Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δευτερα 8 Δεκεμβριου 2014


Hμέρες «δημοκρατίας» στη Μυτιλήνη
Σε σχέση με τα γεγονότα του Σαββάτου δεν θα σταθώ στα καραγκιοζλίκια του δημάρχου Λέσβου κ. Γαληνού που άλλα έλεγε το βράδυ του Σαββάτου στους διαδηλωτές μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και άλλα είπε το μεσημέρι της Κυριακής σε δελτίο τύπου. Τι να κάνει ο άνθρωπος, με τους ψήφους των Χρυσαυγιτών και των αστυνομικών βγήκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου κ. Δημήτρη Αλεξίου να διατηρεί εξέχουσα θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες ειρηνικές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή 1.500 ατόμων περίπου. Καθ” όλη τη διάρκεια της πορείας δεν έγινε η παραμικρή φθορά η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε. Η μόνη απρόκλητη επίθεση που έγινε ήταν στο τέλος της πορείας από τις δυνάμεις καταστολής.
Τα ΜΑΤ πετούσαν αδιακρίτως δεκάδες δακρυγόνα και κρότου λάμψης μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα ορισμένα από αυτά να εκραγούν πάνω στα χέρια ή πόδια ανθρώπων. Συγκεκριμένα, μία οβίδα κρότου έπεσε πάνω στο γόνατο της εργαζόμενης Μαρίας Κ. Οι διαδηλωτές προκειμένου να προστατευτούν από την αστυνομική βία κατέφυγαν στο Δημοτικό Θέατρο. Ήταν τόση η μανία των υπανθρώπων της τοπικής Αστυνομίας που εισέβαλαν μέχρι μέσα στο Δημοτικό Θέατρο και ψέκαζαν με φυσούνα ακόμα και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αστυρακάκη που βρισκόταν στο χώρο. Ήμουν με τους διαδηλωτές που εγκλωβίστηκαν στο Φανάρι όπου έγιναν οι 27 προσαγωγές. Τα ανθρωποιειδή της ΕΛ.ΑΣ. και ενώ είχαν καθίσει κάτω τους διαδηλωτές τους χτυπούσαν με τα γκλόπ. Οι περισσότερες ήταν κοπέλες 18 και 20 χρονών. Φοιτήτρια αφού την χτύπησε στην πλάτη με γκλόμπ ο Ματατζής την έριξε στη θάλασσα.Τον διαδηλωτή Ηλία Π. τον είχαν περικυκλώσει 3 Ματατζήδες, τον έβαλαν στη μέση και τον χτύπησαν με γκλοπιές στα πλευρά. Αυτά όλα έγιναν μπροστά στα μάτια μου και αποτελούν την προσωπική μου μαρτυρία για τα γεγονότα. Οι αστυνομικές δυνάμεις το Σάββατο προέβησαν σε σωρεία παράνομων πράξεων προφανώς με την κάλυψη και τις εντολές της φυσικής και πολιτική τους ηγεσίας. Η πιο λαομίσητη Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Μεταπολίτευση και μετά καταφεύγει τώρα στο μόνο μέσο που της έχει απομείνει την καταστολή και την βία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κλέφτες κι αστυνόμοι"…
Αρθρογράφος: Νίκος Μπογιόπουλος
Το γνωστό παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι» επαναλήφθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας. Από τη μια τα ΜΑΤ από την άλλη η κουκούλα. Και στη μέση (κι από πάνω) η συγχορδία όλων εκείνων των μηχανισμών που αφενός συντηρούν την προπαγάνδα ότι διαδήλωση σημαίνει «επεισόδια» και «βία» και αφετέρου καλλιεργούν την ψυχολογία του «κάτσε νοικοκύρη ήσυχα» ειδάλλως παραμονεύει το «χάος», η «καταστροφή», η «αποσταθεροποίηση»… Έτσι παίζεται το παιχνίδι δεκαετίες τώρα. Ιδού, λοιπόν, μερικές χαριτωμένες στιγμές… ειρηνικής συνύπαρξης κάποιων εκ των πρωταγωνιστών του σικέ παιχνιδιού. Τα βίντεο που αναρτήθηκαν «Στο Κόκκινο» και στο «Enikos.gr» με τις εικόνες κουκουλοφόρων να κινούνται με άνεση δίπλα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ - και που αν μη τι άλλο συνιστούν μια ακόμα μαρτυρία των «πανάρχαιων» μεθόδων που ακολουθούνται για την «προστασία του πολίτη» - θα μπορούσαν να περιγραφούν κι έτσι: -«Τι είχες κύριε Κικίλια μου;» -«Τι είχα πάντα»…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση που έγινε το Σαββατο 6 Δεκεμβρη στη σελιδα στο Δρομογράφο στο twiter: «Ζητάμε βοήθεια απεγνωσμένα! Είμαστε σε ένα καφέ κοντέ στην Ομόνοια εγκλωβισμένα 50 φοιτητές/άτομα. ΒΟΗΘΕΙΑ». Περίπου 50 άτομα οκλαδόν στην Ομόνοια. Περιμένουν κλούβα για μεταγωγή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγκούσης: Η ζωή φεύγει από τον Ρωμανό
Στην πρωινη εκπομπή του Παπαδακη στον Ant1
Ο Ρωμανός έχει κουραστεί, έχει καταπέσει ακόμη περισσότερο, φεύγει το παιδί αυτό από κοντά μας» είπε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι εκπαιδευτική άδεια έχει δοθεί και σε ισοβίτη και διερωτήθηκε γιατί αυτό το παιδί να μην έχει δικαίωμα στη γνώση. Γιατί τον αφήσανε να δώσει εξετάσεις; Γιατί έγινε η μεταγωγή του από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό; Για να μην τον αφήσουν να παρακολουθεί;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άκαρπη η συνάντηση του Γιώργου Ρωμανού με τον Σαμαρά. Ο δωσίλογος πρωθυπουργός υπεύθυνος πλέον για ό,τι συμβεί
«Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» δήλωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, στην οποία παρίστατο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Δεν έχω πάρει μία λύση, δεν βρέθηκε μία λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα. Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν σύντομα και εύχομαι να βρεθεί λύση. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Από πλευράς ανθρώπινης, μιλώ ως πατέρας αυτή τη στιγμή, να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση. Το παιδί μου θα συνεχίσει (την απεργία πείνας). Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει το δίκιο», είπε ο Γιώργος Ρωμανός, ενώ ενημέρωσε και για την κατάσταση της υγείας του γιου του: «είναι σε πολύ κρίσιμη φάση, και όπως περνούν οι μέρες αυξάνει η πιθανότητα ενός θανάτου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυβέρνηση. Ευχαριστώ». Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για όποια εξέλιξη υπάρξει. Ο δωσίλογος αυτός θα έχει πολλά εγκλήματα σε βάρος του μέχρι τη μέρα που θα τον σαρώσει ο λαός από την εξουσία και θα του δείξει τον δρόμο για τη φυλακή. Ας ελπίσουμε να μην είναι και ο θάνατος του Νίκου Ρωμανού ένα από αυτά. (και μην ακουσω τυχον απαξιωτικα σχολια για τους γονεις του Νικου Ρωμανου..πρωτον ο Νικος ξεκαθαρισε τη θεση του απο τους γονεις του,και δευτερον ειναι ανθρωποι αξιοπρεπεστατοι και( αν και δεν εχω παιδια ),θεωρω οτι τραβανε γολγοθα . .συμφωνω δεν συμφωνω με τη σταση τους ,δεν επιτρεπω ουτε απο μενα καποιο σχολιο ..αντε διοτι ολοι εχουνε την αποψαρα τους .. αντε λιγη αξιοπρεπεια πια και καλυτερα σιωπη παρα ολο αυτο το πανηγυρι )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πασιφιστής κύριος Μαραβέγιας
Τον γύρο του Ίντερνετ, κάνει ένα σημείωμα του τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια που με αφορμή τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και ταυτόχρονα αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό αλλά και την κρατική βία και λαϊκή βία που αναπτύχθηκε σε αυτές καταλήγει: «Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι». Την ίδια ώρα εκατοντάδες καλλιτέχνες στάθηκαν στην άλλη όχθη και μίλησαν αλληλέγγυα για τον Ρωμανό. Ανάμεσά τους με ξεχωριστό κείμενο ο μέγας συνθέτης Δήμος Μούτσης. Δεν θα μπω στον πειρασμό με αφορμή το ψευδοπασιφιστικό –αφελές-βουκολικό κείμενο του κύριου Μαραβέγια να αξιολογήσω και την ως τώρα πορεία του που περιλαμβάνει πετυχημένα και μαζικά λάιβ, έναν αέρα επίπλαστης εξωστρέφειας, βαλκανικούς επιχρωματισμούς-σουίνγκ και επιρροές αστικού ελαφρού τραγουδιού που θέτουν τον ίδιο στα ελπιδοφόρα ονόματα της φερόμενης από έντεχνους δημοσιογράφους «νέας σκηνής». Το κείμενό του όμως μοιάζει να υπενθυμίζει το ίδιο το (όποιο) έργο του ή μάλλον θα το πω αλλιώς: Η μέχρι τώρα παρουσία του στην Μουσική μοιάζει να μετέχει και να καθορίζει ένα «απολιτίκ» πολιτικό κλίμα που ξεκινάει από τους Ατενίστας και καταλήγει στο Ποτάμι με ενδιάμεσους σταθμούς τα TEDX και τους θλιβερούς χίπστερς. Μιλώ για ένα κλίμα που συνδιαμόρφωσαν ο φιλάνθρωπος «ακτιβισμός πόλης» (οι Ατενίστας απόψε βάφουν το μαγειρειό της γειτονιάς σας, εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί) και τα «πολιτισμένα πάνελ» για την Καινοτομία με ολίγη από χαρούμενα κείμενα σε μερίδα των free press (κάνε σέλφι με άστεγο, μπορείς). Αν όλο αυτό το άτυπο «κόμμα» έχει τους δικούς του οργανικούς διανοούμενους, έχει και τους καλλιτέχνες του. Και αν υψώνει την ράβδο σε καθετί συγκρουσιακό ή πολιτικό, εφορμά με έναν νέο αντιπολιτικό λαϊκισμό ανά χείρας που «κρατά ίσες αποστάσεις» από τα πάντα έχοντας βέβαια κλείσει προ πολλού το μάτι στον συστημικό λόγο και στην νεοφιλελεύθερη κηδεμονία.
