Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σαββατο 28 Απριλιου 2012

Βενιζέλος- Παπανδρέου: Αποδοκιμάστηκαν στην Πάτρα
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 22:56
Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από το γήπεδο της Ε.Α.Π. στην αρχη και στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Πάτρα. Παροτι ειχαν φωναξει 3 διμοιριες ΜΑΤ για να χτυπησουν τον "εχθρο λαο", πολιτες μαζευτηκαν και τους αποδοκιμαζαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας πολίτης προσπάθησε να εξυβρίσει τον Γιώργο Παπανδρέου την ώρα που επιχειρούσε να φύγει από το γήπεδο αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία και απετράπη την τελευταία στιγμή από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών και της ασφάλειας του ίδιου. Παράλληλα, φωνές και έντονες διαμαρτυρίες ακούγονταν από τους συγκεντρωμένους έξω από το χώρο που αποδοκίμαζαν και αποκαλούσαν «κλέφτες» όσους πολιτικούς αποχωρούσαν. Μάλιστα, φώναζαν συνθήματα όπως «Αλήτες, χήτες ταγματασφαλίτες», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και άλλα παρόμοια.
----------------------------------------------------------------
Νέο μέτωπο του ΡΚΚ στα τουρκοσυριακά σύνορα
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 11:24
Την στιγμή που οι συγκρούσεις στην Συρία μεταξύ του στρατού και των αμερικανοπληρωμενων κλιμακώνονται, το κουρδικό ΡΚΚ ανοίγει ένα νέο μέτωπο κατά της Τουρκίας στα τουρκοσυριακά σύνορα. Σύμφωνα με ιστοσελιδα, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχει συγκροτήσει τρία στρατόπεδα εκπαίδευσης με σκοπό την διενέργεια επιχειρήσεων μέσα στο τουρκικό έδαφος, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Είναι γνωστό πως στα σύνορα Συρίας Τουρκίας ζει η κουρδική μειονότητα που ανέρχεται, σε 2 εκατομμύρια κατοίκων από όπου και στρατολογούνται και οι ανταρτικές ομάδες του ΡΚΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι της περιοχής προχώρησαν στην ανακήρυξη και πρωτεύουσας αυτόνομης κουρδικής περιοχής, η οποία είναι η πόλη του Afrin, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, δεν αποκλείεται σε συνεργασία με την συριακή κυβέρνηση οι Κούρδοι της Συρίας να προχωρήσουν στην θεωρητική τους ένωση με τους Κούρδους της Τουρκίας και με απώτερο σκόρο να αποτελέσουν μαζί με τους Κούρδους του βορείου Ιράκ ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.
----------------------------------------------------------
Συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών με ιρανικό στρατό
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 10:05
Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, της ομάδας ελίτ του ιρανικού στρατού, στο δυτικό Ιράν, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Mehr. Η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ από μέλη του Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν (PJAK), το βασικό κουρδικό κίνημα που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης της Τεχεράνης, κοντά στην πόλη Παβέχ της επαρχίας Κερμανσάχ, διευκρίνισε το Mehr. «Τέσσερα μέλη των Φρουρών σκοτώθηκαν και ακόμη τέσσερα τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Σαχριγιάρ Χεϊνταρί υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της επαρχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο το PJAΚ υπέστη επίσης «απώλειες», χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις. Αυτοί είναι οι πρώτοι θάνατοι από επίθεση Κούρδων ανταρτών, που καταγράφονται από το προηγούμενο καλοκαίρι στο Ιράκ. Τον Σεπτέμβριο οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει ότι «καθάρισαν» τις μεθοριακές περιοχές στο βορειοδυτικό Ιράν από τις ένοπλες κουρδικές ομάδες και ότι σκότωσαν 180 αντάρτες του PJAK. Τον Οκτώβριο ο Iρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί είχαν δηλώσει ότι το θέμα του PJAK έχει «διευθετηθεί».
