Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τεταρτη 3 Σεπτεμβριου 2014


"Κομαντάντε Τσε Γκεβαρα, τί μπορώ να κάνω για την επανάσταση;, είμαι συγγραφέας." "Εγώ είμαι γιατρός", απάντησε ο Ché.
--------------------------------------------------------------------------------
Η Καμπάνια Αλληλεγγύης για τον Αντιφασιστικό Αγώνα στην Ουκρανία καλεί σε πορεία στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθηνα για να καταδικάσουμε τη φασιστική κυβέρνηση Ποροσένκο που με τη στήριξη ΗΠΑ-ΕΕ δολοφονεί αμάχους στην Ανατολική Ουκρανία και να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας καθώς και τη στήριξή μας στις αριστερές/κομμουνιστικές/αντιφασιστικές οργανωμένες δυνάμεις που παίρνουν μέρος σ' αυτόν.
Την Τετάρτη 10/9/2014, ώρα 18:30 στο μετρό Πανόρμου!
--------------------------------------------------------------------------------
Η συντριβή των ταγματασφαλιτών από τον ΕΛΑΣ (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 1944)
Ο βίαιος αφοπλισμός των ταγματασφαλιτών πραγματοποιήθηκε σε διάφορα σημεία της χώρας μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 1944. Ύστερα από σκληρές μάχες, ο ΕΛΑΣ συνέτριψε τις περιχαρακωμένες δυνάμεις των ταγματασφαλιτών στον Πύργο (8.9.44), την Καλαμάτα (9.9.44), το Μελιγαλά (13-15.9.44), τον Αχλαδόκαμπο (18.9.44), τους Γαργαλιάνους (22.9.44) και το Μυστρά (10.10.44), καθώς και τα εξοπλισμένα προπύργια του ΕΕΣ στο Βαθύλακο, στη Σκάφη, τα Ίμερα, τον Πελαργό, τον Κούκκο, την Κρύα Βρύση, την Τριάδα κ.λπ.
Είχαν προηγηθεί, στα τέλη του καλοκαιριού, ορισμένα από τα προπύργια της Οχράνα, όπως ο Πολυκέρασος της Καστοριάς (22.8.44) ή το Σκλήθρο της Φλώρινας (4.9.44), αν και τα περισσότερα από τα σλαβομακεδονικά χωριά αυτής της κατηγορίας συνθηκολόγησαν χωρίς να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση. Η αιματηρότερη, τέλος, μάχη της περιόδου δόθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1944 στο Κιλκίς, ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τις συνασπισμένες δυνάμεις του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική συντριβή των τελευταίων. Σε αρκετές περιπτώσεις, τη νίκη των ανταρτών ακολούθησαν μαζικές εκτελέσεις συλληφθέντων, είτε από τους ίδιους τους ελασίτες είτε από τα εξαγριωμένα πλήθη. Στο Μελιγαλά, όπου είχε καταφύγει το μεγαλύτερο μέρος των Ταγμάτων της Μεσσηνίας, και ο οποίος τα επόμενα χρόνια έμελλε να αναδειχθεί από την επίσημη προπαγάνδα σε σύμβολο της “κομμουνιστικής βαρβαρότητας”, το επίσημο ανακοινωθέν του Γ.Σ. του ΕΛΑΣ αναφέρει ότι σκοτώθηκαν συνολικά 60 αντάρτες και 800 “ράλληδες”.
Οι επίσημες εντολές των Άγγλων για παράδοση των ταγματασφαλιτών στον ΕΛΑΣ Δραματική ήταν επίσης η τύχη ορισμένων μελών της πολιτικής ηγεσίας των Ταγμάτων και του δωσιλογικού μηχανισμού, που λιντσαρίστηκαν από το πλήθος στις κεντρικές πλατείες της Καλαμάτας (17.9.44) και της Πύλου (21.9.44). Παρόμοιες βάρβαρες αποδόσεις “λαϊκής δικαιοσύνης” θα σημειωθούν την ίδια εποχή και στη Βόρεια Ελλάδα -άλλοτε σποραδικά (κατά την Απελευθέρωση) κι άλλοτε σε πιο μαζική κλίμακα (κατά τη μεταφορά εκατοντάδων ομήρων απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αριδαία, στη διάρκεια των Δεκεμβριανών. Αν και μερικά από αυτά τα λιντσαρίσματα φαίνεται πως είχαν σκηνοθετηθεί εκ των προτέρων από τοπικά στελέχη του ΕΑΜ (ή ότι, εν πάσει περιπτώσει, είχαν την ολόπλευρη συναίνεσή τους), γεγονός παραμένει ότι η πίεση μιας αξιόλογης μερίδας του πληθυσμού για αντεκδικήσεις ήταν έντονη και πανταχού παρούσα. Το διαπιστώνουμε, αν μη τι άλλο, από πολλές μαρτυρίες ελασιτών που μόλις και μετά βίας κατάφεραν να σώσουν από τα εξαγριωμένα πλήθη τους αιχμαλώτους ταγματασφαλίτες που φρουρούσαν. Ο ίδιος ο Μιχάλαγας λ.χ. σώθηκε από μια μονάδα του ΕΛΑΣ, η οποία τον απέσπασε την τελευταία στιγμή από τα χέρια μαυροντυμένων γυναικών που επιχειρούσαν να τους αποτελειώσουν. Ακόμη και οι πιο πειθαρχημένοι αντάρτες, πάντως, ένιωθαν συχνά δυσφορία για την “πολιτική σκοπιμότητα” που υπαγόρευσε την αυτοσυγκράτησή τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που το αίμα των δικών τους ήταν ακόμη νωπό”
---------------------------------------------------------------------------------
Φλώρινα: Συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της πόλης
Με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς φαρμακοποιό λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο της Φλώρινας, με συνέπεια να απευθύνονται οι πολίτες ή στον ιδιωτικό τομέα ή στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Βασίλης Αντωνιάδης, με αφορμή το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ποια είναι τα αιτήματα "Ζητούμε άμεση κάλυψη των μόνιμων κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων, στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και του Νοσοκομείου για να μπορεί να λειτουργήσει. Από το 2010, η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 40%, ενώ ο προϋπολογισμός μειώθηκε" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αντωνιάδης. Εργαζόμενοι: "Υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια βασικών ειδών, όπως τα αντιδραστήρια και τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο" Παράλληλα, αναφέρει ότι από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διορισμός σε μόνιμη θέση, αποχώρησαν εννέα γιατροί, ο φαρμακοποιός, 23 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ το φαρμακείο το διαχειρίζονται νοσηλεύτριες με την κάλυψη του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, με φόβο, όπως λέει, γιατί δεν είναι ασφαλές. Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα αντιμετωπίζουν η Παιδιατρική, η Ορθοπαιδική και η Χειρουργική κλινική. "Το πρόβλημα της Παιδιατρικής συμπαρασύρει και τη Μαιευτική. Ειδικευόμενοι γιατροί δύσκολα έρχονται γιατί δεν υπάρχουν και ειδικοί. Ο μοναδικός χειρουργός θα συνταξιοδοτηθεί και το Νοσοκομείο θα μείνει χωρίς χειρουργό, γιατί βάσει της μνημονιακής πολιτικής, όταν ένας γιατρός συνταξιοδοτείται, καταργείται η θέση του. Τελευταία, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με την κάλυψη των θέσεων, με μετακινήσεις γιατρών από όμορους νομούς, ενώ η τοποθέτηση επικουρικών γιατρών και προσωπικού καθυστερεί. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου βρίσκεται, σήμερα, στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και να διεκδικήσει θέσεις γιατρών" προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης.
