Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κυριακη 26 Οκτωβριου 2014


Μιά ζεστή συνάντηση αλληλεγγύης με καταρρακτώδη βροχή
Την Παρασκευή 24/10, πάνω από 75 “ηρωικοί” φίλοι της Κούβας συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο Ernesto Art Café στην Ν.Φιλαδέλφεια, υπερνικώντας τα πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενημερώθηκαν και συζήτησαν με την Ίβις Αλμπίσα Γκονζάλες, εκπρόσωπο του ICAP, και παρακολούθησαν το μίνι καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και τους μουσικούς Δημήτρη Σαβαίδη (μπουζούκι) και Νικόλα Ντούρο (κιθάρα). Οι Σάββας Κωφίδης, Ηλίας Κυριακίδης, Χρήστος Μαλιώρας, Τάκης Βαμβακίδης, Κώστας Σανίδας, Γιάννης Παυλίδης, Στέφανος Μαλανδρής με την φυσική τους παρουσία, και Βασίλης Λέκκας, Ηλίας Ατματζίδης και Στέλιος Σαραφείδης από μακριά, παρέδωσαν στην Ιβις για να τις πάει στην Αβάνα, τις φανέλες με τα ονόματα των Πέντε κουβανών ηρώων που φόρεσαν προς τιμήν τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας “Hasta la Victoria Siempre” σε ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης. H συνάντηση οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Χοσέ Μαρτί", το Δίκτυο Βloggers "La Red Solidaria Griega" την ποδοσφαιρική ομάδα αλληλεγγύης "Ηasta la Victoria Siempre" και τις Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας.
( Βίντεο )
http://cubaniagriega.blogspot.gr/2014/10/r.html?spref=fb
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβέρνηση έκλεψε τις αποζημιώσεις των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς!
Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να παρακρατήσει ποσό που αγγίζει τις 500.000€ από την Περιφέρεια και το οποίο επρόκειτο να δοθεί, μεταξύ άλλων, στις αποζημιώσεις των σεισμοπαθών του Ληξουρίου! Η απίστευτη αυτή απόφαση των επιτελών της κυβέρνησης, ελήφθη λόγω χρέους και προσαυξήσεων για υπόθεση της… Νομαρχίας Κέρκυρας το έτος 2005!!! Το θυροκόλησαν Κυριακάτικα, μια ημέρα πριν την αλλαγή φρουράς στην Περιφέρεια…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαλύψεις για βασανισμούς από τα ανθρωποειδή της ΕΛ.ΑΣ.
«Έδιναν σε μουσουλμάνους να φάνε…χοιρινό για να μείνουν νηστικοί», «τους έλεγαν να πιουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας», «αστυνομικοί απειλούσαν αλλοδαπούς ότι θα τους σφάξουν με σπασμένο μπουκάλι μπίρας», «με πένσα πίεζαν το δάχτυλο αλλοδαπού εργαζομένου», «τους φόρεσαν κράνη και τους χτυπούσαν τα κεφάλια στον τοίχο», «με ψαλίδι έκοψαν το μουστάκι αλλοδαπού», «τον άφησαν όλη την ημέρα στον ήλιο», «τον πέταξαν στον ακάλυπτο», «τύφλωση από δακρυγόνο», «οπαδός της Χρυσής Αυγής, πολιτικός υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου».
