Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κυριακη 7 Δεκεμβριου 2014


Μαδούρο: «Ο Ομπάμα είναι όμηρος των πραγματικών εξουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο ίδιος αποφάσισε να μην πολεμήσει»
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 06:52
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες κριτικές από την κυβέρνηση Ομπάμα κατά τις τελευταίες εβδομάδες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, δήλωσε το Σάββατο συγκλονισμένος από τα πρόσφατα περιστατικά δολοφονιών Αφροαμερικανών από όργανα της αστυνομίας στις ΗΠΑ. «Είναι πραγματικά δραματικό», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telesur, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος υπέφερε από παχυσαρκία και άσθμα και υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τις ενέργειες των αστυνομικών ως «βάναυσες». «Φαίνεται λες και το κύμα ρατσισμού στις ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο ίδιος ο Ομπάμα», δήλωσε ο Μαδούρο, ο οποίος πέρυσι διαδέχτηκε τον Ούγκο Τσάβες μετά το θάνατό του. «Λυπούμαι γιατί σε κάποιο βαθμό σέβομαι προσωπικά τον Ομπάμα. Ωστόσο πιστεύω ότι είναι όμηρος των πραγματικών εξουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο ίδιος αποφάσισε να μην πολεμήσει. Φαίνεται κουρασμένος και εξαντλημένος», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσφυγή σε ευρωπαϊκά Σώματα από τους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 05:41
Ακονίζουν τα μαχαίρια και ετοιμάζονται για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά σώματα οι κουρεμένοι καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε κλειστή επαρχιακή συνέλευση για ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΚΑΛΑ (Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας) Άδωνη Παπακωνσταντίνου σκοπός της προσφυγής θα είναι η αποζημίωση των μελών του συνδέσμου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, κάτι που θα πρέπει να γίνει σύντομα στη βάση γνωμάτευσης διεθνούς νομικού οίκου. Όπως ανακοινώθηκε, τον Μάρτιο του 2015 θα διεξαχθεί η πρώτη γενική συνέλευση των μελών του ΣΥΚΑΛΑ. Η συνέλευση θα εγκρίνει ψηφίσματα τα οποία θα προωθηθούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τη Βουλή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές σβήνουν φωτιά σε κατάστημα επίπλων
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 02:46
Το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του δολοφονηθέντα Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας άγνωστος πέταξε μια βόμβα μολότοφ σε κατάστημα επίπλων, την ώρα που βρισκόντουσαν μέσα πελάτες και ψώνιζαν. Επικράτησε πανικός και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, επειδή ήταν άμεση η επέμβαση των διαδηλωτών της πορείας, οι οποίοι με πυροσβεστήρες προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και παράλληλα βοήθησαν πελάτες και εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κτίριο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κρατική τρομοκρατία και η ευθύνη της Αριστεράς
Το σκηνικό που στήθηκε χθες από την κυβέρνηση των δωσιλόγων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων μνήμης για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο Ρωμανό, αποτέλεσε μια απροκάλυπτη απόδειξη του πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν μπροστά στο όλο και πιο πιθανό -έως και βέβαιο- ενδεχόμενο να χάσουν την κυβερνητική εξουσία. Από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από την Πάτρα μέχρι τη Μυτιλήνη, σχεδόν παντού όπου υπήρξαν κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση των δωσιλόγων επέλεξε την άγρια καταστολή για τη διάλυσή τους, εξαπολύοντας ορδές ένστολων τρομοκρατών, που επιδόθηκαν σε συστηματική και ανεξέλεγκτη παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ξυλοδαρμοί πολιτών, για μόνο τον λόγο ότι διαδήλωναν ή έτυχε να βρεθούν στον δρόμο όπου περιφέρονταν τα αφηνιασμένα στίφη των ανθρωποειδών των ΜΑΤ, της ΔΕΛΤΑ και των άλλων δολοφονικών σωμάτων. Ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Καταστροφές καταστημάτων, εισβολές σε εισόδους πολυκατοικιών, ακόμη και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Δεκάδες οι τραυματίες, εκατοντάδες οι προσαγωγές. Στο όργιο αυτό της αστυνομικής βίας συμμετείχε χθες και πλήθος ασφαλιτών, ίσως και χρυσαυγιτών ή ανθρώπων του υποκόσμου, με εμφάνιση δήθεν «αντιεξουσιαστών», που προκαλούσαν, καταδίωκαν και συλλάμβαναν διαδηλωτές, επιδίδονταν σε καταστροφές. Αλλεπάλληλες φορές καταδιώχτηκαν από αντιεξουσιαστές, για να εμφανιστούν σε κάποιο άλλο σημείο και να συνεχίσουν το έργο τους, σύμφωνα με τις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους. Είναι ξεκάθαρο πως μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα δεν αρκούν οι καταγγελίες. Είναι υποχρέωση της Αριστεράς να μιλήσει με πλήρη σαφήνεια για την απροκάλυπτη παραβίαση του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση και για τις πολιτικές, αλλά και τις ποινικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Είναι υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει με πλήρη σαφήνεια ότι σε ενδεχόμενη άνοδό της στην κυβέρνηση θα εξεταστούν όλες αυτές οι παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και θα καταλογιστούν ευθύνες. Ότι θα δώσουν λόγο οι πολιτικοί υπεύθυνοι και η ηγεσία της ΕΛΑΣ. Ότι τα ανθρωποειδή που επιδίδονται σε βιαιότητες κατά πολιτών, όχι μόνο θα αποταχθούν από το σώμα, αλλά και θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από σήμερα να αρχίσει τη συγκέντρωση στοιχείων (το υλικό είναι άφθονο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου) και να κατατεθούν άμεσα μηνύσεις κατά γνωστών και αγνώστων. Που θα αξιοποιηθούν από την επόμενη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. Αν θέλει να είναι κυβέρνηση. Γιατί με ασύδοτα τα φασιστοειδή της ΕΛ.ΑΣ. και τον λαό τρομοκρατημένο, λίγο δύσκολα θα πειστεί ένας κόσμος, κυρίως από το πλήθος των φιλήσυχων πολιτών, πως πράγματι υπάρχει αποφασιστικότητα, προϋπόθεση βασική για να πειστεί πως έχει να κάνει με υπεύθυνη πολιτική δύναμη που πράγματι σέβεται τον εαυτό της.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοκρατία «εξ αποστάσεως»
