Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τριτη 2 Σεμπτεμβριου 2014


Του ασκούν συνδικαλιστική δίωξη, επειδή ανέδειξε το λειτουργικό χάος στο νοσοκομείο της Πάτρας
Tην πολιτικο-συνδικαλιστική δίωξη του Κώστα Πετρόπουλου, μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και προέδρου του Σωματείου «Ιπποκράτης» του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας καταγγέλλει με ομόφωνο ψήφισμά του το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση: Η αυταρχική και αντιδημοκρατική αυτή δίωξη εκπορεύεται από τον κ. Κατσίβελα, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και την κα. Αλμπάνη, Υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ. Συνιστά ξεκαθάρισμα λογαριασμών μιας και η συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου Κ. Πετρόπουλου είναι οχληρή για τις παραλήψεις και τα λάθη της συγκεκριμένης Διοίκησης. Έτσι παραβιάζοντας κατάφωρα το Ν. 1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, αλλά και το πειθαρχικό δίκαιο, παρακάμπτοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ασκεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη με σκοπό να τον εξοντώσει υπηρεσιακά, λίγες μόνο μέρες πριν την αποχώρηση του από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Την αναθέτει στην Υποδιοικήτρια κα Αλμπάνη επίσης παράνομα, αγνοώντας το πειθαρχικό δίκαιο παρότι υπήρχε αίτημα εξαίρεσής της από τους διωκόμενους. Το «έγκλημα» του συναδέλφου Κ. Πετρόπουλου συνίσταται στο ότι ανέδειξε το λειτουργικό χάος που δημιουργήθηκε από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ. Οι δυσλειτουργίες ήταν εμφανέστατες στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο λόγω της μεγάλης έκτασης που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις του. Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ να αποσύρει άμεσα την πειθαρχική δίωξη ενάντια στο συνάδελφο που άσκησε με επιμέλεια και ευθύνη τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα. Όταν δείχνεις το πρόβλημα δεν κόβεις το χέρι που το αναδεικνύει αλλά φροντίζεις να το επιλύσεις. Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις θυμίζουν άλλες εποχές και παρά την πολύπλευρη κρίση, οικονομική, θεσμική και αξιακή δεν πρέπει επ’ ουδενί να διολισθήσουμε σε αυτές.
----------------------------------------------------------------------------------
Όταν ο "Γιώργος που θα διώξει την Δεξιά" ξεπουλούσε την χώρα και έδερνε διαδηλωτές!
Πικρό γέλιο έχει πέσει στο διαδίκτυο, από τις εκδηλώσεις λατρείας που έκαναν πασοκοί, απόψε στο Ζάππειο κατά την εκδήλωση που έκανε ο ΓΑΠ για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Το γέλιο είναι πικρό, αφού αυτοί που φώναζαν το σύνθημα "Γιώργο, γερά να φύγει η Δεξιά", φαίνεται ότι το πίστευαν. Και το πίστευαν όταν πριν 3 χρόνια σχεδόν ο Γιώργος έφερνε την δεξιά στην κυβέρνηση, χωρίς εκλογές...Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!!
Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό, που ενώ σήμερα γνωρίζουμε ότι από τότε είχε κάνει επαφές με το ΔΝΤ για να μπει η χώρα στα δίχτυα του, τους υπόσχεται ΛΕΦΤΑ! Μετά από έξι, μόλις μήνες, όχι μόνο δηθεν δεν βρίσκει λεφτά αλλά βάζει την χώρα υπό των εντολών ΕΕ και ΔΝΤ, παραδίδοντας την εξουσία στους δανειστές μας, και βέβαια αρχίζουν τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα, περικοπές δώρων σε υπαλλήλους, συντάξεις, κτλ! Θρυλική η στιγμή, του διαγγέλματος της παράδοσης της χώρας, από το Καστελόριζο K αι βέβαια, ακολούθησε το γνωστό δούλεμα, που η ανάκαμψη όλο ερχόταν αλλά στο τέλος εχανε τον δρόμο της για την Ελλάδα, και βέβαια ο γνωστός εκβιασμός ψηφίστε μνημόνια ή θα χρεοκοπήσει η χώρα! Kαι όταν ο λαός αγανάκτησε, και κατέβηκε στους δρόμους στο θρυλικό κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες της χώρας, ο δημοκράτης Γιώργος Παπανδρέου, μιμήθηκε τον παππού του (στα Δεκεμβριανά του 1944) και κατέβασε την αστυνομία για να διαλύσει τους διαδηλωτές, με διαταγές "Τσακίστε τους". Ας θυμηθούμε για το τέλος κάποιες στιγμές της δημοκρατικής αστυνομίας του ΓΑΠ, εκείνες τις μέρες!
