Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σαββατο 11 Οκτωβριου 2014


Σπάρτη: συγκέντρωση αλληλεγγύης προς διωκόμενη νοσοκομειακή συνδικαλίστρια
Συγκέντρωση συμπαράστασης οργανώνεται για τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί στο νοσοκομείο Σπάρτης, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στη διωκόμενη για τη συνδικαλιστική της δράση, υπάλληλο του Νοσοκομείου Μολάων, Φωτεινή Μανωλάκου. Η αγωνίστρια συνδικαλίστρια στοχοποιήθηκε και διώκεται επίσης και για την ενεργή συμμετοχή της στην Επιτροπή για την Υγεία στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων, που παλεύει ενάντια στην υποβάθμιση και το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου Μολάων. Η Φωτεινή διώκεται παράνομα, 2 φορές για τα ίδια πειθαρχικά παραπτώματα, “αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια” γιατί υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της εφόσον είχε την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης (70 χλμ.). Αρχικά, από τον Αναπληρωτή Διοικητή της επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου των αποδοχών 15 ημερών. Εν συνεχεία, η Διοικήτρια, για τα ίδια “παραπτώματα” την παραπέμπει στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου με εισήγηση την παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, που σημαίνει ότι η Φωτεινή θα τεθεί σε αργία χωρίς αποδοχές, όπως προβλέπεται για την αδικαιολόγητη αποχή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιθέσεις και trolls κατά της Μαλάλα για το Νόμπελ Ειρήνης
Αναπόφευκτα, φαίνεται, είτε ως ιστός συνωμοσίας είτε ως διαδικτυακές τρολιές με την απονομή του Νόμπελ δόθηκε η ευκαιριά να εξαπολυθούν επιθέσεις στο πρόσωπο της 17χρονης Μαλάλα Γιουσαφζάι. Η Μαλάλα τιμήθηκε με το βραβείο ως αναγνώριση για τη θαραλλέα προώθηση της εκπαίδευσης των γυναικών στο Πακιστάν. Το 2012 πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν Ταλιμπάν προφανώς γιατί έγραψε στο διαδίκτυο υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών. ύστερα από μία απίστευτη και θαυμαστή ανάκαμψη της υγείας της στο Λονδινο οπου ειχε μεταφερθει και χειρουργηθηκε χρησιμοποίησε πολύ επιδέξια τη διεθνή προσοχή της κοινότητας για την υπεράσπισή της. Αλλά όλη αυτή η ιστορία της Μαλάλα φαίνεται δεν είναι αρκετή για τους trolls. Μερικοί καθυστερημενοι ισλαμοφασιστες πακιστανοί έχουν αποκαιρό αγανακτήσει με την προσοχή που τραβάει η Μαλάλα, όπως αναφέρει και το qz.com, και αμφισβητούν αν είναι καλό να φαίνεται η χώρα τους ότι έχει αυτά τα προβλήματα και τα κοινωνικά δεινά. Μερικα ισλαμοφασιστικα γουρουνια μάλιστα φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν την ιστορία της κατηγορώντας την με τις γνωστες μαλακιες των ισλαμοφασιστων ότι είναι δημιούργημα ή της CIA ή της Μοσάντ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κομπάνι: Οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν ένα "κόλπο" του Κόκκινου στρατού στο Στάλινγκραντ και εξουδετέρωσαν 100 τακφιριστές αληταραδες μισθοφορους
Περικυκλωμένοι για εβδομάδες από τους τακφιριστές, οι περίπου 1500 Κούρδοι μαχητές που έχουν απομείνει στο Κομπάνι, προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη με τακτικές που σύμφωνα με τους επιτελείς τους προέρχονται από την αντίσταση του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ. Οι 1500 αυτοί Κούρδοι δεν έχουν μεγάλο απόθεμα από πολεμοφόδια. Οι περισσότεροι διαθέτουν ένα Καλάσνικοφ, και τίποτα άλλο. Ο στρατός των τακφιριστών διαθέτει όλμους, άρματα μάχης όπως και τεθωρακισμένα άρματα μάχης. Οι Κούρδοι αφού εκκένωσαν το Κομπάνι, καθώς οι 300.000 κάτοικοι της πόλης διέφυγαν στην Τουρκία, άρχισαν να «παγιδεύουν» με εκρηκτικά διάφορα σημεία της πόλης για να ξεκινήσουν οδομαχίες. Τα άρματα μάχης που διαθέτει ο στρατός του Ισλαμοφασιστικού κράτους, εξουδετερώνονται είτε με επιθέσεις καμικάζι, είτε με νάρκες που έχουν τοποθετήσει στους κεντρικούς δρόμους Άλλη μια τακτική που εφάρμοσαν, είχε μεγάλη επιτυχία εντυπωσίασε ακόμη και τους αρχηγους του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Οι Κούρδοι μαχητές που έχουν μεγάλη εμπειρία καθώς οι περισσότεροι είναι αντάρτες του PKK και του (PYD) παρακλάδι, ύψωσαν οι ίδιοι σημαίες του ISIS σε κτίρια εντός της πόλης! Αληταραδες μισθοφοροι του ISIS εσφαλμένα νόμισαν πως το σημείο που είχαν υψωθεί οι σημαίες είναι υπό τον έλεγχο τους και όταν κατευθύνθηκαν εκεί, σκοτώθηκαν όλοι από τα πυρά των Κούρδων .Πληροφορίες αναφέρουν πως 100 τακφιριστές έπεσαν νεκροί από την τακτική αυτή. Χθες υπήρξε μικρή υποχώρηση του ΙSIS και λόγω της σφοδρής αντίστασης των Κούρδων όπως και λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ. Όλοι οι Κούρδοι μαχητές έχουν λάβει θέσεις εντός της πόλης, στα κατεστραμμένα κτίρια, στους υπονόμους, σε αποθήκες και με τα όπλα στα χέρια αντιστέκονται μέχρι θανάτου για να μην παραδώσουν το Κομπάνι, στους τακφιριστές και μέχρι στιγμής η τακτική αυτή έχει αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τη Μοσούλη όπου ο ιρακινός στρατός την παρέδωσε στο Iσλαμοφασιστικό Κράτος μέσα σε 48 ώρες, οι Κούρδοι χωρίς σοβαρό εξοπλισμό μάχονται εδώ και 3 εβδομάδες και δεν υποχωρούν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κωνσταντινούπολη: Δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι μέλος της νεολαίας του ΕΜΕΡ
Ο Mert Degirmenci, μέλος της νεολαίας του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) δολοφονήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Esenyurt . Συμμετείχε στη διαδήλωση οργής και αλληλεγγύης στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι. Το Κόμμα Εργασίας και η οργάνωση της νεολαίας του δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους Μερτ ήταν εργαζόμενος και στρατολογήθηκε στη διάρκεια των γεγονότων στο πάρκο Γκεζί.
