Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δευτερα 13 Οκτωβριου 2014


Βολιβία: Θριαμβευτική νίκη του Έβο Μοράλες
Με ποσοστό περίπου 60% κερδίζει τις εκλογές που έγιναν χθες στη Βολιβία ο πρόεδρος Έβο Μοράλες και το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό. Αν και τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, τα exit polls εμφανίζουν την Αριστερά να κερδίζει 59,5%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό στις μεγάλες εργατουπόλεις της χώρας, την πρωτεύουσα Λα Παζ (66,7%) και την Κοτσαμπάμπα (65%). Ο πρόεδρος Μοράλες μίλησε ήδη για μεγάλη νίκη, χαρακτηρίζοντάς την «θρίαμβο για τους αντιιμπεριαλιστές και τους αντιαποικιοκράτες».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13 Οκτωβρίου 1944: η Μάχη της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι
Το πρωί της 13ης Οκτώβρη 1944 ο λαός της πρωτεύουσας συνέχιζε το πανηγύρι για την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Ομως, την ίδια ώρα στον Πειραιά ο ΕΛΑΣ έδινε μάχες για τη σωτηρία των λιμενικών εγκαταστάσεων, της Ηλεκτρικής Εταιρίας (ΠΑΟΥΕΡ) και όλων των εργοστασίων. Αν καταστρεφόταν το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής, το μόνο που παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια, η Αθήνα και ο Πειραιάς για πολλούς μήνες θα βυθίζονταν στο σκοτάδι. Για μεγάλο διάστημα δε θα δούλευαν τα εργοστάσια και θα υπολειτουργούσε το λιμάνι, ενώ δε θα λειτουργούσαν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ούτε και τα τραμ που εκτελούσαν τη γραμμή Αθήνας – Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει φρουρές και επιπλέον τα είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικές ύλες καθώς και τα κυριότερα κτίρια του Πειραιά με τρόπο ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να ανατινάζονταν όλα, με ανυπολόγιστες ζημιές και θύματα. Τα καλώδια ξεκινούσαν από ένα οχυρό των κατακτητών στην οδό Οδυσσέως. Ομως ειδικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ κατάφεραν να αποκόψουν τα καλώδια στην οδό 2ας Μεραρχίας και σε άλλα σημεία. Ο ΕΛΑΣ Πειραιά απαρτιζόταν από το 6ο Σύνταγμα που είχε τέσσερα τάγματα: 1ο, 2ο, 3ο και 4ο. Καπετάνιος ήταν ο Νίκανδρος Κεπέσης και στρατιωτικός διοικητής ο ταγματάρχης Σωτ. Κυβέλος. Την υπεράσπιση του εργοστασίου ανέλαβε το πρώτο τάγμα του Πειραιά με τους τέσσερις λόχους του. Στις 12 Οκτώβρη του 1944 ολόκληρο το τάγμα είναι επιφυλακή. Οι τέσσερις λόχοι έχουν πάρει θέσεις μάχης γύρω και μέσα στο εργοστάσιο. Τα χαράματα στις 13 του Οκτώβρη οι Γερμανοί ανατίναξαν τις εγκαταστάσεις της ΣΕΛΛ και πήραν το δρόμο για το ηλεκτρικό εργοστάσιο. Μόλις έφτασαν κοντά, κατέβηκαν από τα φορτηγά και πλησίασαν το μαντρότοιχο και την είσοδο του εργοστασίου. Εκείνη τη στιγμή δέχτηκαν πυρά μέσα από το εργοστάσιο και στη συνέχεια από τα γύρω σημεία. Η μάχη ήταν σκληρή και κράτησε περίπου δυόμισι ώρες. Η έκβασή της ήταν νικηφόρα για τα τμήματα του ΕΛΑΣ. Ο φόρος αίματος των πατριωτών ήταν βαρύς. Εντεκα παλικάρια του ΕΛΑΣ άφησαν την τελευταία τους πνοή στη μάχη. Οι Γερμανοί έχασαν εννιά στρατιώτες και άλλοι 45 παραδόθηκαν. Οι 11 ΕΛΑΣίτες που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη ήταν οι: Ν. Γεωργιάδης, Γ. Γκιόρδας, Ι. Ηλιόπουλος, Δ. Καλαποθάκος, Δ. Κούνουπας, Π. Κοσμίδης, Δ. Μαργαρώνης, Π. Μαυρομάτης, Γ. Μεγκίσογλου, Π. Συρίγος, Α. Ταροσιάδης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πενήντα χρόνια από τη γέννηση του μ-λ κινήματος
Τον Οκτώβριο του 64 στελέχη του ΚΚΕ που διαφωνούσαν με τη ρεβιζιονιστική στροφή του ΚΚΕ, η οποία εκδηλώθηκε και με την -ψευδεπίγραφη- αποσταλινοποίηση, έβγαλαν το περιοδικό «Αναγέννηση» σηματοδοτώντας τη γέννηση ενός χώρου της κομμουνιστικής Αριστεράς με αναφορές στην κινεζική επανάσταση. «Εναντίον του οπορτουνισμού ή υπέρ του οπορτουνισμού, με το πραγματικά συνεπές, συνειδητό, αποφασιστικό προοδευτικό κίνημα ή με το ψευτοπροοδευτικό κίνημα. Τρίτη θέση δεν υπήρξε ποτέ, δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει». Σε αυτές τις φράσεις από το πρώτο τεύχος τουπεριοδικού «Αναγέννηση», που εκδόθηκε πριν από 50 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1964, υπάρχει το πολιτικό στίγμα του μαρξιστικού-λενινιστικού (μ-λ) κινήματος. Ενός χώρου που έμελλε να «στεγάσει» όσους διατύπωναν την πλήρη αντίθεσή τους στη «ρεβιζιονιστική στροφή» του ΚΚΕ, όταν σημειώθηκε η περίφημη (εν πολλοίς ψευδεπίγραφη) «αποσταλινοποίηση». Το 20ό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης τον Φεβρουάριο του 1956 και η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς σηματοδοτήθηκαν από δύο ιστορικής σημασίας αποφάσεις. Ο μεν Νικίτα Χρουστσόφ ως ηγέτης του ΚΚΣΕ ολοκλήρωνε την «εκκαθάριση» του κόμματος από την παλαιότερη ηγετική ομάδα και κατακεραύνωνε τον Στάλιν στην ομιλία του «περί της προσωπολατρίας και των συνεπειών της». Το δε ΚΚΕ ζούσε την επίδραση της «στροφής» αυτής πιο δραματικά. Καθώς είχαν προηγηθεί τα«γεγονότα της Τασκένδης» το 1955, ο Ζαχαριάδης, ο οποίος δεν συμμετείχε στις εργασίες της 6ης Ολομέλειας, χαρακτηρίστηκε «μικροαστός» που ασκούσε «στυγνή δικτατορία» και καθαιρέθηκε από γενικός γραμματέας. Τα 75 στελέχη του κόμματος, που συμμετείχαν στις εργασίες, προερχόμενα από χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, αποφάσισαν μεταξύ άλλων να οριστεί αντικαταστάτης του ο Απόστολος Γκρόζος, για λίγους μήνες, προτού αναλάβει τα ηνία ο Κώστας Κολιγιάννης. Στο επίπεδο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος διαμορφώνονται εκείνη την περίοδο δύο «γραμμές», καθώς σημειώνεται η μεγάλη διένεξη ανάμεσα στην Κίνα και τη Σοβιετική Ενωση. Στην Ελλαδα, η μεν πρώτη, της «Αναγεννησης», κατηγορεί την ηγεσία του ΚΚΣΕ ότι ακολουθεί υποχωρητική γραμμή απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, η δε δεύτερη, της ΕΔΑ και του ΚΚΕ του Κολιγιαννη, κατηγορεί τον Μάο Τσε-Τουνγκ ότι ασκεί «φιλοπόλεμη και εξτρεμιστική» τακτική.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι συνέβη με τον Μητσάρα και τον Λουκάνικο; (μέρος Α)
Στις 10 του Οκτώβρη του '14 τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελλάδας συγκλονίστηκαν από μια διπλή είδηση. Τον θάνατο του Μητσάρα και τον θάνατο του Λουκάνικου. Η είδηση αυτή επικοινωνήθηκε και διαμοιράστηκε μαζικά και επενδύθηκε με έναν έντονο συναισθηματισμό που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε τα όρια του παραλογισμού. Ο Μητσάρας και ο Λουκάνικος. Ένας άνθρωπος που δεν ακούσαμε ποτέ την φωνή του και δεν γνωρίσαμε ποτέ το επίθετό του. Και ένας σκύλος. Τι στην πραγματικότητα γνωρίζουμε γι' αυτούς; Γιατί ένας σκύλος αφήνει πάνω μας ένα τέτοιο εντύπωμα; Η αντικειμενοποίηση αυτών των δύο συμπαθητικών φιγούρων της Αθήνας είναι χαρακτηριστική. Αντανακλά την προφανή αναγκαιότητα μιας κοινωνίας να εξωτερικοποιήσει κάποια βαθύτερη ψυχολογία της την οποία στα χρόνια της συνολικής κρίσης και συλλογικής παρακμής αδυνατεί να διαχειριστεί ως μόνο εσωτερικευμένη. Είναι όμως ο Μητσάρας και ο Λουκάνικος σύμβολα; Σίγουρα όχι. Δεν είναι σύμβολα, σαν τον Παύλο Φύσσα, ας πούμε, ή την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Αλλά χωρίς αμφιβολία η συναισθηματική τους υπερεπένδυση σε μια ανακοίνωση του θανάτου τους έχει ενδιαφέρον να αναλυθεί. Ειδικά, όταν ο Λουκάνικος πέθανε (ή μήπως ψόφησε;) έξι μήνες πιο πριν, και όταν ο Μητσάρας υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμα ζωντανός και να μας διαβάζει!
Α - Η περίπτωση του Λουκάνικου
Σε αντίθεση με τον Μητσάρα, όλοι επιβεβαιώνουν ότι ο Λουκάνικος είναι νεκρός. Βέβαια για το πότε ακριβώς πέθανε (ή μήπως ψόφησε;) οι γνώμες διίστανται. Άλλες πηγές μιλούν για την 9η Οκτωβρίου, άλλοι για 6 μήνες πιο πριν. Σε αντίθεση με τον Μητσάρα και πάλι, οι πληροφορίες για τη ζωή του Λουκάνικου είναι περισσότερο λεπτομερείς. Ένα επίμηκες προσωπικό ιστορικό του σκύλου, πλήρως εμποτισμένο όμως από τον συναισθηματισμό του συντάκτη και με το χαρακτηριστικό πληροφοριακό bias απόρροια ακριβώς αυτού του συναισθηματισμού, διάβασα για παράδειγμα εδώ. Δεν θα ασχοληθώ με την νεκρολογία της συγκεκριμένης φυλλάδας του link. Με ενδιαφέρει συνολικά η αφήγηση σχετικά με τον Λουκάνικο, και η δομή της σκέψης που την περιβάλλει, η οποία είναι σχεδόν ομόφωνη και ομόθυμα αποδεκτή. Η δομή του σκεπτικού που περιγράφει τον Λουκάνικο είναι καταρχήν μαγική. Αποδίδει στον αδέσποτο σκύλο χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να εξηγηθούν από την ψύχραιμη, λογική παρατήρηση, χαρακτηριστικά που υπερβαίνουν μια πραγματολογική ανάλυση. Είναι ο σκύλος που διαδηλώνει μαζί με τους ανθρώπους, που κομίζει μια πολιτική δήλωση, που επαναστατεί. Που αναγνωρίζει στις δυνάμεις καταστολής τα αντιδημοκρατικά, καταπιεστικά χαρακτηριστικά τους. Που επιλέγει στρατόπεδο στις διαδηλώσεις με βάση κριτήρια ιδεολογικά. Που περιφρουρεί με τις δοντάρες του τους "καλούς" και τους προστατεύει από τη βία της εξουσίας. Που φέρει μια σαφή στράτευση η οποία μάλιστα αποδίδεται στην εξαρχειώτικη καταγωγή του, στην ανατροφή του στο πλακόστρωτο της Μεσολογγίου. Που παρόλα αυτά δεν θέλει να κάνει στη πραγματικότητα κακό στους εχθρούς του. Και που -αλίμονο- πεθαίνει την ίδια ημερομηνία που εκτελέστηκε ο Τσε! Είναι προφανές ότι αυτό που περιγράφει η συγκεκριμένη δομή σκέψης δεν είναι μια κάποια ψυχολογία ή συμπεριφορά ενός σκύλου. Αντίθετα, η συγκεκριμένη δομή σκέψης καταδεικνύει απολύτως τον εσωτερικό κόσμο αυτού που την φέρει, ο οποίος εσωτερικός κόσμος φυσικά δεν έχει να κάνει στο παραμικρό με τον σκύλο. Το πιο καθοριστικό στοιχείο για την κατανόηση αυτού του εσωτερικού κόσμου είναι το ότι γίνεται μια σαφής κατάτμηση, μια σχάση της πραγματικότητας σε δύο απόλυτα διακριτούς πόλους. Το "καλό" και το "κακό". Ο σκύλος είναι με το μέρος του καλού και γαβγίζει το κακό. Είναι βασικό κομμάτι του "καλού" πόλου. Πάνω σε αυτόν το σκύλο έχουν προβληθεί όλα εκείνα τα "καλά" χαρακτηριστικά ενός κομματιού της κοινωνίας που έχει κληθεί από την ιστορία να κατέβει στους δρόμους και να παλέψει. Και αυτά τα "καλά" είναι δεν είναι άλλα παρά το αίσθημα της δικαιοσύνης, η αλληλεγγύη, η δημοκρατικότητα, η αγάπη για την ελευθερία, η απέχθεια για την καταστολή όπως επίσης και κάθε συμπεριφορά που πηγάζει από αυτές τις αξίες, όπως ο αγώνας στους δρόμους, η πάλη, η σύγκρουση ακόμα και η βία. Ο Λουκάνικος αποτέλεσε την έμψυχη προβολή του πόλου του "καλού", ήταν ο φορέας όλων αυτών των ποιοτήτων που ασύνειδα μεταφέρονταν από τον εσωτερικό κόσμο εκείνου που καλούταν να φάει τα δακρυγόνα στο πρόσωπο. Και βεβαίως οι μπάτσοι η προβολή του απόλυτου κακού. Γιατί ακριβώς τότε κατασκευάστηκε ο όμορφος μύθος του Λουκάνικου. Στις διαδηλώσεις, στις μάχες του δρόμου. Από ανθρώπους που κλήθηκαν στην εξαιρετικά στρεσσογόνα εμπειρία του να συγκρουστούν με οπλισμένους μισθοφόρους, να αρρωστήσουν απ' τα χημικά, να διακινδυνέψουν μια επώδυνη και ανεξέλεγκτων συνεπειών σύλληψη ή ακόμα και να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή. Έτρεχε και ο Λουκάνικος ακολουθώντας την τρεχάλα, οπισθοχωρούσε και εκείνος όταν ερχόταν σε επαφή με το δακρυγόνο, γάβγιζε και εκείνος αποκρινόμενος στις κραυγές και τα ουρλιαχτά των ανθρώπων γύρω του, και βεβαίως απολάμβανε τα χάδια όλων εκείνων που προέβαλαν πάνω του τον τετμημένο εσωτερικό τους κόσμο ανταποδίδοντας την ευχαρίστηση. Σε αυτές λοιπόν τις ακραίες συνθήκες, όπου ο θυμός και η ένταση εντείνουν την σχάση και τον διαχωρισμό των ποιοτήτων καθενός που συμμετείχε σε καλές και κακές, η προβολή των καλών ποιοτήτων στον Λουκάνικο παραμόρφωνε το τρόπο με τον οποίον γινόταν κατανοητή η συμπεριφορά του. Η ταύτισή του με τον διαδηλωτή γινόταν αναπόφευκτη. Ο Λουκάνικος γινόταν συνεπώς και εκείνος διαδηλωτής, και εκείνος μαχητής, υπερασπιστής όλων αυτών των αξιών. Μετά από μια τέτοιου είδους και έντασης εσωτερική σχάση, προβολή και προβολική ταύτιση κάποιων ευγενών εσωτερικών αξιών σε έναν ωραιότατο σκύλο, είναι εντελώς φυσιολογικό να ακολουθεί η συγκίνηση ή η θλίψη για τον θάνατό του. Και η εμβύθιση των όσων γνωρίζουμε για τον Λουκάνικο μέσα από έναν τέτοιο συναισθηματισμό. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για την απώλεια ενός γερά επενδυμένου ψυχικού αντικειμένου με ζωτικές για την κοινωνική μας επιβίωση ποιότητες. Και γράφω "θάνατο" και όχι "ψόφο" ακριβώς γιατί η επένδυση αυτή και η αντικειμενοποίηση δεν επιτρέπει να δούμε τον Λουκάνικο ως ζώο που ψοφάει, αλλά ως ένα "σύμβολο" που πεθαίνει. Οι πληροφορίες λένε ότι Λουκάνικος έφυγε από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, απόρροια των δακρυγόνων. Θυμίζει κάπως τον 65χρονο ναυτεργάτη του ΠΑΜΕ που είχε πεθάνει από έμφραγμα σε μια διαδήλωση το 2012. Σκόπιμα καταγράφω αυτόν το συνειρμό. Γιατί έχει ενδιαφέρον να αναρωτηθεί κανείς: γιατί όλα αυτά για έναν σκύλο; γιατί τον Λουκάνικο; Η απάντηση εδώ είναι δύσκολη. Ενδεχομένως η αντικειμενοποίηση ενός ανθρώπου να είναι εξαιρετικά επώδυνη, γιατί η ταύτιση μαζί του μπορεί να γίνεται ευκολότερη. Πολύ πρόσφατα είδαμε μια έντονη αντιπαράθεση, στην συναυλία για τον Παύλο Φύσσα, και εν μέρη αυτή οφειλόταν και σε αυτό. Εκτός των άλλων, ο σκύλος έχει πάντα ένα θετικό πρόσημο. Συμβολίζει την πίστη, την άνευ όρων αγάπη και αφοσίωση, ακόμα και την υποταγή. Ο σκύλος δεν θεωρείται ότι φέρει τον διττό ανθρώπινο χαρακτήρα με τις θετικές και αρνητικές του ποιότητες. Αλλά γιατί τον Λουκάνικο συγκεκριμένα, δεδομένου του ότι υπάρχουν πολλοί αδέσποτοι σκύλοι στο κέντρο που είχαν δώσει το παρόν στις διαδηλώσεις; Σκέφτομαι πάνω σε αυτό ότι το ιστορικό του Λουκάνικου αποκαλύπτει μια αλλαγή ονόματος. Κάποτε λεγόταν Θόδωρος αλλά αυτό άλλαξε σε Λουκάνικος. Και ο όμορφος μύθος του ξεκινάει χρονικά ακριβώς μετά την νέα ονοματοδοσία. Ίσως αυτό να παίζει κάποιο ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι στο συλλογικό ασυνείδητο ο Λουκάνικος γάβγιζε τους μπάτσους, τα γουρούνια. Τα γουρούνια.... ο Λουκάνικος. Το λουκάνικο είναι πάντα το προϊόν της αποδόμησης ενός γουρουνιού. Αναρωτιέμαι αν η αλλαγή του ονόματός του εδραζόταν ακριβώς στην επιθυμία της αποδόμησης της βίας των μπάτσων, στην ανάγκη της κατανόησης του παραλογισμού της κρατικής βίας, της επεξεργασίας της βίαιης φαλλικότητας του αστυνομικού γκλομπ σε κάτι πιο ανεκτό. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Λουκάνικος και τα «ντόπερμαν»
