Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τριτη 12 Σεπτεμβριου 2017





Σκοτώνουν τους αυτόχθονες και καυχιούνται
12/9/2017
Σύμφωνα με καταγγελίες της οργάνωσης Funai που ασχολείται με τα δικαιώματα των ιθαγενών στη Βραζιλια, παράνομοι χρυσοθήρες κατέσφαξαν  το 1/5 των μελών μιας φυλής (πάνω από 10 άτομα), μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.
Πρόκειται για μια φυλή που μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτη και ζει στον Αμαζόνιο  Ήταν μέλη μιας «αμόλυντης» φυλής και μάζευαν αυγά κοντά στο ποτάμι ποταμού σε ένα απομακρυσμένο σημείο του Αμαζονίου.
Η Funai, δήλωσε ότι υπέβαλε καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα στην πολιτεία του Αμαζονίου, αφού οι χρυσοθήρες πήγαν σε ένα μπαρ σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και καυχιόνταν για τις δολοφονίες. Είχαν μαζί τους και ένα χειροποίητο κουπί λέγοντας πως το πήραν  από τη φυλή.
«Ήταν μια χαλαρή κουβεντούλα», δήλωσε η Leila Silvia Burger Sotto-Maior, συντονίστρια της Funai, την οποία άκουσαν κάποιοι μεταλλωρύχοι. «Μάλιστα καυχιόνταν πως τεμάχισαν τα σώματα και τα πέταξαν στο ποτάμι», συνέχισε η Sotto-Maior.
Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας, Pablo Luz de Beltrand, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ενώ είναι σε εξέλιξη.
Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στην κοιλάδα Javari. «Παρακολουθούμε, οι εκτάσεις είναι τεράστιες  και η πρόσβαση δύσκολη», δήλωσε ο Beltrand. «Αυτές οι φυλές είναι άγνωστες ακόμη και η Funai έχει λίγες πληροφορίες γι 'αυτούς. Έτσι είναι δύσκολη δουλειά και απαιτεί τη συνεργασία όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών».
Ο Beltrand λέει πως είναι το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο που ερευνά φέτος. Η πρώτη αναφερθείσα δολοφονία μελών άγνωστων φυλών Ινδιάνων στην περιοχή έγινε τον Φεβρουάριο και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. «Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε τέτοια περίπτωση σε αυτή την περιοχή», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Δεν είχε  ξαναγίνει κάτι τέτοιο».
Η Survival International, μια παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των ιθαγενών, προειδοποίησε ότι, δεδομένου του μικρού μεγέθους των «αμόλυντων» φυλών του Αμαζονίου, αυτό το τελευταίο επεισόδιο είναι καθαρή γενοκτονία. «Αν η έρευνα επιβεβαιωθεί, θα είναι ακόμη μια γενοκτονία που αδυνατεί η κυβέρνηση της Βραζιλίας να αποτρέψει προστατεύοντας τις απομονωμένες φυλές, κάτι που εγγυάται το σύνταγμα», δήλωσε η Sarah Shenker, μέλος της Survival International.
Τον Απρίλιο, η Funai έκλεισε πέντε από τις 19 βάσεις που χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί και να προστατεύει τις απομονωμένες φυλές λόγω μείωσης προσωπικού. Οι βάσεις χρησιμοποιούνταν για να αποτρέπουν τις εισβολές από τους παράνομους χρυσοθήρες. Τρεις από αυτές τις βάσεις βρίσκονταν στην κοιλάδα Javari, η οποία είναι γνωστή ως Uncontacted Frontier και πιστεύεται ότι φιλοξενεί τις πιο άγνωστες και «αμόλυντες» φυλές από οπουδήποτε αλλού στη Γη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ υψηλού επιπέδου
Το αόρατο ρόπαλο της αγοράς για να "βοηθήσει" στην εκκένωση των πληγεισών, απ τα καιρικά φαινόμενα, περιοχών, στις ΗΠΑ... εκτόξευσε τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων!
Πλήρωσε να σωθείς!
Το κράτος όμως δεν έμεινε άπραγο: Κάλεσε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως να σωθούν μόνοι τους και να προσευχηθούν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξω από το σπίτι στη Νικαια της οικογένειας που απειλείται με έξωση, στην αρχή της μεγάλης κινητοποίησης αλληλεγγύης. Με τον Κοκκινιώτη φίλο και σύντροφο Σταμάτη, που μου ανακοινώνει πως μεταναστεύει για να δουλέψει ως τεχνίτης στην Αγγλία. Στα 57 του.
Και η οργή συσσωρεύεται...

Πορεία στους δρόμους της Νίκαιας.. συμπαρασταση στην οικογένεια που πετάει στον δρόμο η Γιουρομπανκ..δεν θα επιτρέψουμε να πάρει καμμία τράπεζα λαϊκή περιουσία.. θα μας βρουν μπροστά τους...

Νίκαια: Συγκλονιστική η συμμετοχή ενάντια στην έξωση οικογένειας από το σπίτι της
την 9/11/2017 10:09:00 μ.μ.
Μεγάλη ανταπόκριση (100 ατομα) είχε σήμερα το απόγευμα το κάλεσμα του Συντονισμού κατά των Πλειστηριασμών σε Νίκαια και Κορυδαλλό και της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» σε συγκέντρωση ενάντια στην έξωση από την Eurobank της οικογένειας του Βασ. Σκοπελίτη από την πρώτη κατοικία της, την οποία η τράπεζα είχε αποκτήσει μετά από εκπλειστηριασμό της το 2012.
Στην συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Σκοπελίτη (Βιθυνίας και Φιλαδελφείας), παρευρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων της περιοχής, αλλά και πάρα πολλοί γείτονες της οικογένειας και κάτοικοι της περιοχής.
Επίσης στην συγκέντρωση παρευρέθηκε μαζικό κλιμάκιο στελεχών και μελών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τους Δημ. Στρατούλη και Στ. Λεουτσάκο, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησε εκπρόσωπος του Κινήματος Ισπανών Πολιτών κατά των εξώσεων και των πλειστηριασμών.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Κοκκινιάς, η οποία κατέληξε στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά των εξώσεων και των πλειστηριασμών.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι Δημ. Στρατούλης και Στ. Λεουτσάκος έκαναν της εξής δήλωση :
“Είμαστε εδώ σήμερα για να διαμηνύσουμε στην κυβέρνηση, σε όλο το μνημονιακό κατεστημένο, στους δανειστές, στις τράπεζες, στα “κοράκια” και στα κερδοσκοπικά funds ότι τα σχέδια τους για αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν θα περάσουν και θα ακυρωθούν στην πράξη.
Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας που οδηγείται σε έξωση από το σπίτι της που το έχασε σε πλειστηριασμό από την Eurobank και θα στηρίξουμε με την ενεργή παρουσία μας τις κινητοποιήσεις και δράσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ώστε να μην πεταχτεί στο δρόμο.
Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις λαϊκών νοικοκυριών από τα σπίτια τους θα γίνουν η ταφόπετρα των μνημονιακών πολιτικών, της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει και όλων των μνημονιακών δυνάμεων που τις στηρίζουν”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017
ANAKOINΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ‘’ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’.

