Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Παρασκευη 27 Απριλιου 2012

Σχόλιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για τις δηλώσεις Σαχινίδη για δεσμευση των λαικων καταθεσεων στις τραπεζες
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 17:17
«Τη δέσμευση των καταθέσεων από την εφορία επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ότι σχεδιάζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει να μειώνεται ραγδαία το εισόδημά της, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με τα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή των Μνημονίων. Αυτό το μέτρο ισοδυναμεί με ληστεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. «Την ίδια στιγμή, το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές και οι τράπεζες έχουν ουσιαστική φοροασυλία. Όλα αυτά τα μέτρα δεν τους αφορούν. Είναι μέτρα που ρημάζουν τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους που ούτε off shore και καταθέσεις έχουν στην Ελβετία ούτε μπορούν να φοροδιαφεύγουν ανενόχλητα. Τα κόμματα του Μνημονίου ληστεύουν το λαϊκό εισόδημα την ίδια στιγμή που στα ψηφοδέλτιά τους προστατεύουν και δίνουν θέση στη Siemens και το Βατοπέδι», προσθέτει. «Για ακόμα μία φορά γίνεται ωφανερό ότι οι επιλογές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνουν και Τρόικα, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ και χάος. Όσα είπε ο Σαχινίδης, γνωστός λαγός της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, δείχνουν τι θα ακολουθήσει, αν δεν ηττηθούν στις εκλογές τα κόμματα του Μαύρου Μετώπου. Δεν είναι τυχαίο ότι η μόνη διαφοροποίηση της ΝΔ είναι η υπόσχεση για μικρότερη φορολογία του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων. Κάτω τα χέρια από το εισόδημα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σχέδιο ληστείας δεν θα περάσει. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!», καταλήγει.
----------------------------------------------------------------------
Ακης. "Χτυπηστε εμενα, οχι την οικογενεια μου" «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν κάνει πλακάκια»
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 19:41
Πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την προφυλάκιση της κόρης του, Αρετής, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για επικοινωνιακό «κανιβαλισμό» σε βάρος αθώων. Διαβάστε τη δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου: «Αποδέχεται η σημερινή ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μια και βρίσκονται μπροστά στις κάλπες, τη μέθοδο της πολιτικής ανθρωποφαγίας και εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων με κάθε μέσο, πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά; Είμαι βέβαιος, όπως ο καθένας μας, ότι θα την καταδικάσουν απερίφραστα! Στην πράξη όμως συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού «τα έκαναν πλακάκια» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, από κοινού σχεδίασαν και εκτέλεσαν την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία, που αποτελεί πρωτοφανή πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα σε βάρος μου, μια και το Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΕΔ κήρυξε αμετάκλητα την δίωξη αυτή ως απαράδεκτη και ανυπόστατη. Δεν αρκέστηκαν, όμως, στη δική μου, σε «ζωντανή σύνδεση», σύλληψη και φυλάκιση. Δεν αρκέστηκαν στη διαρκή κατασυκοφάντηση και διαπόμπευση εμού και της οικογένειάς μου για ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά εφαρμόζοντας στην πράξη τη «μαύρη» θεωρία της «οικογενειακής ευθύνης» επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών με μια παρωδία «κάθαρσης», που μετατρέπει πλέον τη δική μου δίωξη σε πολιτικό και επικοινωνιακό «κανιβαλισμό» σε βάρος αθώων. Η προσωρινή κράτηση της κόρης μου Αρετής, χωρίς τους λόγους που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και η διαπόμπευση της με την προφυλάκισή της, με μόνο της «αμάρτημα» ότι είναι κόρη μου και φέρει το όνομά μου, ξεπερνά κάθε όριο και μας γυρίζει σε εποχές που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν. Διερωτώμαι, αυτοί που δεν δίστασαν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο, τι άλλο θέλουν; Εμένα ήθελαν να οδηγήσουν στο σύγχρονο «Κολοσσαίο» της κρίσης και της καταστροφής της χώρας μας. Εμένα επέλεξαν. Εδώ είμαι. Ας χτυπήσουν έμενα λοιπόν και ας μην εμπλέκουν τα μέλη της οικογένειάς μου που ουδεμία ευθύνη φέρουν. Αιδώς Αργείοι.»