Τελικά όλοι ήξεραν για τον θάνατο του Λουκάνικου από τις 21 Μαΐου. Τελικά όλοι αναπαρήγαγαν το μονόστηλο της "Αυγής", και θυμωνταν το χαμο και τις απανωτες δημοσιευσεις που ειχαν γινει στο internet, αλλά κανείς σχεδόν δεν θυμόταν πού ακριβώς το διάβασε. Εκτός από τον Guardian και την Independent που θεώρησαν χρέος τους να αναφέρουν από πού πληροφορήθηκαν, έστω και καθυστερημένα, τον θάνατο του τετράποδου «εξεγερμένου» που τα τελευταία χρόνια φωτογραφήθηκε όσο κανένα άλλο αδέσποτο της Αθήνας. Παρά τις αμφισβητήσεις, τις ειρωνείες και την επιλεκτική μνήμη ορισμένων για το μονόστηλο της "Αυγής", ο Λουκάνικος έγινε τελικά «θέμα» σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια παρ' ότι εδώ και μερικούς μήνες αναπαύεται κάπου στον Λυκαβηττό. Εκεί που επέλεξαν ως τελευταία του κατοικία ο κύριος Αχιλλέας και η κυρία Κατερίνα, οι άνθρωποι που τον συντρόφευαν με αγάπη τα δέκα χρόνια της πολυτάραχης ζωής του. Το ζευγάρι που τον αποχαιρέτησε σιωπηλά και κράτησε την «είδηση» μακριά από τη δημοσιότητα. Ώς την περασμένη Τρίτη που η συνάδελφος Δ. Αιγινίτη έμαθε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την οικογένεια του Λουκάνικου πως ο σκύλος είναι νεκρός και του αφιέρωσε λίγες λέξεις μέσω του Διαδικτύου. Όταν επικοινώνησα με τον κ. Αχιλλέα, είχα την ευκαιρία να ακούσω την ιστορία του Λουκάνικου, από ένα πρωινό του 2004 που τον βρήκε κουτάβι έξω από τη Νομική ώς το απόγευμα που ξεψύχησε στο σαλόνι του σπιτιού του. Μια ιστορία γεμάτη όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές. Μία ιστορία γεμάτη πληγές και τραύματα. Μια ιστορία ενός σκύλου που δάγκωνε τις ασπίδες των ΜΑΤ αλλά έτρεχε με ευκολία πίσω από ομάδες ποδηλατών και ο κ. Αχιλλέας τον έβρισκε κάποιες νύχτες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μια ιστορία με περιπέτειες υγείας λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που εισέπνεε στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. Ο Λουκάνικος δεν υπήρξε ποτέ αδέσποτο. Ο Λουκάνικος ήταν ένας σκύλος που τα βράδια, έστω και αργοπορημένος, γύριζε πάντα σπίτι του. Ο Λουκάνικος εκτός από χιλιάδες φίλους είχε και μια σταθερή οικογένεια που τον έτρεχε κάθε τρεις και λίγο στους γιατρούς για τα προβλήματα που του άφηναν τα δακρυγόνα και τα χημικά της αστυνομίας. Η κυρία Κατερίνα μιλώντας μου για τον Λουκάνικο, που η οικογένεια είχε βαφτίσει Θόδωρο, μου τον χαρακτήρισε «φιλόσοφο» για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόταν τα όσα συνέβαιναν γύρω του, αλλά και για το βλέμμα που παρατηρούσε τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν σαν ένας φιλόσοφος ο Λουκάνικος θα παρατηρούσε προχθές τον σκυλοκαυγά που είχαν στήσει στη σκιά του Λυκαβηττού μια αγέλη επαγγελματιών και μη δημοσιολόγων που τσακώνονταν για ετεροχρονισμούς, αποκλειστικότητες, εμπόρια συναισθημάτων, λογοκλοπές, πηγές, δεύτερους θανάτους, επιλεκτικές ευαισθησίες και λοιπές ανθρώπινες ματαιότητες. Δεν ξέρω αν τα σκυλιά γελάνε, αλλά κάτι μου λέει πως ο Λουκάνικος θα πρέπει να ξεκαρδιζόταν από εκεί πάνω με τις μικρότητες των δίποδων με τους οποίους μοιράστηκε τον μάταιο τούτο κόσμο. Σίγουρα πάντως θα γρύλιζε θυμωμένος με όλους αυτούς που πίσω από την μικρότητα των λόγων τους προσπαθούσαν να κρύψουν την απέχθειά τους σε όλα αυτά που ο Λουκάνικος, άθελά του, συμβόλιζε. Ο Λουκάνικος μπορεί να έφυγε, αλλά άφησε πίσω του χιλιάδες «αδέσποτα» δίποδα και τετράποδα να ενοχλούν και να προσβάλουν την φτιασιδωμένη αισθητική των «ντόπερμαν» της εξουσίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Κομπάνι, η Γκουέρνικα των Κούρδων
Μια μικρή πόλη περίπου 50.000 κατοίκων στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας έγινε παγκοσμίως διάσημη, τον τελευταίο μήνα, χάρη στην πεισματική αντίσταση των Κούρδων υπερασπιστών της απέναντι στις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις των φανατικών ισλαμοφασιστών δουλων των αποικιοκρατων. Στη συλλογική συνείδηση των Κούρδων έχει ήδη πολιτογραφηθεί ως η δική τους «Γκουέρνικα», κατ’ αναλογία προς τη μαρτυρική πόλη του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, που ενέπνευσε τον Πικάσο: σύμβολο ηρωισμού, αλλά και προδοσίας από την πλευρά των γειτόνων και συμμάχων που θα έπρεπε, θεωρητικά, να την προστατεύσουν. Εκείνο που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι ότι η μικρή αυτή πόλη αποτελεί λίκνο μιας σιωπηλής, αλλά πολύ ελπιδοφόρας επανάστασης, που κινδυνεύει να συντριβεί από τη βαρβαρότητα των τακφιριστών.
Η πόλη Κομπάνι λέγεται στα αραβικά Αΐν αλ Αράμπ, που σημαίνει, για ειρωνεία της ιστορίας, Αραβική Ανοιξη. Κατοικείται κυρίως από Κούρδους, αλλά και από Αραβες, Τουρκμένιους και Αρμενίους. Οταν ξέσπασε η καλυμενη αποικιοκρατικη ισλαμοφασιστικη «εξέγερση» εναντίον του καθεστώτος Ασαντ, τον Μάρτιο του 2011, η πλειονότητα των κατοίκων της τάχθηκε υπέρ του δημοκρατικού κινήματος. Αυτό ηταν το λαθος τους απεναντι στους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, ηθελαν δημοκρατια ενώ οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων θελαν σαρια, οπισθοδρομιση και φασιστικο απολυταρχισμο. Αυτή ήταν η θέση και του ισχυρότερου (και φυσικά παράνομου) κουρδικού κόμματος της βόρειας Συρίας, του PYD – μιας αριστερής δύναμης, που διατηρεί στενές σχέσεις με το ΡΚΚ του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη γειτονική Τουρκία, αν και ιδεολογικά βρίσκεται πιο κοντά στους Ζαπατίστας του Μεξικού, παρά στον Λένιν και τον Μάο. Στόχος του είναι όχι η απόσχιση από τη Συρία, αλλά η δημιουργία μιας ζώνης άμεσης δημοκρατίας, εθνικού και πολιτικού πλουραλισμού, στο πλαίσιο μιας ενισχυμένης περιφερειακής αυτονομίας, στην ευρύτερη περιοχή της «Ροτζάβα», δηλαδή το Συριακό Κουρδιστάν.
Οταν η καλυμενη ισλαμοφασιστικη εισβολη των αποικιοκρατων κατά του Ασαντ εξελίχθηκε σε κανονικο πόλεμο, με τους ισλαμοφασιστες αληταραδες να ερχονται με την βοηθεια των αποικιοκρατων από ολο τον κοσμο, το κοσμικό PYD βρέθηκε ανάμεσα σε δύο πυρά – από τη μια οι δυνάμεις του καθεστώτος, από την άλλη οι ισλαμοφασιστες τακφιριστές των αποικιοκρατων. Γιατι οι Ασαντ, πατερας και γιος, πολεμουσαν τους Κουρδους, επειδη ηθελαν στην αρχη ανεξαρτησια, και μετα αυτονομια. Τωρα, με την ισλαμοφασιστικη εισβολη των αποικιοκρατων ο Ασαντ ηρθε σε συμφωνια μαζι τους για παραχωρηση αυτονομιας. Για να προστατεύσει τον εαυτό του και τον τοπικό πληθυσμό, δημιούργησε ομάδες λαϊκής αυτοάμυνας (YPG). Τον Ιούλιο του 2012, ο κυβερνητικός στρατός ηρθε σε συμφωνια μαζι με την Κουρδικη οργανωση για αυτονομια και αποσύρθηκε από την περιοχή για να ενισχύσει την άμυνα των μεγάλων πόλεων, κυρίως της Δαμασκού. Καλύπτοντας το κενό, το PYD κατέλαβε την εξουσία στο Κομπάνι και άλλες πόλεις της Ροτζάβα. Ειδικά η κατάληψη της πόλης Κομπάνι είχε ξεχωριστή στρατηγική σημασία για τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, καθώς διέκοπτε την επικοινωνία ανάμεσα στην άτυπη «πρωτεύουσα» του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, Ράκα, και τις ισλαμοφασιστικες δυνάμεις των αποικιοκρατων του που μάχονται τον Ασαντ και τη Δημοκρατια στη Συρια στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι.
Σύντομα το Κομπάνι και η γύρω περιοχή σχημάτισαν ένα από τα τρία καντόνια της ντε φάκτο αυτονομημένης Ροτζάβα. Τη διοίκηση της περιοχής ανέλαβε συνασπισμός κομμάτων με κυριότερους πόλους το PYD και το επίσης κουρδικό KNC, το οποίο πρόσκειται στην τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν που είναι ξεπουλημενη στους δυτικους αποικιοκρατες, υπό τον γελοιο ξευτιλα Μασούντ Μπαρζανί. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι δύο οργανώσεις είχαν συγκρουσθεί, ακόμη και ένοπλα, με το PYD να κατηγορεί το KNC με αποδειξεις ότι είναι ενεργούμενο της Αγκυρας και των αποικιοκρατων και να κατηγορείται από τους γελοιους ξευτιλες «κουρδους» των αποικιοκρατων ότι δηθεν είναι μαριονέτα του Ασαντ και της Δημοκρατιας της Συριας– κατηγορίες εξόφθαλμα ψευτικες.
Οπως και να ’χουν τα πράγματα, το PYD ήταν εκείνο που έδωσε τον τόνο, χάρη στην πολύ ισχυρότερη κοινωνική επιρροή και στρατιωτική του δύναμη. Σε σύντομο διάστημα, η απελευθερωμένη Ροτζάβα έγινε πεδίο μιας πραγματικής κοινωνικής επανάστασης. Η διοίκηση των πόλεων και των περιοχών ανατέθηκε σε λαϊκές συνελεύσεις και ανακλητά συμβούλια, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων. Η ισοτιμία της γυναίκας κατοχυρώθηκε πλήρως, ακόμη και στο πεδίο της μάχης, με τον σχηματισμό αυτόνομων γυναικείων πολιτοφυλακών. Εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν και σχηματίσθηκαν αγροτικοί συνεταιρισμοί. Το Συριακό Κουρδιστάν εμφανιζόταν ως ο υπαρκτός δρόμος για τους Κουρδους, που σε συμμαχια με την Δημοκρατια της Συριας και τον Ασαντ θα παει εναντια σ τη θρησκευτική τύφλωση των ισλαμοφασιστων τακφιριστών των αποικιοκρατων. Αυτό το σπάνιο για τα δεδομένα της Μέσης Ανατολής κοινωνικό και πολιτικό πείραμα κινδυνεύει να συντριβεί από τους ισλαμοφασιστες τακφιριστές ή και από ενδεχόμενη τουρκική κατοχή υπό τον μανδύα της «ουδέτερης ζώνης». Ηδη, η ευρύτερη περιοχή γύρω από το Κομπάνι έχει ερημωθεί, καθώς περίπου 200.000 άνθρωποι, η τεράστια πλειονότητα των αμάχων, έχουν γίνει πρόσφυγες για να αποφύγουν τη σφαγή.
Ενδεχόμενο, το οποίο ελάχιστα φαίνεται ότι ανησύχησε την τουρκική ηγεσία – και, πάντως, πολύ λιγότερο από την προοπτική σταθεροποίησης μιας ντε φάκτο κρατικής, κουρδικής οντότητας, φιλικής προς το ΡΚΚ του Οτσαλάν, μπροστά ακριβώς από τα σύνορά της. Την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ισλαμοφασιστες τακφιριστές του ISIS βρίσκονταν στις πύλες του Κομπάνι, ο συναρχηγός του PYD Σαλέχ Μουσλίμ επισκέφθηκε την Αγκυρα, ζητώντας το ελάχιστο: να ανοίξει η Τουρκία διάδρομο στα σύνορά της, ώστε οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης να έχουν ασφαλείς δρόμους ανεφοδιασμού. Η απάντηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ήταν μια ξεκάθαρη υπεκφυγή, που ισοδυναμούσε με πισώπλατο μαχαίρωμα την πιο κρίσιμη στιγμή: έθεσαν ως όρο για την παραμικρότερη υποστήριξη, να ενταχθούν οι δυνάμεις των Κούρδων στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» των αποικιοκρατών που μάχονται εναντίον του Ασαντ και της Δημοκρατιας της Συριας – με άλλα λόγια, να διαλυθούν, να εγκαταλείψουν την εθνική τους υπόθεση και να δώσουν το αίμα τους για χάρη της έμμονης ιδέας του Ερντογάν να ανατρέψει τον Ασαντ. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 Οκτώβρη του 1944. Οι Γερμανοί μαζεύουν το ελεεινό πατσαβούρι τους από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η Αθήνα είναι πλέον ελεύθερη. Δυο μήνες αργότερα σκλαβώνεται στους Άγγλους .
Ποιοι να γιόρταζαν σήμερα την απελευθέρωση της Αθήνας ? Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών που κυβερνάνε ? Για αυτό δεν έγινε κάποια γιορτή σήμερα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό το διεθνές δικαστήριο που δίκασε τον μιλόσεβιτς για εγκλήματα πολέμου έχει δει τα βίντεο των τσιχαντιστών που εκτελούν εν ψυχρώ εκατοντάδες άοπλους αιχμαλώτους πολίτες ή δεν είναι σινεφίλ;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουκούτσης: «Πώς να ζήσεις με 3.500€ τον μήνα; Καίει πολύ και η Μερσεντές...»