Σχολιο.- O καλλιτέχνης ήταν είναι η συνείδηση των καταστάσεων. Αντανακλαει με τρόπο ποιητικό την αντίθεση της εργατικής τάξης στο άδικο του εξουσιαστή. Σήμερα, μέσα από την κατεστραμένη χώρα τα όνειρα και τις προσδοκίες,δεν ξεπηδάει η φλόγα καποιων (4.200) ανθρώπων με "Α" κεφαλαίο,που δεν λογαριάζει το κόστος της μαρκίζας, σαν τον ξευτιλα γελοιο καραγκιοζη Μαραβεγια... Που τολμουν π.χ. για την περίπτωση Ρωμανού να λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Θάυμασα τις δηλώσεις του Σταμάτη, του Κότσιρα, του Μούτση! Αηδίασα με τον γελοιο Μαραβεγια που ψάχνει παγκάκι... να ξαποστάσει ή να φιληθει. Μπεεεεεεεεεεεε! λοιπόν,ξεδιάντροπε λιμοκοντόρε Μαραβεγια με τα καρό πουκάμισα.
Σχολιο.- Από το να ασχολούμαι με ηλίθιους Χίπστερ σαν τον Μαραβέγια προτιμώ να δείξω έναν Καλλιτέχνη και Άνθρωπο με όλη την σημασία των λέξεων.... Συναίβει πριν 18 ωρες.... Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου για τον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό, από κατάληψη του Δημαρχείου στο Ηράκλειο.
Σχολιο.- Σύμφωνα με πληροφορίες έβγαλε ανακοίνωση το κοριτσι του Μαραβέγια και λέει "χέστε τον, τον ηλίθιο ρε παιδιά, τον χώρισα, με είχε πεθάνει στο παγκάκι και στον πασατέμπο, να παει να βρει παγκάκι να κάτσει μόνος του τώρα ή να ζητήσει από την Δημουλά το δικό της. Νυσάφι πια, πάω σε κάνα μαγαζί με καρέκλες να κάτσω"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μουχίκα: Η εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της βίας
Στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού βρέθηκε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, προσκεκλημένος για να μιλήσει στη μεγάλη έκθεση βιβλίου που οργανώνεται σ” αυτή τη μεξικανική πόλη, αλλά και να βραβευτεί από την Ένωση των Φοιτητών του Μεξικού για τη συνεισφορά του στον αγώνα για την κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ο παλαίμαχος Τουπαμάρος και γνωστός ως ο πιο φτωχός πρόεδρος σε όλο τον κόσμο, η θητεία του οποίου λήγει με την έναρξη της νέας χρονιάς, έθιξε το ζήτημα της εξαφάνισης των 43 φοιτητών, θυμάτων της συνεργασίας της μεξικάνικης αστυνομίας και του καρτέλ των εμπόρων ναρκωτικών. Μιλώντας για το ζήτημα της βίας στην καθημερινότητα της ζωής στη Λατινική Αμερική, ο Μουχίκα επισήμανε ότι η βία είναι απόρροια των κοινωνικών ανισοτήτων και μόνο με την εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας θα εξαλειφθεί και η βία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα 42.000 φωτάκια του κ. Παπαχελά!
Για το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής
Διαδηλώσεις, πορείες, επέτειος της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, ο Ρωμανός χορεύει με το θάνατο, καταστολή, οι πρόσφυγες στο πεζοδρόμιο του Συντάγματος, φτώχεια, απόγνωση, αντίσταση, αλληλεγγύη, αγώνας... Κι όμως ο Παπαχελάς μας "ταξιδεύει" στην φωταγωγημένη Ν. Υόρκη!!! Πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής 7/12/14. Τα 42.000 φωτάκια εκεί είναι σημαντικότερα από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας.... Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Υπάρχουν δυο πατρίδες. Η μια ταξιδεύει στα ελβετικά σαλέ, παίρνει μίζες από τις Siemens, αγοράζει κάμερες που φωτογραφίζουν το λαό, έχει εφεύρει δεκάδες τρόπους για να θωρακίζει το «είναι» και το «αντέχειν» της από τον εσωτερικό εχθρό της. Η άλλη πατρίδα τρέχει για το μεροκάματα, ζει με 300 ευρώ, πεθαίνει στην ανεργία και στην αλλότρια εργασία, αναγκάζεται να πληρώνει τις θηλιές των τραπεζών που βλέπουν τα αμύθητα κέρδη τους να αυξάνονται. Αυτές οι δύο πατρίδες συγκρούονται. Άτυπα και φανερά.. Υπόγεια και στους δρόμους. Άλλοτε δυνατά κι άλλοτε αδύναμα. Αλλά συγκρούονται. Ο ένας κόσμος δεν έχει τίποτε κοινό με τον άλλον. Στη Ρώμη, το χειρότερο μαρτύριο ήταν όταν έδεναν ένα υγιές κορμί με ένα σαπισμένο ώσπου να σαπίσει και αυτό. Οφείλουμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο γιατί αν συνηθίσουμε το κακό, θα του μοιάσουμε! Κι όποιος, χωμένος στις συστάδες των θάμνων που τον περιβάλλουν, χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο, δεν έχει παρά να υποβληθεί στη βάσανο να κάνει λίγο πίσω ή λίγο μπρος και να δει τα πράγματα όπως έχουν, όπως φτιάχτηκαν κι όπως προοιωνίζονται για αύριο. Δύσκολα πράγματα, αλλά απολύτως αναγκαία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ρωμανός είναι ληστής τραπεζών. Μάλιστα. Εσύ τι είσαι Σαμαρα, που έχεις καταληστεύσει, μεθοδικά και οργανωμένα, όλο τον ελληνικό λαό; Το ρολόι χτυπά και δεν μένει χρόνος. Θέλεις και ανθρωποθυσία; Θέλεις να συμπυκνώσεις τον θάνατο της νέας γενιάς σε μια θεαματική ανθρωποθυσία; Πρόσεξε καλά, δεν μένει χρόνος. Οι γονείς θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, αυτά που τους έχετε στερήσει το μέλλον. Πρόσεξε καλά, γιατί δεν μένει χρόνος. Και θα έχεις ακέραια την ευθύνη για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Την ύβρι ακολουθεί πάντα η νέμεση!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τί έγινε "αδέλφια"; Θέλατε να στήσετε νέα Marfin στο ZARA; Οι αναρχικοί έσβησαν τη φωτιά
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γέμισαν τους δρόμους της πόλης με την οργή τους ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, στη βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης του. Ισχυρό ήταν το μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού. Το μήνυμα ήταν ηχηρό: Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να τελειώνουμε με την πολιτική που καταστρέφει κάθε κοινωνικό, οικονομικό, δημοκρατικό δικαίωμα της λαϊκής πλειοψηφίας υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έχει εξαπολύσει σε βάρος μας το κεφάλαιο, η Ε.Ε., οι πολιτικοί τους υπηρέτες και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού από τον διαρκή, αποφασιστικό αγώνα λαού και νεολαίας. Τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για το όργιο βίας και τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Καταγγελλούμε την προσπάθεια να στηθεί σκηνικό “νέας Marfin” με την απόπειρα εμπρησμού πολυκαταστατήματος από άτομα ξένα προς το σώμα της διαδήλωσης. Τα περιφρουρημένα μπλοκ των διαδηλωτών ήταν αυτά που με ψυχραιμία και χωρίς να δημιουργηθεί πανικός έσβησαν την φωτιά και απέτρεψαν την προβοκάτσια. Αντίθετα η αστυνομία την ίδια στιγμή επιτέθηκε στην διαδήλωση με χημικά και κρότου-λάμψης χτυπώντας και συλλαμβάνοντας στο σωρό. Οι διαδηλωτές με αιχμή την αδάμαστη νεολαία όχι μόνο δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία, ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν την πορεία προς το ΥΜΑΘ,το υπουργείο μιας κυβέρνησης που το μόνο στήριγμα της πλέον είναι οι δυνάμεις καταστολής και τα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν ακόμα και την ίδια την εικόνα που προβάλλουν υποτιμώντας την νοημοσύνη των θεατών. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν πια η ελληνική κοινωνία έχει μπει στο γύψο με την κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Οι πραιτωριανοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν χωρίς καμιά αιτία στο κατειλημμένο ΕΚΘ με χημικά εντός του κτηρίου του και με αθρόες συλλήψεις. Δεν οπισθοχωρούμε. Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα ανυποχώρητα".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σφαίρα κατά δικηγόρου με κατηγοριες εναντιον αθωου - Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονική επίθεση στην Πεντέλη;
