Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Δευτερα 18 Σεπτεμβριου 2017


Βίκτορ Χάρα: Η αντιφασιστική φωνή της Χιλής
Την 11η Σεπτεμβρίου του 1973, ο Αουγκούστο Πινοσέτ καταλαμβάνει την εξουσία στη Χιλή με πραξικόπημα, δολοφονώντας τον πολιτικό ηγέτη της χώρας Σαλβαδόρ Αλιέντε. Μεταξύ των θυμάτων της χούντας του Πινοσέτ ήταν και ο τραγουδιστής του κινήματος «Nueva canción», Βίκτορ Χάρα, ο οποίος βασανίστηκε και δολοφονήθηκε.
***Στις τσέπες του βρέθηκε ένα μισοτελειωμένο ποίημα... “η σιωπή και οι κραυγές θα είναι το τέλος του τραγουδιού μου”... Ομως δεν ήταν αυτό το τέλος. Λίγες ημέρες αργότερα, στο παπούτσι ενός συγκρατούμενού του βρέθηκε το τελευταίο του ποίημα με δύο τίτλους. “Somos cinco mil” Είμαστε πέντε χιλιάδες” ή “Το στάδιο της Χιλής”...
** Ανήμερα του πραξικοπήματος, συνελήφθη και μεταφέρθηκε μαζί με χιλιάδες άλλους στο Στάδιο της Χιλής (Estadio Chile). Για 4 μέρες τους βασάνιζαν ανηλεώς.
Του έκοψαν όλα τα δάχτυλα των χεριών και του λέγανε "παίξε τώρα κιθάρα αν μπορείς".
Το κεφάλι του ήταν παραμορφωμένο από τα χτυπήματα και ένας αξιωματικός έπαιζε ρώσικη ρουλέτα σημαδεύοντας το.
Εκείνος, μαζεύοντας τις τελευταίες του δυνάμεις, προσπάθησε να σταθεί καθιστός και αψηφώντας τους στρατιώτες ξεκίνησε να τραγουδάει ένα τραγούδι υπέρ της επανάστασης και του Αλιέντε. Μια σφαίρα στον κρόταφο έκανε την φωνή του να σταματήσει για πάντα.
Ήταν ο Victor Hara, δάσκαλος, συγγραφέας, σκηνοθέτης, κιθαρίστας, τραγουδιστής πάνω από όλα όμως, σύμβολο της χιλιανής εργατικής τάξης. Τα τραγούδια του μέχρι και σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς για τους αγώνες όλης της Λατινικής Αμερικής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



με τη σκέψη σ' εκείνη τη γενιά των αετών. Των αγωνιστών και αγωνιστριών του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, που έχουν μείνει πολύ λίγοι πια. Ακόμη και οι 15χρονοι νεοσύλλεκτοι του ΔΣΕ, του 1949, έχουν περάσει τα ογδόντα.
Να τους σεβόμαστε αυτούς τους συντρόφους και να τους τιμάμε με κάθε ευκαιρία. Χωρίς τους δικούς τους αγώνες ετούτος ο λαός θα είχε ξεπέσει στην αποδοχή της εθελοδουλίας. Και χάρη σ' αυτούς μάθαμε να ξαναστηνόμαστε στα πόδια μας μετά από μεγάλες οδυνηρές ήττες.
Όπως κάναμε μετά το '49 και μετά το '67. Έτσι όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και τώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Φαρσακίδης. Ο 92χρονος ζωγράφος, χαράκτης και συγγραφέας, ο αγωνιστής του ΕΛΑΣ, τραυματισμένος σε μάχες με τους γερμανούς και βούλγαρους κατακτητές, ο κομμουνιστής με τα δεκαεφτά χρόνια φυλακής και εξορίας.
Όταν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσαλλονικη ακούστηκε η "Διεθνής", ζήτησε να τον σηκώσουν και ύψωσε τη γροθιά σε αγωνιστικό χαιρετισμό.
Σαν τα ψηλά βουνά, σύντροφε!
Σχολιο.-  Τη γροθιά του, λυγισμενη που δεν μπορει να την σχηματισει, με το διαλυμένο σχεδόν χωρίς οστά χέρι στη μάχη του Χορτιάτη, αν δεν κάνω λάθος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Και τι θυμάσαι, θείε Μένανδρε, από τότε που 'ταν πρωθυπουργός αυτός ο Τσίπουρας, ο Τσιπούρας, πώς διάολο τον είπες;
- Τσίπρας. Τσίπρας λεγόταν. Δεν θυμάμαι και πολλά. Ήμουν πολύ μικρός τότε. Αυτά που μου 'χουν μείνει έντονα, όμως, είναι όταν είδα τη γιαγιά μου να κλαίει και κάτι να ψιθυρίζει για τη σύνταξή της, και τη μέρα που απολύθηκε ο πατέρας μου απ' τη δουλειά του.
Α! Κι ένα βράδυ που παίζαμε με τη Λητώ, τη μαμά σας, όπως παίζετε εσύ και η Μαρία, κι από δίπλα ακούσαμε τον μπαμπά και τη μαμά να λένε πως θα πρέπει να περιορίσουν και το φαγητό τους αν χρειαστεί, για να μη μας λείψει τίποτα στο σχολείο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας στην Κούβα «εξετάζεται», σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών
Κυριακή 17/09/2017 - 21:58
Το ενδεχόμενο του κλεισίματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα «βρίσκεται υπό εξέταση», έκανε σήμερα γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.
Αφορμή μια υπόθεση ασθένειας 16 εργαζόμενων στην Πρεσβεία, που αποδόθηκε σε... μυστηριώδεις επιθέσεις με ηχητικά κύματα. «Είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό αξιολόγηση. Είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό, δεδομένων των σωματικών βλαβών που έχουν υποστεί ορισμένοι άνθρωποι. Κάποιοι εξ αυτών χρειάστηκε να επαναπατριστούν. Το εξετάζουμε» αυτό το ενδεχόμενο, τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα να κλείσει η πρεσβεία σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα άνοιξε εκ νέου το 2015 υπό τη διοίκηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Από τα τέλη του 2016, 16 Αμερικανοί που εργάζονται στην πρεσβεία άρχισαν να παραπονιούνται για συμπτώματα, όπως απώλεια ακοής, ημικρανίες και ναυτίες. Χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία, ορισμένοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει ότι δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις και ότι διεξάγεται έρευνα, ενώ η Κούβα επισημαίνει ότι δεν εμπλέκεται.
Ωστόσο την 23η Μάη, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε αντίποινα και να απελάσει δύο Κουβανούς διπλωμάτες που εργάζονταν στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Όπως μεταδίδει το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, τουλάχιστον 5 Καναδοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους έπεσαν επίσης θύματα αυτών των επιθέσεων με ηχητικά κύματα.

