Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τριτη 14 Οκτωβριου 2014


Πορεία αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας!
Ξέρουν πολύ καλά από εθνική καταπίεση. Είναι οι μαχητές του Ζαπατιστικού Στρατού για την Εθνική Απελευθέρωση. Οι «Ζαπατίστας», όπως τους ξέρουμε. Διαδηλώνουν για τον λαό της Παλαιστίνης. Αυτοί που πολεμάνε για τη λευτεριά και την αξιοπρέπεια δεν έχουν την πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων μεταξύ καταπιεστή και καταπιεζόμενου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του PKK
Θέσεις του PKK έπληξαν την Κυριακή τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, στην πρώτη σημαντική αεροπορική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών, αντι των ισλαμοφασιστων του ISIS με το οποιο οι ισλαμοφασιστες της Τουρκιας είναι συμμαχοι, από την έναρξη της δηθεν «ειρηνευτικής διαδικασίας με το ΡΚΚ» πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Hurriyet. Τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν «σημαντικές καταστροφές» στο PKK και πραγματοποιήθηκαν έπειτα από διήμερο βομβαρδισμό στρατιωτικού φυλακίου από Κούρδους αντάρτες στην επαρχία Χάκαρι, κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα. Ο τουρκικός στρατός δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ «ξεσκεπάζει» τον... σωτήρα Αρτέμη Σώρρα
Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος. Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και έφερε στο φως το «Έθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη. Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.
Η έρευνα της ΤτΕ Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα: «...Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη - εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ». Κι αν όλοι λίγο - πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία... κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημα απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης.
Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής: «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία». Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι... εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία. «Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά. Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».
«Σωτηρία» μέσω Διαδικτύου Να υπενθυμίσουμε πως το πολύκροτο σίριαλ των Ελληνοαμερικανών με την αμύθητη περιουσία, οι οποίοι θα έσωζαν την Ελλάδα από το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2012 και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων. Μάλιστα επειδή τα δημοσιεύματα πλήθαιναν, η Βουλή κινητοποιήθηκε. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε τότε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ολοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END. Εκείνοι, όμως, επέμεναν στους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας πως έχουν καταθέσεις στην καναδική Bank of Montreal. Ομως ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END υποστηρίζοντας: «...Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. στην BMO δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό». Παρ' όλα αυτά οι «δωρητές» επιχείρησαν να κρατήσουν στην επικαιρότητα τη... μοναδική λύση για το χρέος μέχρι να έρθει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και να βάλει τέλος με τον πιο επίσημο τρόπο σε μία ιστορία που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να κανείς να την εκλάβει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές ΙΣΑ: Πρώτος με απώλειες Πατούλης! Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΙΚΗ-ΙΣΑ! Όλο το παρασκήνιο
Πρώτος το νήμα των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας έκοψε ο νυν πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τις περασμένες εκλογές. Δείτε τα τελικά αποτελέσματα Πρώτος στην ψηφοφορία για την αναδειξη του νέου ΔΣ του ΙΣΑ αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος Γιώργος Πατούλης παρότι το ποσοστό που έλαβε με βάση τα αποτελέσματα, είναι συρρικνωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Ενδεικτικά η παράταξη του Γ.Πατούλη κατέλαβε ποσοστό 35,40% και πιθανώς 6 έδρες. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε κερδίσει 50,5%. Και είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας μετά από 30 χρόνια. Μετά την παράταξη Πατούλη ακολουθεί η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών) με ποσοστό 15,12% και 3 έδρες. Αμέσως μετά η ΝΙΚΙ-ΙΣΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Ελευθερίου και ποσοστό 11,83% και 2 έδρες από τις συνολικά 17 που υπάρχουν στο ΔΣ του ΙΣΑ. "Πηγαδάκια" και συζητήσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον ΙΣΑ Τις υπόλοιπες έδρες θα τις μοιραστούν εκείνες οι παρατάξεις που θα πάρουν τις περισσότερες ψήφους (από μία). Μία έδρα φαίνεται να κερδίζει και το Κίνημα Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ) ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έδρα διεκδικεί ακόμη και η παράταξη της Χρυσής Αυγής (Ιατροι του Ελληνισμου) χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές αν την κερδίζει. Πάντως από νωρίς το πρωί στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου όπου διεξαγόταν η εκλογική διαδικασία είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες γιατροί. Άλλωστε το ποσοστό συμμετοχής ήταν εξαιρετικά αυξημένο αφού ενώ πριν τρία χρόνια είχαν ψηφίσει 5500 γιατροί αυτή τη φορά στις κάλπες προσήλθαν 8500. Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΙΣΑ: Εκ των εγγεγραμμένων 18.943 ψήφισαν 8.656 με έγκυρα 8.374 ψηφοδέλτια.
Έλαβαν: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ: 35,40% ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 15,12% ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Α. Ν.Ι.Κ.Ι. Ι.Σ.Α.: 11,83% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΙΑΤΡΩΝ: 5,67% ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 5,33% ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: 4,19% ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ-ΚΙ.Ν.Ι.: 3,77% ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 3,76% ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 3,73% Κ.Ι.ΑΝ. ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: 3,07% ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 2,91% ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑ.ΣΥ.: 1,99% ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΙΑΤΡΩΝ: 1,73% ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: 1,49%
Νίκη της παράταξης ΔΗΚΙ-ΙΣΑ της οποίας ηγείται ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης, προκύπτει από την καταμέτρηση των ψήφων, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΙΣΑ η παράταξη του νυν επικεφαλής καταλαμβάνει έξι έδρες και ακολουθεί με τον υποδιπλάσιο αριθμό εδρών η παράταξη των γιατρών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ με 3 εδρες και με τον κ. Γιάννη Μπασκόζο. Δύο έδρες καταλαμβάνει η παράταξη ΝΙΚΗ-ΙΣΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργο Ελευθερίου – πρόκειται για έναν από τους πέντε συνδυασμούς του κεντρο-δεξιού χώρου που παρότι εμφανίστηκε διασπασμένος, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του στους κόλπους των γιατρών.Από μία έδρα παίρνουν η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ, η ΑΡΣΙ, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΑΥΚ, η παράταξη “Να πούμε την αλήθεια» και οι Νέοι Γιατροί. Σημαντική συμμετοχή στις εκλογές Εκτός από τη…σταθερά του κ. Γιώργου Πατούλη που συμπληρώνει πλέον τρία χρόνια στο τιμόνι του ΙΣΑ, αυτές οι εκλογές εμπεριείχαν και μια ανατροπή: τη σημαντική συμμετοχή των γιατρών του λεκανοπεδίου στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Στην εκλογική αναμέτρηση των δύο ημερών (12 και 13 Οκτωβρίου) ψήφισαν 8.700 γιατροί, με έγκυρα ψηφοδέλτα 8.400. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου, δηλαδή χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, είχαν περίπου 18.000 γιατροι. Στις προηγούμενες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 γιατροί. Η προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού γιατρών σε σχέση με το 2011 ερμηνεύεται απο τους εκπροσώπους των γιατρών ως μείζονα ανάγκη του ιατρικού κόσμου για παρέμβαση σε όσα τους αφορούν και μάλιστα σε μια εποχή που ο σταθερός επαγγελματικός τους κόσμος ανατράπηκε πλήρως. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, από τους 18.943 εγγεγραμμένους ψήφισαν 8.656, με έγκυρα 8.374 ψηφοδέλτια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ! Φτωχοι 2,5 εκατ Ελληνες συμφωνα με την ΕΛληνικη ΣΤΑΤιστικη Υπηρεσια, 1 στους 3, το 35,7%, των Ελληνων κατω από το οριο της φτωχειας
Λουκετο θα βαλουν άλλες 300.000 επιχειρησεις
Κομματο κομματι πωλειται η ΕΛΒΟ, καμια προβλεψη για τους εργαζομενους
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Apple κατηγορείται για το θάνατο της οικονομίας μιας ολόκληρης χώρας
Επίθεση κατά της εταιρείας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Η Apple μάλλον είναι πιο ισχυρή από όσο φαντάζεστε καθώς κατηγορείται, εν μέρει, για τις οικονομικές δυσκολίες μιας ολόκληρης χώρας. «Το iPhone σκότωσε τη Nokia, και το iPad σκότωσε την βιομηχανία χαρτιού, αλλά θα επανέλθουμε», δήλωσε χθες στο CNBC o Πρωθυπουργός της Φιλανδίας, Alexander Stub. Για όσους δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την Φινλανδική οικονομία, η βιομηχανία χάρτου και η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων Nokia, ήταν δύο από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Φιλανδίας. Συγκεκριμένα, η Nokia ήταν ένα από τα καμάρια των Φιλανδών καθώς κατείχε τεράστιο μερίδιο στην αγορά, μέχρι το 2007, όπου έκανε την εμφάνισή του το iPhone. Από τότε, η Nokia βρίσκεται σε σταθερή πτώση. Η Microsoft αγόρασε την Nokia για 7,2 δισεκατομμύρια τον περασμένο Απρίλιο και αμέσως ξεκίνησε την περικοπή των θέσεων εργασίας. Το περασμένο Ιούλιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει τουλάχιστον 12.500 εργαζόμενους της εταιρείας. Το Bloomberg Businessweek τον περασμένο Αύγουστο, επισήμανε ότι η Nokia και το χαρτί περιορίζονταν λόγω της αύξησης των νέων τεχνολογιών και του «τέλους» της εκτύπωσης, ήταν τότε, που ο Stubb κατηγόρησε το συνιδρυτή της Apple Steve Jobs ότι ευθύνεται για την απώλεια θέσεων εργασίας στη Φινλανδία.
Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές, στάθηκε το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor 's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Φινλανδίας σε ΑΑ + από ΑΑΑ την Παρασκευή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακροδεξιοί επιτέθηκαν στο ναζιστικο νεοφιλελερα «κοινοβούλιο» του Κιέβου, ζητώντας να αναγνωριστούν οι συνεργάτες των ναζί ως βετεράνοι πολέμου
Ακροδεξιοί διαδηλωτές και μέλη του φασιστικού κόμματος SvoBoda, βρέθηκαν έξω από το ναζιστικο νεοφιλελερα «κοινοβούλιο» του Κιέβου, όπου και πέταξαν σύμφωνα με το rt.com βόμβες καπνού και αναισθητοποίησης σε φρουρούς του κτιρίου.
Η αστυνομία σύμφωνα με τον ναζιστη Υπουργό Εσωτερικών της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Arsen Avakov, συνέλαβε 20 άτομα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ενω 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Όπως προσθέτει το rt, Η επίθεση των ακροδεξιών ξεκίνησε, μετά από την καταψήφιση από τους ναζιστες νεοφιλερα «βουλευτές» ενός νομοσχεδίου, το οποίο θα αναγνώριζε τους Ουκρανούς ναζιστές που πολέμησαν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ως βετεράνους πολέμου. Σήμερα, είναι η επέτειος του UPA (Ukrainian Insurgent Army), μία φασιστική οργάνωση που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς Ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η εν λόγω οργάνωση κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, για δολοφονίες Εβραίων Ουκρανων και Πολωνών, η οποία κυνηγήθηκε όταν η Γερμανοί Ναζιστές έχασαν τον έλεγχο της Ουκρανίας. Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ αλλά, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, νεαροί ακροδεξιοι με μάσκες, κρατούσαν ρόπαλα και αλυσίδες έξω από την «βουλή», οι οποίοι εκτόξευαν αντικείμενα προς το κτίριο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όποιες και να είναι οι συμφωνίες ή οι διαφωνίες με το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η σπέκουλα που γίνεται σε βάρος της συναδέλφισσας ΠΕ19 Μπέτυς Μπαζιάνα (σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα) είναι too much... Τη στιγμή που η σύζυγος του απλού αστυνομικού, δικαστή ή στρατιωτικού παίρνει απόσπαση εκτός σειράς και κατά απόλυτη προτεραιότητα... θα ήθελαν η σύζυγος του τέταρτου κατά σειρά θεσμικού παράγοντα της χώρας μας να μην αποσπάται ποτέ και καθόλου... Κάπως περίεργο για αυτούς που κόπτονται τόσο για τη μητρότητα και για την οικογένεια... Όλοι ξέρουμε ότι η συναδέλφισσα μπορούσε να αποσπαστεί στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.... Θα μπορούσε, επίσης, να είχε διοριστεί στη Βουλή, όπως οι εκατοντάδες συγγενών βουλευτών που είναι εκεί. Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που, σύμφωνα με το Νόμο, εργάζονται σε πολιτικά γραφεία. Και, κατά την ταπεινή μου γνώμη ως εκπαιδευτικού, είναι μάλλον τιμή για την συναδέλφισσα Μπαζιάνα που είναι εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής και εργάζεται, σύμφωνα με τα προσόντα της, στο Πολυτεχνείο παίρνοντας μάλιστα τον ίδιο πενιχρό μισθό που παίρνουμε όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Αυτά, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Τα υπόλοιπα είναι για πορωμένους, εμπαθείς και ανίδεους...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ολοι νόμιζαν ότι είχα πεθάνει»
Η απόπειρα να αντιμετωπιστεί δικαστικά ως τροχαίο ατύχημα ο βαρύτατος τραυματισμός διαδηλώτριας από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στις 6 Δεκέμβρη 2009 άρχισε χτες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο όπου εκδικάζεται η υπόθεση. Η Αγγελικη Κουτσουμπού, θύμα της επίθεσης, κατέθεσε στο δικαστήριο για τη στιγμή που ο κατηγορούμενος Θ. Ποιμενίδης διεμβόλισε την πορεία και την άφησε αιμόφυρτη στον οδόστρωμα: «Ολοι νόμιζαν ότι είχα πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά. Σε βοήθειά της έσπευσε ο γιατρός Δ. Γεωργίου που ήταν μαζί της στη διαδήλωση και όταν, όπως κατέθεσε, φώναξε «είμαι γιατρός» και έσπευσε κοντά της, οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τον χτύπησαν στο κεφάλι και το χέρι, το οποίο μέχρι σήμερα είναι παράλυτο και δεν μπορεί να δουλέψει. Οπως είπε ο γιατρός στο δικαστήριο, κατέθεσε μήνυση, η τύχη της οποίας μέχρι σήμερα αγνοείται. Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδηλώτρια μεταφέρθηκε τότε στο νοσοκομείο σε κώμα, όπου διαγνώστηκε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση - υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών». Από τότε έχει μερική απώλεια μνήμης, μερική κώφωση, ιλίγγους και αστάθεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ Μαζική εξαθλίωση για τα λαϊκά νοικοκυριά
Συμπιεσμένο στα 5.023 ευρώ το στατιστικό «κατώφλι» για τα εισοδήματα του 2012 (έναντι 7.178 ευρώ το 2009) Το βάθεμα και η εξάπλωση της φτώχειας σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων καταγράφονται στην «Ερευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών» της ΕΛΣΤΑΤ για τα εισοδήματα του έτους 2012.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας: -- Παρά και τη συνεχιζόμενη συμπίεση στη βάση μέτρησης, το ποσοστό του πληθυσμού σε «κίνδυνο φτώχειας» διαμορφώθηκε στο 23,1%, στο ίδιο επίπεδο με αυτά του έτους 2001 και έναντι 19,7% το 2009. Για το 2011 και στη βάση των παραπάνω υπολογισμών, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 892.763 και τα μέλη τους σε 2.529.005. -- Το 44,3% του πληθυσμού θα κατατασσόταν ως εκτεθειμένο σε «κίνδυνο φτώχειας» με βάση τις συνθήκες του έτους 2008. -- Ο πληθυσμός που βρίσκεται σε «κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό» εμφανίζεται στο 35,7%, ή περίπου 3,9 εκατ. άτομα (από 34,6% το 2011 και 31% το 2010). Για τον υπολογισμό του συγκεκριμένου δείκτη παίρνονται υπόψη και παράγοντες όπως η στέρηση τουλάχιστον τεσσάρων από 9 βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Στη λίστα των κρατών της ΕΕ, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με πρώτη τη Βουλγαρία (48%). -- Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά μέχρι 17 χρόνων φτάνει στο 28,8%. Στις γυναίκες φτάνει το 23,8% και στους άνδρες το 22,4%. Ενδεικτικό για την ακολουθούμενη μεθοδολογία είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά φτώχειας στα άτομα ηλικίας πάνω από 65 χρόνων εμφανίζονται μειωμένα στο 15,1%, από 23,6% το 2010. Ο λόγος είναι ότι μειώθηκαν οι συντάξεις για ποσά πάνω από τα 1.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχη «προσαρμογή» στα χαμηλότερα ποσά, εξέλιξη που έκλεισε την ψαλίδα υπολογισμού της σχετικής φτώχειας. Στατιστικά αδιάφορο περνά το γεγονός ότι καταργήθηκαν η 13η και η 14η σύνταξη, καθώς αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.