Τελειωμό δεν έχουν τα ψέματα της Χρυσής Αυγής. Μετά την «ομολογία Λαγού» στην οποία κάρφωνε τα «λαμόγια της οργάνωσης που κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα», το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει την «ομολογία Κουκούτση». Σε βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο βουλευτής Μεσσηνίας παραδέχεται πως δεν «βγαίνει» με 3.500 ευρώ τον μήνα! Ο βουλευτικός μισθός των 6.500 ευρώ μηνιαίως είναι λίγος για να καλύψει τις ανάγκες του χρυσαυγίτη βουλευτή. Η προκλητική δήλωση του χρυσαυγίτη βουλευτή έγινε κατά τη διάρκεια κλειστής ομιλίας στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, τον Δεκέμβριο του 2012. Μπορεί τότε η Χρυσή Αυγή να μετρούσε λίγους μήνες παρουσίας στο Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους βουλευτές της από το να πέσουν με τα μούτρα στο μέλι... Στο βίντεο-ντοκουμέντο εμφανίζεται και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης να ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με τον Δημήτρη Κουκούτση, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς και ο βουλευτής Μεσσηνίας συνομιλούν σαν δυο καλοί φίλοι. Η πρώτη πράξη του «δράματος» περιλαμβάνει τον υπόδικο βουλευτή να ομολογεί με πόνο καρδιάς ότι αναγκάστηκε να πάρει το βουλευτικό Μερσεντές για τις μετακινήσεις του. «Μας έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Το τελευταίο που ακούμε, και συνήθως αυτό το κάνουν οι Αδωνίτσες (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Αδωνι Γεωργιάδη) και κάτι άλλοι μέσα στη Βουλή, λένε ότι τα προνόμια τα δέχτηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εγώ έχω ένα αυτοκίνητο Suzuki. Οσοι ξέρουν από αυτοκίνητα, είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, το οποίο όχι Καλαμάτα-Αθήνα δεν μπορεί να πάει (...) Αποδέχτηκα το αμάξι της Βουλής. Νιώθω και ασφάλεια, γιατί είναι και μεγάλο αυτοκίνητο. Εάν θα κοιτάξετε κάτω στην είσοδο, λυπάμαι που το λέω, είναι μια Μερσεντές», λέει ο Κουκούτσης στον Πυρήνα Νίκαιας.
Το παράπονο Η δεύτερη πράξη του «δράματος Κουκούτση» κρύβει μια μεγαλύτερη αποκάλυψη: «Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε την αλήθεια για τους μισθούς που παίρνουμε εμείς οι βουλευτές. Δεν θα κρυφτούμε. Τα χρήματα που παίρνουμε είναι 3.500 ευρώ. Είναι πολλά τα χρήματα γι' αυτή την εποχή. Λοιπόν, τα 3.000 ευρώ (σ.σ. εννοεί από τις 6.500 ευρώ του μισθού) πηγαίνουν την 1η του μήνα στο κόμμα για τρόφιμα. Δεν τα παίρνει το κόμμα, εμείς τα διαχειριζόμαστε οι ίδιοι. Λοιπόν, με τα 3.500 ευρώ, εγώ θέλω 1.200 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον 6 με 7 φορές να ανεβοκατέβω στην Καλαμάτα ή να πάω οπουδήποτε αλλού. (...) Αυτά τα χρήματα τα βάζουμε από την τσέπη μας. Η Βουλή μάς δίνει μέσα στα 3.500 ευρώ, 400 ευρώ για βενζίνη. Και τα αυτοκίνητα αυτά καίνε τα άντερά τους», παραπονιέται ο Δ. Κουκούτσης για τα καύσιμα που καταναλώνει το Μερσεντές, τα οποία μάλιστα τα πληρώνει η Βουλή, όπως παραδέχεται. Σε κάθε περίπτωση, από τον δημοσιευμένο ισολογισμό της ΧΑ για το έτος 2012, οι εισφορές των βουλευτών στο κόμμα ανέρχονται στις 135.173,59 ευρώ. Αν διαιρέσεις το ποσό αυτό με τον αριθμό των βουλευτών (18), προκύπτει ότι παρακρατούνται μόλις 720 ευρώ τον μήνα. Αλλά η καλύτερη δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας έρχεται στο τέλος και είναι ενδεικτική των ψεμάτων που «ταΐζει» η Χρυσή Αυγή τα μέλη και τους υποστηρικτές της. «Θα σας πω και κάτι για να γελάσετε. Οταν περάσει 20 ο μήνας γυρίζουμε ο ένας στον άλλο και λέμε, ρε, κάνα δεκάρικο (σ.σ. εννοεί 10 ευρώ) να φάμε;». Η κοροϊδία της Χρυσής Αυγής φαίνεται από το γεγονός ότι άλλα λένε με κλειστές τις πόρτες και άλλα δημοσίως. Οταν η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου δήλωσε ότι μπορεί να ζει «και με 1.500 ευρώ τον μήνα», η Χρυσή Αυγή την κατακεραύνωσε μιλώντας για «πολιτική αναλγησία και παχυδερμισμό, όταν 6.300.000 Ελληνες ζουν στα όρια της φτώχειας». Τέλος, ο Δ. Κουκούτσης παραδέχεται στην ομιλία του (ολόκληρο το βίντεο θα δημοσιευθεί στο ethnos.gr) ότι είναι θαυμαστής της χούντας των συνταγματαρχών και θα 'θελε ο στρατιωτικός γιος του να γίνει πρωθυπουργός. «Να σας πω και κάτι, να τα λέμε και ξεκάθαρα. Πέντε ευέλπιδες (σ.σ. χούντα) κυβέρνησαν καλύτερα τη χώρα. Εύχομαι ένας από αυτούς να είναι και ο γιος μου μεθαύριο. Γιατί μου λένε εμένα, άντε και πρωθυπουργός, μου λέγανε στην Καλαμάτα. Λέω εγώ, όχι λέω, ο γιος μου. Μα ο γιος σου είναι στην Ευελπίδων. Εεεε».
ΟΤΑΝ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ «Θα δώσουμε μάχη για κάθε σκουλήκι που θα πατήσει στη Νίκαια» Το ότι δεν... βγαίνουν με 3.500 ευρώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν είναι το μόνο «μαργαριτάρι» που μπορεί να αλιεύσει κανείς από το βίντεο της ομιλίας του Δημήτρη Κουκούτση. Η συγκέντρωση έχει πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, τον Δεκέμβριο του 2012, τότε που η τοπική οργάνωση της περιοχής είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στις γειτονιές του Πειραιά, όταν δηλαδή βρισκόταν σε εξέλιξη το σχέδιο της Χρυσής Αυγής να «μαυρίσουν» οι «κόκκινες» πολιτικά γειτονιές. Πρόκειται για την ίδια ομάδα χρυσαυγιτών που στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 θα δολοφονήσει στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα... Ο πυρηνάρχης Νίκαιας, προφυλακισμένος σήμερα Γιώργος Πατέλης, αναφέρει στο συγκεκριμένο βίντεο την επίσημη γραμμή της οργάνωσης για τα σχέδια που είχαν για την περιοχή: «Θα δώσουμε μάχη για κάθε σκουλήκι που θα πατήσει στη Νίκαια. Να ξεχάσουνε την καραμέλα της κόκκινης προσφυγιάς, να ξεχάσουμε την καραμέλα που μας λένε τόσα χρόνια ότι είναι κόκκινη περιοχή. Λοιπόν, η Νίκαια είναι γαλάζια περιοχή. Και θα παραμείνει. Και όλη η Ελλάδα. Δεν θέλω να κουράσω περισσότερο. Θα τα δείτε όλα την Κυριακή... Οι πλατείες είναι δικές μας. Οπως και αυτές οι πόλεις και αυτές οι γειτονιές», είπε ο Πατέλης προλογίζοντας την ομιλία Κουκούτση. Οπως λέει ο ίδιος, το ίδιο βράδυ, μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανοιχτό οργανωτικό συμβούλιο για να προετοιμάσει την ομάδα κρούσης της Κυριακής...
Νιώθει και περήφανος Οταν παίρνει τον λόγο ο βουλευτής Κουκούτσης επιβραβεύει την δράση του πυρήνα Νίκαιας και δηλώνει υπερήφανος γι' αυτήν. «Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου ότι είμαι πάρα πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ... Εχω κάνει και κάποιες γκάφες στη ζωή μου. Μία από αυτές ήταν ότι στις Θερμοπύλες γύρισα και έψαχνα να βρω την τοπική της Νίκαιας και λέω να πώς είναι οι τοπικές στους υπολοίπους. Αυτή είναι τοπική», λέει, αφήνοντας υπονοούμενα για τη ζήλια και τις έριδες που προκαλούσε το Τάγμα Εφόδου Νίκαιας σε άλλες τοπικές. «Εγώ είμαι μεγαλωμένος στην Καλαμάτα. Εκεί ζω, εκεί έχω την οικογένειά μου... Ζω σε μια περιοχή, η οποία αυτή περιοχή είναι άκρως συντηρητική. Λυπάμαι που το λέω για την πατρίδα μου... Δεν είναι σας και σας. Δεν έχουν αντιμετωπίσει τον κόκκινο οχετό που έχετε αντιμετωπίσει εσείς. Και πάλι δεν έχουν ούτε τη μαζικότητα, ούτε την αγωνιστικότητα τη δική σας», συμπληρώνει ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Ο Δ. Κουκούτσης, όμως, προχωράει και σε άλλες αποκαλύψεις, ανάμεσα στις οποίες και λεπτομέρειες της κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς των βουλευτών της ΧΑ, που παραπέμπει απολύτως σε παρέα καφενείου. «Πετάγεται ένας και λέει από το βήμα, να σας πω και μια παροιμία: ?Ο σουλτάνος...?. Και γυρίζει ο Παναγιώταρος και λέει στον ΑΝΤ1 ή στο Mega;», αφηγείται. «Εκείνος όμως που είναι υπέροχος είναι ο Καραϊσκάκης μας (σ.σ.: εννοεί τον Μπαρμπαρούση). Λοιπόν, πρέπει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για το Μνημόνιο, οπότε υπήρχαν κάποια άρθρα... Σηκωνόταν ο ένας ναι στο άρθρο 1, ναι στο 2, όχι στο 3, παρών... Και πετάγεται ο Καραϊσκάκης και λέει, με την αιτωλοακαρνανική προφορά του, "Με τέτοιες αποδόσεις τι να πιάσετε;"», παραδέχεται την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων με λογική τζογαδόρου...
Σχολιο.- ΖΗΣΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ 460 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ??? ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΧΑΡΤΣΙΛΙΚΙ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ,ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ Η ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ,ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 10 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΜΕ 3 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΡΟΦΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ,ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΜΕ ΕΞΩ,,,ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ Η ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,, ,, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ Σχολιο.- Ο ενας ναζιστης 3500, η αλλη της ΝΔ 1500 ρε που ζουν αυτοί; Σχολιο.- μυαλο κουκουτσι! Σχολιο.- τι λεει ρε ο μ.....ς δεν του φτανουν τα 3500 χιλιαρικα τον μηνα,εμεις καθε τριμηνο που περνουμε ενα πολυτεκνο 981 ευρω τι να πουμε,σαν δεν ντρεποντε λιγο,και τι κανουν καθοντε σε μια καρεκλα και τα ξινουν,εμεις που παλευουμε μερα νυχτα για ενα κομματι ψωμι να ταισουμε τα παιδια μας τι να πουμε. Σχολιο.- Ρε παιδια ολα τα γουρουνια το ιδιο ειναι..απο τη ΝΔ καποιος ειπε το ξεραινω και το κανει παξιμαδι για να μην πειναω και ο αλλος της ΝΔ ειπε το ρευμα ειναι ειδος πολυτελειας και βαλτε μια γκαζολαμπα..και οι 155 της κατοχικης συγκυβερνησης μας θεωρουν προβατα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ετοιμάζει το ΙΣΙΣ χαλιφάτο στην περιοχή του Σινά με κίνδυνο για τη μονή της Αγίας Αικατερίνης;
Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mideast Christian News MCN (Χριστιανικά Νέα της Μέσης Ανατολής) πληροφορούμαστε ότι η Ιερά Μονή του Θεοβάδιστου όρους Σινά, της Αγίας Αικατερίνης διατρέχει κίνδυνο και παρατηρείται μία κλιμάκωση για αποσταθεροποίηση στην χερσόνησο του Σινά. Αναφέρονται έξι δημοσιεύματα στο τελευταίο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που δείχνουν πώς υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για τα μελλούμενα. Να ευχηθούμε αυτή η ειρηνική συμβίωση των δεκάδων αιώνων να μην διαταραχθεί στον τοπικό πληθυσμό από φαινόμενα εξτρεμισμού που μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα, καθώς η δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ Μπέιτ Αλ Μακντίς (ABM) στην έρημο του Σινά με αποκεφαλισμούς δείχνει την ΙΣΙΣ να γιγαντώνεται σαν τη Λερναία Ύδρα παρά τις χιλιάδες χιλιομέτρων που χωρίζουν τη Βαγδάτη από το Σινά και από το Κομπανί.
Συγκεκριμένα: 12/10/2014. Το τελευταίο δημοσίευμα αναφέρει πως το βιβλίο του Ragaee Attia σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει το κράτος. Συγκεκριμένα ο Μονίρ Σαμί (Monir Samy) νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής , ανέφερε πώς «Τα πρωτόκολλα των μοναχών της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης» είναι ένα βιβλίο που εκδόθηκε από έναν πρώην Στρατηγό ονόματι Αχμέντ Ραγί Αττία είναι γεμάτο από κατασκευασμένα μυθεύματα και ψέματα και η Ιερά Μονή με τον Επίσκοπο Δαμιανό δεν θα απαντήσουν στο βιβλίο «που στοχεύει να αποσταθεροποιήσει το ισχύον καθεστώς». 07/10/2014. Δημοσίευμα αναφέρει πως οι μοναχοί τρομοκρατούνται, ιστοσελίδες των Σαλάφι υποκινούν την κοινή γνώμη με ψευδείς κατηγορίες. Η εφημερίδα Σαλάφι Αλ Φαθ υποστηρίζει ότι η Ιερά Μονή έχει καταπατήσει εκτάσεις στην περιφέρεια και προσπαθεί να υποκινήσει την κοινή γνώμη εναντίον της. 05/10/2014. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Δημήτριο Δαμιανό, ηγούμενο της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, ανέφερε πως μία ομάδα βεδουίνων επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο πρσπάθησαν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο, ζητώντας από τον μοναχό να εγκαταλείψει την πύλη. Οι τρεις βεδουίνοι υποστήριξαν ότι τους ανήκει η γη του μοναστηριού. 04/10/2014 . Δημοσίευμα με τον καθηγητή νομικής και πρώην βουλευτή Εχάμπ Ραμζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά είναι στόχος εξτρεμιστών που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα Ισλαμικό Κράτος στο Σινά χωρίς χριστιανική παρουσία και οι οποίοι βοηθούνται από τον πρώην Στρατηγό Αχμέντ Ραγί Αττία ο οποίος έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία από ψεύτικες κατηγορίες 29/09/2014. Αποκεφαλισμοί λαμβάνουν χώρα στην έρημο του Σινά, πράξεις που θυμίζουν βαρβαρότητα του ΙΣΙΣ στο Ιράκ και στη Συρία. 24/09/2014. Το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου αναμένει βομβιστικές επιθέσεις σε κάποιες εκκλησίες στο μέλλον ανέφερε ο λέκτορας στη Αστυνομική Ακαδημία της Αιγύπτου, Αλί Ζέιν Ελ Αμπεντίν. Επίλογος: Ας ευχηθούμε ο λόγος της αγάπης του Θεού να φωτίσει τα σκοτεινά και συγχυσμένα μυαλά & πάνω από όλα τους ισχυρούς που πρέπει να αφήσουν την υπερσύγκεντρωση των εξουσιών και των χρημάτων και να δώσουν το απαραίτητο οξυγόνο στον πλανήτη. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να τον βυθίσουν στο χάος με τους εαυτούς τους να κάνουν τις άγκυρες για το βυθό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Evo Morales επανεξελέγη για 3η φορά Πρόεδρος της Βολιβίας
Βολιβία: Αριστερός ινδιάνος εργάτης κατά δεξιού τσιμεντοβιομήχανου 60% - 25%! Τελικά, δεν είναι όλα θέμα πτυχίων, ε;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Ελλάδα ανταποκρίθηκε η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία, ένα ενωτικό εγχείρημα με συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων της Αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών, που λειτουργεί με ανοικτές διαδικασίες συνέλευσης κι έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής στο δρόμο, σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Για ποιο λόγο το ΚΚΕ, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένες οργανώσεις της ευρύτερης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς δεν συμβάλλουν στη λειτουργία και δράση της Καμπάνιας ή δεν παίρνουν τουλάχιστον αυτοτελείς πρωτοβουλίες; Γιατί η ΚΝΕ δεν συμμετείχε στο Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης, όταν μάλιστα οργανώσεις με τις οποίες έχει άριστες σχέσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως το FGC (Ιταλία) και το ΚΕΚΡ (Ρωσία), πρωταγωνίστησαν στη διεθνιστική-αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη; Γιατί το ανοικτό γράμμα με το οποίο η νΚΑ απευθύνθηκε στην ΚΝΕ και τη ν. ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση πάνω σε αντιιμπεριαλιστικούς – αντιπολεμικούς στόχους έμεινε αναπάντητο;
Οι εξεγερμένοι του Ντονμπάς και οι αριστεροί του σωλήνα
Το γεγονός ότι η Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα και διεθνώς βρίσκεται στο ναδίρ από πλευράς αναλύσεων, θέσεων και πρωτοβουλιών φαίνεται ξεκάθαρα από το δεδομένο πως ήταν οι Banda Bassotti, μια πολιτικοποιημένη μουσική μπάντα από την Ιταλία, που έκαναν το στοιχειώδες και αυτονόητο αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό καθήκον για τα κομμουνιστικά κόμματα και τα συνδικάτα. Γιατί όταν ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν πραξικοπήματα και ενισχύουν – καλύπτουν την επίθεση του ουκρανικού στρατού, φασιστικών ταγμάτων και μισθοφόρων στο λαό της Αν. Ουκρανίας, είναι στοιχειώδες το γεγονός ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες του μαζικού κινήματος σε κάθε χώρα και διεθνιστική αλληλεγγύη. Κάποιες λίγες συλλογικότητες έσωσαν την τιμή της Αριστεράς σηκώνοντας το γάντι από τον σκληρά δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό Νότο. Στην Ελλάδα ανταποκρίθηκε η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία, ένα ενωτικό εγχείρημα με συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων της Αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών, που λειτουργεί με ανοικτές διαδικασίες συνέλευσης κι έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής στο δρόμο, σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Για ποιο λόγο το ΚΚΕ, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ορισμένες οργανώσεις της ευρύτερης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς δεν συμβάλλουν στη λειτουργία και δράση της Καμπάνιας ή δεν παίρνουν τουλάχιστον αυτοτελείς πρωτοβουλίες; Γιατί η ΚΝΕ δεν συμμετείχε στο Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης, όταν μάλιστα οργανώσεις με τις οποίες έχει άριστες σχέσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως το FGC (Ιταλία) και το ΚΕΚΡ (Ρωσία), πρωταγωνίστησαν στη διεθνιστική-αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη; Γιατί το ανοικτό γράμμα με το οποίο η νΚΑ απευθύνθηκε στην ΚΝΕ και τη ν. ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση πάνω σε αντιιμπεριαλιστικούς – αντιπολεμικούς στόχους έμεινε αναπάντητο; Η ουσία της απάντησης σε τέτοια ερωτήματα βρίσκεται στη γραμμή των ίσων αποστάσεων που από διαφορετικές αφετηρίες και αναλύσεις έχει δυστυχώς ηγεμονεύσει στις κυρίαρχες εκφράσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα και διεθνώς. Η ακραία φιλοΕΕ προσκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ, οι όρκοι πίστης στο ΝΑΤΟ και το κυρίαρχο πλαίσιο του «πολιτισμένου δυτικού κόσμου» οδηγούν τις επίσημες φωνές-θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αόριστες επικλήσεις ανθρωπισμού, καλέσματα στην ΕΕ να ακολουθήσει φιλειρηνική πολιτική και στην υιοθέτηση του χαρακτηρισμού περί «φιλορώσων αποσχιστών», ξεκάθαρη ορολογία του Κιέβου και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Κι αν για τον ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια γραμμή και πρακτική απορρέει από τη φυσιογνωμία και τα συστημικά όρια των αναλύσεων και των στόχων του, ακόμη πιο θλιβερή είναι η γραμμή και πρακτική του ΚΚΕ, καθώς έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις αντιμπεριαλιστικές παραδόσεις και τη δράση αυτού του κόμματος στο παρελθόν. Το ΚΚΕ σε πλήθος παρεμβάσεων, με πιο πρόσφατο κι ενδεικτικό το άρθρο του υπευθύνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ Ελισαίου Βαγενά, υποτιμά ξεκάθαρα τη λαϊκή δυναμική του αντιφασιστικού αγώνα βλέποντας τη σύγκρουση απλά και μόνο ως ενδοαντιιμπεριαλιστική. Κι αφού φτάνει σε κρεσέντο απλοϊκής και αντιδιαλεκτικής σκέψης χωρίς να αντλεί πείρα από τα διδάγματα της ιστορίας (π.χ. αναλογία ένοπλων ανταρτών / πληθυσμού), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα πρέπει να απορρίψει το δίλημμα της επιλογής κάποιας από τις δύο μεριές της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, χρεώνοντας στην πλευρά των εξεγερμένων του Ντονμπάς ανειλικρινή αντιφασισμό κι εθνικισμό. Η θέση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας λανθασμένες εκτιμήσεις προσφιλείς σε ορισμένες μερίδες του τροτσκιστικού και αναρχικού χώρου, αυτοεπιβεβαιώνεται γύρω από μια «καθαρή» απάντηση, τη στιγμή που έχει θέσει αφετηριακά το δίλημμα σε λάθος βάση, καθώς έχει εξοβελίσει απ’ την οπτική του τη δυνατότητα των λαών να ανατρέπουν ιμπεριαλιστικά σχέδια και να αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού. Η κατάσταση στα εξεγερμένα προλεταριακά κέντρα του Ντονμπάς είναι πράγματι εξόχως αντιφατική. Ερωτήματα όπως «πόσο δυνατή είναι η Αριστερά στο ένοπλο κίνημα, πόσο λαϊκές είναι οι λαϊκές δημοκρατίες, θα προχωρήσουν όντως σε εθνικοποιήσεις της περιουσίας των ολιγαρχών, υπάρχει κίνδυνος να ενσωματωθούν-υποταχθούν στα σχέδια της Ρωσίας, να οδηγηθούν σε γραμμή συμβιβασμού και συνδιαλλαγής με μερίδες ολιγαρχών;» είναι καίρια και οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Είναι δεδομένο ότι εντός αυτής της εξαιρετικά δυναμικής διαδικασίας, όπου ο λαός πολεμάει με τ’ όπλο στο χέρι το φασισμό, διεξάγεται μια εσωτερική διαπάλη για τις προοπτικές του αγώνα. Και σίγουρα υπάρχουν αντιδραστικές δυνάμεις συνδιαλλαγής, που έχουν αναρριχηθεί και σε καίριες πολιτικές θέσεις και μπορεί να οδηγήσουν στην ήττα και το συμβιβασμό. Άλλωστε η στάση του ΚΚ Ουκρανίας δεν βοηθάει καθόλου στη ριζοσπαστικοποίηση της διαδικασίας. Ωστόσο υπάρχει μια αξιοσημείωτη ριζοσπαστικοποίηση στις τάξεις των λαϊκών πολιτοφυλακών και ορισμένων οπλαρχηγών (π.χ. Μοζγοβόι), ένα μένος ενάντια στην ολιγαρχία που αντανακλά την προλεταριακή σύνθεση της πλειοψηφίας του πληθυσμού και μια απόπειρα αυτοτελούς συγκρότησης των κομμουνιστικών δυνάμεων, ειδικά όσων αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από το ΚΚ Ουκρανίας λόγω συμμετοχής στο ένοπλο αντάρτικο (ΚΚ Λουγκάνσκ – Εργατικό Μέτωπο). Όποια Αριστερά, με βάση αυτές τις πλευρές του αγώνα, αλλά και έχοντας πάντα κατά νου την επίθεση ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και φασιστών, δεν μπορεί ακόμη να ξεχωρίσει την ήρα απ’ το στάρι, να ορίσει τη διάταξη δυνάμεων, τις συνέπειες της νίκης τού ενός ή του άλλου στρατοπέδου και να πάρει θέση, είναι άξια χλεύης. Ο πόλεμος μαίνεται και οι μη ουσιαστικές συζητήσεις από ένα σημείο και μετά περιττεύουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα στα Προπύλαια: συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό
Σε συγκέντρωση καλούν η επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ο Ελληνοκουρδικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας, η κουρδική κοινότητα στην Ελλάδα και επιτροπές και οργανώσεις συμπαράστασης στον κουρδικό λαό. Όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση: «Ζητάμε τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν τώρα, υπέρ του Κόμπανι, πριν να είναι αργά. Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης. Ζητάμε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας. Να δείξουμε, όλοι μαζί, ότι ο ελληνικός λαός πάντα συμπαραστέκεται σε αυτούς που πολεμάνε για το δίκιο και την ελευθερία. Να δείξουμε τη στήριξή μας στον λαό της Κομπάνι, ενός νέου Μεσολογγίου στο Κουρδιστάν, για να αντέξει και να νικήσει. Η Κομπάνι μας χρειάζεται όλους!». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα Ελληνοκουρδικός σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας Κουρδική κοινότητα στην Ελλάδα Επιτροπή αλληλεγγύη και αντίσταση Επιτροπή αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν ΣύνδεσμοςΕπιστημόνων και Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Συρίας Πολιτιστικό κέντρο Κουρδισταν
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τρία σημεία του "σκανδάλου" Digea-περιφερειακών καναλιών
Τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών προσπαθούν να αποφύγουν τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων για τις «μαύρες» οθόνες στις περιοχές που ολοκληρώθηκε η ψηφιακή μετάβαση, υποσχόμενοι κονδύλια από την Ψηφιακή σύγκλιση, στην Κεντρική Μακεδονία τα περιφερειακά κανάλια συνεχίζουν να αντιδρούν έντονα για το ενοίκιο που ζητά η Digea. Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία θα σβήσουν το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στις 31 Οκτωβρίου και αυτό το διάστημα θα πρέπει να υπογραφούν οι συμβάσεις των περιφερειακών καναλιών στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία με τον πάροχο δικτύου. Το ενοίκιο που ζητά η Digea, 3.500 το μήνα από κάθε κανάλι για τη μεταφορά και εκπομπή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, σε συνδυασμό με όσα έχουν ήδη συμβεί σε Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο πρώην τεχνικός διευθυντή Ν. Μιχαλίτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΟΝ (δείτε και στο βίντεο) αναφέρεται σε τρία σημεία του «μεγάλου σκανδάλου» των περιφερειακών καναλιών, όπως το αποκάλεσε. Η Digea πληρώνει για τη χρήση των συχνοτήτων που της δόθηκαν από την ΕΕΤΤ για τα περιφερειακά κανάλια το ποσό των 1.617 ευρώ το μήνα για όλα τα κανάλια της χώρας. Στην Κεντρική Μακεδονία ζητά από αυτά να υπογράψουν σύμβαση με την εταιρεία και να πληρώσουν το κάθε ένα από αυτά το μήνα 3.500 ευρώ, δηλαδή 56.000 το μήνα! Το δεύτερο σημείο και εξίσου σημαντικό είναι πως η Digea ανεβάζει και εκπέμπει το σήμα των περιφερειακών καναλιών με 1,5 Mbs ενώ στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, δηλαδή τους μετόχους της εταιρείας, δίνει 4 Mbs. Το αποτέλεσμα είναι το σήμα των περιφερειακών καναλιών να «στριμώχνεται» σε μια συχνότητα για να χωρέσουν ταυτόχρονα 8 τηλεοπτικά σήματα. Με αυτή τη χωρητικότητα τα περιφερειακά κάναλια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακής τεχνολογίας μηχανήματα τους και να προγραμματίσουν να βγάλουν εικόνα σε υψηλή ευκρίνεια. Όπως λέει ο Ν. Μιχαλίτσης, η Digea εκπέμπει το σήμα των πανελλαδικών καναλιών στις 2 από τις 4 ψηφιακές συχνότητες που έχει «αγοράσει» από την ΕΕΤΤ για τα επόμενα 15 χρόνια, κρατώντας τις άλλες δυο κενές για την εκπομπή υψηλής ευκρίνειας από τους πανελλαδικούς σταθμούς, που είναι και μέτοχοι της. Το τρίτο σημείο είναι πως η ΕΕΤΤ ενέκρινε προκαταβολικά το κέρδος στη Digea, συμφωνώντας με τον όρο, πως αν αποχωρήσει από το δίκτυο εκπομπής ένα περιφερειακό κανάλι, το κόστος επιμερίζεται στα υπόλοιπα, άρα αυξάνεται το ενοίκιο! Για αυτό και η σύμβαση που δίνει η Digea να υπογράψουν τα περιφερειακά κανάλια έχει ισχύ για το ενοίκιο 15 μήνες. Μετά δηλώνει πως το ενοίκιο θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως του τηλεοπτικού τοπίου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεμένοι για πάντα με ψίχουλα
Σκληρή επιτήρηση με κάθε τρόπο και επιβολή νέων μέτρων στην Ελλάδα, ενώ Γαλλία- Ιταλία συγκρούονται για πρώτη φορά με τη Γερμανία για να σωθούν οι οικονομίες τους... Μπορεί η ρητορική περί «τέλους των Μνημονίων» να ηχεί ευχάριστα, οι δανειστές όμως δεν σταματούν τα παιχνίδια, καθώς εννοούν να κρατήσουν τη χώρα μας «φόρου υποτελή» ες αεί, με τη συγκυβέρνηση να είναι θεατής των εξελίξεων. Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι μίλησε ήδη ανοιχτά για την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα υπό επιτήρηση και μετά τα 2015, αν θέλει να συνεχίσουν να δανείζονται οι τράπεζές της από την ΕΚΤ. Αν και δεν το ομολογεί, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξυφαίνει τα δικά του σχέδια, σε σημείο που κύκλοι των Βρυξελλών να λένε πως «όσο ήταν πρόεδρος τουEurogroupήθελε να έχει τον πρώτο λόγο για τις χώρες σε Μνημόνιο, αλλά τώρα που μεταπήδησε στην ηγεσία της Κομισιόν θέλει να πάρει μαζί του όλες τις ελεγκτικές αρμοδιότητες και εξουσίες». Το δε Βερολίνο βλέπει πάντα την ανάγκη σύναψης νέων συμβάσεων και Μνημονίων, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καιροφυλακτεί και επιμένει να παίζει ρόλο τέτοιο ώστε να ανοίγει δρόμο στα κερδοσκοπικάfundsπου θέλουν να ελέγχουν –με όρους αγοράς– τη χώρα μας. Απέναντι στα «κοράκια» αυτά και τις απαιτήσεις τους, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα εκτός από το να διαπραγματευτεί προς όφελος της χώρας. Κι αυτό το συμπέρασμα εξάγεται αβίαστα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του τόσο με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο όσο και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επί της ουσίας δεν άγγιξε τα φλέγοντα ζητήματα.
Έτσι μας δεσμεύουν! Τα «μοντέλα» της νέου τύπου επιτήρησης της χώρας είναι λίγο πολύ έτοιμα και η Αθήνα καλείται να διαλέξει απλώς ποιο... κοστούμι θα φορέσει. Τα περιθώρια ελιγμών για την όποια κυβέρνηση είναι στενά, ακόμα κι όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, τον Δεκέμβριο. Το είχε ξεκαθαρίσει παλιότερα και ο Όλι Ρεν, περιγράφοντας ένα καθεστώς επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας έως το 2050 (!) και μέχρι να εξοφληθείτο 75% του χρέους προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Ο κανονισμός της ΕΕ υπ’ αριθμ. 472/2013, άλλωστε, είναι σαφής: στο άρθρο 14 αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη «παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη-μέλη, τον ΕΜΧΣ, τον ΕΜΣ ή το ΕΤΧΣ»... Αυτό είναι και το σχέδιο Γιούνκερ: να διατηρήσει υπό έλεγχο τη χώρα και να φύγει από τη μέση το ΔΝΤ, αντί όμως να έρχεται ανά τρίμηνο στην Αθήνα η τρόικα, ο έλεγχος να διεξάγεται εξ αποστάσεως ανά εξάμηνο, με συνεχή παρακολούθηση (monitoring) από την Κομισιόν και τηEurostat. Το σχέδιο αυτό δεν απαιτεί την υπογραφή νέας σύμβασης γιατί το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο εποπτείας δημιουργήθηκε για ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή την ελληνική κρίση. Επειδή όμως χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία δεν θα δέχονταν τέτοια σκληρή εποπτεία, θέλουν η Ελλάδα να γίνει και πάλι το «πειραματόζωο» της ΕΕ.
