Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Παρασκευη 16 Ιουνιου 2017



Ο Γιουνγκερ! Ο Γιουνγκερ! Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΝομικήΣε Σχολής. Κατανοούμε γιατί στις Πανελλήνιες έκοψαν ρη φράση του Θεοτοκά για τους " κακούς πρωθυπουργούς και τους κουφους ( ανόητους)πρυτάνειςΣ" . Έχουμε κι από τα δύο
Συνεχίστε ν' αναμασάτε τη μικροαστική σαχλαμαρίτσα, "όλα είναι θέμα παιδείας".
Δεν έχει παιδεία φαίνεται η γλίτσα των καθηγητών της Νομικής, που ανακηρύσσει επίτιμο διδάκτορα έναν από τους οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας!
Όλα είναι θέμα συμφερόντων, βρε κακομοίρηδες! Γιατί αν ήταν θέμα παιδείας, ο Μαρξ θα μας καλούσε να φτιάξουμε ινστιτούτα επιμόρφωσης και όχι εργατικά συνδικάτα και επαναστατικά κόμματα.
Θα μας καλούσε να γίνουμε κι εμείς και τα παιδιά μας γλίτσες, όπως οι καθηγητάδες της Νομικής.
Και θα μας μάθαινε να φτύνουμε τις εργατογειτονιές του 75% ΟΧΙ και να καμαρώνουμε τα προάστια των μορφωμένων με τις σπουδές στα Χάρβαρντ. Εκεί που πήρε 85% το ΝΑΙ.
Σχολιο.-  Οι Έλληνες τιμούν τους "φίλους" τους.
Ο Γιούνκερ είναι ήδη επίτιμος δημότης Ορεστιάδας, επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, με το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων και από τον ΕΒΕΑ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Λονδίνο: Κατέβηκε 21 φλεγόμενους ορόφους με τις κόρες και την έγκυο γυναίκα του
 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Λονδίνο: Κατέβηκε 21 φλεγόμενους ορόφους με τις κόρες και την έγκυο γυναίκα του
Ένας πατέρας ήρωας που  κατάφερε και κατέβηκε 21 φλεγόμενους ορόφους με τις κόρες και την έγκυο γυναίκα του και έτσι βρίσκονται όλοι στην ζωή!
Ο 38χρονος Marcio Gomes είναι από τους τυχερούς της τραγωδίας στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, αφού ο ίδιος και η οικογένειά του διασώθηκαν από την πύρινη κόλαση.
Η οικογένειά του Gomes εγκλωβίστηκε στον 21ο όροφο του πύργου με τις φλόγες να τυλίγουν το κτίριο. Όταν η φωτιά έφτασε στο διαμέρισμά του, ο 38χρονος πήρε τη γυναίκα και τις κόρες του και τις οδήγησε, μέσα από φλεγόμενες σκάλες και πάνω από σορούς των γειτόνων τους, στο εξωτερικό του κτιρίου.
Φτάνοντας ωστόσο κάτω, συνειδητοποίησε πως μέσα στον πανικό η 12χρονη κόρη του Luana είχε μείνει πίσω.
Όπως γράφει η εφημερίδα Sun, είχε χάσει τις αισθήσεις της από τον καπνό, την ώρα που κατέβαινε. Έτσι ο Marcio άφησε σε ασφαλές σημείο τη γυναίκα και τη 10χρονη κόρη του Megan και επέστρεψε μέσα στις φλόγες για να σώσει και την άλλη του κόρη.
«Είχε φτάσει στα μισά, σταμάτησε και δεν μπορούσε πια να κουνηθεί, έχασε τις αισθήσεις της» περιγράφει ο 38χρονος.
Καθοδηγώντας τους πυροσβέστες, που είχαν αποπροσανατολιστεί μέσα στο κτίριο, ο Gomes κατάφερε να σώσει την κόρη του και όλη η οικογένεια πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα.
Η σύζυγος του Gomes είναι επτά μηνών έγκυος και οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητό κώμα, για να βοηθήσουν την ίδια και το αγέννητο μωρό της να αναρρώσουν.
Σύμφωνα με την αφήγηση του 38χρονου, αποφάσισε να αψηφήσει όλες τις συστάσεις να μείνουν μέσα στο διαμέρισμα και αποφάσισε να ρισκάρει για να βγάλει την οικογένειά του από το κτίριο, αφού είχε ήδη συμπληρώσει δύο ώρες περιμένοντας για βοήθεια.
Έτσι η οικογένεια βρέθηκε να περπατά σχεδόν στα τυφλά, περνώντας πάνω από σορούς. «Τους τύλιξα όλους με βρεγμένες πετσέτες και είπα, δεν υπάρχει γυρισμός, πρέπει να πάμε» αφηγείται ο 38χρονος. «Έπρεπε να κατέβουμε από τον 21ο όροφο, δεν βλέπαμε τίποτα. Περάσαμε πάνω από πτώματα…».
Τα θύματα της πυρκαγιάς έφτασαν τα 17, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αλλά η αστυνομία εκφράζει φόβους πως ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει.
Το κτίριο δεν είχε πυρασφάλεια ούτε συναγερμό φωτιάς, με αποτέλεσμα η οικογένεια Gomes, όπως πιθανώς και πολλοί άλλοι, να καταλάβουν πως το κτίριο καίγεται σχεδόν μιάμιση ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Μάλιστα, όπως λέει ο 38χρονος, από την άμεση δράση του έλεγαν πως η φωτιά είχε αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο. «Τους είπα πως η γυναίκα μου ήταν έγκυος και πως δεν μπορούσαμε να κατέβουμε, είχε πάρα πολύ καπνό. Αλλά εκείνοι δεν έστελναν κανένα επάνω. Στις 4:30 πια οι φλόγες έκαιγαν όλο το κτίριο» αφηγείται.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΘΗΝΑ
Αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Ανεπιθύμητος ο ακροδεξιός σιωνιστής Νετανιάχου στην Ελλάδα!
ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚH ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
Στις 15 Iουνίου, ενώ στις Bρυξέλλες, στο Γιούρογκρουπ, θα μας «κόβουν μέτρα» για το 4ο (συμπληρωματικό) μνημόνιο, στη Θεσσαλονίκη, μια «τριπλή συμμαχία» αντιδραστικών δυνάμεων επιχειρεί να διαμορφώσει στην περιοχή της Aνατολικής Mεσογείου το πλαίσιο συμμετοχής στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και απειλώντας με επέκταση της πολεμικής πυρκαγιάς που καταστρέφει τη Mέση Aνατολή.
H συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, του ακροδεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου, του δεξιού προέδρου της (ημι-κατεχόμενης) Κύπρου Αναστασιάδη, με οικοδεσπότη τον σαλτιμπάγκο πρωθυπουργό της αριστερο-δεξιάς κυβέρνησης της Eλλάδας Tσίπρα, δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στους λαούς της περιοχής. Tα σχέδια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην περιοχή της ανατολικής Mεσογείου δεν θα καλυτερέψουν στο ελάχιστο το βιοτικό επίπεδο των λαών, ούτε το ελληνικού λαού που στενάζει υπό τον ζυγό των μνηνονίων. Μόνον εταιρείες όπως η Exxon Mobile του αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Τίλλερσον και η γαλλική Total, ελπίζουν να δουν τα κέρδη τους να απογειώνονται. Tην ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι πολεμικές εντάσεις και η κούρσα των εξοπλισμών. O ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής θα αναγκαστούν να πληρώνουν για τους εξοπλισμούς και, ίσως, με το αίμα τους, αυτές τις συμφωνίες.
Tην ίδια στιγμή, αυτή η αντιδραστική «τριπλή συμμαχία» αγνοεί και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του -υπό ισραηλινή κατοχή- παλαιστινιακού λαού. H συμφωνία τους στοχεύει στην κλοπή φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Παλαιστίνης, κλοπή πόρων στους οποίους έχει αναφαίρετα δικαιώματα ο παλαιστινιακός λαός. Συγχρόνως, ενθαρρύνει την ακροδεξιά σιωνιστική ηγεσία του Iσραήλ να προσαρτήσει πλήρως την Aνατολική Iερουσαλήμ κι ολόκληρη τη Δυτική Όχθη στο Iσραήλ.
Για το τσάκισμα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της Ε.Ε, την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, για την εργατική εξουσία και την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης.
Υπερασπίστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στη ζωή και την ελευθερία, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την επιστροφή. Λευτεριά στους φυλακισμένους μαχητές. Eνάντια στο σιωνιστικό κράτος δημιουργία μιας ελεύθερης, χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις, ενωμένης, σοσιαλιστικής δημοκρατίας στο ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης στη βάση της συνύπαρξης Εβραίων και Αράβων, στα πλαίσια μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας των λαών της Μέσης Ανατολής.
Aθήνα, 6/6/2017
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 15.09
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.
ΑΘΗΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ στις 7.00
Την ώρα που:
- οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικοί κίνδυνοι κλιμακώνονται.
- οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων για την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς του οξύνονται
- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει «γη και ύδωρ» στη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ και ετοιμάζει νέες μακρόχρονες συμφωνίες υποταγής.
Η προώθηση του στρατηγικού άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ, αποτελεί κίνδυνο για τα απελευθερωτικά κινήματα, τους λαούς της περιοχής και τον ίδιο μας τον λαό. .
Καλούμε για αυτό διαδηλώσεις την Πέμπτη, 15/6 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην Αθήνα έξω απ την πρεσβεία του Ισραήλ:.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
Έξω βάσεις, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ
Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου- Κύπρου
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Μείωση των στρατιωτικών δαπανών
Όχι στους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων. Κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
ΑΝΤΑΡΣΥΑ




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ
Η υπόθεση πλέον είναι γνωστή. Τραυματισμένος ο άνθρωπος που έχασε τη γυναίκα του στον σεισμό στη Λέσβο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και έκτοτε αφέθηκε στη μοίρα του. Ταξίδεψε με λεφτά από έρανο γνωστών του, χωρίς κρεβάτι στο καράβι και όταν έφτασε στον Πειραιά περίμενε μιάμιση ώρα για ασθενοφόρο που θα τον πήγαινε στο ΚΑΤ.
Ο άνθρωπος τα κατήγγειλε όλα αυτά στα κανάλια, για να βγει ο Παύλος Πολάκης να τους επιτεθεί, χωρίς να λέει ότι απλώς μετέδωσαν όσα είπε ο άνθρωπος. Βγάζοντάς τον, εμμέσως, ψεύτη κι αυτόν.

Εγραψε ο Πολακης στο facebook.
«Ο ασθενής είχε κάταγμα Κοτύλης που δεν μπορούσε να χειρουργηθεί στη Μυτιλήνη ,ήταν σταθερός ,δεν ήταν επείγον περιστατικό για να γίνει αεροδιακομιδή η πλωτή διακομιδή με το ΕΚΑΒ, δεν είχε ανάγκη συνοδείας γιατρού .
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του εκαβ από το νοσοκομείο του νησιού στο λιμάνι, επιβιβάστηκε στο Καράβι της γραμμής και στον Πειραιά επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο του εκαβ και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπως είχαν κανονίσει οι γιατροί από τη Μυτιλήνη για να χειρουργηθεί προγραμματισμένα.
ΕΓΙΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ;»

