Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παρασκευη 19 Σεπτεμβριου 2014


H Σκωτία ψήφισε, το Λονδίνο ανάσανε
Με νίκη του «όχι» με 55,4% και σχεδόν έντεκα μονάδες διαφορά στις κάλπες του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ενιαίο. Η επικράτηση του «όχι» δεν είναι απόλυτη ήττα για όσους αισθάνονται άβολα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Χάρη στην περιπέτεια, το Εδιμβούργο έχει διασφαλίσει διευρυμένες αρμοδιότητες, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων στο Λονδίνο να δεσμεύονται ότι θα προχωρήσουν σε «φαστ τρακ» πακέτο που θα δίνει στην περιφερειακή ηγεσία μεγαλύτερο λόγο στην διαχείριση δημόσιου χρήματος. Το ρεύμα πάντως υπέρ της ανεξαρτησίας καταγράφεται ισχυρό: Στην Γλασκόβη, πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια, οι ψηφοφόροι αποδείχθηκαν πιο τολμηροί και έδωσαν στο «ναι» 53,5%. Το «ναι» επικράτησε σε άλλες τρεις μικρότερες περιφέρειες (το Νορθ Λαναρκσάιρ, το Ντάντι Σίτι και το Γουέστ Ντανμπαρτονσάιρ). Αντιθέτως, το Εδιμβούργο -η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια με περιπου 380.000 καταγεγραμμένους ψηφοφόρους- είπε αποφασιστικά «όχι» με 61,1%. Συγκεκριμένα, με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων και των 32 περιφερειών: Το «όχι» βρέθηκε στο 55,3% και το «ναι» στο 44,7% Σε απόλυτους αριθμούς, περίπου 2 εκατομμύρια είπαν «όχι» και 1,6 «ναι» Η προσέλευση στις κάλπες έφτασε στο 84,6%, επίπεδα ρεκόρ Το «ναι» προηγήθηκε σε τέσσερις περιφέρειες «Ναι» είπε η Γλασκόβη με 53,5%, «όχι» το Εδιμβούργο με 61,1% Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν στα αποτελέσματα είχε ενσωματωθεί το 60% των ψήφων, το BBC και το Reuters υπολόγισαν ότι η νίκη του «όχι» φαίνεται διασφαλισμένη. Ήδη με την ενσωμάτωση του Εδιμβούργου, το «όχι» έχει επικρατήσει στην πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Δηλώσεις Κάμερον Δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο βρετανός πρωθυπουργός έδειξε ότι το Λονδίνο είναι διατεθειμένο να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων όχι μόνο στο Εδιμβούργο αλλά σε όλες τις περιφέρειες. Υπερασπιζόμενος την απόφασή του να επιτρέψει το δημοψήφισμα, είπε πως «η χώρα έμεινε ενωμένη, και τώρα θα προχωρήσουμε» προς θεσμική αναθεώρηση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει κάθε λόγο να επιχαίρει για την έκβαση της μάχης: Δεν θα περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έχασε την Σκωτία και, ουσιαστικά, διέλυσε το Ηνωμένο Βασίλειο των τελευταίων τριών αιώνων. Όπως σχολιάζει ο Guardian, η κρίση αυτή ήταν για τον Κάμερον ό,τι ήταν τα Φώκλαντ για την Θάτσερ και ο πόλεμος στο Ιράκ για τον Μπλαιρ. «Τώρα είναι μία ευκαιρία για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε. «Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να υπάρξει μία ισορροπημένη διευθέτηση, δίκαιη προς τον λαό της Σκωτίας αλλά και προς το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε. Ο βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιαστεί γρήγορα το πακέτο που θα δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην Σκωτία, στα πεδία του καθορισμού και της νομής της φορολογίας και του συστήματος περίθαλψης. Το πλαίσιο, είπε, θα έχει παρουσιαστεί τον Νοέμβριο και το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο. Ο Κάμερον σημείωσε ότι η παραχώρηση ενισχυμένων αρμοδιοτήτων σε περιφερειακό επίπεδο θα πρέπει να γίνει και για την Ουαλία, την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Όσον αφορά την ίδια τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, είπε πως το αποτέλεσμα ήταν «καθαρό». «Το ζήτημα έκλεισε για μία γενιά, δεν μπορεί να υπάρξουν αμφισβητήσεις, επαναλήψεις, ακούσαμε τη θέληση του λαού της Σκωτίας» τόνισε. Υπερασπίστηκε δε ως σωστή την απόφαση να στηθεί η κάλπη και τη διατύπωση του ερωτήματος «με ξεκάθαρο τρόπο». «Στη Βρετανία, τα ζητήματα αυτά μπορούν να επιλύονται ειρηνικά, στην κάλπη» τόνισε.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο κύβος ή μάλλον η ψήφος ερρίφθη και εμετρήθη: 45% των Σκώτων ψήφισαν «ναι» στην ανεξαρτησία, 55% ψήφισαν όχι, ενώ πολύ μικρή ήταν η αποχή (περίπου 15,5%). Το σίγουρο είναι ότι το δημοψήφισμα αυτό, ανεξάρτητα από το ποιος επικράτησε, σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην ευρωπαϊκή ιστορία καθώς δείχνει ότι οι αποσχιστικές τάσεις δεν περιορίζονται στις χώρες του πρώην σοσιαλιστικού στρατοπέδου αλλά κλιμακώνονται μέσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές οικογένειες. Πολλά γράφτηκαν και θα γραφτούν για το πόσο αρνητική ή ευεργετική για τα λαϊκά κινήματα στην Ευρώπη θα ήταν μια ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως η ουσία βρίσκεται στη δυσαρέσκεια που διακατέχει σχεδόν τον μισό σκωτσέζικο πληθυσμό: στο τι είναι αυτό που έκανε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους να θέλουν να γυρίσουν την πλάτη σε τριακόσια χρόνια κοινής ιστορίας και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή εκτός του βρετανικού imperium. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα
----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ξεβράκωτους» απέναντι στους Αλβανούς μας αφήνει το ΤΑΙΠΕΔ!
Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής!
Μπροστά στη φούρια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τα πάντα, οι «φωστήρες» του ΤΑΪΠΕΔ δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και με την εθνική μας ασφάλεια! Πουλάνε τα «φιλέτα» των νησιών μας έναντι πινακίου φακής, για να χτιστούν τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες αλλοδαπών συμφερόντων, με Έλληνες υπαλλήλους των 300 ευρώ και αποκλειστικά ξένους επισκέπτες-Κροίσους... Σα να μην έφταναν αυτά, προκειμένου να κάνουν τη μπίζνα τους, δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και ένα στρατηγικής σημασίας ραντάρ των Ενόπλων μας Δυνάμεων! «Μπάτε... Αλβανοί, αλέστε», λέει -ουσιαστικά- το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Διότι, προκειμένου να βγάλει στο σφυρί ακόμη ένα φιλέτο, αποφάσισε να «θάψει» το στρατιωτικό ραντάρ που σήμερα εποπτεύει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, καθώς και την αλβανική ακτογραμμή. Διαβάστε αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ μια μεγάλη αποκάλυψη: Προκειμένου να αδειάσουν την έκταση για λογαριασμό των αλλοδαπών επενδυτών, μεταφέρουν το κρίσιμο ραντάρ μέσα σε μια... χαράδρα! Και αφήνουν την Ελλάδα «τυφλή» και ανυπεράσπιστη απέναντι σε όποιον θέλει να προσεγγίσει το έδαφος της χώρας μας. Πλέον, όσοι έρχονται από τα αλβανικά παράλια, θα μπορούν να αποβιβάζονται στο ελληνικό έδαφος χωρίς να τους παίρνει χαμπάρι κανείς! Μετά την πώληση του στρατοπέδου των καταδρομέων στη Ρόδο, συντελείται ένα ακόμη έγκλημα εθνικής εμβέλειας... Διαβάστε όλες τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής. Στα περίπτερα όλης της Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Δήμαρχος Κερατσινίου: Φασίστες με στολές θέλησαν να κάψουν την πόλη
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, σε επικοινωνία του με το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Ο κ. Βρεττάκος δήλωσε ότι «για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, φασίστες χτύπησαν την πόλη μας, μόνο που τώρα φορούσαν και στολές. Η σημερινή μεγαλειώδης πορεία που τίμησε τη μνήμη του Παύλου τους ενόχλησε και αυτό φάνηκε με δύο τρόπους: Τριάντα ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο, ενώ οι μπάτσοι τους κοιτούσαν». Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «ήθελαν να κάψουν την πόλη. Αυτά τα έκαναν οι φασίστες με στολή – κι ας μου κάνουν μήνυση». Ο κ. Βρεττάκος συμπλήρωσε ότι «ο φασισμός με στολή χτύπησε σήμερα στο Κερατσίνι. Πρέπει να τους μαζέψουν, αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς».
----------------------------------------------------------------------------------------
7.30 Επεισόδια στο Κερατσίνι Η πορεία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με όγκο και παλμό, (5.000 ατομα περιπου συμφωνα με τους δημοσιογραφους), κατά τη διαδήλωση έφυγε από τη Λεωφόρο Σαλαμίνος και μπήκε σε στενά του Κερατσινίου, τότε τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία, έχουν επιτεθεί και έχουν χτυπήσει τους διαδηλωτές ανεξέλεγκτα.. Εσπασε ένα ΚΕΠ και μία τράπεζα από μία μικρή ομάδα (100 ατομων περιπου) εκτός πορείας, δεν ήταν με το μπλοκ της πορείας ούτε με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών. Αυτό έγινε η αφορμή για ευρύτατη επίθεση με κρότου λάμψη. Διαλύθηκε η πορεία και έφυγε ο κόσμος τρέχοντας. Γίνεται προσπάθεια να βγει ο κόσμος από τα στενά, η πορεία είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
8:00 Κερατσίνι: Ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνόμοι της ΔΕΛΤΑ προχώρησαν σε προσαγωγές
8:10 Καίονται κάδοι στην Κωνσταντινουπόλεως στο Κερατσίνι. Η μαζική πορεία γέμισε με πολύ κόσμο την Λεωφόρο Τσαλδάρη ενώ ένα άλλο τμήμα της πήγε προς την πλατεία του Δημαρχείου. Τα επεισόδια έγιναν Σαλαμίνος και Κωνσταντινουπόλεως. Ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν μέσα στην πορεία και άρχισαν να σπάνε ένα ΚΕΠ και ένα υποκατάστημα τράπεζας, Αμέσως μετά επενέβησαν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές και έκαναν μεγάλη χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Επιβεβαιώνεται ότι έγιναν προσαγωγές. Στιγμιότυπο: Συνεργείο μεγάλου καναλιού πήγε να καλύψει τους καιόμενους κάδους και οι κάτοικοι τους έδιωξαν ισχυριζόμενοι "έρχεστε να καλύψετε μόνο τους κάδους και δεν έρχεστε για τα πραγματικά προβλήματά μας"
8:30 Νέα προκλητική επίθεση των ΜΑΤ Στη Λεωφόρο Λαμπράκη, προχωρούσαν ομάδες ΔΙΑΣ και στην κυριολεξία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, "μπούκαραν" αφού πέρασαν το διάζωμα που τους χώριζε με μία μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι κατέβαιναν τη Λεωφόρο φεύγοντας και άρχισαν να χτυπούν. Δεν υπήρξε καμία πρόκληση εκ μέρους των διαδηλωτών.
