Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δευτερα 21 Μαιου 2012

Την εκλογική του στρατηγική εξετάζει το κόμμα του Θάνου Τζήμερου «Δημιουργία, Ξανά!», το οποίο αποφασίζει σήμερα (20/5/2012) την αυτόνομη ή μη κάθοδό του στις εκλογές.
Το ξαναεγραψα και περιμενουμε περισσοτερες πληροφοριες απο Βολο, για τον προτερω βιο του Τζημερου απο Βολο.χρηματοδοτηται απο Ιαχωβαδες, , πρεσβεια και πισω μορμονοι. ειναι η δευτερη προσπαθεια εισοδου στην πολιτικη ζωη της χωρας, των αμερικανικων ιδεων, παλαιοτερα τη δεκαετια του 80 ειχαν φτιαξει το ΕΣΙΠ, (Εθνικο Συμβουλιο Ιδιωτικης Πρωτοβουλιας. Μεγας Προστατης ο Οικονομικος Ταχυδρομος, Παπανδροπουλος Κεφαλας, και αλλα ειδη), στην προσπαθεια τους να επιρεασουν την οικονομικη και πολιτικη ζωη της χωρας, κατι με Μουν, προσπαθειες κατι με Μορμονους οι οποιοι κρατουν ολες τις μεγαλες τραπεζες των ΗΠΑ, με κεντρο τους το ΣολτΛεικ Σιτι.
Κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος, και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης. Την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά ανακοίνωσε μέσω twitter o Στέφανος Μάνος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραλίγο να διακοπεί η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου "Sorry I am Greek", στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, καθώς η Διευθύντρια του χώρου, ζήτησε τη διακοπή της μετάφρασης μετά τις ατάκες προς την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Λάκης Λαζόπουλος ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη μετά το πέρας της παράστασης ενώ βρισκόταν στα καμαρίνια και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Πρώτο Θέμα" δεν της έκαναν τη χάρη. "Δεν της κάναμε τη χάρη, αλλά αυτό που έγινε το θεωρώ πολύ καλό σημάδι, όχι γιατί θέλω να την πω σε κανέναν, αλλά γιατί πρέπει να υπάρχει και ένας λόγος δικός τους που να μην τον αντέχουν".Πρόσθεσε επίσης πως οι Έλληνες "αντέχουμε δυόμιση χρόνια τον παρανοικό λόγο μελών της Κυβερνησής τους, την οποία δε συνδέω με το λαό της Γερμανίας".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωσεις κατά του ΝΑΤΟ στους δρομους του Σικαγου
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χιλιάδες διαδηλωτές να δοκιμάζουν την ετοιμότητα και τις αντοχές των αστυνομικών Αρχών, ξεκίνησε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο (Vid) Δευτερα Μάϊος 21 2012 08:08 Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Σικάγο ενώ ξεκινούσε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, για να διεκδικήσουν οι χώρες-μέλη να δαπανούν λιγότερα για την άμυνα και περισσότερα για την παιδεία. Κάτω από ένα λαμπρό ήλιο οι ακτιβιστές κατέκλυσαν τους σχεδόν άδειους δρόμους του ιστορικού κέντρου, πλαισιούμενοι από ισχυρές δυνάμεις της τάξης που ήταν είτε ήταν πεζοί είτε επέβαιναν σε ποδήλατα ή άλογα. Στους διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και το κίνημα Occupy, δεν επιτράπηκε να πλησιάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου συνεδριάζουν μέχρι τη Δευτέρα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Αφγανιστάν. "Θέλουμε ειρήνη", εξήγησε η Ισαμπέλ Ολίβια, μια 18χρονη μαθήτρια που κρατούσε ένα κόκκινο πανό που έγραφε "Όχι στο ΝΑΤΟ". "Δαπανούν περιουσίες στους πολέμους αντί για την παιδεία... Κι εμείς δεν μπορούμε να πάμε στο πανεπιστήμιο γιατί είναι πολύ ακριβό". Ο Κέβιν Κάνιγκαμ, ένας ξυλουργός από το Σικάγο, κρατούσε έναν χαρταετό που είχε πάρει από μια διαδήλωση που είχε οργανωθεί την προηγουμένη από το ΝΑΤΟ. Είχε γράψει "πετάτε χαρταετούς, όχι τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη". Σύμφωνα με αυτόν τον πατέρα δύο παιδιών, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαλυθεί και τα χρήματα από τους φόρους να δαπανώνται στην υγεία και την παιδεία. Προκειμένου να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, το Σικάγο έθεσε το κέντρο της πόλης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ορισμένοι δρόμοι έκλεισαν στην κυκλοφορία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
435.000.000 ευρω χαρισε ο Παπαδημος στον διεθνη κερδοσκοπο Κενεθ Νταρτ! Πληρωσε στο ακαιρεο ομολογο που ειχε αγοραστει σχεδον τζαμπα όταν ξεσπασε η κριση στην Ελλαδα! Οι υπουργοι Οικονομικων της Ευρωζωνης ηταν κατηγοριματικα αντιθετη στην πληρωμη του! Να παρεμβει εισαγγελεας! Ο ιδιος τζογαδορος ειχε αγορασει και ομολογα Αργεντινης και τα αμερικανικα δικαστηρια αποφασισαν να μην πληρωθουν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σικαγο. Δεκάδες τραυματίες και 44 συλλήψεις ήταν ο απολογισμός της μεγάλης ειρηνικής πορείας που έγινε την Κυριακή στο Σικάγο με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρήτη: Έσπασε τη σιωπή του νεαρός, αφου συνηλθε, που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 14:04
