Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σαββατο 20 Σεπτεμβριου 2014


Η Ρωσία έβαλε τους κανόνες.''Εμείς θα διώξουμε τους ισλαμιστές από την Συρία''
Την από κοινού ανάληψη στρατιωτικής δράσης αποφάσισαν ΗΠΑ-Ρωσία εναντίον των εγκληματιών ισλαμιστών της ISIL στη διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι. Oι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν στο Ιράκ μαζί με τους Γάλλους, ενώ η Ρωσία θα επιχειρήσει από το έδαφος της Συρίας χρησιμοποιώντας την βάση της Ταρτούς.
Η πληροφορία διέρρευσε από αραβικά ΜΜΕ που παρακολούθησαν τη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, στο Παρίσι.Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ουάσιγκτον θα χτυπήσει ISIS και Αλ Νούσρα στο Ιράκ, μέσω των αμερικανικών βάσεων στη Σαουδική Αραβία και Κατάρ ενώ η Μόσχα θα αναλάβει τις αντίστοιχες επιθέσεις στη Συρία. Η Μόσχα θεωρεί ότι τα μαητικά της θα διατρέξουν λιγότερους κινδύνους στο συριακό εναέριο χώρο όπου και θα έχει την υποστήριξη και του συριακού Στρατού, ο οποίος κάθε άλλο παρά αδρανής είναι σε σύγκριση με τον αδύναμο όπως αποδείχτηκε ιρακινό Στρατό. Η συμφωνία φυσικά γίνεται αποδεκτή από την Συρία καθώς ο πρόεδρος Άσαντ δεν θέλει επ'ουδενί λόγο να δει αμερικανικά μαχητικά να πετούν πάνω από την Δαμασκό για να χτυπήσουν αυτούς που η Ουάσιγκτον χρηματοδοτούσε και εξόπλιζε επί σειρά ετών για να αιματοκυλίσουν την χώρα. Σύμφωνο είναι και το Ιράν το οποίο βλέπει την άλλοτε άρχουσα σιιτκή πλειοψηφία στο Ιράκ να χάνει την εξουσία και να μειοψηφεί στις αποφάσεις. Το Ιράν δεν επιθυμεί μια ανεξέλεγκτη στρατιωτική δράση των Αμερικανών και θέλει όσο κανείς άλλος να μπουν και οι Ρώσοι στο παιχνίδι τους οποίους και εμπιστεύεται. Άλλωστε όπως είπαν και Αμερικανοί αναλυτές "η ISIL αποτελεί απειλή και για την Ρωσία" καθώς εκατοντάδες Τσετσένοι μαχητές συμμετέχουν στην εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Σ.Λαβροφ με δηλώσεις του δεν άφησε καμμια αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει: "Οι αρχηγοί του “Ισλαμικού Κράτους” δεν θα πρέπει να θρέφουν καμία αυταπάτη ότι θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν δικό τους κράτος.Η αντίθεσή μας στην τρομοκρατία δεν πρέπει να θυσιαστεί για τις επιδιώξεις ανατροπής του καθεστώτους στη μια ή στην άλλη χώρα." Αμέσως μετά περιέλαβε και τους Γάλλους τους οποίους κατέστησε υπέυθυνους καθώς αυτοί έριξαν μαζί με τις ΗΠΑ τον μακαρίτη συνταγματάρχη Μ.Καντάφι στην Λιβύη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κράτος παρίας, όπου πολέμαρχοι εξουσιάζουν διάφορα τμήματά του, και από τότε οι εξτρεμιστές σουνίτες ανά τον κόσμο πίστεψαν ότι μπορούν να καταλάβουν την εξουσία σε όλες τις αραβικές χώρες. Το δοκίμασαν στη Συρία, στο Ιράκ, αλλά και στην Αίγυπτο, όπου εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον πανίσχυρο αιγυπτιακό Στρατό από τον οποιο ηττήθηκαν με ευκολία. "Αυτό ήταν η περίπτωση της Λιβύης όταν κάποιες χώρες εθελοτυφλούσαν στην άνοδο των εξτρεμιστών κατά την προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Καντάφι. Τους έδιναν όπλα και τους υποστήριζαν με κάθε μέσο. Είδαμε τις συνέποιες αυτής της πολιτικής και στη Λιβύη και στο Μαλί." Στη συνέχεια άσκησε κριτική για την απουσία της Συρίας και του Ιράν από τη διεθνή διάσκεψη καθώς όπως είπε πρόκειται για τους “φυσικούς συμμάχους” στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η Γαλλία συζητούσε το ενδεχόμενο πρόσκλησης στις δυο χώρες, αλλά οι ΗΠΑ ήταν αντίθετες. Ο Σ.Λαβρόφ απέκελισε κατηγορηματικά κάθε διαθεση των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν εντός συριακού εδάφους, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της και μη ζητώντας καμιά άδεια, έστω και τυπική καθώς η Συρία έχει δηλώσει έτοιμη για κάθε συνεργασία.