Ο ‘’ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ’’ καταγγέλει την απαράδεκτη, απροκάλυπτη, προβοκατόρικη και διασπαστική ενέργεια του κινήματος ‘’δεν πληρώνω’’ απέναντι στο συντονισμό αλλά και σε όλο το κίνημα, με την οποία λίγη ώρα πριν τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση Αλληλεγγύης σε σπίτι συμπολίτη μας στη Νίκαια, επιτέθηκε με τρόπο απαράδεκτο και με ανάρτηση στο διαδίκυο προσπαθώντας να αποτρέψει τον κόσμο να συμμετάσχει στο κάλεσμα που είχαμε εξαγγείλει.

Η απάντηση που πήραν βέβαια ήταν ‘’άμεση, αποστομωτική και καταλυτική’’, αφού η παρουσία εκατοντάδων ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΏΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το πόσο τους υπολογίζουν στο χώρο του κινήματος.
Είναι απορίας άξιο πως μια μικρή μειοψηφία που ‘’δεν γεμίζει ούτε ταξί στη Σταδίου’’, έχει το θράσος και επιχειρεί να καπελώσει και να δώσει την εικόνα ηγεμονίας στο λαϊκό κίνημα και να επιτίθεται με τρόπο απροκάλυπτο προκειμένου να αποτρέψουν την εικόνα συσπείρωσης και μαζικότητας που ‘’δείχνει τη δική τους γύμνια και απομόνωση στο χώρο του κινήματος’’.
Προφανώς και έχουν διαλέξει όχθη και είναι δικαίωμά τους, που όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να σφετερίζονται αγώνες και να προβοκάρουν καλέσματα.
Βέβαια επειδή πρόκειται προφανώς για ανθρώπους με ‘’υπερφυσικές, πτητικές, μεταφυσικές και μαγικές ικανότητες’’ που έχουν τη δυνατότητα να διακτινίζονται από άκρου σε άκρο ανά την επικράτεια σώζωντας σπίτια συνδέοντας ρεύματα, νερά, τηλέφωνα οικόπεδα με δόσεις στη Κερατέα, χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και κατανόησης, αλλά κάπου τα όρια ανοχής και υπομονής τελειώνουν.
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάποτε να βλέπαμε τη δύναμή τους μέσα από μια ‘’συνέλευση του κινήματός τους για παράδειγμα’’ που θα αναδείκνυε τα ‘’εκατομμύρια μέλη τους ανά τη χώρα’’, η να διακρίναμε πέρα από το ειρηνοδικείο της Αθήνας που έχουν στήσει το επικοινωνιακό τους επιτελείο, μέλη τους και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί, απλά επειδή το αυτοαποκαλούμενο ‘’κίνημα δεν πληρώνω’’ είναι μια κακοστημένη και προκλητική επικοινωνιακή τσιχλόφουσκα, που πλέον έσκασε αποκαλύπτοντας τη γύμνια, την απομόνωση και τη μοναξιά που τους διακατέχει, αλλά και το πόσο αδίστακτα προκλητικοί και εριστικοί είναι απέναντι στους χιλιάδες αγωνιστές του λαϊκού κινήματος σε όλη τη χώρα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.
Πλέον όλοι αντιλήφθηκαν το τι επιδιώκουν και τι μέσα χρησιμοποιούν να το πετύχουν..
Εμείς την απάντηση την δώσαμε στη χθεσινή μεγαλειώδη ενωτική συγκέντρωση.
Τους ευχόμαστε καλή διαμονή στο ’’παράλληλο σύμπαν’’ που κατοικοεδρεύουν και καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Αν θελει να μεινει στην εξουσια ο Ασαντ ,πρεπει να κρατησει το Ιραν μακρυα απο την Συρια''
ταδε εφη η ακροδεξια υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Αγιελέτ Σακέντ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Άλλωστε, όπως είχε πει χαρακτηριστικά και ο τότε υφυπουργός Άμυνας τον ΗΠΑ, Πολ Γούλφοβιτς, σιβυλλικά: «αν δεν υπήρχε η 11η Σεπτεμβρίου, θα έπρεπε να την εφεύρουμε»…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ναι ναι... Πληρώνετε τα πάντα με τις κάρτες και ηλεκτρονικά και σε λίγα χρόνια θα ξέρουν μέχρι και τις καπότες που αγοράσατε από το περίπτερο για να γαμήσετε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νορβηγία-βουλευτικές εκλογές: Οριακή νίκη για τη δεξιά κυβερνητική συμμαχία
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 04:43
Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας ανακήρυξε σήμερα Τρίτη τη νίκη της στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καθώς η δεξιά συμμαχία της οποίας ηγείται κέρδισε, αν και οριακά, την αντιπολίτευση με επικεφαλής το Εργατικό Κόμμα.
Η νίκη αυτή χαρακτηρίζεται ιστορική για την Έρνα Σόλμπεργκ, το στιλ διακυβέρνησης της οποίας οι υποστηρικτές της συγκρίνουν με εκείνο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, αφού καμιά κυβέρνηση των Συντηρητικών δεν είχε καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στην πετρελαιοπαραγωγική χώρα μετά το 1985.
«Φαίνεται πως είναι μια καθαρή νίκη» για την κεντροδεξιά, δήλωσε ακτινοβολώντας η Σόλμπεργκ στους επευφημούντες υποστηρικτές της στο Όσλο λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδας).
«Οι λύσεις μας έφεραν αποτέλεσμα. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας», συνέχισε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, αλλά προειδοποίησε ότι «έχουμε προκλήσεις μπροστά μας. Τα έσοδά μας από το πετρέλαιο θα είναι χαμηλότερα. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε ευθύνες».
Η κυβερνητική συμμαχία των Συντηρητικών της Σόλμπεργκ, του ακροδεξιού Κόμματος της Προόδου—που βρίσκεται πίσω από τα μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης στη Νορβηγία—και δύο μικρότερων κεντροδεξιών κομμάτων (των Χριστιανοδημοκρατων και των Φιλελευθερων) πρόκειται να καταλάβει 89 έδρες στη Βουλή επί συνόλου 169, βάσει μιας στατιστικής προβολής με το 93,2% των ψήφων καταμετρημένο.

