Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σαββατο 19 Μαιου 2012

Νεα δημοσκοπηση
Στη νέα αυτή δημοσκόπηση τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου στην περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 28,9%, ΝΔ: 12,5%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,6% ΠΑΣΟΚ: 7,9% ΚΚΕ: 6,2% ΔΗΜΑΡ : 5,0% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,7% ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ:2,0% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ:1,3% ΛΑΟΣ: 1,9% ΔΡΑΣΗ: 1,8% ΔΗΣΥ:1,1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ:0,5% ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ :0,4% ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,5% ΔΞ/ΔΑ: 3,5%
Ταυτότητα έρευνας: Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από 8-5-2011 εως-17 -5 2012, τυχαία δειγματοληψία σε 1114 άτομα, τυπικό σφάλμα +/- 2,94 και σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένοι…
Τώρα που επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία μεγάλες προσωπικότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τη χρεοκοπία της χώρας, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καλό θα ήταν να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία και το παλιό logo με τον πυρσό. Αφού αποφάσισαν να καούν όλοι μαζί, θα χρειαστούν τον πυρσό για να ανάψουν τη φωτιά. Και μιας και θα πάει στη Νέα Δημοκρατία και ο Αθανάσιος Πλεύρης για να ξαναβρεθεί με δυο αγωνιστές της δημοκρατίας όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης -ενώ δεν αποκλείεται να πάει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης (γιατί όχι και η Χρυσή Αυγή;)-, υπάρχει ένα άλλο logo που εκφράζει ακόμα καλύτερα τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. Αυτό της 21ης Απριλίου 1967! Είναι αξιοσημείωτο πως έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία ο Πάνος Καμμένος και μαζεύτηκαν στη Νέα Δημοκρατία όλοι οι καμμένοι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καναδάς: Ψηφίστηκε νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 08:20
Το κοινοβούλιο του Κεμπέκ υπερψήφισε ειδικό νόμο που πρότεινε η κυβέρνηση του Ζαν Σαρέστ και ο οποίος υιοθετεί μια σκληρή γραμμή απέναντι στους φοιτητές που απεργούν και διαδηλώνουν εδώ και 14 εβδομάδες κατά της αύξησης των διδάκτρων. Ο νόμος, υπέρ του οποίου ψήφισαν 68 βουλευτές και κατά 48, περιορίζει το δικαίωμα διαδήλωσης και προβλέπει βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες. Ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις για αυτόν τον νόμο. Σύμφωνα με τους οργανωτές, τρεις έως πέντε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Μόντρεαλ κατά του νέου νόμου. Η διαδήλωση σημαδεύτηκε από επεισόδια και βόμβες μολότοφ στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η αστυνομία να την κηρύξει παράνομη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεντευξη Τσιπρα στο περιοδικο Paris Match.
«Ειμαι στα αριστερα της αριστερας».
Αστο ρε μεγαλε, καηκες! Το ιδιο μας ειχε πει και ο Ανδρεας Παπανδρεου το 1974, και ειδαμε που κατεληξε……
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΝΑΔΑΣ Nόμος για καταστολή του φοιτητικού κινήματος
ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- Με την καταστολή απαντά η τοπική κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στην αύξηση κατά 75% των διδάκτρων για την επόμενη πενταετία, κινητοποιήσεις που συμπληρώνουν ήδη 14 βδομάδες. Ετσι ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου «έκτακτης ανάγκης» για τον οριστικό τερματισμό των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τα καναδικά ΜΜΕ, η προωθούμενη ειδική νομοθεσία θα ακυρώνει το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο για τους φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και προβλέπει σειρά σκληρών μέτρων ενάντια σε όσους θα προσπαθήσουν στο μέλλον να καταλάβουν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και να εμποδίσουν τη φυσική παρουσία των φοιτητών ή «διακόψουν» μαθήματα. Η νομοθεσία προωθείται μερικές ημέρες μετά την τηλεοπτική παραίτηση της υπουργού Παιδείας Λιν Μποσάμπ, τόσο από τον υπουργικό θώκο όσο και από μέλος του Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων σε 115 φοιτητικούς συλλόγους, που εκπροσωπούν 342.000 φοιτητές, απορρίφθηκαν οι αυξήσεις στα δίδακτρα, ενώ περίπου 170.000 φοιτητές συνεχίζουν τις αποχές από τα μαθήματα, τις καταλήψεις, ενώ προχτές χιλιάδες φοιτητές πήραν μέρος στις πορείες που έγιναν σε αρκετές πόλεις της καναδικής επαρχίας. Χτες, όπως ανακοίνωσαν φοιτητικές οργανώσεις, θα προχωρούσαν στην περικύκλωση και πολιορκία του μικρού δήμου Βικτόριαβιλ, 170 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος του Κεμπέκ (PLQ) του πρωθυπουργού Σαρέστ. Το συνέδριο του κόμματος, που βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια στην εξουσία, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ, αλλά μεταφέρθηκε για να αποφευχθούν κινητοποιήσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ Προετοιμάζοντας νέες επεμβάσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου
ΣΙΚΑΓΟ.-- Αύριο ξεκινά στο Σικάγο η 25η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο συνεδριακό κέντρο Μακ Κόρμικ, που θα είναι το «θέατρο» των αντιπαραθέσεων αλλά και του κοινού μετώπου της λυκοσυμμαχίας, που αποτελεί τη «σιδερένια πυγμή» του αμερικανο-ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Οι ηγέτες των 28 χωρών μελών αλλά και χωρών που είναι συνδεδεμένες, δηλαδή περισσότεροι από 60 αρχηγοί και αξιωματούχοι χωρών - μεταξύ αυτών οι υπουργοί Αμυνας, Φρ. Φραγκούλης, και Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτης, εκ μέρους της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ελλάδας - θα συζητήσουν το θέμα του Αφγανιστάν, για την ακρίβεια τη διαιώνιση της παρουσίας των ιμπεριαλιστικών κατοχικών δυνάμεων, καθώς επισήμως τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα «αποχωρούν» το 2014, αλλά θα παραμείνουν για «υποστήριξη» και την έξυπνη άμυνα» (smart defence) - πυραυλική άμυνα, πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση, διατήρηση ετοιμότητας, εκπαίδευση και προετοιμασία δυνάμεων. Επίσης στην ατζέντα περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση και καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων όπως και οι εξελίξεις στις αραβικές χώρες και τη Βόρεια Αφρική, η «Αραβική Ανοιξη» όπως αρέσκονται να την αποκαλούν οι ιμπεριαλιστές, και η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, καθώς και το ζήτημα της αλλαγής προσανατολισμού των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, που επικεντρώνουν πλέον, κατά κύριο λόγο, στην Ασία. Στους δρόμους του Σικάγο οι κατασταλτικοί μηχανισμών των ΗΠΑ, έχουν καταστρώσει ένα πραγματικό «σχέδιο πολέμου» και έχουν επιβάλλει επί της ουσίας στρατιωτικό νόμο κατά των λαϊκών αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων ενάντια στο ΝΑΤΟ. Οι προληπτικές συλλήψεις έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ενώ η έγκριση άδειας για τη μεγάλη διαδήλωση της Κυριακής ακόμη εκκρεμεί. Πάντως οι οργανώσεις που καλούν στις διαδηλώσεις δηλώνουν έτοιμες να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση με την έγκριση ή όχι του δημάρχου και πρώην προσωπάρχη του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, Εμάνουελ Ραμ. Χτες ξεκίνησε και η Αντισύνοδος που διοργανώνεται από το συντονιστικό 30 αμερικανικών, καναδικών και ευρωπαϊκών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων όπου θα υπάρξουν τουλάχιστον 28 «εργαστήρια» και «θεματικές συζητήσεις». Η μεγάλη συγκέντρωση αναμένεται αύριο, μέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ «G-8» Σχέδια επίθεσης ενάντια στους λαούς Ξεκίνησε χτες στο «φρούριο» του Καμπ Ντέιβιντ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με φόντο την καπιταλιστική κρίση που συνεχώς οξύνεται ξεκίνησε χτες το βράδυ η Σύνοδος της Ομάδας των «8» στον «προστατευμένο» χώρο του προεδρικού θέρετρου Καμπ Ντέιβιντ. Οι ηγέτες της «G-8» (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Βρετανία και EE - που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι) επιδιώκουν νέους συμβιβασμούς, με δεδομένη την κοινή επίθεση, ως εκπρόσωποι του κεφαλαίου, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Το μότο της φετινής Συνόδου είναι «Ενεργώντας από κοινού» ενώ ο οικοδεσπότης, Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θέλει να ασκήσει πιέσεις ειδικά προς τη Γερμανία, αλλά και συνολικά προς την ΕΕ για ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη, που επηρεάζει όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και τις ΗΠΑ. Πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Ομπάμα πραγματοποίησε κατ' ιδίαν συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πανομοιότυπο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν ενόψει της επικείμενης Συνόδου της «G-8» οι ηγέτες των Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας, όπου συμφώνησαν ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται ταυτόχρονα δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη, λέγοντας ότι οι έννοιες αυτές «δεν είναι αντίθετες μεταξύ τους». Ομπάμα και Ολάντ συμφώνησαν για την «προαγωγή της ανάπτυξης παράλληλα με τις μειώσεις δαπανών στην Ευρώπη». Ταυτόχρονα εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σύνοδο θα απουσιάζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επικαλέστηκε το σχηματισμό της κυβέρνησής του και στέλνει τον προκάτοχό του και πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Εκτός φυσικά της κρίσης, στην ατζέντα περιλαμβάνονται και οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις εναντίον του Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και η σύγκρουση στη Συρία και οι πιέσεις προς τη ΛΔ Κορέας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΣΕΧΙΑ Νέα διαμαρτυρία κατά της λιτότητας
ΠΡΑΓΑ.-- Πορεία διαμαρτυρίας με το σύνθημα «σταματήστε την κυβέρνηση» διοργανώνουν τα συνδικάτα της Τσεχίας την ερχόμενη Τρίτη, 22 Μάη, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Πράγα ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πρόκειται για μέτρα λιτότητας και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, με αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ, νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, «πάγωμα» των συντάξεων κ.ά. και έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Υστερα από πιέσεις από τα κάτω η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Τσεχίας και της Μοραβίας (CMKOS) -που χρόνια συμμετέχει στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο»- έχει αναγκαστεί να προκηρύξει σειρά συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με κύρια αιτήματα να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Τέτοια ήταν η μαζική συγκέντρωση στις 21 Απρίλη στην Πράγα με τη συμμετοχή 120.000 ανθρώπων. Σημειώνεται πως η συμβιβασμένη ηγεσία της «CMKOS» -που στηρίζει κυρίως τους «αντιπολιτευόμενους» Σοσιαλδημοκράτες- αποχώρησε από τον «κοινωνικό διάλογο» στις 23 Μάρτη υποστηρίζοντας πως δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα για τις περικοπές και τα μέτρα. Στις 30 Μάη, η Ενωση Συνταξιούχων έχει καλέσει για πρώτη φορά στα χρονικά τα μέλη της σε πανεθνική κινητοποίηση ενάντια στο «πάγωμα» των συντάξεων, τη μείωση των επιδομάτων στέγασης για τους ηλικιωμένους, και στην αύξηση των φόρων σε όσους συνταξιούχους εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΑΜΠΑΤ.-- Σάλο έχει προκαλέσει στο Μαρόκο η καταδίκη μόνο σε τρία χρόνια ενός άνδρα για το βιασμό δύο μικρών κοριτσιών, δύο αδελφών 6 και 8 χρόνων. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείες οργανώσεις και φορείς ζητούν απο τους ισλαμοφασιστες και τον βασιλια δουλαρα των αμερικανων άμεσα την αναθεώρηση της απόφασης.
ΤΥΝΙΔΑ.-- Διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο της Τυνησίας πραγματοποιούν εδώ και μέρες νεαροί που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που ανέτρεψαν το σοσιαλδημοκρατικο αυταρχικο δικτατορικο καθεστώς Μπεν Αλι και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκειά τους, αλλά όπως καταγγέλλουν δεν έλαβαν καμία φροντίδα και βοήθεια στη συνέχεια από το σημερινο κράτος των ισλαμοφασιστων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 19, 2012 4:03 pm Θέμα δημοσίευσης: 19 Μαΐου:93η επέτειος της γενοκτονίας των ποντίων.Εκδηλώσεις
Σήμερα για εμάς τους πόντιους είναι μέρα μνήμης και πένθους.Θυμόμαστε,παρά τις προσπάθιες του ξένου κατεστημένου(μέσω Γιωργάκη,Ρεπούση κτλ) να αλλοιώσουν την ιστορική πραγματικότητα. Εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα θα γίνει διαδήλωση προς την τούρκικη πρεσβεία. Στην Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Μπουτάρης αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για τις εκδηλώσεις. Εμείς οι πόντιοι θα είμαστε όμως εκεί!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περί Ετεροδημοτών
από Eβελίνα Μαροπουλάκη 16:34, Σάββατο 19 Μαΐου 2012
Στέρηση άσκησης εκλογικού δικαιώματος ετεροδημοτών. Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου, πληροφορούμαι ότι με τη θεσμοθέτηση της ψηφοφορίας των ετεροδημοτών, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα ψηφίζουν πλέον στο τόπο διαμονής τους, ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία. Η προβλεπόμενη διαδικασία προϋποθέτει κατάρτιση ειδικών καταλόγων με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από τους ετεροδημότες στο τόπο διαμονής τους προκειμένου να συσταθούν εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών μόνο στις πρωτεύουσες των νομών και εφόσον συγκεντρωθούν τουλάχιστον 40 άτομα από την ίδια εκλογική περιφέρεια. Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα ʽπλέονʼ, τα ʽμόνοʼ και τα ʽεφόσονʼ, καταλήγω στο ακόλουθο συμπέρασμα: Ακόμα και αν είχα τη δυνατότητα, σαν κάτοικος Πάρου να μετακινηθώ στην Ερμούπολη, άρα να επιβαρυνθώ με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και τα έξοδα διαμονής, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής, ούτως ή άλλως δε θα μου επιτρεπόταν να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, μιας και δεν επρόκειτο να συγκεντρωθούν 40 τουλάχιστον ετεροδημότες της εκλογικής μου περιφέρειας. Και βέβαια στην ίδια δυσάρεστη θέση βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι οι οποίοι υπηρετούνστη νησιωτική Ελλάδα, και όχι μόνο, και που οι μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Ή και αν ακόμα κάποιοι από εμάς μετακινηθήκαμε εν τέλει, σίγουρα δε θα μπορέσουμε να επιβαρυνθούμε με το κόστος των επερχόμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου εκτός βέβαια και αν ανήκουμε στους μισθοφορικούς στρατούς των πολιτικών εκείνων σχηματισμών που επί σειρά ετών τροφοδοτούν τους ψηφοφόρους τουςμε τα γνωστά ʽδωρεάν εισιτήριαʼ. Έτσι, για ακόμα μια φορά, το βράδυ της 17ης Ιουνίου θʼ ακούσουμε να μας μιλούν για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος. Και σύσσωμοι θα ανακράξωμεν ʽζήτωʼ στη παραπαίουσα δημοκρατία μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξηγήσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για τα περί αποχώρησης Ρεπούση για την σιγη τιμης στους Ποντιους