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/09/video.html
Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi "Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά..." Φώναζαν οι οπαδοί του ΓΆΠ προς αυτόν ο οποίος ήταν εις εκ των τριών Αρχηγών που διόρισαν ΕΜΕΝΑ Υφυπουργό. όταν μέχρι και Άδωνις σε παίρνει χαμπάρι για το πόσο μαλάκας είσαι,το χαρακίρι αποτελεί ίσωςτην πιο soft διαφυγή
Γ. Παπανδρέου: Η πορεία μας ενεδράζεται σε στέρεες βάσεις. [ο εστί μεθερμηνευόμενο, από ενέδρα σε ενέδρα, σταθερά ]
Παιδιά ο Μπέννυ κατηγόρησε τον ΓΑΠ πως συνεργάστηκε με ΝΔ και ΛάΟΣ. Ξέχασε τις πίπες που ο ίδιος έκανε στον Καρατζαφιόζη
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσοβολας ηταν ο καλυτερος , ο αριστερότερος και ο φιλολαϊκότερος υπουργος οικονομικών EVER .... Μολις εστειλε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τον έφορο σε μεγαλο συγκροτημα ΜΜΕ, τον πηρε τηλεφωνο το αφεντικο του συγκροτήματος, που είχε συνηθίσει στην ασυδοσία, και του ανακοινωσε με οργή οτι ΤΕΛΕΙΩΣΕ η πολιτική του καριέρα.....Κατά σύμπτωση, ύστερα απο λιγους μηνες τον σέρνανε υπόδικο.
ως δικηγόρος της ποινικής δικηγορίας είναι ένας ευγενής κ απλός συνάδελφος.
Και επειδή τον γνωρίζω ως συνάδελφο μπορώ να πω ότι παραμένει χαμηλών τόνων αριστερός πολίτης.
--------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΣΟΚ: Χαμός με σχολιο του διαχειριστη της σελιδας και στο Facebook στη σελιδα του ΠΑΣΟΚ - «Θέλουν ψυχίατρο όσοι επιδοκίμασαν τον Παπανδρέου»
Η ένταση που επικράτησε χθες στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο όπου αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταφέρθηκε και στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα ανέβηκε στη σελίδα το εξής σχόλιο: «Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες - τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε (!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!...Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ..». Το σχόλιο αποσύρθηκε λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευσή του. Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αποδοκιμάζουμε τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση του επίσημου facebook του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ. Η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε».
Αφού «κατέβηκε» η συγκεκριμένη ανάρτηση, ακολούθησε άλλη, ενυπόγραφη, ανάρτηση, στην οποία ο υπογράφων αναφέρει ότι: «Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο post σχετικά με την εκδήλωση Ζάππειο. Ήταν μια προσωπική μου άποψη που εκ παραδρομής την ανέβασα στα social media του ΠΑΣΟΚ». Βασίλης Δεληγκάρης
------------------------------------------------------------------------------
Κασσής για Παπανδρέου: Δεν λέω τίποτα για τον άνθρωπο που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ
«Δεν πήγα στην εκδήλωση και δεν λέω τίποτα για έναν άνθρωπο, που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής. Παράλληλα ο βουλευτής μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5. κατηγόρησε συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ότι έστησαν σκοπίμως το σκηνικό, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι και «οι κινήσεις Βενιζέλου για να βγούμε από την κρίση, δεν είναι σωστές», υποστηρίζοντας ότι στο επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας.
-----------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206 (ΥΨΟΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ), ΤΑΥΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 17.30
Να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις της Ισραηλινής Πρεσβείας και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που είναι συνένοχα στην παράνομη κατοχή και εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου ώρα 17.30
-Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ -Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Προσφύγων -Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα -Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας -Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων -Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο -Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση -Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
---------------------------------------------------------------------------------
Το ΝΑΤΟ με τα SS των Ναζί συνέκρινε ο Φιντέλ Κάστρο
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε κουβανικά μέσα ενημέρωσης
Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο σύγκρινε τις πρόσφατες δηλώσεις του ΝΑΤΟ με αυτές των ναζιστικών SS και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για την ανάφλεξη των συγκρούσεων παγκοσμίως. Ο Κάστρο επιτέθηκε στον Τζον Μακ Κέιν για τη στήριξη του Ισραήλ και κατηγόρησε και τους δύο για την ανάμιξή τους στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.
Ο 88χρονος Φιντέλ συνέταξε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε κουβανικά μέσα ενημέρωσης και στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόγεια μάχη που εξακολουθεί να δίνει η Ουάσιγκτον με τη Ρωσία και τη Λαϊκή Κίνα. Αναφερόμενος στο NATO - με αφορμή τη Σύνοδο της Ουαλίας το προσεχές Σαββατοκύριακο - ο Φιντέλ Κάστρο παρομοίασε ευρωπαίους εκπροσώπους της Συμμαχίας με τα Ναζί. «Πολλοί εντυπωσιάζονται όταν ακούνε τις δηλώσεις που κάνουν κάποιοι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του NATO, όταν μιλούν με το στιλ και το πρόσωπο των Ναζιστικών Ες-Ες», έγραψε. «Η αυτοκρατορία της απληστίας του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφεται στην ιστορία χωρίς περισσότερη δόξα από την ενθάρρυνση που δίνεται στις επιθετικές, μπουρζουά κυβερνήσεις του NATO, κάτι που τις κάνει τον περίγελο της Ευρώπης και του κόσμου». «Ο κόσμος δεν έχει δει ηρεμία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφότου η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να λύσει τις διαφορές της με ό,τι έχει απομείνει από δύο μεγάλα έθνη (τη Ρωσία και την Κίνα)», Κατηγόρησε τη Δύση για «κυνισμό», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει «σύμβολο ιμπεριαλιστικής πολιτικής» Επιτέθηκε επίσης, στον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μα κέιν για τις πολιτικές που ακολουθούνται στην Μέση Ανατολή, περιγράφοντάς τον ως τον «πιο πιστό σύμμαχο του Ισραήλ». Κατηγόρησε τον Μακ Κέιν ότι υποστηρίζει την Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες της Μοσάντ καθώς και ότι συμμετέχει «μαζί με την εν λόγω υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα τρίτο της Συρίας».
--------------------------------------------------------------------------------
Αφου το εγκαινιασαν. Οδηγουν σε αναστολη το ογκολογικο Νοσοκομειο «Αγιοι Αναργυροι». Αιτια η επιμονη Βοριδη να κλεισει τη πορτα του ΕΣΥ σε 400 γιατρους του ΙΚΑ
--------------------------------------------------------------------------------
Εκκληση από 139 πανεπιστημιακους. Να αποσυρθει το αρθρο 2 του αντιρατσιστικου νομοσχεδιου που περιοριζει την ελευθερια του λογου.
----------------------------------------------------------------------------
2008 επιθεση στο αντιεξουσιαστικο στεκι «Αντιπνοια» . Ο στρουθοκαμηλισμος της χρυσης αυγης. Στις 19 Σεπτεμβριου η δικη για την αιματηρη επιθεση των Ταγματων Εφοδου της χ.α. στο αντιεξουσιαστικο στεκι των Πετραλωνων το 2008. Οι δυο κατηγορουμενοι εχουν αρνηθει την ιδιοτητα μελους της ναζιστικης οργανωσης, ωστοσο ο ενας είναι μελος της Κεντρικης Επιτροπης της.