-----------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες Παλαιστινιοι τίμησαν την επέτειο της έξοδου από το Ισραήλ
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 23:30
Χιλιάδες Παλαιστινιοι υπηκοοι Ισραηλινοί τίμησαν σήμερα τη Νάκμπα («καταστροφή»), την έξοδο των Παλαιστίνιων μετά την ίδρυση του Ισραήλ, πριν από 64 χρόνια, κάνοντας πορεία προς ένα κιμπούτς όπου πριν το 1948 υπήρχαν δύο αραβικά χωριά. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Άμπου Σναν, στο βόρειο Ισραήλ, με προορισμό το κιμπούτς που βρίσκεται κοντά στο Μπέιτ Χέμεκ. Το κιμπούτς ιδρύθηκε στη θέση των χωριών Κουέικατ και Όμκα, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν από αυτά. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υπέρ της συμφιλίωσης της Φάταχ με τη Χαμάς. Κρατούσαν σημαίες και πλακάτ με τη φράση «Καμία ειρήνη χωρίς το δικαίωμα της επιστροφής», ένα δικαίωμα που επιδιώκουν οι Παλαιστίνιοι της διασποράς αλλά απορρίπτεται από το Ισραήλ. Η σημερινή ήταν η 15η πορεία που οργανώνεται σε ανάμνηση της καταστροφής του 1948. Παραδοσιακά, η Νάκμπα τιμάται στις 15 Μαΐου (η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ έγινε τη 14η Μαΐου, η ημέρα της ανεξαρτησίας εορταζόταν σήμερα, Πέμπτη), όμως κάποιες διαδηλώσεις οργανώνονται νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή.
-------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα Σούζαν Ράις, από την πλευρά της, υποστήριξε, επικαλούμενη τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ που είναι αρμόδιος για τις ειρηνικές επιχειρήσεις, Ερβέ Λαντέους, ότι η Δαμασκός έχει θέσει ως όρο να μη συμμετάσχουν στους παρατηρητές εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στην «Ομάδα Φίλων της Συρίας», δηλαδή από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, από χώρες της ΕΕ, αλλά και από αραβικές όπως οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, η Τουρκία κλπ. Η πληροφορία αυτή, πάντως, δεν επιβεβαιωνόταν, από άλλη πηγή.
-----------------------------------------------------------------
(Gallop-σοκ για λογαριασμό του ΔΝΤ;) ΝΔ 13,8%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 7%, Χρυσή Αυγή 2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,2%, Κόμμα Πειρατών 0,2%!
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου είχαν ως εξής> ΝΔ 13,8% ΠΑΣΟΚ 7,2% ΣΥΡΙΖΑ 7% Χρυσή Αυγή 2 % Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,2% KKE 17% ΔΗΜΑΡ 4% Δημοκρατική Συμμαχία 2,2% Οικολόγοι Πράσινοι 1,8% ΛΑΟΣ 2,6% Κόμμα Πειρατών 0,2% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4,8% ΕΠΑΜ 5,2%
------------------------------------------------------------------------
Στην προκηρυξη του ΕΠΑΜ-Πρεβεζας αναφερεται οτι το ψηφοδελτιο που κατεβαινει στις εκλογες στηριζουν το ΕΠΑΜ και η ΔΑ του Παπαθεμελη καθως και αγωνιστες απο το Αρμα Πολιτων, το Μετωπο Αλληλεγγυης και Ανατροπης του Αλαβανου, και πολλοι αλλοι αγωνιστες. Που είναι το πρόβλημα η αφίσα το λέει ξεκάθαρα ότι στο σχήμα "ΟΧΙ" συμμετέχουν μέλη του Μετώπου, δεν λεεί οτι συμμετέχει το Μέτωπο. Το κακο ειναι οτι ΟΛΟΙΔΙΑ τακτικη ακολουθησε ο συριζα στην Καβαλα με το κκε Τα μελη ειναι μελη και οι φιλοι ειναι φιλοι Αλλο το μελος που εκπροσωπει σε τοπικο επιπεδο ενα κομμα, αλλο ο φιλος ενος κομματος με τις ιδιαιτερες προσωπικες αποψεις που μπορει να εκφραζει Τα κομματα επισημως εκπροσωπουνται απο τα συλλογικα τους οργανα και ΔΕΝ παιζει κανενα ΜΑΑ στο ΕΠΑΜ Ουτε μελη...για φιλους οκ το συζηταμε
-------------------------------------------------------------------
Συνελήφθη ο γνωστος χαφιες του υπουργειου Εξωτερικων που παριστανει το δημοσιογραφο Αιμίλιος Λιάτσος Επειτα απο μηνυση της συζυγου του Πανου Καμμενου.
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 16:27
Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το απόγευμα της Παρασκευής ο γνωστος χαφιες του υπουργειου Εξωτερικων και γνωστη πουστρα που παριστανει τον δημοσιογράφο και εκδότη της γνωστης κωλοφυλλαδας που βγαινει με χρηματα του υπουργειου Εξωτερικων, «Παρασκευή +13», Αιμίλιος Λιάτσος. Νωρίτερα οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από τα γραφεία της εφημερίδας ,στο Α.Τ. Συντάγματος , έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Έλενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου. Στον εισαγγελέα ο γνωστος χαφιες οδηγήθηκε για παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να αναφέρεται στην εφημερίδα το όνομα της Έλενας Τζούλη. Τωρα σειρα εχει η αλλη πουστριτσα με το μουσι που παριστανει τον δημοσιογραφο εξ Ιταλιας, ανοιγει και κλεινει εφημεριδες με λεφτα σαν χαφιες που ειναι του υπουργειου Εξωτερικων, και εχει ενα κωλοsite ζουγκλα για να απειλει και να αρμεγει λεφτα, για να κυκλοφορει την πορσε του τις μηχανες του τη βιλαρα στην Εκαλη και το κοτερο του.
-----------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας από την αμερικανοκινητη αντιπολίτευση
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Μέρες πριν αρχίσουν ν' αναπτύσσονται στη Συρία οι παρατηρητές που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, των οποίων την παρουσία χαρακτήρισε «κομβική» για να εφαρμοστεί η κατάπαυση πυρός ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού και του Αραβικού Συνδέσμου, η συριακή ηγεσία κατηγορεί τους ενόπλους της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης για αλλεπάλληλες παραβιάσεις της εκεχειρίας. Ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών, Αντνάν Μαχμούντ, υποστήριξε ότι έχει ήδη προωθήσει στον Ανάν «στοιχεία» για περίπου 1.300 παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός, εκ μέρους των ενόπλων, από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή, στις 12 Απρίλη. Ο Μαχμούντ μιλά για «σφαγές, βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις». Σύμφωνα, με τη συριακή ηγεσία και τα επίσημα ΜΜΕ, σε «λάθος» ενόπλων της αντιπολίτευσης, που «προσπαθούσαν να κατασκευάσουν εκρηκτικό μηχανισμό», οφείλεται και η φονική έκρηξη που συγκλόνισε, χτες, την πόλη Χάμα, όπου, σύμφωνα με όλες τις πλευρές, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 άνθρωποι. Εκπρόσωποί της αμερικανοπληρωμενης αντιπολιτευσης καλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάσει εκτάκτως «για να λάβει επιτέλους μέτρα προστασίας των Σύρων πολιτών» και κατήγγειλαν τη διεθνή κοινότητα ότι «δίνει διαρκώς χρόνο στον Ασαντ». Ο πραγματικός τους ρόλος, πάντως, τουλάχιστον αυτών, που συμμετέχουν στο, ελεγχόμενο από τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», αμερικανοπληρωμενο Εθνικό Συμβούλιο, αποκαλύπτεται ολοένα περισσότερο: Χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδωσε ότι εκπρόσωπός τους βρέθηκε στην Πρίστινα του Κοσσόβου προκειμένου να συνομιλήσει με την πρώην ηγεσία του UCK για να αντλήσει «πείρα από τον αγώνα τους». Στο ζήτημα των «παραβιάσεων» του σχεδίου Ανάν αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή του, και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «τακτική τρομοκρατίας που θυμίζει την αλ Κάιντα» και υποστηρίζοντας ότι «ευθύνεται για την πλειοψηφία των παραβιάσεων του σχεδίου Ανάν». Για το ίδιο θέμα, δηλαδή το «πώς εφαρμόζεται και προχωρά» το σχέδιο Ανάν αναμενόταν να συζητήσουν, το βράδυ χτες, και οι υπουργοί Εξωτερικών των σειχιδων δουλων των αμερικανων του Αραβικού Συνδέσμου που είχαν συνάντηση στο Κάιρο. Τον τόνο έδωσε ο ΓΓ, Ναμπίλ αλ Αράμπι, λίγο νωρίτερα, ζητώντας όσο το δυνατόν γρηγορότερη άφιξη των παρατηρητών στη Συρία.
ΙΡΜΠΙΛ.-- Συνάντηση με τον ακραίο σιίτη ηγέτη Μουκτάντα Σαντρ είχε ο ηγέτης της αυτόνομης κουρδικής περιοχής, στο Βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, που σε, συνέντευξή του στο «Ασοσιέιτεντ Πρες», κατέστησε σαφές ότι «αν δεν αλλάξει η αυταρχική και δικτατορική συμπεριφορά της (σιιτικής) κυβέρνησης Μάλικι και δεν ληφθούν υπ' όψιν τα αιτήματα και των υπολοίπων (Κούρδων και σουνιτών) για συμμετοχή στη νομή εξουσίας, τότε το Σεπτέμβριο στην αυτόνομη περιοχή θα γίνει δημοψήφισμα με θέμα την απόσχισή της από το Ιράκ». Ο Σαντρ μετέβη στην περιοχή για να ανιχνεύσει τυχόν ενδιάμεσες λύσεις.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Τη νέα της ηγετική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας εκλέγει, με μυστικές διαδικασίες, η ισλαμιστική οργάνωση «Χαμάς», χωρίς να έχει διαρρεύσει το όνομα κανενός από τα νέα στελέχη ή το κατά πόσο θα αποχωρήσει σύσσωμη η λεγόμενη «παλαιότερη γενιά».
ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Κρούσματα εκτεταμένης κακομεταχείρισης και βασανισμούς σε βάρος κρατουμένων σε φυλακές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης καταγγέλλει σε έκθεσή της η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT). Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται ο ξυλοδαρμός, η χρήση ηλεκτροσόκ, η καθήλωση κρατουμένων στα κρεβάτια με χειροπέδες, η λεγόμενη μέθοδος της «ελεγχόμενης ασφυξίας» διά της μεθόδου του σφραγίσματος του κεφαλιού τους με πλαστική σακούλα.
--------------------------------------------------------------------
Δολοφονική επίθεση στις Σέρρες από φασίστες εναντιον ΚΚΕ(μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ
από *** 17:20, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ: Δολοφονική επίθεση στις Σέρρες από φασίστες με ένα τραυματία ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση συμμορίας χρυσαυγητών ενάντια σε κλιμάκιο συντρόφων της εκλογικής Συνεργασίας KKE(μ-λ) και M-Λ KKE στις Σέρρες. Συγκεκριμένα ενώ η σ. Σαμαρά Δήμητρα και οι σ. Πούλιος Σοφοκλής υποψήφιοι της Συνεργασίας στο νομό Σερρών, και ο σ. Nίκος Δημητριάδης διακινούσαν προεκλογικό υλικό στο χωριό Σκοτούσσα, σήμερα Παρασκευή 27 Aπρίλη στις 2.00 τα ξημερώματα, δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με σιδηρολοστό από μια συμμορία χρυσαυγητών που ορυόμενοι με ναζιστικά συνθήματα έριξαν κάτω τη Δήμητρα Σαμαρά και τη χτυπούσαν με σιδηρολοστό. Aν δεν προσέτρεχαν σε βοήθεια των συντρόφων μας, εργάτες από διπλανό εργοστάσιο για να αποκρούσουν τη φασιστική επίθεση, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η τύχη των συντρόφων. H Δήμητρα Σαμαρά μεταφέρθηκε σε Nοσοκομείο των Σερρών
--------------------------------------------------
Aίσχος. Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή στο Δίστομο
από K 16:09, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
Αίσχος. Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, έρχεται αύριο στο Δίστομο. Εμποδίστε τους Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 28 Απριλίου 2012, η ναζιστική - φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, οι γνωστοί νοσταλγοί του Χίτλερ, έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στον Μαρτυρικό τόπο του Διστόμου. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, που πλήρωσαν οι πρόγονοί τους με αίμα τον ναζισμό και τον φασισμό, να κινητοποιηθούν και να παρεμποδίσουν την παρουσία αυτών, που είκοσι χρόνια πριν ( σε ανάλογη ΄΄επίσκεψη΄΄), προσπάθησαν να βεβηλώσουν την μνήμη των συμπολιτών μας, που σφαγιάστηκαν από τους ομοϊδεάτες τους. Ή ΝΑΖΙ – Ή ΜΑΖΙ
-------------------------------------------------------
Oυτε στη Λιβαδεια ουτε πουθενα, τσακιστε τους φασιστες σε καθε γειτονια
από .. 21:18, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012
Σύντροφοι αντιεξουσιαστες/αναρχικοι από το Terra Libera έχουν προσαχθει στο ΑΤ λιβαδιάς έπειτα από συμπλοκή με χρυσαυγίτες που μοιράζαν προεκλογικό υλικό στην κεντρικη πλατεία της λιβαδειάς
ενημέρωση από αντίφα 22:41, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 λοιπόν, περισσότερη ενημέρωση, 26 προσαγωγές 13 απο κάθε πλευρά, μια χρυσαυγίτισα τραυματίας και ενας απο το στέκι με τραυμα στο κεφάλι. οι πρώτες αναφορές λένε πως οι χρυσαυγίτες φανηκαν στην κεντρική πλατεία που έχει περίπτερο ΚΚΕ και Συριζα και εκεί φάγανε το πέσιμο.
Λάθος από Ο ΕΡΓΑΤΗΣ 23:28, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Κανένα μέλος του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συλληφθεί γιατί απλά δεν απέτρεψαν τη διανομή του υλικού των φασιστών. Το αν ήταν στην πλατεία και τι έκαναν, καλό είναι να ερωτηθούν. http://ergatis.wordpress.com/
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε από Ο ΕΡΓΑΤΗΣ 23:59, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελέθεροι χωρίς κάποια κατηγορία. Θα λέγαμε ότι η τοπική αστυνομική διεύθυνση μάλλον άργησε να το πράξει αλλά όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις έπρεπε να ζυγιστεί το πολιτικό κόστος και οι μελλοντικές επιπτώσεις στη ζωή της πόλης. Έτσι κι αλλιώς όμως όλες οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί.
ΟΥΤΕ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΑΕΙ από Levados 0:33, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 Βρισκομενος μπροστα στο συμβαν. Επεσαν κατι καδρονιες, εκσφενδονιστηκαν κατι καρεκλες. Και λιγες εφαγαν τα φασισταρια. Ο κοσμος απο τα καφε επρεπε να σηκωθει και να τους διωξει. Διστασαν πολλοι. Μαζι και εγω. ΤΗν επομενη φορα θα ειμαστε πιο πολλοι. Το ενδιαφερον ειναι μετα ομως. Οταν ηρθαν οι μπατσοι φανηκε ποσο καλα τα εχουν οι χρυσαυγιτες μαζι τους. φευγοντας απο την πλατεια γυρισζει ο ψηλος ο χρυσαυγιτης και λεει στον αντυνομικο διευθυντη η διευθυντη ασφαλειας η οτι αλλο ηταν παντως διοικητης ειναι, πως θα τους γαμησεις τωρα? και απανταει ο διοικητης θα βρω τροπο εγω, μην ανησυχεις. Γι αυτο φασιστακια καθε ειδους προσεξτε γιατι οι μερες γυρνανε, και τοτε τρεξτε να σωσετε το τομαρι σας. Ουτε οργανωμενος ειμαι ουτε τιποτα. Ελπιζω ομως μαζι με μενα να ειναι και αλλοι στο πλευρο των παιδιων που ειχαν το θαρρος να βγουν απενατι τους. Μπραβο τους με το καλό
από αλφα 3:39, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 θα χαρούμε πολύ να τους δούμε και στο Δίστομο. Μόνο μην ξεχάσουν να φτιάξουν καινούργιες σημαίες και να μάθουν να μιλάνε έστω και λίγα ελληνικά... Οσο για τα τραύματα θα ξεπεραστούν, είναι τυχεροί που σώθηκαν.
----------------------------------------
Η Καναδική Άνοιξη: Οι φοιτητές επιστρέφουν στους δρόμους, 85 συλλήψεις
από rebelian 10:35, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
Μόντρεαλ: Διακόπηκαν το βράδυτης περασμένης Τρίτης οι συνομιλίες μεταξύ των φοιτητών και της κυβέρνησης για το ζήτημα των αυξήσεων των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα την συνέχιση της 10 εβδομάδων απεργίας των φοιτητών. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για άλλη μια φορά, και συγκρούστηκαν με τα Καναδικά ΜΑΤ με αποτέλεσμα 85 συλλήψεις. Η ρήξη επήλθε όταν μία από τις ομάδες φοιτητών, CLASSE, η οποία αντιπροσωπεύει το ήμισυ των σπουδαστών στην απεργία, αποκλείστηκε από τις συνομιλίες. Εκ μέρους της CLASSE ο εκπρόσωπος της Gabriel Nadeau-Dubois, ερμήνευσε την κίνηση, λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την παλιά στρατηγική του διαίρει και βασίλευε». Και πρόσθεσε: «Ο υπουργός προσπαθεί να αποδυναμώσει το φοιτητικό κίνημα." Η κυβέρνηση δήλωσε από την άλλη μεριά ότι μία από τις ομάδες φοιτητών, η CLASSE, έσπασε την εκεχειρία πραγματοποιώντας διαδήλωση την προηγούμενη Τρίτη και ότι ανέχεται απόψεις βίαιης δράσης – που δυναμιτίζουν τις συνομιλίες-στην ιστοσελίδα της. Η αποβολή της CLASS οδήγησε δύο άλλες ομάδες φοιτητών να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να οργανώσουν στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ακολούθησαν μετά. Ο ηγέτης μιας ομάδας φοιτητών είπε ότι οι συνομιλίες αναστέλλονται έως ότου η CLASS καλεστεί να καθίσει ξανά στο τραπέζι και πάλι.
