Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Kυριακη 4 Μαρτιου 2012

Οι μεσάζοντες απειλούν, οι πολίτες συνεχίζουν
Θορυβημένοι οι μεσάζοντες, λόγω της επιτυχίας του "κινήματος της πατάτας". Δεκάδες τόνοι πατάτας πωλήθηκαν το Σάββατο στην Κατερίνη
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 03 2012 16:04
Απειλές δέχονται παραγωγοί, οι οποίοι παρακάμπτουν τους μεσάζοντες, πουλώντας σε πολύ χαμηλές τιμές προϊόντα στους πολίτες.
"Αυτό θα τελειώσει και σύντομα θα γυρίσετε σε μας" είναι το μήνυμα των μεσαζόντων που έχουν θορυβηθεί καθώς το κίνημα της πατάτας, εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη, ενόψει του Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι σχεδιάζουν να ρίξουν τις τιμές του αρνιού στα 7,5 ευρώ, αποφεύγοντας τους μεσολαβητές.
Επιπλέον, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη μέσω διαδικτύου, το επόμενο προϊόν που αποφασίστηκε να διατεθεί χωρίς μεσάζοντες θα είναι το ελαιόλαδο και θα ακολουθήσουν το αλεύρι, τα μακαρόνια και το ρύζι.
Συνεχίζεται η διάθεση πατάτας
Μόλις 15 δευτερόλεπτα χρειάστηκε κάθε ένας από τους 1.082 κατοίκους της Πιερίας, για να παραλάβει τις πατάτες που είχε παραγγείλει, χάρη στη σωστή οργάνωση της διαδικασίας διανομής που πραγματοποιείται το Σάββατο στην Κατερίνη. Συνολικά πωλήθηκαν 75 τόνοι πατάτας.
Τα μόνα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τρεις φορητοί υπολογιστές, αλλά και το λογισμικό που τροποποίησε για το σκοπό αυτό το ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας "Ο τόπος μου", Ηλίας Τσολακίδης.
Στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών συνέβαλαν οι 62 εθελοντές που χωρίστηκαν σε ομάδες ταυτοποίησης των ανθρώπων που έκαναν την παραγγελία, αλλά και ομάδες παρκαδόρων, ρυθμιστών κυκλοφορίας, ελεγκτών αποδείξεων και μεταφοράς των προϊόντων με καρότσια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Η ικανοποίηση των παραγωγών ήταν τόσο μεγάλη που ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν ακόμη δύο τόνους πατάτες για να διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 70 οικογένειες της περιοχής.
Διαφορετική όμως ήταν η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου και το Σάββατο συγκεντρώθηκε κόσμος για να αγοράσει φτηνές πατάτες, στο πλαίσιο αντίστοιχης πρωτοβουλίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λόγω οργανωτικών προβλημάτων, ενώ είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα η συνέχιση της διανομής, τελικά αποφασίστηκε να συνεχιστεί από Δευτέρα.
Συνασπισμός: "Παράδειγμα αυτοοργάνωσης"
Την πρωτοβουλία χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέρουν ευθύνη για την ασυδοσία των κερδοσκόπων.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι αποδεικνύεται, μέσω των χαμηλών τιμών, ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες καταδικάζονται με τις στη φτώχεια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα συνεχίζουν να θησαυρίζουν.