Σχολιο.- Ετσι εξηγουνται  οι μαλακιες  των αποικιοκρατων ναζιστων αμερικανων για τη μυστηριώδη  ασθενεια των αμερικανων διπλωματων στη Κουβα. Θελουν να κλεισουν την πρεσβεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ρε, ότι και να κάνετε, ότι και να πείτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα... Η αλήθεια παραμένει και είναι μία...
Η παρουσία του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ΞΕΠΛΥΜΑ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτο ο Δαλάι Λάμα έχει πολύ στενές σχέσεις με την CIA./εδω με θιβετιανους μισθοφορους εκπαιδευμενους στις ΗΠΑ
Ποιος είναι ο Δαλάι Λάμα και ποια είναι η σχέση του με την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA.
Ο θρησκευτικός αλλά και πολιτικός ηγέτης του Θιβέτ δεν εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθεν & έχει πολύ στενές σχέσεις με την CIA.
Η δράση της CIA ξεκίνησε με την στενή επαφή της με τον αδελφό του Δαλαί Λάμα την δεκαετία του 50΄
Στις 25 Ιαν. 1997, η αμερικανική εφημερίδα Chicago Tribune, περιγράφει με λεπτομέρειες την εκπαίδευση των θιβετιανών μισθοφόρων στις ΗΠΑ. στο Camp Hale, του Κολοράντο, την δεκαετία του ’50.
CIA Tibetan program
Αυτοί οι μισθοφόροι ρίχτηκαν με αλεξίπτωτα στο Θιβέτ στις αρχές του 1960.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 700 πτήσεις C-130 και δημιουργήθηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης μισθοφόρων θιβετιανών σε διάφορες περιοχές (Guam, Okinawa), υπό την εποπτεία του Gyalo Thumdup, αδελφού του Δαλάι Λάμα.
Σύμφωνα με έγγραφα του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 1998, η εξόριστη κοινότητα των Θιβετιανών εισέπραξε, τη δεκαετία του ’60, εκατομμύρια δολάρια από τη CIA.
Η οργάνωση του Δαλάι Λάμα τελικά αναγνώρισε ότι είχε εισπράξει εκατομμύρια δολάρια για να στέλνει ένοπλες ομάδες εξόριστων στο Θιβέτ.
Ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα εισέπραττε ετησίως 186.000 δολάρια από την CIA
οι αυτονομιστές του Θιβέτ χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (NED).
Πρόκειται για μια δήθεν Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ιδρύθηκε με απόφαση του... αμερικανικού Κογκρέσου, το οποίο καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του!
Το NED αποτελεί, ουσιαστικά, το πολιτικό προσωπείο της CIA. Δημιουργήθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, καθώς η CIA είχε γίνει κακόφημη στη διεθνή κοινή γνώμη, ύστερα από τις αποκαλύψεις για το ρόλο της στο Ιράν, την Ελλάδα, τη Χιλή κ.ά.
Φαινεται να υπαρχει λοιπον μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής και μερικού διαμελισμού της Κίνας.
(Μιας καπιταλιστικης Κίνας μετα το 1976 και που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ισότιμος παίχτης στην διεθνή καπιταλιστικη σκηνή και που σύμφωνα με τους ρυθμούς που προχωρά την επόμενη δεκαετία θα διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αssad: οι χριστιανοί είναι η αρχή της ύπαρξης της πατρίδας, χωρίς αυτούς δεν υπάρχει η Συρία στη διαφορετικότητά της.Οι χριστιανοί δεν είναι αποδημητικά πουλιά ούτε φιλοξενούμενοι

