Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πεμπτη 12 Απριλιου 2012

Ταχυδρομεία σε ρόλο ΚΕΠ στην Περιφερεια. Εκει που δεν υπαρχουν ΚΕΠ.
68 καταστήματα των ΕΛΤΑ θα αναλάβουν από το φθινόπωρο υπηρεσίες Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών
Απρίλιος 12 2012 09:00
Μέσα από 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μισό εκατομμύριο πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το Δημόσιο, καθώς αναλαμβάνουν από το φθινόπωρο του 2012 όλες τις υπηρεσίες στην Περιφερεια οπως αυτες που παρέχονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Η μετατροπή των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και σε ΚΕΠ προβλέπεται, όπως σημειώνουν τα "Νέα", σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Χρήστο Βαρσάμη.
Τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να διασφαλίσουν το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό για την παροχή των υπηρεσιών, ενώ θα προηγηθούν ειδικά σεμινάρια των υπαλλήλων που θα επιλεγούν προκειμένου να εξοικειωθούν με το αντικείμενο των ΚΕΠ.
Δεν προβλέπεται, όπως διευκρινίστηκε, καμία μετακίνηση προσωπικού από τα ήδη υφιστάμενα ΚΕΠ, ενώ στα 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό, καθώς στελεχώνονται επαρκώς με μόνιμους υπαλλήλους που μπορούν να παρέχουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.
Ο Δημήτρης Ρέππας αναφέρθηκε στις συνεχείς προσαρμογές που επιβάλλονται και επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.
Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης συνέδεσε το Μνημόνιο και με την επικείμενη πλήρη απελευθέρωση από τις αρχές του 2013 των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
"Αυτό δημιουργεί μια ανάγκη για τα ΕΛΤΑ να προσαρμοστούν σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον που θα είναι εξόχως ανταγωνιστικό", σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παρέχουν όλο και περισσότερα προϊόντα.
"Εντάσσεται στη στρατηγική μας για νέες πηγές εσόδων και νέες δραστηριότητες", ανέφερε και ο Χρήστος Βαρσάμης διευκρινίζοντας ότι με την υπογραφή της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης από τη νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να οργανώνεται η παροχή των νέων υπηρεσιών.
Αναφερόμενος στο κόστος εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ο Δημήτρης Ρέππας υποστήριξε ότι "είναι αμελητέο σε σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία" και δεν προκαλεί δημοσιονομική επιβάρυνση.
Όπως διευκρίνισε και ο Μάκης Βορίδης, δεν πρόκειται για κρατική ενίσχυση προς τα ΕΛΤΑ, αλλά ουσιαστικά για αμοιβή για την παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας.





Απο 1-1-2013 θα καταργηθει οποιαδηποτε κοινωνικη πολιτικη οπως επιβαλλουν οι τοκογλυφοι και το 4ο Ραιχ. Θα καταργηθουν τα επιδοματα αναπηριας, τα επιδοματα πολυτεκνων και τα επιδοματα ανεργων. Προσπαθωντας να γλικανουν το δηλητηριο, οι κυβερνητικοι τζουτζεδες της τροικα, ειπαν οτι στη θεση τους θα δωθει ενα επιδομα φτωχειας, σε οσους εχουν εισοδηματα το χρονο 5.000 ευρω. Δηλαδη δεν θα το δινουν σε κανεναν.






Ινδία: Ελεύθερος ο Ιταλός όμηρος
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012, 10:02
Ελεύθερο έπειτα από σχεδόν έναν μήνα ομηρίας άφησαν οι μαοϊκοι αντάρτες της Ινδίας τον Ιταλό που είχαν απαγάγει στο ομόσπονδο κρατίδιο της Ορίσα στην Ανατολική Ινδία, ανακοινώθηκε σήμερα από αστυνομική πηγή.
Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε πως ο όμηρος απελευθερώθηκε, αφού οι Αρχές συμφώνησαν να απελευθερώσουν μερικούς κρατουμένους.
«Η τοπική αστυνομία με ενημέρωσε πως ο Πάολο (Μποζούσκο) έχει απελευθερωθεί» δήλωσε ο αστυνομικός Ρ.Κ. Σάρμα.
Ο 54χρονος Μποζούσκο, υπεύθυνος ενός γραφείου ταξιδίων στην Ορίσα, είχε απαχθεί στις 14 Μαρτίου μαζί μ' έναν άλλον Ιταλό, τον Κλάουντιο Κολάντζελο.
Ο Κολάντζελο απελευθερώθηκε έντεκα ημέρες αργότερα.
Ο Μποζούσκο απελευθερώθηκε, αφού η κυβέρνηση συμφώνησε να αποφυλακίσει πέντε από επτά φυλακισμένους αντάρτες, όπως ζητούσαν οι Μαοϊκοι, μετέδωσε το NDTV.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μποζούσκο παραδόθηκε από τους αντάρτες σε μέλη των μέσων ενημέρωσης σε κρησφύγετο των ανταρτών στη ζούγκλα και αυτή τη στιγμή μεταβαίνει στο πλησιέστερο χωριό.





Πίσω από τα κάγκελα ο Ζίμερμαν στη Φλωριδα των ΗΠΑ
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012, 05:17
Στη φυλακή του Στάνφορντ της Φλόριντα μεταφέρθηκε ο λευκος ισπανοαμερικανος Τζωρτζ Ζίμερμαν, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο ενός αοπλου αθωου 17χρονου Αφροαμερικάνου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο 17χρονος Τρέηβον Μάρτιν είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του Ζίμερμαν, ο οποίος πλέον βαρύνεται με την κατηγορία φόνου δευτέρου βαθμού, αφου η αστυνομια ειχε προσπαθησει να τον αθωοσει, αποκαλυφθηκε βιντεο οπου εμφανιζεται να συναγελαζεται με μπατσοσκυλα μετα το φονο, ενω δεν εχει δεχτει καμια επιθεση οπως ο ιδιος ψευδως ισχυριζοταν, γιατι δεν εχει ουτε αιματα ουτε φερνει ιχνη παλης.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Δίκαιο πρόκειται για μια εγκληματική πράξη η οποία έγινε χωρίς προμελέτη ή σε βρασμό ψυχής. Ο ίδιος δηλώνει μέσω των δικηγόρων του πως βρισκόταν σε άμυνα όταν τράβηξε τη σκανδάλη.





Καταγγελία για τον αληταρα Παταβούκα: «Θα σας γ... όλους στη ΓΓΑ» ειπε στους υπαλληλους
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 20:09
Μέσω καταγγελίας τους που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καταγγέλλουν επισήμως τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Παταβούκα για εξύβριση.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτήν, ο ειδικός γραμματέας διατροφής και άσκησης του Υπουργείου Υγείας, ενώ το γραφείο του στεγαζόταν στη ΓΓΑ, μετακόμισε στο ΟΑΚΑ.
Ο παλαίμαχος αληταρας μπασκετμπολίστας ζήτησε να πάρει παρανομως όλο τον εξοπλισμό του γραφείου του, ακόμα και τους πίνακες ζωγραφικής, λες και ηταν δικα του και ταχε φερει απο το σπιτι του.
Όταν όμως του το αρνήθηκαν, και του ειπαν οτι αυτο ηταν παρανομο, ξέσπασε και φέρεται να είπε στην διευθύντρια οικονομικού της ΓΓΑ, όντας εν εξάλλω κατάστάσει: «...θα σας γ... σω όλους στη Γραμματεία, το Σύλλογο και τους υπαλλήλους. Θα έρθω εκεί και θα τα κάνω όλα λίμπα, θα με δεις και από την καλή και από την ανάποδη».







