Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τριτη 4 Νοεμβριου 2014


Tουρκικοί χάρτες εισχωρούν στο Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ!
Η πρόσφατη έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο τυχαίο περιστατικό αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Τουρκία αντιμετωπίζοντας τις Κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο χάρτης με τα τουρκικά "οικόπεδα" όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (Ιανουάριος 2012) Ακολουθούν αλλεπάλληλες νέες δημοσιεύσεις από τον Ιανουάριο του 2012 έως και το Νοέμβριο του 2013 κατά τις οποίες προστίθενται συνολικά 8 νέα οικόπεδα τα οποία εισέρχονται σε μια συνολική έκταση 42.000 km2 εντός της ελληνικής ΑΟΖ αμφισβητώντας όχι μόνο το Καστελόριζο αλλά και μεγαλύτερα νησιά όπως η Ρόδος, η Κάρπαθος και η Κάσος. Αλλά και στην Κύπρο ενώ οι πρώτοι χάρτες δεν εισχωρούσαν εντός των περιοχών που εμπίπτουν στην ΑΟΖ της Λευκωσίας, ακολούθησαν νεώτερες δημοσιεύσεις αρχικά με δύο νέα τουρκικά θαλάσσια οικόπεδα που εισχωρούσαν σε 5 θαλάσσια οικόπεδα του κυπριακού γύρου παραχωρήσεων. Η τουρκική πρόκληση κορυφώθηκε με τον τελευταίο χάρτη που δημοσιεύτηκε και στον οποίο χαράχτηκαν δύο ακόμη νέα θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία αμφισβητούν συνολικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στα δυτικά του νησιού και στην περιοχή όπου τέμνονται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
Panos kammenos
Την ίδια ώρα που τουρκικό πλοίο ΣΗΜΕΡΑ πέρασε το στενό Καφηρέα και κάνει βόλτες μεταξύ Τζιάς και Κύθνου. Την ίδια ώρα που η "Ευρωπαική άμυνα" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ παρα μόνο στο στόμα Σαμαρά που τολμά και μιλά για "ευρωπαική ΑΟΖ". Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΦΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣ ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΛΗΝΕΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας ή Φράγκας
«Στη δημοσιογραφική αργκό ονομάζονται “εργολάβοι”. Πρόκειται για εκείνους τους “δημοσιογράφους” που αναλαμβάνουν για λογαριασμό συγκεκριμένων πολιτικοιοκονομικών συμφερόντων να στοχοποιήσουν επιχειρηματίες, πολιτικούς ή κόμματα, για να τους αναγκάσουν σε κάποιου είδους “ντηλ”. Δύο είναι τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου “εργολάβου”: η επιδεξιότητά του να “πλάθει” λαϊκές συνειδήσεις και η ικανότητά του να κάνει συνεχώς κωλοτούμπες. Το “φαινόμενο” ευδοκιμεί εδώ και χρόνια στην ελληνική δημοσιογραφία, έχει πρόγονους και απογόνους, που έχτισαν καριέρες και έκαναν περιουσίες. Όμως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κορυφαίος εκπρόσωπος αυτής της «σχολής» χαμαιλεόντων παραμένει ο γνωστός εκδότης και μεγαλοδημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Κύριο προσόν του ότι μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να κοιμηθεί “καθεστωτικός” και να ξυπνήσει “επαναστάτης” και τούμπαλιν. Να καταγγέλλει τη διαπλοκή και να συγχρωτίζεται με διαπλεκόμενους ή εκεί που φτύνει μετά να γλείφει… Δεν είναι τυχαίο ότι στην πιάτσα φέρει το προσωνύμιο «θείος». Θα ακούσετε επίσης να τον προσφωνούν “Τράμπα” ή “Φράγκα”.» Διαβάστε για τα τελευταία κατορθώματα του Γιώργου Τράγκα. Πώς από σφόδρα αντιμνημονιακός και υβριστής του Σαμαρά, ξύπνησε ένα πρωί αποφασισμένος να συνταχθεί με τον Σαμαρά προκειμένου να… σώσει τη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κάλεσε τον Σαμαρά να συγκροτήσει «κεντροδεξιά συμμαχία» που θα περιλαμβάνει από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής ως τον… Σκυλακάκη; Πώς, μόλις είδε το κοινό του να τον εγκαταλείπει, έκανε νέα κωλοτούμπα, προπαγανδίζοντας τη «δημιουργία κυβέρνησης πανεθνικής ενότητας», απέναντι στους κινδύνους που «μας απειλούν»: τον Έμπολα, την Τουρκία, το κούρεμα των καταθέσεων; Τι οδήγησε τον Γ. Τράγκα στη μεταστροφή; Πώς μέσα σε μια νύχτα έβγαλε τη φορεσιά του τσολιά, ξέχασε την «καριόλα» (δική του έκφραση) Μέρκελ και τους «προδότες» πολιτικούς; Τι ρόλο έπαιξε η έρευνα για το πόθεν έσχες του και η ποινική δίωξη για σπίτι 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Πολιτεία; Η λίστα Λαγκάρντ της οποίας κοσμεί τις στήλες ο μεγαλοδημοσιογράφος; Μήπως η τωρινή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ βάζει παρακαταθήκες για «διαπραγμάτευση» στο μέλλον; Ο δημοσιογραφος θυμάται τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Τράγκα από τον ανένδοτο απέναντι στον Μητσοτάκη (με εντολή του αφεντικού του Αλαφούζου) μέχρι τις ύβρεις στον Καραμανλή (ώσπου τσέπωσε την κρατική διαφήμιση), και καταλήγει: «Δεν είναι παρά το μαντρόσκυλο που γαυγίζει, αλλά πάντα κουνά υποτακτικά την ουρά στο αφεντικό του…»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε απεργία πείνας ο Ηρακλής Κωστάρης
Απεργία πείνας ξεκίνησε από την Τετάρτη 29 Οκτώβρη ο Ηρακλής Κωστάρης, διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που έπαιρνε. Ήδη έχασε το πρώτο εξάμηνο στο ΤΕΙ όπου φοιτά και κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο. Ο Ηρακλής κατάφερε, όντας κρατούμενος, να περάσει στο ΤΕΙ Πειραιά. Επί σειρά ετών έπαιρνε εκπαιδευτικές άδειες, όπως και τις δίμηνες κανονικές, παρακολουθούσε τα μαθήματα, έδινε εξετάσεις και περνούσε τα εξάμηνα του ΤΕΙ, έχοντας φτάσει στο τέταρτο έτος. Μετά τη μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού στη φυλακή, τον μετέφεραν από την ΚΑΥΦ, όπου κρατούνταν, στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών και του έκοψαν τις άδειες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χάσει ένα εξάμηνο. Με βάση τον τελευταίο νόμο του Αθανασίου, ο Ηρακλής δικαιούται να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες και να συνεχίσει τις σπουδές του, διότι έχει ήδη πάρει τρεις εκπαιδευτικές άδειες και δεν εκκρεμεί πειθαρχικό παράπτωμα σε βάρος του. Επικαλούμενοι «λόγους επικινδυνότητας» όμως του κόψει τις εκπαιδευτικές άδειες, με κίνδυνο να χάσει και δεύτερο εξάμηνο και να κινδυνεύει, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να διαγραφεί από το ΤΕΙ, λόγω του νόμου Διαμαντοπούλου! Επειδή στις αιτήσεις του δε δίνουν καμιά απάντηση, ο Ηρ. Κωστάρης αναγκάστηκε να καταφύγει στο έσχατο μέσο που έχει ένας κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του: την απεργία πείνας. Στον αγώνα που ξεκίνησε δε θα είναι μόνος του. Θα έχει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ. Ρούσσος: Είμαστε η μόνη χώρα που οι δωσίλογοι στελέχωσαν το κράτος, κι οι αγωνιστές σέρνονταν σε φυλακές και εξορίες
"Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι δωσίλογοι στελέχωσαν το κράτος και οι αγωνιστές σέρνονταν στις φυλακές και στις εξορίες. Αναγνωρίσαμε την Εθνική Αντίσταση με 40 χρόνια καθυστέρηση και σήμερα, 30 χρόνια μετά, αμφισβητείται το δικαίωμα να ακούγεται μια μελωδία στην παρέλαση. Απομόνωσαν μία μελωδία ανάμεσα σε 25-26 άλλες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν αυτά τα τραγούδια. Θυμάμαι τον πατέρα μου, ως πρόεδρο του παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης στο Χαλάνδρι, να καταθέτει στεφάνι υπό τους ήχους της φιλαρμονικής που έπαιζε τα τραγούδια του ΕΑΜ. Και τα προηγούμενα χρόνια ακούγονταν στο Χαλάνδρι, όταν ήταν δεξιοί οι δήμαρχοι. Γιατί αυτή η ευαισθησία τώρα, ας αναρωτηθούν κάποιοι». Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος και «κόκκινος» δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.