Ο πρόεδρος Bachar al-Assad δέχθηκε σήμερα Κυριακη πρωι τους συμμετέχοντες στη Γ.Συνάντηση της συρορθόδοξης νεολαίας στη Συρία 2017 παρουσία του Iγνάτιου Ευφραίμ II,Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας και πολυάριθμων πατριαρχών κι επισκόπων, κληρικών.
Ο πρόεδρος al-Assad στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τέτοιες συναντήσεις απευθύνουν ένα μήνυμα φανερό τόσο στο εσωτερικό όσα και στο εξωτερικό λέγοντας ότι πιστοποιούν ότι οι χριστιανοί δεν είναι ούτε φιλοξενούμενοι ούτε αποδημητικά πουλιά αλλά είναι η αρχή της ύπαρξης της πατρίδας.  « Χωρίς τους χριστιανούς δεν υπάρχει η Συρία στην διαφορετικότητά της », είπε. »Και την ίδια στιγμή οι χριστιανοί χωρίς τη Συρία δεν έχουν ούτε πατρίδα ούτε γερή ύπαρξη » πρόσθεσε.
Ενώ κατήγγειλε : « η αποτυχία των προσπαθειών να εξασκήσουν πιέσεις στους χριστιανούς εξώθησε τους εχθρούς μας να τους στοχοποιήσουν προσβλέποντας στο ισλάμ κι αυτό μέσω του εξτρεμισμού με σκοπό να δώσουν γέννηση σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία που δεν συνυπάρχει με τον άλλον που δεν έχει τις ίδιες ιδέες».sana 17.9.17
Η Συρία είναι είπε ο σύριος πρόεδρος: «μια χώρα με συνοχή… και υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών συνοχής και συνύπαρξη καθώς η συνύπαρξη σημαίνει αποδοχή του άλλου απρόθυμα, ενώ η συνοχή είναι μια πλήρως ζωντανή κατάσταση χωρίς διακρίσεις, και η Συρία είναι δομημένη οργανικά με συνεκτικότητα», προσθέτοντας ότι «οι διαφορές και η ποικιλομορφία είναι πάντα μια ευλογία για τους σοφούς και κατάρα  για τους αδαείς» και επεσήμανε ότι « μερικοί στόχευσαν το Χριστιανισμό στην περιοχή μας με σκοπό να διαταράξουν την συνοχή μας ».
Η χριστιανική νεολαία αποθέωσε τον πρόεδρο Άσαντ με ρυθμικά χειροκροτήματα και το σύνθημα: o Θεός,η Συρία κι ο Άσαντ μας αρκούν…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηρθε ο καιρος. Ολο κ περισοτεροι πυκνωνουν τις ταξεις του ΕΠΑΜ. Ολο κ περισοτεροι καταλαβαινουν το υπουλο σχεδιο της Νεας Ταξης για μια φαινομενικα αταξικη κοινωνια, που ομως μας γυρναει στη φεουδαρχια κ τις αυτοκρατοριες οπου δεν θα υπαρχουν συνορα αλλα μονο καταπιεση κ εξαθλιωση του 95% των λαικων στρωματων, με το υπολοιπο 5% σε ρολο γκαουλαιτερ. Μονο το ΕΠαΜ υπαρχει αυτη τη στιγμη ως φωτεινος σηματοδοτης που ΜΠΟΡΕΙ κ ΘΕΛΕΙ να δωσει τη λυση !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικολογική καταστροφή φαίνεται πως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ακόμη κανείς δεν έχει συλληφθεί για αυτό το τεράστιο εν εξελίξει έγκλημα. Από την κυβέρνηση εκκωφαντική σιωπή. Είναι και αυτές οι άδειες για την El dorado gold που έπρεπε να βγούν άμεσα βλέπεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παύλος Φύσσας παρών!
Δεν ξεχνάμε – δε συγχωρούμε!
****ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
''Στις 18/9/2017, ημέρα Δευτέρα, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι (ώρα 17:00 συγκέντρωση στο μνημείο Πορεία Μνήμης για τον Παύλο Φύσσα) που καταλήγει στο χώρο της εκδήλωσης με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?» 4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο – “Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?” (που αποτελεί και την μόνη εκδήλωση που διοργανώνεται από εμάς τον Σεπτέμβρη) περνώντας μέσα από τις γειτονιές του Παύλου. Η εκδήλωση – συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας, (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.
Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πλατεία μιας μακρινής πόλης, είχε σταθεί ένας νεαρός και περηφανευόταν ότι είχε την ομορφότερη καρδιά.
Οι περαστικοί θαύμαζαν την καρδιά του που ήτανε τέλεια.
Δεν υπήρχε ούτε ένα σημάδι, το παραμικρό ψεγάδι πάνω της.
Κι όλοι τότε συμφώνησαν πως ήταν όντως η πιο όμορφη καρδιά που είχαν δει ποτέ τους.
Ο νεαρός ήταν πολύ περήφανος και κορδωνόταν για την ωραία του καρδιά.
Ξάφνου, ένας γέρος πλησίασε το νεαρό και είπε:
«Όμως η καρδιά σου δεν πλησιάζει την ομορφιά της δικής μου καρδιάς»
Ο κόσμος αλλά και ο νεαρός κοίταξαν την καρδιά του γέροντα.
Χτυπούσε δυνατά, αλλά ήταν γεμάτη ουλές και σημάδια, υπήρχαν σημεία που φαινόταν ότι είχαν κοπεί κομμάτια και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί άλλα που δεν ταίριαζαν όμως καλά με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δαντελωτές άκρες κι αλλού υπήρχαν σημεία με βαθιά χάσματα...
Οι άνθρωποι κοίταζαν ο ένας τον άλλο, πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται αυτός ότι η καρδιά του ήταν ομορφότερη, σκέφτονταν...
Ο νεαρός κοίταξε την καρδιά του γέρου, είδε τα χάλια της και γέλασε.
«-Πλάκα μας κάνεις; Για κάνε σύγκριση ανάμεσα στη δικιά σου καρδιά και τη δική μου η δικιά μου είναι τέλεια, ενώ η δικιά σου ένα μάτσο ουλές και δάκρυα…»
«Μάλιστα είπε ο γέροντας. Η δική σου καρδιά δείχνει τέλεια.
Όμως δε θα άλλαζα ποτέ τη δική μου καρδιά με τη δική σου.
Κοίταξε...
Κάθε ουλή αντιπροσωπεύει κάποιον που του έδωσα την αγάπη μου, κόβω ένα κομμάτι της καρδιάς μου και του το δίνω και συχνά μου δίνει ένα κομμάτι της δικής του καρδιάς, για να μπει στη θέση του άδειου μέρους της καρδιάς μου... αλλά επειδή τα κομμάτια δεν είναι ακριβώς τα ίδια, έχω μερικές αγκαθωτές άκρες, που όμως λατρεύω γιατί μου θυμίζουν την αγάπη που μοιράστηκα.
Μερικές άλλες φορές, έχω δώσει κομμάτια της καρδιάς μου κι ο άλλος δε μου έδωσε πίσω ένα κομμάτι της δικής του.
Αυτά είναι τα άδεια χάσματα… ξέρεις το να προσφέρεις την αγάπη σου έχει κάποιο ρίσκο.
Παρόλο που αυτά τα χάσματα πονούν, παραμένουν ανοιχτά και μου θυμίζουν την αγάπη που έχω για αυτούς τους ανθρώπους.
Κι ελπίζω πως κάποια μέρα θα γυρίσουν πάλι κοντά μου και θα γεμίσουν τους άδειους χώρους που περιμένουν...
Βλέπεις λοιπόν τι θα πει πραγματική ομορφιά;»
Ο νεαρός στάθηκε σιωπηλός.
Με δάκρυα να τρέχουν αργά στα μαγουλά του, προχώρησε προς τον γέροντα, άπλωσε το χέρι του μέσα στην όμορφη νεανική καρδούλα του και έκοψε ένα κομμάτι της.
Το πρόσφερε στο γέροντα με χέρια που έτρεμαν.
Ο γέροντας άπλωσε τα χέρια του και πήρε αυτή τη προσφορά, την έβαλε στην καρδιά του, και μετά πήρε ένα κομμάτι της δικής του ταλαιπωρημένης καρδιάς και το έβαλε πάνω στην πληγή της καρδιάς του νεαρού.
Έτσι έμειναν και στη καρδιά του νέου κάποιες αγκαθωτές άκρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΔΡΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΡΑ  ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ 10 Η' 20 ΜΑΖΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ. ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ Η' ΣΕ ΠΙΟ ΛΙΓΟΥΣ,Η' ΣΕ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΑΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ,ΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ,ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΕΝΟΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΑΔΡΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ.  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΞΩ,ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ,ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ. ΜΗΝ ΞΕΝΧΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!!!!ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ ΠΑΥΛΟ. ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!-