Το Εργατικο κομμα πηρε 27,4% και 49 εδρες (από 30,8% το 2013), το Συντηρητικο κομμα 25,1% και 45 εδρες (από 26,8% το 2013) το ακροδεξιο Προοδευτικο Κομμα 15,3% και 28 εδρες (από 16,3%), το Κεντρωο κομμα 10,3% και 18 εδρες (από 5,5%), το Σοσιαλιστικο Αριστερο κομμα 6% και 11 εδρες (από 4,1%), το Φιλελευθερο κομμα 4,3%και 8 εδρες (απο5,2%), το Χριστιανοδημοκρατικο κομμα 4,2% και 8 εδρες (από 5,6%), το Πρασινο κομμα 3,2% και 1 εδρα (από 2,8), και το Κοκκινο κομμα 2,4% και 1 εδρα (από 1,1%).

Το Κόκκινο Κόμμα ( Bokmål : Rødt , Nynorsk : Raudt , Βόρεια Σάμι : Ruoksat ) είναι ένα πολιτικό κόμμα στη νορβηγική άκρα αριστερά  και το ηγετικό κόμμα στα αριστερά του Σοσιαλιστικού Αριστερού Κόμματος στη Νορβηγία. Το κόμμα ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2007 με τη συγχώνευση του μαοϊκού Κομμουνιστικού Κόμματοςτων Εργαζομένων και της μαοϊκής Κόκκινης Εκλογικής Συμμαχίας . Ο Bjørnar Moxnesείναι ο σημερινός ηγέτης του Κόκκινου Κόμματος.
Το Κόκκινο κομμα διατηρεί τον κομμουνισμό ως τελικό στόχο στο δικό του επίσημο πολιτικό πρόγραμμα.  Η ετικέτα είναι αποτέλεσμα πολλών από τα κορυφαία μέλη του κόμματος που προωθούν τις κομμουνιστικές αξίες, είτε σήμερα είτε προηγουμένως. αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι ο Erling Folkvord και ο πρώην ηγέτης του κόμματος Torstein Dahle . Οι κυριότερες αρχές του κόμματος βασίζονται στην αντικατάσταση του καπιταλισμού με μια σοσιαλιστική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού δημόσιου τομέα και της εθνικοποίησηςμεγάλων επιχειρήσεων, ενώ η βασική του ιδεολογία σέβεται τους επαναστατικούς σοσιαλιστικούς στόχους για «ανάληψη της εξουσίας» από τους εργαζόμενους και τη δημιουργία νέα νομοθετικά σώματα .  Ωστόσο, το κόμμα καθιστά σαφές ότι δεν υποστηρίζει την «ένοπλη επανάσταση» που προηγουμένως υιοθέτησε οι προκάτοχοί του.
Το Κόκκινο έχει 10 εκπροσώπους του νομαρχιακού συμβουλίου σε εθνικό επίπεδο και 80 δημοτικούς εκπροσώπους. Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2013 , ήταν το μεγαλύτερο κόμμα που απέτυχε να κερδίσει μια έδρα στο κοινοβουλιο.