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Μ.Ομπάμα προ ημερών έιχε απειλήσει τον πρόεδρο Μ.Άσαντ ότι "θα τον ρίξει εάν αντισταθεί στους βομβαρδισμούς της χώρας του"! Αμέσως μετά ο Τ.Κέρι δήλωσε "Δεν πρόκειται να συνεργασθούμε με τη Συρία… Θα κάνουμε ό,τι αυτοί δεν έκαναν ενώ είχαν την ευκαιρία να το κάνουν, δηλαδή να επιτεθούμε στην ΙSIS και να την εξουδετερώσουμε." Η λογική καταρρέει. Χρόνια τους εξόπλιζαν για να πέσει ο "κακός" Μ.Άσαντ, και τώρα τον κατηγορούν γιατί δεν τους εξολοθρευσε, όταν πέρσι που τους είχε φέρει σε δύσκολο σημείο, διοργανώθηκε η απίστευτη προβοκάτσια με τα χημικα της Γκούτα, που στοίχισε στον συριακό Στρατό σε εδάφη, καθώς υποχώρησε υπό τον φόβο επικείμενων αμερικανικών βομβαρδισμών, αλλά και ανάγκασε την Συρία να παραδώσει το χημικό της οπλοστάσιο προς καταστροφή. Εκ πρώτης όψεως η ISIL έχει παρεκτραπεί και πρέπει να καταστραφεί. Με μια προσεκτικότερη ματιά όμως έπαιξε τον ρόλο της αφού χάρις αυτήν ο αμερικανικός παράγοντας επιστρέφει στην Μέση Ανατολή, και μάλλιστα σαν "τιμωρός" των "κακών" ισλαμιστών.
-------------------------------------------------------------------------------------
“Ομολογία” από το EFSF: Η εγκληματική συμμορία Παπανδρέου, κατέστρεψε οριστικά την Ευρώπη, με την συνέργεια της Γερμανίας.
Έλεγε ο Στρoς Καν στον Παπανδρέου κατά την διάρκεια των μυστικών συναντήσεων: “Μα είναι αδύνατον οι εταίροι να δεχθούν την εμπλοκή του ΔΝΤ σε χώρα – μέλος της ΕΕ” “Μην σε ανησυχεί αυτό…” έλεγε με νόημα ο καταστροφέας. Σήμερα αποδεικνύεται δια στόματος Ρέγκλινγκ ότι ο Παπανδρέου έπαιξε το βρώμικο παιχνίδι των Γερμανών, κάτι που βέβαια αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Οι Γερμανοί θησαύρισαν από την κρίση. Σώθηκαν κυριολεκτικά ελέω Παπανδρέου – ΔΝΤ. Η χώρα που το 2009 αντιμετώπισε πολλαπλάσια μείωση του ΑΕΠ σε σύγκριση με την “Χρεωκοπημένη” Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε η ίδια να μπει σε επιτήρηση, απλούστατα λήστεψε για ακόμα μία φορά Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο Νότο ώστε να διασωθεί. Μία πρωτοφανής επίδειξη του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, όπου αντί για στούκας χρησιμοποίησε διεφθαρμένους πολιτικούς. «Το ΔΝΤ δεν θα φύγει ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε και από το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο στο ευρωπαϊκό του σκέλος λήγει στα τέλη του 2014, ακόμα και χωρίς να εκταμιευθούν τα χρήματα της τελευταίας δόσης, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να χαθούν» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν το ΔΝΤ να αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα και το ποσοστό του να αγοράζεται από τους εταίρους. Ο EFSF έχει ακόμα να διαθέσει 1,8 δις ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ το παρόν πρόγραμμα στήριξης θα λήξει σίγουρα στα τέλη του 2014, ακόμη κι αν παραμείνουν αδιάθετα κεφάλαια. Αυτό για όσους ήλπιζαν (ακόμα) σε πιθανή ειλικρίνεια εταίρων και ντόπιων πολιτικών.
---------------------------------------------------------------------------------------
«Βρισκόμαστε στο 1937»
Η σημερινή κρίση στην Ευρώπη παρουσιάζει ομοιότητες με την αντίστοιχη του 1937, μετά το Κραχ του 1929, ισχυρίζεται ο αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Τζ. Σίλερ Οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί και πολλοί είναι απελπισμένοι, ενώ εκφράζουν φόβο για το μακροπρόθεσμο οικονομικό τους μέλλον. Η απελπισία και η δυσαρέσκεια από τη διεθνή οικονομική κρίση έχει χαρακτηριστεί ως το «νέο φυσιολογικό». Η απελπισία μετά το 1937 οδήγησε στην εμφάνιση παρόμοιων νέων όρων και τότε, όπως η «κοσμική στασιμότητα», που αναφέρεται στη μακροπρόθεσμη οικονομική δυσπραγία. Εκτός από τον όρο «κοσμική στασιμότητα» εμφανίστηκε και ο όρος «υποκαταναλωτισμός» για να εκφραστεί η απαισιοδοξία που ενισχύει την αδύναμη οικονομία, αλλά επίσης δημιουργεί θυμό, μισαλλοδοξία και δυναμική για βία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η δυσαρέσκεια οδήγησε στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ οπως του Μπενίτο Μουσολίνι το 1920. Οι κυρώσεις στη Ρωσία Σχετικά με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, Ο οικονομολόγος επισημαίνει ότι αντίστοιχες συνθήκες διαφαίνονται στην Ευρώπη σήμερα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο παράδειγμα της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η ακολουθούμενη πολιτική των κυρώσεων, επισημαίνει, μπορεί να παράγει ύφεση σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν δυστυχισμένοι Ρώσοι, δυστυχισμένοι Ουκρανοί και δυστυχισμένοι Ευρωπαίοι και θα μειωθεί η εμπιστοσύνη στους ειρηνικούς δημοκρατικούς θεσμούς....
------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΑΛΑΑΤ ΠΑΣΑ
Toυρκικό θράσος: Στέλνουν επιτροπή στην Αθήνα για την διαγραφή των γενοκτονιών των Ελλήνων στο "αντιρατσιστικό"
To θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια καθώς σκοπέυουν να στείλουν στην Αθήνα τουρκική επιτροπή με το όνομα του χασάπη των χριστιανικών πληθυσμών στην Μικρά Ασία " Επιτροπή Ταλαάτ Πασά" για να "απαιτήσουν" την διαγραφή της διάταξης του "αντιρατσιστικού" νόμου που κάνει λόγο για τιμωρία όσων αμφισβητούν τις γενοκτονίες που αναγνωρίστηκαν από την ελληνική Βουλή, γιατί όπως λένε οι γενοκτονίες των ελληνικών πληθυσμών, των Αμενίων, και των Ασσυρίων Ορθοδόξων ήταν "παραμύθια". Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, (17/9), μια τουρκική επιτροπή με το προκλητικό όνομα, «Επιτροπή Ταλαάτ Πασά», δηλαδή του αρχιγενοκτόνου των Αρμενίων και των χριστιανών της Μικράς Ασίας, πρόκειται να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα για να κάνει παρέμβαση σχετικά με το προσφάτως ψηφισθέν "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, İsmail Hakki Pekin, σε συνέντευξη που έδωσε την τουρκική πρωτεύουσα, ανήγγειλε ότι η επιτροπή θα πάει στην Ελλάδα για να… απαιτήσει από την ελληνική πλευρά να αφαιρέσει τα «ψεύδη» περί τουρκικών γενοκτονιών όπως υπαινίσσεται το νομοσχέδιο. Δηλαδή ο θρασύτατος αυτός κύριος θα έρθει να μας πει πως να γράψουμε την ιστορίας μας για να βολεύεται ο ίδιος και οι ομόφυλοί του. Φυσικά δεν δρα μόνος του έχει την πλήρη υποστήριξη στα "σιγανά" του τουρκικού κράτους και της ΜΙΤ . Ο İsmail Hakki Pekin, ήταν σαφής στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Άγκυρα, δηλώνοντας πως απορρίπτει την διάταξη του ελληνικού νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της άρνησης της αποδοχής ότι έγινε γενοκτονία στην Μικρά Ασία και για τον λόγο αυτό, θα πάνε στην Ελλάδα να υποβάλουν τους όρους τους. Να "υποβάλουν" τους όρους τους σαν να πρόκειται για κατακτητές, και εμείς απλώς είμαστε οι αιώνιοι "ραγιάδες" τους. Σημειώνεται ότι στο "αντιρατσιστικό" δεν έχουν σημειωθεί ονομαστικά οι γενοκτονίες κατά των Ελλήνων παρά μόνο μπαίνουν όλες μαζί σε ένα "τσουβάλι" ως αναγνωρισθήσες από την Βουλή, η οποια έχει αναγνωρίσει πάνω από 55. Και αυτό εγινε για να το δει η Άγκυρα όσο γίνεται πιο "χαλαρά". Στην αρχή δεν υπήρχε ούτε ο όρος "αναγνωρισμένες από την Βουλή" κατόπιν δημοσιευμάτων του defencenet, κινητοποιήθηκαν τα σωματεία των Ποντίων και των Μικρασιατών και προστέθηκε
Για την ιστορία ο Ταλαάτ πάσας είχε οικτρό τέλος για τα αμέτρητα εγκλήματα του και το τέλος του έχει γράψει ιστορία. Συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή -γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από την μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Σολομών Τεχλιριάν ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του. Στην οδό Χίντεμπουργκ, σε ένα προάστιο του Βερολίνου, κάνει ανύποπτος την συνηθισμένη του βόλτα ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων, κατά τα μουσουλμανικά έθιμα, από την σύζυγο του, ο οργανωτής του φρικιαστικότερου εγκλήματος στην ιστορία της εξόντωσης των 1.500.000 Αρμενίων, ο άλλοτε υπουργός εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, Talat Pascha Ταλαάτ πασά. Ο Τεχλιριάν ξεκίνησε από το απέναντι πεζοδρόμιο, διασταυρώνεται με τον Ταλαάτ, τον προσπερνάει και επιβραδύνει το βήμα του. Ξαφνικά γυρίζει πίσω και τον κοιτάζει κατάματα. Ο Τεχλιριάν ήταν ήσυχος και η συνείδηση του ήταν ήρεμη. Ο Ταλαάτ έδειξε πως κατάλαβε κάτι, τα βλέφαρα του, όπως διηγήθηκε αργότερα ο εκτελεστής του, τρεμόπαιξαν. Θέλησε να λοξοδρομήσει για να αποφύγει τον άγνωστο διαβάτη, αλλά δεν πρόλαβε. Ο Τεχλιριάν έβγαλε το περίστροφο του και με μια αστραπιαία κίνηση το σήκωσε στο ύψος του κεφαλιού του γιγαντόσωμου Ταλαάτ. Μια σφαίρα ήτα αρκετή. Ο Ταλαάτ βρέθηκε ξαπλωμένος καταγής. Η γυναίκα του έπεσε λιπόθυμη ενώ ο κόσμος ξεπετάχτηκε στα μπαλκόνια και από τα παράθυρα φωνάζοντας, «πιάστε τον πιάστε τον». Ο Τεχλιριάν έτρεξε να εξαφανιστεί αλλά κάποιος που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση κατάφερε να τον συλλάβει. Στην δίκη που έγινε και η οποία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρων, ο Τεχλιριάν απολογούμενος απέρριψε την κατηγορία που του αποδίδονταν με την φράση : «Σκότωσα μα δεν είμαι δολοφόνος». Το δικαστήριο, μετά από μια δραματική δίκη, υιοθετώντας καθώς φαίνεται την άποψη του τον αθώωσε. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ανακούφιση από την διεθνή κοινή γνώμη και θεωρήθηκε σαν μια πρώτη δικαίωση του τότε κόσμου απέναντι στο ανοσιούργημα της αρμένικης γενοκτονίας του 1915-16.
Όσο για τους θρασύτατους θαυμαστές του και για το τι έγινε στην Μικρά Ασία από τους προγόνους των σημερινών Τούρκων, αρκεί κανείς να διαβάσει τα απομνημονεύματα του Αμερικανού Πρόξενου στη Σμύρνη Τζορτζ Χόρτον: «Στην καταστροφή της Σμύρνης υπάρχει, όμως, ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν έχει προηγούμενο ούτε στην περίπτωση της Καρχηδόνας. Εκεί δεν υπήρχε στόλος χριστιανικών πολεμικών πλοίων που να παρατηρεί μια σφαγή για την οποία υπεύθυνες ήταν οι κυβερνήσεις τους. Στην Καρχηδόνα δεν υπήρχαν αμερικανικά αντιτορπιλικά. Οι Τούρκοι ήταν ελεύθεροι να κορέσουν το φυλετικό και το θρησκευτικό τους πάθος για σφαγή, βιασμό και πλιάτσικο σε απόσταση βολής λίθου από τα συμμαχικά και αμερικανικά πολεμικά πλοία. Η ουδετερότητα που είχαν επιδείξει οι Σύμμαχοι μέχρι την πυρπόληση της Σμύρνης τούς είχε δημιουργήσει την πεποίθηση ότι κανείς δεν επρόκειτο να επέμβει στο καταστροφικό έργο τους... Ντρέπομαι που ανήκω στο ανθρώπινο αυτό γένος». Αλλά και ο Οκτάβιος Μερλιέ γράφει: «άκουσα τον πιο σπαραχτικό θρήνο για τον Ελληνισμό που είχε δολοφονηθεί, για την προδοσία των μεγάλων δυνάμεων, για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί, κρεμαστεί, πολλοί μάλιστα είχαν ενταφιαστεί ζωντανοί, για τις κατεστραμμένες πολιτείες, για το σβήσιμο μέσα στο αίμα Πολιτισμού τριών χιλιάδων ετών, για το απέραντο Βυζαντινό κράτος, που υπήρξε για αιώνες πιο ευρωπαϊκό από τα κράτη της Ευρώπης, και μονοκοντυλιάς είχε εξαφανιστεί κάθε ανάμνησή του από το χάρτη της υφηλίου...». Ο ανταποκριτής των Times του Λονδίνου μεταδίδει «οι σκοτωμοί εκτελούνται με σύστημα. Με τη συνδρομή ατάκτων, στρατιώτες του τακτικού τουρκικού στρατού συλλαμβάνουν στους δρόμους ανθρώπους που φαίνονται εύποροι και, αφού τους γδύσουν, τους σκοτώνουν κατά ομάδες. Πολλοί χριστιανοί είχαν καταφύγει σε εκκλησίες, αλλά κάηκαν μέσα στα κτίρια που πυρπολήθηκαν». Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Αμερικανού προξένου στην Σμύρνη, Τζορτζ Χόρτον, οι Έλληνες που σφαγιάσθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των γεγονότων ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο. Για τις σφαγές στη Σμύρνη, ο Γάλλος συγγραφέας Εντουάρ Ντριό γράφει:«χιλιάδες από δυστυχείς υπάρξεις σωρευμένες κατά μήκος της προκυμαίας ρίχτηκαν στη θάλασσα. Σε μεγάλο μήκος του λιμανιού, εκατοντάδες πτώματα είχαν γεμίσει τη θάλασσα ώστε να μπορεί κανείς να βαδίσει πάνω σε αυτά. Τους επιπλέοντες αποτελείωναν οι Τούρκοι με σπαθιά και ξύλα. Αναρίθμητες υπάρξεις, προπαντός γυναίκες, παιδιά και γέροντες, εσφάγησαν μέσα σε αίσχιστες θηριωδίες»
Αυτά τα ολίγα για το τι λένε για τα κατορθώματα των προγόνων τους οι άλλοι, οι ξένοι, όχι εμείς. Ελπίζουμε όταν έρθουν οι θρασύτατοι αυτοί κύριοι κάποιοι από το πολιτικό σύστημα να τους αντιμετωπίσουν με αυτές τις μαρτυρίες. Διότι οι Τούρκοι έχουν βρει και τα κάνουν, στην Αρμενία δεν τολμά να πατήσει ποδι καμμια "επιτροπή".
------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισοδιακό φινάλε για μια συναυλία που κάποιοι δεν την ήθελαν αντιφασιστική
Να ανοίξουμε την καρδιά μας στους ναζί; Όχι ευχαριστώ!
Τον Ιανουάριο του 2013 δύο χρυσαυγίτες με 7 μαχαιριές δολοφόνησαν τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν επειδή ήταν Πακιστανός και πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο. Πριν ένα χρόνο ναζί ανοίξανε την καρδιά του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι. Στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου μας είπαν ότι οι ναζί (ΟΙ ΝΑΖΙ, ούτε καν κάποιοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που και καλά «δεν ήξεραν τι έκαναν») πρέπει να ξυπνήσουν, να μορφωθούν…
«Πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας στους ναζί..τους λείπει αγάπη, μόρφωση, ζεστασιά… {…μια αγκαλιά}… {όχι βία που γεννά και άλλη βία} » και όμως αυτά τα απίστευτα -και άλλα τραγελαφικά- ακούστηκαν από τους διοργανωτές και το μικρόφωνο της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας στην πλατεία Συντάγματος στη μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί.
Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το Σύνταγμα και τους χώρους γύρω από αυτό σε μια μεγάλη συναυλία από την οποία δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα, με τον ήχο ή τη διοργάνωση αλλά αυτά είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα σε συναυλίες τέτοιας κλίμακας και χαρακτήρα. To thepressproject.gr ανέλαβε τη δύσκολη προσπάθεια της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοση της πολύωρης συναυλίας σε όλο τον κόσμο. Η επιθυμία των φίλων του Παύλου Φύσσα ήταν να μην πάρει η συναυλία στη μνήμη του δολοφονημένου ράπερ χαρακτηριστικά μαχητικής αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλλά λίγο-πολύ να γίνει μια θετική γιορτή συμφιλίωσης για την… «παγκόσμια ειρήνη». Αρχικά ο κόσμος αλλά και οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη συναυλία για τον Παύλο θέλησαν, παρά τις διαφωνίες,να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας και των φίλων να φανεί η πλευρά του πασιφιστή Παύλου που αγωνιζόταν για τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους άστεγους.. «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και ζέστανε τους άστεγους σε κάθε γειτονιά», «ο Παύλος ζει μορφώστε τους ναζί», «όλοι μαζί είμαστε», «αγάπη μόνο» και ο «Παύλος ζει ξυπνήστε τους ναζί» ήταν τα μόνα επιτρεπόμενα από τους διοργανωτές συνθήματα. Τα προβληματικά συνθήματα των διοργανωτών (όπως το ανεκδιήγητο «ξυπνήστε τους ναζί») και η εμφανής προσπάθεια τους να μην πολιτικοποιηθεί η εκδήλωση σε ανατρεπτική αντί-ΧΑ κατεύθυνση δημιούργησε αμηχανία, παγωμάρα και μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση από το κοινό που είναι αλήθεια ότι έδειξε μεγάλη υπομονή για πάνω από έξι ώρες.