---------------------------------------------------
Χιλιάδες διαδηλωτές στην Κουάλα Λουμπούρ ζητούν δίκαιες εκλογές
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 09:05
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ της μουσουλμανικης Μαλαισιας ζητώντας δίκαιες εκλογές. Η αστυνομία έχει κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της μαλαισιανής πρωτεύουσας και κυρίως την ιστορική πλατεία Μερντέκα (Αλεξαρτησία) με οδοφράγματα και συρματοπλέγματα, σύμφωνα με δικαστική απόφαση βάσει της οποίας οι διαδηλωτές δεν πρέπει να πλησιάσουν την πλατεία αυτή που έχιε συμβολική σημασία. Ο Συνασπισμός για Ελεύθερες και Δίκαιες Εκλογές που οργάνωσε τη διαδήλωση διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί την απαγόρευση, αλλά τόνισε ότι οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά μπορούν στην πλατεία γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για τυχόν επανάληψη των βίαιων συγκρούσεων κατά την τελευταία μεγάλη διαδήλωση, τον Ιούλιο του 2011. Η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει τότε υδραντλίες και δακρυγόνα για να διαλύσει περισσότερους από 10.000 διαδηλωτές, ενώ είχε συλλάβει 1.600. Στη σημερινή διαδήλωση εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 100.000 άνθρωποι. Οι προσεχείς γενικές εκλογές δεν αναμένονται πριν από το 2013, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία ότι είναι πιθανό να διεξαχθούν εφέτος.
-------------------------------------------------------
Περού: Νεκροί στρατιωτικοί από αντάρτες
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 08:35
Αντάρτες που οι αρχές θεωρούν πως ανήκουν στην μαοϊκή ένοπλη οργάνωση Sendero Luminoso («Φωτεινό Μονοπάτι») σκότωσαν χθες τρία μέλη μιας μονάδας των ένοπλων δυνάμεων του Περού στην περιοχή Κούσκο και τραυμάτισαν δύο ακόμα στην διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας για εξαφανισθέντες αστυνομικούς, ανακοίνωσε ο στρατός. Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο σε μια περιοχή της ζούγκλας στις κοιλάδες του νοτιοανατολικού Περού, όπου δρουν μαχητές του λεγόμενου νέου Φωτεινού Μονοπατιού
-------------------------------------------------------
Πίσω στο Μεξικό για ένα χρονικό διάστημα το «στέμμα» του Μοντεζούμα
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 06:18
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επιστροφή στο Μεξικό ενός στέμματος που άνηκε στον τελευταίο αυτοκράτορα των Αζτέκων. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το ιστορικό κειμήλιο θα επιστραφεί για ένα χρονικό διάστημα από το Μουσείο της Βιέννης, με τον πρόεδρο της χώρας, Felippe Calderon, να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν πρόκειται να ζητήσει τη μόνιμη παραμονή του. Εκτιμάται πως το συγκεκριμένο στέμμα αποτελούσε κλοπη απο τον Μοντεζούμα απο τον Φερνάντο Κορτέζ, ο οποίος είχε φθάσει στις ακτές της Κεντρικής Αμερικής στις αρχές του 15ου αι.. Αν και οι Αζτέκοι συμπεριφέρθηκαν με ειρηνικό τρόπο στους Ισπανούς, με ορισμένους να τους αντιμετωπίζουν ως «Θεούς», οι Κονκισταδόρες προχώρησαν στην πολιορκία της πρωτεύουσας, Τενοχτιστλάν. Παρά τον μικρό τους αριθμό, οι Ισπανοί κατάφεραν να νικήσουν τους Αζτέκους εκμεταλλευόμενοι τον καλύτερο οπλισμό τους καθώς και τον παράγοντα της... πανώλης που εξαπλώθηκε με ταχύ ρυθμό στους αυτόχθονες πληθυσμούς, οι οποίοι δεν είχαν αναπτύξει τα κατάλληλα αντισώματα.
----------------------------------------------------------
Φορτίο με όπλα στις ακτές του Λιβάνου
Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 12:21
Ο λιβανικός στρατός κατάσχεσε σήμερα τρία κοντέινερ με όπλα, τα οποία προορίζονταν για τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, πάνω στο πλοίο που εντοπίστηκε χθες στις βόρειες ακτές της χώρας, έγινε γνωστό από πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το φορτίο αποτελείται από βαρέα πολυβόλα, οβίδες, ρουκέτες, εκτοξευτές ρουκετών και εκρηκτικά. Μια άλλη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι το πλοίο, με σημαία της Σιέρα Λεόνε, έλαβε άδεια να αγκυροβολήσει στην Τρίπολη του Λιβανου.
------------------------------------------------------------
ΚΑΝΑΔΑΣ Τρεις μήνες συμπληρώνει ο φοιτητικός ξεσηκωμός
ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- Ολοένα και ριζοσπαστικοποιείται ο αγώνας των φοιτητών του Καναδά, που διανύει ήδη την ενδέκατη βδομάδα του, με χιλιάδες φοιτητές να βρίσκονται τακτικά στους δρόμους του Μόντρεαλ, ενώ πάνω από 300.000 να συμμετέχουν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις, όπως αποχές, ενάντια στην αύξηση κατά 75% των διδάκτρων για την επόμενη πενταετία που αποφάσισε η τοπική κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ. Ενας ξεσηκωμός και ένας μαζικός αγώνας, ο οποίος αγνοείται επιδεικτικά από τα διεθνή ΜΜΕ που τον θυμούνται μόνο εάν υπάρχουν επεισόδια για να τον αμαυρώσουν. Τον θυμήθηκαν, λοιπόν, προχτές όταν χιλιάδες και πάλι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους εξοργισμένοι στην κυριολεξία εξαιτίας της αποβολής και απομάκρυνσης των πλέων μαχητικών εκπροσώπων του φοιτητικού κινήματος από τις συνομιλίες με την τοπική κυβέρνηση. Συνομιλίες που ξεκίνησαν μετά από κινητοποιήσεις δύο μηνών. Σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, η αναιτια επιθεση της αστυνομιας ήταν αφορμή να ξεκινησουν συγκρουσεις που η κυβερνηση ειχε σχεδιασει για να μπορει να κανει συλληψεις. Οι συγκρούσεις των φοιτητών με τις αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους του Μόντρεαλ διήρκεσαν ώρες και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και 85 συλλήψεις σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ. Ας σημειωθεί ότι η αύξηση των διδάκτρων στο Κεμπέκ έχει διαστάσεις, καθώς ενδέχεται να έχει επιπτώσεις και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς δεδομένης της διμερούς συμφωνίας Γαλλίας - Κεμπέκ, οι περίπου 10.000 Γάλλοι σπουδαστές που φοιτούν στα εκεί Πανεπιστήμια θα κληθούν να πληρώσουν τα ίδια δίδακτρα με τους Καναδούς συναδέλφους τους.
ΧΙΛΗ Σε θέση μάχης ξανά φοιτητές και κυβέρνηση
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Με παραπλανητικά μέτρα σε συνδυασμό με καταστολή προσπαθεί να καθυποτάξει το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, που βγήκε ξανά στους δρόμους την περασμένη Τετάρτη, απαιτώντας μια δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία και επιπλέον τον τερματισμό της ποινικοποίησης του κινήματος και την ανάκληση όλων των διώξεων καθηγητών εξαιτίας της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις του 2011, καθώς και την ανάκληση όλων των αποφάσεων που επέβαλαν την αποβολή ή μη εγγραφή μαθητών πάντα γιατί πήραν μέρος στις περσινές κινητοποιήσεις για την Παιδεία. Οι διαδηλώσεις με 80.000 φοιτητές, μαθητές και καθηγητές στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και σε πολλές πόλεις, παρά την καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν έθεσαν πάλι στο επίκεντρο της ατζέντας τον αγώνα για τη Δημόσια Παιδεία. Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «άδικο»... το αίτημα για δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία, αλλά σε λιγότερο από 24 ώρες, προσπαθώντας να κάμψει το κύμα οργής, παρουσίασε ένα σχέδιο φορολογικών μεταρρυθμίσεων το οποίο προβλέπει την επιβολή φόρων σε επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθεί η μεταρρύθμιση στον τομέα της Παιδείας. Η κίνηση έχει σαφείς στόχους: να ανακόψει μέσω του διχασμού και του αποπροσανατολισμού το κίνημα για την Παιδεία και να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013. Ο πρόεδρος Πινιέρα δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα και υποτίθεται θα αποτελέσει τον αιμοδότη για την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα τεθεί σε ψήφιση στο Κογκρέσο, προβλέπει αύξηση του φόρου επί των εσόδων των επιχειρήσεων στο 20%, μείωση των τελών χαρτοσήμου, έγκρισης δανείων, εκταμίευσης και άλλων δαπανών για τη χορήγηση πιστώσεων, ενώ πρόσθεσε πως αναμένει ότι θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα του κράτους στη Χιλή ετησίως από 700 εκατ. δολάρια ως 1 δισ. δολάρια.
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η ρουμανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχάι Ραζβάν Ουγκουρεάνου δεν έλαβε χτες την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, δύο μήνες αφότου έλαβε την εντολή καθώς είχε παραιτηθεί ο τότε πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, ως αποτέλεσμα των μαζικών κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής λιτότητας. Ο Πρόεδρος της χώρας, Τράιαν Μπασέσκο, ξεκίνησε χτες διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πιθανόν να επισπευσθούν οι εκλογές του Νοέμβρη.
ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Οι ηγέτες χωρών της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας (ECOWAS) αποφάσισαν να στείλουν 600 στρατιώτες στη Γουινέα - Μπισάου και άλλους 3.000 άλλους στο Μάλι, με υποτιθέμενο στόχο να υποστηρίξουν τις μεταβατικές κυβερνήσεις αμφοτέρων χωρών (στις οποίες προ εβδομάδων σημειώθηκαν πραξικοπήματα), με απώτερο στόχο τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών σε 12 μήνες. Οσον αφορά στο Μάλι, οι περίπου 3.000 στρατιώτες θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες της εκεί «μεταβατικής» κυβέρνησης κατά των ισλαμιστών και των ένοπλων αυτονομιστών Τουαρέγκ που έχουν καταλάβει και ελέγχουν από τα τέλη Μάρτη όλο το βόρειο τμήμα της χώρας.
-----------------------------------------------------------------------------
Περήφανη Κρήτη, που έκοψες το δρόμο στους ναζίδες 2η φορά, μια το 1940, και μια το 2012!
http://www.youtube.com/watch?v=wEfeeRRLzcw&feature=player_embedded#!
----------------------------------------------------------------------
Οι αντιδράσεις του κόσμου ακύρωσαν την περιοδεία των ναζήδων στο Ηράκλειο Κρήτης
από * 17:56, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Η περιοδεία σε χωριά της Κρήτης που είχαν εξαγγείλλει για σήμερα Σάββατο 28/4 οι ναζιστές της χρυσής αυγής, ακυρώθηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου. Παράλληλα, ενώ ο δήμαρχος Βιάννου δήλωσε πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι, ο δήμαρχος Ηρακλείου τους παραχώρησε χώρο για την προεκλογική τους εκδήλωση αύριο στις 12 στην Ν. Αλικαρνασσό. Ωστόσο σήμερα, ο κόσμος βγήκε στις πλατείες των χωριών. Οι ναζήδες όχι μόνο είναι ανεπιθύμητοι αλλά συνάντησαν και σθεναρή αντίσταση στο να πατήσουν στα χωριά με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ακυρώσουν την περιοδεία τους.
να σημειωσουμε επισης
από * 19:10, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
οτι τον θιασο των εθνικιστικων αποβλητων συνοδευει μια κλουβα με μια διμοιρια ματαδων τρια εως τεσσερα τζιπ με ΤΑΕ και ασφαλητες,ενω γενικοτερα υπαρχουν μπλοκα της αστυνομιας σε σημεια των επαρχιακων δρομων.