Για βουλευτες, υπουργους, νομαρχες, δημαρχους, και αλλα λαμογια και τρωκτικα, ψηφισαν ευνοικες ρυθμισεις για εξαγορα συνταξιμου χρονου!!!!!


Με το προσχημα οτι θα "κουρεψουν" τα δανεια απο τις τραπεζες, "κουρευουν" τα ασφαλιστικα ταμεια!!!! Θελουν να τα καταργησουν τελειως, και να επιβαλλουν την ιδιωτικη ασφαλιση, οπως στην Αμερικη, που αμα αρωστησεις, οι ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιρειες σου δινουν 20.000 δολαρια, και απο κει και περα σου λενε να πας να πεθανεις!!!!


"Στην Ελλαδα γινεται το πιο ηλιθιο οικονομικο πειραμα που εχει υπαρξει ποτε στη συχρονη ιστορια. Συγνωμη Ελλαδα", γραφει ο Intipented.






Εκάς οι βέβηλοι
Πόσο θράσος και πόση έπαρση πρέπει να διαθέτει κανείς για να προσπαθήσει να κοντύνει στα μέτρα του τη θυσία κομμουνιστών αγωνιστών, δίνοντάς της περιεχόμενο που να βολεύει τις δικές του σημερινές σκοπιμότητες; Τόνους. Και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμα περισσότερο. Την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ διοργάνωσε εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες, έτσι απλά, Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενο και Η. Αργυριάδη. Ηταν ήδη γνωστό από τα πριν ότι θα επιχειρούνταν η «αποστέωση» της θυσίας τους, το να ξεκοπούν απ' όλα όσα πρέσβευαν, όσα πίστευαν, εκείνα για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους, το Κόμμα τους και την επαναστατική ιδεολογία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Το επιβεβαίωσε η ομιλία στην εκδήλωση του Αλ. Τσίπρα. Δεν αναφερόμαστε τόσο στο ότι η ιδιότητα του Ν. Μπελογιάννη ως στελέχους του ΚΚΕ δεν αναφέρεται πουθενά και μία μόνο φορά χαρακτηρίζεται «κομμουνιστής». Αναφερόμαστε στην προσπάθεια οικειοποίησης της θυσίας τους και στην προσπάθεια να της δοθεί ένα περιεχόμενο που να ταιριάζει στις επιδιώξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
***
Ο Αλ. Τσίπρας μάς πληροφόρησε, λοιπόν, ότι πολλοί προσπάθησαν απ' τις «αρχές της δεκαετίας του 90' και μετά, να ξαναγράψουν Ιστορία, να πείσουν ότι οι ιδεολογίες τελείωσαν». Κι ο οπορτουνισμός τι έκανε; Χαιρέτιζε σαν «άνεμο ελευθερίας» τον «τυφώνα» των ανατροπών αποκηρύσσοντας το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στη «μονοκρατορία» του καπιταλισμού. Ο Αλ. Τσίπρας είδε «ομοιότητες με τη σημερινή κατάσταση» και απεφάνθη ότι η «αριστερά μπόρεσε τα χρόνια εκείνα να αντισταθεί και να γράψει λαμπρές σελίδες Ιστορίας» γιατί - λέει - «είχε την ιστορική συνείδηση των στιγμών και ήταν ενωμένη»... Η «αριστερά», και όχι το ΚΚΕ, ήταν αιμοδότης της Αντίστασης. Η «αριστερά», και όχι το ΚΚΕ, μπροστάρης και καθοδηγητής της πάλης του λαού, στην Αντίσταση, γιατί την εποποιία του ΔΣΕ ο οπορτουνισμός την προσπερνά σαν ανύπαρκτη. Κατοχή τότε, κατοχή και σήμερα ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άρα αγώνας για την ανεξαρτησία χρειάζεται να δοθεί. Από ποιον; Απ' την τρόικα; Και τι γίνεται με την εξουσία των αστών, που βρίσκεται πίσω από κυβερνήσεις, τρόικες, ΕΕ κ.λπ.; Που, παρεμπιπτόντως, το δικό τους μετεμφυλιακό καθεστώς έδωσε το παράγγελμα και για τη δολοφονία του Μπελογιάννη.
***
Ξεχνάει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πως όταν προκηρύχτηκαν εκλογές, με τον Μπελογιάννη φυλακισμένο, το ΚΚΕ πρότεινε να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό της ΕΔΑ στην Αθήνα. Κατανοούσε - και σωστά - ότι η σίγουρη εκλογή του Μπελογιάννη στη Βουλή θα αποτελούσε ένα επιπλέον μέσο πίεσης για ν' αποτραπεί η εκτέλεσή του. Η «αριστερά» στην οποία ομνύει ο Αλ. Τσίπρας το αρνήθηκε. Σήμερα, λέει ο Αλ. Τσίπρας, «έχουμε την ηθική υπεροχή των ιδεών», «η κριτική που άσκησε η Αριστερά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα επαληθεύθηκε», «η προοπτική της ανθρωπότητας δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού»... Δεκάρικοι που δεν αξίζουν δεκάρα. Γιατί τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού ο οπορτουνισμός την υπηρετεί, τη στηρίζει, όχι μόνο δεν έχει στρατηγική ανατροπής της αλλά δηλητηριάζει λαϊκές συνειδήσεις με την αυταπάτη ότι αυτή η βαρβαρότητα μπορεί να εξανθρωπιστεί.
Αναφέρθηκε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας στους «ανιδιοτελείς ανθρώπους που αγωνίζονται σήμερα (...) που δίνουν το παράδειγμα της αντίστασης παρά την καταστολή και την τρομοκρατία (...) παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή, με τόνους χημικών αερίων, με ξύλο που οδηγεί πολλές φορές πολλούς απ' αυτούς στα χειρουργεία των νοσοκομείων». Κανενας ομως απο αυτους τους αγωνιστες δεν συμμετειχε στον Συνασπισμο η συριζα οπως το λενε του οπορτουνισμου του ρεφορμισμου και δεν ηταν υποστηριχτης της Ευρωπης των κεφαλαιοκρατων οπως ο Τσιπρας και οι Συνασπισμικοι του. Και τι γίνεται μ' αυτούς που στους τόπους δουλειάς με ψηλά το κεφάλι συγκρούονται με τους καπιταλιστές εργοδότες;.. Η στάση αυτών την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την «ανησυχεί», κατά δήλωση του Αλ. Τσίπρα προσφάτως... Οταν δεν την αποκηρύττει σαν «εξαλλοσύνη»...
***
Σήμερα, λοιπόν, λέει ο Αλ. Τσίπρας, «αυτό που μας λείπει είναι η ενότητα (ενοτητα με ποιους?) Η αριστερά στις μέρες μας (γιατι νομιζει οτι πιστευει κανεις ηλιθιος τα ψεματα του οτι ο συνασπισμος η συριζα ειναι αριστερα?) δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν μπορέσει ή αν αδιαφορήσει στο ένα και μοναδικό, στο κυρίαρχο ζήτημα των ημερών, να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την πορεία του λαού μας προς την δυστυχία». Και πώς αποτρέπεται αυτή η πορεία; Με «ενότητα» και ανατροπή των «δύο κομμάτων που μας οδήγησαν έως εδώ»! Δυο παραγράφους μετά την ξέχασε την καπιταλιστική βαρβαρότητα ο Αλ. Τσίπρας. Αλλαγή φρουράς στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών, εκεί, λέει, είναι η λύση. Και μάλιστα με την επίκληση του Μπελογιάννη, που εκτελέστηκε - επιμένει ο Τσίπρας - γιατί «υπερασπίστηκε τη δημοκρατία, τη συμφιλίωση»...
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ν. Μπελογιάννη από «τιμητές» που εκμεταλλεύονται τη θυσία του για να προωθήσουν επιδιώξεις που δε συναντιούνται πουθενά με εκείνα για τα οποία πάλεψε και για τα οποία εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση. Αλλωστε, ο ίδιος ο Μπελογιάννης είπε στο στρατοδικείο: «Η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ».






Τιμωρούν τους εργαζόμενους επειδή ζουν περισσότερο!
Νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές προτείνει έκθεση του ΔΝΤ, με κριτήριο το αυξανόμενο «προσδόκιμο ζωής»
O καπιταλισμός εχθρεύεται ανοιχτά τη βελτίωση των όρων διαβίωσης του λαού και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τιμωρώντας τους εργαζόμενους με δουλειά μέχρι τον τάφο. Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα (Global Financial Stability Report), οι προοπτικές της οικονομίας θεωρούνται δυσοίωνες αν εξεταστούν μέσα από το πρίσμα του «προσδόκιμου ορίου ζωής» που έχει ανοδική πορεία.
Το συμπέρασμα της έκθεσης δεν είναι άλλο από το ότι η διατήρηση του προσδόκιμου ζωής σε υψηλά επίπεδα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί από νέες ριζικές ανατροπές, ακόμα και στα κουτσουρεμένα συστήματα συνταξιοδότησης που ισχύουν σήμερα. Στην έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε χτες, κυριαρχεί η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων ότι πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν πόροι για να πληρώνονται συντάξεις, ενώ ιδιαίτερα άσχημες θεωρούνται οι προοπτικές για τις χώρες με υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα. Δεν λενε κουβεντα βεβαια οι αθλιοι αληταραδες κλεφτες τοκογλυφοι, οτι τα λεφτα της ασφαλισης που παρακρατουνταν απο καθε εργαζομενο, εαν του τα εδιναν στο χερι, και τα εβαζε κλειστα σε τραπεζα, θα μπορουσε να ζησει 50 χρονια ανετα! Για να μην πουμε οτι με τα ιδια λεφτα που θελουν να φανε οι τοκογλυφοι, εαν τα επαιρνε στο χερι, και ασφαλιζοταν σε ασφαλιστικη εταιρεια, θα ζουσε σαν μεγιστανας!!!!
Οι συντάκτες της άθλιας έκθεσης κάνουν και υπολογισμούς. Οπως προκύπτει από ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι «εάν ο καθένας ζει τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι τώρα αναμένεται, θα αυξηθεί κατά 50% το κόστος γήρανσης. Αυτό στις ανεπτυγμένες οικονομίες μεταφράζεται αύξηση των πρόσθετων δαπανών διαβίωσης κατά 50% του ΑΕΠ σε τιμές του 2010 ή σε δεκάδες τρισ. δολάρια. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια αύξηση του δημοσίου χρέους πάνω από 50% του ΑΕΠ».
Ολα αυτά βέβαια τα λένε και τα επαναλαμβάνουν για να φτάσουν στο «διά ταύτα», που δεν είναι τίποτα άλλο από τη γενίκευση της αντιδραστικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων. Σε αυτά τα πλαίσια, η έκθεση προτείνει:
Να υπολογισθεί η έκθεση κάθε κυβέρνησης στον «κίνδυνο μακροζωίας» και να βρεθούν τα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν απειλείται η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα.
Να γίνει ανακατανομή του κινδύνου μεταξύ των κυβερνήσεων, ιδιωτικών συνταξιοδοτικών φορέων και ιδιωτών, δηλαδή να ανατραπούν εντελώς όλα τα συνταξιοδοτικά συστήματα που συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο το κράτος.
Να συνδεθούν οι ηλικίες συνταξιοδότησης με τη μακροζωία και να μειωθούν οι συντάξεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται σε βαθιά γεράματα και στην ουσία δε θα παίρνουν σύνταξη.








ΣΥΡΙΑ
Λήγει τα ξημερώματα το χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση πυρός
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Την ελπίδα ότι από σήμερα τα ξημερώματα η κατάσταση στη Συρία θα είναι «πραγματικά διαφορετική» εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, γνωστοποιώντας ότι έλαβε «ξεκάθαρες γραπτές διαβεβαιώσεις από τη συριακή ηγεσία πως θα εφαρμόσει την κατάπαυση πυρός» και ζητώντας από τους ενόπλους της συριακής αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο. Η συριακή ηγεσία, κατά τον Ανάν, ζήτησε ορισμένες λογικές διευκρινίσεις για την εφαρμογή της εκεχειρίας και κατέστησε σαφές ότι η Δαμασκός διατηρεί το δικαίωμα ν' απαντήσει στρατιωτικά σε τυχόν επιθέσεις που θα δεχτούν δυνάμεις της, άμαχοι κ.λπ.
Ο Κόφι Ανάν είχε, χτες, επαφές με την ιρανική ηγεσία στην Τεχεράνη, από την οποία ζήτησε να στηρίξει το σχέδιο αποκλιμάκωσης που έχει εκπονήσει, συμπληρώνοντας ότι «αν γίνουν λάθη, κακοί υπολογισμοί ή κάτι δεν πάει καλά, θα προκληθεί σοκ σε όλη την περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες». Επανέλαβε, δε, την άποψή του ότι η χορήγηση όπλων στους αντιπολιτευόμενους «ενέχει τεράστιους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή».
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, τόνισε ότι η Τεχεράνη «θα στηρίξει το σχέδιο όσο δεν ζητά αλλαγή ηγεσίας στη Συρία», επαναλαμβάνοντας ότι «και αλλαγές πρέπει να γίνουν και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει από την υπάρχουσα συριακή ηγεσία». Εκκληση για «άμεση εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός» απηύθυνε και στη συριακή ηγεσία και στην αντιπολίτευση το Πεκίνο, για πολλοστή φορά, ενώ παρενέβη και η Μόσχα καλώντας, κυρίως, την αντιπολίτευση να σεβαστεί επίσης την εκεχειρία. Εκεχειρια βεβαια η μισθοφοροι της CIA που παριστανουν την αντιπολιτευση δεν προκειται να κανουν, γιατι οι αμερικανοι αποικιοκρατες και τα πουστροευρωπαικα σκυλακια τους εχουν διακηρυξει σε ολους τους τονους οτι θελουν την Συρια και δεν θα διστασουν να βυθισουν ολη την περιοχη στο αιμα. Οτι οι κωλοαμερικανοι ναζιστες ειναι αδιστακτοι το εχουν αποδειξει στο Ιρακ στο Αφγανισταν και στην Λιβυη. Και δεν θα σταματησουν στη Συρια, γιατι στοχος τους ειναι το Ιραν.
Εντός Συρίας, η κρατική τηλεόραση, χωρίς να κάνει αναφορά στο σχέδιο Ανάν, μετέδωσε ότι «τα συριακά στρατεύματα σταματούν από την Πέμπτη το πρωί τις επιχειρήσεις τους έχοντας καταφέρει να ελέγξουν τη δράση των εγκληματικών τρομοκρατικών στοιχείων». Σύμφωνα με αντιπολιτευόμενες πηγές, σημειώνονταν και χτες συγκρούσεις αλλά και επιχειρήσεις του στρατού, με τεθωρακισμένα, σε διάφορες πόλεις, όπως σε Χομς, Χάμα, Ραστάν και στην επαρχία Ντεράα, ενώ οι αλητικες τουρκικές αρχές ανέφεραν ψευδως και προβοκατορικα για δεύτερη φορά, σε λίγα 24ωρα, πυρά από το συριακό έδαφος έπεσαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην περιοχή Κιλίς επί τουρκικού εδάφους, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς.
Η αλητικη τουρκαλαδικη ηγεσία, που σαν γνησιοι πουσταραδες τουρκομογγολοι που ειναι, δινουν κωλο στον αμερικανο τους αφεντη, έχει απροκάλυπτα θέσει υπό την αιγίδα της τη συριακή αντιπολίτευση, κυρίως τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους» που συμμετέχουν στο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, προειδοποιεί ότι «θα λάβει μέτρα στα σύνορά της» και έχει επανειλημμένως θίξει το ενδεχόμενο δημιουργίας «ζωνών ασφαλείας», που σημαίνει είσοδο του τουρκικού στρατού και στο συριακό έδαφος. Για όλα αυτά, ο υπουργός Εξωτερικών, Μ. Νταβούτογλου, ενημέρωσε, χτες, διά μέσου τηλεδιάσκεψης, τους υπουργούς Εξωτερικών του G8.




ΣΟΥΔΑΝ - ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Νέες συγκρούσεις στην πετρελαιοφόρα μεθόριο
ΧΑΡΤΟΥΜ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Νέα επικίνδυνη ανάφλεξη των συγκρούσεων ανάμεσα στους στρατούς Σουδάν και Νοτίου Σουδάν σημειώνεται μέσα στο τελευταίο 48ωρο με επίκεντρο την πετρελαιοφόρα σουδανική περιοχή Χέγκλιγκ που βρίσκεται στη μεθόριο αμφοτέρων χωρών.
Η εξέλιξη προκάλεσε τη «βαθιά ανησυχία» της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ), που απαίτησε «την άμεση και άνευ όρων» αποχώρηση του νοτιοσουδανικού στρατού από την περιοχή.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού παραδέχθηκε ότι το Χαρτούμ έχασε τον έλεγχο του Χέγκλιγκ από «επίθεση του νοτιοσουδανικού στρατού και μισθοφόρων», προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε «φάση γενικής κινητοποίησης». Παράλληλα, η τεχνιτη "βουλή" του δικτατορα του Σουδάν αποφάσισε την αναστολή των συνομιλιών με Νοτιοσουδανούς αξιωματούχους που γίνονταν στην έδρα της ΑΕ στην Αντίς Αμπέμπα.
Από την άλλη μεριά ο νοτιοσουδανικός στρατός παραδέχθηκε τις σφοδρές συγκρούσεις στο Χέγκλιγκ, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του μετέβησαν εκεί έπειτα από σφοδρό εναέριο βομβαρδισμό στρατηγικής γέφυρας στο Αμπιεμχόμ της (νοτιοσουδανικής) πολιτείας Γιούνιτι, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων αμάχων - μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.
Ο Νοτιοσουδανός υπουργός Πληροφοριών Βαρνάβας Βενιαμίν Μάριαλ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ΑΕ και τη «Διακυβερνητική Αρχή για την Ανάπτυξη» (γνωστή ως «IGAD») να καταδικάσει την «πράξη βίας» στο νοτιοσουδανικό εναέριο χώρο. Τέλος, ο πρόεδρος της νοτιοσουδανικής βουλής, Τζέιμς Ουάνι Ιγκα, κάλεσε το λαό να είναι «σε ετοιμότητα άμυνας εάν το Σουδάν επιζητεί πράγματι τον πόλεμο»...





ΚΙΝΑ
Αποπομπή υψηλόβαθμου στελέχους
ΠΕΚΙΝΟ.--
Απόφαση να αποπεμφθεί ο Μπο Σιλάι, από την Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, πήρε την Τρίτη η ΚΕ του ΚΚ Κίνας, ενώ διεξάγεται έρευνα καθώς θεωρείται ύποπτος για σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις. Ο Μπο Σιλάι ήταν ο πρώην επικεφαλής του ΚΚ Κίνας, σε μία εκ των πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά πόλεων της Τσονγκτσίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα. Πριν λιγες μερες ο αληταρας κινεζος προεδρος ειπε οτι η Κινα δεν θα ξαναγυρισει στον μαοισμο. Ο Μπο Σιλαι ηταν αριστερος, ειχε φτιαξει κοινωνικη πολιτικη στην πολη που διοικουσε, ειχε επιβαλει βαρια φορολογια στις ξενες και ντοπιες βιομηχανιες, και τα λεφτα τα χρησιμοποιουσε για να ενισχυει τους φτωχους. Ειχε εξαλειψει απο την πολη τους ανεργους και τους αστεγους δινοντας τους δουλεια και σπιτι.
Η σύζυγος του Μπο Σιλάι, Γκου Καλάι, φέρεται ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, ο οποίος ήταν «στενός φίλος» της οικογένειας. Η Γκου Καλάι συνελήφθη, ενώ οι ιδια η οικογενεια του επιχειρηματια ειπε οτι ολες οι κατηγοριες ειναι ανυπαρκτες, ποτε κανεις απο την οικογενεια δεν κατηγορισε τον Μπο Σιλαι, ο οποιος ηταν στενος φιλος της οικογενειας, και εκανε οτι μπορουσε για να βρει τους δολοφονους. Οι οποιοι βεβαια ηταν πληρωμενοι απο τους αλητες καπιταλιστες του "Κ"Κ Κινας Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κινεζική αστυνομία διεξάγει έρευνα όσον αφορά τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΚΚ Κίνας.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη υφιστάμενου του Σιλάι, Βάνγκ Λιτζούν, αστυνομικού διευθυντή της πόλης, για μια μέρα στο αμερικανικό προξενείο. Πάντως η όλη υπόθεση δείχνει ότι υπάρχει διαπάλη σε ηγετικά κλιμάκια.




ΑΛΓΕΡΙ.-- Πέθανε, χτες, σε ηλικία 96 χρόνων, ο Αχμεντ Μπεν Μπελά, ηγετικό στέλεχος του αλγερινού απελευθερωτικού αγώνα κατά της γαλλικής αποικιοκρατίας και πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αλγερίας από το 1963 μέχρι το 1965, οπότε ανατράπηκε από στρατιωτικό πραξικόπημα, για να τον διαδεχτεί ο στρατηγός Μπουμεντιέν. Ο Μπεν Μπελα συνεργαζοταν με τον ελληνα τροτσικιστη Παμπλο, ο οποιος ηταν διπλα του σε ολη τη διαρκεια της θητειας του. Ο Μπεν Μπελά υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ειδικής Οργάνωσης» που μετεξελίχθηκε σε «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» Αλγερίας. Διατέλεσε μέλος της 9μελούς Επαναστατικής Επιτροπής Ενότητας και Δράσης που συντόνιζε τον αγώνα κατά των αποικιοκρατών. Μετά την ανατροπή του έμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι το 1980, μετά αυτοεξορίστηκε στην Ελβετία, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα του το 1997.
ΜΑΝΙΛΑ.-- Νέο επεισόδιο, που αναδεικνύει την ένταση στη Νότια Κινεζική Θάλασσα σημειώθηκε χτες, όταν πολεμικό πλοίο των Φιλιππίνων αναχαίτισε οκτώ κινεζικά αλιευτικά. Η Νότια κατ ευφημισμο Κινεζική Θάλασσα θεωρείται ιδιαίτερα πλούσια σε υδρογονάνθρακες, καθώς και σε αλιεία, διεκδικείται τόσο από την Κίνα, παροτι βρισκεται αναμεσα στις Νοτιες Φιλιππινες και το Νοτιο Βιετναμ, και τις Φιλιππίνες, όσο και από άλλες χώρες, οπως το Βιετναμ το Μπρουνει και τη Μαλαισια, με αποτέλεσμα εντάσεις να αναζωπυρώνονται στην περιοχή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
ΣΑΝΑ'Α.-- Για τρίτη συνεχόμενη μέρα μαίνονταν σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ενόπλων της ισλαμοφασιστικής «Ανσάρ αλ Σαρία», παραφυάδας της «Αλ Κάιντα», στο νότο της Υεμένης, στην ευρύτερη περιοχή πέριξ της πόλης Λάουντερ. Στις μάχες, στις οποίες συμμετέχει και η πολεμική αεροπορία, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τουλάχιστον 62 ισλαμοφασιστες μαχητές ενώ συνολικά από τη Δευτέρα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 158 άνθρωποι.
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ξεκίνησαν οι δυναμικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς δέκα ετών από την εκδήλωση του πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου Ούγο Τσάβες, αμερικανικής έμπνευσης και εκτέλεσης εκ μέρους της εγχώριας ολιγαρχίας. Το πραξικόπημα διήρκεσε μόλις 47 ώρες καθώς ανατράπηκε μετά από λαϊκό ξεσηκωμό, απο τις τακιαρχιες των κομαντο που παρεμειναν πιστες στον Τσαβες που ηταν πρωην στρατιωτικος. Οι αμερικανοκινητοι φασιστες βιομηχανοι και στρατιωτικοι που εκαναν το πραξικοπημα με εντολη αμερικανων, διεφυγαν στις ΗΠΑ, και εκει βρισκονται ακομα και παιρνουν πλουσοπαροχα.





ΤΣΕΧΙΑ
Νέα μέτρα λιτότητας
ΠΡΑΓΑ.--
Δέσμη νέων μέτρων λιτότητας και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ανακοίνωσε χτες ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας, ισχυριζόμενος πως είναι ...αναγκαία, ώστε να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός έως το 2016, φορτώνοντας έτσι νέα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό, ώστε να βγει όσο το δυνατόν κερδισμένο το κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται να αυξηθεί η φορολογία, να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ κατά 1% από την αρχή του 2013 για τρία χρόνια. Προηγούμενα, είχαν συμφωνήσει οι ηγέτες της τρικομματικής κυβέρνησης - «Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών» (ODS), νεοφιλελεύθερο «TOP 09» και το «Κόμμα Δημοσίων Υποθέσεων (VV) - για περικοπές του προϋπολογισμού και τα αντιλαϊκά μέτρα, λίγες μέρες μετά τις ...απειλές του μικρότερου κόμματος «VV» πως θα αποχωρήσει από το συνασπισμό από την 1η του Μάη.
Ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας, Βόιτεκ Φίλιπ, απορρίπτοντας αυτήν την πολιτική, σημείωσε πως τα μέτρα αυτά θα χειροτερέψουν την κατάσταση των εργαζομένων και απαίτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως στις 21 Απρίλη προετοιμάζεται πανεθνική διαμαρτυρία από τη Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων της Τσεχίας και της Μοραβίας «CMKOS», με κύρια αιτήματα να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ενώ δεν αποκλείει και την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας.









Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 12, 2012 8:02 am Θέμα δημοσίευσης: ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΟΛΑΓΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟΥΣ
Από το Βήμα:
"Κοινωνικό χάος και πολιτική αστάθεια στη χώρα βλέπει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, εάν, την επομένη των εκλογών, σχηματιστεί κυβέρνηση των κομμάτων του μνημονίου. «Νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, φυσικά αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση που, κατά την άποψή του, θα επικρατεί, μετεκλογικά, σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ."
Προκειμένου λοιπόν να ξεσηκωθεί ο λαός....
"Ο κ. Τσίπρας προτάσσει ως λύση σταθερότητας και ελπίδας μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά. Ξεκαθάρισε ότι αντίπαλος του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δεν είναι «ούτε ο κ. Κουβέλης, ούτε η κυρία Παπαρήγα. Για μας βασικός αντίπαλος είναι τα κόμματα του μνημονίου και, αν θέλετε, ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς»."
«Νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, φυσικά αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά. Θα έχουμε μια κατάσταση χάους, που θα επιτείνεται φυσικά από την απόγνωση που θα προκαλεί η βίαιη εφαρμογή αυτών των νέων επώδυνων σκληρών μέτρων που θα αφορούν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που θα στοχεύουν στη διάλυση των βασικών δυνατοτήτων επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας».
Να ψηφίσει ώριμα λοιπόν ο ελληνικός λαός, ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα είναι ανώριμος, για να ακολουθήσει μια αριστερή κυβέρνηση με φιλολαϊκή πολιτική, για να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, όλα τα μνημονιακά κόμματα και βεβαίως "Την κυρία Λαγκάρντ, τον κ. Τόμσεν, την τρόικα, όλους αυτούς που μας απειλούν και μας εκβιάζουν με τη χρεοκοπία της δικής τους πολιτικής."
Και όλα αυτά για να μην έχουμε κοινωνική αναταραχή!
Λες και όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι βίτσιο των παραπάνω και όχι κατεύθυνση του κεφαλαίου και επιβολή των ιμπεριαλιστών στη χώρα.
Και αναρωτιέται κανείς, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται και εν είδη απειλής προσπαθεί να εκβιάσει τη ψήφο του λαού, απειλώντας με "ταραχές", πως θα τα κάνει όλα αυτά που υπόσχεται και που θα στηριχθεί; 'Η μήπως το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές θα μείνουν να μας κοιτάνε με σταυρωμένα τα χέρια;
Ωραία και καλά όλα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως βασικός κορμός μιας αριστερής κυβέρνησης, πολύ θα το θέλαμε να είμαστε αραχτοί στους καναπέδες μας και να μας ερχόταν όλα βολικά αλλά δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και η πραγματικότητα, ιστορική, τρέχουσα και μελλοντική. Αυτή η πραγματικότητα λέει ότι χωρίς οργάνωση μαζική εργατική και λαϊκή, χωρίς σύγκρουση (που η άτιμη εμπεριέχει και τη βία, ενίοτε και την ένοπλη!) με το σύστημα και τους μηχανισμούς του ακόμη και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να γίνουν. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο δίκαια μας κάνει να πιστεύουμε ότι άλλα πράγματα έχει κατά νου. Τα οποία τα ομολογεί κιόλας μιλώντας για το φόβο της αποσταθεροποίησης (αν δεν είναι αυτό η αριστερή εκδοχή της αστικής τρομοκρατικής προπαγάνδας τότε τι είναι.Τουλάχιστον αυταπατάται τα μάλα και δεν έχει μάθει τίποτα από τον Αλιέντε.
Ταξική πάλη είναι αυτή και δεν γίνεται με κανόνες δημοκρατικούς, έτσι όπως τους εννοούν κάποιοι αριστεροί, γίνεται με άλλους κανόνες πιο σκληρούς και πιο δημοκρατικούς όπως τους εννούμε κάποιοι άλλοι αριστεροί, ούτε πρόκειται να γίνουν όλα αυτά, εφ' όσον τα εννοούν, έτσι ομαλά στη περίπτωση που βγει μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση, αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα όσο και αν την ξορκίζει κάποιος.
Από ΄κει και πέρα όποιος θέλει να τιμήσει το σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί" θα πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά και όχι μόνο στις εκλογές!






