Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τριτη 16 Σεπτεμβριου 2014


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! 32 χρόνια από τη ναζιστική γενοκτονία στη Σάμπρα & Σατίλα...
Τον Ιούνη του 1982, το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο. Τον Αύγουστο του 1982, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Βηρυτό. 30 Αυγούστου, οι Φενταγίν με τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ, αναχωρούν από την πολιορκημένη Βηρυτό με ελληνικά πλοία που διαθέτει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Ο εγκληματίας Σαρόν καλεί τα στρατευματά του να μην μείνει κανείς ζωντανός στα δύο στρατόπεδα προσφύγων για αμάχους (παιδιά και γυναίκες). Στις 18 Σεπτέμβρη, η καταμέτρηση των νεκρών (μόνον γυναικόπαιδα) φθάνει τον αριθμό των 3.000. Για τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης (12/8/1949), αυτή η ναζιστική επιχείρηση δολοφονίας γυναικών και παιδιών, προσδιορίστηκε ως «έγκλημα γενοκτονίας». Ένα ακόμη έγκλημα του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, του χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, που παραμένει ατιμώρητο! Εκείνες τις δύσκολες περιόδους για το Παλαιστινιακό κίνημα, ο ελληνικός λαός και ο τότε πρωθυπουργός του έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα συμπαράστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης. Στις 30 Αυγούστου 1982, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Βηρυτού ο Γιάσερ Αραφάτ μαζί με τους Φενταγίν της επανάστασης, με ελληνικό πλοίο. Οι μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ευθύνη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους συνένοχους «πολιτισμένους» ηγέτες της δύσης, θα φθάσουν στην Τυνιδα της Τυνησιας. Οι παγιδευμένοι Φενταγίν, χωρίς νερό, τρόφιμα και δοκιμαζόμενοι από τα φονικά όπλα των ΗΠΑ, αντιστεκόμενοι από τις 14 Ιούνη, θα βρουν την «έξοδο» και καταφύγιο στην Τυνιδα της Τυνησιας στη Βορειο Αφρικη. Από τους δυτικούς ηγέτες, μόνον ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Ιταλίας Σάντρο Περτίνι, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που του παρείχε το Σύνταγμα της χώρας του, θα συμπαρασταθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου. Η Μελίνα Μερκούρη, πρωτοστάτησε κι αυτή σ’ αυτή την προσπάθεια να διασωθούν οι Φενταγίν της Επανάστασης, ορκιζόμενη «να καρφώσει την Παλαιστινικά σημαία στην Ιερουσαλήμ». Τότε, ο "εθνάρχης" της δεξιάς, ο Καραμανλής, συμβούλευε να μην αναμειχθούμε ως Ελλάδα, τονίζοντας στον Ανδρέα Παπανδρέου: «τα μεγάλα είναι για μεγάλους».
-----------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Το Ισλαμοφασιστικό Χαλιφατο των αποικιοκρατων κατέρριψε συριακό πολεμικό αεροσκάφος
Συριακό πολεμικό αεροσκάφος κατέρριψαν σήμερα οι αληταραδες μισθοφοροι των αποικιοκρατων του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφατου, πάνω από τη Ράκα, που είναι επιχειρησιακή και διοικητική τους βάση στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρια που εδρευει στο Λονδινο. «Οι αληταραδες μισθοφοροι του ΙΧ έβαλαν κατά συριακού πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του συριακού Λαου και της συριακης Δημοκρατιας τον Ιούλιο και από την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, τον Ιούνιο», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν διευκρινίζοντας ότι το αεροσκάφος εβλήθη καθώς πραγματοποιούσε επίθεση στη Ράκα και κατέπεσε σε κατοικία της πόλης προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς καθυστερημενων γουρουνιων ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν αμέσως εμφανίσθηκαν σε λογαριασμούς τακφιριστών στο Twitter μηνύματα όπως: «Συγχαρητήρια στα λιοντάρια του Ισλαμικού Χαλιφατου», »Ο διαβολος είναι μεγάλος», «Ευχαριστούμε το διαβολο, επιβεβαιώθηκε ότι πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη επάνω από τη πόλη της Ράκα».
--------------------------------------------------------------------------------
Πώς είναι η καθημερινή ζωή σε μια πόλη που ελέγχεται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο;
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 05:35
Οι αληταραδες μισθοφοροι τακφαριστές ελέγχουν αρκετές πόλεις στη Συρία και στο Ιράκ, με τη Ράκα να είναι το βασικό τους προπύργιο. Η εφημερίδα Wall Street Journal μίλησε με ακτιβιστές της περιοχής οι οποίοι περιέγραψαν τις συνθήκες ζωής, τους τελευταίους μήνες που η πόλη έχει καταληφθεί από το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Οι αληταραδες μισθοφοροι καθυστερημενοι τακφιριστές ελέγχουν τα πάντα, επιβάλλουν τη θέλησή τους στη ζωή των κατοίκων και εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες όσους τους αντιτίθενται ή φέρνουν αντίρρηση, αποκαλώντας τους «εχθρούς του Ισλάμ». Κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, αλλαγή μαθημάτων με πλήρη κατάργηση των ιστορικών και κοινωνικών σπουδών, εφαρμογή του νόμου της Σαρία σε όλες τις πτυχές της ζωής, απαγόρευση του καπνίσματος και του αλκοόλ -όπως και της πώλησης γυναικείων ρούχων που δεν εναρμονίζονται με αυτή- επιβολή και καταπίεση στους κατοίκους, δωροδοκία μικρών παιδιών για να καταγγέλλουν τους αντιφρονούντες και, φυσικά, δημόσιες εκτελέσεις, με τη μέθοδο της σταύρωσης. «Οι άνθρωποι πια εδώ δεν έχουν αισθήματα. Γυρνάς το κεφάλι σου, βλέπεις μια εκτέλεση και μετά συνεχίζεις κανονικά», σχολιάζει ο ακτιβιστής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία. Οι αληταραδες καθυστερημενοι μισθοφοροι τακφιριστές βάφουν σε μαύρο χρώμα τα δημόσια κτήρια τα οποία πλέον ελέγχουν αυτοί, ενώ δεν διστάζουν να ανατινάζουν τζαμιά, αν δεν είναι σουνίτικα....