Συνθήκες διαβίωσης Διατροφή: Το 41,5% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας. Θέρμανση: Το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει «ικανοποιητική θέρμανση» φτάνει σε 29,4%, το οποίο απογειώνεται σε 48,6% για το φτωχό πληθυσμό. Καταναλωτικά δάνεια: Το 44% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι «δυσκολεύεται πάρα πολύ» στην αποπληρωμή των δόσεων. Εκτακτες δαπάνες: Το 47,5% δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε «έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες» ύψους 5.500 ευρώ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ Υπογραφή συμφωνιών σε πολλούς τομείς
ΜΟΣΧΑ.-- Σημαντικές συμφωνίες - συνολικά 38 - υπογράφτηκαν ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, στη ρωσική πρωτεύουσα συνοδεία πολλών υπουργών και αξιωματούχων επιχειρήσεων. Χτες, συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σήμερα αναμένεται συνάντηση με τον Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι συμφωνίες αφορούν στην Ενέργεια, στο χρηματοπιστωτικό τομέα, στις νέες τεχνολογίες. Ενα σημαντικό σχέδιο είναι ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Δυτική Σιβηρία έως τη Βορειοδυτική Κίνα, μέσω της Δημοκρατίας των Αλτάι, για την παράδοση 30 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Οι ενεργειακοί κολοσσοί «Gazprom» και CNPC υπέγραψαν συμφωνία - πλαίσιο για το έργο τον Οκτώβρη του 2009. Χτες υπέγραψαν το τελικό έγγραφο που περιγράφει τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού και της κατασκευής, της δυναμικότητας του αγωγού και ανακοινώθηκε ότι η Κίνα θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του έργου και την κατασκευή στο κινεζικό τμήμα, που θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Επίσης, προβλέπεται και ανατολικός κλάδος του αγωγού, που θα παρέχει άλλα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη «διψασμένη» για Ενέργεια Κίνα, όπου οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής αναπτύσσονται ταχύτατα. Ηδη από το Μάη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, είχε υπογράψει τη συμφωνία με ισχύ 30 χρόνων και ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ρωσία «κοιτάει» προς τα ανατολικά της και την Κίνα ως αντίβαρο στις κυρώσεις που υπόκειται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπως δήλωσε ο Μεντβέντεφ, από 40 δισεκατομμύρια δολάρια οι εμπορικές συναλλαγές έφτασαν στα 90 και το επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν τα 100 δισ. δολάρια, με προοπτική τα 200 δισ. δολάρια το 2020. Στις συμφωνίες περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση των ρωσικών τραπεζών Vnesheconombank, VTB και Rosselkhozbank - που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις - από την Exim Bank. Επίσης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας (Roscosmos) και η Επιτροπή για το κινεζικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης υπέγραψαν μνημόνιο για τη συνεργασία στον τομέα των συστημάτων παγκόσμιας πλοήγησης. Υπογράφτηκαν επίσης συμφωνίες για τα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, την κατασκευή και ανακατασκευή δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την πρόληψη της φοροδιαφυγής, καθώς και διακρατικές συμφωνίες ανάμεσα στις τελωνειακές υπηρεσίες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zει ελεύθερος κι ωραίος στη Φλόριδα των ΗΠΑ ο ισραηλινός βασανιστής Meet Parviz Sabeti... Από τους αγώνες των φονιάδων των λαών για “δημοκρατία”...
Ο ισραηλινός πράκτορας, που εκπαιδεύτηκε στην Cia σε μεθόδους βασανισμού σε βάρος των Ιρανών στη διάρκεια του δικτατορικού καθεστώτος του Σάχη, ζει ελεύθερος στη Φλόριδα των ΗΠΑ. Ονομάζεται Meet Parviz Sabeti, γνωστός ως Peter Sabeti κι ο οποίος διεύθυνε ως Διευθυντής της SAVAK, της μυστικής αστυνομίας του... Σάχη, που δολοφόνησε χιλιάδες δημοκράτες Ιρανούς που εναντιώθηκαν στο αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Σάχη. Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Wayne Madsen, στο άρθρο του 'Meet the Beast of SAVAK".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ; ΜΑΛΑΚΑ ΑΔΕΡΦΟ!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο σοσιαλιστής, όχι σαν τους σοσιαΛΗΣΤΕΣ της σιωνιστικής Διεθνούς του γιωργάκη (δεν συμμετέχει εκεί), ο Evo Morales: αφιέρωσε την τεράστια εκλογική νίκη στον Fidel Castro και τον Hugo Chávez!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμάται τι δουλειές έκανε όταν ήταν 15 χρονών αλλά θέλει να ξεχάσουμε πού δούλευε τα τελευταία 15 χρόνια...
Οχι Σταύρε, δεν είναι σταλινικός ο Λαφαζάνης... απλώς ΕΣΥ είσαι μουνόπανο!
Η συμβουλή του φυρερ Μιχαλολιακου όταν κατούρησε... τo ποτάμι ΣΤΑΥΡΟ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ «Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ»