Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δευτερα 3 Νοεμβριου 2014


Εξαφανίζονται με δραματικό ρυθμό τα πιο κοινά πουλιά της Ευρώπης
Οι πληθυσμοί των πουλιών της Ευρώπης έχουν εμφανίσει πολύ μεγάλη μείωση κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και οι απώλειες αφορούν κυρίως τα πιο κοινά είδη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Από την άλλη, οι αριθμοί μερικών πιο σπάνιων ειδών εμφανίζουν μια ανοδική τάση, αλλά η εξαίρεση αυτή δεν μπορεί να αναστρέψει την όλη δραματική εικόνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Ίνγκερ του Πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας "Ecology Letters", αξιολόγησαν στοιχεία για 144 είδη ευρωπαϊκών πουλιών από 25 χώρες και υπολόγισαν ότι συνολικά έχει χαθεί ο αστρονομικός αριθμός των 421 εκατομμυρίων πουλιών κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Από αυτά, τα 350 εκατομμύρια περίπου αφορούν τα πιο κοινά είδη πουλιών. Συγκεκριμένα, το 90% των απωλειών αφορά τα 36 πιο διαδεδομένα είδη πουλιών, όπως τα σπουργίτια (μείωση κατά 147 εκατομμύρια ή 62%), τους κορυδαλλούς (μείωση 46%), τις πέρδικες και τα ψαρόνια (μείωση 53%). Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να σταματήσει αυτή η μαζική εξαφάνιση των πιο οικείων πουλιών της ευρωπαϊκής ηπείρου, τα οποία είναι και τα πιο ωφέλιμα για τους ανθρώπους. «Η εξαφάνιση αυτών των κοινών πουλιών θα αποβεί αρκετά επιζήμια για την ανθρώπινη κοινωνία», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ίνγκερ. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πουλιά βοηθάνε στον έλεγχο των εντόμων που καταστρέφουν τις αγροτικές καλλιέργειες, συμβάλλουν στη διασπορά των σπόρων των φυτών στο περιβάλλον, καθαρίζουν τη φύση από πτώματα ζώων κ.α. Επιπλέον, για πολλούς ανθρώπους τα πουλιά είναι ο κύριος τρόπος που έρχονται σε επαφή με τη φύση και αλληλεπιδρούν μαζί της, χωρίς να μπορεί κανείς να υποτιμήσει μικρές αλλά πολύτιμες χαρές, όπως το να ακούει κανείς το τραγούδι ενός πουλιού και να χαίρεται που τα βλέπει να πετάνε. Η κύρια αιτία για τη δραματική μείωση των πουλιών, κατά τους επιστήμονες, είναι η γεωργία, εξαιτίας της οποίας χάνονται όλο και περισσότερα εδάφη, όπου τα πουλιά θα μπορούσαν να βρουν τροφή και καταφύγιο. Όμως, σταδιακά εξαφανίζονται και πουλιά που δεν ζουν κοντά σε μέρη όπου αναπτύσσονται αγροτικές καλλιέργειες, λόγω γενικότερων περιβαλλοντικών πιέσεων, όπως η συνεχώς διευρυνόμενη αστικοποίηση. Από την άλλη, ορισμένα είδη πουλιών (καλόγεροι, κοκκινολαίμηδες, γαλαζοπαπαδίτσες, λευκοπελαργοί, τσίχλες, κοράκια, πετροτριλίδες, βαμβακίνες, οι καλαμόκιρκοι κ.α.) φαίνεται να αυξάνονται. Επίσης, οι πληθυσμοί του σταφιδοτσιροβάκου εμφανίζουν μεγάλη αύξηση κατά 114%, του δεντροφυλλοσκόπου κατά 76% και του τρυποφράχτη κατά 56%. Αυτό, κατά τους ερευνητές, πιθανώς οφείλεται στα μέτρα προστασίας της βιοποικιλότητας, που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη. Ακριβώς επειδή αυτά τα μέτρα επικεντρώνονται στα σπανιότερα είδη, το πρόβλημα έχει μεταφερθεί πλέον στα πιο συνηθισμένα είδη πουλιών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο: Ποιος είναι ο νέος ισχυρός άντρας της ανατολικής Ουκρανίας
Γιος ανθρακωρύχου, 38 Μαίων, γαλανομάτης, φιλόδοξος και ανύπαντρος. Η χτεσινή κάλπη που στήθηκε από αντιφασιστες στις δύο επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ανέδειξε τον διοικητή των μονάδων των αντιφασιστων ανταρτών που πολέμησαν τους ναζιστες του Κιεβου και πρωθυπουργό της ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Ζαχατσένκο, ως τον ισχυρό άντρα της περιοχής. Με ποσοστό που ξεπερνά το 81%, ο Ζαχαρτσένκο εξελέγη πρόεδρος στην επαρχία της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ. Γεννήθηκε το 1976 κι εργάστηκε ως μηχανικός σε ανθρακωρυχεία. Οι δουλειές του πήγαν αρκετά καλά και, σύμφωνα με το BBC, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απέκτησε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο 38χρονος επιχειρηματίας, με τα ξανθά φρύδια, δηλώνει ότι, προτεραιότητά του είναι να ανακαταλάβει εδάφη που είναι σήμερα υπό ναζιστικό έλεγχο. Διατυμπανίζει ότι πούλησε την επιχείρησή του για να χρηματοδοτήσει την αντιφασιστικη αντάρτικη οργάνωσή του. Ο Ζαχαρτσένκο συμμετείχε στην επίθεση που οργάνωσαν στις 16 Απριλίου οι αντιφασιστες στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ. Ακολούθησε η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της γειτονικής επαρχιας Λουγκάνσκ. Στο βιογραφικό του επισημαίνει ότι ο πατέρας του εργάστηκε επί 30 χρόνια ως ανθρακωρύχος γεγονός που θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς στην περιοχή του Ντονμπάς η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι τα έσοδα από τα ανθρακωρυχεία. Όπως αναφέρει το "Kievpost", ο Ζαχαρτσένκο ήταν ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες του Σλαβιάνσκ, του προπύργιου των αντιφασιστών που το ανακατέλαβαν τον Ιούλιο οι πραξικοπηματικες ναζιστικές δυνάμεις του Κιεβου, μετά από σφοδρές μάχες δύο μηνών. Ο ίδιος πάντως έχει καλή φήμη στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Ανέλαβε την πρωθυπουργία του Ντονέτσκ τον περασμένο Αύγουστο όταν πολλοί Ρώσοι πολίτες , οι οποίοι κατείχαν τα κυριότερα αξιώματα στη Δημοκρατία του Ντοσκένσκ, αντικαταστάθηκαν από ντόπιους. Ο Ζαχαρτσένκο, πάντως, αρνείται κατηγορηματικά ότι, οι Ρώσοι στρατιώτες βοηθούσαν τους αντιφασιστες αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. Τέλος, συμμετείχε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συμφωνία εκεχειρίας στις 5 Σεπτεμβρίου και θεωρητικά άνοιξαν το δρόμο για τη ειρηνευτική διαδικασία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανωγειανός ιερέας στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο: "Άκου φασίστα. Δεν κάνω διάλογο με υμνητές του Ράιχ"
Απάντηση προς τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Οδυσσέα Πατεράκη έστειλε μέσω Facebook ο εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Ανωγείων
Νοέμβριος 03 2014 10:57
Ο εφημέριος Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, απάντησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, Οδυσσέα Πατεράκη. Ο ίδιος συγκέντρωσε τα πυρά των χρυσαυγιτών εξαιτίας του κηρύγματος που είχε αναφωνήσει στην επέτειο του "Όχι", ενάντια στον φασισμό.
Ο πατέρας Ανδρέας γράφει χαρακτηριστικά: "Άκου ΦΑΣΙΣΤΑ… Τα εναντίον μου λιβελογραφήματα από χρυσαυγίτικους κονδυλοφόρους τα προσπερνάω, γιατί διάλογο με τους υμνητές του Ράιχ, που άφησε πίσω του 50 εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη, με τους νοσταλγούς των Νταχάου και των Άουσβιτς, τους συνεργάτες των Γερμανών, γνωστοί και ως "Γκεσταμπίτες", τους Φασίστες που ισοπέδωσαν το χωριό μου, τους χειροκροτητές και υποστηρικτές των Απριλιανών του ΄67, τους νεοφασίστες που δολοφονούν νέους ανθρώπους, τους νεοΝΑΖΙ που κηρύττουν το μίσος ΔΙΑΛΟΓΟ δεν ΚΑΝΩ.!!!! Για όλους αυτούς έχει μιλήσει η ιστορία, η οποία τους έχει δικάσει και καταδικάσει.! Ποτέ πια Φασισμός!!! Αρκετά τον έχει πληρώσει αυτός ο τόπος…Ας κλείσουμε μια και καλή στο ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ το αυγό του φιδιού…".
Το κήρυγμα του παπα-Ανδρέα για την 28η Οκτωβρίου που ήταν αφορμή για την επίθεση από το μέλος της Χ.Α. Ζητείται ένα νέο μεγάλο «ΟΧΙ» στην εποχή των…«ΝΑΙ»
"Το Ελληνικό ΌΧΙ ξεστόμισε ο Φασίστας Ιωάννης Μεταξάς. Όμως δεν θα μπορούσε να το ξεστομίσει αν δεν ένιωθε την πίεση από τον λαό, του εγκλήματος του φασισμού που είχε εγκαταστήσει στη χώρα. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ιστορικά αυτός το ξεστόμισε αλλά ο λαός το επέβαλλε. Τώρα τόσα χρόνια μετά από αυτό το μέγα ΌΧΙ που ανέδειξε την Ελλάδα στην πιο μεγάλη αντιστασιακή χώρα του μεγάλου εκείνου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ,που κανείς δεν ήθελε να αντιταχθεί στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι,εμείς αντιταχθήκαμε. Τώρα πέρασαν τα χρόνια και επήλθε η νέα εισβολή στην Ελλάδα, χωρίς να ερωτηθούμε αλλά με τη συναίνεση των δικών μας πολιτικών φορέων των λεγόμενων δημοκρατικών και σοσιαλιστικών φορέων που είπαν το μεγάλο ναι που κατέστρεψε όλη τη χώρα.Την ίδια ώρα θα μπορούσαν να είχαν πει ένα όχι διαπραγμάτευσης,ένα όχι αντίστασης,ένα όχι το οποίο θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από την πλεκτάνη στην οποία την εν έπλεξαν Όμως δεν τόλμησαν να πουν κανένα ΌΧΙ και έκτοτε λένε συνεχώς ναι,ναι,ναι… -Ναι στην Τρόικα -Ναι στο Δ.Ν.Τ -Ναι στη Γερμανική κυριαρχία στη χώρα. -Ναι στο ξεπούλημα Και δεν έχουν τελειωμό τα ναι,μέσα από παραπλανήσεις του κόσμου με συνεχή ψεύδη και εξευτελισμούς τους οποίους υφίσταται αυτός ο λαός.