Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πεμπτη 18 Σεπτεμβριου 2014


Ο Μπαλτάκος καθοδηγούσε τη Χ.Α.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 18/9
Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος. Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τονΚασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τουςχρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του. Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους. Αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Εκδόθηκε στην Ελλάδα το ζεύγος Γριβέα! Συνελήφθησαν και κρατούνται στη ΓΑΔΑ!
Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 22.00 το βράδυ το ζεύγος Γριβέα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί.
Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος συνελήφθησαν και κάτω από άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν στην υποδιεύθυνση Μεταγωγών. Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Γριβέα εμπλέκεται στις παράνομες δανειοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοικήσεως του Αγγελου Φιλιππίδη. Η απόφαση της έκδοσης τους στην Ελλάδα από το Λονδίνο, αποφασίστηκε από βρετανικό δικαστήριο στις 24 Ιουλίου, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Το ζευγάρι αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών που διερευνά την πολύκροτη υπόθεση.
Ποιος είναι ο Κυριάκος Γριβέας
Ο Κυριάκος Γριβέας είναι ένας από τους «χρυσούς» ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς του 1980 και έχει υπάρξει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου. Η εταιρία του πρώτου (C&C) διοργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου (I4CENSE) με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η I4CENSE είναι η γνωστή ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον αδερφό του πρωθυπουργού. Πρόεδρός της είναι όπως αποδείχθηκε μέσα από την εκδίκαση της αγωγής του τελευταίου προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση της εμπλοκής του στα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και τα στοιχήματα που φέρεται να τοποθετούσε η I4CENCE στην χρεοκοπία της χώρας ο ίδιος ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού. Η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Στη συνέχεια ο κ. Γριβέας μαζί με τη σύζυγό του έφυγαν από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ζούσαν στο Λονδίνο.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση για ψήφο υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στην υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας κάλεσε ο πρωθυπουργός της Άλεξ Σάλμοντ μια ημέρα μόλις πριν ν από την κρίσιμη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα του οποίου ίσως σημάνει την απόσχιση, μετά από τρείς αιώνες συνύπαρξης με το Ηνωμένο Βασίλειο.
“Ξυπνήστε το πρωί της Παρασκευής, την πρώτη ημέρα μιας καλύτερης χώρας. Ξυπνήστε γνωρίζοντας πως εσείς το καταφέρατε αυτό – εσείς το κάνατε να συμβεί”, ανέφερε σε μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους ο κ. Σάλμοντ. Σε 100% αντίθετο μήκος κύματος κινήθηκε η «δραματική» όπως χαρακτηρίστηκε έκκληση του πρωθυπουργού της Αγγλίας Ντ. Κάμερον, ο οποίος κάλεσε τους Σκωτσέζους να ψηφίσουν «όχι» στην ανεξαρτησία. Είπε συγκεκριμένα: «Αντικείμενο του δημοψηφίσματος είναι ο επώδυνος χωρισμός δίχως επιστροφή». Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις του επιχειρηματικού κόσμου, των μεγάλων επενδυτών και Διεθνών Οργανισμών για το σκοτεινό και αδιευκρίνιστο μέλλον μιας ανεξάρτητης μεν αλλά μικρής και αδύναμης, οικονομικά αλλά και πολιτικά, Σκωτίας. Μετά το ΔΝΤ, και ο ΟΟΣΑ σήμερα προειδοποιεί ότι το «ναι» στο δημοψήφισμα αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, την ευρωζώνη και τις αναδυόμενες αγορ Δημοσκοπήσεις Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στη Σκωτία, δείχνουν προβάδισμα για το όχι με 52% έναντι 48% αν και οι δημοσκόποι επισημαίνουν ότι οι διαφορές είναι τόσο μικρές που εντάσσονται στα όρια του στατιστικού λάθους. Σύμφωνα με την Mirror, οι κορυφαίες εταιρείες στοιχημάτων έχουν πάρει θέση υπέρ του «όχι» και μάλιστα κάνουν προτάσεις σε όσους στοιχηματίζουν υπέρ του όχι να τους πληρώσουν πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Εκπρόσωπος της Betfair δήλωσε ότι «αποπληρώνουμε αυτούς που στοιχηματίζουν στο όχι. Με βάση την ακρίβεια των δεδομένων μας αποφασίσαμε ότι το «όχι» είναι το πιθανό αποτέλεσμα για το δημοψήφισμα της Σκωτίας», πάντως πρόσθεσε ότι τα στοιχήματα θα είναι διαθέσιμα μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΑΪ, την επομένη της δολοφονίας Φύσσα. Πρωινη γραμμη, «τον σκοτωσε για το ποδοσφαιρο»
Αρκετοί θυμόμαστε το επόμενο πρωί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων, και η δολοφονία παρουσιάστηκε ως αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού καβγά. Το ίδιο πρωί υπήρχαν εκπαιδευτικές πορείες. Εκεί η είδηση της δολοφονίας, και οι πραγματικές της διαστάσεις και συνέπειες, βγήκαν στο δρόμο. Έτσι στο πεζοδρόμιο νικήθηκε εύκολα, σε 24 ώρες, η παραπληροφόρηση. Αναρωτιέται κανείς τι πραγματικά ξέρουμε όταν τα θύματα δεν έχουν το ανάλογο πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο. Τι πραγματικά έχουν συγκαλύψει οι θεσμοί γύρω από τα Φαρμακονήσια και τις Μανωλάδες, ή για το πογκρόμ των φασιστών με την κάλυψη των μπάτσων το Μάϊο του 2011 στην Αθήνα...
----------------------------------------------------------------------------------------
«Βάση» τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη Γλυφάδα
«Bάση» παράνομων επικοινωνιών και παρακολουθήσεων αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας στην Αθήνα φέρεται να εντόπισαν οι αρχές στη Γλυφάδα πριν λίγες ημέρες.
Οπως μεταδίδει το «Βήμα», το γραφείο ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009. Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα πολιτικών, αξιωματικών και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. Ηδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών». Ωστόσο ενώ ο συγκεκριμένος πράκτορας είχε διαβεβαιώσει ότι θα ερχόταν αμέσως στη χώρα μας από τις ΗΠΑ για να «δώσει εξηγήσεις», μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί. Ο κ. Φούκας επιπλέον διερευνά και την παράνομη δραστηριότητα στελεχών ξένων πρεσβειών και ιδιωτών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα, διερεύνησε εκ νέου, πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ και προ πενταετίας για παρουσία και κινήσεις ξένων πρακτόρων οι οποίες σχετίζονταν με παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκείνες οι πληροφορίες είχαν θεωρηθεί αξιόπιστες αφού προέρχονταν από την ίδια «πηγή» που είχε αναφερθεί και σε έναν σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης από οργάνωση «αντάρτικου πόλης», πληροφορία η οποία φέρεται να επαληθεύθηκε σε μεγάλο τμήμα της. Η επίθεση αυτή αφορούσε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τραπεζικό στόχο. Αναφερόμενοι στη βάση της Γλυφάδας, ανώτατοι δικαστικοί μιλούν για μια σοβαρή εξέλιξη.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι τακφιριστές ήταν έτοιμοι να αποκεφαλίσουν δημόσια άνθρωπο στην Αυστραλία!
Tακφιριστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό επί αυστραλιανού εδάφους, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσειών, δηλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Αμποτ. Αυτός ήταν και ο λόγος των σημερινών εφόδων της αστυνομίας σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Σίδνεϊ και του Μπρισμπέιν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.
