Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τεταρτη 5 Νοεμβριου 2014


Ταραχές μεταξύ Παλαιστινίων και σιωναζιστών αστυνομικών στην Πλατεία των Τζαμιών
Ταραχές ξέσπασαν σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών, τον τρίτο ιερό τόπο του ισλάμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου σιωναζι ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν για να διαλύσουν μασκοφόρους διαδηλωτές, ανακοίνωσε η σιωναζιστικη μπατσαρία. Δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες στις σιωναζιστικές δυνάμεις ασφαλείας, που στη συνέχεια εισήλθαν στην Πλατεία των Τζαμιών (Ορος του Ναού για τους εβραίους) και απώθησαν τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στο εσωτερικό του τεμένους. Οι ταραχές επεκτάθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Κοντά στην Πύλη των Λεόντων, οι σιωναζιστες μπατσοι χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, ανάμεσα στο οποίο υπάρχαν δεκάδες παλαιστινια παιδιά που περίμεναν για να πάνε στα σχολεία τους που βρίσκονται στην περιοχή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
364 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, από 500 που ήταν αρχικά -
Εκλογές διεξάγονται σε όλα τα σχολεία για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό τα σχολεία ποτέ δεν λειτουργούν κατά τη διάρκεια των εκλογών προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στην ανάδειξη των εκπροσώπων.
Χθες υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία των σχολείων. Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις ημέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για να γινουν μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα ή για να περιορισθούν οι σχολικές εκδρομές. Πάντως και οι ίδιοι οι μαθητές από τα περισσότερα σχολεία τουλάχιστον είχαν πει αρχικά για τριήμερες καταλήψεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαμία: Συλλήψεις μαθητών και γονιών για κατάληψη σχολείου
Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τις καταλήψεις στα σχολεία της Φθιώτιδας δείχνει πως είναι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης. Μετά την πρόσφατη επέμβαση στο 1ο ΕΠΑΛ, προχθές βράδυ, σειρά είχε το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο από τις 8:00΄ χθες βράδυ τελούσε υπό κατάληψη. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε επέμβαση από την αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα και η κατάληψη έλαβε τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί μήνυση, η οποία υποβλήθηκε από μητέρα μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ. Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν 9 ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι 8 από τους κηδεμόνες τους. Τελικά στις 4:00΄ τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη. Οι μαθητές με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρία στον Πειραιά: Επιχείρηση - «μπλοκάρισμα» πλειστηριασμών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ειρηνοδικείο Πειραιά, στην οδό Νικήτα 12, διοργανώνει το μεσημέρι η «Κίνηση ενάντια στους πλειστηριασμούς», με σύνθημα «Όχι άλλοι άστεγοι στον Πειραιά». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να μην προχωρήσουν δυο πλειστηριασμοί κατοικιών από τράπεζα, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 15:30 το μεσημέρι. Στη συγκεκριμένη δράση συμμετέχει και η κίνηση «Αλληλεγγύη Πειραιά». «Εμείς οι πολίτες και οι συλλογικότητες που συγκροτήσαμε την "κίνηση ενάντια στους πλειστηριασμούς" θεωρούμε χρέος μας να διαμαρτυρηθούμε και αντισταθούμε σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που καταλύει καθημερινά τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία» τονίζεται σε ανακοίνωση της Κίνησης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμβολική κατάληψη στην εφορία Κυψέλης από τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Στην εφορία Κυψέλης βρίσκονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουν προκειμένου να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Από το πρωί έχουν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εφορίας και με τραγούδια και συνθήματα διεκδικούν την αναίρεση της απόφασης των απολύσεών τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: Ένταση προκλήθηκε με τους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής στις εκλογές των εκπαιδευτικών
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, 14:41
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο 11ο σχολείο Ευόσμου, όπου πραγματοποιούνται οι εκλογές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Από το πρωί στο σχολείο το κλίμα ήταν τεταμένο καθώς την εμφάνισή τους έκαναν οι δύο υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή (Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών )με τους εκπαιδευτικούς των άλλων συνδυασμών να ζητούν την απομάκρυνση τους λέγοντας ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στην εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να φύγουν, ενώ μαζί τους υπήρχαν άγνωστα άτομα με γνωστή όμως πολιτική προέλευση. Παράλληλα, η αστυνομία βρέθηκε στο σχολείο με τους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής να υποδεικνύουν προς σύλληψη εκπαιδευτικούς των άλλων παρατάξεων κατηγορώντας τους ότι τους επιτέθηκαν. Στην συνέχεια υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε έξι προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει προσαχθεί και ο γνωστός αριστερός συνδικαλιστής Η. Σμήλιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ευόσμου, ενώ εκεί έφτασαν και οι υποψήφιοι με την Χρυσή Αυγή προκειμένου να κατατεθούν εκατέρωθεν μυνήσεις. Τόσο τα έξι άτομα, που προσήχθησαν στην ευρύτερη περιοχή, όσο και ο Η. Σμήλιος βρίσκονται στο Α.Τ. Ευόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρυσαυγίτες υπέδειξαν στην αστυνομία τους έξι προσαχθέντες, ως δράστες σε επίθεση εναντίον τους. Να υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά κατατέθηκε ψηφοδέλτιο με τον τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» στις εκλογές των αιρετών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από νωρίς το πρωί μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο χώρο των εκλογών και έστησαν τραπέζι και μοιράζαν ενημερωτικό υλικό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» λεει η ΓΣΕΕ
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, 14:52
Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στην υπουργική απόφαση γι΄ άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, μια τέτοια απόφαση, η νομιμότητα της οποίας θα κριθεί οριστικά την Παρασκευή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω απορρύθμιση της εγχώριας αγοράς, ενώ δημιουργεί σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο. Είναι ξεκάθαρο ότι η γενίκευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί κατευθυνόμενες επιδιώξεις αφού παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού, καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις και εκμηδενίζει τον ελεύθερο χρόνο της οικογενειακής και προσωπικής ζωής, σημειώνεται από τη ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι το συγκεκριμένο μέτρο προστίθεται στα αλλεπάλληλα μνημονιακά μέτρα που δεν ανταποκρίνονται στο γενικό συμφέρον και παραβιάζουν ευθέως και απροκάλυπτα το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρωμένες διεθνείς συμβάσεις. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση ν΄ αγνοεί την κοινή θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων στο εμπόριο (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ομοσπονδία Ιδ.Υπαλλήλων), οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης που καταργεί στην ουσία την Κυριακάτικη αργία. Με υπόμνημά της η ΓΣΕΕ στηρίζει και συντάσσεται πλήρως με τις δικαστικές ενέργειες των παραπάνω οργανώσεων, για να μην εφαρμοστεί το μέτρο, αναμένοντας από το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιβεβαιώσει οριστικά τον θεμελιώδη κανόνα της κυριακάτικης αργίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"
-Να μιλήσει επιτέλους ο Καραμανλής για την δολοφονία Τσαλικίδη και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του!
Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με μια συνέντευξη-φωτιά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι φωτίζει ιστορικές στιγμές της νεώτερης ιστορίας μας και όπως η δολοφονία Τσαλικίδη, τα Ιμια και η απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο καλεί να μιλήσει επιτέλους. -Ποια θα είναι η αντίδραση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας τύπου Ιμίων; -Για να υπάρξει τέτοια κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να γίνουν αποδεκτές οι κόκκινες γραμμές που έχουμε δημόσια διατυπώσει. Σε όλα τα θερμά επεισόδια που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά υπάρχει μια κλιμάκωση των εμπλεκόμενων. Στο Αιγαίο με τις θαλάσσιες προκλήσεις της Τουρκίας επεμβαίνει πρώτα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή με τους προκαθορισμένους κανόνες εμπλοκής που έχει διατάξει η Στρατιωτική του ηγεσία και εγκρίνει η πολιτική. Σε μεγαλύτερο επεισόδιο αναλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό πάλι βάση εγκεκριμένων σχεδίων. Στα Ίμια ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης παρέκαμψε απόλυτα την Στρατιωτική ηγεσία όπως ομολόγησε ο Ναύαρχος Λυμπέρης. Μετέφερε το κέντρο επιχειρήσεων στη Βουλή από το Πεντάγωνο, αγνόησε τον μακαρίτη Ναύαρχο Βασιλικόπουλο που περίμενε ΕΞΩ από το πρωθυπουργικό γραφείο ως διοικητής της ΕΥΠ που είχε άριστες πληροφορίες, ενήργησε στα τυφλά. Τέλος παρακάμπτοντας όλους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς μεταξύ αυτών και το ίδιο το ΝΑΤΟ πήγε να «καθαρίσει» τηλεφωνώντας στον Αμερικανό πρόεδρο και ευχαριστώντας τους Αμερικανούς στη Βουλή. Αποτέλεσμα 3 νεκροί αξιωματικοί, καταρράκωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων και στρατηγική ήττα της Χώρας. Καμιά Ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να ξανακάνει αυτό το έγκλημα. -Θα μπορούσατε να είστε εσείς υπουργός Αμυνας. Τι θα κάνατε σ΄αυτή την περίπτωση; -Αυτό που έκανα ως υπεύθυνος πολιτικός χειριστής επί 2 χρόνια στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εμπιστευόμενος απόλυτα την ηγεσία, τους αξιωματικούς την ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος και φροντίζοντας να εφαρμόζονται τα Εθνικά σχέδια εμπλοκής. Αποτέλεσμα ήταν για 2 χρόνια να ενδυναμωθεί η Ελληνική παρουσία στο Αιγαίο όλες οι ενέργειες προκλήσεων απετράπησαν, όλες οι επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης και προστασίας των συνόρων ήταν απόλυτα επιτύχεις και τέλος από 300 παράνομες εισόδους λαθρομεταναστών όταν παρέλαβα το 2007 φτάσαμε στο Ανατολικό Αιγαίο το 2009 στις 0 με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι περιφανή για την ποιότητα και τις ικανότητες των Αξιωματικών της. -Παρότι αντιλαμβανόμαστε την εκτίμησή σας στο πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πως δικαιολογείται η σιωπή του; Εφ΄όσον ακούγεται το όνομά του για την προεδρία της Δημοκρατίας νομίζουμε ότι είναι σωστό να μιλήσει επιτέλους για όλα. Το γιατί σιωπά ο καθένας μπορεί να κρύβει πολλά που δεν γνωρίζουμε. Συμφωνώ όμως ότι οφείλει να μιλήσει για όλα εκείνα που έγιναν συμπεριλαμβανόμενων των πιέσεων από εξωτερικούς παράγοντες. Τις υποκλοπές, την δολοφονία Τσαλικίδη, την απόπειρα εναντίον του που στάματησαν Ρώσοι πράκτορες, τις πυρκαγιές του 2007, τα γεγονότα στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική που σωστά χάραξε με στροφή προς τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, το βέτο στο Βουκουρέστι ο αγωγός Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολη και ο Σαουθ στρίμ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. ΜΕ θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι ψήφισε τα μνημόνια και δεν υπερασπίστηκε την πολιτική του αφήνοντας τον Σαμαρά να τον αμφισβητεί στηρίζοντας για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, τον ΓΑΠ και τους υπόδικους Γεωργίου και Παπακωνσταντίνου.
ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.
-Πως σχολιάζετε τα gallop που σας θέλουν στο όριο; -Αν ο Λαός στις εκλογές ψηφίσει όπως οι δημοσκόποι περιγράφουν ,αν και με εμάς πέφτουν συχνά έξω, θα σημαίνει ότι μας θέλουν οι Έλληνες με αυτή τη δύναμη στη Βουλή και πιθανώς στην Κυβέρνηση. Το 2012 τους διαψεύσαμε έτσι θα γίνει και πάλι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι εγγυητές της υπεράσπισης των Εθνικών θεμάτων της σχέσης Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, της τιμωρίας των ολιγαρχών που παρανόμησαν και των πολιτικών τους οργάνων, αλλά και της εφαρμογής μιας πολιτικής που θα σέβεται το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, θα προστατεύει τους αδύνατους και με χαμηλή φορολογία θα φέρει την ανάπτυξη.