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!»
ΔΕΥΤΈΡΑ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Του Δημήτρη Καζάκη
Είδατε τι σημαίνει να έχεις εκατομμύρια από χορηγίες από κράτος, τράπεζες και πολυεθνικές σαν την Siemens; Όταν έχεις χρήμα, τότε έχεις και τους κατάλληλους σκηνοθέτες να σου στήνουν το σκηνικό για να συνεντευξιαστείς. Να σου φέρουν το κοινό, επιλεγμένο έναν προς έναν, ώστε να μην χρειαστεί μηχάνημα χειροκροτημάτων. Και φυσικά να σου εξασφαλίσουν ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα θέσουν κανένα δύσκολο ερώτημα που εκθέτει τον μέλλοντα πρωθυπουργό!
Τα πάντα για την εικόνα και κυρίως για εκείνους που εναποθέτουν την τύχη τους στα χέρια του εκάστοτε επαγγελματία απατεώνα θα του εμφανίσουν τα κανάλια με λαμέ χρώματα. Και προς Θεού! Ούτε ερωτήσεις από ελεύθερο κοινό, ούτε καν επαφή. Θέλετε να αντιληφθεί ο απλός κόσμος περί τίνος τενεκέ ξεγάνωτου πρόκειται;
Έτσι οι καλοί μας δημοσιογράφοι ξέχασαν να ρωτήσουν τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του με τη Siemens. Τη θυμάστε; Είναι μια υπόθεση με δις μίζες στους πολιτικούς και τα κόμματα. Ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολιτικής μίζας στη μεταπολεμική Ελλάδα. Μια υπόθεση που υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμη στη δικαιοσύνη και δεν έχει τελειώσει. Τυπικά. O κ. Μητσοτάκης όχι μόνο βρέθηκε να του χαρίζει οικοσκευές η Siemens, αλλά έχει καταγγελθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και το κόμμα του στον εισαγγελέα για χρηματοδοτήσεις από την πολυεθνική. Κινητά, handsfree, κουπόνια βενζίνης κι ένα σωρό άλλα.
Χώρια όσα γνωρίζει ο Χριστοφοράκος για χοντρές μίζες και γι’ αυτό όλο το πολιτικό σύστημα, με πρώτη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, του επέτρεψε να δραπετεύσει ώστε να βρεθεί προστατευμένος στη Γερμανία για να μη μιλήσει. Δηλαδή, να μην εμφανίσει τις ταινίες που διαθέτει με πρωταγωνιστές όλο το πολιτικό σύστημα της δεξιάς και αριστεράς. Ταινίες πού σήμερα βρίσκονται στα χέρια της Μέρκελ για να πειθαρχεί τους Έλληνες(;)πολιτικούς. Όχι πώς χρειάζεται να το κάνει, αλλά λέμε… Στην πολιτική αυτού του είδους, ισχύει ότι και στη μαφία. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αν δεν κρατάς τα πιόνια σου από σαράντα μεριές, αν δεν έχεις σε βάρος τους ολόκληρη ντουλάπα με σκελετούς τους.
Έτσι ξέρουν να κάνουν πολιτική τα κόμματα σαν τη ΝΔ. Με τα χρήματα των μεγάλων αφεντικών τους και εξαρτώμενα τελείως απ’ αυτούς.
Επίσης, κανένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη για τα τραπεζικά δάνεια και τα χρέη της ΝΔ. Κανένας δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει πώς τολμά να διεκδικεί ο κ. Μητσοτάκης την πρωθυπουργία – υπέρ υποτίθεται του Έλληνα πολίτη – όταν το κόμμα του είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες και από την εποχή Σαμαρά προωθεί ρυθμίσεις για να φορτώσει τα χρέη αυτά στους Έλληνες πολίτες; Χωρίς να μιλάμε για άλλα χρέη, αφανή και μη.
Θυμίζουμε ότι το σύνολο των δανείων από τις τράπεζες προς τα κόμματα ανέρχονται επίσημα – ανεπίσημα δεν ξέρουμε το αληθινό ποσό – στα 418 εκατομμύρια ευρώ. Από τα οποία η ΝΔ εμφανίζεται να οφείλει άνω των 210 εκατομμυρίων ευρώ και αδυνατεί ακόμη και να τα εξυπηρετήσει. Το δε ΠΑΣΟΚ οφείλει άνω των 189 εκατομμυρίων.
Φυσικά μην περιμένετε να πληρώσουν τα χρέη τους. Ούτε να μάθετε πώς και γιατί τα πήραν. Από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά, τα μη εξυπηρετούμενα χρέη των κομμάτων, ύψους – όπως δηλώθηκε – 402 εκατομμυρίων ευρώ χαρίστηκαν. Σε επερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο του 2014 για το λόγο που χαρίστηκαν τα μη εξυπηρετούμενα χρέη των κομμάτων, κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο επίτροπος Αλμούνια απαντούσε ως εξής: «Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συνιστά κρατική ενίσχυση και χρηματοδοτήθηκε με χρήματα των φορολογουμένων.»
Με άλλα λόγια ο κ. Αλμούνια μας λέει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε για να φορτωθούν τραπεζικά χρέη στον Έλληνα φορολογούμενο. «Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων,» συνέχιζε στην γραπτή του απάντηση ο κ. Αλμούνια.
«Ωστόσο, ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις, στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη.» Έτσι τελειώνει την απάντησή του ο κ. Αλμούνια. Με άλλα λόγια αυτό που είπε τότε ο Επίτροπος ήταν ότι, εμείς ξέρουμε, αλλά δεν σας λέμε. Και το πιο σημαντικό; Ούτε καν τόλμησε να διαψεύσει τις χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων προς τα κόμματα.
Δηλαδή, ο Έλληνας φορολογούμενος οφείλει να πληρώνει, αλλά δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα. Αυτό δα μας έλειπε. Μπορεί για 5.000 ευρώ να απειλούνται με κατασχέσεις και να χάνουν οι πολίτες τα ακίνητά τους γιατί χρωστάνε στις τράπεζες, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το άλλο. Δηλαδή, τι θέλετε να μην ανταποδώσουν, να μην δώσουν ένα ρεγάλο οι δανειστές μας για το καλό που τους έκαναν και τους κάνουν τα κόμματα που εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση του τόπου έως σήμερα; Και μήπως αυτοί θα τα πληρώσουν; Το κουτορνίθι ο Έλληνας πολίτης, που ελπίζει ακόμη «στο κόμμα του».
Ή μήπως φαντάζεστε ότι θα δούμε τώρα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να εκπλειστηριάζονται τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως θα λογοδοτήσουν οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων για όλα αυτά τα χρέη; Συμπεριλαμβανομένων κι όσων άρπαξαν από το κρατικό ταμείο όσο κυβερνούσαν;
«Έλα μωρέ τώρα, παρελθοντολογία θα κάνουμε…» όπως μου έλεγε κάποτε σημαίνον στέλεχος κυβερνώντος κόμματος, όταν έλεγα δημοσίως ότι δεν μπορείς να καλείς κανένα πολίτη να πληρώσει για χρέη, χωρίς να ξεκαθαριστεί πότε και ποιος τα δημιούργησε. Πλήρωνε εσύ έρμε εργαζόμενε, συνταξιούχε, αγρότη, επαγγελματία, επιχειρηματία. Πλήρωνε για να μην κάνουν παρελθοντολογία εκείνοι και μάθεις πώς σ’ έχουν κατακλέψει επί δεκαετίες. Πλήρωνε με τη ζωή και τον ιδρώτα σου, αποχαυνωμένος μπροστά στα tv show, που σου στήνουν οι επαγγελματίες της απάτης. Πλήρωνε, πιστεύοντας ότι κάποιος σαν τον Μητσοτάκη, μπορεί να κάνει κάτι…

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή:  https://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2017/09/blog-post_18.html?spref



