Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Σαββατο 14 Απριλιου 2012

Άκυρο Αποχή ή Λευκό = Ψήφος στο Μνημόνιο




Στη σημερινη εβδομαδιαια εφημεριδα "Το Χωνι" της αντιστασης, που ανηκει στο ΕΠΑΜ του Δημητρη Καζακη, αρθρογραφουν οι συνηθεις υποπτοι Τζιμης Πανουσης (σελ. 5) και Μητσος Πουλικακος (σελ. 2). Επισης γραφει ο Γιαννης Ζουγανελης (σελ. 22). Επισης εχει αρθρα απο τους, Δημητρη Τσοβολα (σελ.42) και Γιωργο Παντζα (σελ. 53). Επισης μια σελιδα (σελ. 48) απο τον γνωστο στο internet Πρεζα TV. Στη σελ. 26 αρθρο για το Λαικο αντιβαρο στην παραχαραξη της ιστοριας, ο ρολος του ιστοχωρου "Αντιβαρο" στην προσπαθεια να αποσυρθει το βιβλιο παραχαραξης της ιστοριας της ΣΤ δημοτικου της Ρεπουση και της Διαμαντοπουλου. Στη σελ. 58-59 γραφει ο Δημητρης Καζακης, Το ΕΠΑΜ κατεβαινει στις εκλογες κοντρα στις δυναμεις κατοχης, ΕΠΑΜ ενας νεος πολιτικος φορεας γεννηθηκε για να αλλαξει την ιστορια, Το ΕΠΑΜ στη μαχη των εκλογων κατεβαινει για να αναδειξει εναν ριζικα διαφορετικο τροπο αντιπολιτευσης στο νεοκατοχικο καθεστως και στην προσκυνημενη αριστερα ολων των αποχρωσεων, Ποιο ευκολα συναντιεσαι με τον δαλαι λαμα στο Θιβετ παρα με την αριστερα, Το ΕΠΑΜ απερριψε τις διχαστικες λογικες περι "ενοτητας της αριστερας" και "αριστερων μετωπων" που βασιζονται στον ιδεολογικο διαχωρισμο δεξιας-αριστερας, εκανε εκκληση στα δημοκρατικα και πατριωτικα αντανακλαστικα ολων των δυναμεων που αντιτιθενται στο κατοχικο καθεστως.





«Θα μας βρουν απέναντί τους…»
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 09:56
Επιστολή οργής και απελπισίας απέστειλε μία μητέρα δύο παιδιών, τα οποία σπουδάζουν εκτός της γενέτειράς τους και μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις, επιβαρύνοντας τον –ήδη κουρεμένο-οικογενειακό προϋπολογισμό.
Μέσα στο αίσθημα φόβου για το μέλλον, η καταγγέλλουσα κατακεραυνώνει τον νέο νόμο-πλαίσιο που όπως αναφέρει θα στοιχίσει στην οικογένειά της…
Σας παραθέτουμε την επιστολή:
«Μην γνωρίζοντας που αλλού να απευθυνθώ αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα μου, ελπίζοντας να βρεθεί κάποια λύση.
Είμαι από επαρχία, γονέας 2 παιδιών τα οποία σπουδάζουν σε δυο διαφορετικές πόλεις με αποτέλεσμα πέρα από το δικό μου νοικοκυριό να έχω να φροντίσω άλλα δυο σπίτια (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
Σύμφωνα με τον νέο νόμο-πλαίσιο (της κ.Διαμαντοπούλου) που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν τους αιώνιους φοιτητές στους εισαχθέντες από το 2011 κ εξής δίνεται ένα έξτρα χρονικό περιθώριο δυο ετών πέρα από τα υποχρεωτικά έτη φοίτησης αλλιώς εκδιώκονται από τη σχολή ακόμα κι αν χρωστάνε έστω ένα μάθημα.
Ο γιος μου είναι νεοεισαχθείς στο ΤΕΙ Σερρών. Το σύστημα δήλωσης μαθημάτων κ η έλλειψη καθηγητών αναγκάζει τα παιδιά να μην μπορούν να δηλώσουν τα μαθήματά τους, με αποτέλεσμα να χάνουν τα εξάμηνα τους. Ήδη ο γιος μου έχασε το πρώτο εξάμηνο -χωρίς δική του υπαιτιότητα- και τώρα κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο. Όπως καταλαβαίνετε αυτόματα χάνεται το ένα από τα δύο πρόσθετα έτη σπουδών. Και ο λόγος; Ότι δεν υπάρχουν καθηγητές και ότι «κολλάει το σύστημα»!
Θεωρώ λοιπόν πως μια σχολή δεν μπορεί να δέχεται φοιτητές όταν δεν είναι σε θέση να τους σπουδάσει, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό. Δεν μπορούν να μιλάνε για αιώνιους φοιτητές τους οποίους πρέπει να βγάλουν από τα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα να μην τους παρέχουν τη δυνατότητα να τελειώσουν τη σχολή. Τέλος δεν μπορούν να μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα παιδιά μας για να παρακολουθούν ένα μόνο μάθημα στο εξάμηνο τους (ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς) βάζοντας μας σε μεγάλο αδιέξοδο αφού γνωρίζουμε πως ακόμα και αυτό το ένα μάθημα είναι για αυτά πολύτιμο.
Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να κάνω γνωστό πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το υπουργείο παιδείας θα βρουν γονείς και φοιτητές ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους»!




Έφαγαν αλεπού, λόγω οικονομικής κρίσης
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 02:08
Η οικονομική κρίση οδήγησε μια οικογένεια στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φάνε αλεπού. Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Εύβοιας, όταν πριν από λίγες ημέρες όταν μια περίεργη μυρωδιά αναδυόταν από γειτονικό σπίτι.
Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν το σπίτι του συγχωριανού τους και να τον ρωτήσουν.
Ο πατέρας δύο παιδιών έπειτα από αρκετή πίεση αποκάλυψε πως εκείνος και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι πριν από ένα μήνα, και αποφάσισε να πάει σε ένα χωράφι για να βρει τροφή. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοτώσει μια αλεπού και να την μαγειρέψουν.
Ο ίδιος ανέφερε στους συγχωριανούς του: «Ξέρετε ότι δεν έχω γάλα για να θρέψω τα παιδιά μου; Εδώ και αρκετές μέρες είναι νηστικά. Σπαράζει η καρδιά μου δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι.» Και τότε αποκάλυψε το μυστικό του. «Εγώ κλέφτης δεν θα γίνω έτσι αποφάσισα να βγω στα χωράφια για να βρω φαγητό. Όταν λοιπόν βρήκα μία αλεπού στο χωράφι, αναγκάστηκα να την μαγειρέψω.»
Την κατάσταση πήραν στα χέρια τους οι συγχωριανοί του που συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την οικογένεια.