Σε συνέντευξη στο Newpost απαντά ότι το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Δήμου και προαναγγέλλει ότι θα προβεί άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, σε μείωση των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση. Τον περασμένο μήνα, είχε πει σε μια ομιλία του: «Διαβάζω ότι δεν τηρούμε τη νομιμότητα. Το ερώτημα αν κάποιος υπακούει στο νόμο και το δίκαιο είναι αρχέγονο. Από την εποχή του Κρέοντα και της Αντιγόνης. Ο καθένας υπακούει ανάλογα με τη συνείδησή του. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι δίκαιο.» Η δήλωση του αυτή είχε προκαλέσει πολλά σχόλια. Σήμερα τον ρωτάμε και πάλι τι θα κάνει με τους «άδικους νόμους», όπως θεωρεί αυτούς του μνημονίου, και απαντά ότι θα συνεχίσει να είναι εναντίον τους.
-Είστε ο δήμαρχος με τον οποίο ασχολούνται περισσότερο από κάθε άλλον τελευταία, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα ΜΜΕ. Γιατί συμβαίνει αυτό κατά τη γνώμη σας; «Δεν είναι δική μου επιλογή. Εμείς προσπαθούμε απλώς να τηρήσουμε όσα είπαμε προεκλογικά στον κόσμο που μας στήριξε. Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δήμο και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες». -Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας για το θέμα που δημιουργήθηκε με το τραγούδι του ΕΑΜ που ακούστηκε στην παρέλαση του Δήμου σας, είπε ότι «Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές και τους βασανισμούς άλλων» και ότι αυτό το στηλιτεύει. «Αυτά είναι αστεία πράγματα. Εμείς ασχοληθήκαμε μόνο με το νόημα αυτής της ημέρας. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι δωσίλογοι στελέχωσαν το κράτος και οι αγωνιστές σέρνονταν στις φυλακές και στις εξορίες. Αναγνωρίσαμε την Εθνική Αντίσταση με 40 χρόνια καθυστέρηση και σήμερα, 30 χρόνια μετά, αμφισβητείται το δικαίωμα να ακούγεται μια μελωδία στην παρέλαση. Απομόνωσαν μία μελωδία ανάμεσα σε 25-26 άλλες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν αυτά τα τραγούδια. Θυμάμαι τον πατέρα μου, ως πρόεδρο του παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης στο Χαλάνδρι, να καταθέτει στεφάνι υπό τους ήχους της φιλαρμονικής που έπαιζε τα τραγούδια του ΕΑΜ. Και τα προηγούμενα χρόνια ακούγονταν στο Χαλάνδρι, όταν ήταν δεξιοί οι δήμαρχοι. Γιατί αυτή η ευαισθησία τώρα, ας αναρωτηθούν κάποιοι». -Στην παρέλαση επίσης δεν καθίσατε στην εξέδρα των επισήμων, όπως συνηθίζεται να κάθονται οι δήμαρχοι. Γιατί; «Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής προτιμήσαμε να είμαστε στο πεζοδρόμιο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες. Στην εξέδρα ανεβάσαμε την φιλαρμονική. Αυτός ήταν ένας συμβολισμός γιατί θέλαμε ο πολιτισμός να είναι στο επίκεντρο». -Κατηγορείστε από την κυβέρνηση ότι αρνείστε να παραδώσετε τα στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων και ελέγχεστε ως « ύποπτος για τέλεση των αδικημάτων της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος». «Απλώς εφαρμόζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, την ίδια απόφαση που είχε πάρει και με την προηγούμενη δεξιά δημοτική αρχή. Ο νόμος είναι εντελώς παράλογος και αντισυνταγματικός και γίνεται επιλεκτική εφαρμογή των ελέγχων. Μόνο 10 δήμοι στους 325 ελέγχονται, ενώ υπάρχουν άλλοι που έχουν διπλάσιους νομιμοποιημένους από το νόμο Παυλόπουλου υπαλλήλους». -Και τι θα κάνετε με αυτό το θέμα; «Δεν θα τους δώσουμε το άλλοθι για να απολύσουν 6.500 ανθρώπους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Το 15% προς απόλυση είναι εντελώς παράλογο. Πρόκειται για προκρούστια κλίνη. Δεν ανταποκρίνεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης». -Τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών τον αρνείστε; «Όχι, ο έλεγχος για τα πλαστά πιστοποιητικά συνεχίζεται. Είναι μία αυτοτελής διαδικασία. Δεν εμποδίστηκε. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί κάποιο πλαστό πιστοποιητικό». -Τον άλλον έλεγχο γιατί τον εμποδίζετε; «Επιχειρείται αλλαγή των κριτηρίων του νόμου Παυλόπουλου. Πάνε να ρίξουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους που έκαναν ότι έλεγε ο νόμος. Δεν μπορεί να μην έχει ευθύνες ο δήμαρχος που τους προσέλαβε, το δημοτικό συμβούλιο, το υπηρεσιακό που ενέκρινε τους φακέλους, το ΑΣΕΠ που τους εξέτασε, η Βουλή, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΣΤΕ και να ρίχνουν την ευθύνη μόνο στους εργαζόμενους». -Με την καθαριότητα τι κάνετε; Προσλάβατε καθαρίστριες ή πήρατε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού; «Εμείς θα υπερασπιστούμε τις δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουμε, ούτε θα πάρουμε. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε προσλήψεις, μόνο συμβασιούχους μπορούμε να πάρουμε. Σήμερα ο Δήμος έχει 200 εργαζόμενους λιγότερους από ότι είχε το 2009. Συνταξιοδοτήθηκαν 150 και άλλοι 50 απολύθηκαν (φύλακες, καθαρίστριες, δημοτική αστυνομία). Είχαμε 9 παιδικούς σταθμούς και τώρα έχουμε 4 γιατί δεν έχουμε προσωπικό. Από 790 παιδιά που είχαν οι παιδικοί σταθμοί το 2009 σήμερα έχουμε 365 γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλα παιδιά, αφού δεν έχουμε προσωπικό να τα φροντίσει. Η καθαριότητα του Δήμου δουλεύει με το 1/3 του προβλεπόμενου προσωπικού». -Τι περιθώρια έχετε για την άσκηση μιας άλλης πολιτικής στο δήμο; «Δεν έχουμε αυταπάτες. Υπάρχουν όρια. Μπορούμε όμως να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες. Στο Χαλάνδρι θα προχωρήσουμε άμεσα σε μειώσεις δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση , ώστε να πέσει μεγαλύτερο βάρος σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν». -Πότε θα το κάνετε αυτό; «Στα μέσα του Νοεμβρίου που θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2015». -Με τους άδικους νόμους, όπως θεωρείτε ότι είναι αυτοί του μνημονίου, τι θα κάνετε; «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενάντιά τους».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει καταπατημένη δημόσια γη. Κατά τα άλλα, οι έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, και μαζί τα καταπατήσαμε....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μαθητές στον αγώνα! Και η Αριστερά;