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΛΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ -Πόσες φορές έχετε εμφανισθεί στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ; -Από το 2012 μία φορά για 10 λεπτά σε παράθυρο,αλλά από επιθέσεις και λάσπη εναντίον μου συχνά ,πολύ συχνά… -Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξαγοράσει βουλευτές γι αν φθάσει στους 180; -Θα προσπαθήσουν τα πάντα εξαγορές, εκβιασμούς, απειλές αλλά ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΡΑΤΑΜΕ. -Πως σχολιάζετε την στάση του Κάρολου Παπούλια όλα αυτά τα χρόνια
Έχει υπογράψει αντισυνταγματικά όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έχει υπογράψει φωτογραφικές διατάξεις από την Κυβέρνηση, έχει αποδεχτεί νομοθετήματα που απαιτούν πλειοψηφία 180 Βουλευτών γιατί εκχωρούν ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Οφείλει να παραιτηθεί τώρα για να μη σύρει την Χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβερνηση θελει ωρομισθιους δημισιους υπαλληλους στα ΑΕΙ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανια. Στρατιωτικες ναζιστικες ενισχυσεις στελνουν οι πραξικοπιματιες ναζιστες του Κιεβου στα ανατολικα. Τα τυμπανα του πολεμου χτυπα παλι το ναζιστικο Κιεβο και στελνει ναζιστικες ενισχυσεις κατά των αντιφασιστων στην Ανατολικη Ουκρανια. Κολαση πυρος χτες στο Ντονεσκ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
380 εκατ ευρω θα πληρωσουν οι Ελληνες τα επομενα 25 χρονια. Καλα 40… εως το 2040! Ομολογια Γκικα Χουρδουβελη ότι θα παραμεινουμε δεσμιοι των δανειστων για δεκαετιες. Ακομα και οι αγεννητοι Ελληνες καλουνται να αποπληρωσουν χρεος μεχρι το 2040!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανησυχια στην Αθηνα από την κλιμακωση των τουρκικων κινησεων. Μετα την αμφισβητηση της κυπριακης ΑΟΖ, τουρκικη κορβετα παραβιασε τα ελληνικα χωρικα υδατα κανοντας βολτα στις Κυκλαδες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκθεση Eurostat. Στα ορια της φτωχειας το 35,7% των Ελληνων το 2013. Το 2014 το ποσοστο θα υπερβει το 37%. Μονο στην τελευταια 5ετια της κρισης εμφανιστηκαν στη χωρα 900.000 νεοπτωχοι. Ενας στους τρεις Ελληνες φτωχος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολαντ. Ετοιμαζει ΕΝΦΙΑ… αλα γαλλικα σε εξοχικα και β κατοικιες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
η σοβαρή ΧΑ είναι η κυβέρνηση και επιβάλει την φασιστική "δικτατορία" της
"Έπεσε" η σελίδα της Πανελλήνιας Κατάληψης Μαθητών στο facebook
Έπεσε η σελίδα "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" στο Facebook, η οποία λειτουργούσε ως κέντρο επικοινωνίας, συντονισμού των κινητοποιήσεων και πληροφόρησης των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων, σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. "Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς, είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα το σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά την συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κοτζαμάνη", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές έχουν δώσει νέο αγωνιστικό ραντεβού για αύριο, με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στα Προπύλαια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα στα 1959, αφήνεται ελεύθερος από τις ελληνικές φυλακές και απελαύνεται στη Δυτική Γερμανία, ο τελευταίος Γερμανός εγκληματίας πολέμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η σφαγή των Καλαβρύτων είχε ρητώς χαρακτηρισθεί έγκλημα στο πινάκιο 7 των δικών της Νυρεμβέργης και με το αρ. 35/1946 κατηγορητήριο του Ελληνικού Εθνικού Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου. Δεκαετίες αργότερα διακόπηκαν οι ανακρίσεις σε βάρος του κατηγορουμένου Φραντς Γιούπε, θεωρώντας “το έγκλημα νόμιμο αντίποινο στο πλαίσιο του πολεμικού δικαίου”.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
37,5% των Ελληνων στο οριο της φτωχειας. 23% ζει με πενιχρο εισοδημα. 20,3% αδυνατει να καλυψει βασικες αναγκες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φτωχεια βιωνουν 3,9 εκατ Ελληνες. Στην τριτη θεση μετα τη Βουλγαρια και τη Ρουμανια η Ελλαδα. 36,5% των Ελληνων στο οριο της φτωχειας και του κοινωνικου αποκλεισμου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρομακτικη δυναμη πυρος πανω από τη μεγαλονησο. 60 οπλισμενα ισραηλινα μαχητικα, προστατευουν τις γεωτρυσεις στην Κυπρο. Τα τουρκικα αεροπλανα δεν τολμουν να ξεμυτισουν. Σεαντιπερισπασμο ο Ερντογαν εβγαλε μια κορβετα να σουλατσαρει στο Αιγαιο. ΝΑΤΟ και Ευρωπαικη Ενωση ποιουν την νησσαν
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλινή άσκηση στο FIR Λευκωσίας
Συνεχίζεται η συγκέντρωση πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, ισραηλινή άσκηση στο FIR Λευκωσίας μετέδωσαν, χτες, κυπριακά ΜΜΕ ότι πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές. Οπως ανέφεραν, στην άσκηση συμμετείχαν 50 έως 60 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. Η άσκηση έγινε κυρίως σε περιοχές που συνορεύουν με το FIR της Αιγύπτου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζεύγη μαχητικών της τουρκικής Αεροπορίας απογειώθηκαν παρακολουθώντας για λίγη ώρα τα ισραηλινά μαχητικά. Για σήμερα και αύριο φαίνεται να έχει εκδοθεί ΝΟΤΑΜ για αεροπορικές ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκαφών, επίσης του Ισραήλ, σε περιοχή του FIR Λευκωσίας.