Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τριτη 24 Απριλιου 2012

Αποκλείονται κόμματα... λόγω έλλειψης χαρτιού!
23/04/2012 - 15:06 Μεγάλο θέμα ανακύπτει για τις εκλογές της 6ης Μαΐου λόγω της «αδυναμίας» του κράτους να διαθέσει... τις προβλεπόμενες δεσμίδες χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενώ είχε δεσμευθεί να διαθέσει 30.000 δεσμίδες χαρτιού απαραίτητες για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες τουnewpost.gr, θα διαθέσει λιγότερες, που δεν επαρκούν για όλα τα κόμματα! Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των κομμάτων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτί για τα ψηφοδέλτια τους. Επομένως, κομματικοί συνδυασμοί που δεν έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός υποψηφιότητας. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ενόψει εκλογών και εγείρονται ερωτήματα για τη συνταγματικότητα των αποφάσεων του υπουργείο Εσωτερικών. Στην καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία σήμερα πραγματοποίησε παράσταση από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια. Ο Υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ξηρός, ο οποίος προέβη στη διευκρίνηση ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία στις 27 Απριλίου που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας. Στην πραγματικότητα, όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε σύμφωνα με καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι «στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους». Είναι προφανές ότι έτσι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.
Ο αγανακτισμένος Βενιζέλος στο Σύνταγμα Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία με ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 4 Μαΐου. Μιας και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έχουν μειωθεί πάρα πολύ -και τείνουν να εξαφανιστούν-, η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα είναι μια καλή ευκαιρία να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η πρόταση του κ. Καμίνη για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας: οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ να στέκονται στο πεζοδρόμιο για να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία. (Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες πολλά άρθρα και σχόλια για τον φασισμό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θέλεις να μάθεις τι είναι ο φασισμός; Κοίταξε προσεκτικά το πρόσωπο του Βενιζέλου.)
Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα Μια φωτογραφία (που δειχνει πατατες στο Α-Β Βασιλοπουλος κατηγοριας Σπουντα με την ενδειξη Απαγορευετε η Μεταφυτευση!)1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!! Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων. Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.! Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν.Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86) Και να προσθέσω: Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!! Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!! Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους (αγνούς) Ολλανδούς!!! Και τι άλλο θα δούμε..
Hfestion Χθες πήγα σε γνωστό super market και όλες οι πατάτες Κύπρου είχαν Αυτό το ταμπελακι!!! Αίσχος!!! Τι της θελουμε απο την Κύπρο; Η Ελλάδα δεν παράγει πατάτες..... Ας τις φάνε μόνοι τους!
RiaD Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, είναι απ' τα θέματα που δεν υπάρχει περίπτωση να τα παίξουν στο δελτίο των 8..
Το "μαθημα" Καισαριανη τα λεει ολα! Η λαικη οργη θα πεσει σαν κεραυνος στα κεφαλια των δδωσιλογων! Aγριο κραξιμο στη Διαμαντοπουλου! Η αθεοφοβη ηθελε προεκλογικη μαζωξη σε ταβερνα της Καισαριανης! Στην ηρωικη Καισαριανη της Εθνικης Αντιστασης η δωσιλογη υπαλληλος της τροικας? Ομάδα περίπου 50 πολιτών αποδοκίμασε έντονα και με συνθήματα την Άννα Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις
Απρίλιος 23 2012 22:52 Άσχημη κατάληξη είχε η ομιλία της Άννας Διαματοπούλου σε ταβέρνα στην Καισαριανή. Διακόπηκε η ομιλία, ενώ η ίδια αποχώρησε. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου ήταν προγραμματισμένη σε ταβέρνα στην Καισαριανή απέναντι από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ. Το τραπέζι το έκανε, όπως γίνεται γνωστό, η πρώην υπουργός σε καθηγητές πανεπιστημίου. Ξαφνικά, μία ομάδα περίπου 50 πολιτών, εγκλώβισαν ουσιαστικά την κ. Διαμαντοπούλου εντός της ταβέρνας, αποδοκίμασαν και φώναξαν συνθήματα κατά της ίδιας του συστήματος αλλά και της αστυνομίας. Η κ. Διαμαντοπούλου, όπως γίνεται γνωστό και από την ΕΛΑΣ αποχώρησε άρον άρον, ενώ στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έπεσε και ένα γιαούρτι. epam.basel Δεν σας κανει εντυπωση οτι οπου πατε πρεπει να εχετε και τεσσερις διμοιριες των ματ μαζι σας;μηπως αυτο σημαινει οτι ολος ο λαος που σας μισει ειναι φασιστας;η οτι εσεις εχετε προδοσει τον λαο;σας εχει μεινει μονο μικρος κομματικος στρατος και οι πραιτωριανοι,τα μαντροσκυλα που σας φυλανε. Nikos Nikos ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΗ ΓΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ , ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΤΕΛΜΠΕΡΚ.
Εκλογές και μετά "τσεκούρωμα" μισθών και απολύσεις Οι προεκλογικές δεσμεύσεις αυξάνονται ενόψει των εκλογών, αλλά η πραγματικότητα μετά την ανάδειξη κυβέρνησης διαγράφεται ζοφερή με μειώσεις μισθών και απολύσεις. Διαβάστε αναλυτικά
Απρίλιος 23 2012 16:33 Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των εθνικών εκλογών, μετά την αναμέτρηση για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, αργότερα οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο "ψαλίδι" στους μισθούς και απολύσεις στο Δημόσιο. Η νέα κυβέρνηση, αν αποτελειται απο τους γνωστους προδοτες, υποχρεούται από τη νέα δανειακή σύμβαση, το μνημονιο δηλαδη που υπεγραψαν οι προδοτες της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αν εκλεγουν οι ιδιοι προδοτες και δεν βγει καποιος πατριωτες να σκισει τα μνημονια και να τα πεταξει στη μουρη των κατοχικων της τροικας και του δντ, υποχρεουται λοιπον αν βγει προδοτης, να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 5,5% του ΑΕΠ ή κατά 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα έτη 2013 και 2014, που σημαίνει λιγότερα κονδύλια για μισθούς και συντάξεις, λειτουργικές δαπάνες, επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων, κοινωνικές δαπάνες, επιχορηγήσεις κ.λπ. κατά ποσό ύψους 5,75 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Οι παρεμβάσεις μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να πληρωσουμε τους ξενους τοκογλυφους και τους κατοχικους, στη διετία 2013-2014 είναι: 1. Η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, με κατάργηση, τμημάτων και υπηρεσιών που έχουν περιορισμένο ρόλο. 2. Ο περιορισμός των νέων προσλήψεων σε αναλογία μεγαλύτερης του 1/5, με τον συνυπολογισμό και των μετατάξεων υπαλλήλων από φορείς που θα ανασταλεί η λειτουργία τους. 3. Το κλείσιμο ή συγχωνεύσεις δεκάδων δημοσίων φορέων, με περιορισμένο ή ανύπαρκτο έργο. 4. Η ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας των υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων, και μετα απολυση μεγαλωνοντας την στρατια της ανεργιας, με ερωτηματικό τη διάρκειά της εφεδρείας, όσων είναι μακριά από τα όρια συνταξιοδότησης. 5. Η πιστή εφαρμογή του καθεστώτος της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, που αφορά υπαλλήλους του Δημοσίου, που απέχουν δύο χρόνια από τη συμπλήρωση ορίου συνταξιοδότησης. 6. Οι απολύσεις υπαλλήλων, που θα κριθεί ότι είναι υπεράριθμοι. 7. Οι νέες μειώσεις των αποδοχών όλων των υπαλλήλων, σε συνέχεια της μείωσης που έχουν υποστεί οι αποδοχές τους, κατά 35% σε σύγκριση με το ύψος των μισθών τους στις 31-12-2009.
Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του γελοιου καραγκιοζη εκπροσώπου τύπου της κατοχικης ΝΔ, που εκπροσωπει την ξενη κατοχη, Γιάννη Μιχελάκη και του προέδρου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνου Καμμένου με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου
Απρίλιος 24 2012 09:37 Επιτεθηκε η κατοχικη ΝΔ στον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως οι δανειστές μας μπορούν πλέον με τη δανειακή σύμβαση να κατάσχουν πλοία που έχουν ελληνική σημαία. Απαντώντας στα "πυρά" της προδοτικης κατοχικης ΝΔ ο Πάνος Καμμένος μίλησε με σκληρά λόγια: "Το ότι ο Μιχελάκης είναι πολύ καλός στον καλλιτεχνικό τομέα και αποτυχημένος στις επιχειρήσεις λάσπης είναι γνωστό. Πρέπει όμως να τους συστήσω όταν αναφέρεται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είναι πιο προσεκτικός .Με την δήλωση του δείχνει πόσο είναι άσχετος με την πολιτική,την ιστορία, το δίκαιο. Το αγγλικό δίκαιο έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα με κατάσχεση πλοίων. Την υπόθεση "Πατσίφικο" την ανέφερε πρώτος ο Π. Παυλόπουλος. Είναι άλλο να είσαι γελωτοποιός εφοπλιστών και υπάλληλος του Τόμσεν και άλλο εκπρόσωπος τύπου κόμματος".
Αυξησεις σοκ σε μεταφορες ρευμα νερο! Σήμερα καταθέτουν δεσμευτικά επιχειρησιακά πλάνα οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων. Πόσο θα αυξηθούν τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες αλλά και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
Απρίλιος 24 2012 10:13 Σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου έρχονται αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στα τρένα καθώς θα ανατιμηθούν από το 2013 κατά 25%. Παράλληλα, έρχονται ανατιμήσεις σοκ στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και της ύδρευσης αλλά και μειώσεις στους μισθούς και τις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ σύμφωνα με τα τριετή επιχειρησιακά σχέδια που θα καταθέσουν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το 'Έλεύθερο Τύπο", οι τιμές των εισιτηρίων αστικές συγκοινωνίες και τα τρένα θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα των ΔΕΚΟ κατά 240 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξοικονομηθούν επιπλέον 362 μέσα από μισθολογικές περικοπές, περιορισμό των λειτουργικών δαπανών κλπ. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, ο ΟΑΣΑ θα αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) σε 1,75 ευρώ τουλάχιστον και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα. Ακριβότερα κατά 25% θα κοστίζει αντίστοιχα κάθε επιβίβαση στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει επίσης να προβλέπεται επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης της εταιρείας έως το τέλος του χρόνου, παρά το γεγονός ότι αρχικώς αυτή είχε οριστεί για το 2013. Και στα τιμολόγια ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει το αργότερο μέχρι και το 2013, να προσεγγίσουν το επίπεδο των (υψηλότερων κατά περίπου 65%) τιμολογίων της χονδρικής, με εξαίρεση μόνο τα τιμολόγια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Επίσης, το μνημόνιο απαιτεί και αυξήσεις των τιμολογίων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.