Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τεταρτη 11 Απριλιου 2012

Μήπως, λέω μήπως, του φαίνεται και κανενός άλλου, πως το σύστημα προωθεί με όλες του τις δυνάμεις ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή στη βουλή; Στημένες δημοσκοπήσεις που επιρρεάζουν τον κόσμο που γράφουν ότι οι ναζιστές θα πάρουν 5%!!Και όσο για το ΛΑΟΣ,...... αφού του φάγανε κάτι αδονοβορίδιδες, για να έχει πρόσβαση και ο κωλοτούμπας Σαμαράς στην ακροδεξιά, τώρα το αποζημιώνουν απο Βανα Μπαρμα γιο Παπαμιχαηλ και Ψινακη μέχρι και με Κύρτσο μεγαλοεκδοτη! Λέω γω τώρα, με το διεστραμένο μου μυαλό.



Η Ρεαλ Μαδριτης εβγαλε το σταυρο απο το σημα της, το απαιτησαν οι μουσουλμανοι επενδυτες της.



Απο το 2006 γνωριζαν οι υπηρεσιες Υγειας την καταβολη επιδοματων αναπηριας στη Ζακυνθο στα λαμογια του συστηματος, αλλα συνεχιζαν την καταβολη τους.




ΙΣΠΑΝΙΑ
«Μαχαίρι» 10 δισ. ευρώ σε Υγεία και Παιδεία οπως απαιτει η ΕΕ του 4ου Ραιχ
"Ετοιμη" και η Ισπανια να μπει στις δαγκανες του ΔΝΤ
ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Σε νέες περικοπές προχωρά η κυβέρνηση της Ισπανίας καθώς τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως οι δαπάνες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας θα μειωθούν κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά θα προστεθούν στα ήδη συμφωνημένα μέτρα λιτότητας ύψους 27,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν στα τέλη του Μάρτη, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλέπουν μείωση κατά 16,9% των δαπανών σε όλα τα υπουργεία, «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο, όπως υποστηρίζει, τη μείωση του δημόσιου χρέους από 8,51% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011 σε 5,3% το 2012. Επιπρόσθετα, από την 1η Απρίλη αυξήθηκαν τα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 7% και στο φυσικό αέριο κατά 5%.
Μετά από σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας και Εκπαίδευσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, με επίσημη ανακοίνωσή του, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει «να αυξήσει την αποδοτικότητα στη διαχείριση των μεγάλων δημόσιων υπηρεσιών», ανοίγοντας το δρόμο για πιθανή ιδιωτικοποίησή τους. Ο Ραχόι αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις λεπτομέρειες στο κυβερνών «Λαϊκό Κόμμα», ενώ πιθανά οι περικοπές να περιλαμβάνονται στο τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση εντός του Απρίλη. Πάντως, η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει στη χώρα όπως και τα προβλήματα με το έλλειμμα και τα επιτόκια δανεισμού ανοίγουν τα σενάρια για την ανάγκη «προγράμματος στήριξης» από την ΕΕ ή και διαδικασίες μνημονίου όπως σε Ελλάδα, Πορτογαλία ή Ιρλανδία. Φυσικά, θα πρόκειται για στήριξη της ντόπιας πλουτοκρατίας που θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά τα λαϊκά στρώματα, που ήδη δέχονται ολομέτωπη επίθεση και αντιμετωπίζουν σύμφωνα με επίσημα (και «μαγειρεμένα») στοιχεία, ανεργία 24% και 50% στις νέες ηλικίες.




ΧΙΛΗ
Στους δρόμους και πάλι οι λαϊκές οργανώσεις για την Παταγωνια
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--
Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι Χιλιανοί εργαζόμενοι για την κατάσταση στην περιοχή Αϊσέν με την κεντρική διαδήλωση διαμαρτυρίας να προγραμματίζεται να διοργανωθεί στην Πλάσα δε Αρμας, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο. Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, την προηγούμενη βδομάδα, που έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του Hydro Aysen, του συμπλέγματος πέντε υδροηλεκτρικών φραγμάτων στην Αϊσέν στη χιλιάνικη Παταγωνία, από τις πολυεθνικές Colbun και Endesa Chile, θυγατρική της ομώνυμης ισπανικής. Εκτός όμως του σχεδίου Hydro Aysen που έχει προκαλέσει πραγματικό ξεσηκωμό στη Χιλή αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, οι κάτοικοι της Αϊσέν εδώ και μήνες βρίσκονται επί ποδός πολέμου, απαιτώντας πέραν της ανάκλησης του σχεδίου Hydro Aysen δημόσια Παιδεία και Υγεία, αξιοπρεπείς μισθούς, λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια και στην ανυπαρξία υποδομών και οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της Αϊσέν.
Στο μεταξύ, χτες στην πρωτεύουσα Σαντιάγο έγινε η συμβολική κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου Αρτούρο Αλεσάντρι από μαθητές σε ένδειξη αλληλεγγύης σε μαθητές που δεν τους επιτράπηκε η εγγραφή τους για την παρακολούθηση του νέου σχολικού έτους αλλά και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας ακόμη και Τριτοβάθμιας που είτε απολύθηκαν είτε δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Αιτία; η συμμετοχή τους και η ανοικτή στήριξή τους στις περσινές κινητοποιήσεις, με αίτημα «δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Παιδεία». Οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήδη έχουν ανακοινώσει πανεθνική κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις στις 18 Απριλίου με την κεντρική διαδήλωση να προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Σαντιάγο.




ΜΑΛΙ
Παραμενει στην εξουσια ο καραβανας δικτατορας που υποτιθεται οτι παραιτηθηκε
MΠΑΜΑΚΟ.-- Ο λοχαγός Αμάντου Σανόγκο, επικεφαλής της χούντας στο δυτικοαφρικανικό Μάλι, που υποτίθεται πως έχει παραδώσει την εξουσία στον μεταβατικό πρόεδρο Ντιονκούντα Τραορέ, απέρριψε την αποστολή δύναμης της «Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας» (ECOWAS) στο βορρά που έχει καταληφθεί εδώ και μιάμιση βδομάδα από αυτονομιστές Τουαρέγκ.
Σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Σανόγκο είπε πως η βοήθεια που είχε ζητήσει από την ECOWAS ενάντια στους αυτονομιστές Τουαρέγκ αφορούσε μόνον επιμελητειακή βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό και όχι μία δύναμη 3.000 στρατιωτών. Η δήλωσή του φάνηκε να ενοχλεί ηγέτες της ECOWAS, οι οποίοι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC, τη θεώρησαν «χαστούκι στα σχέδια αποστολής στρατευμάτων».
Εν μέσω αυτών, ο Αμπου Σιντίμπ, περιφερειακός διοικητής στο μαλινέζικο βορρά, δήλωσε χτες πως αρχικα στο πλευρό των αυτονομιστών Τουαρέγκ δεν βρίσκονταν μόνον ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ» και «Υπερασπιστές της Πίστης» (όπως γνωρίζαμε ως τώρα), αλλά και περίπου 100 Νιγηριανοί εξτρεμιστές της ισλαμικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» που εντοπίστηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, Γκάο. Αυτοί μάλιστα φέρονται πως πρωταγωνίστησαν στην επίθεση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο αλγερινό προξενείο με συνέπεια τις απαγωγές του προξένου και άλλων έξι Αλγερινών διπλωματών, για την οποια δεν γνωριζαν τιποτε οι Τουαρεγκ.




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τις ανησυχίες της για τον αντίκτυπο της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής των πλούσιων χωρών στις αναπτυσσόμενες χώρες εξέφρασε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις ΗΠΑ. Η Ρουσέφ είχε προηγουμένως επικρίνει τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες για ένα «νομισματικό τσουνάμι», το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, προκάλεσε την εισροή ρευστότητας στη Βραζιλία, ανατιμώντας το νόμισμά της και καθιστώντας τις εξαγωγές της λιγότερο ανταγωνιστικές.
ΛΑ ΠΑΖ.-- Ανακάλεσε ο Βολιβιάνος Πρόεδρος, Εβο Μοράλες, το συμβόλαιο που είχε συνάψει με τη βραζιλιάνικη επιχείρηση ΟΑS για την κατασκευή οδικής αρτηρίας που διασχίζει το δάσος του Αμαζονίου, επικαλούμενος «μη τήρηση των συμφωνηθέντων» από την πλευρά της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο έχει πυροδοτήσει τις σοβαρότατες αντιδράσεις των αυτοχθόνων ιθαγενών, που αποτελούν και τους κύριους υποστηρικτές του Μοράλες.
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν έχει αρκετούς πόρους για ν' αντέξει χωρίς πολλά προβλήματα ακόμη και αν δεν εξάγει καθόλου πετρέλαιο για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια φέρεται να δήλωσε ο Ιρανός Πρόεδρος σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars. Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ η ΕΕ έχει αποφασίσει να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Ιούλιο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει διασφαλίσει βιώσιμη εναλλακτική λύση για την τροφοδοσία χωρών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και προμηθεύονται κατά κύριο λόγο ιρανικό πετρέλαιο (Ελλαδα, Ισπανία, Ιταλία) και μόλις λίγα 24ωρα πριν την πραγματοποίηση ενός νέου γύρου συνομιλιών με την ομάδα των «6» στην Κωνσταντινούπολη.







http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/blog-post_1850.html
Oλοι χωρανε στο ΛΑθΟΣ!
Μπρειβικ Μακελαρης Νορβηγιας
Υποψηφιος βουλευτης Αθηνων στο ΛΑΟΣ



http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/blog-post_8227.html
Έμπρος στο δρόμο που χάραξε η δεξιά! Η οικογενειοκρατία χτυπά και τον ΣΥΡΙΖΑ! - Υποψήφια η κόρη του Κωνσταντόπουλου, πρώην προέδρου του ΠΑΟ




http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/blog-post_6932.html#more
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012
Αλληλεγγύη στον Ισπανικό Λαό! Τα τροϊκανά γουρούνια έχουν εξαπολύσει επίθεση…
58 συλλήψεις, αμέτρητοι τραυματίες…
Αλληλεγγύη! Οι Ισπανοί δεν παίζουν δεν μοιάζουν με τους Έλληνες… μιας κι εδώ στην...
Ελλάδα το κίνημα ηττήθηκε… τουλάχιστον στις πλατείες και τους δρόμους…





Ιράν: Διακοπή εξαγωγών πετρελαίου προς την Γερμανία
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 17:41
Το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Γερμανία και επέβαλε κυρώσεις σε 100 εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις πετρελαϊκές και οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ εναντίον του, όπως μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
«Το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές του προς τη Γερμανία έπειτα από ένα ανάλογο μέτρο που ελήφθη εις βάρος της Γαλλίας και της Βρετανίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η Ιταλία», μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ.
Χθες Τρίτη η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ισπανία και την Ελλάδα.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αποφάσισε επίσης να επιβάλει κυρώσεις σε 100 ευρωπαϊκές εταιρείες και να απαγορεύσει την εισαγωγή των προϊόντων τους σε απάντηση στις μονομερείς και παράνομες κυρώσεις της ΕΕ», πρόσθεσε το αλ Άλαμ επικαλούμενο μια καλά πληροφορημένη πηγή.






ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΜΕΤΟΣ
από *** 14:05, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012
Σε αυτό το κείμενο δεν θα εξετάσουμε το θεσμό των εκλογών, ούτε θα προτρέψουμε ή θα αποτρέψουμε κάποιον να πάει να ψηφίσει. Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει. Θα αρκεστούμε να παραθέσουμε δύο αυτονόητες διαπιστώσεις. Πρώτη διαπίστωση: Με ένα φακελάκι κάθε 4 χρόνια, ότι και να περιέχει μέσα, δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό σε αυτή την κοινωνία, που την έχουν αλυσοδέσει από χίλιες μεριές για να μπορεί μία μικρή κάστα τραπεζών, εταιρειών και πολιτικών να αυξάνει συνεχώς τα προνόμια της εις βάρος των αδύνατων και των καταφρονεμένων.
Σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη, υπάρχουν συνάνθρωποι μας που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν για να μπορέσουν να διεκδικήσουν, με τον πλέον περήφανο τρόπο, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελευθερία. Ο αγώνας ενάντια στην εξουσία με στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου είναι μία δύσκολη, απαιτητική, πολύπλευρη και καθημερινή διαδικασία που ποτέ δεν σχετίστηκε με κάλπες.
Δεύτερη διαπίστωση: Από το 1974 μέχρι σήμερα, ποτέ το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν φοβήθηκε τόσο πολύ το ακίνδυνο εκλογικό του κατασκεύασμα. Ποτέ δεν χρειάστηκε τέτοιους εκβιασμούς, τέτοια τρομουστερία, τέτοια τεχνάσματα, τόσα κόμματα δορυφόρους, τόσες δηλώσεις των κουμανταδόρων του ΔΝΤ και τόσες σπασμωδικές κινήσεις για να σχηματίσει τα πολυπόθητα ποσοστά. Ποτέ δεν αναγκάστηκε να διορίσει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα ένα ΑΤΜ για πρωθυπουργό που θα ψήφιζε αμέσως το ξεπούλημα της χώρας, γιατί ήξερε ότι θα το κάνει μετά χαράς η όποια νέα κυβέρνηση. Το γεγονός ότι, αυτή τη φορά, δεν περίμεναν την όποια νέα κυβέρνηση, αλλά βαλανε το ΑΤΜ για να κάνει το μεγάλο κόλπο, λέει κάποια πράγματα από μόνο του.
Στην τελευταία εκπομπή - φωνή της οικονομικής ολιγαρχίας, με τίτλο "Υποταγή", που παρουσιάζει η μυθική φιγούρα του Γιάννη Πρετεντέρη ( ο άνθρωπος που όλοι φαντάζονται όταν βλέπουν, ή διαβάζουν ή φωνάζουν το σύνθημα "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι") ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης δημοσκόπησης σχετικά με τις επικείμενες εκλογές. Μία δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του ελληνικού λαού. Δεν θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πλαστά ή ότι επιδιώκουν να κατασκευάσουν άλλη μία εικονική πραγματικότητα για να διαμορφώσουν τις μελλοντικές εξελίξεις. Επίσης, δεν σχολιάζουμε την "αυθόρμητη" και "ζωγιαναμεγαλώσωτοποσοστόμουαλλάδενξέρωπως" συνέντευξη του Σαμαρά, στον ίδιο ιεροεξεταστή δημοσιογράφο, που υποσχέθηκε απλόχερα περισσότερη καταστολή.
Είναι φανερό ότι το πολυπληθές δείγμα της έρευνας ήταν οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο MEGA, το ΣΚΑΪ, το Βήμα και την Καθημερινή. Επιπλέον, είναι ακόμα πιο φανερό ότι το ΔΝΤ και τα πιο πιστά τσιράκια του βρίσκονται σε πανικό. Πως αλλιώς να εξηγήσεις τις απεγνωσμένες κωλοτούμπες τους; Λίγες μέρες πριν, όταν βλέπανε την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, μας έπρηξαν τα αρχίδια με τα τεράστια ποσοστά του μικρού ΠΑΣΟΚ (βλέπε Κουβέλη). Σου λένε, αφού το καταδικασμένο ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τύχη, ας πάνε τουλάχιστον οι απογοητευμένοι πρασινοφρουροί στη ζεστή αγκαλιά του μικρού και πιο άφθαρτου ΠΑΣΟΚ και στο μέλλον, με την πρώτη ευκαιρία, θα επιστρέψουν πίσω.
Μετά άλλαξε το τροπάριο. Νέος αρχηγός στο προσκήνιο, νέος στρατηγός στο πράσινο στρατόπεδο, πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Απο εκεί που ο Κουβέλης είχε σχεδόν 20% στις δημοσκοπήσεις, έπεσε ξαφνικά στο 5%, μπας και ξαναζωντανέψουν το πτώμα του ΠΑΣΟΚ. Προηγουμένως, έκαναν υπερπροσπάθεια για να ανεβάσουν στα ύψη τα ποσοστά του Σαμαρά, μήπως και καταφέρει να πιάσει κανα νούμερο της προκοπής και κάνει κυβέρνηση μαζί με αυτούς που θέλει. Δεν τους βγήκε ούτε ο Σαμαράς, που έχει καταλάβει ότι ο χρόνος κυλάει εναντίον του. Αλλά δεν σταμάτησαν ούτε εκεί.
Το κόλπο είναι να προετοιμάσουν την ελληνική κοινή γνώμη για την αύξηση της κρατικής βίας και της μηδενικής ανοχής. Τι καλύτερο από το να μεγαλώσουν τα ποσοστά της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής; Για αυτό και οι αβάντες στους φασίστες, για αυτό και η τηλεοπτική προβολή, για αυτό και οι λαομίσητοι ναζί βρίσκουν ολοένα και πιο πολλούς δίαυλους έκφρασης. Αν καταφέρουν να τους βάλουν και μέσα στη Βουλή, τότε θα αρχίσουν τα γλέντια. Οι ναζί θα απαιτούν πιο πολλά δακρυγόνα, πιο μαζική βία, πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαδηλωτών και πιο σκληρές ποινές. Ευθύνες, όμως, για αυτό το αίσχος δεν έχει μόνο ο Πρετεντέρης και το συνάφι του. Έχουν και όσοι θα πάνε να τους ψηφίσουν. Και αυτοί δεν έχουν μπράβους και μπάτσους για να τους φυλάνε. Ζουν ανάμεσα μας και παίζουν με τη φωτιά.






Τομ Χάρννταλ: Εννέα χρόνια από την ημέρα που πυροβολήθηκε από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή
από *** 15:22, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012
Ένα άρθρο στη μνήμη του Τομ Χάρννταλ.
Ο Τομ ήταν 21 ετών όταν τον πυροβόλησαν. Ένας σπουδαστής φωτογραφίας που είχε φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο για να πάει εθελοντικά ως «ανθρώπινη ασπίδα» στο Ιράκ. Εκεί άκουσε για το ISM (International Solidarity Movement), και για την Ρέιτσελ Κόρι που μόλις είχε σκοτωθεί από μια μπουλντόζα ενώ διαμαρτυρόταν για τις κατεδαφίσεις σπιτιών στη Ράφα. Ήταν 6 Απριλίου 2003 όταν ο Τομ έφτασε στη Ράφα.
Την ημέρα που πυροβολήθηκε, ο Τομ Χάρννταλ περπατούσε μαζί με άλλους ακτιβιστές του ISM στη Ράφα όταν Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να πυροβολούν. Σχεδόν όλοι έτρεξαν να προστατευτούν αλλά ο Τομ παρατήρησε ότι τρία παιδιά, ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και επτά ετών, είχαν παραμείνει ακίνητα, παραλυμένα από τον φόβο. Ο Τομ γύρισε πίσω, οδήγησε το μικρό αγόρι σε ασφαλές μέρος και στη συνέχεια γύρισε πίσω για τα δύο κορίτσια. Φορούσε ένα γιλέκο φθορισμού, και ήταν σαφώς άοπλος. Ένας ελεύθερος σκοπευτής των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής, τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
Υπήρξε καθυστέρηση δύο ωρών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας μέχρι να είναι σε θέση ένα ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Be’er Sheva. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αγγλίας σε κώμα, όπου και πέθανε εννιά μήνες αργότερα, χωρίς ποτέ να συνέλθει, στις 13 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Ο στρατιώτης Taysir Hayb που τον πυροβόλησε, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλες κατηγορίες σχετικά με την προσπάθειά του να συγκαλύψει το τι πραγματικά συνέβη. Μια βρετανική έρευνα για το φόνο διαπίστωσε ότι ήταν εκ προθέσεως – με άλλα λόγια, δολοφονία. Του επιβλήθηκε από ισραηλινό στρατοδικείο, ποινή φυλάκισης έντεκα χρόνων και έξι μηνών από τα οποία θα εξέτιε μόνο τα 8 και τα υπόλοιπα τρεισήμισι θα ήταν με αναστολή. Τελικά πέτυχε να αφεθεί ελεύθερος τρία χρόνια νωρίτερα, έχοντας παραμείνει στη φυλακή μόλις 5 χρόνια.
Μπράιαν Άβερι, πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στο πρόσωπο
Ο πυροβολισμός του Τομ ακολούθησε τη δολοφονία της Ρέιτσελ Κόρι, που παρασύρθηκε από μια μπουλντόζα στις 16 Μαρτίου, και τον σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του Brian Avery που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο στην Τζενίν στις 5 Απριλίου. Λίγες βδομάδες αργότερα, ένας άλλος Βρετανός, ο σκηνοθέτης James Miller, επίσης σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή στη Ράφα. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να δεχθεί οποιαδήποτε ευθύνη για ό,τι έκανε στη Rachel, στον Brian ή στον James Miller. Ενδεχομένως, ένας από τους λόγους για τους οποίους καταδικάστηκε έστω και με αυτόν τον προσχηματικό τρόπο, ο δολοφόνος του Τομ Χάρννταλ, ήταν ότι επρόκειτο για Βεδουίνο με ισραηλινή υπηκοότητα, και όχι Ισραηλινό εβραϊκής καταγωγής. Οι Βεδουίνοι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Παλαιστίνιους με ισραηλινή υπηκοότητα, σε κάποιες περιπτώσεις στρατεύονται.





ΗΠΑ: Ρατσισμός και αντίσταση
από rebelian 13:45, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012
Μαύροι Πάνθηρες και νεοναζί πραγματοποιούν ένοπλες περιπολίες στους δρόμους της Φλόριντα, "έτοιμοι για πόλεμο"
Ο θάνατος του μαύρου έφηβου Trayvon Μάρτιν, που πυροβολήθηκε από έναν μέλος των αυτοαποκαλούμενων πολίτων επαγρύπνησης, έθεσε και πάλι το φάντασμα του φυλετικού μίσους στην Αμερική.
Το Sanford έχει γίνει το επίκεντρο του αμερικανικού φυλετικού μίσους. Ριζοσπαστικές ομάδες έχουν πάρει τον έλεγχο αυτής της μικρής πόλης της Φλόριντα. Ο θάνατος του μαύρου έφηβου Trayvon Μάρτιν, που πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση από ένα μέλλος των αυτοαποκαλούμενων πολίτων επαγρύπνησης, έχει χωρίσει την πόλη σε δύο ομάδες ανάλογα με το χρώμα του δέρματος τους.
Μέλη του κόμματος των Μαύρων Πάνθηρον και του Εθνικιστικού Σοσιαλιστικού Κινήματος των ΗΠΑ οργανώνουν ένοπλες περιπολίες στους δρόμους του Σάνφορντ "έτοιμες για πόλεμο" . Η ομάδα υπεράσπισης της μαύρης κοινότητας απαιτεί δικαιοσύνη και την τιμωρία του George Zimmerman, ακροδεξιού δολοφόνου εκτέλεσε εν ψυχρό τον Martin Trayvon στις 26 Φεβρουαρίου και έχει ήδη επικυρήξει το κεφάλι του για 10,000 δολάρια
Επιπλέον, η Αφρο αμερικανική ριζοσπαστική ομάδα πραγματοποιήσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μια συνάντηση στην οποία δίδαξε "τεχνικές αυτοάμυνας και επιβίωσης» για το μέλη της και τους συμπαθούντες ώστε να είναι έτοιμοι "όταν έρθει η ώρα." Την ίδια στιγμή που η μαύρη κοινότητα οργανώνετε και οπλίζετε για να υπερασπιστεί τον εαυτό της: "μια μεγάλη ομάδα νεοναζί οπαδών της λευκής υπεροχής έχει έρθει στην πόλη έντονα οπλισμένη », λέει τοπική εφημερίδα .
Σύμφωνα με τον Jeff Schoep, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως διοικητή της Εθνικού Σοσιαλιστικού Κίνηματος, η παρουσία των ομάδων αυτών είναι "για την προστασία των λευκών πολιτών που ανησυχούν για την ασφάλειά τους» και όχι για να υπερασπίσει τον Zimmerman. "Αν είναι ένοχος ή όχι, το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει», λέει ο Schoep, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Zimmerman «δεν είναι καν λευκός."
Οι νεοναζί έχουν ταξιδέψει στο Σάνφορντ από το Ντιτρόιτ για να οργανώσουν ομάδες περιπολιών των 10-15 "εθελοντών". Ο εκπρόσωπος της νεοναζιστικής ομάδας αναφερθηκε ότι ανάλογες περιπολίες έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Αριζόνα στα συνόρα με το Μεξικό από οπλισμένους με τουφέκια λευκούς.
Το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει δηλώσει ότι η αποστολή του σε Φλόριντα είναι σύμφωνη με το νόμο του κράτους για τα όπλα που επιτρέπει την χρήση τους σε περίπτωση αυτοάμυνας και σε μια δυνητική απειλητική για τη ζωή.
Επί του παρόντος, η αστυνομία της πόλης δεν φαίνεται να θέλει να αναλάβει δράση για το θέμα αυτό και αρνείται η παρουσία στους δρόμους των μελών τόσο των Μαύρων Πανθήρων όσο και του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κίνηματος.





Βασανισμοι σε αγωνιστες των Ερυθρων Ταξιαρχιων το 1982 ερχονται σημερα στο φως
από κωστας 23:53, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Απιστευτο!
Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία με αποκαλύψεις για φρικτούς βασανισμούς των μελών της οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες» συγκλονίζει τη χώρα. Το 1982 το περιοδικό “l'Espresso” κατήγγειλε βασανισμούς σε βάρος των ερυθροταξιαρχιτών που είχαν συλληφθεί για την απαγωγή του αμερικανού στρατηγού Dozier.
Τότε όχι μόνον υπήρξε κατηγορηματική διάψευση από το σύνολο του ιταλικού πολιτικού κόσμου και της κυβέρνησης, αλλά συνελήφθη και ο δημοσιογράφος για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»… Σήμερα ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας Savatore Genova επιβεβαιώνει τα πάντα: «Ήμουν μεταξύ των υπευθύνων και είχαμε εν λευκώ εντολές για κτυπήματα, βασανισμούς…». Ο λόγος του επιθεωρητή της ιταλικής αστυνομίας προκαλεί τριγμούς στο... ρόλο των δυνάμεων ασφαλείας: «Ναι, είμαι κι εγώ υπεύθυνος για εκείνους τους βασανισμούς… Δεν έκανα αυτό που όφειλα να κάνω… να συλλάβω τους συναδέλφους μου… να συλλαμβάνει ο ένας τον άλλον…».
Βία σε μια χώρα της πολιτισμένης δυτικής Ευρώπης τις δεκαετίες του ’70 και του ΄80 που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Απίστευτοί βασανισμοί που κάνουν ν’ ανατριχιάζουν και τους πιο ψύχραιμους κι όλα αυτά με την κάλυψη του κράτους-δυνάστη. Της επονομαζόμενης «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»…
Μια από τις πολλές ανατριχιαστικές διηγήσεις βασανισμών, η πιο ανώδυνη από τα μεσαιωνικά βασανιστήρια: «Η κοπέλα ήταν δεμένη γυμνή, τις τραβούν τις ρόγες με πένσα, της χώνουν το κλομπ στα γεννητικά της όργανα, η κοπέλα ουρλιάζει… ο σύντροφός της ακούει και ταυτόχρονα ξυλοκοπείται, στο στομάχι στα πόδια…». Χωρίς σχόλια… αναφερόμενοι στο πως «συμπεριφέρονται» δημόσια οι σημερινοί πραίτορες του εδώ καθεστώτος των δωσίλογων. ΕΔΕ, ΕΔΕ, ΕΔΕ κάθε φορά που δημοσιογράφος ή φωτορεπόρτερ μένει ανάπηρος ή διασώζεται την τελευταία στιγμή σε κάποιο νοσοκομείο… Οι ανώνυμοι πολίτες απροστάτευτοι, στο έλεος των παρακρατικών με στολή… Η δικαιοσύνη; Οι δικαστές; Αναμένουν τα πορίσματα των ΕΔΕ… μια αναμονή που ΠΟΤΕ δεν ολοκληρώθηκε…
Λίγα από το συγκλονιστικό σκάνδαλο της Ιταλίας στο περιοδικό “l'Espresso”, 5 Απρίλη 2012.





Οι Τουαρέγκ ανακύρηξαν την ανεξαρτησία τους από το κράτος του Μαλί.
από rebelian 1:07, Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Το αυτονομιστικό Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Azawad (MNLA), κήρυξε κατάπαυση του πυρός την Πέμπτη 05 Απριλίου 2012, λέγοντας ότι είχε καταφέρει το στόχο της. Οι αντάρτες Τουαρέγκ, μαζί με ισλαμιστές μαχητές, κατέλαβαν τις πόλεις του Κιντάλ, Gao και Τιμπουκτού σε διάστημα τριών ημερών, μία περίοδο που αρχίζει μια εβδομάδα νωρίτερα. Δεν είναι όμως σαφές αν η ισλαμική μαχητική ομάδα Ansar Dine, που πολέμησε στο πλευρό των ανταρτών, θα καταθέσει τα όπλα της. Η ομάδα, η οποία έχει συνδεθεί με την Αλ Κάιντα (AQIM) στη βόρεια Αφρική, είχε επιβάλει τον Ισλαμικό νόμο σε ορισμένες περιοχές. Οι βαριά οπλισμένοι αντάρτες Τουαρέγκ έφτασαν στο βόρειο Μαλί, μετά την πτώση του Moammar Καντάφι στη Λιβύη, και ξεκίνησαν μια εξέγερση στα μέσα Ιανουαρίου 2012. Τουαρέγκ αγωνίζονται για την αυτονομία τους εδώ και δεκαετίες. Το MNLA είχε επαναλάβει ότι είναι "αποφασισμένο να συνεχίσει τις δραστηριότητές του μέχρι το κράτος του Μάλι να αναγνωρίζει το δικαίωμα του πληθυσμού της Azawad για αυτοδιάθεση».
Στο Βόρειο Μαλί οι έρημοι παραμένουν φτωχές και υπανάπτυκτες. Απαγωγές και η ανασφάλεια έχουν σκοτώσει τον τουρισμό, που ήταν βασική βιομηχανία των Τουαρέγκ κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η ανασφάλεια εμπόδισε επίσης την εξερεύνηση για ύπαρξη πετρελαίου, φυσικού αερίου και κοιτασμάτων ορυκτών. Το βόρειο Μαλί είναι ένας διαφορετικός κόσμος από το νότιο τμήμα της χώρας.
Οι Τουαρέγκ έχουν τη δική τους γλώσσα και μια ξεχωριστή μητριαρχική κουλτούρα.. Είναι οι άνδρες που πρέπει να καλύπτουν τα κεφάλια και τα πρόσωπά τους με τουρμπάνια, που λέγεται ότι εμποδίζουν τα κακά πνεύματα και προστατεύουν από τον σκληρό ήλιο και τον άνεμο της ερήμου.
Από τις αρχές του 2012 υπήρξε αυξανόμενη ένταση στο Μάλι για την δραστηριότητα των Τουαρέγκ, δεδομένου ότι είχαν αρχίσει να επιστρέφουν βαριά οπλισμένοι από τη Λιβύη . Οι μάχες ξέσπασαν μεταξύ του στρατιωτών του Μαλί και του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση της Azawad (MNLA) στις 17 Ιανουαρίου 2012, όταν οι δυνάμεις του MNLA επιτέθηκαν εναντίων της Εθνικής φρουράς στις εγκαταστάσεις της στη Menaka, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Γκάο.
Η εξέγερση, που ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου 2012 και είναι η τέταρτη σημαντική ένοπλη εξέγερση των Τουαρέγκ στο Μάλι από το 1963. Στις 18 Ιανουαρίου, δυνάμεις του MNLA επιτέθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις πόλεις και Tessalit Aguelhok, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή κοντά Κιντάλ σύνορα με την Αλγερία. Το MNLA διεξήγε επίσης επιθέσεις εναντίον του Anderamboukane, στην περιοχή Gao, και LR, στην περιοχή Τιμπουκτού.
Η οργή για τις στρατιωτικές απώλειες στα Βόρεια της χώρας εξελίχθησαν σε βίαιες διαμαρτυρίες, την 1η Φεβρουαρίου και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα στις 2 Φεβρουαρίου. Επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων επιθέσεων στις επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα, αναφέρθηκαν στο Μπαμάκο, Κατή, Σέγκου, Sikasso, Koulikoro και Γκάο?
Το Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Azawad - MNLA, είναι η οργάνωση των Τουαρέγκ που ξεκίνησε την τελευταία εξέγερση για την αυτονομία του βόρειου Μαλί τον Ιανουαρίου 2012. Η MNLA οδηγείται από τον Γενικό Γραμματέα Bilal Ag Acherif και επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας είναι ο Mahmoud Ag .
Azawad είναι το όνομα που οι Τουαρέγκ χρησιμοποιούν για το τρίγωνο της ερήμου, που περιλαμβάνει τις περιοχές του Τιμπουκτού, Κιντάλ και Γκάο. Η MNLA σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κοσμικό, δημοκρατικό κράτος που θα συγκεντρωθούν όλες οι εθνοτικές ομάδες στο βόρειο Μαλί, όχι μόνο οι Τουαρέγκ.
Το MNLA είναι μια νέα οργάνωση, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τους βετεράνους των προηγούμενων εξεγέρσεων, καθώς και από μαχητές Τουαρέγκ που επιστρέφουν από τη Λιβύη οι οποίοι έφεραν μαζί τους βαριά όπλα μάχης και με την τεχνογνωσία που απέκτησαν έδωσαν το MNLA ένα νέο επίπεδο στρατιωτικών δυνατοτήτων.
Ο πρόεδρος του Μαλί, Amadou Toumani Touré, καθαιρέθηκε στις 22 Μαρτίου 2012, σε ένα πραξικόπημα στην πρωτεύουσα, Μπαμάκο, από στρατιώτες θυμωμένος με τους χειρισμούς του στην εξέγερση των Τουαρέγκ στο βορρά. Οι στασιαστές του καταλόγισαν ότι είχε αφήσει το στρατό ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να πολεμήσει τους αντάρτες Τουαρέγκ στο βορρά. Το πραξικόπημα ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και την προγραμματισμένη λήξη της θητείας του Τουρέ.
Μέχρι 30 Μαρτίου, 2012 αντάρτες Τουαρέγκ πήραν τον έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στο βορειοανατολικό Μαλί. Οι αντάρτες μπήκαν στην Κιντάλ μια ημέρα μετά την έναρξη της επίθεση τους στην απομακρυσμένη πόλη, που είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Κιντάλ του Μαλί. Εκθέσεις από την περιοχή αναφέρουν ότι οι αντάρτες του MNLA βοηθήθηκαν από μια ισλαμική ομάδα γνωστή ως Ansar Dine. Από το πραξικόπημα και έως σήμερα , οι αντάρτες έχουν καταλάβει την στρατηγική πόλη του Κιντάλ, την πόλη του Gao και μόλις πριν από λίγες ημέρες, την αρχαία, μυθική πόλη του Τιμπουκτού.
Η Ansar Dine είναι μια ισλαμική ομάδα που υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει δεσμούς με την περιφερειακή ομάδα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM). Η Ansar Dine είχε μπει επίσης σε ορισμένες περιοχές και άρχισε την επιβολή της Σαρία, ή του ισλαμικού νόμου. Η μα;yρη σημαία της Ansar Dine κυμάτισε πάνω από το Τομπουκτού στις 2 του Απρίλη 2012. Πολίτες στο Τομπουκτού, ανέφεραν ότι η Ansar Dine συγκρούστηκε με το MNLA και είχε αρχίσει να επιβάλει στις γυναίκες να καλύπτονται με μπούργκες, λέγοντας ότι δεν θέλει την ανεξαρτησία, αλλά τον ισλαμικό νόμο.
Η ομάδα ήρθε σε ρήξη με το MNLA το Μάρτιο 2012. Οι αυτονομιστές του MNLA προσπάθησαν επίσης να απελευθερωθούν από στις σχέσεις τους με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Το MNLA υποστήριξε ότι ήταν σε μια κατάσταση συνύπαρξης, και όχι συνεργασίας, με την Ansar Dine. Η Ansar Dine ιδρύθηκε από τον Τουαρέγκ διοικητή Ιγιάντ Aγ Γκάλι , ο οποίος ηγήθηκε της εξέγερσης μεταξύ 1990 και 1995. Αργότερα ήταν ένας βασικός παράγοντας στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των Τουαρέγκ κατά τη διάρκεια της επανάστασης 2006-2009. Η Ansar Dine έκανε γνωστή την παρουσία της στο βόρειο πεδίο της μάχης, τον Φεβρουάριο με την κυκλοφορία ενός βίντεο στο οποίο είπε ότι ήθελε να επιβάλει τον νόμο της Σαρία στο Μαλί και το παρουσίασε το όνομα του Ghaly ως διοικητή της.
Στις αρχές Νοεμβρίου του 2009, το κίνημα Ντάουα – γνωστό και ως Al-Jamaat Tabligh – πραγματοποίησε διεθνές συνέδριο στο Κιντάλ, Μάλι. Το συνέδριο αυτό δεν ήταν ούτε το πρώτο του είδους του στο Μάλι, ούτε θα ήταν το τελευταία. Το Ντάουα είχε παρουσία στο Μαλί από τις αρχές προς τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ο διοργανωτής του συνεδρίου ήταν ο Ιγιάντ AG Γκάλι, , , που είχε διατελέσει και ως Γενικός Πρόξενος του Μαλί στη Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας. Παρά τις σοβαρές προσπάθειες προσηλυτισμού στις περιοχές του Κιντάλ, Gao και Mopti , το Ντάουα είχε ελάχιστη επιρροή στο Μάλι. Το Ντάουα και παρόμοια φονταμενταλιστικές ιδεολογίες δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του Μάλι. Αν και το 90 τοις εκατό του Μάλι είναι μουσουλμάνοι, η συντριπτική πλειοψηφία ακολουθούν μία από τις τρείς αιρέσεις Sufi , αναμεμιγμένες και εμπλουτισμένες με τις παραδοσιακές πολιτιστικές πεποιθήσεις και πρακτικές. Μεταξύ άλλων πτυχών που αντιτίθενται στην φονταμενταλιστική ισλαμική πρακτική, είναι ότι οι γυναίκες στον πολιτισμό των Τουαρέγκ έχουν ξεκάθαρα τον έλεγχο των νοικοκυριών ενώ παράλληλα εκτιμάτε ιδιαίτερα η πολιτιστικής έκφραση όπως η μουσική και ο χορός. Οι Τουαρέγκ προτιμούν να ανησυχούν για να απολαύσουν αυτή τη ζωή αντί να ανησυχούν για την εξασφάλιση της σωτηρίας στην μετά θάνατον ζωή .