Όμως αυτός ο λαός τον οποίο μεθόδευσαν να ρίξουν σε αυτή τη πλεκτάνη άξιζε μια καλύτερη τύχη.Κανείς όμως δεν τόλμησε να αντισταθεί σε όλη αυτή τη τραγική εμπλοκή στην οποία τον έριξαν. Δεν τόλμησαν ούτε οι πνευματικοί μας άνθρωποι, δεν τόλμησαν ούτε οι φορείς των θεσμικών οργανώσεων,ούτε οι εκπαιδευτικοί μας προστάτες που λένε ναι στην Παιδεία. Ποια Παιδεία και τι να την κάνεις όταν είσαι ανελεύθερος ; Εμείς είμαστε πραγματικά ανελεύθεροι με καταστάσεις πολέμου εντός εισαγωγικών, γιατί τώρα ο οικονομικός πόλεμος που έχουμε στη χώρα είναι ίσως περισσότερο καταστροφικός από τον πόλεμο του 1940-44 με την Γερμανική εισβολή στη χώρα. Γιατί πλέον υποφέρουν από τα 10 εκατομμύρια τα 9-9.5 εκατομμύρια που είναι μπλεγμένα σε αυτή τη καταστροφή. Και μόνο οι 500.000 ή το 1 εκατομμύριο του Ελληνικού λαού, είναι έξω από αυτή την ιστορία για να υπηρετούν όλα τα ναι και για να είναι υποστηρικτές αυτής της ιστορίας που περιέπεσε η Ελλάδα. Τώρα όλη αυτή η πολεμική αποπροσανατολισμού συνεχίζεται και δεν ξέρουμε που θα φτάσει ακόμα ,διότι τώρα μας λένε ότι τελείωσαν τα βάσανα ,τώρα θα ξεφύγουμε από τη δυσκολία,τώρα θα κάνουμε αυτό,τώρα θα κάνουμε εκείνο… Όμως τίποτα δε θα γίνει από όλα αυτά διότι παρά τους μηχανισμούς παραπλάνησης που γίνονται από τους κυβερνώντες για να ετοιμάσουν εκλογές ή να φέρουν νέες καταστάσεις, δεν υπάρχει κανενός είδους πραγματική διέξοδος.Θα υπάρξουν παραπλανήσεις, μεθοδεύσεις και ξεγελάσματα και εν τέλει θα υπάρξουν καταστροφές. Γιατί αυτός ο οικονομικός πόλεμος ο οποίος συνεχίζεται αδιάλειπτα κοστίζει τεράστιο τίμημα αίματος , αγωνίας, αποπροσανατολισμού και ανελευθερίας του Ελληνικού λαού. Ανελευθερία η οποία συνταυτίζεται με την έλλειψη των κυριαρχικών δικαιωμάτων ,τα οποία ξεπουλήθηκαν. Διότι αυτή την ώρα όλη αυτή η ιστορία γίνεται με ένα συνεχές ξεπούλημα. Ξεπουλήσαμε καθώς βλέπουμε στην Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη ιδιαίτερα αυτό το καιρό τα αεροδρόμια μας, του Ηρακλείου και των Χανίων του ιστορικού Δασκαλογιάννη που τον έγδαραν ζωντανό στο Ηράκλειο επειδή έκανε την πρώτη επανάσταση κατά των Τούρκων. Αυτή την ώρα, αυτό το ιστορικό αεροδρόμιο το ξεπουλούν. Αλλά δεν υπάρχει έλεος μέσα σ’ αυτές τις διαδικασίες αυτού του τόπου για να αντισταθούμε σε αυτά τα ξεπουλήματα τα οποία ενέχουν μια ιερή παρακαταθήκη μέσα στο βάθος της αδικίας η οποία γίνεται και στην κατάσταση της λησμονιάς των μεγάλων θυσιών των αγωνιστών που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Κρήτης και της Ελλάδας. Όμως με αυτά τα ξεπουλήματα που συνεχίζονται ξεπουλιέται η ψυχή της Κρήτης και της Ελλάδας. Αυτή την ώρα η Εκκλησία τι έκανε; Η Εκκλησία τότε προστάτευσε τον κόσμο, προστάτευσε το λαό μας και στη Κρήτη και στην Ελλάδα από όλες αυτές τις καταστάσεις της καταστροφής της Γερμανικής και της Ιταλικής. Τώρα όμως η Εκκλησία σωπαίνει, δεν υψώνει λόγο αλήθειας και διαμαρτυρίας, δεν υψώνει λόγο ευθύνης. Κάποιοι διαμαρτύρονται αλλά και οι διαμαρτυρίες οι οποίες κάνουν είναι αναποτελεσματικές διότι δεν ξέρουν πραγματικά να τις μεθοδεύσουν, διότι δε ξέρουν να αυτό θυσιαστούν εν πολλοίς ,όχι σε μια πραγματικότητα αυτοκτονίας αλλά σε μια πραγματικότητα συνεχούς διαμαρτυρίας ,για να μπορέσει αυτός ο τόπος να δει μια στιγμή αναπνοής και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Τι παρακαταθήκη λοιπόν αφήνουμε στα νέα παιδιά της Ελλάδας; Ποιο δικαίωμα τους δίδουμε και ποιες καταστροφές τους κληρονομούμε; Τι λόγο έχουμε να δώσουμε; Αυτή την ώρα λοιπόν μαζί με τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και μαζί με τη γιορτή του ιστορικού ΌΧΙ ,το οποίο γίνεται μόνο για τις τελετές και τα πανηγύρια της εκμετάλλευσης από κάποιους…. Και γίνονται αυτά για να παραπλανάτε ο λαός ,αλλά ο λαός πλέον δεν παραπλανάτε. Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει στο σημείο της αυτοσυνειδησίας του, κι αν αυτό δε το κατανοήσουν πρέπει να περιμένουμε πλέον μεγαλύτερες αντιθέσεις και αγωνιστικές διαδικασίες ,για να σώσουμε τον τόπο μας από όλη αυτή τη καταστροφή στην οποία μας έχουν οδηγήσει".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι μισές γυναίκες επιμένουν στο "δεν παντρεύομαι"
Ο γάμος παραμένει ζητούμενο, αλλά στο βωμό του οι σύγχρονες γυναίκες, δεν θυσιάζονται. Σήμερα, το 53% των γυναικων άνω των 18, ανήκουν στις "ελεύθερες" ή καλύτερα "όχι παντρεμένες".