Ε! Ο κακός χαμός από κάτω! Κοντά 900 λάικ που επιβραβεύουν τα λεγόμενα του υφυπουργού. Και σχόλια επί σχολίων εγκωμιαστικά, παρά το ότι κάμποσοι είπαμε τι ακριβώς συνέβη και ότι η καταγγελία ήταν του ίδιου του ανθρώπου που τον άφησαν να ταλαιπωρείται και ανεβάσαμε και το σχετικό βίντεο.
Ειλικρινά τρομάζω. Όχι με τον Πολάκη. Αυτός τον εαυτό του υπερασπίζεται. Με την αναισθησία και την αναλγησία τόσων εκατοντάδων ανθρώπων τρομάζω. Με τη ζούγκλα στην οποία ζω.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Εν τω μεταξύ, το προφίλ στο facebook της κοπέλας που κατήγγειλε το ρασοφόρο σίχαμα έπεσε, μετά από αναφορές από φασίστες, μάτσο άντρηδες και κακομοίρες εθελόδουλες.
Τα προφίλ όλων όσοι ξερνάνε καθημερινά στο facebook  τον σεξιστικό και ομοφοβικό βόθρο, μένουν στη θέση τους.
Ποιος σεξισμός, καημένε; Ποια δικαιώματα; Κι αν δεν σου αρέσει η κοινωνία μας, να πας στην Κούβα, με τα κομμούνια. Μέχρι και Εθνική Γιορτή έχουν καθιερώσει για τους πούστηδες, στις 17 του Μάη!




------------------------------------------------------------------------------------------------




*Ενώ η Δύση πίεζε το Ιράν να εγκαταλείψει το πολιτικό πυρηνικό του πρόγραμμα, οι Σαούντ αγόραζαν την ατομική βόμβα από το Ισραήλ ή το Πακιστάν.
Από τούδε και στο εξής, με γενική έκπληξη, η Εγγύς Ανατολή έγινε πυρηνική περιοχή, που κυριαρχείται από το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.
*Τον Νοέμβριο 2013, η Σαουδική Αραβία διοργανώνει μια μυστική συνάντηση κορυφής που συγκεντρώνει ταυτόχρονα τα μέλη του Συμβουλίου της Συνεργασίας του Κόλπου και τα φιλικά μουσουλμανικά κράτη
. Με την παρουσία των εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες παρεμβαίνει με τηλεδιάσκεψη.
http://www.voltairenet.org/article181365.html
Οι συμμετέχοντες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος δεν είναι η ισραηλινή βόμβα, αλλά εκείνη που θα μπορούσε να αναπτυχθεί κάποια μέρα από το Ιράν. Οι Σαουδάραβες διαβεβαιώνουν τους συνομιλητές τους ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες.
Η ισραηλινο-σαουδαραβική στρατιωτική συνεργασία είναι κάτι το νέο, αλλά οι δύο χώρες συνεργάζονται από το 2008, όταν το Ριάντ χρηματοδότησε την εκστρατεία τιμωρίας "Συμπαγές Μολύβι" του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Η συμφωνία 5 + 1 θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα του 2015.

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/iran-nuclear-talks-prospect-of-deal-with-iran-pushes-saudi-arabia-and-israel-into-an-unlikely-10145019.html




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αυτό το παιδί βασανίστηκε από αποικιοκράτες ισραηλινους έποικους, που παραλίγο να του βάλουν και φωτιά και να το καψουν ζωντανο...
(στα παρανομα απο τον ΟΗΕ Κατεχομενα εδαφη)
(μα τι λεω τωρα,ο Τσιπρας,ο Ελληνας πρωθυπουργος δεχεται αυτη την στιγμη τον χασαπη Νετανιαχου/προσεξε Αλεξη το αιμα δεν βγαινει ποτε απο τα χερια των δολοφονων )

Το παιδί που παραλίγο να του βάλουν φωτιά.
Το 8 ο παιδί του παλαιστινιου  μπασάρ ' μπεντ ghazal χάθηκε χθες, όλοι στο χωριό του beit fourik και άλλα γειτονικά χωριά τον ψάχνουνε, τότε οι παλαιστινιακή δυνάμεις ασφαλείας που συμμετείχαν στην προσπάθεια να τον βρουν  ενημερώσαν  τους σιωνιστές στρατιώτες για την κατάσταση αυτή, Τελικά το μικρό παιδί βρέθηκε δεμένο μέσα στην παράνομη από σιωνιστές αποικία ιταμάρ, το παιδί απήχθη από τρομοκράτες σιωνιστές εποικους, με σημάδια βασανιστηρίων στο σώμα του, η φωτια κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, και ήταν έτοιμοι να  κάψουν ζωντανό, το παιδί. Βρέθηκε από τους σιωνιστές στρατιώτες αργά χθες το βράδυ, που έφεραν το παιδί πίσω στο λαό του, ήταν σε σοκ, φοβισμένος, τρομοκρατιμενος,  και σε αφωνια, 15 Ιουνίου 2017.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Ο «ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ» ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ: ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/06/16/londons-grenfell-tower-inferno-a-crime-against-the-working-class/




