Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σαββατο 20 Δεκεμβριου 2014


Μπράβο σύντροφοι(;) του ΣΥΡΙΖΑ και την Ε. Σχοιναράκη μαζί σας, την γνωρίζουμε καλά ως πρώην μέλος του Δ. Σ. της ΔΟΕ (εκπρόσωπο της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π. Ε.), πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, πρώην Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου..κλπ. Και εις άλλα με υγεία!!!!!! ευχόμαστε κι ας ελπίσουμε να μη γίνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (όχι αριστερή παρένθεση), αλλά άλλη μια καθεστωτική πολιτική δύναμη - έκφραση της άρχουσας τάξης και όχι του λαού που ελπίζει και επενδύει σε αυτήν!!!!!!!
Βρασμός ΣΥΡΙΖΑ
«Βράζει» η οργάνωση Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εμφάνιση της πρώην νομάρχη του ΠΑΣΟΚ, Βαγγελιώς Σχοιναράκη, στις πρώτες θέσεις της Συνδιάσκεψης του κόμματος. Γι’ αυτό παραιτήθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννης Παυλιδάκης και την Κυριακή πραγματοποιείται συνεδρίαση της Νομαρχιακής με την παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βίτσα. Αυτό που έχει εξοργίσει είναι η εντολή από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα να είναι παρούσα η πρώην νομάρχης χωρίς καμία απόφαση και γνώση (;) της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η απουσία δημοκρατικών αποφάσεων για διευρύνσεις και μάλιστα φθαρμένων ανθρώπων φοβίζει πολλούς για μεθοδευμένη «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρα του γεγονότος ότι είστε ηλίθιοι όσοι πιστεύετε ότι το 2014 χρειάζεσαι το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για να καταγράψεις μια συνομιλία ( και το αναφέρετε ως επιχείρημα ) αφήστε να διασκεδάσουμε λίγο με αυτό το τριμπούρδελο που συμβαίνει. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που όλα όσα γίνονταν για δεκαετίες κρυφά, τώρα συμβαίνουν σε live μετάδοση. Εγώ πιστεύω πως όλο αυτό είναι γαμάτο. Το διασκεδάζω απίστευτα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Εκατοντάδες οικογένειες ζουν στο σκοτάδι
Χριστούγεννα στο σκοτάδι κινδυνεύουν να περάσουν εκατοντάδες οικογένειες των Πατρών, με τον ακριβή αριθμό να είναι αδύνατον να προσδιοριστεί, λόγω του ότι καθημερινά οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση για ανεξόφλητους λογαριασμούς από νοικοκυριά, πέφτουν βροχή, με άλλους είτε να επανασυνδέουν παράνομα το ρεύμα, είτε να παίρνουν ρεύμα από διπλανά σπίτια ενώ μερίδα των πολιτών που η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα ζουν με λάμπες πετρελαίου και κεριά.
Αυτό σημαίνει επιστροφή στον μεσαίωνα για όλο και περισσότερους Έλληνες που βλέπουν να χάνονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις των 2 τελευταίων αιώνων σύγχρονου πολιτισμού, όπως το δικαίωμα στον ηλεκτρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος των εργαζομένων στην δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Θεόδωρος Κανελλόπουλος, κάθε ημέρα στην Αχαική πρωτεύουσα, εκδίδονται εντολές να κοπεί το ρεύμα σε τριάντα με σαράντα κατοικίες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τον λογαριασμό τους, με τους περισσότερους να αδυνατούν να καταβάλλουν το 20% της οφειλής για να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Παράλληλα ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας Θόδωρος Τουλγαρίδης αποκάλυψε ότι μόλις την Τρίτη επετεύχθη συμφωνία για αναστολή της διακοπής ρεύματος λόγω εορτών σε 25 οικογένειες, επανασυνδέθηκε με παρέμβαση του Δήμου το ρεύμα σε περίπου 30 σπίτια και την Παρασκευή αντιπροσωπεία δήμου και καταναλωτών, θα έχει νέα συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ, Σπύρο Μυλωνά, ώστε να του καταθέσει νέα αιτήματα, που ξεπερνούν τα 20, για να μην μείνουν τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων στο περιθώριο της οικονομικής ανέχειας. Όλα αυτά όμως έχουν προσωρινό χαρακτήρα, γιατί όταν τα φώτα των στολισμένων πόλεων σβήσουν, όταν το 2015 έρθει και οι γιορτές τελειώσουν, ο Γολγοθάς για εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας θα επιστρέψει και θα είναι ακόμα σκληρότερος, όσο δεν αλλάζει η ισχύουσα πολιτική.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκεφτείτε μόνο πόσο φτωχότερη θα ήταν η Ελλάδα χωρίς κάποιους ομοφυλόφιλους, όπως ο Καβάφης, ο Ταxτσής, ο Χατζηδάκης... Σκεφτείτε τώρα πόσο πλουσιότεροι θα είμαστε χωρίς τον Πουσταρά® τον Αντωνάκη Σαμαρά... ‪#‎psofos‬
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις Παραστατίδη-Βουδούρη, ΣΥΡΙΖΑ και Γλέζος
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ευρωβουλευτής του Μανώλης Γλέζος, αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη σχετικά με το ενδεχόμενο χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών και προσθέτει ότι «η στάση του κου Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν». Αποδεικνύει, επίσης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών και σημειώνει ότι «τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο». Ο Μανώλης Γλέζος στη δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο» και υπογραμμίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας; Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, το ένοπλο τμήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο πλευρό του Συριακού Λαού...
Οι Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, το ένοπλο τμήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο πλευρό του Συριακού Λαού στην πάλη εναντίον των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων-τρομοκρατών! Μαζί με τη Χεζμπολά και την Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Συρίας απελευθερώνουν ραγδαία την Αραβική γη από τα ποντίκια που έχουν στείλει στην περιοχή οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Τουρκία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και αραβικά δικτατορικά καθεστώτα)!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «Συνεργείο» για την εισαγγελική συγκάλυψη της ναζιστικής επίθεσης εναντίον του
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος της Ηλιούπολης «Συνεργείο», με την οποία καταγγέλλει τη συγκάλυψη των ναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής από τις εισαγγελικές αρχές: Προς μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να ανασύρεται στην επιφάνεια μια προσπάθεια συγκάλυψης από τις εισαγγελικές αρχές της περσινής επίθεσης στον Ε.Κ.Χ Συνεργείο στην Ηλιούπολη από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τη στιγμή που η συζήτηση γύρω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής εντείνεται και ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα και ενώ τον τελευταίο χρόνο ανακύπτουν δεκάδες δημοσιεύματα στα μέσα που φανερώνουν απροκάλυπτα τη συντονισμένη και μεθοδευμένη από μέλη της Χρυσής Αυγής επίθεση στο Συνεργείο, μας προξενεί τεράστια απορία με ποια λογική και με ποιο τρόπο η υπόθεση πέρασε στο αρχείο κατά αγνώστων δραστών. Για μια πιο αναλυτική και συγκεκριμένη τοποθέτηση προετοιμάζουμε άμεσα μια συνέντευξη τύπου τις επόμενες μέρες. Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Συνεργείο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχει παράνομο υλικο αν αφορά σε χρηματισμό δημόσιου λειτουργού.Οπως λεει η χουντα σαμαρα για το βιντεο Χαικαλη-Αποστολοπουλου. Και επειδή θα μας τρελάνουν απο χθες τα βρωμοκάναλα που πάνε να κάνουν τη νύχτα μέρα, ας το δει όλη η Ελλάδα και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελική εντολή στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη (ευρωπαϊκό προτζεκτάκια safer internet) να ερευνήσει την υπόθεση διαρροής του επίμαχου βίντεο Χαϊκάλη στο διαδίκτυο. Την παραγγελία έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο ψηλός ο Παναθηναϊκάκιας, που πήρε οδηγία να τους γαμήσει. Έτσι, μεσούσης της έρευνας για τον κουμπαρά ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί και κατά πόσο στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της μετάδοσης παράνομου υλικού. Και με τα πουτανάκια της Μέρκελ, θα τα πούμε μετά την πτώση της χούντας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλαδη για την ΝΔ η ΑΝΕΛ αυτοχρηματιζονται...ούτε ποντιακό ανέκδοτο δλδ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Τίτλοι τέλους» για την ΑΓΝΟ – Στο δρόμο 375 εργαζόμενοι
375 εργαζόμενοι στο δρόμο, 22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων ρημάζουν με την ιστορική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία να διασύρεται και απαξιώνεται με χρέη τα οποία ακόμη δεν έχουν αποδειχθεί πώς προέκυψαν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιστορικά σκανδαλώδους εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας εκ μέρους της ΚΟΛΙΟΣ το 2003. Η διοίκηση του Σωματείου με ειδικό σημείωμα προς τα ΜΜΕ ανακοίνωσε τους «τίτλους τέλους» για την ΑΓΝΟ με την υπόθεση των μεθοδευμένων χρεών που φόρτωσε σε αυτή η ΚΟΛΙΟΣ όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει αδιερεύνητη από την Πολιτεία. Όπως ακριβώς αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου: «Κάποιος πήρε αυτή τη γαλακτοβιομηχανία ελεύθερη χρεών και σε λιγότερο από δέκα χρόνια την οδήγησε στην καταστροφή». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το σωματείο, τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΓΝΟ Α.Ε. απαλλαγμένη χρεών (απουσία χρεών, αναγνωρισιμότητα του Σήματος και υποστήριξη εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού), στην πορεία των ετών υπό τη Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. η οικονομική της κατάσταση χειροτέρευσε και από τον Αύγουστο του 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της. Η ΑΓΝΟ υπέβαλε στη συνέχει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι δηλαδή την συζήτηση της αίτησής της η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη της με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη εκ μέρους των πιστωτών της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99. Να σημειωθεί ότι η ΑΓΝΟ είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τις 10/03/2013. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «η εκ μέρους της ΑΓΝΟ μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών της οφείλεται στο γεγονός ότι είχε περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία αντιμετώπισής τους, δηλαδή σε κατάσταση παύσεως πληρωμών» και «όσες καταβολές έγιναν μετά τον Αύγουστο του 2012 ήταν μεθοδευμένες εκ μέρους της διοίκησης της ΑΓΝΟ». «Δεν αποδείχθηκε ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εξόφληση μέρους των υποχρεώσεων ήταν πράγματι χρήματα προερχόμενα από τα ταμεία της ΑΓΝΟ, αφού, όπως αποδείχθηκε, η οικονομική διαχείριση της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ ήταν κοινή σε σημείο που να μην είναι σαφές με τίνος χρήματα γίνονταν οι όποιες καταβολές. Οι καταβολές προς την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. που επικαλείται η ΑΓΝΟ, δεν αποδείχθηκε ότι έγιναν με χρήματα της ΑΓΝΟ, καθώς η ΑΓΝΟ δεν είχε καμία ρευστότητα ήδη το