-----------------------------------------------------------------------------------
Σκοπιανοί για γέλια: Καταγγέλουν το BBC επειδή θεωρεί ελληνικό τον τάφο στην Αμφίπολη
Οι Σκοπιανοί φαίνεται ότι έχουν πάρει βαρέως το θέμα της Αμφίπολης. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Γκρούεφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times. Οι απίστευτοι Σκοπιανοί, έχουν ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με τη Μακεδονία που ερμηνεύουν ακόμη και τις δηλώσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως υποτιθέμενη απόδειξη του ισχυρισμού τους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι «μακεδονικός» δηλαδή σκοπιανός, αφού ισχυρίζονται ότι η ΠΓΔΜ είναι ο «νόμιμος διάδοχος» της αρχαίας Μακεδονίας! Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας» καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times» για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί! Ωστόσο αποκρύπτουν τη συνέχεια της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας… Το πρωτοφανές δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει: «Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Δεν θα γυρίσω. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, έχουν βάλλει προσωπική υπογραφή. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι μια Πολιτική Άνοιξη με προσωπικό ΛΑ.Ο.Σ, χωρίς Καρατζαφέρη και το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και ιδίως τις εγκληματικές πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και ο κ. Βενιζέλος. Δεν πρόκειται να δώσουμε άφεση αμαρτιών είτε στον Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, ούτε σε αυτούς που την συνεχίζουν, όπως ο κ. Σαμαράς...»
Καμμένος: Σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες προτάσεις
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Real Fm 97, 8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι σε ορισμένες προτάσεις υπάρχει σύμπτωση απόψεων. «Χάρηκα που άκουσα κάποια πράγματα από τον κ. Τσίπρα. Υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούμε να βρούμε κάποιους κοινούς δρόμους. Το ένα από αυτά είναι οι μηχανισμοί που θα μπορέσει να ξαναπάρει μπρος το κράτος. Η αναφορά του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι μια σοβαρή αποδοχή της πρότασης των ΑΝ.ΕΛ, όπως επίσης και η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, για την χαμηλή φορολόγηση», σχολίασε αρχικά πάνω στα όσα είπε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Οι αναφορές οι οποίες έκανε για την διαδικασία. Είναι σαφές πια, ότι το χρέος των 340 εκατ. και οι καταβολές που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, δεν μπορούν να πληρωθούν. Είναι αδύνατο να μιλούμε για οποιαδήποτε λύση πλην της λύσης της διαγραφής μέρους του χρέους». «Δεν άκουσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που εμείς έχουμε σαν κόκκινες γραμμές. Για τα Εθνικά θέματα, τα θέματα της Μακεδονίας, θέματα που έχουν να κάνουν με το νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Σε ορισμένες προτάσεις οφείλω να πω ότι έχουμε σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. «Ο δρόμος της διαπραγμάτευσης έτσι όπως την περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται χωρίς να συγκρουστείς. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η ευρωζώνη εξαιτίας της πολιτικής Μέρκελ. Δεν άκουσα τον κ. Τσιπρα να μιλά για την περίφημη ενοποίηση των τραπεζών. Εμείς αρνούμαστε την ενοποίηση των τραπεζών», τόνισε ακόμα. «Οποιαδήποτε συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα γίνει μετά την διεξαγωγή εκλογών. Όποιο και αν είναι το όνομα του υποψηφίου, δεν πρόκειται να συναινέσουμε πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές να συναινέσουμε και να κάνουμε και προτάσεις», σημείωσε, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «Δεν θα γυρίσω. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, έχουν βάλλει προσωπική υπογραφή. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι μια Πολιτική Άνοιξη με προσωπικό ΛΑ.Ο.Σ, χωρίς Καρατζαφέρη και το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και ιδίως τις εγκληματικές πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και ο κ. Βενιζέλος. Δεν πρόκειται να δώσουμε άφεση αμαρτιών είτε στον Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, ούτε σε αυτούς που την συνεχίζουν, όπως ο κ. Σαμαράς», επισήμανε ο κ. Καμμένος ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει σαφής τις θέσεις που έχει για την επόμενη μέρα. Εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε. Αν δεν εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό ποια θα είναι η επόμενη μέρα».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμα ένα success story Σαμαρά... : Ελληνες οι περισσότεροι γιατροί στη Γερμανία
Ακόμα μια απόδειξη του success story Σαμαρά είνα και το γεγονός πως οι περισσότεροι γιατροί στη Γερμανία είναι... Ελληνες. Βάσει δημοσιεύματος της Deutsche Welle, στα τέλη του 2013, εργάζονταν στη Γερμανία,συνολικά, 2.847 έλληνες γιατροί, που ήταν άνεργοι στην Ελλάδα, δημοσίευμα στο οποίο προσθέτει πως οι γερμανοί εργοδότες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις εργαζομένων στην νότια Ευρώπη. Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Β. Ρηνανία Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας» αναφέρεται. Στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, όπου ζει το ένα τέταρτο περίπου των Γερμανών, ο αριθμός των ξένων γιατρών έχει φθάσει τους 9.400. Από αυτούς 1.125 (12,1%) είναι Έλληνες και ακολουθούν οι Ρουμάνοι (802) και οι Σύροι (450). «Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που υπενθυμίζει τη σχετική συνεργασία της περιφερειακής κυβέρνησης της ΒΡΒ με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας του υψηλού τους αριθμού πολλοί νέοι γιατροί στην Ελλάδα δεν έχουν απασχόληση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτή η εταιρική σχέση ωφελεί ξεκάθαρα και τις δύο χώρες», τονίζει η γερμανίδα υπουργός, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση για τέτοιου είδους συνεργασίες είναι να αντλούν οφέλη και οι δύο πλευρές.