Να λοιπόν που η νεολαία και γενικότερα η ανήσυχη κοινωνία αποκτά τον ήρωά της: τον 21χρονο Νίκο Ρωμανό. Η ηρωοποίησή του δεν οφείλεται μόνο στις δικές του επιλογές, στην αταλάντευτη επιμονή του στην απεργία πείνας, αλλά και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, στην άρνησή της να του επιτραπεί η φοίτηση στη σχολή όπου πέρασε με το σπαθί του, χωρίς φροντιστήριο, χωρίς ιδιαίτερα, μελετώντας μέσα στη φυλακή. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ, ποιο ΚΚΕ, ποιες αριστερές οργανώσεις, ποια συνδικάτα, ποια παράταση του Μνημονίου, ποιος προϋπολογισμός: το αναρχικό ρεύμα έχει τις τελευταίες ημέρες το λόγο, όπως τον έχουν και οι δυνάμεις καταστολής. Τουλάχιστον αυτή την εικόνα δίνουν τα μεγάλα κανάλια που όλη αυτή την εβδομάδα προβάλλουν τρέιλερ με «κλέφτες κι αστυνόμους» και εικόνες μιας φλεγόμενης πόλης και ταυτόχρονα βαφτίζουν την (αυτονόητη) αλληλεγγύη «ανομία». Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε την εκτόνωση της έντασης, το αίτημα για εκπαιδευτική άδεια θα είχε γίνει δεκτό – εξάλλου εκπαιδευτική άδεια ζήτησε ο νεαρός κρατούμενος όχι προνομιακή μεταχείριση. Πώς μπορεί η φοίτηση «εξ αποστάσεως» να καλύψει κάποιον που βάζει ενέχυρο την ίδια τη ζωή του για λίγες ανάσες ελευθερίας; Ωστόσο το σκηνικό που έχει στηθεί από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ υπερβαίνει το πρόσωπο του Ρωμανού, υπερβαίνει και τον αντιεξουσιαστικό χώρο: πρόκειται για μια απόπειρα διαιώνισης της μνημονιακής βαρβαρότητας υπό το λάβαρο του νόμου και της τάξης. Η κυβέρνηση δεν σκοτώνει λίγο λίγο μόνο τον Ρωμανό: εδώ και χρόνια φαρμακώνει την πλειονότητα των νέων, μαζί και τους γονείς και τους παππούδες τους, στραγγαλίζει κάθε ελπίδα, κάθε προοπτική για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Όλοι αυτοί όμως που θα έπρεπε να δώσουν μαζική απάντηση στη συνεχιζόμενη κυβερνητική κτηνωδία είναι διαιρεμένοι, οργισμένοι και φοβισμένοι ταυτόχρονα. Φοίτηση εξ αποστάσεως προτείνεται για τον Ρωμανό• σε ζωή, έρωτα και όνειρα εξ αποστάσεως υποχρεώνουν τη νεολαία, σε δημοκρατία εξ αποστάσεως (ή σε απόσταση κάλπης) καταδικάζουν το λαό. Εξ αποστάσεως και τα διάφορα κομμάτια του καραβοτσακισμένου εργατικού κινήματος, ενώ και οι όποιες πρωτοπορίες βαδίζουν χωριστά, όχι μόνο η μία από την άλλη αλλά και σε σχέση με ό,τι φιλοδοξούν να εκφράσουν, να εκπροσωπήσουν
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία σοκ:«Εισαγγελέας έδωσε εντολή στους ψυχίατρους Ρωμανού να του χορηγήσουν ισχυρά ψυχοτρόπα αλλά εκείνοι αρνήθηκαν
Καταγγελία από συντροφους του Ρωμανου και την αναδημοσιεύει με την ελπίδα πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί διαφορετικά... «Γράφουμε για να καταδείξουμε, για άλλη μία φορά, το πόσο αδίστακτοι είναι κράτος και κυβέρνηση. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουμε τι έχουμε πραγματικά απεναντί μας και πως μπορούμε να αντισταθούμε. Σήμερα λοιπόν μία μέρα φορτισμένη, που ξυπνάει στο μυαλό μας μνήμες οργης και εξέγερσης, έφτασε σε μάς, διασταυρωμένη πληροφορία πως κάποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή στους ψυχιάτρους που παρακολουθούν τον Νίκο να του χορηγήσουν ισχυρά ψυχοτρόπα ώστε να παρακάμψουν την θελησή του και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το τι σημαίνει “χορήγηση ισχυρών ψυχοτρόπων” αρκεί να θυμήσουμε τις περιπτώσεις όπου αγωνιστές υποβλήθηκαν σε αυτό το βασανιστήριο, τόσο στο εξωτερικό όσο και εδώ στην Ελλάδα, όπως στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε σαν υποψία να υπάρχει αυτή η απειλή πάνω από τον Νίκο. Προς τιμήν τους οι γιατροί του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς αρνήθηκαν να υπακούσουν στην προφορική εντολή του εισαγγελέα, όμως σίγουρα αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους ίδιους. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύντροφοι του Ρωμανού καταγγέλλουν: Εισαγγελέας έδωσε εντολή να του χορηγηθούν ψυχότροπα φάρμακα
Ο Δημήτρης Πολίτης και ο Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, οι οποίοι σε ένδειξη συμπαράστασης έχουν προχωρήσει και αυτοί σε απεργία πείνας από την 1η Δεκεμβρίου, καταγγέλουν ότι επιχειρούν να χορηγήσουν ψυχότροπα φάρμακα προκειμένου να παρακάμψουν τη θέλησή του και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση υπενθυμίζοντας μάλιστα την περίπτωση του Σάββα Ξηρού για να τονίσουν τι σημαίνει «χορήγηση ψυχότροπων φαρμάκων».
Το κείμενο των Πολίτη- Μπουρζούκου :
Γράφουμε για να καταδείξουμε, για άλλη μία φορά, το πόσο αδίστακτοι είναι κράτος και κυβέρνηση. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουμε τι έχουμε πραγματικά απεναντί μας και πως μπορούμε να αντισταθούμε. Σήμερα λοιπόν μία μέρα φορτισμένη, που ξυπνάει στο μυαλό μας μνήμες οργης και εξέγερσης, έφτασε σε μάς, διασταυρωμένη πληροφορία πως κάποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή στους ψυχιάτρους που παρακολουθούν τον Νίκο να του χορηγήσουν ισχυρά ψυχοτρόπα ώστε να παρακάμψουν την θελησή του και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το τι σημαίνει “χορήγηση ισχυρών ψυχοτρόπων” αρκεί να θυμήσουμε τις περιπτώσεις όπου αγωνιστές υποβλήθηκαν σε αυτό το βασανιστήριο, τόσο στο εξωτερικό όσο και εδώ στην Ελλάδα, όπως στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού, Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε σαν υποψία να υπάρχει αυτή η απειλή πάνω από τον Νίκο. Προς τιμήν τους οι γιατροί του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς αρνήθηκαν να υπακούσουν στην προφορική εντολή του εισαγγελέα, όμως σίγουρα αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους ίδιους. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.
Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθηγητές έδεσαν ασφαλίτες… στο Μεξικό
Δημόσια διαπόμπευση περίμενε μέλη των αρχών ασφαλείας που παρεισέφρησαν σε πορεία εκπαιδευτικών στο Μεξικό. Τα μέλη του συνδικάτου καθηγητών CNTE, που δραστηριοποιείται στις φτωχότερες περιοχές του Νότιου Μεξικού, έδεσαν τους ασφαλίτες και τους παρουσίασαν στις κάμερες των μέσων ενημέρωσης.
εμεις εδω ποτε θα τους δεσουμε??
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό ακριβως όποιος δεν τους ειδε σήμερα έτσι μαζεμενους δεν μπορει να καταλαβει, κατεβαιναν μπουλούκια και παρέμεναν στα πλαγια της πορείας... Ζω για να δω την αμηχανία των μαυροφορεμένων ασφαλιτών όταν μια μέρα οι αναρχικοί συνεννοηθούν να κατέβουν στην πορεία ντυμένοι στα άσπρα"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για υπερβολική αστυνομική βία και αυθαιρεσία μιλούν τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. Τα ελληνικά δεν είδαν, δεν άκουσαν..." Πείτε ένα τελευταίο "Ζήτω η Δημοκρατία" για σήμερα για να πάτε για ύπνο ήσυχοι. Ή στα μπουζούκια. Καληνύχτα ~
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ασφαλίτες ντυμένοι κουκουλοφόροι πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι παντού, οι εντολές "Διαλύστε τους" έχουν ακουστεί από ασυρμάτους, οι κάτοικοι στα Εξάρχεια πετάνε ότι βρίσκουν στα ΜΑΤ απ' τα μπαλκόνια, οι Δελτα, Ζήτα, τα "γράμματα του νόμου" τέλος πάντων, κάνουν ντου στο άσχετο για να κυνηγήσουν, να ξυλοκοπήσουν & να συλλάβουν τον οποιονδήποτε στα καλά καθούμενα ( = χωρίς πρόκληση αλλά μόνο και μόνο επειδή υπάρχεις έξω).... Ελπίζω να έχεις καταλάβει ποιοι έχουν κάνει και θα κάνουν τη χώρα λαμπόγυαλο και πως όσοι βγαίνουν στους δρόμους δε βγαίνουν για να επιτεθούν, αμύνονται επειδή "κάποιοι" τους επιτίθενται επειδή βγαίνουν...
Σχολιο.- έχουν αυτονομηθεί πλέον.... Σχολιο.- μπα, με εντολες από την κατοχικη κυβερνηση δρουν….
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ηταν το ΚΚΕ που ανεδειξε την Αντισταση, αλλα η Αντισταση το ΚΚΕ….
Με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία συμμετείχε με δύο υπουργεία και το Ε.Α.Μ. έφτασε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1944, συνοδευόμενη από βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης ήταν να αποστρατεύσει την ένοπλη αντίσταση και να δημιουργήσει ενιαίο στρατό και να ενοποιήσει την επικράτεια. Το ζήτημα της τύχης της ένοπλης αντίστασης υπήρξε βασικό πρόβλημα σε όλες τις πρώην κατεχόμενες χώρες. Στη Γαλλία, όπου της αντιστασιακής Ελεύθερης Γαλλίας ηγούνταν ο στρατηγός Ντε Γκωλ, η αντίσταση απορροφήθηκε στον νέο στρατό. Στην Ιταλία, ακόμη και έως το 1948 γίνονταν στρατιωτικές επιχειρήσεις για να διαλύσουν ένοπλα αντιστασιακά σώματα. Στο Βέλγιο, οι κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε μια συγκέντρωση στις Βρυξέλλες που διαμαρτυρόταν για τον αφοπλισμό των ένοπλων ανταρτών. Στην Ελλάδα το πρόβλημα ήταν πολύ οξύτερο γιατί και ο αντιστασιακός στρατός έλεγχε σχεδόν το σύνολο της χώρας, και ελεγχόταν από τους κομμουνιστές. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έλεγχε μόνο το κέντρο της πρωτεύουσας. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης άρχισε όταν ετέθη το ζήτημα της αποστράτευσης του Ε.Λ.Α.Σ. και της δημιουργίας τακτικού στρατού. Η δημιουργία ενιαίου στρατού με ειρηνικές και ουδέτερες διαδικασίες ήταν ένα αδύνατο εγχείρημα. Τις ηγετικές θέσεις των ταγμάτων εθνοφυλακής, ενός στρατού για την εμπέδωση της τάξης σε όλη τη χώρα που θα αντικαθιστούσε όλες τις ένοπλες ομάδες και θα βρισκόταν υπό την καθοδήγηση των Βρετανών, τις πλαισίωναν αξιωματικοί με θητεία στα Τάγματα Ασφαλείας. Η αποκατάσταση και η επαναφορά των δωσίλογων αξιωματικών του προπολεμικού τακτικού στρατού στον νέο στρατό της απελευθερωμένης Ελλάδας σήμαινε συναγερμό στο Ε.Α.Μ. Στις 3 Δεκεμβρίου ένα ειρηνικό συλλαλητήριο οργανωμένο από το Ε.Α.Μ. χτυπήθηκε χωρίς προειδοποίηση από την αστυνομία και από ελεύθερους σκοπευτές αφήνοντας 20-30 νεκρούς και πολλούς τραυματίες στην πλατεία Συντάγματος. Τα Δεκεμβριανά θεωρήθηκαν και τότε, και στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ως απόπειρα των κομμουνιστών να καταλάβουν βίαια την εξουσία. Η προσέγγιση αυτή αφήνει μερικά ερωτηματικά αναπάντητα. Γιατί η απόπειρα αυτή δεν έγινε τον Οκτώβριο, αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανών; Επί μια εβδομάδα η Ελλάδα μετεωριζόταν σε κενό εξουσίας. Σήμερα γνωρίζουμε ότι και ο Ε.Λ.Α.Σ. και το Κ.Κ.Ε. είχαν καταστρώσει έγκαιρα επιτελικά σχέδια για την κατάληψη της Αθήνας. Γιατί δεν τα πραγματοποίησαν; Ακόμη και όταν ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά, ο κύριος όγκος των δυνάμεων του Ε.Λ.Α.Σ. δεν μετακινήθηκε προς την πρωτεύουσα και ούτε πήρε μέρος στη μάχη της Αθήνας. Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο Ε.Λ.Α.Σ. συνέχιζε να συνεργάζεται με της Άγγλους. Στην Αθήνα οι δυνάμεις του Ε.Λ.Α.Σ. επιτίθεντο σε αστυνομικά τμήματα και κρατικά κτίρια, αλλά δεν υπήρχε σχέδιο ούτε σαφείς διαταγές τι να κάνουν όταν θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με στρατιώτες της Κοινοπολιτείας. Το Κ.Κ.Ε. και το Ε.Α.Μ., έχοντας υπερεκτιμήσει την εκλογική τους επιρροή, πίστευαν ότι θα αποτελούσαν τον κορμό γύρω από τον οποίο θα στρέφονταν οι μεταπολεμικές πολιτικές εξελίξεις. Γιατί τότε δεν απέφυγαν τη σύγκρουση, πάση θυσία; Ο πρώτος λόγος είναι το κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας το οποίο από μακρού είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στο Ε.Α.Μ. και στους Βρετανούς. Το Ε.Α.Μ. φοβόταν ότι οι Βρετανοί θα έφερναν πραξικοπηματικά τον βασιλιά που θα επανεγκαθίδρυε δικτατορία. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το Ε.Α.Μ. δεν είχε αντιληφθεί ότι η σύγκρουση αυτή θα είχε τόσο καταλυτικές συνέπειες. Από την άλλη μεριά, οι Βρετανοί οι αντι-εαμικές δυνάμεις και ο παλιός πολιτικός κόσμος, οι δωσίλογοι συγκρότησαν έναν φιλοπόλεμο πόλο που έστελνε ανησυχητικά μηνύματα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Σε μια παρόμοια ατμόσφαιρα, κάποιος θα πυροβολήσει πρώτος και η σύρραξη θα γενικευθεί. Το έκανε η αστυνομία εκείνη τη ματωμένη Κυριακή του Δεκέμβρη. Τα Χριστούγεννα του ’44, υπό το βάρος μιας διεθνούς κατακραυγής για όσα συνέβαιναν στην Αθήνα, ο Τσώρτσιλ και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονυ Ήντεν επισκέφθηκαν την Αθήνα και συγκάλεσαν μια σύσκεψη με πολιτικούς από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Α.Μ. Οι αποφάσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί αντιλαμβάνονταν τη μεταπολεμική Ευρώπη με παλιούς όρους. Πίστευαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επανέλθει στην προ του πολέμου κατάσταση, σαν να μην είχε αλλάξει τίποτε ή ελάχιστα. Θεωρούσαν επομένως το Ε.Α.Μ. απλώς στασιαστικό κίνημα και επέλεγαν αντιμοναρχικά σύμβολα ως χειρονομίες συμβιβασμού και συνδιαλλαγής.
Παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1945 οι Βρετανοί, ενισχυμένοι πλέον, εξαπολύουν μια τελική επίθεση, και στις αρχές Ιανουαρίου του 1945 ο Ε.Λ.Α.Σ. αναγνώρισε την ήττα του στη Συμφωνια της Βαρκιζας. Αυτή η ήττα της εαμικής αντίστασης τον Δεκέμβρη του ’44 ήταν καταλυτική. Έσπειρε την απογοήτευση στον κόσμο που είχε συστρατευθεί μαζί της, και έκανε μεγάλο μέρος του κατω από τις πιεσεις και το ξυλο να αποστασιοποιηθεί έκτοτε από την Αριστερά. Αλλοι οδηγηθηκανε στην Μακρονησο, αλλους τους σκοτωσανε οι συμμοριες των συνεργατων των Γερμανων. Μεχρι που ο ιδιος ο λαος πηρε τα λιγα λιανοντουφεκα που ειχε κρυψει και δεν ειχε παραδωσει στους συνεργατες των Γερμανων, και το ΚΚΕ αναγκαστηκε εκ των πραγματων, μετα από πολύ καιρο να αναγνωρισει το δευτερο ανταρτικο, για να προσπαθησει να το καναλιζαρει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε νεαρούς και σε δημοσιογράφο του Κόκκινου
Ελλάδα Αναίτια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, μετά την χρήση αύρας και την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση. Επίθεση και στον δημοσιογράφο του Κόκκινου, Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη. Αναίτια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, μετά την χρήση αύρας και την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν προς πάσα κατεύθυνση. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν και προσήγαγαν μια ομάδα νεαρών, μικρών σε ηλικία ενώ επίθεση δέχτηκε και ο δημοσιογράφος του Κόκκινου, Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης, ο οποίος επίσης χτυπήθηκε. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 προσαγωγές, ωστόσο, η επίθεση έγινε αναίτια, με τους προσαχθέντες να ξυλοκοπούνται.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γράφεται από φίλες και φίλους ότι κάνει λάθος το "Κόκκινο" να αναφέρεται στους ασφαλίτες κουκουλοφόρους, η ύπαρξη των οποίων διαπιστώνεται από βίντεο και φωτογραφίες ως αδιάψευστα ντοκουμέντα. Θεωρούν πως έτσι αναπαράγεται η άποψη πως και ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι ύποπτος για συνεργασία με την Ασφάλεια. Χωρίς να έχω κανέναν λόγο να κάνω τον συνήγορο του "Κόκκινου", θεωρώ πως η συνεχής αποψινή ενημέρωση κάνει σαφή διάκριση μεταξύ διαδηλωτών και ασφαλιτών. Και φυσικά θα θεωρούσα άθλιο να έχουν εξαπολυθεί εκατοντάδες ασφαλίτες με κουκούλες και αυτό να μην καταγγέλλεται.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ.
~ Καζαντζάκης ~
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην πορεία μας συνόδευσαν μυριαδες ασφαλίτες,που νομιζω πως και τα παιδιά μου θα καταλάβαιναν, ότι ειναι ασφαλίτες. Κράτησαν διακριτική παρουσία στις παράλληλες οδούς οι Ματατζήδες, με το που ολοκληρώθηκε και έφτασε η πορεία στο αρχικό της σημείο στα Προπύλαια, αποδείχτηκε ξεκαθαρα ποιο ήταν το σχέδιό τους. Κατεβασαν κανόνια νερού και όλη την αστυνομική δύναμη προς τα εξάρχεια που ήξεραν οτι μέρος της πορείας θα οδηγηθεί για το σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης. Κοινως επειδή το κάλεσμα ήταν κυρίως από τον αναρχικό χώρο, περιμεναν στην γωνία να εκδικηθούν και να διαλυσουν τα εξάρχεια για άλλη μια φορά. Φωτογράφοι των εναλλακτικών μέσων κυρίως ακουγαν από τους μπάτσους το :"Θα φάτε καλά σήμερα". Επιδιώκουν να στοχοποιήσουν για άλλη μια φορά τον αναρχικό χώρο και μέσα από κει και το Νίκο Ρωμανό, ώστε να ξαναπεί ο νοικοκυραίος φιλήσυχος πολίτης, καλά του κάνουν. Αυτά ! και κλεινω για καληνυχτα με το πιο ρεαλιστικό σύνθημα που ακουστηκε σήμερα : ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ!
----------------------------------------------------------------------------
Αποχαιρετά την Υδρα ο νεοναζί διοικητής που ντρόπιασε το νησί
Μέρες μετράει για την οριστική απομάκρυνσή του από την Υδρα ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού Γιώργος Κάγκαλος. Μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει από την αποκάλυψη της φωτογραφίας-ντοκουμέντο που είχε δημοσιεύσει το «Εθνος της Κυριακής», στην οποία ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ χαιρετούσε ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα, αποφασίστηκε τελικά η μετάθεσή του από το νησί του Αργοσαρωνικού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ 12 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - 296 προσαγωγές από το σωρο
Επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 35 προσαγωγές. Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Βέροια όπου η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στην Πάτρα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές. Στον εισαγγελέα 3 συλληφθέντες για επεισόδια στο Αγρίνιο Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα, ηλικίας 36, 28 και 21 ετών, τα οποία συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 10 αλλαγές ο νέος συνδικαλιστικός νόμος
«Ψαλίδι» στα συνδικαλιστικά προνόμια των συνδικαλιστων να κηρυσουν απεργια, αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την προκήρυξη απεργίας και επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών για το αν εφαρμόζεται το λοκ άουτ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μέσα στον μήνα κατατίθεται στη Βουλή. Υστερα από 32 χρόνια αλλάζει ο νόμος (1264/82), με τις νέες ρυθμίσεις να αφορούν δέκα βασικές διατάξεις. Οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ως στόχο να περιοριστούν το δικαιωμα της απεργιας, ενώ όσον αφορά στο λοκ άουτ ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για την εξέταση των αγωγών από εργοδότες και εργαζομένους (με βάση και τον αστικό κώδικα).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βορίδης: Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις ΦΠΑ στα φάρμακα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα άφησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Ειδικότερα, ο υπουργός είπε: «Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα, δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις, δεν είμαι εκείνος που διεξάγει τη διαπραγμάτευση». Ο ίδιος υπογράμμισε πως: «Ζητήματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής είναι ζητήματα του ΥΠΟΙΚ. Είναι ανοιχτή η συζήτηση». Επιπλέον, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης (με την τρόικα) είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης )των απολυσεων δηλαδη), το τέλος του μνημονίου (τα γνωστα ψεματα του φασιστα), και η συζήτηση, από εκεί και πέρα, για τον τρόπο που θα δανείζεται η χώρα (πως θα τα τρωνε οι ημετεροι δεξιοι δηλαδη)».
----------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: Η απίθανη απάντηση μουσικού στην αγγελία που έβαλε εστιάτορας - Έγινε θέμα συζήτησης στο facebook και όχι μόνο...
Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ανέβασε την... άκρως ιδιαίτερη αγγελία που βλέπετε... Ο εστιάτορας ήθελε να βάλει στο μαγαζί του ζωντανή μουσική, αλλά δεν ήθελε να πληρώνει τους μουσικούς. Έτσι όπως βλέπετε στην μικρή αγγελία ζήτησε μουσικούς να παίζουν δωρεάν, με μοναδικό κέρδος για τους ίδιους, να προωθούν τη δουλειά τους και να πουλάνε CD. Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση που βλέπετε, στο ίδιο πνεύμα. Τονίζεται πως μια ομάδα μουσικών ψάχνει για εστιάτορα που θέλει να προωθήσει τη δουλειά του δωρεάν και γι'αυτό το λόγο, του παραχωρούν το σπίτι τους για να τους μαγειρεύει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το έχω ακούσει στο παρελθόν, το έχω πει κι εγώ στο παρελθόν. Κάτω από τα κράνη των MAT κρύβονται δικά μας παιδιά. Είναι αλήθεια. Αυτά τα δικά μας παιδιά λοιπόν, όταν πάνε σπίτια τους το βράδυ, όταν βγάζουν το κράνος κι αφήνουν τα γκλοπ επάνω στο τραπέζι τι λένε; "Σήμερα είχα μια δημιουργική και παραγωγική μέρα στη δουλειά...";;;;;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τηλεοπτικό δελτίο : "Ταραξίες στα Εξαρχεια πετούσαν ό,τι έβρισκαν από τα μπαλκόνια..." κτλ κτλ...
Ναι ρε, όταν η αστυνομία κυνηγά όποιον να 'ναι, μπαίνει μέσα σε πολυκατοικίες και ξυλοκοπεί άγρια κοσμο, οι άνθρωποι στα μπαλκόνια γιουχάρουνε "Αφήστε ήσυχα τα παιδιά ρε.." κι ο,τι αλλο μπορείτε να φανταστείτε φυσικά, ΔΙΚΑΙΩΣ. Έχετε καταλάβει ότι εδώ έχουμε πόλεμο και η λέξη χούντα είναι λίγη γιατί συμβαίνει σε μια υποτιθέμενη Δημοκρατια. Όπου βλέπανε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων κάνανε ντου ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ή ΑΙΤΙΑ..... Κι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν στα μπαλκόνια, στα σπίτια τους δηλαδή, ήταν ταραξίες. ΄ Έχεις καταλάβει πια ότι για την κυβέρνηση και την αστυνομία είμαστε ΟΛΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ αν δεν κάτσουμε να το βουλώσουμε ήσυχα στη γωνιά μας σαν καλά παιδιά;;; Μην νομίζει κανείς ότι εξαιρείται. Γελιέται. Άι σιχτίρ όλοι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα Μαρφίν σχεδίαζε χθες η Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα ασφαλιτών με δήθεν «αντιεξουσιαστική» εμφάνιση επιχείρησε να βάλει φωτιά σε κεντρικό εμπορικό κατάστημα. Τη φωτιά έσβησαν διαδηλωτές, κυρίως αντιεξουσιαστές, που βοήθησαν και τον κόσμο που εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα να βγει απ' αυτό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα "καθαρά χέρια"¨της Χρυσής αυγής τσέπωσαν 155.000 ευρώ για ανύπαρκτο ίδρυμα
Ο Γενικός Γραμματέας του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής ορίεται σε πιο παλιές δηλώσεις του, πως τα χέρια των Χρυσαυγιτών μπορεί να χαιρετούν ναζιστικά, αλλά είναι "καθαρά". Τα χέρια της είναι τόσο καθαρά που σύμφωνα με την Βουλευτίνα των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εισέπραξαν 155.000 ευρώ για ανύπαρκτο ίδρυμα!
Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στις 4-12-14 στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, το κομματικό ίδρυμα της «Χρυσής Αυγής» Α.Ι.Γ.Ι.Σ δεν καταχωρήθηκε ποτέ στα μητρώα του Πρωτοδικείου Αθηνών! Τίθεται επομένως σε αμφισβήτηση η από 13-11-2014 διάψευση της «Χρυσής Αυγής» η οποία ισχυρίστηκε ότι διαθέτει «όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την σύννομη ίδρυση και λειτουργία του Ιδρύματος ΑΙΓΙΣ».
Σχολιάζοντας τα παραπάνω η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Η Χ.Α είναι πλέον υποχρεωμένη να απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσα αλλά εκείνη απέφυγε ξανά στην από 13-11-2014 ανακοίνωση της, δια της μεθόδου του “στρίβειν”. Χωρίς τις συνήθεις ύβρεις και χαρακτηρισμούς η κρυπτόμενη πίσω από την ανωνυμία ηγεσία της Χ.Α οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία που λέει ότι διαθέτει αλλά αποφεύγει επίμονα να καταθέσει, όπως: τα ονόματα των μελών του Δ.Σ του «ιδρύματος» ΑΙΓΙΣ τα στοιχεία του στελέχους της που κρύβεται πίσω από τα αρχικά «Ι.Π» τη νομική μορφή του «ιδρύματος» ΑΙΓΙΣ, την νόμιμη σύσταση του οποίου αγνοεί ο κ. Αθανασίου. Η Χ.Α είναι πλέον υποχρεωμένη να εξηγήσει τα παραπάνω στους φορολογούμενους από τους οποίους υπενθυμίζω πως πριν από την γνωστή αναστολή χρηματοδότησης της, είχε προλάβει να εισπράξει 155.000 ευρώ για ερευνητικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες… Τέλος πρέπει να υπενθυμίσω στην κρυπτόμενη Χ.Α πως η ίδια χαρακτήριζε άχρηστα τα παραπάνω κομματικά ιδρύματα και μάλιστα ζητούσε με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή την κατάργηση όλων των κρατικών επιχορηγήσεων σε think tank κοινοβουλευτικών κομμάτων! Ας μας πει από τι πάσχει τελικά: από αμνησία ή από πολιτική υποκρισία;».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επέστρεψαν και τραυμάτισαν τον περιπτερά! Θα τους ταΐζει και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Πριν λίγες μέρες του έκλεψαν τα νερά από το περίπτερο και βιαιοπράγησαν σε βάρος του επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Χθες, έχοντας επανέλθει στην πλατεία Εξαρχείων, τον θυμήθηκαν και τον τραυμάτισαν, ρίχνοντας στο περίπτερο χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Το ερώτημα που απευθύνουμε μέρες τώρα κι εμείς, μαζί με πλήθος άλλων αριστερών και δημοκρατών, προς τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αναπάντητο: Αυτά τα ανθρωποειδή, τα κλεφτρόνια, οι ένστολοι τραμπούκοι, θα παραμείνουν στην αστυνομία αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση; Θα συνεχίσει και τότε το ελληνικό δημόσιο να σιτίζει κοινωνικά αποβράσματα; Τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει μια σαφής απάντηση;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην «μονταζιέρα» του MEGA: Πως οι διαδηλωτές που σβήνουν φωτιά σε κατάστημα γίνονται «εργαζόμενοι» της επιχείρησης
ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...............
Αυτοί που βλέπετε απο το 00:30 και πέρα, ναι, ναι, αυτοί που φοράνε τζιν, φούτερ με κουκούλα, έχουν σακίδια στην πλάτη και κρατάνε κόκκινες σημαίες και ΣΒΗΝΟΥΝ τη φωτιά είναι οι εργαζόμενοι του καταστήματος φυσικά όπως περιγράφει η "δημοσιογράφος"... Δεν είναι τα παιδιά από το μπλοκ των αναρχικών. ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΑΜΕ. ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Che Guevara στον ΟΗΕ: Patria o muerte!