-----------------------------------------------------------------------------
Κρεμλίνο: Ποια εκεχειρία; Καμία συμφωνία με το Κιεβο
Τα (συγκρατημένα) ναζιστικα και αποικιοκρατικα χαμόγελα μετά την ανακοίνωση των ναζι του Κιεβου πως υπήρξε συμφωνία με τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός, δεν κράτησαν πολύ. Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις πληροφορίες περί εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Δοσιλογος προδοτης ναζιστης δουλος των αποικιοκρατων που εχουν διορισει για δικτατορα Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν συμφωνήθηκε εκεχειρία ανάμεσα στη Μόσχα και το ναζιστικο Κίεβο, διότι η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύρραξη. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ανακοίνωση του εκπρόσωπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την οποία "οι Πούτιν και Ποροσένκο συζήτησαν στην πραγματικότητα τα βήματα που θα συμβάλουν στην κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις των λαικοφυλακών και τις ναζιστικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν μπορεί να συμφωνήσει η ίδια για κατάπαυση του πυρός, διότι δεν αποτελεί μέρος της σύρραξης". Οι... διευκρινήσεις του Κρεμλίνου ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίαας Τύπου της ναζιστικής «προεδρίας», (όπως αποκαλειται το γραφειο τυπου του δικτατορα των αποικιοκρατων), που είχε γνωστοποιήσει ότι η Μόσχα και το ναζιστικο Κίεβο συμφώνησαν για "διαρκή κατάπαυση του πυρός" στην περιοχή του Ντονμπάς. Ο ναζιστικος στρατός φεύγει, οι αντιφασιστες ενοπλοι κατοικοι έρχονται Όλα αυτά ενώ οι αντιφασιστες κατοικοι στην ανατολική Ουκρανία ανακαταλαμβάνουν εδάφη τα οποία εγκαταλείπουν τα ναζισττικά στρατεύματα. Στο Ντονέτσκ, οι αντιφασιστες αντάρτες ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης, το μεγαλύτερο της περιοχής, μεταδίδει η ρωσική κρατική τηλεόραση. Αντιφασιστες ηγέτες λένε ότι ναζιστικά στρατεύματα αποσύρονται από πολλούς τομείς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. «Δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως το λόγο» που συμβαίνει αυτό, ανέφεραν διοικητές μονάδων των αντιφασιστων ανταρτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Novorosinform.org, το οποίο πρόσκειται στους αντιφασιστες. Όμως ο Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ, ένας από τους ηγέτες των αντιφασιστων ανταρτών στο Ντονμπάς, είπε ότι η αποχώρηση των ναζιστικών δυνάμεων από την «περιοχή μας» ήταν ο πιο βασικός όρος για την εκεχειρία στην περιοχή που ελέγχουν οι αντιφασιστες ανταρτες κατοικοι. Ο Αντιουφέγεφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, επέμεινε νωρίτερα μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πληροφορίες περί εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας και ναζιστων του Κιεβου αποτελούν μια «προβοκάτσια», διότι η Ρωσία δεν μετέχει στη σύγκρουση.
----------------------------------------------------------------------------------
Μεντβέντεφ: 30% λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι
Ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά το εν τρίτον περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και των συνεπειών της στη ρωσική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. "Η πτώση έφθασε το 30% έπειτα από την επιδείνωση των διεθνών μας σχέσεων", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης αφιερωμένης στον τουρισμό. "Είναι μία κακή είδηση διότι αυτό σημαίνει ότι οι συμπατριώτες μας πληρώνουν το τίμημα, αλλά επίσης και οι οικονομίες των χωρών που υποδέχονται τους τουρίστες", πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό, οι Ρώσοι ταξίδεψαν λιγότερο προς τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, αλλά περισσότερο προς χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία. Η επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας και η πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου που προκλήθηκαν από την κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Μόσχας είχαν επίσης ως συνέπεια την πτώχευση ρωσικών τουριστικών πρακτορείων. Σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό, εννέα τουριστικά πρακτορεία έκλεισαν τις πόρτες τους εδώ και δύο μήνες και 23.000 αποκλείστηκαν στο εξωτερικό και επαναπατρίστηκαν χάρη στους πόρους ειδικού ταμείου, "χωρίς να υπολογιστούν όσοι επέστρεψαν με δικά τους μέσα". Εξαιτίας των προβλημάτων της ρωσικής οικονομίας και της σοβαρής ανασφάλειας που αποτελεί συνέπεια της ουκρανικής κρίσης, πολλοί Ρώσοι περιέκοψαν τις μεγαλύτερες δαπάνες τους, για την αγορά αυτοκινήτων και για τα ταξίδια. Ο Βιτάλι Σαβέλεφ, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, της Aeroflot, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διαπιστώνει πτώση της ζήτησης χωρίς προηγούμενο μετά το 2009 και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα εν όψει της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης, 40 εκατομμύρια Ρώσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ετησίως. Οι πρώτοι τουριστικοί προορισμοί των Ρώσων είναι τα θέρετρα της Τουρκίας και της Αιγύπτου, αλλά ο αριθμός των ρώσων τουριστών στις ευρωπαϊκές χώρες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με την ανάδυση μίας ρωσικής μεσαίας τάξης.
-------------------------------------------------------------------------------
Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!
-Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση -Μας έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες «εκτός παιχνιδιού»
Εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ προωθούν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας. Έπειτα από υπόγειες διαβουλεύσεις και με μεθοδευμένες κινήσεις που πετούσαν την Ελλάδα εκτός «παιχνιδιού» οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρώτα αναγνώρισαν το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Η πρόθεσή τους ήταν ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό. Η Ουάσιγκτον προωθούσε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έστω κι αν δε βρισκόταν λύση στο πρόβλημα της ονομασίας. Και φυσικά δεν την εμπόδισε κανείς. Άλλωστε εδώ και πολύ καιρό η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι… στον αυτόματο πιλότο. Το ΝΑΤΟ λοιπόν, σε επίσημη τελετή, παρασημοφόρησε Σκοπιανούς Αξιωματικούς με τα διακριτικά «Μακεδoνία» στις στολές τους. Μάλιστα την παρασημοφόρηση κάνει Αμερικανός Ταξίαρχος και Τούρκος Αντιστράτηγος. Σε άλλη φωτογραφία Αμερικανός Ταξίαρχος επιδίδει πλακέτα του ΝΑΤΟ σε Σκοπιανό Αξιωματικό ο οποίος φέρει διακριτικά «Μακεδoνία». Όσο για την Ελλάδα… δεν την ρώτησε κανείς! Δεν απασχόλησε κανέναν αν η Ελλάδα έχει αντιρρήσεις, δεν έλαβε κανείς υπόψιν το βέτο Καραμανλή και τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η χώρα μας. Με συνοπτικές διαδικασίες μας έθεσαν εκτός παιχνιδιού. Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτη. Ούτε μία επιστολή διαμαρτυρίας. Το έχουν πάρει άραγε χαμπάρι ή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου στη Βασ. Σοφίας; Θα αντιδράσει ο κ. Βενιζέλος ή έχει να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου; Η Ελλάδα καλείται να αποδεχτεί τη γειτονική χώρα στους κόλπους της Συμμαχίας, παρά την άρνηση των Σκοπίων να υιοθετήσουν μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ονομασίας. Αν η χώρα μας δεν αντιδράσει τώρα δημιουργούνται τετελεσμένα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα για τις ορέξεις των «γειτόνων» μας και τις προθέσεις των δήθεν συμμάχων μας.
Panos Kammenos
Ο Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση του το 1993 υπερασπιζόμενος δήθεν το όνομα της Μακεδονίας ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ! ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ 8 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ 21 ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
-------------------------------------------------------------------------------
Κρήτη: Τιμήθηκαν οι ήρωες-Καταδρομείς που έπεσαν το ‘74 στην Κύπρο
Ήταν από τους λίγους που έδωσαν και τη ζωή τους για να μην μπουν οι Τούρκοι στη Μεγαλόνησο – Τα παλληκάρια αυτά τιμήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης Με την επιχείρηση αυτοκτονίας «ΝΙΚΗ», όταν τα παροπλισμένα αεροσκάφη της Π.Α. μετέφεραν την Α' Μοίρα Καταδρομών και μια διμοιρία της Γ' Μοίρας Κ/Δ, έγινε κατορθωτό το αεροδρόμιο Λευκωσίας να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, παραμένοντας σε ελληνικά χέρια. Στην συνέχεια έδωσαν ηρωικές μάχες στα περίχωρα της Λευκωσίας ακυρώνοντας τις απόπειρες περαιτέρω περίσφυξης της Λευκωσίας από τον Αττίλα. Σε μια σεμνή τελετή κατατέθηκε στο μνήμα του Ήρωα Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου, η μπρούτζινη πλάκα με τα ονόματα των συμμαχητών του της Α' Μοίρας Καταδρομών, που έπεσαν για την Πατρίδα και την ελευθερία της Κύπρου, στις σφοδρές μάχες του '74. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πολιτικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο αδελφός του Ήρωα Λευτέρη Μπικάκη και οι συγγενείς του, ενώ με το πέρας της ακολουθίας, έγινε προσκλητήριο των ηρώων της Α' Μ.Κ. Ο Μανώλης Μπικάκης που χάθηκε άδικα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από χρόνια είχε καταφέρει να εξουδετερώσει σχεδόν μόνος του και αποκομμένος τις κυκλωτικές κινήσεις τουρκικών τεθωρακισμένων στην Β.Δ. πλευρά της Λευκωσίας.
-------------------------------------------------------------------------------
Aναστάτωση στα Μελίσσια από κεραία κινητής τηλεφωνίας ...πύργο του Αιφελ
Ανάστατοι είναι εδώ και δύο περίπου εβδομάδες οι κάτοικοι των Μελισσίων, εξαιτίας μιας τεραστίων διαστάσεων κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που εγκαταστάθηκε, όπως καταγγέλουν, μεσάνυκτα του Δεκαπενταύγουστου, στην ταράτσα κτηρίου της περιοχής. Ήδη πριν από χρόνια, η ίδια εταιρία είχε ξανατοποθετήσει μια περίπου ίδια κεραία, η οποία όμως ξηλώθηκε μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής με την συνδρομή του τότε δημάρχου. Τελικά παράμεινε μία μικρή κεραία, της οποίας η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είναι ανεκτή, μιας και έχει τοποθετηθεί μετρητής ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στην πολυκατοικία απέναντι του κτηρίου, και οι μετρήσεις της υπάρχουν καθημερινά στο site : pedion24.gr. Μετά την τοποθέτηση με «κατασκοπευτικό» τρόπο, όπως καταγγέλουν, αργά το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου της καινούργιας θηριώδους κεραίας, ενώ το όριο εκπομπών ήταν 1,22Κh, εκτοξεύτηκε στο 3,6 Kh. Πέραν των κατοικιών που κυριολεκτικά άπτονται του κτηρίου, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, σε απόσταση 80 μέτρων βρίσκονται το Δημοτικό σχολείο Μελισσίων, το Νηπιαγωγείο, ο Παιδικός σταθμός και στα 250 μέτρα το Γυμνάσιο Μελισσίων. Ενώ στα 320 μέτρα είναι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Οι κάτοικοι της συγκκριμένης περιοχής των Μελισσίων,ζητούν την άμεση διακοπή της λειτουργίας της κεραίας και την απομάκρυνσή της , δεδομένου των προβλημάτων υγείας που προκαλεί η συνεχόμενη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
--------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Συνολικά 16 νεκροί σε επιδρομή ισλαμοφασιστων
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 16:22
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομή που πραγματοποίησε η ισλαμοφασιστικη συμμορία στην ανατολική Συρία. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας επέρριψε την ευθύνη στους μισθοφορους ισλαμοφασιστες του ισλαμοφασιστικού κράτους (ικ). «Οι ισλαμοφασιστες έριξαν στην κοινότητα Σούλα (νοτιοδυτικά του Ντέιρ αλ Ζορ) έναν πύραυλο εναντίον ενός λεωφορείου που κατευθυνόταν στη Δαμασκό, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους που πιθανότατα προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή για να γλιτώσουν από τις μάχες μεταξύ του Αραβικου Συριακου Στρατού και των καθυστερημενων ισλαμοφασιστων αληταραδων του ικ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δέκα παιδιά μικρότερα των 8 ετών». Η συριακή τηλεόραση κατηγόρησε το ικ. «Οι τρομοκράτες τακφίρι (σ.σ. με αυτόν τον όρο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία αναφέρονται στους καθυστερημενους αληταραδες σουνίτες ισλαμοφασιστες, και τακφιρι σημαινει ο δηθεν πιστος τζιχαντιστης εξτρεμιστης καθυστερημενος αληταρας, αλλα στην ουσια απιστος) του ικ διέπραξαν μια νέα σφαγή εναντίον της σουνιτικης φυλής των Σαϊτάτ, στην περιοχή της Σούλα, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντέρι αλ Ζορ με τη Δαμασκό. Υπάρχουν 13 νεκροί, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά» μετέδωσε το κανάλι. Τον Αύγουστο, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι σκότωσαν περισσότερα από 700 μέλη της φυλής αυτής που προσπάθησε να εξεγερθεί εναντίον τους. Αφού κατάφερε να εκδιώξει τις αντίπαλες οργανώσεις, η συμμορια των αποικιοκρατων από το ικ έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ την οποία ενσωμάτωσε στο «χαλιφάτο» που ίδρυσε στα τέλη Ιουνίου σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Ο Αραβικος Συριακός Στρατός πάντως ελέγχει ακόμη το αεροδρόμιο και ένα τμήμα της πόλης.