Ήταν 7.30 το πρωί της 3ης Νοεμβρίου στην οδό Φειδίου 34 στην Πεντέλη. Ο επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος αστικού δικαίου στη Νομική Αθηνών, Γιώργος Αντωνόπουλος, έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού. Με το ένα χέρι κράταγε τσάντα στην οποία είχε βιβλία και εργασίες φοιτητών. Στο άλλο ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ σε μετρητά. Οι δύο άνδρες που τον περίμεναν τον απείλησαν με πιστόλι που είχε σιγαστήρα και ένα καλάσνικοφ και του είπαν «δώσε μας τα λεφτά!». Αφού τους έδωσε το τσαντάκι με τα μετρητά, ο άνδρας που κρατούσε το πιστόλι τον πυροβόλησε στο κεφάλι με «ανθρωποκτόνο πρόθεση», όπως αναφέρει η αστυνομία. Μία σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την πίσω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά.Σύμφωνα με τις σκηνές που αποτυπώθηκαν από κάμερα γειτονικού ακινήτου, το περιστατικό διήρκεσε 8 δευτερόλεπτα. Στο σημείο του συμβάντος η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από όλη τη γύρω περιοχή. Την έρευνα για το συμβάν διενήργησε η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής. Για τους αστυνομικούς της υπηρεσίας η επίθεση κατά του 60χρονου δικηγόρου ήταν καθαρή περίπτωση ληστείας, για την οποία συνελήφθησαν ως δράστες (την 22 Νοεμβρίου) δύο ομογενείς από το Καζαχστάν ηλικίας 27 και 29 ετών. Ο Αντωνόπουλος τους αναγνώρισε αρχικά με απόλυτη βεβαιότητα από φωτογραφίες που του επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ. στις 18 Νοεμβρίου. Στις 22 Νοεμβρίου εκλήθη να τους αναγνωρίσει και διά ζώσης -πίσω από το γνωστό τζάμι της αστυνομίας- πράγμα που έκανε με ποσοστό βεβαιότητας 95% και 70% αντίστοιχα. Οι δύο αναγνωρισθέντες ως δράστες προφυλακίσθηκαν. Αρνούνται ωστόσο την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ υποστήριξαν ότι μία μέρα μετά την επίθεση είχαν χαρακτηριστικά προσώπου που διέφεραν σημαντικά από εκείνα που είχε περιγράψει το θύμα. Ο δικηγόρος είχε πει για τους δράστες ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά καθώς και ότι ήταν «κοντοκουρεμένοι» και «φρεσκοξυρισμένοι». Στην απολογία του στον ανακριτή ωστόσο, ο 29χρονος κατηγορούμενος είπε: «Όπως βλέπετε μιλάω πολύ καλά ελληνικά και έχω τελειώσει σχολείο στην Ελλάδα. Διατηρούσα πάντοτε το μούσι που έχω σήμερα, το οποίο δεν το ξυρίζω». Παρέδωσε δε στον 27ο τακτικό ανακριτή Αθηνών CD με φωτογραφίες καιβίντεο από κάμερα καφετέριας στο Μενίδι, όπου την 4η Νοεμβρίου - ένα ένα 24ωρο μετά την ένοπλη επίθεση στην Πεντέλη- εμφανίζεται να έχει μακριά μούσια
Ταυτόχρονα, ο δεύτερος κατηγορούμενος περιέγραψε στην απολογία του όσα συνέβησαν στη διαδικασία αναγνώρισης: «Μας έβαλαν στη σειρά μαζί με τρεις αστυνομικούς. Πίσω από έναν καθρέφτη ήταν ο δικηγόρος μαζί με δυο τρεις άλλους αστυνομικούς. Άκουγα καθαρά τι λέγανε. Του ζήτησαν να δείξει τους δράστες αν τους αναγνωρίζει και όπως καθόμασταν και οι πέντε στη σειρά ο παθών κατέθεσε αρχικά ότι αναγνωρίζει το νούμερο 1 και το νούμερο 4, δηλαδή τον αστυνομικό και τον Παναγιώτη Ε (σ.σ. τον συγκατηγορούμενό του). Μόλις το είπε αυτό ένας από τους αστυνομικούς που καθόταν δίπλα του του είπε, “για κοιτάξτε καλά μήπως είναι το νούμερο 2 και όχι το νούμερο 1” και ο δικηγόρος απάντησε “όχι, είναι το νούμερο 1”. Ο αστυνομικός τον ξαναρώτησε “για κοιτάξτε καλά μήπως είναι το νούμερο 2” και ταυτόχρονα με διέταξε να κάνω δύο βήματα μπροστά». Τα 30.000 ευρώ που, κατά την αστυνομία, ο Αντωνόπουλος είχε πάρει από τον λογαριασμό του ένα μήνα νωρίτερα, δεν βρέθηκαν. Ούτε το γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ταιριάζει με εκείνο που βρέθηκε στα αποτσίγαρα στον τόπο του εγκλήματος. Επιπλέον, από την άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων για το τελευταίο τετράμηνο δεν προέκυψε κάποια επικοινωνία σχετική με την ένοπλη επίθεση ή κάποια στιχομυθία που να «δείχνει» τον πιθανό εντολέα. Αντίθετα μάλιστα, στον μαντρότοιχο του σπιτιού του Αντωνόπουλου βρέθηκε γενετικό υλικό άνδρα που ταυτίζεται με αποτύπωμα DNA, που η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο όπου κατέλυσε ο Αλβανός Αλμπερ Μπάκο και η συμμορία του. Το εύρημα περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα δεδομένα ενώ, το θύμα της επίθεσης απέδωσε το περιστατικό σε «πληρωμένο συμβόλαιο» αποκλείοντας ταυτόχρονα τη ληστεία ως κίνητρο της επίθεσης.
Τρεις υποψίες
Η αστυνομία επισκέφθηκε τον Αντωνόπουλο στο Γενικό Κρατικό όπου νοσηλεύτηκε ζητώντας του να υποδείξει υπόπτους. Από τις εκτιμήσεις του και τις πληροφορίες που συγκέντρωσε προέκυπταν υποψίες για τρία άτομα: • Έναν συνεργάτη εφοπλιστικής οικογένειας του Πειραιά με τον οποίο είχε νομική αντιδικία. Αυτός καταδικάστηκε τον Ιούνιο για υπεξαίρεση 9 εκατ. ευρώ σε ποινή 20 ετών και καταζητείται. • Τον Γεωργιανό οικιακό βοηθό που απασχολούσε το θύμα μέχρι τον Μάιο του 2014. Ο τελευταίος προσήχθη καθώς σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν πληροφορίες ότι «ανέφερε στους άλλους δύο συλληφθέντες ότι ο παθών διακονούσε καθημερινά μεγάλα χρηματικά ποσά». Τελικά, δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του και αφέθηκε ελεύθερος. • Έναν από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου και του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Τον τελευταίο τον υποδεικνύει ως ηθικό αυτουργό σε κείμενο που έστειλε στα μέλη του ΔΣ του ΛΑΓΗΕ. Που όμως στηρίζει αυτή την υπόθεση; Μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι δύο μήνες πριν από το περιστατικό, στις 19 Σεπτεμβρίου, άγνωστος τηλεφώνησε στις 9.15 μ.μ στην Άμεση Δράση και κατήγγειλε ότι ο Αντωνόπουλος είχε πυροβολήσει άτομο στην οδό Μαυρομιχάλη. Έγγραφο της Άμεσης Δράσης που έχει στη διάθεσή της η «Κ» αναφέρει ότι «περί ώρα 9.14 μ.μ. από άτομο που δήλωσε πως ονομάζεται “Κωστής Καραχάλιος” , «για επικίνδυνο άτομο που οπλοφορεί, άνδρας εντός του υπ’ αριθμ ΙΡ... Ι.Χ.Ε. μάρκας BMW, σύμφωνα με τον καλέσαντα φέρει όπλο και προ ολίγου πυροβόλησε ένα άτομο, δεν γνωρίζει περισσότερα» στον αριθμό 38 της οδού Μαυρομιχάλη». Το όνομα «Καραχάλιος», με το οποίο συστήθηκε ο άγνωστος είναι και το επώνυμο δικηγόρου που εκπροσωπούσε, μαζί με τον Αντωνόπουλο, τον ΛΑΓΗΕ εναντίον των εταιρειών Energa και Hellaspower. Η είσοδος του κτιρίου της εταιρείας Energa στην λεωφόρο Κηφισίας, φωτογραφημένη τον Ιανουάριο 2012.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό ζητάει ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών, που δεσμεύεται να συνοδεύει ο ίδιος τον μαθητή του στις εξόδους του για τα μαθήματα.
«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη. Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, για να την παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του. Επειδή η παιδεία προσφέρεται στους ναούς της, τα σχολεία. Επειδή η εκπαίδευση στις φυλακές έχει ανάγκη από δημιουργικά κίνητρα, για να λειτουργήσει ως παράδειγμα στους επόμενους μαθητές. Επειδή είναι υγεία για μια κοινωνία, να διαθέτει νέους οι οποίοι αγωνίζονται. Επειδή η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα , γιατί αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ανθρώπου. Και επειδή ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του τα παραπάνω δικαιώματα, απευθύνω ανοιχτή πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος,για να του δοθεί η δυνατότητα με την φυσική παρουσία του, να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με την συνοδεία μου. Ας αφήσουμε την ιδιαίτερη σχέση του δάσκαλου με τον μαθητή του να λύσει το πρόβλημα. Ας επιτρέψουμε την εμπιστοσύνη του δάσκαλου προς τον μαθητή του και την εμπιστοσύνη του μαθητή προς τον δάσκαλο του, να εγγυηθούν την επιστροφή του Νίκου Ρωμανού στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Μετά από είκοσι (20) χρόνια στην εκπαίδευση νέων στη φυλακή, μπορώ να εγγυηθώ μια ‘’επιστροφή’’. Είναι μια λύση εφικτή, γιατί και στο παρελθόν έχω συνοδεύσει επιτυχώς μαθητή μου, με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του Νίκου. Είναι μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Είναι μια λύση από την οποία όλοι μας έχουμε να μάθουμε πολλά.
Πέτρος Δαμιανός Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά η μιζέρια του κάθε κακομοίρη που για να δικαιολογήσει την απραξία του λέει πως "τίποτα δεν γίνεται", του ανιστόρητου -συνήθως γιου ή κόρης ρουφιάνου- που λέει πως "έτσι είναι οι Νεοέλληνες", μου προκαλεί σιχασιά. Βγες, ρε κακομοίρη, σε καμιά λαϊκή γειτονιά να κουβεντιάσεις με σοβαρό κόσμο. Δεν βαρέθηκες ακόμη το κλείσιμο στο ρημάδι σου και την κουβέντα με ανάλογα με σένα μίζερα μικροαστικά ανθρωπάκια; Τι φοβάσαι; Μην αρχίσεις το κήρυγμα και βάλουν τα γέλια, όταν δεν θα έχεις απάντηση στην ερώτηση "κι εσύ, εκτός από κήρυγμα, τι άλλο κάνεις:";
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολιο.- Εντάξει, το τερματίσαμε! Ο Σαμαράς στη Βουλή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να βάλει τη χώρα στο Μνημόνιο. Είμαστε επισήμως η χώρα που η πολιτική ζωή έχει καταληφθεί από τρολλ και το FIR από αναρχικά ΑΤΙΑ.
Σχολιο.- Bρέθηκε επιτελους η εκπαιδεύτρια των ιπτάμενων αναρχικών να συλληφθεί πάραυτα. ‪#‎iptamenoi_anarxikoi‬ Παντως βλακεία, έπρεπε να χουμε αρχίσει ήδη να παίρνουμε όλοι τηλέφωνα στον ΑΝΤ1 και την ΕΛ.ΑΣ πανικόβλητοι και να τους λέμε τρέξτε μόλις πέρασε πάνω απο το σπιτι μας ένας ιπτάμενος αναρχικός.
Σχολιο.- Κάπως έπρεπε να αποπροσανατολιστούμε από τα πραγματικά χθεσινά γεγονότα. Γιατί να μιλήσουμε για αμείλικτη αστυνομική βία; Ας μιλήσουμε για "αερομεταφερόμενο τάγμα αναρχικών”
Σχολιο.- "Η θερμική κάμερα αποκάλυψε την ύπαρξη ολόκληρου αερομεταφερόμενου τάγματος αναρχικών...." απο το δελτίο ειδήσεων του Αντ1. Ομολογώ ότι όταν το άκουσα στο βίντεο το πήγα πίσω αρκετές φορές μην πιστεύοντας στ' αυτιά μου. Ευτυχώς σήμερα ο Αντ1 μας διασκέδασε...
Σχολιο.- Μόλις κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου από την εταιρεία Sony Pictures Entertainment: Τελειώνοντας τα γυρίσματα της ταινίας Spectre, ο Σαμ Βέντες σκέπτεται να συνεχίσει με το έπος "Ο Τζέιμς Μποντ και οι ιπτάμενοι αναρχικοί των Εξαρχείων"!... Σχολιο.- Στο twitter γίνεται πάρτι στο ‪#‎iptamenoi_anarxikoi‬, μια ωδή στο σουρεαλισμό από το δελτίο του ΑΝΤ1 Μερικά από τα καλύτερα: @_ToniV_ Μαλλον θα βρεξει. Οι #iptamenoi_anarxikoi πετουν χαμηλα @sto_dromo με ειδοποιούν απ´το κοντρόλ οτι #iptamenoi_anarxikoi των εξαρχειων, παραβίασαν ξανά το FIR της κυψέλης @Stefanossp -Και εκεί που περπατούσα τσακ με κουτσουλησε ενας αναρχικος -Γουρι γούρι @amantomatimou Μίλα καθαρά Βίρνα. Αυτοί που τόσα χρόνια έπεφταν από τα σύννεφα ήταν αναρχικοί;
Σχολιο.- Eλληνοφρενεια Εντολή Κικίλια, να απαγορευτούν προληπτικά οι πτήσεις των ιπτάμενων αναρχικών, μέχρις ότου περάσει από Εξάρχεια το έλκηθρο του Αι Βασίλη
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η Ιστορία είναι σκληρή για τους αποστάτες Αντώνη, οι Συμπιλίδηδες δεν έχουν τύχη"
Για εκβιασμούς και πιέσεις ενόψει της προεδρικής εκλογής έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας και για συμφέροντα που προσπαθούν να δώσουν τεχνητή αναπνοή στην κυβέρνηση. «Τα συμφέροντα που παρεμβαίνουν στο Σύνταγμα θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως η ιστορία είναι σκληρή για τους αποστάτες.
Κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού ο κ.μμένος επισήμανε πως αντί να γίνεται συζήτηση για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, συζητάμε για το πώς θα πάρει παράταση ζωής αυτή η κυβέρνηση και που θα βρει μαξιλάρια ο πρωθυπουργός. «Έτσι αντιμετωπίζει τους βουλευτές, σαν μαξιλάρια για να επεκταθεί ο βίος της κυβέρνησης. Να βρεθούν βουλευτές που θα αρνηθούν την εντολή που τους έδωσε ο ελληνικός λαός. Ο κ. Σαμαράς με αποστασία ανέτρεψε την κυβέρνηση και τώρα προσπαθεί να ανατρέψει την αντιπολίτευση και πρόσθεσε πως η ιστορία όμως είναι σκληρή. Οι Συμπιλίδηδες δεν έχουν τύχη, κι ο κ. Σαμαράς πέρασε την πολιτική ερημιά του, τον συγχώρεσαν και δυστυχώς επανήλθε, όμως ο Συμπιλίδης δεν είναι υποψήφιος με την ΝΔ». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τους βουλευτές να το σκεφτούν σοβαρά να δώσουν ψήφο αντίθετα από την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό. Ανέφερε, μάλιστα, πως βουλευτής που εξελέγη με τους ΑΝΕΛ έγραφε για «αντίσταση» στην πολιτική αυτή και σήμερα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τόνισε πάντως πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν γονατίζουμε, δεν απειλούμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε», ενώ για την μετεκλογική περίοδο είπε πως οι ΑΝΕΛΛ θα είναι εγγυητές για την επαναφορά της χώρας στην εθνική κυριαρχία και αυτονομία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν πάει Ζάππειο ο Καμμένος
Ούτε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος θα παραβρεθεί στην στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον βρετανό ευρωβουλευτή και αρχηγό του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, για να συζητήσουν το θέμα των ευρωεκλογών και θα επιστρέψει την Πέμπτη. Ο κ. Καμμένος θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης. Στην ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων γίνεται ακόμη αναφορά στην επίσκεψη ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη της ελληνικής προεδρίας, ενώ παράλληλα ασκείται κριτική στην κυβέρνηση. «Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, με επικεφαλής τον κ. Μπαρόζο, ήλθαν στην Αθήνα και είδαν τους άδειους δρόμους, διότι η κυβέρνηση της τρόικας απαγόρευσε στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν και να δείξουν την εξαθλίωσή τους από την πολιτική των τοκογλύφων δανειστών» αναφέρεται σχετικά. «Έκρυψαν τους άστεγους, έκρυψαν τους άνεργους, έκρυψαν τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν φάρμακα. Δεν μπορούν να κρύψουν πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν στην Ελλάδα, βάσει σχεδίου, προκειμένου να αρπάξουν τις περιουσίες των πολιτών και τον πλούτο της χώρας μας. Είναι υπόλογοι» καταλήγει η ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στον εισαγγελέα Κόκκαλης και ο πατέρας της βουλευτίνας της Ν.Δ Μερτινού για το λάδωμα βουλευτών
Νέα διάσταση λαμβάνει η έρευνα της υπόθεσης των καταγγελιών για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς τους προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφεχθεί η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με την κλήση για πρώτη φορά οικονομικών παραγόντων. Ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, κάλεσε τον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου και τον Σωκράτη Κόκκαλη πρώην ιδιοκτήτη της Intracom και νυ ιδιοκτήτη της Intracom Defence Electronics να καταθέσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο επιχειρηματίας καλούνται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα καθώς, σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους, φέρεται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα περί «ανάγκης δημιουργίας κουμπαρά που θα εξαγοράσει τους βουλευτές». Εν τω μεταξύ, στον κ. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπό βροχή το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή Για τον προϋπολογισμό
Πριν από λίγο ξεκίνησε η βροχή στο κέντρο της Αθήνας, οι διαδηλωτές όμως συνεχίζουν την προσέλευσή τους έξω από τη Βουλή και όσο περνάει η ώρα γίνονται και περισσότεροι.
σχολιο.- Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στον προϋπολογισμό της φτώχειας. 7-12-14 2000 ολοι μαζι και αλλες 2000 το ΚΚΕ...λαμψαμε δια της απουσιας μας...
Σχολιο.- Στο Σύνταγμα μέχρι ν αρχίζει η βροχή ήταν πάνω απο 3000...Το ΠΑΜΕ αρκετές χιλιάδες μόνο του
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα κοίτα μια βλακεία που θα πω. Κοίτα τι σκέφτηκα ο χαζός... Αν τα Κικιλάκια ήθελαν να μας πείσουν για τις καλές προθέσεις τους, για το ότι είναι άνθρωποι κι αυτοί κι ότι κάνουν τη δουλειά τους, ότι εκτελούν εντολές κι ότι σκοπός τους είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, αυτόν τον ματατζή δε θα έπρεπε να τον συλλάβουν; Χτύπησε μπροστά τους δεμένο με χειροπέδες άνθρωπο με γροθιές, κλωτσιές και τόσο μίσος που βασανιστής του Μεσαίωνα θα το ζήλευε μέχρι κλάματος. Τον συνέλαβαν; Αυτός ο τύπος, ο ματατζής, για τον οποίο μιλάνε σε όλα τα δελτία ειδήσεων της Ευρώπης, πρώτα πρέπει να εκδιωχθεί απ' το σώμα και μετά να δικαστεί και να τιμωρηθεί. Όχι μόνος του όμως. Μαζί με τον ανώτερό του και όλους τους συναδέλφους του που ήταν παρόντες και παραμέλησαν το καθήκον τους αφήνοντάς τον ελεύθερο. Θα γίνει;
ΜΑΤ δέρνουν δεμένο διαδηλωτή
Η κάμερα του Reuters κατέγραψε άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν διαδηλωτή αφού πρώτα του έχουν δέσει τα χέρια πίσω από την πλάτη. Στο video ο αστυνομικός χτυπά με γροθιά στο πρόσωπο τον διαδηλωτή και συνεχίζει να τον κλωτσά ενώ τον κρατάνε συνάδελφοί του ακινητοποιημένο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '44
Ο «τρίτος δρόμος» του ΕΑΜ για την ανεξαρτησία
Ποιος τολμά να φανταστεί πως στην εποχή μας, που ολόκληρος ο κόσμος με τον τιτάνιο αγώνα των Ενωμένων Εθνών, σκοτώνει για πάντα το τέρας του φασισμού, αυτό που κουρέλιασε κάθε ανθρώπινη αξία κι έριξε τους λαούς μέσα σ’ έναν κατακλυσμό αίματος και φθοράς, ποιος μπορεί να φανταστεί πως θα εμποδιστεί ο λαός να γίνει νοικοκύρης στο σπίτι του και να οργανώσει τη ζωή του όπως θέλει; [1] Μια απωθημένη διάσταση στη συζήτηση για τη στρατηγική της Αριστεράς προς την εξουσία μετά την απελευθέρωση της χώρας είναι η οικονομική. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, η απελευθερωμένη επικράτεια, γνωστή ως Ελεύθερη Ελλάδα, στηριζόταν στην εγχώρια παραγωγή, τα αστικά κέντρα όμως και κυρίως η Αθήνα επιβίωναν από τη διεθνή βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού. Με το τέλος του πολέμου, το ζήτημα του επισιτισμού παρέμενε καίριο και με ισχυρές πολιτικές προεκτάσεις. Οι δυτικοί Σύμμαχοι θα το αναλάμβαναν με τους μηχανισμούς τους, αρχικά τη βρετανική ML και έπειτα την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, τη γνωστή UNRRA. Το ζήτημα του επισιτισμού χρησίμευσε ως αιτιολογία έλευσης των βρετανικών στρατευμάτων στην απελευθερούμενη Ελλάδα και επίσης ως φόβητρο για όσους τυχόν αμφισβητούσαν τη βρετανική επικυριαρχία. Από την πλευρά του το ΕΑΜ έπαιρνε πολύ σοβαρά το ζήτημα προσπαθώντας να ισορροπήσει πολιτικά ανάμεσα στην ανάγκη διεθνούς υποστήριξης και στη χάραξη μιας ανεξάρτητης πολιτικής για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας. Ο «τρίτος δρόμος» Η οικονομική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην ελεγχόμενη από το ΕΑΜ Ελεύθερη Ελλάδα και ιδιαίτερα το οικονομικό δίκτυο που στηρίχτηκε στους συνεταιρισμούς αλλά και το ίδιο το ΕΑΜ ως ευρύτερο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα που επικάλυπτε αυτήν την οικονομική σφαίρα δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει οδηγό των εαμικών δυνάμεων για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μετά την απελευθέρωση. Στις 3 Νοεμβρίου 1944 δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του νόμιμου δεκαπενθήμερου περιοδικού «Νέα Ελλάδα», που εξέδιδε η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ, το άρθρο «Συμβολή στον αγώνα του λαού για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας» του Παύλου Δέλμη, εκ μέρους του «Οικονομολογικού Τμήματος Μελετών του ΕΑΜ». Σε αυτό το άρθρο, προτεινόταν ένας «τρίτος δρόμος» οργάνωσης της οικονομίας αφού πρώτα γινόταν κριτική στις δύο άλλες, κατά τον αρθρογράφο, λύσεις, δηλαδή την «ασύδοτη λειτουργία της οικονομίας» και τον «ασύδοτο παρεμβατισμό». Η αξία του άρθρου αυτού έγκειται στο ότι λάμβανε υπόψη του τη συγκεκριμένη οικονομική πραγματικότητα της περιόδου και επίσης τη ζωντανή προφανώς ακόμη οικονομική λειτουργία της Ελεύθερης Ελλάδας, την οποία αποτιμούσε θετικά. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η κατάσταση στη χώρα κατά την απελευθέρωση χαρακτηριζόταν: 1) από την «απελπιστική ελάττωση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας», σημειώνοντας πάντως την καλύτερη κατάσταση της Ελεύθερης Ελλάδας χάρη «στην υποστήριξη και την ασφάλεια που παρείχε η ΠΕΕΑ σαν Κυβέρνηση του Λαού στη γεωργία» και «στο θεσμό της αυτοδιοίκησης στις γεωργικές περιοχές», 2) από την «αναρχούμενη και εκμεταλλευτική μαύρη αγορά» και 3) από τον «κακοήθη πληθωρισμό», ως αποτέλεσμα κι όχι αιτία των παραπάνω παραγόντων: «Ο πληθωρισμός είναι η ενσάρκωση της επιτεινόμενης αγωνίας του λαού μας και γι’ αυτό ίσως να φαίνεται από πρώτη ματιά σαν πρωτογενές αίτιο της οικονομικής κατάστασης».[2] Παρουσιαζόταν με αρκετή σαφήνεια η προσδοκώμενη οικονομική κατάσταση στο αμέσως επόμενο διάστημα εκτιμώντας την έναρξη της λειτουργίας της UNRRA, και την αρχική αδυναμία, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, κάλυψης του συνόλου των λαϊκών αναγκών και προβλέποντας την άνθηση ενός δικτύου μαύρης αγοράς που θα τροφοδοτούνταν από τα είδη της UNRRA για την προμήθεια ζωτικών εγχώριων προϊόντων όπως π.χ. το λάδι. Κύριο ζητούμενο ήταν η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης με γνώμονα την επάρκεια σε είδη κατανάλωσης για τις «πλατιές λαϊκές μάζες», δηλαδή «ένα ολόκληρο σύστημα προοδευτικής δραστηριοποίησης των διαφόρων κλάδων και υποκλάδων της οικονομίας ανάλογα με τη σημασία του καθενός για την παραγωγή». Το πρόβλημα μιας ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς θα ήταν η χαμηλή καταναλωτική δύναμη των φτωχών στρωμάτων και ειδικά στις ζώνες όπου είχε εκλείψει η κυκλοφορία του χρήματος –οι ανάγκες αυτών των στρωμάτων και αυτών των περιοχών θα βρίσκονταν εκτός της λειτουργίας μιας τέτοιας αγοράς, η οποία θα στρεφόταν σε παρασιτικούς κλάδους παρασέρνοντας με τον τρόπο αυτό και τη λειτουργία της UNRRA σε μια «δημιουργημένη αντιοικονομική κατάσταση». Ο αρθρογράφος τασσόταν καθαρά υπέρ μιας σχεδιοποιημένης οικονομικής προσπάθειας, όχι όμως και μιας «πέρα ως πέρα παρεμβατικής οικονομικής πολιτικής» την οποία παρομοίαζε με τις πολιτικές τόσο της μεταξικής δικτατορίας όσο και αυτές των κατοχικών κυβερνήσεων. Οσον αφορά την αγροτική παραγωγή, θεωρούσε ότι μια τέτοια παρέμβαση θα περιόριζε τους αγρότες σε μια «ψευτοαυτάρκη μικροϊδιοκτησία» με τη στέρηση των κατάλληλων εφοδίων και με τη φορολογία που θα τους άφηνε ελάχιστα από την παραγωγή τους. Αντιθέτως προέβαλλε την «πείρα της αυτοδιοίκησης και της συνεταιριστικής οργάνωσης στα χωριά της ελεύθερης Ελλάδας» που έδειξαν έναν άλλο δρόμο και ανύψωσαν τη θέση του αγροτικού κόσμου. Ο χωρικός, τόνιζε ο αρθρογράφος, δεν ήταν διατεθειμένος πλέον να δίνει την παραγωγή του «μη εξασφαλίζοντας τίποτ’ άλλο έξω απ’ το μόνιμο καθεστώς της πείνας». Ο «τρίτος δρόμος» που πρέσβευε το άρθρο συνοψιζόταν στην ανάγκη να βασιστεί η οικονομική πολιτική στον λαϊκό έλεγχο –δηλαδή στην ενεργή δραστηριοποίηση και αξιοποίηση των λαοκρατικών θεσμών της προηγούμενης περιόδου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των λαϊ¬κών επιτροπών και των συνεταιρισμών. Η αποδοχή του «λαϊκού ελέγχου» από την κυβέρνηση θα της ανταπέδιδε την αναγκαία «λαϊκή εμπιστοσύνη». Το κύριο βάρος έπεφτε και πάλι στη γεωργία και καθιστούσε φανερή και σε αυτήν την περίπτωση την κοινωνική βάση, την οποία στήριζε και στην οποία στηριζόταν το ΕΑΜ. Οι διεκδικήσεις αφορούσαν σε μια πρώτη περίοδο την ξένη οικονομική βοήθεια –προτεινόταν η διοχέτευση σημαντικού μέρους της οικονομικής βοήθειας προς τον αγροτικό κόσμο μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνεταιρισμών και γενικότερα η εισαγωγή από το εξωτερικό των απαραίτητων καλλιεργητικών εφοδίων αλλά και η στροφή της βιομηχανίας προς την παραγωγή «μπόλικων και φτηνών ειδών για τη γεωργία». Ως προς τη βιομηχανία, προτεινόταν ένας πολύ μεγαλύτερος έλεγχος και παρέμβαση: 1) λειτουργία με ενιαίο πρόγραμμα στις ποσότητες και τα παραγόμενα είδη, 2) λειτουργία κατά προτίμηση των κλάδων που θα ικανοποιούσαν τις άμεσες λαϊκές ανάγκες, 3) μετατροπή με κρατική ενίσχυση των «παρασιτικών και περιττών βιομηχανιών» σε ωφέλιμες, 4) έλεγχος και πρόβλεψη του τρόπου διάθεσης των αγαθών, 5) να μην παράγεται ό,τι μπορεί να εισαχθεί φτηνότερα αλλά το αντίθετο, 6) εξασφάλιση ενός σταθερού βιοτικού επιπέδου για τους εργάτες. Επίσης προτείνονταν διάφορα νομισματικά μέτρα με βασικά την έκδοση και διάθεση χαρτονομίσματος σύμφωνα με τις ανάγκες της κυκλοφορίας όπως θα προέκυπταν από την εφαρμογή του προγράμματος οργάνωσης της οικονομίας και την επίτευξη «σύμμετρης νομισματικής κυκλοφορίας και κυκλοφορίας εμπορευμάτων σ’ όλα τα διαμερίσματα της χώρας έτσι που ν’ αποσυμφορηθεί ο όγκος της νομισματικής κυκλοφορίας σ’ ορισμένα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα και να σπάσει απ’ την άλλη το πάγωμα της κυκλοφορίας που παρατηρείται στην ύπαιθρο». Ο συντονισμός αυτού του οικονομικού προγράμματος μάς φέρνει και στα πολιτικά συνεπαγόμενά του. Ο αρθρογράφος πρότεινε τη σύσταση ενός συντονιστικού και ενιαίου μηχανισμού που θα περιλάμβανε αφενός τους εκπροσώπους των συμμαχικών οργανώσεων βοήθειας και αφετέρου τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών, παραγωγικών και καταναλωτικών, των λαϊκών επιτροπών, της ΓΣΕΕ κ.λπ. ενώ η κυβέρνηση θα συνεργαζόταν και θα δεχόταν την «οργανωμένη λαϊκή βοήθεια». Αυτό το σχέδιο παραλληλιζόταν με τα μέτρα για τη διεξαγωγή του πολέμου στις συμμάχους Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες και αναφέρονταν τα σχέδια Keynes και White και επίσης πλαισιωνόταν με τα συλλογικά ιδανικά του αντιφασιστικού αγώνα, με τα οποία, «το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας που αυτοδιοικήθηκε, έζησε και πρόκοψε» ενώ ο αρθρογράφος δεν δίσταζε να χαρακτηρίσει προδότες, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν, όσους τυχόν αντιτάσσονταν σε αυτό το σχέδιο «οργάνωσης και σωτηρίας του λαού». Στην ουσία επρόκειτο για μια τεκμηριωμένη σε γενικό επίπεδο πρόταση οικονομικής επανενοποίησης της χώρας σύμφωνα με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων κυρίως της υπαίθρου αλλά και των πόλεων και σύμφωνα με τους οικονομικούς μηχανισμούς που αυτά τα πλειοψηφικά στρώματα δημιούργησαν στην Κατοχή, κυρίως τους συνεταιρισμούς, με κορωνίδα και πολιτική επισφράγιση το ΕΑΜ. Δεν παραβλεπόταν, ούτε καν υποτιμούνταν, η ξένη βοήθεια αλλά αντίθετα γινόταν προσπάθεια να τεθεί έγκαιρα στην υπηρεσία των αναγκών της πλειοψηφίας του λαού και στην τροχιά μιας παραγωγικής προς αυτήν την κατεύθυνση ανασυγκρότησης και όχι να ενισχύσει τον κόσμο του μαυραγοριτισμού και τα παρασιτικά στρώματα της κρατικής παρέμβασης. Αυτού του είδους η οικονομική επανενοποίηση προσέκρουε στα συμφέροντα των στρωμάτων που είχαν γιγαντωθεί μέσα στην Κατοχή μέσω της κερδοσκοπίας και της μαύρης αγοράς. Η τύχη προσπαθειών οικονομικού ελέγχου της κυβέρνησης Εθνικής Ενώσεως, στην οποία τα οικονομικά υπουργεία είχαν δοθεί στο ΕΑΜ, το έδειξε καθαρά. Οσο για τους Βρετανούς, προφανώς δεν θεωρούσαν αναγκαία τη μεταφορά κοινωνικών πολιτικών που εφάρμοζαν οι ίδιοι στη χώρα τους σε μια χώρα που λίγο διέφερε για εκείνους από τις αποικίες τους. Παρατηρούμε να διαγράφονται τα δυο κοινωνικά στρατόπεδα που θα συγκρούονταν στον επερχόμενο εμφύλιο: από τη μια οι δυνάμεις της Αντίστασης και της Ελεύθερης Ελλάδας, κοινωνικά ο πληθυσμός της υπαίθρου και των επαρχιακών πόλεων που στηρίζονταν στην εγχώρια παραγωγική βάση, και από την άλλη οι παλιές και νέες ελίτ των μεγάλων πόλεων και ειδικά της Αθήνας που διαχειρίζονταν ήδη από την Κατοχή τον πλούτο εκ του εξωτερικού.
* Ο Γιάννης Σκαλιδάκης είναι ιστορικός, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο βιβλίο του, στο οποίο στηρίζεται το παρόν άρθρο, «Η Ελεύθερη Ελλάδα. Η εξουσία του ΕΑΜ στην Ελεύθερη Ελλάδα (1943-1944)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ασίνη
• [1[. Διάγγελμα της ΠΕΕΑ προς τον Ελληνικό Λαό, 19 Απριλίου 1944. • [2]. Παύλος Δέλμης, «Συμβολή στον αγώνα του λαού για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας», στην επιθεώρηση «Νέα Ελλάδα», τεύχος 1ο, περίοδος Β', 5 Νοεμβρίου 1944, σ. 8-9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός το κρίμα στο λαιμό αυτών που ολιγώρησαν». Το παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φέλιξ Μπάες: "Επιστρέφω στη Σιέρρα Λέονε και θα συνεχίσω να μάχομαι κατά του Έμπολα" (πρόκειται για τον κουβανό γιατρό που προσβλήθηκε από τον ιό στην Αφρική και νοσηλεύτηκε στην Ελβετία. Μετά την αποθεραπεία του επιστρέφει στο καθήκον)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρατούμενο στο νοσοκομείο το κορίτσι. Το απόβρασμα που τη χτύπησε ποιο είναι;
Όπως πληροφορούμαστε από ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα http://ekdohi.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B9/
το κορίτσι της φωτογραφίας, που κλωτσαει ο ΜΑΤατζης την τραβαει από τα μαλια ενώ αυτό επιμενει να κραταει τη μαυροκοκκινη σημαια του, που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου, έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται ακόμη, με έντονους πόνους στα νεφρά και τη μέση. Είναι η μόνη συλληφθείσα που δεν μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο το πρωί οπότε και ξεκίνησε η εισαγγελική ανάκριση για τους συνολικά 17 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης. Εφόσον η υγεία της βελτιωθεί και μπορεί να παραστεί, πρόκειται να περάσει και η ίδια από ανάκριση Εισαγγελέα. Το ζήτημα που εγείρεται είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά άμεσα στην Αριστερά, τις κινήσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η κοπέλα που δάρθηκε ανηλεώς από το ανθρωποειδές ένστολο απόβρασμα νοσηλεύεται και θα περάσει από εισαγγελέα. Το κοινωνικό κατακάθι που φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία να παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας, το θρασύδειλο αυτό φασιστοειδές, ποιο είναι; Θα απαιτήσουμε να γίνει γνωστό το όνομά του; Θα μάθουμε ποιος είναι ώστε όπου βρεθεί κι όπου σταθεί να εξευτελίζεται από τον κόσμο που σιχαίνεται τέτοια κουμάσια που βγάζουν απωθημένα ασκώντας βία σε γυναίκες; Θα απαιτήσουμε να πάψει να ζει σε βάρος των δημόσιων οικονομικών και να δικαστεί για σκόπιμες σωματικές βλάβες; Ή όλα αυτά είναι δευτερεύοντα;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράκ: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα παιδιά επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ
Τέσσερα παιδιά αποκεφάλισαν τζιχαντιστές στο Ιράκ καθώς αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν και να απαρνηθούν το χριστιανισμό, ασπαζόμενα τον ισλαμισμό. Ένας Βρετανός εφημέριος ενορίας της Βαγδάτης, ισχυρίζεται πως μέλη του ISIS καταδιώκουν χριστιανούς ακόμη και έξω από τα σπίτια τους και απειλούν να σκοτώσουν τα παιδιά τους εάν δεν ασπαστούν το Ισλάμ, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα χριστιανόπουλα επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν τον ισλαμισμό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι αποκεφαλισμοί των παιδιών σημειώθηκαν σε μια χριστιανική παροικία κοντά στη Βαγδάτη. Ο Cannon White, ο οποίος έχει διαταχθεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury να εγκαταλείψει το Ιράκ για την ασφάλειά του, είναι ένας από τους ελάχιστους χριστιανούς επικεφαλής του χριστιανισμού στο Ιράκ. Ο ίδιος σημείωσε: «Τα πράγματα ήταν άσχημα στη Βαγδάτη, βόμβες, πυροβολισμοί, άνθρωποι σκοτώνονταν, έτσι πολλοί χριστιανοί γύρισαν στη Νινευή. Θεωρούσαν όλοι πως εδώ είναι πιο ασφαλείς, όμως μια μέρα μαχητές του ISIS ήρθαν μπήκαν στην πόλη και κυνήγησαν τους χριστιανούς. Σκότωσαν μεγάλο αριθμό αυτών, έπιασαν τα παιδιά τους και μερικά τα αποκεφάλισαν. Ήταν τρομερό αυτόπ που συνέβη». «Τις προάλλες έπιασαν έναν χριστιανό και του είπαν: Ή θα πιστέψεις στο Ισλάμ ή θα σκοτώσουμε τα παιδιά σου. Ήταν απελπισμένος, τι να έκανε; Μετά από λίγο μού τηλεφώνησε και με ρώτησε: Είπα πως πιστεύω, αυτό σημαίνει πως ο Ιησούς δεν με αγαπά πλέον; Και τότε του απάντησα: Σε αγαπά και πάντα θα σε αγαπά» εξομολογείται ο εφημέριος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φραστική επίθεση της Χρυσούλας Διαβάτη κατά του Σάκη Ρουβά στα θεατρικά βραβεία
Το έντονο παράπονο της εξέφρασε η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη κατά τη διάρκεια των Βραβείων Θεατρου και Μουσικής και των Βραβείων Κάρολος Κουν που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πριν από λίγη ώρα. Η Χρυσούλα Διαβάτη, αρνήθηκε να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου που της απονεμήθηκε για τον ρόλο της στην παράσταση "Δύο γυναίκες χορεύουν". Ωστόσο ανέβηκε στο πόντιουμ των βραβείων κι από εκεί η ξέσπασε. Η γνωστή ηθοποιός χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν "φωτογράφισε" τον Σάκη Ρουβά, που τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος . Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, η ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται ότι ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει πλέον ξέφραγο αμπέλι κι ενώ η ίδια έχει καταθέσει την ψυχή της 50 χρόνια στο επάγγελμα, αισθάνεται ότι αυτό δεν προφυλάσσεται, καθώς "όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η ίδια έκανε λόγο για "αστυνομία θεάτρου" που πρέπει να "συλλαμβάνει" όσους δεν ανήκουν αμιγώς στον χώρο του θεάτρου κι όμως ασχολούνται με την υποκριτική. Στη συνέχεια κατέβηκε από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής χωρίς να παραλάβει την διάκριση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ερωτευμένος» και πολύ... «μόνος» ο Νίκος Ρωμανός δηλωσε ο γελοιος Αθεριδης
Ελαφρολαικιστικες δηλώσεις για τον Νίκο Ρωμανό έκαναν ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη. Ο πρώτος, συνεργάτης του Νίκου Μαστοράκη στην εκπομπή «Αργά», κράτησε ίσες... αποστάσεις από τις (ποιες;) δύο πλευρές. «Και οι δύο πλευρές ζητάνε μια ανθρωποθυσία. Με τον ίδιο αδηφάγο τρόπο του καταναλωτισμού (όπως καταναλώνουμε προγράμματα και ειδήσεις στην τηλεόραση)» είπε, «Θέλουν να τον καταπιούν και οι μεν και οι δε. Τον θέλουν νεκρό. Το καταλαβαίνεις αυτό το πράγμα; Είναι τρομακτικό». Προχώρησε δε, σε... ψυχολογική ανάλυση του Νίκου Ρωμανού: «Κανένας μα κανένας δεν αντιμετώπισε τον Ρωμανό σαν ένα 20χρονο παιδί, το οποίο φωνάζει "είμαι μόνος μου, είμαι μόνος μου"…Και του επαληθεύουν τη μοναξιά». Η Σμαράγδα Καρύδη το πήγε αλλού, στον... έρωτα. «Βέβαια, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, αυτό που θα ήθελα ιδανικά να γίνει είναι να φάει, όχι να γίνει ήρωας και να πεθάνει. Γιατί είναι ένα παιδί, παντρεμένο, ερωτευμένο, έχει όλη του τη ζωή μπροστά του».
Διέφυγε από τους δύο ηθοποιούς το βασικότερο βέβαια. Ο λόγος για τον οποίον ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας. Ούτε γιατί είναι... ερωτευμένος, ούτε γιατί νιώθει... μόνος του.
σχολιο.- μα τι πίνουν και δεν δίνουν...;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιο είναι αυτό το γελοίο ανθρωπάκι και ποιος τον περιμάζεψε στον ΣΥΡΙΖΑ;
Είχε εξαγγείλει απεργία πείνας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης από προχθές. Χθες έστρωσε σλίπινγκ μπαγκ στο Σύνταγμα, δίπλα στους σύριους πρόσφυγες, για να δείξει πως τους συμπαραστέκεται. Μόνο που σήμερα το πρωί έπιασε μπόρα και ο αγωνιστής τα μάζεψε και πήγε για καφέ.