Σύμφωνα με στοιχεία του πορίσματος της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ., αυτά είναι ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις εκατοντάδες απίστευτες καταγγελίες εις βάρος αστυνομικών που διερευνήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανότητα κοινής δράσης με τη Χρυσή Αυγή και συμμετοχής τους σε περιστατικά ρατσιστικής βίας. Οι καταγγελίες συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμα περίπου 4.000 σελίδων, αποδέκτες του οποίου έγιναν ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Από το σύνολο των καταγγελιών, περίπου στις μισές υποθέσεις έχει τοποθετηθεί η ένδειξη «Η έρευνα τελεί σε εξέλιξη» και στις υπόλοιπες «Η έρευνα είχε αρνητικό αποτέλεσμα». Σε 19 περιπτώσεις εφαρμόστηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκαν δικογραφίες με την άμεση προσαγωγή 22 υπαιτίων. Ακραία περιστατικά
* Στις 10 Οκτωβρίου 2013 καταγγέλθηκε υπόθεση κακομεταχείρισης δύο ανήλικων αδερφών από το Αφγανιστάν σε ΑΤ της Κορινθίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της τρίμηνης κράτησης των δύο Αφγανών στο κρατητήριο οι αστυνομικοί ήταν επιθετικοί και τους έδιναν να φάνε επίτηδες χοιρινό παρότι ήταν μουσουλμάνοι. Στόχος τους ήταν να μένουν νηστικοί ενώ δεν τους έδιναν νερό και τους έλεγαν να πιουν από τη λεκάνη της τουαλέτας. Τους πήραν μάλιστα το κινητό τηλέφωνο, αφαίρεσαν την κάρτα και δεν τους την επέστρεψαν ποτέ ενώ όταν ένας ενήλικας κρατούμενος αυτοτραυματίστηκε, οι αστυνομικοί χτύπησαν αναίτια τους ανηλίκους στο πρόσωπο. * Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια πορείας στο Κερατσίνι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δύο συλληφθέντες καταγγέλλουν ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά τη σύλληψή τους. Ένας από τους διαδηλωτές καταγγέλλει ότι άνδρας των ΜΑΤ τον σημάδεψε και τον τραυμάτισε στο δεξί μάτι με το όπλο εκτόξευσης δακρυγόνων, με ολέθριο αποτέλεσμα την ολική τύφλωση στο δεξί μάτι. * Στις 29 Ιουλίου 2012 τρεις Πακιστανοί δέχτηκαν επίθεση στο σπίτι τους στο Περιστέρι από Έλληνες και κλήθηκε η Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί χτύπησαν τους αλλοδαπούς στην αυλή του σπιτιού τους ενώ ένας από αυτούς απείλησε ότι θα τους «σφάξει» με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας. *Στις 6 Μαρτίου 2013, κατά το χρόνο κράτησης 22 αλλοδαπών σε ΑΤ της Θεσσαλονίκης, τέσσερις αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπούν και να προβαίνουν σε ρατσιστικές ύβρεις. Παράλληλα, όταν ασθενής αλλοδαπός κρατούμενος αιτήθηκε ιατρική εξέταση, ένας αστυνομικός έριξε δακρυγόνο στο χώρο του κρατητηρίου λέγοντας «αυτό είναι το φάρμακο».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να πνιξουμε την κυβερνηση των περικοπων, των απολυσεων, της καταστροφης
Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη καταιγίδα του φθινόπωρου στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας και της Β' Πειραιά δεν είναι αποτέλεσμα της "θεομηνίας". Η Νίκαια,το Κερατσίνι,το Περιστέρι,το Μενίδι,το Ίλιον,το Καματερό,το Αιγάλεω πνίγηκαν κυριολεκτικά εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου για την οποία η ζωή των εργαζόμενων και οι γειτονίες τους μπορούν να γίνουν θυσία στον βωμό της αποπληρωμής του χρέους των τραπεζιτών. Οι περικοπές στις δαπάνες για τους δήμους κατά 60% τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποτέλεσμα ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες,σταμάτημα των αντιπλημυρικών και άλλων έργων υποδομής(καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων),ενώ οι απολύσεις εργαζόμενων από τους ΟΤΑ,συρρικνώνουν το ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να βάλουμε τέρμα σ' αυτή την πολιτική που καθημερινά υποβαθμίζει τις γειτονίες μας και θεωρεί αναλώσιμους τους εργαζόμενους.Να τελειώνουμε με την πολιτική που χαρίζει δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες για πανάκριβα έργα βιτρίνας. Άμεσα διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις για τους πληγέντες,αύξηση των δαπανών από τον προϋπολογισμό για έργα υποδομής,σταμάτημα των απολύσεων στους δήμους και προσλήψεις προσωπικού,πάγωμα χρεών σε εφορία και κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες αξίζουν όσο και οι υποσχέσεις για το τέλος των μνημονίων και τα παραμύθια περί success story.Δεν είναι ώρα η αριστερά,μαζί με την κυβέρνηση, να μετρήσει σιωπηλά και"υπεύθυνα"τις πληγές,όπως κάλεσε η περιφερειάρχης Αττικής. Είναι ώρα,όλοι μαζί,με παρατεταμένο αγώνα να τους ανατρέψουμε και να απαιτήσουμε την διαγραφή του δημόσιου χρέους για να σώσουμε τις γειτονίες,τις δουλείες και τις ζωές μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλόνισε η ομιλία του Σταύρου Θεοδωρακη στην Καλαμάτα!