Σχολιο.- Όταν ακούω στελέχη της συγκυβέρνησης να παρουσιάζουν τις θέσεις τους, και να λένε ότι πάμε καλά, και αν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουμε πολύ πίσω πάλι από την αρχή, σκέπτομαι το εξής: Είναι τόσο ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν τι λένε και τι κάνουν, ή ότι κάνουν το κάνουν με πλήρη συνείδηση ότι μας πάνε στην ολοκληρωτική καταστροφή? Ποιο από τα δύο να πάρουμε, αν πάρουμε το πρώτο, ότι δηλαδή είναι ηλίθιοι, τότε είναι επικίνδυνοι και πρέπει να απομακρυνθούν, αν πάρουμε το δεύτερο, τότε θέλουν κρέμασμα χωρίς δίκη. Εν πάσει περιπτώσει, είναι απαράδεκτοι, και πρέπει και εμείς οι πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, να κάνουμε κάθε τι, ότι είναι δυνατόν και αδύνατον να τους απομακρύνουμε, με το καλό ή με το ζόρι επιτέλους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι τακφιριστές των αποικιοκρατων παραδέχονται τη συστηματική εξολόθρευση των Γιαζίντι
Οι Γιαζίντι, είναι μια μειονότητα που αριθμούσε περίπου 7.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτής της φυλής κατοικούν στης περιοχές του βόρειου Ιράκ, κοντά στα σύνορα με το Κουρδιστάν. Αυτή η μειονότητα βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης καθώς οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι τακφιριστές των δυτικων αποικιοκρατων, μέλη του Ισλαμοφασιστικού Κράτους επιδίδονται σε απάνθρωπες ενέργειες, που περιλαμβάνουν σύλληψη, αιχμαλωσία, βιασμό και δουλεμπόριο κυρίως γυναικών και παιδιών της φυλής Γιαζίντι. Οι λόγοι είναι κυρίως, εξαιτίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων, καθώς οι Γιαζίντι θεωρούνται θρησκευτική μειονότητα με στοιχεία Μιθραϊσμού, και Ζωροαστρισμού, κάτι που εκτός από "ειδωλολάτρες", τους καθιστά και κάτι παραπάνω από "μαύρο πανί", στα μάτια των αληταραδων καθυστερημενων μισθοφορων του ISIS. Το τελευταίο χτύπημα κατά αυτής της φυλής αποτελεί και την πρώτη επίσημη παραδοχή των ισλαμοφασιστων μισθοφορων τακφιριστών των αποικιοκρατων για τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες κατά των Γιαζίντι. Μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο οι ισχυρισμοί των θυμάτων, που μιλούσαν για όλες αυτές τις βιαιότητες, όπως επίσης και του Υπουργείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ σύμφωνα με το οποίο δεκάδες χιλιάδες που είχαν την ατυχία να ανήκουν σε αυτή τη θρησκευτική μειονότητα, αναγκάζονται αναζητήσουν καταφύγιο στην περιοχή των βουνών Σιντζάρ, όπου πολλοί πεθαίνουν από ασιτία. Μια έντυπη έκδοση που εκδόθηκε από τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων κάνει λόγο για όλα τα προαναφερθέντα, δίνοντας νέα ανθρωπιστική διάσταση και κυρίως, αποτελεί επίσημη παραδοχή των ενεργειών των αληταραδωνβ ισλαμοφασιστων τακφιριστών των αποικιοκρατων, καθώς αυτοί επελαύνουν στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Ένα κομμάτι αυτής της έντυπης έκδοσης, φιλοξενεί μια δήλωση του Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπροσώπου του ISIS: "Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας και θα αιχμαλωτίσουμε τις γυναίκες σας", που απευθύνεται σε αυτούς που δεν ασπάζονται το Ισλάμ. Αλλού, στο τεύχος του περιοδικού Dabiq αναφέρεται πως: "Οι αιχμάλωτες οικογένειες Γιαζίντι, πωλούνται πλέον ως σκλάβοι από αληταραδες μισθοφοροι του Ισλαμοφασιστικού Κράτους" συμπληρώνοντας πως: "οι γυναίκες και τα παιδιά μοιράζονται σύμφωνα με τη Σαρία (Ισλαμοφασιστικό καθυστερημενο νόμο με τον οποιο διαφωνουν ολοι οι μουσουλμανοι θεολογοι) μεταξύ των αληταραδων ισλαμοφασιστων μισθοφορων των αποικιοκρατων που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις στα βουνά Σιντζάρ". Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν δηλώσεις γυναικών της φυλής των Γιαζίντι, που δραπέτευσαν, οι οποίες ισχυρίζονται πως αναγκάστηκαν να παντρευτούν αληταραδες μισθοφοροι του ISIS και των αποικιοκρατων στο Ιράκ και τη Συρία, αφού πρώτα κρατούνταν σε πρόχειρες φυλακές μαζί με παιδιά στις παραπάνω περιοχές. Ένα έφηβο κορίτσι ανέφερε στο Αποικιακο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πως ένας τακφιριστής την αγόρασε για 1.000 δολάρια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους;
Κι όμως! Η πατρίδα του Μολιέρου, η χώρα των 400 τυριών, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή έξοδο των κατοίκων της... Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Independent", πάνω από 2 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν πει "adieu" στα πάτρια εδάφη επιλέγοντας να ζήσουν στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς επιλέγουν το Λονδίνο. Για τον "Ιndependent", που επικαλείται την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", τα στοιχεία αυτά σχετικά με την μετανάστευση στη Γαλλία, αναμένεται να δοθούν αύριο στη δημοσιότητα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα, λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει συντάξει την έρευνα αναφορικά με τους λόγους της μετανάστευσης, η γαλλική αντιπολίτευση σπεύδει να υποστηρίξει ότι η "αφρόκρεμα" της Γαλλίας εγκαταλείπει τη χώρα θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να διακριθεί, να καταξιωθεί επαγγελματικά. Σε δηλώσεις του στη "Le Figaro", ο Λικ Σατέλ, γενικός γραμματέας του συντηρητικού κόμματος "UMP" και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αναφέρει ορισμένους από τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, εξαναγκάζουν 2,5 εκατομμύρια Γάλλους σε... έξοδο από τη χώρα: "Υπάρχει αντι-εργατική νοοτροπία, παράλογη δημοσιονομική πίεση, έλλειψη προοπτικής και το βάρος του χρέους που πλανάται πάνω από τις μελλοντικές γενιές". Από την πλευρά του, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Σοσιαλιστής βουλευτής, Γιαν Γκαλού, υπογραμμίζει ότι, η κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν δυσαρεστημένη επειδή δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι, μετά την εκλογή του προέδρου, Φρανσουά Ολάντ,το 2012, υπήρξε μαζική έξοδος. Στο μόνο πράγμα που συμφωνούν οι Συντηρητικοί και οι Σοσιαλιστές είναι στη σταθερή αύξηση του αριθμού των μεταναστών σε όλους τους νέους που αναζητούν θέσεις εργασίας, μέχρι τους επιχειρηματίες και τους συνταξιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε έκθεση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, που δόθηκε στην δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα, αναφέρεται ότι, οι Γάλλοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για τους ακόλουθους προορισμούς: τη Βρετανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και την Γερμανία. Σύμφωνα με το προξενείο της Γαλλίας στο Λονδίνο, 400 χιλιάδες Γάλλοι υπήκοοι ζουν στο Λονδίνο. Για την Ελέν Σαρβεριά, εκπρόσωπο της Ένωσης των Γάλλων πολιτών στο εξωτερικό, ο αριθμός των 2,5 εκατομμυρίων ομογενών δεν είναι τεράστιος. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η αύξηση της τάξης του 2% που καταγράφεται κάθε χρόνο. Η μαζική έξοδος των Γάλλων έχει προβληματίσει έντονα την κυβέρνηση των Παρισίων. Δεν είναι τυχαίο ότι, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο ότι, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος του 75% θα καταργηθεί τον επόμενο Ιανουάριο, βλέποντας Γάλλους επιχειρηματίες να αναχωρούν για το εξωτερικό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Ενέδρα μισθοφορων ναζιστων στον κυβερνήτη του Ντονέτσκ
Στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, διακομίστηκε ο Πάβελ Γκουμπάρεφ, ο κυβερνήτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ύστερα από ενέδρα που του έστησαν ναζιστες μισθοφοροι που εχουν ερθει από τα δυτικα ανοίγοντας πυρ κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν. Κατά την ενέδρα, τη στιγμή που ο Γκουμπέρεφ βρισκόταν καθ' οδόν από το Ροστόφ-ον-Ντον στην περιοχή του Ντονέτσκ προς τη Ρωσία, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στύλο και ο ίδιος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ροστόφ-ον-Ντον. Κατά πληροφορίες οι υπόλοιποι συνεπιβάτες του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκαν, ενώ η σύζυγός του δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-tass πως ο Γκουμπάρεφ δεν είχε δεχθεί σφαίρες και οι τραυματισμός του οφείλεται στην ανατροπή του οχήματος μετά την επίθεση. Ο Πάβελ Γκουμπάρεφ είχε βρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην πρώτη γραμμή της κατάληψης της έδρας της περιφερειακής διοίκησης στο Ντονέτσκ από εκατοντάδες αντιφασιστες. Ο ίδιος εγινε με τοπικη ψηφοφορια κυβερνήτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που κήρυξαν οι αντιφασιστες εν μέσω της σύγκρουσης με με τους πραξικοπηματιες ναζιστες των αποικιοκρατων του Κίεβο. Οι αντιφασιστες εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της επαρχίας του Ντονέτσκ και παρά την εκεχειρία της 5ης Σεπτεμβρίου μεταξύ αντιφασιστων και πραξικοπηματικης ναζιστικης κλικας του Κιεβου οι μάχες μαίνονται σε αρκετές περιοχές και ιδίως γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, γιατι τα παραστρατιωτικα ταγματα των δυτικοουκρανων ναζιστων, αρνουνται να αποχωρισουν, παρα το ότι αυτό συμφωνηθηκε στις ειρηνευτικες συνομιλιες του Μινσκ. Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του διορισμενου «προέδρου» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μιλάνο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέοι και εργαζόμενοι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης στην Ελλαδα
Συνεχίζει να αυξάνεται το ποσοστό των Ελλήνων που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης, ακόμη και σε εισοδηματικές ομάδες που δεν χαρακτηρίζονται «φτωχές» με βάση τα τυπικά δεδομένα, όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στην έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών για το 2013 και σε βάθος τετραετίας, καταγράφεται μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού όσων δεν καλύπτουν τουλάχιστον τέσσερα βασικά αγαθά, για τις ηλικίες ως 64 ετών, σε σχέση με την μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα των 65+. Τα κριτήρια για την στέρηση βασικών αγαθών εξετάζουν τους παρακάτω εννέα δείκτες και καταγράφουν τα ποσοστά του πληθυσμού που υφίστανται τουλάχιστον τέσσερις από αυτές τις καταστάσεις: 1. δυσκολίες ανταπόκρισης στην πληρωμή παγίων λογαριασμών, ενοικίου, δόσεων δανείου ή πιστωτικής 2. αδυναμία κάλυψης εξόδων για διακοπές μίας εβδομάδας ετησίως 3. αδυναμία διατροφής με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας ανά δεύτερη ημέρα 4. αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων αλλά αναγκαίων δαπανών περίπου 550 ευρώ 5. αδυναμία κατοχής τηλεφώνου 6. αδυναμία κατοχής έγχρωμης τηλεόρασης 7. αδυναμία κατοχής πλυντηρίου ρούχων 8. αδυναμία κατοχής Ι.Χ. 9. αδυναμία πληρωμής για ικανοποιητική θέρμανση της κατοικίας Για τα ελληνόπουλα ως 17 ετών, το ποσοστό όσων υφίστανται δυσχέρεια τουλάχιστον σε τέσσερις τομείς φτάνει το 23,3%, έναντι 20,9% το 2012 και μόλις 12,2% το 2010. Για τις «παραγωγικές ηλικίες» 18 ως 64 ετών αντίστοιχα, στερήσεις αντιμετωπίζει το 21,6%, έναντι 20,7% το 2012 και 11,2% το 2010. Αντίθετα, για την «τρίτη ηλικία» και τους συνταξιούχους, που απαρτίζουν την ομάδα των 65+, το ποσοστό όχι μόνο είναι πολύ μικρότερο, στο 13,7%, αλλά και βελτιωμένο σε σχέση με το 14,3% το 2012 και ελάχιστα πάνω από το 12,4% το 2010. Περισσότεροι μπροστά στο φάσμα της φτώχειας Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε επίσης και τα στοιχεία για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών πέρυσι, από τα οποία προκύπτει ότι αυξήθηκε στο 35,7% το ποσοστό όσων απειλούνται από τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, από 34,6% το 2012. Ο αριθμός των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας ξεπερνά τα 3,9 εκατ. άτομα, έναντι σχεδόν 3,8 εκατ. ατόμων το 2012. Την ίδια ώρα, το πλουσιότερο 20% των Ελλήνων έχει εισοδήματα 6,6 φορές υψηλότερο από το φτωχότερο 20%.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιζήσαντες στο Κομπάνι: Υπάρχουν εκατοντάδες ακέφαλα πτώματα. Θέλουν να τα βλέπουμε για να φοβηθούμε
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ανθρώπους που επιβίωσαν από τη βία των αληταραδων μισθοφορων του Ισλαμοφασιστικού Κράτους
Οκτώβριος 13 2014 13:15
Ο 13χρονος Dillyar δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα του αποκεφαλισμένου ξαδέρφου του. Εκείνος και 20χρονος ξάδερφός του έτρεχαν σε δρόμο στο Κομπάνι, θέλοντας να φύγουν, όταν αληταραδες μισθοφοροι του Ισλαμοφασιστικού Κράτους τους μπλόκαραν την έξοδο. Ο 13χρονος κατάφερε να τους ξεγλιστρήσει, όχι όμως και ο Mohammed ο οποίος κατάφερε να βγάλει μια κραυγή πριν τον σκοτώσουν. "Τον έσπρωξαν στο έδαφος και του έκοψαν το κεφάλι, φωνάζοντας 'Allahu Akbar'", είπε ο 13χρονος ο οποίος βλέπει την ίδια σκηνή να επαναλαμβάνεται στον ύπνο του, ξανά και ξανά. Πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Suruc, στα σύνορα με τη Τουρκία, λένε φρικιαστικές μαρτυρίες. Ο 38χρονος Amin Fajar, πατέρας τεσσάρων παιδιών, λέει πως έχει δει χιλιάδες ακέφαλα πτώματα. "Έχω δει πτώματα με τα μάτια βγαλμένα και τη γλώσσα κομμένη, εικόνες που όσο ζω δεν πρόκειται να τις ξεχάσω", αναφέρει και τονίζει πως τους δείχνουν εκατοντάδες κομμένα κεφάλια για να τους φοβίσουν. Και φυσικά φοβούνται. Ο Fajar, κάτοικος στο Κομπάνι πήρε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και έφυγε." Είναι τραγικό, τα παιδιά μου είδαν αποκεφαλισμένα πτώματα", είπε. Ωστόσο, μερικοί δεν φεύγουν και μένουν. Όπως ο ξάδερφος του αγρότη Ahmed Bakki, πατέρας επτά παιδιών, ο οποίος έμεινε πίσω ενώ η οικογένειά του έφυγε. "Όταν τηλεφωνήσαμε σπίτι του, μας απάντησε ένας αληταρας ισλαμοφασιστας του ISIS, λέγοντάς μας πως έχει το κεφάλι του ξαδέρφου μας", είπε. Μάλιστα, προσθέτει πως ένας Βρετανός καθηγητής προσπάθησε να του εκλογικεύσει αλλά εκείνοι τον είπαν άπιστο, τον έδεσαν σε ένα αυτοκίνητο και τον έσυραν πολλά χιλιόμετρα. "Ακούσαμε μετά ότι τον αποκεφάλισαν", σημείωσε. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι παραμένουν στο Κομπάνι περίπου 700 πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι ενώ πάνω από 13.000 άτομα από τις γύρω περιοχές βρίσκονται στα χέρια των αληταραδων του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, τα οποία θα σφαγιαστούν αν "πέσει" το Κομπάνι. Για τους ανθρώπους στο Κομπάνι δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα. Μια 19χρονη ουρλιάζει όλη τη νύχτα στη σκηνή της στο Suruc όπου μένουν πρόσφυγες. Μερικά χιλιόμετρα από τη κόλαση στο Κομπάνι, υπάρχει μια άλλη απειλή: Τακφιριστές περιμένουν στη Τουρκία για να πιάσουν περισσότερους δυτικούς ομήρους και να τους οδηγήσουν στον δήμιο μισθοφορο ισλαμοφασιστα τακφιριστή John που αποκεφάλισε ομήρους όπως ο Alan Henning. Σχολιο.- Αυτή η ιστορία με τους "τζιχαντιστές" βρωμάει από άκρη σε άκρη. Αν παρόλα αυτά είναι αληθινή θα πρέπει να αναζητήσουμε και να κυνηγήσουμε τους κύριους υπευθύνους για την εξάπλωση των... "τζιχαντιστών" που δεν είναι άλλοι από την σατανική οικογένεια Μπους και τα λοιπά γεράκια (Τσέινι, Ραμσφελντ, Γούλφοβιτς κ.α.). Δεν βλέπω κανέναν και πουθενά να αναφέρεται στα αίτια εμφάνισης τους, γιατί μόνο ξέροντας και κατανοώντας τα αίτια θα μπορέσουμε ΚΑΙ να λύσουμε το "πρόβλημα" αλλά ΚΑΙ να προλάβουμε την επανεμφάνισή τού. Σχολιο.- Μπροστα σ αυτον τον οχετο της φρικαλεοτητας,ο ΟΗΕ δεν εχει τιποτε αλλο να προταξει,για να επιβαλλει την στοιχειωδη ευνομια,και να προστατευσει την διεθνη κοινοτητα απο αυτην την Μαυρη Πανουκλα,παρα ευχολογια;Γιατι δεν συγκαλλει το Συμβουλειο Ασφαλειας,να συμπηξει μια διεθνη πανστρατια,προς εξοντωση αυτου του εχθρου της ανθρωποτητας; Σχολιο.- To Κομπανι ειναι οτι πιο κοντα υπαρχει σε Ζαπατιστας και θυμηζουν εντονα τον Ισπανικο Εμφυλιο. Στηρίζουμε και ελπιζουμε. Σχολιο.- Ο τρόμος υπήρξε ανέκαθεν μεγάλο όπλο στους πολέμους, να κάμψεις το ηθικό στους αντιπάλους να νομίζουν ότι δεν έχουν ελπίδα. Αναμενόμενο από έναν στρατό γκοτζίλα, μίξη ενός θρησκευτικού φανατισμού, απόκληρων μεγαλωμένων με shot them up παιχνίδια που με ευκολία στρατολογούν οι επίδοξοι φασιστοχαλίφιδες. Σχολιο.- μηπως και γι αυτα φταιει η κακη δυση, λενε καποιες κατοχικες νεοφιλελερες? Ο διεθνής ιμπεριαλισμός δεν έχει γεωγραφική τοποθέτηση...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποια είναι η 40χρονη γυναίκα που έχει αναλάβει να υπερασπιστεί το Κομπάνι από τους Τακφιριστές