Ποιο είναι αυτό το κνώδαλο που κάνει πλακίτσα με μια μορφή πάλης καθαγιασμένη από ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους κάνοντας απεργία πείνας; Ποιος είναι αυτός ο χλιμίτζουρας που εμπαίζει τον αγώνα των σύριων προσφύγων; Ποιο είναι αυτό το σαχλό ανθρωπάκι και με ποιο δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τους Ψαριανούς και τους Τατσόπουλους, εννοεί να προσβάλλει συστηματικά τον κόσμο της Αριστεράς περιμαζεύοντας ένα μάτσο άθλιους γελωτοποιούς;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγκούσης: Και το βραχιολάκι είναι αποδεκτό από τον Νίκο Ρωμανό
Ο συνήγορος του 21χρονου απεργού πείνας δήλωσε σήμερα πως η όλη "πρωτοβουλία είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει". O Ρωμανός θα συμφωνούσε και στο βραχιολάκι
Δεκέμβριος 08 2014 15:04
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε: "Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει". "Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο που υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό" εξήγησε. "Εμείς θέλουμε διέξοδο με την έννοια της ευθύνης. Δεν θέλουμε παρεμβάσεις που να πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ούτε το κύρος της έννομης τάξης. Πιστεύουμε, όμως, ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μία λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις. Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;" πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απειλούν κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας: "17 σκουλήκια ήρθε η ώρα σας"
Τους πολίτες του δήμου Φιλαδέλφειας που κατέφυγαν στο ΣτΕ κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ απειλούν με φυλλάδια οπαδοί της ομάδας που υπογράφουν ως "Κίτρινοι Μαχητές"! Η ενέργεια έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανάρτηση των ονομάτων τους από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ
Δεκέμβριος 08 2014 12:48
Απειλές ακόμη και κατά της ζωής τους λαμβάνουν οι 17 πολίτες που συνυπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. "Ξέρουμε τι υπογράψατε φέτος το καλοκαίρι" γράφουν οι θερμόαιμοι οπαδοί της ΑΕΚ που καταλήγουν στην επιστολή τους με τη φράση "17 σκουλήκια ήρθε η ώρα σας". Τα φυλλάδια παραδόθηκαν έξω από τις πόρτες των ανθρώπων αυτών, γεγονός που δικαιώνει τις ανησυχίες όσων είχαν καταγγείλει την δημοσίευση των ονομάτων τους από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε έναν από τους 17 εσπασαν και κατεστρεψαν το αμαξι του. Η ΠΑΕ είχε αναφερθεί στο θέμα και είχε φροντίσει να δημοσιευτούν τα ονόματα, αλλά και οι διευθύνσεις των πολιτών που υπέγραφαν την προσφυγή, κάτι που κατάγγειλαν ψηφίσματα τοπικές δημοτικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις της περιοχής. Όπως αποδείχτηκε οι επιτήδεια φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την πληροφορία και να παραδώσουν στοχευμένα τις απειλές τους. "Η κίνηση αυτή, του απλώματος στα μανταλάκια των ονομάτων και των διευθύνσεων συμπολιτών μας, είναι σαφέστατα ενταγμένη σε μια τακτική τρομοκράτησης όσων έχουν διαφορετική άποψη από τον επιχειρηματία Μελισσανίδη και αποτελεί άμεση προτροπή προς την οικτρή μειοψηφία του οπαδικού του στρατού, για επικίνδυνες πρακτικές" σημείωνε η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. "Είναι εμφανές ότι ο Δ. Μελισσανίδης, πέραν των άλλων, προσπαθεί να καλύψει τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνει στους οπαδούς της ΑΕΚ, για άδεια (σ.σ. ανέγερσης του γηπέδου) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Έτσι, στοχοποιεί τους πολίτες που ασκούν ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, σε μια προσπάθεια να στρέψει το μένος των οπαδών προς τους "εχθρούς" της ΑΕΚ και να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο" αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων. Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση, η δημοτική κίνηση του ΚΚΕ έκανε λόγο για "κατευθυνόμενη ενέργεια που στοχοποιεί κατοίκους της περιοχής, προσπαθεί να επιβάλει ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, βάζει σε αμφισβήτηση το ίδιο δικαίωμα στην έκφραση» και έχει καλέσει «τον δήμο, τους δημοτικούς συμβούλους και κάθε εμπλεκόμενο στο θέμα του γηπέδου να αποδοκιμάσει τέτοιες πρακτικές".
Σχολιο.- Οι δολοφόνοι του φίλου του πρωθυπουργού που του χάρισε τον οπαπ . Αυτοί οι φασιστες, εκβιαστές και δολοφόνοι μας κυβερνάνε . Σχολιο.- Ο ίδιος ο Μελισσανίδης έστειλε τους μπράβους... και φυσικά δεν πρόκειται να δώσει φράγκο σε κανέναν, νομίζεις ότι έχει δώσει έως τώρα έστω και ένα ευρώ για το γήπεδο? Το πρόβλημα των 17 δεν είναι το γήπεδο αλλά ο αποχαρακτηρισμός του δάσους... με μελλοντική συρρίκνωση του... πράγμα πολύ πιθανό, ειδικά στην Ελλάδα, έτσι και αλλάξει ο νόμος. Σχολιο.- Κανεις λάθος το έγγραφο δεν είναι δημόσιο ή ΠΑΕ που είχε έννομο συμφέρον πήγε και το πήρε απο το ΣΤΕ εσύ κι εγώ δε μπορούμε να το παρουμε. Αφού λοιπόν το πήρε το δημοσιοποίησε αυτό είναι αδίκημα που έχει απο 12 έως 60 μηνες φυλακή Σχολιο.- Ακριβώς αυτό είναι, αλλά ποιός ακούει... Οι περισσότεροι ξαφνικά άλλαξαν ομάδα και από ΑΕΚ έγιναν Μελισσανίδης... και αρχίσαν να ζητάνε από το κράτος και την πολιτεία... ίδιοι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δηλαδή... Σχολιο.- α ρε αεκτζιδες καποτε ησασταν και αντιφαδες,αντιεξουσιαστες !!! τωρα μεχρι και πεσιματα στην στρουγκα κανετε για του αφεντη το φαι !!! Σχολιο.- θυμιζει μια φραση του παπαφλεσσα καποτε ξεκινησαμε αποστολοι μιας ιδεας, και τωρα καταντησαμε πραματευταδες.... Σχολιο.- Μπραβο Μελισσανιδη, μετα την μεγαλη βουτα με τον Οπαπ, τωρα εδωσες στεγη στους ορφανους χρυσαυγιτες. Εχουν εμπειρια σε τετοια χτυπηματα αλλωστε. Μη σωσει και γινει στην Φιλαδελφια το βρωμογηπεδο σας, που θα το πληρωσουμε και απο την τσεπη μας. Σχολιο.- Ποιοί οπαδοί και ιστορίες... Θα άφηνε ο Μελισσανίδης το όλο θέμα στην τύχη του? Αφού δημοσίευσε τα ονόματα τους για να μπορεί να έχει άλλοθι ότι το έκανε ο οποιοσδήποτε, έβαλε μερικούς τραμπούκους υπαλλήλους του να εκφοβίσουν τον κόσμο... Σιγά μην βάλει φράγκο ο Μελισσανίδης, ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ στο όνομα της ΑΕΚ... Για να μην θυμηθούμε και τα παλιά, που πήγαινε με μπράβους στους πλειστηριασμούς του φτωχού κόσμου που προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του και ζήταγε τριχίλιαρα για να μην κάνει προσφορά... Και αυτά τα λέει ένας ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ... Με μια διαφορά: ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΕΚ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΕΚ ΖΟΥΜΕ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 21:24
Νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας διαδραματίστηκε στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Αριζόνα. Δύο άνδρες της αστυνομίας προέβησαν στη βίαιη σύλληψη ενός 15χρονου κοριτσιού, το οποίο έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια εφάρμοσαν λαβή πίεσης στον λαιμό Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερά του επιβάτης διερχόμενου αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η ανήλικη φωνάζει «Σταματήστε. Βοήθεια. Δε μπορώ να αναπνεύσω». Προσπαθεί μάταια να ξεφύγει από τα χέρια των αστυνομικών, ενώ λίγα λεπτά αργότερα τους αστυνομικούς πλησιάζει μία γυναίκα, η οποία φαίνεται να προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους ώστε να αφήσουν ελεύθερη την ανήλικη. Σύμφωνα με τον Λουίς Πολ Σαντιάγο, τον επιβάτη που κατέγραψε τις στιγμές σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια ανήρτησε στη σελίδα τους το Facebook, η γυναίκα που εμφανίζεται είναι η μητέρα της 15χρονης, η οποία εξηγεί στους αστυνομικούς πως η κόρη της είναι «συναισθηματικά ασταθής» και ότι πάσχει από άσθμα. Ο Σαντιάγο, μάλιστα, υποστήριξε ότι ένας από τους αστυνομικούς είπε πως «αν χρειαζόταν θα πυροβολούσε και θα σκότωνε την ανήλικη», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ένστολος του είπε να σβήσει το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του. Όλα αυτά, ενώ διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «I can’t breathe» σημειώνονται στη Νέα Υόρκη στη μνήμη του αφροαμερικανού Έρικ Γκάρνερ ο οποίος στραγγαλίστηκε τον περασμένο Ιούλιο από αστυνομικό που χρησιμοποίησε εις βάρος του άτυχου άνδρα παρόμοια λαβή,
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλιφόρνια: Βίαιη κατάληξη σε διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε μαύρους
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 18:17
Βίαιη κατάληξη είχαν για δεύτερη συνεχή νύχτα οι διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία κατά άοπλων μαύρων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Στο Όκλαντ, οι διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα μεγάλου αυτοκινητοδρόμοπυ, πετώντας πέτρες στην αστυνομία, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων. Ένα άτομο χτυπήθηκε με σφυρί στο Μπέρκελεϊ, όταν προσπάθησε να σταματήσει τον βανδαλισμό καταστήματος από άλλον διαδηλωτή. Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν εξοργιστεί με τους θανάτους του Έρικ Γκάρνερ, ο ο οποίος έχασε τη ζωή του από λαβή αστυνομικού και του Μάικλ Μπράουν, ο οποίος πυροβολήθηκε επίσης από ένστολο. Και στις δύο περιπτώσεις, σώματα ενόρκων αποφάσισαν να μην ασκηθεί δίωξη κατά των αστυνομικών. Οι διαδηλώσεις στο Μπέρκελεϊ άρχισαν ειρηνικά την Κυριακή, με τους διαδηλωτές να κινούνται στο δρόμο ο οποίος οδηγεί στο γειτονικό Όκλαντ. Ωστόσο, μερικοί διαδηλωτές άρχισαν να επιτιθονται σε καταστήματα, σπάζοντας παράθυρα, παιρνοντας φιάλες με ποτά και ανάβοντας φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα αστυνομικό αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια. Συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόσχα: «Η Ουάσινγκτον επιδιώκει την ανατροπή του Πούτιν»
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 11:04
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Είναι κοινό μυστικό ότι ο στόχος των κυρώσεων είναι η δημιουργία των κατάλληλων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών για να επέλθει αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία» δήλωσε ο Ριάμπκοφ ενώπιον της ρωσικής Κάτω Βουλής (Δούμα), σύμφωνα με την ίδια πηγή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρση του εμπάργκο της Κούβας ζητούν ηγέτες χωρών της Καραϊβικής
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 07:30
Οι ηγέτες των χωρών της Καραϊβικής, οι οποίοι συνεδρίασαν στην Αβάνα στο πλαίσιο μιας περιφερειακής συνόδου κορυφής, κάλεσαν χθες, Κυριακή, τις ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο που επιβάλλουν εδώ και 54 χρόνια στην Κούβα, χαρακτηρίζοντάς το «παράλογο». Η σύνοδος κορυφής, στην οποία συμμετείχαν τα δεκαπέντε κράτη της Κοινότητας της Καραϊβικής (Caricom) και η Κούβα, είχε στόχο να εντείνει τη συνεργασία στους κόλπους της Caricom καθώς και ανάμεσα σ' αυτή την περιφερειακή οργάνωση και την Κούβα. «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Κούβα σε ό,τι αφορά το εμπάργκο των ΗΠΑ έναντι της χώρας αυτής», δήλωσε ο πρόεδρος της Caricom Γκαστόν Μπράουν, πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, στη διάρκεια μιας τελετής υποδοχής στο αεροδρόμιο της Αβάνας. «Καλώ τον πρόεδρο Ομπάμα να άρει αμέσως αυτό το παράλογο εμπάργκο», τόνισε. Αυτή η σύνοδος κορυφής, όπως και η πρόσκληση της Κουβας στη Σύνοδο Κορυφής Βορείου και Νοτίου Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στον Παναμά, αντανακλούν «την πλήρη ολοκλήρωση της Κούβας στο δυτικό ημισφαίριο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Τρινιντάντ και Τομπάγκο Ουίνστον Ντουκέραν. Οι ΗΠΑ και η Κούβα δεν διατηρούν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις από το 1961. Το 1962 η Ουάσινγκτον επέβαλε οικονομικό εμπάργκο στο νησί, μοναδική χώρα στον κοσμο που έχει κομμουνιστικό συστημα διακυβερνησης ενώ ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει βυθιστει στο βρωμερο σαπιο καπιταλιστικο καθεστως.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μανέθωνας στην Αιγύπτο βρυχήθηκε για την Κύπρο
Δεινή ήττα των Τούρκων στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.
ΠΑΛΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΡΕΜΒΑΖΕΙ .
Η αποφασιστική στάση της Αιγύπτου κι άλλων αραβικών και αφρικανικών χωρών να μην κάνουν αποδεκτή αναφορά σε «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου» που επιθυμούσε η Τουρκία στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, (OIC), είχε σαν αποτέλεσμα η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών που συνεδρίαζε μέχρι χθες στη Νέα Υόρκη να ολοκληρωθεί χωρίς να εκδοθεί ψήφισμα. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως δεν θυμούνται εδώ και αρκετά χρόνια να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στον οργανισμό αυτό, με 56 κράτη μέλη, από την Αφρική και την Ασία.Η πρωτοφανής αυτη εξελιξη οφείλεται αποκλειστικά στην αποφασιστικότητα του απελευθερωτή της Αιγύπτου,Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που κατέστησε σαφές σε ολα τα επίπεδα πως υπάρχει μονο μια Κύπρος με μέρος υπό κατοχή και όχι "Τουρκικη Δημοκρατια της Βόρειας Κύπρου" οπως επιθυμούσαν η Τουρκία και οι δορυφόροι της. Και το πέτυχε, την ωρα που ο Ελληνισμός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με τους τσέτες προ των πυλών..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κοντομηνας νοσηλεύτηκε σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ θεραπευτηριο, πραγμα πρωτοφανες για κρατουμενο.Αφου πηρε διαβεβαιωσεις απο Σαμαρα και Αθανασιου για ομαλη εξελιξη της υποθεσης, και αφου απείλησε οτι θα ανοιξει το στομα του και θα παρει μαζι του και 7 αλλους καναλαρχες και μεγαλοεργολαβους, μετα απο λιγο καιρο αποφυλακιστηκε... Να δώσουμε συγχαρητήρια στους ξεφτιλισμένους -όπως ακριβώς τους ταυτοποίησε το δεξί χέρι του Σαμαρά- δικαστές!
...Ο Αθανασιου δεν παρεμβαινει στην δικαιοσυνη και ο θεος να κατεβει συμφωνα με τα λεγομενα του, οι εξαιρεσεις ομως, επιβεβαιωνουν τον κανονα, κακοπροαιρετοι αναρχοαπλυτοι. Επικοινωνία με Σαμαρά Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Exedra.gr άνθρωπος του Δημήτρη Κοντομηνά και ένας μεγαλοεκδότης, ήρθαν σε επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, από τους οποίους έλαβαν... διαβεβαιώσεις για ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης. - Ποιες διαβεβαιώσεις από Σαμαρά και Αθανασίου πήρε ο Δημήτρης Κοντομηνάς για την προφυλάκιση. Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης των δικαστικών αρχών είναι ότι του επέτρεψαν να παραμείνει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, πράγμα που είναι πρωτοφανές για κρατούμενο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μηλιωνης και ο Φλωρος υπεξαιρεσαν 240.000.000 ευρω μεσω των εταιριων Energa & Hellas Power κανοντας παρτυ στη Μυκονο. Ο Ρωμανος για μια ληστεια τραπεζας θα τον βαλουν σε φυλακη τυπου Γ εξεχουσας επικινδυνοτητας. Αν αυτό λογίζεται ως δημοκρατία και δικαιοσύνη αδέκαστων δικαστών... να πάνε να γαμηθούν! Ο μαλάκας ο δεξιος νοικοκυραίος της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χ.Α αγανάκτησε με τον δευτερο. Τους πρωτους τους θαυμάζει και αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να τους μοιάσει!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση-ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη που διοργάνωσαν πολιτικοί φορείς που συμμετέχουν στον Ενιαίο Συντονισμό Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς... “Σύνταγμα και νομιμότητα την εποχή των μνημονίων” ήταν το θέμα της ομιλίας του καθηγητή-συνταγματολόγου κ. Γιώργου Κασιμάτησήμερα, 7-12-14, στο κατάμεστο καφέ Σκηνικό στο Ίλιον.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, το Επαμ, του Ανελ και τη δημοτική παράταξη Αακπι, με τηστήριξη του Δήμου Ιλίου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο... Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος καθώς και ο Πάνος Κουτσιανάς του Αριστερού Σχήματος Ιλίου. Μετά την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Κασιμάτη ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από το ακροατήριο. Εκ μέρους τουΚινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο τοποθετήθηκε η Μαρία Λεκάκου, ιατρός και μέλος της Δ.Ε. του Κινήματος. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, οικονομολόγος και επίσης μέλος της Δ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο συντόνισε τη συζήτηση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε Κουκουλόπουλε, δείξε τις φωτογραφίες στη γυναίκα του Τσίπρα, αλλά πες μας και πόσο μιζώθηκε το ΠΑΣΔΟΚ, οι αρχηγοί του, οι υπουργοί του, τα στελέχη του από τη siemens, για να μάθουμε κι εμείς, πέρα από υπονοούμενα για γκομενοδουλειές! Εσύ Κουκουλόπουλε, τ' άρπαξες από τη siemens;
Διαπλοκές Κουκουλόπουλου.
Στις ανυπαρκτες φωτογραφίες από δείπνο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε πριβέ εστιατόριο του Κολωνακίου με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τη Μαριάννα Λάτση, το οποίο έχει διαψευστεί από την Κουμουνδούρου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι θα τις δείξει στη γυναίκα του Αλέξη Τσίπρα εφόσον ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το διαψεύσει το βράδυ.
Ο γελοιος ψευτης Πάρις Κουκουλόπουλος ειχε το θρασσος και υποστήριξε ότι... οι ανυπαρκτες φωτογραφίες δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα σε πονηρές περιπτύξεις με τις δύο αιθέριες υπάρξεις.
Από την άλλη, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στην κατοχή του φωτογραφίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου σε διάφορα ερωτικά τρίγωνα με ανεξάρτητους βουλευτές τους οποίους και προσεγγίζουν ώστε να τους πείσουν να ψηφίσουν πρόεδρο της δημοκρατίας. Μάλιστα οι ίδιοι αριστεροί κύκλοι τονίζουν ότι αν ο Πάρις Κουκουλόπουλος πραγματοποιήσει την απειλή του, τότε οι ίδιοι θα στείλουν τις φωτογραφίες στην Άνγκελα Μέρκελ ώστε να μάθει ότι δεν έχει την ερωτική αποκλειστικότητα του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά τους μοιράζεται με άλλους. Φήμες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο ίδιο πριβέ εστιατόριο και με την Αλέκα Παπαρήγα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι και του σαλονιού και του λιμανιού. Όχι σαν τους φλώρους της δεξιάς.
(Ο Κουκουλόπουλος είναι βουλευτής του Πασόκ. Δηλαδή ένας από τους 28 που χτυπιούνται κατά του μνημονίου και όταν έρθει η ώρα, το ψηφίζουν και με τα δυο χέρια.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
❒ Ο Σταύρος Θεοδωράκης κυκλοφορεί με τρίκυκλο σέρνοντας τη μαπα του ❒ Η Τσιμτσιλή έγινε συγγραφέας ❒ Ο Ρουβάς πήρε βραβείο Κουν για αρχαίο δράμα ❒ Ο Σαμαράς παλεύει να σώσει τη χώρα ❒ Ο καλλιτεχνικός παύλα πνευματικός χώρος εκφράζεται με δηλώσεις Αθερίδη, Τσαουσόπουλου, Μαραβέγια ❒ Ο Μιχελογιαννάκης κάνει απεργία πείνας ανάμεσα σε πρωινό, μεσημεριανό, δεκατιανό ❒ Το νέο μνημόνιο θα λέγεται ECCL.
ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Καταδικάζουμε τη μαφιόζικη επίθεση στον κάτοικο της περιοχής
«Καλούμε την επίσημη ΑΕΚ να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι δράστες να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη πριν να είναι αργά». H ανακοίνωση από το γραφείο τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: «Για τις επιθέσεις και τις απειλές εναντίον Γ. Ζαμπετάκη: Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μαφιόζικη επίθεση ενάντια στον συμπολίτη Γιάννη Ζαμπετάκη. «Άγνωστοι» έσπασαν το αυτοκίνητο και τις τζαμαρίες του σπιτιού του και έγραψαν στην είσοδο « ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ». Είναι μια κλιμάκωση των ενεργειών της μαφίας στην περιοχή μετά την αποστολή απειλητικών σημειωμάτων στα σπίτια των 17 πολιτών οι οποίοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για το Άλσος. Καλούμε την επίσημη ΑΕΚ να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι δράστες να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη πριν να είναι αργά».