Ο ηγέτης των Εργατικών Γιόνας Γκαρ Στέρε έκανε λόγο απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του για μια «μεγάλη απογοήτευση», καθώς το κυρίαρχο κόμμα της νορβηγικής πολιτικής το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα έχασε την αναμέτρηση.
Η 56χρονη Σόλμπεργκ εξαγγέλλει νέες μειώσεις φόρων για να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της χαμηλής διατίμησης του αργού στις διεθνείς αγορές.
Η πετρελαϊκή βιομηχανία ενδέχεται να επηρεαστεί από τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, καθώς η Έρνα Σόλμπεργκ θα χρειαστεί την υποστήριξη δύο κομμάτων της κεντροδεξιάς που έχουν υιοθετήσει οικολογικές θέσεις, κυρίως των Φιλελεύθερων, οι οποίοι ζητούν να επιβληθούν περιορισμοί στην εξερεύνηση για νέα κοιτάσματα στην Αρκτική και στην εκμετάλλευσή τους.
Το ίδιο το Συντηρητικό Κόμμα της Σόλμπεργκ εχασε τρεις έδρες και  κατελαβε 45 στο κοινοβούλιο, κάτι που θα την καταστήσει ακόμη πιο εξαρτημένη από την υποστήριξη των ακροδεξιών, των Φιλελεύθερων και των Χριστιανοδημοκρατών. Οι Εργατικοί αναμένεται να παραμείνουν το μεγαλύτερο κόμμα στην επόμενη βουλή, με 49 έδρες.
Ο Στέρε, απόφοιτος της Sciences Po του Παρισιού, ο οποίος έχει παραλληλίσει τον εαυτό του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανέλαβε την ηγεσία των Εργατικών όταν ο Γενς Στόλτενμπεργκ αποχώρησε από το νορβηγικό πολιτικό σκηνικό για να γίνει ο Γενικός Γραμματέας του NATO.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Εμπρησμοί αυτοκινήτων για να μην προβληθεί η πολυσυζητημένη ταινία «Ματίλντα»
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 03:16
Η πρώτη προβολή της ταινίας «Ματίλντα» του Ρώσου σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, που έχει ως θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικολάου Β’ με την διάσημη τότε μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των καθυστερημενων φανατικών Ορθοδόξων (η ορθοδοξη εκκλησια της ρωσιας εχει οναμασει αγιο τον τσαρο!) και των καθυστερημενων καινουριων οπαδών του τσάρου και η πρώτη προβολή της στη Μόσχα είχε προγραμματισθεί για τις 11 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Ιλιουζιόν», αναβάλλεται για «τεχνικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Sarafan PR που έχει αναλάβει την διανομή της.
Αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως η πρώτη προβολή της ταινίας στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου.
Το πρωί της Δευτέραας έξω από το γραφείο του δικηγόρου του Ρώσου σκηνοθέτη, Κονσταντίν Ντομπρίνιν, άγνωστοί πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Για τη Ματίλντα, θα καούν!». Ο Ντομπρίνιν δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα που πυρπολήθηκαν δεν ανήκαν σε κανέναν από τους δικηγόρους του γραφείου του.
Τους εμπρησμούς καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι «συνιστούν εξτρεμιστικές πράξεις» οι οποίες πρέπει να καταδικαστούν με τον πιο αυστηρό τρόπο», ενώ τους συνέδεσε με τις συζητήσεις που γίνονται για το περιεχόμενο της ταινίας «Ματίλντα». Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι « το ζήτημα της προστασίας και της αποτροπής παρόμοιων εξτρεμιστικών επιθέσεων, που είναι πράξεις χουλιγκανισμού, είναι αρμοδιότητα των οργάνων τήρησης της τάξεως». Αλλά και την περασμένη εβδομάδα ο Πεσκόφ είχε καταδικάσει τις οποιεσδήποτε επιθέσεις δηλώνοντας ότι είναι «εντελώς ακατανόητες».
Ωστόσο η σημερινή περίπτωση εμπρησμού που σχετίζεται με την ταινία «Ματίλντα» δεν είναι η πρώτη. Ο σκηνοθέτης Αλξέι Ουτσίτελ έχει δεχθεί απειλές από τους ακτιβιστές της οργάνωσης « Χριστιανικό Κράτος η Αγία Ρωσία», η οποία μεταξύ άλλων έχει απαιτήσει από τους κινηματογράφους της Ρωσίας να μην προβάλουν την ταινία «Ματίλντα», επειδή προσβάλλει τα θρησκευτικά ήθη και αμαυρώνει το κύρος της τσαρικής οικογένειας.
Η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους όλης της Ρωσίας έχει προγραμματισθεί για τις 26 Οκτωβρίου. Η έναρξη της πρώτης προβολής της ταινίας «Ματίλντα» που έγινε σε κινηματόγραφο του Βλαδιβοστόκ, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, καθυστέρησε επειδή το αυτοκίνητο που μετέφερε τον σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, οποίος παρέστη στην προβολή, εγκλωβίστηκε σε μποτιλιάρισμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Απόγονος των Ρομανόφ κατέθεσε μήνυση κατά της προβολής της ταινίας «Ματίλντα»
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 02:10
Μία συγγενής της οικογένειας του τελευταίου Ρώσου τσάρου κατέθεσε μήνυση κατά του Αλεξέι Ουτσίτελ, σκηνοθέτη της ταινίας «Ματίλντα», που αφηγείται τον έρωτα του τσάρου Νικόλαου Β΄ (πριν από τη στέψη του) με μια μπαλαρίνα, ανακοίνωσε το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης.
«Μια αγωγή για την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας (του Νικόλαου Β΄) κατατέθηκε από την Όλγα Κουλικόβσκαγια-Ρομάνοβα», χήρα ενός ανιψιού του τελευταίου Ρώσου τσάρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Βόλκοβα, εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ακτιάμπρσκι, στην Αγία Πετρούπολη.
Η μήνυση κατατέθηκε στις 21 Αυγούστου σε βάρος της εταιρίας "Rok", την οποία διευθύνει ο σκηνοθέτης Αλεξέι Ουτσίτελ, η ταινία του οποίου θα βγει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου, διευκρίνισε.
Η βουλευτής και πρώην εισαγγελέας της Κριμαίας Νατάλια Πακλόνσκαγια, από τους κυριότερους πολέμιους της ταινίας, είχε αναφέρει το βράδυ της Παρασκευής στο Facebook πως κατέθεσε την αγωγή, λέγοντας ότι είχε εξασφαλίσει πληρεξούσιο της Όλγας Κουλικόφσκαγια-Ρομάνοβα, 91 ετών, η οποία ζει στον Καναδά.
Η ταινία «Ματίλντα» που εξιστορεί τον παθιασμένο έρωτα του τσάρου Νικόλαου Β' με την μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκα, έχει πυροδοτήσει την οργή θρησκευτικών ηγετών και της Ορθόδοξης εκκλησίας, με κάποιους να έχουν απειλήσει ότι θα πυρπολήσουν τους κινηματογράφους που θα προβάλουν την ταινία.
Παρά την πίεση που έχει ασκηθεί από τους επικριτές της ταινίας, οι ρωσικές αρχές έδωσαν άδεια τον Αύγουστο για τη διανομή της.
Έπειτα από μια πρόσφατη επίθεση εναντίον του κινηματογραφικού στούντιό του στην Αγία Πετρούπολη, ο Ουτσίτελ κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τις δυνάμεις της τάξης να «εγγυηθούν την ασφάλεια» των κινηματογραφικών αιθουσών που θα προβάλουν την ταινία του.
Η ταινία προκάλεσε επίσης την οργή των ηγετών των κυρίως μουσουλμανικών δημοκρατιών της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, οι οποίοι αξίωσαν από το υπουργείο Πολιτισμού να απαγορεύσει τη διανομή της στις περιοχές τους στο όνομα του σεβασμού της θρησκευτικής πίστης.
Ο τσάρος, ο οποίος συνελήφθη μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση από τους μπολσεβίκους, εκτελέστηκε μαζί με την οικογένειά του τη νύχτα της 16ης προς 17η Οκτωβρίου 1918. Απαράγραπτες μορφές για ένα μέρος των ρώσων ορθοδόξων, τα εκτελεσθέντα μέλη της οικογένειας Ρομανόφ έχουν ανακηρυχθεί μάρτυρες της ρωσικής Εκκλησίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βεβαίως γνωρίζω αυτο το σύμβολο. (Οι δυο κεραυνοι). Ειναι το σύμβολο των Waffen-SS, το φορουσαν τα σκυλιά του ναζιστικού στρατού που κάψανε τα χωριά των Ιωαννίνων στη διάρκεια της Κατοχής". Αλέκος Ράπτης, μαρτυρας στη δίκη της ΧΑ.
Στη φωτογραφία ο Πατέλης σηκώνει τη σημαία των SS στην εκπαιδευση της Χρυσης Αυγής στη Νέδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑ οχι μονο δεν θρηνησε κανεναν νεκρο αλλα στελνει και 750 γιατρους να βοηθησουνε τον κοσμο στα νησια της Καραιβικης που επληγησαν απο τον τυφωνα Ιρμα ....Cuba