(μικρόφωνο) "Ο Φύσσας ζει, μορφώστε τους ναζί" (νεαρός πίσω μου) "Χαχαχα, είσαι βλάκας! Ο Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί"
Πάντως σήμερα εάν έγινε κάτι σε εκείνη την συναυλία, ήταν η βεβήλωση της μνήμης του #killahp. Δεν τον ήξερα αλλά στα κομμάτια του έλεγε άλλα
«Τον Παύλο δεν τον σκότωσε μόνο ο Ρουπακιάς αλλά και οι σχεδόν 500.000 ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Απομονώστε τους» είπε ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης που ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 1.00 π.μ και ερμήνευσε το τραγούδι του «Όμορφη ζωή»
Οι Panx Romana ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις 1.10. Ο τραγουδιστής τους απουσίαζε όπως μας πληροφόρησαν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αλλά ο κόσμος ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί τους γνωστές επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Συναγερμός» και «’Έλληνα». Αμέσως μόλις το συγκρότημα ολοκλήρωσε το σύντομο σετ του ένα πολιτικοποιημένο μέρος του κοινού άρχισε να φωνάζει πιο δυναμικά συνθήματα όπως: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο για όλα τα κελιά», «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» και «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» Οι διοργανωτές-ράπερ άρχισαν να κάνουν συστάσεις στο κοινό σε «χιπ-χοπ» γλώσσα όχι ακριβώς με συγκροτημένο λόγο αλλά με κραυγές:
«Δεν είπαμε ρε παιδιά ξυπνήστε τους, μορφώστε τους ναζί και όχι τέτοια (όχι τσακίστε τους)», «πολεμάμε με αγάπη και ειρήνη», «παιδιά-παιδιααά-εεε».
Οι διοργανωτές άρχισαν να επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το σύνθημα «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και ζέστανε τους άστεγους σε κάθε γειτονιά» αλλά σχεδον κανείς δεν το φώναζε πια μαζί τους καθώς για το κοινό ο Παύλος ήταν ένας μαχόμενος αντιφασίστας όχι η μητέρα-Τερέζα. «Ένα είναι το σύνθημα: Ο Παύλος ζει ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ναζί» πρόλαβε να πει ένας που άρπαξε το μικρόφωνο. «Όχι, όχι, είμαστε εδώ όλοι για έναν γαμημένο σκοπό, δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ εδώ για τον Παύλο;» αναρωτήθηκαν οι διοργανωτές που με έκπληξη είδαν μπουκαλάκια με νερό να εκτοξεύονται πάνω τους. Ακολούθησε μια ένταση και ορισμένα σπρωξίματα («Ρεεε μαλάκες σκοτώνουν άνθρωπο» αναφώνησε ένας διοργανωτής»), προκλήθηκαν ορισμένες φθορές στα μηχανήματα και η συναυλία διακόπηκε στις 1.36 π.μ με προοπτική να συνεχιστεί όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα. Άδοξο φινάλε για μια συναυλία μνήμης, ιδεολογική ήττα όμως και για την α λα No Politica γραμμή εθνικής συμφιλίωσης των χιπ-χοπάδων φίλων του Παύλου που δεν έδειξε να συμβαδίζει με τις διαθέσεις του κόσμου.
Γεια στα χέρια όσων αμαύρωσαν την μνημειακή αποπολιτικοποίηση του φόνου του #KillahP και το ξέπλυμα των φονιάδων απ' τους "φίλους" του.
--------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Αγρότες πυρπόλησαν κυβερνητικά κτίρια στη Βρετάνη
Γάλλοι αγρότες οι οποίοι διαδήλωναν στο Μορλέ της Βρετάνης για την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- επιδεινώθηκε έπειτα από το ρωσικό εμπάργκο έβαλαν φωτιά σε κτήριο της εφορίας Χρησιμοποιώντας τρακτέρ και φορτηγά οι αγρότες άδειασαν αγκινάρες, κουνουπίδια, αλλά και κοπριά στους δρόμους του Μορλέ, ενώ περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία ενός ασφαλιστικού ταμείου και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Στη συνέχεια πήγαν στο κεντρικό κτήριο της εφορίας στην πόλη, όπου άδειασαν τα απούλητα προϊόντα τους, έσπασαν τα τζάμια του κτηρίου και του έβαλαν φωτιά. Ο Γάλλος νεοφιλελε ακροδεξιος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, καταδίκασε τα επεισόδια, λέγοντας πως η βία δεν είναι αποδεκτή και διαβεβαιώνοντας πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.