Ίσως είναι και η μοναδική φορά στην ιστορία της νεότερης ελληνικής πολιτικής ζωής που ένα πλήθος τουλάχιστον τριάντα ακροατών εμπνέεται τόσο από το όραμα ενός πολιτικού ηγέτη, ώστε τα κεφάλια να στρέφονται ονειροπολώντας δεξιά κι αριστερά, προς τους παρακείμενους δρόμους και τα μπαλκόνια. Είναι δημεγέρτης ο Σταύρος Θεοδωρακης !
Οπως διαπιστωνεται απο την ΦΩΤΟ τους εχει ''μαγεψει'' κρεμονται στην κυριολεξια απο τα χειλη του. Λετε να επανελαβε εκεινο το ωραιο .... ''Οταν δουλευεις Δεκα χρονια στην τηλεοραση δεν μπορει να λες ψεματα''!!!!
Ομιλία Στ. Θεοδωράκη στην πλατεία Καλαμάτας "Να ξεχορταριάσουμε τον κήπο, να παράγουμε" είναι η πρόταση ανάπτυξης από το Ποτάμι, σύμφωνα με όσα αναφέρει μιλώντας σε πολίτες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης. "Να φύγουμε από τους κομματικούς μηχανισμούς" τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να εκλεγεί Προεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομολόγησε ο δολοφόνος αστυνομικός
Ο 27χρονος αστυνομικός που θεωρήθηκε από την αρχή βασικός ύποπτος είναι τελικά ο δολοφόνος του 30χρονου πράκτορα ΠΡΟΠΟ στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κίνητρο του άγριας σφαγής με μαχαίρι, ήταν η ληστεία, καθώς ο άτυχος 30χρονος είχε φύγει από το μαγαζί του με τις εισπράξεις της μέρας. Ο δολοφόνος αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και μήνες, όταν μετανάστες κατήγγειλαν πως τους εκβίαζε αποσπώντας τους χρήματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Αγανάκτηση και αποτροπιασμό εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών για την απόφαση της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη να αποδώσει πολιτειακές και στρατιωτικές τιμές στους καταδρομείς «που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 όταν επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου για να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Μακάριο». Αναφέρει, δε, ότι «στην Κύπρο συντελέστηκε στις 15 Ιουλίου 1974 η μεγαλύτερη προδοσία στην σύγχρονη ιστορία» και πως «κάποιοι έκαναν την προδοσία, που έχουν και όνομα και επίθετο». «Δυστυχώς» συνεχίζει «η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ που στέγασε τους πραξικοπηματίες επιχειρούν να εξισώσουν τους θύτες με τα θύματα και να διαγράψουν το προδοτικό ρόλο της ΕΟΚΑ Β’».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βολιβία: Κίνητρα στους φτωχούς μαθητές για την παρακολούθηση των μαθημάτων
Το «Κίνητρο Χουανσίτο Πίντο» (Juancito Pinto Bono) είναι ένα πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης της Βολιβίας για την ενίσχυση των μαθητών από φτωχές οικογένειες, που αποβλέπει στη δημιουργία κινήτρων ώστε να πηγαίνουν σχολείο. Για κάθε μαθητή που παρακολουθεί με μεγάλη συχνότητα τα μαθήματα του σχολείου διατίθενται 30 δολάρια τον χρόνο, ποσό που μπορεί να φαντάζει επουσιώδες σε μας, αλλά για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα του βολιβιανού λαού δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Καθώς πολλά παιδιάπρέπει να εργαστούν για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, οι πληρωμέςαυτές έχουν συμβάλει στον περιορισμό του ποσοστού της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου. «Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα είναι η μείωση των ποσοστώνεγκατάλειψης του σχολείου», δήλωσε ο υφυπουργός Εναλλακτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, Νόελ Ακίρε. «Το 2005, πριν αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος «Κίνητρο Χουανσίτο Πίντο», το ποσοστό εγκατάλειψης του δημοτικού σχολείου ήταν 7%. Επτά στους εκατό μαθητές δεν τελείωναν το σχολείο. Σήμερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 1,5%. « Το πρόγραμμα έχει το όνομά του 12χρονου Χουανσίτο Πίντο, ο οποίος έπεσε στον πόλεμο του 1879 και θεωρείται εθνομάρτυρας. Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από την κρατική επιχείρησηYPFB, που διαχειρίζεται τα εθνικοποιημένα αποθέματα φυσικού αερίουτης χώρας, καθώς και από την κρατική εταιρεία επικοινωνιών Entel καιτην επίσης κρατική επιχείρηση εξόρυξης COMIBOL. Τις 23 Οκτωβρίου, ενισχύθηκαν 2,2 εκατομμύρια μαθητές , με το συνολικό ποσό των 68 εκατομμυρίων δολαρίων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλή: Διαδηλώσεις κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
