την αρπαγή του City Plaza και την εξαθλίωση της ιδιοκτήτριάς του δεν έχουν απολύτως καμία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεφωνική επικοινωνία Τίλερσον - Λαβρόφ για τη Συρία
 Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 12:55
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον τηλεφώνησε χθες στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσει μαζί του την κατάσταση στη Συρία και πώς εξελίσσεται η «αντιτρομοκρατική» μάχη επί του εδάφους.
Υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ κουρδικες πολιτοφύλακες στη Συρία υποστήριξαν χθες ότι δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά αεροπλάνα και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς "βούλιαξαν" το πειρατικό που μαύρισε τον Σαρωνικό
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 07:30
Ο Χαράλαμπος Λιβαδάς, Πλοίαρχος Α τάξεως του Εμπορικού Ναυτικού, με τεράστια εμπειρία στη ναυσιπλοΐα αλλά και στα ναυτικά ατυχήματα, αναλύει τις βαθύτερες αιτίες για τις οποίες σημειώθηκε το ναυτικό ατύχημα του «Αγία Ζώνη ΙΙ», με αποτέλεσμα την εκτεταμένη ρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου.
Σύμφωνα με τον Πλοίαρχο, «πρόκειται για διακεκριμένη ναυταπάτη σε συνάρτηση με λαθρεμπόριο που συνέταξαν ο εφοπλιστής και το πλήρωμα του πλοίου και πιθανότατα κι άλλοι εμπλεκόμενοι. Το πλοίο είχε προετοιμαστεί ώστε να βυθιστεί. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να γίνει αυτό, όπως για παράδειγμα να φορτωθεί με τόσο πολύ βάρος, ώστε να ξεπερνά το δικό του», σημειώνει.
«Έχω κουραστεί να ακούω στις τηλεοράσεις απόψεις και αναλύσεις που είναι μακράν της πραγματικότητας και έχουν αναγάγει το σοβαρό αυτό θέμα σε πολιτικές διαφορές. Επί της ουσίας είναι μια ναυταπάτη που είχε σκοπό το κέρδος, και γι' αυτό κατέστρεψαν τις παραλίες του Σαρωνικού. Νιώθω υποχρεωμένος, λαμβάνοντας όλες τις ευθύνες των λεγόμενών μου, είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω σε οποιοδήποτε δικαστήριο», ξεκαθαρίζει.
Πού έγκειται η απάτη κατά τον Χαράλαμπο Λιβαδά; «Η απάτη έγκειται στο ότι ο εφοπλιστής δεν φόρτωσε το πλοίο με τους 2.500 τόνους πετρελαίου που είχαν δηλωθεί, αλλά μόνο τους συγκεκριμένους που κατέληξαν στη θάλασσα και μολύνουν τώρα τον Σαρωνικό.
Θεωρώ ότι είτε αρχικά το φόρτωσε και στη συνέχεια μετέγγισε το πετρέλαιο σε άλλο πλοίο πριν αγκυροβολήσει ή το «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν φορτώθηκε ποτέ με τη συγκεκριμένη ποσότητα. Το κέρδος του είναι το φορτίο του πλοίου, την αξία του οποίου την υπολογίζω στα 4 εκατομμύρια, όπως και την ασφάλεια του φορτίου σε άλλα 4 εκατομμύρια - ενώ το ίδιο το πλοίο όπως είπε και ο πλοιοκτήτης δεν ήταν ασφαλισμένο».
Ο Πλοίαρχος επισημαίνει ακόμα ότι ο Θεόδωρος Κουντούρης «έπαιζε το τελευταίο του χαρτί» με το «Αγία Ζώνη ΙΙ»: «Ο εφοπλιστής προσπαθούσε αγωνιωδώς να το κρατήσει εν ενεργεία, εκδίδοντας δίμηνα πιστοποιητικά καταλληλότητας. Τα χρήματα που θα ξόδευε για να βγάλει μόνιμα πιστοποιητικά ήταν διπλάσια της αξίας του πλοίου, άρα όπως καταλαβαίνετε δεν θα είχε νόημα μια τέτοια ενέργεια. Έτσι εξέδιδε τα προσωρινά, αφού ορισμένοι επιθεωρητές τον εξυπηρετούσαν γι' αυτό. Το τελευταίο προσωρινό πιστοποιητικό έληγε στις 27 Σεπτεμβρίου κι έτσι του δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να τα παίξει όλα».
Έτσι, τη νύχτα του ναυαγίου, «έμειναν στο πλοίο μόνο δύο -οι πιο έμπιστοι του εφοπλιστή- προκειμένου να μην υπάρχουν αδιάκριτα μάτια για το τι πραγματικά συνέβη»...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοζάνη: Το πάρκο των εξημερωμένων ελαφιών
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 13:27
Το να ταΐζεις ένα κοπάδι όμορφα ελάφια από το χέρι σου, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Κι όταν μάλιστα μεταξύ εσού και των πανέμορφων ζώων δεν μεσολαβεί κανένα συρματόπλεγμα, κανενός είδους φράκτης, η στιγμή γίνεται μοναδική.
Όσοι επιθυμούν να το ζήσουν αρκεί να επισκεφθούν το ορεινό πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα στο Νομό Κοζάνης, δύο χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, στο Δήμο Ελλησπόντου.
Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν με την ευκαιρία και τις έντονες αντιθέσεις που κουβαλά το τοπίο, αφού για να προσεγγίσει κανείς το πάρκο, θα περάσει δίπλα από έναν από τους μεγαλύτερους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ, αυτόν του Αγίου Δημητρίου και θα δει θηριώδη μηχανήματα και ταινιόδρομους να δαμάζουν τον λιγνίτη που εξορύσσεται στην περιοχή.
Για τη γέννεση και τη λειτουργία του πάρκου μίλησε στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, του Δήμου Ελλησπόντου, Χάρης Πεχλιβανίδης.
Ο χώρος αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο το 1956 και μετατράπηκε σε πάρκο (κοινοτικό τότε, δημοτικό σήμερα). Πρόκειται για έκταση περίπου 60 στρεμμάτων, εντός της οποίας υπήρχε από παλιά ένα εκκλησάκι. Οι παλαιότεροι έλεγαν πως το εκκλησάκι το σεβάστηκαν και οι Τούρκοι, θυμάται ο κ.Πεχλιβανίδης.
Η περίφραξη έγινε το 1986. Ακολούθως, στη θέση του παλιού χτίστηκε με εθελοντική εργασία- το καινούργιο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. Σήμερα ο παπα Ιορδάνης δεν προλαβαίνει -ειδικά τα καλοκαίρια- να τελεί γάμους και βαφτίσεις εκεί.
Το πρώτο ζευγάρι ελαφιών μεταφέρθηκε στο χώρο κάπου μεταξύ 2002-2006. Ο κ.Πεχλιβανίδης δεν θυμάται ακριβώς. Σήμερα ο αριθμός τους αγγίζει τα 70. Ανάμεσά τους και ορισμένα ζαρκάδια. Κάποιος εκ των επισκεπτών υποστηρίζει ότι τα ελάφια ανήκουν στο γένος Ντάμα-Ντάμα (στο σώμα έχουν άσπρες βούλες) που στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στη Ρόδο.
Το πάρκο διαθέτει όλες τις υποδομές για όσους θέλουν να κάνουν πικ νικ ή να ψήσουν σε μια από τις ψησταριές που βρίσκονται εκεί.
Η φήμη του ξεπέρασε τα όρια του νομού και της Δυτικής Μακεδονίας. Έχουμε επισκέπτες από πολλές περιοχές της Β.Ελλάδας. Είναι έντονη την παρουσία σχολείων από την ευρύτερη περιοχή και εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη, σημειώνει ο κ.Πεχλιβανίδης.
Όσοι σκοπεύουν να επισκεφτούν το πάρκο καλό είναι να γνωρίζουν τα εξής:
1.Ο μύθος λέει: κάνε ότι θες μέσα στο πάρκο αλλά φεύγοντας δεν πρέπει να πάρεις τίποτα, ούτε πέτρα, γιατί ο Αγιος θα σε τιμωρήσει.
2. Δεν ταΐζουμε τα... χορτοφάγα ελάφια με ό,τι μας αρέσει ή μας περισσέψει και οπωσδήποτε όχι με σουβλάκια ή άλλα κρεατικά... και
3.Οι στιγμές είναι μοναδικές. Αξίζει να απαθανατιστούν. Να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή. Απαραίτητα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός απέκοψε τη βασική οδό ανεφοδιασμού του Ισλαμοφασιστικού Κράτους
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 13:53
Συριακά στρατεύματα κατέλαβαν σήμερα ένα προάστιο της πόλης Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, σφίγγοντας περαιτέρω τη θηλιά γύρω από τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή.
Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που συνορεύει με το Ιράκ και είναι πλούσια σε πετρέλαια, είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του ΙΚ στη Συρία.
Ο συριακός στρατός προωθήθηκε στην επαρχία αυτή από τις αρχές του μήνα, με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και μαχητών της Χεζμπολαχ. Έσπασε έτσι την πολιορκία που είχε επιβάλλει επί τρία χρόνια το ΙΚ.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο μια πηγή την οποία δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποκόψει τη βασική οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντοφασιστών αφού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, σήμερα Κυριακή, τη συνοικία Αλ Τζάφρα.
Η συριακή στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την Αλ Τζάφρα, στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη. Οι τζιχαντοφασιστες του ΙΚ μπορούν να διαφύγουν μόνο περνώντας τον ποταμό. «Δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά μόνο να διασχίσουν τον Ευφράτη προς την ανατολική όχθη και να φύγουν προς την έρημο ή (τις πόλεις) αλ Μπουκάμαλ και αλ Μαγιαντίν» πρόσθεσε.
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ο στρατός και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν την αλ Τζάφρα και άλλα χωριά κοντά στην αεροπορική βάση της πόλης. Οι τζιχαντοφασιστες έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους σχεδόν το ένα τρίτο της πόλης. Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στον ποταμό Ευφράτη καθώς οι μαχητές του ΙΚ προσπάθησαν να φύγουν με πλωτά μέσα, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, πολλοί άμαχοι ισλαμοφασιστες, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών των τζιχαντοφασιστών, προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να φύγουν από την πόλη περνώντας το ποτάμι.
Από την άλλη πλευρά, η συμμαχία των Κούρδων μαχητών που πολεμούν το ΙΚ με τη στήριξη των ΗΠΑ, έχει καταλάβει 14 χωριά και αγροκτήματα, δύο μεγάλες πόλεις και ορισμένα εργοστάσια στην ανατολική πλευρά του Ευφράτη αφότου ξεκίνησε την επιχείρησή της στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την περασμένη εβδομάδα. Ενώ φυσικα η περιοχη είναι στην άλλη ακρη από αυτην που βρισκονται οι Κουρδοι, και δεν υπαρχει φυσικα ουτε ενας Κουρδος εκει. Η περιοχη όμως εχει πετρελαια, για τα οποια ενδιαφερονται οι αμερικανοι, γιαυτο βαλανε τους υποτακτικους τους Κουρδους να πανε σε αυτή την περιοχη στο Νοτο της Συριας, ενώ οι κουρδικες περιοχες είναι στο Βορρα.
Ο Ευφράτης χωρίζει στα δύο την επαρχία Ντέιρ Εζόρ και έχει χρησιμοποιηθεί ως «διαχωριστική γραμμή» για τις επιχειρήσεις που διεξάγουν εναντίον του ΙΚ από τη μία οι συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις που στηρίζονται από τη Ρωσία και από την άλλη η κουρδική αποστολη των υποτακτικων των αποικιοκρατων  που έχει τη στήριξη των αποικιοκρατικων ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η τουρκική παρουσία στο συριακό έδαφος θα ήταν παράνομη
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 01:15
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας προειδοποίησε χθες Σάββατο ότι θα θεωρούσε «παράνομη» την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες, προκειμένου να επιτηρήσουν προσωρινά την εφαρμογή μιας συμφωνίας ασφαλείας.
Την Παρασκευή στην Αστάνα του Καζακσταν, η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι της συριακής κυβέρνησης, συμφώνησαν με την Τουρκία, που στηρίζει τους δικους της ισλαμοφασιστες του FSA, να επιτηρούν από κοινού τη ζώνης της «αποκλιμάκωσης» στην επαρχία Ιντλίμπ, στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο επικεφαλής της συριακής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο Μπασάρ αλ Τζααφάρι, χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «επιτυχείς» ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών στη Δαμασκό επέκρινε την Άγκυρα.
«Αυτές οι συμφωνίες (…) δεν αναγνωρίζουν καμία νομιμότητα σε μια τουρκική παρουσία στη συριακή επικράτεια» τόνισε μια πηγή του υπουργείου στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
«Πρόκειται για μια παράνομη παρουσία» συμπλήρωσε η πηγή, τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι «προσωρινή».
Η ζώνη «αποκλιμάκωσης» του Ιντλίμπ είναι η τέταρτη κατά σειρά αυτού του είδους που καθορίζεται από την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ιράν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στην Αστάνα, οι οποίες επικεντρώνονται σε στρατιωτικά και τεχνικά θέματα παράλληλα με την πολιτική διαδικασία της Γενεύης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Οι άλλες ζώνες που έχουν οριστεί βρίσκονται στην ανατολική Γούτα κοντά στη Δαμασκό, στη Χομς (κεντρικά) και στη νότια Συρία.
Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικη εισβολη τον Αύγουστο του 2016 στη Συρία, εναντίον υποτιθεται των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος και των Κούρδων πολιτοφυλάκων. Η συριακή κυβέρνηση διατυπώνει συχνά τη δυσφορία της στον ΟΗΕ για την τουρκική εισβολη θεωρώντας πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας συνιστούν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της.