Παραμένει στο νοσοκομείο ο 18χρονος Κ.Χ. από τις Ατσιπάδες, ο οποίος πριν περισσότερο από ένα μήνα, φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκαλωντας του βαρια εγκεφαλικη διασιση και φερνοντας τον στο κατωφλι του θανατου. Την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες των αστυνομικών, αστυνομικοί επισκέφθηκαν το 18χρονο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην Αθήνα και του πήραν κατάθεση. Ο 18χρονος στην κατάθεσή του επιβεβαιώνει όσα εξαρχής κατήγγειλαν η οικογένεια και οι φίλοι του, περί ξυλοδαρμού του νεαρού από αστυνομικούς, μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με όσα είπε ο Κ.Χ., οι αστυνομικοί που προσήγαγαν τον ίδιο και τους φίλους του, απλως για υπερβαση του οριου ταχητητας και επειδη αρνηθηκε να σταματησει, ενώ τους "πέτυχαν" έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο στο αστυνομικο τμημα που τους μετεφεραν και τον ξυλοκόπησαν. Ο νεαρός διηγήθηκε, στιγμή προς στιγμή, όσα έζησε εκείνη τη νύχτα, αλλά και όσα ακολούθησαν, με τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, που τελικά τον έστειλε εσπευσμένα στην Αθήνα για νοσηλεία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, καθυστερεί η έκδοση του πορίσματος της ΕΔΕ, καθώς δύο νεαροί από την παρέα του 18χρονου δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί για να καταθέσουν στην αστυνομία. Πιθανον τα μπατσοσκυλα απειλουν τη ζωη τους εάν εμφανιστουν! Με βάση αυτή την καθυστέρηση, πολύ πιθανό είναι, τελικά, να προκύψουν ταυτόχρονα τα πορίσματα από τον πειθαρχικό και το ποινικό έλεγχο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διάθεση προϊόντων από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ανέργων στη Θεσσαλονικη
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 14:00
Την 11η συνεχή διάθεση προϊόντων οργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ανέργων την Τρίτη 22 Μαΐου από τις 8 π.μ. στον χώρο της λαϊκή αγοράς της Πολίχνης. Θα διατεθεί κίτρινη πατάτα (ποικιλία agria) από παραγωγούς της Βροντούς Σερρών σε τιμή 0,25 ευρώ το κιλό, συσκευασία 20 κιλών 5 ευρώ. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς θα διαθέσει 10 τόνους αλεύρι, από ελληνικό μαλακό σιτάρι, σε τιμή 0,50 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες 1 κιλού και 3 και 10 κιλών. Μελισσοπαραγωγός από το Κιλκίς θα διαθέσει 1500 κιλά μέλι σε συσκευασίες 1 κιλού 6 ευρώ και 3 κιλών 16 ευρώ. Ακόμη θα διατεθεί ρύζι από παραγωγό της Χαλάστρας Κίτρινο 0,78 ευρώ το κιλό και Καρολίνα 0,95ευρώ το κιλό. Εθελοντές της πρωτοβουλίας θα βοηθούν στην καλή οργάνωση και εξυπηρέτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεύτερη διάψευση απο την καγκελαρια των πληροφοριών για δημοψήφισμα
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 14:19
Μετά τη διάψευση από την καγκελαρία των πληροφοριών περί πρότασης Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχεται να διαψεύσει για ακόμα μια φορά το πολυθρύλητο δημοψήφισμα για παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ. «Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα, ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γκέοργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Υπογράμμισε ακόμη ότι η κ. Μέρκελ δεν θα παράσχει «υλικά σ' αυτή την πολιτική κουζίνα ανάμεσα στα κόμματα, που σιγοβράζει» στην Ελλάδα. «Μπορείτε να έχετε ως αφετηρία την αρχή» ότι η κ. Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα για το οποίο είχε κάνει λόγο πέρυσι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεβίωσε η Μαρία Καραγιώργη- Γυφτοδήμου
Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 23:33
Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε η συγγραφέας και αγωνίστρια της Αριστεράς Μαρία Καραγιώργη- Γυφτοδήμου. Γεννημένη το 1918 στις Μηλιές Πηλίου, η Μαρία Καραγιώργη πέρασε το 1936 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οπότε και οργανώθηκε τότε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος, που είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Είχε ενεργή συμμετοχή στις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις του πανεπιστημίου και γι' αυτό κυνηγήθηκε. Τον Μάιο του 1939 συνελήφθη από τη Γενική Ασφάλεια Αθήνας. Πέρασε ένα χρόνο στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ. Από εκεί εξορίστηκε στην Κίμωλο από όπου απέδρασε τον Απρίλιο του 1941, με την κατάρρευση του μετώπου. Από τότε εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, την ΕΠΟΝ, το ΚΚΕ και το ΕΑΜ στη Θεσσαλία και την Αθήνα. Το 1941 παντρεύτηκε τον ιατρό και πολιτικό της Αριστεράς Κώστα Καραγιώργη. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου κρατήθηκε σε στρατόπεδα στη Χίο, στη Λαμία, στο Τρίκερι Μαγνησίας και στη Μακρόνησο. Μετά τον εμφύλιο συνέχισε την αγωνιστική της δράση μέσα από την ΕΔΑ και το 1963 και 1964 εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας. Με τη δικτατορία των συνταγματαρχών πιάστηκε στον Βόλο και κλείστηκε στα Γιούρα, Αβέρωφ, Αλικαρνασσό και Ωρωπό. Συνολικά, τα χρόνια που πέρασε στη φυλακή είναι δέκα. Τα χρόνια που ήταν σε παρανομία με ψευδώνυμα και σε παράνομα σπίτια φτάνουν τα οκτώ. Και οι μεταγωγές, τα κρατητήρια, τα στρατόπεδα, οι φυλακές και οι εξορίες που κατά καιρούς γνώρισε, φτάνουν τα πενήντα. Βιβλιογραφία: …Και περιμένοντας τη Δημοκρατία, εκδόσεις Προσκήνιο, 2007 Περιμένοντας την Ειρήνη, εκδόσεις Προσκήνιο, 2005 Μέχρι την απόδραση, εκδόσεις Προσκήνιο, 2001 Από μια σπίθα ξεκίνησε…, εκδόσεις Προσκήνιο, 2001 Ανακοίνωση του ΣΥΝ για τον χαμό της: Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Μαρία Καραγιώργη Γυφτοδήμου. Η Μαρία Καραγιώργη Γυφτοδήμου από τα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Η πολυτάραχη ζωή της υπήρξε συνυφασμένη με τη διαδρομή του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος της πατρίδας μας με την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης. Το 1963 και το 1964 εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας, ενώ και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη και κλείστηκε στα Γιούρα. Η Μαρία Καραγιώργη Γυφτοδήμου, φτιαγμένη από το μέταλλο της ανεπανάληπτης γενιάς της Αντίστασης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης στα ιδανικά της αριστεράς για όλους μας. Την αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά μας σε όλους όσους την γνώρισαν, την αγάπησαν και την εκτίμησαν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαψεύδει το Ισραήλ την εγκατάσταση κομάντος
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 13:25
Διαψεύδει κατηγορηματικά το Ισραήλ τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες, το Τελ Αβίβ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο για να προστατεύσουν τα ισραηλινά ενεργειακά συμφέροντα στην περιοχή. «Οι ισχυρισμοί στερούνται βάσης και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και υπογραμμίζεται πως «το Ισραήλ ουδέποτε ανέπτυξε στρατεύματα σε ξένο έδαφος». Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε το Σαββατοκύριακο πως το Ισραήλ προβλέπει να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες στην Κύπρο για να εγγυηθούν την ασφάλεια 30.000 Ισραηλινών εργατών και τεχνικών που θα εργαστουν εκεί στις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στα ανοικτά του νησιού. Διαβάστε στην: Hürriyet
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταραχές και μαζικές συλλήψεις στο Μόντρεαλ
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 09:09
Σκηνές βίας επικράτησαν τη νύχτα στο κέντρο του Μόντρεαλ, στη διάρκεια φοιτητικών διαδηλώσεων κατά της αύξησης των διδάκτρων. Τουλάχιστον 110 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το Αυταρχικο Καθεστως. Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές του Αυταρχικου Καθεστωτος προχώρησαν σε περισσότερες από 116 συλλήψεις, ενώ έκριναν «παράνομη» τη διαδήλωση, δέκα λεπτά μετά την έναρξή της και αυτό γιατί οι διοργανωτές δεν είχαν ενημερώσει από πριν την αστυνομία, η οποια θα τους ελεγε ότι απαγορευονται οι πορειες, αντίθετα με αυτό που προβλέπει ο «ειδικός νόμος περι απαγορευσης των πορειων και απεργιων» που ψηφίστηκε την Παρασκευή και που αναζωπύρωσε την ένταση μεταξύ φοιτητών και Καθεστωτος. Οι δυνάμεις της τάξης του Καθεστωτος δεν ανακοίνωσαν τον αριθμό των διαδηλωτών, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αρκετές χιλιάδες άτομα στην αρχή της κινητοποίησης και μερικές εκατοντάδες γύρω στις 23.00 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδος). Από την κινητοποίηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές καταστροφές. Βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν, ενώ πυρκαγιά στην είσοδο καταστήματος στο κέντρο της πόλης τέθηκε υπό έλεγχο. Μετά τις μαζικές συλλήψεις, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, δημιουργώντας «απερίγραπτο χάος» στο κέντρο του Μόντρεαλ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Το φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της αύξησης των διδάκτρων, που διαρκεί εδώ και τρεις μήνες, έλαβε μια νέα πιο βίαιη διάσταση με πολιτικό χαρακτήρα, μετά την ψήφιση την Παρασκευή από την κυβέρνηση «ειδικού νόμου» που επιβάλλει απαγορευση στο δικαίωμα στη διαδήλωση, κυρίως έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στο όνομα της ελευθερίας της πρόσβασης στην εκπαίδευση των μη απεργών φοιτητών. Ο νέος νόμος θέτει ουσιαστικά τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς το τρέχον εξάμηνο ανεστάλη μέχρι τα μέσα Αυγούστου στα πανεπιστήμια και στα κολέγια που απεργούν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο νεκροί από συγκρούσεις στη Βηρυτό