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eldorado. Η αμαρτωλη ιστορια των μεταλλειων στις Σκουριες που αγορασε ο Μπομπολας αντι 11 εκατ ευρω και τα πουλησε… 2 δισεκατ. ευρω!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αποφαση-σκανδαλο. Δωρεαν τα μεταπτυχιακα μονο για τα παιδια των… καθηγητων! Προκαλει η Συγκλητος του Πανεπιστημιου Δυτικης Μακεδονιαςμε ρουσφετι ανευ προηγουμενου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Σεπτεμβρίου 2017
Η ΚΟΥΒΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

"Μια αρχή παραμένει ακλόνητη:
 Η Επανάσταση δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο και ήδη λαμβάνονται μέτρα ώστε καμία κουβανική οικογένεια να μη μείνει εγκαταλειμμένη στην τύχη της".                                        
(από τον μήνυμα του προέδρου Ραούλ Κάστρο στο λαό της Κούβας)

10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 7 στην Αβάνα
Η Κούβα μετρά τις πληγές της μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Irma που χτύπησε με ιδιαίτερη οξύτητα και την πρωτεύουσα Αβάνα. Όλη η χώρα δίνει τη μάχη της αποκατάστασης των τεράστιων υλικών ζημιών, ιδιαίτερα των υποδομών της χώρας (ηλεκτρικό, τηλεπικοινωνιακό, δίκτυο υδροδότησης).
Με επικεφαλής την αρμόδια αρχή της Πολιτικής Άμυνας, όλος ο κρατικός οργανισμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις και η νεολαία και το κόμμα, δίνουν μέρα-νύχτα την μάχη της αποκατάστασης των ζημιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση (11/9, 6 π.μ) του Γενικού Επιτελείου Πολιτικής Άμυνας, οι ανθρώπινες απώλειες από το χτύπημα του τυφώνα Irma είναι 10 πολίτες, 7 στην Αβάνα και 3 στις υπόλοιπες επαρχίες της χώρας.  7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταρρεύσεις κτιρίων (2 από αυτούς επέβαιναν σε λεωφορείο που το χτύπησε μπαλκόνι που κατέρρευσε), 2 από ηλεκτροφόρα καλώδια από κολώνες που έπεσαν και μία γυναίκα  βρέθηκε νεκρή να επιπλέει έξω από το σπίτι της. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι 4 από τα θύματα δεν ακολούθησαν τις εντολές της Πολιτικής Άμυνας να πάνε στα καταφύγια και παρέμειναν  στα σπίτια τους.
http://cubaniagriega.blogspot.gr/2017/09/cuba-vencera-una-vez-mas.html?spref=fb



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφόνησαν με βία τη διάσημη φώκια Αργυρώ που ήταν μασκότ της Σάμου
Θλιβερό το τέλος για την μεσογειακή φώκια που είχε γίνει διάσημη καθώς αναπαυόταν στις ξαπλώστρες ανάμεσα στους ανθρώπους
11.9.2017 | 13:53
Η είδηση πως η διάσημη Αργυρώ της Σάμου είναι νεκρή είχε ακουστεί πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο όταν μια μεσογειακή φώκια, με εμφανή τα σημάδια δολοφονίας από κυνηγετικό όπλο, εντοπίστηκε νεκρή από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».
Όπως έγινε γνωστό, αρχικά βρέθηκε να επιπλέει νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Σάμου, ενώ στη συνέχεια, λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η φώκια έφερε σημάδια από πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της. Με βάση τη φορά που είχαν τα σκάγια, εκτιμάται ότι η φώκια δέχτηκε τις βολές κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης, έφερε εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως δεδομένων των δερματικών χαρακτηριστικών, του φύλου και του μήκους της φώκιας, ήταν πιθανό το νεκρό ζώο να ήταν η γνωστή φώκια. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και σκόρπισε θλίψη στο νησί.
To θάνατο της Αργυρώς επιβεβαίωσε μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Την ανακοίνωση της άσχημης αυτής εξέλιξης, έκανε η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κα Αναστασία Μήλιου. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα , είναι επιβεβαιωμένο ,πως πρόκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν «Αργυρώ», δήλωσε η κα Μήλιου.
Για το περιστατικό αυτό έχει ήδη ανοίξει, από την πρώτη στιγμή, δικογραφία το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ επίσης είναι ενήμερες και οι εισαγγελικές αρχές της Σάμου. Παράλληλα, όπως μας έκανε γνωστό, το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το βίαιο θάνατο της Αργυρώς.
Επί 3,5 χρόνια, η Αργυρώ ζούσε αρμονικά με τους ανθρώπους στο λιμάνι και στις παραλίες της Σάμου, διασκεδάζοντας με τα καμώματα και το στυλ της τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού.
Όπως αναφέρει η κα. Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», «εντοπίσαμε τη φώκια θανατωμένη βίαια από κυνηγετικό όπλο και αιχμηρό αντικείμενο. Ήταν μία από τις πολλές φώκιες που βρίσκονται ορφανές, η μητέρα της είχε θανατωθεί επίσης στο νησί της Σάμου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Φουντώνουν οι φήμες για μυστικές διαβουλεύσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- ΡΙΑΝΤ.--
Νέα μυστική επίσκεψη φέρεται πως πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες στο Τελ Αβίβ ο Σαουδάραβας υπουργός Αμυνας και δεύτερος διάδοχος στο θρόνο, πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στο πλαίσιο κρυφών συναντήσεων που φέρεται πως πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες μεταξύ Ισραηλινών και Σαουδαράβων αξιωματούχων, με στόχο μία πιθανή σύναψη σχέσεων, παρά τη σκλήρυνση της ισραηλινής κατοχής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο «Η Φωνή του Ισραήλ», ο Σαουδάραβας υπουργός συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με Ισραηλινούς αξιωματούχους και συζήτησε την προοπτική για την προώθηση μίας «ευρύτερης περιφερειακής συμφωνίας ειρήνης».
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχουκαι ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, τις οποίες ωστόσο δεν διέψευσαν.
Στο πλαίσιο των «ζυμώσεων» και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που γίνονται τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε αξιωματούχους αραβικών κυβερνήσεων και το Ισραήλ φαίνεται πως εντάσσεται και η απόφαση της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο, που είχε αναστείλει τη λειτουργία της πριν από οχτώ μήνες, να ξαναρχίσει την παροχή ορισμένων υπηρεσιών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Πανικό σε χιλιάδες κατοίκους της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου προκάλεσαν προχτές το πρωί ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, που παραβίασαν τον λιβανέζικο εθνικό εναέριο χώρο, πέταξαν χαμηλά πάνω από την πόλη, προκαλώντας κρουστικό ηχητικό κύμα, με συνέπεια να σπάσουν παράθυρα και να ταρακουνηθούν κτίρια. Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί αρκετά χρόνια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστροφικό πέρασμα του κυκλωνα Ιρμα από την Κούβα
Ο κυκλώνας «Ιρμα», που χτύπησε το Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερη ένταση την Κούβα στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ - Σίμσον, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και δεκα ανθρώπινα θύματα. Οι άνεμοι έφτασαν ακόμα και τα 260 χιλιόμετρα την ώρα, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και δημόσιες υποδομές, σε τουριστικές εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες.
Στην Κούβα ανακοινώθηκε ότι δέκα άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από πτώσεις δέντρων, τοίχων, ενός μπαλκονιού πάνω σε λεωφορείο, οι τρεις από αυτούς γιατί αρνήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους παρά τις εντολές της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Τεράστια ήταν η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών, καταφέρνοντας να περιορίσουν τα ανθρώπινα θύματα, κατευθύνοντας χιλιάδες ανθρώπους σε ασφαλή καταφύγια, ενώ και ο Πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο σε μήνυμά του χαιρέτισε την πειθαρχία, την αλληλεγγύη και τη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε ο λαός μαζί με τις υπηρεσίες και κάλεσε επίσης όλους να συμβάλλουν στο μεγάλο έργο της δύσκολης αποκατάστασης των ζημιών που ξεκίνησε από χτες σε πολλές περιοχές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Εντείνονται οι συγκρούσεις για τον έλεγχο στρατηγικών περιοχών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
«Πιο κοντά στην τελική νίκη» εκτίμησε, χτες, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μικντάντ, ότι βρίσκεται ο συριακός στρατός, μετά την πρόσφατη άρση της πολιορκίας της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Συρίας, Ντέιρ Εζόρ, που είχε περικυκλωθεί από τζιχαντοφασιστες για πάνω από δύο χρόνια.
Ο Σύρος αξιωματούχος, μιλώντας στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο «Αl-Mayadeen TV», τόνισε ότι η άρση της πολιορκίας στο Ντέιρ Εζόρ και η προ μηνών ανακατάληψη του Χαλεπιού είναι γεγονότα - «καμπή για την ήττα της τρομοκρατίας στη Συρία». Κατήγγειλε τις ΗΠΑ για την παράνομη στρατιωτική παρουσία τους στο συριακό έδαφος, επισήμανε ότι βρίσκονται στη Συρία «παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες» και τις κατηγόρησε ότι είναι έτοιμες «να εξαφανίσουν ολόκληρους λαούς για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα και τη στρατηγική τους επιρροή στην ευρύτερη περιοχή» της Συρίας και του Ιράκ.
Τόνισε ότι η Συρία δεν κατέχει «καθόλου ουσίες χημικών όπλων» και ότι δεν χρησιμοποιεί χημικά όπλα.

«Αγώνας δρόμου» για το Ντέιρ Εζόρ
Στο μεταξύ, εντείνεται ο αγώνας δρόμου για την ανακατάληψη στρατηγικών περιοχών και οδικών κόμβων της πόλης Ντέιρ Εζόρ που πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε δυνάμεις του συριακού στρατού και Κούρδους και Αραβες μαχητές των λεγόμενων «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Ο συριακός στρατός έθεσε χτες υπό τον πλήρη έλεγχό του τον βασικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη Ντέιρ Εζόρ έχοντας απωθήσει τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» από περιοχές κατά μήκος του αναφερόμενου δρόμου. Παράλληλα, ένοπλοι των δυνάμεων SDF αναφέρθηκε πως βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τη βιομηχανική ζώνη στα ανατολικά της πόλης Ντέιρ Εζόρ...
Χτες, το  «Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια» ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 34 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις τζιχαντοφασιστών έξω από την πόλη Ντέιρ Εζόρ.

Χιλιάδες συριακά διαβατήρια στα χέρια τζιχαντοφασιστών
Την κατοχή άνω των 11.000 κενών συριακών διαβατηρίων από τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» («ΙΚ») επανέφερε χτεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild am Sonntag», που επικαλείται πληροφορίες των γερμανικών αρχών.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους τζιχαντοφασιστες για να διαφυγουν στην Ευρωπη και ότι ερευνητές έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο με τους σειριακούς αριθμούς των κενών διαβατηρίων και τις αρχές που τα εξέδωσαν.
Συνολικά, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπολογίζουν ότι 18.002 κενά συριακά διαβατήρια έχουν κλαπεί από εγκαταστάσεις της συριακής κυβέρνησης, εκ των οποίων χιλιάδες έχουν περιέλθει στην κατοχή άλλων οργανώσεων, πέραν του «ΙΚ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαρκή μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες «μεταρρυθμίσεις» για την «απελευθέρωση των επιχειρήσεων».
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι, απαντώντας στην αντιλαϊκή επίθεση