Προβάδισμα του ιερατιου των αντιπάλων του Αχμεντινετζάντ
Προηγούνται οι αντίπαλοι του προέδρου Αχμεντινετζάντ, στις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν.
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 03 2012 23:25
Οι συντηρητικοί αντίπαλοι του προέδρου Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ πιστοι στον ισλαμοσκοταδισμο εν αντιθεσι με τον Αχμαντινετζαντ που προτασει πρωτα το εθνος, προηγούνται στις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν, ενώ η αδελφή του προέδρου δεν κατάφερε να κερδίσει την έδρα στην περιοχή Γκαρμσάρ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, οι συντηρητικοί, πιστοί στις ισλαμικές αρχές, προηγούνται όπως ήταν αναμενόμενο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα διασφαλίσουν την πλειοψηφία των 290 εδρών του κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των 30 πολιτικής σημασίας εδρών της Τεχεράνης.
Η Παρβίν Αχμεντινετζάντ, αδελφή του Ιρανού προέδρου, δεν κατάφερε να εκλεγεί στην γενέτειρά τους Γκαρμσάρ. Η αποτυχία της, αν και πολιτικά δεν αξιολογείται θα έχει συμβολική σημασία για τον Ιρανό πρόεδρο.
Η πιθανή νίκη των συντηρητικών θα ενισχύσει το ιερατικό κατεστημένο του Ιράν, αλλά δεν θα έχουν συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αφού το πυρηνικό της πρόγραμμα και οι διεθνείς της σχέσεις ελέγχονται πλήρως από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ. Ομως θα έχει πολιτικές επιπτώσεις στον Αχμεντινετζάντ εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2013.



Τα "έψαλλαν" τα μελη της ΝΔ στον Μηταράκη
Από στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας τα "άκουσε" ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας του κόμματος Νότης Μηταράκης
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 03 2012 18:12
Αντιμέτωπος με τις εντονότατες αντιδράσεις στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο Νότης Μηταράκης τα "άκουσε" για τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα αλλά και για το γεγονός ότι στηρίζονται πάνω από όλα οι τράπεζες και όχι οι πολίτες.
Αφού τα άκουσε, ψελισε τις μαλακιες και τις πιπες που του εχουν πει να λεει τα κεντρικα και ο προδοτης Σαμαρας, ότι προέχει τώρα να ληφθούν μέτρα ανάπτυξης ενώ ειπε τη γνωστη μαλακια του γνωστου κλεφτη τοκογλυφου προδοτη Σαμαρα ότι έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για το δεύτερο μνημόνιο.




Η ξεφτιλοφυλλαδα ολων των παλιοπουσταραδων της Ελλαδας, η "Καθημερινη" του κλεφταρα εφοπλστη Αλαφουζου με τις ofsor που το παιζει και οικολογος ο αλητης τρομαρα του, μετα την κλοπη των αγαλματων απο το Μουσειο της Ολυμπιας, λογω οτι δεν υπηρχε φυλαξη λογω απολυσεων που απαιτουσε η κατοχικη τροικα, τολμαει ο ξεπουλημενος προδοτης της κατοχης να βαλει αρθρο στη βρωθροφυλλαδα του, οπου λεει, οτι πρεπει να απολυθουν περισσοτεροι φυλακες απο τα Μουσεια, γιατι ετσι απαιτει η τροικα! Αυτος θελει κρεμασμα στη πλατεια του Συνταγματος μαζι με οσους αλητες γραφουν στη βωθροφυλλαδα του!!!!!




Πυρινοι Φιλελληνες σαρωνουν τον πλανητη!!!!


WikiLeaks. Πως εκρυψαν τα κοιτασματα για να μας βαλουν στο μνημονιο. Ο Λευκος Οικος τα ηξερε απο το 2007.



Το ΙΚΕΑ πουλαει ακριβοτερα στην Ελλαδα απ οτι σε ολη την Ευρωπη. Καταρρεει ο μυθος της δηθεν φτηνης σουηδικης μεγαλοβιομηχανιας που αντιπροσωπευεται στην Ελλαδα απο τον ομιλο Φουρλη.