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα συντελείται η πιο γενικευμένη βίαιη αφομοίωση ενός ανεξάρτητου έθνους, αποεθνοποίησης και γενοκτονίας των Ελλήνων, προκειμένου να επιβληθεί ο Ευρωπαϊσμός, όπως επιχείρησε παλαιότερα να επιβληθεί ο πανγερμανισμός, ο πανσλαβισμός, ο αγγλοσαξονισμός, κοκ. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στα μέσα. Αν και από την σκοπιά του αποτελέσματος δεν παίζει κανένα ρόλο.
Όσοι ντρέπονται για την κληρονομιά τους και την εθνική τους ταυτότητα, όσοι είναι αρκούντως ραγιάδες και υποτακτικοί για να ανεχθούν ένα τέτοιο έγκλημα εναντίον όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά της ίδιας της ανθρωπότητας, δεν έχουν παρά να επιβραβεύσουν τους βασικούς συντελεστές της γενοκτονίας. Είτε με την ψήφο τους σε μια από τις κομματικές παραλλαγές τους, είτε με την αδιαφορία και την αποχή τους. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ!!! ΕΠΑΜ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και  το χάλι μας συνεχίζεται.
Το πλοίο που χρησιμοποιεί ο Κουντούρης για την απάντληση του μαζουτ απ τον Σαρωνικό έχει πιστοποιητικά που λήγουν αύριο.
Ζήτησε παράταση και την αρνήθηκαν.
Το έγκλημα συνεχίζεται απ τον ίδιο δολοφόνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Σήμερα και κάθε τέτοια μέρα είναι η μέρα του εδώ και 4 χρόνια.
Οσο οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα, κανείς δεν ησυχάζει.
Και δεν είναι δολοφόνος του μόνο αυτός που τον μαχαίρωσε. Είναι όλοι όσοι ασπάζονται τον φασισμό και τον ταϊζουν και τον στέλνουν ακόμα και στην Βουλή.
Μέχρι το "ποτέ ξανά φασισμός" να γίνει πράξη τα μυαλά και οι καρδιές θα χοροπηδάνε ανήσυχα.
Ο Παύλος θα ζεί στα τραγούδια του και στις ψυχές μας να θυμίζει πάντα ότι ο φασισμός δεν είναι παρά σκέτο έγκλημα.
Τον τσακίζουμε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε ιστορικές στιγμές γέλιου
O ΝΕΝΕΚΟΣ πιάνει κουβέντα με ρομποτακια.  O ΚΟΎΛΗΣ δηλωνει επαγγελμα προεδρος ΝΔ, χαιρετάει κούκλες βιτριναs στα καταστηματα, και εύχεται καλή ευρωπαικη πορεια στον ΠΑΟΚ που έχει απόκλειστει από την Ευρώπη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Επεισόδια στο Σεντ Λούις για τρίτη συνεχόμενη νύχτα
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 05:47
Μια διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση θανατηφόρας βίας από την αστυνομία στο Σεντ Λούις, η οποία άρχισε ειρηνικά, πήρε βίαιη τροπή τη νύχτα της Κυριακής, με διαδηλωτές να σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της πόλης και άλλους να προσπαθούν να αποκλείσουν έναν αυτοκινητόδρομο, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι δόθηκε διαταγή να διαλυθεί το πλήθος σε μια διασταύρωση έπειτα από αναφορές για εκτεταμένες φθορές περιουσιών.
«Αστυνομικοί με εξάρτυση προστασίας έφθασαν στο σημείο στο κέντρο για να διαλύσουν το πλήθος των ταραχοποιών», ανέφερε η αστυνομία του Σεντ Λούις μέσω Twitter.
Το απόγευμα της Κυριακής, λιγοστοί διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που προχωρούσαν σε προσαγωγές, κάτι που προϊδέαζε πως η κινητοποίηση θα αμαυρωνόταν από βίαια επεισόδια, όπως συνέβη και τα  προηγούμενα δύο βράδια.
«Ταραχοποιοί έσπασαν πολλούς υαλοπίνακες (στη συμβολή των οδών) Olive και 10ης. Αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο», ανέφερε άλλη ανάρτηση της αστυνομίας. «Έχουμε αναφορές για σημαντικές φθορές περιουσίας στο κέντρο του #STL», σημειωνόταν σε άλλο μήνυμα.
Οι διαδηλώσεις άρχισαν αφού ο δικαστής Τίμοθι Ουίλσον έκρινε αθώο τον Τζέισον Στόκλεϊ, 36 ετών, πρώην αστυνομικό του Σεντ Λούις, στη δίκη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο αστυνομικός κατηγορείτο για τον θάνατο του Άντονι Λαμάρ Σμιθ, 24 ετών, το 2011.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ στην πόλη της Πολιτείας Μιζούρι, με πληθυσμό σχεδόν 320.000 κατοίκων. Τα βίαια επεισόδια υπενθυμίζουν τις ταραχές οι οποίες είχαν ξεσπάσει μετά τον θάνατο ενός μαύρου εφήβου από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικού το 2014 στην κοντινή πόλη Φέργκιουσον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ρωσία πιθανότατα δεν θα υπογράψει τη διακήρυξη των ΗΠΑ για τη μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών»
 Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 05:10
Η Μόσχα πιθανότατα δεν πρόκειται να υπογράψει τη διακήρυξη για τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ την οποία εισηγείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Νομίζω ότι πιθανότατα δεν θα το κάνουμε», απάντησε ο Νεμπένζια ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα προστεθεί στον κατάλογο των κρατών που έχουν ήδη υπογράψει το έγγραφο.
Η μεταρρύθμιση του ΟΗΕ θα πρέπει να αποφασιστεί και να προχωρήσει διαμέσου διαπραγματεύσεων όλων των χωρών μελών του διεθνούς οργανισμού και όχι διά της υιοθέτησης μιας διακήρυξης ενός από τα κράτη μέλη της, εξήγησε ο Νεμπένζια.
«Μια μεταρρύθμιση εφαρμόζεται όχι μέσω της υιοθέτησης μιας διακήρυξης, αλλά διαμέσου μιας διαδικασίας διακυβερνητικής διαπραγμάτευσης όλων των χωρών μελών», είπε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Πορεία 2.000 στη Μαδρίτη υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας
 Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 01:14
Πολλές εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν χθες Κυριακή στη Μαδρίτη σε μια συγκέντρωση συμπαράστασης στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας της 1ης Οκτωβρίου, το οποίο έχει απαγορεύσει η ισπανική Δικαιοσύνη κρίνοντάς το αντισυνταγματικό, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρό θέατρο στη συνοικία Λαβαπιές στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας αφού δικαστήριο απαγόρευσε να γίνει σε ένα πολιτιστικό κέντρο ιδιοκτησίας της δημοτικής αρχής της πόλης.
«Απέναντι στην απαγόρευσή τους, η αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο Τζόρδι Κουσέρτ, πρόεδρος της οργάνωσης υπέρ της ανεξαρτησίας Omnium Cultural, τον οποίο το κοινό υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα εντός κι εκτός του θεάτρου.
«Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την αλληλεγγύη μας. (…) Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια πραγματική διαδικασία ρήξης, ειρηνική και δημοκρατική» επισήμανε ο ίδιος.
«Ελευθερία της έκφρασης!», «δικαίωμα στο να αποφασίζει κανείς!», «δεν φοβόμαστε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στον δρόμο, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβρασμός στο Σεντ Λούις - Διαδηλώσεις για τρίτη μέρα
 Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 22:45
Οι διαδηλωτές αναμένεται να επιστρέψουν και απόψε στους δρόμους του Σεντ Λούις για να διαμαρτυρηθούν για την αθώωση ενός λευκού πρώην αστυνομικού που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό άνδρα και αφού χθες και για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών και των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.
Πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στις 23.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να παραδώσουν ένα μονάχα αίτημα, όπως είπε ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ο Τόρι Ράσελ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
«Θα προκαλέσουμε αναστάτωση και θα είμαστε πολύ πρωτότυποι. Ο κόσμος θα δει» επισήμανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Ράσελ, στέλεχος της οργάνωσης International Black Freedom Alliance.
Μετά την ολοκλήρωση σε ειρηνικό κλίμα των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στην πόλη του Μιζούρι το βράδυ του Σαββάτου, βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ περίπου 100 διαδηλωτών -ορισμένοι εκ των οποίων είχαν στην κατοχή του σφυριά και ρόπαλα- και πάνοπλων αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι διαδηλωτές έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και εστιατορίων σε μια εμπορική συνοικία στο δυτικό Σεντ Λούις. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 9 συλλήψεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαοθάλασσα... 3000 ατόμων υπέρ του Τραμπ
 Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 17:00
Η μεγάλη διαδήλωση υπέρ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στέφθηκε από απόλυτη... αποτυχία. Η κινητοποίηση, που οι οπαδοί του φιλοδοξούσαν να είναι μεγαλειώδης, μετατράπηκε σε κάτι σαν ανέκδοτο, αφού οι προβλέψεις και οι προσδοκίες για τη συμμετοχή του κόσμου διαψεύστηκαν με εμφατικό τρόπο.
Οι διοργανωτές ήλπιζαν ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα έδιναν το παρών στη «Μητέρα Όλων των Συγκεντρώσεων» (“Mother of All Rallies” -MOAR), αλλά τελικά μόλις και μετά βίας συγκεντρώθηκαν κάπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι μια άλλη ομάδα hip hop που διαδήλωνε μπροστά απ’ το Lincoln Memorial εκεί κοντά, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερα άτομα... Πρόκειται για οπαδούς του γκρουπ Insane Clown Posse, που αυτοαποκαλούνται Juggalos και διαμαρτύρονταν επειδή το FBI τους κατέταξε σε λίστα με συμμορίες...
Πολλοί απ’ τους οπαδούς του Τραμπ που έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση υπέρ του ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, όπως οι Three Percenters, η American Guard -που μάχεται για τη «διατήρηση της δυτικής κουλτούρας»- και οι Proud Boys, οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται «Δυτικοί σωβινιστές».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα διαψεύδει ότι βομβάρδισε μαχητές των SDF στη Συρία
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 15:08
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαχητές που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πλήττουν μόνο θέσεις των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους και ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την Ουάσινγκτον για τα επιχειρησιακά σχέδιά της.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο συνασπισμός των Κούρδων και Τουρκμενων μαχητών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι το Σάββατο δέχτηκαν επίθεση από συριακά και ρωσικά αεροσκάφη στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, έξι μαχητές τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή.
Ωστόσο σήμερα ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, απέρριψε αυτές τις κατηγορίες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Μόσχα τονίζει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποιήσαν μόνο προσεκτικά στοχευμένα πλήγματα στην περιοχή, τα οποία οργανώθηκαν με βάση πληροφορίες που είχαν επιβεβαιωθεί από πολλές πηγές.
"Για να αποφευχθεί μια αχρείαστη κλιμάκωση, η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία ενημέρωσε τους Αμερικανούς εταίρους, μέσω του υπάρχοντος διαύλου επικοινωνίας, για τα (εδαφικά) όρια εντός των οποίων επρόκειτο να γίνει η στρατιωτική επιχείρηση στο Ντέιρ Εζόρ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα πάντα με τον Κονασένκοφ, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν διαπιστώσει να έγιναν συγκρούσεις μεταξύ μαχητών του ΙΚ και οποιασδήποτε ένοπλης οργάνωσης ή "τρίτης πλευράς" στην ανατολική όχθη του Ευφράτη τις τελευταίες ημέρες. Πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν μόνο στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να κλείσει το hotspot της Λαμπεντούζα ζητεί ο δήμαρχος του νησιού
 Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 14:19
Να αποφασιστεί το κλείσιμο του hotspot του νησιού του, ζήτησε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τοτό Μαρτέλο, με δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Μαρτέλο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι κανόνες καθημερινής συνύπαρξης που ισχύουν για τους κατοίκους του νησιού δεν ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό.
Πρόσθεσε, δε, ότι «ένα μέρος από τους Τυνήσιους που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, μεθούν και ενοχλούν τις γυναίκες». Ο Μαρτέλο χαρακτήρισε το hotspot «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα».
«Αν κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν υστερόβουλα τα λόγια μου ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ρατσισμό ή έλλειψη ανοχής. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι κανόνες και να τηρείται η δημόσια τάξη», απάντησε, με την σειρά του, ο σημερινός δήμαρχος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτιμώ τον Φοίβο Δεληβοριά και τον θεωρώ πεντακάθαρο καλλιτέχνη. Τα "Νέα" του φέρθηκαν όπως θα του φερόταν η "Αυριανή" στις χειρότερες στιγμές της. Λυπάμαι για τις ιστορικές εφημερίδες που πέφτουν τόσο χαμηλά.

Σχολιο.-  Κι εγω λυπάμαι για καλούς καλλιτέχνες που δίνουν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ που ξέρουν τί ρόλο βαρανε και μετα βγαίνουν και κλαψουρίζουν!! Δεν γίνεται και με τον χωροφυλαξ και με τον αστυφυλαξ!
Σχολιο.- Ποιοί μετανοημένοι; Ο συγκεκριμένος δεν πολιτικολογεί, ούτε βάσισε την καρριέρα του σε κόμματα. Του φέρθηκαν χυδαία απλώς επειδή τους βολεύει στην πολιτική τους γραμμή. Τόσο απλά.
Σχολιο.-  Οπότε αθωώνουμε την κτηνωδία των ΝΕΩΝ, τη θεωρούμε "φυσιολογική" και μεταθέτουμε την ευθύνη για ότι έγινε στον ίδιο το Δεληβοριά; Λαμπρά.
Δεν αντελήφθην πάντως να σας ενοχλεί αυτή η χυδαία παραποίηση των λεχθέντων του Φοίβου απο την εφημερίδα.
Σχολιο.- εδωσε δισέλιδη συνέντευξη και ενω μιλάει για όλα, σε μια ερώτηση απαντάει λέγοντας κάτι αρνητικό για το συριζα. Ε, κάνουν αυτή τη φράση τίτλο και το χτυπάνε στην πρώτη σελίδα λες και είναι κανένας πολιτικός που μεταπήδησε σε άλλο κόμμα. Θα το βρεις στη σελίδα του στο φέϊσμπουκ.

Φοιβος Δεληβοριας
Δίνεις μια συνέντευξη δύο σελίδων όπου μιλάς σε δημοσιογράφο που εκτιμάς για τη δουλειά σου, αλλα και για τον Ντίλαν, τον Σαββόπουλο, το "Άξιον Εστί", τον Ρούφους Γουέινράιτ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα τάλεντ σόου, το γκρεμοτσακισμένο αλλά ανίκητο σύστημα, την μουσική σκηνή -όλα αυτά ειλικρινώς και όπως θα τα έλεγες σε φίλους σου- και η "αντικειμενική" εφημερίδα σου βάζει πρωτοσέλιδο τίτλο στη συνεντευξη που εξυπηρετεί χοντροκομμένα την πολιτική γραμμή της.Σε άλλους μπορεί να αρέσει να χρησιμοποιούνται για τον ένα ή τον άλλο σκοπό. Εμένα μου προκαλεί ναυτία. Δεν θέλω να είμαι παράγων, φιλοκυβερνητικός ή αντικυβερνητικός.Θέλω να είμαι μόνο καλλιτέχνης, με μόνη εξουσία στο έργο μου και στην ελευθερία των απόψεών μου.
Και δεν ξέρω ποιος σέβεται λιγότερο την ελευθερία αυτή: ο στρατευμένος που τυφλωμένα την στοχοποιεί ή ο στρατηγός που κυνικά την χρησιμοποιεί για τους στόχους του; Χωρίς τον δεύτερο πάντως, δεν θα υπήρχε ο πρώτος.

Σχολιο.- Συμμετοχή στο όλοι μαζί μπορούμε του ΣΚΑΙ, συνέντευξη στα ΝΕΑ του Μαρινάκη, και νιωθεις χρησιμοποιημένος? Αυτοί που για άλλη μια φορά περιμέναμε περισσότερα από σένα δεν πιστεύουμε ούτε ότι σε εκμεταλλεύτηκαν ούτε ότι είσαι τόσο αφελής ώστε να μην ξέρεις πού μπλέκεις.
Σχολιο.- Το ειπατε και μην παριστανετε το θυμα Γνωριζετε τα παντα για τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλωνετε αγνοια του αντισυριζα παιχνιδιου των ΜΜΕ; Θα εχαναν τετοια ευκαιρια που επιβεβαιωνει τον αγωνα τους ; Ελατε τωρα Τους ειπατε κουτοπονηρους και πολυ περισσοτερα Οτι κανουν συνεχεις επικλησεις την αριστερη τους ιδεολογια για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα και εσεις γελατε Κριτικη σε αποστειρωμενο περιβαλλον (οχι οτι δεν κανουν λαθη)
Ο Μανιος π.χ απο αγωνιστης κουτοπονηρος Η σπιλωση μια ανασα δρομος Οτι το εκαναν πρωτοσελιδο τιτλο σας πειραξε γιατι το ειδαν και οσοι δεν διαβαζουν Τα Νεα (αριστεροι )
Αλλος ενας στο πανθεων δηθεν προοδευτικος καλιτεχνης κατα του ΣΥΡΙΖΑ Για αυτο και εγινε πρωτοσελιδο Και... ; Τι αξια σας εδωσε η κριτικη στο φτερο με το τσουβαλιασμα ολων ;

Σχολιο.-  Δηλαδή αν δεν είχαν διαστρεβλώσει τα λεγόμενά σου θα ήταν ΟΚ να πρέπει να πάρει ο κόσμος τα ΝΕΑ και να πληρώσει το Μαρινάκη για να διαβάσει τη συνέντευξή σου;
Σχολιο.-  Ηταν που ηταν τα ΝΕΑ τα πήρε και ο Μαρινάκης και το γάμισε. Μη δινεις συνεντεύξεις σε αυτα τα σιχάματα. Δεν τα διαβαζει και κανείς εξάλλου. Δηλαδη και επαγγελματικα να το δεις πηγαινε σε κανα popaganda αν θες να προωθήσεις τη ταράτσα.
Σχολιο.-  Οποίος καταδέχεται να δώσει συνέντευξη σε μέσα που ιδιοκτήτες είναι αρχιερείς της λαμογιάς και γκάνγκστερς,να μην εκπλήσσεται για τέτοιες πρακτικές εκ μέρους τους.λυπαμαι πολύ
Σχολιο.-  Καταγγελια σε τι ; Διαβασε την συνεντευξη του και θα δεις οτι το ειπε και κατι παραπανω μαλιστα Καταγγελει αυτο που ειπε γιατι το εκαναν πρωτοσελιδο ; Δηλαδη εχει λιγοτερη αξια οταν το διαβαζεις στις εσωτερικες σελιδες; Τον ενοχλησε που το διαβαζαν στο πρωτοσελιδο και οσοι δεν παιρνουν την εφημεριδα και ειναι αριστεροι Αυτο θελει να μας πει; Οταν γνωριζεις τι λες και εχεις την ευθυνη των λεγομενων σου δεν μπορει να σε χρησιμοποιησει κανεις γιατι τα πιστευεις Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες
Σχολιο.- Για να το θέσω χοντροκομμένα : θα έδινε ποτέ συνέντευξη ο Χατζηδάκις στην αυριανή? Είναι και θέμα αισθητικής δηλαδή