----------------------------------------------------------------------------------
Νίκη του τωρινου συντηρητικου πρωθυπουργού στις εκλογες στη Ν. Ζηλανδία
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014, 18:20
Ο τωρινος νεοζηλανδός συντηρητικος πρωθυπουργός Τζον Κι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα και ενδέχεται αυτή τη φορά, στην τρίτη θητεία του, το Εθνικό Κόμμα του οποίου ηγείται να έχει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. «Βρίσκομαι εδώ, έτοιμος να ηγηθώ της χώρας μας και να συνεργαστώ με κόμματα που έχουν όμοια ιδεολογία με εμάς για να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που εργάζεται για τον νεοζηλανδό πολίτη», δήλωσε ο 53χρονος πρώην επιχειρηματίας στους ψηφοφόρους του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος. Ο πολιτικός του αντίπαλος, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάνλιφ παραδέχτηκε την ήττα του. «Όπως οι περισσότεροι από εσάς αντιλαμβάνεστε οι ψήφοι του κόμματος δεν αρκούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι ψήφοι του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων δεν αρκούν για να αλλάξει η κυβέρνηση», ανακοίνωσε στους οπαδούς του που δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. «Τηλεφώνησα στον Τζον Κι, τον συνεχάρην και αναγνώρισα ότι θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας», πρόσθεσε.
Το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν το Εθνικό Κόμμα θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία κοινοβούλιο που έχει 121 έδρες. Η πρώτη ανακοίνωση μερικών αποτελεσμάτων έδινε στο Εθνικό Κόμμα 48%, ποσοστό που του εξασφαλίζει 61 έδρες. Το Εργατικο Κομμα πηρε 24,7% και 32 εδρες, οι Πρασινοι 10% και 13 εδρες, το ακροδεξιο κομμα Νεα Ζηλανδια Πρωτα 8,8% και 11 εδρες, οι Μαορι 1,3% και 2 εδρες, το νεοφιλελευθερο ACT 0,7% και 1 εδρα, και το κομμα Ενωμενο Μελλον 0,2 και 1 εδρα.
-------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο - ντοκουμέντο με τη δράση του Γιώργου Ρουπακιά
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 21:47
Ένα βίντεο με τη δράση του Γιώργου Ρουπακιά, στο οποίο καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι αποτελούσε απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Στο ντοκουμέντο, φαίνεται ξεκάθαρα ο καθοδηγητικός ρόλος του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς εμφανίζεται σε καθοδηγητικη ομιλια του σε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Σπάρτη, εκπροσωποντας τα Ταγματα Εφοδου της Νικαιας. «Χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις», εμφανίζεται να λέει στην ομιλια του, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς.
-------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν, γράφει τις κυρώσεις των Αμερικανών και Ε.Ε. στα αρχίδια του και μιλά με... ...Κίνα για χρυσά πρότζεκτ.
------------------------------------------------------------------------------
Εκκαθαριστές...
Όταν ένα Κράτος φθάνει στο σημείο να αυτοπροσδιορίζεται ως καθαρός εισπρακτικός μηχανισμός χωρίς καμία παροχή απέναντι στους πολίτες του έχει ξεπεράσει το επίπεδο του αποικιοκρατικού κράτους και έχει περάσει στο επίπεδο του εκδικητικού κράτους. Θεωρεί ότι οι εχθροί του είναι οι ίδιοι πολίτες που το απαρτίζουν αλλά και ό,τι μέχρι σήμερα αποκτήθηκε με αίμα, και σωστά είχε ταυτότητα «Κοινό» (δηλαδή Δημόσιο), πωλείται άνευ αιτίας. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα από την πλευρά των Εκδικητών που εξουσιάζουν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι μέρος ενός προγράμματος εξυγίανσης, ανάπτυξης και ευρωπαϊκού οράματος. Από την στιγμή που το ίδιο το Κράτος εισπράττει δύο... αιώνες έμμεσους και άμεσους φόρους με μόνη υποχρέωση την υπεράσπιση της ζωής των πολιτών, την εστία των πολιτών, την απόδοση δικαιοσύνης στους πολίτες αλλά αντιθέτως τους έχει στερήσει αυτά τα τρία βασικά που ορίζουν το Κράτος, τότε παύει να είναι Κράτος ακόμα και αποικιακό. Δεν είναι θέμα καθεστώτος. Διότι ακόμα και από τα πολλά δικτατορικά καθεστώτα που πέρασαν από την χώρα θεωρούνταν εχθρός της πατρίδας αυτός που ιδεολογικά ήταν απέναντι, αλλά όχι αυτός που άνευ λόγου καταδικάζεται άνευ κατηγοριών. Ακόμα και στην περίπτωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η περιούσια του κάθε Έλληνα Οθωμανού πολίτη ήταν κάτω από την προστασία του Σουλτάνου. Αντίθετα, αυτό που διαδραματίζεται σήμερα στην Ελλάδα είναι πέρα από κάθε λογική και δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης ακόμη και με τα πιο σκληρά καθεστωτικά πολιτεύματα. Άλλο να πας στην φυλακή και στο ξερονήσι για τις ιδέες σου και άλλο να πας φυλακή για τον επιβαλλόμενο και άνευ αιτίας πρόστιμο που σου επιβάλλει το Κράτος της Ελλάδας. Πραγματικά θα έπρεπε να δώσει μία απάντηση η κυβέρνηση σε ποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ο πολίτης να έχει μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα. Σε ποιο άλλο κράτος φορολογήσε ενώ σού έχει απαγορευτεί η εργασία και μπαίνεις φυλακή για χρέη στο Κράτος που σου επέβαλλε με το έτσι θέλω το ίδιο το Κράτος. Με την επικοινωνιακή «καραμέλα» ότι οι Έλληνες πήραν δάνεια και χρωστάνε κατάφεραν να επιβάλλουν ως μοναδική λύση αυτό το καθεστωτικό έκτρωμα που κυβερνά την χώρα από το 2009. Κατένειμαν αυθαιρέτως τα χρέη του Κράτους σε όλους τους πολίτες και κουνάνε τιμολόγια επί πιστώσει που κοπήκαν από τις διεθνείς τράπεζες και την Ε.Ε ως αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό όμως που πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας είναι ότι οι τράπεζες και η ΕΕ είναι οι δάσκαλοι όλων των μικροπολικάντιδων των χωριών της Ελλάδας. Ένα έργο αντικειμενικής αξίας 10,000 ευρώ, κοστολογείται για 100,000 ευρώ και στην τσέπη των λαμογιών μπαίνουν τουλάχιστον τα 90,000 ευρώ. Οι μεγάλοι δάσκαλοι αυτών των αισχρών πολιτικάντιδων-εργολάβων δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους Τραπεζίτες και Ευρωπαίους εταίρους. Έκοβαν τιμολόγια 300 δις ευρώ, στο Κράτος έμπαιναν 10 δις ευρώ, τα υπόλοιπα στις τσέπες των ίδιων των δανειστών και χρεώνουν τον δούλο Έλληνα με όλο το ποσό. Το οτι έφαγαν και οι διαχειριστές των χρημάτων στην Ελλάδα μαζί με τα κομματόσκυλά τους είναι γνωστό. Εδώ τρώνε οι «καλοί χριστιανοί» από την παραγγελία και αγορά κεριών στις εκκλησίες αιώνες τώρα. Αυτά είναι γνωστά, αλλά όλοι τους έτρωγαν ψίχουλα μπροστά στο φαγοπότι χρημάτων που έφαγαν οι δανειστές εις το όνομα της εξυγίανσης και εξευρωπαϊσμού της Ελλάδας. Τι θέλει λοιπόν αυτό το υβριδικό νέο «ελληνικό» Κράτος; Πολύ απλά να ξεφορτωθεί τους πολίτες του. Είναι ένα νέου είδους εκκαθαριστής σαν αυτούς που έστελναν τα διεθνή κοράκια σε χώρες υπό χρεοκοπία. Στην Ελλάδα τα κοράκια που κάνουν αυτή την δουλειά δεν είναι άλλοι από την εκλεγμένη εξουσία. Κάνουν ολική εκκαθάριση τόσο της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, όσο και της δημοσίας περιουσίας που αγοράστηκε, όχι από τα ευρωπαϊκά δάνεια αλλά από τους φόρους των ίδιων των πολιτών. Ο κάθε ένας από εμάς είναι σε μια λίστα στα χέρια του κάθε εκλεγμένου εκκαθαριστή. Οι λίστες αυτές ξεκινούν από τους Καλλικρατικούς Δήμους και φθάνουν μέχρι το Μαξίμου και από το Μαξίμου φθάνει στην έδρα της Ε.Ε. Ό,τι και να κάνει ο πολίτης, ό,τι και να ψηφίσει ο πολίτης, ό,τι και να πληρώσει ο πολίτης ένα μόνο έχει σίγουρο. Μία ταμπέλα 100 χρόνια μετά που θα λέει: «Εδώ κάποτε ζούσε μία φυλή, που λεγόταν Έλληνες».-