Πλήθος μαθητές και γονείς διαδήλωσαν χθες στους δρόμους των κυριότερων πόλεων της Χιλής για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στηνεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση για την πλειονότητα των νέων. Σύμφωνα με τηνΈνωση των Γονέων (Confepa), περισσότεροι από 200.000 άνθρωποιδιαδήλωσαν στους δρόμους του Σαντιάγο. Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει ότι με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση πρόκειται να κλείσουν περισσότερα από 4.000 σχολεία μέσης εκπαίδευσης, ενώ ο αριθμός των φοιτητών θα περιοριστεί κατά 52%. Τα κυβερνητικά σχέδια θα αποκλείσουν τους πιο φτωχούς νέους. «Παρακαλώ, ακούστε μας, σκεφτείτε τα παιδιά μας», είπε η πρόεδρος τηςConfepa Ερίνα Μούνιοζ, απευθύνοντας έκκληση συμπαράστασης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή και πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία και στη Γερουσία για να γίνει νόμος του κράτους, καταψηφίστηκε ακόμη και από βουλευτές της Κεντροδεξιάς, που υποστήριξαν ότι θα πληγούν και τα παιδιά των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: η μεγαλύτερη κινητοποίηση εργαζομένων από το 2002
Η μεγαλύτερη διαδήλωση εργαζομένων μετά από εκείνη του 2002 κατά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, στην οποία είχαν λάβει μέρος τρία εκατομμύρια Ιταλοί, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρώμη, με κάλεσμα της αριστερής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας Cgil. Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας μετέφερε στη Ρώμη τα μέλη του χρησιμοποιώντας, μεταξύ των άλλων, δυόμισι χιλιάδες λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα και ένα αεροπλάνο. Η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας, με την οποία η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει σημαντικά το δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση αναίτιας απόλυσης των εργαζομένων. «Από τον Ρέντσι ζητάμε θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περισσότερα χρήματα για την επιστημονική έρευνα και τις υποτροφίες των νέων και να μην αλλάξει, προς το χειρότερο, την εργασιακή νομοθεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Καμούσο. «Ο νόμος της κυβέρνησης Ρέντσι που περιορίζει αυστηρά το δικαίωμα επαναπρόσληψης των εργαζομένων σε περίπτωση άδικης απόλυσης δεν πρόκειται να βοηθήσει σε καμία περίπτωση στην αύξηση της απασχόλησης. Λέμε ένα ηχηρό όχι στην επιστροφή στην εποχή κατά την οποία οι εργάτες θεωρούνταν σκλάβοι», πρόσθεσε η ιταλίδα συνδικαλίστρια. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Cgil «ο ιταλός πρωθυπουργός ζητεί από την Ευρώπη αυτά ακριβώς που ο ίδιος δεν θέλει να κάνει στην Ιταλία, όπου επείγει να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα των εργαζομένων , η έρευνα και οι επενδύσεις για επιμόρφωση και κατάρτιση». Η Σουζάνα Καμούσο ζήτησε την αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «οι οποίες σχεδιάστηκαν όταν η Ευρώπη βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης και όχι για την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση στην οποία ζούμε». Η Cgil ανακοίνωσε ότι στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να οργανώσει κινητοποίηση των ιταλών συνταξιούχων και στις 8 Νοεμβρίου μαζική διαδήλωση των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση της χώρας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φακελος Χρυση Αυγη. Ντοκουμεντο. Όταν ο Μιχαλολιακος ορκιζοταν σε Χιτλερ Γκαιμπελς και Μανιαδακη -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ν.Δ.: Το Πρωτο θεμα εγραψε οτι η Δούρου έδωσε τις υπηρεσίες καθαριότητες σε ιδιώτες. Να διαψευστούν οι συκοφάντες!