Με φιλοξένησαν 5 μέρες, στον κόσμο που ζουν, στα σπίτια που νοικιάζουν. Εκεί κατάλαβα το μεγαλείο της Τούρκικης Αριστεράς. Άνθρωποι σαν εμάς με τις ίδιες ανησυχίες με τις ίδιες συνήθειες (η αλήθεια είναι με λιγότερο αλκόολ και facebook αλλά με περισσότερα βιβλία) άνοιγαν τα χέρια τους και αγκάλιαζαν τον κόσμο όπως αυτός ο Σύντροφος στην φωτογραφία. Είχα πάει και σε μια Κούρδικη γιορτή-διαδήλωση όπου είχαν έτοιμο σχέδιο να με φυγαδεύσουν σε περίπτωση που μας την έπεφταν οι Γκρίζοι Λύκοι. Ήταν έτοιμοι να φάνε αυτοί το ξύλο και όχι "ο σύντροφος από το Γιουνανιστάν". Τελικά οι Φασίστες επιτέθηκαν στους Κούρδους στην διπλανή μικρή πόλη με την κάλυψη των μπάτσων (σας θυμίζει κάτι;) Το ΕΜΕΠ, ένα "Σταλινικό κόμμα", τελικά καθόλου Σταλινικό, με τους νεολαίους του να μάχονται για τους Κούρδους, τους εργάτες και τα δικαιώματα των Lgbt. Με την σύστασή του να αποτελείται 50% Τούρκους και 50% Κούρδους Τα γραφεία τους βρίσκονται σε έναν όροφο, πάνω από μια τράπεζα.Μια φορά άφησαν κατάλάθος ανοιχτή τη βρύση με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα πάντα. Τουλάχιστον καταστράφηκε ολοσχερώς και η τράπεζα από κάτω,μου έλεγε γελώντας ένας από "τους ξεναγούς" μου στα μονοπάτια της Τουρκίας και της Αριστεράς Όταν είδα την είδηδη άνοιξα και κοίταξα με προσοχή μήπως δολοφόνησαν κάποιον φίλο μου σε εκείνες τις μέρες της πολιτικής αποστολής. Τελικά δεν ήταν από αυτούς που με γύρισαν στην Κωνσταντινούπολη, μου έδειξαν τα κατατόπια, τους δρόμους που συγκρούονται με τους φασίστες, τα μέρη που έπεφταν τα δακρυγόνα, τα μαυρισμένα μάτια από τις κρότους λάμψης που εξαπολύονται σε ευθεία βολή (σας θυμίζει κάτι;), τις σπασμένες τράπεζες. Στις γειτονιές που έμεναν οι σύντροφοι, έβλεπες κοντά γραμμένα ονόματα σε τοίχους. Πολλά ονόματα. -Ποιος είναι αυτός; H απάντηση σχεδόν πανομοιότυπη -Ήταν Κούρδος, τον "αυτοκτόνησαν" στον στρατό Ήταν εργάτης, πέθανε στο ανθρακωρυχείο Ήταν λεσβία, την σκοτώσαν στην πλατεία -Ποιος το έγραψε; -Εμείς , βγήκαμε το βράδυ της δολοφονίας και το γράψαμε Άλλο ένα όνομα στους τοίχους λοιπόν Mert Degirmenci Ήταν κομμουνιστής και τον σκοτώσαν στην διαδήλωση
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε από το βήμα της βουλής το Πρετεντέρη. Συγνώμη δηλαδή , Μπάμπης και Πορτοσάλτε στο πηγάδι κατούρησαν ?
Σχολιο.- Πόση μεγάλη τιμή μπορεί να είναι για έναν δημοσιογράφο να τον υπερασπίζεται ένας από τους πιο ρατσιστές και ξεπουλημένους πρωθυπουργούς και μάλιστα απο το βήμα της Βουλής; Μεγάλη τιμή, θα πλησιάζει σιγουρα τα πολλά εκατομμύρια ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΜΙΚΡΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ χωρις ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και κυριως ΤΣΙΠΑ : Αει χάσου πια !! ΑΡΚΕΤΑ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ !
«Ας μου επιτρέψει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, γιατί μου ήρθε αυθόρμητα τώρα, να εκφράσω την συμπαράσταση μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αχάριστοι εσείς στη ΝΔ. Έχει πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν την άχνη στο κουραμπιέ. Και η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε στο σημείο αυτό: «Ο τσακωμός σας με το ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί δεν αντέχετε να χάσετε την διακυβέρνηση. Την χάσατε από ένα ΠΑΣΟΚ το 1981 που δεν είχε την στήριξη των αστικών κομμάτων. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη στήριξη των σημαντικών τμημάτων των οικονομικών κέντρων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εσάς σας είχαν στο χέρι,τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν βάλει ήδη».
ΣΧΟΛΙΟ.- Tα ίδια ακριβώς έλεγε η γιαγιά μου κι έπαθε εγκεφαλικό.......... Σχολιο.- Εξ άλλου το είπε '' εμείς θέλουμε να κάνουμε αντιπολιτευση''..… Αλλά δεν ξέρουν προς τα που...???? Σχολιο.- Γαμησατε τα λαϊκά στρώματα οριτζιναλες κουκουετζιδες της βόλτας , Απαράδεκτοι κοιμαστε πανω από τά αίματα των εξόριστων των διοκωμενων , των εκτελεσθέντων Μούρες μου '"καθαρές " λαϊκοί αγωνισταραδες , όχι δεν λυγαει ο περισσός καταντισατε σαν τις καργιες εκεί δεν σας νοιάζει οτι 6,5εκ ζουν την φτώχεια ουτε όι 6χιλ αυτοκτονίες Και κοιτά κυρά Αλέκα φτυσε επιτέλους αυτήν την κωλοτσιχλοφουσκα που μασας .Έτσι κι άλλιως ο στομας σου αποκλείεται να γλυκανει ή να ξεβρωμιση Σχολιο.- Το 81 το πασοκ δεν ειχε τη στηριξη των αστικων κομματων,ειπε η Αλεκα. Μα καλη μου κυρια φανταζεσαι να κατεβαινεις στις εκλογες και να σε στηριζει το αντιπαλο κομμα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Συνέχεια στις διαδηλώσεις – Δύο ακόμη νεκροί
Και το βράδυ της Παρασκευής (10/10) συνεχίστηκαν οι φιλοκουρδικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Τουρκία, πέντε ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Στο Ντιγιάρμπακιρ, την άτυπη «πρωτεύουσα» των Κούρδων της χώρας, μικρές ομάδες διαδηλωτών κατέβηκαν στους δρόμους, χωρίς όμως να σημειωθούν σημαντικά επεισόδια, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στη συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 360 τραυματίστηκαν, ενώ περισσότεροι από 1.000 συνελήφθησαν στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, κυρίως στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας. Σήμερα, Σάββατο, τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέθαναν άλλοι δύο διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο Ντιγιάρμπακιρ και το Βαν, κάτι που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από επίσημη πηγή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωσεις στην Τουρκια. Κουρδικη εκρηξη οργης. Τους 41 εφτασαν οι νεκροι από τη γενικευμενη εξεγερση των Κουρδων στην Τουρκια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στοιχεια Σοκ!! Ανασφαλιστοι 2,5 εκατομμυρια Ελληνες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσο κοντά είναι το Kobani στη Λευκωσία;
Από το Ιράν ως την Κύπρο όλη η περιοχή στις φλόγες
H Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για να βοηθήσει τους Κούρδους στο Kobani , στα πλαίσια της υποστήριξή της προς τη συριακή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Amir-Abdollahian., αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Το Ιράν επίσης έστειλε προειδοποίηση προς της κυβέρνηση της Τουρκίας για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθώς το στρατιωτικό σχέδιο της Άγκυρας προβλέπει τη δημιουργία μια μεγάλη «νεκρή ζώνη 40-50 χιλιομέτρων» εντός του Συριακού εδάφους. Η περιοχή αυτή είναι κουρδική και το ΝΑΤΟ θέλει να τη μετατρέψει σε ζώνη όπου θα συσταθεί στρατός του FSA(της «συριακής αντιπολίτευσης») για να πολεμήσει τις δυνάμεις του Ασάντ. Η κυβέρνηση της Συρίας έχει διαμηνύσει ότι οποιαδήποτε χερσαία κίνηση εντός των συνόρων της(πλην των βομβαρδισμών των θέσεων του IS) θα θεωρηθεί αιτία πολέμου. Στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής προστίθενται συνεχώςεπεισόδια.Στο εσωτερικό του Ιράν, μέλη της σουνιτικής οργάνωσης Jaish-ul Adlδολοφόνησαν σε ενέδρα, τρία μέλη των ιρανικών δυνάμεων μεθοριακή επαρχία τουΣιστάν. Ανάλογη επίθεση είχε σημειωθεί και το προηγούμενο μήνα. Στο Λίβανο το ISIS έχει στρατολογήσει δεκάδες σουνίτες στο πόλεμο κατά του Άσαντ και τώρα δημιουργεί και τοπικούς θύλακες. Σε μια περιοχή με πρωτοφανή ανεργία μεταξύ των νέων (85%) λόγω του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, η ένταξη στο ISISείναι διέξοδος. Στην γειτονιά του Qibbeh,έγινε το μνημόσυνο του Khaled Ahmad Ahdab, ενός λιβανικής καταγωγής μαχητή του ISIS, ο οποίος πέθανε στο Ιράκ αυτή την εβδομάδα. Δύο μεγάλες σημαίες του ISIS κυμάτιζαν πάνω από το τζαμί Hamza, μέσα στο οποίο δεκάδες είχαν προσέλθει για να τιμήσουν τον Khaled. Στην γειτονιά του Qibbeh, όπου περίπου το 30 τοις εκατό ζουν με λιγότερο από 90 ευρώτο μήνα, τα 450 ευρώ που προσφέρει το ISIS, με την χρηματοδότηση του από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τη Τουρκία και τις ΗΠΑ είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες μαχητές του Μετώπου Al Nusra, στρατιωτικού βραχίονα τηςΑλ Κάιντα επιτέθηκαν σε πολλές βάσεις της Hezbollah, στον ανατολικό Λίβανο, ενώ κανείς δε μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη Κύπρο καθώς συνεχίζεται η τουρκική επιθετική πολιτική στο θαλάσσιο χώρο. Εάν ολοκληρωθούν τα σχέδιά της, η Τουρκία θα κατέχει το βόρειο μέρος του νησιού και θα ελέγχει το νότιο. Είναι ουσιαστικά η πιο σοβαρή κρίση στη Κύπρο από το 1974 έως σήμερα και με δεδομένη την συγκυρία στη περιοχή η τουρκική ηγεσία, δεν αποκλείεται, να κλιμακώσει την ένταση. Ο λόγος δεν θα είναι απλά να ενισχύσει την «εσωτερική συσπείρωση». Η συγκυρία ευνοεί το τουρκικό κατεστημένο να επιδιώξει, τώρα, μια λύση στη λογική του Νατοϊκού σχεδίου Ανάν. Γνωρίζει, όπως το γνωρίζουν και τα ευρωατλαντικά επιτελεία, ότι ένα τέτοιο σχέδιο δε μπορεί να «περάσει» κάτω από «κανονικές συνθήκες». Οι εξελίξεις στη περιοχή δημιουργούν επίσης το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί, από πιο ισχυρή θέση, ανταλλάγματα. (Ειδικά στην, απευκταία για την Άγκυρα, περίπτωση που οι εξελίξεις στο Κουρδικό ενισχύσουν τη λύση της αυτονομίας). Εκτός από το μέτωπο της Συρίας ο τουρκικός στρατός δραστηριοποιείται κα στα σύνορα με το Ιρακ, με το Κιρκούκ να αποτελεί μακροχρόνιο στόχο. Στη περιοχή αυτή οι δυνάμεις του IS (στη χρηματοδότηση και συγκρότηση των οποίων η Τουρκία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο) έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στις δυνάμεις του Μπαρζανί της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ που υποχώρησαν, εγκαταλείποντας τις θέσεις τους, διευκολύνοντας έτσι τη διείσδυση των τουρκικών στρατευμάτων. Πόλεμος στη (και με) Συρία, πόλεμος στο βόρειο Ιράκ, στο Κουρδιστάν, πολεμικά γεγονότα στο Λίβανο, το Ιράν. Το ΝΑΤΟ δημιουργεί συνεχώς νέες εστίες πολέμου . Την ίδια στιγμή σε Αθήνα και Λευκωσία οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να εφαρμόζουν το δόγμα«ανήκομεν εις την Δύσην», το δόγμα που είχε οδηγήσει δηλαδή στο πραξικόπημα και την εισβολή του 1974. Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η Ελλάδα , ως χώρα του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζει σταθερότητα και ειρήνη αρχίζει να ακούγεται ολοένα και πιο τραγικό. Το ΝΑΤΟ φέρνει τον πόλεμο στη περιοχή, το ΝΑΤΟ τάισε το τέρας του ισλαμικού φονταμενταλισμού, με άγνωστες συνέπειες –και όχι μόνο για την περιοχή. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης» δηλώνει το State Department και το υπονοούμενο είναι σαφές. Ακόμη και εάν η κατάσταση στη Κύπρο «εξομαλυνθεί» προσωρινά, η παράταση που θα πάρει η «συνολική διευθέτηση» για τα του «ελληνικού χώρου» είναι άγνωστης διάρκειας. Και ακόμη πιο αβέβαιου επιλόγου. Μη ξεχνάμε ότι με τη κρίση στη Κύπρο άνοιξε ο μεγάλος κύκλος της μεταπολίτευσης. Στα χιλιοβομβαρδισμένα σοκάκια της Γάζα, στους λόφους του Λιβάνου, στα βουνά τουΚουρδιστάν, στις γειτονιές του Ντιγιαρμπακίρ παίζεται κάτι παραπάνω από την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΤ: Και ελέγχους εισιτηρίων κάνουμε
Το πρωί της Παρασκευής ΜΑΤ ανέβηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να κατεβάσουν φοιτητή που δεν είχε εισιτήριο!. Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στην «Εφ.Συν.», ο 20χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου βρισκόταν επί της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου και επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής Γαλάτσι-Ζωγράφου (608) για να πάει στη σχολή του. Για κακή του τύχη, στην ίδια στάση επιβιβάστηκαν και δύο ελεγκτές. Του ζήτησαν εισιτήριο. Εκείνος απάντησε ότι δεν έχει. Στη συνέχεια του ζήτησαν ταυτότητα. Απάντησε πάλι ότι δεν έχει. Τότε του είπαν να κατέβει από το λεωφορείο. Εκείνος αρνήθηκε και με ήρεμη φωνή μίλησε για την πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία χτυπάει τους ανέργους και τους φοιτητές. Κάπου εκεί είναι που, όπως καταγγέλλει, οι ελεγκτές του είπαν «συνεργαζόμαστε με την αστυνομία» και, λες και ήθελαν να το αποδείξουν κιόλας, σταμάτησαν το λεωφορείο μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ στη Βουλή, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας. Όπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» η αρχαιολόγος Δώρα Παπαγγελοπούλου, η οποία ήταν επιβάτης, οι ελεγκτές ζήτησαν την παρέμβαση των ΜΑΤ και πράγματι ένας αστυνομικός ανέβηκε στο λεωφορείο για να κατεβάσει τον 20χρονο. Τότε ο φοιτητής ρώτησε: «Με ποιο δικαίωμα μπαίνει ΜΑΤατζής σε λεωφορείο;» για να πάρει την απάντηση από τον πάνοπλο άντρα: «Τι είναι, άσυλο το λεωφορείο;». Το επεισόδιο έληξε με τις διαμαρτυρίες κάποιων επιβατών, οι οποίοι ζήτησαν από τον οδηγό να συνεχίσει το δρομολόγιο, όπως και τελικά έγινε. Έτσι ο φοιτητής κατέβηκε στον προορισμό του. Όπως επισημαίνει η Δώρα Παπαγγελοπούλου, ζήτησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού τα ονόματα των ελεγκτών, αλλά εκείνοι δεν τα έδωσαν, ενώ είχαν κρύψει και τα καρτελάκια τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είδα αυτο το σκιτσο. (Δυο σινεμαδες, ο ενας του ΣΥΡΙΖΑ που παιζει το εργο Ευχαριστα Ψεματα που κανει ουρα ολος ο κοσμος, και ενας του ΚΚΕ που παιζει το εργο Αβολες Αληθειες που δεν παταει κανεις). Να ρωτήσω τώρα εγώ. Δλδ το ΚΚΕ θεωρεί τον κόσμο ηλίθιο και πως το φταίξιμο ανήκει στον ίδιο για αυτήν την κατάσταση, ενώ το ΚΚΕ είναι σωστό και του λέει την αλήθεια; Το ίδιο πιστεύει και ένα μεγάλο μέρος της αναρχίας, δεν ξέρω αν υπάρχει και κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με αντίστοιχες απόψεις (προς το παρόν δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο). Για τους ρεφορμιστές δε με νοιάζει τόσο(που πολλοί κι από αυτούς το πιστεύουν), έχουν επιλέξει δρόμο. Άρα δεν είναι ευθύνη εκείνων (δική μας) που δεν μπορούν/με να εμπνεύσουν/με;;; Και τότε αφού λένε την αλήθεια και όλα τα κάνουν σωστά και όμορφα, τότε γιατί ο κόσμος δεν πιστεύει στην επαναστατική πράξη και δράση; Γιατί καταφεύγει στον ρεφορμισμό και την εύκολη λύση... στην ανάθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν πιστεύει πως οι αγώνες μπορούν να φέρουν την ανατροπή;;; Και αν έχουν δίκιο οι ΚΚΕδες και το κομμάτι αυτό της αναρχίας ή όποιος άλλος έχει την ίδια αυτή αντίληψη, τότε τί θα γίνει; Δεν υπάρχει δλδ προοπτική παρά σε 100000 χρόνια ίσως αν υπάρχει ο πλανήτης παρά μόνο τότε να έχει συνειδητοποιηθεί ο κόσμος σιγά σιγά με τη δουλειά του μυρμηγκιού (και τους 2-2 στην ουρά όπως στη φώτο, ακόμα κι αν ανεβαίνουν εκθετικά ή ότι άλλο) να κάνει την επανάσταση. Εκτός κι αν γεννιέται ο κόσμος ηλίθιος και ευκολόπιστος και με πίστη στην ανάθεση, οπότε τότε μάλλον είμαστε καταδικασμένοι! Μπα καλύτερα ας βάλουμε καθρέφτες κι ας ανοίξουΜΕ τα μάτια ΜΑΣ σφοι για το τί δεν κάνουμε καλά!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εσωτερική διαπάλη στο Ντονμπάς (κείμενο κομμουνιστή απ’ το Λουγκάνσκ)
Αναρτούμε σήμερα ένα κείμενο απ’ τον ιστότοπο τουΕργατικού Μετώπου Ουκρανίας. Πρόκειται για αριστερούς/κομμουνιστές της περιοχής του Λουγκάνσκπου αποχώρησαν από το ΚΚ Ουκρανίας και εντάχθηκαν στον ένοπλο αγώνα εναντίον της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Το κείμενο καταπιάνεται με την εσωτερική διαπάλη που γίνεται στο στρατόπεδο των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Ιδιαίτερα μετά την εκεχειρία του Μινσκ -αλλά και αρκετά νωρίτερα από τότε- διαμορφώθηκαν δύο πόλοι στο στρατόπεδο των εξεγερμένων του Ντονμπάς. Οι δύο αυτοί πόλοι έχουν άλλη αντίληψη τόσο για το πολιτικό όσο και για το στρατιωτικό σκέλος του αγώνα. Για την ακρίβεια το δεύτερο είναι συνέπεια του πρώτου. Η πολιτική κατάσταση στην περιοχή είναι ρευστή, το ίδιο σε μεγάλο βαθμό κι οι συνειδήσεις (και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς). Εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση και συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε κομβικά άρθρα και πολιτικές τοποθετήσεις με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κατάστασης και των καθηκόντων αλληλεγγύης των αγωνιστών στη χώρα μας. Διαπραγματεύσεις μεταξύ των πολεμάρχων διεξάγονται μεν, αλλά ένα ενιαίο Στρατιωτικό Συμβούλιο, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει συγκροτηθεί. Υπάρχουν λόγοι να υποθέσουμε ότι ούτε και πρόκειται να συγκροτηθεί. Η μεγαλοαστική τάξη έχει αφομοιώσει καλά την «εντολή» του «διαίρει και βασίλευε». Η τάξη αυτή, όπως απορρέει από τη φύση της, κατάφερε με επιτυχία να «παρεισφρήσει στην εξουσία», όσο το προλεταριάτο του Ντονμπάς πολεμούσε υπό την ηγεσία μικροαστών διοικητών.