«Η συμφωνία της Αστάνας είναι μια διεθνής συμφωνία που σέβεται η Συρία όμως δεν νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση την παρουσία ξένων δυνάμεων- τουρκικών ή όχι- στο συριακό έδαφος χωρίς να υπάρχει απευθείας συντονισμός με την κυβέρνηση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάντα Άμπεντ Ράμπο, αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Al- Watan.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 23:16
Ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός κατηγόρησε σήμερα τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των Κουρδικων Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε νωρίτερα σήμερα.
«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές κουρδικες δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού» επισήμανε ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός σε ένα δελτίο τύπου.
«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρια και σύμβουλοι του αποικιοκρατικου συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρια τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.
Αρχικά, οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια γνωστοποίησαν ότι στοχοθετήθηκαν από ρωσικά μαχητικά, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία κι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επιχειρήσεις των δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων και των Κουρδικών Δυνάμεων στη Συρια, ενός συνασπισμού Κούρδων μαχητών που υπακουουν στις ΗΠΑ.
Κατόπιν η Ρωσία διέψευσε. «Δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορειο ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, από τη ρωσική βάση Χμεϊμίν, στη δυτική Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: 23 συλλήψεις στο Σεντ Λούις μετά τα επεισόδια αστυνομίας και διαδηλωτών - Οι U2 ακύρωσαν συναυλία τους
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, 19:30
Σε τουλάχιστον 23 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών στο Σεντ Λούις, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης αθώωσης ενός λευκού αστυνομικού για τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού υπόπτου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης χθες αστυνομικοί ήλθαν αντιμέτωποι με μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, τρία χρόνια αφότου η δολοφονία ενός άλλου Αφροαμερικανού υπόπτου από αστυνομικό, στο Φέργκιουσον, είχε πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις σε ολόκληρη την χώρα.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε μια βιβλιοθήκη και δύο εστιατόρια και πέταξαν τούβλα και μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών. Ορισμένοι από το πλήθος πέταξαν επίσης πέτρες και μπογιά στο σπίτι της δημάρχου του Σεντ Λούις Λίντα Κρούσον, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Λόρενς Ο΄Τουλ.
Τουλάχιστον 9 αστυνομικοί και ένα μέλος της εθνοφρουράς τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 23 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον ίδιο.
Στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων, το διάσημο ροκ συγκρότημα U2 αποφάσισε να ακυρώσει την συναυλία που επρόκειτο να δώσει το Σάββατο το βράδυ στο Σεντ Λούις, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια των θαυμαστών του που σκόπευαν να παρακολουθήσουν το σόου.
«Ενημερωθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα του Σεντ Λούις ότι δεν βρίσκονται σε θέση να εγγυηθούν την προστασία του κοινού μας, όπως θα ανέμενε κανείς σε μια εκδήλωση αυτού του μεγέθους» επισήμαναν οι U2 σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού με την εταιρεία προώθησης της συναυλίας Live Nation.
Ο πρώην δημοτικός αστυνομικός Τζέισον Στόκλεϊ, 36 ετών, κρίθηκε αθώος για δολοφονία πρώτου βαθμού του Άντονι Λαμάρ Σμιθ, 24 ετών στις 20 Δεκεμβρίου του 2011.
Αφού έγινε γνωστή η απόφαση, περίπου 600 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από το δικαστήριο προς το κέντρο του Σεντ Λιούις φωνάζοντας "No justice, no peace" ("Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη") και ("Hey hey! Ho ho! These killer cops have got to go!) ("Αυτοί οι φονιάδες αστυνομικοί πρέπει να φύγουν!").



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Περιβαλλοντικες  οργανωσεις εχουν εντοπισει και εχουν καταγγειλει στις αρχες τον δολοφονο της νεαρης φωκιας στη Σαμο. «Αυτος σκοτωσε  την Αργυρο».


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε 20 χρονια οι χριστιανοι θα είναι μειοψηφια στη γηραια ηπειρο (!!!)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φοροεφιαλτης. 8 δις. ευρω θα  δωσουν τα νοικοκυρια εως το τελος Δεκεμβριου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αριστεια… αλα ελληνικα. Μεταπτυχιακα, 900 ευρω το κομματι από τη ΔΑΠ.  Στους προθυμους να πληρωσουν φοιτητες εγγυωνται ταχυτητα  εχεμυθεια και καλους βαθμους.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νεα αιτηση αποφυλακισης καταθετει η Ηριαννα. Ανοιγει και παλι ο φακελος. Τι υποστηριζει η υπερασπιση  της 29χρονης κρατουμενης, που ζητα αναστολη εκτελεσης της ποινης της