«Δεν μιλάμε για υποψίες αλλά για πρόθεση» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός ενώ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε τις καταγγελίες «φρικιαστικές». Περισσότεροι από 800 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση, τη μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί στην Αυστραλία και έγινε μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από την Καμπέρα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που αποτελούν οι αυστραλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή. Η επιχείρηση αυτή, η μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί στα χρονικά της Αυστραλίας, διεξάγεται μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από την Καμπέρα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που αποτελούν οι αυστραλοί μαχητές του ΙΚ που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή. Οι αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις εφόδους μετά την υποκλοπή μηνύματος ενός "Αυστραλού, κατά τα φαινόμενα αρκετά υψηλόβαθμου στελέχους του ΙΚ" που καλούσε "τα δίκτυα υποστήριξης στην Αυστραλία" να προβούν στο έδαφος αυτό σε δημόσιες "δολοφονίες", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ. "Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο για υποψίες αλλά για πρόθεση και για το λόγο αυτό η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να δράσουν". Ένας ύποπτος ανακρίθηκε και ένα όπλο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. "Η αστυνομία εκτιμά ότι η ομάδα εναντίον της οποίας ξεκινήσαμε τη σημερινή επιχείρηση σκόπευε και είχε αρχίσει να σχεδιάζει βίαιες ενέργειες εδώ στην Αυστραλία. Αυτές οι βίαιες ενέργειες ήταν κυρίως τυφλές επιθέσεις εναντίον πολιτών", δήλωσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Αντριου Κόλβιν. Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι ύποπτοι σχεδίαζαν συγκεκριμένα την απαγωγή ενός τυχαίου πολίτη στο Σίδνεϊ, τον οποίο θα τύλιγαν μέσα σε σημαία του Ισλαμικού Κράτους και θα αποκεφάλιζαν μπροστά σε κάμερα. Εκτός από τον πρόσφατο αποκεφαλισμό τριών δυτικών ομήρων από τους τακφιριστές του ΙΚ, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θυμίζει τη δολοφονία του βρετανού στρατιώτη Λ Ρίγκμπι ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση στις 22 Μαΐου του 2013 μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο δρόμο του νότιου Λονδίνου. Δύο Λονδρέζοι νιγηριανής καταγωγής τον έριξαν στο έδαφος, τον χτύπησαν με μαχαίρι και ουσιαστικά τον αποκεφάλισαν, μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών. "Οι άνθρωποι αυτοί, λυπάμαι που το λέω, δεν μας μισούν γι αυτά που κάνουμε, μας μισούν γι αυτό που είμαστε και για τον τρόπο που ζούμε", δήλωσε ο Τόνι Αμποτ. Σχεδόν 60 Αυστραλοί πολεμούν στις τάξεις των τακφιριστών στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ άλλοι περίπου εκατό παρέχουν, από την Αυστραλία, ενεργή στήριξη στα εξτρεμιστικά σουνιτικά κινήματα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας. Δύο άτομα ύποπτα για στρατολόγηση τακφιριστικων μελών συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από έρευνες σε ισλαμικό κέντρο στο Μπρισμπέιν. Χθες ένα γραφείο αποστολής εμβασμάτων έκλεισε, μετά τις υποψίες των υπηρεσιών πληροφοριών ότι χρησίμευε για τη χρηματοδότηση του ΙΚ. Για τον υπουργό Μετανάστευσης Σκοτ Μόρισον, μέλος του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, η σημερινή επιχείρηση αποδεικνύει την "πραγματική απειλή" την οποία αντιμετωπίζει η Αυστραλία και "εξηγεί τη δυναμική απάντηση της κυβέρνησης". Τουλάχιστον ένα μήνα μετά το Λονδίνο και για πρώτη φορά από το 2013, η Καμπέρα αύξησε στις 12 Σεπτεμβρίου το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική απειλή από "μεσαίο" σε "υψηλό" που σημαίνει ότι "μια τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανή". "Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των Αυστραλών που δουλεύουν για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, Τζαμπάτ αλ-Νόσρα. Η απειλή που συνιστούν αυξάνεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο", είχε εξηγήσει τότε ο Αμποτ. Η Αυστραλία μετέχει σε μεγάλο βαθμό, στο πλευρό των Αμερικανών, στον πόλεμο κατά των τακφιριστών, με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού, όπλων, πολεμοφοδίων και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Καμπέρα θα αναπτύξει 600 στρατιώτες --εκ των οποίων 400 μέλη της πολεμικής αεροπορίας-- στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν τον είδες, δεν τον ξέρεις τον Ρουπακιά»
Την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος». Ο πιο έμπιστος βουλευτής του Μιχαλολιάκου είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του αρχηγού και του δίνει την εντολή να ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι δεν ξέρει, δεν έχει δει τον Ρουπακιά. Το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις «οδηγίες» συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος: -Σ. Δεβελέκος: Ναι; - Γ. Λαγός: Aμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει. Εντάξει; - Σ. Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει. - Γ. Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας. (φωνή από το βάθος: πες του ότι είναι ... ακατάληπτο αλλά φαίνεται να ακούγεται η λέξη ύποπτος) - Γ. Λαγός: Και εγώ αυτό λέω, με αυτό το σκεπτικό του είπα να πάει. Aστο, άστο Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε, εντάξει, απλά να πεις ότι δεν τον ξέρεις τίποτα, εντάξει; Δεν τον γνωρίζεις αυτόν αν σε ρωτήσουν και ότι ασχολείσαι με άλλα πράγματα, με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι με την (ακατάληπτο) ξέρω 'γω. Εντάξει; - Σ. Δεβελέκος: Εντάξει. Δεν τον ξέρω λοιπόν, να πάω; - Γ. Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν το ξέρεις. Ναι.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πορείες, συναυλίες και ένα άγαλμα για τον Παύλο
Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο στη μνήμη του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά, πριν από ένα χρόνο, στο Κερατσίνι. Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων, κυρίως, στο Κερατσίνι και την Αμφιάλη. Ειδικότερα, στις 15.00 το μεσημέρι, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Στις 16.00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό. Δύο ώρες αργότερα στις 18.00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες. Τέλος, αύριο, στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.
------------------------------------------------------------------------------------
Νέα βόμβα Σνόουντεν: Η NSA μεταβίβασε ανεπεξέργαστα εμπιστευτικά δεδομένα στο Ισραήλ
Η NSA μεταβίβασε ανεπεξέργαστα εμπιστευτικά δεδομένα στο Ισραήλ, αποκαλύπτει ο Έντουαρντ Σνόουντεν
Σεπτέμβριος 17 2014 21:38
O πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν την κατηγόρησε ότι παρέδιδε στο Ισραήλ ανεπεξέργαστες εμπιστευτικές πληροφορίες που δεν είχαν υποστεί λογοκρισία, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το διεθνές πρωτόκολλο, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times. Οι εμπιστευτικές πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ τους οι κυβερνήσεις υπόκεινται γενικά σε επεξεργασία προκειμένου να μην αποκαλύπτονται ονόματα ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όμως ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς ότι ανεπεξέργαστα δεδομένα που δεν είχαν υποστεί λογοκρισία ούτε τεχνική επεξεργασία στέλνονταν συστηματικά από την Ουάσιγκτον στο σύμμαχό της, το Ισραήλ. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν για παράδειγμα το περιεχόμενο ιδιωτικών συνομιλιών και τα ονόματα των προσώπων που επικοινωνούσαν μεταξύ τους, περιλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών που συζητούσαν με συγγενείς τους στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη. «Πρόκειται για μία από τις πλέον χονδροειδείς παραβιάσεις που έχουμε ποτέ δει» υπογράμμισε ο Σνόουντεν, 31 ετών, που έχει λάβει άσυλο στη Ρωσία και ζει σήμερα εκεί. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πληροφορίες αυτές είχαν προωθούνταν στην Unit 8200, μια επίλεκτη μονάδα των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, περίπου αντίστοιχη της NSA. Όπως αποκαλύπτει ένα έγγραφο το οποίο έχουν καταρτίσει το Ισραήλ και η NSA, όλα τα είδη επικοινωνιών μπορούν να διαβιβαστούν από τη μία στην άλλη πλευρά, από έγγραφα χωρίς περικοπές έως τις τηλετυπίες, τις τηλεομοιοτυπίες, τις φωνητικές καταγραφές όπως και τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες κατασκοπείας. Αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ «έστελνε με συστηματικό τρόπο» μη επεξεργασμένα δεδομένα στο Ισραήλ.