-------------------------------------------------------------------------------
Απιστευτο! Διωχνουν τους Απορους από τα Νοσοκομεια! Καταγγελιες του Κοινωνικου Ιατρειου-Φαρμακειου Βυρωνα!
-------------------------------------------------------------------------------
Ανοδος ευρωσκεπτικιστών στη Σαξονία στις εκλογες της Κυριακης
Πόσο μπορεί να αφορούν την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα, τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας; Πόσο μπορούν να επηρεάσουν τη γερμανική πολιτική σκηνή, αλλά και την πολιτική απέναντι στην οικονομική κρίση, αποτελέσματα όπως αυτό στο κρατίδιο που έχει πρωτεύουσα την όμορφη Δρέσδη; Μπορεί σε μια άλλη εποχή αποτελέσματα τέτοιων εκλογών να μην είχαν καμιά σημασία –πέρα από τα σύνορα της Σαξονίας-, όμως στις μέρες όπου όλα συνδέονται μεταξύ τους, οι εκλογείς του πρώην κρατιδίου της Ανατολικής Γερμανίας μπορεί να επηρεάσουν πολλαπλώς τη γερμανική, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτό, γιατί με την ψήφο τους την Κυριακή έδωσαν 10% στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Το κόμμα αυτό, που είχε πάρει 6% στις εθνικές εκλογές, συνεχώς αυξάνει τα ποσοστά του. Και αυτό έδειξαν και οι εκλογές στη Σαξονία. Ενα κόμμα που εξελίσσεται σε εφιάλτη για την Ανγκελα Μέρκελ. Ενα κόμμα που επιθυμεί σε πρώτη φάση την έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη και σε δεύτερη φάση την έξοδο της Γερμανίας και τελικά τη διάλυση της ευρωζώνης. Την Εναλλακτική για τη Γερμανία τη συνέστησαν δεξιοί ευρωσκεπτικιστές καθηγητές Οικονομικών και επιχειρηματίες, με στόχο να συσπειρώσουν γύρω τους όσους πολίτες αισθάνονται δεξιότερα των Χριστιανοδημοκρατών και όσους βλέπουν ως μεγάλο εχθρό της Γερμανίας την ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή, στη Σαξονία οι Χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν τα χειρότερα ποσοστά τους τις τελευταίες δεκαετίες (39%), τερμάτισαν πρώτοι, αλλά με απώλειες. Η Αριστερά παραμένει σταθερά δεύτερο κόμμα, με 19%, οι Σοσιαλδημοκράτες τρίτοι με 12,5%, οι Φιλελεύθεροι διαλύθηκαν και έπεσαν στο 3,5%, οι Πράσινοι βρέθηκαν στο 6%, ενώ για πρώτη φορά οι ακροδεξιοί νεοναζί του NPD με 4,9% δεν κατάφεραν να μπουν στο Κοινοβούλιο του κρατιδίου που θεωρείται πολιτικό τους κάστρο. Ολα τα παραπάνω δείχνουν τη μετάλλαξη που συντελείται στον χώρο της γερμανικής Κεντροδεξιάς/Δεξιάς, όπου οι Φιλελεύθεροι εξαφανίζονται πια από το σκηνικό και τη θέση τους έρχεται να καλύψει ένα κόμμα διαμαρτυρίας, όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία. Σύμφωνα με το ZDF, το 54% των ψηφοφόρων τους δήλωσαν προχθές πως ψήφισαν το κόμμα αυτό ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο γερμανικό πολιτικό κατεστημένο. Οι ευρωσκεπτικιστές όσο περνά ο καιρός ξεφεύγουν από τους αρχικούς τους πολιτικούς στόχους, που ήταν η διάλυση της ευρωζώνης, και αποκτούν ταυτότητα δεξιού λαϊκιστικού κόμματος. Για παράδειγμα, ζητούν να διεξάγονται δημοψηφίσματα σε περιοχές που ανεγείρονται ισλαμικά τεμένη. Υπό την πίεση των ευρωσκεπτικιστών, αναμένεται πως η καγκελάριος Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες γενικότερα θα σκληρύνουν τη στάση τους όσον αφορά την οικονομική κρίση, προκειμένου να ανακόψουν την άνοδο των πρώτων. Οταν ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων δηλώνει πως ψηφίζει Εναλλακτική για τη Γερμανία διότι δεν θέλει να δοθούν άλλα χρήματα στις χώρες του Νότου, θα είναι πολύ δύσκολο για το Βερολίνο να συζητήσει οποιαδήποτε διαγραφή του ελληνικού χρέους. Οι Χριστιανοδημοκράτες γνωρίζουν πως τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους ίδιους και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα κυβερνητικά στελέχη στο Βερολίνο να σκληραίνουν τη ρητορική τους απέναντι στην Ελλάδα και γενικότερα στις χώρες με υψηλά δημοσιονομικά χρέη.
-------------------------------------------------------------------------------
Το κακό με το φασισμό δεν είναι ότι υπάρχει. Το κακό είναι ότι σε αναγκάζει να γίνεις ίδιος με αυτούς για να τον αντιμετωπίσεις. Μπέρτολ Μπρέχτ
---------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Νέα πρόκληση με διεύρυνση των εποικισμών
Το Ισραήλ εξακολουθεί να προκαλεί μετά και το μακελειό που προκάλεσε για 50 μέρες στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας. Αυτήν τη φορά ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι θα προχωρήσει σε επέκταση του εβραϊκού οικισμού Ετζιόν, κοντά στη Βηθλεέμ. Γίνεται λόγος για 4.000 στρέμματα, δηλαδή επιπλέον κλοπή παλαιστινιακής γης που έρχεται να προστεθεί στους άλλους εποικισμούς που σιγά - σιγά επιδιώκουν την εκδίωξη των Παλαιστινίων. Τα εδάφη σε αυτήν την περιοχή είναι τμήμα αυτών που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1967. Πάντως, η νέα απειλή για επέκταση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη, ανάγκασε τόσο τις ΗΠΑ όπως και τη Βρετανία, να μιλήσουν για «απερίσκεπτη απόφαση που έρχεται σε μια περίοδο όπου η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να εδραιωθεί η εκεχειρία στη Γάζα» και διαβλέπουν ότι «θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην υπόληψη του Ισραήλ στη διεθνή κοινότητα». Πρόκειται, φυσικά, για «κροκοδείλια δάκρυα» που οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η στάση του Ισραήλ, που θέλει να έχει και την δική του αυτοτελή δράση, κάποιες φορές δυσχεραίνει τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Αυτός είναι ο καημός των ιμπεριαλιστών και όχι η ουσία της ισραηλινής κατοχής σε όλη την Παλαιστίνη, που ενισχύουν.