Αληθεύουν τα δημοσιεύματα του σημερινου Πρωκτου Θυματος του Χαφιε μαυροτρυπα αναστασιαδη που υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας της Περιφέρειας Αττικής δόθηκαν σε ιδιώτες εργολάβους;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για χυδαίες συκοφαντίες της Ν.Δ., για να διασκεδαστεί εμμέσως η αίσχιστη ενέργεια της κυβέρνησης να αγνοήσει παντελώς την περιφερειάρχη Αττικής και μαζί της τον πληττόμενο λαό της Περιφέρειας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες. Διακινούνται φήμες. Ελπίζουμε να μην είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Και να μην ισχύει το πρόσχημα που αναφέρθηκε, ότι κάπως έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της καθαριότητας, οπότε… καλοί είναι και οι εργοδότες της Κούνεβα. Το μέτωπο της Αριστεράς κατά της ιδιωτικοποίησης των κοινωφελών υπηρεσιών είναι σταθερά ανοιχτό. Άρα, λογικά, αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο και η Ρένα Δούρου εχει υποχρέωση να διαψεύσει δημοσίως τους συκοφάντες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περιφέρεια Αττικής: Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για αντιπλημμυρικά έργα... μόνο για επιχειρηματίες και έργα βιτρίνας! Κι η Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) ψηφίζει αυτούσιο τον προϋπολογισμό του κ. απευθείας αναθέσεις (του Σγουρού που ξόδεψε επί 12 χρόνια εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά, αλλά των νταβατζήγδων δημοσίων έργων! Προσοχή! Χωρίς μίζες, προμήθειες και λοιπά... αλλά για το καλό μας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος λέει ότι δεν έχουμε εθνική ενότητα και ομοψυχία; Όταν πρόκειται για να ταϊστούν οι νταβατζήδες δημοσίων έργων, ΕΧΟΥΜΕ! Τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας -τον βάπτισαν και: πρώτο "αριστερό" προϋπολογισμό- (Δούρου-ΣΥΡΙΖΑ), υπερψήφισαν ο Σγουρός (αυτός τον είχε συντάξει) κι ο Τζήμερος! Καλές μάσες νταβατζήδες!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Υπαλληλίσκοι, δούλοι φαιδροί... τους έχω σιχαθεί»
Σε αυτή τη χώρα που στα δύο έχει σχιστεί... Παραφράζοντας το στίχο του διάσημου τραγουδιού Αυτούς τους έχω βαρεθεί που λες και γράφτηκε για την Ελλάδα του σήμερα, καταστήσεις, πρόσωπα, ενέργειες και στάσεις είναι ξαφνικά απόλυτα κατανοητά. Ουδεμία έκπληξη προκαλεί η στάση, για παράδειγμα, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Θ. Φορτσάκη o οποίος καταπατά ανοιχτά τους ελληνικούς νόμους. Τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στη ΝΕΡΙΤ . Θα ήταν αστείο να υποστηρίξουμε πως ο Θ. Φορτσάκης δεν γνωρίζει τι προβλέπει ο νόμος δημιουργίας της ΝΕΡΙΤ, ότι δηλαδή η σύνθεση του οργάνου στο οποίο προΐσταται είναι... πλέον έκπτωτη. Κι όμως, με νύχια και δόντια, έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεων και δηλώσεών του, τραβάει την κατάσταση στα άκρα. Ο λόγος Φανερός. Διατηρεί δύο θέσεις, ίσως δύο μισθούς, είναι ένας από αυτούς που σε καιρό κρίσης, φτώχειας και θανάτου, κρατιέται στην αφρόκρεμα της κοινωνίας. Για τις θέσεις του και την όποια εξουσία επί πραγμάτων και προσώπων, η καταπάτηση των νόμων είναι μια επιλογή.