Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τεταρτη 17 Σεπτεμβριου 2014


Πολιτικό «χαστούκι» ανυπακοής από 10 δημάρχους της Αριστεράς στην Αττική για τον προσχηματικό επανέλεγχο συμβάσεων
Οι δέκα δήμαρχοι που υπογράφουν την ακόλουθη δήλωση και είχαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου, δηλώνουν ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων σε βάθος 20ετίας και με επαναπροσδιορισμό των προυποθέσεων μετατροπής τους, στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων γνωρίζοντας ότι το μέτρο εξυπηρετεί μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα για τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους αλλά πρωτίστως υπερασπίζονται τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση.
Σε συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν οι δέκα δήμαρχοι για το ζήτημα την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔΑ Αττικής, Κότσικα 4,Αθήνα, στις 01.00 το μεσημέρι
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ Δ. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΚΗΣ Δ. ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ ΤΙΝΑ Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΙΜΟΣ Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»
-------------------------------------------------------------------------------
Νέα θρασύδειλη επίθεση 20 χρυσαυγιτών κατά πολίτη - Του έστησαν ενέδρα και τον ξυλοκόπησαν
Συνελήφθη ο ένας
Ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες πριν από τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα η ναζιστική οργάνωση συνεχίζει τους ξυλοδαρμούς και σε Ελληνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής της νέας θρασύδειλης επίθεσης ήταν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου μαζί με ομάδα 20 μελών της Χ.Α. έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας Αττικής τον Δ.Τ., αρμενικής καταγωγής, ελληνικής υπηκοότητας. Ο 31χρονος Αντωνόπουλος, που θεωρείται «παιδί του Κασιδιάρη» από τον πυρήνα του Ασπρόπυργου, συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ξυλοδαρμό και εξύβριση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αφορμή για την επίθεση στάθηκε διαμάχη μεταξύ του θύματος και του χρυσαυγίτη για μια 25χρονη κοπέλα από το Καζακστάν, με την οποία φέρεται να έχει σχέσεις ο Αντωνόπουλος. Το Σάββατο το απόγευμα, λίγες ώρες νωρίτερα από την επίθεση, το θύμα συναντώντας την κοπέλα, που τη γνώριζε από το παρελθόν, της είπε: «Tι δουλειά έχεις εσύ με έναν χρυσαυγίτη;». «Πρόσεξε αυτά που λες, αυτός είναι βαθιά χωμένος στην οργάνωση» φέρεται να απάντησε εκείνη. Ακολούθησε επικοινωνία των δύο ανδρών μέσω γραπτών μηνυμάτων, που κατέληξε σε ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας το βράδυ του Σαββάτου στις 10 για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί, το θύμα περικυκλώθηκε από 20 άτομα, με τα μπλουζάκια και τα καπέλα της γνωστής συμμορίας, που τον έδειραν μπροστά στα μάτια αρκετού κόσμου που ήταν στην πλατεία και στις γύρω ταβέρνες, με αποτέλεσμα να τον στείλουν στο νοσοκομείο, από όπου λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο. Εως αργά χθες το βράδυ ο Aντωνόπουλος ήταν ο μοναδικός συλληφθείς για την επίθεση, ενώ αναζητείται και άλλο ένα άτομο που έχει αναγνωριστεί από το θύμα.
-------------------------------------------------------------------------------
Επιθεση ομάδας Δέλτα σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Βύρωνα. Χτυπήθηκε ο Δήμαρχος, Α. Κατωπόδης
Επίθεση της ΔΕΛΤΑ σε αντιφασιστική διαδηλωση
Μια αναίτια επίθεση ομάδας ΔΕΛΤΑ, έπειτα από επίσης αναίτια προσαγωγή νεαρού έξω από συναυλία χιπ χοπ στην καταληψη Λαμπηδόνα στον Βύρωνα, εναντίον ακόμα και του δημάρχου Βύρωνα Άκη Κατωπόδη είχαμε πριν από 1 περίπου ώρα. Η αντιφασιστική πορεία στον Βύρωνα είχε τελειώσει ειρηνικά και η συναυλία άρχιζε όταν ομάδα ΔΕΛΤΑ σε έλεγχο πήγε να κάνει στην είσοδο του χώρου της Λαμπηδόνας σε 2 νεαρούς. Τον ένα τον αφήσαν ενώ τον άλλο τον προσήγαγαν. Στις ερωτήσεις του προέδρου συλλόγου γονέων σχολείου που ήταν παρών για ποιο λόγο γίνεται αυτό, οι αστυνομικοί απάντησαν με την προσαγωγή και του προέδρου και όταν στην συνέχεια έφτασε στο σημείο ο δήμαρχος Βύρωνα και ρώτησε το ίδιο η απάντηση ήταν, όπως μας μεταφέρει τόσο ο δήμαρχος όσο και αυτόπτης μάρτυρας, 8 κρότου λάμψης και πέτρες από τους αστυνομικούς. Τελικά, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τόσο ο δήμαρχος όσο και κάποιοι παρόντες έχουν χτυπήματα είτε από πέτρες είτε από τις κρότου λάμψης. Αυτή την στιγμή γίνεται παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα του Βύρωνα
-------------------------------------------------------------------------------
Περισσότεροι από 45 εκατ. Αμερικανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
O αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στις ΗΠΑ έφθασε το 2013 τα 45,3 εκατομμύρια, ήτοι ένα ποσοστό φτώχειας 14,5% που έχει μειωθεί ελαφρώς σε διάστημα ενός έτους, όπως καταγράφεται σε έκθεση της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για την πρώτη μείωση —κατά 0,5% σε διάστημα ενός έτους— του ποσοστού της φτώχειας από το 2006, όμως η μετάφρασή της σε απόλυτους αριθμούς διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα με την περίπτωση, σύμφωνα με τους συντάκτες αυτής της έκθεσης. Το μέσο εισόδημα ανά νοικοκυριό έχει σημειώσει μικρή αύξηση και έχει ανέλθει στα 51.939 δολάρια ετησίως έναντι 51.759 δολαρίων το 2012, όμως έχει μειωθεί κατά 8% σε σχέση με το 2007, πριν από την ύφεση. Για τις οικογένειες το ποσοστό της φτώχειας έχει μειωθεί ελαφρώς στο 11,2% (9,1 εκατομμύρια οικογένειες) την ώρα που σε σχεδόν 1 στις 3 οικογένειες είναι μονογονεϊκές με επικεφαλής τη μητέρα. Ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει επίσης σημειώσει πτώση για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια, στα 14,7 εκατομμύρια παιδιά (19,9%) έναντι 16,1 εκατομμυρίων (21,8%) πέρυσι. Το όριο της φτώχειας μιας τετραμελούς οικογένειας έχει οριστεί στα 23.834 δολάρια για τα εισοδήματα έτους. Σχετικά με την υγειονομική ασφάλιση ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών ανήλθε το 2013 στα 42 εκατομμύρια (13,4%).
---------------------------------------------------------------------------------
«Αστακός» το Κερατσίνι για τις εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Φύσσα
Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Πέμπτη από τη δολοφονία που έμελλε να βυθίσει σε θρήνο μία οικογένεια, να προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα, να συζητηθεί σε όλα τα τηλεοπτικά παγκόσμια δίκτυα και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για σειρά δικαστικών εξελίξεων, με προφυλακίσεις βουλευτών της ΧΑ. Με φόντο το αίτημα του πατέρα του Παύλου Φύσσα που, μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον αδικοχαμένο γιο του, από χθες υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας στο Κερατσίνι, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και εντάσεις. Το Κερατσίνι θυμίζει «φρούριο», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν «κατασκηνώσει» στην ευρύτερη περιοχή, σε μία προσπάθεια να προλάβουν τυχόν επεισόδια και έκτροπα. Την ίδια ώρα, οι φίλοι του αδικοχαμένου ράπερ απευθύνουν κάλεσμα μέσω Facebook προς όλους όσοι αισθάνονται την ανάγκη να τιμήσουν τη μνήμη του, να δώσουν δυναμικό «παρών» στο διήμερο των εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσει αύριο. Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωσή τους στο Facebook ενημερώνουν ότι το διήμερο εκδηλώσεων θα κορυφωθεί με μία μεγάλη συναυλία και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις που θα γίνουν, είναι οι ακόλουθες: - Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 14:00-15:00 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, παρουσία της οικογένειας και φίλων του. - Αμέσως μετά, στις 15:00-16:00, θα γίνει η καθιερωμένη δράση δρόμου, με συμμετοχή του κόσμου και ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ημέρας. - Στις 18:00 θα ξεκινήσει η πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλκόνια να πετάξουν στον ουρανό. - Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 17:00 θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και λίγο μετά η έναρξη της κεντρικής συναυλίας, με συμμετοχές σημαντικών καλλιτεχνών. Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Killah P (E-13/ΝΤΟΠΑΖ 18120), Άλλος Κόσμος, Γιοκαρίνης Γιάννης, Γραμμένος Σπύρος, Ζιώγαλας Νίκος, Κακό Συναπάντημα, Λορίδης Περικλής & Εραστές του Ονείρου, Μίχος Αλέξανδρος, Νικολάου Γιάννης & Λαθρεπιβάτες, Ναουσανάκης Πέτρος, Πουλικάκος Δημήτρης, Ρίζος Απόστολος, Σπυριδούλα, Στόκας Μπάμπης, Σαγρής Τάσος (ποίηση), Υπόγεια Ρεύματα, Χαρούλης Γιάννης, 12 microcuts circassian eden demise, Furor Human, Magic de Spel,l mr Highway band, One leg, mary, Panx Romana Rat, race, Rita Moss, Semen of the sun, The last Drive, Vlastur full band Loyal t & bboys (tribute appearance) και άλλοι καλλιτέχνες-έκπληξη.