 Χωριστή σημασία στην εξυπηρέτηση των εργοδοτικών αναγκών έχουν και οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προχωρούν με τη μέθοδο των προεδρικών διαταγμάτων, μετά από απόφαση που πήρε η Βουλή τον Ιούλη, εξουσιοδοτώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει τα νέα μέτρα απλά και μόνο με διατάγματα που θα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτά παρουσίασαν πριν ένα δεκαήμερο ο πρωθυπουργος Εντουαρντ Φιλίπ και η υπουργός Εργασίας Μουριέλ Πενικό και μέσα στις επόμενες βδομάδες αναμένεται να οριστικοποιηθούν. Μεταξύ άλλων προβλέπουν: Την περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με διάδοση των επιχειρησιακών ΣΣΕ και υπονόμευση των κλαδικών, την παραπέρα υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, ανοίγοντας το δρόμο για διαπραγματεύσεις της εργοδοσίας όχι με εκλεγμένους εκπροσώπους συνδικάτων αλλά και «εργαζόμενους που δεν θα ανήκουν σε κάποιο συνδικάτο». Σε επόμενη φάση, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα διατάγματα για την αλλαγή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, πετσόκομμα σε επιδόματα όπως αυτά που αφορούν και τους ανέργους κ.τ.λ.

Απεργία σήμερα
Απάντηση στις νέες ανατροπές δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας, συμμετέχοντας σε 24ωρη απεργία που οργανώνεται σε όλη την επικράτεια, όπως και συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις. Την απόφαση έχει πάρει η CGT, η ηγεσία της οποίας βέβαια, από τη στιγμή που πρωτοεκλέχτηκε η κυβέρνηση Μακρόν, είχε πρωτοστατήσει στις συναντήσεις των «κοινωνικών εταίρων», ενισχύοντας τις αυταπάτες για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και το ρόλο τέτοιων συναντήσεων με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.


4 σχόλια:

e-h είπε...


Hurricane Irma Appeal – updates and donations
11 September 2017
The Cuba Solidarity Campaign extends its sympathy and solidarity to all those affected by Hurricane Irma which devastated many Caribbean islands this week.
Cuban authorities are still assessing the full extent of the damage, but it is believed to be far worse than originally anticipated, with significant damage to infrastructure, tourist resorts and agriculture. Those wishing to donate to hurricane relief work can do so via the Cuba Solidarity Campaign Hurricane Irma Appeal - details below.
The category 5 hurricane, the strongest on record for the last 100 years, tore along Cuba’s eastern and northern coast between 8-10 September. Winds of around 250km/h (156mph) and waves between 5-8 metres high have caused major damage to coastal communities, tourist resorts, agriculture and industry, taking out power and communication lines.
Severe flooding in Havana and other towns has penetrated further inland than usual. In Havana the sea breached the malecon sea wall several blocks back into the city. Residents have been warned that waters may remain high for several days along hundreds of kilometres of coastline.
Irma comes less than a year after Hurricane Matthew, a category 4 storm, devastated Cuba’s eastern provinces in October 2016, and many of these communities were still recovering from this when Irma hit.
The full impact on the economy has yet to be judged, but it is feared that many of the all inclusive tourist resorts and farmland in central Cuba have been badly damaged with potentially devastating effects on the economy. The Jardines de Rey international airport, which served the all inclusive northern keys resorts, has been badly damaged, and more than 5,000 tourists evacuated from hotels in this area.
President Raul Castro issued a statement on Sunday 10 September which said that tourist resorts would be restored before the start of the peak season in November: "We have the necessary human and material resources, as one of the main sources of income for the national economy.
"It has been hard days for our people, who in only a few hours have seen how everything we have built with great effort has been struck down by a devastating hurricane. The pictures of the last hours are eloquent, as is the spirit of resistance and victory of our people who are reborn with every adversity," he added.
So far there have been no reports of hurricane related deaths in Cuba, although 26 people have died on other islands hit by the storm. This is mainly thanks to Cuba’s renowned hurricane preparedness programmes which have won praise from the United Nations as “a model in hurricane risk management.” Last year’s Hurricane Matthew didn’t kill anyone in Cuba, although it killed 271 people in nearby Haiti. In advance of Irma, one million Cubans were evacuated to shelters and higher ground for protection.

e-h είπε...

Despite the damage and chaos caused by Irma, Cuba has continued its commitment to humanitarian support for other countries. More than 750 Cuban health workers have already arrived on other islands affected by Hurricane Irma, including Antigua & Barbuda, Dominica, Haiti, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, and the Bahamas.
CSC sends its solidarity to the Cuban people in the mammoth task they have ahead to rebuild their communities. We call once again for the US government to end its inhumane blockade of the country so that the Cuban people can access the building materials and equipment they will need to rebuild their country following this tragedy.
You can make donations to the CSC Hurricane Appeal below. 100% of all donations will be passed on to relief work in Cuba.
CSC Hurricane Appeal:
Donations made through CSC should be clearly marked ‘Cuba Hurricane Relief’
Please make cheques out to CSC and send to:
Cuba Solidarity Campaign c/o UNITE, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB, UK
You can also donate online via our website here. Remember to mark "Irma Hurricane relief" in the message box.
For credit card or bank transfers call +44 (0)20 7490 5715 or email office@cuba-solidarity.org.uk
Further updates on hurricane relief and donations will be posted on www.cuba-solidarity.org.uk, our Facebook and Twitter pages and in the October issue of CubaSí magazine.
Thank you for your support.
The Cuba Solidarity Campaign team


e-h είπε...

Ο τυφώνας Irma Εκκληση - ενημερώσεις και δωρεές
11η Σεπτεμβρίου, 2017
Η εκστρατεία Κούβα Αλληλεγγύης απευθείνει τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη του προς όλους τους πληγέντες από τον τυφώνα Irma που κατέστρεψε πολλά νησιά της Καραϊβικής αυτή την εβδομάδα.
Οι κουβανικές αρχές εξακολουθούν να εκτιμουν τη πλήρη έκταση της ζημιάς, αλλά πιστεύεται ότι είναι πολύ χειρότερη από ό, τι αναμενόταν αρχικά, με σημαντικές ζημιές στις υποδομές, τουριστικά θέρετρα και τη γεωργία. Όσοι επιθυμούν να δωρίσουν στο έργο για την ανακούφιση από τον τυφώνα μπορούν να το κάνουν μέσω του προσφυγών Κούβα Εκστρατείας Αλληλεγγύης τυφώνα Irma - λεπτομέρειες παρακάτω.
Ο τυφώνας κατηγορίας 5, η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 100 χρόνια, έσκισε κατά μήκος της ανατολικής και βόρειας ακτής της Κούβας 8-10 Σεπτέμβρη. Οι άνεμοι της τάξης των 250 χλμ/ώρα (156 μίλια/ώρα) και τα κύματα μεταξύ 5-8 μέτρα ύψος έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις παράκτιες κοινότητες, τουριστικά θέρετρα, της γεωργίας και της βιομηχανίας, λαμβάνοντας τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας και των επικοινωνιών.
Σοβαρές πλημμύρες στην Αβάνα και σε άλλες πόλεις έχει διεισδύσει στο εσωτερικό της χώρας εξω από το συνηθισμένο. Στην Αβάνα η θάλασσα παραβίασε τις Malecon θαλάσσιο τείχος αρκετά τετράγωνα πίσω στην πόλη. Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθει ότι τα ύδατα ενδέχεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για αρκετές ημέρες μαζί με εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής.
Irma έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον τυφώνα Matthew, μια κατηγορία 4 καταιγίδα, που κατέστρεψε ανατολικές επαρχίες της Κούβας, τον Οκτώβριο του 2016 και πολλές από αυτές τις κοινότητες ήταν ακόμα σε αναρρωση από αυτό, όταν Irma χτυπησε.
Ο πλήρης αντίκτυπος στην οικονομία δεν έχει ακόμη κριθεί, αλλά υπάρχει ο φόβος ότι πολλά από τα all inclusive τουριστικά θέρετρα και χωράφια στην κεντρική Κούβα έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία. Το διεθνές αεροδρόμιο Jardines de Rey, η οποία υπηρέτησε τα all inclusive θέρετρα βόρεια ξερονησα, έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά, και πάνω από 5.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία σε αυτήν την περιοχή.
Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο εξέδωσε δήλωση την Κυριακή 10ης Σεπτεμβρίου οποία είπε ότι τα τουριστικά θέρετρα θα αποκατασταθουν πριν από την έναρξη της περιόδου αιχμής, το Νοέμβριο: «Έχουμε τους αναγκαίους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, ως μία από τις κύριες πηγές εσόδων για την εθνική οικονομία .
«Ήταν δύσκολη ημέρα για τους ανθρώπους μας, που σε λίγες μόνο ώρες έχουν δει πώς όλα όσα έχουν χτιστεί με μεγάλη προσπάθεια έχουν χτυπηθεί από έναν καταστροφικό τυφώνα. Οι εικόνες των τελευταίων ωρών είναι εύγλωττες, όπως είναι το πνεύμα της αντίστασης και η νίκη του λαού μας, οι οποίοι έχουν αναγεννηθεί με την κάθε αντιξοότητα «, πρόσθεσε.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θανάτους που σχετίζονται με τον τυφώνα στην Κούβα, ενώ 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλα νησιά που έχουν πληγεί από την καταιγίδα. Αυτό οφείλεται κυρίως στη φημισμένα προγράμματα ετοιμότητας για τον τυφώνα στην Κούβα που έχουν κερδίσει επαίνους από τον ΟΗΕ ως «ένα μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων τυφώνα.» Πέρυσι που ο τυφώνας Matthew δεν σκότωσε κανέναν στην Κούβα, αν και σκότωσε 271 ανθρώπους στη πλησιέστερη Αϊτή. Πριν από Irma, ένα εκατομμύριο Κουβανοί απομακρύνθηκαν σε καταφύγια και σε υψηλότερο έδαφος για την προστασία τους.

e-h είπε...

Παρά τις καταστροφές και το χάος που προκλήθηκε από Irma, η Κούβα συνεχίζει τη δέσμευσή της για την ανθρωπιστική βοήθεια για άλλες χώρες. Περισσότεροι από 750 Κούβας εργαζομενοι υγείας έχουν ήδη φτάσει σε άλλα νησιά που επλήγησαν από τον τυφώνα Irma, συμπεριλαμβανομένης της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Ντομίνικα, την Αϊτή, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, και τις Μπαχάμες.
CSC στέλνει την αλληλεγγύη της προς τον κουβανικό λαό στο τεράστιο έργο που έχουν μπροστά για την ανοικοδόμηση των κοινοτήτων τους. Καλούμε για άλλη μια φορά για την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τερματίσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της χώρας, έτσι ώστε ο λαός της Κούβας να μπορει να έχει πρόσβαση στα οικοδομικά υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί για την ανοικοδόμηση της χώρας του μετά από αυτή την τραγωδία.
Μπορείτε να κάνετε δωρεές προς το CSC τυφώνα Έκκληση παρακάτω. 100% όλων των δωρεών θα περάσει στο έργο ανακούφισης στην Κούβα.
CSC τυφώνα προσφυγών:
Οι δωρεές που γίνονται μέσω CSC θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς «Κούβα τυφώνα Αρωγής»
Παρακαλούμε να παραχωρεί για την CSC και στείλτε το σε:
Κούβα Εκστρατείας Αλληλεγγύης c / o UNITE, 33-37 Moreland Street, Λονδίνο EC1V 8ΒΒ, Ηνωμένο Βασίλειο
Μπορείτε επίσης να δωρίσετε online μέσω μας ιστοσελίδα εδώ . Θυμηθείτε να μαρκάρετε «ανακούφιση Irma τυφώνας» στο πλαίσιο μηνύματος.
Για πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών εμβασμάτων καλέστε το +44 (0) 20 7490 5715 ή με email office@cuba-solidarity.org.uk
Περαιτέρω ενημέρωση για την ανακούφιση τυφώνα και δωρεές θα αναρτηθούν στην www.cuba-solidarity.org.uk , και Facebook (https://www.facebook.com/CubaSolidarityCampaign?utm_source=phplist197&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=Hurricane+Irma+Appeal+%E2%80%93+updates+and+donations) και Twitter σελίδες και στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού CubaSí.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα