Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πεμπτη 26 Απριλιου 2012

Στα συσσίτια και οι Ολλανδοί!
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 10:19
Πρωτεργάτρια του περιβόητου «δημοσιονομικού συμφώνου», άκρως αυστηρή απέναντι στις «απείθαρχες» χώρες, οι οποίες, αν έφευγαν από την Ευρωζώνη, «δεν θα υπήρχε πρόβλημα» και μία από τις ελάχιστες χώρες που ακόμα και τώρα αξιολογούνται με το τριπλό Α από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης. Ο λόγος για την Ολλανδία, η οποία μέχρι πρότινος φιγουράριζε ως παντοδύναμη και σήμερα φαίνεται να καταρρέει. Μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, λόγω αδυναμίας να επέλθει συμφωνία για τα μέτρα λιτότητας, αναδύονται στην επιφάνεια σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο φτωχός Νότος. Εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι, πάμφτωχοι πολίτες που στηρίζονται για την επιβίωσή τους στα κρατικά επιδόματα πρόνοιας και άνθρωποι που πλέον αναγκάζονται να στηθούν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι τάξεις των οικονομικά εξαθλιωμένων Ολλανδών, αυτών που πλέον δεν μπορούν να θρέψουν την οικογένειά τους και καταφεύγουν στην Πρόνοια και στις εθελοντικές οργανώσεις, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Χαρακτηριστική η δήλωση του κυρίου Piet van Diepen της οργάνωσης Food Bank Amsterdam: «Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε ένα πραγματικό "κύμα" ανθρώπων που αναζητούν λίγο φαγητό, λίγη βοήθεια. Πλέον δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους». Μόνον στο Άμστερνταμ τους τελευταίους μήνες προστίθενται επισήμως περί τα 1.300 νοικοκυριά κάθε εβδομάδα στις λίστες με τους δικαιούχους επιδομάτων πρόνοιας και δωρεάν σίτισης από τα συσσίτια του δήμου και των εθελοντικών οργανώσεων. Η αύξηση αγγίζει το 10% κάθε μήνα και οι λίστες μακραίνουν κάθε μέρα. Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί στο άμεσο μέλλον, καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περικοπή των επιδομάτων ανεργίας και των κοινωνικών βοηθημάτων. Ήδη στην οικονομία-πρότυπο της Ολλανδίας η «κρυμμένη» φτώχεια είναι πολύ μεγαλύτερη από τα επίσημα νούμερα. Η καταγεγραμμένη ανεργία αγγίζει ήδη το 6% στον γενικό πληθυσμό και πολύ μεγαλύτερα νούμερα στις νεαρές ηλικιακά ομάδες. Υπολογίζεται ότι πλέον ένα στα έξι νοικοκυριά δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.
------------------------------------------------------------------
Mηνυση της ΕΥΠ για το δημοσίευμα των χαφιεδων δημοσιοκαφρων της κωλοφυλλαδας του αληταρας κλεφτη Μπομπολα του «Ελευθερου Τυπου»
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 11:45
Μηνυση κατεθεσε η ΕΥΠ για το πρωτοσέλιδο των χαφιεδων της κωλοφυλλαδας του κλεφταρα Μπομπολα του «Ελεύθερου Τύπου». «Διαψεύδεται για μια ακόμη φορά, με απόλυτο τρόπο, ότι ο κ. Βασίλης Χήτος έλαβε χρήματα από την ΕΥΠ. Τονίζεται και πάλι κατηγορηματικά ότι η απόδειξη που αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος" είναι καθ' ολοκληρία πλαστή και δόλια κατασκευασμένη. Το λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη, τόσο για την πλαστή απόδειξη όσο και για τη σημερινή δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας υπαλλήλου της υπηρεσίας». Ο διευθυντης της ΕΥΠ κ. Μπικας, καταθετοντας την μηνυση ειπε, οτι η πλαστη επιταγη που δημοσιευσε η κωλοφυλλαδα, κανει μπαμ απο μακρυα οτι ειναι πλαστη. Δεν χρειαζεται να ειναι κανενας ειδικος. Στους ανθρωπους τους η ΕΥΠ δεν δινει επιταγες αλλα χρηματα. Στα εγγραφα της υπηρεσιας, οι πρακτορες δεν αναγραφονται με το πραγματικο τους ονομα, αλλα με τα ονοματα που τους εχει δωσει η υπηρεσια. Η επιταγη εχει μια σφραγιδα που δεν ειναι ελληνικη. Εχει επανω σφραγιδα που γραφει ΘΕΩΡΗΘΕΙ αντι ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ, οπως εχουν ολοι. Γενικως, ειπε, οτι το οτι ειναι πλαστη και πετσινη, δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να το καταλαβεις. Εκτος ομως αυτου, ακομα και εαν η κωλοφυλλαδα ηξερε πραγματικα καποιον πρακτορα, δεν επρεπε να το δημοσιευσει, γιατι ετσι κατεστρεφε την υπηρεσια.
-------------------------------------------------------------------------
ΧΙΛΗ Καταστολή ενάντια σε σπουδαστές
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Καταστολή μέχρις εσχάτων και εντελώς αδικαιολόγητη ήταν η απάντηση της κυβέρνησης του αντιδραστικού προέδρου Σαμπεστιάν Πινιέρα στις κινητοποιήσεις σύσσωμης της Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πάντα με αίτημα την «δωρεάν δημόσια και ποιοτική Παιδεία» αλλά και ενάντια στην ποινικοποίηση του κινήματος με την απόλυση καθηγητών ή τη μη εγγραφή μαθητών που συμμετείχαν στις περσινές πολύμηνες κινητοποιήσεις. Η επίθεση των καραμπινιέρων έγινε προς το τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας που ξεκίνησε από την Πλάσα Ιτάλια, ήταν εξαιρετικά βίαιη με ευρύτατη χρήση κανονιών νερού και δακρυγόνων. Οι χθεσινές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από το συντονιστικό των μαθητών, τους συλλόγους καθηγητών της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους, αποτελούν συνέχεια των κινητοποιήσεων του κινήματος που την περασμένη χρονιά βγήκε μαζικά στους δρόμους με βασικό ζήτημα την ποιοτική δημόσια και δωρεάν Παιδεία, την αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για την Εκπαίδευση και προέρχεται από την περίοδο της δικτατορίας του Πινοτσέτ, καθώς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις που διαδέχτηκαν τη χούντα το διατήρησαν στο ακέραιο και καθιστά την Παιδεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα λαϊκά στρώματα. Επίσης σύμφωνα με καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τώρα πάνω από 5.000 μαθητές έχουν διωχθεί και αποβληθεί από τα σχολεία τους για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
----------------------------------------------------------------
ΚΙΝΑ Συνέχεια δινει οι βρωμιαριδες καπιταλιστες δικτατορες της Κινας στις ψευτιες τους και τα αισχη τους για τον μαοικο ηγετη Μπο Σιλάι
ΠΕΚΙΝΟ.-- Ψευτιες της βρωμιαρεικης καπιταλιστικης δικτατοριας της Κινας εναντια στον μαοικο ηγετη συνεχιζονται, ψευτιες που φέρουν την οικογένεια του Μπο Σιλάι να ζούσε με πολυτέλεια, έρχονται στη δημοσιότητα απο τα βρωμιαρεικα φερεφωνα των κινεζων δικτατορων, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του Μπο Σιλαι από το ΚΚ Κίνας και την αποπομπή του από το Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή. Ο γιος του Μπο Σιλάι, Μπο Γκουγκουά, ο οποίος φοιτά στο Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, διέψευσε με ανοιχτή επιστολή του ότι απολάμβανε προνομίων όσον αφορά τη χρηματοδότηση των σπουδών του και ζούσε πολυτελή βίο, δίνοντας στη δημοσιότητα τους βαθμούς του και τα οικονομικά στοιχεία για την κάλυψη των διδάκτρων του, τα οποία υποστηρίζει ότι προήλθαν από υποτροφίες και τα έσοδα της μητέρας του από την εργασία της ως δικηγόρου. Σημειώνεται ότι ο μαοικος ηγετης Μπο Σιλάι αποπέμφθηκε από το ΚΚ Κίνας, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε σκάνδαλα διαφθοράς ενώ η σύζυγος του κατηγορείται για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ. Η οικογενεια του Βρετανου με τον οποιο ο Μπο Σιλαι ηταν φιλος, κατηγγειλε την σκευωρια των κινεζων δικτατορων, γιαυτο και οι δικτατορες της Κινας ανακατεψαν την εγγλεζικη κυβερνηση με την οποια ειναι κολληταρια. Η υπόθεση του μαοικου ηγετη Μπο Σιλάι στην ουσια έχει σχέση με τη διαπάλη αναμεσα στα δικτατορικα αποβρασματα του κράτους, και το μαοικο κινημα που υπαρχει απο οτι φαινεται, και οχι μονο δρα, αλλα και δυναμωνει, κατορθωνοντας να μπει ακομα και στα ηγετικα κλιμακια των δικτατορων που παριστανουν οι γελοιοιι τους κομμουνιστες. Ο κομμουνιστης ηγετης Μαο Τσε Τουγκ δεν ξεχνιεται απο το λαο, οσες προσπαθειες και αν κανουν οι δικτατορες.
------------------------------------------------------------------
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Απίστευτος σκοταδισμός
Να μην εγκριθούν δύο νομοσχέδια που αφορούν τις γυναίκες ζητά με επιστολή στον ισλαμοφασιστα Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, το Αιγυπτιακό Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών. Τα νομοσχέδια προβλέπουν τη μείωση του ηλικιακού ορίου στα 14 χρόνια για τις γυναίκες, προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμος ένας γάμος, και την παροχή δικαιώματος στο σύζυγο να έρθει σε ερωτική επαφή με τη σύζυγό του, για έξι ώρες μετά το θάνατό της! Το Συμβούλιο προειδοποιεί για υποβάθμιση της θέσης της γυναίκας, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για το γεγονός ότι η συζήτηση των νομοσχεδίων αυτών έγινε εφικτή, επειδή η νέα πλειοψηφία του κοινοβουλίου αποτελείται από μέλη των ισλαμοφασιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» και των πιο ακραίων ισλαμοναζιστων σαλαφιστών.
----------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Δοκιμή και εκει της «ακτίνας πόνου» εναντια στον εξεγερμενο λαο
Στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο της Ρωσίας, ακολουθώντας τις ανάλογες έρευνες των Αμερικανών, δοκίμασε το νέο ηλεκτρομαγνητικό όπλο, τη λεγόμενη κι «ακτίνα του πόνου», που προκαλεί την αίσθηση αφόρητου πόνου (εγκαύματος) στον άνθρωπο, χωρίς να επιφέρεται θανάσιμος τραυματισμός. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ», μετά από δηλώσεις που έκανε σ' αυτό ο αντισυνταγματάρχης Ν. Σοσκόφ, υποδιευθυντής του τμήματος του ερευνητικού στρατιωτικού ινστιτούτου, που κατασκεύασε το όπλο. Η ακτίνα έχει τη δυνατότητα να διαπερνά τον όποιο ρουχισμό του ανθρώπου, καθώς και τον καπνό ή τη σκόνη. Οπως σημειώνει ο ίδιος, το όπλο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται ενάντια σε μαζικές κινητοποιήσεις. Οπως σημειώνει, θα πρόκειται για «ένα όπλο αναντικατάστατο στις συνθήκες της πόλης», αφού δεν προκαλεί υλικοτεχνικές καταστροφές.
---------------------------------------------------------
ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΕΕ Προς νέο δάνειο για την Ουγγαρια μετα την υποταγη της δεξιας κυβερνησης της
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουγγαρία σχετικά με την παροχή νέου δανεισμού έδωσε χτες η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η ουγγρική κυβέρνηση υποσχέθηκε να τροποποιήσει τα επίμαχα άρθρα του νέου Συντάγματος σε ό,τι αφορά την «ανεξαρτησία» της Κεντρικής Τράπεζας.
---------------------------------------------------------
ΠΑΚΙΣΤΑΝ Επιτυχής πυραυλική δοκιμή
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Σε νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, τύπου «Shaheen 1-A», προχώρησε χτες το Πακιστάν, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε απόσταση μεταξύ 2.500 και 3.000χλμ φτάνοντας και στην Ινδία. Η δοκιμή χαρακτηρίστηκε «επιτυχημένη» από τον πακιστανικό στρατό, λίγες μόλις μέρες μετά τη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, εκ μέρους του Νέου Δελχί, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή και να πλήξει οποιοδήποτε στόχο στην Κίνα, ολόκληρη την Ασία και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Η δοκιμή του Πακιστάν ερμηνεύεται ως άμεσο μήνυμα προς την Ινδία, με τις δύο χώρες να ενισχύουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Οι ΗΠΑ ακολούθησαν την πολιτική της σιωπής όπως και στην περίπτωση της Ινδίας, την προηγούμενη βδομάδα, κατά την πάγια τακτική τους, στις χώρες που έχουν συμμαχική σχέση μαζί τους. Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον δεν αντιδρά στα πυρηνικά των συμμάχων της, αλλά στις μεταξύ τους κακές σχέσεις, τις οποίες ζητά να εξομαλύνουν, προκειμένου να λειτουργήσουν πιο εποικοδομητικά για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε χτες από το Πακιστάν κατευθύνθηκε στη θάλασσα και θεωρείται εξέλιξη του «Shaheen 1» με τεχνικές βελτιώσεις.
----------------------------------------------------------
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εκ νέου σε ύφεση η βρετανική οικονομία, καθώς η οικονομική συρρίκνωση ξεκίνησε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2011, όταν το βρετανικό ΑΕΠ σημείωσε πτώση 0,3 % σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, ενώ συνεχίστηκε, καθώς το ΑΕΠ κατέγραψε νέα μείωση κατά 0,2% και το πρώτο τρίμηνο του 2012 σύμφωνα με τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Στο μεταξύ, η βρετανική τράπεζα HSBC ανακοίνωσε την περικοπή ακόμη 2.000 θέσεων εργασίας. Η HSBC είχε ανακοινώσει πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα περικόψει 30.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σχεδόν το 10% του εργατικού της δυναμικού, μέχρι το 2013, για να μειώσει τις δαπάνες της.
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Το 80% του πληθυσμού δηλαδή σχεδόν 90 εκατομμύρια Μεξικανοί, ζουν σε συνθήκες φτώχειας καθώς και σχετικής ή απόλυτης φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα-έκθεση του καθηγητή οικονομίας του UNAM, Χούλιο Μπόλτβνικ που δημοσιεύει η εφημερίδα Λα Χορνάδα. Εκθεση που αντικρούει τις επίσημες εκθέσεις ή την πιο πρόσφατη του ΟΟΣΑ όπου αναφέρει ότι ο αριθμός των φτωχών στο Μεξικό είναι 23 εκατομμύρια ή περίπου 20% του πληθυσμού.
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Την πρώτη απόφαση ακύρωσης γάμου που είχε συμφωνηθεί όταν η νύφη ήταν ενός έτους και ο γαμπρός τριών, πήρε χθες δικαστήριο της Ινδίας, μετά από προσφυγή της κοπέλας η οποία στα 18 της ανακάλυψε ότι ήταν ήδη παντρεμένη. Σημειώνεται ότι οι γάμοι βρεφών είναι απαγορευμένοι, ωστόσο η πρακτική συνεχίζει να εφαρμόζεται και πρόκειται για το πρώτο ζευγάρι που χωρίζει με δικαστική απόφαση.