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συνεχίζονται οι μάχες στο Γκολάν
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέες μάχες μεταξύ των συριακών δυνάμεων και καθυστερημενων αληταραδικων μισθοφορικων συμμοριων των αποικιοκρατων όπως το αληταραδικο ισλαμοφασιστικο «Μέτωπο αλ Νούσρα» σημειώθηκαν και χτες στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου οι ισλαμοφασιστες προέλασαν και μέσα στην πόλη Κουνέιτρα, σύμφωνα με την αποικιοκρατικη κυβερνητική ΚΟ «Αποικιακο συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα το αληταραδικο ισλαμοφασιστικο «Μέτωπο αλ Νούσρα» κατέλαβε το συνοριακό φυλάκιο της Κουνέιτρα (που βρίσκεται πάνω στα σύνορα που χωρίζουν τη Συρία με τα υπό ισραηλινή κατοχή υψώματα του Γκολάν) τραυματίζοντας μάλιστα έναν συμμαχο του Ισραηλινό στρατιώτη και προκαλώντας τον ισραηλινό βομβαρδισμό δύο θέσεων του συριακού στρατού. Χτες, οι ισλαμιστές κατέλαβαν και την περιοχή Νταουάρ αλ Αλαμ. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο στρατός έχει αρχίσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον «θέσεων των τρομοκρατών» στην Κουνέιτρα. Την Κυριακή, το αληταραδικο μισθοφορικο ισλαμοφασιστικο «Μέτωπο αλ Νούσρα» ανέλαβε την ευθύνη για την αιχμαλώτιση 44 κυανοκράνων του ΟΗΕ (που ανήκουν στη διεθνή δύναμη που επιτηρεί την ουδέτερη ζώνη στα Υψίπεδα του Γκολάν) από τα νησιά Φίτζι σε αντίποινα για τη «συνεργασία των ΗΕ» με τη συριακή κυβέρνηση. Τέλος, ο ΟΗΕ και η φιλιππινέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι οι περισσότεροι από 70 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο περιοχές στα Υψίπεδα του Γκολάν από τους ισλαμοφασιστες μαχητές είναι πλέον ασφαλείς. Σε μια παράλληλη εξέλιξη στο Λίβανο, σε βίντεο οι ισλαμοφασιστες καθυστερημενοι αληταραδες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» εμφανίζουν τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα που φέρεται να είναι ένας από τους Λιβανέζους στρατιώτες που απήχθησαν από την Αρσαλ. Χτες, πάντως, αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις στρατιώτες και ένας αστυνομικός από τον Λίβανο, τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει η άλλη αλητικη μισθοφορικη συμμορια «Μέτωπο αλ Νούσρα» που μάχεται στη Συρία με εντολες των αφενταδων τους αποικιοκρατων ενάντια στην Συρια και στην κυβέρνηση της του Μπασάρ Αλ Ασαντ. Οι άντρες είχαν πιαστεί κατά τη διάρκεια αιματηρών μαχών στην περιοχή της Αρσαλ μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και αληταραδων μισθοφορων ισλαοφασιστων που εχουν εισβαλλει στη Συρία. Αλητικες συμμοριες όπως το μισθοφορικο ισλαμοφασιστικο «Μέτωπο αλ Νούσρα» και το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 15 στρατιώτες και 14 αστυνομικούς που θέλουν να ανταλλάξουν με ισλαμοφασιστες καθυστερημενους αληταραδες κρατούμενους στο Λίβανο, που κακως δεν σφαχτηκαν από τον στρατο για να δωθει απαντηση στα γουρουνια τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες. Ο στρατός ζητά την απελευθέρωσή των ανδρων του χωρίς όρους.
------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» μίλησε ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, καταδικάζοντας τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος περίπου 30 εταιρειών, τραπεζών και προσώπων, που η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι βοηθούν το Ιράν να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις και να επεκτείνει το πυρηνικό οπλικό του πρόγραμμα. Ο Ροχανί δήλωσε ότι η κίνηση υπονομεύει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις. Με τις κυρώσεις «στοχοποιούνται» και φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την Δημοκρατια της Συριας και την κυβερνηση του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ.
--------------------------------------------------------------------------------
700 φασίστες αιχμάλωτοι. Διαλύθηκε το τάγμα Aydar του Δεξιού Τομέα
Αιχμαλωτίστηκαν από τον Λαϊκό Στρατό 700 περίπου μισθοφόροι του τάγματος Aydar που είχε συγκροτήσει το ναζιστικό κόμμα Δεξιός Τομέας και είχε πραγματοποιήσει φρικαλεότητες στην ανατολική Ουκρανία. Εντυπωσιακή είναι η ανεύρεση μεγάλων χρηματικών ποσών σε δολλάρια στις τσέπες των φασιστών. Πάντως, όπως έχουμε ξαναπεί, οι πόλεμοι δεν γίνονται αποκλειστικά και μόνο με χρηματικά αποικιοκρατικα πακέτα…
-------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα στη Γάζα... οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, το ένοπλο τμήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, παρελαύνει με τη σημαία της Αδούλωτης Συρίας, ως ενδειξη ευγνομωσύνης για την στήριξη του Άσαντ στην Αντίσταση!