------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Σφοδρές εκρήξεις στο Ντονέτσκ
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 15:47
Σφοδρές εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούγονταν στα προάστια της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα. Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο Ντονέτσκ μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στα βορειοδυτικά της πόλης, που πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών αριθμούσε περίπου 1 εκατ. κατοίκους, ενώ γκρίζος καπνός υψωνόταν από μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.
------------------------------------------------------------------------------
ΓΣΕΕ: Σε δύο δεκαετίες θα επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα του 2009
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, 10:28
Για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε επίπεδα ανεργίας του έτους 2009 (9,5%, 450.000 άτομα) και να δημιουργήσει το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο 2009 - 2013 ακόμη και με το αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ 3,5% - 4%, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια. Αυτό προβλέπει η ετήσια μελέτη του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία. Η μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει επίσης ότι για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι υποχρεώσεις το 2016 θα πρέπει να δοθούν επιπλέον 950 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 το επιπρόσθετο ποσό θα ανέλθει στα 1,4 δισ. ευρώ και το 2018 στα 2,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι περικοπές των συντάξεων, οι μειώσεις του εφάπαξ και οι ανορθολογικές ενοποιήσεις των Ταμείων σε συνθήκες σημαντικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, αύξησης της ανεργίας και του αριθμού των νέων συνταξιούχων, μείωσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων από 26 δισ. ευρώ το 2009 σε 4,5 δισ. ευρώ το 2013, με αποτέλεσμα το οριακό έτος εξέλιξης για το ασφαλιστικό, δηλαδή το έτος κρίσης, να μετατεθεί μόνο κατά δύο χρόνια, από το 2014 στο 2016. Η έρευνα εκτιμά ότι περίπου 850.000 εργαζόμενοι καθυστερούν να πάρουν το μισθό τους από έναν έως 12 μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μέσος πραγματικός μισθός στο ιδιωτικό τομέα είναι 750 με 800 ευρώ μεικτά, από 1.100 που ήταν στην αρχή της κρίσης, καταγράφοντας μείωση κατά μέσο όρο 23%. Τέλος, το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ σημειώνει πως η αγοραστική δύναμη των μέσων αποδοχών ανά μισθωτό κατά την πενταετία 2010-2014 μειώθηκε κατά 23%, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2014 να επιστρέψει στα επίπεδα του 1995, ενώ οι μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές (ακαθάριστος μισθός και εισφορές εργοδότη) σε ευρώ στη χώρα μας ανά απασχολούμενο κατά το 2014 είναι μικρότερες από αυτές της Σλοβενίας και της Κύπρου και ανέρχονται σε 21.930 ευρώ έναντι 35.000 ευρώ στην Ισπανία, 39.000 ευρώ στη Γερμανία, 49.000 ευρώ στη Γαλλία και 45.000 ευρώ στην Ιρλανδία.
----------------------------------------------------------------------------------
Έκθεση ΟΟΣΑ που ως συνηθως κοροιδευει το κοσμο: Στο 27% η ανεργία στην Ελλάδα μονο έως το τέλος του 2015
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2014 15:19 μμ
Η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί το 27% μονο έως το τέλος του 2015 προβλέπει την έκθεσή του για τις προοπτικές απασχόλησης που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητας ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Η έκθεση προβλέπει ότι τα μέσα ποσοστά ανεργίας θα μειωθούν ελαφρά τους επόμενους 18 μήνες στην περιοχή του ΟΟΣΑ. Η μακροχρόνια ανεργία μάλλον έχει κορυφωθεί, σημειώνει η έκθεση, αλλά παραμένει μεγάλη απειλή. Πάνω από 16 εκατομμύρια άτομα στις χώρες του ΟΟΣΑ -περισσότερα από το ένα τρίτο των ανέργων- ήταν χωρίς εργασία τουλάχιστον επί 12 μήνες στο πρώτο τρίμηνο του 2014, σχεδόν διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την αρχή της κρίσης.
Ελλάδα, η χώρα με τους μακροχρόνια άνεργους Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι το ποσοστό ανεργίας μένει καθηλωμένο κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που άρχισε η κρίση (27,2% τον Μάιο του 2014 λενε οι αρχιδομαλακες αντι του 2008) και προβλέπει ότι η ανεργία θα παραμείνει υψηλή (περί το 27%) μονο έως το τέλος του 2015. Εν γνωση τους βεβαια τα αρχιδια ότι κοροιδευουν τον κοσμο.
Σημαντική μείωση μισθών Ο ΟΟΣΑ, προσθέτει: «Περαιτέρω προσαρμογές των μισθών θα είναι πιθανόν δύσκολο να γίνουν και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των φτωχών εργαζομένων. Για τον λόγο αυτόν, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στις αγορές προϊόντων και να προωθηθούν πολιτικές στην αγορά εργασίας που ευνοούν τη μετακίνηση των εργαζομένων μεταξύ των τομέων». Οι επιδόσεις της Ελλαδας λεει ο ΟΟΣΑ είναι χαμηλές όσον αφορά την ασφάλεια στην αγορά εργασίας (τον κίνδυνο να μείνει κανείς άνεργος και τη διαθεσιμότητα προσωρινής εισοδηματικής ενίσχυσής του) και την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος (τη φύση της εργασίας, τις διευθετήσεις του χρόνου εργασίας και τις σχέσεις).
Υπερβολικές εργασιακές απαιτήσεις «Ο συνολικός κίνδυνος να μείνει κανείς άνεργος και η αναμενόμενη διάρκεια του διαστήματος που θα μείνει άνεργος είναι μεταξύ των υψηλότερων, ενώ οι μηχανισμοί ασφάλισης κατά της ανεργίας (η κάλυψη με επιδόματα και η ασφάλιση της ανεργίας) είναι μεταξύ των ασθενέστερων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ», σημειώνει η έκθεση. «Για όσους εργάζονται, η ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν υπερβολικές εργασιακές απαιτήσεις με ανεπαρκείς πόρους για να καλύψουν τις απαιτήσεις της εργασίας τους. Αυτή η κατάσταση δεν εμποδίζει μόνο την παραγωγικότητα, αλλά μπορεί να έχει ισχυρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων», προσθέτει ο ΟΟΣΑ.
------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση του PFLP στη Γάζα, υπέρ της εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή μαχητών
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) οργάνωσε συγκέντρωση στην Πόλη της Γάζας, την Τρίτη, για να υποστηρίξει την εθνική ενότητα. Το ανώτερο ηγετικό στέλεχος του PFLP, Καγίντ Αλ Γκούλ μίλησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και είπε ότι η «αντοχή του λαού» στη Γάζα θα πρέπει να οδηγήσει σε παλαιστινιακή εθνική ενότητα βασισμένη στη συνεργασία και σε ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα εγγυάται τα παλαιστινιακά δικαιώματα. Μαχητές που πρόσκεινται στο PFLP συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε στην οδό Ομάρ Αλ Μουχτάρ πριν κινηθεί προς το πολυώροφο κτίριο κατοικιών Αλ Μπάσα, που καταστράφηκε από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Οι συμμετέχοντες ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες του PFLP κατά τη διάρκεια της πορείας, και κάποιοι από το πλήθος κρατούσαν φωτογραφίες του ηγέτη της Χεσμπολά, Χασάν Νασράλα. Ο Αλ Γκουλ δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα να αφοπλιστούν. Το στέλεχος του PFLP, Χάνι Θαουάμπτα, είπε πως η συγκέντρωση ήταν ένα μήνυμα προς τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, για να τους ευχαριστήσει για τη «θρυλική αντοχή» τους. Μια συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Φατάχ, στις 23 Απριλίου, άνοιξε το δρόμο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, αλλά το Ισραήλ έχει αντιταχθεί σφόδρα σε αυτήν τη συμφωνία και έχει πλήξει σοβαρά τη Χαμάς τους μήνες που ακολούθησαν.
--------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε ο Γερμανός εκατομμυριούχος που ζούσε με 300 ευρώ το μήνα. Θαύμαζε τον Λένιν και μοίραζε τα κέρδη στους υπαλλήλους...
23/8/2014
Έφυγε από τη ζωή στα 62 του χρόνια από καρδιακή προσβολή ο Γερμανός επιχειρηματία Klaus Zapf, ο οποίος ήταν διάσημος κυρίως διότι, αν και εκατομμυριούχος, ζούσε με ελάχιστα χρήματα. Γεννημένος το 1952, ο Zapf, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Zapf Umzuge, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μετακομίσεων στην Ευρώπη, πέθανε στις 20 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του. Παρά τη τεράστια περιουσία του ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα ζώντας απλά καλύπτοντας μόνο τις βασικές δαπάνες διαβίωσης. Γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ζούσε με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα.... Ο Τσαπφ ήταν οπαδός του Λένιν και πίστευε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία... Σύμφωνα με το BBC, έβγαινε στους δρόμους τα βράδια και συνέλεγε άδεια ανακυκλώσιμα μπουκάλια με σκοπό να πάρει το αντίτιμο για την επιστροφή τους. Ψώνιζε από φθηνά σουπερμάρκετ και όποιος τον αντίκριζε δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με ατομική περιουσία 12 εκατομμυρίων ευρώ. «Μετακομίσεις Τσαπφ – Ιδιοκτησία των Υπαλλήλων» έλεγε χαρακτηριστικά ο Τσαπφ. Και πρόσθετε: «τα πολλά λεφτά φέρνουν την κοινωνική ανισότητα».... Το 1975, μετά την διακοπή των σπουδών του στα νομικά ίδρυσε την εταιρεία του στο Δυτικό Βερολίνο. Καθώς δεν έβγαλε ποτέ δίπλωμα οδήγησης, βασιζόταν σε άλλους για την οδήγηση των φορτηγών που έκαναν τις μεταφορές, ενώ συχνά ο ίδιος συνέπραττε στο κουβάλημα των επίπλων. Χρέωνε περισσότερα τους πελάτες στις πλούσιες συνοικίες του Βερολίνου και λιγότερο στις φτωχές, ενώ μοίραζε στους υπαλλήλους τα περισσότερα από τα κέρδη. Η εταιρία του υπολογίζεται πως απασχολεί περίπου 600 εργαζομένους, ενώ ο αριθμός των πελατών της ανά χρόνο ξεπερνά τους 60.000 σε 14 διαφορετικά μέρη. Έπειτα από δύο αποτυχημένους γάμους, δεν παρέλειψε να κάνει και έναν τρίτο, μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα ο θάνατός του επήλθε ενώ βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος....
σχολιο.- Και τα 12 εκατ ευρώ που έχει περιουσία πώς τα έφτιαξε; Με την πλάτη του; Το στιλ ζωής του λίγο ενδιαφέρει. Η υπεραξία από που αφερέθηκε; Ή μαρξιστική πολιτική οικονομία ή life style εξηγήσεις για τον καπιταλισμό. (Μαρξ versus Βέμπερ) Και δεν πιστεύω ότι μπορεί να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς με 300 ευρώ το μήνα. Όχι στο να ζήσουμε με λιγότερα, αλλά να μοιραστούμε τον πλούτο που υπάρχει.
-------------------------------------------------------------------------------
Η είδηση (που μόλις ακούσαμε σε πρωινή εκπομπή του Real.Fm) ότι τα ένοπλα τμήματα των Αντιφασιστων της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ουκρανίας έχουν ήδη «μπει στη Μαριούπολη και προχωράνε με προσοχή, γιατί η περιοχή είναι ναρκοθετημένη από τον εθνικό Ναζιστικό στρατό», τότε, οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν φέρει την ναζιστική ηγεσία σε δεινή θέση από κάθε άποψη, ακόμη και στρατιωτική.
