Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τριτη 10 Απριλιου 2012

Η Μπόκο Χαράμ απλώνει τα πλοκάμια της στο Μάλι
Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 05:36
Τουλάχιστον 100 μαχητές της ισλαμοφασιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, βρίσκονται ανάμεσα σε ισλαμοφασιστες στην υπό κατάληψη πόλη, Γκάο, στο βόρειο τμήμα του Μάλι, μετέδωσε το euronews. Η συγκεκριμένη πόλη ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του αυτόνομου κράτους του Αζαουάντ και είχε προηγουμένως καταληφθεί από μαχητές Τουαρέγκ λίγες ημέρες μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα, Μπαμάκο. Την οποια κατελαβαν οι ισλαμοφασιστες διωχνοντας τους Τουαρεγκ, οι οποιοι φαινεται εχουν πολυ πιο μικρη δυναμη πυρος απο τους ισλαμοφασιστες.
«Υπάρχουν τουλάχιστον 100 μαχητές της Μπόκο Χαράμ στην πόλη, Γκάο και έχουν έρθει από τον Νίγηρα και τη Νιγηρία. Δεν κρύβονται. Ορισμένοι μάλιστα χρησιμοποιούν την τοπική γλώσσα για να εξηγήσουν ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ», εξήγησε κυβερνητική πηγή.
Η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας παραμένει έντονη για την κατάσταση στο αφρικανικό κράτος καθώς ήδη έχει διαρρεύσει πως μαχητές της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (Αqmi) βρίσκονται στην ιστορική πόλη, Τιμπουκτού. Τόσο η Ecowas όσο και η Αφρικανική Ένωση φοβούνται ενδεχόμενη ενίσχυση της ένοπλης οργάνωσης και των εξτρεμιστών οι οποίοι θα επιδιώξουν να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος που θα λειτουργεί με βάση τον ισλαμοφασιστικό νόμο (Σαρία).
Η Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία και χαρακτηρίζεται από την απέχθειά της απέναντι σε οτιδήποτε «δυτικό».





ΕΛΛΑΔΑ
Το υπουργειο Οικονομικων δεν επιστρεφει ΦΠΑ 3 δισ. ευρω στις επιχειρησεις που τους οφειλει απο υπερκοστολογισεις, αλλα απειλει με κατασχεσεις περιουσιων, μισθων, συνταξεων, και καταθεσεων, οσους χρωστανε εστω και 300 ευρω στην εφορια!!! Αυτα εχουν υπογραψει στους ξενους τοκογλυφους μεσα στο μνημονιο, τα ντοπια τσιρακια που εχει διορισει η τροικα να μας διαφεντευουν σαν χουντα, γιατι αυτοι οι πουλημενοι προδοτες γερμανοτσολιαδες δεν ειναι νομιμοι συνταγματικη κυβερνηση!!!!


Στη πριζα βαζει η ΔΕΗ τους καταναλωτες, αφου απο το 2013 απελευθερωνονται τα τιμολογια, προσθετοντας νεα βαρη στον λαο, για να τα κονομησουν τα λαμογια της τροικα που εχει διορισει να δικτατορευουν!!! Και αυτο οταν εχουν απολυσει τοσο κοσμο απο την ΔΕΗ, και με τις συνεχεις αυξησεις, εχει σαν συνεπεια να εχει μειωθει 35% η χασουρα. Αλλα βεβαια!!! Οταν εχουν διορισει τα λαμογια για διευθυνταδες κολλητους τους που παιρνουν 200.000 ευρω, 300.000 ευρω και 500.000 ευρω το χρονο, για να καθονται να κοιμουνται και να πανε ακριβα ταξιδια, τι να περιμενει κανεις!!! Αλλα αφου κοιμαται ο μαλακας ο Ελληνας με τα τσαρουχια, και δεν εχει παρει τιποτα καλασνικοφ να καθαρισει και να ξεβρωμισει η χωρα απο αυτα τα καθαρματα, τι να περιμενει κανεις!!!





ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Με τις ψήφους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εγκρίθηκε χτες στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
Υποκρισία και εμπαιγμός
Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταψήφισαν οι παρόντες βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ανεξάρτητοι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενω στην ουσια συμφωνα με τις δηλωσεις του κοινοβουλευτικου του εκπροσωπου ηταν σαν να ψηφιζε "ναι"! Στην ουσια ηθελε να ψηφισει "ναι", αλλα για λογους αντιπολιτευσης ψηφισε "παρον". Ο Γ. Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ και ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη ΝΔ, σήκωσαν τους τόνους ενάντια στην τροπολογία, και απείχαν από τη χτεσινή ψηφοφορία. Και ολα αυτα, ενω ο λαος πειναει, δινονται 30 εκατ. ευρω στα κομματα, για τις λοβιτουρες τους και τις λαμογιες τους! Ενω μπορουν να παρουν χρηματα απο τα μελη τους!




ΣΥΡΙΑ
Κλιμάκωση πριν την έναρξη εκεχειρίας κατά το σχέδιο Ανάν
Απειλει να εισβαλει η Τουρκια
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--
Ωρες πριν από την εκπνοή του χρονικού περιθωρίου για εφαρμογή κατάπαυσης πυρός στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν, εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, μετά από δύο αιματηρά επεισόδια, κατά τα οποία πυρά από το συριακό έδαφος συμφωνα με τα τουρκικα ΜΜΕ και δυτικους πληρωμενους δημοσιογραφους, προκάλεσαν δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες εντός τουρκικού εδάφους. Η τουρκική ηγεσία εξέφρασε αγανάκτηση στο Σύρο επιτετραμμένο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι «αν δεν εφαρμοστεί η εκεχειρία, τότε η Τουρκία θα λάβει μέτρα», χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά. Την Τριτη το πρωι επεστρεψε εσπευσμενα ο υπουργος Εξωτερικων Νταβουτογλου που ηταν σε επισκεψη με τον Ερντογαν στην Κινα, για να κανονισει τα σχεδια εισβολης της Τουρκιας στο Συριακο εδαφος.
Σήμερα, σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Τουρκία θα βρεθεί ο Κόφι Ανάν, ειδικός απεσταλμένος ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου, καθ' οδόν για επαφές στο Ιράν.
Εντός Συρίας, η συριακή ηγεσία, διά του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τα στρατεύματά της από τις πόλεις, αν δε λάβει «γραπτές εγγυήσεις» από την αντιπολίτευση ότι θα τηρήσει την εκεχειρία και θα καταθέσει τα όπλα. Το σχέδιο Ανάν, προβλέπει, αρχής γενομένης από σήμερα τα ξημερώματα, κατάπαυση πυρός εκατέρωθεν με όριο επικράτησης πλήρους ηρεμίας τις 6 τα ξημερώματα την Πέμπτη.
Ηγετικά στελέχη του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που ελέγχει, όπως διατείνεται, το μεγαλύτερο τμήμα των ενόπλων, ξεκαθάρισαν ότι δε θα δώσουν γραπτές εγγυήσεις, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Δαμασκός δε θα εφαρμόσει τη συμφωνία, αλλά δεσμεύτηκαν ότι οι ίδιοι θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα Ανάν. Εκκληση για άμεση εφαρμογή εκεχειρίας εκατέρωθεν, και απο τις δυο πλευρες δηλαδη, οπως λεει και η Συρια, απηύθυνε το Πεκίνο, ενώ η Μόσχα επανέλαβε τη στήριξή της στο σχέδιο Ανάν, δηλώνοντας έτοιμη να στείλει και παρατηρητές σε μια ενδεχόμενη δύναμη επίβλεψης της εκεχειρίας. Επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του θα έχει σήμερα στη Μόσχα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών.
Ενταση επικρατεί και στα σύνορα με το Λίβανο, όπου χτες έπεσε νεκρός ένας Λιβανέζος εικονολήπτης, που κατέγραφε για λογαριασμό του δικτύου «αλ Τζαντίντ» μάχες που γίνονταν σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σύνορα αλλά εντός συριακού εδάφους. Τραυματίστηκε ένας ακόμη δημοσιογράφος και καταγγέλλεται απο τους πληρωμενους απο την CIA δυτικους αποικιοκρατες δημοσιγραφους, ο συριακός στρατός. Οργή εξέφρασε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός.





ΤΥΝΗΣΙΑ
Βίαιη διάλυση εργατικής διαδήλωσης
ΤΥΝΙΔΑ.--
Με βροχή δακρυγόνα, γκλομπς, ξύλο και αρκετές προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως εργατικά σωματεία, ενώσεις ανέργων και καλλιτεχνών που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην κεντρική λεωφόρο της Τύνιδας, εκεί όπου έγιναν πέρσι οι διαδηλώσεις που οδήγησαν στην εκδίωξη Μπεν Αλι από την εξουσία, στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα. Η κυβέρνηση που έχει σχηματίσει σε συνεργασία με δύο ακόμη κόμματα το ισλαμοφασιστικό κόμμα «Εννάχντα», που κυριαρχεί στη βουλή που εκλέχτηκε για να εκπονήσει νέο σύνταγμα και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στη Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, υποστηρίζοντας ότι «έτσι διασφαλίζεται μεγαλύτερη ηρεμία».
Οι συγκεντρωμένοι, εκτός από το να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση, διαμαρτύρονταν για την αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και για τις ολοένα περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς που με διάφορα προσχήματα οι ισλαμιστές αποφασίζουν. «Ο λαός είναι εδώ», φώναζαν οι διαδηλωτές, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι όπως εκδιώχθηκε με κινητοποιήσεις ο Μπεν Αλι, μπορεί να έρθει και η σειρά της. Νομιζουν οι μαλακες οτι ο Μπεν Αλι επεσε απο τις γελοιες διαδηλωσεις τους, και οχι απο τα σχεδια της CIA, οπως πραγματικα εγινε. Και δεν ειναι μονο οι Τυνησιοι που πιστευουν αυτο το ψεμα της δηθεν "αραβικης ανοιξης", ειναι και κατι ηλιθιοι αριστεροι στην Ευρωπη και στην Αμερικη. Το ηλιθιοι βεβαια ισχυει αν δεν ειναι πληρωμενοι, γιατι μονο ενας ηλιθιος μπορει να πιστεψει αυτο το εξωφθαλμο ψεμα της "αραβικης ανοιξης". Επίσης, χτες, ήταν ημέρα των «μαρτύρων», όπου τιμάται η μνήμη των πεσόντων σε διαδήλωση κατά της αποικιοκρατίας, στις 9 Απρίλη 1938.
Την ίδια ώρα, σε μήνυμά τους οι «Anonymous» υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να υποκλέψουν 2.726 ηλεκτρονικά μηνύματα κυβερνώντων στελεχών της «Εννάχντα» και τους προειδοποιούν ότι θα δώσουν τα πάντα στη δημοσιότητα, μεταξύ των οποίων, όπως λένε, συγκαταλέγονται και πολλά μηνύματα επικοινωνίας και στενής συνεργασίας με την τουρκική ηγεσία, αν δεν επιτραπεί να πραγματοποιούνται κανονικά διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες και αν δεν ληφθούν μέτρα για τους ανέργους.





ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η κενυατική αρχή διοίκησης των αεροδρομίων (ΚΑΑ) απέλυσε χτες το 50% των περίπου 1.300 εργαζομένων στα αεροδρόμια της Κένυας επειδή δεν έσπασαν την απεργία που ξεκίνησαν την Παρασκευή διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ισλαμοφασιστες της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν νέα επίθεση πυροδοτώντας ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προχτές στην πόλη Καντούνα της κεντρικής Νιγηρίας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Χτες, εξαπέλυσαν και νέα επίθεση στην κεντρική πόλη Τζος με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα εξάχρονο κοριτσάκι.
ΤΟΚΙΟ.-- Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών «Sony» ανακοίνωσε χτες πως σκοπεύει να απολύσει 10.000 εργαζόμενους σε εργοστάσια της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι απολύσεις θα αντιστοιχούν στο 6% του προσωπικού της Sony διεθνώς, που ως τον περσινό Μάρτη ανερχόταν σε 168.200 άτομα.
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 32,25% ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, Η αύξηση θα φέρει το μηναιίο μισθό στα 2.047,52 μπολίβαρ ή 363,60 ευρώ, και αφορά 4 εκατομμύρια εργαζόμενους ενώ θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, την 1η Μαΐου και την 1η Σεπτεμβρίου.