Οι πληροφορίες που φθάνουν αναφέρουν ότι οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 60 Ζούμε. Έχουν μαζέψει κόσμο, έγινε της τρελλης μες τα στενά, δεν περιγραφω άλλο. Πολύ ξύλο. Μετά το τέλος της διαδήλωσης στο Κερατσίνι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Λ. Αλεξάνδρας, έξω από τη ΓΑΔΑ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πορεία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Νέα μηνύματα Μπαλτάκου «καίνε» τον Σαμαρά
Πέντε μέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο Τάκης Μπαλτάκος αναζητούσε εναγωνίως τον Ηλία Κασιδιάρη. Εκτεθειμένη η συγκυβέρνηση από τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η επικοινωνία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, με ενδιάμεσο τον συνεργάτη του δεύτερου Ζούμπο, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή που αποκάλυψε χθες η «Εφ.Συν.», προκαλεί πραγματικούς τριγμούς στην κυβέρνηση. Γιατί ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης εμφανίζεται να δίνει εντολές στηνκοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, εν όψει κρίσιμων ψηφοφοριών τον Φεβρουάριο του 2013. Ο κ. Μπαλτάκος επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και επικαλείται «εθνικούς λόγους» για την πρωτοβουλία του. Εμμεσα, δηλαδή, επιβεβαιώνει και τη γνώση του πρωθυπουργού για την επικοινωνία του με τον Κασιδιάρη. Επιβεβαιώνει επίσης τη σχέση του με τον Ζούμπο (τον «25χρονο υπάλληλο» της Χρυσής Αυγής). Βέβαια, δεν εξήγησε ο κ. Μπαλτάκος ποιοι είναι οι «εθνικοί λόγοι» που επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία να συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα οι σχέσεις αυτές να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε με απλή εντολή Μπαλτάκου να ψηφίζει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα τηςναζιστικής οργάνωσης. Αποκαλύπτουμε σήμερα και δύο ακόμα μηνύματααπό το γραφείο της Χρυσής Αυγής (Ζούμπος) προς τον Κασιδιάρη, που έχουν σχέση με τον Μπαλτάκο, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα μηνύματα αποδεικνύουν ότι ακόμα και εκείνη την κρίσιμη στιγμή, τις παραμονές των συλλήψεων, ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου επιδίωκε νέες επαφές με την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραμένουν εκτεθειμένοι.
------------------------------------------------------------------------------------------
Μουσουλμάνοι Αυστραλίας: «Σκοτώστε τους Χριστιανούς και σφάξτε τα παιδιά τους»
Tις ανοησίες περί πολυπολιτισμού πληρώνει πλέον και η Αυστραλία. Στην Αυστραλία και δη στο Σίδνεϊ μουσουλμάνοι με την σημαία της Τζιχάντ να ανεμίζει σε αυτοκίνητο, την ίδια σημαία δηλαδή που χρησιμοποιούν τα βαρβαρικά λεφούσια του ΙΚΙΛ, παρέλασαν κατευθυνόμενοι προς χριστιανική εκκλησία ουρλιάζοντας «Σκοτώστε τους Χριστιανούς και σφάξτε τα παιδιά τους»! Η χριστιανική εκκλησία «Η Παναγία του Λιβάνου» στο δυτικό Σίδνεϊ φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Οι χριστιανοί που εκείνη την ώρα εκκλησιάζονταν έμειναν να τρέμουν ακούγοντας τις απειλές κατά της ζωής τους και των παιδιών τους. Ο ιερωμένος, μάλιστα, δήλωσε πως οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν από τα λεγόμενα των μουσουλμάνων, αλλά και από τις απειλητικές τους διαθέσεις εναντίον τους. Ενώ με το που έφτασε η αστυνομία στην περιοχή, μαζεύτηκε και κόσμος για να προφυλάξει τους ανθρώπους που βρίσκονταν εντός της εκκλησίας, με τους μουσουλμάνους να έχουν εξαφανιστεί και να αναζητούνται μέχρι στιγμής από τις αυστραλιανές αστυνομικές δυνάμεις. Η επιπλέον ενημέρωση για το συμβάν είναι περιορισμένη, καθώς οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και να μην ταράξουν την τοπική κοινότητα…Ως φαίνεται οι δυτικές κυβερνήσεις μυαλό δεν βάζουν προφανώς όλα αυτά γίνονται βάη σχεδίου από νεοταξίτικα κέντρα που κυβερνούν τον δυτικό κοσμο τουλάχιστον και επιθυμούν οι κοινωνίες να ζουν υπό καθεστώς φόβου για να βρίσκονται πάντα υπό εκβιασμό, και να περνούν εύκολα μέτρα ασφαλείας που θα μειώνουν τις προσωπικές ελευθερίες, εξ'ού και τα "αντιρατσιστικα" σε όλον τον πλανήτη με σκοπό να "βουλώσουν" και το στόμα όποιου τα υπενθυμίζει αυτά στους πολίτες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σ' αυτό το μουσικό σκουπίδι αλλά αυτό το φωτομοντάζ αξίζει. Και για όσους δεν γνωρίζουν, στις 13 Σεπτεμβρίου ηLady Gaga εμφανίστηκε στο Ισραήλ. Είναι η πρώτη "καλλιτέχνις" που επιβράβευσε με την εμφάνισή της, το Ισραήλ, για τη σφαγή που πραγματοποίησε στη Γάζα το καλοκαίρι.