«Η νεολαία είναι αδιάφορη», «η νεολαία δεν κινείται», «δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τη νεολαία». Ειπώθηκαν ξανά και ξανά αυτά, προσφέροντας και μια θαυμάσια δικαιολογία για την ανυπαρξία παρέμβασης σε χώρους όπου ζει η μεγάλη πλειονότητα αυτής της νεολαίας: στις γειτονιές και στα σχολεία. Τώρα; Σαν κάτι να άλλαξε αυτές τις μέρες, καθώς από τη Δευτέρα ένα κύμα καταλήψεων σε ολόκληρη τη χώρα απειλεί να σαρώσει την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης των δωσιλόγων. Τώρα καμιά δικαιολογία δεν χωράει! Σύμπασα η Αριστερά είναι υποχρεωμένη να βρεθεί ενεργητικά και μαχητικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών: - Με συνεχή προβολή και στήριξη του αγώνα τους - Με κινητοποίηση όλων όσοι έχουν παιδιά στα σχολεία, για τη συγκρότηση πανελλαδικού κινήματος αλληλεγγύης γονέων - Με την κινητοποίηση όλων των οργανωμένων νεολαιίστικων δυνάμεων και τον προσανατολισμό τους σε άμεσες παρεμβάσεις στις γειτονιές και στα σχολεία. Δικαιολογίες τέλος! Είναι η ώρα της δράσης!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα Σωματεία των Νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟ, Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο, Θριάσιο, Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας καλούν σε σύσκεψη σωματεία εργαζομένων, Δήμους της περιοχής, την Περιφέρεια Αττικής, συλλόγους εκπαιδευτικών, λαϊκές επιτροπές, ενώσεις συνταξιούχων, ενώσεις γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους, στέκια και συνελεύσεις, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, Ιατρικούς Συλλόγους και άλλους φορείς της Δυτικής Αθήνας, την Παρασκευή 7/11/2014 στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΑΤΤΙΚΟΥ
με σκοπό τον συντονισμό της κοινής δράσης και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη διάλυση της Δημοσίας Υγείας, το κλείσιμο των Γενικών και Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, το λουκέτο και την διάλυση στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα
Τα Δ.Σ. - Αττικού Νοσοκομείου - Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής - Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαϊτειο - Θριασίου Νοσοκομείου - Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικάζουν τους αυτόπτες μάρτυρες της απόπειρας δολοφονίας της Κουτσουμπού!
Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού, μέλους του ΕΕΚ, από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA, Θεμιστοκλή Ποιμενίδη. Ο αστυνομικός είχε περάσει με τη μηχανή του πάνω από το σώμα της γυναίκας, στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2009 στο Σύνταγμα, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μόλις μία μέρα πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Aγγελικής Kουτσουμπού, ο Nίκος Kρύνσκι, δάσκαλος, κάθεται στο εδώλιο. Ο Νίκος Κρύνσκι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της βίαιης επίθεσης της ομάδας ΔEΛTA κατά του μπλοκ του EEK. Όταν ο Θεμιστοκλής Ποιμενίδης πέρασε πάνω από το σώμα της Aγγελικής Κουτσουμπού με τη μηχανή του, ο Nίκος Kρύνσκι προσπάθησε να τον εμποδίσει να διαφύγει λέγοντάς του: «Που πας, σκότωσες άνθρωπο». Ως αποτέλεσμα της αντίδρασης του ήρθε η βίαια καταστολή του, με μια ομάδα αστυνομικών να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον χτυπούν με τα γκλομπς τους, ακόμα και στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο Kρύνσκι, με ματωμένο το κεφάλι από τα χτυπήματα, προσήχθη στη ΓΑΔΑ όπου για περισσότερες από 10 ώρες δεν του παρείχαν νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως έχει καταγγείλει. Μετά από όλα αυτά, η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες για «απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης», κ.α. Στο μεταξύ, στις 18 Nοεμβρίου, δικάζεται στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος βάσει «κουκουλονόμου» και ο Kυριάκος Mουτίδης, στέλεχος του EEK, ο οποίος ήταν επίσης παρών στο περιστατικό και δέχτηκε επίσης αστυνομική βία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, πριν προσαχθεί και τελικά συλληφθεί. Τέλος στις 24 Νοεμβρίου δικάζεται για την ίδια υπόθεση και ο Nίκος Kοντόπουλος, με τις ίδιες βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι ο βαρύτατος τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού εκδικάζεται ως ένα απλό τροχαίο ατύχημα και ο αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλής Ποιμενίδης που πέρασε με την μηχανή κυριολεκτικά από πάνω της αντιμετωπίζει την κατηγορία της «απλής σωματικής βλάβης εξ αμελείας».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρλανδία: μεγάλες διαδηλώσεις κατά της φορολόγησης του νερού
Δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδοί συμμετείχαν σε περισσότερες από εκατό συγκεντρώσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση του νερού που προωθεί η ιρλανδική κυβέρνηση. «Δεν πληρώνουμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων ενάντια στις χρεώσεις στην κατανάλωση νερού, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας. Μέχρι σήμερα η ύδρευση στην Ιρλανδία χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία. Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει πως κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει περίπου 300 με 500 ευρώ το χρόνο για την κατανάλωση του νερού, ένα μέτρο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις χρεώσεις στο νερό είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ιρλανδία. Ενδεικτική του κλίματος λαϊκής δυσφορίας είναι και η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Sunday Independent» που δείχνει μεγάλη πτώση για το κυβερνών κόμμα Fine Gael (22%) και άνοδο των ποσοστών του αριστερού Sinn Fein, που προηγείται με 26%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών βιώνει το Πουέρτο Ρίκο
Το Πουέρτο Ρίκο, "Ελεύθερο Κράτος Συνδεδεμένο με τις Ηνωμένες Πολιτείες", περνάει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 70 ετών. Ο κυβερνήτης του νησιού της Καραϊβικής, Αλεχάνδρο Γκαρσία Παδίγια, ζήτησε από τους πορτορικανούς "να ανοίξουμε το βήμα και να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες", για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο κυβερνήτης σε δημόσιο μήνυμά του την Κυριακή υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, η ομάδα του έχει "βάλει μπρος τη διαδικασία της πιο επείγουσας οικονομικής μεταρρύθμισης που χρειάζεται η χώρα". Διαβεβαίωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του κόσμου, πρόσθεσε ότι μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές παίρνουν χρόνο και τέλος δέχεται με ταπεινότητα και συνέπεια κριτικές και προτάσεις. "Η κυβέρνησή μου αντιμετωπίζει τη χειρότερη δημοσιονομική και οικονομική κρίση που έχει περάσει η χώρα από τη δεκαετία του '40. Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν απέναντι στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε", είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους του ότι δεν είχαν "ούτε τη γενναιότητα ούτε τη βούληση" να τις πάρουν. Τη Δευτέρα (3/11) έχει προγραμματιστεί δημόσια εμφάνιση της Επιτροπής Κατοικίας και Προϋπολογισμού της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων για να μελετήσει την οικονομική κατάσταση της κυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας από το Υπουργείο Υγείας και την Εταιρία Εμπορίου και Εξαγωγών. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα El Nuevo Día, το 60% των πορτορικανών αποδοκιμάζει την κυβέρνηση του Παδίγια και μόνο το 19% την υποστηρίζει. Εξαιτίας της οικονομικης κρίσης, εκατοντάδες εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς διαμαρτηρήθηκαν τον Ιούνιο στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαν Χουάν, για τις περικοπές μισθών και επιδομάτων που έκανε η κυβέρνηση.
Στοιχεία για την κρίση Ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας του Πουέρτο Ρίκο έκλεισε το Σεπτέμβριο στις 124,9 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και μειωμένος κατά 1,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (ΚΤΑ). Ο δείκτης αυτός μειώνεται συνεχώς επί 21 μήνες, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει το νησί της Καραϊβικής, με δημόσιο χρέος πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια και ανεργία μεγαλύτερη του 14%. Ενδεικτικά στοιχεία είναι ακόμα ότι οι πωλήσεις τσιμέντου έπεσαν κατά 9,7% σε ετήσια βάση, η κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε 8,6% και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5,3%. Ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας, ο οποίος δημοσιοποιείται μηνιαία, αντανακλά την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνδέεται άμεσα με την πορεία του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος, όπως διευκρινίζει στην έκθεσή της η ΚΤΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σαμαράς, το λαμπρό Κολλέγιο και τα έπαθλα του γιου του μπαμπά
«Θρασίμια» χαρακτήρισε τους αγωνιζόμενους φοιτητές ο δωσίλογος Σαμαράς, ενώ νέους πονοκεφάλους του προκαλεί το μεγάλο ξέσπασμα του μαθητικού κινήματος, που δείχνει πως η νεολαία αυτού του τόπου δεν είναι όπως θα την ήθελε ο ίδιος. Αλλά μιας και περί παιδείας και μαθητών ο λόγος, ας θυμηθούμε μια πρόσφατη μικρή ιστορία. Τότε που το Κολλέγιο Αθηνών απέλυε την καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει. Κιόμως, η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. Αποφοίτησε ο γιος Σαμαρά, τον περασμένο Ιούνιο. Αποφοίτησε με έπαινο και με τρία έπαθλα, παρακαλώ. Νομίζουμε πως τα άξιζε το παιδί. Αφού είναι από «καλή οικογένεια», όπως όλα τα παιδιά εκεί πάνω. Καθώς εμείς δεν έχουμε τις ίδιες αξίες με το ευαγές Κολλέγιο των κοινωνικών παρασίτων, σκεφτόμαστε μια άλλη τριάδα επάθλων: - Έπαθλο για τη λαμογιά της αντιγραφής, που ανοίγει τους δρόμους για να ακούγεται αύριο ότι πέτυχε με την αξία του. - Έπαθλο για την ψυχική αθλιότητα να αποδεχτεί την απόλυση μιας καθηγήτριάς του. - Έπαθλο για την ηλιθιότητα του να καμαρώνεις για κάτι που ξέρεις πως δεν το αξίζεις και το ξέρουν και όλοι οι άλλοι γύρω σου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθητικό ξέσπασμα: εκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!
Κύμα μαθητικών καταλήψεων έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να σαρώσει τα μέτρα διάλυσης της Μέσης Εκπαίδευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι μαθητές εκατοντάδων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης έχουν καταλάβει τους σχολικούς χώρους και σήμερα πραγματοποίησαν δεκάδες συγκεντρώσεις και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Λύκειο και την κατάσταση στην Παιδεία. Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών.Στην Αθήνα, περίπου 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ, υπό κατάληψη βρίσκονται δεκάδες γυμνάσια και λύκεια. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι αν συνεχιστούν επί μακρόν οι καταλήψεις, θα τεθεί σε εφαρμογή το προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει την αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω καταλήψεων. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό διάταγμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την περικοπή αργιών και την επιμήκυνση του σχολικού έτους για την αναπλήρωση μαθημάτων. Φυσικά, ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός, μάλλον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι τόσο βέβαιος πως θα βρίσκεται στην υπουργική του θέση σε λίγους μήνες;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Αστυνομική εισβολή σε οικοκοινότητα
Πριν λίγο καιρό, η πολιτεία του Τέξας διέταξε ομάδες SWAT να εισβάλλουν στην ειρηνική κοινότητα «Κήπος της Εδέμ» (Garden of Eden) και να προχωρήσουν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στην οικοκοινότητα, ωστόσο, δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και όλα τα μέλη της ήταν άοπλα. Σε όλα τα μέλη της κοινότητας οι άντρες της SWAT πέρασαν χειροπέδες, ενώ καθ” όλη τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί τους σημάδευαν με τα όπλα τους. Την ίδια τύχη είχε ακόμα και μία μητέρα δύο μωρών που συμμετέχει στην ομάδα. Από το μένος των αστυνομικών αρχών δεν γλίτωσαν ούτε τα… χωράφια, αφού κατέστρεψαν καλλιεργημένες εκτάσεις και χώρους όπου γίνεται εκτροφή ζώων. Μάλιστα, φρόντισαν να κατασχέσουν χρήσιμα υλικά, όπως παλέτες, λάστιχα και άλλα αντικείμενα που χρησίμευαν για τις κατασκευές της ομάδας. Ο Κήπος της Εδέμ είναι μια βιώσιμη οικοκοινότητα που πιστεύει στις αρχές της συλλογικής διαχείρισης και παραγωγής αγαθών και στην βιώσιμη ανάπτυξη. Καλλιεργούν το φαγητό τους, ζουν ειρηνικά και από το 2009 διοργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια. Η ιδιοκτήτρια του χώρου Shellie Smith, η οποία συμμετέχει στην οικοκοινότητα μιλάει για ξεκάθαρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από την μεριά των αρχών του Τέξας. «Δεν προκαλούμε κανένα κακό και φυσικά δεν παραβιάζουμε κανένα νόμο. Αντίθετα, η πολιτεία είναι αυτή που εισέβαλε στον χώρο μας και προκάλεσε καταστροφές», αναφέρει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εργαζόμενοι ΕΡΤ: συνεχίζουμε τον αγώνα!
Ψήφισμα εξέδωσε η Συνέλευση των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ. Στο ψήφισμα της Συνέλευσης αναφέρεται: «Απέναντι στα ισχυρά πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα ,που επιδιώκουν να ξεπουλήσουν και να υφαρπάξουν το δημόσιο πλούτο και τις υποδομές της χώρας, χωρίς να υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις και κριτική oι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μεσα σε αντίξοες συνθήκες , συνεχίζουμε να παράγουμε πλήρες πρόγραμμα , έχοντας ως βασικές αρχές την άσκηση ελέγχου στην εξουσία και την ποιοτική πλουραλιστική έκφραση. Η φωνή της Ανοιχτής και Ελεύθερης ΕΡΤ μέσω του ertopen.com είναι η φωνή της κοινωνίας , είναι η φωνή των εργαζομένων και των συνδικάτων η φωνή του κάθε αγωνιστή απέναντι στις επιβαλλόμενες πολιτικές της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια του 17μηνου αγώνα μας κόμματα και συλλογικότητες συμπαραστάθηκαν στη προσπάθειά μας να διώξουμε το “μαύρο” από τη ζωή μας. Γι αυτό, επαναβεβαιώνουμε την απόφασή μας να ενώσουμε τη φωνή μας με συνδικάτα εργαζομένων ,φορείς και συλλογικότητες που αντιτάσσονται στις πολιτικές τρομοκρατίας και εξαθλίωσης που επιχειρεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση.
ηλώνουμε αποφασισμένοι (όπως μέχρι σήμερα το πράξαμε) να είμαστε μαζί με τις καθαρίστριες τους σχολικούς φύλακες τους εργαζομενους στο χώρο της υγείας και της παιδείας που βάλλονται τους απολυμένους της Coca Cola τους εργαζόμενους στην ΑΓΕΤ τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ τους αγωνιζόμενους κατοίκους στις Σκουριές τους επιστρατευμένους απεργούς όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους εκείνους που συνεχίζουν να αντιστέκονται. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ 16 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. Με όπλα το www.ertopen.com, την ΕΤ-3, τους 17 περιφερειακούς σταθμούς ΕΡΑ καθώς και με τη δυναμική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να απαντάμε αγωνιστικά σε όσους βυσσοδομούν εναντίον της εργαζόμενης, αγωνιζόμενης και προοδευτικής κοινωνίας. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ».
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ «Μέχρι σήμερα, κατατέθηκε πλήθος προτάσεων σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση 15 ημερών (έως 15 Νοέμβρη) προκειμένου, περισσότεροι συνάδελφοι ,αλλά και η κοινωνία πολιτών να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: protaseisert@gmail.com Υπενθυμίζουμε τους άξονες που έχουν κατατεθεί ως πλαίσιο για τη διαμόρφωση των προτάσεων. Ευρύτερο Πλαίσιο Λειτουργίας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Εσωτερική λειτουργία και οργάνωση και διάρθρωση, Ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Πλαίσιο Άμεσης Λειτουργίας και Επαναφορά της ΕΡΤ Αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη βίαιη και πολύμηνη διακοπή λειτουργίας. Οι δύο ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ,ΠΟΕΣΥ συστήνουν υπό την αιγίδα τους, ομάδα εργασίας η οποία θα καταγράψει , θα κωδικοποιήσει και θα παρουσιάσει τις προτάσεις στην επόμενη διαδικασία στις 29.11.2014».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ.ΕΛ.: ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή δήλωση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη. Όπως αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη, ο κ. Ξυνίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναρωτιέται δημόσια για τη σκοπιμότητα πίσω από τις διαρκείς αλλαγές ονόματος του ΠΑΣΟΚ. Όπως συμπληρώνει, με αφορμή τη συνεδρίαση, αυτό το Σαββατοκύριακο, της Οργανωτικής Επιτροπής ενός ακόμα σχήματος με την επωνυμία «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» ο κ. Ξυνίδης «εύλογα αναρωτιέται» που πήγαν οι άλλες επωνυμίες που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο 2014 όπως αυτές της «Δημοκρατικής Παράταξης» και της «Ελιάς». Επίσης – λέει η κ. Χρυσοβελώνη – ο κ. Ξυνίδης μιλά για σχεδιασμούς που γίνονται «στη σιωπή, στα μουλωχτά που ταιριάζει σε κλέφτη και απατεώνα» (!) θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Για ένα νέο ΑΦΜ; Για να μην έχουμε εργαζόμενους και χρέη;»! Όπως σημειώνει η κ. Χρυσοβελώνη, «όλα τα παραπάνω, αν δεν ήσαν εξαιρετικά σοβαρά, θα είχαν θέση μόνο σε διασκεδαστικά βιβλία όπως τα «Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα» του Ν. Τσιφόρου όπου οι πρωταγωνιστές των ιστοριών του κυκλοφορούσαν με πολλά ονόματα «στη πιάτσα» για ευνόητους λόγους…» Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. υπενθυμίζει πως σε σχετική ερώτησή της είχε θέσει έγκαιρα στις φορολογικές αρχές το σοβαρότατο πρόβλημα των εναλλακτικών ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ, «οι οποίες όμως επέλεξαν να το συγκαλύψουν επικαλούμενες απόρρητο έναντι της Βουλής, αν και γνώριζαν άριστα ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αυτό δεν υπήρχε». Με βάση τα παραπάνω, η κ. Χρυσοβελώνη ερωτά τα εξής: 1. Θα παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία για να ερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες του γνωστού στελέχους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη σχετικά με την αποφυγή από το ΠΑΣΟΚ, δια της μεθόδου ΑΦΜ, της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του σε ό,τι αφορά «εργαζόμενους και χρέη» του προς τρίτους; 2. Ποιοι είναι οι ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ, της «Ελιάς», της «Δημοκρατικής Παράταξης» και της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης»; 3. Θα ερευνήσουν οι διωκτικές αρχές για ποιο λόγο το ΥΠΟΙΚ συγκάλυψε την υπόθεση των διαδοχικών ΑΦΜ όταν κλήθηκε να ενημερώσει τη Βουλή;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλη μιά μεγαλαιώδης αντικαθεστωτική διαδήλωση στην Κούβα (αποτελουμενη από εξι (6) ατομα!). Στην Κουβα που δεν ειτρέπονται οι διαδηλώσεις. Υπ'όψη ότι, "το μεροκάματο" των διαδηλωτών από την πρεσβεία των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ευκατφρόνητο. Σημ. Οι κουβανοί ονομάζουν αυτούς τους "αντιπολιτευόμενους" gUSAnos (σκουλίκια).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψήφισε αντιφασιστικά ο λαός του Ντονμπάς. Προκαλούν οι γερμανοί επεκτατιστές και η συμμορία της Ε.Ε.
Με συμμετοχή που ξεπερνάει το 80% και με υπερψήφιση κατά 79% του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο ως προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Ιγκόρ Πλοτνίσκι με 63% για την προεδρία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, απάντησε ο λαός του Ντονμπάς στους φασίστες του Κιέβου και σ΄αυτούς που τους στηρίζουν. Και ενώ ο λαός αυτός πανηγυρίζει για την προώθηση της αυτονόμησης της περιοχής όπου ζει από το καθεστώς των νοσταλγών του Χίτλερ και του Μπαντέρα, το Κίεβο μιλάει για «φιάσκο», ενώ προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα οι άθλιες δηλώσεις εκπροσώπου της κυβέρνησης της ρεβανσιστικής Γερμανίας. Αναπολώντας τα χρόνια κατά τα οποία τα στρατεύματα του Γ΄ Ράιχ του Χιτλερ ενσωμάτωναν την Ουκρανία στο σχέδιο της Ενωμένης Ευρώπης του γερμανικού ιμπεριαλισμού, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ αναφέρθηκε στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που αναγνώρισε τα εκλογικά αποτελέσματα. Ανάλογη χυδαία και προκλητική προς τους αντιφασίστες και δημοκράτες όλου του κόσμου δήλωση εκπορεύτηκε και από τη συμμορία της Ε.Ε., που με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «εμπόδιο στην ειρήνη» τη δημοκρατική έκφραση του λαού του Ντονμπάς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ THE PIRATE BAY
Ο Σουηδός συνιδρυτής του ιστότοπου ανταλλαγής αρχείων The Pirate Bay συνελήφθη στην Ταϊλάνδη, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα από το γειτονικό Λάος, ανακοίνωσαν σήμερα, 4/11/2014 η ταϊλανδική αστυνομία και ο δικηγόρος του στη Στοκχόλμη. "Θα ακυρώσουμε τη θεώρηση του διαβατηρίου του Χανς Φρέντρικ Λέναρτ Νέιγ και θα τον απελάσουμε στη Σουηδία" ήδη από αύριο, δήλωσε ο συνταγματάρχης Πανλόπ Σουριγιακούλ να Αγιούταγια. "Συνελήφθη χθες, (3/11/2014) βράδυ ενώ διέσχιζε τη γέφυρα 'Φιλίας Ταϊλάνδης και Λάος' για να εισέλθει στην Ταϊλάνδη. Ο Χανς Φρέντρικ Λέναρτ Νέιγ, που είναι γνωστός στην κοινότητα των χάκερς με το υποκοριστικό "ΤιΑμο" συνελήφθη σε συνοριακό φυλάκιο της βορειοανατολικής πόλης Νονγκ Κάι. Ο Νέιγ και ακόμη τρεις άνδρες που έχουν σχέση με τον ιστότοπο ανταλλαγής αρχείων, οι Καρλ Λούντστρεμ, Πίτερ Σούντε και Γκότφριντ Σβάρτολμ Βαργκ είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από τέσσερις έως 10 μήνες για τη ζημία που προκάλεσαν στη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Νέιγ είχε καταδικαστεί φυλάκιση δέκα μηνών χωρίς αναστολή. Ο Γκότφριντ Σβάρτολμ Βαργκ, γνωστός στους χάκερς με το υποκοριστικό "Ανάκατα" είχε συλληφθεί στη γειτονική Καμπότζη το 2012 ύστερα από αίτημα της Σουηδίας και είχε παραδοθεί στη Δανία στην οποία επίσης διώκετο για πειρατεία. Την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση τρεισήμισι ετών για διαδικτυακή πειρατεία σε εταιρία τεχνολογίας στη Δανία που διατηρεί δημόσια αρχεία ευαίσθητου περιεχομένου. Ο Πίτερ Σούντε συνελήφθη στη Σουηδία τον Ιούλιο, ενώ διέφευγε επί δύο χρόνια. Ο Νέιγ θεωρείτο ύποπτος ότι κρυβόταν στο Λάος, όπου διέμενε από το 2012. Η σύζυγός του είναι από το Λάος, σύμφωνα με την ταϊλανδική αστυνομία. Ο 36χρονος Σουηδός ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη τρεις φορές από το 2012 και έχει σπίτι στο νησί Πουκέτ. Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο τέταρτος άνδρας, ο Καρλ Λούντστρεμ, έχει εκτίσει την ποινή του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλειωσαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, κατεβάζουν ρολά 3 προγράμματα του ΟΚΑΝΑ
“Ρολά” κατεβάζει από αύριο το πρόγραμμα «Streetwork» της Θεσσαλονίκης καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή του.“Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, προσέγγισαν στο δρόμο 1200 χρήστες και περίπου 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναϊδών 9”, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αγγελίδης από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις αρχές Γενάρη “κλείνουν” και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού καθώς λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και επίσης δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη συνέχισή τους. “Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους” εξήγησε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας ότι και στα 3 προγράμματα εργάζονται συνολικά 25 άτομα. Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, η “διοίκηση κωφεύει” και δήλωσαν αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πανελλαδικά το προσεχές διάστημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Μαχαίρωσαν πολιτικό του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος
Ένας πολιτικός του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) μαχαιρώθηκε στο λαιμό και το πόδι σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος στο Ρόιτερς. Ο Αχμέτ Καρατάς νοσηλεύεται στην εντατική στην τουρκική πρωτεύουσα, δήλωσε ο αξιωματούχος του HDP. Ο άγνωστος δράστης μαχαίρωσε τον Καρατάς αφού ο πολιτικός του άνοιξε την πόρτα στα γραφεία του κόμματος σήμερα το πρωί. «Δεν θεωρούμε πως πρόκειται για προσωπική επίθεση στον Αχμέτ Καρατάς. Στο στάδιο αυτό εκτιμάμε ότι πρόκειται για επίθεση στο κόμμα μας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τον τελευταίο μήνα σε ταραχές στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για την αποτυχία, όπως πιστεύουν, της κυβέρνησης να βοηθήσει τους ομοεθνείς τους που πολεμούν εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, στην άλλη πλευρά των συνόρων με τη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποινή-χάδι για τον άνδρα της ΔΕΛΤΑ που χτύπησε με τη μηχανή του την Αγγελική Κουτσουμπού
Ο δικαστής έκρινε έτσι τον κατηγορούμενο αστυνομικό Θεμιστοκλή Ποιμενίδη ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή
Νοέμβριος 04 2014 15:46
Ποινή-χάδι για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τραυμάτισε σοβαρά με τη μοτοσικλέτα του την Αγγελική Κουτσουμπού στη διαδήλωση τον Δεκέμβριο του 2009. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει ότι επρόκειτο για "προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση", ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ήταν ένα τροχαίο και πως δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς αστυνομικού. Ο δικαστής έκρινε έτσι τον κατηγορούμενο αστυνομικό Θεμιστοκλή Ποιμενίδη ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Όπως αναφέρει και η εφημερίδα "Αυγή", στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον κατηγορούμενο 10 μήνες φυλάκιση, ενώ στην πρότασή του είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για περίπτωση αμέλειας "γιατί ο κατηγορούμενος προέβλεψε ότι θα προέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, αλλά πίστευε ότι θα το αποφύγει". Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος "ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού ούτε οποιοδήποτε άλλου". Ο εισαγγελέας είχε επίσης ζητήσει να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να δικάσει την υπόθεση και παραπομπή σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, χαρακτηρίζοντάς το "νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο". Μάλιστα, υποστήριξε ότι η δίκη ήταν "μια υπερπολυτελής διαδικασία" επειδή εξετάστηκαν τόσοι μάρτυρες για ένα τροχαίο. Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης είχε αποδώσει τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στην "κακιά στιγμή". Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Κουτσουμπού παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή της όταν μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισε το μπλοκ της ΕΕΚ και την έριξε κάτω περνώντας στη συνέχεια από πάνω της, στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πατήρ Γ. Μεταλληνός: "Όταν καίμε έναν άνθρωπο είναι σαν να λέμε ότι είναι προδότης"
Κατά του νέου στην Ελλάδα, "εθίμου" της αποτέφρωσης, ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός. Τι δήλωσε για το κάψιμο των νεκρών, τους προδότες και την αθεΐα
Νοέμβριος 03 2014 19:09
Ευρύτατα διαδεδομένη σε άλλες χώρες, η αποτέφρωση των νεκρών συνεχίζει να διχάζει τους Έλληνες. Την ώρα που ορισμένοι δήμοι, όπως της Θεσσαλονίκης, έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία για κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, η Εκκλησία "φυλάει Θερμοπύλες", σε μια προσπάθεια να κρατήσει ακέραιη και αλώβητη την ελληνορθόδοξη παράδοση. Αυτό υποστήριξε, ο πρωτοπρεσβύτερος και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μεταλληνός, συμφωνώντας απολύτως με την πρόσφατη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνεται νεκρώσιμος ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση. "Η αποτέφρωση δεν έχει καμία σχέση με την ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Οι Έλληνες δεν αποτεφρώναμε στην αρχαιότητα. Οι Έλληνες εκηδεύαμε. Εάν πάτε στον τύμβο του Μαραθώνος, θα βρείτε σκελετούς. Κάνουν ανασκαφές πολλές φορές εδώ στην Αθήνα και βρίσκουν από την αρχαιότητα σκελετούς. Πριν μερικά χρόνια, στην οδό Πατησίων, πάνω από 170 σκελετούς βρήκαν από την αρχαιότητα" τόνισε ο π. Μεταλληνός. Και πρόσθεσε: "Πότε έκαιγαν ή κυρίως άφηναν άταφο το σώμα. Ή όταν είχαμε προδοσία ή μολυσματικές νόσους. Τότε καίγανε. Αλλά κυρίως στην προδοσία. Άρα όταν καίμε έναν άνθρωπο είναι σαν να λέμε ότι είναι προδότης και τον καίμε. Η κηδεία είναι το σώμα. Εμείς είμαστε ορθόδοξοι Έλληνες. Ανατολίτες και λοιπά, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι μια παράδοση και μετά θεολογία. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Εγώ είμαι Κερκυραίος. Στην Κέρκυρα υπάρχει ακέραιο και θαυματουργό το σώμα του Αγίου Σπυρίδωνος. Στην Κεφαλονιά, ο Άγιος Γεράσιμος. Αν κάψουμε, δεν θα ξέρουμε ποιος είναι Άγιος μετά, γιατί το λείψανο ευωδιάζει και μένει άφθαρτο. Είναι απόδειξη της ορθοδοξίας ότι ο Θεός κατοικεί μέσα στο λείψανο. Επομένως είναι πάρα πολλοί λόγοι που η ελληνορθόδοξη παράδοση και όλων των ορθοδόξων δεν καίει". Και κατέληξε: "Το ίδιο ίσχυε και στον δυτικό χριστιανισμό. Τώρα μπήκαν μέσα η αθεΐα και όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία οδηγούν σε άλλες αποφάσεις. Ε, δεν θα ακολουθήσουμε και εμείς τον ίδιο δρόμο".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
500 σχολεια υπο καταληψη. Με απειλες αντιμετωπιζει ο Λοβερδος τις καταληψεις.