Όσοι την γνωρίζουν λένε ότι είναι καλλιεργημένη, έξυπνη και ψύχραιμη. Ανησυχεί για το ηθικό των μαχητών και ενδιαφέρεται προσωπικά για τα προβλήματά τους
Οκτώβριος 13 2014 09:58
Η Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν έχει αναλάβει τη διοίκηση των κούρδων που μάχονται εναντίον των τακφιριστών στο Κομπάνι, σύμφωνα με ακτιβιστές στην περιοχή. «Η Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν, έχει αναλάβει τη διοίκηση των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στο Κομπάνι, στο πλευρό του Μαχμούντ Μπαρκοντάν» αποκάλυψε ο αληταρας Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρια που εδρευε στο Λονδινο. Οι Κούρδοι μαχητές βρίσκονται αντιμέτωποι από τις 16 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στο Κομπάνι. Όπως συνηθίζεται, η Μάισα χρησιμοποιεί ψευδώνυμο. Το «Αφρίν» προέρχεται από τη γενέτειρά της, μια κουρδική πόλη που όπως και το Κομπάνι βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπιού. «Όσοι την γνωρίζουν λένε ότι είναι καλλιεργημένη, έξυπνη και ψύχραιμη. Ανησυχεί για το ηθικό των μαχητών και ενδιαφέρεται προσωπικά για τα προβλήματά τους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Έμπντι, ένας κούρδος ακτιβιστής από το Κομπάνι. Η 40χρονη Μάισα έχει αναλάβει τη διοίκηση στο πλευρό του Μαχμούντ Μπαρκοντάν, δηλαδή του «Αντιστασιακού Μαχμούντ», όπως μεταφράζεται το ψευδώνυμό του στα κουρδικά. Η παρουσία γυναικών μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων δεν αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο. Οι αντάρτες του PKK, που από το 1984 μάχονταν στην Τουρκία για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και πριν από δύο χρόνια ξεκίνησαν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με με τους αληταραδες ισλαμοφασιστες του Ερντογαν στην Άγκυρα, είχαν από παλιά πολλές γυναίκες στις τάξεις τους. Στις 5 Οκτωβρίου η Ντιλάρ Γκενξεμίς ή Αρίν Μιρκάν όπως ήταν το ψευδώνυμό της, πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας, με θύματα τακφιριστές στα περίχωρα του Κομπάνι. Ήταν η πρώτη γυναίκα-καμικάζι κουρδικής καταγωγής από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπερφορολογηση. Επι πλαστων αξιων θα πληρωνεται το χαρατσι στα ακινητα εως λενε και το 2017. Αφαιμαξη λενε οι κατοχικοι για ακομα δυο χρονια. Δεν αλλαζουν οι αντικειμενικες. Καταιγιδα προσφυγων ( 80.000 μεχρι στιγμης) για τον ΕΝΦΙΑ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι κατοχικοι μεσω του ΤΑΙΠΕΔ πουλανε τα περιφερειακα αεροδρομια και δινουν προικα στους υποψηφιους αγοραστες. Κεφαλικος φορος στα αεροδρομια. Κεφαλικο φορο εως 20 ευρω ανα επιβατη, κατά τα προτυπα του «σπατοσημου», φερνει η ιδιωτικοποιηση των περιφερειακων αεροδρομιων από το ΤΑΙΠΕΔ. Το πακετο περιλαμβανει 21 μεγαλα κρατικα αεροδρομια αλλα είναι πιθανον να μεινουν μονο 14 με απαιτηση των επενδυτων και τα υπολοιπα να προστεθουν στα 18 μικροτερα που εχουν οικονομικο ενδιαφερον για αυτους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «Βημα» αποκαλυπτει. Στρατοπεδο περαστρατιωτικης εκπαιδευσης της ναζιστικης χρυσης αυγης στη Νεδα της Μεσσηνιας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καβαλιωτης ΑμΕΑ καταγγελλει ξυλοδαρμο από αστυνομικο στη Καβαλα ο οποιος ειχε και το θρασσος και τον μηνυσεμε τις γνωστες ψευτιες των αστυνομικων για εξυβριση και διαταραξη ειρηνης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bloomberg. Ασχημα νεα για την ευρωζωνη. Η Φιλανδια βγηκε από το κλαμπ του «ΑΑΑ». Η Γαλλια απειλειται με νεα υποβαθμιση
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κοινο νομισμα κατεστρεψε ολες τις οικονομιες των χωρων του Νοτου της ΕΕ. Υπογραφες για δημοψηφισμα στην Ιταλια, με στοχο την εξοδο από το ευρω, μαζευει ο Μπεπε Γκριλο ιδρτρης του Κινηματος των Πεντε Αστερων, που είναι αξιωματικη αντιπολιτευση στην Ιταλια. Οι οικονομιες της Γαλλιας και της Ιταλιας βρισκονται υπο καταρευση. Μονο στην κατεχομενη από την τροικα χωρα μας η επιστροφη στο εθνικο νομισμα αποτελει ταμπου για το πολιτικο συστημα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συντριπτική νίκη του ‘Εβο Μοράλες στην Βολιβία
ΛΑ ΠΑΖ – Μια καθαρή νίκη κατέγραψε την Κυριακή ο πρώτος ιθαγενής Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, επανεκλεγόμενος για τρίτη φορά, και εξασφαλίζοντας την συνέχεια μέχρι το 2020 της διαδικασίας αλλαγής που ξεκίνησε το 2005. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας μίλησε σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα Λα Πάζ, επισφραγίζοντας την με πάνω από το 60% των ψήφων, νίκη του. Oi περισσότερες δημοσκοπήσεις ήδη επιβεβαίωναν την επανεκλογή του Έβο Μοράλες με πάνω από 60% των ψήφων με τον κυριότερο αντίπαλό του, τον δεξιό Σάμουελ Ντόρια Μεντίνα , να συγκεντρώνει μόλις 25% στην πρόθεση ψήφου. Στις εκλογές συμμετείχαν πάνω από έξι εκατομμύρια ψηφοφόροι στο εσωτερικό της χώρας καθώς και σε 70 πόλεις χωρών της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης. Η εκλογική διαδικασία κύλισε κανονικά , αναφέρθηκαν μόνο μικρά μεμονωμένα περιστατικά, και πάνω από 50.000 αστυνομικοί και στρατιώτες διασφάλισαν την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών. Όπως μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Prensa Latina (PL) η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε σαν μια “δημοκρατική γιορτή” από τον Ντένις Ράσικοτ, εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ξεκίνησε με ουρές στα σχολεία και στην συνέχεια οι οικογένειες βγήκαν στους δρόμους και τα πάρκα απολαμβάνοντας μία ήσυχη και χαλαρή ημέρα. Η Ένωση Νοτιοαμερικανικών Εθνών εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκλογική διαδικασία και συνεχάρη τον λαό την Βολιβίας για την ενεργητική του συμμετοχή στις εκλογές. Παρά το γεγονός ότι το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο έχει 15 ημέρες για να ανακοινώσει τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο εκπρόσωπος του Ραμίρο Παρέδες δήλωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός 48 ωρών. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, οι Βολιβιανοί εξέλεξαν επίσης 36 γερουσιαστές και 130 βουλευτές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονήθηκε από την αστυνομία με σφαίρα στο κεφάλι νεολαίος του Κόμματος Εργασίας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Mert Degirmenci, μέλος της νεολαίας του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) δολοφονήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Esenyurt. Χτυπήθηκε από την αστυνομία με σφαίρες στο κεφάλι Ο Mert Degirmenci, συμμετείχε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στην πόλη Κομπάνί, όπου ο Κούρδικος λαός αντιστέκεται στην επίθεση του Ισλαμοφασιστικού Κράτους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάθε Δευτέρα η ίδια ιστορία. Μίζερη και κακομοίρικη: - Θα δείτε Πρετεντέρη απόψε; Πώς θα τον αντέξετε πάλι; - Μα πώς αλλιώς θα έχω θέμα μετά, ώστε να λέω "πσόφος" σε όλους εκείνους που βλέπουν Πρετεντέρη; Εγώ, πάντως, εκείνες τις ώρες, κάθε Δευτέρα, είμαι στον "Ρεμπετοκαφενέ του Αιγάλεω" και ακούω τραγούδια. Χάνω, ε;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bλακεία πάντως, έπρεπε σήμερα ο Πρετεντέρης να χει καλεσμένο τον Σαμαρά, να σφραγίσει έτσι αυτή την ξεχωριστή αγάπη. Αχαριστία ρε φίλε.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνική πραγματικότητα. πολύ γέλιο πολύ γέλιο με το κοπάδι αιγοπροβάτων που βγάζει σε δημοπρασία ο Δήμος πολυγύρου έπειτα από κατάσχεση. χαχαχαχα ακόμα γελάω.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TA WIKILEAKS “ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ – “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ” ΚΑΙ “ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ” ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλακώθηκαν αμέσως μετά την συνάντηση στην Ουάσιγκτον ο Χαρδούβελης με τον Στουρνάρα! – ΑΝΑΥΔΗ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ – ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
Παρ΄ ολίγο να έλθουν στα χέρια οι Χαρδούβελης, Στουρνάρας και Παπασταύρου αμέσως μετά την 40λεπτη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον. Οι δύο τελευταίοι χρέωσαν στον υπ. Οικονομικών την αποτυχία της συνάντησης και έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον πρωθυπουργό και να του μεταφέρουν όσα διημείφθησαν με την δική τους οπτική. Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και ο ταλαίπωρος Χαρδούβελης, ο οποίος σύμφωνα με τον Βηματοδότη υποστηρίζει ότι το μόνο που κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας είναι δημόσιες σχέσεις με τους δημοσιογράφους. Ο Παπασταύρου και ο Στουρνάρας από τη μεριά τους θεωρούν τον Χαρδούβελη επικίνδυνο λόγω ασχετοσύνης στις διαπραγματεύσεις! Μάλιστα η Λαγκάρντ σε κάποια στιγμή της συνάντησης γούρλωσε τα μάτια της καθώς άλλα τής απαντούσε ο Γκίκας, άλλα ο Στουρνάρας στην ίδια ερώτηση με θέμα το δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών. Μιλάμε για ένα απόλυτο μπάχαλο που ανάγκασε την επικεφαλής του ΔΝΤ να τους πει να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις!!! Μάλιστα ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανό ο Χαρδούβελης να επιστρέψει στην Αθήνα με άλλη πτήση ώστε να μην αναγκασθεί να συνταξιδεύσει με τους Στουρνάρα-Παπασταύρου! Πουθενά στο βάθος του ορίζοντα δεν διαφαίνεται-ευτυχώς-η απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου. Όπως δεν διαφαίνεται και το κούρεμα του χρέους. Εξίσου αμήχανη και η δήλωση του Χαρδούβελη, αποκαλυπτική του ναυαγίου. Πήγαν στην Ουάσιγκτον να ζητήσουν από το Ταμείο να μείνει εκτός της Ελλάδας και επιστρέφουν με την ουρά στα σκέλια. Μην δίνετε σημασία στα όσα διαρρέουν τα παπαγαλάκια τους στα εγχώρια ΜΜΕ. Αυτοί ταίζουν τους αναγνώστες τους με βελανίδια. Ιδού η δήλωση του Χαρδούβελη, ο οποίος κάνει λόγο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και της παρουσίας του ταμείου στη χώρα μας. Μιλάμε για πανωλεθρία, το απόλυτο Βατερλώ! Μην εκπλαγείτε αν μέσα στην εβδομάδα παραιτηθεί ο Γκίκας Χαρδούβελης και την θέση του πάρει ο Σταύρος Παπασταύρου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πλήρες φακέλωμα είναι εδώ. Όλη η ζωή σου σε ένα τσιπάκι…
Ενας έξυπνος μετρητής στο ρολόι της ΔΕΗ, η στενή παρακολούθηση του τηλεφώνου, κάμερες και κοριοί, αλλά και τα «κύματά» μας μπορούν να δώσουν όλες τις πληροφορίες για εμάς. Τα Wi Fi είναι οι σύγχρονοι χαφιέδες για όσα δεν δώσαμε μόνοι μας στο Facebook
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ειδικά τμήματα σήμερα παρακολουθεί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλα όσα διακινούνται στο Διαδίκτυο. Ενημερωτικά sites, μπλογκ, ιντερνετικές εφημερίδες και δημοσιογράφους. Το πρόγραμμα έχει την κωδική ονομασία ΔΗΜΕ. Το 2011 -σύμφωνα με έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Επικοινωνιών- υπεβλήθησαν νομίμως και εκδόθηκαν 9.726 βουλεύματα για παρακολουθήσεις υπόπτων για εγκλήματα, ληστείες, φόνους, διακίνηση ναρκωτικών. Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξήθηκαν από 2.634 το 2012 σε 4.141 το 2013. Η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ όμως παρακολουθούν καθημερινά πάνω από 50.000 πολίτες. Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι αν οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν εχθρούς της δημόσιας τάξης και κοινούς εγκληματίες, οι τράπεζες παρακολουθούν δανειολήπτες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και φαρμακοβιομηχανίες εν δυνάμει ασθενείς -και πιθανούς νεκρούς, που δεν θέλουν να ασφαλίσουν. Οι εταιρείες πώλησης δεδομένων ενδιαφέρονται για όλους και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για τις πολιτικές μας σκέψεις και όχι μόνον. Πολλοί σχεδιάζουν την Κάρτα Πολίτη, με την οποία οι ίδιοι θα μεταφέρουμε τις πληροφορίες που μας αφορούν πέρα από το όνομά μας, τον τόπο γέννησης και την ομάδα αίματος. Ακόμα κι ένα χαρτονόμισμα που μεταφέρουμε είναι δυνατόν να μεταφέρει με tags πληροφορίες για εμάς, όπως πού βρισκόμαστε ή τι αγοράζουμε και ποια προϊόντα μας ενδιαφέρουν. Φυσικά ένας συνδυασμός των πληροφοριών του χαρτονομίσματος με τον κωδικό του προϊόντος αποκαλύπτει άνετα τι τρώμε, τι φοράμε, πόσα χρήματα έχουμε. Η χρήση παλμών μπορεί να διαπεράσει τον τοίχο διαβάζοντας τα μηνύματα που επιστρέφουν από κει έπειτα από έναν «ηλεκτρονικό πυροβολισμό». Ενα τηλεχειριζόμενο ρομπότ, το Cougar 20, μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τους τοίχους πολύ καλύτερα από την… παραδοσιακή μέθοδο του ποτηριού και να «διαβάσει» ακόμα και την αναπνοή μας. Το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούμε, μπορεί να δώσει πληροφορίες για εμάς ώστε να μη χρειάζεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να αναλύει, όπως κάνει ακόμα, τα… σκουπίδια μας. Το τι φάγαμε, πιθανές συνήθειες, ασθένειες, ακόμα και σχισμένα έγγραφα μπορούσαν να διαβαστούν στον σκουπιδοτενεκέ. Σχεδόν όλοι οι τρομοκράτες έχουν δώσει οι ίδιοι στοιχεία για τη ζωή και τα σχέδιά τους. Κάποιος εντοπίστηκε επειδή είχε ξεχάσει να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Κάποιος άλλος επειδή δήλωσε το όνομα ενός άλλου στο μισθωτήριο. Το Taxis κινητοποιήθηκε για να βρεθεί μια γιάφκα. Το μισό κατηγορητήριο για τους αλητες ναζιστες δοόφονους της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στους υπολογιστές των ηγετών της. Ενα άλλο μέρος στα κινητά και τα SMS τους. Φυσικά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών γνωρίζει περισσότερα πράγματα για εμάς από όσα καταθέτει στο δικαστήριο, επειδή δεν θέλει να αποκαλύψει τα μέσα που χρησιμοποιεί. Ενας έξυπνος μετρητής στο ρολόι της ΔΕΗ, η στενή παρακολούθηση του τηλεφώνου, κάμερες και κοριοί, αλλά και τα «κύματά» μας μπορούν να δώσουν όλες τις πληροφορίες για εμάς. Τα Wi Fi είναι οι σύγχρονοι χαφιέδες για όσα δεν δώσαμε μόνοι μας στο Facebook. Ο παραδοσιακός χαφιές με την εφημερίδα που κάθεται στο διπλανό τραπέζι και σηκώνεται μαζί μας ή τη στήνει έξω από το σπίτι δεν υπάρχει πια. Ούτε τα ταξί, οι ανεξήγητοι λαχειοπώλες στο δάσος και οι περιπτεράδες πληροφοριοδότες που γνωρίζουν για εμάς τι καπνίζουμε, τι αγοράζουμε και τι εφημερίδες διαβάζουμε. Κυρίως γιατί δεν διαβάζουμε πια εφημερίδες. Ο σύγχρονος χαφιές είναι αόρατος. Κρυμμένος πίσω από καλώδια, χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και ωκεανούς πέρα από το σπίτι μας, μελετά τα e-mail, τα SMS και τα πονηρά sites που επισκεπτόμαστε. Μπορεί και να στήνει τέτοια sites, φόρουμ και «ίντερνετ καφέ» ή να βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο ενός φίλου μας στα social media. Μπορεί να μην εργάζεται για το κράτος αλλά για κάποια εμπορική εταιρεία ή για αυτές που πουλάνε πληροφορίες για εμάς. Το γερμανικό δίκτυο Ultimaco συγκεντρώνει και αποθηκεύει 100.000 δεδομένα το δευτερόλεπτο. Η ζωή μας όλη σε ένα τσιπάκι. Είμαστε έκθετοι σε αδιάκριτους κατασκόπους που μπορεί να είναι «δημοσιογράφοι» -ρουφιάνοι και αλήτες-, δημοσκόποι, έμποροι, τράπεζες, ακόμα και αριστερά κόμματα που θέλουν να γνωρίζουν τι πιστεύουμε κι αν λέμε ψέματα στο Facebook και τις δημοσκοπήσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μισθοφόροι ισλαμοφασιστες τρομοκράτες στη Συρία χρησιμοποιούν απαγορευμένα χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων, που τους τα προμηθεύουν χώρες της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω Τουρκίας! * Daesh-ISIL Mercenaries Are Using Chemical Weapons from Turkey On Kurds Fighters
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η κυβέρνηση ακυρώνει την απόφαση του δήμου ενάντια στις απολύσεις
13/10/2014
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (10/10) έφτασε στο δήμο Χαλανδρίου απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης κ. Αγγελάκα –ο οποίος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση- που ακυρώνει την ομόφωνη πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου σχετικά με το αποφασιστικό “όχι” στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου και τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης - “λαιμητόμου”. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογες ακυρωτικές αποφάσεις και στους υπόλοιπους δήμους που αρνήθηκαν να υπακούσουν στη μνημονιακή “νομιμότητα”. Δηλαδή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην ουσία η ίδια η κυβέρνηση, δια του Γ.Γ. κ. Αγγελάκα, πέρασε από… “έλεγχο νομιμότητας” και αποφάσισε την ακύρωση μιας ομόφωνης πολιτικής απόφασης δημοτικού συμβουλίου (Δ.Σ.)! Συμπλήρωναν , δε, πως είναι αδιανόητο,ακόμα και με όρους αστικής δημοκρατίας, έναςδιορισμένος από την κυβέρνηση υπηρεσιακός παράγοντας να καταργεί πολιτικές αποφάσεις εκλεγμένων οργάνων. Ενώ τόνιζαν, ότι τέτοιες πρακτικές θυμίζουν πρακτικές επταετίας! Η πρωτοφανής ,πραξικοπηματική και αντισυνταγματική ακύρωση της πολιτικής απόφασης του Δ.Σ. σημαίνει ότι ,πλέον, το δημοτικό συμβούλιο, δεν καλύπτει τυπικά το δήμαρχο Σίμο Ρούσσο σχετικά με το “εντέλλεσθαι” . Σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους της ριζοσπαστικής Αριστεράς όλες οι εξελίξεις, πλέον, από τη Δευτέρα (13/10) είναι ανοιχτές.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ Υπενθυμίζουμε ότι δεκαεννέα δήμαρχοι που είχαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου υπέγραψαν δήλωση ,στην οποία δήλωσαν ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον προσχηματικό«επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων σε βάθος 20ετίας και με επαναπροσδιορισμό των προϋποθέσεων μετατροπής τους. Στέκονται, έτσι, στο πλευρό των εργαζομένων γνωρίζοντας ότι το μέτρο εξυπηρετεί μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα για τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους αλλά πρωτίστως υπερασπίζονται τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση. Οι δέκα δήμαρχοι από τους δεκαεννέα (οι δήμαρχοι της Αττικής) προχώρησαν σεσυνέντευξη τύπου για το ζήτημα την Πέμπτη (18/9) στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής). Επί της ουσίας, έτσι , «έσπασαν» στην πράξη την κυρίαρχη νοοτροπία του «τίποτα δεν γίνεται και όλοι ίδιοι είναι» πιστοί και στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δημιουργώντας τριγμούς στην μνημονιακή “νομιμότητα”. Κατά της αξιολόγησης – «λαιμητόμου» τάχθηκαν και οι δύο περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου (Αττική) και Θ. Γαλιατσάτος (Ιόνια Νησιά). Με μια μεγάλη εκστρατεία λάσπης και με παραπομπή στον Εισαγγελέα των 5 [(Σίμος Ρούσσος, Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σχέδιο Β, Οικολόγοι Πράσινοι),Τίνα Καφατσάκη, Ζωγράφου (ΣΥΡΙΖΑ), Απόστολος Καλογιάννης, Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι),Κώστας Πελετίδης, Πάτρας (ΚΚΕ) ,Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι)] εκ των 19 “ανυπάκουων δημάρχων” απάντησε η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη στην άρνηση των 19 δημάρχων και των 2 Περιφερειαρχών. Η μανία με την οποία επιτέθηκε η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ στην άρνηση των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών να εφαρμόσουν νόμους που έχουν φτιαχτεί με μοναδικό στόχο την απόλυση εργαζομένων δείχνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ο σχηματισμός ενός μετώπου αιρετών της Αριστεράς και εργαζομένων στους ΟΤΑ. Γιατί στην πραγματικότητα, στο βαθμό που αναπτυχθεί και αντέξει στις πιέσεις, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει. Η δυνατότητα ,λοιπόν, υπάρχει. Χρειάζεται όμως και οι 5 δήμαρχοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα καθώς και όσοι παραπεμφθούν στη συνέχεια, να μην κάνουν πίσω, αλλά και να υποστούν τις όποιες συνέπειες για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και για το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών τους. Σε έναν τέτοιο αγώνα είναι σίγουρο ότι συμπαραστέκονται και θα συμπαραστέκονται όχι μόνο η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στις τοπικές κοινωνίες. Στο βαθμό που γίνουν τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ (και στο δημόσιο συνολικότερα) αλλά και οι τοπικές κοινωνίες θα νιώσουν ότι μπορούν να ξαναβγούν στο προσκήνιο και να παλέψουν όχι μόνο για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά να πάνε ακόμα παραπέρα στις διεκδικήσεις τους. Έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος για την έμπρακτη αμφισβήτηση των πολιτικών της Τρόικα και για την πτώση των υπαλλήλων τους που κυβερνούν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Καταργούνται τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς - Δωρεάν η σίτιση για όλα τα παιδιά
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε δωρεάν σίτιση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Ειδικότερα, για το θέμα ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: Το πρόβλημα τη κάλυψης των αναγκών στην προσχολική αγωγή, εξακολουθεί να είναι oξυμένο και στην πόλη μας. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΚΕΔΕ, για την επιπλέον εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, για τη φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς δεν αλλάζει την κατάσταση. Και στην Πάτρα εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών. Συγκεκριμένα, από περίπου 2.000 αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν μέχρι τώρα οι 1.063. Η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα για τα νέα ζευγάρια, αλλά και για το ίδια τα παιδιά να μένουν έξω από την προσχολική αγωγή, εξάντλησε ό,τι περιθώριο είχε, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα. Προσπαθούμε να λύσουμε όσα προβλήματα υπήρχαν σε επίπεδο υποδομών, ώστε να φιλοξενηθούν άλλα 120, διαδικασία που ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και θα δώσει μια μικρή ανάσα στις οικογένειες. Σ’ αυτή λοιπόν τη λογική και την κατεύθυνση να ελαφρύνουμε τη λαϊκή οικογένεια που σηκώνει αποκλειστικά τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωράμε στην κατάργηση των τροφείων για την περίοδο 2014-2015, για τις οικογένειες που έχουν καθαρό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ. Τονίζουμε ότι αυτό δεν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να απαιτούμε από την κυβέρνηση, να δώσει τώρα έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Με τους γονείς και το σύνολο του Πατραϊκού λαού,διεκδικούμε τα αυτονόητα: -Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να μη γίνει καμία απόλυση. -Οι εργαζόμενοι και στο τομέα της προσχολικής αγωγής να έχουν μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. -Διεκδικούμε σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή, για αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια και υποδομή, με δωρεάν σίτιση χωρίς τροφεία και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς χρειάζεται να εντείνουν του αγώνες τους ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Αν για την κυβέρνηση τα παιδιά μας είναι κόστος, για μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ίδρυση κομμουνιστικού εθελοντικού τάγματος στο Ντονμπάς!
Η ίδρυση του πρώτου κομμουνιστικού εθελοντικού τάγματος στην περιοχή του Ντονμπάς είναι γεγονός. Το τάγμα που ιδρύθηκε υπό την ονομασία “Κόκκινη Αντίσταση” (Красное сопротивление) θα αποτελέσει αυτόνομο κομμάτι της Ταξιαρχίας “Φάντασμα” (Prizrak) του Αλεξέι Μοζγκοβόι που δρα κυρίαρχα στην περιοχή του Λουγκάνσκ.
Στην ιδρυτική διακήρυξη του τάγματος αναφέρεται: “Εμείς οι αντιπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και παραστρατιωτικών οργανώσεων που τοποθετούμαστε σε κομμουνιστικές και αριστερές-πατριωτικές αρχές, διακηρύσσουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Συμβουλίου. Η πραγματοποίηση των στόχων που τέθηκαν κατά την εξέγερση στην Ανατολική Ουκρανία: η πάλη ενάντια στη φασιστική χούντα και την ολιγαρχία, η πραγματική δημοκρατία, βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα με κάποια αντίσταση. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ολιγάρχες όλων των αποχρώσεων προσπαθούν να αρχίσουν να ελέγχουν τις εξελίξεις στη ΛΔ Λουγκάνσκ και τη ΛΔ Ντονιέτσκ. Δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί ο “Μαχνοβισμός” κι οι κοινές συμμορίτικες ξεχωριστές ομάδες, κανείς δεν γνωρίζει ποιος έφτιαξε τα συντάγματα των υπαρχουσών λαϊκών δημοκρατιών, τα οποία έχουν απομακρυνθεί σημαντικά από τους στόχους των επαναστατικών γεγονότων στο Ντονμπάς. Δυστυχώς, έως σήμερα, δεν έχει επίσης διαμορφωθεί η ιδεολογική και κοινωνικο-οικονομική πολιτική της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών. Η δουλειά του Συμβουλίου θα κινηθεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις: 1. Ενοποίηση όλων των δυνάμεων της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών οι οποίες στην πράξη διεξάγουν αγώνα εναντίον του φασισμού, για λαϊκή εξουσία και ενάντια στην ολιγαρχία. 2. Δημιουργία κόμματος. 3. Αντίσταση στη Χούντα και στον κατοχικό πόλεμο. Δικτύωση των διαφόρων πολεμικών ομάδων, των “υπογείων” και των ενεργών μονάδων. Εύρεση των απαραίτητων χρηματικών πόρων και άλλων προμηθειών. Παροχή αποτελεσματικής προωθητικής δουλειάς καθώς και άλλων μη στρατιωτικών ομάδων στις απελευθερωμένες και τις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές. Και ως κύριος στόχος: δημιουργία ενός ενιαίου τακτικού στρατού με το δικό του σύστημα επιστράτευσης, εκπαίδευσης προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και logistics. 4. Ειρηνική πολιτική δουλειά: Ο νόμος ισχύει για όλους. Δημιουργία αλυσίδάς κυβερνητικής εξουσίας. Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών. Δημιουργία λαϊκών πολιτοφυλακών για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της τάξης στις απελευθερωμένες περιοχές. Δημιουργία νομισματικού συστήματος με την απόσυρση από τη hryvnia (σημ:ουκρανικό εθνικό νόμισμα) και την ίδρυση μίας Μοναδικής Κρατικής Κεντρικής Τράπεζας. Εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ένωση Λαϊκών Δημοκρατιών. Η γη είναι δημόσια περιουσία. Διατήρηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.” (Πηγή: http://www.krasnoe-soprotivlenie.org/) Στο παρακάτω βίντεο, κομμουνιστής πολιτοφύλακας απ’ το Ντονμπάς δίνει συνέντευξη στον βενεζουελάνικο τηλεοπτικό σταθμό Telesur. Στη συνέντευξη χαρακτηρίζει τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία ως ταξικό, αντιολιγαρχικό, ορίζοντας ως εχθρό το ουκρανικό και ρώσικο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά επίσης τη διεθνιστική στήριξη απ’ το λαό της Λατινικής Αμερικής. Στις περιοχές όπου δρουν τα συγκεκριμένα τμήματα και πολιτοφύλακες της ταξιαρχίας του Μοζγκοβόι συχνό φαινόμενο αποτελούν ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες όπου οι κάτοικοι των χωριών ή των κωμοπόλεων θέτουν ερωτήματα προς τους ένοπλους πολιτοφύλακες και συζητούν ανοιχτά τα καθημερινά προβλήματα της επιβίωσης. Παραθέτουμε βίντεο από τέτοια δημόσια συνάθροιση στην πόλη Стаханов της περιοχής του Λουγκάνσκ όπου μάλιστα (μετά το 30 λεπτό) γίνεται κι ανοιχτή προπαγάνδιση/εκλαϊκευση για το τι σημαίνει λαϊκή εξουσία: https://www.youtube.com/watch?v=eYD8yVmQk8Y Το τελευταίο διάστημα και στο φόντο της εσωτερικής πόλωσης μεταξύ των εξεγερμένων του Ντονμπάς μετά την υπογραφή της εκεχειρίας του Μινσκ (βλ. προηγούμενα κείμενα) παρατηρείται το φαινόμενο εσωτερικών μετακινήσεων πολιτοφυλάκων. Έτσι, 5 Ισπανοί εθελοντές που μάχονταν έως τώρα στην ταξιαρχία Vostok πέρασαν στην ταξιαρχία Prizrak του Μοζγκοβόι που πρεσβεύει τον επιθετικό αντιφασιστικό αγώνα, την εξάπλωσή του και στην υπόλοιπη Ουκρανία και την εφαρμογή κοινωνικών, αντι-ολιγαρχικών μέτρων. Η ίδρυση “κόκκινου” τμήματος στα πλαίσια της ταξιαρχίας Prizrak έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημόσια δήλωση Μοζγκοβόι που ανεβάσαμε στο blog ότι ο πόλεμος στο Ντονμπάς είναι ταξικός και συνέχεια της ανολοκλήρωτης διαδικασίας που ξεκίνησε το 1917.