Μπαράζ επιθέσεων σε ενεχυροδανειστήρια (Παγκράτι- Βύρωνας)
από $ 15:27, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
10/4 μπαραζ επιθέσεων σε 7 ενεχυροδανειστήρια σε Βύρωνα και Παγκράτι
Για ένα μπουκάλι λάδι σου παίρνουνε το σπίτι
Σπάσε το μαγαζί κάθε μαυραγορίτη!
Είτε ως παλιοί, επίδοξοι καιροσκόποι, που πάντα έδιναν δάνεια και ''διευκόλυναν'' αυτούς που οι τράπεζες έχουν σε μαύρες λίστες, απειλώντας για την αποπληρωμή με τη βία, είτε ως ξεπουλημένοι κοσμηματοπώληδες που επιλέγουν αυτό το δρόμο για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Η απέχθεια προς τους μαυραγορίτες, δεν ξεκίνησε χθές, ούτε σταματάει σήμερα. Τα μαγαζάκια τους έχουν γίνει στόχος επιθέσεων και κατακραυγής σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Δε μας φοβίζουν οι μαφιόζοι και δεν ανεχόμαστε τις εκβιαστικές τους πρακτικές.
Μόνο που η απέχθειά μας δεν παραμένει στην γκρίνια του καφενείου...
Νωρίς το πρωί της 10ης Απρίλη προχωρήσαμε σε μπαράζ επιθέσεων σε 7 ενεχυροδανειστήρια σε Βύρωνα και Παγκράτι. Σπάσαμε τις τζαμαρίες τους και κάποια τα στολίσαμε και με μπογιές.
Το μήνυμα ξεκάθαρο:
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ
ΑΠ'ΤΗ ΦΤΏΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Οι Χρυσοχέρηδες





Δημοσιογράφοι του ALPHA απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν "να γυαλίσουν τα παπούτσια" παρουσιαστή
από *** 11:59, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Οργή αλλά και έκπληξη προκαλεί η είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, αναφορικά με τους λόγους απόλυσης δυο δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.
Για... αστείο λόγο έχασαν τη δουλειά τους δυο δημοσιογράφοι που εργάζονταν σε μεσημεριανή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA: αρνήθηκαν "να γυαλίσουν τα παπούτσια παρουσιαστή".
Η ΕΣΗΕΑ σε συμπαράσταση των δυο συναδέλφων κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας στον σταθμό και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Για μια ακόμα φορά οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα στις επιχειρηματικές επιλογές της εργοδοσίας. Ο τηλεοπτικός σταθμός "ALPHA" , απέλυσε τους συναδέλφους Στέλιο Προμπονά και Πανωραία (Νόρα) Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί αρνήθηκαν "να γυαλίσουν τα παπούτσια" παρουσιαστή μεσημεριανής "ψυχαγωγικής" εκπομπής. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό "ALPHA", από τις 15.00 έως τις 17.00 για αύριο Τρίτη, 10 Απριλίου 2012. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των συναδέλφων με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων".




Εμιλιάνο Ζαπάτα (1879 – 1919)
από * 19:36, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Εμιλιάνο Ζαπάτα (1879 – 10 Απριλιου 1919)
Ηγέτης της Μεξικανικής Επανάστασης, προστάτης των φτωχών αγροτών της πατρίδας του. Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1879 στο χωριό Ανενκουίλκο. Γόνος ευκατάστατου κτηνοτρόφου, έμεινε ορφανός στα 16 του χρόνια και εργάστηκε ως εκπαιδευτής αλόγων.
Την εποχή εκείνη, τη χώρα κυβερνούσε ο στρατηγός Πορφίριο Ντίας, η δικτατορία του οποίου σήμανε μια εποχή εγκατάλειψης των μεταρρυθμίσεων, ενώ το 85% της γης ανήκε στο 2% του πληθυσμού. Ο Ζαπάτα ανέπτυξε από νωρίς αντιπολιτευτική δράση και το 1909 εξελέγη πρόεδρος μιας τοπικής ομάδας για τη διεκδίκηση της καλλιεργήσιμης γης, που είχε κατασχεθεί προς όφελος των μεγαλογαιοκτημόνων. Εξαιτίας της δράση του, κλήθηκε στο στρατό, όπου υπηρέτησε για επτά μήνες.
Το Νοέμβριο του 1910, η εξαθλίωση των αγροτών οδήγησε σε μία εξέγερση υπό τον Μαδέρο. Ο Ζαπάτα τάχθηκε στο πλευρό του, πήρε τα όπλα και με σύνθημα «γη κι ελευθερία» ηγήθηκε των επαναστατημένων αγροτών, καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερα εδάφη.
Όταν αντιλήφθηκε ότι το αίτημα για μεταρρυθμίσεις είχε εγκαταλειφθεί από τον Μαδέρο, κατάρτισε το δικό του αγροτικό πρόγραμμα, γνωστό ως Σχέδιο Αγιάλα. Με αυτό απαιτούσε την κατάσχεση της γης απ’ όλους τους ξένους και του 1/3 των εδαφών των φεουδαρχών, καθώς και την επιστροφή των εδαφών που είχαν κατασχεθεί από τους ντόπιους. Σύμφωνα με το Σχέδιο Αγιάλα, όλες οι κατασχεθείσες εκτάσεις θα αποτελούσαν κοινοκτημοσύνη των ινδιάνικων κοινοτήτων.
Στο πλευρό του συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι αγρότες, ενώ οι απόψεις του υποστηρίχτηκαν και από πολλούς διανοούμενους, που συνέδεσαν τις θεωρίες του με αυτές του Καρλ Μαρξ, αλλα και της θεωρειας της αναρχιας. Μετά την καταστολή της εξέγερσης του Μαδέρο, το Φεβρουάριο του 1913, ο Ζαπάτα ένωσε τις δυνάμεις του με αυτές του Πάντσο Βίλα στο βορρά και συνέχισε τον αγώνα του, ακόμα κι όταν έπεσε η δικτατορία του Ντίας. Μαζί κατέλαβαν τρεις φορές την πόλη του Μεξικού, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Στις 10 Απριλίου του 1919 ο Ζαπάτα έπεσε θύμα ενέδρας. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τη συνάντησή του με έναν στρατηγό που υποτίθεται ότι ήθελε να προσχωρήσει στην επανάσταση.
Για τους εχθρούς του, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα υπήρξε ένας ακραίος μηδενιστής και οι ενέργειές του είχαν ως μοναδικό σκοπό τη ληστεία. Για τους αυτόχθονες λαούς, υπήρξε σωτήρας και ήρωας της επανάστασης. Έγινε θρύλος ενώ ζούσε ακόμη. Αναρίθμητες ιστορίες και τραγούδια γι’ αυτόν λέγονται ακόμη και σήμερα, ενώ ο τάφος είναι ένα από τα πιο σεβάσμια μνημεία για τους ιθαγενείς του Νότιου Μεξικού.





Aπεργία ναυτεργατών
από Πειραιωτης 12:31, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Απίστευτα μεγάλη επιτυχία εχει η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών.
Λύσσαξαν οι εφοπλιστές και τα φερεφωνά τους . Ομως η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία ειναι καθολική. Δεν κινήθηκε ουτε ενα σκάφος. Οι ναυτεργάτες 'εδειξαν τη δύναμή τους. Οι βρώμικες επιθεσεις της ακροδεξιότερης ολων των αστων πολιτευτών δηλαδή της Διαμαντοπουλου εναντια στους ναυτεργατες, επεσαν στο κενό. Τα ελεγχομενα απο τους εφοπλιστες καναλια επι πολλες ημερες κατακεραυνωναν τους απληρωτους επι μηνες ναυτεργατες γιατί τολμουν να κανουν απεργία. Σημερα ο Βενιζέλος επιτεθηκε στη ΝΔ γιατί οπως ισχυριζεται , η ΝΔ δεν κατακεραυνωσε τους ναυτεργατες . Ακροδεξιά δεν ειναι μονο η Χρυση Αυγή αλλά και οι αστοί πολιτευτες του ΠΑΣΟΚ. Ακροδεξιοί δεν ειναι μονο αυτοί που χτυπανε μεταναστες αλλά και αυτοί που απειλούν με επιστρατευση τους αμισθους προλεταριους που εργαζονται στα σαπιοκαραβα των εφοπλιστων επειδή τολμουν να απεργουν. Οπως οι παλιοι αποικιοκρατες του 16ου αιωνες καταληστευσαν και εσυραν σκλαβους τους κατοικους της Αφρικής ετσι και οι σημερινοι αστοί πολιτευτες του ΠΑΣΟΚ επιδιωκουν να μετατρεψουν σε αμισθους επιστρατευμενους προλεταριους τους ναυτεργατες....



Περού : αριστεροί αντάρτες του Φωτεινου Μονοπατιου κρατούν όμηρους 15 στελεχη μεγαλης εταιρειας
από * 1:50, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Οι αντάρτες της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι συνέλαβαν σήμερα ομήρους 10-20 στελεχη σε εταιρεία φυσικού αερίου στο Περού για να αποτρέψουν απόπειρα του στρατού να τους συλλάβει, δήλωσαν σήμερα πηγές του στρατού και ανακοίνωσε μια μεγάλη εταιρεία φυσικού αερίου.
Ο στρατός συνέλαβε ένα στέλεχος της ανταρτικής οργάνωσης το Φεβρουάριο και ο πρόεδρος Ογιάντα Ουμάλα, πρώην αξιωματικός του στρατού, έχει δεσμευτεί να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις για να συντριβεί η οργάνωση και να συλληφθούν τα μέλη της