Δεν είχαν περάσει πολλές ώρες που σιγοτραγουδούσα το "Vamos αλάνια vamos, δε μας φτουράει ο γάμος", όταν στην οθόνη μου βρέθηκε ένα άρθρο στο CNN, για τις ανύπαντρες γυναίκες. Σε αυτό, μια πεπειραμένη ψυχολόγος, η Pepper Schwartz, έδινε τη δική της οπτική σχετικά με το γιατί τα περισσότερα θηλυκά στις ημέρες μας, επιλέγουν να μην παντρεύονται. Να μην παντρεύονται; Μα τι λέει, σκέφτηκα αρχικά, δεδομένου ότι ειδικά το 2014, τα προσκλητήρια έφταναν στα χέρια μου πιο συχνά από ότι προσκλήσεις στο Facebook (οκ υπερβολή αλλά κατάλαβες). Στο ίδιο κλίμα και η Μάριον, που έχει αναρωτηθεί γιατί όλες οι φίλες της, παντρεύονται από μικρές. Το άρθρο όμως του CNN, μιλούσε με αριθμούς. Κι αν αυτά τα ποσοστά, δεν είναι ακριβώς έτσι στην Ελλάδα, η τάση φαίνεται πως είναι η ίδια. Φυσικά οι γυναίκες συνεχίζουν να παντρεύονται, αλλά τείνουν πια είναι να μην το κάνουν σε μικρές ηλικίες. Επίσης, φαίνεται ότι δεν το κάνουν τόσο εύκολα συγκριτικά με παλιά. Παράλληλα, καταφέρνουν και αποδεικνύουν ότι αξίζουν μια καλή θέση εργασίας, διεκδικούν νομική προστασία για οικονομική ή ψυχική εκμετάλλευση, προσπαθούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του πότε θα γίνουν μητέρες και φλερτάρουν με όνειρα, περιπέτειες και καριέρες. Δε διστάζουν να γίνουν για πρώτη φορά μαμάδες, χωρίς να φοράνε βέρα. Τα ίδια στοιχεία αυτού του άρθρου, δείχνουν ότι οι μισές γυναίκες πηγαίνουν για πρώτη φορά στο μαιευτήριο, ανύπαντρες. Με τα πράγματα να αλλάζουν αργά αλλά σταθερά στον Δυτικό Κόσμο, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου (κόλλαγε εδώ το κλισέ), ότι όσο πιο πολύ αργούν οι γάμοι, τόσο μειώνονται οι γεννήσεις. Έτσι, οι γυναίκες φορτώνονται με ένα μεγάλο "φταις" που αφορά την ίδια την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους... Από την άλλη πάλι, υπάρχουν παραδείγματα μέσα από την σύγχρονη κουλτούρα, που απενοχοποιούν την επιλογή της γυναίκας να μην παντρευτεί νωρίς επειδή απλά έτσι "πρέπει". Ένα μικρό παράδειγμα, είναι το Sex and The City και ο τρόπος που παρουσίαζε στην εξέλιξη του, τις σύγχρονες γυναίκες και τις επιλογές τους. Γιατί αλλάξαμε Την αλλαγή την ζούμε. Αυτό που έχει όμως σημασία να συζητήσουμε, είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή. Η Schwartz μοιράστηκε μερικές πιθανές εξηγήσεις, για το ότι ο γάμος μπορεί πια να μην είναι η ιδανική επιλογή. Τι μπορεί να συμβαίνει δηλαδή, με τις μισές γυναίκες που δε λένε να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας: Η επιτυχία Oι γυναίκες, έχουν μπει δυναμικά στην αγορά εργασίας και πολλές από αυτές απολαμβάνουν πια προνόμια και επιτυχία. Αντιμετωπίζουν, έτσι, πολύ διαφορετικά την προσωπική τους ζωή. Καθώς μπορούν να είναι αυτόνομες, δεν αναζητούν υλική κάλυψη. Θέτουν υψηλούς στόχους και θεωρούν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι υπομονή μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνες. Οικονομικοί προβληματισμοί Έχοντας βγει στην κοινωνία, η γυναίκα έχει πλήρη αντίληψη των οικονομικών και τα ζυγίζει ακόμα και όταν πρόκειται για τον γάμο. Δεν είναι μυστικό ότι πολλές γυναίκες επιλέγουν να μην παντρευτούν, αν ο άντρας της επιλογής τους είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από εκείνες. Επίσης, πολλοί γάμοι καθυστερούν καθώς μπορεί το ζευγάρι να έχει καταλήξει ότι θέλει να είναι για πάντα μαζί, αλλά οικονομικά να μη βγαίνει η εξίσωση για γάμο. Απροθυμία για συμβιβασμό με την παράδοση Υπάρχουν γυναίκες που ασφυκτιούν στο πρότυπο της γυναίκας που είναι μόνο για το σπίτι, το καθάρισμα και την ανατροφή των παιδιών. Έτσι, συνυπάρχουν με άντρες που έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις και άρα ο γάμος έρχεται αργότερα ή δεν έρχεται ποτέ και κανένα πρόβλημα. Ρεαλισμός Βλέποντας χωρίς παρωπίδες και γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε η φύση της να την... προδώσει και κάποια στιγμή να απατήσει, η σύγχρονη γυναίκα δε δίνει όρκους ζωής αν δεν είναι απόλυτα σίγουρη. Ξέρει ότι μπορεί να μην είναι ευτυχισμένη και δεν έχει αυταπάτες. Περιμένοντας τον έναν και μοναδικό Πολλές γυναίκες περιμένουν για τον έναν και μοναδικό άντρα. Για το λεγόμενο "άλλο τους μισό". Αν έρθει θα του δοθούν ολοκληρωτικά κι αν δεν έρθει προτιμούν να μένουν μόνες τους από το να υπάρχουν σε σχέσεις από συνήθεια. Είναι αλήθεια, ότι πια αρκετές γυναίκες είναι μόνες τους επειδή το επέλεξαν. Αναζητώντας το για πάντα Παλιότερα (εδώ που τα λέμε όχι και πολύ), οι γυναίκες είχαν περιορισμένες επιλογές για τη ζωή τους, γιατί δεν είχαν τη δύναμη της διαπραγμάτευσης. ΈΠΡΕΠΕ να παντρευτούν αλλιώς θεωρούνταν κατεστραμμένες. Ήταν μια πολύ μικρή μερίδα γυναικών, που κατάφερναν να ξεφύγουν από αυτό. Χαρακτηρίζονταν "ελεύθερα πνεύματα" αλλά συνήθως το έκαναν λόγω οικονομικής δυνατότητας ή επειδή τους το επέτρεπε η καταγωγή τους. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Δυτικό κόσμο, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γυναίκες, έχουμε πια τη δυνατότητα να επιλέξουμε. Σίγουρα όχι απαλλαγμένες πλήρως από στερεότυπα και κοινωνικές πιέσεις, αλλά με μεγαλύτερη ελευθερία. Ο γάμος μάλλον παραμένει ζητούμενο, αλλά στο πλαίσιο της ευτυχούς συνύπαρξης και όχι της κοινωνικής απαίτησης. Ονειρευόμαστε και θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένες με έναν άντρα, αρκεί αυτός να μας κάνει να χαμογελάμε αληθινά. Όλα ή τίποτα.