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 08:51
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν στη Βηρυτό σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμοφασιστες υποστηρικτές της Αλ Καιντα των αμερικανων και της αντιπολίτευσης της Συρίας και οργανωσεων που τάσσονται υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας μετά τον θάνατο ισλαμοφασιστα υπερ των αμερικανων σουνίτη κληρικού από πυρά του στρατού στον Βόρειο Λίβανο, προκαλώντας κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα, αλλά και τον φόβο ότι η κατάσταση στη Συρία επεκτείνεται και στη γειτονική της χώρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σικάγο: Βετεράνοι του Ιράκ πέταξαν τα μετάλλιά τους
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 05:36
Περίπου 50 βετεράνοι του στρατού των ΗΠΑ που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση εναντίον του NATO στο Σικάγο χθες πέταξαν τα μετάλλια που είχαν λάβει στον δρόμο, σε μια ενέργεια που είπαν ότι συμβολίζει το ότι απορρίπτουν τους πολέμους υπό αμερικανική ηγεσία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Ορισμένοι από τους βετεράνους, πολλοί φορώντας αντιπολεμικά μπλουζάκια και αμπέχονα, δίπλωσαν μια αμερικάνικη σημαία ενώ μια σάλπιγγα έπαιζε το «Taps», όπως συνηθίζεται σε κηδείες στρατιωτών. «Τα μετάλλια υποτίθεται ότι απονέμονται για πράξει ηρωισμού. Δεν νοιώθω ήρωας. Δεν νοιώθω ότι μου αξίζουν», δήλωσε ο Ζακ Λαπόρτ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ το 2005 και το 2006. Ο Λαπόρτ, 28χρονος μηχανολόγος μηχανικός από το Μιλγουόκι, είπε ότι κατατάχθηκε στο στρατό στα 19 του διότι δεν θεωρούσε ότι έχει πολλές άλλες επιλογές. Την εποχή εκείνη, δεν είχε αρκετά χρήματα για να συνεχίσει το κολέγιο. «Είδα άμαχους να χάνουν τη ζωή τους και άμαχους να συλλαμβάνονται σε αυτή που θεωρώ παράνομη κατοχή μιας κυρίαρχης χώρας», πρόσθεσε ο Λαπόρτ. Δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που οι ΗΠΑ απέσυραν τις μάχιμες δυνάμεις τους από το Ιράκ αλλά αμφισβήτησε ότι το NATO θα φύγει από το Αφγανιστάν. Ένας βετεράνος από τη Νέα Υόρκη, που είπε ότι ονομάζεται Τζέρι, είπε «δεν θέλω να είμαι μέρος όλου αυτού πλέον. Επιλέγω την ανθρώπινη ζωή από τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό». Οι βετεράνοι ήλπιζαν ότι θα παρέδιδαν τα μετάλλια σε κάποιον εκπρόσωπο του NATO. Όμως μπόρεσαν να φθάσουν μόνο ως το φράκτη γύρω από το συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ, περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε συναντήσεις με άλλους ξένους ηγέτες. Τελικά οι βετεράνοι πέταξαν τα μετάλλιά τους προς την κατεύθυνση του συνεδριακού κέντρου. Ο Ματ Χάουαρντ, 29 ετών, που υπηρέτησε στους Πεζοναύτες από το 2001 ως το 2006, είπε ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών μεταξύ των βετεράνων που επιστρέφουν από πολέμους είναι υψηλό. «Αυτά τα μετάλλια δεν αξίζουν ούτε το πανί και το μέταλλο από τα οποία φτιάχνονται. Αντιπροσωπεύουν αποτυχημένες πολιτικές», είπε ο Χάουαρντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Βετεράνοι του Ιράκ Εναντίον του Πολέμου. Ο λοχίας ε.α. Αλεχάντρο Βιγιατόρο, 29 ετών, από το Σικάγο, υπηρέτησε στην διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003 και στο Αφγανιστάν το 2011. Είπε ότι πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού συνδρόμου και κατάθλιψη και «επέστρεψε» τρία μετάλλια: ένα για τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», ένα για τη συμμετοχή του στον πόλεμο στο Ιράκ κι ένα μετάλλιο του NATO για τη συμμετοχή του στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Είπε ότι θέλει ο πόλεμος στο Αφγανιστάν να τελειώσει. «Δεν υπάρχει τιμή σε αυτούς τους πολέμους. Υπάρχει μόνο ντροπή». Νωρίτερα χθες η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον έξι διαδηλωτές και τους απώθησε από ένα χώρο κοντά στο συνεδριακό κέντρο. Αρκετές χιλιάδες έκαναν πορεία μετά το μεσημέρι από το Γκραντ Παρκ, όπου ο Ομπάμα είχε κάνει την γιορτή για την εκλογική του νίκη το 2008. Στο μεταξύ ασκήθηκαν διώξεις ενάντια σε δύο άνδρες που φέρονται να σχεδίαζαν «τρομοκρατικές ενέργειες» με τη ρίψη κοκτέιλ Μολότοφ στο Σικάγο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Chicago Tribune. Οι δύο άνδρες, 24 και 28 ετών, είναι ο τέταρτος και ο πέμπτος που διώκονται βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και δεν σχετίζονται με τους τρεις που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 21, 2012 11:39 am Θέμα δημοσίευσης: Η γενοκτονία των Σέρβων
Η γενοκτονία των Σέρβων, οργανώθηκε από τους Γερμανούς για λόγους αντεκδίκησης! Τρομερές αποκαλύψεις από τον Γάλλο στρατηγό Γκαλουά
Ποιοί θυμούνται άραγε την γενοκτονία; Ποιοί θυμούνται τους πύρινους λόγους του Τσοχατζόπουλου κατά του σφαγέα Μιλόσεβιτς; Πόσοι θυμούνται τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου να παρέχουν "κάθε δυνατή βοήθεια" στο Ράιχ; Εμείς πάντως θυμόμαστε. Και η ιστορία δεν συγχωρεί, ούτε εμάς τους ίδιους που τώρα είμαστε στο στόχαστρο. Εάν δεν αντισταθούμε, μας περιμένει ακριβώς η ίδια τύχη. Παραθέτουμε παρακάτω την ομιλία του, σε δύο βίντεο, στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους και την ελληνική μετάφραση ώστε να μη στερηθεί κανείς του αποκαλυπτικού κειμένου. Ο Στρατηγός Γκαλουά έζησε τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας από μέσα, ως Γάλλος αποσταλμένος της γαλλικής κυβέρνησης, και για αυτό το λόγο αποτελεί ο ίδιος μια εγκυρότατη πηγή πληροφοριών. Η παρέμβαση του Στρατηγού Γκαλουά
Στόχοι και συνέπειες της επίθεσης της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, 10 χρόνια μετά. Βελιγράδι, στις 23 και 24 Μαρτίου 2009. Λοιπόν, συναντιόμαστε σήμερα για να γιορτάσουμε, η λέξη δεν είναι η καταλληλότερη, μια πολύ θλιβερή επέτειο . Πριν από 10 χρόνια, το 1999, οι δυτικές δημοκρατίες, με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, τις οποίες ακολούθησε και η Γαλλία, βομβάρδισαν ό, τι απέμενε από την πρώην Γιουγκοσλαβία, με απόλυτη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, των συμφωνιών του Ελσίνκι σχετικά με το απαραβίαστο των εθνικών συνόρων πρώτα, και έπειτα για το γεγονός ότι αρνήθηκαν την συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών, ήτοι του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και τελικά, προχώρησαν σε πόλεμο χωρίς καν να ζητήσουν τη γνώμη των εθνικών κοινοβουλίων τους. Εν ολίγοις, μια σειρά από βιασμούς του διεθνούς δικαίου που αφήνει έναν πραγματικά μαύρο λεκέ για την ηθική των δυτικών δυνάμεων που συμπεριφέρθηκαν όπως συμπεριφέρονται οι απολυταρχίες και ακόμα, σε αυτή τη περίπτωση, τις ξεπέρασαν σε μέγεθος. Γι 'αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν μια προγραμματισμένη επιχείρηση της Γερμανίας πριν από πολύ καιρό. Δεν επρόκειτο μόνο να περιμένουν το θάνατο του προέδρου Τίτο το 1980, αλλά να προετοιμάσουν τη διαδοχή του, εκμεταλλευόμενοι την αναχώρησή του, να εξαρθρώσουν αυτό το έδαφος το οποίο οι Γερμανοί πίστευαν ότι δεν ήταν έθνος επειδή αποτελούταν από εθνότητες και διαφορετικές θρησκείες. Και εκτός αυτού, όπως το είπα προηγουμένως, η Γερμανία είχε προφανώς το πλεονέκτημα αυτής της εξάρθρωσης. Έτυχε να είχα έμμεση σχέση με αυτά τα γεγονότα κατά τα έτη 1976 και 1977, καθώς πήγαινα τακτικά στη Γερμανία μετά από προσκλήσεις του Φραντς Γιόζεφ Στράους (ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή ο Γερμανός υπουργός Άμυνας , και έπειτα υπουργός Οικονομικών), σε ένα μικρό αγρόκτημα που είχε κοντά στο Μόναχο, όπου συναντιόμασταν, δέκα φίλοι, για να συζητήσουμε τις παγκόσμιες υποθέσεις, για δύο τρεις ημέρες. Υπήρξε εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας, ένας εκπρόσωπος της Ισπανίας, (της Opus Dei), ένας εκπρόσωπος του Βατικανού και εγώ ήμουν ο Γάλλος της ομάδας. Μιλάγαμε για τα πάντα και τίποτα για δύο τρεις μέρες. Και κράτησα την ανάμνηση από συζητήσεις μεταξύ μας όπου οι Γερμανοί γείτονές μου πίστευαν ότι η Γιουγκοσλαβία δεν είναι βιώσιμη και ότι έπρεπε να ετοιμαστούμε, κατά τη στιγμή του θανάτου του Τίτο, να την αντικαταστήσουμε με μια άλλη εδαφική οργάνωση. Έτσι οι Γερμανοί, οι οποίοι είναι πολύ καλοί γεωπολιτικοί, ήταν πολύ ευαίσθητοι για αυτή την υπόθεση για τους ακόλουθους λόγους: 1. Από τη γερμανική πλευρά, η επιθυμία να πάρουν εκδίκηση από τους Σέρβους οι οποίοι δύο φορές, το 1914-1918, και 1939-1945, ενωθήκαν με τους Συμμάχους εναντίον τους, ακόμη και την σερβική αντίσταση, η οποία από τον Απρίλιο του 1941 πήρε τον δρόμο των βουνών με τον Μιχαήλοβιτς και μετά με τον Τίτο και κράτησε αρκετές γερμανικές μεραρχίες, που θα χρησιμεύονταν στη Ρωσία, της Μόσχα και στη συνέχεια στο μέτωπο του Στάλινγκραντ. Και, όχι χωρίς λόγο, η Βόννη εκτιμούσε ότι ήταν η σερβική αντίσταση, σε κάποιο βαθμό, που ώθησε τη Γερμανία στην ήττα του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου. Έπρεπε λοιπόν να τιμωρηθεί αυτός ο θαρραλέος λαός. 2. Δεύτερη. Έπρεπε να ανταμειφθούν οι Κροάτες και Βόσνιοι μουσουλμάνοι που είχαν ενταχθεί στη ναζιστική Γερμανία, στον στρατό VERMARCHT οι οποίοι κατέλαβαν ορισμένες θέσεις στη Γαλλία, για να τους ευχαριστήσουν για την σύνδεση τους με τη δράση της Γερμανίας, και επομένως να προωθήσουν τους Κροάτες και Βόσνιους μουσουλμάνους. 3. Τρίτη ιδέα της γερμανικής πλευράς, ήταν επίσης τον ενδιαφέρον της Γερμανίας να εισέρθουν η Κροατία και η Σλοβενία ??στη τροχιά της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας στην οποία ηγούταν η Δυτική Γερμανία, ως το ισχυρότερο μέλος της, και να αποκτήσει με αυτό τον τρόπο οικονομική επιρροή στην δαλματική ακτή μέσω αυτής να πλησιάσει τη Μεσόγειο, παλιό γερμανικό όνειρο με τον παραδοσιακό τροπισμό, η «Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία» με βλέψεις προς τις δύο Σικελίες και τη Κεντρική Μεσογείου. Επιπλέον πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι η Γερμανία πίστευε ότι τελικά θα παρέμβαιναν οι ΗΠΑ και αφού κατείχαν τις σημαντικότερες θέσεις στη διοίκηση του ΝΑΤΟ, θα ήταν για εκείνη μια καλή συμφωνία που ετοιμαζόταν, μιλώντας στρατιωτικά. Αυτοί οι λόγοι, κατά τη γνώμη μου, που ώθησαν τη Γερμανία να παίξει αυτό το ρόλο. Έπρεπε επίσης να σύρει τη Γαλλία και τις ΗΠΑ σε αυτή την περιπέτεια. Στη Γαλλία, ο κ. Κολ άσκησε αποφασιστική επιρροή στον πρόεδρο Μιτεράν, ο οποίος ήταν άρρωστος και αδύναμος, δεν είχε εξάλλου άλλη πολιτική παρά να μαζέψει τις αναγκαίες ψήφους για την επανεκλογή του, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Μιτεράν, ακολουθούμενος εξάλλου από τον Υπουργό Εξωτερικών του, τον κ. Αλαίν Ζιπέ, ήδη από τον Φεβρουάριο 1994, είχε προσχωρήσει στο συνασπισμό που οι Γερμανοί ήθελαν να συναρμολογήσουν, ενεργώντας υπέρ μιας μουσουλμανο-κροατικής ομοσπονδίας με σκοπό να εκδιώξει τους Σέρβους από τη γη τους, που κατείχαν για αιώνες (περίπου 64% των εδαφών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης), να πάρουν το 40% για να το δώσει στους μουσουλμάνους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο αυτή τη τερατώδη ομοσπονδία, και στη συνέχεια, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στη πρωτοφανή παραπλανητική εκστρατεία ψεμάτων για την οποία θα μιλήσω σε λίγο. Η γαλλική προσέγγιση ακολούθησε τη γερμανική προσέγγιση. Στη συνέχεια, παρενέβησαν οι ΗΠΑ. Ήταν αρχικά απρόθυμες, επειδή φοβόντουσαν την μόρφωση του εδάφους, φοβόνταν την ανδρεία της σερβικής αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής 1940-1945, για την οποία ήταν οι ίδιες μάρτυρες κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Φοβόντουσαν να συρθούν σε μια λεπτή και δύσκολη στρατιωτική περιπέτεια, ειδικότερα από τότε που στοιχειώνονταν από το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ, περισσότερο από ό, τι την πορεία του πετρελαίου που θα πέρναγε μια μέρα κατά μήκος του Δούναβη από το Βελιγράδι ή που θα έφτανε μέσω του διάδρομου αριθ. 8 της Κασπίας Θάλασσας μέχρι την ακτή της Αλβανίας, στο Δυρράχιο, από όπου θα ξεκινούσε ένας νέος αγωγός. Αλλά όλα αυτά ήταν μακριά και δεν ήθελαν να δεσμευτούν. Τελικά, υπό τη συνεχή γερμανική πίεση, οι ΗΠΑ άλλαξαν γνώμη και πειστήκαν ότι υπήρχε συμφέρον να συμμετέχουν, και αυτό για τους ακόλουθους λόγους. Καταρχήν ήθελαν να αποδείξουν στους Ευρωπαίους ότι είναι ανίκανοι να αυτοδιαχειριστούν και ότι μόλις αποχωρούν οι Αμερικανοί, ακολουθεί το χάος, την αταξία και τον πόλεμο, γεγονότα που τους αναγκάσουν (τους Αμερικανούς) να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Αυτό αποδείχνει επίσης. ότι το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο! Δεύτερον, οι ΗΠΑ πίστευαν ότι θα ταπείνωναν περισσότερο τη Ρωσία, η οποία εκείνη τη εποχή βρισκόταν στα χέρια του Γέλτσιν και των συμβούλων του Χάρβαρντ («τα αυγά του Χάρβαρντ»), που ήθελαν να γενικεύσουν την οικονομία της αγοράς στη Ρωσία, ενώ η ίδια η Ρωσία δεν ήξερε καλά καλά για το τι επρόκειτο, συνηθισμένη με το σύστημα της σχεδιασμένης οικονομίας. Για τις ΗΠΑ, ήταν, επίσης, να επιβάλουν την ηγεσία τους εκεί (στα Βαλκάνια), όπου ο σλαβικός κόσμος έπρεπε να φανερώσει την ενότητα του και την αλληλεγγύη του. Εξάλλου, (τρίτος λόγος), οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνταν ότι η Γερμανία είχε ενηλικιωθεί και ότι κατά βάθος θα ήταν ενδιαφέρον να έχουν στην Βαλκάνια μια στρατιωτικά κατεχόμενη ζώνη, κατά προτίμηση στην Αλβανία, γεγονός που αποδεικνύεται από την εγκατάσταση του διάσημου στρατοπέδου του Bondsteel (στο Κόσοβο) με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται στη πορεία του μελλοντικού διαδρόμου αριθ. 8, που θα έφερνε το πετρέλαιο από την Κασπία Θάλασσα στην Αδριατική. Και έτσι, για αυτούς τους διαφόρους λόγους, οι ΗΠΑ παρενέβησαν αναλαμβάνοντας την διοίκηση του συνόλου των επιχειρήσεων, προκειμένου να περιθωριοποιηθεί η διοίκηση των Γερμανών, Γάλλων, Άγγλων, Ιταλών, έτσι ώστε να πάρουν το όλο θέμα στα χέρια τους . Εξάλλου, αυτή η επιχείρηση ήταν πολύ σημαντική για αυτούς, επειδή κατά βάθος ήταν γι 'αυτούς ένα προηγούμενο σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των μελλοντικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Οι επιχειρήσεις στα Βαλκάνια έγιναν ως εξής: Πρώτον, οργάνωσαν μια τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης, διηγώντας τα χειρότερα ψέματα, έτσι ώστε τα μελλοντικά θύματα να οδηγηθούν στη δημόσια ετυμηγορία και να μπορέσουν να τα