Τι συνεργασίες θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φαινεται στα συνδικατα
Μπροστά στις εκλογές - και όχι μόνο - δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν τη σημασία που έχουν οι συνεργασίες μεταξύ των «αριστερών» δυνάμεων γιατί έτσι - δήθεν - θα βοηθηθούν οι αγώνες των εργαζομένων. Ξεπερνάμε λόγω χώρου το ζήτημα των «αριστερών δυνάμεων» - μια έννοια που κρύβει ότι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων γίνεται με βάση τα ταξικά συμφέροντα που στηρίζουν και τσουβαλιάζει το ΚΚΕ, το πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης, που θέτει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού - μαζί με κόμματα και δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «αριστερές» και θέλουν απλώς να εξορθολογικοποιήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Θα μείνουμε στο ζήτημα της συνεργασίας και στις επιδιώξεις που με αυτή θέλει να ικανοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται και από τις συνεργασίες που κάνει στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εκεί δηλαδή όπου, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργαστεί πολλές φορές σε όλα τα επίπεδα όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη ΝΔ. Συνεργασίες που από τη μια μεριά διαμορφώσουν συσχετισμούς βολικούς για την προώθηση των εργοδοτικών σχεδιασμών. Από την άλλη, επιβεβαιώνουν ότι μπορεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κριτική στα αστικά κόμματα αλλά στην πράξη τίποτα δεν τον εμποδίζει να συνεργάζεται με τους εκπροσώπους του. Αλλωστε και σ' αυτό το χώρο αυτή η τακτική είναι μέρος του στόχου του «για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην αριστερά» σε βάρος του ΚΚΕ, αφού συνασπίζεται με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ, όπου ως γνωστόν δρουν κομμουνιστές μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και με αυτή την έννοια τα στελέχη του Συνασπισμού ή άλλης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι πρόκειται για μια επιμέρους επιλογή. Είναι ξεκάθαρα μέρος της τακτικής τους.
Στις 7 Μάρτη 2012, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο. Μάλιστα στο συνέδριο έγινε εκτεταμένη νοθεία, αφού το 30% των αντιπροσώπων προήλθαν από μόνο δύο από τα 35 σωματεία που συμμετείχαν στο συνέδριο. Αυτό θα σήμαινε ότι στα δύο σωματεία ψήφισαν πάνω 1.150, κάτι που είναι εξωπραγματικό για μια περιοχή όπως η Καρδίτσα.
Στο πρόσφατο συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε για τρίτη φορά με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. με την ονομασία «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία». Αυτή η συμμαχία συμφώνησε με την «αρπαγή» δύο εδρών από την ΕΣΚ Τυφλών. Τι ήταν αυτό που «ένωσε» το ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες δυνάμεις; Η συγκάλυψη των αιτιών των προβλημάτων, η προβολή επιμέρους και αποσπασματικών αιτημάτων, ο αποπροσανατολισμός των ΑμΕΑ, αφού ένα από τα αιτήματά τους είναι η εξαίρεση των τυφλών από αντιλαϊκά μέτρα. Ετσι καλλιεργούν την επικίνδυνη αντίληψη ότι μπορεί ένα μέρος του λαού να γλιτώσει από την επίθεση, καλλιεργούν εφησυχασμό και αυταπάτες.
Το Νοέμβρη του 2010, στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργαζόταν ήδη με το ΠΑΣΟΚ, συμμάχησε και με τη ΝΔ. Και οι τρεις τους ενώθηκαν σε ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση».
Το Σεπτέμβρη του 2010 ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησαν στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδος, επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία ετών. Οι παρατάξεις αυτές, όπως κατήγγειλαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και στηρίζουν την απελευθέρωση της ΔΕΗ.
Το Μάρτη του 2010 το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ένωσαν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Επίσης το Μάρτη του 2010 στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο.
Το Γενάρη του 2010, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απέδειξαν ξανά ότι τους χωρίζουν λίγα και τους ενώνουν πολλά. Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Φαρμάκου συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δε συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί ήταν το ΠΑΜΕ». Η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού και οι τρεις αυτές πολιτικές δυνάμεις δε διαφωνούν με το φάρμακο - εμπόρευμα, όπως δε διαφωνούν και με την υγεία - εμπόρευμα.
Τα παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ενδιαφέρον έχει η κοινή στάση που κρατά σε διάφορα βασικά ζητήματα σχετικά με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
Πριν λίγο καιρό ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου απέρριψαν την πρόταση για απεργία για τους χαλυβουργούς. Οι ίδιες δυνάμεις στο ίδιο Εργατικό Κέντρο το 2009 είχαν αρνηθεί ακόμα και να συζητηθεί η πρόταση για απεργία στις 17 Δεκέμβρη εκείνου του έτους. Το ίδιο έκαναν και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, το 2009, είχε συμφωνήσει αρχικά με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για αποκλεισμό αντιπροσώπων που εξελέγησαν από σωματεία με τη συμμετοχή συμβασιούχων. Στη συνέχεια απείχαν από την ψηφοφορία για τον αποκλεισμό των σωματείων, για να μην πάρουν θέση.
Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ποιος είναι και τι ρόλο παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί μια δύναμη - ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων. Καταφεύγει σε κάθε είδους συμμαχίες με τα κατεξοχήν κόμματα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού και την ίδια ώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως προοδευτική δύναμη. Είναι ορντινάντσα στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατών.
Να γιατί λέμε ότι και η φιλολαϊκή τάχα θέση του για ενότητα είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι καιροσκόπος, τυχοδιωκτική δύναμη, που υπονομεύει τον ταξικό αγώνα. Αρα είναι επικίνδυνος και επιζήμιος για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.





IHD: Αυταρχικό το καθεστώς της Τουρκίας
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 08:36
Αύξηση των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώνεται στην Τουρκία, σύμφωνα με την έκθεση του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας (IHD).
Οπως γράφει η «Χουριέτ», ο επικεφαλής του Συνδέσμου Οζτούρκ Τουρκντογάν δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση σταδιακά διολισθαίνει προς ένα αυταρχικό καθεστώς και λόγω αυτής της διολίσθησης σημειώνεται αύξηση των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο κ. Τουρκντογάν σημείωσε ότι το 2011 πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ήταν κρατούμενοι, άλλοι τρείς σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν από τους «πολιτοφύλακες», οι οποίοι, όπως επισημαίνει, έχουν αποθρασυνθεί έπειτα από την απαλλαγή δύο εξ αυτών από το δικαστήριο για τον φόνο δύο ατόμων το 2010.
Ανέφερε, επίσης, ότι, λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης να προχωρήσει στις σχετικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε το 2009, η βία σε σχέση με το κουρδικό ζήτημα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους έχει αυξηθεί από 244 το 2010, σε 338 το 2011. Προσθέτει ότι το 2011, 175 γυναίκες δολοφονήθηκαν και άλλες 20 αυτοκτόνησαν λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης αναφέρει ότι 3.252 κατήγγειλαν βασανιστήρια εναντίον τους, ετέθησαν υπό κράτηση 12.685 άτομα και εξ αυτών τα 2.922 προφυλακίστηκαν.
Σημείωσε, επίσης, ότι είναι ορατή το 2011 η χειροτέρευση των επιδόσεων της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η τουρκική κυβέρνηση, εγκαταλείποντας το 2010 τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και εναρμονιζόμενη με τα «κριτήρια της Αγκυρας», έχει μετατρέψει την Τουρκία σε αστυνομικό κράτος και το καθεστώς της γίνεται ολοένα πιο αυταρχικό και καταπιεστικό.





Ρωσικά πλοία θα αναπτυχθούν στη Συρία
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 08:14
Η Ρωσία, η κυριότερη σύμμαχος της Συρίας, αποφάσισε να αναπτύξει ''σε μόνιμη βάση'' πλοία του στόλου της κοντά στις συριακές ακτές, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.''Ελήφθη η απόφαση για μόνιμη παρουσία των πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας κοντά στις ακτές της Συρίας'', δήλωσε υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η φρεγάτα Smetlivy, που ανήκει στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, βρίσκεται ήδη στην περιοχή και ότι τον Μάιο θα αντικατασταθεί από ένα ή περισσότερα σκάφη.
Από παλια, η Ρωσία διαθέτει μία βάση ανεφοδιασμού στη Συρία.





Βίαια επεισόδια στο Μπαχρέιν
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 01:49
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Μπαχρέιν, με ακτιβιστικές οργανώσεις να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για παραβίαση των Ατομικών Ελευθεριών. Ερασιτεχνικό video, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, απεικονίζει δυνάμεις της Αστυνομίας να προχωρούν στη βίαιη διάλυση συγκεντρωμένου πλήθος τη Μ. Πέμπτη στην πρωτεύουσα, Μανάμα, την ίδια στιγμή που η FIA ξεκαθάρισε πως το Grand Prix θα διεξαχθεί κανονικά την επόμενη εβδομάδα.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες του Αραβικού Κόσμου, το Μπαχρέιν δολοφονησε με τη βοηθεια ξενων ισλαμοφασιστικων κρατων τις διαδηλώσεις, οι οποίες δεν εντάσσονταν στο γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης των αραβικων κοσμικων καθεστωτων απο την CIA που έγινε γνωστό ως «Αραβική Άνοιξη» απο τους αμερικανους και γενικως τους δυτικους αποικιοκρατες και τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια τους.Το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου του 2011, όταν ήδη οι "εξεγέρσεις" της CIA στην Τυνησία και την Αίγυπτο είχαν οδηγήσει στην ανατροπή των Ben Ali και Hosni Mubarak αντίστοιχα, και πριν την ιμπεριαλιστικη επεμβαση στη Λιβυη, σημειώθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στο ισλαμοφασιστικο βασίλειο που λειτουργει με την αδεια των ναζιστων αμερικανων οι οποίες κατέληξαν σε βίαια επεισόδια και μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών.
Τότε η ισλαμοφασιστικη κυβέρνηση που εχουν στησει οι σειχιδες που εκμεταλευονται τον κοσμο σαν δουλους με την αδεια των αμερικανων ναζιστων ζητησε τη συνδρομή στρατιωτικών δυνάμεων από τους ισλαμοφασιστες απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) και τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει την τάξη στο εσωτερικό της χώρας. Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την έκρηξη του Ιράν, όπου κυριαρχούν οι Σιίτες Μουσουλμάνοι. Παρόλο που στο Μπαχρέιν κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, η κυβέρνηση των σουνιτων σειχιδων ισλαμοφασιστων ελέγχεται από Σουνίτες Μουσουλμάνους.
Τα επεισόδια της Μ. Πέμπτης σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης για την υποστήριξη του διάσημου ακτιβιστή, Abdulhadi Al-Khawaja, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.





«Λειτούργησε αυτό-αμυνόμενος» ο νεοναζι μακελάρης της Νορβηγιας
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 22:49
Οι ναζιστες συνήγοροι του νεαρού Νορβηγού Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, όταν την προσεχή Δευτέρα ξεκινήσει η δίκη του, θα ζητήσουν ο πελάτης τους «να αθωωθεί, επειδή ενήργησε αυτο-αμυνόμενος», όταν τον Ιούλιο του '11, σε ένα νησί κοντά στο Όσλο, αλλά και στο κέντρο του Όσλο, από τις ενέργειές του συνολικώς 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
«Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο αίτημά μας θα απορριφθεί, όμως νοιώθουμε υποχρεωμένοι να το υποβάλουμε» δηλώνει ο εκ των συνηγόρων Γέιρ Λίπσταντ μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα του Όσλο «Dagbladet».
«Πάντως, θα παρακινήσουμε τα μέλη του δικαστηρίου να κάνουν κάποιες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ώστε αυτός να μπορέσει να εξηγήσει, τί εννοεί με τον ισχυρισμό του περί αυτο-άμυνάς του», πρόσθεσε ο ίδιος ναζιστης συνήγορος, σε μια προσπαθεια που κανουν να βγαλει ο μακελαρης πολιτικη διακηρυξη, σε συμφωνια που εχουν κανει μαζι του.
«Ο Μπρέιβικ δηλώνει ότι ήταν σε αυτο-άμυνα, επομένως το χρέος μας ως υπεράσπισής του είναι να ζητήσουμε επίσημα να αθωωθεί, εφόσον το ίδιο θα ζητήσει από τους δικαστές και ο ίδιος προσωπικά», συμπλήρωσε ο ναζιστης συνήγορος.
Παράλληλα προέβλεψε ότι «θα είναι αποκαλυπτική» η περιγραφή των γεγονότων, που θα κάνει κατά τις πρώτες μέρες της δίκης του ο 33χρονος σήμερα Μπρέιβικ.
Στο νησί κοντά στο Όσλο όπου λειτουργούσε κατασκήνωση του κυβερνώντος κόμματος των Εργατικών, ο Μπρέιβικ πυροβολώντας για πολλή ώρα σκότωσε 67 κυρίως νεαρής ηλικίας ανθρώπους, ενώ προσπαθώντας να διαφύγουν αυτά τα "πυκνά" πυρά πνίγηκαν άλλοι δύο.
Από βόμβες, που τοποθέτησε και ενεργοποίησε ο Μπρέιβικ πλησίον δημοσίων κτηρίων μέσα στο Όσλο, άλλοι οκτώ άνθρωποι διαμελίστηκαν.





Κατηγορεί την ΕΕ για «εκβιασμό» η Ουγγαρια
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 17:28
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν χαρακτήρισε σήμερα «εκβιασμό» τη χορήγηση ενός δανείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπό τον όρο ότι, όπως υποστήριξε, η χώρα του θα προχωρήσει σε πολιτικές αλλαγές.
«Το να δημιουργήσουμε πολιτικές προϋποθέσεις, για παράδειγμα στο δικαστικό σύστημα, θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό, γεγονός που είναι απαράδεκτο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Όρμπαν στην εβδομαδιαία συνέντευξη που παραχωρεί στο δημόσιο ραδιόφωνο MR1.
«Το ΔΝΤ θέτει μόνο οικονομικούς όρους, όμως η ΕΕ φλερτάρει με την ιδέα να θέσει πολιτικές προϋποθέσεις», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι χώρες όπως το Πακιστάν, η Αίγυπτος ή ακόμη και η Λευκορωσία, έλαβαν πρόσφατα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω της ανόδου των επιτοκίων και της αποδυνάμωσης του εθνικού της νομίσματος, η Ουγγαρία ζήτησε δάνειο ύψους 10-15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Το δάνειο δεν της χορηγήθηκε επειδή στα τέλη του έτους έλαβε μια σειρά μέτρων που δεν συνάδουν με την «οικονομική ορθοδοξία» που ακολουθεί το ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα επειδή ψήφισε ένα νόμο που περιορίζει την συνδεση της Κεντρικής Τράπεζας στις προσταγες της ΕΕ και των ξενων τοκογλυφων, και εθεσε κατω απο τις προσταγες της κυβερνησης της Ουγγαριας. Η ΕΕ θέτει ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας να τροποποιηθούν οι αμφιλεγόμενοι νόμοι. Ο Όρμπαν αναμένεται ότι θα συναντηθεί στις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συζητήσουν το θέμα αυτό.