http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/12/%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑ: «Τα παίρναμε από παππούδες, περιπτεράδες και Πακιστανούς»
Νέες αποκαλύψεις για το βόρβορο της χρυσαυγίτικης συμμορίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Σε χθεσινό ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ της Κυριακής παρατίθενται χαρακτηριστικοί διάλογοι χρυσαυγιτών από ηχητικό ντοκουμέντο που όπως αναφέρεται βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας. Ο προφυλακισμένος Νίκος Αποστόλου, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σε συνομιλία με πρόσωπο της εμπιστοσύνης του στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, λίγες ώρες δηλαδή μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη μουσικού Παύλου Φύσσα, παραδέχεται ότι αυτός έβαλε τον Γιώργο Ρουπακιά στις «ομάδες ασφαλείας»: Α: «Θυμάσαι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι, στην Αμφιάλη, με τον Ρουπακιά; Θυμάσαι που νταραβεριζόμουνα με…;» Β: «Α, του Ρουπακιά ήταν;» Α: «Ναι… Και αυτόν εγώ τον είχα βάλει στις ομάδες ασφαλείας… τον ηλίθιο..». Σύμφωνα με άλλο ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλίας του Αποστόλου που αποκαλύπτει το ίδιο ρεπορτάζ του Βήματος, οι «Νικαιώτες» της Χ.Α. «τα παίρνανε»: Α: «Δεν φαντάζεσαι τι λέει η τηλεόραση – ότι τα παίρναμε από Πακιστανούς για προστασίες». Β: «Αλήθεια είναι αυτό… Οι δικοί μας Νικαιώτες πηγαίνανε σε παππούδες, σε περίπτερα και σε Πακιστανούς και τα παίρνανε, αυτοί μιλήσανε. Μετά τους διώξαμε, όμως αυτό μαθευόταν…» Ο Αποστόλου, που δημοσιεύματα τον φέρουν να είναι πυρηνάρχης Πειραιά, σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη με δικό του πρόσωπο που παρατίθεται στο ίδιο ρεπορτάζ του Βήματος, εκφράζοντας τους προσωπικούς του φόβους ‘δίνει’ κάποιον ‘Γιάννη’ που πιθανολογείται ότι είναι ο Λαγός: Α: «Γιατί στα περισσότερα εγώ έχω μπει μπροστά, αυτή είναι η μ……». Γ: «Ααα». Α: «Κι ας μην είμαι εκεί εγώ, έχω δώσει το ΟΚ σε πολλά… Ναι, γιατί όταν δεν ήταν ο Γιάννης και αφορούσε κάτι τον Πειραιά, του έδινα εγώ το ΟΚ…». Άλλη συνομιλία αποκαλύπτει αυτό που ήταν ήδη γνωστό, για τη συνεργασία χρυσαυγιτών – αστυνομίας μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Α: «Οι κάτοικοι και καλά που λέγανε ότι βγήκαν ξέρεις ποιοι ήτανε; Δεν είδες στην άκρη κάποιους που πετάγανε πέτρες και τέτοια;» Β: «Ήταν από πίσω από τους μπάτσους κάποιοι με δοκάρια…». Α: «Ναι, ποιος το κανόνισε;» Β: «Δεν ξέρω». Α: «Ο κοντός…». Β: «Ποιος είναι ο κοντός;». Α: «Ο Νίκος». Άλλος διάλογος αποκαλύπτει τη σχέση του Αποστόλου με τον επίσης κατηγορούμενο αστυνομικό Γιοβανίδη: Α: «Όλα αυτά εμείς τα λέγαμε για αστείο. Αυτοί οι Αθηναίοι τα λέγανε σοβαρά και να τώρα συνδέονται, γιατί άμα δεν κάνανε τις νυχτερινές δεν θα έβγαινε αυτή και καλά η εκπαίδευση, άμα δεν μιλάγανε με τον π… τον Γιοβανίδη και τους άλλους, δεν θα έβγαινε ότι είμαστε μαζί με την Αστυνομία». Β: «Καλά, ναι, εντάξει». Α: «Και άμα δεν φοράγανε παραλλαγές και αρβύλες, δεν θα λέγανε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι και ότι είναι τα τάγματα εφόδου τα βαρβάτα και τα έτσι…».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ISIS και Τουρκία: το όνειρο της ανασύστασης του οθωμανικού κράτους
«Το μέγα ερώτημα, πώς δημιουργήθηκε το ISIS;» Αυτός ήταν ο τίτλος του πρώτου μέρους ενός άρθρου του Σαουδάραβα συγγραφέα Ναουάφ Καντίμι, γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στην εφημερίδα Αλ Αραμπί Αλ Τζαντίντ, που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Το δεύτερο μέρος του άρθρου τιτλοφορούνταν: «Πίσω στο ερώτημα, ποιος κρύβεται πίσω από το ISIS;» και κατά τον συγγραφέα, τόσο η κυβέρνηση του Ιράκ, όσο και του Ιράν ή της Συρίας, αγνοούν παντελώς τι υπονοείται με τις παραπάνω ερωτήσεις. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε ενώπιον των οπαδών του κόμματός του, τον Ιούλιο του 2012, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της κυβέρνησής του στην κρίση στη Συρία, λέγοντας τα εξής: «Είμαστε οι απόγονοι των Σελτζούκων και οι συνεχιστές του θείου οθωμανικού κράτους… Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι το κόμμα στο οποίο το πνεύμα των Σελτζούκων και των Οθωμανών βρίσκεται βαθιά ριζωμένο». Τον Σεπτέμβρη του ’14 πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας σε μια πολιτική συγκέντρωση ότι: «Βαδίζουμε στα χνάρια των κατακτητών προγόνων μας, από τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν ως τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ τον κατακτητή». Έχοντας έρθει στην εξουσία το 1046 μ.Χ., ο Αλπ Αρσλάν, ο δεύτερος κατά σειρά ηγέτης του κράτους των Σελτζούκων, κατάφερε να επεκτείνει τα σύνορα του κράτους του υποκινώντας σεχταριστικές συγκρούσεις στους πολέμους του κυρίως εναντίον των Φατιμιδών. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ίδρυσε τις σχολές Νεζαμίγια, οι οποίες κήρυτταν ένα σκληροπυρηνικό δόγμα, που θεωρούσε απίστους τους υπόλοιπους μουσουλμάνους. Ίσως, η κληρονομιά του Αλπ Αρσλάν, την οποία τόσο δοξάζει ο Ερντογάν, μας βοηθήσει να καταλάβουμε την τουρκική πολιτική, όχι μόνο σε σχέση με την ανάμιξή της στη συριακή κρίση, αλλά και σε ό,τι αφορά την υποστήριξή της στις οργανώσεις Τακφίρι, με πρώτη και καλύτερη την ISIS.
Ο ιδρυτής της ISIS είναι προσωπικός φίλος του Ερντογάν
Το όνομα του Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν Αλ Κάντι συνδέεται με οργανώσεις που έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί τρομοκρατικές. Ειδικότερα, ο ξένος Tύπος, αλλά και αυτός της τουρκικής αντιπολίτευσης, τον περιγράφουν ως τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το όνομα του Αλ Κάντι –μαζί με αυτά άλλων σκοτεινών προσωπικοτήτων– φιγουράρισε στην παγκόσμια λίστα τρομοκρατών, κάνοντας πολλές χώρες να του απαγορεύσουν την είσοδο στην επικράτειά τους. Παραδόξως, η Τουρκία ήταν μία απ’ αυτές. Παραδόξως, διότι στα χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου, ο Αλ Κάντι εμφανιζόταν σε φωτορεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων να συναντά, κατ’ επανάληψη, τον Ερντογάν, αλλά και τον γιο του, Μπιλάλ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι φωτογραφίες διέρρευσαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ανακρίσεων στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού. Με αφορμή την ανωτέρω διαρροή, ένας μεγάλος αριθμός αξιωματούχων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, ο Γάλλος δημοσιογράφος Τιερί Μεϊσάν περιγράφει τον Γιασίν Αλ Κάντι ως προσωπικό φίλο, τόσο του Ντικ Τσέινι (πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπους), όσο και του Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Μεϊσάν, ο Αλ Κάντι επισκέφτηκε την Τουρκία τέσσερις φορές μέσα στο 2012, «με το ιδιωτικό του τζετ να προσγειώνεται στο δεύτερο αεροδρόμιο της Κων/πολης και να γίνεται δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό, προσωπικά, χωρίς κανέναν έλεγχο και με κλειστές τις κάμερες ασφαλείας του αερολιμένα». Η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις έρευνες που διεξήγε το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο θέμα και ανέφερε ότι ο Ερντογάν παρουσίασε τον Γιασίν Αλ Κάντι ως Σαουδάραβα επιχειρηματία που επισκέφτηκε την Τουρκία για επενδύσεις και αρνήθηκε πως είχε σχέση με την τρομοκρατία. Δήλωσε, επίσης, ότι εμπιστεύεται τον Αλ Κάντι όπως τον εαυτό του, διότι είναι φιλάνθρωπος. Η ίδια εφημερίδα, αφού δημοσίευσε τις αιτιάσεις του Ερντογάν ενώπιον των ανακριτών, αποκάλυψε πως η τουρκική αστυνομία έχει καταγράψει δώδεκα επισκέψεις του Σαουδάραβα στην Τουρκία. Οι επτά απ’ αυτές έγιναν με τη βοήθεια του Ερντογάν την περίοδο που ο Αλ Κάντι βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI και απαγορευόταν να μπει στο τουρκικό έδαφος. Η εφημερίδα σχολίασε δηκτικά ότι: «Την εποχή που η τουρκική αστυνομία καταζητούσε τον Αλ Κάντι, αυτός φιλοξενούνταν από τον Τούρκο πρωθυπουργό». Επίσης, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι Ερντογάν και Αλ Κάντι μαζί με τον Χακάν Φιντάν, διοικητή της τουρκικής ΕΥΠ, σε κάποια συνάντηση. Σημειωτέον ότι ο Φιντάν συνάντησε τον Αλ Κάντι πέντε φορές την περίοδο που αυτός ήταν καταζητούμενος. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο των ηχογραφήσεων που δημοσίευσε η εφημερίδα ήταν ότι ο Αλ Κάντι είχε το συνήθειο να υπαγορεύει διαταγές στο προσωπικό του γραφείου του Ερντογάν. Αναφέρεται μια χαρακτηριστική περίπτωση, που ο Σαουδάραβας είχε αποφασίσει να συναντηθεί με τον Ερντογάν και τον ειδοποίησε να ακυρώσει κάθε συνάντησή του για το απόγευμα. Η Τζουμχουριέτ αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες των συναντήσεων των δύο αντρών, συναντήσεις στις οποίες παρίστατο ο Φιντάν και ο Αιγύπτιος επιχειρηματία, Οσάμα Κουτμπ, γιος του Μουχάμαντ Κουτμπ, αδελφού του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Σαγιέντ Κουτμπ, ο οποίος έχει αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα και διαμένει στην Τουρκία μαζί με τον πατέρα του. Κάποιες φορές οι μυστικές συναντήσεις λάβαιναν χώρα στην οικία του Τούρκου επιχειρηματία Μουσταφά Λατίφ Τοπάς στην Κων/πολη με παρόντες τους γιούς του Ερντογάν και του Αλ Κάντι. Οι ηχογραφημένες συνομιλίες φέρουν τον Κουτμπ να μεταφέρει τα μηνύματα των ανταρτών από το μέτωπο της Συρίας στον Ερντογάν, πράγμα που σημαίνει ότι οι συναντήσεις δεν είχαν επενδυτικό, αλλά ούτε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ως κάλυψη τρομοκρατικών ενεργειών
Σύμφωνα με το ιστολόγιο του Αμερικανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Ντέιβ Έμορι, τα τουρκικά ΜΜΕ που αντιτίθενται στο ΑΚΡ κατηγορούν τον Ερντογάν και ιδιαίτερα τον γιο του Μπιλάλ, ότι χρησιμοποιούν το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ως κάλυψη για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Έμορι αποκάλυψε ότι το ίδρυμα χρηματοδοτείται μέσω του ιδίου του Αλ Κάντι και πως το τουρκικό ίδρυμα αποτελεί παρακλάδι της οργάνωσης «Ένωση του Καλού» (UG), η οποία καθοδηγείται από τον σεΐχη Γιουσούφ Αλ Καραντάουι. Η δράση της εν λόγω οργάνωσης έχει απαγορευτεί στη Γερμανία λόγω της σύνδεσής της με τρομοκρατικές οργανώσεις και βρίσκεται εδώ και χρόνια στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Κι ο Τιερί Μεϊσάν επίσης ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με κάποιο τουρκικό περιπολικό που σταμάτησε ένα φορτηγό φορτωμένο με όπλα για την Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ο ένας από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το φορτίο ανήκε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Τουρκία, ενώ ένας άλλος ότι παίρνει μέρος σε μια αποστολή που σχετίζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες». Η ISIS προμηθεύεται πετρέλαιο, μαχητές και όπλα μέσω Τουρκίας Οι παραπάνω κατηγορίες προέρχονται από τα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία στη διάθεση του πετρελαίου από τη Ράκα, το Ντέιρ Αλ ζουρ, τη Μοσούλη και άλλες πόλεις που ελέγχει η οργάνωση Τακφίρι, στη διεθνή αγορά. Ο διευθυντής έρευνας του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ανάλυσης για τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, Θίοντορ Κάρασικ, έχει κάνει λόγο για έσοδα της τάξης των τριών εκατ. δολαρίων που μπαίνουν καθημερινά στα ταμεία της ISIS για να χρηματοδοτεί τις ενέργειές της. Επιπρόσθετα, επισκέπτες που επιστρέφουν από την Τουρκία αναφέρουν πως υπάρχει συμπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης και πολιτών προς την ISIS. Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης φιγουράρουν φωτογραφίες από δημόσιες βιβλιοθήκες στην Κων/πολη που πουλάνε μπλουζάκια και αναμνηστικά με το έμβλημα του ISIS. Πρόσφατα, Τούρκοι πολίτες εγκαινίασαν γραφεία της ISIS στην οδό Αλ Φατέχ της Κων/πολης. Μέσω των συγκεκριμένων γραφείων πραγματοποιείται η υποστήριξη της οργάνωσης Τακφίρι στο Ιράκ και τη Συρία και η ενίσχυσή της με χρήματα και μαχητές.
Οι μαχητές της ΙΣΙΣ εκπαιδεύονται στην Τουρκία
Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ΑRD αποκάλυψε σε μια πρόσφατη εκπομπή ότι το ISIS έχει στρατόπεδα εκπαίδευσης στην τουρκική επικράτεια, στις εξής τοποθεσίες: Γκαζιαντέπ: στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών της ISIS. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ζαμάν, μιας αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας, ο κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ (Ερντάλ Άτα) έσπευσε να οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου για να διαψεύσει τα λεγόμενα του γερμανικού καναλιού. Παρ’ όλα αυτά, μίλησε για τη σύλληψη δεκαεννέα μαχητών της ISIS (ανάμεσά τους και κάποιων που ήρθαν από ευρωπαϊκές χώρες) μέσα στην πόλη. Επιπλέον, ο Λιβανέζος δημοσιογράφος Χασάν Χαμάντε, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Αλ Μάναρ, ανέφερε την ύπαρξη τριών επιπλέον στρατοπέδων εκπαίδευσης μαχητών τρομοκρατικών οργανώσεων στην Τουρκία. Όρφα: νοτιοανατολική Τουρκία: στρατόπεδο από το οποίο προήλθαν οι οπλοφόροι που επιτέθηκαν στην πόλη Κασάμπ, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως αρμενικής καταγωγής. Οσμανίγια, Άδανα, νότια Τουρκία: στρατόπεδο που βρίσκεται δίπλα στις αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία. Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά στους αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από το Ιράκ και την Κεντρική Ασία στο τουρκικό λιμάνι του Tσεϊχάν, στη Μεσόγειο. Κάρμαν: στρατόπεδο επίσης στα Άδανα, αλλά εγγύτερα της Κων/πολης από αυτό της Οσμανίγια. Ο Τιερί Μεϊσάν έχει αποκαλύψει ότι η Τουρκία διευκόλυνε την είσοδο πέντε χιλιάδων μαχητών της Αλ Κάιντα, προερχόμενων από τη Λιβύη, στο συριακό έδαφος, μέσω του συγκεκριμένου στρατοπέδου. Ο Μαζέν Αμπού Μοχάμεντ, ηγέτης της ISIS, νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Τουρκίας στην πόλη Χατάι τον Απρίλιο του 2014.
Το ISIS εντός
Το αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε τον Δεκέμβρη του 2013, έκανε λόγο για ανοικτές τουρκικές διευκολύνσεις της εισόδου των φανατικών ξένων μαχητών στο συριακό έδαφος. Ο ανταποκριτής του αμερικανικού καναλιού πήρε φωτογραφίες των νεαρών μαχητών, που προέρχονταν από τη Μαυριτανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τη Βρετανία, στο αεροδρόμιο του Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Εκεί, συνάντησε έναν Ιρακινό μαχητή που ανήκε στην οργάνωση ISIS, ο οποίος του δήλωσε: «Θέλουμε ένα ισλαμικό χαλιφάτο που να εκτείνεται από το Ιράκ στη Συρία, χωρίς σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και υπό την ισλαμική εξουσία». Η ανταπόκριση έδειξε ξεκάθαρα τους μαχητές να υψώνουν τη σημαία της ISIS στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Είναι φανερό ότι το αμερικανικό βίντεο ενισχύει το επιχείρημα του Τούρκου δημοσιογράφου, Ορχάν Καμά Τζενγκίς, ότι «τα προπύργια της ISIS βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο». Ένας ακόμη Τούρκος δημοσιογράφος, ο Καντρί Γκουρσέλ, έχει γράψει ότι οι τουρκικές συνοριακές επαρχίες έχουν μετατραπεί σε μια άναρχη περιοχή που διευκολύνει την άφιξη και αναχώρηση μαχητών χωρίς επίσημες διαδικασίες (βίζες εισόδου κ.λπ.) που θα μπορούσαν να τους δυσκολέψουν, αναφερόμενος στη συνεργασία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με τους ισλαμιστές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Μουχαράμ Ινγκέ, ανέφερε ότι ο ηγέτης της ISIS, Μαζέν Αμπού Μοχάμεντ, νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Τουρκίας στην πόλη Χατάι τον Απρίλιο του ’14, προσκομίζοντας μια φωτογραφία του τρομοκράτη στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Τα ανωτέρω αναφερθέντα στοιχεία παρέχουν τις απαραίτητες απαντήσεις στα δύο ερωτήματα που έθεσε ο Σαουδάραβας συγγραφέας Ναουάφ Καντίμι, γνωστός για την υποστήριξή του στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, σε σχέση με την επίκληση της ιστορίας από τον Ερντογάν σε ό,τι αφορά την ISIS. Οι Σελτζούκοι επέλεξαν ανάλογες πολιτικές για να επεκτείνουν την επιρροή τους και εργαλείο τους ήταν το τακφίρ, δηλαδή η κατηγορία εναντίον άλλων μουσουλμάνων για αποστασία και ο φανατισμός στο όνομα της σωστής θρησκείας. Σήμερα, ο Ερντογάν βαδίζει πραγματικά στα χνάρια των προγόνων του, σχεδιάζοντας πολιτικές και χρησιμοποιώντας τα κείμενα του τακφίρ για να στρατολογήσει μαχητές στο όνομα της ίδιας της θρησκείας, επιστρέφοντας σε ένα παρελθόν που έχει παρέλθει.
http://ardin-rixi.gr/archives/18921
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΡΙΚΗ: Οι “μετριοπαθείς ναζιστες” της Κροατιας στο πλευρό των “σοβαρών ναζι” της Ουκρανιας ολα τα απόβλητα του πλανήτη, εξοπλισμένα και χρηματοδοτούμενα απο την “σοβαρη δύση” σφαζουν άμαχους.
Μετα την είδηση οτι η Αμερική με την Τουρκια θα εκπαιδεύσουν “σοβαρούς ισλαμοφασιστες” της Συρίας, μας ηλθε και η… φωτό απο την Ουκρανια. Εθελοντές μαχαιροβγαλτες ύψωσαν την ναζιστικη σημαια των Ουστασι. Των Κροατων συνεργατών του Χιτλερ που χρησιμοποιήθηκαν μαζί με τα Βοσνία SS στην σφαγη της Γιουγκοσλαβίας.