---------------------------------------------------------------------------------------------



Τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και στη λεκάνη και οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Για να φτάσει στο ΚΑΤ, αναγκάστηκε να κάνει έρανο, να ταξιδέψει 10 ώρες με το πλοίο της γραμμής και να περιμένει μια ώρα στο λιμάνι του Πειραιά για να έρθει ασθενοφόρο!

Απίστευτη κρατική αναλγησία: Ο τραυματισμένος σύζυγος της νεκρής από τη Βρίσα πήγε στο ΚΑΤ με δανεικά

Συγκλονίζει ο τραυματισμένος σύζυγος της νεκρής!
– Υπέστη αποκόλληση ποδιού από τη λεκάνη και πήγε μόνος του στον Πειραιά
– Περίμενε πάνω από μία ώρα για να τον παραλάβει ασθενοφόρο
– Δανείστηκε χρήματα από φίλους για να πάρει το εισιτήριο του πλοίου

Φαίνεται απίστευτο, κι όμως συνέβη! Ο βαριά τραυματισμένος σύζυγος της γυναίκας, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού στη Βρίσα το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε μόνος και αβοήθητος στον Πειραιά!

Όπως είπε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από φίλους και συγχωριανούς του για να μπορέσει να αγοράσει το εισιτήριο του πλοίου και ύστερα από δέκα ώρες, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί – και ενώ έχει υποστεί αποκόλληση ποδιού από τη λεκάνη – περίμενε περισσότερο από μία ώρα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει…!
Ο Γιώργος Βαληλής μίλησε στον ΑΝΤ1 λίγο πριν μπει στο χειρουργείο: “Με τις πιτζάμες με βάλανε, τώρα βγήκα από τα μπάζα, τώρα μου βγάλανε το σεντόνι από τα μπάζα, εδώ στο ΚΑΤ…
Μου έβγαλαν εισιτήριο. Δεν είχαμε τίποτα. Οι φίλου μου, οι γνωστοί μου, λέω “λεφτά, δεν έχω λεφτά. Ό,τι είχα, βούλιαξαν μέσα στο σπίτι μου. Και δεν είχα. Εδώ τώρα, όσοι με επισκέπτονται ευτυχώς, οι συγχωριανοί μου, βοηθάνε…
Δεν θα μπορούσε η πολιτεία να διαθέσει μια καμπίνα δίκλινη να μεταφερθώ δωρεάν; Ή δεν της περίσσευε;”.

lesvosnews.net




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Πένθος και οργή στο Λονδίνο
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 11:25
Δύο ημέρες μετά την τραγωδία στον πύργο κατοικιών στο βόρειο Κένσινγκτον του Λονδίνου και οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία αδυσώπητη πραγματικότητα.

Στον ολοσχερώς κατεστραμμένο πύργο από την πυρκαγιά υπάρχουν πτώματα που δεν θα
 αναγνωριστούν ποτέ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 65 αγνοούμενοι, οι οποίοι σημαίνει επί της ουσίας πως θα πρέπει να συγκαταλέγονται στη λίστα των νεκρών.

Αν κάποιος προσθέσει τους 17 ανθρώπους που επίσημα ανακοινώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους, τότε πραγματικά φθάνουμε στα όρια της εκατόμβης, αν συνυπολογίσουμε ότι στα νοσοκομεία του Λονδίνου νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση άλλα 20 άτομα.