-----------------------------------------------------------
Kράξιμο, συνθήματα και αποδοκιμασίες στην ομιλία του Βενιζέλου στην Πάτρα
από * 23:24, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
Ελάχιστος κόσμος μέσα στο στάδιο, πιό πολλοί ήταν οι ασφαλήτες
πασοκοι τελος από και 0:39, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
στο πρωην φρουριο τους. Διμοιριες, ασφαλιτες και καθε ειδων μπατσοι γυρω στην πλ Αγ. Λαυρας οπου ηταν συγκεντρωμενος κοσμος. Ταυτοχρονα και οι υπαλληλοι της Αχαικης συγκεντρωμενοι απεξω. Επεσε πολυ κραξιμο σε πασοκους και σε μπατσους, οι πασοκοι τραγελαφικοι κατι παππουδες κοστουμαρισμενοι που εφευγαν με την ουρα στα σκελια κατω απο τις γιουχες και επεστρεφαν στα αμαξια τους(τα περισσοτερα με μη πατρινες πινακιδες) πασπιτες και πασοκοσκυλα σε πουλμαν απο δυτ.ελλαδα προκειμενου να γεμισουν με το ζορι το σταδιο της εαπ(800ατομα)μιλαμε για μεγαλη ξεφτιλα. Καποια στιγμη ενας πασοκογερος προχωρησε προκλητικα προς τον κοσμο διαμαρτυρομενος για την δουλεια που τοσα χρονια εχει κανει το "βαθυ" πασοκ και απομακρυνθηκε αναλογως απο τον κοσμο. Συνθηματα: "ολοι μαζι χωρατε σε ταξι", "σφαξτε τον χοντρο να φαμε χοιρινο δεν σας παρακαλαμε στον φουρνο θα τον φαμε" , "βουλη μπουρδελο γαμω τον βενιζελο"και αλλα ευρηματικα, οπως και πολλα αντιμπατσικα. Αντε πασοκια τελειωσατε και στην Πατρα, για μονοψηφιο σας κοβω πλεον. πατρινος απολυμενος αντι- πασοκ
ενημερωση
από Κ. 15:20, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Η αλήθεια είναι πως παρόλο που το σταδιο της ΕΑΠ σε καμία περίπτωση δεν είχε γεμίσει ακόμα και αν είχαν φέρει κομματόσκυλα με πούλμαν από διάφορες περιοχές, ωστόσο αυτό που με λυπεί είναι ότι και ο αριθμός του κόσμου που ήταν απ'έξω για να διαμαρτυρηθεί δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε. Προτίμησαν τον καφέ και την βόλτα οι περισσότεροι. Σημαντικό είναι όμως, ότι όσοι ήταν εκεί πήγαν αυθόρμητα αφού δεν υπήρχε κάποιο κάλεσμα, παρά μόνο αυτό της Αχαικής (οι περισσότεροι από τους οποίους έφυγαν μόλις ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι ο Βενιζέλος θα λύσει το πρόβλημά τους). Σημαντικό είναι επίσης πως όλοι ήταν πραγματικά οργισμένοι, και η δύναμη της φωνής και αντίδρασης φάνταζε τεράστια μπρος στον αριθμό μας! Η δύναμη της αστυνομίας ήταν τεράστια (πολύ μεγαλύτερη και από τους πασόκους) αλλά απλά παρακολουθούσαν. Το κλίμα αγρίεψε όταν ένα κομματόσκυλο είχε το θράσος να έρθει ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και να φωνάζει πως αν δεν ψηφίσουμε πασοκ θα καταστρέψουμε την Ελλάδα!!Αλλά ο κόσμος τον περιποιήθηκε, φωναζοντας τον βολεμένο, κλέφτη, ακόμα και αποδίδοντας του ευθύνη για τον κόσμο που αυτοκτονεί εξαιτίας της κυβέρνησης που στηρίζει! Το πιο άκυρο της ημέρας όμως ήταν όταν πασόκοι πέταξαν αυγά στον κόσμο που διαμαρτυρόταν!!!!Το είδαμε και αυτό!!
------------------------------------------------------------------
Τα Χριστιανικά Πλυντήρια Εγκεφάλου προτείνουν: «Ψηφίστε Χρυσή Αυγή!»
από Ο Άπατρις της Πάτρας 14:36, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Βγήκαν διάφοροι εκκλησιαστικοί παράγοντες και οργανώσεις και μας προτείνουν να ψηφίσουμε τι άλλο; Χρυσή Αυγή! Η αγαστή συνεργασία της άρχουσας τάξης με τα διάφορα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα είναι από παλιά γνωστή, όπως άλλωστε είναι εξίσου γνωστή και η συνεργασία της χριστιανικής Εκκλησίας με όλους τους παραπάνω ― μην ξεχνάμε ότι η Χούντα είχε ως κυρίαρχο σύνθημά της το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Αυτό μου φαίνεται πολύ λογικό, όταν σκεφτώ, αφενός ότι η Εκκλησία κατέχει τεράστια περιουσία στα πλαίσια του καπιταλισμού και αφετέρου ότι κατέχει πρωτεύουσα θέση στους ιδεολογικούς μηχανισμούς της πλύσης εγκεφάλου για την υποταγή του λαού στην Εξουσία. Για τους λόγους αυτούς δε μου φάνηκαν καθόλου παράξενες οι διακηρύξεις διαφόρων χριστιανικών οργανώσεων σε κείμενα και αφίσες που δημοσιεύονται και τοιχοκολλούνται αυτή την προεκλογική περίοδο, με τις οποίες στρέφονται κατά των άθεων κομμουνιστών και των «συνοδοιπόρων» τους, καλώντας τους χριστιανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά προτίμηση τη Χρυσή Αυγή και (αν αυτή τους κάθεται βαριά) άλλες εθνικιστικές δυνάμεις ― μην ξεχνάμε το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». «Διάβασα, τυπωμένο με πηχυαία γράμματα και τοιχοκολλημένο σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης: “Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τις προσεχείς εκλογές: Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψηφίζουν κανένα από τα δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα, ΚΚΕ και παρακλάδια (…)”», γράφει στο Βήμα (27.4.2012) κάποιος δημοσιογράφος του, μεταφέροντας το κείμενο αφίσας της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών». Διάβασα κι εγώ σε κάποια άλλη αφίσα της ίδιας «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας» έναν άλλο εξορκισμό που έχει τον τίτλο «ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ» και που αποτάσσει από τις τάξεις του χριστιανικού στρατεύματος εκείνους που θα διαπράξουν ένα τέτοιο ανοσιούργημα: «Όποιος ψηφίζει του αθέους κομμουνιστές και γενικώς όλα τα Μαρξιστικά κόμματα ή τους αναρχο-κομμουνιστές (…) δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και Χριστιανός». (Παρότι άθεος, ομολογώ ότι το τελευταίο πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά όσοι σύντροφοι διαθέτουν και τις δύο ιδιότητες, γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο να τους αφορίσει ο Ιεχωβάς.) Εκείνοι, όμως, που είναι πλήρως… εκσυγχρονισμένοι και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα (και το Facebook) στο ιερόν πλυντήριόν τους είναι αυτοί που διακινούν τις διακηρύξεις τους μέσω του πόρταλ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (orthodox-world.pblogs.gr). Αυτοί αυνανίζονται ―ιδίως αυτές τις ημέρες― με εθνικιστικά συνθήματα και θρησκευτικά άσματα: «ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ». Προφανώς, θυμούνται πάντα το εθνικιστικό τρίπτυχο «Πατρίς―Θρησκεία―Οικογένεια», αλλά φαίνεται πως ξέχασαν στα συνθήματα την «Οικογένεια», γιατί δεν τους κόλλαγε καλά ανάμεσα στα παραπάνω. Άλλωστε, στις δεδομένες συνθήκες που ζούμε και, αφού κάθε λαϊκή οικογένεια διαθέτει κάνα δυο ανέργους ή εργαζόμενους της πείνας, η αναφορά της οικογένειας είναι επικίνδυνη πράξη, γιατί η εξαθλίωση οδηγεί και σε οικογενειακή διάλυση. Κι ύστερα ποιος νέος μπορεί να κάνει οικογένεια; Κι αυτοί οι «αντιμνημονιακοί» δε θέλουν φυσικά να καταργήσουν τον καπιταλισμό και τους θεσμούς του. Πάντως, για να μη μπερδευτεί κανένας χριστιανός ψηφοφόρος και ψηφίσει τίποτε «άθεους» αντιεθνικιστές (προχτές με ρωτούσε ένας τέτοιος αν η Χρυσή Αυγή είναι… αναρχική οργάνωση), δεν περιορίζονται μόνο σε συνθήματα σαν τα παραπάνω. Συνοδεύουν τις παροτρύνσεις τους με τα σύμβολα πρωτευόντως της Χρυσής Αυγής και δευτερευόντως των… άλλων, εθνικιστικών κομμάτων. Και παράλληλα καθώς διαβάζεις τα συνθήματα και βλέπεις τα… χριστιανικά αυτά σύμβολα, ακούς θρησκευτικά άσματα σαν το «Σώσον, Κύριε, τον λαόν σου…» και τα άλλα σουξέ της «Greek Orthodox Christian Byzantine Music». «Θου, Κύριε, φυλακή τω στόματί μου!», θα ’λεγε κανείς χριστιανομαρξιστής. Και, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι!