Σχολιο.- Το προβλημα είναι η μειωση του πληθυσμου, και όχι αν παντρευονται οι γυναικες η οι αντρες. Και το προβλημα δεν είναι οι γυναικες και αντρες που δεν παντρευονται, αλλα και αυτοι που παντρευονται, η δεν κανουν κανενα παιδι γιατι πανρευονται σε μεγαλη ηλικια, η κανουν ένα παιδι μονο. Πριν το 1950 κάθε οικογενεια ειχε 4, 5, και 6 παιδια. Οποτε καλυπταν για την αυξηση του πληθυσμου, και οσους δεν παντρευονταν. Από το 1950 μεχρι το 1980 οι οικογενειες εκαναν στανταρ 2, το πολύ 3 παιδια. Και μετα το 1980, δεν εκαναν κανενα παιδι, η εκαναν ένα. Σε λιγο καιρο, η μειωση του πληθυσμου της Ευρωπης και της Αμερικης, θα είναι δραματικη, μεχρι που θα οδηγει σε εξαφανηση του Πληθυσμου!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 16:42
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν το μεσημέρι της Δευτέρας περίπου 500 μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία και το νέο Λύκειο. Κλειστές είναι η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, η Σταδίου από την Αιόλου και η Αμαλίας από Ξενοφώντος. Ανάλογες πορείες οργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, και σε άλλες πόλεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκατοντάδες μαθητές πλημμύρισαν το κέντρο της Ξάνθης
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 16:03
Μαθητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Ξάνθης, με εκατοντάδες μαθητές από γυμνάσια και λύκεια να διατρανώνουν την κάθετη αντίθεσή τους για το «νέο λύκειο» και την «τράπεζα θεμάτων»… Η κινητοποίηση δεν είχε πολιτική χροιά, καθόσον οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτήν εμφανίσθηκαν «αυτόνομοι» στα πλαίσια μιας αυθόρμητης κινητοποίησης με πανό και συνθήματα που ήταν γραμμένα κυριολεκτικά στο «πόδι». Η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από την κεντρική πλατεία και στη συνέχεια οι μαθητές ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές μέσα στην πόλη φωνάζοντας συνθήματα. Η κινητοποίηση συνέπεσε με την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, με αφορμή την οποία το κέντρο της πόλης εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από κόσμο και ως εκ τούτου παρατηρήθηκε ένα «έμφραγμα» κυκλοφοριακό εξαιτίας της.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 12:47
Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, εν όψει της λήξης της περιόδου διαθεσιμότητας συναδέλφων τους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Κινητοποιούμαστε γιατί οι υποσχέσεις του υπουργού Παιδείας μένουν στον αέρα», σημειώνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και συμπληρώνει: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι που και ο τελευταίος συνάδελφος διαθέσιμος να επανέλθει στην υπηρεσία». Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00. Αμέσως μετά την κινητοποίηση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ καλεί τους εργαζομένους των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε σύσκεψη στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, στην παλιά αίθουσα Συγκλήτου. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 γενική συνέλευση στο ίδιο κτήριο, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους αναφορά με τη διαθεσιμότητα και την «επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εναπομεινάντων εργαζομένων».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στην Μπρέσια
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 16:03
Περίπου τριακόσιοι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν σήμερα το πρωί με την αστυνομία, στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας. Οι διαδηλωτές -φοιτητές, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών κινημάτων- προσπάθησαν να προσεγγίσουν επιχείρηση την οποία επισκεπτόταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσκεκλημένος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία αμφισβήτησης του Ρέντσι είχε προγραμματισθεί να ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάσει της άδειας της τοπικής διεύθυνσης της αστυνομίας. Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την βιομηχανία, άρχισαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, οι δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση των γκλομπ τους. Παρόμοιες συγκρούσεις αστυνομίας-εργατών σημειώθηκαν και την περασμένη εβδομάδα στην Ρώμη με τον τραυματισμό τεσσάρων εργατών. Στις σημερινές συμπλοκές, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τραυματίσθηκαν ένας καραμπινιέρος και ένας αστυνομικός. Κατά την παρέμβασή του ενώπιον των ιταλών βιομηχάνων, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε έμμεσα στις συγκρούσεις υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει σχέδιο που θέλει να διχάσει τον χώρο της εργασίας». Από την δική του πλευρά ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Fiom-Cgil, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των εργατών μετάλλου, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση RAI ότι «η κυβέρνηση Ρέντσι δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων» και ότι «ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρέπει να καταλάβει και να πεισθεί ότι ανοίγοντας πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας, θα βρεθεί σε αδιέξοδο».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπουρκίνα Φάσο: Ο στρατός λεει πως θα παραδωσει την εξουσία σε προσωρινή κυβέρνηση