Βεβαίως, υπάρχουν και οι πολλές δεκάδες τραυματίες με εγκαύματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ζωή τους.
Η βρετανική κυβέρνηση διά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διέταξε έρευνα σε βάθος για τα αίτια της πυρκαγιάς. Όχι τόσο για το πώς ξεκίνησε η τραγωδία, αλλά κυρίως για τους λόγους που συνέβαλαν στη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς.

Υπάρχουν μαρτυρίες ειδικών που αναφέρουν ότι σε πρόσφατες ανακατασκευές στο κτήριο χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά υλικά επίστρωσης στην πρόσοψη κι αλλού. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το διαμέρισμα ενός κατοίκου αιθιοπικής καταγωγής από ένα ψυγείο, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για βραχυκύκλωμα ή για κάτι άλλο.
Κατάλογο 65 αγνοουμένων δημοσίευσε η «Sun»

Σήμερα η εφημερίδα «Sun» δημοσίευσε κατάλογο με τα ονόματα 65 ανθρώπων που αγνοούνται και ενδεχομένως είναι νεκροί.
Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός και αναμένεται να αυξηθεί.

Ερωτηθείς αν ο τελικός αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει στους 100, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι δήλωσε πως ελπίζει ότι ο απολογισμός δεν θα φθάσει σε τριψήφιο αριθμό.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ένας 23χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, ο Μοχάμεντ Αλχατζάλι, είναι μεταξύ των νεκρών. Ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του διέμενε στον πύργο, καθώς σπούδαζε μηχανολογία, ενώ είχε διαφύγει από τον πόλεμο της Συρίας πριν από τρία χρόνια.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του, ενώ ζητεί την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του.

Ο αδελφός του, ο 25χρονος Ομάρ, κατάφερε να γλυτώσει από τις φλόγες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------



Φοβοι για εκατονταδες νεκρους στον «πυργο της  φωτιας» στο Λονδινο. Η γρηγορη εξαπλωση της φωτιας  οφειλεται  στα φτηνα υλικα της ανακαινισης.



-------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπαλαουρας  πιεζε  για το ρουσφετι στους υπαλληλους της  ΤτΕ



---------------------------------------------------------------------------------------



Προσληψεις 10.000 μακροχρονιων ανεργων 55 εως 67 ετων στο Δημοσιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλο χαρατσι για μισθωτους με μπλοκακι. Θα  πληρωνουν εισφορες και ως επαγγελματιες και ως υπαλληλοι, αλλα θα παρουν μονο μια συνταξη και αυτή κουτσουρεμενη.



-------------------------------------------------------------------------------------------



Παραβολο 100 εως 350 ευρω για υπερθεματιστες ηλεκτρονικων πλειστηριασμων.



------------------------------------------------------------------------------------------




Ενας στους  τρεις Ελληνες εργαζεται πανω από 48 ωρες εβδομαδιαιως, ενας στους τρεις ανεργους αναζητει εργασια για πανω από  τεσσερα  χρονια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια-σοκ της UNICEF.  Αντιμετωπα με  τον εφιαλτη της φτωχειας 4 στα 10 ελληνοπουλα.


---------------------------------------------------------------------------------------------



Τροπολογια για προσληψεις μακροχρονια ανεργων μεσω ΟΑΕΔ σε Δημοσιο και ΟΤΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------



Κραυγη αγωνιας από το Μενιδι.  «Ζουμε μια κολαση κάθε βραδυ».  «Παρα την ισχυρη αστυνομικη παρουσια μετα τον τραγικο θανατο του 11χρονου Μαριου, το αλισβερισι των ναρκωτικων δεν εχει σταματησει» λενε οι κατοικοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας ζητάνε να δουλέψουμε σκληρά για να βγούμε από την κρίση, να "σηκώσουμε τα μανίκια", αυτοί που φροντίζουν ο μισός πληθυσμός να είναι άνεργος ή υποαπασχολούμενος. Πώς θα δουλέψουμε ρε καθάρματα, χωρίς δουλειές;



--------------------------------------------------------------------------------------------------