----------------------------------------------------------------------------------------
Το δίδυμο της συμφοράς Σαρκοζί-Ολάντ έκανε τη Γαλλία δεκανίκι της Μέρκελ
Θα κάνει τίποτα ο Ολάντ για να μας βγάλει από την κρίση; Θα αντιπαρατεθεί στη Γερμανία; Τα πράγματα στη Γαλλία είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται; Αυτές ήταν οι πιο συχνές ερωτήσεις που μου έθεταν στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών μου στην Ελλάδα. Η απόσταση μεταξύ των δυο χωρών που δοκιμάζονται σε υπέρτατο βαθμό από μια πανομοιότυπη οικονομική, πολιτική και θεσμική κρίση χωρίς προηγούμενο, μπορεί να είναι σχετικά μεγάλη, αλλά έχω την εντύπωση πως στο μυαλό του Έλληνα μόνο η Ελλάδα υποφέρει πραγματικά, ενώ η Γαλλία απλά δοκιμάζεται. Στη μνήμη πολλών παραμένει η υπερδύναμη εκείνη που όταν το αποφασίσει θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι κι όλα θα φτιάξουν δια μαγείας, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όσους ιστορικά περίμεναν πάντα τον «από μηχανής θεό» (παραδοσιακό σύμμαχο) για να τους ξελασπώσει… Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια σήμερα για τη Γαλλία, και κατά συνέπεια για την Ευρώπη, είναι μαύρη.Ποτέ στα 20 χρόνια που ζω έξω δεν είδα τη χώρα σε τέτοια αποσύνθεση. Μηδενική ανάπτυξη, υπέρογκο χρέος, μαζικές απολύσεις, υψηλή ανεργία, αποβιομηχανοποίηση που επιταχύνεται, θεαματική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, κατάρρευση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό και μηντιακό σύστημα, σταδιακή υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας και του εκπαιδευτικού συστήματος, γενικευμένη κοινωνική κατάθλιψη άνοδος των ακροδεξιών στοιχείων… Μια γνωστή περιγραφόμενη κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα από το 2009 και που η Γαλλία μόλις εισέρχεται στις περιδινήσεις, καθώς όπως και η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ελλάδα τιμωρείται από τους Γερμανους δηθεν επειδη άργησε να εφαρμόσει την αγγλογερμανική ατζέντα ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού ενώ αυτό που επρεπε να κανει ηταν να προτάξει μια ισχυρή αντίρροπη και προοδευτική πολιτική πρόταση που δεν θα την οδηγούσε στην σημερινή κατάσταση. Στην αποσύνθεση της χώρας συνέβαλαν, φυσικά, όπως και στην Ελλάδα οι πολιτικοί της. Από τις αρχές του 2000, αλλά κυρίως από όταν την εξουσία ανέλαβε διαδοχικά το δίδυμο της συμφοράς Σαρκοζί-Ολάντ. Απουσία ξεκάθαρου οράματος για τη χώρα και την Ευρώπη ο Σαρκοζί το 2007 και για μια πενταετία κι ο Ολάντ απο το 2012 κι έπειτα, περιορίστηκαν σε μια στρεβλή διαχείριση της χώρας αρκούμενοι στο να διαφημίζουν το γερμανικό οικονομικό μοντέλο ως πανάκεια όλων των γαλλικών και ευρωπαϊκών δεινών, που η εφαρμογή του στην πράξη αποδεικνύεται εφιάλτης για πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Παράλληλα, γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι και οι δύο ήταν ανίκανοι να παράγουν σοβαρά πολιτικά προγράμματα και λύσεις στα μέτρα και στις ιδιαιτερότητες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα τους, ενώ ευνόησαν ασύμμετρες εξουσίες σε συστήματα οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Έτσι φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση όπου άλλη μια μαρτυρική εβδομάδα, εβδομάδα υψηλού κινδύνου, ξεκινά για τη χώρα και κυρίως για τον Φρανσουά Ολάντ. Παρόλο που δεν έχει ολοκληρώσει το πρώτο μισό της θητείας του η πλειοψηφία των πολιτών του έχει απονείμει τον τίτλο του χειρότερου προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. H εικόνα του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, καθώς από την πολιτική του ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα τρέφει μέσα στην άσχημη οικονομική συγκυρία την κουτσομπολίστικη υστερία με τις ροζ ιστορίες της προσωπικής του ζωής, με την συγγραφική εκδίκηση της Βαλερί Τριερβελέρ τα διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς και τα love story’s πρωτοκλασάτων υπουργών του.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Χαιρετιστήριο μήνυμα Κομμουνιστών ανταρτών του Λαϊκού Στρατού του Λουγκάνσκ στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, Χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας, αλληλεγγύης από την Ελλάδα των αγωνιστικών παραδόσεων. Έχουμε πόλεμο λοιπόν. Ποιός πολεμά όμως εναντίον τίνος; Από τη μια μεριά πολεμά ο ουκρανικός στρατός που τροφοδοτείται από τους φορολογούμενους, τους εργαζόμενους. Μέσω αυτού και των παραστρατιωτικών σχηματισμών (εθελοντών φασιστών και μισθοφόρων) η παράνομη χούντα θέτει υπό διωγμόν με τα πιο σύγχρονα μέσα εξόντωσης το λαό του Ντονμπάς. Απ” την άλλη ο ένοπλος λαός, οι πιο γενναίοι των δυο περιφερειών μας, αλλά και άλλων περιοχών. Γιατί πήραμε τα όπλα; Δεν είμαστε πολεμοχαρής λαός, την ησυχία μας θέλουμε. Ξαφνικά αντιληφθήκαμε, ότι η χούντα άρχισε να επιτίθεται βάναυσα. Η απαγόρευση