------------------------------------------------------------------------------
Στη Γάζα ανεμίζουν οι σημαίες της Συρία και του Ιράν... των μοναδικών χωρών που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την Παλαιστινιακή Αντίσταση!
--------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως... γεννήθηκε το πρώτο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΙΛΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με τους ΛΑΟΥΣ του ΚΟΣΜΟΥ!
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αποφάσισε να δημιουργηθεί τοΙνστιτούτο Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών του Κόσμου και το Ινστιτούτο που θα συντονίζεται από τον σολσιαλιστή βουλευτή Freddy Alirio Bernal Rosales. Η σθεναρή στάση της Βενεζουέλας και των... άλλων σοσιαλιστικών χωρών της Λατινικής Αμερικής, στο πλευρό της Παλαιστίνης και της Συρίας, που δέχονται τις επιθέσεις των ιμπεριαλιστών και των σιωνιστών, είναι στα πρώτα καθήκοντα του Ινστιτούτου. Σημειωτέον... οι σοσιαλιστές της Λατινικής Αμερικής δεν έχουν καμία σχέση με την λεγόμενη "σοσιαλιστική" (διάβαζε σιωνιστική) διεθνή του Γιωργάκη Παπανδρέου, στην οποία κυρίαρχο ρόλο έχουν ο Νετανιάχου κι άλλα καθάρματα!
-------------------------------------------------------------------------------
Το πτώμα που γιορτάζει... Στην Ελλάδα γιορτάζουν πια και οι πεθαμένοι!
Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα σαράντα του χρόνια με ανασκαφές στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ οι οπαδοί του Γιώργου Παπανδρέου -ναι, υπάρχουν και τέτοιοι- προκαλούν τους οπαδούς του Ευάγγελου Βενιζέλου (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι), με το σύνθημα «Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά». Αντιπαρέρχομαι το ότι πρέπει να είσαι εντελώς σκουλήκι για να είσαι ΠΑΣΟΚ το 2014 -και να μιλάς μάλιστα για Δεξιά, ενώ το κόμμα σου συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια-, και στέκομαι στο ότι δεν έχουμε πάθει όλοι αμνησία. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβέρνηση Καραμανλή -και πολλοί άλλοι ακόμα- θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για την... χρεοκοπία της χώρας. Αυτή είναι η ουσία. Κι αυτό δεν έγινε. Ας γιορτάσει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ τα 40 του χρόνια. Στην Ελλάδα γιορτάζουν πια και οι πεθαμένοι.
-------------------------------------------------------------------------------
Ενα, δύο, πολλά ΠΑΣΟΚ, κανένα όμως σαν του Ανδρέα
Μεθαύριο, 3 του Σεπτέμβρη,τεσσαρακοστή επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο γιος του ο Γιώργος δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα για να γιορτάσει με τους συντρόφους του τα 40ά γενέθλια του κόμματός του. Θα βρίσκεται στο Λονδίνο για να μιλήσει στους... τραπεζίτες της Ρόγιαλ Μπανκ οφ Σκότλαντ! Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα του, αλλά τι να κάνει και ο γιος του, έχει οικογένεια να θρέψει και οι τραπεζίτες πληρώνουν καλά τους ομιλητές στις διαλέξεις που διοργανώνουν. Για να μετριάσει τις εντυπώσεις που γεννά η προτίμησή του προς τους καλοπληρωτές Αγγλους τραπεζίτες παρά προς τους πικρόχολους και πολιτικά μπατίρηδες πασόκους, ο Γιώργος θα μιλήσει σήμερα στο Ζάππειο. Θα αναπτύξει τις... θέσεις του για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Ωραίο το θέμα, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου τι σχέση έχει με αυτό; Αυτός δεν υπήγαγε την Ελλάδα στο επαίσχυντο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας στους Γερμανούς, ρημάζοντας τον ελληνικό λαό και καταστρέφοντας τη χώρα; Αυτόν δεν μίσησαν τόσο βαθιά όλοι οι Ελληνες ώστε να επικροτήσουν με την ψήφο τους την πραξικοπηματική απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία, ρίχνοντας το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 13% μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια; Εκτός πια αν ο Γιώργος Παπανδρέου πασχίζει να συγκροτήσει μια «προοδευτική συμμαχία» υπέρ του... Μνημονίου και των τραπεζιτών όλου του κόσμου! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι μεθαύριο στην Αθήνα και θα μιλήσει -στο Ζάππειο κι αυτός, έστω κι αν είναι έξω φρενών με τον Γιώργο που θα μιλήσει δύο μέρες νωρίτερα. Υπάρχει όμως κάτι παράξενο στο εορταστικό πνεύμα. Το σύνθημα για την επέτειο που καθόρισε ο Ευ. Βενιζέλος είναι «Ολοι Μαζί Ξανά - Με τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη για τη Νέα Αλλαγή». Καλά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και ξέχασε να βάλει στο σύνθημα του γιορτασμού το όνομα του ΠΑΣΟΚ, τα σαραντάχρονα του οποίου υποτίθεται ότι γιορτάζει; Περίεργο, πολύ περίεργο. Μήπως θα ήθελε ενδόμυχα να κάνει τα... σαράντα του ΠΑΣΟΚ αντί για τα σαραντάχρονα; Αν πάντως έχει τέτοιο καημό και πρεμούρα με την ίδρυση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που σκοπεύει να ιδρύσει τον άλλο μήνα, θα μπορούσε να προβάλει ως σύνθημα το «Από το ΠΑΣΟΚ στην ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑ.»! Λέει κανείς ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑ. και γεμίζει το στόμα του! Δεν γνωρίζουμε αν ο Ευ. Βενιζέλος θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός από τον Γ. Παπανδρέου, πράγμα που για το θέμα που συζητάμε σημαίνει αν θα γιορτάσει την 40ή επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ μοιράζοντας... κόλλυβα για την πολιτική κηδεία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχοντας καταφέρει να φτιάξει τη ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑ. που ονειρεύεται! Το διασκεδαστικό είναι ότι και στα τριακοστά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, το 2004, τότε που μόλις είχε αναλάβει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου και είχε υποστεί δύο συντριπτικές ήττες από τον Κώστα Καραμανλή τόσο στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου όσο και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004, ο γιος του Ανδρέα είχε κι αυτός φιλοδοξίες να κηδέψει το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Ευ. Βενιζέλος σήμερα. Ποιος δεν θυμάται εκείνα τα συμπαθέστατα σκιτσάκια προικισμένων παιδιών του νηπιαγωγείου με τους ήλιους και τις πολύχρωμες κατσαρές ακτίνες τους με τους οποίους ο Γιώργος ήθελε να αντικαταστήσει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας και το όνομά του; Αλλο τώρα αν απέτυχε το σχέδιό του επειδή έπεσε στο... «ακαλλιέργητο» κοινό του ΠΑΣΟΚ. Η ουσία είναι ότι είκοσι σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί του επίγονοι έχουν ξεκοκαλίσει ως το μεδούλι την πολιτική περιουσία που τους κληροδότησε. Τους άφησε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και στην εξουσία, και αυτοί στην πιο πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, εκείνη των ευρωεκλογών του Μαΐου, το έφεραν... τέταρτο με 8%. Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν τη φάση είναι να μη μειωθεί κι άλλο αυτό το 8%. Ο κίνδυνος είναι θανάσιμος. Στον πληθωρικό μικρόκοσμο των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων με μονοψήφιο ποσοστό -Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ- τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η ύπαρξή τους, όπως υποδηλώνει η κρίση στην οποία περιδινούνται τα δύο τελευταία κόμματα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Του Γιώργου Δελαστίκ