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 14:47
Σε πολιτική μεταβατική κυβέρνηση λεει πως θα μεταβιβάσει την εξουσία ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο, στο απωτερο μελλον, μετά το κενό εξουσίας το οποίο έχει δημιουργήσει η παραίτηση του «προέδρου»-δικτατορα της χώρας, Μπλεζ Κομπαορέ. Η απατεωνιστικη διακηρυξη του στρατου έρχεται μετά τα επεισόδια έξω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών, ενώ έστησε και οδοφράγματα στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου. Χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους για την ανάληψη της εξουσίας από τους στρατιωτικούς. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις της Κυριακής. Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν επίσης την ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό. Ο κ. Κομπαορέ παραιτήθηκε την Πέμπτη, μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις τις οποίες προκάλεσε η προσπάθειά του να εξασφαλίσει νέα θητεία στην «προεδρία», αναθεωρόντας προς οφελος του το σύνταγμα της χώρας. Ο στρατός τοποθέτησε επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης τον αντισυνταγματάρχη Ισαάκ Ζίντα το Σάββατο. Την Κυριακή το βράδυ, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του στρατού με κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, οι ένοπλες δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσαν ότι το μεταβατικό κυβερνητικό σώμα το οποίο θα αναλάβει την εξουσία θα διαμορφωθεί «με όρους πλατιάς συναίνεσης».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακη μικροεντασης. Οι περισσοτεροι καταναλωτες… κοιτουσαν. Διαμαρτυριες χθες σε Αθηνα Θεσσαλονικη και άλλες πολεις κατά της κυριακατικης λειτουργιας των καταστηματων. Η πλειονοτητα των καταστηματων που ανοιξε την Κυριακη δεν καλυψε ουτε τα εξοδα λειτουργιας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα 'χωσε σκληρά ο Πούτιν στον λακέ των ιμπεριαλιστών Ερντογάν... Κλάμα ο Γιωργάκης κι ο Αντωνάκης, για το φιλαράκι τους...s
...Putin: Turkey is governed by a demagogue dictator who supports terrorists
Speaking on the sidelines of the Valdai Discussion Club in Sochi, the Russian president Vladimir Putin accused the Turkish president Recep Tayyip Erdoğan of supporting foreign Islamist rebel fighters in Syria and providing them with medical care and turning turkey to an international hub for global terrorism. “The Turkish regime became a serious threat to international security and is... jeopardizing the regional stability; hence the Russian Federation won’t hesitate to ignore this grave menace and will do the necessary steps to prevent Erdoğan from committing a suicide adventure in the Middle-East,” state news agency Itar-Tass cited Putin as saying on Friday in Russian resort town of Sochi. The Russian strongman mentioned the ISIS vicious phenomenon, adding that beneath the Saudi-backed terrorist group’s barbaric and brutal façade lies the Turkish and Qatari intelligence agencies that ignited a sectarian war in Iraq and neighboring Syria, claiming tens of thousands of innocent civilians. Previously having blamed Ankara for deteriorating humanitarian situation in the Syrian Kurdish besieged border-town of Kobani, Putin further criticized the Turkish deceitful Prime Minster, Ahmet Davutoğlu, who recently stated that Ankara would take part in the U.S.-led coalition against ISIS in only if it ultimately leads to Syrian government’s overthrow. “If Mr. Erdoğan intends to intervene in Syria only and only to unseat the Syrian president, Moscow will certainly increase the pace of sending missiles and weaponry consignments to its Arab ally,” warned Putin in a stentorian language reminiscent to the Cold War rhetoric. Meanwhile the Chairman of the Russian State Duma, Sergey Naryshkin blasted Turkey for plotting to replace the Syrian government with a puppet regime since early 2011 and trying to intervene under the pretext of creating a buffer-zone inside the Syrian territory, describing Erdoğan’s latest move to obtain Turkish parliament’s authorization for a possible military action against Damascus as ‘a pathetic charade’. I regret to see that Turkey’s Prime Minister’s famous doctrine of “zero problems with neighbors” is turned to be “zero friends policy” in the Middle-East, added Naryshkin.
... Πούτιν: Η Τουρκία διέπεται από ένα δημαγωγό δικτάτορα, ο οποίος στηρίζει τους τρομοκράτες
Μιλώντας στο περιθώριο της συζήτησης Valdai Club στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τον τουρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για στήριξη των ξένων ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία και που τους παρέχουν ιατρική περίθαλψη και τη στροφή της Τουρκίας προς ένα διεθνές κέντρο για την παγκόσμια τρομοκρατία. «Το τουρκικό καθεστώς έγινε μια σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και ... θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα? εξ ου και η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα διστάσει να αγνοήσει αυτό την σοβαρή απειλή και θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για την πρόληψη Ερντογάν από την διάπραξη μιάς περιπέτειας αυτοκτονίας στη Μέση Ανατολή, «το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass αναφέρθηκε ότι ο Πούτιν τα ανέφερε την Παρασκευή στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι. Ο ρώσος ισχυρός άντρας αναφέρει το φαύλο φαινόμενο ISIS, προσθέτοντας ότι κάτω από τη βάρβαρη και βάναυση πρόσοψη της Σαουδικής Αραβίας-backed τρομοκρατικής ομάδας βρίσκεται οι τουρκικές και του Κατάρ υπηρεσίες πληροφοριών που πυροδότησε έναν σεκταριστικό πόλεμο στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία, χτυπώντας δεκάδες χιλιάδες αθώους πολίτες. Προηγουμένως αφού κατηγόρησε την Άγκυρα για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στους συριους κουρδους πολιορκούμενους στη σύνοριακη-πόλη Kobani, ο Πούτιν επέκρινε επίσης τον τουρκο δόλιο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι η Άγκυρα θα λάβει μέρος στην υπο την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία κατά της ISIS μόνο εάν οδηγεί τελικά στην ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης. "Αν ο κ Ερντογάν προτίθεται να παρέμβει στη Συρία μόνο και μόνο για να ανατρέψει τον Πρόεδρο της Συρίας, η Μόσχα θα αυξήσει σίγουρα το ρυθμό της αποστολής με πυραύλους και όπλα σε αποστολές σε άραβες σύμμαχους της," προειδοποίησε ο Πούτιν σε μια στεντόρεια γλώσσα που θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου ρητορική. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Naryshkin κατηγόρησε την Τουρκία ότι συνωμοτούν για να αντικαταστήσει τη συριακή κυβέρνηση με ένα καθεστώς μαριονέτα από τις αρχές του 2011 και προσπαθεί να παρέμβει με το πρόσχημα της δημιουργίας μιάς ρυθμιστικής-ζώνης εντός του συριακού εδάφους, περιγράφοντας ότι η τελευταία κίνηση του Ερντογάν να έχει λάβει άδεια λειτουργίας του τουρκικού κοινοβουλίου για μια πιθανή στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού ως «μια θλιβερή παρωδία». Με λύπη μου διαπιστώνω ότι το περίφημο δόγμα του Πρωθυπουργού της Τουρκίας "μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες" είναι ενεργοποιημένο για να είναι «πολιτική μηδενικών φίλων» στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε Naryshkin
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σαμαράς λέει τους φοιτητές αλήτες… Για το χανουμάκι της Ροζαλίας δεν είναι αλήτες αλλά αξιπρεπείς, όσοι αντιγράφουν και απολύουν τον καθηγητή που τους έπιασε στα πράσα κι όσοι αγοράζουν τίτλους σπουδών στς... ΗΠΑ;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Διαγραφή χρέους και εθνικό νόμισμα αποτελούν τη μόνη λύση»
«Η ίδρυση της Ζώνης του Ευρώ αποτελούσε μια χρυσή πολιτική ευκαιρία για τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους να δώσουν τέλος στο πρότυπο του κοινωνικού κράτους πρόνοιας που αναπτύχθηκε στη δυτική Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» Τον Αύγουστο του 1997, ο μεγάλος Βρετανός οικονομολόγος Wynne Godley, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών ως... διακεκριμένος μελετητής στο Levy Economics Institute, έγραφε τα εξής προφητικά λόγια σε άρθρο του στον «Observer»:
«Εάν ένα κράτος σταματήσει να διαθέτει το δικό του νόμισμα, δεν παραδίδει απλά τον "έλεγχο της νομισματικής πολιτικής", όπως συνήθως αυτό είναι κατανοητό. Οι εξουσίες του γύρω από τις δαπάνες περιορίζονται επίσης με έναν εντελώς νέο τρόπο. Εάν ένα κράτος δεν διαθέτει τη δική του κεντρική τράπεζα από την οποία μπορεί να αντλεί ελεύθερα επιταγές, οι δαπάνες του μπορεί να χρηματοδοτηθούν μόνο μέσω δανεισμού στην ανοικτή αγορά σε ανταγωνισμό με τις επιχειρήσεις, και αυτό μπορεί να αποδειχθεί υπερβολικά δαπανηρό ή ακόμα και αδύνατο, ιδίως κάτω από «συνθήκες έκτακτης ανάγκης»... Εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει το δικό της προϋπολογισμό σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, θα εξακολουθεί να έχει, εξ ορισμού, τη δική της δημοσιονομική πολιτική, η οποία θα αποτελείται από τους επιμέρους προϋπολογισμούς των κρατών που την συγκροτούν. Ο κίνδυνος, λοιπόν, είναι ότι η προσπάθεια για δημοσιονομικούς περιορισμούς στους οποίους έχουν δεσμευθεί ατομικά οι κυβερνήσεις θα μεταδώσουν μια αντιπληθωριστική μεροληψία που θα κλειδώσει την Ευρώπη στο σύνολό της σε μια ύφεση από την οποία θα είναι ανίκανη να βγει».
Ενας άλλος ερευνητής του Levy Economics Institute, ο Mathew Forstater, δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 1999, έγραφε ανάλογα προφητικά σχόλια σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην οικονομική επιθεώρηση «Eastern Economic Journal»:
«Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, αν οι επενδυτές είναι διστακτικοί για το χρέος ενός οποιουδήποτε μέλους, μπορούν να αγοράσουν το χρέος ενός άλλου μέλους χωρίς να υποστούν συναλλαγματικό κίνδυνο διότι δεν υπάρχει μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών μεταξύ των νομισμάτων των χωρών-μελών. Επειδή τα κράτη-μέλη εξαρτώνται τώρα από τους επενδυτές για τη χρηματοδότηση των δαπανών τους, η μη προσέλκυση επενδυτών οδηγεί σε αδυναμία δαπανών. Επιπλέον, σε τυχόν περίπτωση που τα έσοδα ενός μέλους δεν μπορέσουν να συμβαδίσουν με τις δαπάνες λόγω μιας οικονομικής επιβράδυνσης, οι επενδυτές θα απαιτήσουν πιθανώς έναν προϋπολογισμό που είναι ισοσκελισμένος, πιθανότατα μέσω περικοπών των δαπανών. Με άλλα λόγια, οι δυνάμεις της αγοράς μπορούν να απαιτήσουν προκυκλική δημοσιονομική πολιτική κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, επιδεινώνοντας τις υφεσιακές επιρροές». [1] Φυσικά, τίποτα απ' όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη από τους αρχιτέκτονες της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ), με αποτελέσματα να τεθεί σε εφαρμογή το πιο παλαβό πείραμα στην ιστορία των νομισματικών ενώσεων - δηλαδή το διαζύγιο μεταξύ της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής. Στην περίπτωση της Ευρωζώνης, η χάραξη της νομισματικής πολιτικής θα γινόταν από μια ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, αλλά η δημοσιονομική πολιτική θα συνέχιζε να εξασκείται από τα μεμονωμένα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ. Ωστόσο, το ατελές οικοδόμημα της ευρωζώνης δεν ήταν απόρροια ούτε έλλειψης γνώσεων ούτε αφέλειας εκ μέρους των ευρωπαίων χαρακτών της νομισματικής ένωσης στην περιοχή. Ηταν αποτέλεσμα της τεράστιας επιρροής που είχε αρχίσει να ασκεί στη σκέψη της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ η νεοφιλελεύθερη οικονομική φιλοσοφία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Συντηρητικοί, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και αριστεροί εκσυγχρονιστές επικροτούσαν την ίδρυση μιας ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης ενός τύπου, αν και η σύγκλιση απόψεων ανάμεσα σε διαφορετικά ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα αναφορικά με την ΟΝΕ μπορεί να προέκυψε αρχικά για διαφορετικούς λόγους: η ίδρυση της Ζώνης του Ευρώ αποτελούσε μια χρυσή πολιτική ευκαιρία για τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους να δώσουν τέλος στο πρότυπο του κοινωνικού κράτους πρόνοιας που αναπτύχθηκε στη δυτική Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ για τους σοσιαλδημοκράτες και αριστερούς εκσυγχρονιστές ήταν ενδεχομένως ένα σωστό βήμα προς την ολοκλήρωση της ενωμένης Ευρώπης, χωρίς όμως καν να έχουν εξετάσει το ερώτημα αν ο φεντεραλισμός στην Ευρώπη ήταν εφικτό ή επιθυμητό εγχείρημα. Στην πορεία, όλα τα παραπάνω ιδεολογικοπολιτικά ρυάκια καταλήγουν στο ίδιο ποτάμι, με αποτέλεσμα ο νεοφιλελευθερισμός να αποτελεί την ηγεμονική ιδεολογία της εποχής μας όχι μόνο στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, που ήταν παραδοσιακά αντί-προοδευτική στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη, που μέχρι πριν από δύο δεκαετίες κυριαρχούσε, τουλάχιστον ιδεολογικά, το σοσιαλιστικό όραμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονήθηκε στην Τουρκία η δημοσιογράφος Serena Shim, που είχε αποκαλύψει τη συνεργασία Τουρκίας και αποκεφαλιστών τζιχαντιστών στη Συρία!
Η Serena Shim ήταν αμερικανίδα δημοσιογράφος με καταγωγή από τον Λίβανο και εργαζόταν στην Press Tv - Κωνσταντινούπολη. Η 30χρονη Serena Shim, μητέρα δυο παιδιών, κάλυπτε τις μάχες στην Κομπάνι και μόλις είχε τελειώσει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ στην Σουρούκ (Suruc), μια περιοχή στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, με χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία. Επιστρέφοντας από τη Σουρούκ ένα φορτηγό κτύπησε μετωπικά, κάρφωσε στην κυριολεξία το αυτοκίνητό της και πέθανε ακαριαία. Ο Hamid Reza Emadi, διευθυντής της... Press TV, απέκλεισε τη θεωρία του αυτοκινητιστικού ατυχήματος, λέγοντας: “Θεωρούμε την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη απέναντι στη διεθνή κοινότητα...". Η Press TV έδωσε το μήνυμα που είχε στείλει η Serena Shim, λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί και όπου εξέφραζε την ανησυχία της για τη στάση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εναντίον της, γιατί υποστήριζε ότι η Άγκυρα έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές (ισλαμικό κράτος). Μάλιστα μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση για πέρασμα των τζιχαντιστών στη Συρία μέσω Τουρκίας, διαβεβαιώνοντας ότι διαθέτει στοιχεία και εικόνες (ταινία) με τζιχαντιστές που περνούσαν από την Τουρκία στη Συρία με φορτηγά των ανθρωπιστικών οργανώσεων και του ΟΗΕ!