Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κυριακη 20 Μαιου 2012

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές η "Κοινωνική Συμφωνία" και... ξεκινα διαλογο με ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΠΡΑ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Η συνάντηση στελεχών προχώρησε στα ακόλουθα συμπεράσματα: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ συνεχίζει τη λειτουργία της με βάση τις θέσεις της και τις αρχές της αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πολιτικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Προχωρά σε διάλογο στις οργανώσεις της, αλλά και με τους κοινωνικούς φορείς εν όψει του πρώτου συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού. Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απευθύνει πρόταση συνεργασίας, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, προς όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις. Ξεκινά από αύριο διαδικασίες διαλόγου με τις δυνάμεις αυτές, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και προεκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων αυτών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της Αριστερής Ανασύνθεσης - συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
(Προκειται για ένα κειμενο μελων της ΑΡΑΝ οπου καλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην κατεβει στις εκλογες και να καλεσει τον κοσμο να ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ)
Ανακοίνωση σχετικά με κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο
Με αφορμή κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο εκ μέρους ορισμένων μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης και άλλων αριστερών αγωνιστών θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα: 1. Η θέση της Αριστερής Ανασύνθεσης, αποφασισμένη μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλογικών της οργάνων, είναι σαφής και δεν χωρά καμιά παρεξήγηση. Σήμερα χωρίς την αναγκαία ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, χωρίς άμεση και «μονομερή» παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, χωρίς διεκδίκηση της πολιτικής και κυβερνητικής εξουσίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των «αντιθεσμών» της λαϊκής οργάνωσης και αυτοοργάνωσης, δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για την ελληνική κοινωνία. Μόνο με μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί να δικαιωθεί η δυναμική του πρωτόγνωρου λαϊκού ξεσηκωμού που ζήσαμε και ζούμε..... Κατά τη γνώμη μας, μια πολιτική λογική και κατεύθυνση πρέπει να παλευτεί και να προβληθεί αυτοτελώς και γι’ αυτό είναι αναγκαία η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές σε συνεργασία με άλλες αντι-ΕΕ δυνάμεις και αγωνιστές. Δεν εξυπηρετείται αυτή η κατεύθυνση ούτε με τη συνεργασία, ούτε με την «κριτική στήριξη» στο ΣΥΡΙΖΑ της καταναγκαστικής προσήλωσης στο ευρώ και της «αποφυγής μονομερών ενεργειών». 2. Αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής μας κουλτούρας ήταν και θα παραμείνει το πλήρες ξεδίπλωμα όλων των απόψεων και η ανοιχτή και δημόσια έκφραση όλων των διαφωνιών, η άρνηση των «οργανωτικών μέτρων». Οι «αντιθέσεις στους κόλπους του λαού» καλό είναι να ξεδιπλώνονται με τον πιο ανοιχτό και δημοκρατικό τρόπο. Η Αριστερά μόνο να ωφεληθεί έχει από τον ανοιχτό και συντροφικό διάλογο. 3. Ακριβώς επειδή πρέπει η συζήτηση να γίνεται ανοιχτά θέλουμε και δημόσια να πούμε ότι ήταν άστοχη η επιλογή των συντρόφων να δημοσιοποιήσουν το κείμενο σε αυτή τη συγκυρία, που η σχετική συζήτηση και της Αριστερής Ανασύνθεσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ολοκληρωθεί ως προς την τακτική για τις εκλογές της 17ης Ιούνη, και να το απευθύνουν προς τα έξω και όχι πρώτιστα προς τον κόσμο της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ενέργεια που εκ των πραγμάτων εξυπηρέτησε ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια και τη διάθεση διάφορων «καλοθελητών» να δώσουν την εικόνα μιας ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει «διαρροές» προς το ΣΥΡΙΖΑ, εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική στάση των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 4. Σε κάθε περίπτωση η Αριστερή Ανασύνθεση, οργάνωση στρατευμένη στην υπόθεση της επαναστατικής ανανέωσης του κομμουνιστικού κινήματος, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, για την υπόθεση της ανασύνθεσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, για να μπορέσει να γίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο καταλύτης για τη συγκρότηση του αναγκαίου σήμερα αριστερού μετώπου ανατροπής, της Αριστεράς εκείνης που θα ανοίξει το δρόμο για το νικηφόρο ξεσηκωμό και το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Αθήνα 19 Μάη 2012 Το πανελλαδικό γραφείο της Αριστερής Ανασύνθεσης
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδη πολυς ντορος γινεται στο διαδικτυο από τα δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια, για υποστηριξη του αρχιφασισταρα νεοσυντηρητικου Τζιμερου και του Δημιουργια Ξανα που εχει στησει, και επειδη μας περνανε για μαλακες, να πουμε τι εχει ακουστει για τον βρωμιαρη στο internet. Τον Τζιμερο τον υποστηριζουν οι Ιαχωβαδες, και παιρνει λεφτα και χρηματοδοτιται από την αμερικανικη πρεσβεια. Πιθανον και ο ιδιος είναι Ιαχωβας. Σε οσους τον ψηφιζουν δινουν 300 ευρω. Οποιοι τον ψηφισαν χωρις να παρουν τα λεφτα, είναι καραμαλακες του κερατα! Αυτά τα 300 ευρω βεβαια αφορα ασχετους. Οσοι τον προπαγανδιζουν στο διαδικτυο, παιρνουν πολύ περισσοτερα, είναι δικα του τομαρια, και της πρεσβειας δηλαδη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά! - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη. - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές. - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13% - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους. - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια) - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012) - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία! Τώρα ξέρεις τι σου έχουν για μετά τις 17 ιουνιου.Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας. Υ.Γ. Σε περιμένει ΑΙΜΑ-ΠΟΝΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ........ !!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι γνωστο που το ΣΥΡΙΖΑ καλουσαν να ψηφισει ο κοσμος ο Ανδρεοπαπανδρεικοι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδη η ομαδα Ραφτοπουλου πρωην προεδρου της ΓΣΕΕ με την ΠΑΣΚΕ, ο Αντωνης Κοτσακας πρωην μελος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ και φανατικος Ανδρεοπαπανδρεικος. Οι οποιοι όμως δεν συμμετειχαν στα ψηφοδελτια, ουτε μπηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισης είναι γνωστο ότι την ΔΗΜΑΡ του Κουβελη στηριζουν οι Σημιτικοι. Μονο ο ιδιος ο Σημιτης δεν βγηκε ανοιχτα να πει ψηφιστε Κουβελη. Το λεει μονο στο κυκλο του. Οποτε αυτά που λεει το παλιομουτρο ο κλεφταρας ο Φλωριδης, μαζι με το κλεφτρονι τον δικαστικο αδερφο του, που πηγε να φτιαξει κομμα με τον Μανο, παραβιαζει ανοιχτες θυρες! Ολοι τα ξερουν! Όπως επισης ότι στο σαπισμενο ΠΑΣΟΚ του Βενιζελου, εχει μεινει μονο ο Βενιζελος και το πρωτοπαλικαρο του ο Λοβερδος, δηλαδη μονο ΠΑΣΟΚ δεν είναι! Και οσο γιαυτο που ειπε ο Βενιζελος, ότι θα διαγραψει τον Γιωργακη τον Παπανδρεου, χεσμενους τους εχουν και τον Γιωργακη και τον Βενιζελο και οι Ανδρεοπαπανδρεικοι και οι Σημιτικοι! Οποτε ας τον παρει να τον τριψει στη κασιδα του! Ειτε τον διαγραψει, ειτε τον κρατησει, τη πουτσα θα τη φαει!
Oσο για τον Καρατζαφερη που ζητησε από τον Σαμαρα 12 βουλευτες να είναι δικοι του, και αυτος του αρνηθηκε, και ο Καρατζαφυρερ θα κατεβει με το ΛΑΟΣ, δικιο εχει. Ο Σαμαρας τι το παιζει? Εχει καταλαβει ότι είναι καραγκιοζης? Ότι πηρε ένα κομμα, και το εκανε μπουρδελο, αποκομμα? Τι το παιζει, γενικος δερβεναγας? Δε παραιτηται καλυτερα λεω γω? Η ΝΔ παει στο 12%, και ουτε θα στημενα γκαλοπ από τα παπαγαλακια του δεν θα τον σωσουν!
H γυναίκα του Μιχαλολιάκου που εκλέχτηκε βουλευτής, το βράδυ των εκλογών είχε παραφρονήσει τελείως. Είχε βγεί στο μπαλκόνι της και φώναζε όλη τη νύχτα "θα πεθάνεται κουμούνια", "κουμούνια ήρθε το τέλος σας", και αλλα τέτοια χαριτωμένα. Δε κοιμήθηκε κανένας στη γειτονιά, μέχρι που ξημέρωσε και ηρέμησε, μάλλον από τον ήλιο, γιατί τα ναζιστικά βαμπίρ τα ενοχλεί. Η οικογένεια μένει στην Πεύκη, σε ένα οροφοδιαμέρισμα, που το έχουν βάψει απέξω γαλανόλευκο. Είναι σαν φυλάκιο στον Έβρο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Παλαιστίνιοι στο πλευρό της Συρίας εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης
Στους καταυλισμούς των προσφύγων Παλαιστινίων στη Συρία. Η πλειοψηφία τους ανήκει στο PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και DFLP. Γινονται συνεχεις μεγαλειοδεις διαδηλωσεις απο τους Παλαιστινιους υποστηριξης του Ασαντ και της Συριας που μαχονται εναντιον των ιμπεριαλιστων.