Μαζικες πορειες μαθητων με καταληψεις σε εκατονταδες σχολεια. Δυναμικες κινητοποιησεις από τους μαθητες σε ολη τη χωρα με αιχμη το «Νέο Λυκειο», την «Τραπεζα Θεματων», τις συγχωνευσεις τμηματων, και τα κενα σε εκπειδευτικους. Πενεκπαιδεςυτικο συλλαλητηριο την Πεμπτη στην Αθηνα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μακροχρονια ανεργοι. Μια ανοιχτη πληγη
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καποδιστριακο. Δεν αντεχει τις μετεγγραφες το Πανεπιστημιο. Με τις μετεγγραφες διπλασιαστηκαν οι φοιτητες σε Ιατρικη Νομικη και σε αλλα τμηματα. Ο πρυτανης Φορτσακης αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο οι νεοεγγραφομενοι να χασουν το εξαμηνο.
Δυο κατηγοριες φοιτητων προαναγγελει ο Φορτσακης. Επικαλουμενος την ελλειψη υποδομων και… διοικητικων υπαλληλων, αμφισβητει την προσβαση των μετεγγραφεντων στα εργαστηρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο "Καμίνι" ο Εθνικός Κήπος - κόβουν δέντρα για να κάνουν ιδιόκτητη γκαλερί
«Το πάρκο παραμένει στη μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά έναν πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί ποτέ να πάει».Αυτά έγραψε ο αμερικανός συγγραφέας Χένρυ Μίλλερ για τον εθνικό κήπο το 1939. Από τότε μέχρι σήμερα η εικόνα του ωραιότερου σημείου της Αθήνας έχει αλλοιωθεί. Παρ’ όλα αυτά ένας περίπατος στα στενά χωμάτινα μονοπάτια του κήπου δεν έχασε ποτέ την αξία του και την ικανότητα του να σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια τότε που το τάισμα της πάπιας ήταν μέρος της... κυριακάτικης βόλτας με τη γιαγιά. Ο κήπος έχει πλέον παραμεληθεί -κάποιοι λένε σκόπιμα- η ουσία όμως είναι, ότι την ώρα που φίλοι του κήπου αλλά κυρίως επιστημονικοί φορείς δίνουν μια μάχη για να σωθεί το μοναδικό πράσινο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας, ο Δήμος κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε ο Εθνικός Κήπος να γίνει ιδιωτικός με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθεί. Η έρευνα του Hot Doc ωστόσο, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.
Ο Βασιλικός Κήπος δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα. Έχει χαρακτήρα βοτανικού κήπου περιλαμβάνοντας περίπου 500 διαφορετικά είδη καλλωπιστικών δέντρων. Το συνολικό του μέγεθος είναι 154 στρέμματα. Το 1839 φυτεύτηκαν εκεί 15.000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα. Το ενδιαφέρον της βασίλισσας Αμαλίας για τον κήπο ήταν τέτοιο που λέγεται ότι περνούσε τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα ασχολούμενη προσωπικά με την φροντίδα του. Το 1842 μάλιστα φύτεψε η ίδια τις ουασινγκτόνιες που υπάρχουν μέχρι σήμερα στην είσοδο της λεωφόρου Αμαλίας. Ο Κήπος μετονομάστηκε σε Εθνικό το 1927 κατά την περίοδο της αβασίλευτης Δημοκρατίας και ξεκίνησε να είναι ανοιχτός για το κοινό από την ανατολή μέχρι τη δύση του Ηλίου. Μέχρι το 2004 τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου είχε η Περιφέρεια Αττικής. Τότε δημιουργήθηκε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με στόχο την προστασία του χαρακτήρα του Κήπου. Οι φίλοι και οι θαμώνες του Κήπου υποστηρίζουν ότι εκείνη την εποχή η κατάσταση έμπαινε σιγά σιγά σε μια σειρά. Δίπλα στο ΝΠΔΔ δημιουργήθηκε και η Εταιρία Φίλων Εθνικού Κήπου με σκοπό να βοηθήσει στο έργο του Νομικού Προσώπου κυρίως οικονομικά. Όπως κι έγινε όσες φορές χρειάστηκε. Εν τω μεταξύ τον Μάρτιο του 2011 το Νομικό Πρόσωπο απευθυνόμενο στο υπουργείο Παιδείας κατάφερε να χαρακτηρίσει τον Εθνικό Κήπο ιστορικό τόπο κάτι που προκάλεσε δυσκολίες στα σχέδια εκείνων που ήθελαν να «παρέμβουν».
Τυχαία ή όχι μετά από έναν χρόνο το Νομικό Πρόσωπο καταργείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ο λόγος να γίνεται σαφής ούτε καν στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «εγκρίνουμε την κατάργηση του ΝΠΔΔ ‘’Δήμος Αθηναίων – Εθνικός Κήπος’’ καθώς με τον νέο οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων έχει συσταθεί το τμήμα Εθνικού Κήπου της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος με σκοπό την οργάνωση και λειτουργία της δημοτική αυτής υπηρεσίας με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της Αθήνας». Να σημειωθεί ότι η κατάργηση δεν έγινε για οικονομικούς λόγους καθώς κανένα από τα μέλη του ΔΣ του Νομικού Προσώπου δεν πληρωνόταν. Στη θέση του πάντως δημιουργήθηκε μια συμβουλευτική επιτροπή η οποία δεν λειτούργησε ποτέ. Αμέσως μετά την απόφαση, τον Εθνικό Κήπο αναλαμβάνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων και ο Κήπος μπαίνει στην ίδια μοίρα με την πλατεία Κολωνακίου και με κάθε άλλο πάρκο της Αθήνας .Είναι η στιγμή που ξεκινάει η χειρότερη φάση του Κήπου. Οι εικόνες που εκτυλίσσονταν όπως αναφέρουν και οι φίλοι το κήπου ήταν θλιβερές. Κηπουροί που δεν γνώριζαν πως να φερθούν στα δέντρα κλάδευαν ακόμα και την άνοιξη κλαδιά που πάνω τους είχαν φωλιάσει πουλιά. Τα φυτά εγκαταλείπονταν και όλα έδειχναν ότι ο Εθνικός Κήπος θα θυσιαστεί στο βωμό της κρίσης. Παράλληλα το ήδη λιγοστό προσωπικό είχε αποδεκατιστεί στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα είτε όλα να γίνονται από τύχη, είτε να μην γίνονται καθόλου.