-----------------------------------------------------------------------------
"Ναι ή όχι;". Οι Σκωτσέζοι της Αθήνας μιλάνε για την ανεξαρτησία τους
Σκωτσέζοι που ζουν στην Αθήνα μίλησαν στο NEWS 247 για το δημοψήφισμα που έχει ταράξει τα νερά στο μεγάλο νησί. Παράλληλα Έλληνες που ζουν στη Βρετανία δίνουν τη δική τους οπτική
Σεπτέμβριος 18 2014 08:22
Στην ύστατη προσπάθεια του να αποτρέψει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα της Πέμπτης για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποίησε ότι αυτό θα σημάνει ένα "επώδυνο διαζύγιο" με σοβαρές συνέπειες για την χώρα, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της εκστρατείας του "όχι" πως "είμαστε καλύτερα μαζί". Τι λένε όμως οι ίδιοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την προοπτική δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Σκωτσέζικου κράτους; Εμείς μιλήσαμε με μία Σκωτσέζα καθηγήτρια, έναν Σκωτσέζο ιδιοκτήτη παμπ στην Αθήνα, έναν "Αγγλοσκωτσέζο" οπαδό του "ναι", αλλά και δύο Έλληνες που ζουν σε Λονδίνο και Εδιμβούργο για να μας καταθέσουν τη δική τους ματιά για το επίμαχο δημοψήφισμα που ταράζει τα νερά στην πάλαι ποτέ κραταιά Μεγάλη Βρετανία. Ουίσκι, κιλτ και ανεξαρτησία "Enter as strangers, leave as friends". Αυτό είναι το μότο του Wee Dram, της μοναδικής Σκωτσέζικης παμπ που βρίσκεται στην Αθήνα. Ιδιοκτήτης της, ο Ross και μόνιμοι θαμώνες της Σκωτσέζοι, Άγγλοι και Έλληνες που αγαπούν τις μπύρες και το καλό ουίσκι. Ο 37χρονος Ross είναι από το Εδιμβούργο και ήρθε στη χώρα μας το 2004 για να δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως λέει και κυρίως για να παρακολουθήσει τους αγώνες μπάσκετ. Αν και το άθλημα δεν είναι πολύ διαδεδομένο στη χώρα του, εκείνος είναι φανατικός οπαδός της πορτοκαλί μπάλας και πρώην παίχτης. Μπορεί άλλωστε κανείς να δει μια μπάλα μπάσκετ να δεσπόζει δίπλα από την μπάρα του μαγαζιού, ανάμεσα σε κιλτ, ουίσκι και γκάιντες. Ερωτεύτηκε την Αθήνα και αποφάσισε να μείνει στο ζεστό της κλίμα ανοίγοντας το δικό του μαγαζί μιας και διαπίστωσε πως υπήρχε "κενό". "Δεν είχατε σκωτσέζικη παμπ εδώ", λέει και προσθέτει πως οι Έλληνες αγαπούν το κλίμα των παμπ. Από την άλλη ο John, 31 ετών είναι ηχολήπτης, κατάγεται από τα Highlands και ήρθε στη χώρα μας για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, η οποία είναι Ελληνίδα. Διατηρεί δικό του στούντιο ηχογραφήσεων στην Αθήνα και προσπαθεί όπως μας είπε να μάθει ελληνικά, αν και δυσκολεύεται. "Πρέπει να μάθω γιατί οι συγγενείς της γυναίκας μου δεν μιλούν αγγλικά", λέει γελώντας. Και οι δύο τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και θεωρούν πως οι υποστηρικτές του "όχι", απλώς φοβούνται να ψηφίσουν το αντίθετο. "Η μόνη λύση είναι το ΝΑΙ" "Είμαι απολύτως, 100% υπέρ του "ναι", λέει ο Ross και εξηγεί: "Η πολιτική του Λονδίνου έχει προκαλέσει οικονομική αφαίμαξη για τη Σκωτία υπέρ της ελίτ και αυτή τη στιγμή 1 στα 5 παιδιά στη χώρα ζουν στη φτώχεια. Υπάρχουν "τράπεζες φαγητού", πρόκειται για μέτρο κοινωνικής πρόνοιας για όσους δεν έχουν να φάνε. Και όλο αυτό είναι εντελώς λάθος καθώς μιλάμε για μια χώρα που είχε πλούτη, φυσικούς πόρους, δυνατό εμπόριο. Ξέρεις, λένε για το τέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Εμένα με ενδιαφέρει η εγκαθίδρυση κοινωνικής δικαιοσύνης στη Σκωτία. Δεν μισούμε τους Άγγλους, τον λαό εννοώ, δεν έχει να κάνει τόσο με την ιστορία, έχει να κάνει με το μέλλον. Δεν υπάρχει μίσος, δεν θα φύγουμε χιλιόμετρα μακριά από την Αγγλία μετά την ανεξαρτησία, θα παραμείνουμε γείτονες, θα έχουμε σχέσεις, θα ζούμε μαζί, θα είμαστε φίλοι. Αλλά κάθε απόφαση και κάθε συζήτηση πρέπει να γίνεται μέσα στη Σκωτία και από τους πολιτικούς της ανθρώπους και όχι από κάποια Βρετανική κυβέρνηση που δεν την ψήφισε κανένας Σκωτσέζος και αποφασίζει για εκείνον, είναι εντελώς άδικο". "Είμαι και εγώ υποστηρικτής του "ναι", λέει και ο John, ο οποίος κατάγεται κατά το ήμισυ μάλιστα από το Λίβερπουλ. "Μετά την εισβολή στο Ιράκ, ο κόσμος θέλει περισσότερη δημοκρατία. Η Σκωτία έχει τώρα την ευκαιρία της να βαδίσει στον δικό της δρόμο. Η Βρετανική κυβέρνηση ήξερε τι έκανε όταν συμμετείχε στον πόλεμο στο Ιράκ βοηθώντας την Αμερική. Εμείς δεν συμφωνήσαμε ποτέ με αυτό, η απόφαση συμμετοχής δεν ήταν δημοκρατική. Πολλοί νέοι Σκωτσέζοι πήγαν και πολέμησαν, πέθαναν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Πιστεύω πως αν η Σκωτία ήταν ανεξάρτητο έθνος δεν θα συμμετείχε στον πόλεμο. Οι Άγγλοι θα το έκαναν. Η Σκωτία έχει την ευκαιρία της λοιπόν να αποκτήσει τη δική της κυβέρνηση, τη δική της Ανεξάρτητη Βουλή με κόμματα που δεν θα σχετίζονται με τα συντηρητικά Αγγλικά κόμματα που διαμορφώνουν την πολιτική για λογαριασμό και του Εδιμβούργου. Τα πολιτικά αυτά κόμματα δείχνουν να τελειώνουν, να φθίνουν. Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία και πρόοδο, τόσο εμείς σαν ανεξάρτητη χώρα όσο και η ίδια η Ε.Ε. Οι Άγγλοι, ακόμη και κάποιοι συγγενείς μου, δεν θέλουν να φύγει η Σκωτία γιατί θα ζημιωθούν οικονομικά. Η δική μας ανεξαρτησία όμως, έχει να κάνει με την ελπίδα για αλλαγή". Ρωτάμε τους δύο φίλους τί υποστηρίζουν οι οπαδοί του "όχι" Ο Ross πιστεύει πως το "όχι" διαμορφώνεται μέσα από την "τρομοκρατία των media". "Αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο. Υπάρχει μια καμπάνια τρόμου από το Westminster, από τα ΜΜΕ για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να ψηφίσει κατά. Η διαφορά όμως σε σχέση με τη δεκαετία του '70 είναι ότι πλέον υπάρχει το ίντερνετ και ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί πολύπλευρα. Φοβίζουν τον κόσμο για χρεωκοπία και οικονομική κρίση. Το 99% των εφημερίδων και στη Σκωτία, ελέγχονται από την Αγγλία. Αν ψηφίσουμε "ναι" θα είναι μια τεράστια νίκη του λαού, κόντρα σε όλη αυτή την προπαγάνδα. Οι οπαδοί του "όχι" δεν έχουν ενημερωθεί σωστά". "Φίλοι μου που θα ψηφίσουν "όχι" και άλλοι που είναι αναποφάσιστοι, επηρεάζονται όντως από τα media", λέει και ο John. "Το Facebook είναι βομβαρδισμένο από την ίδια προπαγάνδα του BBC και από τα ψέματα που διαδίδουν. Καταστροφολογίες. Οι υποστηρικτές του "όχι" φοβούνται την οικονομική κρίση. Φοβούνται την οργή της Αγγλίας ή θα ψηφίσουν "όχι" επειδή είχε προηγηθεί στις δημοσκοπήσεις και κάνουν ό,τι θα πράξουν και οι περισσότεροι. Άλλοι θα ψηφίσουν "όχι" γιατί έχουν αγγλική καταγωγή. Το πρόβλημα όμως είναι να έχεις τους Άγγλους σαν οργισμένους γείτονες που δεν θα θέλουν να συνεργαστούν. Δεν το θες αυτό. Και η κυβέρνηση Κάμερον είναι επιθετική. Αυτή είναι η ανησυχία μου". Περί οικονομικής ένωσης στερλίνας Και οι δύο διευκρινίζουν ότι δεν είναι οικονομολόγοι, αλλά έχουν την άποψη τους, περισσότερο κρίνοντας από την καθημερινή ζωή στην περιοχή του Βορρά. Ο Ross απαντά: "Η οικονομική ένωση στερλίνας δεν είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ. Να φύγει η Τράπεζα της Αγγλίας. Έχουμε το δικό μας νόμισμα, τους δικούς μας πόρους. Στην αρχή τα πράγματα θα είναι δύσκολα, σίγουρα, οι αγορές θα είναι μουδιασμένες, το χρηματιστήριο θα πέσει αλλά στη συνέχεια θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Δεν μας συμφέρει να μπούμε στο ευρώ σε καμία περίπτωση. Η Σκωτία είναι η επιτομή του τι θα έπρεπε να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κάθε άποψη. Είναι μια δίκαιη κοινωνία πρόνοιας, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άρτιο. Ξέρεις, δεν βλέπω λόγο να μπούμε στη Νομισματική Ένωση του Ευρώ. Πολλά κράτη άλλωστε θα το αρνηθούν, όπως οι Ισπανοί που φοβούνται για τους Καταλανούς ότι θα αποσχιστούν και εκείνοι και θα ζητήσουν δημοψήφισμα. Βλέπω τη "μεγάλη εικόνα" πίσω από αυτό. Το μέλλον. Ο Τσόρτσιλ έλεγε: "Κανένα άλλο έθνος στον κόσμο δεν έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα όσο οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Σκωτσέζοι". Λόγω της προοδευτικής τους σκέψης. Πιστεύω πως η Σκωτία μπορεί να γίνει ένα μικρό κράτος με μεγάλη επιρροή για κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη. Γιατί να ξοδεύεις λίρες, εκατομμύρια για νέα όπλα μαζικής καταστροφής; Η Σκωτία πρέπει να απέχει από αυτό, να διαθέσει τα χρήματα που ξοδεύει για τους εξοπλισμούς των Άγγλων, σε κοινωνικές υποδομές. Σε ένα κοινωνικό κράτος". "Για εμπορικούς λόγους είναι καλό να παραμείνει η στερλίνα και όχι να εισαχθεί το ευρώ αλλά πρέπει να αλλάξουν οι όροι