ξυλοκοπήσουν με καθολική συναίνεση. Έπρεπε για αυτό να εφευρίσκουν κάθε είδος αδικημάτων. Ένα πρώτο αδίκημα, το πιο γνωστό, ήταν ο βιασμός 40.000 μουσουλμάνων γυναικών. Τελικά, ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας ο οποίος επιθεώρησε τα Βαλκάνια έλεγε ότι δεν ήταν 40.000 αλλά 4.000, μετά μόνο 40 γυναίκες και στο τέλος της έρευνας , δεν είχαν μείνει παρά μόνο τέσσερις γυναίκες. Οι εφευρέσεις ήταν πολλές, υπάρχει η ιστορία της έκρηξης στην οδό Miskina μπροστά από τον φούρνο, η περίπτωση της αγοράς του Markale (επίθεση), στην οποία κατηγόρησαν ψευδώς τους Σέρβους, ενώ στην πραγματικότητα οι μουσουλμάνους του Σεράγεβο πυροβολούσαν το ίδιο τον εαυτό τους, για τους εαυτούς τους (και μάλιστα ένα μικτό πληθυσμό Σερβο-μουσουλμανικό) για να κατηγορήσουν τους Σέρβους για αυτό το έγκλημα. Δημιούργησαν επίσης τον μύθο της «κατάληψης» του Σεράγεβο από το σερβικό στρατό και η «ανθρωπιστική» Δύση έλεγε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κάνει κάτι εναντίον αυτής της κατάληψης. Η πόλη του Σεράγεβο ήταν σαφώς, κατά τη γνώμη τους, μια πόλη που δεν πολιορκούταν από τους Σέρβους, που ήταν τελείως λάθος. Μπορώ να καταθέσω. Πήγα εκεί. Έγινα δεκτός από τον Δήμαρχο του σερβικού τμήματος της Σεράγεβο από το της πόλης που μου πρόσφερε ένα γεύμα, επειδή η πόλη ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Ένα μέρος είχε καταληφθεί από τους μουσουλμάνους της Βοσνίας και το άλλο μέρος από τους Σέρβους. Υπήρξε ανταλλαγή πυρών και στις δύο πλευρές. Δεν υπήρξε, συνεπώς, περικύκλωση της πόλης από τους Σέρβους, ήταν μια εφεύρεση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όταν πετάςλάσπη, κάτι θα μείνει για πάντα. Αργότερα, ήρθε η ιστορία της ψευδούς σφαγής στο Ρατσάκ (Κοσσυφοπέδιο), ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ήταν οι Σέρβοι που έκαναν τη σφαγή, ενώ δεν ήταν αλήθεια, αλλά έδωσε αφορμή για να ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς, να αναλάβουν δράση, να βομβαρδίσουν από τον αέρα αυτή την άτυχη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του άμαχου πληθυσμού της Σερβίας (κυρίως) με τη χρήση όπλων με «απεμπλουτισμένο» ουράνιο, χωρίς να λάβουν υπόψη τις μετέπειτα συνέπειες αυτής της επιχείρησης. Εν ολίγοις, να μετατρέψουν αυτό τον λαό σε μαρτυρικό λαό. Και όλα αυτά έγιναν με τους δέοντες κανόνες. Πρώτον, μεταχειρίζεσαι πολύ σκληρά, κατηγορώντας τον λαό για όλα τα αδικήματα. Δεύτερον, του δημιουργείς έναν οικονομικό αποκλεισμό για να αποδυναμώσεις τη θέλησή του να αντισταθεί, ό,τι έγινε (για τη Σερβία). Τρίτον, τους βομβαρδίζεις, έτσι ώστε να μην μπορούν να ανακάμψουν οικονομικά, καταστρέφοντας σχεδόν όλη την οικονομική υποδομή τους, και τέταρτο, τους καταλαμβάνεις, όπως προβλεπόταν από τις συμφωνίες του Ραμπουγιέ. Μόλις εκεί επί τόπου, εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία και την απόγνωση στην οποία βυθίστηκε αυτός ο άτυχος λαός, οι κατακτητές θα απαιτήσουν να ορίσει ο λαός πολιτικούς ηγέτες που υποστηρίζουν το σχέδιο του επιτιθέμενου. Το σύστημα περιλαμβάνει, ως εκ τούτου, τέσσερα μέρη, καθώς σχεδιασμένα και εκτελεσμένα εν γνώσει, με έξυπνο τρόπο, το ένα μετά το άλλο, και του οποίου ένα μέρος χρησιμοποιήθηκε αργότερα στο Ιράκ. Μπορεί κανείς επίσης να πει ότι η περίπτωση των Βαλκανίων, ήταν για τους Αμερικανούς ένα «μάθημα» στρατηγικής για τις μελλοντικές ιρακινές υποθέσεις. Αυτό τελείωσε με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ που γνωρίζετε, με τις υπερβάσεις που ξέρετε και τα βασανιστήρια, ιδίως στην απαίσια φυλακή του Αβ Γκράιμπ με τις φρικτές «θεραπείες» της, όλα αυτά είχαν δοκιμαστεί στα Βαλκάνια. Οι Δυτικοί φέρθηκαν και σε δύο περιπτώσεις όπως φέρθηκαν άλλοτε οι απολυταρχίες του Στάλιν από τη μια πλευρά και του Χίτλερ από την άλλη. Πρόκειται για μια επιχείρηση που πραγματικά μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν ένα είδος μοντέλου που τελικά επικυρώθηκε από την κοινή γνώμη στην οποία είπαν κάθε είδος ιστορίας, στην οποία έκαναν «πλύση εγκεφάλου» μέσω μιας ισχυρής παραπληροφόρησης που επέτρεψε τις υπερβολές κάθε φύσης. Σήμερα λοιπόν, εξετάζουμε αυτή τη ζοφερή δεκαετία, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι έδειξαν ότι είναι ικανοί να αλληλοσκοτωθούν, αν μπορώ να το πω, σε μεγάλο βαθμό από την πρωτοβουλία της Γερμανίας, εξάλλου, μόλις επανανωμένη, το 1990-1991, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και η οποία δεν βρήκε καλύτερη λύση από το να οργανώσει αυτό το περίφημο πόλεμο. Επιπλέον, το 1999, μετά τις συμφωνίες του Ντέιτον (Δεκέμβριος 1995), και προπαντός μετά την άρνηση του Μιλόσεβιτς να αποδεχθεί το παράρτημα Β (Ιανουάριος 1999), το οποίο προέβλεπε την κατοχή του εδάφους της Σερβίας, για αόριστο χρονικό διάστημα, από τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. και