Τσίπρας συναντιέται και κλείνει συμφωνίες οικονομικές(πέρα από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, παραχώρηση εδάφους-αέρα-βάσεων κ.ο.κ. που του κληροδότησαν οι προκάτοχοί του κι αυτός τις διατήρησε) με Νετανιάχου σφαγέα και ακροδεξιό (για όποιον ξεχνάει απόψεις/στάσεις/σχέσεις του, ακόμα και επαγγελματικά-νομικά-πολιτικά, ας ανατρέξει στο γούγλι) Αναστασιάδη της Κύπρου. Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχέσεων. Ελικόπτερα επιτηρούν τις διαδηλώσεις. Μας στέλνει και τα ΜΑΤ για τραμπουκισμό και κατόπιν κατά πόδας "παρακολούθηση" μέχρι το πέρας της πορείας. Όλη η Θεσσαλονίκη φρούριο από προχθες το απόγευμα με κοινό σχεδιασμό-συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. - Μοσάντ.
Πρώτη φορά "αριστερά", ξέρουμε, εσείς, και οι υπόλοιποι τάλε κουάλε δεξιοί (εντός και εκτός) ιμπεριαλιστές φίλοι σας (τύπου Νετανιάχου, Τράμπ, Αναστασιάδης, Καραγκούνης, Τζιτζικώστας, Μπουτάρης) τί φοβάστε! Ότι το λόγο για το μέλλον τους, τον έχουν οι καταπιεσμένοι και οι ίδιοι οι λαοί (με όρους πλειοψηφίας που τραβάει τα πάνδεινα από φτώχια, ανεργία, εκμετάλλευση, πολέμους) κι όχι εσείς! Θα 'ρθει η ώρα σας όρνεα!



------------------------------------------------------------------------------------------------




Επειδή θέλω να πω τα πράγματα με το όνομα τους ...Στην Ελλάδα ζει και νομίζει πως την κυβερνάει ένας Μεγάλος πολύ Μεγάλος Μαλάκας που λέγεται αλεξης τσιπρας και στην κατεχόμενη Κύπρο ένας Μικρός πολύ Μικρός Μαλάκας που λέγεται νικος αναστασιαδης ..αυτοί οι δυο Μαλάκες έδωσαν άδεια σε 500 Ισραηλινούς κομάντος να προετοιμάζονται στην κατεχόμενη Κύπρο για νέο εκτεταμένο πόλεμο κατά της Γάζας και του Λιβάνου... με σενάρια λέει κατάληψης εδαφών και περιοχών ... σε κυπριακή φυλλάδα γράφουν την "κατάληψη" απελευθέρωση χωριών ...και προφανώς αφήνει να εννοηθεί ότι οι Ισραηλινοί θα απελευθερώσουν τα χωριά της Κύπρου..γιατί σου λέει εδώ στην Ελλάδα και στη Κύπρο ζουν κάτι παπαγαλάκια και τσιράκια που κάτι πρέπει να τους ταΐζουμε για να εξασφαλίζουμε την σιωπή τους και την ενοχή τους στις επιλογές που έχουμε πάρει..βάζουμε ότι χέστηκε πάνω της η Τουρκία και τώρα που έχουμε σύμμαχο το Ισραήλ.. και έτσι κρύβουν σε τι σκοτεινό μονοπάτι οδηγούν τη χώρα και τη κοινωνία και γι αυτό το λόγο δεν αναφέρουν αυτό που γράφουν οι ισραηλινές εφημερίδες.. ότι όλη η άσκηση έγινε για να προετοιμαστεί ο ισραηλινός στρατός για εισβολές στη Γάζα, στο Λίβανο και στη Συρία...




-----------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΡΟ.-- Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στο Κάιρο από πολλές εκατοντάδες δυσαρεστημένους πολίτες, εξαιτίας της απόφασης Επιτροπών της Βουλής να εγκρίνουν την περσινή συμφωνία που προώθησε η κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι για την παράδοση στη Σαουδική Αραβία δύο νησίδων που βρίσκονται στον Κόλπο της Ακαμπα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ
Ετοιμάζουν αγωγή κατά του ΝΑΤΟ για το 1999
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Σέρβοι ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες, σε συνεργασία με διεθνή ομάδα νομικών, προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγής κατά του ΝΑΤΟ για τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου 15 τόνων, που ευθύνονται για τους καρκίνους, τις τερατογενέσεις και τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων, αρκετά χρόνια μετά την επιδρομή ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ κατά της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας την άνοιξη του 1999.
«Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σερβία το 1999, χρησιμοποιώντας 10 με 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου, προκαλώντας μείζονα περιβαλλοντική καταστροφή. Στη χώρα, 33.000 άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτών των όπλων. Αρρωσταίνει ένα παιδί κάθε μέρα από τα όπλα αυτά», τόνισε, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο «Σπούτνικ», ο νομικός Σρντιγάν Αλέξιτς.
Στο μεταξύ, χτες, η «Φωνή της Αμερικής», επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετέδωσε τη δυσαρέσκεια στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ για τη δημιουργία ρωσικού ανθρωπιστικού κέντρου στη Σερβία και τη χορήγηση «ειδικού καθεστώτος» σε Ρώσους που θα το διοικήσουν. Επιπλέον, χτες, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μπράιαν Γι, που έχει επιδείξει ιδιαίτερη κινητικότητα σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, εξέφρασε καταθέτοντας σε επιτροπή της Γερουσίας «το ζωηρό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη Σερβία προκειμένου να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, παρά τις πολιτιστικές και ιστορικές σχέσεις της με τη Ρωσία».
Πρωθυπουργό την Μπρνάμπιτς πρότεινε ο Βούτσιτς
Εν μέσω αυτών των διεργασιών, ο Σέρβος νέος Πρόεδρος και έως πρότινος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε χτες για νέα πρωθυπουργό τη 41χρονη υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ανα Μπρνάμπιτς, που εμφανίστηκε και ως η πρώτη ομοφυλόφιλη πρωθυπουργός στην χώρα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




«Διαζύγιο» ΑΚΕΛ - Μάικ Σπανού
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μετά από έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ανακοινώθηκε ότι τελικά το κόμμα δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του οικονομολόγου και στελέχους επιχειρήσεων Μάικ Σπανού για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ Αντρος Κυπριανού χαρακτήρισε τον Μάικ Σπανό «έναν έντιμο και ικανό άνθρωπο, με τον οποίο κατ' αρχήν συμφωνήσαμε στο Κυπριακό και σε βασικά κοινωνικοοικονομικά θέματα». Εξήγησε ωστόσο ότι «επεκτείνοντας τη συζήτηση και επιχειρώντας να ολοκληρώσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας μας, φάνηκε ότι υπήρχαν ζητήματα στα οποία οι προσεγγίσεις μας ήταν τέτοιες που δεν μας επέτρεψαν να καταλήξουμε στο αμοιβαία επιθυμητό αποτέλεσμα. Με εντιμότητα και ειλικρίνεια, όπως αρχίσαμε το διάλογο, αποφασίσαμε από κοινού να τον τερματίσουμε». Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «οι δρόμοι μας δεν χωρίζουν. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σχέση θα συνεχιστεί σε στέρεες βάσεις». Τώρα θα αναζητηθεί νέος υποψήφιος, θα γίνει συζήτηση στη βάση και έκτακτο Συνέδριο.




----------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΡ - ΗΠΑ
Συμφωνία για πώληση μαχητικών «F-15» και νέες, κοινές ναυτικές ασκήσεις...
Πιέσεις Σίσι και κατά της Τουρκίας...
Χτες επίσης, η αραβική εφημερίδα «Al Arab» υποστήριξε πως ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, επικοινώνησε με ομολόγους του στην περιοχή του Κόλπου απαιτώντας να σφίξουν τον κλοιό πιέσεων όχι μόνο έναντι του Κατάρ αλλά και έναντι της Τουρκίας, που διατηρεί στρατιωτική βάση στο καταριανό έδαφος. Πρότεινε να επιβληθούν κυρώσεις και σε βάρος της Αγκυρας ώστε να αναγκαστεί να αλλάξει στάση σε ζητήματα πολιτικής που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.