Έχοντας υπόψη, επίσης, τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις δυσκολίες που συναντάει για να ανακάμψει η οικονομία της, τις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις φασιστικές, έξαλλες και φιλοπόλεμες κραυγές του Κιέβου, τις απαράδεκτες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών σε σχέση με τη Ρωσία, που ανάγκασαν τον Φιντέλ Κάστρο να δηλώσει ότι «μερικοί ηγέτες στην Ευρώπη εκφράζονται με τη γλώσσα των SS», το γεγονός ότι: «Εκατό και πλέον συντηρητικοί βουλευτές «ενημέρωσαν» τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν «αλλάξουν ουσιαστικά» οι όροι σύνδεσης της χώρας με τις Βρυξέλλες» (e – Βήμα, 2/9/2014), ότι η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού της, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να πιάσει τους στόχους της δημοσιονομικής της πολιτικής, ότι ακόμη και η Ελβετία, το παγκόσμιο θησαυροφυλάκιο, σημείωσε μηδενική ανάπτυξη, το άρθρο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους FinancialTimes, που ουσιαστικά επισημοποιεί τις διαφορετικές ταχύτητες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διάσπαση σε διαφορετικούς «πυρήνες», τα αδιέξοδα συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την όξυνση των αντιθέσεων σ’ αυτήν, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις του, τότε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.
--------------------------------------------------------------------------------
Η αλληλεγγύη μιας «τρομοκράτισσας»
Για τις «ανώνυμες» κρατούμενες (όπως οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν) επέλεξε να μιλήσει η κατηγορούμενη για ένταξη στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Στέλλα Αντωνίου, κατά την απολογία-πολιτική δήλωσή της στην τρίτη δίκη, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα
Στη σκιά της επικαιρότητας ξανάρχισε στις 28/8 η τρίτη κατά σειρά δίκη με τους 19 κατηγορουμένους για ένταξη στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, από τους οποίους οι 9 έχουν δηλώσει μέλη της οργάνωσης, ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναρχικοί αγωνιστές. Η δίκη ξεκίνησε στις 8/10/2012 και βαίνει προς το τέλος της, μετά τις απολογίες-πολιτικές δηλώσεις κατηγορουμένων στις 28/8/2014. Ξεχωρίζουμε εδώ την τοποθέτηση της Στέλλας Αντωνίου, κατηγορουμένης με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας που της προμήθευσε ο παιδικός της φίλος, αναρχικός Α. Μητρούσιας (για να του νοικιάσει ένα σπίτι, μια και η αστυνομία είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία του). Μετά τους κατηγόρησαν για ένταξη στη ΣΠΦ, πράγμα που αρνούνται, όπως και ο σύντροφός της Κ. Σακκάς. Η Στ. Αντωνίου, που αποφυλακίστηκε μετά το 18μηνο και δεν προφυλακίστηκε ξανά, όπως οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι -λόγω και του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει-, έκανε μια προσωπική δήλωση, αρνούμενη να αποδεχτεί τον όρο αθώα ή ένοχη και χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίκη, αλλά και τα κριτήρια ενοχής. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν ανήκει σε οργάνωση ούτε δέχεται την κατηγορία για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών που της αποδίδεται με την επιβαρυντική διάταξη του Ν. 187Α. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλοί αναρχικοί στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, που θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιδεολογίας τους, έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί βαριά ως τρομοκράτες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ένταξή τους σε οργάνωση.
Ξεχωρίσαμε ορισμένα αποσπάσματα από την τοποθέτηση της νεαρής γυναίκας και την επιλογή της να μιλήσει όχι για τον εαυτό της, αλλά για τις «ανώνυμες» κρατούμενες. * «Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το διάστημα που ήμουν κρατούμενη το 80% των γυναικών που συλλαμβάνονταν και έμπαιναν την πρώτη ημέρα στη φυλακή ήταν με μώλωπες, γρατζουνιές και μαυρισμένα μάτια. Κάποια μέρα και ενώ ήμουν κρατούμενη στον Κορυδαλλό, υπήρξε ένα περιστατικό μιας 50χρονης μετανάστριας, η οποία επέστρεψε από το συμβούλιό της, που γινόταν στη Λάρισα, τόσο χτυπημένη που όταν την είδαμε τρομάξαμε. Το πρόσωπο και το σώμα της ήταν μαυρισμένο. Πέντε θρασύδειλοι μπάτσοι στο Μεταγωγών στη Λάρισα την παρενοχλούσαν όλο το βράδυ λεκτικά τρομοκρατώντας την ότι θα τη βιάσουν. Για να προστατευτεί έβαλε το κρεβάτι μπροστά στην πόρτα του κελιού με αποτέλεσμα να την ξυλοκοπήσουν άγρια». * Αναφέρθηκε ακόμα στον δρόμο που στρώθηκε για τη Χρυσή Αυγή από το κράτος και τα ΜΜΕ και ειδικά στη χυδαία διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών τον Μάιο του 2012, όταν ταυτόχρονα τα τάγματα εφόδου μαχαίρωναν και έδερναν ανενόχλητα μετανάστες. * Απάντηση στην πρόεδρο του δικαστηρίου: «Η αστυνομία τότε βγαίνει στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Είδα να έρχονται στη φυλακή όλες αυτές οι κοπέλες, των οποίων τις φωτογραφίες είχα δει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων ως τις οροθετικές πόρνες, οι οποίες σπέρνουν αρρώστιες στους άντρες οικογενειάρχες με κίνδυνο την υγεία ολόκληρης της κοινωνίας. Στη φυλακή τις απομονώνουν σε ένα υπόγειο. Τους απαγορεύεται η πρόσβαση στο προαύλιο όταν προαυλίζονται οι υπόλοιπες. Για να προαυλιστούν έπρεπε να περάσουν μέσα από τη δική μας πτέρυγα. Ηταν μια φοβερή στιγμή όταν όλες οι υπόλοιπες κρατούμενες (μέσα στην άγνοιά τους) έκαναν στην άκρη, μαζευόντουσαν να δουν τις “μολυσμένες”, κρεμιόντουσαν στα σκαλιά και στους ορόφους, έπεφτε σιωπή και μόνο κάτι ψίθυροι ακουγόντουσαν τη στιγμή που οι 15 με 20 γυναίκες περνούσαν ανάμεσα στις υπόλοιπες υγιείς οι οποίες μαζεύτηκαν να δουν το “τσίρκο” να περνάει… Τότε πήγα και ζήτησα να με αφήσουν να βγω στο προαύλιο, κάτι το οποίο μου επιτράπηκε μόνο αν συμφωνούσα ότι θα ήταν με δική μου ευθύνη, όπως κι έγινε. Βγήκα και κρατούσα στα χέρια μου 4-5 αφίσες που είχαν βγάλει κάποιες αναρχικές συλλογικότητες. Στη θέα αυτών των αφισών οι περισσότερες έβαλαν τα κλάματα. Στην αρχή νόμιζα ότι συγκινήθηκαν, όμως μου είπαν ότι εμείς δεν είμαστε πόρνες και δεν έχουμε κάνει ποτέ αυτό το επάγγελμα. Μου είπαν ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών κι ότι ενώ ήταν καθισμένες στους δρόμους της Αθήνας παίρνοντας τη δόση τους, τις προσήγαγαν στο Τμήμα. Οι κοπέλες αυτές, στην πλειοψηφία τους 18-20 χρόνων, έκλαιγαν απελπισμένες, κρατούσαν η μια το χέρι της άλλης χωρίς να έχουν καταλάβει για ποιο λόγο τους συμβαίνει αυτό και είναι αναγκασμένες να βιώνουν όλο αυτό τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα μάτια τους ήταν συνέχεια βουρκωμένα και τα κεφάλια τους σκυμμένα. Μία από αυτές είχε ένα κοριτσάκι που πήγαινε Δημοτικό και της είπε ότι δεν θέλει να της ξαναμιλήσει γιατί τα παιδιά στο σχολείο την κοροϊδεύουν. Αυτή η γυναίκα έγινε μέγαιρα που η κόρη της είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Και σίγουρα για την κόρη σας, κυρία πρόεδρε, (αν έχετε) δεν θα ήταν κίνδυνος ο Σακκάς που μπορεί να είχε μια χειροβομβίδα στην ντουλάπα του σπιτιού. Γιατί είχατε πει στη μητέρα μου ότι θα γινόσασταν μέγαιρα αν η κόρη σας τα είχε μπλέξει με κάποιον που είχε στο δωμάτιό της μια χειροβομβίδα. Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι περισσότερο θα έπρεπε να φοβάστε μήπως η κόρη σας κάποια στιγμή βρεθεί κοινωνικά αποκλεισμένη και στιγματισμένη, προδομένη από τους πάντες ζώντας σε μια κοινωνία που ορισμένες φορές τόσο εύκολα χειραγωγείται από τα ΜΜΕ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εξουσίας. Γι’ αυτό θα έπρεπε να γίνετε μέγαιρα! Για το ότι η κόρη σας ζει σε μια κοινωνία που μπορεί να βρεθεί σε κάποιο Τμήμα και να ξυλοκοπηθεί ή να παρενοχληθεί σεξουαλικά από κάποιον μπάτσο, που μπορεί να βρεθεί άνεργη, άστεγη ή ξυλοκοπημένη σε κάποιο κελί φυλακής με κομμένες φλέβες. Οι κρατούμενες οροθετικές άρχισαν να κόβουν τις φλέβες τους μέσα στη φυλακή, ακόμα και για ένα τσιγάρο. Για όλα αυτά θα έπρεπε να γινόσασταν μέγαιρα! Αλλά ξέχασα, το ζήτημα είναι ταξικό και μάλλον η κόρη σας δεν θα βρεθεί ποτέ σ’ αυτή τη θέση. Αντιθέτως η δική μου η μητέρα έγινε “μέγαιρα”, επειδή χτίζονται πάνω στις πλάτες μας φυλακές υψίστης ασφαλείας, λευκά κελιά και ένα ολόκληρο καθεστώς τρομοκρατίας».
------------------------------------------------------------------------------
Νέο αμυντικο δογμα «αντι-ΝΑΤΟ» από τη Ρωσια. Την προσαρμογη του αμυντικου δογματος της στην ντε φακτο επεκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολας με προσχημα την ουκρανικη κριση προανηγγειλε ότι σχεδιαζει χθες η Ρωσια.
Ο Σεργκει Λαβροφ, ο Ρωσος υπουργος Εξωτερικων προειδοποιησε ότι ενδεχομενη εκκινηση διαδικασιας ενταξης της Ουκρανιας στο ΝΑΤΟ θα παραλυσει κάθε δυνατοτητα ειρηνικης επιλησης της κρισης στην Ουκρανια.
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Γεννήθηκε ο Λέων Τολστόι! Διαβάστε για τη ζωή του...
ΕΥΤΥΧΙΑ δεν είναι να κανεις παντα αυτό που σου αρεσει, αλλα να σου αρεσει παντα αυτό που κανεις. Leo Tolstoy
Ο Λέων Τολστόι (ρωσ. Лев Николаевич Толстой, προφέρεται [lʲef nʲɪkɐˈlaɪvʲɪtɕ tɐlˈstoj] - Λεφ Νικολάιεβιτς Τολστόι) 9 Σεπτεμβρίου 1828 - 20 Νοεμβρίου 1910 (ή με το τότε ισχύον ημερολόγιο στη Ρωσία 28 Αυγούστου 1828 - 7 Νοεμβρίου 1910) ήταν Ρώσος συγγραφέας. Προσπάθησε να βρει το αληθινό νόημα του Χριστιανισμού, πιστεύοντας πως σκοπός της ζωής δεν είναι να εξυπηρετεί την κατώτερη ζωική φύση, αλλά τη φωτεινή δύναμη, που βρίσκεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να αναγνωρίζει το αγαθό. Εκτός όμως από αυτές τις αντιλήψεις, ο Τολστόι κατάφερε ν' απεικονίσει με απαράμιλλο τρόπο τη ρωσική κοινωνία της εποχής του και με την αναπαραστατική δύναμη της τέχνης του να δώσει εκπληκτικούς πίνακες από τη ζωή της τσαρικής Ρωσίας του 19ου αιώνα. Αν και καταγόταν από πλούσια οικογένεια, αφοσιώθηκε με μεγάλη αγάπη στους μουζίκους, βοηθώντας τους και μελετώντας τη ζωή τους. Γεμάτος θρησκευτική έξαρση και δεμένος με τα προβλήματα της εποχής του, προσπάθησε να βρει γιατί υποφέρουν οι άνθρωποι και προσπάθησε να απελευθερώσει τον άνθρωπο και να αποκαταστήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ως καλλιτέχνης ο Τολστόι διακρίνεται για τη βαθιά γνώση των κρυφών πτυχών της ψυχής και την άμεση καθαρότητα του αισθήματος. Το έργο του είχε τεράστια σημασία και άσκησε γόνιμη επίδραση στη ρωσική και στην παγκόσμια λογοτεχνία.