συναλλαγής" "Είναι δύσκολο το ζήτημα της στερλίνας", λέει ο John. "Πολλοί λένε πως η Σκωτία πρέπει να προσφέρει ανταλλάγματα στην Αγγλία για το δημόσιο χρέος ας πούμε και για το πώς θα κατανεμηθεί η αποπληρωμή του αν φύγουμε έτσι ώστε οι Άγγλοι να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν. Εγώ το αντιστρέφω. Το ζήτημα είναι το πόσο θα ζημιωθεί η κυβέρνηση Κάμερον αν γίνει η ανεξαρτησία και αν εκείνος αποφασίσει ότι κόβει τους δεσμούς. Θα χάσει φόρους, φυσικούς πόρους και εμπορικές συναλλαγές. Άρα θα πρέπει να ξεκινήσει συνεργασία και από τις δύο μεριές σε μια δίκαιη όμως βάση και με μια ανεξάρτητη κυβέρνηση και ο Κάμερον θα κοιτάξει πώς θα εξασφαλίσει τη λιγότερη ζημιά για εκείνον". "Για εμπορικούς λόγους είναι καλό να παραμείνει η στερλίνα και όχι να εισαχθεί το ευρώ αλλά πρέπει να αλλάξουν οι όροι συναλλαγής και να απαλλαγούμε από τους φόρους και το δημόσιο χρέος για το οποίο ευθύνεται η Αγγλία", αναφέρει ο Ross. "Κάποτε η Σκωτία ήταν η 14η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο σε ότι αφορά το κατά κεφαλή εισόδημα. Υπάρχουν οι φυσικοί πόροι, η παραγωγή ουίσκι το οποίο φεύγει από τη Σκωτία και πάει στο εξωτερικό μέσω Αγγλίας. Οι εμπορικοί δεσμοί θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και οι Άγγλοι θα κάνουν υποχωρήσεις, διαφορετικά θα χάσουν πολλά". "Το κοινό νόμισμα στερλίνας θα ωφελήσει και τα δύο κράτη", προσθέτει ο John. "Η Σκωτία δεν θα αφεθεί να χρησιμοποιεί το νόμισμα εν λευκώ. Έτσι, θα διαπραγματευτούν εκ νέου για να βρεθεί μια λύση που θα συμφέρει και τους δύο. Διαπραγματεύεσαι όμως διαφορετικά όταν είσαι ανεξάρτητη κυβέρνηση και όχι όταν είσαι η μειοψηφία, αυτό είναι το κρίσιμο σημείο". "Η προσαρμογή της Σκωτίας θα είναι δύσκολη στα νέα δεδομένα, αλλά η κυβέρνηση της Αγγλίας πρέπει να κάνει υποχωρήσεις", σχολιάζει ο ιδιοκτήτης της παμπ. Οι ακροδεξιοί της Σκωτίας θα ψηφίσουν "όχι" και ζητούν την παραμονή στη Μ. Βρετανία Συνεχίζοντας την κουβέντα με τους δύο Σκωτσέζους τους ρωτάμε αν υπάρχει συσχετισμός των ακροδεξιών ομάδων της χώρας με τους υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης. "Οι ακροδεξιοί δεν ψηφίζουν "ναι". Θέλουν την παραμονή στη Μ. Βρετανία, είναι υποστηρικτές του "όχι". Οι αντίστοιχοι χρυσαυγίτες της χώρας συνδέονται με τα Βρετανική εθνικιστικά κόμματα και θέλουν να μείνουν στην παρούσα κατάσταση", αναφέρουν και οι δύο. "Πρόκειται για τους χειρότερους ανθρώπους στη Σκωτία", λέει ο Ross. "Να σημειώσουμε όμως ότι είναι λίγοι και περιθωριοποιημένοι". Και προβαίνει σε ένα εύστοχο σχόλιο. "Μας λένε οι Άγγλοι πως είναι αμφίβολο ότι θα μας δεχθεί η Ε.Ε. αν φύγουμε από την κηδεμονία τους. Και το 2017 θα έχουν δικό τους δημοψήφισμα για να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στην Ε.Ε. Είναι παράλογο αυτό". "Η Σκωτσέζικη κυβέρνηση θέλει να έρθουν οικονομικοί μετανάστες για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας. Το ρατσιστικό ρεύμα είναι πολύ μικρό σε σχέση με την Ελλάδα. Η Σκωτία ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτή σε μετανάστες. Οι ξένοι άλλωστε μπορούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα μας". Τι θα γίνει αν ξεσηκωθούν όλες οι μειονότητες "Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη Σκωτία με την Καταλονία και άλλες μειονότητες στην Ε.Ε. γιατί το κίνημα του "ναι" δεν συνδέεται όπως είπαμε με πατριωτικά κίνητρα αλλά με πολιτικά και οικονομικά περισσότερο", παρατηρεί ο Ross. "To πρόβλημα είναι η ανεργία, οι φτωχοί, η πείνα, δεν έχει να κάνει με εθνικισμό, έχει να κάνει με αλλαγή πλεύσης. Το κεντρικό μας σημείο είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, να γίνει σωστή διανομή του πλούτου και των εσόδων σε όλους. Και σε αυτή τη βάση μπορούμε να παραδειγματίσουμε και την Ε.Ε. για να ακολουθήσει ένα τέτοιο μονοπάτι". "Στη Μαδρίτη θα έχουν πρόβλημα με μια πιθανή αυτονόμηση των Καταλανών, αλλά δεν είναι το ίδιο", λέει ο John. "Η κατάσταση είναι διαφορετική, δεν ξέρω πως θα είναι μια ανεξάρτητη Καταλονία με σύνορα γύρω της. Οι κυβερνήσεις ακόμα κι αν υπόσχονται αυτονομία, δεν σημαίνει πως θα κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους, πέραν από την υπόσχεση τους βέβαια να κλέβουν λεφτά από τον λαό τους", τονίζει με μια δόση χιούμορ. "Ζητάμε μια ειρηνική ανεξαρτησία, ένα ειρηνικό, δημοκρατικό "διαζύγιο" και αυτό είναι το μήνυμα νομίζω, όλα να γίνουν με δημοκρατικές διαδικασίες". "Τη δεκαετία του '70 έγινε δημοψήφισμα αλλά η κυβέρνηση των Άγγλων δεν το δέχτηκε και προσπάθησε να κάνει λόγο για τρομοκρατικές οργανώσεις στο Εδιμβούργο για να τρομάξουν τον κόσμο. Γνώριζαν από τότε πόσα χρήματα υπήρχαν στη Βόρεια Θάλασσα και το έκρυβαν. Ήταν άλλη εποχή. Σήμερα που υπάρχει ενημέρωση, ζητάμε δημοκρατική ανεξαρτησία και αλλαγή της αγγλικής πολιτικής", προσθέτει ο Ross. "Πέραν από τους Σκωτσέζους και άλλοι άνθρωποι στον Βορρά της Αγγλίας βιώνουν τα ίσια προβλήματα". Γιατί να υπάρχει ανεξάρτητη Σκωτσέζικη Βουλή "Αυτή τη στιγμή ζουν 50 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία και άλλα 5 στη Σκωτία. Αν κάνεις τους βασικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, η αντιπροσωπευτική μας δύναμη στο σημερινό Βρετανικό Κοινοβούλιο, είναι μηδαμινή", τονίζει ο Ross. "Κανένα Αγγλικό κόμμα δεν έχει την πλειοψηφία στη Σκωτία και αυτό είναι σαφέστατα άδικο για τη χώρα μας. Οι Βρετανοί είναι λιγότερο ενήμεροι για τις εξελίξεις". "Θα έλεγα πως πιστεύουν περισσότερο στην προπαγάνδα των media και του facebook οι άνθρωποι στην Αγγλία", απαντά ο John. "Χειραγωγούνται πιο εύκολα από τους Σκωτσέζους. Ο Βορράς της Βρετανίας είναι πιο ευαισθητοποιημένος. Ακόμα και όσοι ψηφίσουν "όχι", θα έχουν κέρδη από μια ανεξαρτησία λόγω της διαπραγματευτικής δύναμης που θα αποκτήσουμε". "Ξέρεις, το δημοψήφισμα, το debate, έβαλε την πολιτική στην καθημερινή ζωή μας, όλοι συζητάνε για πολιτική και κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος. Όλοι θα ψηφίσουν, όσοι είναι άνω των 16 ετών. Και έτσι, όλοι σκέφτονται πρακτικά πλέον για το μέλλον τους και των παιδιών τους. Δεν έχει να κάνει με δύο χώρες που διαφωνούν, έχει να κάνει με μια δίκαιη κοινωνία για να ζεις", υπογραμμίζει ο Ross κλείνοντας μια συζήτηση που μετά από μία ώρα διαλόγου είχε πλέον αποκτήσει "μυρωδιά" από μπύρα και καλό σκωτσέζικο ουίσκι. "Ακόμα και αν κερδίσει το "όχι", οι Άγγλοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν την οικονομική πολιτική τους" H Angela είναι καθηγήτρια Αγγλικών και ζει στη χώρα μας μιας και έχει παντρευτεί Έλληνα. Όπως μας λέει υποστηρίζει την ανεξαρτησία αν και διατηρεί τις επιφυλάξεις της σε ότι αφορά το οικονομικό πεδίο. "Είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας αν και πρέπει να βρούμε τους τρόπους για να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Μίλησα με πολλούς γνωστούς και φίλους το περασμένο σαββατοκύριακο που ζουν στη Σκωτία και θέλουν να ψηφίσουν "ναι", αλλά φοβούνται το οικονομικό αντίκτυπο τώρα που η χώρα θα μείνει "μόνη" αν αποσχιστεί χωρίς την κηδεμονία των Άγγλων. Θα είναι κάτι πρωτοφανές αυτό. Θα χρειαστεί χρήμα την επόμενη μέρα (της ανεξαρτησίας) και δεν θα δοθεί σαν δώρο από την Αγγλία. Είναι σίγουρο πως οι Άγγλοι θα θελήσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο στους φυσικούς πόρους της Σκωτίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η Σκωτία μείνει "μόνη" της θα της πάρει αρκετό καιρό να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να βρει τον δρόμο της". Και συνεχίζει: "Από την άλλη, οι συμπατριώτες μου θέλουν να απαλλαχθούν από τις στρατιωτικές βάσεις των Άγγλων που υπάρχουν στον Βορρά και από τα πυρηνικά όπλα για τα οποία οι Άγγλοι λένε ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν αλλού μιας και δεν υπάρχει ο χώρος. Ένα άλλο ζήτημα είναι η γεωργική παραγωγή. Παίρνουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από την Αγγλία. Και από την άλλη η Αγγλία φορολογεί τους Σκωτσέζους. Έτσι οι συμπατριώτες μου πιστεύουν πως αν φύγουν θα ωφεληθούν περισσότερο από την Ε.Ε. Σαν ανεξάρτητη χώρα πολλοί λένε ότι θα πρέπει να γίνει μέλος της Ε.Ε., αλλά δεν νομίζω πως τη συμφέρει τη Σκωτία να μπει και στην νομισματική ένωση του ευρώ. Δεν νομίζω με άλλα λόγια ότι πρέπει να εισέλθει σε διαδικασία οικονομικής προσαρμογής για να αλλάξει το νόμισμα της σε ευρώ με τον έλεγχο των διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών. Δεν το θέλουν αυτό οι υποστηρικτές του "ναι" και δεν τους κατηγορώ καθόλου, είδαμε τι έγινε με τους Έλληνες για παράδειγμα. Ελπίζω να παραμείνει στη στερλίνα. "Αλλά ακόμα και αν κερδίσει το "όχι", οι Άγγλοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν την οικονομική πολιτική τους απέναντι μας γιατί θα έχουν "ταρακουνηθεί" Η εμπειρία μου πάντως στις συναλλαγές με τους Άγγλους δεν είναι και η καλύτερη. Ζούσα στο Λονδίνο πριν έρθω στην Αθήνα. Μια φορά όταν βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ και έδωσα Σκωτσέζικες λίρες, δεν τις δέχτηκαν, πράγμα αδιανόητο. Άρα εύχομαι να βρεθεί λύση και για την ισοτιμία. Θα παραμείνουμε στη στερλίνα, είναι σχεδόν απίθανο να υιοθετηθεί το ευρώ. Η Αγγλία θα είναι σκληρή αλλά τελικά θα το δεχθεί γιατί δεν την συμφέρει να υιοθετήσει η Σκωτία το ευρώ και για τις δικές της συναλλαγές με τη χώρα μας. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, Αγγλία και Σκωτία για να βρεθεί λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλά ακόμα και αν κερδίσει το "όχι", οι Άγγλοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν την οικονομική πολιτική τους απέναντι μας γιατί θα έχουν "ταρακουνηθεί", άρα μιλάμε για μια "win-win" κατάσταση διπλού οφέλους για το Εδιμβούργο. Και πρέπει να σημειώσω ότι η Αγγλία έχει εκμεταλλευτεί τη Σκωτία, τους φυσικούς πόρους και κυρίως το πετρέλαιο. Και αυτό είναι ένα ζήτημα επίσης για το τι θα γίνει αν η Σκωτία αυτονομηθεί, θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις, αλλά θα είναι καλύτερο αν υπάρξει διαπραγμάτευση με ένα ανεξάρτητο πλέον κράτος, η δυναμική διαπραγμάτευσης θα είναι διαφορετική και μεγαλύτερη". Σε κάθε περίπτωση, να πω πως δεν έχουμε πρόβλημα με τους Άγγλους αλλά με την πολιτική του Westminster. Οι λόγοι είναι πολιτικοί, όχι εθνοτικοί, θα ήταν χαζό αν σας πούμε υπάρξουν σημεία ελέγχου για τα διαβατήρια στην μετακίνηση ανάμεσα στα δύο κράτη". "Οι κυριότεροι λόγοι της απόσχισης είναι οικονομικοί" "Ανάμεσα στους υποστηρικτές του "ναι", υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους Σκωτσέζους και όχι Άγγλους και είναι οπαδοί μιας "εθνικής υπερηφάνειας" κατά κάποιο τρόπο, αλλά οι κυριότεροι λόγοι της απόσχισης, όπως είπα και παραπάνω, είναι οικονομικοί. Η Σκωτία μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της, έχει πόρους και ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο". "Νομίζω πως είναι πιθανό και άλλες μειονοτικές ομάδες να αποφασίσουν να αποσχιστούν παίρνοντας αφορμή από την κίνηση της Σκωτίας. Η Ε.Ε. φοβάται αλλά δεν νομίζω πως αυτό θα αλλάξει την Ένωση. Κάποιες κυβερνήσεις θα στεναχωρηθούν σίγουρα γιατί θα χάσουν τα οφέλη τους, παράδειγμα είναι και η Καταλονία", καταλήγει η Angela καταθέτοντας την άποψη της. Ο λόγος στους Έλληνες του νησιού Η 28χρονη Άντα ζει και εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια μόνιμα στο Εδιμβούργο και βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων. "Σε γενικές γραμμές όταν πρωτοξεκίνησε η όλη ιστορία κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά. Ήταν πιο πολύ σαν φάση "ας γιορτάσουμε για την ελευθερία" αλλά όσο πέρναγε ο καιρός παθιάστηκαν οι Σκωτσέζοι και τώρα ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον θα ψηφίσει "ναι". Γενικά τους βλέπεις όλους στο δρόμο με κονκάρδες είτε "yes" είτε "better together" που είναι χαζό κατ' εμέ. Πολλοί έχουν πάρει άδεια για την Παρασκευή για να μπορέσουν να πιουν από την προηγούμενη μέχρι πρωίας και να γιορτάσουν", λέει και αναπτύσσει τη δική της γνώμη. "Πιστεύω ότι δεν δίνεται πολλές φορές η ευκαιρία σε μια χώρα να ανεξαρτητοποιηθεί, οπότε θα πρέπει να την αδράξουν όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Και μετά θα μπορούνε να κατηγορούν μόνο τους εαυτούς τους για ο,τι γίνει. Επίσης, θα διαθέτουν τα έσοδα τους στην υγεία και στην παιδεία και δε θα αγοράζουν όπλα, κάτι που υποστηρίζουν πολύ οι Άγγλοι. Η Αγγλία κάνει τώρα σαν σύζυγος που έδερνε τη γυναίκα του και τώρα που του ζητάει διαζύγιο της λέει, "ησύχασε, όλα θα αλλάξουν". Άσε που άμα δε τα βγάλουν πέρα οι Σκωτσέζοι, απλά θα πνίξουν τον πόνο τους στο αλκοόλ", καταλήγει με χιούμορ. Ο Μιχάλης που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο τα τελευταία 4 χρόνια, μεταφέρει το κλίμα μέσα από τη δική του οπτική. "Στο Λονδίνο όπου ζω τα πράγματα είναι περίεργα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν είναι απαραίτητα Άγγλοι, είναι από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Νομίζω πως στο Λονδίνο κατά βάση υποστηρίζουν ότι η Σκωτία πρέπει να μείνει και λόγω του δημόσιου χρέους, αλλά οι πολλοί υποστηρίζουν ότι η Αγγλία γενικά πρέπει να φύγει από την Ε.Ε. και να ακολουθήσει τον δρόμο της. Οι γηραιότεροι έχουν ακόμα στο μυαλό τους την ιδέα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας, όχι όμως πια οι νέοι, όλο αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει". Όταν το "which side are you on boys" γίνεται "όπλο" κοινωνικών αλλαγών Ο John παντρεύτηκε την Ελληνίδα σύζυγο του στις 20 Σεπτέμβρη, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, και ελπίζει πως θα γιορτάσει την επέτειο του με μια Σκωτσέζικη ανεξαρτησία. Ακόμα και αν στο αίμα του ρέει κατά το ήμισυ και αίμα Άγγλου. Το άρθρο γράφτηκε λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Πέμπτης, 18 Σεπτεμβρίου. Είτε το αποτέλεσμα είναι "ναι", είτε "όχι", όπως τόνισαν όλοι οι παραπάνω άνθρωποι που μας μίλησαν, το ζητούμενο είναι η κοινωνική δικαιοσύνη στο νησί αλλά και στην Ε.Ε. της λιτότητας. Και το σίγουρο είναι, πως ακόμα και αν καταψηφιστεί η ανεξαρτησία, η Σκωτία δείχνει τον δρόμο μιας δημοκρατικής "διαμαρτυρίας" μέσω των θεσμών και όχι μέσω ψυχροπολεμικών και ένοπλων πρακτικών που κάνουν την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο. Σημειώνεται εν κατακλείδι, ότι η Σκωτία έχει το δικό της κοινοβούλιο και μια αποκεντρωμένη κυβέρνηση που έχει υπό την αρμοδιότητά της διάφορους τομείς όπως την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την αστυνομία. Ωστόσο η άμυνα, οι εξωτερικές υποθέσεις και η οικονομική πολιτική είναι υπό τον έλεγχο του Λονδίνου.
Σχολιο.- Υποθέτω ότι η συνέντευξη έγινε σε άψογη αγγλική γλώσσα, δεδομένου ότι οι Σκωτσέζοι ως μητρική γλώσσα έχουν κατά βάσει αυτήν των "καταπιεστών" τους (τα κέλτικα έχουν εκλείψει σχεδόν). Σχολιο.- Οι ανθρωποι τονίσαν αρκετές φορές ότι οι λόγοι που ζητούν ανεξαρτησία δεν είναι κατ'ανάγκη Εθνικιστικοί-Εξού και οι Εθνικιστές είναι υπέρμαχοι του 'Οχι'. Είναι κοινωνικοί, είναι οινομικοί και πολιτικοί. 'Αρα όλα αυτά που μας λες περι γλώσσας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και οι Αυστραλοί μιλάνε Αγγλικά όπως και οι Αμερικανοί. Αυτοί οι δύο κι αν είναι συνονθύλευμα διαφόρων λαών. Τί σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία σαν αποικίες? Σχολιο.- Παρολη την ειρωνια σου - πραμα στο οποιο εσεις οι ελληνες οι "καθαροι" στη φυλή ειστε επαγγελματίες- εγω διαβάζω δυο ανθρωπους που λενε πως "μπορουμε να τα καταφερουμε με δικες μας δυναμεις" , που δεν γλείφουν καμια τρόικα και που δεν εχουν κανενα Βενιζελο ή Σαμαρα να τους τάζει παπαδες. Κρατα τις ειρωνίες σου "καθαρε" ελληνα και τρωγε τη μία φαπα μετα την άλλη, και αν εχεις και παιδιά τοτε ειναι που σε λυπάμαι.... Σχολιο.- Σιγά ρε καθαρέ έλληνα! Αν είναι ανακατεμένοι γενετικά οι σκωτσέζοι, εμείς τι είμαστε, που είμαστε στη μέση 3 ηπείρων; Αυτά για όσους έχουν κοινή λογική. Σχολιο.- Τι λες ρε μαγκα, και αυτό σημαινει οτι πρεπει να τους κυβερνουν σαν ζωα και να τους κλεβει η αγγλική κυβέρνηση και το αγγλικό κεφάλαιο; Σχολιο.- Ποσο λιγα ξερεις, το εθνος δεν το κανει μονο η γλωσσα φιλε μου, το εθνος το κανει η εθνικη συνειδηση, να σου θυμησω και η Ελλαδα πριν απο καμποσσα χρονια ειχε χιλιαδες τουρκοφωνους, σλαβοφωνους, και βλαχοφωνους που ζουσαν απομακρυσμενοι και απο Ελληνικα ηξεραν μονο τα βασικα για να συνεννοουνται, αυτοι ηταν λιγοτερο Ελληνες δηλαδη? Οσον αφορα την καταγωγη, εκει δεν μπαινω στη διαδικασια να το συζητησω καν.... Σχολιο.- Μιλανε κελτικα. Μεχρι και τηλεοπτικο καναλι στα κελτικα εχουν. Σχολιο.- Απλά προς ενημέρωση τα κέλτικα δεν είναι γλώσσα της Σκωτίας, τα γαέλικα είναι (μεταξύ άλλων) και μάλιστα σε αρκετές περιοχές της χώρας τα μιλάνε, τα διδάσκουν και μάλιστα σχεδόν σε όλες τις επίσημες πινακίδες υπάρχει και η αντίστοιχη γαέλικη λέξη καθώς επίσης και κανάλι και ραδιόφωνο του BBC καθαρά και μόνο στα γαέλικα. Σχολιο.- Το κομμάτι "δεν ειναι πατριωτικοι οι λόγοι, αλλά οικονομικοί" δεν το διαβασες μάλλον. Σχολιο.- Ενδιαφέρον ρεπορτάζ. Έξω από τα κοινότοπα, κάτι που αποδεικνύει πως μερικές φορές οι απλοί άνθρωποι παρέχουν την πιο άμεση (λιγότερο επιτηδευμένη) ενημέρωση.
------------------------------------------------------------------------------
«Ρε κουφάλες, χαρίσατε στις τράπεζες για να σωθούν 200, 300, 500 δισ. και τα χρεώσατε σε εμάς τους πολίτες. Χαρίσατε την κερδοφόρα ΑΤΕ στην Πειραιώς κι εκείνη με τη σειρά της βγάζει κέρδη πουλώντας κομμάτια του δώρου που της κάνατε και το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Αφήνετε αφορολόγητα τα κέρδη δισεκατομμυρίων των εφοπλιστών και τα προϋπολογισμένα έσοδα από τους φόρους αυτούς τα μοιράζετε στις πλάτες μας. Δεν τολμάτε να αγγίξετε τα δισεκατομμύρια παράνομων καταθέσεων στο εξωτερικό και σας κράζει μέχρι και η Λαγκάρντ ότι η Μαφία των χρηματοδοτών σας χρησιμοποιεί εκβιασμούς Κολομβίας. Και παρ’ όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που χαρίζονται καθημερινά, θεωρείτε αδιανόητο το ποσό των 27,2 δισ. για όσους λιμοκτονούν, αυτοκτονούν, πεθαίνουν δίχως φάρμακα. Βαρέθηκα να βρίζω κι αυτούς κι εμάς. Χάσαμε το ένστικτο της επιβίωσης. Έρχεται η ώρα που θέλω να σκεφτώ και πονάει το μυαλό μου. Τα διώχνω. Να σώσω τουλάχιστον το μυαλό μου, αν σώζεται.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Χρυσαυγίτες-Γουρούνια-Δολοφόνοι
by http://ardin-rixi.gr/archives/14258
Ένας χρονος πέρασε ήδη από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση που είχαμε βγάλει λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ρ Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Μια σέχτα δολοφόνων, μπράβων του υποκόσμου και παλαίμαχων παρακρατικών, άξιοι επίγονοι της Καρφίτσας και των Γκοτζαμάνηδων προσπαθούν να εκτρέψουν μια ολόκληρη, κατεχόμενη, πτωχευμένη χώρα σε εμφύλιο. Την ίδια στιγμή που το περίφημο «success story» της πανάθλιας δοσιλογικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου καταρρέει τραγικά μέσα σ’ ένα σκηνικό ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου που συνεχίζει η Τρόικα και η Γερμανική Ευρώπη εναντίον του ελληνικού λαού, με θύματα ολόκληρα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και φόντο τις 3.500 αυτοκτονίες που έχουν συμβεί για οικονομικούς λόγους τα τελευταία τρία χρόνια, κάποιοι στήνουν μεθοδικά ένα αιματηρό, και άκρως αποπροσανατολιστικό σκηνικό τεχνητής έντασης. Το 1944, ήταν οι Άγγλοι και ο Τσώρτσιλ που έβαλαν τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής, τα Τάγματα Ασφαλείας, να εξαπολύσουν ένα ανελέητο κυνηγητό των αγωνιστών του ΕΑΜ, θέλοντας να προκαλέσουν εμφύλιο στη χώρα, για να υπονομεύσουν την κεκτημένη Ελευθερία της Εθνικής Αντίστασης. Σήμερα, άραγε, ποιοί στηρίζουν την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής; Ήδη πολλά ακούγονται για χρηματοδότηση από εφοπλιστές, τα έχει αναπαράγει μέχρι και ο βρετανικός Γκάρντιαν, και εξάλλου οι Χρυσαυγίτες έχουν στηρίξει επανειλημμένως μέσα στη Βουλή αυτούς και τους τραπεζίτες. Ανεξάρτητα, όμως, από το ποιος βρίσκεται από πίσω, είναι πολύ προφανής ο ρόλος της Χρυσής Αυγής: Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τεχνητό εμφυλιοπολεμικό κλίμα, το οποίο –τυχαίο; Δε νομίζουμε…– βγάζει την κατάλληλη στιγμή από το κάδρο τους πραγματικούς υπαίτιους της ελληνικής τραγωδίας: Τους ξένους επικυρίαρχους, και τις ελληνικές άρχουσες τάξεις που έχουν συμπράξει μαζί τους. Τους εγκληματίες της Εθελοδουλίας και των Μνημονίων, που στραγγαλίζουν οικονομικά και κοινωνικά μια ολόκληρη χώρα: Ότι έκαναν ακριβώς οι Γερμανοτσολιάδες παππούδες τους στο 3ο Ράιχ, το ίδιο κάνουν αυτοί στο 4ο, μεταμοντέρνο Ράιχ που ζούμε σήμερα. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει ακριβώς όπως τους αντιμετώπισε και τότε: Να τους εξοστρακίσει, όχι μόνο από το πολλάκις υπονομευμένο και απόλυτα απαξιωμένο κάδρο της νομιμότητας, αλλά από την συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, που όντας σε ηθική, αξιακή σήψη και πνευματικό τέλμα, τους έχει αφήσει να μολύνουν ένα 7%-10% του εκλογικού σώματος. Θα πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση του Σαμαρά και τον Δένδια, να θέσει εκτός νόμου το κόμμα των δολοφόνων –στο κάτω-κάτω, κάτι τέτοιο θα τους ξεβόλευε, διότι προφανώς και η δράση της Χρυσής Αυγής βοηθούσε ποικιλοτρόπως στην τακτική του διαίρει και βασίλευε που έχουν υιοθετήσει η κυβέρνηση και η εντολοδόχοι τους: Από το ότι χρησιμεύει στον φανατισμό των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, πολλοί από τους οποίους ανοιχτά ομολογούν την ναζιστική τους τοποθέτηση, μέχρι ότι τους χρησιμοποιούν ως σκιάχτρο για να στήσουν «συνταγματικά τόξα» και να τους μετατρέψουν όλους σε συνενόχους στη διάλυση της χώρας. Θα πρέπει, επίσης, να τους απομονώσει με κάθε μέσο, και πρώτα απ’ όλα ηθικά και ιδεολογικά από παντού. Κυρίως ιδεολογικά, καθώς δεν πρόκειται να νικήσει κανένας τους νεοναζί, όσο κερδίζουν συνειδήσεις –μάλιστα μεταξύ των πιο φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας. Κι εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα. Ότι ο μέχρι χθες κυρίαρχος εθνομηδενισμός, που ξεκινάει από την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή δεξιά και καταλήγει στους… αντιεξουσιαστές, όχι μόνον απέτυχε να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή (όπως απέτυχε και σε οτιδήποτε άλλο ευαγγελίστηκε σε όλες του τις εκδοχές, από τον «εκσυγχρονισμό» και την ένταξή μας στην ΟΝΕ, μέχρι την δημιουργία ενός ρωμαλέου κινήματος χειραφέτησης) αλλά και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα που την εκτόξευσε στην θέση που βρίσκεται σήμερα: Όλα αυτά τα χρόνια, ο εθνομηδενισμός των στούντιο, των πανεπιστημίων και των… δρόμων βοήθησε την Χρυσή Αυγή να οδηγηθεί στο κοινοβούλιο. Και βέβαια, δεν γίνεται τώρα να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κοινωνική μόλυνση με τον ίδιο «Ιό» που την εξέθρεψε Γι’ αυτό, και ένα είναι σαφές: Στην Ελλάδα, ο αντιφασισμός, από το 1940-1944 μέχρι το 1967-1974, γιγάντωσε και κέρδισε τις συνειδήσεις του λαού, διότι είχε ένα πολύ συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο:Διότι ήταν αντιφασισμός της εθνικής απελευθέρωσης, αντικατοχικός και αντιαποικιακός. Σαν τέτοιος κέρδισε τότε, σαν τέτοιος θα κερδίσει και σήμερα:
ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Σχολιο.- Αρχισαν πάλι τα κλισέ της ελληνικής μας μετα-δημοκρατίας. Όχι στη βία. Η βία σαν ταμπού. Δεν μπορούν να σκεφθούν ότι όταν διώχνεις (ή νομίζεις) την βία από την μπροστινή πόρτα (του Πολιτικού), θα γυρίσει από την πίσω πόρτα (του Ιδιωτικού). Και βέβαια οι γνωστές εξισώσεις/ αντιδιαστολές βίας στον Τέλλογλου, βίας στους μετανάστες, βίας στον Γ. Πανούση κ.α. Έχουν βγάλει έξω την βία και την μετράνε. Και βέβαια, στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση της χρυσαυγίτικης βίας θα απαντήσει η μόνιμη υπερεργολαβία των αναρχοαυτόνομων. Λοιπόν, κύριοι, η βία είναι στοιχείο του Πολιτικού. Είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε. Είναι στοιχείο της ζωής και του πολιτισμού. Επιλέξτε πως θα την αντιμετωπίσετε και θα την αξιολογήσετε σε συνθήκες κρίσης. Οι Χρυσαυγίτες έχουν βρει τον δρόμο τους, αυτόν ήξεραν πάντα, αυτόν εφαρμόζουν. Οι αντίπαλοί τους έχουν δύο δρόμους, είτε θα αποδεχθούν ότι είναι οι Χριστιανοί της αστικής (λέμε τώρα…) δημοκρατίας, οπότε σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω, είτε θα πολεμήσουν την βία των αντιπάλων τους με μορφές πολιτικής βίας, θα στραφούν στις γειτονιές, θα δημιουργήσουν δίκτυα αλληλουποστήριξης, θα κάνουν κοινωνική αγκιτάτσια (και όχι απλά αφισοκολήσεις), και θα περιφρουρούν τις οργανώσεις τους. Οι οραματισμοί για συριζαϊκή έξοδο από τα Μνημόνια και για λύσεις εντός της αστικής δημοκρατίας (παλαιάς κοπής) είναι οραματισμοί. Αν βγουν ιστορικά, βγήκαν. Αν δεν βγουν όμως, θα πρέπει οι αντίπαλοι της Χρυσής Αυγής (sic!) να σκεφθούν πως θα διαχειριστούν τη διάχυτη κοινωνική βία. Με το να την εξορκίζουν και να αηδιάζουν γι’ αυτήν, θυμίζει παρθένες κυρίες της μαγαλοαστικής τάξης όταν στον χορό τους μπαίνει κάποιος βάρβαρος, βρώμικος και βίαιος εργάτης.
Σχολιο.- Όπως καταλήγει και η πιο πάνω ανακοίνωση, η μόνη ΑΜΕΣΗ λύση είναι να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. χωρίς αφελείς συμψηφισμούς (του τύπου “ναι, μεν, αλλά και η βία των αντιεξουσιστών, μπλα, μπλα, μπλα”…) και δισταγμούς (του τύπου “αν απαγορευτεί μπορεί να δυναμώσει πιο πολύ και να γίνει πιο επικίνδυνη, μπλα, μπλα, μπλα”…). Γνωρίζουμε καλά τη θρασύδειλη και μαφιόζικη λογική των στελεχών της και την καφενειακού τύπου ελληναράδικη λογική των χιλιάδων όψιμων οπαδών της. Βγαίνοντας εκτός νόμου, όχι μόνο θα σταματήσει η δράση της αλλά μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα έχουν μείνει πάλι τρεις και ο κούκος Μιχαλολιάκος. Οι υπόλοιποι/ες θα τρέχουν να αλλάξουν τις χεσμένες πάνες τους… Δεν υπάρχει κανένας φόβος γα συγκρούσεις και εμφυλίους με την Χ.Α. εκτός νόμου, όπως φοβερίζουν διάφοροι. Χωρίς νομιμοποίηση, το παρακρατικό μόρφωμα απλά θα πάψει να υπάρχει. Το εντυπωσιακό είναι ότι η επίθεση στο Πέραμα σε βάρος των ΚΝιτών και η δολοφονία στο Κερατσίνι, στρεφονται ξεκάθαρα κατά αριστερών σε μια περίοδο όπου υπάρχουν έντονες αντι-μνημονιακές κινητοποιήσεις (καθηγητές, κλπ). Με αυτόν τον τρόπο η Χ.Α., επιτιθέμενη σε αντι-μνημονιακές δυνάμεις και πρόσωπα, απεμπλέκει συνειδητά και προγραμματισμένα τον εαυτόν της από το αντι-μνημονιακό μέτωπο (του οποίου προπαγάνδιζε ότι είναι ο πιο “αντισυστημικός” εκφραστής…) και παράλληλα στέλνει τα κατάλληλα σήματα στα υπαρκτά ή δυνάμει αφεντικά της ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμη στο πεζοδρόμιο σε βάρος όσων αντιδρούν στη μνημονιακή πολιτική! Μάλλον έκανε όμως το μοιραίο λάθος υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις της… Γι αυτό ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η Χ.Α.!
Σχολιο.- Ναι να απαγορευθη η χρυση αυγη αλλα το πολιτικο συστημα ισως να μην το συμφερει. Το πολιτικο συστημα κατηγορει την χα ως εγκληματικη οργανωση, να το δεχτουμε οτι το εννοουν, αλλα γιατι την νομιμοποιησαν; Γιατι δεν αποριφθηκε απο τις κρατικες αρχες η νομιμοποιηση τους; Ποιος ηταν αρμοδιος να γνωριζει εαν ειναι εγκληματικη οργανωη η οχι, ποιος ειχε τις αποδειξεις στα χερια; το πολιτικο συστημα που διαμορφωθηκε απο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τωρα παριστανουν τους εκπληκτους πως λενε οτι ειναι εγκληματικη οργανωση εαν δεν εχουν αποδειξεις; Αρα εγνωριζαν και σκοπιμως αφησαν τα πραγματα να εξελιχθουν. Ο φασισμος ειναι η απολυτη εκφανση του ΑΥΤΑΡΧΕΙΝ και γνωριζοντας οτι επροκειτω να παραδοδουν κυριαρχικα δικαιωματα του Ελληνικου λαου, (βλ.ορκωμοσια Παπουλια) διαμορφωσαν το θεσμικο πλαισιο μεσα απο κοινοβουλευτικες διαδικασιες, φυσικα εν αγνοια των πολιτων ωστε σημερα να εχουμε γερμανο υπουργο οικονομικων, τον Στουρναρα, ο οποιος κυριολεκτικα αυταρχει Δεν θα ηθελαν με τιποτα ενα ατιμνημνιακο κινημα να φωναζει ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, και ετσι εμπασαν αυτα τα ρεντικολα της ΧΑ και αντε τωρα να φωναξεις εξω οι φασιστες απο την βουλη, Τωρα κανουν την παπια και οι της ΝΔ και οι του ΠΑΣΟΚ. Η ΧΑ επρεπε να υπαρχη για να αποπροσανατολιζει τον Ελληνικο λαο,και να μας δειχνουν οι φασιστες του μνημονιου τους αλλους φασιστες, τα ενεργουμενα τους και να μας λενε, να απο κει ειναι οι φασιστες. Οσο ο λαος ειναι εξω απο τα γραφεια της ΧΑ αυτοι εχουν και το μαχαιρι και το πεπονι και οι αφρονες Νεοελληνες εχουν πατημενη την πεπονοφλουδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΙ σε όλα! "Το πoυτανακι της δύσης"...
Σε ένα απο τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα που έχουμε ανεβάσει στο blog, περίπου ένα μήνα πριν, υπήρχε ο τίτλος"Το π⓪υτ@ν@κι της δύσης". Ο σκοπός του κειμένου ήταν σαφής: Με αφορμή το ξαφνικό στοπ των Ρώσων σε φρούτα και λαχανικά που προέρχονται απο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνοντας μία πρόχειρη αναδρομή στο... παρελθόν καταδείξαμε ότι η χώρα είναι το π⓪υτ@ν@κι της Δύσης. Έτσι θέλει να είναι, έτσι είναι και ο άμεσος στόχος της για το κοντινό μέλλον είναι να κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να διατηρεί αυτό τον τιμητικό τίτλο. Στις 10/9/2014 τέθηκε σε ψηφοφορία από τον ΟΗΕ ένα ψήφισμα που σε γενικές γραμμές επιδιώκει να προστατεύσει τις χώρες που θέλουν να αναδιαρθρώσουν το δημόσιο χρέος τους από τους παγκόσμιους κερδοσκόπους και τα διάφορα επενδυτικά ταμεία. Διευκρινίζουμε ότι μιλάμε για ένα απλό ψήφισμα και όχι για ένα νόμο με διεθνή ισχύ. Αυτό το ψήφισμα τελικά πέρασε με 124 ψήφους υπέρ και 11 κατά ενώ 41 χώρες απείχαν. Το ωραίο της υπόθεσης είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ναι, αυτής που θέλει να φέρει την οικονομική ανάπτυξη, να προστατεύσει τη χώρα από τις βλαβερές συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης και να εγγυηθεί ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Τι έκανε λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση; Δεν ψήφισε. Καλά διαβάζεις φίλε, δεν κάνουμε πλάκα. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απείχε. Λες και δεν υπάρχει θέμα με άπληστους κερδοσκόπους στην Ελλάδα, λες και δεν υπάρχει θέμα με το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, λες και δεν μας αφορά η υπόθεση. Τα άτομα που αποτελούν την κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες. Οι χειρότεροι όμως είναι όλοι όσοι ανέχονται αυτά τα άτομα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε όριο. Η μόνιμη μοιρολατρία, ο τυφλός συμβιβασμός και η αηδιαστική υποτέλεια της χώρας και των κατοίκων της έχουν περάσει στα σύνορα του ανεξήγητου. Η σημερινή Ελλάδα δίνει την εντύπωση πως αν αύριο γίνει μία φωτογραφική ρύθμιση για να ξεχρεώσει μία χώρα που βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου, έχει πολλά νησιά, έναν Παρθενώνα και το όνομα της πρωτεύουσας της ξεκινάει με το γράμμα α αυτή θα απέχει ή θα αρνηθεί. Υπάρχει έτοιμη και η δικαιολογία: Ανήκουμε στην Ευρώπη, θα κάνουμε ότι κάνουνε και οι υπόλοιποι. Που να τρέχουμε τώρα να ξεχρεώνουμε, να χαράξουμε νέες πολιτικές, να τιμωρήσουμε αυτούς που ευθύνονται για τη χρεοκοπία, να αλλάξουν τροπάριο τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Για τέτοια είμαστε; ΥΓ: Σε λίγες μέρες ο λαός της Σκωτίας θα αποφασίσει για το αν θέλει ή όχι την ανεξαρτησία της χώρας του. Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις πάνω σε αυτό και δεν θέλουμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το ζητούμενο είναι πως ένα τεράστιο ποσοστό Σκωτσέζων θα ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ το 99% των ΜΜΕ της Σκωτίας αγνοεί τις θέσεις τους και προβάλει μόνο το "όχι". Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας δεν υπάρχει το "όχι". Υπάρχει μόνο το "ναι σε όλα"..
-----------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί η Τουρκία δεν υπέγραψε την διακήρυξη στο Κατάρ ενάντια στο ISIS
Στις 11 Σεπτέμβρη 2014 στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο, Αμερική κ.λπ. Η Τουρκία δεν υπέγραψε τη διακήρυξη της συνάντησης που καλούσε να... παρθούν μέτρα σε κάθε επίπεδο ενάντια στο ISIS. Αυτή η στάση σχολιάστηκε ευρύτερα σε διάφορες χώρες του κόσμου αλλά φυσικά και απ’ τα ΜΜΕ της Τουρκίας. Η εφημερίδα του μεγάλου κεφαλαίου της Αμερικής Wall Street Journal στο σχόλιό της τόνισε ότι η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος της Αμερικής,. Μάλιστα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες σε διάφορες εφημερίδες που αποδεικνύουν ότι το ISIS στέλνει κάργα πετρέλαιο με πετρελαιαγωγούς στην πόλη Αντάκεια.
Του Σεϊτ Αλντογάν Ανταποκριτή της ημερήσιας εφημερίδας Evrensel και του καναλιού Hayat
Η Αμερική έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να δημιουργήσει ένα μέτωπο ενάντια στο ISIS όσο το δυνατόν ευρύτερο όπως ανακοινώνουν οι αμερικάνοι αξιωματικοί. Καταρχήν γιατί η Αμερική χρειάζεται τόσους συμμάχους και μία ολόκληρη εκστρατεία για να χτυπήσει το ISIS; Είναι φανερό ότι η σημερινή συγκυρία της Μέσης Ανατολής δημιουργήθηκε απ’ τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές και την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ. Οι λαοί της ευρύτερης περιοχής έχουν μεγάλη αντίδραση ενάντια στην Αμερική και τους συμμάχους της. Οι αμερικάνικες πολιτικές και εισβολές ούτε στο Αφγανιστάν ούτε στο Ιράκ έφεραν το αποτέλεσμα που επιθυμούσε η Αμερική. Ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται πως βλέπει σαν καθήκον να δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο για να πείσει και τη διεθνή κοινή γνώμη αλλά ιδιαίτερα τους λαούς της περιοχής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τη διακήρυξη υπέγραψαν οι χώρες όπου στην εξουσία είναι οι σουνίτες. Η Αμερική εξασφαλίζοντας της υποστήριξη αυτών των χωρών προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι σουνιτικές χώρες είναι σύμμαχοι της Αμερικής. Εάν σκεφτεί κανείς ότι η βάση του ISIS αποτελείται απ’ τους σουνίτες τότε θα καταλάβει την πάγια τακτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Βέβαια αυτό είναι άλλο ζήτημα και χρειάζεται μία λεπτομερή ανάλυση. Όμως αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν υπέγραψε αυτή τη διακήρυξη. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου «λόγω γνωστού προβλήματος». Ο Νταβούτογλου εννοεί ότι 49 υπάλληλοι της Τουρκικής Πρεσβείας και δεκάδες οδηγοί νταλίκας βρίσκονται στα χέρια του ISIS και η κυβέρνηση δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή τους. Τελείως παραμύθια!!! Καταρχήν η Τουρκία εξόπλισε το ISIS ενάντια στους Κούρδους φοβούμενη μία αυτόνομη κουρδική περιοχή στη Συρία. Είναι διεθνές γνωστό και διαπιστωμένο ότι η Τουρκία χρησιμοποιώντας την κρατική υπηρεσία πληροφοριών έστελνε συνεχώς νταλίκες με στρατιωτικό εξοπλισμό. Η κυβέρνηση της Τουρκίας ως σουνιτική κυβέρνηση εδώ και καιρό παίζει το χαρτί των θρησκευτικών διαφορών μεταξύ των λαών για να πετύχει τη «νέα οθωμανική πολιτική». Άλλος ένας ισχυρός λόγος είναι ότι από αυτή την περίοδο και συγκυρία το PYD/ΡΚΚ (PYD=κουρδική οργάνωση στη Συρία) θα βγουν κερδισμένοι. Ήδη οι Κούρδοι του Ιράκ διεκδικούν το Κερκούκ και τις αμφισβητούμενες περιοχές που αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ-σουνιτών και Κούρδων. Το καθεστώς της Τουρκίας φοβάται απ’ την ενδεχόμενη ισορροπία που μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το καθεστώς της Τουρκίας δεν συνεργάζεται με την πολιτική του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ. Μπορεί να μην έβαλαν την υπογραφή τους όμως όπως ανακοίνωσε και ο αμερικανός υπουργός εσωτερικών Τζον Κέρι έχουν «διάθεση για συνεργασία σε κάθε επίπεδο».
---------------------------------------------------------------------------------------
Η Κούβα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της στη Συρία!
Ο μόνιμος εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής Κούβας στον ΟΗΕ, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της 27ης συνεδρίασης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη της Κούβας στον λαό και την κυβέρνηση της Συρίας. Καταδίκασε τα εγκλήματα των τρομοκρατικών οργανώσεων και τις κυβερνήσεις των χωρών (δάβαζε ΕΕ, ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία,Ελλάδα γερμανοτσολιάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Κόσσοβο, "Βόρεια Κύπρο"-δηλαδή ψευδοκράτος, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και σια) που στηρίζουν τη λεγόμενη "αντιπολίτευση" (διάβαζε Αλ Κάιντα) στη Συρία!
------------------------------------------------------------------------------------------
Αλητοκρατία
Σφύζουμε από Δημοκρατία! Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργεύοντος Σαμαρά τι άλλο θέλει ένας λαός υπό πίεση να καταλάβει ότι δεν είναι αυτός που θα επιλέξει πότε θα γίνουν εκλογές αλλά θα του το επιβάλλει ο μέγας άρχοντας. Επίσης μάθαμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι πολιτικό καθεστώς διότι όπως μάς διαβεβαίωσε ο δημοκρατικά εκλεγμένος Σαμαράς «όποιος ζητάει εκλογές τώρα δεν ξέρει από πολιτική»! Η Δημοκρατία είναι πολιτικό παιχνίδι κατά τον κύριο Σαμαρά που μόνο επαγγελματίες του είδους με χιλιάδες ένσημα ρεμούλας μπορούν να την διαχειρίζονται. Έτσι λοιπόν, μάς το είπε κατάμουτρα ο δημοκράτης άρχοντας ότι η... Δημοκρατία δεν είναι στο χέρι του λαού αλλά μόνο των πολιτικών. Οι πολιτικοί και μόνο αυτοί, έχουν δικαίωμα να χειρίζονται το όπλο του λαού που είναι οι εκλογές, και όχι ο λαός αν και σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα μόνο ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει το πότε και ποιον θα τον εκπροσωπήσει. Σε μία άλλη χώρα ή ακόμη και στην Ελλάδα 50 χρόνια πριν αν αυτό ξεστομιζόταν από πρωθυπουργό ή πολιτικό, τουλάχιστον θα ειχε γινει λαικη εξεγερση. Αλλα εδώ στη Ελλαδα εχουμε το πουλημενο στους αμερικανους ΚΚΕ, και τον ΣΥΡΙΖΑ που ζηταει εκλογες και προσπαθει με συμβιβασμους να γινει πρωθυπουργος ο Τσιπρας!
--------------------------------------------------------------------------------------
Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιόχειας... παλεύει μαζί με τον Συριακό λαό για την πατρίδα κι Ελευθερία!
--------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΝΑΙ ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΥΕΛΟΥ!! Υπογράφουν καθημερινά νέα μνημόνια που δεν μεταφράζονται στα ελληνικά!
στην αρχή τα κείμενα του μνημονίου μεταφράζονταν και δίδονταν στη δημοσιότητα. Πλέον, αυτό δεν συμβαίνει: η τελευταία αναθεώρηση του Απριλίου – Μαΐου υπάρχει (στα αγγλικά) μόνο στις ιστοσελίδες των δανειστών. Ένα άλλο θέμα είναι οι «δεσμεύσεις» που αναλαμβάνει η χώρα στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών. Τα κείμενα (πχ πρόταση απόφασης συμβουλίου, απόφαση, συνοδευτική έκθεση Επιτροπής κλπ) μέχρι πέρυσι ήταν δημόσια γιατί η απόφαση λαμβανόταν στο Ecofin. Πλέον, με τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη εντός και εκτός μνημονίου, την ευθύνη έχει το Eurogroup στο οποίο η συζητήσεις δεν έχουν δημόσιο χαρακτήρα….