----------------------------------------------------------------
Νεώτερα από το κυνήγι του χρυσαυγήτη στην Κρήτη
από * 16:43, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Η κυνηγετική περίοδος άρχισε και επίσημα σήμερα. "Μπλόκα" στην Χρυσή Αυγή στήνουν οι κάτοικοι των χωριών της Κρήτης, στις περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη του κλιμακίου που έχει μεταβεί στο νησί από την Αθήνα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινούνται με ένα μικρό πούλμαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όμως στα σημεία όπου έχουν επιχειρήσει να σταματήσουν συναντούν...σθεναρή αντίσταση και αναγκάζονται να αλλάξουν δρομολόγιο! Αυτό συνέβη στους Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων. Στο χωριό, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί περίπου εκατό άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, αλλά και σύσσωμη η δημοτική αρχή περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν κινήσεις που είχαν ως στόχο την "διαφώτιση" της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει ακόμα νωπές τις εικόνες της άγριας συμπλοκής που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού από την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλόκο που στήθηκε στους Κουνάβους ανάγκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αλλάξουν...ρότα και να κατευθυνθούν στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις κινήσεις τους ακολουθούσαν από κοντά πολλοί κρητικοί, δίνοντας ουσιαστικά "σήμα" στους υπόλοιπους που αναδιάταζαν τις δυνάμεις τους για αν εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την περιοδεία της... Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μπλοκο οργανώθηκε στην Βιάννο, ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης που βίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Εκεί σχεδίαζαν να βρεθούν από νωρίς μέλη του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, φορείς της περιοχής και απλοί κάτοικοι, ενώ αναμένονταν και "αντιπροσωπεία" των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων. Μάλιστα οι φορείς σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν στην περιοχή των Αμιρών, μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Τελικά, μπροστά στην συντονισμένη αντίδραση, η Χρυσή Αυγή ματαίωσε την επίσκεψη στην Βιάννο. Πάντως στην κεντρική πλατεία του χωριού έχουν συγκεντρωθεί όλοι σχεδόν οι κάτοικοι, έτοιμοι όπως δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής να μην επιτρέψουν τη διέλευση της Χρυσής Αυγής, αν τελικά το επιχειρήσουν κατ΄ατη διάρκεια της ημέρας. "Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει από τη Βιάννο. Τους στείλαμε το μήνυμα ότι εδώ είναι ανεπιθύμητοι! όλο το χωριό είναι σε επιφυλακή..." τόνισε μιλώντας στο Prismanews o δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.
-------------------------------------------------------------------
Aνεπιθύμητοι οι Χρυσαυγίτες στα χωριά της Κρήτης!