Βιογραφία Γεννήθηκε στη Γιάσναγια Πολιάνα (το οικογενειακό κτήμα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τούλα) το 1828 και από το 1844 ως το 1847 σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Καζάν. Στον πόλεμο της Κριμαίας πήρε μέρος ως αξιωματικός του πυροβολικού και του απονεμήθηκαν πολλές ανώτερες διακρίσεις. Ο αποτροπιασμός για τις φρικαλεότητες του πολέμου αυτού καθρεφτίστηκε στα «Διηγήματα της Σεβαστούπολης (1855-1859)». Στα διηγήματα αυτά ο Τολστόι δείχνει φανατικά την έχθρα του προς τον πόλεμο και παράλληλα εγκωμιάζει τον ηρωισμό των συμπατριωτών του στρατιωτών. Από το τέλος της δεκαετίας 1850-1860 ο Τολστόι εγκαταστάθηκε στη Γιάσναγια Πολλιάννα, άνοιξε σχολείο για τα αγροτόπαιδα και ίδρυσε το περιοδικό «Γιάσναγια Πολλιάννα». Προηγουμένως ταξίδεψε στη Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία και Γερμανία. Στα 1862 ο Τολστόι παντρεύτηκε τη Σοφία Αντρέγιεβνα Μπερς. Το 1863 τέλειωσε το διήγημά του «Οι Κοζάκοι», στο οποίο απεικόνισε τους ανθρώπους και τη φύση του Καυκάσου. Από το 1863 ως το 1869 ασχολήθηκε με τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Πόλεμος και Ειρήνη». Το έργο αυτό αποτελεί έξοχη απεικόνιση της ζωής και των συνθηκών της Ρωσίας στην περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων. Το βάθος της ψυχολογικής ανάλυσης, η αριστοτεχνική απεικόνιση ανθρώπινων μορφών και τοπίων και ο πλούτος της γλώσσας, κάνουν το «Πόλεμος και Ειρήνη» ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της ρεαλιστικής πεζογραφίας του 19ου αιώνα. Στο άλλο του μεγαλειώδες μυθιστόρημα, την «Άννα Καρένινα» (1873), αντικατοπτρίζεται ανάμεσα στα άλλα η τραγωδία μιας γυναίκας που έπεσε θύμα της ψεύτικης και απάνθρωπης ηθικής της κοινωνίας. Η δύναμη του κριτικού ρεαλισμού του Τολστόι εκδηλώθηκε στις σελίδες του μυθιστορήματός του «Ανάσταση» (1889). Ο Τολστόι έγραψε και θεατρικά έργα όπως «Το κράτος του ζόφου», «Το ζωντανό πτώμα», «Οι καρποί της Παιδείας» (κωμωδία). Άλλα έργα του στα οποία εκφράζεται η ιδιότυπη θρησκευτικότητά του είναι «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» (1884), «Αφέντης και δούλος» (1895), «Τι πιστεύω», «Τι να κάνουμε λοιπόν» και η περίφημη πραγματεία του «Τι είναι τέχνη». Με τα θρησκευτικά κείμενά του ήρθε όμως σε αντιδικία με την εκκλησία της Ρωσίας, η οποία τον απέβαλε από τις τάξεις της το 1901. Ο Λέων Τολστόι πέθανε το 1910 από πνευμονία στην περιοχή Αστάποβο σε ηλικία 82 ετών.
--------------------------------------------------------------------------------
Στο αρμα της ανεργιας η Β. Ελλαδα. Σοκαριστικα είναι τα ποσοστα ανεργιας στους νομους Μακεδονιας και Θρακης. Από το…. χαμηλο 30% της Εδεσσας ως το 50% του Κιλκις και το 60% των Σαπων!
Η ανεργια θεριζει στη Βορεια Ελλαδα. Οι βιομηχανιες μεταναστευουν στα Σκοπια και στη Βουλγαρια. Μετα ποσοστα της ανεργιας να κυμαινονται από 30% εως 50%, οι βιομηχανιες εκλεισαν η μια μετα την άλλη και μεταφερθηκαν στις γειτονικες χωρες. Οσοι εχουν ακομη ελαχιστα χρηματα, πανε στις γειτονικες χωρες για να προμηθευτουν τροφιμα ζαρζαβατικα, καυσιμα, ακομη και φαρμακα, στις κατά πολύ φθηνοτερες αγορες των Σκοπιων και της Βουλγαριας. Αυτό εχει ως αποτελεσμα η Β. Ελλαδα κατανα τοπος γεροντων, καθως οι νεοι φευγουν στο εξωτερικο.
---------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι ανάμεσα μας -νέοι στην πλειοψηφία τους- που είναι αόρατοι για τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Πού βρίσκονται οι 1,5 εκατομμύριο πραγματικοί άνεργοι; Πού είναι οι παραπάνω από 500.000 νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά; Είναι ακόμα ένα μεγάλο επίτευγμα των προπαγανδιστικών μηχανισμών που εξαφάνισαν, όχι την ανεργία αλλά τους άνεργους. Αυτοί είναι πολιτικά αόρατοι αλλά οι 300 που σφάζονται για τον... Βαγγέλη και τον Γιώργο είναι πρώτη μούρη στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Οι άνεργοι υπάρχουν μόνο σαν στατιστική, σαν ένας αριθμός που αυξάνεται ιλιγγιωδώς ...
-----------------------------------------------------------------------------
Πολύ γέλιο στις ΗΠΑ…Ζητούν από τον Ομπάμα να τους πει πώς θα αντιμετωπίσει το ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ που …αυτός δημιούργησε!
---------------------------------------------------------------------------------
Αντιφά με σημαία του κράτους του Ισραήλ. Κι εκεί που έλεγες ότι ο Νικολόπουλος τερμάτισε τη γραφικότητα
Στιγμιότυπα από την σημερινή παρέμβαση 8 συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης που σε συνεργασία με την Ισραηλινή πρεσβεία(!) και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια για το θέατρο από 3 μέχρι 10/9 και που θα παρουσιάσουν την παράσταση Lysistrata-X στις 11 έως 13 Σεπτεμβρίου. Αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων μπήκε μέσα και διάβασε στους συμμετέχοντες την διαμαρτυρία καλώντας τους να αποχωρήσουν, μην συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που οργανώνει το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι και υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Από την απέναντι πλευρά της Πειραιώς παρουσιάστηκαν 5-6 θλιβεροί υποστηρικτές του ΚΡΑΤΟΥΣ του Ισραήλ υπό τον μανδύα του "Αντιφά" προτάσσοντας την σημαία του ΚΡΑΤΟΥΣ - δολοφόνου του Ισραήλ προκαλώντας διαρκώς την συγκέντρωση διαμαρτυρίας...
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν: -Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ -Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Προσφύγων -Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα -Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας -Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων -Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο -Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση -Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
ειχαμε και σιώνια από την απέναντι πλευρα, ισραηλινή σημαία με δηθεν αντιφασιστική. 5 νοματαίοι βεβαια αλλά προκαλουσαν πολυ άσχημα
και που να δεις πόσο παθιασμενοι ήταν επισης φωναζαν το "φασιστες κουφαλες έρχονται κρεμάλες" και κουνουσαν την σημαια του ισραηλ, δεν ξεραμε αν πρέπει να γελασουμε ή να τους παρουμε με τις πετρες
βγήκαν απ' τις τρύπες τους οι ψευτοαντίφα σιωνιστές, πολύ θράσος έχουν πάντως, όλος ο κόσμος έχει φρίξει με τις τακτικές του Ισραήλ εκτός από κάτι ηλίθιους και κάτι πράκτορες...