Γουατεμάλα: Δικαστής αρνήθηκε να αμνηστεύσει πρώην δικτάτορα
Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 05:13
Δικαστήριο στη Γουατεμάλα αρνήθηκε να αμνηστεύσει τον Εφρέν Ρίος Μοντ, πρώην δικτάτορα της χώρας (1982-1983), 85 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορείται από τα τέλη του Ιανουαρίου για γενοκτονία στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1960-1996), όπως ανακοίνωσε στα τέλη αυτής της εβδομάδας ο δικαστής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεσή του.
Ο δικαστής Μιγκέλ Άνχελ Γκάλβες εξήγησε ότι το αίτημα να χορηγηθεί αμνηστία στον Μοντ το οποίο υπέβαλαν οι συνήγοροί του είναι ανεδαφικό, αφού το έγκλημα της γενοκτονίας δεν μπορεί να αμνηστευτεί.
Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γκάλβες είπε ότι η γενοκτονία αποτελεί «διεθνές έγκλημα» και ο νόμος περί εθνικής συμφιλίωσης του 1997 δεν προβλέπει την χορήγηση αμνηστίας για τέτοιου είδους εγκλήματα.
Ο Ρίος Μοντ δεν ήταν παρών στο δικαστήριο όταν οι τρεις δικηγόροι του ζήτησαν να θεωρηθεί ότι τον καλύπτει η αμνηστία που είχε δοθεί το 1986 σε όσους είχαν κατηγορηθεί για εγκλήματα στον εμφύλιο από το 1982 ως το 1986, υπό τις de facto κυβερνήσεις του ίδιου και του Όσκαρ Μεχία Βικτόρες.
Το διάταγμα του 1986 που είχε υπογράψει ο Βικτόρες, επικεφαλής του κράτους από το 1983 ως το 1986 αφού διαδεχτηκε τον Ρίος Μοντ, έδινε αμνηστία στους δράστες πολιτικών εγκλημάτων στην διάρκεια εκείνης της περιόδου--που θεωρείται η πιο φονική του εμφυλίου.
Και ο ίδιος ο Μεχία Βικτόρες διώκεται για εγκλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εάν ο Ρίος Μοντ δικαστεί θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος ο οποίος διώκεται για γενοκτονία στην διάρκεια του εμφυλίου στη λατινοαμερικάνικη χώρα, που διήρκεσε 36 χρόνια και είχε πάνω από 200.000 νεκρούς και εξαφανισθέντες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.






ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ ...
από ΖΑΚΑΣ 21:54, Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ...
Tροχαιο ατυχημα σημειωθηκε εχθες στις 18.00 το απογευμα στον Καταρράκτη της Χιου. Συγκεκριμενα μια 18χρονη κοπελα η οποια κατευθυνοταν προς τα Νενητα στο υψος του χωριου Καταρρακτη ενω προσπαθησε να προσπερασει αμαξι που ειχε βγαλει φλας για να μπει στο χωριο, δεν υπολογισε καλα με αποτελεσμα να βρει τον προφυλακτηρα του αμαξιου... Εχασε το ελεγχο με αποτελεσμα να συρθει αρκετα μετρα στο οδοστρωμα. Μεταφερθηκε στο Νοσοκομειο της Χιου με σοβαρο τραυμα στο ποδι. Οι γιατροι την χειρουργησαν αλλα δεν μπορεσαν αν κανουν πολλα γιατι το τραυμα ειναι σοβαρο, με αποτελεσμα να χρειαζεται αμεση μεταφορα σε Νοσοκομειο της Αθηνας.Εδω ομως ξεκιναει η ελληνικη τρελα, η 18χρονη δεν μπορει να μεταφερθει στην Αθηνα γιατι τοσο εκεινη οσο και οι γονεις της ειναι ανασφαλιστοι και αν δεν καταβληθει καποιο ποσο δεν μπορει να παει Αθηνα,κινδυνευοντας ετσι να χασει ακομα και το ποδι της! Το ιατρικο και νοσηλευτικο προσωπικο προσπαθει να μαζεψει τα χρηματα για να φυγει η κοπελα.ενω πληροφοριες μιλουν οτι θα ζητηθει η βοηθεια της Μητροπολης .Αθανατη Ελλας!