Palestinian and Syrians are fighting the same battle...
&by Mohamed Omar
In Gaza Palestinian resistance fighters are struggling to defend their people against the aggressive Zionist war machine. At the same time in neighboring Syria the Syrian Arab Army is struggling to protect its civilian population and institutions against armed groups, backed by the Zionist regime, the US and...their allies.
The Palestinian resistance fighters and the Syrian Arab Army are fighting the same battle. Gaza, Homs and Idlib are merely different fronts in the same war that has been going on since the foundation of the Zionist entity in 1948: The war for Arab independence, freedom and dignity.
The armed groups operating in Syria are funded and armed by the same forces, whom for more than sixty years, have enabled and maintained the occupation of Palestine. The US, which has staunchly supported and armed the Zionist entity, regardless of its ethnic cleansing and crimes against humanity, is now supporting and arming the so called “Free Syrian army”. And as we can see from the butchering of woman and children in Homs the so called “Free Syrian Army” is as brutal as their Zionist counterpart.
The fronts might shift from time to time but the war is one and the same. The internal enemy in Syria is nothing but an extension of the external enemy which it has fought in the three wars of 1948, 1967 and 1973.
There have always been traitors in Syria, who put their own sectarian, economic or political agendas, above the nation. Just like there have always been traitors in Palestine, trying to undermine the resistance. The so called “Free Syrian Army” has shamelessly reached out to the Zionist entity and without doubt there is already a great deal of covert cooperation. These armed groups are acting exactly like the Zionist occupying force in Palestine, taking civilians as hostages and using them as human shields, occupying residential areas and killing people for being loyal to their country.
Syria is formally at war with the illegal Zionist entity and has been so since 1948. The current unrest should properly be seen as the latest phase in that ongoing war with the Zionist entity, which refuses to accept an independent, stable and free Syria on its borders.
The so called “Friends of Syria Conference” in Tunisia was of course nothing but a “Friends of Israel Conference” in disguise. By destabilizing Syria they hope to help Israel. Otherwise, if these regimes were really concerned with the suffering of peoples, they would have organized a “Friends of Palestine Conference” a long time ago.
Some Western regimes together with the Zionist entity and the Wahhabi dictatorships of Saudi Arabia and Qatar care as much for the welfare of Syrian people as they care for the welfare of the Palestinian people, i.e. nothing at all.
&
In Gaza the Zionist regime uses its official military forces to uphold its occupation and suppress the Palestinians. In Syria they, and their Western and Arab allies, use paramilitary forces like the so called “Syrian Free Army”.
The Palestinian resistance fighters in Gaza and the Syrian Arab Army in Homs and Idlib are one the same side in this battle against Zionism and Imperialism.
Mohamed Omar is a Swedish freelance writer
This article has also been published at the Sons of Malcolm and in Islam Times

(αυτοματη μεταφραση)
Παλαιστινιοι και Σύριοι αγωνίζονται την ίδια μάχη ...
& απο Μοχάμεντ Ομάρ
Στη Γάζα των μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης παλεύουν για να υπερασπιστούν τους ανθρώπους ενάντια στην επιθετική πολεμική μηχανή των σιωνιστων. Ταυτόχρονα, στη γειτονική Συρία, ο Συριακος Αραβικος στρατός προσπαθεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό και τους θεσμούς της κατά των ένοπλων ομάδων, που υποστηρίζονται από το σιωνιστικό καθεστώς, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ....
Οι Παλαιστίνιοι μαχητές της αντίστασης και του Αραβικου Συριακου Στρατού αγωνίζονται την ίδια μάχη. Γάζα, Χομς και Ιντλίμπ είναι απλώς διαφορετικά μέτωπα στον ίδιο πόλεμο που έχει αρχίσει εδώ και από την ίδρυση της σιωνιστικής οντότητας το 1948: Ο πόλεμος για την Αραβική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Οι ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από τις ίδιες δυνάμεις, απο τους οποίους για περισσότερο από εξήντα χρόνια, έδωσαν τη δυνατότητα και διατήρησαν την κατοχή της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ, η οποία υποστήριξε σθεναρά και με όπλα την σιωνιστική οντότητα, ανεξάρτητα από την εθνοκάθαρση και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τώρα υποστηρίζει και εξοπλίζει το λεγόμενο «Ελεύθερο συριακο στρατο". Και όπως μπορούμε να δούμε από το σφαγιασμό της γυναίκας και των παιδιών στην πόλη Homs ο λεγόμενος «ελεύθερος συριακος στρατος" είναι τόσο βάρβαρος οσο οι σιωνιστες ως ομόλογό τους.
Τα μέτωπα θα μπορούσε να μεταφερθεί από καιρό σε καιρό, αλλά ο πόλεμος είναι ένα και το αυτό. Ο εσωτερικός εχθρός στη Συρία δεν είναι παρά μια προέκταση του εξωτερικού εχθρού, που έχει αγωνιστεί σε τρεις πολέμους του 1948, 1967 και 1973.
Πάντα υπήρχαν προδότες στη Συρία, που βάζουν τη δική τους θρησκευτική, οικονομική ή πολιτική ατζέντα, πάνω από το έθνος. Όπως πάντα υπήρχαν προδότες στην Παλαιστίνη, που προσπαθουσαν να υπονομεύσουν την αντίσταση. Ο λεγόμενος «Ελεύθερος συριακος στρατος» έχει φτιαχτει ξεδιάντροπα από την σιωνιστική οντότητα και χωρίς αμφιβολία υπάρχει ήδη μεγάλη μυστική συνεργασία. Αυτές οι ένοπλες ομάδες που δρουν ακριβώς όπως και η σιωνιστική δύναμη κατοχής στην Παλαιστίνη, λαμβάνοντας αμάχους ως ομήρους και χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες, καταλαμβάνοντας κατοικημένες περιοχές και σκοτώνουν ανθρώπους για να είναι πιστοί στη χώρα τους.
Η Συρία είναι επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με την παράνομη σιωνιστική οντότητα και ειναι έτσι από το 1948. Η τρέχουσα αναταραχή θα πρέπει κανονικά να θεωρηθεί ως η τελευταία φάση σε αυτό το συνεχή πόλεμο με τη σιωνιστική οντότητα, η οποία αρνείται να αποδεχθεί ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο και σταθερό Συριακο κρατος στα σύνορά της.
Οι λεγόμενοι «Φίλοι της Συρίας Συνεδρίου" στην Τυνησία ήταν φυσικά τίποτα αλλο, παρα ένα "Φίλοι του Ισραήλ Συνέδριο" στη μεταμφίεση. Με την αποσταθεροποιηση της Συρία ελπίζουν να βοηθήσουν το Ισραήλ. Διαφορετικά, εάν αυτά τα καθεστώτα ήθελαν πραγματικά να ασχολειθουν με τα δεινά των λαών, θα ειχαν οργανώσει ένα «Φίλοι της Διάσκεψης της Παλαιστίνης" εδώ και πολύ καιρό.
Μερικα δυτικα καθεστώτα μαζί με την σιωνιστική οντότητα και οι δικτατορίες Ουαχάμπι της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ φροντισαν τόσο για την ευημερία του λαού της Συρίας οσο νοιάζονται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού, δηλαδή τίποτα και καθολου.
&
Στη Γάζα το σιωνιστικό καθεστώς χρησιμοποιεί τις επίσημες στρατιωτικές δυνάμεις του για να διατηρήσει την κατοχή του και να καταστείλουν τους Παλαιστινίους. Στη Συρία, και στη Δυτική με τους άραβες συμμάχους τους, χρησιμοποιούν παραστρατιωτικές δυνάμεις, όπως τον λεγόμενο "Συριακο Ελεύθερο Στρατο".
Οι Παλαιστίνιοι μαχητές της αντίστασης στη Γάζα και ο Συριακος Αραβικος Στρατος στο Χομς και στη Ιντλίμπ είναι ένα στην ίδια πλευρά σε αυτή τη μάχη ενάντια στον Σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Μοχάμεντ Ομάρ είναι ένας Σουηδός συγγραφέας
Αυτό το άρθρο έχει επίσης δημοσιευτεί στο Υιοί του Malcolm και στο Ισλάμ Times







Κάλεσμα του Occupy Oakland σε Παγκόσμια Γενική Απεργία
από occypier 19:14, Πέμπτη 12 Απριλίου 2012
Η γενική απεργία επιστρέφει, με νέα μορφή, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από σημαντικές περικοπές σε προϋπολογισμούς, ένα βίαιο αντιμεταναστευτικό ρατσισμό και μια αρπακτική και γενικευμένη χρηματοοικονομική σπέκουλα. Ο αριθμός εργαζομένων που ήταν εγγεγραμμένοι σε συνδικάτα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011 ήταν της τάξης του 11,8%, δηλαδή περίπου 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι.
Εκείνο για το οποίο δεν μιλούν αυτοί οι αριθμοί είναι ο αυξανόμενος αριθμός των ανέργων και όσων βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας σε αυτήν τη χώρα. Οι αριθμοί δεν μιλούν για τους χειρώνακτες, για τους αδήλωτους εργάτες, για τους κατ’ οίκον εργαζομένους, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από κοινότητες μεταναστών. Οι αριθμοί δεν μιλούν για εκείνους που ασχολούνται με τα οικιακά, ούτε για ολόκληρη την αόρατη οικονομία της εργασίας της άμισθης αναπαραγωγής. Οι αριθμοί δεν μιλούν για τους φοιτητές που έχουν χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων και κάνουν τη μία πρόχειρη δουλειά μετά την άλλη, προκειμένου να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις φοιτητικές τους δαπάνες, οι οποίες βρίσκονται σε κατακόρυφη αύξηση. Οι αριθμοί δεν μιλούν για το τεράστιο ποσοστό των μαύρων αμερικανών που βρίσκονται στη φυλακή ή που εξαιρούνται από την εργασιακή σταθερότητα κι ασφάλεια εξαιτίας του ρατσισμού της κοινωνίας μας.
Τον Δεκέμβριο του 2011, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, η επίσημη τιμή της ανεργίας μόνο στο Ώκλαντ άγγιξε το καταστροφικό ποσοστό του 14,1%. Την ίδια στιγμή που πόλεις όπως το Ώκλαντ καταρρέουν λόγω της λιτότητας, ό,τι απομένει από το δημόσιο χρήμα προορίζεται για τη δωροδοκία και τη στρατιωτικοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου ν’ αναχαιτιστεί η κοινωνική αναταραχή. Στις 2 Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς το κίνημα Occupy Oakland διοργάνωσε την πρώτη γενική απεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη γενική απεργία του 1946 στο Ώκλαντ, που απέκλεισε το κέντρο της πόλης και το λιμάνι. Πρέπει να μπορέσουμε να ξαναφανταστούμε μια γενική απεργία σε μία εποχή όπου η πλειονότητα των εργαζομένων δεν συνδικαλίζονται κι οι περισσότεροι από μας αγωνιζόμαστε περισσότερο για το προνόμιο στη δουλειά και λιγότερο για τη βελτίωση των ειδικότερων συνθηκών εργασίας μας.
Πρέπει να μεταφέρουμε τη σύγκρουση στο δρόμο, στα σχολεία και στα γραφεία των διεφθαρμένων τοπικών διοικήσεων. Το να ξαναφανταστούμε μια γενική απεργία σημαίνει να βρούμε σήμερα κιόλας τις λύσεις για τις κοινότητες που πλήττονται από τις περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό και από τις συνεχείς παρενοχλήσεις της αστυνομίας, ανεξάρτητα από ενδεχόμενη αλλαγή της δημοτικής αρχής. Το κίνημα Occupy Oakland καλεί και θα συμμετάσχει σε μια νέα κατεύθυνση του κινήματος των καταλήψεων, στηριζόμενο στη βεβαιότητα ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι μονάχα να βρούμε νέους τρόπους κάλυψης των αναγκών μας ανεξάρτητα από το κράτος, αλλά και να επιτεθούμε εναντίον των θεσμών που μας εξαναγκάζουν σε μια άθλια ζωή, γεμάτη εκμετάλλευση, χρέη και διαρκώς αυξανόμενη φτώχεια. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.
Η 1η Μάη είναι μια διεθνής αργία, επέτειος της σφαγής στην πλατεία Χέυμαρκετ το 1886, όταν η αστυνομία του Σικάγου, υπερασπιζόμενη, όπως πάντα, τα συμφέροντα του «1%» του πληθυσμού, επιτέθηκε δολοφονικά σε εργαζομένους που συμμετείχαν στη μαγιάτικη εκείνη γενική απεργία, διεκδικώντας την καθιέρωση του 8ώρου. Παρά τα όσα μας λένε οι πολιτικοί, ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται και στον 21ο αιώνα και στρέφεται εναντίον των εργαζομένων (της βάσης και των μη συνδικαλισμένων), των φοιτητών, των έγχρωμων, των ανέργων και των επισφαλών, των εμιγκρέδων, των αστέγων, των γυναικών, των κουήρ και των τρανς, καθώς και των φυλακισμένων. Αντί να βρούμε ένα κοινό έδαφος συνεννόησης με τα τέρατα, είναι η ώρα να τα πολεμήσουμε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την πάλη μια καθημερινή πραγματικότητα στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο (Μπέυ Έρια) και πέραν αυτής.
Την Πρωτομαγιά του 2012 το Occupy Oakland θα ενωθεί με ανθρώπους όλων των πολιτικών οριζόντων, παντού στον κόσμο, σε μια παγκόσμια γενική απεργία που θα έχει ως στόχο να διακόψει την κυκλοφορία του Κεφαλαίου, που χρησιμεύει καθημερινά στο να πλουτίζει τις κυρίαρχες τάξεις και να φτωχαίνει τους υπόλοιπους ανάμεσά μας. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη νίκη απ’ αυτήν που θα κερδίσουμε εμείς οι ίδιοι, επανακτώντας τα μέσα της ύπαρξής μας, τα οποία μας έχουν στερήσει και συνεχίζουν να μας στερούν μέρα με τη μέρα.
Εξέγερση για μια ζωή που αξίζει να ζήσουμε!
Απεργίες/ Μπλόκα/ Καταλήψεις





Άρση απαγόρευσης διαδηλώσεων στην Τυνησία
από *** 3:27, Πέμπτη 12 Απριλίου 2012
Την άρση της απαγόρευσης διαδηλώσεων στη λεωφόρο Μπουργκίμπα στην καρδιά της Τύνιδας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Άλι Λαράγιεντ δύο ημέρες μετά τις αιματηρές ταραχές που εκτυλίχθηκαν στη χώρα.
«Η λεωφόρος είναι ανοιχτή για όλους τους Τυνήσιους, για αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν, να κάνουν περίπατο ή να εργαστούν», είπε ο Λαράγιεντ μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο αποφασίστηκε επίσης η σύσταση μιας «ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας» για τις ταραχές της 9ης Απριλίου.
Από τις 28 Μαρτίου οι αρχές είχαν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στη λεωφόρο Μπουργκίμπα. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια διαδήλωση ισλαμιστών, οι οποίοι επιτέθηκαν σε καλλιτέχνες. Το υπουργείο είχε επικαλεστεί ως δικαιολογία τα παράπονα που είχαν εκφράσει έμποροι, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων τουριστικών ειδών.
Την Δευτέρα εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν την απαγόρευση και κατέβηκαν στην κεντρική λεωφόρο, αλλά η συγκέντρωσή τους διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία. Οι ταραχές αυτές ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα από πέρσι το χειμώνα. Τουλάχιστον 15 διαδηλωτές και 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα ερευνήσει τα γεγονότα είχε ζητήσει με ανοιχτή επιστολή της η οργάνωση για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στο Σίντι Μπουζίντ, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την «περιθωριοποίηση» της περιοχής τους και κατέβηκαν την Τετάρτη σε γενική απεργία. Τα περισσότερα σχολεία και οι διοικητικές υπηρεσίες δεν λειτούργησαν, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής Γενικής Ένωσης Τυνήσιων Εργαζομένων (UGTT).
Οι διαδηλωτές φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα, κατηγορώντας τις αρχές ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους απέναντι στις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Το Σίντι Μπουζίντ είναι η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη τον Δεκέμβριο του 2010 μετά την αυτοπυρπόληση ενός άνεργου νέου που προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην πουλώντας φρούτα στο δρόμο.





Ο μαχαιροβγάλτης της Παντείου και πρώην 'κεφάλι' της ΧΑ Ζαφειρόπουλος υποψήφιος με το ΛΑΟΣ
από * 16:16, Πέμπτη 12 Απριλίου 2012
Ο ναζιστικός σχηματισμός του Καρατζαφύρερ (που δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια όσο και αν καταδικάζει τους συναγωνιστές του στον ρατσισμό και πρώην συνεργάτες και ομοτράπεζούς του των χρυσών αυγών) πρόσθεσε άλλο ένα 'διαμάντι' στο ρόστερ του.Μετά τους Παπαμιχαήλ, Κύρτσο, Μπάρμπα 'χτυπησε' και τον μαχαιροβγάλτη Ζαφειρόπουλο.Για να μην ξεχνάμε ο κύριος αυτός στην λαμπρή του καρριέρα ηγήθηκε πολλών νεοναζιστικών επιθέσεων τόσο προσωπικά όσο και στον ευρύτερο κύκλο του με χαρακτηριστικότερη ίσως αυτή στο πάντειο πανεπιστήμιο όπου φοιτητές κρατούσαν έναν φασίστα με 2 όπλα!!! και ο Ζαφειρόπουλος με συνοδεία τριάντα τραμπούκων επιτέθηκαν μαχαιρώνοντας δύο άτομα τουλάχιστον.Επίσης ο ίδιος εκδίδει την εφημερίδα 'Ελεύθερος Κόσμος', το ίδιο όνομα που έφερε η εφημερίδα της χούντας επί επταετίας, και μάλιστα στην δική του εφημερίδα αρθογραφούσε και ο Παττακός, ο Ζουρναζής, ο Μιχαλολιάκος και άλλα λαμπρά αστέρια.Τέλος έχει αρκετές δίκες και καταδίκες για αντισημητισμό, συκοφάντηση προσώπων, ρατσισμό.
Ο ξεφτίλας Ζαφειρόπουλος.Οι πρώην συναγωνιστές του (της χρυσης αυγης) τον συγύρισαν σε μια πορεία χωρίς να αντιδράσει ο ίδιος ούτε κατά την διάρκεια ούτε αργότερα.Ο αυτοεξεφτελισμός του όμως δεν σταματά εκεί, αφού σε παλιότερες εκλογές ο ίδιος είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές με τον Καρατζαφύρερ αν και κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε.Το πάθος του φασίστα για βουλευτιλίκι και έδρανο, δεν είναι όμως για να υποτιμάται.Έτσι έκανε γαργάρα το παλαιότερο άδειασμα και ξεφτελίκι και αυτή τη φορά δηλώνει κάθοδο. Εντέλει ο Καρατζαφύρερ θα κάνει τόσο ξεκάθαρη νεοναζιστική-φασιστική στροφή, και θα βάλει έναν υποψήφιο δολοφόνο να φιγουράρει στα ψηφοδέλτιά του.