---------------------------------------------------------------------------------
«10.000 άτομα στην πρώτη επέτειο της νεο-ναζιστικής δολοφονίας»
Αναφορές στις τελετές μνήμης για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιλαμβάνει ο διεθνής τύπος στα σημερινά του δημοσιεύματα. Το πρακτορείο AFP κάνει λόγο για 10.000 άτομα που πήραν μέρος στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του «αντιφασίστα ράπερ ο οποίος σκοτώθηκε από «στρατιώτη της νεο-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, κάτι που, όπως αναφέρει «πυροδότησε την καταστολή του κόμματος». Το πρακτορείο μιλά για 3.500 συγκεντρωμένους στο Κερατσίνι και άλλους 6.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη. Εκτενή αναφορά στις εκδηλώσεις μνήμης κάνει και η εφημερίδα Global Post, η οποία υπογραμμίζει το «ξήλωμα» της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Φύσσα, δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί στο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, το οποίο χάρισε στην νεο-ναζιστική οργάνωση τρεις θέσεις στη Ευρωβουλή. Για βίαια επεισόδια που ακολούθησαν την ειρηνική αντιφασιστική εκδήλωση κάνει λόγο το αμερικανικό Fox News, σύμφωνα με το οποίο ένας περαστικός τραυματίστηκε. «Χιλιάδες Έλληνες τιμούν τη μνήμη του αριστερού ράπερ Φύσσα» αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. H εφημερίδα γράφει: «Χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, σε πολλές μεγάλες πόλεις, τίμησαν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, μόνο στην Αθήνα πήραν μέρος 3.500 άνθρωποι σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι». Στο ίδιο θέμα αναφέρεται επίσης στην ηλεκτρονική της σελίδα και η Rheinische Post: «Επεισόδια σημειώθηκαν σε μια εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία πριν από ένα χρόνο του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα. Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκατοντάδες διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ, έσπασαν βιτρίνες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον ένας περαστικός τραυματίστηκε».
------------------------------------------------------------------------------
Η Χρυση Αυγη εχει κι αλλους υποπτους πορους
Κραυγαλέα και αντισυνταγματική χαρακτήρισε την απόφαση για την διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ο δικηγόρος κ. Παπαγρηγορίου, που εκπροσώπησε τον πολιτικό σχηματισμό στη δίκη ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Εκπρόσωποι δημοσίου: «Η Χρυσή Αυγή έχει κι άλλους πόρους»
Στον αντίποδα οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου αντέτειναν: "Η αίτηση είναι προδήλως απαράδεκτη διότι η ΚΥΑ είναι πράξη εκτέλεσης της προηγηθείσας απόφασης της Βουλής. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής δεν προσβάλλονται στο ΣτΕ. -Η Χρυσή Αυγή έχει κι άλλους πόρους, αφού σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013, προκύπτει ότι: Πάνω από 400.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία της από ιδιωτική χρηματοδότηση και 150.000 ευρώ από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. (μέρος αυτών πηγαίνει στο κόμμα). -Το μέτρο είναι προσωρινό, δεν αποστερεί στο κόμμα οριστικά τη χρηματοδότηση. Σε περίπτωση αθώωσης τα χρήματα θα επιστραφούν στο κόμμα. -Για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί κόμμα τα μέλη του οποίου και κυρίως ο αρχηγός του, κατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και έχουν ήδη προφυλακιστεί". Ως απόδειξη δε της δυνατότητας του κόμματος να παραμένει ενεργό, επικαλέστηκαν τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές "όπου ελεύθερα εξέφραζε τις απόψεις της και έλαβε ικανοποιητικό αριθμό ψήφων.
----------------------------------------------------------------------------------
Γνωστή "λεσβία" τραγουδίστρια: Αν ο γιος μου ήταν ομοφυλόφιλος δεν θα μπορούσα να το δεχτώ!
Ας γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο στο 2002. Ενα γυναικείο συγκρότημα, δηλωμένες ομοφυλόφιλες σοκάρουν την Ρωσία και την διεθνή κοινότητα. Εμφανίζονται στην Eurovision και φιλιούνται στην σκηνή. Γίνονται σύμβολα της παγκόσμιας ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Τις έλεγαν t.A.T.u.Στο βιντεο κλιπ εκείνη την εποχή, οι δυο τραγουδίστριες ντυμένες με σχολικές στολές έτραχαν στην βροχή και φιλόντουσαν με πάθος. Το 2003 όμως ένα ντοκιμαντέρ αποκάλυψε ότι καμία από τις δυο δεν είναι ομοφυλόφιλη. Ωστόσο, η Γιούλια Βόλκοβα και η Λένα Κατινα δεν σταμάτησαν ποτέ να μιλούν υπέρ των ομοφυλοφιλων. 'Ελεγαν το 2006: «Το σλόγκαν μας είναι να αγαπαμε και ότι δεν έχει σημασία ποιόν. Αυτό που λέμε είναι ότι ένα αγόρι μπορεί να αγαπήσει ένα αγόρι και ένα κορίτσι ένα άλλο κορίτσι. Αν όλοι οι άνθρωποι αγαπούσαν ο ένας τον άλλο θα ήταν πιο εύκολο να ζούμε σε αυτό τον κόσμο». Οκτώ χρόνια μετά η μια από τις δυο άλλαξε ως φαίνεται γνώμη και στάση ζωής. Είπε ότι αν ο γιος της ήταν ομοφυλόφιλος δεν θα τον αποδεχόταν. «Ναι. Θα τον καταδίκαζα γιατί πιστεύω ότι ο αληθινός άνδρας πρέπει να είναι αληθινός άνδρας», είπε. Και συνέχισε: «Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για αναπαραγωγή. Αυτή είναι η φύση μας. Για μένα ο άνδρας είναι στήριξη και δύναμη. Όχι δεν θα αποδεχθώ να είναι ο γιός μου ομοφυλόφιλος». Και πρόσθεσε και κάτι άλλο. Είπε ότι πάντα αυτό πίστευε.
----------------------------------------------------------------------------------
Μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια αντίστασης στην πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και τον φασισμό
18 Σεπτεμβρίου 2014. Ένα χρόνο μετά. Μαζικά συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Λευκωσία, Βόλο, Λάρισα, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Γιάννενα, Καστοριά, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Σέρρες, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Λιβαδειά, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Κατερίνη, Κοζάνη, Σύρο, Μυτιλήνη αλλά και Παρίσι, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Leuven του Βελγίου, Στοκχόλμη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μπέλφαστ, Δουβλίνο, Ζάγκρεμπ.
Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις αντίστασης στο φασισμό και τους προαγωγούς του.Ιδιαίτερα μαζική η διαδήλωση στο Κερατσίνι, χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής. Ο ‘μπαλτάς’ της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, προσπάθησε να χτυπήσει αυτό ακριβώς που φοβάται: τη λαϊκή οργή για την πολιτική που γεννάει τη φτώχεια, την κοινωνική καταστροφή και το φασισμό. Στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη – μουσικού Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία, στον ένα χρόνο από τη διαδήλωση στην οποία ένας διαδηλωτής έχασε το μάτι του από ευθεία βολή χημικών, απαγορευμένων σε καιρό πολέμου, τη μέρα ακριβώς που έρχεται στο φως της δημοσιότητας το «συνεχές» κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής, η άθλια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πνίγει στα χημικά και τις κρότου – λάμψης τη διαδήλωση στο Κερατσίνι αλλά και σε άλλες πόλεις, τραυματίζει και σέρνει δεκάδες διαδηλωτές στα δικαστήρια. Είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο» ο δήμαρχος ΚερατσινίουΧρήστος Βρεττάκος: «Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, φασίστες χτύπησαν την πόλη μας, μόνο που τώρα φορούσαν και στολές. Η σημερινή μεγαλειώδης πορεία που τίμησε τη μνήμη του Παύλου τους ενόχλησε και αυτό φάνηκε με δύο τρόπους: Τριάντα ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο, ενώ οι μπάτσοι τους κοιτούσαν». «Ήθελαν να κάψουν την πόλη. Αυτά τα έκαναν οι φασίστες με στολή – κι ας μου κάνουν μήνυση. Ο φασισμός με στολή χτύπησε σήμερα στο Κερατσίνι. Πρέπει να τους μαζέψουν, αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς».
Όταν οι 100 ασφαλιτες που το παιζαν «αντιεξουσιαστες» καιγανε τα μαγαζια και χτυπουσαν τους διαδηλωτες, η μπατσαρια απλως τους κοιτουσε! Τι να συλαμβανανε? Τους δικους τους? Μονο που οι 100 ασφαλιτες «αντιεξουσιαστες», δεν βγηκαν μεσα από το μπογκ των αντιεξουσιαστων στη πορεια, αλλα ηρθαν από το πουθενα! Μολις τελειωσαν, αναλαβανε τα ΜΑΤ να διαλυσουν τον κοσμο της πορειας, και συνελαβαν 60 διαδηλωτες!
Που αναγκάζονται τελευταία να πηγαίνουν οι καθαρίστριες??? Στην ΓΑΔΑ...... 19-9-14
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο δήμαρχος Πάτρας Πελετίδης, άφησε τους κατοίκους της πόλης στο έλεος των ΜΑΤ και της αστυνομίας.
Στο Κερατσίνι τα ΜΑΤ της φασιστικής κυβέρνησης έπνιξαν στα χημικά τον κόσμο και βάρεσαν στο ψαχνό τους αντιφασίστες που τίμησαν την μνήμη του δολοφονημένου απο τους ναζί, Π. Φύσσα. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χ. Βρεττάκος στην πρώτη γραμμή του συλλαλλητηρίου,κατήγγειλε την τρομοκρατία και την φασιστική επίθεση. Στην Πάτρα του Πελετίδη,του λεγόμενου και παρκομετροφάγου, συνέβη κάτι παρόμοιο. Τα ΜΑΤ έπνιξαν αναίτια την πόλη στα χημικά με σκοπό να διαλύσουν την μεγαλειώδη πορεία και να εκφοβίσουν τον κόσμο ώστε να μην κατεβαίνει σε συλλαλλητήρια. Δυστυχώς ο παρκομετροφαγάνας Πελετίδης δεν ήταν εκεί!! Ο λαός της Πάτρας πνιγόταν στα δακρυγόνα και ο υποτιθέμενος κομμουνιστής δημαρχός της,τον είχε αφήσει στο έλεος του θεού. Απουσίαζε και αυτός και το κόμμα του,γιατί το ΚΚΕ αποφεύγει να συγχρωτίζεται και να συνδιαδηλώνει με οπορτουνιστικά στοιχεία. Αν και του είχε προταθεί να ηγηθεί σαν δήμαρχος Πατρέων του αντιφασιστικού συλλαλλητηρίου,ο Πελετίδηςαρνήθηκε αφού ούτε το συλλαλλητήριο ήταν του ΚΚΕ,ούτε ο Φύσσας ανήκε στο ΠΑΜΕ. Ετσι ο Πελετίδης γλύτωσε τα χημικά, και όπως οι προηγούμενοι πασόκοι δήμαρχοι άφησε τους κατοίκους της πόλης στο έλεος των ΜΑΤ και της αστυνομίας. Ευτυχώς που βρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ Κ.Σπαρτινός που έφαγε τα πρώτα χημικά κατάμουτρα,και έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας,σώζοντας την τιμή της πόλης. Ελπίζω αύριο ο δήμαρχος του ΚΚΕ,αν δεν ασχολείται με την δωρεάν στάθμευση,να βγάλει μια καταδικαστική ανακοίνωση,κρατώντας τουλάχιστον τα προσχήματα.