Δεκέμβριο του 2012», αναφέρεται συγκεκριμένα. Εξάλλου όπως σημειώνει το σωματείο μεταξύ της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ υφίσταται μία ιδιότυπη σχέση εξάρτησης με την ΑΓΝΟ να οφείλει στην ΚΟΛΙΟΣ περισσότερα από 10 εκατ. €, που είχε φτάσει μέχρι 13,5 εκατ. €. Το ποσό αυτό μεταβαλλόταν με διάφορες εκατέρωθεν καταβολές και συμψηφισμούς που γίνονταν άτυπα και χωρίς διαφάνεια, με μόνο συμβαλλόμενο και για τις δύο εταιρείες το Νικόλαο Κολιό. Το σκάνδαλο που υποκρύπτεται πίσως από αυτή την σχέση είναι ότι ακόμη δεν έχει προκύψει καμία απόδειξη για την αιτία της οφειλής της ΑΓΝΟ προς την Κολιός και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το σωματείο, οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) πρέπει να ελεγχθούν στα πλαίσια της πτωχευτικής διαδικασίας ως εικονικές. «Από όλα αυτά προκύπτει ότι η Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ και της ΑΓΝΟ ήταν κοινή, όπως κοινή ήταν και η οικονομική διαχείριση, κατά τρόπο που να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των εταιρικών περιουσιών, καθώς οι συναλλαγές των εταιρειών ήταν εντελώς αδιαφανείς και γίνονται με μόνο συμβαλλόμενο μεταξύ των εταιρειών των ίδιο το Ν. Κολιό. Έτσι πτώχευσε κι η ΑΓΝΟ», καταλήγει στο σημείωμά της η διοίκηση του σωματείου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις δήμοι (Ωρωπού, Διονύσου, Κηφισιάς), η περιφέρεια Αττικής, και τα τοπικά κινήματα άρχισαν την κινητοποίηση
Συγκρότησαν διαδημοτικό συντονιστικό ενάντια στα διόδια Στοχεύουν στη δημιουργία μιας Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική Απαιτούν να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια Η Περιφέρεια Αττικής ήδη απέρριψε την κατασκευή νέων διοδίων (ωστόσο δήμοι και περιφέρεια δεν αποφασίζουν, η διορισμένη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφασίζει) Η πρώτη κινητοποίηση οργανώνεται από το διαδημοτικό συντονιστικό των 3 δήμων την ερχόμενη Κυριακή στις 12 στον κόμβο της Βαρυμπόμπης
Προσυγκέντρωση των βόρειων δήμων στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας στις 10:30
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φυγαδεύουν τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δεν θα αποτραπούν οι εκλογές , οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης».
Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση «φυγάδευσης» των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι, που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών . Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό σε αδιέξοδο και σε κάθε περίπτωση δεν διαφαινόταν ότι μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμα. Για αυτό και άρχισε να βάζει σε εφαρμογή την στρατηγική της επόμενης περιόδου, που αφορά κυρίως το πώς θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Βασική επιδίωξή του Αντώνη Σαμαρά και των δανειστών είναι να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ούτε καν το πρόγραμμα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη. Ένα πρόγραμμα ελάχιστων (σε σχέση με το κανονικό) μέτρων των πρώτων ημερών , που παρουσιάστηκε ως σχέδιο άμεσης ανακούφισης των θυμάτων της λιτότητας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ,αυτό θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία, πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση και μέρος της χρηματοδότησης , είχε πει ότι θα προερχόταν από το περίφημο μαξιλάρι του ΤΧΣ , που «περίσσεψε» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους δανειστές σχεδιάζουν τη «φυγάδευση» των 11 δισεκατομμυρίων του ΤΧΣ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να τα αξιοποιήσει όταν αναλάβει. Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να ναρκοθετήσει το πεδίο και να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, παρά μόνο αν αρνηθεί το πρόγραμμά της και μεταλλαχθεί και αυτή σαν την «αντιμνημονιακή» Ν.Δ του Α. Σαμαρά. Το Βερολίνο θα επιμείνει στους 19 όρους που βάζει η τρόικα στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης και στους 7 όρους των δανειστών για την πιστοληπτική γραμμή (για να μας ξαναδανείσουν τα χρήματα που έχουμε ήδη δανειστεί με σκληρούς όρους) . Όσο για τον Σόιμπλε, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός και του μιλήσει για κούρεμα, θα απαντήσει με τη γνωστή ατάκα, αλλάζοντας απλώς το μικρό όνομα: «Forget it Alexis”. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να καταθέσουν άμεσα ερώτηση προς την κυβέρνηση για το που βρίσκονται τα λεφτά του ΤΧΣ και για το ποιες ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν. Εντωμεταξύ , τεράστια επιχείρηση δυσφήμησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά στα γερμανικά ΜΜΕ εντός των επόμενων ημερών, κωδικός της οποίας θα μπορούσε να είναι η λέξη “ Schreckgespenst”, που σημαίνει κάτι σαν το «φάντασμα του τρόμου» και πρόκειται για μία λέξη με την οποία άρχισαν ήδη να περιγράφουν την προοπτική διακυβέρνησης της Ελλάδας από την αριστερά. Ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα της περιόδου που εγκαινιάζεται, μιλούν για τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα «πρώην μέλος σταλινικού κόμματος», γράφουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κομμουνιστής που θέλει να κουρέψει το ελληνικό χρέος, δηλαδή «να χάσουν οι γερμανοί φορολογούμενοι τα χρήματά τους». Γράφουν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εξυγίανση των δημοσιονομικών (εννοούν την λιτότητα) και ότι αν και λέει ότι αυτά θα τα κάνει εντός ευρώ, οι αναγνώστες να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι θέτει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Με δυο λόγια: ισχυρίζονται ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το πρόγραμμά του και υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, η Γερμανία θα τους πετάξει έξω από το ευρώ. Όλα δείχνουν ότι δανειστές και κυβέρνηση αρχίζουν έναν ανελέητο πόλεμο προκειμένου είτε να ηττηθεί η αριστερά πριν καν αναλάβει την εξουσία, είτε αν αναλάβει να αποτελέσει μία πολύ σύντομη παρένθεση. Τα «όργανα» αρχίσαν και είναι τα τύμπανα του πολέμου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Κανείς δε θα εκφοβίσει ή απομονώσει τη Ρωσία
Καμία χώρα δεν θα καταφέρει να «εκφοβίσει, να αναχαιτίσει ή να απομονώσει» τη Ρωσία δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να «περάσει ορισμένες δυσκολίες» προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας, η οποία επλήγη από κυρώσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. «Προφανώς, κανείς δεν θα καταφέρει να μας εκφοβίσει, να αναχαιτίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία. Κανείς δεν το κατάφερε ποτέ και κανείς ποτέ δεν θα το καταφέρει», ανέφερε ο Πούτιν σε μία ομιλία με την ευκαιρία της ημέρας των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφαλείας. Υπενθυμίζοντας πως παρόμοιες προσπάθειες εναντίον της Ρωσίας έγιναν πολλές φορές στην Ιστορία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα οφείλει «να είναι έτοιμη να περάσει ορισμένες δυσκολίες και να δίνει πάντα μια κατάλληλη απάντηση σε όλες τις απειλές εναντίον της κυριαρχίας, της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας». Οι Δυτικοί επέβαλαν χθες νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύουν όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία την άνοιξη, ενώ ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του είκοσι ρώσων πολιτικών αξιωματούχων και ουκρανών αυτονομιστών, θέτοντας επίσης στο στόχαστρο τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. «Η Ρωσία πληρώνει ακριβά την ανεξάρτητη στάση της και την υποστήριξή της στους συμπατριώτες της στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη και φαίνεται μερικές φορές [σ.σ. πως αυτό συμβαίνει] λόγω απλώς του γεγονότος ότι υπάρχουμε», είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε επίσης πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακρίβωσαν τα στοιχεία 230 ξένων πρακτόρων στη διάρκεια του χρόνου και ματαίωσαν οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις. «Η δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στη Ρωσία αυξάνεται», είπε. Η προσάρτηση της Κριμαίας και η σύγκρουση ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στους Δυτικούς από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστική οµιλία Β Πούτιν κατά της ∆ύσης - Θέλουν να διαλύσουν την Ρωσία αλλά θα έχουν την τύχη του Α Χίτλερ"!