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 13:28
Μετά το ζήτημα που προέκυψε περί αποχώρησης από την Βουλή της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρίας Ρεπούση όταν ο πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας ζήτησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών της γενοκτονίας των Ποντίων, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση: “Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους”. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο αν η κ. Ρεπούση, στην οποία έχει ασκηθεί σφοδρή κριτική για την συγγραφή του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού, επί κυβέρνησης Καραμανλή, πράγματι αποχώρησε από την αίθουσα κατά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής και επέστρεψε αργότερα μόνο για να ψηφίσει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην κατοχική Ελλάδα
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 13:14
Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων θεωρούνται κατά σειράν της Αγγλίας, αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι καμιά από τις τρεις πρώτες χώρες δεν διαθέτει… αρχαία ιστορία!.. Το βιβλίο του Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com) «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κάδμος», αποτελεί ουσιαστικά έναν κατάλογο κλοπών, λεηλασιών, καταστροφών και αυθαιρεσιών των ναζί κατακτητών, αποδελτιωμένος από την επίσημη έκθεση του υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, του 1946. Στο βιβλίο συμπεριέλαβε μόνον τις υλικές ζημίες, αυτές που μπορούν να αποτιμηθούν… Οι Γερμανοί κατακτητές υποσχέθηκαν την τήρηση των ελληνικών νόμων περί αρχαιοτήτων και πως μετά τον πόλεμο, θα παραδώσουν τα προϊόντα ανασκαφών δια του γερμανικού Ινστιτούτου. Το ελληνικό υπουργείο έκαμε έκκληση (αρ. 36260/1198/13.7.1942) προς την ειδική γερμανική στρατιωτική υπηρεσία προστασίας μνημείων, περί τηρήσεως των αρχαιολογικών νόμων, αλλά οι Γερμανοί την επέστρεψαν πίσω αναιδέστατα ως απαράδεκτη. Και φυσικά στο βιβλίο περιέχεται η επίσημη έκθεση για τους Γερμανούς του υπ. Θρησκευμάτων και Εθν. Παιδείας με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του Πολέμου και των στρατών Κατοχής», του 1946. Το βιβλίο κλείνει με ένα νομικό παράρτημα που έχει τίτλο «Η έννομη προστασία των πολιτιστικών αγαθών - Διεθνείς συμβάσεις και Ελληνικό Δίκαιο», το οποίο αποδεικνύει το απαράγραπτο της κλοπής των Γερμανών και την νόμιμη δυνατότητα διεκδικήσεως αποζημιώσεως από την Ελλάδα, μαζί με σχετική νομική βιβλιογραφία…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"ΜΑΛΑΚΙΑ" ΞΑΝΑ
από δημιουργος 20:37, Σάββατο 19 Μαΐου 2012
εχει τυχει να διαβασει κανεις μερικες απο τις θεσεις αυτου του εμετικου μορφωματος που ονομαζεται δημιουργια ξανα?? αντιγραφω μερικες απο αυτες για οσους θελουν ενα ρεζουμε και βαριουνται να χασουν χρονο απ την ζωη τους, πηγαινοντας στο σαιτ του "μαλακα ξανα" Σε επίπεδο καθημερινής ζωής θα εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία, που απαγορεύει την κατάληψη δια της βίας δημόσιου ή ιδιωτικού χώρου. Οι καταληψίες -όποιοι και να είναι: εργαζόμενοι, αγρότες, περίοικοι, φοιτητές, μαθητές- αντιμετωπίζουν τη διαδικασία του αυτόφωρου. Η αστυνομία θα εκπαιδευθεί κατά τα πρότυπα της Αστυνομίας των ΗΠΑ Δημιουργούνται δύο είδη φυλακών: οι σωφρονιστικές, για όσους έχουν παραπέσει σε παράπτωμα για πρώτη φορά και οι ποινικές, για τους κατ’ εξακολούθηση εγκληματίες κατά της ζωής και της περιουσίας. Ο ρόλος των δεύτερων, δεν θα είναι ο θεωρητικός και εκ των πραγμάτων ανέφικτος στόχος της επανένταξης στην κοινωνία των εγκληματιών, αλλά η προστασία της κοινωνίας από τη δράση τους. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν θα μπορούν να παίρνουν άδειες. Θα αλλάξει η ευκολία με την οποία μειώνονται οι ποινές, ακόμα σε ειδεχθή εγκλήματα. Τα ισόβια δεν θα μπορούν να μετατραπούν σε μικρότερη ποινή Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό – όπως ακριβώς και το δικαίωμα στην εργασία. Αν θέλω να απεργήσω είναι δικαίωμά μου. Αν θέλεις να δουλέψεις είναι δικαίωμά σου. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να επιβάλλει στον άλλον την άποψή του δια της βίας. Η έννοια της «περιφρούρησης της απεργίας» συνιστά – και με την κείμενη νομοθεσία – απολύτως παράνομη πράξη και τιμωρείται με αυτόφωρη διαδικασία. απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα τοση δημιουργια ειχαμε να δουμε απο την χουντα.....
νεοφασίστες ξανά
από .. 22:15, Σάββατο 19 Μαΐου 2012
"Κάθε κομματική δραστηριότητα σε χώρους Εκπαίδευσης απαγορεύεται. Είναι η μάστιγα και το όνειδος της Ανώτατης Εκπαίδευσής μας. Σε ποια πολιτισμένη χώρα λειτουργούν κομματικές νεολαίες μέσα στα πανεπιστήμια με δικαιώματα μάλιστα κράτους εν κράτει; Όποιος μαθητής ή φοιτητής θέλει να ενταχθεί σε κόμμα, να πάει στην κομματική οργάνωση της γειτονιάς του. " Χούντα του 67 δηλαδή... "Οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν τους συλλόγους τους και τις εκλογές τους, αλλά χωρίς επίσημη διασύνδεση με τα κόμματα. Θα ελέγχεται αυστηρά τυχόν... υπόγεια διασύνδεση και από τις πρυτανικές αρχές και μέσω της νομοθεσίας που θα ορίζει την λειτουργία των κομμάτων. Θα προβλέπονται κυρώσεις και για το πολιτικό κόμμα που θα αποδειχθεί ότι έχει οικονομικές ή άλλης φύσεως δοσοληψίες με φοιτητική παράταξη και για την ίδια την παράταξη." Για να μην έχουμε αμφιβολίες να και ρόλος για το Σπουδαστικό της Ασφάλειας. "- Καταργείται η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές των πρυτανικών αρχών και απαλλάσσεται η Πανεπιστημιακή κοινότητα από το καρκίνωμα της παράνομης δοσοληψίας καθηγητών - φοιτητών (σου δίνω τα θέματα – με ψηφίζεις;) που έχει καταβαραθρώσει το ηθικό κύρος όλων των πλευρών και εθίζει τους φοιτητές στη διαφθορά. Ο φοιτητής πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο για να σπουδάσει - όχι για να το διοικήσει." Αν είναι δυνατόν, κωλόπαιδα... "- Δωρεάν παροχή, σε κάθε φοιτητή, πρόσβασης στο διαδίκτυο και από τον προσωπικό του χώρο." Ξοδεύεσαι Τζήμερε... "Και τα αυτονόητα: συνελεύσεις φοιτητών γίνονται εκτός ωρών διδασκαλίας. Οι καταλήψεις αντιμετωπίζονται με αστυνομική επέμβαση, σύλληψη των καταληψιών και παραπομπή τους στο αυτόφωρο." ...Δημοκρατικότατα....