ότι το σερβικό κράτος έπρεπε να παρέχει στις κατοχικές δυνάμεις όλες τις εγκαταστάσεις του, τα αεροδρόμια, τους σιδηρόδρομους, τους δρόμους και όλα αυτά δωρεάν, εν ολίγοις σαν να έχει καταπατηθεί η Σερβία. Τιμή στον Μιλόσεβιτς ο οποίος αρνήθηκε αυτές τις συμφωνίες, ακόμη και αν αυτή η κωμωδία του Ραμπουγιέ, οδήγησε στους περίφημους βομβαρδισμούς (από τις 24 Μαρτίου 1999). Σε αυτή τη θλιβερή περίοδο επιστρέφουμε σήμερα με μεγάλη θλίψη. Ο Δυτικός κόσμος, ενώ δεν το περίμενε κανείς, απέδειξε -και αυτός- ότι ήταν ικανός να διαπράξει τις χειρότερες διεστραμμένες πράξεις, για να καλύψει την γερμανική εμμονή, η οποία είναι να αρθούν όλα τα επακόλουθα, ό, τι απέμενε από τις Συνθήκες των Βερσαλλιών και του Τριανόν, ήτοι την Γιουγκοσλαβία, πρώτα, και στη συνέχεια την Τσεχοσλοβακία. Αυτό συνέβη, για να μπορέσει η Γερμανία να διαγράψει από τον χάρτη τα πολιτικά και εδαφικά επιτεύγματα που σηματοδοτούσαν την νίκη των Συμμάχων, ώστε να μη μείνει τίποτα. Η Γαλλία, ανόητα, συνεταιρίστηκε, πράγμα που επέτρεψε, εξάλλου, στον κ. Κολ να δηλώσει ότι το Ντέιτον και κυρίως την συνέχεια, ήταν μια «μεγάλη νίκη» για τη Γερμανία, δήλωση στην οποία θα μπορούσε ο κ. Μιτεράν να προσθέτει, αν την είχε καταλάβει, κάτι που δεν συνέβη, ότι ήταν μια μεγάλη ήττα για τη Γαλλία. Πρόκειται για υλική ήττα με την εξαφάνιση της Γιουγκοσλαβίας, την εξαφάνιση των σημείων μιας σκληρά κερδισμένης νίκης των Συμμάχων, την σφαγή και το μαρτύριο ενός φιλικού λαού ο οποίος ενώθηκε με μας δύο φορές, και όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη δημιουργία ψευδών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να δικαιολογηθούν πράξεις που δεν έπρεπε να γίνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι Δυτικοί έδειξαν στη προκειμένη περίπτωση γεμάτοι υποκρισία, δεν το περίμενα, ιδιαίτερα από μέρος των ιδρυτών των λεγόμενων «ανθρώπινων δικαιωμάτων», της Γαλλίας, της Αγγλίας και ακόμα και της Γερμανίας. Αλλά οι παλαιοί δαίμονες, ειδικά ο φιλοπόλεμος δαίμονας της Γερμανίας, επανήλθαν στο προσκήνιο και οδήγησαν στο χάος που υπάρχει τώρα σε αυτά τα εδάφη, είτε στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας είτε στο Κόσοβο, την καρδιά, την ίδια την προέλευση του πολιτισμού της Σερβίας, που περάσει πλέον στα χέρια των μουσουλμάνων, οι οποίοι κατάστρεψαν σε ελάχιστο χρόνο εκατοντάδες ιστορικά αριστουργήματα της σερβικής θρησκευτικής τέχνης της, και κατέσφαξαν την ίδια την ιστορική προέλευση του σερβικού λαού. Σαν να καταστρέψουν στη Γαλλία, τη κοιλάδα του Λίγηρα και τα κάστρα της, ή αν θέλετε, τηνIle de France, που είναι η καρδιά του έθνους. Είναι λοιπόν μια πολύ θλιβερή στιγμή που περνάμε και δεν ξέρω πώς θα βγούμε ηθικά από αυτή. Τέλος πάντων, δώσαμε την απόδειξη της υποκρισίας μας και δεν μας τιμά καθόλου. Pierre Marie Gallois.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
POU HTAN OI KOMMOUNISTES
από TO 1821 12:40, Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
MIPOS HTAN KAI O PAPAFLESAS KOMMOUNISTHS? AISXOS PIA!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Μπλεγμένος ο αρχηγός πολιτικού κόμματος Δημιουργια Ξανα!
Σε ροζ σκάνδαλο εμφανίζει μπλεγμένο αρχηγό μικρού κόμματος, (Τζιμερος, Δημιουργια Ξανα) δημοσίευμα της εφημερίδας “Παρασκευή + 13” που κυκλοφορεί.
Με τίτλο “Ροζ ιστορίες με πολιτική χροιά”, το άρθρο φωτογραφίζει τον εν λόγω πολιτικό, ο οποίος μπλέχτηκε σε μία παράξενη ροζ ιστορία “της διπλανής πόρτας”, με... απρόσμενη εξέλιξη! Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ιστορία ξεκίνησε σε ένα χωριό της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα γνωστό για το σωφρονιστικό του κατάστημα. Εκεί, πέρασε μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών ο πολιτικός, ο οποίος – παρότι είναι παντρεμένος – ερωτεύτηκε μία πνευματικά αξιόλογη κοπέλα, κατά πολύ νεότερή του. Η σχέση τους συνεχίστηκε και τον χειμώνα, δίχως ο πρωταγωνιστής να έχει εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη. Μέχρι που η ερωμένη συνάντησε την σύζυγο! Οι δύο γυναίκες αντί να επιδοθούν σε… μαλλιοτραβήγματα, κάθισαν κάτω και τα βρήκαν, καθότι και συγχωριανές. Όσο για τον πολιτικό; Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη…
Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, διαβάστε παρακάτω την περιγραφή της εφημερίδας “Παρασκευή + 13”. “Ήταν το πρόσωπο – έκπληξη των εκλογών και λίγο ακόμα ήθελε και θα ήταν στη Βουλή ως επικεφαλής εξαμελούς, τουλάχιστον, Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο άνθρωπος θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του τον Ιούνιο και πολύ πιθανόν να τα καταφέρει από τη στιγμή δε που οι συγγενείς πολιτικά με εκείνον ομάδες τραβούν άλλο δρόμο είτε συνεργαζόμενες μεταξύ τους είτε επιστρέφοντας στον μητρικό πολιτικό χώρο”.