04/12/2014
Με µια συγκλονιστική οµιλία του προς το ρωσικό Εθνος στο πλαίσιο του ετήσιου προεδρικού απολογισµού προς την εθνική αντιπροσωπεία της ∆ούµας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Οµοσπονδίς Βλάντιµιε Πούτιν προειδοποίησε την ∆ύση και τις δυτικές χώρες ότι θα έχουν την τύχη του Αδόλφου Χίτλερ! "Η ∆ύση θα ηττηθεί όπως και ο Α.Χίτλερ στην προσπάθειά της να καταστρέψει την Ρωσία. Ο Α.Χίτλερ µε τις µισάνθρωπες ιδέες του ήθελε να καταστρέψει την Ρωσία και να κυριεύσει τα Ουράλια. Όλοι θυµούνται πως κατέληξε", είπε ο Β.Πούτιν στην πιο σκληρή οµιλία που έχει πραγµατοποιήσει µέχρι σήµερα απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ και της γερµατοκρατούµενης ΕΕ. Προειδοποίησε την ∆ύση να µη επιχειρήσει περαιτέρω διείσδυση στη ρωσική σφαίρα επιρροής υπενθυµίζοντας πως προηγούµενες στρατιωτικές δυνάµεις που το είχαν προσπαθήσει απέτυχαν να υποτάξουν την µεγαλύτερη χώρα του πλανήτη. "Η Ρωσία έχει από τις µεγαλύτερες ένοπλες δυνάµεις στον κόσµο. ∆εν επιθυµούµε να εµπλακούµε σε µια ευρύτερη σύγκρουση. Εάν όµως χρειαστεί η ρωσική αρκούδα θα δείξει τα νύχια της µε καταστρεπτικές συνέπειες σε όσους στραφούν εναντίον της". Και συνέχισε τονίζοντας: "Με ευχαρίστηση θα εφάρµοζαν ένα σενάριο Γιουγκοσλαβίας µε διαµελισµό της Ρωσίας. Απέτυχαν, δεν τους επιτρέψαµε να το κάνουν αυτό (σ.σ.: εννοούσε την εποχή Γιέλτσιν όταν η νεοσύστατη Ρωσική Οµοσπονδία πάλευε να σταθεί στα πόδια της µε διάφορους πολέµους να απειλούν να αποσπάσουν τµήµατά της, όπως π πόλεµος στην Τσετσενία κλπ). Τώρα δηµιουργούν θέµα µε την Κριµαία. Για αιώνες η Κριµαία ήταν µέρος της Ρωσίας. Αυτή η χερσόνησος είναι φυλετικά ρωσική όχι απλά ρωσόφωνη. Το 1954 µεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τον Nikita (σ.σ.: Χρουτσόφ) που πίστευε ότι τα εθνικά σύνορα δεν είχαν σηµασία καθώς όλοι ήταν κάτω από την σοβιετική σηµαία. Με την κατάρρευση όµως της ΕΣΣ∆, η Κριµαία έµεινε στην Ουκρανία. Αλλά η σηµασία της Κριµαίας για εµάς είναι όπως το "Όρος του Θεού" για τους Εβραίους. Είναι ιερή περιοχή. Μετά τα γεγονότα του περασµένου χειµώνα, οι HΠΑ-ΕΕ προσπάθησαν να γονατίσουν µέσω κυρώσεων τη ρωσική οικονοµία, αλλά στην πραγµατικότητα η πτώση του ρουβλίου οφείλεται στις χαµηλές τιµές του πετρελαίου. Για περίπου µια δεκαετία οι ΗΠΑ προσπαθούν να µειώσουν το ρόλο της Ρωσίας στα παγκόσµια ζητήµατα. Η Κριµαία ήταν απλώς µια δικαιολογία για τις ΗΠΑ να µας πλήξουν. ∆εν θα γίνουµε ξενοφοβικοί, ζηλιάρηδες, µοναχικοί ή να ψάχνουµε για εχθρούς. Αυτό θα ήταν αδυναµία κι εµείς είµαστε δυνατοί και πιστεύουµε στους εαυτούς µας. Από την διάλυση της ΕΣΣ∆, τα πλοκάµια των ΗΠΑ κάτω από το µανδύα του ΝΑΤΟ, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά τα ρωσικά σύνορα και ανακατεύονται στις υποθέσεις ξένων κρατών. Οι φίλοι µας οι Αµερικανοί, είτε ευθέως, είτε πίσω από της κουρτίνες πάντα επηρεάζουν τις σχέσεις µας µε τους γείτονες. Κάποιες φορές δεν είναι ξεκάθαρο εάν µιλάµε µε τις αρχές µια χώρας ή µε τους Αµερικανούς αφέντες τους. ∆υστυχώς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτησία και εθνική υπερηφάνεια είναι ξεχασµένες έννοιες και πολυτέλεια. Έχουν παραχωρήσει την εθνικής κυραρχία τους στους ξένους, έστω και αν αυτό αντιβαίνει στα συµφέροντάς τους (σ.σ.: εδώ φωτογραφίζει την Ελλάδα και όχι µόνο, φυσικά). Αυτό είναι κάτι που δεν θα συµβεί στην Ρωσία. Για την Ρωσία, όµως η πραγµατική ανεξαρτησία είναι µια απαραίτητη συνθήκη ύπαρξης.Αναζητούµε καινούριους εταίρους στην Ανατολή (σ.σ.: εννοεί την Κίνα, βασικά) για εµπόριο και πιστεύουµε ότι ο στόχος της ∆ύσης για να πληγεί η Ρωσία θα αποτύχει.. Μια δυνατή Ρωσία είναι απειλή για τις ΗΠΑ, µε τη Ουάσιγκτον να µην θέλει κανένα έθνος να µπορεί να αµφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της ως "µοναδικής υπερδύναµης".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε ο Νίκος Καργόπουλος