Ήρθε η ώρα των αθέμιτων συμπαιγνιών. Οι διοικητές της πολιτοφυλακής αναρωτιούνται με απορία: αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο «μεγάλος αδελφός», δεν τους βοηθούσε ορμώμενος από το ιερό αίσθημα του πατριωτισμού, αλλά από ιδιοτελή συμφέροντα; Τώρα γίνεται στο Ντονμπάς ανακατανομή της ιδιοκτησίας. Με κάποιους από την ουκρανική αστική τάξη (με τον Αχμέτοφ, τον Γιεφρέμοφ κ.ά.) οι άνθρωποι του Σουρκόφ [από 20.9.13 βοηθού του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας – στμ.] έχουν έλθει σε συμφωνία επί κάποιων θεμάτων. Σε ότι αφορά κάποιους άλλους, η ιδιοκτησία τους «ωθείται» σε άλλα χέρια προς όφελος «υμετέρων» ανθρώπων Οι συζητήσεις περί εθνικοποιήσεων στο Ντονμπάς, παρέμειναν μόνο συζητήσεις. Οι Ουκρανοί αστοί παραμένουν ιδιοκτήτες των ορυχείων, των εργοστασίων και λοιπών στοιχείων. Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν εξαγάγει επιχειρήσεις στους ακραίους εθνικιστές, μέσω εξαγορών γραφειοκρατών της Λ.Δ.Λ. και της Λ.Δ.Ντ. Κάποιοι άλλοι το έσκασαν σε ουκρανικές πόλεις. Οι οικονομικές συμφωνίες για την εκποίηση επιχειρήσεων συνάπτονται μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων επιχειρηματιών στην επικράτεια της Ουκρανίας, όπου και καταχωρούνται νομικώς. Οι επιχειρηματικές πράξεις διεξάγονται μέσω των επικεφαλής των κυβερνήσεων της Λ.Δ.Ντ. και της Λ.Δ.Λ. Στη συνέχεια έρχονται εδώ άνθρωποι απ’ τη Ρωσία και αρχίζουν να προβάλλουν τα δικαιώματά τους. Μερικοί διοικητές των πολιτοφυλάκων και των Κοζάκων ανθίστανται. Σε αυτούς ασκείται πίεση απ’ τη Μόσχα. Άρχισαν μάλιστα να πατάσσουν τους ανυπάκουους. Υπάρχουν μαρτυρίες, βάσει των οποίων, προσφάτως, στο Ντονιέτσκ ο Ζαχάρτσενκο, με δυνάμεις του τάγματος «Οπλότ [Προμαχών -στμ.]» συνέτριψε το τάγμα «Κάλμιους», το οποίο προσπαθούσε να παραμείνει πιστό στη γραμμή Στρελκόφ. Γίνεται λόγος για εκατό νεκρούς. Στοιχεία περί πολλών οικονομικών αγοροπωλησιών προφανώς μπορούν να βρεθούν σε ιστοσελίδες Ουκρανών οικονομολόγων και νομικών, στις ιστοσελίδες καθ’ ύλην αρμοδίων οργανισμών και σε οικονομικές αναλύσεις. Θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ αν κάποιοι από τους εν Ρωσία Ρώσους βοηθούσαν στην περισυλλογή και ανάλυση τέτοιας πληροφορίας και στο να «ξεθαφτούν» όσο γίνεται περισσότερες συμφωνίες που αφορούν τέτοιες αγοροπωλησίες επιχειρήσεων του Ντονμπάς κατά το τελευταίο διάστημα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταδειχτεί τώρα, ότι οι αστοί της Ρωσίας δεν παρείχαν ανιδιοτελώς βοήθεια στη Νοβορώσια, αλλά επεδίωκαν μόνο τα δικά τους αστικά συμφέροντα. Τώρα ζούμε σε μια φάση προσδοκίας των εκλογών, οι οποίες δήθεν είναι άκρως απαραίτητες στον Πούτιν, ώστε να μπορέσει επιτέλους να αναγνωρίσει τη Λ.Δ.Ντ. και τη Λ.Δ.Λ. Η θεσμική βάση αυτών των «εκλογών» είναι τέτοια ώστε να εξαιρούνται από τον αγώνα για τις ψήφους των ψηφοφόρων όλες οι δυνάμεις, εκτός από τους διαθέτοντες διοικητικά αξιώματα στο Ντονιέτσκ και στο Λουγκάνσκ. Επιπλέον, έχουν εξαιρεθεί από το εκλογικό σώμα οι πολιτοφύλακες. Οι πολιτικοί και οι στρατηγοί της Ρωσίας είπαν ευθέως στους διοικητές της πολιτοφυλακής: μη χτυπιέστε, οι εκλογές έχουν ήδη διεξαχθεί• οι άνθρωποι που χρειάζεται έχουν ήδη νικήσει. Ο Ζαχάρτσενκο θα είναι αφεντικό στο Ντονιέτσκ και ο Πλοτνίτσκι στο Λουγκάνσκ. Μπορείτε να ξεχάσετε τη Νοβορώσια. Ο Μοζγκοβόι εξέφρασε τη διαφωνία του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν ερμητικά προς αυτόν οι όποιες ροές του «βογιεντόργκ [“εμπορευμάτων στρατιωτικού χαρακτήρα”- διατύπωση για την τροφοδοσία των πολιτοφυλάκων δια της μη κυβερνητικής οδού – στμ.]», ενώ το μικρό ρυάκι της ανθρωπιστικής βοήθειας μπορεί να ανακοπεί ανά πάσα στιγμή. Κάποιοι από τους λοιπούς διοικητές, μπορούν ενδεχομένως να αναζητήσουν άλλες, τοπικές πηγές τροφοδοσίας (ιδιαίτερα ο Κοζίτσιν [πρόεδρος της ένωσης Κοζάκων του Ντόν – στμ.], ο οποίος έχει το δικό του ρόλο σ’ αυτή την παράσταση). Ωστόσο, ο Μοζγκοβόι δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το θέμα είναι ότι αυτός έχει καταλάβει θέσεις στο Αλτσέφσκ, όπου το πακέτο ελέγχου των μετοχών του μέγιστου συγκροτήματος μεταλλουργίας που βρίσκεται εκεί έχει εξαγοραστεί ήδη από τον χρηματοπιστωτικό όμιλοVTB (άρα, «ανήκει» στον Πούτιν). Ο Μοζγκοβόι δεν μπορεί να κηρύξει τον πόλεμο σε τέτοιον αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά, από