Σχολιο.- Ο τίτλος των ΝΕΩΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΚΟΜΜΑ
Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δεληβορια στα ΝΕΑ: «Το "Πρώτη Φορά Αριστερά" είναι ένα σύνθημα κενού περιεχομένου και από την αρχή ήταν, όπως τα περισσότερα συνθήματα. Γελάω πολύ με τους δεξιούς του facebook που εξομοιώνουν τον Τσίπρα με τον Στάλιν και τον Κιμ Γιονκ Ουν και τη σημερινή Ελλάδα με τη Σοβιετία, γελάω όμως και με τα χάλια της κυβέρνησής του, την ασάφεια, τις γενικεύσεις, τον μικροκομματισμό, τις συνεχείς επικλήσεις της ιδεολογίας προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Ενα ακόμα κουτοπόνηρο ελληνικό κόμμα παλιάς κοπής είναι, δυστυχώς, που απομονώνει τα έντιμά του πρόσωπα και προκρίνει τους καταφερτζήδες και τους κόλακες».
ΑΡΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Σχολιο.-  Ανεξάρτητα από την συμπάθεια στον Φοίβο, νομίζω πως αν ήθελε να αποδώσει το περιεχόμενο των λεγομένων του σωστά, ο τίτλος έπρεπε να είναι "ο Σύριζα είναι ένα ΑΚΟΜΑ κουτοπόνηρο κόμμα". Εχει διαφορά, δεν νομίζετε?
Σχολιο.-  Στα Νέα ρε Φοίβο? Δεν βλέπεις πόσο χαμηλά έχουν πέσει? Καιρό τώρα έχουν χάσει κάθε επαφή με την δεοντολογία..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καμινης πουλαει τρελα δηλωνοντας αριστερος νεοφιλελευθερος και δημοκρατης. Ο δημαρχος Αθηναιων συνεχιζει να προκαλει με τις δηλωσεις του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυφωνας Χαρβει και εκλειψη ηλιου φερνουν το τελος του κοσμου. Συμφωνα με το Κατά Λουκα Ευαγγελιο, ο Χαρβει «δειχνει» την Αποκαλυψη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακραια νεοφιλελευθερος εμφανιστηκε στη ΔΕΘ ο Κυριακος Μητσοτακης
«Μια κοινωνια χωρις ανισοτητες είναι αντιθετη στην ανθρωπινη φυση».
Αθροες  ιδιωτικοποιησεις, νέο μνημονιο με δεσμευσεις για νεοφιλελευθερες μεταρρυθμισεις, και μια «κοινωνια-ζουγκλα», υποσχεθηκε από τη Θεσσαλονικη ο Κυριακος Μητσοτακης. Καλυψε απολυτα τον Αδωνι Γεωργιαδη, δεσμευτηκε για φοροελαφρυνσεις μονο στις επιχειρησεις,  ενστερνιστηκε τις θεσεις του ΔΝΤ  για την απορρυθμιση των εργασιακων, ενώ υπερασπιστηκε πληρως τις θεσεις των  επιχειρηματιων σε Χαλκιδικη και Ελληνικο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υψωσαν ασπιδα για τους Ελληνες  της  Χειμμαρας.  ΗΠΑ  και ΕΕ βαζουν «φρενο» στα σχεδια του αλβανου πρωθυπουργου για υφαρπαγη ελληνικων περιουσιων.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αλεξανδρουπολη.  Κινεζοι και αμερικανοι θελουν το λιμανι.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ερευνα. Υπαρχει ακομα αριστερα και δεξια.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καλούντες στην σημερινή συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα:
(Ουδέν σχόλιον από μένα, τα συμπεράσματα δικά σας.)
Στη συγκέντρωση της Δευτέρας καλούν:
Οικογένεια Παύλου Φύσσα
Antinazi zone-YRE
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ
Ανοικτή Συνέλευση Περάματος
Αντιεξουσιαστική Κίνηση
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Ε.Κ.Χ. Νοσότρος
Ε.Κ.Χ. Φαβέλα
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου –Δραπετσώνας
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας
ΕΡΤopen
Κατάληψη Στέγης Προσφύγων Μεταναστών-Νοταρά
Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο
Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα)
Ξεκίνημα – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Φιλοξενία Προσφύγων 5ο Λύκειο Αθηνών
Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, γιος του πράκτορα Cia-Μοσαντ Οσάμα Μπιν Λάντεν, κάλεσε σε τζιχάντ εναντίον του...
...άπιστου προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ και της κυβέρνησης του, προκειμένου να "απελευθερώσουν" τη Συρία από τα χέρια τους
Στον 28χρονο μπάσταρδο Χαμζα που σιτίζεται από τη Cia και τον παιδόφιλο δικτάτορα Σαούδ, θα έπρπε μια και...
μοναδική "απάντηση" στη γλωσσα που δεχεται διαταγες: GO FUCK YOURSELF!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης...
...στο "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ", όπου ξεκίνησε η σχολική χρονιά
Από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι μεταπτυχιακά και διαδακτορικά...
Ευτυχώς που εμείς έχουμε ευρώ και ανήκουμε στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια"... και "πρώτη φορά αριστερά" που θα αγωνιστεί και διαπραγματευτεί σκληρά ώστε να υπάρξουν συσσίτια απόρων μαθητών στα σχολεία! Η Φρειδερίκη ζει και μας οδηγεί!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίποτα δεν τους σταματάει! Ούτε αμερικανοί, ούτε κούρδοι, ούτε άγγλοι, ούτε ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι!
Οι Συριακες Μοναδες του Στρατου περνούν αδιάκοπα τον Ευφράτη...
Μέχρι την εξολόθρευση και του τελευταίου φονιά...
Μέχρι ν' απελευθερωθεί κι τελευταία σπιθαμή Συριακής γης!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσγειώθηκε στο Μεσολόγιι της Συρίας, στο αεροδρόμιο Deir Ezzor Airport, ο πρώτο εμπορικό αεροπλάνο...
Μια πόλη 250.000 Ελεύθερων Πολιορκημένων πολιορκημένων από τους φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης για περισσότερα από 3 χρόνια!
Η "αραβική άνοιξη made in USA" συναντήθηκε με το λαό της αδουλωτης Συρίας  κι η συντριβή της θα είναι οριστική!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι Χριστιανοί δεν είναι προσκεκλημένοι ούτε αποδημητικά πουλιά. Είναι από την προέλευση του Έθνους και χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει Συρία"!
Πρόεδρος Bashar Al-Assad, 17 Σεπτέμβρη 2017



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook λογοκρίνει το λογαριασμό της Μαριέλα Κάστρο εξαιτίας ανάρτησης στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού οικονομικής βοήθειας για τον τυφώνα Ίρμα!

Το πρωί της Δευτέρας το Facebook λογόκρινε στο προφίλ της Μαριέλα Κάστρο Εσπίν, μια δημοσίευση με τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού που άνοιξε για να διοχετευτεί η οικονομική βοήθεια από αλληλέγγυα άτομα και ομάδες, που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα, κάτω από τη δικαιολογία "δεν πληροί τους κανονισμούς κοινοτήτων".
Επίσης μπλοκαρίστηκε προσωρινά η δυνατότητα δημοσίευσης για 24 ώρες και η υπηρεσία chat, άλλη μορφή διευκόλυνσης σε αυτή την περίοδο των επιθέσεων που έχει υποστεί το συγκεκριμένο προφίλ εκ μέρους των αντικαθεστωτικών του εξωτερικού (1) και της αντεπανάστασης.
Είναι αυτή μια ατομική πρωτοβουλία μιας εργαζόμενης σ' αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή είναι η επίσημη στάση της πολυεθνικής; Διερωτάται το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης (CENESEX) (2), όπως έγραψε το Cubadebate.cu.
Πάντα τους πέφτει το φύλλο συκής σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης.
Πηγή:  https://proyectonumantino.blogspot.gr/2017/09/facebook.html

Σημειώσεις:
(1) Gusanera στα ισπανικά. Gusano σημαίνει σκουλίκι, υποτιμητικός χαρακτηρισμός για αντικαθεστωτικό κουβανό, κάτοικο Μαϊάμι συνήθως.
(2) Του οποίου η Μαριέλα Κάστρο είναι πρόεδρος.

https://proyectonumantino.blogspot.gr/2017/09/facebook.html