Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κυριακη 29 Απριλιου 2012

Αθλιότητα του Πρώτου Θέματος κατά της Αρετής Τσοχατζοπούλου
Δεν έχω λόγια να περιγράψω και να καταγγείλω τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο εξώφυλλο του σημερινού Πρώτου Θέματος, οπου δειχνει τα παιδια της Αρετης Τζοχατζοπουλου που επισκεπτονται τη μητερα τους στη φυλακη, με τιτλο "Πως ο Ακης εβαλε συζυγο και κορη στη φυλακη", εννοωντας πως το κατοχικο χουντικο καθεστως εκλεισε στη φυλακη τον Τζοχατζοπουλο και την οικογενεια του, προσπαθωντας να προσφερει "αρτο και θεαματα" στη ρωμαικη αρενα. Ο γνωστος χαφιες του υπουργειου Εξωτερικων που το παιζει εκδοτης της εφημεριδας, και εβγαζε δισεκατομμυρια ευρω σε παμπερς στην Ελβετια που του τα ειχαν δωσει για το χαφιεδιλικι του απο το υπουργειο, παραμενει ακομα εξω!!! Αδυνατώ να καταλάβω τι προσφέρει στην ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας η προβολή μιας φωτογραφίας στην οποία εμφανίζεται μια μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της. Πρόκειται για μια ακόμα χυδαιότητα της...άθλιας αυτής φυλλάδας την οποία δυστυχώς αγοράζουν μαζικά οι Έλληνες πολίτες, δείχνοντας το χαμηλό επίπεδο ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Ελπίζω τουλάχιστον να ντρέπονται όσοι συντάκτες της εφημερίδας μεγαλώνουν μικρά παιδιά. Τέλος, αυτό που βρίσκω ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το ότι η εφημερίδα αλλοιώνει ελαφρώς τα πρόσωπα των παιδιών της Αρετής Τσοχατζοπούλου, για να μην τα...εκθέσει. Αίσχος. Ντροπή τους. Ο Ακης εχει τελεσιδικες αποφασεις δικαστηριων που εχουν αποφασισει την αθωοτητα του. Τις κατηγοριες για την κορη του Αρετη που βγαλαν οι εφημεριδες οτι ειχε πλακες χρυσου, οι ιδιες οι εφημεριδες σε μεσα σελιδες αργοτερα ειπαν οτι ηταν αξιας 30.000 ευρω, και τις ειχε για να φτιαχνει κοσμηματα. Η περιβοητη περιουσια του Ακη ειναι περιουσια των γονιων της νεοτερης συζυγου του. Και ολος ο κοσμος, ο εχων σωας τα φρενας, αναρωτιεται. Αυτα τα πουλημενα τα τομαρια της κατοχικης τροικα που προδωσαν την Ελλαδα, ο Γιωργακης, ο Αντωνακης, ο Μπενιτο, ο Καρατζαφτυσερ, ο Λοβερδος, ο Αρουλης, η Ρεπουση, η Διαμαντοπουλου, ο Χρυσοχοιδης, και τα αλλα πουστρονια οι λουγκρες και οι λεσβιες, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ? ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!!!! Μαζι με τα κατοχικα τομαρια που τους ψηφιζουν!!!!
----------------------------------------------------------------
Συγκρούσεις με 15 νεκρούς στην Κολομβία
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012, 05:19
Τουλάχιστον 15 Κολομβιανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις με αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) στην επαρχία Κακετά, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμετέδωσαν ΜΜΕ. «Υπήρξαν μάχες και θύματα, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε» τον απολογισμό που έδωσε ο Τύπος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, οι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τους αντάρτες στην Λα Ουνιόν Πενέγια, στην Κακετά, στην διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον μιας μονάδας του στρατου που εκαιγε χωρια αγροτων που υποστηριζουν τα FARC. Πέντε ακόμα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις αρχές, την Παρασκευή είχαν σκοτωθεί πέντε στρατιωτικοί και τρεις άμαχοι, σε μια μάχη και σε μια επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο νότιο τμήμα της Κολομβίας.
-----------------------------------------------------------------------
Μαλι. «H Ecowas παρακάμπτει τον Στρατό»
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012, 02:30
Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE), που προχώρησε τον περασμένο μήνα στην ανατροπή της κυβέρνησης στο Μάλι, όσον αφορά στην πρόταση της Οικονομικής Κοινότητας των κρατών της Δυτικής Αφρικής (Ecowas) για αποστολή στρατιωτών στην αφρικανική χώρα. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Amadou Sanogo απέρριψε το σχετικό αίτημα, υπογραμμίζοντας πως η Ecowas παρακάμπτει τον Στρατό. Ο επικεφαλής της CNRDRE προχώρησε στη μεταβίβαση της εξουσίας στις 22 Μαρτίου, ύστερα από τις έντονες πιέσεις τμήματος του λαού και της διεθνής κοινότητας. Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών εντός 40 ημερών, με τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, Dioncounda Traore, να δηλώνει πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Στρατό προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Η πρόσφατη πρόταση της Ecowas περιλαμβάνει την ανάπτυξη τουλάχιστον 3.000 στρατιωτών, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατά των Τουαρέγκ, που έχουν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας και έχουν προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους, Αζαουάντ. Παράλληλα, το εκστρατευτικό σώμα θα έχει υπό την εποπτεία του την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας σε μια εκλεγμένη πολιτειακή κυβέρνηση. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν ποιοι πολιτειακοί θεσμοί θα τεθούν σε ισχύ μετά τη διορία των 40 ημερών», τόνισε σε δημοσιογράφους λίγο μετά την ολοκλήρωση συνάντησης αντιπροσωπείας της Ecowas με μέλη της μεταβατικής κυβέρνησης, στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν τελικά θα πραγματοποιηθούν εκλογές.
----------------------------------------------------------------------
Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα της Μαλαισίας
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012, 03:33
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις Ασφαλείας της ασιατικής χώρας. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και νερού υπό πίεση προκειμένου να απομακρύνουν από το κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο ζητούσε τη διενέργεια δίκαιων και αδιάβλητων εκλογών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν περιμετρικά της ιστορικής πλατείας, Μερντέκα (Αλεξαρτησία), σε κεντρικά σημεία της οποίας είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα συρματοπλέγματα και οδοφράγματα στην προσπάθεια των αστυνομικών να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Παρόλο που ο Συνασπισμός για Ελεύθερες και Δίκαιες Εκλογές, που οργάνωσε τη διαδήλωση, είχε διαβεβαιώσει ότι θα σεβαστεί σχετική απαγόρευση των Αρχών για την προσέγγιση της πλατείας (μετά τα βίαια επεισόδια στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση, τον Ιούλιο του 2011), αρκετοί άνθρωποι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φθάσουν στο κέντρο της. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 25.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας. Πιθανή η αναβολή των εκλογών Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται ανελλιπώς στην εξουσία τα τελευταία 55 χρόνια, με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Najib Razak, θα προκηρύξει εκλογές για τον Μάρτιο του 2013. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, (αμα ακουει κανενας al jazeera, να κραταει τη μυτη του απο τη μποχα. Ολες οι μυστικες υπηρεσιες, οι χαφιεδες της CIA, και οι ισλαμοφασιστες, ειναι αναμεμιγμενοι), υπάρχει ένα ενδεχόμενο τα χθεσινά βίαια επεισόδια να οδηγήσουν σε αναβολή της προκήρυξης των εκλογών, η οποία κανονικά είναι προγραμματισμένη να γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Εν τω μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για την επιθυμία του Najib Razak να «χαλαρώσει» τα σκληρά μέτρα Ασφαλείας, προωθώντας παράλληλα αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι εξ αυτών, τέτοιες ενέργειες ενδεχομένως να «απειλήσουν την πολυετή κυριαρχία του κόμματος».
-------------------------------------------------------------
Διαφωνιες για το Ολοκαύτωμα στους Πειρατές της Γερμανίας
Κυριακή, 29 Απριλίου 2012, 03:19
«Το Ολοκαύτωμα αποτελεί αδιαμφισβήτητο κομμάτι της Ιστορίας. Το να το αρνείται ή να το σχετικοποιεί κανείς υπό το προκάλυμμα της ελευθερίας της άποψης αντιτίθεται στις αρχές του κόμματος», αναφέρει το κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας σε ανακοίνωσή του. Τα 1.500 μέλη των Πειρατών, που αναμένεται να καταγράψουν σημαντικά ποσοστά στις επικείμενες κρατιδιακές εκλογές, επειδη τους στηριζει το καθεστως και το συστημα, ψήφισαν, μετά από την δήλωση μέλους τους σε δημοσιογράφους ότι το Ολοκαύτωμα χωράει συζήτηση.