πολλούς συνειδητούς πολιτοφύλακες, ακριβώς ο Μοζγκοβόι θεωρείται συνεχιστής της παράδοσης του Στρελκόφ. Αυτός δεν έχει κηλιδώσει την τιμή του ούτε με αμφίβολες συμφωνίες, ούτε με «εξωθήσεις» περιουσιών. Για του δικούς του μαχητές είναι που λέει ο λαός: «είναι σαν τους αποστόλους» – πολεμούν για την ιδέα, χωρίς να παίρνουν καμία χρηματική αποζημίωση. Ακριβώς στη δύναμη του Μοζγκοβόι επιδιώκουν να ενταχθούν οι πλέον ασυμβίβαστοι μαχητές και από το Ντονιέτσκ, που είναι πιστοί στα ιδανικά τους. Ακριβώς με αυτόν επιδιώκουν να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και μικρές μονάδες, οι διοικητές των οποίων δεν επιθυμούν να καταντήσουν πιόνια σε ξένη σκακιέρα. Αυτός θα μπορούσε να γίνει το λάβαρο της νέας επανάστασης του Ντονμπάς. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανάληψη τέτοιου επικίνδυνου ρόλου. Και αυτός βασανίζεται από αμφιβολίες. Η καρδιά τον καλεί στον άθλο, ενώ το λογικό του μιλά για το αναπόφευκτο του θανάτου. Ο Μοζγκοβόι πλαισιώνεται από ουκ ολίγους ανθρώπους, έτοιμους να βαδίσουν μέχρις εσχάτων, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος. Ωστόσο, εδώ δεν υπάρχει ένα κόμμα μπολσεβίκων κατά το υπόδειγμα του 1917. Όλοι οι επιφανείς ηγέτες του τωρινού κινήματος, προέρχονται από το χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Όλο και πιο πολύ επιβεβαιώνεται στην πραγματικότητα που παρατηρούμε η λενινιστική περιγραφή του μικροαστικού στοιχείου ως επιρρεπούς σε διαρκείς αμφιβολίες και αμφιταλαντεύσεις από το ένα άκρο στο άλλο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα παιγνίδια των αστών μπορούν να έχουν αίσιο τέλος. Αυτοί δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πληθώρα παραγόντων, και θα πληρώσουν την κοντόφθαλμη στάση τους με αποτυχίες. Ωστόσο, ο λαός είναι αυτός που θα καταβάλλει το τίμημα για αυτούς τους κοντόφθαλμους χειρισμούς με ακόμα πιο μεγάλες συμφορές και με πιο πολύ αίμα. Και όμως, κάτι θα γεννηθεί απ’ αυτές τις ωδίνες. Εδώ θα συμφωνήσω με όσους λένε: τώρα είναι που ξεκινούν όλα. Οψόμεθα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιχαλολιάκος: Είμαστε φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες
Τη δημόσια ομολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Στον «Ιό» που δημοσιεύεται σήμερα, παρουσιάζεται η ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε μέλη της οργάνωσης στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, στην οποία ο «Φίρερ» αποκαλύπτει πως η «φωλιά» του νεοναζιστικού μορφώματος «θα μείνει καθαρή». «Όχι! Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν» αναφέρει και συμπληρώνει πως αυτό δεν θα γίνει «με προδότες και διπρόσωπους που θέλουν να ‘ναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». «Δεν γίνεται να ‘σαι και με τη Νίκη την Τζαβέλα των Εβραίων και με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε να ‘ρχεσαι εδώ για να βλέπεις τι τρέχει και μετά να πηγαίνεις να το ψιθυρίζεις και να λένε τα διάφορα υποκείμενα λέξεις και κουβέντες κατά της Χρυσής Αυγής» συνεχίζει και δίνει το δικό του «μήνυμα» προς τον ελληνικό λαό: «Θα είναι τυχεροί. Έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω». Σε άλλο σημείο, ο Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι αν υπάρχει δίκαιο, τότε οι Εβραίοι θα γίνουν σαπούνι. «Με πήρε δημοσιογράφος του ‘Πρώτου Θέματος’, και του είπα ‘πέστε στον Ρέστη δεν με ενδιαφέρει πού μας βάζουν οι δημοσκοπήσεις’. Αλλά κάποτε αν υπάρχει δίκαιο θα γίνει σαπούνι και αυτός και τα εβραιόπουλα που έχει» αναφέρει χαρακτηριστικά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δίκη της δίτροχης καταστολής
«Να μην αφήσουμε να εκδικαστεί η επίθεση ως τροχαίο, αλλά ως απόπειρα ανθρωποκτονίας», τονίζει το ΕΕΚ εν όψει της δίκης του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τραυμάτισε βαρύτατα την Αγγελική Κουτσουμπού. Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες στην ΕΣΗΕΑ το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα, εν όψει της δίκης του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, που δικάζεται τη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο για «τροχαίο ατύχημα». Ετσι χαρακτήρισαν οι εισαγγελείς με δύο βουλεύματα-καρμπόν τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου του 2009. Πάνω από δέκα μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισαν με ταχύτητα το μπλοκ του ΕΕΚ, ενώ ακολουθούσαν πεζή αστυνομικοί που χτυπούσαν με κλομπ, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις. Ο διαδηλωτής που συγκράτησε τη μηχανή και χάρη σ’ αυτόν γνωρίζουμε το όνομα του αστυνομικού που επιτέθηκε στην Αγγελική Κουτσουμπού έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 μήνες φυλάκιση. «Να μην αφήσουμε να εκδικαστεί η επίθεση ως τροχαίο, αλλά ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ευθύνη όλων, από τον αστυνομικό ώς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης» ξεκίνησε συντονίζοντας τη συζήτηση ο εκπαιδευτικός και στέλεχος του ΕΕΚ Γρηγόρης Δαφνής, αναδεικνύοντας τον πολιτικό χαρακτήρα της επικείμενης δίκης. «Οπως η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο των οικονομικών μέτρων ακραίας λιτότητας, έτσι κι εμείς το 2009 γίναμε πειραματόζωα μιας νέας μεθόδου καταστολής που γενικεύτηκε», είπε ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ. «Γνώριζαν πολύ καλά οι κυβερνώντες τον σχεδιασμένο πολιτικό χαρακτήρα της επίθεσης και την πολιτική βιογραφία της Αγγελικής. Η ειρωνεία είναι ότι τη χτύπησαν στα ίδια σημεία που την είχαν χτυπήσει οι ΕΣΑΤζήδες της χούντας του Ιωαννίδη, που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν». Οι δικηγόροι Σπύρος Φυτράκης και Δάφνη Βαγιανού αναφέρθηκαν στο νέο μοντέλο μηχανοκίνητης καταστολής που εγκαινιάστηκε το 2009, με φονικές ενδεχομένως επιπτώσεις, και στη μεθοδολογία συγκάλυψης από τη Δικαιοσύνη. «Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός χρήσης μηχανών για τη διάλυση διαδηλωτών, που εφαρμόστηκε μαζικά στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, είναι από μόνο του δολοφονικό σχέδιο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μεταφέροντας τη συμπαράσταση του κόμματος και του ίδιου.
«Χοντροκομμένη μεθόδευση» Τη διάλυση των μονάδων καταστολής απαίτησε ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημήτρης Δεσύλλας, καταδικάζοντας «τη χοντροκομμένη μεθόδευση να μετατραπεί η δολοφονική επίθεση σε τροχαίο». «Ακούστηκε από Μοτορόλα της αστυνομίας η εντολή “Λιώστε τους”», θύμισε ο Θόδωρος Κουτσουμπός, αναφερόμενος σε δημοσίευμα εφημερίδας της εποχής. «Η χρήση μηχανών ως όπλο εναντίον πεζών είναι μέθοδος παραστρατιωτικών ομάδων, που ώς τότε εφαρμοζόταν σε χώρες όπως η Κολομβία και το Ιράν». Στην Αγγελική Κουτσουμπού συμπαρίστανται με ψηφίσματα σωματεία, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις, καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.
Ενα ενδεικτικό χρονολόγιο επιθέσεων των δίτροχων τραμπούκων της ομάδας ΔΕΛΤΑ
6 Δεκέμβρη 2009: Εκτός από το μπλοκ του ΕΕΚ, άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιτίθενται στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου στα Χαυτεία. Μηχανή της ΔΕΛΤΑ παρασύρει νεαρή δημοσιογράφο της «Αυγής», που νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι. 17 Νοέμβρη 2010: Αντρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ ξυλοκοπούν τον φωτορεπόρτερ Αρη Μεσσίνη επειδή φωτογραφίζει συλλήψεις διαδηλωτών. 17 Νοέμβρη 2013: Νυχτερινή έφοδος αντρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια. Σπάνε τζαμαρία καφενείου, τραμπουκίζουν, απειλούν και τραυματίζουν θαμώνες. 15 Αυγούστου 2014: Αγρια επίθεση αντρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια ξημερώματα. Προσάγονται βίαια δύο νεαροί, μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ένας οδηγείται στον «Ευαγγελισμό» με σπασμένο χέρι. 16 Σεπτέμβρη 2014: Απρόκλητη επίθεση αντρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στο κοινωνικό στέκι «Λαμπηδόνα» στον Βύρωνα, μετά από αντιφασιστική πορεία. Ανάμεσα στους τραυματίες ο δήμαρχος Βύρωνα, από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. 18 Σεπτέμβρη 2014: Στην πορεία στο Κερατσίνι για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταγγέλλονται βίαιες επιθέσεις αντρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ εναντίον οργανωμένων μπλοκ διαδηλωτών. Βάναυση επίθεση δέχεται το μπλοκ του ΕΕΚ, με διαδηλωτή να νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι και σπασμένο χέρι. 23χρονος νεαρός κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό του από χτύπημα κλομπ άντρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.