του διακαιώματος να μιλούμε στη μητρική μας γλώσσα και να έχουμε τον πολιτισμό μας ήταν η αρχή μιας συντονισμένης επίθεσης. Οι πρώτες ειρηνικές μας κινητοποιήσεις αντιμετωπίσθηκαν με βάναυση δολοφονική καταστολή και τρομοκρατία χουντικού κράτους και παρακράτους. Καταστρέφονται οι πόλεις μας. Βομβαρδισμοί από μαχητικά αεροσκάφη, πυραυλικά συστήματα καταιγιστικών πυρών (τύπου “Γκράντ” και “Ουραγκάν”), αυτοκινούμενα τηλεβόλα, όλμους, εμπρηστικές βόμβες διασποράς, χημικά όπλα, ακόμα και με βαλλιστικούς πύραυλους “Tochka-U”. Σωστή γενοκτονία! Γι” αυτό πήραμε τα όπλα, αρχικά για να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, το λαό μας. Ότι όπλα βρήκαμε: στην αρχή κυνηγετικά και λιανοτούφεκα, μετά, ότι βρήκαμε σε αποθήκες οπλισμού στρατοπέδων και τμημάτων. Όσο μαθαίνουμε να πολεμάμε και να σπέρνουμε τον πανικό στον εχθρό πληθαίνουν τα λάφυρα. Φυσικά, η αριθμητική υπεροχή του εχθρού είναι συντριπτική σε άνδρες και οπλισμό. Ωστόσο, όσον αφορά το ηθικό, το μαχητικό πνεύμα, η υπεροχή του Λαϊκού Στρατού είναι συντριπτική. Εμείς παλεύουμε για την πατρίδα μας, για τα δικαιώματά μας. Οι άλλοι, όσοι δεν είναι μισθοφόροι και φανατικοί φασίστες, προσπαθούν να καταλάβουν γιατί πολεμούν. Εμείς οι κομμουνιστές βλέπουμε αυτόν τον πόλεμο πολιτών (“εμφύλιο”), απ” τη σκοπιά του λαού και των αναγκών του, ως απελευθερωτικό από κάθε άποψη. 1. Είναι ζωτική ανάγκη να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας απ” την ξενοκίνητη χούντα και το φασισμό. 2. Είναι ζωτική ανάγκη να κατοχυρώσουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας (γλωσσικά, πολιτισμικά, εργασιακά κ.ο.κ.). 3. Θέτουμε επίσης όλο και πιο αποφασιστικά ταξικούς σκοπούς. Να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που τόσα χρόνια καπιταλισμού κάθισαν στο σβέρκο μας. Από αυτούς τους τύπους της ολιγαρχίας του κεφαλαίου, όπως ο Ρενάτ Αχμέτοφ, που άρπαξε κι έκανε ιδιωτική ιδιοκτησία του τα καλύτερα ορυχεία της Ουκρανίας. Αυτοί ακριβώς είναι που φέρουν την ευθύνη για τον πόλεμο εναντίον του λαού, εναντίον της εργατικής τάξης. Φέρουν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς και κανονιοβολισμούς των πόλεων και των χωριών μας, των νοσοκομείων, των σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών. Σκοτώνονται μαζικά άοπλοι, γυναίκες, γέροντες και παιδιά. Οι άνθρωποι κατά εκατοντάδες χιλιάδες παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Έχουμε μια πραγματική γενοκτονία του πληθυσμού μας. Εμείς οι κομμουνιστές θεωρούμε καθήκον μας να στρέψουμε τον αγώνα σε αυτά τα καθήκοντα σε αυτούς τους στόχους. Ο αστικός φασιστικός στρατός μας σκοτώνει κάνοντας χρήση των αποθεμάτων οπλισμού που κληρονομήσαμε από τον κόκκινο στρατό. Όπλων που με τον ιδρώτα και το υστέρημά του κατασκεύασε ο Σοβιετικός λαός για να υπερασπιστεί την ειρήνη, στη σοβιετική πατρίδα μας και το διεθνές επαναστατικό κίνημα. Αυτός ο πόλεμος σαν να ξύπνησε το λαό μας, τους λαούς της τέως ΕΣΣΔ από τα 23 χρόνια λήθαργου, της ολοκληρωτικής επιβολής των πιο ποταπών ενστίκτων και παθών του ανταγωνισμού, του ατομισμού,της ιδιοτέλειας και του καταναλωτισμού. Ο ξεσηκωμός του λαού είναι η έκφραση του πόνου του στο σώμα της κοινωνίας. Ο πόνος αυτός έδειξε ότι παρ” όλα όσα μεσολάβησαν, το σώμα της κοινωνίας, ο οργανισμός μας είναι ζωντανός. Και όχι μόνο στο Λουγκάνσκ και στη Λευκορωσία. Μια ματιά στην προέλευση των κιβωτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας που λαμβάνουμε είναι μια περιήγηση στη γεωγραφία της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ο οργανισμός της ανθρωπότητας αντιδρά στον πόνο και επιστρατεύει μέσα για το σημείο της χαίνουσας πληγής στην ιδιαίτερα πατρίδα μας που μπήκε στο στόχαστρο εναντίον του επιθετικού ιμπεριαλιστικού – φασιστικού πολέμου. Το ίδιο δείχνει και η γεωγραφία προέλευσης πατριωτών-διεθνιστών εθελοντών. Το Ντονμπάς είναι σήμερα η πληγή, στην οποία δοκιμάζονται οι ζωτικές δυνάμεις του οργανισμού των λαών της τ. Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και του παγκόσμιου εργατικού απελευθερωτικού κινήματος. Τώρα βλέπουμε, ότι κανένας αγώνας στη μαρτυρική ιστορία των λαών δεν πάει χαμένος. Το έργο που ξεκίνησε με την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Σοβιετική Ένωση, δεν χάθηκε στο πουθενά. Ο εργαζόμενος λαός της ΕΣΣΔ, αλλά και όλου του κόσμου μας δείχνει, ότι νιώθει στο πετσί του τον πόνο του Ντονμπάς, τον νιώθει σαν δικό του πόνο: απ” το Κίροφ, τα Ουράλια, το Όμσκ, μέχρι τον Αρχάγγελο και το Βλαδιβοστόκ, από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία μέχρι την Σερβία και την Ελλάδα. Από πόλεις και χωριά όλου του κόσμου. Η συμφορά αυτή μας άνοιξε πάλι τα μάτια, μας επέτρεψε να συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε εμείς οι δημιουργοί, η εργατική τάξη. Δυστυχώς, μας έρχονται και κάποιοι καλοθελητές, “αρχηγοί κινημάτων” και δήθεν αριστεροί που προσπαθούν να προβοκάρουν συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών, ανάμεσα στον εξεγερμένο ένοπλο λαό, σε ρόλο αυτόκλητων γκουρού που δήθεν αυτοί αποκλειστικά πρεσβεύουν. Είναι κι αυτοί μια υπηρεσία στην ολιγαρχία του πλούτου που τρέμει τον εξεγερμένο ένοπλο λαό. Η ολιγαρχία του Κεφαλαίου σε Ουκρανία, Ρωσία και αλλού, τρέμει την αφύπνιση της εργατικής τάξης που παίρνει τα όπλα και ατσαλώνεται στη φωτιά του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα. Οι δημοκρατίες μας είναι Λαϊκές Δημοκρατίες, ότι και αν λένε για τις αμαυρώσουν. Ελάτε στις γραμμές μας να δείτε ποιοι και πως πολεμάνε, να δείτε πόσο αισχρό είναι το ψέμα της αστικής φασιστικής προπαγάνδας. Μιας προπαγάνδας που διαδίδει, ότι δήθεν είμαστε μισθοφόροι του Πούτιν! Ποιοί έφυγαν ως πρόσφυγες και βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία; Αυτοί που είχαν τα μέσα, οχήματα, χρήμα κλπ. Ποιοί απένειμαν και πολεμούν; Αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν έχουν που να πάνε, όσοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους στη συμφορά. Αυτοί που απέμειναν είναι κατά βάση η εργατική τάξη. Αυτή πήρε τα όπλα στις γραμμές του Λαϊκού Στρατού. Γι” αυτό, σήμερα εγείρεται επιτακτικά η διεκδίκηση εθνικοποίησης υπό λαϊκό έλεγχο των επιχειρήσεων που αρπάζουν καταχρηστικά οι ολιγάρχες του κεφαλαίου. Και ο πιο απλός εργάτης σήμερα συνειδητοποιεί πόσο παράλογο είναι να τροφοδοτεί τα αφεντικά της ολιγαρχίας του κεφαλαίου που χρηματοδοτούν το φασιστικό στρατό, να πληρώνει φόρους στο Κίεβο και να καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες του δικού μας μετώπου. Γι” αυτό εμείς λέμε στον εργάτη: ο σοσιαλισμός σήμερα είναι ο τρόπος της επιβίωσης μας. Και στον άλλο μεγάλο πόλεμο κατά του φασισμού δεν ήταν ο Στάλιν που νίκησε. Νίκησε το φασισμό το νεαρό τότε, παρ” όλα τα προβλήματά του, ανώτερο κοινωνικό σύστημα. Το τότε σύστημα της Ένωσης των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών μπόρεσε να κατατροπώσει όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά όλο το δυναμικό της υποταγμένης στο φασιστικό άξονα, της Ενωμένης από τη Βέρμαχτ κεφαλαιοκρατικής Ευρώπης. Ακόμα και των ΗΠΑ που μέσω των μονοπωλίων τους τροφοδοτούσαν επίσης το φασισμό. Και σήμερα μόνο στη βάση της ίδιας αρχής μπορεί να νικήσει το φασισμό η ένοπλη εξέγερσή μας: Ούτε καπίκι στην τσέπη των αφεντικών. Όλα για το μέτωπο. Να ποια είναι η διαδικασία συνειδητοποίησης του ρόλου της εργατικής τάξης στον ένοπλο αγώνα, στον πόλεμο. Με αυτή τη συνειδητοποίηση συνδέεται και το μέλλον μας. Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι για τη διεθνιστική αλληλεγγύη που εκφράζει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Ελλάδας. Ο αγώνας μας στηρίζεται σ” ένα δίκτυο αλληλεγγύης που εκτείνεται, όπου υπάρχουν ταξικά αδέλφια μας, όπου υπάρχουν καταπιεσμένοι που αγωνίζονται και εξεγείρονται. Σε ένα παγκόσμιο διεθνιστικό επαναστατικό κίνημα που θα συντρίψει το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Να κάνουμε επίκαιρη και πάλι την προοπτική του σοσιαλισμού, απαλλαγμένη από τις μονομέρειες, τους περιορισμούς και την ηττοπάθεια του παρελθόντος. Αγώνας μέχρι τη νίκη του ένοπλου εξεγερμένου λαού σύντροφοι! Δεν θα περάσει ο φασισμός!
-----------------------------------------------------------------------------------
Επιθεση χρυσαυγιτων κατά Ελληνοαρμενιου στη Μανδρα Αττικης. Συλληψη από την Αστυνομια.
------------------------------------------------------------------------------
Ο βουλευτης Επικρατειας των Ανεξαρτητων Ελληνων Τερενς Κουικ και Περιφερειακος Συμβουλος Ανατολικης Μακεδονιας Θρακης, επικεφαλης του συνδυασμου Μακεδονια Θρακη Ελλαδα μας, εκανε την εξης δηλωση. Να γινει πραξη το 1ο Πομακικο Φεστιβαλ στη Θρακη. Αλλα όχι «τουρκοφαστιβαλ» που στηνει το προξενειο στα πομακο χωρια των ελληνων μουσουλμανων με την ανοχη κυβερνησεων και αρχων
----------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ανακατάληψη χωριών από κουρδικές δυνάμεις
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Συριακές κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, γνωστές ως ΥΡΚ, κατέλαβαν χτες, μετά από σφοδρές τριήμερες συγκρούσεις με τακφιριστές του «Ισλαμικού Χαλιφατου», τουλάχιστον 14 χωριά πέριξ της επαρχίας Χασακέχ της βορειοανατολικής Συρίας. Η είδηση αρχικά ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της «Χεζμπολάχ» στο Λίβανο και στη συνέχεια από τον Ναουάφ Κχαλίλ, εκπρόσωπο του συριακού «Κόμματος Κουρδικής Δημοκρατικής Ενωσης» (ΡΥD). Το ίδιο 24ωρο, οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι πυροτεχνουργοί και ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού ανατίναξαν γέφυρα στρατηγικής σημασίας στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και κατέλαβαν σειρά από τούνελ στην ευρύτερη περιοχή, που οι μισθοφόροι του «Ισλαμικού Χαλιφατου» εξαπέλυαν τρομοκρατικές επιθέσεις.
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΣΤΡΙΑ Θύτες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι
Την Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, ξεκίνησε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, η δίκη σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη στις 27 Οκτώβρη του 2013, όταν περίπου 30 άτομα, μέλη γνωστού ναζιστικού συνδέσμου οπαδών ποδοσφαίρου, επιτέθηκαν, κάποια οπλισμένα με ξύλα και μεταλλικά αντικείμενα, στο χώρο στέγασης ενός πολιτιστικού συλλόγου μεταναστών, στον οποίο εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της Κομμουνιστικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (KOMintern). H Κομμουνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία - Διεθνής KOMintern είναι μια κομμουνιστική - διεθνιστική συσπείρωση και συνδικαλιστική συμμαχία εργαζομένων, εκλεγμένων στα εργοστασιακά συμβούλια, ανέργων και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα της Αυστρίας. Παλεύει για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, κόντρα στον κοινωνικό εταιρισμό και τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου που καλλιεργούν την υποταγή των εργαζομένων. Κατά την επίθεση εκείνη, τραυματίστηκε σοβαρά ένας συνδικαλιστής, αλλά κινδύνεψαν επίσης οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Στη δίκη που γίνεται δε δικάζονται όμως μόνο οι δράστες, αλλά και τα ίδια τα θύματα της επίθεσης, καθώς τα φασιστοειδή που συνελήφθησαν κατέθεσαν μηνύσεις εις βάρος συνδικαλιστών και μεταναστών για σωματική επίθεση. Η αστήρικτη και γελοία αυτή κατηγορία βασίζεται στο γεγονός ότι, αφού οι συνδικαλιστές κατόρθωσαν με θάρρος να απωθήσουν τους εισβολείς από το κτίριο και καθώς συνέχιζαν να δέχονται επιθέσεις με μπουκάλια, καθώς και ρατσιστικές βρισιές, τους καταδίωξαν, μαζί με την βοήθεια περαστικών και κατοίκων της λαϊκής - εργατικής συνοικίας, που αντιλήφθηκαν το γεγονός, προκειμένου να τους εμποδίσουν να ξαναεπιτεθούν και να μπορέσουν στη συνέχεια να τους παραδώσουν στην αστυνομία. Αυτή η προκλητική και απαράδεκτη ταύτιση θύτη και θύματος, την οποία οι αρχές δέχθηκαν χωρίς καμία ένσταση, έχει ως συνέπεια σήμερα να δικάζονται - στην ίδια μάλιστα δίκη - εφτά φασίστες τραμπούκοι και δύο κομμουνιστές συνδικαλιστές. Το αστικό κράτος δεν είναι καθόλου άμοιρο ευθυνών. Μάλιστα, η εισαγγελία έδειξε από την πρώτη μέρα της δίκης τις «συμπάθειες», αλλά κυρίως της «αντιπάθειές» της, προσπαθώντας, ανταγωνιζόμενη σε ζήλο το συνήγορο υπεράσπισης των φασιστών, να αποδυναμώσει τις καταθέσεις των συνδικαλιστών, τόσο σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν όσο και με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.
-------------------------------------------------------------------------------
Μα πώς δεν το σκέφτηκε ο γαμπρός του Μπακατσέλου;...
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς που γνωρίζετε από πολιτική και εκλογικούς νόμους, αλλά η αφεντιά μου έχει μία και μόνη πρόταση για το καλό του τόπου και απορώ πώς δεν τη σκέφτηκε κι ο Βενιζέλος. Η μόνη λύση για το καλό του τόπου, η μόνη πρόσταση για τον εκλογικό νόμο, που θα κάνει τους δανειστές να κοιμούνται σαν πουλάκια και την τρόικα να τρίβει τα χέρια της, είναι να πάρει το μπόνους των... 50 εδρών αυτοπροσώπως ο Βενιζέλος. Να έχουμε δηλαδή 50 Βενιζέλους σε έναν. Τα ψηφίζει όλα και συμφέρει! Τι προτάσεις είναι αυτές που κάνει ο αντιπρόεδρος; Φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση και αντί να πάρει δραστικά μέτρα, τα μασάει... Ίσως πάλι να έχει σκεφτεί να παίρνει ο ίδιος το μπόνους και να μας το φέρνει με τρόπο. Και μη μου πείτε ότι τέτοιος νόμος αποκλείεται να θεσπιστεί! Γιατί ο βενιζέλειας εμπνεύσεως νόμος περί μη ευθύνης υπουργών και θεσπίστηκε και ισχύει. Στη χώρα των μνημονίων και των θαυμάτων όλα γίνονται!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ κι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ - Φραγκοδίφραγκα κόστιζαν στον ΕΟΠΥΥ οι εξετάσεις που έκοψε ο νεοφασίστας της ακροδεξκιάς κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)!
Δείτε την επίσημη λίστα του ΕΟΠΥΥ με τις δαπάνες των 3 τελευταίων ετών
Μέσα σε ένα σύστημα υγείας που ακόμη φαίνεται να υπάρχουν υπερτιμολογήσεις και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και μάλιστα προς άσχετες κατευθύνσεις, οι εξετάσεις που κουρεύτηκαν δια χειρός Μάκης Βορίδη αποδεικνύεται πως κοστίζουν ψίχουλα… Δείτε πόσο κοστίζουν στον ΕΟΠΥΥ τεστ-ΠΑΠ, μαστογραφία και PSA που κούρεψε ο Βορίδης Την υπέρογκη δαπάνη επικαλέσθηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης για να κουρέψει τις... διαγνωστικές εξετάσεις που χορηγούνταν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ. Και αυτό επειδή όπως υποστηρίζει οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα… ξέφυγαν και κάνουν αφειδώς προληπτικές εξετάσεις με συνέπεια να εκτοξευθεί η δαπάνη. Από τις πιο πολυσυζητημένες κουρεμένες προληπτικές εξετάσεις είναι το τεστ ΠΑΠ, οι μαστογραφίες αλλά και η εξέταση προστάτη PSA. Εξετάσεις που μπορεί να σώσουν ζωές αλλά θα γίνονται είτε με επιβάρυνση των ασθενών είτε …καθόλου. Όπως αποδεικνύεται όμως το ποσό που καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ συνολικά για τα 10 εκατ. των ασφαλισμένων του είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς έχει αποδειχθεί πως οι Ελληνίδες ειδικά αποφεύγουν τα συγκεκριμένα τεστ πιθανώς από φόβο… Δείτε τη λίστα που γνωστοποίησε με τις δαπάνες η ίδια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προφανώς για να καταρρίψει τα επιχειρήματα Βορίδη δεδομένου πως τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει υπόγεια κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού.
ΤΕΣΤ ΠΑΠ Ετη Ποσότητα Δαπάνη 2012 142.411 948.457,26 ευρώ 2013 187.136 1.246.325,76 ευρώ 2014 (8μηνο) 129.820 864.601,20 ευρώ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ετη Ποσότητα Δαπάνη 2012 673.786 5.397.025,86 ευρώ 2013 815.349 6.530.945,49 ευρώ 2014(8μηνο) 479.784 3.843.069,84 ευρώ PSA – Εξέταση για καρκίνο προστάτη Ετη Ποσότητα Δαπάνη 2012 429.584 6.014.176 ευρώ 2013 617.351 8.642.914 ευρώ 2014(8μηνο) 426.281 5.967.934 ευρώ
--------------------------------------------------------------------------------------
Τα υπουργεία πλήρωσαν τις μετακινήσεις δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ και του ΑΠΕ για να καλύψουν την περιοδεία Λοβέρδου! Και θέλουν να δημεύσουν τα σπίτια μας για χρέη προς την Εφορία; Θα τους γαμήσουμε ότι έχουν και δεν έχουν, θα πουλήσουμε ακριβά, με αίμα το τομάρι μας... κοπρόσκυλα, αλήτες!
Τα υπουργεία πληρώνουν πλέον τις μετακινήσεις δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ και του ΑΠΕ για να καλύψουν τις περιοδείες των υπουργών! Όπως προκύπτει από απόφαση πληρωμής του υπουργείου Παιδείας, εγκρίθηκε το ποσό των 600 ευρώ για να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης των συνεργατών, του σεκιουριτά και δύο δημοσιογράφων που συνόδευσαν τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο σε... ακριτικά νησιά (Σύμη, Χάλκη, Λειψούς, Αγαθονήσι, Καστελόριζο, Ιαλυσό Ρόδου). Το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τη δαπάνη για τους δημοσιογράφους Χαρά Γιαννοπούλου της ΝΕΡΙΤ και Παντελή Σπίθα του ΑΠΕ, των οποίων τα ρεπορτάζ για την επίσκεψη Λοβέρδου θα σταλούν και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
------------------------------------------------------------------------------
Βουλευτής στην φασιστική Ουκρανία... πετάχτηκε από εξαγριωμένους αληταράδες ναζιστές σε κάδο σκουπιδιών... !
---------------------------------------------------------------------------------------
Πιστεύω στη Χεζμπολάχ και στον Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Που είναι ενάντια στους ισλαμοφασιστες τρομοκράτες και τους Σιωνιστές και παλεύουν για να τους νικήσουν... Όλη την ώρα! Ποιός υποστηρίζει τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες και μισεί τον Bashar Al-Assad, επιτρέψτε μου, δεν είχα καταλάβει ότι είναι οι αμερικάνοι! Ένας μαλάκας ήμουνα!
--------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της αποχώρησης του υπουργού Μάκη Βορίδη μετά την λήξη των εγκαινίων, όταν, σύμφωνα με εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους αναίτια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εξ αυτών. Ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με κάταγμα στο μετατάρσιο στη ορθοπεδική κλινική του Ευαγγελισμού, ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν κάκωση στο γόνατο και θλάση στον ώμο αντίστοιχα. Μιλάμε προφανώς για τους εργαζόμενους της πρώτης φωτογραφίας,μια και της δεύτερης έχουν ευλύγιστη μέση και μόνο κάταγμα στη γλώσσα θα μπορούσαν να υποστούν...