Ολοκληρώθηκαι η διαδήλωση των ιταλικών συνδικάτων
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 15:24
Στην κεντρική πλατεία της Ρώμης, «Σάντι Απόστολι», ολοκληρώθηκαι την Παρασκευη 13/4 το μεσημέρι η κεντρική διαδήλωση διαμαρτυρίας των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων - Cigl Cisl και Uil - που κήρυξαν, οκτάωρη γενική απεργία, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Κύρια αιτία της κινητοποίησης ήταν η μεταρρύθμιση των συντάξεων και της αγοράς της εργασίας, που διευκολύνει τις απολύσεις.
Η απεργία αφορά και τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σύνταξη, για διάστημα μέχρι και πέντε χρόνων, τουλάχιστον 60.000 εργαζόμενοι που είχαν δεχθεί, τους περασμένους μήνες, την «εθελούσια έξοδο», η οποία τους προτάθηκε από διάφορες επιχειρήσεις (ιταλικά ταχυδρομεία, εταιρείες τηλεπικοινωνιών κ.λπ.), σταματώντας να δουλεύουν.
«Το φαινόμενο αυτό αφορά πολλούς περισσότερους εργαζομένους από όσους πιστεύει η κυβέρνηση. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να παίξει με το μέλλον, με τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων» δήλωσε η Σουζάννα Καμούσσο, γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil. Bάσει υπολογισμών του συνδικάτου, τα «θύματα της εθελούσιας εξόδου» μπορεί να φθάνουν και τα 300.000 άτομα.
«Η υπουργός Εργασίας έχωσε το κεφάλι κάτω από την άμμο, όπως κάνουν οι στρουθοκάμηλοι. Πρέπει να δοθούν άμεσες απαντήσεις στο πρόβλημα όσων έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη, λόγω της εθελούσιας εξόδου. Πρόκειται για χιλιάδες συμπολίτες μας» τόνισε ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Ραφφαέλε Ανζτελέττι.
Συνεργάτες της υπουργού Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ότι πρόκειται, πιθανότατα, να διατίθενται τρία δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μέχρι το 2017, για να παρασχεθεί επαρκής οικονομική κάλυψη. Κύρια συνθήματα των σημερινών κινητοποιήσεων ήταν «Έλσα μην κλαις, κλαίμε ήδη εμείς και είμαστε πάρα πολλοί», «Μόντι -Φορνέρο, δεν θα μας πάτε στο νεκροταφείο» και «Η αξιοπρέπειά μας δεν γνωρίζει μεταρρυθμίσεις».
Στο μεταξύ, τα επίσημα στοιχεία που αφορούν στη βιομηχανική παραγωγή αποτελούν ακόμη μία απόδειξη της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τη χώρα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, σημειώθηκε πτώση 6,8%. Οι αρνητικότερες επιδόσεις παρατηρήθηκαν στον τομέα χημικών προϊόντων (- 14%), πώλησης αυτοκινήτων (- 11,2%) και στα κύρια καταναλωτικά αγαθά (- 10%).





Γελοιότητες ειπε ο Σαρκοζι για τα φαρμακα που γραψανε οτι παιρνει…
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 13:08
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτήρισε σήμερα «γελοίους» τους ισχυρισμούς δύο δημοσιογράφων που υποστηρίζουν σε ένα βιβλίο ότι παίρνει μη εγκεκριμένα φάρμακα για να ξαναβρεί την «ισορροπία» του.
Στο βιβλίο «Το τελευταίο ταμπού, αποκαλύψεις για την υγεία των προέδρων», οι δημοσιογράφοι Ντενί Ντεμονπιόν και Λοράν Λεζέ γράφουν, ότι ο Σαρκοζί καταναλώνει φάρμακα που δεν έχουν λάβει έγκριση για να κυκλοφορήσουν στην αγορά, κάτι που είναι απαραίτητο για να πουληθούν στα φαρμακεία και για να τα συνταγογραφήσουν οι γιατροί.
«Δίνουν στον πρόεδρο φάρμακα που δεν έχουν έγκριση αλλά του ξαναδίνουν την ηρεμία του» φέρεται να δήλωσε συνεργάτης του Σαρκοζί, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα φάρμακα αυτά.
Οι συγγραφείς διερωτώνται εάν πρόκειται για το DHEΑ, μια ορμόνη κατά της γήρανσης, ή για το EPO, μια ουσία που λαμβάνουν οι αθλητές για να ντοπάρονται.