"Ο τρόπος με τον οποίο κλείνει την ομιλία του είναι εμφατικός. «Patria o muerte» (πατρίδα ή θάνατος) αναφωνεί, και οι περισσότεροι αντιπρόσωποι ξεσπούν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Ο Che δεν ήταν, φυσικά, κάποιος «πυροβολημένος» εθνικιστής. Ούτε εκστόμισε τυχαία αυτήν του τη φράση. Όλη του η ομιλία, αλλά και το έργο που άφησε, εξηγούν πλήρως το σκεπτικό του, το οποίο, μαζί με το θάρρος και την αυταπάρνησή του, τον οδήγησε στο Πάνθεον των χιλιοτραγουδισμένων λαϊκών ηρώων. Η τοποθέτηση του αποτελεί καταπέλτη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στην αποικιοκρατία και στη νεοαποικιοκρατία, λέγοντας πως «ο «δυτικός πολιτισμός» κρύβει πίσω από την επιβλητική πρόσοψη του ένα κοπάδι από ύαινες και τσακάλια». Τάσσεται αναφανδόν υπέρ του δικαιώματος για ειρηνική συνύπαρξη όλων των χωρών, ειδικά των μικρότερων, που είναι συχνότερα θύματα του ιμπεριαλισμού. Έτσι, καταγγέλλει την κυβέρνηση της Τουρκίας και το ΝΑΤΟ για τις πιέσεις που ασκήθηκαν με «κτηνώδη τρόπο» εναντίον της Κύπρου, η οποία υποχρεώθηκε να «υπερασπιστεί ηρωικά την αυτοκυριαρχία της» (σημείωση: το 1964, όπου έγινε αυτή η ομιλία, δεν είχε ακόμη πραγματοποιηθεί η τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο)".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε νεκροί στην ανατολική Ουκρανία
Παρά την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε μόλις δύο μέρες νωρίτερα, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν από τους ναζιστες του Κιεβου στις πόλεις Ντονέτσκ και Κριακίβκα εχθές το βράδυ
Δεκέμβριος 07 2014 12:22
Δύο ημέρες αφού τέθηκε σε ισχύ νέα κατάπαυση του πυρός και ανακοινώθηκε η έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιφασιστων αυτονομιστών ανταρτών και του ναζιστικου στρατού του Κιεβου, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο προπύργιο των αντιφασιστών Ντονέτσκ, όπου σποραδικές εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο φιλοναζιστης διορισμενος κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ έκανε λόγο επιπλέον για δύο νεκρούς πολίτες στο χωριό Κριακίβκα μετά την πτώση όλμου στην αυλή ενός σπιτιού. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από έξι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τους ναζιστες από την αρχή της εβδομάδας στην επαρχία. Όπως αναφέρει ο ναζιστικός στρατός του Κιεβου, θερμά σημεία των μαχών παραμένουν τα προπύργια των αντιφασιστών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, καθώς και η περιοχή γύρω από το Ντεμπαλτσέβε, βορειοανατολικά του Ντονέτσκ όπου οι αντιφασιστες αντάρτες έχουν ενισχύσει την παρουσία τους. Εξάλλου αποικιακοι δυτικοι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έκαναν λόγο για πολλές οχηματοπομπές, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 60 φορτηγά και κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ από την πόλη Σαχτάρσκ, που βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο των αντιφασιστών. Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν μειωθεί σε ένταση δύο ημέρες αφού τέθηκε σε ισχύ, στις 5 Δεκεμβρίου, μια αναπάντεχη κατάπαυση του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των αντιφασιστων ανταρτών και του ναζιστικού στρατού του Κιεβου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει ΠτΔ άφησε ο Γιοβανόπουλος
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 15:51
Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης αναφέρθηκε ο πρωην βουλευτης των ΑΝΕΛ και τωρινος ανεξαρτητος βουλευτης Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, κάνοντας λόγο για πολιτικό τέλμα, στο οποίο μόνο όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν. Ο κ. Γιοβανόπουλος μίλησε ακόμα για ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό 2015 καλώντας την κυβέρνηση να κάνει ένα πρόγραμμα εθνικής συναίνεσης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Πόσο ακόμα θα με βρίζετε επειδή μπορεί να είμαι ένας πιθανός ψηφοφόρος του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ανεβάστε την ποιότητα των επιχειρημάτων σας. Δεν μπορούμε να ξορκίζουμε τα φαντάσματα. Είναι επιχείρημα να χαρακτηρίζομαι αποστάτης αν τολμήσω να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μη με βάζετε σε αυτήν τη μυλόπετρα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δρίτσας: «Στημένα από κυβερνηση και αστυνομια τα επεισόδια»
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 15:42
Φαινόμενα προκλητής έντασης στις χθεσινές κινητοποιήσεις κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού. «Χθες είχαμε φαινόμενα προκλητής έντασης. Σας προειδοποιούμε. Όχι μόνο σας παρακολουθούμε σε αυτήν τη συστηματική σας δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν πρόκειται εμείς να γίνουμε τα θύματά της, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στημένα επεισόδια. Και χθες είχαμε τέτοια. Και δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε μια τέτοια διολίσθηση. Έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν εντάσεις ακόμη και στις ειρηνικές κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών και έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση θέλει να δείχνει ως πρόσωπο τη βία και την καταστολή» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. «Αν διακατέχεστε από το σύνδρομο του Ιαβέρη στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, να ξέρετε ότι ο Ιαβέρης, ως τραγικό πρόσωπο, έφτασε στο όριο της αυτογνωσίας, με τη γνωστή κατάληξη. Έπεσε στον Σηκουάνα και υπέβαλε τον εαυτό του στην εξαφάνιση για να μείνει στην ιστορία η μετάνοιά του. Επιτέλους, δεν μπορείτε να είστε ταυτόχρονα, τόσο επικίνδυνοι, τόσο ελαφρόμυαλοι και τόσο ανάλγητοι» τόνισε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια στην Αθήνα: 296 προσαγωγές και 43 συλλήψεις
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, 12:05
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 296 ατόμων, εκ των οποίων οι 43 συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορα αδικήματα. Δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των διαδηλωτών που υπέστησαν τραυματισμό στα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών, κλομπ και νερού υπό πίεση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξαθλιωθείτε, για να μην εισάγουμε
Το νέο, απίστευτο «επιχείρημα» εναντίον της ανόδου των μισθών
Αρθρογράφος: Διονύσης Ελευθεράτος
Καταλάβατε γιατί δεν πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, ούτε καν ο κατώτατος, «μέχρι νεoτέρας» – αν όχι μέχρι Παρουσίας Δευ¬τέρας; Αντιληφθήκατε την αλ¬λαγή της σχετικής καθεστωτικής – μνημονι¬ακής επιχειρηματολογίας ή τουλάχιστον του «κέντρου βάρους» της; Μέχρι πρότινος η «κασέτα» ήταν… μονοθε¬ματική: «Εάν αυξηθούν οι μισθοί, οι επιχειρή¬σεις θα αναγκαστούν να απολύσουν περισσό¬τερο κόσμο, για να επιβιώσουν. Ειδάλλως θα κλείσουν, οπότε θα μείνουν στο δρόμο ακό¬μη περισσότεροι άνθρωποι». Δεν θα αναλύ¬σουμε εδώ ενδελεχώς το «ποιόν» του σχετι¬κού επιχειρήματος ούτε το ενδεδειγμένο πλέγ¬μα μέτρων που πρέπει να συνοδεύσει την αύ¬ξηση του κατώτατου μισθού. Θα αρκεστού¬με σε μια φευγαλέα έκφραση θαυμασμού για τη συνέπεια που διέπει το όραμά τους: αν εί¬ναι σωστό να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι κάποια ισχνά επιδόματα ταφής θα αντικατα¬στήσουν τις συντάξεις, για να «έχουμε κι αύ¬ριο ασφαλιστικό σύστημα», τότε φαντάζει «τε¬τράγωνος» και ο συλλογισμός πως οφείλου¬με να αποδεχθούμε μισθούς των 450 ευρώ ή και λιγότερο, για να μην ξεμείνουμε από εργο¬δότες. Τι δεν καταλαβαίνουμε; Αλίμονο, όλα τα «πιάνουμε»… Εν προκειμένω εστιάζουμε στο παρω¬χημένο του πράγματος: διαπιστώσαμε τε¬λευταία φορά ότι το συγκεκριμένο σκεπτι¬κό ήταν αυτό που σήκωνε στις πλάτες του το «διά ταύτα» («προς Θεού, καμία αύξηση των μισθών»), ακούγοντας τη δευτερομιλία Σα¬μαρά στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστο¬σύνης. Έκτοτε ήταν σαν να παραδόθηκε σι¬γά σιγά η σκυτάλη σε κάτι που το ακούς και «τρελαίνεσαι». ΟΚ, το είπε ο Άδωνις – υπέ¬θετες πως θα ήταν παραζαλισμένος εξαιτίας ίσως κάποιας δύσκολης μετάφρασης αρχαι¬οελληνικού κειμένου. ΟΚ, το είπε ο Σταύ¬ρος Θεοδωράκης – είκαζες ότι είχε έλθει η στιγμή να ανασυρθεί από το ιδεολογικό σα¬κίδιο κάποιο προϊόν εντυπωσιακής παραδο¬ξολογίας. Έλα όμως που συνεχώς το ακούς, το ακούς, το ακούς… Να λοιπόν η «νέα»… εθνική γραμμή: «Δεν πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός διότι τότε θα υπάρξει τόνωση της ζήτησης αγαθών». Οπότε τι; Οπότε «θα έχουμε περισσότερες ει¬σαγωγές» (βερσιόν πρώτη, η πλέον προτιμού¬μενη). Οπότε «θα επιστρέψουμε στη δομή του ΑΕΠ που βασιζόταν κατά 70% στην κατανά¬λωση» (βερσιόν δεύτερη, η πλέον «σοφιστι¬κέ», την ακούσαμε από τον υφυπουργό Ερ¬γασίας Αντώνη Μπέζα, στο Σταρ, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου). Εδώ κάθε επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέ¬ρια. Είναι σαν να βλέπουν κάποιον που τα ρούχα του έχουν πιάσει φωτιά να ουρλιάζει από την αγωνία και τον πόνο (καίγεται ήδη), να εκλιπαρεί να του ρίξουν νερό, αλλά εκεί¬νοι να του απαντούν… νηφάλια: «Ας σκεφτού¬με κάτι άλλο, γιατί αν σε καταβρέξουμε μπο¬ρεί να κρυολογήσεις». Ε, είναι προφανές ότι ένας τέτοιος «περίγυρος» αδιαφορεί για την επικείμενη απανθράκωση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αδυνα¬τούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ηλεκτρικό ρεύ¬μα ή πετρέλαιο θέρμανσης κι η νέα καθεστω¬τική «γραμμή» είναι πως καλώς υποφέρουν, διότι αν είχαν 200 ευρώ παραπάνω στην τσέ¬πη θα προκαλούσαν αύξηση των εισαγωγών και μεγέθυνση του καταναλωτικού «πυλώνα» του ΑΕΠ! Οι δυνάμεις οι οποίες πριν από 10- 15 χρόνια ενθάρρυναν τις πολιτικές των δια¬δοχικών δανείων, για διακοπές, εορτές, γά¬μους και τα συναφή, τώρα που κατάφεραν να μειώσουν το ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ ανησυ¬χούν μήπως διαταραχτούν οι «καλές» ανα¬λογίες του… Ανησυχούν και για τις εισαγωγές… Μα αν είχαν επαληθευθεί οι… πεφωτισμένες «προ¬βλέψεις» τους, τότε το ισοζύγιο θα είχε στα¬θεροποιηθεί σε καλά επίπεδα, διότι θα είχαμε μονίμως αυξημένες εξαγωγές. Θυμάστε που το έλεγαν κι αυτό, στα πρώτα χρόνια της «σω¬τηρίας» των Μνημονίων; Φυσικό ήταν τότε να παρατηρηθεί σε κάποιους τομείς αύξηση των εξαγωγών: η εσωτερική αγορά «στέγνω¬νε» κι όσες επιχειρήσεις μπορούσαν να στρα¬φούν στην εξωτερική το έκαναν. Πανηγύρι¬ζαν (!) τότε τα καθεστωτικά «παπαγαλάκια». Να που είχε και «καλά στοιχεία» η νέα κατά¬σταση, έλεγαν. Μόνο που όσα «οφέλη» ξεπηδούν μέσα από τον γενικό όλεθρο είναι καταδικασμένα να χαθούν, διότι δεν υπάρχει καν οξυγόνο να τα συντηρήσει. Μήνα προς μήνα και έτος προς έτος καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ τη μείωση της συνολικής αξίας των εξαγωγών. Πτώση 8,7% τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Κι αν συγκρι¬θούν τα δυο δωδεκάμηνα, Οκτώβριος – Σε¬πτέμβριος, τότε αυτό του 2013-2014 παρου¬σιάζει πτώση 7,2% εν συγκρίσει προς εκείνο του 2012-13. Μπορεί να ήταν αναπόφευκτος ο σταδι¬ακός παραμερισμός του επιχειρήματος για τους μισθούς που, εάν ανέβουν, θα «χαντακώ¬σουν» περισσότερο την απασχόληση: επί τέσ¬σερα έτη οι μισθοί ισοπεδώνονται κι η «επίση¬μη» ανεργία άγγιξε το 30%. Το νέο εφεύρημα είναι περισσότερο «κομ ιλ φο», αντάξιο μιας χώρας που… «στέκεται πάλι στα πόδια της». Οι σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες λένε πως δεν χρειαζόμαστε καν χρήματα για ψωμί, δι¬ότι αν τυχόν περισσέψει κάτι εμείς θα προκα¬λέσουμε εισαγωγές παντεσπανιού. Ναι, αυτοί ακούν πολύ καλά τι λένε. Το ερώτημα είναι αν συνειδητοποιούν οι «κά¬τω» τι ακόμη σχεδιάζουν οι οικονομικοί «δή¬μιοι». Καθαρά μας το λένε, οι ίδιοι, στα δια¬λείμματα της παντομίμας «διαπραγματεύσε¬ων». Πιο καθαρά δεν γίνεται.
Πηγή: Πριν
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα σφαλιάρα από τις ΗΠΑ!
Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Βενιζέλος! Πάνω που είπε να βάλει τη… στρατιωτική στολή του για να «πολεμήσει» εναντίον των τζιχαντιστών, έφαγε τέτοιο πολιτικό μπάτσο από τους Αμερικανούς που του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι! Τόσο που την κοπάνησε άρον άρον από τις Βρυξέλλες, όπου είχαν μαζέψει οι Αμερικανοί τους υπουργούς Εξωτερικών 60 (!) χωρών, για να τους στρατολογήσουν εναντίον των τζιχαντιστών, τους οποίους οι ίδιοι δημιούργησαν μέσω Σαουδαραβίας και Εμιράτου του Κόλπου! Στην κοινή δήλωση της Συνόδου η ΠΓΔΜ συμπεριλήφθηκε ως «Μακεδονία», αναγκάζοντας τον Βενιζέλο να το βάλει στα πόδια και να στείλει στη θέση του τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν τολμούσε η κυβέρνηση να απουσιάσει και εντελώς, φοβούμενη μη θυμώσουν πολύ εναντίον της οι Αμερικανοί! Οι οποίοι Αμερικανοί, στο μεταξύ, έγραψαν επιδεικτικά στα παλιά τους τα παπούτσια και την επιστολή που έστειλε ο Βενιζέλος στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και όλα τα διαβήματα των ελλήνων διπλωματών, για να αλλάξει η ονομασία και να ξαναγίνει ΠΓΔΜ. Τα ίδια παθαίνουν και οι Κύπριοι. Σε σεμινάριο που είχε οργανώσει το ΑΚΕΛ τον περασμένο μήνα βγήκε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία και έβαλε άγριο χέρι στην κυπριακή κυβέρνηση του πανάθλιου δεξιού προέδρου Αναστασιάδη, γιατί δεν θέλουν οι Ελληνοκύπριοι να μοιράζονται τα λεφτά από το φυσικό αέριο με τους… Τουρκοκύπριους! Έτσι είναι: στους δούλους, κανονικούς ή πολιτικούς, μόνο κλοτσιές δίνουν όλοι!
Πηγη Πριν
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα... 7 Δεκέμβρη 1974, επάνοδος του Μακαρίου στην Κύπρο
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λογικό είναι να μη σας νοιάζει για το Ρωμανό... Μήπως νοιαστήκατε για τα παιδιά σας; Κράτα γερά Νίκο!
Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Έτσι λοιπόν έξι χρόνια μετά το φόνο του Γρηγορόπουλου ένα συνονθύλευμα ημιμαθών και ηλιθίων, θρασύδειλων "πουθενάδων", συμπλεγματικών απολιτίκ, φασιστοειδών και βολεμένων νεόπλουτων δεν ενδιαφέρονται και πολύ για το αν θα πεθάνει και ο Ρωμανός ή όχι. Και μάλιστα έχουν και "ισχυρά" επιχειρήματα... - "Όταν πήρε το καλάσνικοφ δεν ήθελε να σπουδάσει;" - "'΄Αντε ρε το... πλουσιόπαιδο!" • “ Να μη λήστευε τράπεζες τότε!” • “Για τα δικά μας τα παιδιά ποιος νοιάστηκε;” • “Δηλαδή να σπουδάσουν και όλοι οι άλλοι εγκληματίες της φυλακής; • “Ψόφο στον βρωμοαναρχικό!”
Έχω λοιπόν να σας πω και γω ότι σας καταλαβαίνω, είναι λογικό να σκέφτεστε έτσι. Εδώ δεν ενδιαφέρθηκατε όταν δεν υπήρχαν γιατροί και νοσοκομεία για τα παιδιά σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν δεν υπήρχαν δάσκαλοι και καθηγητές για τα παιδιά σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν κλείσανε τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια των παιδιών σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν αναγκάστηκαν να σπουδάσουν και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό τα παιδιά σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν καθιερώθηκε η άμισθη και ανασφάλιστη δουλειά (δουλεία) και όταν διαλύθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις για τα παιδιά σας.. Δεν ενδιαφερθήκατε όταν απολύθηκαν και μείνανε άνεργα τα παιδιά σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν αδικήθηκαν από το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία τα παιδιά σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν υποθηκεύτηκε η πατρίδα και η γη σας, η δική σας και των παιδιών σας... Δεν ενδιαφερθήκατε όταν δείρανε στο δρόμο ή απειλήσανε οι φασίστες και οι παρακρατικοί τα παιδιά σας.. Δεν ενδιαφερθήκατε όταν υπερφορολογηθήκατε άδικα εσείς και έμμεσα τα παιδιά σας, όταν κόψανε τους μισθούς και τις συντάξεις με τις οποίες σπουδάζετε και βοηθάτε τα παιδιά σας... Δεν ενδιαφερθήκατε που απέλυσαν καθηγητές και καθαρίστριες αλλά διορίζουν τα παιδιά και τα ξαδέρφια τους ως διοικητές οργανισμών και μετακλητούς υπαλλήλου, δεν ενδιαφερθήκατε που σας παίρνουν τα σπίτια αλλά χαρίζουν τα χρέη στις τράπεζες, στα κανάλια και στα κόμματα... Τέλος δεν ενδιαφερθήκατε όταν βγήκε νόμος για την αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών αλλά εξοργίζεσθε και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να βγει νόμος για να σπουδάσει ο Ρωμανός... Δεν ενδιαφερθήκατε και δεν ενδιαφέρεστε για τα παιδιά σας, σιγά μην ενδιαφερθείτε για το Ρωμανό. Όσο για σένα αγαπητέ Νίκο, έχω μια ευχή μόνο για τη γιορτή σου... Στο τέλος όλα θα είναι καλά...Και αν κάποια στιγμή δεν είναι όλα καλά, τότε το τέλος δεν θα έχει έρθει ακόμα... Κράτα γερά Νίκο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτα σκηνικά συνέβησαν στην Μυτιλήνη. Αστυνομικοί πέταξαν φοιτήτρια στη θάλασσα και στη συνέχεια την έβγαλαν και την προσήγαγαν... και φυσικά οι κατοχικοί δικαστές θα τη δικάσουν "στο όνομα του Ελληνικού Λαού'... χωρίς να ντρέπονται!
Απίστευτα σκηνικά συνέβησαν στην Μυτιλήνη. Αστυνομικοί πέταξαν φοιτήτρια στη θάλασσα και στη συνέχεια την έβγαλαν και την προσήγαγαν, σύμφωνα με καταγγελία στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5. Οι προσαγωγές στο νησί, άγγιξαν τις 23. Tην ίδια ώρα, ο αντιδημαρχος Λέσβου κατήγγειλε στον ίδιο ραδιοσταθμό, την αστυνομικη βία και τη ρίψη χημικών με αποτέλεσμα να μην μπορεί... ο κόσμος να αναπνεύσει. Μάλιστα δήλωσε πως θα προτείνει στο Δήμαρχο να προβούν σε μηνύσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γλίτωσε λιντσάρισμα κι ο Δένδιας... τον διέσωσαν οι άνδρες της ασφάλειάς του... «Βρωμιάρη, αλήτη, φύγε από εδώ...»!
Επιτέθηκαν πολίτες στον Δένδια στην πλατεια στον Άγιο Λάζαρο στο Βυρωνα
«Βρωμιάρη, αλήτη, φύγε από εδώ. Δεν θέλουμε την ανάπτυξή του». Απλός κόσμος και πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα επιτέθηκαν πριν από λίγη ώρα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με... πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε πριν από λίγο σε ταβέρνα της περιοχής. Μαζί του ήταν ο Νότης Μηταράκης. Όμως, οι κάτοικοι, εξαγριωμένοι για τις περικοπές και τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, του επιτέθηκαν φραστικά και άρχισαν να τον κυνηγούν για να τον λιντσάρουν. Η ασφάλεια του υπουργού τον απομάκρυνε και έτσι γλίτωσε τα χειρότερα. Οι πολίτες του φώναξαν επίσης και για το θέμα του Νίκου Ρωμανού και διαμαρτύρονταν λέγοντας: «Να μην ξαναπατήσει κανείς σας εδώ. Δεν σας θέλουμε πια».