Πορεία αντιεξουσιαστών χθες στο κέντρο στη μνήμη του Π. Φύσσα
Ξεκίνησαν από χθες Τριτη οι πορείες και οι κινητοποιήσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. όπου παρακολουθούσε διακριτικά την πορεία, έκλεισε το μετρό στον σταθμό του Πανεπιστημίου στις 5 το απόγευμα. Οι κύριες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία. Συμμετέχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, στο σημείο της δολοφονίας του, στο Κερατσίνι, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο “Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων” θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου. Την Παρασκευή θα γίνει συναυλία των “Φίλων του Π. Φύσσα” στο Σύνταγμα στις 17.00.
----------------------------------------------------------------------------------
Εμανουέλ Μακρόν: «H Γαλλία ασθενεί... Δεν είναι καλά...»
Η Γαλλία είναι "ασθενής", όπως δείχνει η μαζική ανεργία (την οποια ζητα να αυξησουν oι νεοφιλελε εννοουσε) από την οποία η χώρα υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει άλλη επιλογή από τη νεοφιλελε μεταρρύθμισή της», δήλωσε σήμερα ο αληταρας νεοσυντηρητικος υπουργός Οικονομικών, Εμανουέλ Μακρόν, ένα 24ωρο αφότου η κυβέρνηση του αληταρα ακροδεξιου Μανουέλ Βαλς έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με μικρή όμως πλειοψηφία. Ο Αληταρας γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε χθες την εμπιστοσύνη των βουλευτών έπειτα από τον πρόσφατο ανασχηματισμό με στροφή προς τα... ακροδεξιά, που έκανε τον περασμένο Αύγουστο ο αληταρας γάλλος πρόεδρος για να επιβιώσει πολιτικά, συγκεντρώνοντας 269 ψήφους (έναντι 244 κατά και 53 αποχών), αποτέλεσμα που βρίσκεται αρκετά κάτω από το συμβολικό 289 της απόλυτης πλειοψηφίας. «Η Γαλλία είναι ασθενής, δεν είναι καλά, πρέπει να περιγράψουμε την κατάστασή της. Υπάρχει ένας πυρετός στη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια, που ονομάζεται μαζική ανεργία... (την οποια θελουν να αυξησουν) δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε νεοσυντηρητικα για να μεταρρυθμίσουμε νεοφιλελευθερα την οικονομία», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1».
------------------------------------------------------------------------------
ΕΣΑμεΑ για σενάρια περικοπών στις αναπηρικές συντάξεις: Διατεταγμένο σχέδιο εξόντωσης
Το εθνικό αναπηρικό κίνημα ζητά από τις ηγεσίες του ΙΚΑ, της Γ.Γ. Πρόνοιας και του υπουργείου Εργασίας να πάρουν θέση δημόσια για σενάρια που θέλουν αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις
Σεπτέμβριος 17 2014 14:01
Αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας με Αναπηρία προκάλεσε δημοσίευμα περί αλλαγών στις συντάξεις αναπηρίας και τις δηλώσεις του υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περί ανάγκης αντιμετώπισης των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στη χορήγηση των παροχών αναπηρίας. "Μόνο τρομοκρατικό σενάριο οριστικής εξαφάνισης των κοινωνικών πολιτικών και της στήριξης στα άτομα με αναπηρία μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό πρωτοσέλιδο και το ρεπορτάζ του Ε.Τ. (17/9/2014), με τίτλο «5+1 αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας». Στο ρεπορτάζ που επικαλείται «απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες» γίνεται λόγος για το επίσημο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα. Γίνεται λόγος για «Ενιαίες προϋποθέσεις για την χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων, θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων και ψαλίδισμα των φορολογικών απαλλαγών, τελών κυκλοφορίας και αγοράς Ι.Χ.», όπως εισηγούνται στο υπουργείο Εργασίας «υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων, μετά τα όσα έχουν προτείνει το ΚΕΓΙΕ και ο ΟΟΣΑ». Παράλληλα, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Πατσιούρης σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα υποστηρίζει «την ανάγκη αντιμετώπισης των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στη χορήγηση των παροχών αναπηρίας». Οι πραγματικές στρεβλώσεις αφορούν στην οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους τα χρόνια του μνημονίου. Στρέβλωση αποτελεί η ελάχιστη προστασία που παρέχεται στα άτομα με αναπηρία, σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ, που κατά τα άλλα αποτελεί νόμο του κράτους! Αν φανταστούμε το σενάριο να πραγματοποιηθεί έστω και μία από τις οδηγίες των «υψηλόβαθμων στελεχών» της Πρόνοιας και των Ταμείων, μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για διατεταγμένο σχέδιο εξόντωσης της πλέον ευάλωτης κοινωνικής ομάδας. Στη χώρα που η ανεργία στα άτομα με αναπηρία έχει χτυπήσει κόκκινο, η κοινωνική πρόνοια έχει περιέλθει σχεδόν εξολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια των οικογενειών και το κόστος της αναπηρίας δεν έχει μετρηθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς πιέσεις του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, η περικοπή οποιασδήποτε από τις ελάχιστες φοροελαφρύνσεις ή μέρους των πενιχρών συντάξεων θα οδηγήσει σε κοινωνική κρίση και σε δυσβάσταχτα περιθώρια επιβίωσης. Το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί εδώ και τώρα τις ηγεσίες του ΙΚΑ, της Γ.Γ. Πρόνοιας και του υπουργείου Εργασίας να πάρουν θέση δημόσια για όλα τα παραπάνω σενάρια. Σε κάθε περίπτωση, το αναπηρικό κίνημα σαν μια γροθιά θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αήθη προσπάθεια τρομοκράτησης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, απ’ όπου και αν προέρχεται!"
--------------------------------------------------------------------------------
Νέα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Βασιλεύει η κοινωνική ανισότητα. Θύματα οι νέοι
Τι φανερώνει ο πρώτος δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης ανάμεσα στους 28 της Ευρώπης. Ουραγός η Ελλάδα
Σεπτέμβριος 17 2014 07:30
Ενώ η Ευρώπη κάνει δειλά βήματα σε ό,τι αφορά την οικονομική σταθεροποίηση, το επίπεδο της κοινωνικής δικαιοσύνης έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κοινωνική ανισορροπία ανάμεσα στις εύπορες ευρωπαϊκές χώρες και τις πολλές χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ενταθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία έχει αυξηθεί η κοινωνική ανισότητα, με χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία και οι Κάτω Χώρες να βρίσκονται στον αντίποδα, καθώς υπάρχει υψηλό επίπεδο κοινωνικής ένταξης. Στα κράτη που έχουν υποστεί περισσότερο τις συνέπειες της κρίσης, δεν έχει καταστεί δυνατό να διαχειριστούν τις μαζικές περικοπές με ισορροπημένο τρόπο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός νέου δείκτη που συγκρίνει τη δικαιοσύνη ανάμεσα στα 28 κράτη της ΕΕ, όπως δημοσιεύεται από το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann Stiftung. Εκτός από το χάσμα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, η ανάλυση είναι ιδιαίτερα επικριτική για την αυξανόμενη ανισορροπία μεταξύ των γενεών. Οι νέοι είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από την κοινωνική αδικία, με το 28% παιδιών και νέων να απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η φτώχεια, αντίθετα, μεταξύ των ηλικιωμένων έχει μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις. "Το αυξανόμενο κοινωνικό χάσμα μεταξύ των κρατών - μελών και των γενεών μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις και σημαντική απώλεια εμπιστοσύνης. Σε περίπτωση που η κοινωνική ανισορροπία διαρκέσει περισσότερο ή αυξηθεί ακόμα περισσότερο, το μέλλον του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα απειληθεί", σημειώνει ο Δρ. Jörg Dräger, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος. Η Ελλάδα, όπως σημειώνει το bertelsmann-stiftung.de, υποφέρει από το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων (αγγίζει το 60%), την ταχεία αύξηση του κινδύνου φτώχειας, ένα σύστημα υγείας που χτυπήθηκε από τα μέτρα λιτότητας, τις διακρίσεις έναντι των μειονοτήτων και ενός χρέους - βουνό ως υποθήκη για τις επόμενες γενιές. Παρόμοια η εικόνα και στις άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, με την ανεργία των νέων να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα δικαιοσύνης στην Ισπανία. Το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης θα πρέπει, σύμφωνα με τη μελέτη, να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική μελλοντικά. Η ΕΕ δεν θα πρέπει να εκληφθεί μόνο ως θεματοφύλακας της οικονομικής σταθερότητας, αλλά να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα περιλαμβάνει μαι σφαιρική πολιτική για την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας πέρα από τις προοπτικές ανάπτυξης.
--------------------------------------------------------------------------------
Χρυση Αυγη γιατρων. Επιστημονες του μισους. Ο Ιατρικος Συλλογος Αθηνων επετρεψε τη συμμετοχη της ναζιστικης παραταξης της Χρυσης Αυγης στις εκλογες του. Θυμαται ο Γ. Πατουλης τι ελεγε πριν δυο χρονια στους θεραποντες του ναζισμου?
---------------------------------------------------------------------------------
Πυρρειο νικη για τον νεοφιλελε πρωθυπουργο της Γαλλιας Μανουελ Βαις με ψηφους υπερ του 269 εναντι 244 εναντιον του και 53 αποχων πηρε ψηφο εμπιστοσυνης από την βουλη της Γαλλιας. Κερδισε, αλλα εχασε την απολυτη πλειοψηφια.
----------------------------------------------------------------------------------
Λιμανι Θεσσαλονικης. Χωρις πλοιο το Βορειο Αιγαιο και… με τη βουλα.
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ.-- «Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα ανάμεσα στο δημοψήφισμα στη Σκοτία και στο δημοψήφισμα, με το οποίο απειλεί ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ», αφρισε χτες ο πρώην ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη χώρα, Πάντι Ανσταουν, λεγοντας μαλακιες οτι τάχα το σκοτσέζικο δημοψήφισμα είναι «εναρμονισμένο με το σύνταγμα σε συμφωνία με τη βρετανική βουλή και το λαό».
---------------------------------------------------------------------------------
Η "Αυγή" θεωρεί δεξιό τον Χριστόφια του ΑΚΕΛ! Μήπως το ρίξατε στον αυνανισμό εκεί στην Κουμουνδούρου;
Μόνον έτσι μπορείς να σχολιάσεις τις αρλούμπες της πάλαι ποτέ αριστερής "Αυγής", που πανηγυρίζει με τον τίτλο "πρώτη φορά αριστερός ηγέτης" θα συναντηθεί με τον πάπα! Δηλαδή ο Χριστόφιας τι ήταν; Δεξιός ηγέτης; Και μην ξεχνάτε... μετά τη συνάντηση του Χριστόφια με τον πάπα, έχωσε στον κώλο των αδελφών Κυπρίων το ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
---------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙ ΑYTOΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ "ΑΘΕΟΥΣ" ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΛΟΓΩ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ!!!! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Μετά το εβραϊκό κογκρέσο και το σκληρό νεοφιλελεύθερο λόμπυ στις ΗΠΑ, η επιλογή υποψηφίων σύμφωνα με τις υποδείξεις των σιωνιστών, το Κόμο και τη λίστα Μπίλντεμπεργκ (βλεπε Σπινέλλι) στην Ιταλία... το κερασάκι στην τούρτα! Να που ο πάπας, μετά τη συνάντησή του με τον εγκληματία πολέμου Πέρες... θα συναντηθεί με τον Τσίπρα... Bέβαια, στην "Αυγούλα" ξεχνάνε ότι πρώτος αριστερός ηγέτης με τον πάπα ήταν ο Φάουστο Μπερτινότι, ΓΓ τους αδελφού κόμματος "Κομμουνιστική Επανίδρυση", που μετά την πολυθρόνα του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας το έκανε πιο δεξιό κι από τον Μπερλουσκόνι, αλλά κι ο Νταλέμα, ΓΓ του ΚΚΙ και κατόπιν πρωθυπουργός...!
---------------------------------------------------------------------------------
Ο καθένας στο είδος του! 3.000 αμερικανοί στρατιώτες στη Δ. Αφρική για την αντιμετώπιση του Έμπολα, ενώ... ...η Κούβα στέλνει 165 γιατρούς και νοσηλευτές