Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δευτερα 5 Μαρτιου 2012

Το [λαθος] των μαθητων στα Γιαννενα να μουτζοσουν οπως ειπε η κ.Διαμαντοπούλου, ήταν αιτία ώστε κάποιο γερμανικό κανάλι να αναφερθεί στο περιστατικό
με το σχόλιο οτι Ελληνες μαθητές χαιρέτούσαν τους επισήμους με τον χαιρετισμό του Χιτλερ το γνωρίζει αυτό η κ. υπουργος; και αν ναι τι θα κάνει θα ζητήσει συγνώμη εκ μέρους των γερμανών η σε κάποια διαμαρτυρία; και γιατί δεν υπήρχε καμία αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ;[Ραγιαδισμός σε ολο του το μεγαλείο]





Στα χέρια των αρχών ο "σύντροφος Φρέντι"
Συνελήφθη ο "σύντροφος Φρέντι" ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι στο Περού. η ιστορία του
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 05 2012 13:35
Η αστυνομία του Περού ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Βάλτερ Δίας Βέγα, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι, που φερόταν ότι είναι ο διάδοχος του "Αρτέμιο", του ηγέτη της ένοπλης παράταξης, ο οποίος συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες.
Ο στρατηγός Ραούλ Σαλασάρ, επικεφαλής της αστυνομίας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP ότι "ο Βάλτερ Δίας Βέγα, γνωστός και ως 'σύντροφος Φρέντι' ή 'σύντροφος Πέρσι' ήταν ένας από τους κυριότερους συνεργάτες του Αρτέμιο" στην περιοχή Άλτο Ουαγιάγκα, στο βορειοανατολικό τμήμα του Περού.
Ο Δίας Βέγα "ήταν ο διάδοχος του Αρτέμιο και υπεύθυνος και την οργάνωση και τον εξοπλισμό μιας ομάδας εξόντωσης πληροφοριοδοτών" των αρχών, των χαφιεδων δηλαδη, οι οποίοι συνέβαλαν στη σύλληψη του ηγέτη του Φωτεινού Μονοπατιού, συνέχισε ο Σαλασάρ. Συνελήφθη σε αιφνιδιαστική έφοδο το Σάββατο στην διάρκεια της οποίας δεν έγινε μάχη, πρόσθεσε ο στρατηγός.
Ο "σύντροφος Αρτέμιο", κατά κόσμον Φλορίνδο Ελεουτέριο Φλόρες, συνελήφθη την 12η Φεβρουαρίου έπειτα από σφοδρή μάχη με κυβερνητικά στρατεύματα στην διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε.
Ο 47χρονος "Αρτέμιο" ήταν επικεφαλής μιας από τις δύο φράξιες του μαοϊκού κινήματος που έδρασε με μεγαλη δυναμη και εγινε γνωστο παγκοσμια κυρίως τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, και συνεχιζει και σημερα.
Ο "Αρτέμιο" μεταφέρθηκε την Δευτέρα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι Καγιάο, ενα συγχρονο ναζιστικο στρατοπεδο συγκεντρωσεωνς, όπου βρίσκεται εγκάθειρκτος σε αυστηρα απομονοση και ο ιδρυτής κι ιστορικός ηγέτης του Φωτεινού Μονοπατιού, Αμπιμάελ Γκουσμάν, ο οποίος είχε συλληφθεί το 1992.






Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 05, 2012 1:22 pm Θέμα δημοσίευσης: Συνέλαβαν τον Γ. Σιφωνιό, πρόεδρο σωματείου Χαλυβουργικής
Συνέλαβαν τον Γ. Σιφωνιό, πρόεδρο του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μπλοκ , αλλά και ανακοίνωση του ΚΚΕ, συνέλαβαν τον Γ. Σιφωνιό, πρόεδρο του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η αφορμή δεν είναι ακόμη γνωστή. Τον λόγο, όμως, τον ξέρουμε πολύ καλά. Προσπαθούν να σπάσουν μια απεργία που κρατά πάνω από 4 μήνες. Ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Σιφωνιός μας είχε καταγγείλει, στην διάρκεια της επίσκεψης αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω στη Χαλυβουργία, ότι απείλησαν να τον συλλάβουν προχθές. Από ότι πληροφορούμεθα ο Σιφωνιός κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ασπρόπυργου. Εκεί έχουν σπεύσει δικηγόρος, μέλη του σωματείου και των οικογενειών τους και αλληλέγγυοι. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Γ. Σιφωνιού και το σταμάτημα των τρομοκρατικών διώξεων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα την σπάσει.
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 05, 2012 2:13 pm Θέμα δημοσίευσης
Ο Γ. Σιφωνιός, τελικά, κρατήθηκε μια ώρα και μετά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες






«Σκληρή μεταχείριση υπέστη ο στρατιώτης Μάνινγκ»
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 19:48
Ο Αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που πιθανολογείται ότι είναι ο «πληροφοριοδότης» του ιστότοπου Wikileaks, υπέστη «σκληρή μεταχείριση» όταν βρισκόταν στην απομόνωση κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εισηγητής του ΟΗΕ.
«Πιστεύω ότι ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ υπέστη μία σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση λόγω της υπερβολικής και παρατεταμένης απομόνωσης στην οποία τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών που πέρασε στη φυλακή του Κουάντικο» δήλωσε από τη Γενεύη ο Χουάν Ερνέστο Μέντεζ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια.
Σύμφωνα με τον κ. Μέντεζ, η «σκληρή μεταχείριση» που υπέστη ο Μάνινγκ σταμάτησε τον Απρίλιο του 2011, όταν μεταφέρθηκε από τη φυλακή του Κουάντινο σε αυτή του Φορτ Λίβενγουορθ στο Κάνσας.
«Ευτυχώς, (η απομόνωση) έληξε μετά τη μεταφορά του, αλλά η εξήγηση που μου δόθηκε για τους προηγούμενους οκτώ μήνες δε μου φάνηκε πειστική», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο περιθώριο της συνόδου του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη.






Οι Σλοβένοι υπέρ των Ελλήνων
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 16:36
Διαδήλωση υπέρ των Ελλήνων διοργάνωσε η Ένωση Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Σλοβενίας σήμερα, έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λιουμπλιάνα.
Ο επικεφαλής της Ένωσης, Ντούσαν Σέμολιτς, κατήγγειλε ότι δισεκατομμύρια ευρώ εστάλησαν στην Ελλάδα ως οικονομική βοήθεια και δεν έφθασαν ποτέ στους εργαζομένους, αλλά επιστρέφουν πίσω στις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει απαράδεκτα μέτρα» είπε ο κ. Σέμολιτς, προσθέτοντας ότι «αυτά οδηγούν στη φτώχεια και τιμωρούν εκείνους που δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στην Ελλάδα».
Ο επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Συνδικάτων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σλοβενία πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει στο ταμείο για τη διάσωση της Ελλάδας και όχι των πολιτικών, που πείθουν τους πολίτες για την ανάγκη μείωσης των δαπανών.
Επισημαίνοντας την ανάγκη για νέες θέσεις απασχόλησης, ο κ. Σέμολιτς είπε ότι «οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπορούν να εξασφαλίσουν πόρους, όπως και στις άλλες χώρες - δουλεύοντας».
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικά δικαιώματα» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτό που είναι λάθος στην Ε.Ε. είναι ότι [αυτοί] βλέπουν ως απειλή στην οικονομική ανάπτυξη το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και τα κοινωνικά τους δικαιώματα».
«Οι πολιτικοί προσπάθησαν να πείσουν όλους ότι οι Έλληνες είναι οκνηροί, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τόσα πολλά δικαιώματα και ότι ζούσαν πολύ καλά, όταν άρχισαν να αποστέλλουν την οικονομική βοήθεια στη χώρα» υπογράμμισε.
Το ίδιο συμβαίνει και στη Σλοβενία, θέλουν να εισάγουν δίδακτρα στην εκπαίδευση, μικρότερες αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και να διευκολύνουν τις απολύσεις. Θέλουν να γνωρίζουμε ότι τα είχαμε όλα πολύ εύκολα, σημείωσε ο κ. Σέμολιτς.





Απεσταλμένο στη Δαμασκό στέλνει το Πεκίνο
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 13:17
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει νέο απεσταλμένο στη Συρία καθώς και ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. ή ενός «αμερόληπτου» οργανισμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σεβαστή η συριακή κυριαρχία.
Ο πρώην πρέσβης του Πεκίνου στη Δαμασκό, ο Λι Χουασίν, θα επισκεφθεί αύριο και μεθαύριο τη Συρία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης καθώς και με άλλες πλευρές, όπως δήλωσε ο Λιου Γουεϊμίν, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Λι «θα παρουσιάσει τις κινεζικες προτάσεις» για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα, άσκησαν βέτο στα ιμπεριαλιστικα σχεδια επεμβασης για τη Συρία στο στιλ Ιρακ και Λιβυης, οταν πλασαραν οι ιμπεριαλιστες στον ξεφτιλοΟΗΕ τους σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Η Κίνα εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια πολιτική λύση είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στη Συρία» τόνισε ο κ. Λιου και υπογράμμισε ότι η Κίνα είναι αντίθετη «σε κάθε ξένη επέμβαση στη Συρία με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας».





«Είστε ανεπιθύμητοι!»
Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 19:00
Κοινωνικό αποκλεισμό προτείνουν οι πολίτες για τους βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, (ακολουθωντας το Νομο Φθιωτιδας), οι οποίοι ψήφισαν το μνημόνιο...
Ομάδες πολιτών μοίρασαν φυλάδια με τις θέσεις τους, καλωντας να μην τους δεχονται στα εστιατορια και τις καφετερειες, να μη τους βαζουν βεντζινη, κ.α.... Υπογραφουν οι Πολιτες εναντια στο χαρατσι, Κινηση εναντιον των διοδιων, Πρωτοβαθμια σωματεια, και Κινησεις Εκπαιδευτικων








μεσσολογγιτες
από αντι-μεσσολογγιτων 22:14, Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
οι νταβατζηδες...
τον τελευταιο καιρο οι νταβατζηδες της μεσσολογγιου εχουν κανει ενα σωρο επιθεσεις βιας στην περιοχη των εξαρχειων με το προσχημα ειτε οτι αυτος ειναι ασφαλιτης ειτε ρουφιανος(αναλογα με την περισταση)διοτι δεν γουσταρουν την φατσα του καθενα η γιατι τους χαλαει την μοστρα της αναιτιολογητης βιας που χρησιμοποιουν. ''Οι κατακτητες λοιπον των εξαρχειων'' πρεπει να γνωριζουν οτι αυτα δεν θα περασουν ετσι. Και οσο για τους δηθεν συντροφους θα παψουν να ισχυουν. Εναντια στην νταβατζιδικη συμπεριφορα μερικων και την τοποκιστικη εξουσια που τους περιββαλει. Εναντια σε εναν κοσμο καθε λογης εξουσιας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.





EΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!
από noname 19:55, Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!
Το δίλημμα των φετινών εθνικών εκλογών (πάντα σύμφωνα με τους χουντικούς συγκυβερνήτες, τα δεκανίκια τους, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, και τις Κατοχικές Δυνάμεις του "νέου" Άξονα" : " Ή ψηφίζετε ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω, Ή θα πέσει φτώχεια, πείνα, ιλαρά, καρκίνος, πελάγρα, θα πέσει λοιμός, καταποντισμός, θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως που σύμφωνα με την μυθολογία βρίσκονται στην Ελλάδα, θα βγουν 3κέφαλα φίδια και δράκοι να μας φάνε, ενώ όσοι γλιτώσουν......Εεε...σόρυ..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ!!
Ή θα ψηφίσετε τους Χουντικούς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και όποιο άλλο μόρφωμα βγει από εκεί..) και τα δεκανίκια τους (βλέπε Κουβέλη που από την πολύ επαναστατική του ρητορεία, στην...χειρότερη θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το ΛΑΟΣ έχει σε ετοιμότητα την Χρυσή Αυγή αν δεν πάνε καλά τα πράγματα..), Ή ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!





Για τα επεισοδια της 12ης Φεβρουαριου
Το ηθος της πραγματικης εξεγερσης
Η ψυχραιμη πολιτικη αξιολογηση των προσφατων βανδαλισμων και των εμπρησμων παραδοσιακων κτιριων στο κεντρο της Αθηνας, οδηγει κατα τη γνωμη μου στο συμπερασμα οτι προκειται αντικειμενικα για προβοκατορικες ενεργειες, ακρως εχθρικες προς το λαικο εργατικο κινημα.
Ας ερθουμε τωρα στους κουκουλοφορους. Αποδεδειγμενα κουκουλες φορουσαν στο παρελθον, κατα τη διαρκεια της γερμανοιταλικης κατοχης οι δωσιλογοι και οι προδοτες συνεργατες των κατακτητων για να μην τους αναγνωριζουν οι πατριωτες και να αποφευγουν αργοτερα την τιμωρια. Σημερα, και παλι αποδεδειγμενα, κουκουλες φορουν ασφαλιτες οι οποιοι ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια. Δρουν ως προβοκατορες. Προκαλουν καθε ειδους ζημιες κι αυτο εχει φωτογραφηθει χωρις να αμφισβητηθει.
Τα τελευταια χρονια παιρνουν μερος στις διαδηλωσεις και μερικες εκατονταδες κουκουλοφορων, οι οποιοι εμφανιζονται ως αγωνιστες και επαναστατες. Προκαλουν ζημιες, καταστρεφουν τα κτιρια των πανεπιστημιων, τα μνημεια ιστοριας και πολιτισμου. Ειναι οι συγχρονοι βανδαλοι. Η τακτικη αυτη αντιγραφει μεθοδους της αστικης βιας, υπηρετει την κοινωνια του θεαματος, στηριζεται στην ωμη βια, αδιαφορει για τους διαδηλωτες για την οργανωμενη συλλογικη δραση και τελος διευκολυνει τη ληψη μετρων καταστολης. Ας διαβασουμε τι ειχε γραψει ο Ερνεστο Τσε Γκεβαρα.
"Αν τρεμεις απο αγανακτηση για καθε αδικια εισαι συντροφος μου.... Οι πραγματικοι επαναστατες δεν κυκλοφορουν με κουκουλες για εναν επιπλεον λογο. Γιατι τον καιρο της επαναστασης ο λαος θα πρεπει να αναγνωριζει στα προσωπα των επαναστατων την πρωτοπορια του.Ο λαος δεν θεωρει τιμη του να συναναστρεφεται με κουκουλοφορους".
Οι συγχρονοι βανδαλοι ειναι πολιτικοι αντιπαλοι του λαικου εργατικου κινηματος. Συνθηματα του τυπου "καψε και συ οτι μπορεις", "ολικη αρνηση του πολιτισμου" "ουτε δασκαλους ουτε βιβλια στα Γυμνασια γραφουμε ιστορια", ειναι απαραδεκτα καταδικαστεακαι δειχνουν ολοφανερα ολικη ελλειψη ηθους και παιδειας. Ανυπαρξια ιστορικης γνωσης και συνειδησης, δειχνει η βεβηλωση με μαυρη μπογια του αγαλματος του μεγαλυτερου επαναστατη των Βαλκανιων και πραγματικου διεθνιστη του 19ου αιωνα, του Ρηγα Φεραιου, μπροστα στο ιστορικο κτιριο του Πανεπιστημιου Αθηνων. Απο μια υπιτιθεμενη "αυθορμητη" κατευθυνομενη απο την κρατικη ασφαλεια "νεανικη εκρηξη".
"Ειναι πολυ βολικο να μην εργαζεσαι, να μην διαβαζεις, να σε ταιζουν αλλοι, και εσυ να παριστανεις τον επαναστατη" γραφηκε με σκωπτικο υφος στις εφημεριδες. Οι βανδαλοι δεν ειναι ανεργοι, ειναι αεργοι.!
Ειναι καθηκον μας να συμβαλουμε οι πραγματικοι επαναστατες στην υπερασπιση του ανθρωπινου πολιτισμου μας, εναντια στην κρατικη ασφαλεια και τα τσιρακια της, τους βανδαλους της. Οι πολιτικες πρωτοποριες πρεπει να ειναι ταυτοχρονα και πνευματικες πρωτοποριες.
Οποιος καταστρεφει τον πολιτισμο μας, καιγοντας βιβλιοθηκες πανεπιστημια μνημεια ιστοριας και πολιτισμου, οχι μονο ριχνει νερο στο μυλο της αντιδρασης και του σκοταδισμου, αλλα ειναι εχθρος του λαικου και εργατικου κινηματος. Η γνωση ειναι δυναμη απελευθερωσης απο τα δεσμα της εκμεταλευσης. Αυτο μας διδαξε ο Εαμικος απελευθερωτικος αγωνας και ο Εαμικος πολιτισμος που μας αφησαν ως παρακαταθηκη.