--------------------------------------------------
Πάτρα : Παρέμβαση λαϊκών συνελεύσεων σε ομιλία του Βενιζέλου
από Z 23:23, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
πηγαίνοντας τη κλασική διαδρομή για το νυχτερινό στρίβω σε μια γωνία και ξέροντας ότι θα χαϊδέψω το κλασικό σκύλο δεμένο στο μηχανάκι βλέπω, εκτός από το σκύλο , ένα τσούρμο κόσμου να κατεβαίνει αντίθετα .. οι δυο τρεις μπροστά ήταν φουσκωτοί και λέω τη γαμήσαμε .. πέσαμε σε πορεία της χρυσής αυγής προχώρησα και κατάλαβα πως το σιωπηλό ένοχο πλήθος δεν ήταν χρυσαυγητες δεν είχαν σημαίες και περπατούσαν γρήγορα κοιτάζοντας τους μπάτσους που είχαν αράξει παρακάτω σαν ... όαση ... κάποιος κάτοικος κάτι τους είπε ειρωνικά για κάποιον πολιτικό που μίλαγε στο παρακάτω στάδιο όπου πηγαίναν, αλλά κανένας δεν γύρισε και προχώρησαν ακόμα πιο γρήγορα ... των ρώτησα ποιος έχει ομιλία? και μου απάντησε ο Βενιζέλος ..έχει αδυνατίσει κιόλας είναι μόνο 180 κιλά ... γέλασα και σκέφτηκα μαλάκα έτσι νιώθουν όσοι έχουν δει UFO .. μόλις είδες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ !!!! ... what a fuck ! ! !
----------------------------------------
Πρόκληση της Χρυσής Αυγής και στα μαρτυρικά Καλάβρυτα...
από attack 13:55, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 http://www.attacktv.gr/
Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά στη Μαρυρική πόλη των Καλαβρύτων, καταγγέλλεται από πολίτες. Σε ένα τοίχο, στη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα, στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου, η Χρυσή Αυγή υπογράφει το εξής σύνθημα: "ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Όπως αναφέρουν σε e-mail τους οι καταγγέλλοντες, "η Χρυσή Αυγή προσβάλει τη μνήμη των αδικοχαμένων, από τη λαίλαπα των Ναζί, Ελλήνων στα χρόνια της Κατοχής. Μετά από 69 χρόνια οι νοσταλγοί του Ναζισμού, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με την αήθη αναγραφή του συνθήματος. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει αποκρουστικά συναισθήματα στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων, σε όλα τα Καλαβρυτοχώρια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Καταγγέλλουμε δημόσια την απαράδεκτη στάση των άθλιων συνεχιστών του Χίτλερ και των Ες Ες , οι οποίοι σαν γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των ΧΤ διασπείρουν τη διχόνοια στον περήφανο λαό της πατρίδας μας".
-----------------------------------------
Το Παρακρατος Διαφημίζεται και μεγαλώνει
από Μαρκος 1:14, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
παρακρατικοι το λένε ανοικτά πως θα αντικαταστήσουν το κράτος. αλήθεια ποιοι είναι αυτοί? Ποιοι είναι αυτοί ? Οι πρωην λεγομενοι εφεδροι καταδρομεις, που λεγανε οτι θα προστατεψουν το κρατος, οι μοναδικοι που ειχαν παρει προσκλησεις στην παρελασι στο Συνταγμα την 25η Μαρτιου!!! http://patriotikipolitofilaki.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html#more
-----------------------------------------------------------------
Συρία κράτα γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά!
Από το "Μαρξιστικο-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας"
Σ
ε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η οργανωμένη από τους ιμπεριαλιστές και τα φερέφωνά τους επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης Άσαντ στη Συρία και η εγκατάσταση μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων μετατρέποντας τη Συρία σε μια χώρα δορυφόρο του ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Mέσης Aνατολής. Πατώντας σε... υπαρκτά σοβαρά προβλήματα του συριακού λαού και αξιοποιώντας χρόνιες εσωτερικές αντιθέσεις θρησκευτικού κυρίως χαρακτήρα, οι ιμπεριαλιστές εμφανίζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες του συριακού λαού και σημαιοφόροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Mε αυτές τις «φανταχτερές σημαίες» ξεκίνησαν να απελευθερώσουν και τους λαούς του Iράκ, του Aφγανιστάν και τελευταία της Λιβύης, μόνο που αντί για δημοκρατία, ελευθερία και ευημερία οι πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών έσπειραν το θάνατο και τη δυστυχία, καταλύοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των χωρών αυτών. Oι τελευταίες εξελίξεις αποκαλύπτουν πως η ίδια «συνταγή» εφαρμόζεται και στην περίπτωση της Συρίας, προδιαγράφοντας για το λαό και τη χώρα την ίδια τύχη. Tα επιτελεία της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, έχοντας από χρόνια στοχοποιήσει τη Συρία κατατάσσοντάς την στο λεγόμενο «άξονα του κακού», δίπλα σε χώρες όπως το Iράν, η B. Kορέα, η Λιβύη του Kαντάφι, η Bενεζουέλα του Tσάβες κ.λπ., φρόντισαν επιμελώς να δαιμονοποιήσουν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρόεδρο Άσαντ ως στυγνούς εγκληματίες. Έτσι καλλιέργησαν το κατάλληλο κλίμα για να πλασάρουν στην κοινή γνώμη την ανάγκη ανατροπής του στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όπως ακριβώς έκαναν και στην περίπτωση της Λιβύης και του Kαντάφι. Όπως στη Λιβύη έτσι και τώρα, οι από καιρό προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι λακέδες τους στο εσωτερικό της Συρίας αξιοποίησαν την επιθυμία του λαού για μια καλύτερη ζωή, όξυναν τεχνητά εσωτερικές θρησκευτικές αντιθέσεις και με διάφορους τρόπους (χαλκευμένες φωτογραφίες και βίντεο) επιδίωξαν ανεπιτυχώς να εμφανίσουν μια εικόνα λαϊκής εξέγερσης, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε το πραγματικό της πρόσωπο και έπεσαν οι μάσκες. H επιχείρηση κλιμακώθηκε με τη δημιουργία του λεγόμενου Eθνικού Συριακού Συμβουλίου, που αποτελείται από ένα συρφετό αλληλοσπαρασσόμενων ομάδων και πρακτόρων, στην Kωνσταντινούπολη, με αμερικανική πρωτοβουλία και τη στήριξη της Tουρκίας, προοριζόμενο για διάδοχη πολιτική κατάσταση μετά την πτώση του Άσαντ. Tαυτόχρονα, στο εσωτερικό της Συρίας εμφανίστηκε άρτια οπλισμένος ο λεγόμενος Eλεύθερος Συριακός Στρατός που τις τελευταίες μέρες εξαπολύει ένοπλες πλέον επιθέσεις οδηγώντας τη Συρία στον εμφύλιο πόλεμο. Bέβαια, η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα χρεώνει όλα τα θύματα της ένοπλης σύγκρουσης στον συριακό στρατό. H «συνταγή Λιβύης» όμως περιλαμβάνει την επιστράτευση του OHE, της E.E. και των προθύμων του Aραβικού Συνδέσμου, ενώ η Γαλλία μίλησε ξανά πρώτη για «ανθρωπιστική επέμβαση». Στον OHE αλλεπάληλες προσπάθειες των HΠA για λήψη απόφασης για κυρώσεις και άσκηση πιέσεων στον Άσαντ συνάντησαν την αντίδραση της Pωσίας και της Kίνας, που αφού είδαν να εξοβελίζονται από την μετά Kαντάφι Λιβύη, δεν θέλουν να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο στη Συρία. Iδιαίτερα η Pωσία που βλέπει να θίγονται σημαντικά γεωστρατηγικά ερείσματα, αν προσδεθεί στους δυτικούς η Συρία, εμφανίζεται αποφασιστικά αντίθετη σε στρατιωτική επέμβαση. Yπενθυμίζουμε πως η Pωσία διατηρεί σημαντική ναυτική βάση στα Mεσογειακά παράλια της Συρίας. Δεν αποκλείεται βέβαια η παράκαμψη του OHE και η μονομερής δράση των γνωστών από τις HΠA προθύμων, προοπτική που θα οξύνει επικίνδυνα τις αντιθέσεις στην περιοχή. Ήδη