Με ΜΑΤ έγιναν τα εγκαίνια στον Ευαγγελισμό απέναντι στους γιατρούς - Δεν πήγε ο Σαμαράς
Δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν απέναντι με το προσωπικό του νοσοκομείου που είχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Το προσωπικό του Ευαγγελισμου προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, πραγματοποιώντας "θερμή" υποδοχή στον Μάκη Βορίδη που βρέθηκε εκεί για τα εγκαίνια νέας χειρουργικής πτέρυγας. Το προσωπικό του Νοσοκομείου διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανρώπινο δυναμικο σημειώνοντας πως "Είναι πρόκληση να εγκαινιάζονται υγειονομικές δομές χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία τους" Το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου έχει τονίσει πως η η λειτουργία νέων σύγχρονων δομών δεν μπορεί παρά να συνδυαστεί με την πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού. "Σήμερα λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 30 θέσεις" δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, καρδιολόγος, κ. Ηλίας Σιώρας. Διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον Ευαγγελισμό απέκλεισαν από νωρις την πρόσβαση στο νέο κτίριο των χειρουργείων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών -αλλά και άλλων ειδικοτήτων- για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό. Σε αυτή την επισήμανση από πλευράς εργαζομένων η διοίκηση της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας απάντησε ότι… περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση, ενώ η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει κάποιους λίγους νοσηλευτές που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία. «Κανείς από τους υπεύθυνους δεν μίλησε για πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού», προσθέτει το Σωματείο. «Φοβούμαστε λοιπόν», τονίζουν οι εργαζόμενοι, «ότι πρόκειται για εγκαίνια κενών κτιρίων όπως συχνά συμβαίνει, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους». Οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι και στην προοπτική ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων που έχει ήδη νομοθετήσει η κυβέρνηση. «Θα θέσει τις νέες αίθουσες στην υπηρεσία είτε αμιγώς ιδιωτών, είτε “πρόθυμων” γιατρών του ΕΣΥ που θα τα χρησιμοποιήσουν ως ιδιωτικούς χώρους».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα σε κεντρική στάση του αστικού λεωφορείου
Δύο τσογλανάκια ,κάτι λιγότερο από 18 χρονών,ενοχλούσαν δύο κοπέλες . Οταν έφτασα στην στάση είδα κάποιο σκηνικό αλλά αρχικά πίστεψα πως γνωρίζονταν με τα κορίτσια και κάναν πλάκα. Αυτό ως την σςτιγμή που άκουσα την μια κοπέλα να φωνάζει " Αν μας ενοχλήσετε ξανά ,θα καλέσω αστυνομία" Μέχρι να προλάβω να αντιδράσω , μια γιαγιά με μπαστουνάκι που κάθονταν στο παγκάκι της στάσης φώναξε προς τους νεαρούς : " Βρε σερσέμηδες ....Αφήστε βρε ήσυχες τις κοπέλες !!! " " Αντε μωρή γριά καρακάξα " της απαντά ο ένας .... "Αν δεν γουστάρουν τα τσουλάκια οι Αλβανέζες να πάνε πίσω στην πατρίδα τους " λέει ο άλλος Γυρνάω μπρος το μέρος του και βλέπω ότι φορά κρεμαστό μενταγιόν με σταυρό των SS ...... Πριν προλάβω να αρχίσω καν τα μπινελίκια ,η γιαγιά πετάγεται πάνω με το μπαστούνι όρθιο σαν μαγκούρα και του κοπανάει μια στα πλευρά !!! "Βρε τσουτσέκι εγώ η μπάμπω η "καρακάξα " ήμουν ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ της ΕΠΟΝ !!! Δεν σκιάχτηκα τότε τους ΝΑΖΙΔΕΣ και θα κουρνιάξω μπροστά σε σένα μπρε εφταμηνίτικο μπασταρδάκι !!! Ουστ ρε !!! " Τα τσογλανοφασιστόπουλα πήραν πόδι και εγώ έμεινα άφωνος ,για ακόμα μια φορά στην ζωή μου , μπροστά στην στόφα και την λεβεντιά που έχουν οι αγωνιστές μιας γενιάς που δυστυχώς φεύγει σιγά,σιγά από κοντά μας....
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτά ρε πουλημένοι δεν τα βλέπετε;;; Η Γερμανία δεν εξόφλησε τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα !!
Eνας καθηγητής του London School of Economics (LSE), λέει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλή με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν διεκδίκησαν την αποπληρωμή των επανορθώσεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται η χώρα με το πρωταρχικό χρέος της Ευρώπης, αλλά ένας οικονομικός ιστορικός έχει επισημάνει ότι η Γερμανία ήταν, στην πραγματικότητα, «ο μεγαλύτερος παραβάτης του χρέους του 20ου αιώνα». Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει «χτυπήσει» τους Γερμανούς .. για την εχθρική στάση τους προς την αγωνιζόμενη μεσογειακή χώρα, προειδοποιώντας ότι εάν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αξιώσεις από το θυμό των Ελλήνων για την μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το γερμανικό κοινό είναι 90 % κατά της ανάληψης μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας, ένα έθνος που το βλέπουν ως σπάταλο με υπερβολικά μεγάλες κρατικές συντάξεις. Όμως, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, τον Ιούνιο του 2011, ο Ritschl επισημαίνει ότι, η ίδια η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα. Πρώτα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο η Πόλεμο Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είχε δανειστεί χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποπληρώσουν τις αποζημιώσεις στις συμμαχικές δυνάμεις της νίκης. Αυτά τα χρήματα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του κραχ στη Γουόλ Στριτ – με μεγάλο κόστος για τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία δεν πλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων στις χώρες – όπως η Ελλάδα – που είχε εισβάλει. Σύμφωνα με μια συνθήκη του 1953, το ζήτημα των αποζημιώσεων θα έπρεπε να επανεξεταστεί μετά την επανένωση το 1990. Αλλά ο Ritschl λέει: «Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στους εργάτες-κρατούμενους, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις μετά το 1990 – και δεν πλήρωσε τα δάνεια και το κόστος κατοχής στις χώρες που είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε την Ελλάδα αποζημίωσε.. Ο Ritschl καθιστά σαφές και πιστεύει ότι, η οικονομική επιτυχία της Γερμανίας – συναγωνίζονται με την Κίνα να γίνει η πρώτη εξαγωγέας στον κόσμο των βιομηχανικών αγαθών - κατέστη δυνατή μόνο «με την παραίτηση εκτεταμένων πληρωμών χρεών και την παύση των αποζημιώσεων στα θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Στην Ελλάδα, λέει, «κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική ευημερία της προς τη χάρη των άλλων εθνών» Ο Ritschl προειδοποιεί ότι εάν η Γερμανία διατηρήσει αυτή την ανταγωνιστική στάση της, η Ελλάδα – και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – μπορεί κάλλιστα να εγείρουν το θέμα των αποζημιώσεων και πάλι. Όσο για τη σημερινή κρίση, Ritschl πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια χρεοκοπία σε όλα εκτός κατ όνομα. Οι πιστωτές θα πρέπει να ξεχάσουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την Ελλάδα – και ορισμένες τράπεζες να ζορισθούν. «Για τη Γερμανία», λέει, «αυτό θα μπορούσε να κοστίσει, αλλά θα πρέπει να πληρώσει με κάποιο τρόπο….