Το παράδοξο είναι ότι, όπως τα νούμερα δείχνουν, η εγκατάλειψη του Κήπου δεν προέκυψε λόγω έλλειψης ρευστότητας καθώς εν μέσω κρίσης τα κονδύλια γι’ αυτόν άγγιζαν τα 2 εκάτ. ευρώ. Συγκεκριμένα σε έγγραφο του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο αποφασίζει κατά πλειοψηφία για τον απολογισμό Εσόδων-Εξόδων του οικονομικού έτους 2011 αναφέρεται ότι τα έσοδα του κήπου είναι 760.687 ευρώ και τα έξοδα 278.920 ευρώ (αφορούν λειτουργικές δαπάνες, ενώ κατά καιρούς κάλυπταν και τις μισθοδοσίες του έκτακτου προσωπικού) ενώ το ταμειακό υπόλοιπο που αναγράφεται στο έγγραφο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι 481.766 ευρώ. Έναν χρόνο μετά την κατάργηση του ΝΠΔΔ, τον Σεπτεμβρίο του 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εγκρίνει πρόταση του οργανισμού ΝΕΟΝ με ιδρυτή τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο και με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Κήπο». Αυτές είναι οι δεσμεύσεις του Δήμου Αθηναίων όπως ορίζει ο νόμος όσον αφορά τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου. Ωστόσο, μετά την έγκριση της πρότασης του οργανισμού ΝΕΟΝ από το Δημοτικό Συμβούλιο (κατά την ψηφοφορία υπέρ τάχθηκαν 20 μέλη και κατά 14), ο δήμαρχος παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ με σκοπό να παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους τις παρεμβάσεις που προτείνει ο Οργανισμός. Η πρόταση του Οργανισμού δεν προέκυψε μετά από προκήρυξη του Δήμου, αλλά μετά από προσωπικό ενδιαφέρον του ΝΕΟΝ για τη «σωτηρία του Κήπου». Οι αλλαγές που προτάθηκαν, αφορούσαν παρεμβάσεις σε οκτώ σημεία του Κήπου και πρόγραμμα εκθέσεων σύγχρονης τέχνης επί δύο μήνες ανά διετία. Παράλληλα προτάθηκαν η αφαίρεση των φοινικόδεντρων που ο Δήμος είχε αναλάβει να διασώσει, η αφαίρεση αυτοφυών δέντρων και μιας συκιάς στην περιοχή της λίμνης και η φύτευση νέων στο δωμάτιο των γλυσινών. Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις σύμφωνα με την μελέτη του ΝΕΟΝ ήταν να επανέλθει η οπτική επαφή που υπήρχε στο μακρινό παρελθόν με την Ακρόπολη γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να κοπούν δέντρα και ενδεχομένως όπως αναφέρουν στο Hot Doc γεωπόνοι να χρειαστεί να γκρεμιστούν ακόμα και κτίρια ώστε το όραμα του γάλλου αρχιτέκτονα τοπίου Λουί Μπενέκ, στενού συνεργάτη του ΝΕΟΝ να γίνει πραγματικότητα. Με λίγα λόγια η μελέτη χαρακτηρίζεται από μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Γεωπόνων ουτοπική και υπερκοστολογημένη όπως και το ίδιο έργο. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις αντικειμενικές τιμές έργων πρασίνου του Δημοσίου, η κατασκευή του έργου συνολικά δεν γίνεται να ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ όταν αυτό υπολογίζεται από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ ότι θα φτάσει στα 1,5 εκατομμύρια. Μπορεί το κόστος αυτό να αφορά αποκλειστικά τον κ. Δασκαλόπουλο ωστόσο όπως αναφέρουν γεωπόνοι «έχει υπερκοστολογήσει αυτά που θα προσφέρει». Αρχιτέκτονες τοπίου που έχουν μεγάλη εμπειρία από τον Εθνικό Κήπο αναφέρουν στο Hot Doc ότι κινδυνεύει ακόμη και ο δημόσιος χαρακτήρας του Κήπου, καθώς κανένας δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι μόλις τοποθετηθούν τα έργα τέχνης θα επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά. Με λίγα λόγια τα παιδιά που μέχρι τώρα έπαιζαν ανέμελα στον Κήπο με την παρουσία των έργων θα βρίσκονται υπό αυστηρή επίβλεψη. Παράλληλα ο φωτισμός των έργων μοντέρνας τέχνης όταν ο Κήπος κλείνει με τη δύση του ήλιου ώστε να ηρεμεί η φύση, διαταράσσει την οικολογική ισορροπία των ζώων και των πουλιών που φιλοξενεί. Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και από το είδος των εγκαταστάσεων, καθώς ο Εθνικός Κήπος, στο υπέδαφος του οποίου βρίσκονται ίχνη του αρχαίου Λυκείου του Απόλλωνα, το αρχαίο υδραγωγείο του Πεισίστρατου και το υδραγωγείο του Υμηττού, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, με αποτέλεσμα, τόσο οι εγκαταστάσεις όπου θα τοποθετηθούν τα έργα τέχνης, όσο και τα φορτηγά που ήδη μετακινούνται στα χωμάτινα μονοπάτια του Κήπου, να αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. Εν τω μεταξύ αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης του Δήμου Αθηναίων βάσει της οποίας αλλάζει πρόσωπο ο Εθνικός Κήπος υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου και δέκα πολίτες. Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη ωστόσο ακόμα και να μην γίνει δεκτή, για να ξεκινήσουν τα έργα «σωτηρίας» του Κήπου θα πρέπει πρώτα ο ΝΕΟΝ να λάβει ειδική αδειοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, το Δασαρχείο και τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας. Αν όλες αυτές οι υπηρεσίες δεχτούν να γίνει ο Εθνικός Κήπος γκαλερί τότε το καλύτερο «οικόπεδο» της Αθήνας θα αποκτήσει ιδιοκτήτη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συγκλονιστική επιστολή του ομογενή Χρήστου Μαγγούτα...
Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απευθύνει ο γιατρός Κλεάνθης Γρίβας είναι ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και ήθους, σε μια εποχή που και τα δυο είναι πλέον δυσεύρετα. Η επιστολή δεν είναι του κ. Κλεάνθη Γρίβα, γι’ αυτό γράφει από κάτω “Για την αντιγραφή Κλεάνθης Γρίβας” Είναι επιστολή του ομογενή Χρήστου Μαγγούτα από το Τορόντο του Καναδά και έγινε γνωστή – καλώς φυσικά- από τον κ. Κλεάνθη Γρίβα που την έστειλε σε κάποια μέσα. “Προς τον κ. Παπούλια: Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε την δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της. Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το... μόνο δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή. Η εξήγηση ήταν σαφής: «Δεν μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει». Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες. Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή (κάτι σαν Μνημόνιο 2), το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο: «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Σιωνιστής Bernard Η. Levy, που το πέρασμά του από κάθε χώρα συνδυάζεται με εμφύλιο...
O Σιωνιστής Bernard H. Levy, που το πέρασμά του από κάθε χώρα συνδυάζεται με εμφύλιο, αποκεφαλισμούς και ανυπολόγιστης αξίας καταστροφές... άρχισε να γίνεται αντιληπτός από τα θύματα της Νέας Τάξης. Τον απέλασαν από τη... Τυνησία για ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ Δημόσιας Τάξης. Σχεδιάζουν επίσης αναταραχή και στην Αλγερία. Ο "φιλόσοφος" Bernard Henri Levy (BHL) σε συνδυασμό με τα δίκτυα του άλλου "φιλοσόφου" George Soros ...φροντίζουν να μην μείνει ΟΥΤΕ μία κυβέρνηση στον κόσμο που δεν θα υπηρετεί τον Σιωνισμό και τη Νέα Τάξη.