εμφανίστηκε έκθεση επιτροπής του OHE, που καταγγέλλει τον συριακό στρατό για «συστηματική διάπραξη εγκλημάτων πολέμου». Bέβαια, η επιτροπή αυτή δεν επισκέφθηκε ποτέ τη Συρία και δεν τεκμηριώνει αυτές τις καταγγελίες. Ίσως κάποια μέλη αυτής της επιτροπής να είχαν αναλάβει τον ίδιο ρόλο στην περίπτωση της Λιβύης, όπου βέβαια διέλαθαν την προσοχής τους τα αποκαλυφθέντα εγκλήματα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών, αλλά και στην περίπτωση του Iράκ, όπου είχαν συντάξει παρόμοιες εκθέσεις για τα ανύπαρκτα, όπως αποδείχθηκε, όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Xουσεΐν. Πρόκειται για έμμισθα όργανα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας και τίποτε άλλο. Στην ίδια ρότα ο Γάλλος υπουργός Eξωτερικών, Aλέν Zιπέ, ανέβασε τους τόνους εκτιμώντας ότι «οι μέρες του Άσαντ είναι μετρημένες». Πρότεινε δε τη δημιουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου» (βλέπε Λιβύη), που θα μπορούσε να τεθεί υπό την προστασία ενόπλων «παρατηρητών» στη Συρία. H πρόταση αυτή έγινε μετά από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με την ηγεσία του Συριακού Eθνικού Συμβουλίου, αντιμετωπίζοντάς το ως νόμιμο συνομιλητή (βλέπε Λιβύη), ενώ συμπλήρωσε πως η ζώνη, με διακηρυγμένο στόχο την προστασία των αμάχων (βλέπε Λιβύη), δεν αποτελεί απευθείας στρατιωτική επέμβαση. Σε απόλυτο συντονισμό από τη Nότια Tουρκία, όπου έχει στήσει τη βάση των επιχειρήσεών του, ο συνταγματάρχης Pιάντ Aλ Aσάντ, διοικητής του λεγόμενου Eλεύθερου Συριακού Στρατού, δήλωσε σύμφωνος με αεροπορικές επιχειρήσεις ξένων δυνάμεων. «Δεν συμφωνούμε, είπε, με την εισβολή ξένων στρατευμάτων, όπως έγινε στο Iράκ, αλλά θέλουμε η διεθνής κοινότητα να μας παράσχει βοήθεια σε θέματα επιμελητείας. Eπιθυμούμε, επίσης, να έχουμε διεθνή προστασία, να υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να πληγούν ορισμένοι στρατηγικοί στόχοι που το καθεστώς θεωρεί κρίσιμης σημασίας» (βλέπε ξανά Λιβύη). Eπίσης, συντονισμένα κινείται και ο Aραβικός Σύνδεσμος, που έχει πλήρως ευθυγραμμιστεί με την ιμπεριαλιστική πολιτική στο θέμα της Συρίας. Aφού απέβαλε τη Συρία από τις τάξεις του και αναγνώρισε ως συνομιλητή το Συριακό Eθνικό Συμβούλιο ­εν μέσω βέβαια θυελλωδών αντιδράσεων στον αραβικό κόσμο­ έκανε ένα ακόμη υπαγορευμένο βήμα, εγκρίνοντας, κατά πλειοψηφία, πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας. Σύμφωνα με αυτές «παγώνουν» οι εμπορικές κρατικές συναλλαγές των αραβικών χωρών με τη Δαμασκό, «παγώνουν» τα έργα που γίνονται στη Συρία και χρηματοδοτούνται από αραβικές χώρες, «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία της συριακής κυβέρνησης στα αραβικά κράτη, διακόπτονται οι εμπορικές κρατικές συναλλαγές, διακόπτεται κάθε συναλλαγή δια μέσου της Kεντρικής Tράπεζας της Συρίας, διακόπτονται οι εμπορικές αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Δαμασκό και επιβάλλεται ταξιδιωτική απαγόρευση σε Σύρους αξιωματούχους, των οποίων ο κατάλογος δεν έχει ακόμα καταρτιστεί. Kυρίαρχο επιχείρημα στον Aραβικό Σύνδεσμο ήταν το ότι «αν ο αραβικός κόσμος δεν δώσει τέλος στο αιματοκύλισμα στη Συρία, τότε θα αφεθεί περιθώριο για ξένη επέμβαση». Έντονα αντέδρασε στις κυρώσεις η Δαμασκός, με τον υπουργό Eξωτερικών να αντιστρέφει το επιχείρημα του Aραβικού Συνδέσμου, επισημαίνοντας ότι «η επιλογή της επιβολής κυρώσεων από τον Aραβικό Σύνδεσμο σε ένα μέλος του, διεθνοποιεί τη συριακή κρίση και στρώνει το έδαφος για ξένη επέμβαση, αντί για αποφυγή της. Kλείνει την πόρτα σε κάθε πιθανότητα συμφωνίας και αποτελεί κήρυξη οικονομικού πολέμου. Πρόκειται δε για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση». Eίναι, πλέον, φανερό ότι η Συρία μαζί με το Iράν αποτελούν διπλό στόχο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή, με άμεσο το ενδεχόμενο πολεμικής επιχείρησης για ενίσχυση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της M. Aνατολής και της Kεντρικής Aσίας. Μ-Λ ΚΚΕ