από * 16:39, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Μικροεντάσεις στα χωριά όπου επισκέπτονται τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" στο Νομό Ηρακλείου. Μόνο την κεντρική συγκέντρωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν κατά τα φαινόμενα, στο κλειστό γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" στην Ν. Αλικαρνασσό! Τόσο στους Κουνάβους, όσο και στη Βιάννο, τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" ήταν ανεπιθύμητα, με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, με πρώτο το Δήμαρχο Βιάννου να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την παρουσία τους στην περιοχή τους! Την ίδια ώρα πάντως, οι Χρυσαυγίτες φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την κεντρική τους συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημερι στο κλειστο σταδιο της Νεας Αλικαρνασσου"Μελίνα Μερκούρη". Η μαρτυρική Βιάννος είπε όχι στην Χρυσή Αυγή Η προγραμματισμένη για σήμερα περιοδεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έκρηξη οργής της κοινωνίας της μαρτυρικής και ηρωικής Βιάννου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας. Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ενώ με τη συνεργασία του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη κινητοποιήθηκαν οι πολίτες να εμποδίσουν την προσβολή της μνήμης των Θυμάτων. Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της "Χρυσής Αυγής" νωρίτερα συνάντηση σθεναρή αντίσταση και από τους κατοίκους άλλων περιοχών... Τα παραπανω ειναι συραφη απο διαφορα ρεπορταζ τοπικων αστικων πορταλς Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η καταγόμενη από τη Βιάννο και μέλος οικογένειας με πολλά θύματα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και την Ένωση θυμάτων ενημέρωσε άμεσα εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για να μπει φραγμός στα βέβηλα σχέδια της Χρυσής Αυγής. Η κοινωνία της Βιαννου και του Ηρακλείου απέδειξε ότι δεν ανέχεται τη βεβήλωση της μνήμης, της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού από τον εχθρό του κοινοβουλευτισμού και των ανθρωπίνων αξιών. Μετά την Παρέμβαση η Χρυσή Αυγή ανέκρουσε πρύμνα και ακύρωσε την περιοδεία της." Ξεσηκωμός επικράτησε, νωρίτερα το μεσημέρι, στα Αμιρά της Βιάννου καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής'! Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων ΟλοκΑυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας. Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".
χρυσα αυγα στο ηρακλειο από φασιστογαμης 15:12, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
ντου αυριο το μεσιμερι στις 12 στο σταδιο μελινα μερκουρη θα εχουν προεκλογικη συγκεντρωση οι φασιστες ετσι λενε στο τοπικο σαιτ τους
----------------------------------------------------------------------------
με αλεξιπτωτο ο καρεφυλακης στο ηρακλειο
από καπεταν λεμονιας 19:57, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
μετα την αντιδραση της κοινωνιας του ηρακλειου ο σταυρος καρεφυλακης και οι υπολοιποι χρυσαυγιτες θα πεσουν με αλεξιπτωτα στο χωρο του κλειστου σταδιου μετα την αντιδραση της κοινωνιας του ηρακλειου ο σταυρος καρεφυλακης και οι υπολοιποι χρυσαυγιτες θα πεσουν με αλεξιπτωτα στο χωρο του κλειστου σταδιου απο τηλεφωνα ακουγεται οτι σε ολη την κρητη τα βραδια κυκλοφορουν φαντασματα με δρεπανια, σκαλιδες και κονσερβοκουτια φωναζοντας "οπως και να ερθουν αυτη την φορα δεν θα αφησουμε κανενα ζωντανο" , "κοπιαστε βρε μεσκινηδες ναζιδες απο οπου και αν κρατα η σκουφια σας εμεις θα σας εξεκοιλιασομαι" , "εαμ ελας καπεταν λεμονιας" και "βρε γροφοι ναζιδες δεν σας ειπανε οι παπουδες σας οτι επαε τσι ρουφιανους τσι ριχνομαι στη θαλασσα γιαντα αν τσι θαψομαι στην στερια δεν θα ξανα φυτρωξει πραμα στα χωραφια μας" τελος αφινιασμενοι ιθαγενεις συντροφοι/ισες ξεθαψαν τους τσιφτεδες των παπουδων τους ζωνονται τα φυσεκλικια , φορανε τα στιβανια, σηκωνουν τις μοικανες τους και περιμενουν τους αλεξιπτωτιστες της χρυσης αυγης...
----------------------------------------------------------------------
Συγκεντρωση Χρυσης Αυγης στο Αιγιο
από ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 13:29, Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Τεταρτη 2 Μαη στην κεντρικη πλατεια του Αιγιου Ολοι απο Αιγιο Πατρα και γυρω περιοχες πρεπει να ειμαστε εκει. Μην αφησουμε ουτε σπιθαμη στους φασιστες.
------------------------------------------------------------------------
Στο Δίστομο οι κάτοικοι έχουν βάλει αντιφασιστικά απαγορευτικά και έχουν γεμίσει τον τόπο πανό. Οι ναζίδες της χρυσαυγής δεν είναι ευσπρόδεκτοι!