Σε ηλικία 66 ετών έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή ο Νίκος Καργόπουλος, παλαιό πολιτικό στέλεχος και από εκείνους που αντιστάθηκαν ενεργά στη δικτατορία και πλήρωσαν τη μη συμμόρφωσή τους με το καθεστώς των συνταγματαρχών. Ο Νίκος Καργόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός όταν εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το 1975, όπου αναδείχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία του Κινήματος, φθάνοντας μέχρι τη θέση του Γραμματέα της πανίσχυρης, τότε, Επιτροπής Οργανωτικού. Διαφώνησε σε πολλές από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι αποχώρησε, λόγω διαφωνιών, από το Κίνημα το 1981, όταν όλοι εγγράφονταν μαζικά. Ο Νίκος Καργόπουλος γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1948 στην Αθήνα. Από 15 χρονών οργανώθηκε δραστήρια στη Νεολαία της ΕΔΑ και, στη συνέχεια, στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Φοιτητής στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το φθινόπωρο του 1966, αναμίχθηκε δραστήρια από την πρώτη ημέρα στην αντιδικτατορική Αντίσταση, με αποτέλεσμα να μπει νωρίς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της χούντας και να συλληφθεί στη διάρκεια των γεγονότων της κηδείας του Γεωργίου Παπανδρέου στις 3 Νοεμβρίου 1968. Δικάστηκε από το στρατοδικείο της δικτατορίας, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση και εξέτισε την ποινή του στις Φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε στις 26 Μαρτίου του 1970. Οι χουντικές πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου τον απέβαλαν από το πανεπιστήμιο και του αφαίρεσαν τη φοιτητική ιδιότητα, κατά πάγια πρακτική εναντίον όλων των φυλακισθέντων ή εξορισθέντων αντιστασιακών φοιτητών και σπουδαστών. Μετά και τη διακοπή της αναβολής στράτευσης λόγω σπουδών, το 1972 κλήθηκε και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία υπό δυσμενέστατες συνθήκες. Αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλους συναγωνιστές του συνέπηξαν το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΣΚΕ), από τις γραμμές του οποίου ο Νίκος Καργόπουλος αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή με το σθένος και την επιμονή που τον χαρακτήριζαν πάντα. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) από την ίδρυσή του, και συμμετείχε ενεργά και επίμονα στο ΔΣ του μέχρι την ώρα του αποχωρισμού. Η κηδεία του Νίκου Καργόπουλου θα γίνει από το Νεκροταφείο της Ηλιούπολης τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 3 μ.μ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διευκρινιστικές δηλώσεις Γιαταγάνα
«Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα. «Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσίπρας: «Ο Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του»
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, 20:29
Στηρίζει τον Παύλο Χαϊκάλη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του από την Κοζάνη όπου βρίσκεται ανέφερε πως «ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως (ο Χαϊκάλης) έπραξε το καθήκον του». «Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο.Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα». «Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις σοκαριστούν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.