Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τριτη 20 Μαρτιου 2012

Σοκ: Αστυνομικός σκοτώνει άστεγο στην Αυστραλια
Αδίστακτος δολοφονος αποδείχτηκε αστυνομικός στην Αυστραλία. Άνοιξε πυρ κατά αστέγου που αποπειράθηκε να ξεγελάσει την πείνα του
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 20 2012 08:46
Βρήκε το θάνατο γιατί έκλεψε ένα πακέτο μπισκότα, επειδή πεινούσε! Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία ο θάνατος ενός άστεγου ο οποίος έκλεψε από ένα ψιλικατζίδικο ένα πακέτο μπισκότων.
Το περιστατικό συνέβη στο Σίδνεϊ και καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του ψιλικατζίδικου.
Το θύμα, τα στοιχειά του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, γύρω στις 5:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής ζήτησε κάτι για να ξεγελάσει την πείνα του από έναν υπάλληλο ενός ψιλικατζίδικου.
Όταν αυτός του αρνήθηκε πεισματικά να του δώσει κάτι, ο άστεγος άνδρας έκλεψε ένα πακέτο μπισκότα και βγήκε στο δρόμο.
Εκεί έπεσε πάνω σε αστυνομικούς οι οποίοι εξάντλησαν κάθε αυστηρότητα. Αφού αρχικά του έριξαν σπρέι πιπεριού στη συνέχεια τον σημάδεψαν με ένα όπλο τίσερ.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας κατά τη διάρκεια της πάλης με τους αστυνομικούς φώναζε "βοήθεια", ωστόσο αυτοί εξακολουθούσαν να τον ρίχνουν με το όπλο.



Κολαστήρια τα κρατητήρια και το Μεταγωγών
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012, 09:50
Συνθήκες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και σε άλλες εποχές είναι αυτές που επικρατούν τόσο στο Τμήμα Μεταγωγών, όσο και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων, αρχής γενομένης από αυτά των Ιωαννίνων.
Το Τμήμα Μεταγωγών, που στεγάζεται στο...ναό της Δικαιοσύνης, στο Δικαστικό Μέγαρο δηλαδή μόνο με κολαστήριο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι κρατούμενοι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, υποχρεώνονται να παραμείνουν ακόμη και διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα στα κελιά που έχουν διαμορφωθεί και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε καμία από τις στοιχειώδεις ανάγκες.
Στοιβαγμένοι οι κρατούμενοι στα κελιά αυτά, υποχρεωμένοι να παραμείνουν για μέρες χωρίς να μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής.
Κάτω από τις ίδιες άθλιες συνθήκες είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί.
Η κατάσταση, πάντως, δεν είναι καλύτερη τόσο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων όσο και των υπολοίπων τμημάτων του Νομού.



37.000 αναπηρους μαιμου ξαναανακαλυψαν οι αλητες γουρουνια κατοχικα παπαγαλακια δημοσιοκαφροι!!! Όπως την προηγουμενη απογραφη στις τραπεζες, που ειχαν ανακαλυψει 200.000 συνταξιουχους μαιμου, και κάθε βδομαδα μειωνοντουσαν, γιατι δεν ειχαν παρει χαμπαρι ολοι οι συνταξιουχοι τις πουστιες της κυβερνησης, μεχρι που εφτασαν τις 2.000. Που και αυτοι ηταν νεκροι, δηλωμενοι από συγγενεις, και οι μαλακισμενες γραφειοκρατικες υπηρεσιες συνεχιζαν να τους βαζουν τη συνταξη στο λογαριασμο της τραπεζας. Και τωρα οι αληταραδες κλεφτες τραπεζιτες δεν τα επιστρεφουν πισω γιατι λεει πρεπει να ερθει ο νεκρος να υπογραψει!!! Και αντι να τους χωσουν στη φυλακα τους κλεφτες τραπεζιτες οι κατοχικοι τροικανοι κυβερνητες τους δινουν και αλλα δισεκατομμυρια για να μην κλεισουν οι ιδιωτικες τραπεζες λεει. Και τα χρεη των κλεφταραδων τραπεζιτων τα εχει επωμιστει το Δημοσιο, και τα πληρωνει ο λαος!!! Το ιδιο θα γινει και τωρα, με τα επιδοματα και τους αναπηρους που πρεπει να δηλωθουν, αντι να περασει μια κρατικη επιτροπη να ελενξει, καποιοι δεν εχουν παρει χαμπαρι τις πουτανιες που κανουν οι κατοχικες πουτανες που κυβερνανε, και δεν εχουν παει να απογραφουνε. Όχι οι ιδιοι δηλαδη, οι συγγενεις τους. Γιατι λενε οι κατοχικοι αλητες δημοσιοκαφροι ότι δεν εχουν παει στη Θεσσαλονικη να απογραφουνε 2.000 βαρια αναπηροι. Ρε αληταραδες παλιοκουφαλες, εκτος του ότι δεν εχουν παρει χαμπαρι τη πουστια, ρωτατε αν μπορει ο κατακοιτος να παει να απογραφει? Μουνια ε μουνια!!!!
Αλλα, όπως λενε καποιοι, η πουτανια και η πουστια στους κατοχικους κυβερνωντες τροικανους, είναι πιο χοντρη!! Λενε τωρα και μας εχουν πρηξει με τους αναπηρους μαιμου, και τον Ιουνιο θα πουν ότι τα ασφαλιστικα ταμεια εχουν φαληρησει, και δεν θα δινουν πλεον φραγκο. Μονο θα ζητανε λεφτα για να δινουνε στους ξενους τοκογλυφους, όπως τους εχουν διαταξει τα τροικανα αφεντικα τους που τους εχουν διορισει στη κυβερνηση. Μονο που πλεον δεν θα εχει κανενας τιποτα να δωσει, και θα παρουν τα αρχιδια τους!!!









ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στο σφυρί και το οδικό δίκτυο
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Ολα στο σφυρί: Υγεία, Παιδεία, δάση, τώρα και το οδικό δίκτυο. Είναι ο πυρήνας του διακηρυγμένου σχεδίου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για το «σημαντικότερο ρόλο» που θα πρέπει να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη χαλιναγώγηση του καλπάζοντος ελλείμματος.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε χτεσινή του ομιλία στο Λονδίνο ανακοίνωσε την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του οδικού δικτύου, την «βάπτισε» «σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών της χώρας». Ως τρόπους ανεύρεσης «επενδυτών» ο Κάμερον χαρακτηρίζει τα κρατικά αποθεματικά κεφάλαια (sovereign wealth funds προφανώς ξένων χωρών), συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους ιδιώτες επενδυτές. Πρακτικά ο τρόπος που προτείνεται είναι τα διόδια. Ας σημειωθεί ότι κάποιες εταιρείες, όπως η «Carillion Plc» (CLLN), ήδη έχουν κατασκευάσει ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους.
Η ανακοίνωση της ιδιωτικοποίησης του οδικού δικτύου εκ μέρους του Κάμερον έγινε δύο μέρες πριν την παρουσίαση του ετήσιου προϋπολογισμού εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του προβλέπονται κονδύλια 30 δισ. λιρών για το οδικό δίκτυο, το σιδηροδρομικό - που σημειωτέον έχει ιδιωτικοποιηθεί - και μεγάλα έργα υποδομών. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», το δεκαετές σχέδιο της κυβέρνησης επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων 20 δισ. λιρών από τα συνταξιοδοτικά ταμεία και από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς άλλων υπουργείων.



ΜΑΡΟΚΟ
Απαράδεκτος νόμος περί βιασμού ανηλίκων
ΡΑΜΠΑΤ.--
Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Κυριακή εκατοντάδες γυναίκες έξω από το κοινοβούλιο στο Μαρόκο, ζητώντας την άμεση αλλαγή του άρθρου 745 του ποινικού κώδικα, που προβλέπει ότι ο βιαστής ανήλικης μπορεί ν' αποφύγει τη φυλάκιση αν την παντρευτεί με τη συναίνεση των γονιών της. Αφορμή για τη νέα διαμαρτυρία γυναικείων οργανώσεων για το θέμα στάθηκε η αυτοκτονία, πριν από μία εβδομάδα, μιας 16χρονης που υποχρεώθηκε να παντρευτεί το βιαστή της, υπό την πίεση κυρίως της μητέρας της καθώς ο πατέρας εμφανίστηκε να διαφωνεί με τη μοιραία αυτή επιλογή. Σε άλλες μουσουλμανικές χώρες γινονται τα ιδια όπου εφαρμόζεται αυστηρή - αν όχι αυθαίρετη - ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, ο βιασμός τιμωρείται με φυλάκιση 5-10 χρόνων και αν η γυναίκα είναι ανήλικη με 10-20 χρόνια κάθειρξη, εκτός αν ο βιαστής την παντρευτεί. Ειδαλλος φυλακη παει και η βιασθισα.


ΙΡΑΚ
Διαμαρτυρία για την έλλειψη υποδομών
ΒΑΣΟΡΑ.--
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σιίτη ηγέτη Μουκτάντα Σαντρ και πραγματοποίησαν, χτες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη νότια πόλη της Βασόρας, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη έλλειψη υποδομών, θέσεων εργασίας, την απουσία κρατικής μέριμνας για την υγεία, την περίθαλψη και την εκπαίδευση, σε μια χώρα που η ιμπεριαλιστική επέμβαση από το 2003 έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Στη χτεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν οπαδοί του Σαντρ και από άλλες πόλεις, ακόμη και από τη Βαγδάτη, και σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι άγγιζαν το 1.000.000!
Αυτή τη φορά στα συνθήματα των οπαδών του Σαντρ δε συμπεριλήφθηκε κανένα κατά άλλων αραβικών ηγεσιών, ούτε κάηκαν σημαίες άλλων αραβικών κρατών, όπως έγινε σε μια τελευταία συγκέντρωση των σαντριστών πριν από μόλις 10 ημέρες. Η διαφορά αυτή φέρεται να σχετίζεται με την επικείμενη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη μεταξύ 27-29 του Μάρτη.
Πρόκειται για την πρώτη σύνοδο του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Ιράκ μετά από 20 χρόνια από την ίδρυσή του, που φιλοξενείται από σιιτική ηγεσία ενώ όλες οι άλλες ηγεσίες είναι σουνιτικές. Ο Σαντρ έχει καλέσει τους οπαδούς του να «βοηθήσουν τις αρχές για την τήρηση της τάξης» κατά τη διάρκεια της συνόδου, έχει ζητήσει να μη γίνουν διαδηλώσεις και να αντιμετωπιστούν οι άλλοι Αραβες ηγέτες, παρά τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις, ως «φιλοξενούμενοι».



ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ζητούν δίωξη των κατοχικών στρατιωτών
ΚΑΜΠΟΥΛ.--
Να επιτραπεί η δικαστική δίωξη των στρατιωτών που συμμετέχουν στις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις από την αφγανική Δικαιοσύνη, ζήτησε το κατοχικο “κοινοβούλιο” του Αφγανιστάν (που λεγεται τζιργκα και αποτελειται από τους ισοβιους αρχηγους των φυλων που συνεργαζονται με τους ατακτητες) από τον εγκάθετο Αφγανό Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Η κίνηση του αφγανικού «κοινοβουλίου» ερμηνεύεται δεδομένης της λαϊκής πίεσης και οργής που απαιτεί δικαιοσύνη, μετά τη σφαγή 16 αμάχων από Αμερικανό κατοχικό στρατιώτη, ο οποίος τους δολοφόνησε εν ψυχρώ εισβάλλοντας στα σπίτια τους πριν από 10 μέρες.
Οι «βουλευτές» σε δηλώσεις τους σημειώνουν ότι «το Αφγανιστάν υπέγραψε τη στρατιωτική συμφωνία οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν μπορούν να δικαστούν στο αφγανικό έδαφος», προσθέτοντας ότι έλαβαν «ομόφωνη απόφαση για την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας και στείλαμε το ψήφισμα στον πρόεδρο Καρζάι», ο οποίος δεν το έχει υπογράψει.
Την ίδια στιγμή, η επιτροπή του αφγανικού «κοινοβουλίου» που ερευνά την υπόθεση υποστηρίζει ότι οι σφαγές των 16 αμάχων, της περασμένης Κυριακής ήταν έργο περισσότερων από ενός στρατιωτών και αναφέρουν ότι «περισσότεροι από 12 στρατιώτες συμμετείχαν στη σφαγή, σκότωσαν τους κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματά τους».
Την ίδια στιγμή, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλλουν ότι η αστυνομία και οι αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών (NDS) βασανίζουν τους κρατούμενούς τους συστηματικά σε τουλάχιστον δέκα φυλακές, με ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ, απειλή ή ακόμη και άσκηση σεξουαλικής βίας.


ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-
Στο Πακιστάν το σαββατοκύριακο βρέθηκαν 13 πτώματα διάτρητα από σφαίρες, τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία στην περιοχή Μπάρα, στη ζώνη Χάιμπερ των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με πιθανότερους ενόχους για το θάνατό τους τον κυβερνητικό στρατό, που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής τους συνέλαβε μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν σε φυλάκιο. Η ταυτότητα των νεκρών ερευνάται καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή εντείνονται οι επιχειρήσεις κατά των «Ταλιμπάν» από τον κυβερνητικό στρατό.


ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ενας 6χρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο μηρό από σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη, στη Ράφα, στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, την Κυριακή, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Το συμβάν δεν επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Περισσότεροι από 70 διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης, στην επέτειο των έξι μηνών από την εμφάνιση του κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».
ΜΙΝΣΚ.-- Η Λευκορωσία προχώρησε την Παρασκευή στην εκτέλεση δύο ανδρών που κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της πρωτεύουσας, το Μισνκ, τον περασμένο Απρίλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ, που πιθανά να οδηγήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας.