Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Κυριακη 15 Απριλιου 2012

Δημοσιεύθηκε: απο ΑΡΑΣ Σαβ Απρ 14, 2012 1:29 pm Θέμα δημοσίευσης: Για μια ακομα ευκαιρια που χαθηκε για την Αριστερα
Για μια - ακόμα - ευκαιρία που χάθηκε..
H Aριστερά έχασε άλλη μια ευκαιρία σε μια κρίσιμη περίοδο. Η άρνηση της πλειοψηφίας των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ,ΣΕΚ,ΟΚΔΕ Σπάρτακος) να συνεργαστούν και εκλογικά με τις δυνάμεις του ΜΑΑ αποδυναμώνει την κατεύθυνση που η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέσα στο κίνημα: την υποστήριξη ενός σχεδίου άμεσης διεξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με παύση πληρωμών/διαγραφή του χρέους-έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ-εθνικοποιήσεις τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο-απαγόρευση απολύσεων-αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Μιας διεξόδου που θα επιβληθεί με τον αγωνιστικό καταναγκασμό του κινήματος και που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Όταν σʼαυτό το πλαίσιο υπάρχει συμφωνία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία (ούτε χρονική) για να μην προχωρήσουν συνεργασίες χωρίς αποκλεισμούς και σε ισότιμη βάση. Υπάρχουν μόνο ευθύνες, συλλογικές και ατομικές. Υπάρχουν μόνο αγκυλώσεις και μικροηγεμονισμοί.
Εμείς από τη μεριά μας ξέρουμε ότι και έφικτο ήταν και αναγκαίο να βαδίσουμε μαζί με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του ΜΑΑ που υποστηρίζουν την ίδια κατεύθυνση.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενδυνάμωση αυτής της κατεύθυνσης, αυτού του πολιτικού σχεδίου, του μόνου που μπορεί άμεσα να εφαρμοσθεί στην πράξη, του μόνου που μπορεί να αναδιατάξει τους συσχετισμούς υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.
Θα παλέψουμε και στις εκλογές αυτό το σχέδιο να γίνει κτήμα ευρύτερων λαϊκών μαζών μέσα από την καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα συνεχίσουμε (αταλάντευτα) να αντιμαχόμαστε απόψεις που υποτιμουν τους άμεσους πολιτικούς στόχους και παραπέμπουν την επίτευξή τους στο επέκεινα (της λαϊκής εξουσίας, της ανατροπής των συσχετισμών στην ΕΕ, της επανάστασης και του κομμουνισμού).
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν σε μια κοινή μετωπική συγκρότηση όλοι όσοι το υποστηρίζουν, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυνάμεις του ΜΑΑ, αλλά και μια σειρά άλλων δυνάμεων που λόγω των δικών τους αγκυλώσεων παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άλλες λογικές.
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση [ΑΡΑΣ]





Μετά τα δάκρυα οι απειλές...
Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 21:39
«Αν η μεταρρύθμιση του εργασιακού δεν εγκριθεί από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση θα παραιτηθεί», δήλωσε η υπουργός εργασίας, Έλσα Φορνέρο, από την πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια της νότιας Ιταλίας.
Η Φορνέρο υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση Μόντι «θα βρει λύση για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δέχθηκαν την εθελούσια έξοδο και εγκατέλειψαν την δουλειά τους, αλλά, λόγω των νέων μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούν ακόμη να συνταξιοδοτηθούν».
«Η μεταρρύθμιση του εργασιακού, γίνεται για την χώρα και όχι για να ικανοποιήσουμε τα συνδικάτα, τις επιχειρήσεις, ή τα μπλοκάκια όσων διατηρούν επαγγελματικές συνεργασίες», πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός, που πριν κανα μηνα ειχε γινει γνωστη στον διεθνες Τυπο, γιατι λεει εχινε δηθεν δακρυα για τα αντιλαικα μετρα που επαιρνε. Αυτα λεγαν τα διεθνη παπαγαλακια, και νομιζαν οι αλητες δημοσιοκαφροι οτι θα τους πιστεψει ο κοσμος.




Προβλήματα με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 08:00
Κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να τυπώσει μια ηλεκτρονική συνταγή μέσω του δικτύου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης... καθώς το σύστημα καταρρέει κάθε πέντε λεπτά.
Ακόμη και σήμερα το σύστημα «πέφτει» καθημερινά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία 24ωρα -όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) – το δίκτυο είναι υπό κατάρρευση και ουσιαστικά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δε λειτουργεί.
Το σύστημα άρχισε να παρουσιάζει ακόμη περισσότερα προβλήματα εξαιτίας και της ένταξης της δραστικής ουσίας μέσα στο δίκτυο.
Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ: «Η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση με την - κατ΄ ευφημισμό -εφαρμογή της Δραστικής ουσίας δεν λειτουργεί ουσιαστικά. Προβλήματα Δικτύου, Τιμών, υπολογισμού συμμετοχών, έχουν δημιουργήσει μία ανεπίτρεπτη κατάσταση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».
Και επειδή οι ουρές στα φαρμακεία αυξάνονται εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκαλούνται για την εγγραφή των φαρμάκων στο ηλεκτρονικό σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη διευκόλυνση του ασφαλισμένων έχει δώσει οδηγία στους φαρμακοποιούς για χειρόγραφη εκτέλεση των συνταγών όταν παρουσιάζονται παρόμοια προβλήματα που καθιστούν ανέφικτη την ουσιαστική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.





Καμια δημοκρατια και ελευθερια, στους εχθρους της δημοκρατιας και ελευθεριας, αναρχικους και φασιστες!!!






Ισραηλινό «μπλόκο» σε ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης
Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 13:07
Τέσσερις ακτιβιστές που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη» συνελήφθησαν το πρωί μόλις αφήχθησαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.
«Συλλάβαμε τέσσερις ακτιβιστές που αφήχθησαν με μια πτήση της El-Al από το Παρίσι. Ανακρίθηκαν και στη συνέχεια απελάθηκαν προς τη χώρα καταγωγής τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Πάντως, στους περισσότερους ακτιβιστές που ήθελαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αυτή δεν επετράπη καν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Οι εταιρείες Air France της Γαλλίας, η βρετανική Jet2.com και η γερμανική Lufthansa ακύρωσαν τα εισιτήρια των φιλιοπαλαιστίνιων ακτιβιστών.
Στο αεροδρόμιο της Γενεύης περίπου 20 ακτιβιστές κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα με προορισμό το Μπεν Γκουριόν, όμως δεκάδες άλλοι εμποδίστηκαν από την αστυνομία, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές της επιχείρησης «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη».
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας της Γενεύης μόνο σε δύο άνθρωπους δεν επετράπη να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης δεν επετράπη να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το Τελ Αβίβ και σε επτά Ιταλούς ακτιβιστές.
Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, τους δόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι οι ισραηλινές αρχές τους απαγορεύουν να ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ .
Η επιχείρηση «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Σε αυτήν συμμετέχουν 1.500 ακτιβιστές -οι 600 περίπου Γάλλοι, που ανηκουν στην οργανωση flotila 2.
Καποιοι ακτιβιστες που εφτασαν χθες στην Ιερουσαλημ, χτυπηθηκαν ασχημα απο την ισραηλινη αστυνομια.
Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να καταγγείλουν τον έλεγχο που ασκεί το Ισραήλ στις μετακινήσεις προς και από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, καθώς οι άνθρωποι που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Δυτική Όχθη είναι αναγκασμένοι να περνούν από το Ισραήλ.





Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Καμπούλ
Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 12:56
Τουλάχιστον επτά δυνατές εκρήξεις και πυρά από αυτόματα όπλα ακούγονται από το κέντρο της Καμπούλ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς, ενώ έχει ηχήσει και ο συναγερμός της πρεσβείας.
Τα πυρά φαίνεται να προέρχονται από διάφορες κατευθύνσεις και έχουν στόχο την περιοχή στο κέντρο της Καμπούλ όπου βρίσκεται η αμερικανική και η βρετανική πρεσβεία, αλλά και το προεδρικό μέγαρο.
Η αμερικανική πρεσβεία έχει σημάνει συναγερμό και έχει διατάξει το προσωπικό της να καταφύγει σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, τα γραφεία των οποίων βρίσκονται κοντά στην πρεσβεία αυτή.






Επίθεση κατά του ελληνικού στρατοπέδου στην Καμπούλ
Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 14:45
Καταιγισμό πυρών από φορητό οπλισμό δέχτηκε το πρωί η περίμετρος του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν! Η φρουρά αντιδρώντας στην επίθεση πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά το επεισόδιο που είναι το σοβαρότερο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας της.
Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπηρετούν 99 Έλληνες στρατιωτικοί. Σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Τί δουλειά έχουμε στο Αφγανιστάν εμείς οι χρεοκοπημένοι να φυλάμε στρατόπεδα και να δεχόμαστε επίθεση από Ταλιμπάν;
ξέρω,την ίδια που είχαμε στην Κορέα όταν ψωμολυσσάγαμε μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο ρημαγμένοι
Μια ζωη συμμαχοι με τους νικητες των πολεμων
μια ζωη χρεοκοπημενοι ενω μας χρωστανε οι ηττημενοι!
Εκρήξεις στην Καμπούλ
Η κατάσταση στη Καμπούλ είναι έκρυθμη από το πρωί και πυρά και εκρήξεις ακούγονται ειδικά στη περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία, με αποτέλεσμα το προσωπικό να την εκκενώσει.
«Ένοπλοι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε δύο περιοχές της Καμπούλ, αλλά έχουμε περικυκλώσει την περιοχή και έχουμε αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας ένοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει το ξενοδοχείο Star στο κέντρο της πόλης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη βρετανική, την αμερικανική, τη γερμανική και την τουρκική πρεσβεία, το προεδρικό μέγαρο και ένα αμερικανικό στρατόπεδο.
Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι ρίχνουν ρουκέτες από το ξενοδοχείο.
Μία από αυτές φαίνεται να έχει πλήξει μια κατοικία στην οποία διαμένουν μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας. Καπνός υψώνεται από το κτίριο αυτό μετά την έκρηξη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού κοινοβουλίου ρουκέτες έχουν πλήξει την ρωσική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του Κοινοβουλίου.