Σχολιο.- α. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΚ, η αναρχία, πολύς μα πάρα πολύς ανένταχτος κόσμος, ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και διοργάνωσαν πλήθος εκδηλώσεων (συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες κλπ) σε σχέση με τον αντιφασισμό κ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μάλιστα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και πλήθος αναρχικών ομαδων και τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέουν τον καπιταλισμό με τον φασισμό: Ο καπιταλισμός ενισχύει τον φασισμό και ο φασισμός κ ο εθνικισμός παλεύουν για τη σωτηρία του καπιταλισμού. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. β. Το ΚΚΕ απείχε όπως πάντα, έτσι και τώρα από το αντιφασιστικό κίνημα. Το θετικό είναι ότι σε ορισμένες πόλεις το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κάποιες εκδηλώσεις. αλλά πάλι μόνο του, μακριά από όλον τον υπόλοιπο κόσμο, που φυσικά είναι και ήταν πολύ περισσότερος. γ. Συνέπεια αυτής της απομονωτικής κ βαθιά σεχταριστικής λογικής του ΚΚΕ, είναι και η συμπεριφορά του Πελετίδη στην Πάτρα. Μπορεί να τραντάζεται η Πάτρα από μαζικές κ μαχητικές διαδηλώσεις, μπορεί να συγκροτούνται σταδιακά θεσμοί του εργατολαϊκού κινήματος, κλπ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΚΑΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. Οσο διαλυτικό και καταστροφικό είναι αυτό για το κίνημα κ τηνκομμουνιστική προοπτική!!! Παιδιά, ΑΥΤΟ είναι το ΚΚΕ. Θα μπορούσε πχ να βάλει μια βδομάδα πριν ή μετά το φεστιβάλ της Αθήνας, και να συμμετέχει έστω και με τις δικές του πρωτοβουλίες στην έξαρση του αντιφ. κινήματος ΚΑΙ λόγω του ενός χρόνου απο την δολοφονία του Π. Φύσσα. ΔΕΝ το έκανε όμως! Καιρός είναι οι άλλες κομμουνιστικές και αριστερές δυνάμεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) να αρχίσουν να συγκροτούνται καλύτερα και σε θεωρητικό κ σε πολιτικό κ σε οργανωτικό επίπεδο.
Σχολιο.- κκεδακια μαθετε αρχικα τα βασικα και μετα σχολιαζετε. Αλλο αντικομμουνιστης και αλλο αντικκε μιας και το κομμα του Κουτσουμπα και του Μαιλη έχει τοση σχεση με τον κομμουνισμο οσο ο φαντης με το ρετσινολαδο. Το σχολιο αυτο γραφτηκε στο κολακευτικο ποστ για τον δημαρχο της Πατρας. http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_58.html Τοτε σας καλοαρεσε. Τωρα που σας τα χωνουν γαυγιζετε.Εμ μονα δικα δικα σας δεν γινετε.
Σχολιο.- Η σχολή Περισσού στα καλύτερά της. Μην πει κανείς τίποτα για το ΚΚΕ. Όχι!!! Μαύρο φίδι που τον έφαγε. "Πρακτοράκια", "αντικομμουνιστές" , "ασφαλίτες", "άξιος ο μισθός που παίρνετε από την κουμουνδούρου", "χρυσαυγίτες", "απολειφάδια"......Η διαλεκτική σε όλο της το μεγαλείο και το ΚΚΕ σε όλη του την κατρακύλα Σχολιο.- ΑΝ ο Δημαρχος διαφωνει με το πολιτικο πλαισιο της διαδηλωσης δεν ειναι υποχρεωμενος να κατεβει....εξαλλου ο ΣΥΡΙΖαιος Κερατσινιωτης Δημαρχος μπροστα μπροστα μπορει να ητανε αλλα το ξυλο δεν το απετρεψε καθως δεν ειναι της αρμοδιοτητας του....
Σχολιο.- Αυτο το αντικομμουνιστικο μορφωμα που ακουει στο ονομα " Κ"ΚΕ που εδω και δεκαετιες προδωσε τους αγωνες τις θυσιες και τα ιδανικα για τα οποια παλευε το καποτε ηρωικο ΚΚΕ και σημερα καρπωνεται αυτη τη δοξα. Σταματηστε εσεις του Βαθυ Κοκκινο να προβαλεται καθε τρεις και λιγο τα εφετζιδικα κατορθωματα αυτου του μορφωματος Πρεπει να κηρυχτει ενας πολεμος εναντιον του για να μπορεσει το κομουνιστικο και λαικο κινημα να προχωτησει και να νικησει. Αυτοι εχουν εδω και δεκαετιες ταχθει ανοικτα με την πλευρα του ταξικου εχθρου μας Ας μη γελιομαστε Αυτοι ειναι επικινδυνοι
-----------------------------------------------------------------------------------------
Νέοι, άνεργοι και φτωχοί υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας
Τι δείχνει η κατανομή των ψήφων
Με 383.937 ψήφους διαφορά επικράτησε το «όχι» στην απόσχιση της Σκοτίας. Το 55,3% του εκλογικού σώματος επέλεξε την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι του 44,7% που επιθυμούσε την ανεξαρτησία. Προπύργιο του «όχι» αναδείχθηκε το Εδιμβούργο και του «ναι» η Γλασκόβη.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πιο νέοι, οι πιο φτωχοί και άνεργοι, είναι αυτοί που επιθυμούσαν περισσότερο την απόσχιση. Από τα 4,28 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, στις κάλπες για το χθεσινό δημοψήφισμα προσήλθε το 84,59%, προσέλευση που συνιστά ποσοστό-ρεκόρ. Κατά της απόσχισης ψήφισαν 2.001.926 πολίτες, ενώ υπέρ, ψήφισαν 1.617.989. Σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση που δημοσιεύει η Telegraph, οι τέσσερις εκλογικές περιφέρειες της Σκοτίας, από το σύνολο των 32 στις οποίες καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ της απόσχισης, οι ψηφοφόροι είναι σε γενικές γραμμές πιο νέοι, πιο φτωχοί και δεν εργάζονται, σε αντίθεση με εκείνους που ψήφισαν «όχι». Για παράδειγμα, στο Ντάντι και το Γουέστ Ντανμπαρτονσάιρ, όπου καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά του «ναι», η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη όχι μόνο σε σχέση με τα Όρκνεϊ ή τα σκοτσέζικα σύνορα όπου τα ποσοστά του «όχι» είναι εντυπωσιακά υψηλά, αλλά και αρκετά μεγαλύτερη από το μέσο εθνικό όρο. Επιπλέον στις περιοχές όπου το «όχι» εμφανίστηκε πιο δυνατό, η αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων την τελευταία δεκαετία ήταν αισθητά μεγαλύτερη από ότι στις περιοχές του «ναι». Επίσης οι νεότεροι ψηφοφόροι επέδειξαν τάσεις αποσχιστικές, ενώ οι συνταξιούχοι ένιωσαν μεγαλύτερη ασφάλεια με την επιλογή της παραμονής στο Ην. Βασίλειο. Στις τρεις εκλογικές περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά του «ναι» ο μέσος ηλικιακός όρος των ψηφοφόρων είναι πολύ μικρότερος από ότι στις τρεις περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά του «όχι», όπως αναφέρει η Telegraph.
Οι περιοχές στις οποίες το «όχι» κατέγραψε υψηλά ποσοστά ήταν: Νησιά Όρκνεϊ : 67,2% Σκοτσέζικα σύνορα: 66,56% Ντάμφρις και Γκαλογουέι: 65,67% Νησιά Σέτλαντ: 63,71% Εδιμβούργο: 61,1% Οι περιοχές στις οποίες το «ναι» κατέγραψε υψηλά ποσοστά ήταν: Ντάντι Σίτι : 57,35% Γουέστ Ντανμπαρτονσάιρ: 53,965% Γλασκόβη: 53,49% Νορθ Λαναρκσάιρ: 51,07% Ινβερκλάιντ: 49,92% Δημογραφικά χαρακτηριστικά για την Σκοτία Ο πληθυσμός της Σκοτίας ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια (στοιχεία 2012) και αποτελεί το 8,3% του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 17,2% του πληθυσμού είναι κάτω των 16 ετών. Το 65,4% είναι 16-64 ετών Το 9,5% είναι από 65-74 ετών Το 7,9% είναι από 75 ετών και άνω Σε έκταση και πληθυσμό, η Σκοτία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της Μ. Βρετανίας, μεγαλύτερη από την Ουαλία και την Β. Ιρλανδία μαζί.
--------------------------------------------------------------------------------
Η διαδηλώτρια στο Κερατσίνι λίγο πριν χτυπηθεί από αυτούς που προσπάθισαν να διαλύσουν την πορεία
Φωτογραφία από τη διαδηλώτρια της πορείας μήνημης για τον Παύλο Φύσσα, λίγο πριν χτυπηθεί από άτομο που συμμετείχε στην ομάδα που έσπασε το ΚΕΠ του Δήμου Κερατσινιου Όπως φαίνεται, η γυναίκα δεν ασκεί βία και προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα...
---------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στο Κερατσίνι: "Να δω πιο κάτω τι θα κάνεις που θα σε γα@@σω"
Το παρακάτω βίντεο δείχνει την όχι και τόσο πρωτοφανή αντιμετώπιση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στην μνήμη του δολοφονημένου από την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα
https://www.youtube.com/watch?v=XcvdHE9eALw&list=UUNgG4JVL408M90m6rU0Y30Q
Όσο μιλάμε για ΜΑΤ ενώ πρόκειται για Σαμαροβενιζέλους και διαπλεκόμενους παίζουμε το παιχνίδι τους.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι αντιδράσεις Καμμενου για την υπόθεση Μπαλτάκου
02.04.2014
Π. Καμμένος: «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση»
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησης αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο- παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. «Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε, πως προκύπτουν κι άλλα θέματα αφού -όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος- «ο εισαγγελέας Μαδεμλής στη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει εντολή από τον σύμβουλο Τύπου του πρωθυπουργού μέσω twitter και να διατάσσει αμέσως ιδιωτικές δηλώσεις μου σε κάμερα, προκαταρκτική και να μην γίνεται το ίδιο για τα παιδάκια που έπιναν αρσενικό στη Χαλκιδική». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε πως είναι παράξενο πώς και η Βουλή ψηφίζει περίεργα, «αφού έχουμε την άρση της ασυλίας μου για τη Χαλκιδική, επειδή στήριξα τις μανάδες και, στην ίδια ψηφοφορία, συνάδελφος βουλευτής που ελέγχεται για κάποια εκατομμύρια ευρώ έχει τη στήριξη της κυβέρνησης από βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και δεν παραπέμπεται». «Από το βίντεο προκύπτει ότι συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο ήταν «τα δύο άκρα» τα οποία και δημιούργησε η κυβέρνηση. Από την άλλη -πρόσθεσε ο κ. Καμμένος- αποδεικνύεται ότι και η ΧΑ συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικό, ναζιστικό κόμμα το οποίο είναι στα άκρα, αλλά που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης». Τέλος ρώτησε: «Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;».
---------------------------------------------------------------------------------------
Εντονη ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου, το κόμμα του οποίου εμπλέκει στις όλες «συνεννοήσεις» ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης. «Ο Τάκης Μπαλτάκος έκανε πολλές προσπάθειες από την αρχή να μας προσεγγίσει, αλλά του το ξέκοψα αμέσως και τον κατήγγειλα δημόσια για προσπάθεια δημιουργίας μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης» τονίζει στην Εφ. Συν. Της Παρασκευης 19/9.2014, προσθέτοντας: «Στα σχέδιά του ήταν η δημιουργία κοινών γραμμών ανάμεσα σε Ν.Δ-ΑΝ.ΕΛΛ.-Χρυσή Αυγή. Ακόμα και σήμερα λειτουργεί κατ’ εντολήν του Αντώνη Σαμαρά. Στόχος είναι η δημιουργία ενός δεξιού κόμματος με ακροδεξιούς και στελέχη της Χρυσής Αυγής, για να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Μπαλτάκος αναζητά και αποστάτες από τους ΑΝ.ΕΛΛ. μέσω πιέσεων από κρατικές υπηρεσίες, τις οποίες ελέγχει ο ίδιος».
---------------------------------------------------------------------------------------
Νεες συμφωνιες. Γη και υδωρστους ιδιωτες χωρις αντιλογο. Από τις 25 Σεπτεμβριου οι Ευρωπαιοι πολιτες κινδυνευουν να χασουν το δημοσιο χαρακτηρα των υπηρεσιων, όπως η υγεια, η παιδεια, η υδρευση και η αποχετευση. Υπογραφεται μεταξυ ΕΕ-Καναδα δεσμευτικη διμερης συνολικη Οικονομικη και Εμπορικη Συμφωνια.
--------------------------------------------------------------------------------
Διαλύονται τα Σκόπια; Οι Αλβανοί της FYROM ανακήρυξαν αυτονομία!
18 Σεπτεμβρίου 2014, 20:06
Στην πλατεία Σκεντέρμπεη στα Σκόπια ο δήμαρχος Νεβζάτ Χαλίλι ανακήρυξε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας που εδράζεται στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο προοίμιο του οποίου αναφέρεται ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει το δικαίωμα να κυβερνά τον εαυτό του και σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τόμας Γούντροου Ουίλσον, οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Το ζήτημα είναι εάν το νοτιοσλαβικό κράτος -αναγνωρισμένο ως FYROM- μπορεί να λειτουργήσει ως κράτος δύο ίσων δημοκρατιών, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρώην ομοσπονδίας της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και της βελγικής ομοσπονδίας. Ο Χαλίλι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου το 1970 πού όρισε τη Ομοσπονδοποίηση του Βελγίου. Ο Γκρούεφσκι, να δώσει, ακόμη εντολές στο κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία για την ομοσπονδοποίηση της χώρας. Ο Χαλίλι, δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι αν και η Συμφωνία της Οχρίδας του 2001 σταμάτησε τη σύγκρουση μεταξύ των εθνοτήτων στη χώρα, δεν μπόρεσε να παράσχει την πολυπόθητη ισότητα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων, γράφει η αλβανική Lajm των Σκοπίων και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο. Πανικός στα Σκόπια από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας Πανικός κατέλαβε την πολιτική ηγεσία, αλλά και τα λιγοστά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης που τολμούν να αναφέρουν την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας από τον Νεβζάτ Χαλίλι. Το κανάλι Σίτελ των Σκοπίων, κρατά μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος, ενώ το κανάλι ‘5’, δεν αναφέρεται στην ανακήρυξη της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», αλλά στους συνταγματικούς περιορισμούς των πολιτών και στο ενδεχόμενο ποινικής δίωξης του Νεβζάτ Χαλίλι. Πέντε σημεία παρουσιάζει κάτω από τη φωτογραφία της ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας (άνω): «Το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές: Η κυριαρχία της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ είναι αδιαίρετη, αναπαλλοτρίωτη και αμεταβίβαστη. Τα σημερινά σύνορα είναι απαραβίαστα. Όποια διασάλευση της συνταγματικής τάξης είναι έγκλημα και προβλέπονται από τη νομοθεσία ποινές άνω των πέντε ετών. Θα λειτουργήσει ο δημόσιος εισαγγελέας. Θα πρέπει να αναλυθούν τι συνέβη, τι ειπώθηκε και ποιος μίλησε. Θα συγκεντρωθούν όλα τα υλικά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν στοιχεία για ποινικές ευθύνες και να αποφασισθεί περαιτέρω η δίωξη. Το Κανάλι 5 απευθύνεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο και θα μιλήσει με καθηγητές για το Σύνταγμα και τους νόμους…», σημειώνει το δημοσίευμα, χωρίς καμία αναφορά στο τι ειπώθηκε από τον επικεφαλής της ‘Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας’.
----------------------------------------------------------------------------------------
Κυνική ομολογία της Κομισιόν: Δεν ισχύει στις χώρες του μνημονίου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ! Και τώρα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ... τι θέση θα καταθέστε για ν' αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;
Απίστευτη ήταν η ομολογία της Κομισιόν ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της... αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”. Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι “Όσον αφορά...τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, για να ρίξει στη συνέχεια το “μπαλάκι των ευθυνών” στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”. Καταλήγοντας στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι “κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων”.
Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση: «Ερώτηση προς την Επιτροπή Georgios Katrougalos (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL), Emmanouil Glezos (GUE/NGL), Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και Sofia Sakorafa (GUE/NGL).
---------------------------------------------------------------------------------------
Λευτερώθηκε η Maaloula από τους μισθοφόρους της ναζιστικής ΕΕ & ΗΠΑ! Εκεί οι Ελληνορθόδοξοι δεν έχουν καμία σχέση με τα πουλημένα τομάρια, τους μνημονιακούς "ιεράρχες"... Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε... ντρέπεστε;
Στη Maaloula, που απελευθέρωσε ο Αραβικός στρατός της "δικτατορίας" στη Συρία κι η Χεζμπολά, από τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης... οι σημαίες της Συρίας και της Χεζμπολά στολίζουν τις Χριστιανικές εκκλησίες, δίπλα στον σταυρό!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τα κράτης της ναζιστικής ΕΕ... Κάτω τα χέρια από τη Συρία!
Σαφής η θέση της Κίνας, όπως την έξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του Πεκίνους για τη Μ. Ανατολή Gong Xiaosheng, στη Βυρητό: "Καμία αμερικάνική επίθεση στη Συρία, με πρόσχημα τους τρομνοκράτες, χωρίς την έγκριση της... κυρίαρχης κυβέρνησης της Συρίας"!
----------------------------------------------------------------------------------------
Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου! Ξάφνου θυμήθηκε η ελληνική πολιτεία τον τάφο της Αμφίπολης, όταν το 1916 οι Βρετανοί στρατιώτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και άνοιξαν ορύγματα, επιδείκνυαν τα κρανία που έβρισκαν εκεί! Οι αρχαιολόγοι γιατί κάνουν τους γερμανούς; (φωτογραφίες από τα βρετανικά στρατιωτικά αρχεία - Amphipolis 1916 and macedonian tombs).
ΤΟ ΛΕΕΙ Η... WIKIPEDIA ME ΦΩΤΟ.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΗΜΜΑ... http://en.wikipedia.org/wiki/Amphipolis
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ.... http://en.wikipedia.org/wiki/King%27s_Shropshire_Light_Infantry